• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Uczelnia Państwowa im. Jana Grodka w Sanoku

uczelnia publiczna, woj. podkarpackie, 38-500 Sanok, ul. Mickiewicza 21, (+13) 465 59 54,

Uczelnia Państwowa im. Jana Grodka w Sanoku (dawniej Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa) jest publiczną uczelnią zawodową, kształcącą na studiach pierwszego i drugiego stopnia (licencjackich, inżynierskich i magisterskich) oraz jednolitych studiach magisterskich, wyłącznie o profilu praktycznym, zgodnie z potrzebami otoczenia społeczno-gospodarczego.

Struktura uczelni składa się z czterech instytutów (Instytut Medyczny, Instytut Nauk Społecznych, Instytut Techniczny oraz Instytut Gospodarki Rolnej i Leśnej) oferujących kształcenie w kierunkach z zakresu ekonomii, pedagogiki, nauk o zdrowiu i wielu więcej. Jeśli interesują Cię studia na Uczelni Państwowej im. Jana Grodka w Sanoku, koniecznie odwiedź zakładkę rekrutacja, aby dowiedzieć się więcej.



Ocena uczelni

6.24 / 10
72 głosów

Opinie (27)
Uczelnia Państwowa im. Jana Grodka w Sanoku, UP Sanok

Fizjo
Rekrutacja to konkurs ocen, więc wszystko zależy ilu akurat jest chętnych i jakie mają świadectwa. Jednak podobno ostatnio dostali się prawie wszyscy kandydaci.
19.06.2023
15.06.2023
gosia
Czy na fizjoterapię jest ciężko się dostać, czy raczej nie powinno być problemu? Jak było w poprzednich latach>
Ciekawa
Czy ktoś z Was studiował pielęgniarstwo II stopień dziennie i pracował w szpitalu? Czy plan zajęć na to pozwala? I czy wykłady są online czy stacjonarnie?
05.10.2022
01.07.2017
PAtUla
Chciałabym zapytać czy wie ktoś może jak to jest na pedagogice?
ZATROSKANY
Czy to jest poważna uczelnia?
18.06.2017
03.03.2017
studentka
Ukończyłam studia na pielęgniarstwie w PWSZ w Sanoku i uważam, że zostałam dobrze przygotowana do zawodu. Ze znalezieniem pracy nie miałam problemu.. Obecnie jestem studentką II stopnia na kierunku pielęgniarstwo w PWSZ w Sanoku. Atmosfera na uczelni jest przyjazna i polecam ją innym.
Ania
Jeżeli chodzi o praktykę na pielegniarstwie to ja nie mam nic do zarzucenia, kto chce to pracuje.Widocznie nie każdemu zalezy,żeby się uczyć i pytać. Ja nauczyłąm się na zajęciach praktycznych wystarczająco, ale też sama sie interesowałam, pytałam. Osobiście polecam Uczelnię,
22.02.2017
16.02.2017
OLA
Absolwentko, Studentko i Pielęgniarko - nie piszecie prawdy. Po pierwsze pielęgniarstwo w PWSZ w Sanoku oceniane jest bardzo wysoko i jedno lepszych w regionie. Wiem bo studiowałam i bez trudu znalazłam pracę. Nie miałam też problemu z praktykami i umiem wykonywać iniekcje i pobierać krew:) Uważam, że zostałam dobrze przygotowana do zawodu. Poza tym nikt tam nikogo nie ciągnie na siłę. Jak jesteście takie super świat stoi otworem. Po drugie - co do kadry - piszecie tu o Pani magister. Osobiście uważam, że jest to bardzo dobry nauczyciel, z pasją i doświadczeniem i z tego co wiem , bardzo długo i troskliwie opiekowała się swoja chora matką. Po trzecie - mówicie o hipokryzji - hipokryzją jest to, o czym piszecie. Wstyd mi za takich ludzi i może lepiej zmieńcie zawód, co będzie z korzyścią dla pozostałej grupy zawodowej
Absolwentka
Tak, słyszałam o tym. Niestety... Oprócz tego Pani magister wykłada pielęgniarstwo geriatryczne, czyli uczy studentów opiekować się osobami starszymi. Hipokryzja! Nic dziwnego, bo jest to najlepsza koleżanka Pani Rektor i to się liczy. Malo tego, ta Pani już została Dyrektorem Instytutu Medycznego PWSZ w Sanoku. Polska rzeczywistość, kto rządzi ten rozdaje karty...
19.01.2017
15.12.2016
pielęgniarka
Nie warto studiować pielęgniarstwo w PWSZ w Sanoku. Kierownikiem Zakładu Pielęgniarstwa jest osoba, która nie opiekowała się swoją chorą matką, oddała ją do domu opieki. Czy na tym polega opieka pielęgniarska?
studentka
Sanocka Sorbona właściwe określenie PWSZ. Praktyki na pielęgniarstwie denne, jakiekolwiek zabiegi typu: iniekcje, pobieranie krwi nie są przewidziane wciągu trzech lat nauki. Czyli szkolą salowe a nie pielęgniarki- hańba. Wstyd porównać z dawnym naszym liceum medycznym!!!!!!!!!!!!!!!
17.10.2016
17.10.2016
studentka
Sanocka Sorbona właściwe określenie PWSZ. Praktyki na pielęgniarstwie denne, jakiekolwiek zabiegi typu: iniekcje, pobieranie krwi nie są przewidziane wciągu trzech lat nauki. Czyli szkolą salowe a nie pielęgniarki- hańba. Wstyd porównać z dawnym naszym liceum medycznym!!!!!!!!!!!!!!!
pielęgniarstwo
Witam;) chciałabym sie dowiedzieć czy watro isc na PWSZ w Sanoku na pielęgniarstwo ? czy łatwo sie dostać :? z góry dziękuje ;)
29.07.2015
17.06.2015
NOWE MEDIA
ktoś studiuje te Nowe Media???? co to jest za kierunek i jak w praktyce wyglądają studia? czy warto się na to pchać?
Sheryl
gapię się na ich stronę, szukam info dla Kandydatów i nie widzę nic!!! gdzie jest ich oferta ksztalcenia na stronie? nie chodzi mi o to okienko co wyskoczy na tym serwisie, ale gdzie na stronie www uczelni są podane kierunki - dajcie link!
23.05.2015
09.09.2013
mechatronika
kto idzie na mechatronikę od pażdziernika ? lub na jakiś inny kierunek na I rok ? gg 22025856
asia9970
Szuka ktoś współlokatorki? pisać! ;) gg: 9097484
27.06.2013
21.02.2013
baśka
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Jana Grodka w Sanoku jest bardzo fajną szkołą. Mają dość ciekawą ofertę edukacyjną, w miarę wysoki poziom, wykładowcy dobrzy w swoim fachu , miła atmosfera :) mi tam się bardzo podoba ;p
jak na mechatronice?
czy mozecie napisac cos wiecej, jak sie studiuje kierunek mechatronika? bo jak czytam, ze jest milo i wesolo, to powiem szczerze, ze nie to nie przekonuje, dla mnie wazne jest, jaki jest poziom zajec, kto je prowadzi, czego wymaga, czy sa praktyki, gdzie, jaka jest najlepsz apsecjalnosc pod katem przyszlej pracy, a dopiero na koncu, zeby bylo wesolo,
18.02.2013
10.02.2013
Pola
Tak, mi też się podoba :) prócz fajnych znajomych, śmiesznych sytuacji, można też sporo się nauczyć, wykładowcy podchodzą poważnie do nauki, do egzaminów, jak masz jakieś wątpliwości, zawsze starają się pomóc :)
Asia
fajna szkoła! mi i moim znajomym się podoba, zawsze jest śmiesznie i wesoło, a wykłady też potrafią zainteresować ;) aż mi się chce chodzić na zajęcia :D
06.02.2013
02.02.2013
Tola
Duże miasto nie zapewnia od razu pracy po studiach i wyśmienitego wykształcenia. No może rzeczywiście jest większe pole do popisu, więcej ofert pracy ale znam ludzi, którzy mają dobrą pracę w małym mieście, chociażby takim jak Sanok... nie ciągnie mnie do zatłoczonych ulic więc wybieram się na studia w Sanoku :)
riseup
mi ta szkoła jakoś szczególnie nie imponuje, tym bardziej że wolałabym studiować w dużym mieście... aczkolwiek wychodzę z założenia, że jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć to wszędzie to osiągnie chociaż prawda jest taka, że pracodawcy biorą pod uwagę renomowane uczelnie przy zatrudnianiu pracownika więc warto się postarać o przyjęcie do lepszej uczelni
29.01.2013
06.06.2012
co lepsze
ktory kierunek lepszy pod katem pracy; mechatronika czy mechanika i budowa maszyn? bo kazdy mowi co innego, informacji o przedmiotach na tych kierunkach nie zlalazlem, nie widze tez specjalnosci, interesuje mnie tez, czy jezyk angielski jest na dobrym poziomie?
dister
Przypadkiem wpadłem na tę stronę, ale też studiuję kulturoznawstwo, tylko w Krakowie. Powiem Ci szczerze, że kierunek jest bardzo ciekawy, ale z robotą później jest ciężko, aczkolwiek oczywiście nie ma rzeczy niemożliwych. Jeśli się przyłożysz, na studiach już będziesz miała jakieś praktyki i staże, sama się zorganizujesz dobrze, to później nie będzie problemu z zatrudnieniem, może nie w samym Sanoku, chociaż kto wie :
28.05.2012
07.03.2012
Luk
Kierunek jest fajny, ciekawy. Zrobiłam zaocznie bo interesuję ta tematyką. Nie pożałujesz.
Eliza
za duzego wyboru nie mam, bo Sanok jest pod nosem, wiec decyzja rodzinna padlo na PWSZ, bo panstwowa, bo stypendia, bo socjalka. Chce studiowac kulturoznawstow i prosze o opinie osoby, ktore w PWSZ w Sanoku studiuja wlasnie ten kierunek (albo inny, ale moga sie podzielić swoimi spostrzeżeniami)
02.06.2011
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet Gdański
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Tarnowska
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Politechnika Białostocka
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Politechnika Śląska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie