• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Uczelnia Państwowa im. Jana Grodka w Sanoku

uczelnia publiczna, woj. podkarpackie, 38-500 Sanok, ul. Mickiewicza 21, (+13) 465 59 54,

Uczelnia Państwowa im. Jana Grodka w Sanoku (dawniej Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa) jest publiczną uczelnią zawodową, kształcącą na studiach pierwszego i drugiego stopnia (licencjackich, inżynierskich i magisterskich) oraz jednolitych studiach magisterskich, wyłącznie o profilu praktycznym, zgodnie z potrzebami otoczenia społeczno-gospodarczego.

Struktura uczelni składa się z czterech instytutów (Instytut Medyczny, Instytut Nauk Społecznych, Instytut Techniczny oraz Instytut Gospodarki Rolnej i Leśnej) oferujących kształcenie w kierunkach z zakresu ekonomii, pedagogiki, nauk o zdrowiu i wielu więcej. Jeśli interesują Cię studia na Uczelni Państwowej im. Jana Grodka w Sanoku, koniecznie odwiedź zakładkę rekrutacja, aby dowiedzieć się więcej.


Ocena uczelni

7.74 / 10
35 głosów

Opinie (25)
Uczelnia Państwowa im. Jana Grodka w Sanoku, UP Sanok

Ciekawa
Czy ktoś z Was studiował pielęgniarstwo II stopień dziennie i pracował w szpitalu? Czy plan zajęć na to pozwala? I czy wykłady są online czy stacjonarnie?
05.10.2022
01.07.2017
PAtUla
Chciałabym zapytać czy wie ktoś może jak to jest na pedagogice?
ZATROSKANY
Czy to jest poważna uczelnia?
18.06.2017
03.03.2017
studentka
Ukończyłam studia na pielęgniarstwie w PWSZ w Sanoku i uważam, że zostałam dobrze przygotowana do zawodu. Ze znalezieniem pracy nie miałam problemu.. Obecnie jestem studentką II stopnia na kierunku pielęgniarstwo w PWSZ w Sanoku. Atmosfera na uczelni jest przyjazna i polecam ją innym.
Ania
Jeżeli chodzi o praktykę na pielegniarstwie to ja nie mam nic do zarzucenia, kto chce to pracuje.Widocznie nie każdemu zalezy,żeby się uczyć i pytać. Ja nauczyłąm się na zajęciach praktycznych wystarczająco, ale też sama sie interesowałam, pytałam. Osobiście polecam Uczelnię,
22.02.2017
16.02.2017
OLA
Absolwentko, Studentko i Pielęgniarko - nie piszecie prawdy. Po pierwsze pielęgniarstwo w PWSZ w Sanoku oceniane jest bardzo wysoko i jedno lepszych w regionie. Wiem bo studiowałam i bez trudu znalazłam pracę. Nie miałam też problemu z praktykami i umiem wykonywać iniekcje i pobierać krew:) Uważam, że zostałam dobrze przygotowana do zawodu. Poza tym nikt tam nikogo nie ciągnie na siłę. Jak jesteście takie super świat stoi otworem. Po drugie - co do kadry - piszecie tu o Pani magister. Osobiście uważam, że jest to bardzo dobry nauczyciel, z pasją i doświadczeniem i z tego co wiem , bardzo długo i troskliwie opiekowała się swoja chora matką. Po trzecie - mówicie o hipokryzji - hipokryzją jest to, o czym piszecie. Wstyd mi za takich ludzi i może lepiej zmieńcie zawód, co będzie z korzyścią dla pozostałej grupy zawodowej
Absolwentka
Tak, słyszałam o tym. Niestety... Oprócz tego Pani magister wykłada pielęgniarstwo geriatryczne, czyli uczy studentów opiekować się osobami starszymi. Hipokryzja! Nic dziwnego, bo jest to najlepsza koleżanka Pani Rektor i to się liczy. Malo tego, ta Pani już została Dyrektorem Instytutu Medycznego PWSZ w Sanoku. Polska rzeczywistość, kto rządzi ten rozdaje karty...
19.01.2017
15.12.2016
pielęgniarka
Nie warto studiować pielęgniarstwo w PWSZ w Sanoku. Kierownikiem Zakładu Pielęgniarstwa jest osoba, która nie opiekowała się swoją chorą matką, oddała ją do domu opieki. Czy na tym polega opieka pielęgniarska?
studentka
Sanocka Sorbona właściwe określenie PWSZ. Praktyki na pielęgniarstwie denne, jakiekolwiek zabiegi typu: iniekcje, pobieranie krwi nie są przewidziane wciągu trzech lat nauki. Czyli szkolą salowe a nie pielęgniarki- hańba. Wstyd porównać z dawnym naszym liceum medycznym!!!!!!!!!!!!!!!
17.10.2016
17.10.2016
studentka
Sanocka Sorbona właściwe określenie PWSZ. Praktyki na pielęgniarstwie denne, jakiekolwiek zabiegi typu: iniekcje, pobieranie krwi nie są przewidziane wciągu trzech lat nauki. Czyli szkolą salowe a nie pielęgniarki- hańba. Wstyd porównać z dawnym naszym liceum medycznym!!!!!!!!!!!!!!!
pielęgniarstwo
Witam;) chciałabym sie dowiedzieć czy watro isc na PWSZ w Sanoku na pielęgniarstwo ? czy łatwo sie dostać :? z góry dziękuje ;)
29.07.2015
17.06.2015
NOWE MEDIA
ktoś studiuje te Nowe Media???? co to jest za kierunek i jak w praktyce wyglądają studia? czy warto się na to pchać?
Sheryl
gapię się na ich stronę, szukam info dla Kandydatów i nie widzę nic!!! gdzie jest ich oferta ksztalcenia na stronie? nie chodzi mi o to okienko co wyskoczy na tym serwisie, ale gdzie na stronie www uczelni są podane kierunki - dajcie link!
23.05.2015
09.09.2013
mechatronika
kto idzie na mechatronikę od pażdziernika ? lub na jakiś inny kierunek na I rok ? gg 22025856
asia9970
Szuka ktoś współlokatorki? pisać! ;) gg: 9097484
27.06.2013
21.02.2013
baśka
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Jana Grodka w Sanoku jest bardzo fajną szkołą. Mają dość ciekawą ofertę edukacyjną, w miarę wysoki poziom, wykładowcy dobrzy w swoim fachu , miła atmosfera :) mi tam się bardzo podoba ;p
jak na mechatronice?
czy mozecie napisac cos wiecej, jak sie studiuje kierunek mechatronika? bo jak czytam, ze jest milo i wesolo, to powiem szczerze, ze nie to nie przekonuje, dla mnie wazne jest, jaki jest poziom zajec, kto je prowadzi, czego wymaga, czy sa praktyki, gdzie, jaka jest najlepsz apsecjalnosc pod katem przyszlej pracy, a dopiero na koncu, zeby bylo wesolo,
18.02.2013
10.02.2013
Pola
Tak, mi też się podoba :) prócz fajnych znajomych, śmiesznych sytuacji, można też sporo się nauczyć, wykładowcy podchodzą poważnie do nauki, do egzaminów, jak masz jakieś wątpliwości, zawsze starają się pomóc :)
Asia
fajna szkoła! mi i moim znajomym się podoba, zawsze jest śmiesznie i wesoło, a wykłady też potrafią zainteresować ;) aż mi się chce chodzić na zajęcia :D
06.02.2013
02.02.2013
Tola
Duże miasto nie zapewnia od razu pracy po studiach i wyśmienitego wykształcenia. No może rzeczywiście jest większe pole do popisu, więcej ofert pracy ale znam ludzi, którzy mają dobrą pracę w małym mieście, chociażby takim jak Sanok... nie ciągnie mnie do zatłoczonych ulic więc wybieram się na studia w Sanoku :)
riseup
mi ta szkoła jakoś szczególnie nie imponuje, tym bardziej że wolałabym studiować w dużym mieście... aczkolwiek wychodzę z założenia, że jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć to wszędzie to osiągnie chociaż prawda jest taka, że pracodawcy biorą pod uwagę renomowane uczelnie przy zatrudnianiu pracownika więc warto się postarać o przyjęcie do lepszej uczelni
29.01.2013
06.06.2012
co lepsze
ktory kierunek lepszy pod katem pracy; mechatronika czy mechanika i budowa maszyn? bo kazdy mowi co innego, informacji o przedmiotach na tych kierunkach nie zlalazlem, nie widze tez specjalnosci, interesuje mnie tez, czy jezyk angielski jest na dobrym poziomie?
dister
Przypadkiem wpadłem na tę stronę, ale też studiuję kulturoznawstwo, tylko w Krakowie. Powiem Ci szczerze, że kierunek jest bardzo ciekawy, ale z robotą później jest ciężko, aczkolwiek oczywiście nie ma rzeczy niemożliwych. Jeśli się przyłożysz, na studiach już będziesz miała jakieś praktyki i staże, sama się zorganizujesz dobrze, to później nie będzie problemu z zatrudnieniem, może nie w samym Sanoku, chociaż kto wie :
28.05.2012
07.03.2012
Luk
Kierunek jest fajny, ciekawy. Zrobiłam zaocznie bo interesuję ta tematyką. Nie pożałujesz.
Eliza
za duzego wyboru nie mam, bo Sanok jest pod nosem, wiec decyzja rodzinna padlo na PWSZ, bo panstwowa, bo stypendia, bo socjalka. Chce studiowac kulturoznawstow i prosze o opinie osoby, ktore w PWSZ w Sanoku studiuja wlasnie ten kierunek (albo inny, ale moga sie podzielić swoimi spostrzeżeniami)
02.06.2011
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Opolski
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Politechnika Łódzka
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Coventry University Wrocław
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie