• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Uczelnia Państwowa im. Jana Grodka w Sanoku

uczelnia publiczna, woj. podkarpackie, 38-500 Sanok, ul. Mickiewicza 21, (+13) 465 59 54,

Uczelnia Państwowa im. Jana Grodka w Sanoku (dawniej Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa) jest publiczną uczelnią zawodową, kształcącą na studiach pierwszego i drugiego stopnia (licencjackich, inżynierskich i magisterskich) oraz jednolitych studiach magisterskich, wyłącznie o profilu praktycznym, zgodnie z potrzebami otoczenia społeczno-gospodarczego.

Struktura uczelni składa się z czterech instytutów (Instytut Medyczny, Instytut Nauk Społecznych, Instytut Techniczny oraz Instytut Gospodarki Rolnej i Leśnej) oferujących kształcenie w kierunkach z zakresu ekonomii, pedagogiki, nauk o zdrowiu i wielu więcej. Jeśli interesują Cię studia na Uczelni Państwowej im. Jana Grodka w Sanoku, koniecznie odwiedź zakładkę rekrutacja, aby dowiedzieć się więcej.



Ocena uczelni

6.24 / 10
72 głosów

Opinie (27)
Uczelnia Państwowa im. Jana Grodka w Sanoku, UP Sanok

Fizjo
Rekrutacja to konkurs ocen, więc wszystko zależy ilu akurat jest chętnych i jakie mają świadectwa. Jednak podobno ostatnio dostali się prawie wszyscy kandydaci.
19.06.2023
15.06.2023
gosia
Czy na fizjoterapię jest ciężko się dostać, czy raczej nie powinno być problemu? Jak było w poprzednich latach>
Ciekawa
Czy ktoś z Was studiował pielęgniarstwo II stopień dziennie i pracował w szpitalu? Czy plan zajęć na to pozwala? I czy wykłady są online czy stacjonarnie?
05.10.2022
01.07.2017
PAtUla
Chciałabym zapytać czy wie ktoś może jak to jest na pedagogice?
ZATROSKANY
Czy to jest poważna uczelnia?
18.06.2017
03.03.2017
studentka
Ukończyłam studia na pielęgniarstwie w PWSZ w Sanoku i uważam, że zostałam dobrze przygotowana do zawodu. Ze znalezieniem pracy nie miałam problemu.. Obecnie jestem studentką II stopnia na kierunku pielęgniarstwo w PWSZ w Sanoku. Atmosfera na uczelni jest przyjazna i polecam ją innym.
Ania
Jeżeli chodzi o praktykę na pielegniarstwie to ja nie mam nic do zarzucenia, kto chce to pracuje.Widocznie nie każdemu zalezy,żeby się uczyć i pytać. Ja nauczyłąm się na zajęciach praktycznych wystarczająco, ale też sama sie interesowałam, pytałam. Osobiście polecam Uczelnię,
22.02.2017
16.02.2017
OLA
Absolwentko, Studentko i Pielęgniarko - nie piszecie prawdy. Po pierwsze pielęgniarstwo w PWSZ w Sanoku oceniane jest bardzo wysoko i jedno lepszych w regionie. Wiem bo studiowałam i bez trudu znalazłam pracę. Nie miałam też problemu z praktykami i umiem wykonywać iniekcje i pobierać krew:) Uważam, że zostałam dobrze przygotowana do zawodu. Poza tym nikt tam nikogo nie ciągnie na siłę. Jak jesteście takie super świat stoi otworem. Po drugie - co do kadry - piszecie tu o Pani magister. Osobiście uważam, że jest to bardzo dobry nauczyciel, z pasją i doświadczeniem i z tego co wiem , bardzo długo i troskliwie opiekowała się swoja chora matką. Po trzecie - mówicie o hipokryzji - hipokryzją jest to, o czym piszecie. Wstyd mi za takich ludzi i może lepiej zmieńcie zawód, co będzie z korzyścią dla pozostałej grupy zawodowej
Absolwentka
Tak, słyszałam o tym. Niestety... Oprócz tego Pani magister wykłada pielęgniarstwo geriatryczne, czyli uczy studentów opiekować się osobami starszymi. Hipokryzja! Nic dziwnego, bo jest to najlepsza koleżanka Pani Rektor i to się liczy. Malo tego, ta Pani już została Dyrektorem Instytutu Medycznego PWSZ w Sanoku. Polska rzeczywistość, kto rządzi ten rozdaje karty...
19.01.2017
15.12.2016
pielęgniarka
Nie warto studiować pielęgniarstwo w PWSZ w Sanoku. Kierownikiem Zakładu Pielęgniarstwa jest osoba, która nie opiekowała się swoją chorą matką, oddała ją do domu opieki. Czy na tym polega opieka pielęgniarska?
studentka
Sanocka Sorbona właściwe określenie PWSZ. Praktyki na pielęgniarstwie denne, jakiekolwiek zabiegi typu: iniekcje, pobieranie krwi nie są przewidziane wciągu trzech lat nauki. Czyli szkolą salowe a nie pielęgniarki- hańba. Wstyd porównać z dawnym naszym liceum medycznym!!!!!!!!!!!!!!!
17.10.2016
17.10.2016
studentka
Sanocka Sorbona właściwe określenie PWSZ. Praktyki na pielęgniarstwie denne, jakiekolwiek zabiegi typu: iniekcje, pobieranie krwi nie są przewidziane wciągu trzech lat nauki. Czyli szkolą salowe a nie pielęgniarki- hańba. Wstyd porównać z dawnym naszym liceum medycznym!!!!!!!!!!!!!!!
pielęgniarstwo
Witam;) chciałabym sie dowiedzieć czy watro isc na PWSZ w Sanoku na pielęgniarstwo ? czy łatwo sie dostać :? z góry dziękuje ;)
29.07.2015
17.06.2015
NOWE MEDIA
ktoś studiuje te Nowe Media???? co to jest za kierunek i jak w praktyce wyglądają studia? czy warto się na to pchać?
Sheryl
gapię się na ich stronę, szukam info dla Kandydatów i nie widzę nic!!! gdzie jest ich oferta ksztalcenia na stronie? nie chodzi mi o to okienko co wyskoczy na tym serwisie, ale gdzie na stronie www uczelni są podane kierunki - dajcie link!
23.05.2015
09.09.2013
mechatronika
kto idzie na mechatronikę od pażdziernika ? lub na jakiś inny kierunek na I rok ? gg 22025856
asia9970
Szuka ktoś współlokatorki? pisać! ;) gg: 9097484
27.06.2013
21.02.2013
baśka
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Jana Grodka w Sanoku jest bardzo fajną szkołą. Mają dość ciekawą ofertę edukacyjną, w miarę wysoki poziom, wykładowcy dobrzy w swoim fachu , miła atmosfera :) mi tam się bardzo podoba ;p
jak na mechatronice?
czy mozecie napisac cos wiecej, jak sie studiuje kierunek mechatronika? bo jak czytam, ze jest milo i wesolo, to powiem szczerze, ze nie to nie przekonuje, dla mnie wazne jest, jaki jest poziom zajec, kto je prowadzi, czego wymaga, czy sa praktyki, gdzie, jaka jest najlepsz apsecjalnosc pod katem przyszlej pracy, a dopiero na koncu, zeby bylo wesolo,
18.02.2013
10.02.2013
Pola
Tak, mi też się podoba :) prócz fajnych znajomych, śmiesznych sytuacji, można też sporo się nauczyć, wykładowcy podchodzą poważnie do nauki, do egzaminów, jak masz jakieś wątpliwości, zawsze starają się pomóc :)
Asia
fajna szkoła! mi i moim znajomym się podoba, zawsze jest śmiesznie i wesoło, a wykłady też potrafią zainteresować ;) aż mi się chce chodzić na zajęcia :D
06.02.2013
02.02.2013
Tola
Duże miasto nie zapewnia od razu pracy po studiach i wyśmienitego wykształcenia. No może rzeczywiście jest większe pole do popisu, więcej ofert pracy ale znam ludzi, którzy mają dobrą pracę w małym mieście, chociażby takim jak Sanok... nie ciągnie mnie do zatłoczonych ulic więc wybieram się na studia w Sanoku :)
riseup
mi ta szkoła jakoś szczególnie nie imponuje, tym bardziej że wolałabym studiować w dużym mieście... aczkolwiek wychodzę z założenia, że jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć to wszędzie to osiągnie chociaż prawda jest taka, że pracodawcy biorą pod uwagę renomowane uczelnie przy zatrudnianiu pracownika więc warto się postarać o przyjęcie do lepszej uczelni
29.01.2013
06.06.2012
co lepsze
ktory kierunek lepszy pod katem pracy; mechatronika czy mechanika i budowa maszyn? bo kazdy mowi co innego, informacji o przedmiotach na tych kierunkach nie zlalazlem, nie widze tez specjalnosci, interesuje mnie tez, czy jezyk angielski jest na dobrym poziomie?
dister
Przypadkiem wpadłem na tę stronę, ale też studiuję kulturoznawstwo, tylko w Krakowie. Powiem Ci szczerze, że kierunek jest bardzo ciekawy, ale z robotą później jest ciężko, aczkolwiek oczywiście nie ma rzeczy niemożliwych. Jeśli się przyłożysz, na studiach już będziesz miała jakieś praktyki i staże, sama się zorganizujesz dobrze, to później nie będzie problemu z zatrudnieniem, może nie w samym Sanoku, chociaż kto wie :
28.05.2012
07.03.2012
Luk
Kierunek jest fajny, ciekawy. Zrobiłam zaocznie bo interesuję ta tematyką. Nie pożałujesz.
Eliza
za duzego wyboru nie mam, bo Sanok jest pod nosem, wiec decyzja rodzinna padlo na PWSZ, bo panstwowa, bo stypendia, bo socjalka. Chce studiowac kulturoznawstow i prosze o opinie osoby, ktore w PWSZ w Sanoku studiuja wlasnie ten kierunek (albo inny, ale moga sie podzielić swoimi spostrzeżeniami)
02.06.2011
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Gdański
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Szkoła Główna Mikołaja Kopernika w Warszawie
  • Akademia Piotrkowska
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Techniczno-Informatyczna w Naukach Stosowanych
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Wydział Sztuki i Nauk o Edukacji Uniwersytetu Śląskiego
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Rzeszowie