UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (66)
Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Białymstoku, WSFIZ Białystok

Bartek
Na początku wszystko jest okej, później zaczynają się schody. Zacznijmy od niemiłych i niepomocnych Pań w dziekanacie, które nic nie robią i pracują w jakich godzinach sobie chcą, pijąc tylko kawę, zajadając się różnymi rzeczami (najlepiej żebyś tam nie przychodził bo i tak ci w niczym nie pomogą). Zajęcia pomimo planu nie odbywają się, a Pan rektor nic z tego sobie nie robi. Rzekoma specjalizacja, którą sobie każdy powinien wybierać na pierwszym roku, jest wybiera dopiero na ostatnim roku, gdzie ilość zajęć jest znikoma z tego zakresu. Ćwiczenia są prowadzone tak jak wykłady czyli od niechcenia. O wszystko musisz walczyć, dopominać się 10000 raz i się kłócić samemu, bo w nikim z kadry nie masz wsparcia. Ostrzegam bardzo przed Panią EB, która zrobi wszystko, aby zrobić Tobie pod górkę, czerpiąc przy tym satysfakcję. Pan Rektor nie jest świadomy co się dzieje na uczelni; każdy z jego pracowników robi sobie co chce. Większość sal jest i łazienek są stare i obskurne- za tak wielkie czesne powinno to chyba inaczej wyglądać ;) Kadra zmusza studentów do pisania pozytywnych opinii na temat tej uczelni, bo gdyby nie oni to byłyby same szczere negatywy. Wszystko wyglada zachęcająco na postach na fb lub ig lecz jak już tam pójdziesz to masz ochotę z tamtąd uciec. POBYT NA TEJ UCZELNI TO STRATA WIELU TYSIĘCY I NERWÓW, TAKŻE SERDECZNIE NIE POLECAM ;)))
30.09.2021
30.09.2021
Marcin
Byłem studentem WSFIZ przez 3 lata. Na samym początku wszystko wyglądało pięknie… aż na jaw wyszło jak funkcjonuje cała ta „uczelnia”. Dziekanat jest bardzo specyficzny, Panie pracujące w nim często mają problem do studentów o to że przychodzą z pytaniami, traktują swoje miejsce pracy jak stołówkę w ręku trzymając banana lub kabanosy (przeżuwając rozmawiają ze studentami). Taka sama sytułacja panuje w dziale rekrutacji, wybitnie „miłą” osóbką jest Pani K.K która wzrokiem zabija każdego kto przychodzi z pytaniem. Każdy nowy rok ma inne zajęcia (będac na 3 roku widziałem zajęcia na 1/2 roku których nigdy nie mialem). Kilku wykładowców jest zatrudnionych ze względu na niskie koszty, co przekłada się na ich efektywność pracy. Wśrod tych wykładowców można jednak znaleźć jednostki które pracują z pasją i potrafią przekazywać wiedzę ale można policzyć takie osoby na palcach u jednej reki. Dużo wykładowców już dawno powinno przejść na emeryture a o dziwo nadal uczą. Specjalizacje których jest tak wiele i którymi podczas rektrutacji tak chwali się uczelnia praktycznie nie istnieją i nie uczą niczego. Ćwiczenia są prowadzone jak wykłady wiec jest to kolejne kłamstwo WSFIZ. Sale wykładowo są brude i czuć w nich nieprzyjemny zapach i nie jest to wynikiem złego personelu sprzątającego lecz jest to wina starości. Kadra zmusza nowych studentów do wystawiania pozytywnych opinii na social mediach żeby zrobić sobie darmową reklame. Moim zdaniem jeśli ktoś chce wybrać tą uczelnie to musi być bardzo zdesperowany ponieważ jest to strata wielu tysięcy i nerwów za sam papier. Z całego serca nie polecam Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania w Białymstoku.
Karola
Doskonały wybór jeśli chcesz studiować Finanse i Rachunkowość! Uczelnia daje mnóstwo możliwości do rozwoju poprzez szkolenia czy różne wydarzenia. Uczelnia przede wszystkim wspiera studenta w tym, aby mógł w pełni rozwijać swoje pasje, talenty. Cała kadra świetnie przekazuje swoją zdobyta wiedzę, jest bardzo wyrozumiała i empatyczna dla uczniów. Z całego serduszka polecam.
10.09.2021
10.09.2021
Beata
Profesjonalna kadra- mnóstwo zajęć z praktykami, super atmosfera, wiele możliwości zdobycia dodatkowych umiejętności (np. Koła naukowe, które na prawdę robią robotę!) . Bardzo polecam!
Marta
Super uczelnia, przyjazna i profesjonalna kadrą jestem bardzo zadowolona. Polecam każdemu
10.09.2021
04.09.2020
Paweł
Żal.... Wczoraj negatywna opinia, a dzisiaj 6 pozytywnych... Pracownicy uczelni wystawiają opinie? Na około 100 osób z mojego roku nikt praktycznie nie jest zadowolony z tej uczelni.i nie zamierza kontynuować tu studiów. Piszcie, piszcie, może premia jakaś wpadnie.
Zuza
Zdecydowanie najlepszy wybór jeśli chodzi o zarządzanie! Uczelnia realnie pokazuje jak działa biznes, daje możliwość darmowego uczestnictwa w wielu szkoleniach i eventach. Wspiera i rozwija mocne strony studentów. Cała kadra jest bardzo profesjonalna, cechuje ją również duża empatia i zrozumienie.
04.09.2020
04.09.2020
Aga
Polecam uczelnie, super wykładowcy, świetny klimat!
Karola
Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania to najlepszy wybór spośród uczelni niepublicznych w Białymstoku. Wykładowcy prowadzą zajęcia na wysokim poziomie, świetnie odnaleźli się również w zdalnym nauczaniu. Kierunki, które Szkoła ma do zaoferowania są mega przyszłościowe. Jeśli nadal zastanawiasz się jaką Uczelnie wybrać, to śmiało wybierz WSFiZ. Szczerze polecam.
04.09.2020
04.09.2020
Student III roku
Polecam uczelnię, jeśli chce się zdobyć praktyczną wiedzę i pracować w zawodzie. Jeśli nie wie się, co chce się robić w życiu to najlepiej wybrać publiczną uczelnię. Wiadomo, że na prywatnej trzeba płacić, ale to nie znaczy, że mniej się wymaga od studentów. Zdrowe podejście pozwoli na dużym skorzystaniu z możliwości, jakie daje WSFiZ.
Sebastian
Wysoki poziom nauczania, profesjonalne podejście wykładowców do studentów. Lokalizacja blisko centrum, duży parking.
04.09.2020
03.09.2020
Były student
Nigdy w życiu... Większość wykładowców ma się za bogów. Zaplaciłeś to spadaj. Konsultacje organizują i nie przychodzą. Książkę wydadzą i masz ją umieć jak nie to nie zdasz egzaminu. Kogo to, że jest niezrozumiała? Nieodpowiedzialni wykładowcy wymagają odpowiedzialności od studentów :D Uczelnia kabaret... Najśmieszniejsze jest to, że na początku pierwszego roku chodzą po klasach i mówią, że można składać skargi na wykładowców jak coś się nie podoba, że zwolnili już jednego wykładowcę w poprzednim roku bo były skargi na niego, a przyjdzie co do czego i nic z tym nie zrobią. Lepiej tą kasę wpłacić na cel charytatywny niż tutaj. Oczywiście jest garstka super wykładowców.
Była
Zdecydowanie nie polecam tej szkoły. Sposób organizacji na tej uczelni ma wiele do życzenia. Poziom nauczania słaby. Marnowanie kasy. Lepiej zainwestować w dobry kurs niż w tą uczelnię... Nie polecam
03.09.2020
04.07.2019
Beata T
Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Białymstoku to bardzo dobra uczelnia. Super wykładowcy i atmosfera na uczelni. Na prawdę polecam z czystym sumieniem !
Mati
Szkoła profesjonalnie podchodzi do kształcenia - innowacyjne zajęcia praktyczne.
24.06.2019
24.06.2019
studentka WSFIZ
skończyłam WSFIZ, kadrę oceniam bardzo wysoko, dużo ciekawych osób poznanych w trakcie studiów i co bardzo sobie cenie elastyczne podejście do studenta. Polecam
Ktoś
szkoła jak szkoła może być, ale jeżeli chodzi o zorganizowanie i jakiekolwiek informacje w sprawie sesji to wszystko jest na poziomie zerowym... niektórzy wykładowcy w porządku, ale z niektórymi brak kontaktu, brak odpowiedzi na maile, ogólnie dno... W czasie konsultacji wtedy, kiedy powinni być ich nie ma, mimo, ze w dziekanacie zapewniali ze będą. Panie w dziekanacie tez nic nie wiedza i organizacja zajęć pozostawia wiele do życzenia. Terminy egzaminow wpisywane są kilka dni przed egzaminem, gdzie dla studentów zaocznych jest to jakiś zart, szczególnie w szkole niepublicznej.... nie po to ktoś idzie na studia zaoczne i płaci, żeby dowiadywać się o egzaminie trzy dni przed oraz tym by kombinować wolne w pracy lub przekładać swoje plany, a nie każdy może być na zawołanie... szczerze nie polecam!!!!
18.06.2019
21.05.2018
Konrad
uważam że szkoła jest fajna :D możliwość zaangażowania się w zajęcia dodatkowe oraz możliwość uzyskania stażu już a pierwszym roku (jak w moim przypadku) oczywiście jeśli się chce ;p
Filip
Super uczelnia polecam! :) Skończyłem tam finanse i pracuje w banku :) Bez problemu dostalem prace po studiach dziennych
29.07.2016
29.07.2016
Paulina
Polecam studia dzienne finanse !
Semi
Mogę stwierdzić jedno - jak ktoś chce studiować za pieniądze w Białymstoku to tylko na WSAPie - profesjonalne podejście wykładowców, najniższe czesne i fajne kierunki np. E-biznes, Reklama, Psychologia biznesu czy Start-up.
05.03.2015
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
xyz
Co sądzicie o studiach dziennych na ciepłej kierunek finanse i rachunkowość ? Czy warto tam iść? Czy lepiej na zaoczne w UwB ?
11.09.2014
26.06.2014
Studentka
Jako studentka, która studiuje na uczelni już 4 rok myślę, że mogę wypowiedzieć się obiektywnie. Uczelnia ta, jak każda inna, ale atmosfera, ludzie i rzeczy jakie można robić - to będą, a właściwie już są piękne wspomnienia na przyszłość - trzeba tylko chcieć, a naprawdę można wiele. Mało, która z niepublicznych uczelni daje takie możliwości poza zajęciami, projekty, w które może zaangażować się każdy student - wystarczą chęci i trochę zaangażowania. Po licencjacie nie zastanawiałam się długo, po prostu złożyłam dokumenty na studia II stopnia. Pozdrawiam :)
Daro
Jestem w trakcie podjęcia decyzji o studiach. Czy warto iść w tym roku na Ciepłą? Może ktoś podpowie bo słyszałem, że mają poważne problemy.
23.06.2014
21.06.2014
kleo
Jestem na trzecim roku w WSFIZ, Większość wykładowców jest wymagająca. Natomiast studentów podzieliła bym na dwie grupy. Pierwsza grupa to studenci ambitni, którzy uczęszczają na wszystkie wykłady, prowadza notatki i uczą się na każdy egzamin. W związku z tym nie mają problemu z zaliczaniem przedmiotów na wysokie oceny, liczą tez z tego tytułu na stypendium naukowe. Druga grupa to cwaniaki i obiboki, nie chodzą na zajęcia, nie robią notatek, nie uczą się. Jak idą po wpis to 3 im wystarczy albo poprawkowe po kilka razy. Przy czym psioczą na szkołę i na wykładowców. Studia zaoczne wymagają dużo samozaparcia i zaangażowania. Tak więc osoby które idą tylko dla papierka będą niestety niezadowolone.
Bea
Potwierzam to co napisane wczesnniej - zdzieranie kasy i olewanie studentów to domena wfiz
19.05.2014
20.02.2014
stypednium
Wysokość stypendium zależy od tego ile ministerstwo przydzieli pieniędzy. W tym roku było dużo mniej do podziału niż w poprzednich latach...
student
Szkoła - porażka. Spośród najlepszych studentów w tym roku zaledwie 5% z całego kierunku (licząc razem licencjat i magisterkę) dostało stypendium na poziomie od 100 do 250 zł! Z czego większość oczywiście 100 - 125 zł. Ci ze średnią nawet ponad 4,8 już się nie załapali. To zwykłe ośmieszenie i żenada w porównaniu z innymi uczelniami wyższymi. Zwalniają wykładowców i pracowników. Na egzamin po studiach I stopnia studenci czekali do 29 listopada (!!!), przez co większość nie mogła kontynuować nauki na magisterce. Ponadto totalne olewanie studentów, cwaniactwo niektórych wykładowców, zdzieranie kasy, itd... Nic pozytywnego. Radzę szukać czegoś lepszego, bo tu szkoda zdrowia i pieniędzy.
09.12.2013
29.11.2013
m8
Heh, przeczytalam ponizsze komentarze, studiuje filologie angielska zaocznie i chyba wiem o ktorych panow K. i M. chodzi. Tez raz plakalam po zajeciach z tym pierwszym.... ale coz zrobic.... Przyklad: Na innym roku, pan M, gdy dorosla kobieta powiedziala ze ma dwojke dzieci, zapytal: "To co, nie mozna bylo gumek uzywac? hahaha".
studentka
Beznadziejna uczelnia , nie polecam nikomu !!! Zwalniają wykładowców i ostro zdzierają kasę , nie liczą sie ze studentami , Panie w dziekanacie nic nie robią i nic nie wiedzą !!!
19.11.2013
24.10.2013
ibra
Ja studiuję na WSFiZ już 4 rok i jestem zadowolony. Ludzie są fajni, zajęcia prowadzone są przez fajnych, kompetentnych wykładowców i ogólnie polecam wszystkim, którzy wybierają się na studia do Białegostoku, a szczególnie tym, co chcą połączyć pracę ze studiami :)
qe
Mylisz sie, drogi Jedrzeju. Przedstawie sprawe nastepujaco: tak jak @ppp napisal(a) ponizej: polecam zapytac sie dowolnego trzeciego roku na dziennych, mysle ze studenci sami Ci chetnie odpowiedza JAK TO TAK NAPRAWDE JEST. BTW, jesli dziewczyny wychodza z placzem z zajec nie ze wzgledu na "wysoki poziom" a dlatego, ze sa obrazani przez prowadzacego to jest chyba cos nie tak.
11.10.2013
10.10.2013
jędrzej
Mając doświadczenie z uczelniami państwowymi oraz prywatnymi muszę przyznać, że i jedne i drugie mają wady i zalety. Zazwyczaj osoby, które żalą się na forach są to osoby, które nie zdały egzaminu (bo się nie nauczyły), bądź miały nadzieję, że na prywatnej uczelni dostaną dyplom za nieuczenie się i niechodzenie na zajęcia. Sami wymagacie, a nic od siebie nie dajecie... Przychodzicie na ostatnie zajęcia i oczekujecie wpisu za to, że przyszliście. WSFiZ daje możliwość zdobycia wiedzy tym, którzy przychodzą tutaj żeby się uczyć, a nie zdobyć jedynie dyplom.
ppp
Ludzie, lepiej pieniądze na czesne przepić niż tu sie uczyć. Nikt tu nic nie wie, wszyscy mają cię w dupie- zapłaciłeś to się wynoś. Zapytajcie kogokolwiek z trzeciego roku. Ocena- 1/10
06.10.2013
04.10.2013
ewik
nie idzcie na ta uczelnie nie polecam olewanie totalne podstarzali prof traktuja jak smieci zero kontaktu
qwerty
Co do poziomu ksztalcenia to dodam jak zaliczali niektorzy: nie bylo ich pol roku w szkole, nie chodzili, nie chcialo im sie. Przychodzili miesiac przed sesja, zaliczali wszystko i mieli takie same oceny jak ci, ktorzy chodzilem codziennie. Dla niektorych moze byc to zaleta, dla innych wada, ktora duzo mowi o poziomie szkoly. A co do tego, ze "zmienila sie kierowniczka dziekanatu wiec jest lepsza organizacja". - skad ty, jako studentka, mozesz wiedziec jak zmienila sie organizacja w dziekanacie po zmianie pracownika? "Absolwentko" WSFiZ ?
13.09.2013
12.09.2013
kachna
Jestem tegorocznym maturzystą, wybieram się na gospodarkę przestrzenną na Ciepłą,może ktoś wie jak jest z zaliczeniami egzaminów?
Absolwentka WSFiZ
Jestem absolwentką tej uczelni i osobiście gdybym miała jeszcze raz podjąć studia wybrałabym tą uczelnie. Mam porównanie do uczelni państwowej i nie widzę znaczącej różnicy w poziomie kształcenie. Wszyscy studenci na każdej uczelni narzekają na dziekanat ale to już chyba norma, teraz zmieniła się kierowniczka dziekanatu wiec jest lepsza organizacja.
12.09.2013
12.09.2013
qwerty
O lol, mam nadzieje ze nikt kto tutaj wchodzi nie bierze pod uwage tych dwoch komentarzy napisanych ponizej, bo kto normalny pisze o szkole ze "swietna atmosfera, dobre zaplecze uczelni" albo ze "uczelnia daje wiele mozliwosci np. zalozenie w trakcie studiow wlasnej firmy". To reklama - nie komentarz. Moge dac tu komentarz na temat uczelni - a wiec dam. NIE polecam tej szkoly. Kadra - tak jak napisane ponizej - jest czasami po prostu chamska. Zdarzalo sie niektorym wychodzic z zajec ze lzami w oczach bo nie potrafili wytrzymac krytykowania ze strony pana K. albo pana M. Sprawe obrazania studentow i traktowania ich jak smieci (ze wzgledu na to ze jestesmy z WSFiZ a nie UNIWERSYTETU) zglaszalismy wielokrotnie - NIC nie zostalo w tej kwesti zrobione, a pan K. i pan M. smiali nam sie w twarz. Czasami bywa ciezko z zaliczeniami - to szczegolnie u roznego rodzaju doktorow i profesorow, to musze przyznac. Dalej - chaos w szkole, w dziekanacie nigdy o niczym nie wiedza, nie wiedza nawet o wykladach dodatkowych ktore sami organizuja. Poza tym tak jak ktos napisal ponizej - dosyc opryskliwe panie. Inna sprawa ze polecam porownac jak wyglada ilosc osob przyjetych na kierunek w porownaniu z iloscia tych ktore zostaly do konca drugiego semestru. Polowa rezygnuje. A do osoby ktora napisala ze "jesli chodzi o dziekanat to informacja zawsze na czas na eMail" - Hahahahahahahaha. Chyba "informacja zawsze na czas na prywatnym emailu twego roku bo ktos sie o czyms dowiedzial i napisal wszystkim". Dziekanat NIGDY NIC NIE WIE. W wielu sprawach - np. czy bedzie jakis wykladowca, czy jest wyklad dodatkowy - chodzilo sie pytac panie z portierni bo sa bardziej ogarniete. Jesli planujesz sie czegos nauczyc to nie polecam - generalnie, przynajmniej u mnie na roku atmosfera jak ze slabego gimnazjum - jak sie uczysz i wykazujesz jakas aktywnosc na zajeciach to obgaduja cie za plecami. Najlepiej siedziec cicho i sluchac wykladowcow - z ktorymi swoja droga tez lepiej nie dyskutowac bo oczywiscie przegrasz ;p Generalnie tych studiow nie da sie nie zaliczyc. Zaplacisz, to zaliczysz, chocby na 3, a jak sie nie bedzie dalo to tak Ci wszystko ustawia ze jednak sie uda. Zabawne, ze wszystkie wycieczki po WSFiZ ktore sa organizowane dla licealistow zawsze pokazuja ta ladniejsza czesc budynku, z pieknymi, duzymi aulami - niestety tam nie ma zajec, hehe. A nie, przepraszam, byly - tylko nam przeniesli bo brudzilismy sale. Natomiast jesli chodzi o zalety tej uczelni to, hm.... sa fajni wykladowcy. Ladny kibel jest szatni :DD. Polozenie w centrum miasta. Innych zalet nie widze.
studentt
uczelnia praktyczna z tradycjami, oferta dostosowana do potrzeb rynku.WSFiZ polecam osobiście, studiują tu naprawdę fajni ludzie.
11.09.2013
17.08.2013
student
świetna atmosfera, dobre zaplecze uczelni, samorząd organizuje wiele integracyjnych imprez, kadra tez jest ok. polecam jak najbardziej
aktywny student WSFiZ
jestem studentem i polecam jak najbardziej, kadra profesjonalna, osoby prowadzące zajęcia maja praktyczne podejście - oprócz studiowania działam aktywnie w organizacjach studenckich, uczelnia daje wiele możliwości np. założenie w trakcie studiów własnej firmy.
16.08.2013
23.07.2013
Student WSFiZ
Nikomu nie polecam tej uczelni. Kadra dydaktyczna zwyczajnie sobie wali w ch... Mimo moich najszczerszych chęci, niczego się tu nie nauczyłem - zniechęcili mnie do tego profesorowie, którzy nie dość, że przychodzą na zajęcia nieprzygotowani to jeszcze odnoszą się do studentów w sposób arogancki i nieuprzejmy. No cóż... przynajmniej mam więcej czasu na rozwój własnych zainteresowań. Rozważam przeniesienie się na państwową uczelnię bo nauka tutaj to strata czasu. Te wszystkie zapewnienia dziekanów są g warte. Nie polecam!
xyz
Jako, że rekrutacja na wsfiz w pełni, na wszelkiego rodzaju forach internetowych pojawia się zadziwiająco dużo pozytywnych komentarzy o wsfiz jako szkole kształcącej profesjonalnie, zgodnie z najwyższymi standardami nauczania w przyjaznej atmosferze wśród pomocnych wykładowców. Nienaganny wygląd strony internetowej również zachęca potencjalnych "klientów" do skorzystania z "bogatej oferty edukacyjnej". Polityka wsfiz opiera się jednak na zasadzie przyciągnięcia jak największej liczby studentów poprzez zniżki i obiecywanie złotych gór, a następnie (jak ktoś już wcześniej słusznie zauważył) na „dojeniu kasy”. Problemy zaczynają się już od samego początku. Gigantyczne kolejki do dziekanatu, a w nim panie, które NIC nie wiedzą i nie udzielają informacji lub robią to bardzo opryskliwie. Wykładowcy, którzy umawiają się ze studentami na wpisy na daną godzinę i przychodzą kilka godzin później lub wcale (ale panie w dziekanacie oczywiście nie wiedzą gdzie znajduje się w danej chwili wykładowca), trudności w nawiązaniu kontaktu e mail z wykładowcami, BRAK szacunku do studentów i ich CZASU – wykładowca potrafi bezczelnie wyprosić ze swojego gabinetu, a nawet wyśmiać studenta w obecności innych! Totalny CHAOS i BRAK ORGANIZACJI!!! Od studentów wymaga się uczestnictwa w zajęciach, które odbywają się w PIĄTEK (przy rekrutacji poinformowano mnie, że zajęcia trwają od soboty do niedzieli). Problemy z zaliczaniem przedmiotów, których warunkiem jest napisanie referatu (wykładowcy nie spodoba się temat – praca do wyrzucenia). Sytuacja wsfiz jest DRAMATYCZNA i nic dziwnego, gdyż wykładowcy nie interesują się studentami tylko pieniążkami. Proszę, weźcie pod uwagę moją opinię. To nie jest żaden hejt od konkurencji, studiuję na wsfiz i moja opinia jest już wyrobiona. STRATA PIENIĘDZY I CZASU.
28.06.2013
25.06.2013
SS
Studencie WSFIZ. Ja tez tu studiuje i jestem bardzo zadowolona z Uczelni. Wykladowcy prowadza zajecia na wysokim poziomie, da sie dogadac w kazdej sparwie jak jest taka potrzeba. Ciagnie kase na czym? Na poprawkach czy warunkach? To moze warto przylozyc sie do nauki troche bardziej? Osobiscie sama mialam egzamin warunkowy ale z mojej winy bo nie poswiecilam wystarczajaco duzo czasu na nauke, ale to chyba normalne ze skoro chce sie isc na studia to tzreba sie uczyc :) mowisz ze gdybys mogl to bys zmienil? dlaczego wiec nie mozesz? jednak cos Cie trzyma przy tej uczelni, chyba nie jest na tyle zla skoro wciaz tu studiujesz :) Pozdrawiam
informatyka i ekonometria
jak jest na informatyce i ekonometrii w tej szkole? czy brać pod uwagę studia tutaj, czy darowac sobie? którą uczelnie w Białymstoku polecacie i dlaczego?
23.06.2013
21.06.2013
Kacha
janek czy Ty aby na pewno byłeś studentem czy raczej jestes pracownikiem?
arek1986
Hey.to prawda ze szkola traci na opinii bo przyjmuje osoby bez matury przez co wszyscy inni czuja sie rozzaleni.no wiadomo z matura czlowiek staral sie a tu przychodzi jakis baran bez i zaczyna studia.tyle ze ma kase!!!!!!!!
20.06.2013
17.06.2013
Student WSFIZ
Nie polecam tej szkoły. Praktycznie żadnych wiadomości nie otrzymuję na temat egzaminów zawsze się dowiaduję tylko dzień lub dwa przed egzaminem praca z niektórymi wykładowcami jest zła totalnie olewają studenta, dziekanat oczywiście nie ma aktualnych wiadomości. Szczerze mówią interesuje ich aby pieniądze były na czas. Żałuje że nie poszedłem do innej uczelni więc droga przestroga do was przyszli studenci nie wybierajcie tej szkoły bo będziecie żałować swej decyzjii
janek
Ukończyłem studia na wydziale Zarządzania w WSFiZ w 2012r i jestem o wiele bogatszy w wiedzę wyniesioną z tej uczelni. Wykładowcy którzy wykładali na moim wydziale to nauczyciele doświadczeni, którzy potrafili przekazać wiedzę z przedmiotów zawodowych przytaczając liczne przykłady. Będąc studentem pracującym mogłem odnieść wiedzę nabytą do firmy w której pracowałem. Narzekać mogą tylko pseudo studenci, którzy uważają, że z tej uczelni można wynieść wiedzę nie chodząc na wykłady i liczyć na łut szczęścia, że może uda się na egzaminie. Tacy studenci też są, którym zależy tylko na papierku. Jeżeli chodzi o Dziekanat, informacja zawsze na czas na E-maila. Jak najbardziej polecam tę uczelnię, zwłaszcza dla studentów pilnych.
16.06.2013
11.06.2013
jacek
BABY z Dziekanatu - 0 kompetencji, wyzysk kasy, kazda wypowiedz podkreslaja z wymogiem zaplaty za cokolwiek. 0 pomocy, 1 dokument zalatwia sie 3 godziny. 0 kompetencji w nauce, wykladowcy glupsi od studentow.. zal, po 3 latach nauki zaluje ze tam odbylem ten stracony czas
gospodarka przestrzenna
jak jest na gospodarce przestrzennej? czy jest sens placic w WSFIZ za ten kierunek studiów? poprosze o opinie studentów
10.06.2013
28.04.2013
Jmdat
Tam był dziekanem angielszczyzny taki stary dziad wiecie co on robi woła studentów jak mu się coś nie podoba i naprawdę myśli że ktoś mu przyjdzie
Marti
Ja akurat studiuję na uniwerku, ale od znajomych, którzy studiują na WSE słyszałam, że są zadowoleni. To szkoła gdzieś na Choroszczańskiej, mało o niej słychać ale istnieje ;)
19.03.2013
31.10.2012
evita
witam, czy ktos mógłby napisac jakieś opinie na temat anglistyki na tej uczelni, chodzi mi o studia drugiego stopnia zaoczne. Moze jest ktos kto teraz tam studiuje
hmmm
a jak sie patrzy na ich strone, to tak slicznie sie prezentuja, kurcze, az wierzyc trudno, i w sumie przykro, bo myslalam o gospodarce przestrzennej i bralam ich pod uwage, co sadzicie o innych prywatnych uczelniach w Białymstoku, ktora bedzie najlepsza?
26.10.2012
17.10.2012
rozzalona
Absolutnie NIE POLECAM tej szkoły. Rozczarowałam się niemiłosiernie. Jako studentka zaoczna pracuję, jak większość studentów zaocznych, i niestety zdarzyła mi się taka sytuacja, uniemożliwiająca mi napisanie i obronę pracy mgr. Wróciłam do szkoły po 2 latach, chcąc kontynuować naukę. Po opłaceniu pełnego czesnego (mimo, iż nie byłam na żadnych zajęciach, oprócz kilu różnic), różnic programowych, kart poprawkowych i opłacie za możliwość złożenia pracy dyplomowej po terminie okazało się, że przez brak dokładnej informacji, dotyczącej egzaminu z języka angielskiego muszę powtarzać rok. Oczywiście płacąc w pełnym wymiarze - ponownie. A ponieważ już mnie na to nie stać - ani finansowo, ani psychicznie, rezygnuję. Piszę to wszystko jako przestrogę dla tych, którzy zastanawiają się nad wyborem tej szkoły. czy będzie Was stać na skończenie jej terminowo. Czy podołacie wiecznym kolejkom do dziekanatu po jakąkolwiek informację. Czy wytrzymacie wszechobecną dezinformację. Jeśli tak, życzę powodzenia.
Ada
Z tego co mi sie wydaje to uczelnia płatna, chociaż nie znalazłam nigdzie rozpiski co ile kosztuje więc najlepiej to zadzwonić tam i się zapytać.
10.08.2012
18.07.2012
Lola
czy studia na tej uczelni są platne?to uczelnia państwowa czy nie? chcialabym isc na dzienne...
@tusia
a mogłabyś napisać coś więcej o europeistyce? Właśnie złozyłam tam papiery i chciałabym się dowiedzieć czegoś o podręcznikach, wykładowcach, zajęciach i ogólnie o atmosferze ;)
18.07.2012
13.12.2011
Nero
Szkoła godna polecenia i nie polecam jej dlatego, że ja tam studiuje, ale przyznam, że porównania za dużego nie mam. Wiadomo nie jest to Uniwerek z super klimatem studenckim. Normalna fajna szkoła dla normalnych studentów
Tusia
Grosik - polecam gospodarke przestrzenną lub europeistyke. Jesli chodzi o to piersze to mój chłopak to studiuje i jest bardzo zadowolony. Jego opinie zawsze były pozytywne. Nie uczy się jakoś wielce duzo... ale przysiąść czasami trzeba. Nie miał żadnej poprawki ale on to zdolny chłopak jest:P z koleci to drugie to studiuje ja :) I tez polecam z czystym sumieniem tak samo nie miałam żadnych trunośći w zaliczaniu. Fajni wykładowcy
07.12.2011
04.06.2011
Grosik
Jakie kierunki są godne polecenia?Fajna szkoła? Jaki klimacik, wybieram sie tam prosze o cenne rady!!
Róza
Słyszałam, ze ten kierunek jest przyszłościowy. I właśnie na nim można się wiele dowiedzieć o Unii. Fajnie, bo przyjemne z pozytecznym. Sama sie nad tym zastanawiam i to bardzo intensywnie.
28.05.2011
22.05.2011
Bartosz
Siemka. jestem na tej uczelni na kierunku europeistyka na specjalności fundusze i projekty Unii Europejskiej. Mogłem się już wiele nauczyć odnośnie działań Unii , jak funkcjonuje , jakie ma zakresy działania. Jest duzo nauki ,bo kierunek nie należy do najłtwiejszych . Daje jednak duzo satysfakcji.
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu