Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie (WSIE Szczecin)

Komentarze (63)

  • losy absolwentów po SM

    co robią, gdzie pracują osoby, które skończyły stosunki międzynarodowe? czy macie jakieś rozeznanie w temacie? nie chodzi mi o możliwości jako takie, bardziej o realne losy absolwentów i tego, jak wygląda rynek pracy dla tego sektora.
    13.11.2018
  • :-)

    a jednak odpisują na pytania ... milusio :-)
    25.10.2018
  • Biuro Rekrutacji WSIE

    Witamy, W odpowiedzi na pytania Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie prowadzi rekrutację na rok akademicki 2018/2019 na kierunkach: Kosmetologia Pedagogika Zarządzanie Stosunki Międzynarodowe pierwszego oraz drugiego stopnia Perspektywy zatrudnienia po kierunku Stosunki Międzynarodowe: placówki dyplomatyczne placówki konsularne agendy organizacji międzynarodowych samorządowe instytucje publiczne w zakresie współpracy zagranicznej (urzędy gminy, powiatów, województw) rządowe instytucje publiczne w zakresie współpracy zagranicznej (ministerstwa, agencje rządowe) organizacje społeczne instytucje kulturalne media instytucje Unii Europejskiej firmy zajmujące się pozyskiwaniem funduszy europejskich Pedagogika specjalności: Edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna Praktyki do zrealizowania w liczbie 180 godzin w placówkach oświatowych w skazanych miejscach przez Uczelnie lub we własnym zakresie Perspektywy zatrudnienia: szkolnictwo (po ukończeniu specjalności nauczycielskiej) placówki oświatowo-wychowawcze poradnie specjalistyczne służba zdrowia instytucje doradztwa zawodowego i personalnego instytucje profilaktyki społecznej instytucje wymiaru sprawiedliwości Kosmetologia jest nowym kierunkiem na WSIE prowadzonym od roku akademickiego 2017/2018 zapraszamy do składania dokumentów W razie jakichkolwiek pytań pozostajemy do dyspozycji. BIURO REKRUTACJI WSIE ul. Mickiewicza 47, Szczecin e-mail: rekrutacja@wsie.pl tel. 91 350 06 43 tel. kom. 508 015 416
    16.05.2018
  • kosmetologia?

    Czy kierunek Kosmetologia to jest nowość w WSIE na ten rok? Czy już ktoś to studiował u nich? Bo piszecie że ktos się chciał zapisać na Kosmetologią, ale kazali mu na Pedagogikę ze specjalnością edukacja kosmetologiczna..... A ja widzę na ich stronie, że jest kierunek Kosmetologia licencjat, więc jak?
    10.05.2018
  • Ewa

    poczytałam sobie niżej wpisy i żałuję, że studenci albo chociaż pracownicy tej uczelni nie odpowiadają na pytania. Sama chciałam zagadnąć o Pedagogikę, a konkretnie i praktyki, sposób ich realizacji, perspektywy pracy dla absolwentów, ale chyba niewiele się dowiem, bo większość z nas to maturzyści, a studenci są w mniejszości. Jak rozumieć to, że są też wpisy Administratora??? Ale o usunięciu opinii. To znaczy, co? Że była odpowiedź, ale ktoś ją usunął?
    10.05.2018
  • Angelika

    kto studiuje w tej szkole stosunki międzynarodowe albo już skończył ten kierunek? gdzie pracujecie po studiach? jakie są możliwości zatrudnienia po tych studiach? czy polecacie?
    08.11.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    03.10.2017
  • pedagogika

    interesują mnie opinie studentów kierunku PEDAGOGIKA, jak oceniacie studia pedagogiczne tutaj? czy macie ewentualnie porównanie z innymi szkołami? może ktoś się przenosił?
    21.09.2017
  • do kosmeto

    WSIE nauczyło mnie bardzo dużo, zawarłem tam najlepsze przyjaźnie, zdobyłem fajny zawód. Mam tylko pozytywne wspomnienia z tej uczelni.
    28.08.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    08.08.2017
  • Ja

    Studiuje na tej uczelni kolejny stopień i wszystko jest ok, nie rozumiem negatywnych opinii. Pozdr.
    23.06.2017
  • faju

    polecam, mnie się podoba
    25.05.2017
  • Kosmetologia

    Chciałam uczęszczać na kosmetologie właśnie w tej szkole i dowiedziałam się się dzwoniąc tam tego że zapisać się mogę na pedagogike o specjalności edukacja kosmetologiczna, czy to ma sens waszym zdaniem ? Czy na koniec otrzymalabym licencjat kosmetologa czy z pedagogiki?
    25.05.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    24.05.2017
  • ???

    Też nie bardzo wiem o co autorce chodziło, gdyby uczelnia nie miała pozwolenia to zostałaby zamknięta.
    21.05.2017
  • kosmetologia

    Jak brak pozwolenia? nie otrzymam tytulu licencjata na koniec przez to?
    07.05.2017
  • ewcia

    ja jestem zadowolona :-)
    30.04.2017
  • stos. międzynarodowe

    jaki jest poziom języka na stosunkach międzynarodowych? interesuje mnie opinia studentów tego kierunku: czy warto? jacy wykładowcy sa? czy gdzieś na stronie znajdę program studiów z listą prowadzących? ta znakomita kadra praktyków, co pisza - to kto np.???
    29.04.2017
  • kosmetologia

    studiuje ktoś kosmetologie na tej uczelnii? jak wrazenia?
    21.04.2017
  • Pytanie

    Czy ktoś studiował zarządzanie? Moj E-mail onlyou19@interia.pl proszę o jakiekolwiek informacje jeśli ktoś coś wie!:*
    05.04.2017
  • renata

    zbieram info o zarządzaniu w Szczecinie na uczelniach prywatnych w systemie dziennym, poprosze o opinie :-)
    21.03.2017
  • do studentki

    Wydaje mi się, że przedwcześnie wysnuwasz takie negatywne wnioski. Jak sama piszesz studiujesz od kilku miesięcy a wymagasz przedmiotów kierunkowych. Muszę Cię rozczarować, uczelnie wprowadzają przedmioty kierunkowe często od 2 roku studiów a wszystko po to, żeby studenci mieli ogólną wiedzę i byli na tym samym poziomie. Jeśli chodzi o sam wygląd uczelni to nie powinno być to dla Ciebie zaskoczeniem. Po to są dni otwarte czy inne akcje żeby zapoznać się z uczelnią/budynkiem. Nikt Ci nie zabroni wejść na uczelnie żeby po prostu zobaczyć jak wygląda studiowanie w niej chociażby z perspektywy warunków sanitarnych.
    18.03.2017
  • Studentka_szcz

    Studiuję na tej uczelni od kilku miesięcy i jestem bardzo niezadowolona. Jest ogromny chaos, nikt nic nie wie (jakie będziemy mieć przedmioty, kiedy odbywają się zjazdy itp.). Poziom kształcenia jest żenująco niski, wykładowcy nic nie wymagają, Brak przedmiotów kierunkowych. Klasy zajęciowe, korytarze i toalety są brzydkie i stare, w zimie jest bardzo zimno w budynku. Jedyne o co dba ta uczelnia to ściąganie czesnego. Nie polecam w ogóle. Płaci się za nic.
    14.02.2017
  • Robi

    wymagania do certyfikatu powinny być takie same jak w szkołach językowych ale może będziesz lepiej przygotowany jeśli uczelnia zapewnia takie potwierdzenia umiejętności językowych, plus dla nich!
    30.11.2016
  • student

    Wybiera się ktoś na wsie na Pedagogikę z językiem obcym poziom B1? Chyba tylko u nich jest taka możliwość zdobycia certyfikatu z języka obcego, pewnie będzie to łatwiejsze niż w jakiś szkołach językowych.
    01.09.2016
  • grupa na fb

    podaje link dla zainteresowanych facebook.com/groups/157196351372284/
    01.08.2016
  • Kosmetologia

    A może grupę na facebooku?
    27.07.2016
  • kosmetologia

    Kingo, proponuję założyć forum na fejsie, żeby wszystkich tam złapać :D
    26.07.2016
  • Kinga

    Cześć, właśnie wybieram się zaocznie na kosmetologię, może warto byłoby poznać jakoś przed zajęciami, byłoby o wiele raźniej ;) zostawiam mój e-mail tak wrazie co ;) kinga-piecewicz@wp.pl
    22.07.2016
  • Kinga

    Cześć, właśnie wybieram się zaocznie na kosmetologię, może warto byłoby poznać jakoś przed zajęciami, byłoby o wiele raźniej ;) zostawiam mój e-mail tak wrazie co ;) kinga-piecewicz@wp.pl
    22.07.2016
  • Studencik

    Siemka! Jak tam zarządzanie? Wybieracie się, opinie całkiem przyjemne. Może stworzymy jakąś fajną grupę? Pozdrawiam!
    22.07.2016
  • Aneta

    Witam. Ja też planuję iść na kosmetologię i podobno jest duże zainteresowanie. Mam nadzieję, że nie pożałuję wyboru :)
    21.07.2016
  • Pedagogika

    Witam! Kto na pedagogikę na WSIE? Podobno można tam zdobyć od razu certyfikat językowy, nie zbędny od 2020 r. Zapisał się ktoś?
    19.07.2016
  • studentka

    Hejka! Robiłam licencjata na WSIE, myślę żeby zmienić branżę chciała bym zacząć pedagogikę, widzę ze u nich też jest. Wspomnienia mam dobre z tą uczelnią więc zapiszę się u nich na Pedagogikę.
    11.07.2016
  • Pytanie

    Wiecie jak tam zainteresowanie kosmetologia? Ktoś się wybiera, ktoś chętny?
    29.06.2016
  • Kandydatka na kosmetologie

    Hej! Też jestem zainteresowana kosmetologią na WSIE, z tego co się dowiadywałam to kierunek ruszy. Jest spore zainteresowanie i Pani z dziekanatu powiedziała że jest szansa na studia stacjonarne. Zapisałam się przez stronę i teraz muszę donieść dokumenty. Pozdr
    17.06.2016
  • odpowiedź

    wydaje mi się, że nikt nie rekrutuje tylko na jeden kierunek i do jednej uczelni, złóż po prostu dokumenty do jednej lub dwóch szkół i niczym się nie martw ;)
    14.06.2016
  • kierunek w pzygotowaniu

    jesli na stronie piszą, że kosmetologia jest nowością w przygotowaniu, ale ma ruszyć od paźdzernika, to czy mam stuprocentową pewnośc ze ten kierunek ruszy? a co jeśli okaże się, że nie? co wówzas?
    12.06.2016
  • tez tak macie?

    na ich strnie www jest taki komunikat: Ta witryna jest nieosiągalna Serwer www.wsie.pl potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź. Wypróbuj te rozwiązania: Odśwież stronę Sprawdź połączenie Sprawdź serwer proxy i zaporę sieciową ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
    22.05.2016
  • pytanie

    o co chodzi z tymi studiami polsko - niemieckimi, o których piszecie? którego kierunku to dotyczy i na czym polega ta opcja "niemieckie"? w jakim języku sa zajęcia?
    20.04.2016
  • pytanko mam

    co robią ludzie po ukończeniu stosunków międzynarodowych??? gdzie pracują? w jakich firmach, na jakich stanowiskach? co o tym kierunku możecie napisać komuś, kto rozważa takie studia? warto? tak? nie? dlaczego?
    23.02.2016
  • Karola

    Zapisałam się na I rok SM! Opinie widzę różne, ale ja tyle dobrych słyszałam od ludzi, że mam nadzieję, że się potwierdzą.
    03.09.2015
  • Filip

    Baaardzo dobrze spędzone trzy lata na zarządzaniu. Szkoda, że wcześniej nie było kierunku manager medycyny sportowej i zdrowia (studia polsko-niemieckie), ale nic i tak praca w Niemczech znaleziona jako manager ;) Także polecam WSIE :)
    12.05.2015
  • WSIE

    Po zakończonej kadencji Edwarda Radeckiego wybrano nowego rektora Richarda Merk. Dzięki temu powstały nowe studia polsko-niemieckie, na które serdecznie zapraszamy :)
    16.04.2015
  • olka

    studia pedagogiczne - czy to dobry pomysł? jak z pracą po ukończeniu?
    11.03.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • licencjat zarzadzanie

    jak jest na licencjackich na zarządzaniu??? poprosze o jak najwiecej informacji
    10.06.2013
  • Sandra

    Odpuście sobie tą szkołę ja ją skończyłam ale mogłam lepiej wybrać Pan J. (większość koleżanek będzie wiedziało o co chodzi) powiem delikatnie daje dwuznaczne propozycje nie jest to komfortowa sytuacja. Szkoła ogólnie na słabym poziomie nic dla studenta wszystko dla zysku!
    14.11.2012
  • pointless

    Jak dla mnie ta uczelnia to trochę lipa. Szkoła integracji europejskiej... przesada żeby całą szkołę o takim profilu tworzyć, wystarczyłby jeden kierunek - integracja europejska - na każdej innej uczelni. No ale oczywiście trzeba otwierać nowe placówki żeby się na tym wzbogacić...
    19.08.2012
  • luiza

    Teraz, kiedy integracja europejska z jednej strony się zacieśnia - bo jednak Uniaa tworzy coraz głębsze więzi między państwami - a z drugiej nadal jest na kruchej stopie - bo państwa podupadają w pieniężnym kryzysie, a poza tym chcą w pewnym stopniu zachować autonomię, ciekawie jest studiować na uczelni, której domeną jest integracja europejska. Dlatego zadowolona jestem z wyboru swojego miejsca na studia, którym jest Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie.
    16.08.2012
  • znacie ich Studium?

    czy ktos sie uczy w ich Studium? to chyba szkola policealna, jelsi dobrze rozumiem, wiekszosc propozycji dupowata, ale ten Audytor Jakosci Uslug mnie zainteresowal, chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej na ten temat, czy to w ogole ma sens, czy raczej placic za licencjata?
    17.07.2012
  • nana

    interesuje się unią europejską, wszelkimi jej działaniami na płaszczyźnie naszego kraju oraz całej unii, bo mieliśmy w liceum przedmiot dotyczący historii europy i jakoś tak sama z siebie zaczęłam zgłębiać tę tematykę. fajnie byłoby kontynuować to podczas studiów. tylko czy jest na tej uczelni kierunek związany stricte z integracją europejską?
    02.06.2012
  • ewa

    opinie 'może być' albo 'jest całkiem sympatycznie' czy też 'nie ma co narzeka' to chyba dla mnie za mało. jak już mam płacić czesne to raczej za coś, co jest tego warte... skopałam matury, tego jestem pewna, ale wszystko przez ten głupi stres. na pewno nie dostanę się tam gdzie chcę, więc pewnie trzeba będzie za edukację płacić, ale opinie o tej uczelni jakoś mnie nie przekonują ;/
    22.05.2012
  • stosunki miedzynarodowe

    kochani, interesuja mnie stosunki miedzynarodowe, gdzie w Szczecinie mozna studiowac ten kierunek na prywatnej uczelni? i ktora polecacie oraz dlaczego? kto studiuje stosunki w tej szkole - WSIEuropejskiej???? czy mozecie napisac cos wiecej na temat tych studiow, stopnia trudnosci, zaliczen, itd. dzieki
    28.02.2012
  • dzienny

    jest calkiem sympatycznie! szczegolnie od tego roku!
    24.01.2012
  • Edmund

    szkoła jets dobra nie ma co narzekać. Opinie każdy ma swoją i nie można jej podważać. Każdy ma swoje oczekiwania i każdemu nie dogodzimy. Fajnie się studiuje, jesli się zastanawiacie to ja powiem, że warto
    13.12.2011
  • syyyw

    może być . Wszedzie zarzadzanie jest chyba bardzo podobym kierunkiem :D? Tak mi sie wydaje. Poziom normalny nie ma jakiegoś meeeeega wpasu ale daje rade
    09.12.2011
  • Rysiek

    Jak z zarzadzaniem w tej szkole?Fajnie?polecacie?
    04.06.2011
  • Kolka

    Chodzi mi teraz o licencjata wieć dzieki za informacje :) Mam nadzieje, ze beda tez tam tak przyjaźni ludzie, którzy potrafia pomoc w potrzebie
    02.06.2011
  • Justyna

    Jesli chcesz isc na licencjata to masz TYLKO dwa kierunki do wyboru to jest ; zarzadzanie i stodunki miedzynarodowe. Ale masz mnóstwo specjalizacji do tych kierunków. Na magistra masz tylko chyba stusunki miedzynarodowe , ale na sto procent nie moge potwierdzic bo nie pamietam :(
    28.05.2011
  • Kolka

    Witam , cos wiecej na temat tej uczelni ,ktokolwiek coś wie proszę o info :) dzieki
    25.05.2011
  • studia podyplomowe

    Robilam studia podyplomowe ze wspołpracy europejskiej. Na poczatku trzeba było się troszkę nameczyć, POzmniej bylo ok :)
    23.05.2011
  • marika

    Studiuje tam stosunki miedzynarodowe. Osobiscie stwierdzam, ze mają tam bardzo ciekawe spacjalności. Szkoła jest bardzo przyjazna studentom. Czuje się w niej swobodnie o jestem usatysfakcjonowana, ze tam się znalazłam.
    22.05.2011