Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy (WSNOZ Bydgoszcz)

Komentarze (80)

  • Monika

    Witam, chciałabym uzyskać informację na temat studiów podyplomowych z języka polskiego, prowadzonych w Toruniu. Pozdrawiam.
    10.11.2018
  • OZE

    Czy ktoś robił podyplomówkę z OZE w Poznaniu. Czy kiedykolwiek ruszył ten kierunek
    07.11.2018
  • MAJA

    Bardzo proszę napisać mi opinię na temat podyplomowych studiów z języka polskiego
    04.11.2018
  • FA11

    Nie polecam. Wykladowcy nie prowadzą częsci zajęć. Seminarium było tylko pierwsze, promotor został narzucony z gory, nie wytłumaczył nic o pisaniu pracy licencjackiej. Do końca roku nie było żadnego seminarium, promotor nie bardzo się interesował. Prawie każdy nie ze swojej winy nie obronił się w terminie. Brak jakiejkolwiek komunikacji ze strony uczelni. Nic nie można się dowiedzieć. Bardzo długi czas oczekiwania na dyplomy ukończenia studiów. Ta uczelnia, to jedna wielka pomyłka
    03.11.2018
  • M34

    Czy robi ktoś podyplomówkę z j.polskiego w Poznaniu?
    02.11.2018
  • J22

    Czy ktoś robi podyplomówkę inspektor danych osobowych ? coś ktoś jak jest
    24.10.2018
  • Sara

    Nie polecam podyplomówki z podologii. Dużo zajęć w e-lerningu Szkoda czasu i pieniędzy.
    09.10.2018
  • Saba

    Proszę napisać mi opinię o studiach podyplomowych z języka polskiego w Poznaniu. Od lutego 2019r. zamierzam zacząć tam naukę.
    05.10.2018
  • Dona

    Uczelnia jest wpisana do rejestru Uczelni Niepublicznych i na tej też podstawie może organizować studia podyplomowe pedagogiczne, nie musi mieć dodatkowej akredytacji, nie siejcie paniki, tylko najpierw dowiedzcie się na jakiej podstawie są studia organizowane, na WSNoZ jest prawnie wszystko ok i są wydawane zgodnie z obowiązującymi wymogami
    03.10.2018
  • ABC123

    @Tomek B. Studiuję zaocznie fizjoterapię na WSNoZ. Porównując z CM: 1. Ceny za czesne o wiele niższe 2. Sporo osób w trakcie roku pierwszego przeniosło się właśnie z CM na moją uczelnię, bo tam jak się nie zda na pierwszym roku anatomii to się wylatuje. Przenosili się także dlatego, że uczelnia kazała im przyjeżdzać co weekend za zajęcia. Chciała uczelnia wyrobić normę studiów dziennych. Na WSNoZ zajęcia odbywają się mniej więcej co 2 tydzień i jest też e-learning. Chociaż rzadko się z niego korzysta. Minusem jednak tej uczelni jest rektorat. Pracują tam chyba 4 Panie, które mam wrażenie nie mają zielonego pojęcia co tam robią. Miałam w wakacje ważną sprawę, chciałam się dowiedzieć kilku rzeczy, ale nikt nic tam nie wie. Na maile nie odpowiadają, a jeżeli już się zdarzy to bardzo rzadko albo po dwóch tygodniach... Można wymieniać i wymieniać. Praca tego rektoratu pozostawia na prawdę wiele do życzenia.
    01.10.2018
  • Pytanie

    Sprawdzam tę uczelnię na nauce polskiej, systemie Polon, wybierzstudia.nauka.gov.pl i nigdzie nie ma informacji o tym, że ma akredytowane kierunki pedagogiczne. Ani że ma oddziały akredytowane poza Bydgoszczą. Czy ich dyplomy ktoś w ogóle uznaje? Czy anulują wszystkie, jak się połapią
    24.09.2018
  • Monxx

    Cześć czy ktoś z Was studiował optometrie podyplomowo i może się wypowiedzieć?
    23.09.2018
  • Ewelina

    Może mi ktoś poradzić która z uczelni niepublicznych jest lepsza bsw, czy WSNoZ jeżeli chodzi o kismetologię? Jak bardzo różnią się od UMK?
    17.09.2018
  • wpisowe free?

    czy jest jeszcze gratisowe wpisowe? czy było do końca tego tygodnia?
    09.09.2018
  • Tomek B.

    Hej!! Idę na fizjoterapię. Zobaczymy jak będzie. Uczelnią pierwszego wyboru było u mnie collegium, ale po zapoznaniu się z opiniami.... Do tego jeszcze pozycja collegium w rankingach?? Zajęli ostatnie miejsce!!! Ponieważ pracuję i bym dojeżdżał do Bydzi muszę studiować zaocznie i jeśli mam już opłacać studia to wolę to zrobić w porządnej szkole (sorry ale innych uczelni niż collegium i wsnoz nie biorę po uwagę bo żadna inna nie skupia się tak na tej dziedzinie). Widziałem pracownie wsnoz i są super. Mają same nowe sprzęty i są dobrze wyposażone. Bardzo sympatyczne Panie w rektoracie wytłumaczyły mi rzetelnie co i jak ze zjazdami, praktykami i samymi studiami (przy okazji dowiedziałem się że zajęcia praktyczne odbywają się także w szpitalach!!!). Same studia są o wiele tańsze niż na innych uczelniach a poziom wydaje się być nieporównywalny.... Póki co pełen profesjonalizm. Dam znać jak to wygląda po rozpoczęciu Roku, ale mam bardzo dobre przeczucia. :)) Pozdrawiam Tomek
    16.08.2018
  • paulina

    Nie wiem jak podyplomowe dla nauczycieli ale studia na kosmetologii polecam całym sercem. Przeniosłam się z innej uczelni i na tym kierunku to właśnie niebo a ziemia!! Mam GENIALNY gabinet kosmetologiczny o którym na innej uczelni w Bydgoszczy mogłam tylko pomarzyć. Duzo zajęć praktycznych, świetna kadra która wytłumaczy co i jak a nie jak miałam zanim się przeniosłam, że wykładowca potrafił tylko nawijać i nawet nie odpowiadał na pytania. Jestem bardzo zadowolona i zostaję tu na magisterce. Teraz jestem na wylocie :) 3 rok. :)
    27.06.2018
  • kasia

    studia dla nauczycieli podyplomowe dno. w tym przypadku reforma Gowina świetna. Aż dziw, że wykładają panie z kuratorium, inspektorki !!!!Studia 3 semestralne realizowane w 2 semestry, w porównaniu z APS przygotowanie pedagogiczne i inne to niebo a ziemia. 1 zjazd w miesiącu i 4 godziny wykłady. Coś niesamowitego!!!
    17.06.2018
  • Ania

    Jak wygląda kosmetologia zaocznie, polecacie?
    28.05.2018
  • poznanski_pedagog

    podyplomowe z zakresu oligo to dół kloaczny; prowadzący o żenującym poziomie ogólnej wiedzy pedagogicznej i specjalistycznej (z wyłączeniem dr N. Woderskiej, J. Stelligi-Bąk). Dyplom wygląda jak zakupiony na bazarze u Rusa, na dodatek z błędem w nazwie kierunku. O D R A D Z A M.
    22.04.2018
  • wiosna

    Czesc. Czy ktoś może coś powiedzieć o podyplomowce " przygotowanie metodyczne do nauczania języka niemieckiego"?
    07.04.2018
  • dziewczyny

    jeśli się zastanawiacie nad podyplomówką z podologii i kosmetologią, to z marszu Wam je polecam. Skończyłam tam obie a aktualnie jestem na kolejnej podyplomówce. czy jest uczelnia słabsza od CM? to zależy werka czego szukasz. obie uczelnie mają swoje wady i zalety. mam akurat porównanie i mogę powiedzieć, że na CM masz więcej teorii (serio zapytaj laski z CM) a na WSNOZ masz więcej praktyki. to zależy czego szukasz w dalszej karierze kosmetologa. ja wybrałam praktykę. P. podologię mocno polecam, bo to przyszłościowy zawód. Jak masz wątpliwości, to porozmawiaj z wykładowcami na WSNOZ którzy są dostępni na dyżurach albo idź do sekretariatu. ja jestem bardzo zadowolona :))))))
    18.01.2018
  • P.

    Jak z podyplomówką z podologii??? Ktoś poleca?
    29.12.2017
  • werka

    czesc, jak jest z kosmetologia? duzo jest zajec praktycznych? duzo slabsza uczelnia od CM?
    27.12.2017
  • olek

    Czy ktoś wie ,co z tą 5-cio letnią analityką? Czy w ogóle ruszy?
    11.10.2017
  • IZA

    DO JEDNEGO WORA WRZUCACV CM RAZEM Z BSW CZY WSG? :d TO CHYBAJAKIES NIEPOROZUMIENIE. WIADOMO ŻE NIE MAJĄ POLOTU DO CM.
    03.10.2017
  • ASIA

    Poproszę o opinie o studiach podyplomowych - trychologia. dzięki
    19.09.2017
  • Matee

    Te szkołę WIELE łączy z SKK...Uważam że to wystarczy za "rekomendacje". Chcesz naprawdę zarabiać w zawodzie medycznym? Idź na CM, BSW, WSG.
    29.08.2017
  • studenckiezycie

    Takie jest studenckie życie ABC123 :P jak studiowałem równolegle na CM to wcale nie było inaczej. trzeba pogodzić życie zawodowe ze studiami. wszyscy dają radę to i ty też sobie poradzisz :)) maturzystka2017 - ja tam skończyłem fizjo. ogólnie sytuacja jest taka że oni fizjo mieli zawsze i zawsze kierunek działał. teraz ministerstwo zmieniło fizjo z licencjata i magisterki na jednolite magisterskie i uczelnie które nie miały magisterski musiały na nowo pisać wnioski. zdziwiłem się jak napisałaś o rekrutacji i zadzwoniłem do sekretariatu i oni nie robią rekrutacji a rezerwację miejsc żebyś miała zaklepaną miejscówkę jak kierunek ruszy. nie fermentuj tylko zawsze się dopytaj :))
    02.08.2017
  • ABC123

    Hej. Czytałam na stronie WSNoZ, że zajęcia zaczynają się tam od 12:30 w piątek. Czy tak jest na prawdę?? Bo jakoś nie mogę uwierzyć, że ktoś chodzi o takiej porze na zajęcia studiując na prywatnej uczelni - przecież za coś trzeba ją opłacić, a raczej nikt nie kończy pracy o takiej godzinie.
    01.08.2017
  • maturzystka 2017

    Hej. Powiedzcie mi jak to jest z tymi studiami z fizjoterapii na WSNoZ?Na ich stronie przeczytałam, że kierunek jest w przygotowaniu? Co to oznacza, że jeszcze nie mają tego kierunku a rekrutują? Czy tak można? Czy to jest zgodne?
    20.07.2017
  • PaniKosmetolog

    Udało się! Jestem świeżo upieczoną kosmetolożką. :D Studia przebiegły pomyślnie choć nie zawsze było łatwo (chemia :P). Postanowiłam dodać komentarz, kiedy przeczytałam poniższe. Dziewczyny - polecam szczerze. Wiadomka, czasem są zgrzyty, ale nie da się ich uniknąć nigdzie (głównie biurokracja). Z przyczyn rodzinnych, muszę zrobić sobie rok przerwy, a potem wracam tu na magisterkę. :-)
    12.07.2017
  • że co??

    Marzena, ja nie wiem jakie Ty studia kończyłaś...... Na pewno nie te same co ja i nie na WSNoZ....! Za mną już 2 podyplomówki w tej uczelni i może w przyszłości podejmę się kolejnych. Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na te studia! Polecam je szczerze innym. 2 lata temu skończyłam tam podyplomówkę razem z 4 koleżankami (nie byłyśmy z Bydgoszczy, więc organizowałyśmy sobie wspólny transport) i było WARTO! No chyba, że jesteś z konkurencji.... To brak mi słów na takie komentarze. Pozdrawiam.
    06.07.2017
  • Marzena

    Studia podyplomowe w tej szkole to tragedia kasa wyrzucona w błoto. Zajęcia rozpisane w planie do 18 a kończą się o 12-13. Zastępstwa, olewka całkowita przez wykładowców. Zajęcia praktyczne to jakaś porażka, nie przestrzeganie higieny, brak podstawowych rzecżycia na zajęciach np. Jednorazowych rękawiczek. Tylko kasa się liczy dla nich czy w terminie płacisz lepiej wydać kasę na kurs żałuję każdej złotówki na ta ,,szkole"
    20.06.2017
  • ajuuu

    Wybiera się ktoś w tym roku na fizjoterapię stacjonarnie? Chętnie poznam i powymieniam się spostrzeżeniami! kontakt: kolorooowa111@wp.pl
    29.05.2017
  • Ania

    Czy jest tu ktoś z kosmetologi na WSNoZ ? Polecacie ten kierunek?
    10.05.2017
  • Pati

    Gdyby nie Ci emeryci, to ty byłabyś debilem, ale jak tak piszesz, to debilem pozostałaś.
    22.04.2017
  • diagnostyka

    WSNOZ tworzą emeryci (niektórzy krótko przed 90 -tka!!! , to nie żart. Uwagi krytyczne miala Panstwowa Komisja Akredytacyjna ) co do wieku i pokroju kadry dydaktycznej. Kim są Ci młodzi? , pewnie synowie z rodzinami własciciela. szkoły. Diagnosci to tez emeryci,- laboranci, Szkoła nie ma specjalistycznej bazy ani wyposażenia. Jedno laboratorium należaące do policealnej szkoły ( Ci sami własciciele co WSNOZ).
    01.10.2016
  • DoDiagnosty

    Drogi diagnosto, z tego co widziałam na stronie, to analityka medyczna jest w przygotowaniu (jednolita magisterka), więc to chyba logiczne, że jeszcze nie kształcą. :-P A co do kadry, to jak sam zasugerowałeś, są to ludzie niezwykle wykształceni i kompetentni. Warto przy tym jeszcze dodać, że są również bardzo otwarci, również na młodzież i nowoczesne nauczanie. To najlepsze połączenie, kiedy na uczelni wykładają prawdziwi wykładowcy, z pasją do nauczania, wielkimi zasobami wiedzy i doświadczeń. :-) A oprócz nich, bazę WSNoZ budują też młodzi i aktywni zawodowo wykładowcy, jak np. mgr Otylia Woźniak, która jest najlepszym wykładowcą jakiego poznałam (kosmetologia). :-)
    08.08.2016
  • diagnosta

    Uczelnia nie kształci na wydziale analityki medycznej, bo nie ma uprawnień do prowadzenia nauki na studiach magisterskich. Niestety przepisy regulują, że analityka medyczna może buc tylko prowadzona na jednolitych studiach mgr. Kadra to w dużym stopniu emerytowani pracownicy CM UMK w Bydgoszczy. Pan Rektor to były szef Katedry Chemii Nieorganicznej i Organicznej (zdawałem u Niego egzamin z chemii organicznej). Prof Zachara to emerytowany szef Katedry Biochemii CM.
    04.07.2016
  • diagnosta

    Uczelnia nie kształci na wydziale analityki medycznej, bo nie ma uprawnień do prowadzenia nauki na studiach magisterskich. Niestety przepisy regulują, że analityka medyczna może buc tylko prowadzona na jednolitych studiach mgr. Kadra to w dużym stopniu emerytowani pracownicy CM UMK w Bydgoszczy. Pan Rektor to były szef Katedry Chemii Nieorganicznej i Organicznej (zdawałem u Niego egzamin z chemii organicznej). Prof Zachara to emerytowany szef Katedry Biochemii CM.
    04.07.2016
  • beta

    Jak jest z kosmetologia ? na większość uczelni z tym kierunkiem komentuja negatywnie na stan sprzętu itp . Chciałabym sie dowiedziec jak jest na tej uczelni . Zalezy mi na tym kierunku i tez na tym zeby nie wyrzucić pieniedzy w błoto . i jaka jest róznica miedzy dziennymi a zaocznymi bo ze wielu przyczyn musze wybrac sie na zaoczne
    26.04.2016
  • beta

    Jak jest z kosmetologia ? na większość uczelni z tym kierunkiem komentuja negatywnie na stan sprzętu itp . Chciałabym sie dowiedziec jak jest na tej uczelni . Zalezy mi na tym kierunku i tez na tym zeby nie wyrzucić pieniedzy w błoto . i jaka jest róznica miedzy dziennymi a zaocznymi bo ze wielu przyczyn musze wybrac sie na zaoczne
    26.04.2016
  • co wy???

    serio niech niektórzy pójdą się ogarnąć... rozumiem że hejterzy mają płacone za negatywne opinie ale zrozumcie też, że nie musicie aż tak płynąć!!!! skończyłam tu licencjat i teraz studiuje w poznaniu. GDYBYM CHCIAŁA bym studiowała na CM bez problemów!!!! każda uczelnia ma swoje zalety i wady, ale kadry nie macie co się czepiać i poziomu też nie bo większość wykłada też na innych uczelniach w tym państwowych.... np były czasem problemy organizacyjne jeżeli chodzi o to kiedy co i jak z wykładami, bo np musiały zostać przesunięte. najśmieszniejsze jest to, że najwięcej wypowiadają się osoby które tu nie studiowały, a którym zapłaciła konkurencja!!! nie trzeba być po marketingu żeby widzieć takie rzeczy...... i to samo dzieje się w opiniach o innych uczelniach... i jak czlowiek chce iść na studia, to musi czytać te mierne wypociny za 5 zł i doszukiwać się prawdy...... uczelnie powinny prezentować wysoki poziom i nie bawić się w takie chwyty poniżej pasa!!!! sorry za te gorzkie żale, ale jestem już sfrustrowana takimi sytuacjami.... studiowałam to wiem najlepiej jak tu jest i to był dobrze spędzony czas i jako zadowolona absolwentka nie pozwolę na tanie hejty.... najlepiej przyjść i zapytać zobaczyć......
    04.03.2016
  • analityka???

    ale o ni nie maja Analityki!!! na ich stronie są tyko dwa kierunki studiów: fizjo i kosmeto !!!
    20.10.2015
  • Absolwentka

    Można mieć osobiste poglądy ale co z tego. Obiektywnie szkoła ta jest na tyle słaba, że C.M. nie rozważa prenosin studentów do siebie ze względu na poziom nauczania. Poza nazwą uczelnia ta nie ma żadnej prawie bazy dydaktycznej, tylko na papierze. Sekretarki nie zajmują się dydaktyką!!!! Litosci. Zadaję pyanie, która Uczelnia jest lub może być obiektywnie a nie subiektywnie gorsza? C.M., ptęzna WSG czy BSW. Odrobinę realności w ocenie. Jak przyjmuja pracodawcy studentó z tymi dyplomami, szczególnie po analityce i innych kierunkach
    23.02.2015
  • o co wam chodzi???????

    Osobiście uważam, że WSNOZ jest jedną z najlepszych prywatnych uczelni. Przynajmniej jeśli chodzi o fizjoterapię. jestem bardzo zadowolona z wykładowców z ich podejścia do studentów i kształcenia. Nie mam żadnych problemów z inną kadrą np. z sekretariatem, gdzie zawsze Panie miło zajmą się moją sprawą, co nie jest tak oczywiste na innych uczelniach. Piszą tu hejty osoby z kosmetologii. Moja kumpela chodzi na kosmetologię i nie narzeka, ale nie wypowiadam się w tej sprawie, bo jak napisałam, jestem z fizjoterapii. I tak jak napisała Olka niżej - jest super!
    03.02.2015
  • o co wam chodzi???????

    Osobiście uważam, że WSNOZ jest jedną z najlepszych prywatnych uczelni. Przynajmniej jeśli chodzi o fizjoterapię. jestem bardzo zadowolona z wykładowców z ich podejścia do studentów i kształcenia. Nie mam żadnych problemów z inną kadrą np. z sekretariatem, gdzie zawsze Panie miło zajmą się moją sprawą, co nie jest tak oczywiste na innych uczelniach. Piszą tu hejty osoby z kosmetologii. Moja kumpela chodzi na kosmetologię i nie narzeka, ale nie wypowiadam się w tej sprawie, bo jak napisałam, jestem z fizjoterapii. I tak jak napisała Olka niżej - jest super!
    03.02.2015
  • Zapytanie

    ALAB to usługi dla szpitala wojskowego a nie aparatura do uczenia studentów, chyba, że praktyki . Jaki sprzęt jest w laboratorium ( do biofizyki, chemii, chemii fizycznej i biochemii, diagnostyki ) WSNOZ ?????
    12.09.2014
  • ?????????????????????

    Jaka jest opinia KIDLU o WSNOZ ???
    12.09.2014
  • Robert Szarata

    Strasznie skrajna ta opinia - szczególnie, że aparatura X Wojskowego Szpitala Klinicznego w Bydgoszczy,czy sprzęt fantastycznie prosperującego przedsiębiorstwa ALAB nie należy do najsłabszych :). Spełniamy wszelkie wymogi dot. kształcenia na kierunki analityka medyczna, w tym zaplecza. Ponadto został złożony wniosek na magisterkę i już jest pozytywnie oceniony formalnie. Nie twierdzę, że jesteśmy najlepsi na świecie, ale absolwenci nie narzekali na poziom nauczania.
    25.08.2014
  • Nie polecam

    Na Analityce Medycznej brak fachowców i prawdziwej, własnej bazy dydaktycznej, brak sprzętu i aparatury. Tylko syn (Robert Szarat)a załozyciela (Marka Szaraty) pozytywnie komentuje wszystko i przeprowadza wywiady. Kto wie przez kogo jest kierowana analityka medyczna? - przez pewną Panią, która nigdy nie była nauczycielem akademickim (poza WSNOZ) i nie ma uprawnień diagnosty. Wybór należy do Was młodzi kandydaci.
    15.06.2014
  • żałość

    brak komentarza jest najlepszym komentarzen
    15.06.2014
  • Anty OLOL

    Czy studiowałeś w 2006 czy teraz? 8 lat na studia I stopnia to sporo, prawda? Szczególnie, że przez parę lat ministerstwo wahało się czy umożliwić kształcenie na poziomie licencjata, więc nie było takiej opcji. Poza tym, na czym opierasz swój osąd, że WSNoZ nadaję się tylko do kosmetologii? Przykładowo, wszyscy absolwenci fizjoterapii dostali się na studia magisterskie w Collegium Medicum w Bydgoszczy (najlepszej uczelni medycznej w regionie) i dobrze sobie radzą. Widzę dużo jadu i złośliwości, nie widzę żadnych argumentów.
    17.03.2014
  • Robert Szarata

    Drodzy zainteresowani Analityka medyczną i użytkownik olol. Studia I stopnia z analityki medycznej pozwalają kontynuować naukę do stopnia magistra. Kierunki medyczne, a do takich zalicza się analityka są regulowane przez dwa ministerstwa: Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz Ministerstwo Zdrowia. Według przepisów ustalonych przez obie jednostki rządowe mamy uprawnienia do prowadzenia studiów I stopnia, a staramy się o możliwość prowadzenia jednolitych magisterskich.
    17.03.2014
  • Robert Szarata

    Była studentko! Program studiów kosmetologicznych I stopnia w roku 2012/2013 zakładał mało zajęć praktycznych na 1 roku studiów. Na podstawie rozmów ze studentkami doszliśmy do wniosku, że należy przemodelować i unowocześnić program. Dzięki sugestiom ekspertów takich jak Hanna Dolecka stworzyliśmy Kosmetologię 2.0, której bliżej jest do nowoczesnej medycyny estetycznej. Nacisk postawiony jest zajęcia warsztatowe! Poza tym w ramach studiów oferujemy certyfikowane kursy branżowe oraz wyjazd na targi LNE do Krakowa. Mam nadzieję, że nowy program spełni oczekiwania studentów, a Panią zachęcam do kontaktu z działem szkoleń - mam przygotowaną niespodziankę. Z poważaniem Robert Szarata specjalista ds. szkoleń
    17.03.2014
  • Była studentka

    Studiowałam kosmetologię i nie polecam, sama teoria, na zajęciach praktycznych praktycznie niczego sie nauczyłam,bo co roku była inna wykładowcyni i każda mówiła co innego. Strata pieniędzy.
    12.02.2014
  • olol

    Byłem studentem tej uczelni począwszy od roku 2006 i dobrze że dostałem się rok później na państwową. Ludzie pójście na tą uczelnię mim zdaniem strata czasu i pieniędzy. Jeden budynek na karpackiej gdzie powierzchnia odpowiada najwyżej przedszkolu. Ówczesny poziom nauczania-żenujący. Ludzie chcecie iść do takiej szkoły to lepiej zróbcie sobie kursy spawacza, tokarza itp bo zapomnij że dostaniesz pracę po mało znanej prywatnej szkole, a już szczerze wątpię czy pracodawca załóżmy z np z firmy biotechnologicznej wybierze biotechnologa z prywatnej uczelni czy jednak może z jakiegoś UM. Druga sprawa to, to co zostało napisane wyżej na temat analityki medycznej. Pomijam fakt że my diagności (wszyscy) jesteśmy traktowani w polskim środowisku medycznym jak śmiecie co grzebią w gównach i traktowani jesteśmy przez personel szpitalny gorzej od salowych. To studia licencjackie z analityki medycznej gó*no dają! Można po tym być technikiem-którzy już powoli wymierają(bo nie ma już 2letniego studium) bez wpisu do KRDL. Jeżeli skończysz taki licencjat to ze świecą szukać uczelni gdzie dorobisz do tego magisterkę o ile jest to możliwe. W WSNOZ dobra to może być tylko kosmetologia bo to są najmniej wymagające studia.
    12.11.2013
  • Administrator

    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad reguaminu
    29.09.2013
  • Ani93

    Ostro pojechałaś mała.. mi sie tam podoba, bez spinki :). buziaki
    21.08.2013
  • mała

    byłam studentką wsnoz na kierunku kosmetologia, nigdy nikomu nie polecę tej uczelni, nie ważna jest wiedza i oceny liczy się tylko kasa i nic wiecej. niestety nie wiedziałam o tym jak zaczynałam naukę w tej szkole. pieniądze w błoto, bardzo mało zajęć co chwile odwołane, skrócone itp. nie warto. kosmetyki na gabinetach przeterminowane wybór specjalizacji to tylko teroria , nic wiecej. na prawde nie polecam!
    22.07.2013
  • analityka

    Ja też jestem zainteresowana analityką. Ktoś ją studiował? Czy wiecie ilu jest chętnych?
    09.07.2013
  • xx

    Czy jest duże zainteresowanie kierunkiem analityka medyczna? mam nadzieje, że się dostane,
    24.06.2013
  • analityka medyczna - prosze o opinie

    od kiedy ta uczelnia ma kierunek analityka medyczna? skąd są wykładowcy? kto studiuje analityke med. i może się wypowidzieć sensownie, czego sie spodziewać po studiach tutaj?
    23.06.2013
  • mj

    szkoda, że tak mało opinii, nie wiadomo na co się zdecydować. :( czy ktoś studiuje niestacjonarnie fizjoterapie w tej szkole? czy zjazdy są co tydzień?chciałabym pracować i , ale nie wiem czy ta szkoła jest tego warta..
    23.06.2013
  • Marta

    olka mogłabyś się napisać do mnie na maila? Mam kilka pytań w związku z fizjoterapią. Wybieram się od października o ile się dostane. marcia321@tlen.pl pozdrawiam
    02.06.2013
  • domi

    Mógłby ktos napisać coś o kosmetologii ? Dużo chętnych na ten kierunek ?
    26.05.2013
  • olka

    ja chodze na wsnoz na fizjoterapie jest super!
    07.03.2013
  • jak fizjoterapia???

    kto moze napisac cos wiecej o fizjoterapii? czy jestescie zadowoleni? ktora szkola lepsza: Wyzsza Szkola Gospodarki czy Wyzsza Szkola Nauk o Zdrowiu? jak pracownie wygladaja i gdzie macie praktyki?
    05.02.2013
  • aneta

    no pewnie, ze mniejsze grupy sa zdecydowanie lepsze, kameralne, zachecaja do aktywniejszego brania udzialu w zajeciach, wiem po sobie, ze jak jestem na wykladzie w tlumie - sennosc mnie ogarnia, a jak sa cwieczenia w malych grupach, nie ma zmiluj, trezba byc skoncentrowanym i duzo wiecej zapamietuje sie z zajec, a przez to latwiej zapamietac do sesji,
    05.02.2013
  • Robert Szarata

    W imieniu uczelni chciałbym zaproponować wszystkim zainteresowanym studiami w Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu prywatne spotkanie, na którym będzie można na własne oczy zobaczyć w jakich warunkach są prowadzone zajęcia oraz porozmawiać z kadrą naukową. Zachęcam również do kontaktu ze społecznością na www.facebook.com/wsnoz . PS. Pałacyk istotnie jest zabytkowy. Poza tym nikt mi nie wmówi, że lepiej pracuje się w dużych grupach. Moim zdaniem małe grupy ćwiczeniowe to atut.
    18.12.2012
  • Bobo

    Mario, "słąbe" to są te twoje komentarze. która uczelnia ci płaci za takie oszczerstwa?!
    18.12.2012
  • Maria

    Słąbe zaplecze, kadra i małe perspektywy na pracę. Po Collegium Medicum wszędzie przyjmują
    13.12.2012
  • pola

    ktora uczelnia prywatna w Bydgoszczy jest qwedlug Was najlepsza i dlaczego? zupelnie nie wiem, na co sie zdecydowac? kazdy kierunek, ktory nie ma zwiazku z fiza, chemia, matma wchodzi w gre, tylko czym sie kierowac i co rozwazac? mature bede zdawac na podstawie, podpowiedzcie, jakie macie doswiadczenia z szukaniem szkol w Bydgoszczy i co wybraliscie
    30.10.2012
  • alka

    a jeszcze pytanie do poprzedniczki: jaki kierunke studiowalas i jak dlugo bylas w WSNoZ? i gdzie sie przenioslas?
    11.09.2012
  • alka

    nie wiem, co o tym mysle, jak sie patrzy na zdjecia budynku, to wyglada jak zabytkowy palacyk, a nie zeby jakies klitki male, mnie najbardziej interesuje jak jest na kosmetologii, gdybyscie mogly napisac, jakie jest zaplecze, wyposazenie, z kim zajecia, czego sie uczycie, to by mi bardziej pomoglo
    11.09.2012
  • była studentka

    ja się przeniosłam, uczelnia to klitka, odstaje standardem od innych uczelni, jest mała, ciasna, przytłaczająca, kadra taka sobie, ale to nie jest uczelnia, która spełniła moje oczekiwania na szczęście jest w czym wybierać w bydzi ;)
    08.08.2012
  • jeszcze cos

    do poniezszego komentarza .... pod warunkiem oczywiscie, ze ktos ma predyspozycje i chce ten kierunek studiowac, rzecz jasna
    05.04.2012
  • fizjoterapia

    na obecne czasy kierunek fizjoterapia jest nienajgorszym pomyslem, bo mozna myslec o wlasnym mini biznesie, w czsach gdy absolwenci dlugo szukaja pracy, taki fizjoterapeuta otwiera gabinet, albo nawet jezdzi do kienta i nastawia mu, co trezba, masuje, gdzie trzeba, no i zawsze zarobi, a predzej czy poznijen robote sobie gdziez stala znajdzie i moze zawsze doroboc na boku
    05.04.2012
  • ata

    mnie interesuje fizjoterapia, wiec poprosze o opinie kogos, kto tam studiuje i moze napisac cos wiecej od siebie, jaka jest kadra, poziom, zaplecze, sale cwiczeniowe, czy szkola orgaznizuje praktyki i jaki jest klimat na uczelni
    22.01.2012
  • SpA

    dumam nad podyplomówką ze Spa&Wellness. Czy jest warta swej ceny?
    18.01.2012