UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (194)
P
Może być problem bo muszą być praktyki klinicznej i zajęcia praktyczne. One są zapisane w ustawie więc trzeba je przejść osobiście. Teoria będzie online bo do końca września tak ustaliło ministerstwo. Później raczej też bo Covid nie zaniknie chyba szybko. Ale zadzwoń na uczelnię. Może może można je zaliczyć w Niemczech.
01.03.2021
28.02.2021
Michaela
Hey ludzie! Czy mozliwe jest studiowanie pielegniarstwa(licencjackie) na tej uczelni mieszkajac za granicą? Jak czesto sa zjazdy? Czy teoria jest online? Ja mam mgr z pedagogiki ale zero pracy. Chcialabym sie przekwalifikowac jednak nie moge jeszcze zjechac do Polski. Dzieki jak ktos odpowie :)
Bartek
Prawda jest taka że idąc do pracy czy to do szpitala czy gdziekolwiek indziej uczymy się zawodu pielęgniarki czy pielęgniarza od nowa. Żadna szkoła nie przygotuję nas w 100 %. Można powiedzieć że wiem to z doświadczenia
26.02.2021
26.02.2021
P
Rozważam rozpoczęcie studiów niestacjonarnych na pielęgniarstwie. Chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają praktyki szpitalne, a konkretnie czy jest podczas nich faktycznie realizowany plan zajęć praktycznych, czy jak niekiedy skarżą się ludzie w internecie praktykant jest darmową siłą roboczą, a o kształceniu można pomarzyć. Bardzo proszę o jakieś informacje w tym względzie.
Bartek
Ja się wybieram:)
25.02.2021
22.02.2021
Paula
Hej . Czy ktoś wybiera się na pielegniarstwo od marca ? Cos więcej mozna sie dowiedzieć o poziomie ? Ciężko?
M
Semstr zimowy pielegniastwo zaczynający sie w marcu 2021r , są chętni?
19.02.2021
11.02.2021
ania
czy ktoś kończył albo kończy studia podyplomowe z integracji sensorycznej online prosze podzielcie sie swoimi doświadczeniami
Keti
Proszę o kontakt osoby z kosmetologii filia Poznań. Potrzebuje się przenieść wiec pilnie szukam opinii ( siloe02@wp.pl)
06.02.2021
01.02.2021
katka
Mi tam klimat odpowiada, poziom zajęć i kadra też :-)
Ela
Taaak, tak wysoki jak budynek na Karmelickiej.
25.01.2021
23.01.2021
Bartek
Witam. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o studiowaniu pielęgniarstwa na tej uczeni. Czy poziom jest wysoki ? Pozdrawiam
Sandra
Witam. Jest tu ktoś kto studiował kosmetologię II stopnia na WSNoZ w Warszawie? Jakie opinie? Z góry dziękuję.
23.01.2021
23.01.2021
Anna
Czy robił z was ktoś podyplomowke online? Jak to wyglada? Czy jest to na prawde w 100% on line? Pytam o sytuacje przed koroną
Bartek
Witam. Czy ktoś studiował na WSNoZ pielęgniarstwo bądź studiuje ?
21.01.2021
12.01.2021
DO: PAULINA
Jestem na 4 roku w Bydgoszczy. Co konkretnie chcesz wiedzieć?
Linda
Czy ktoś studiował na podyplomowce nauczane języka polskiego jako obcego? Proszę o opinie
12.01.2021
09.01.2021
Paulina
Hej, jak to wygląda na fizjoterapii zaocznie?
Dagmara
Na innym portalu napisałam: Absolutnie nie mogę zgodzić się z innymi opiniami. Kończyłam tutaj oligofrenopedagogike i razem z DWIEMA koleżankami zapisałam się jeszcze na dodatkowy kierunek. CZEMU? Jakby było tak złe jak piszą inni to byśmy się nie zapisywały na następne studia i tez czekałam na rozpoczęcie ale same studia były na bardzo dobrym poziomie. Nie podzielam wiec opinii innych z państwa choć rozumiem, że może u was sprawa wyglądała inaczej. Ja studiuje w oddziale w Poznaniu I nie wstydzę się tej opinii ale widzę że byłam w błędzie bo myślałam, że może faktycznie w innych filiach jest inaczej ale widzę że ludzie po prostu robią kopiuj wklej negatywne opinie. Nie wiem podejrzane czyżby fałszywe konta??? Administracja powinna to jakoś sprawdzać
07.01.2021
19.12.2020
Danka
Ta uczelnia to jakaś jedna wielka pomyłka. Ludzie unikajcie jej jak ognia. Biorą wpisowe po czym nie tworzą kierunku. Jak się uda to poziom nauczania to porażka. Ja niestety nie poszukałam przed zapisaniem się opinii i podpisałam z nimi umowę. Teraz żałuję :(
Ela
Mam nadzieję, że w przyszłym roku wszystko będzie normalnie. Ciężko zrealizować część studiów w 100% w trybie on - line.
18.12.2020
24.11.2020
Kola
Hej, czy ktoś zaczął Pielęgniarstwo I stopnia w Bydgoszczy? Jakieś opinie?
Wera
Nie rozumiem oburzenia o lockdown. Studiuję kosmetologię i nie mam żadnych zastrzeżeń do teorii która robimy zdalnie. Takie mamy niestety czasy jako kosmetyczce też nie jest mi łatwo mam swoją działalność i może dlatego jestem bardziej wyrozumiała bo ta sytuacja zaskoczyła wszystkich tym bardziej w pierwszy lockdown.
23.11.2020
20.11.2020
Ruda
Ktoś z ramienia tej żenujacej uczelni ewidentnie cenzuruje wypowiedzi. I to wcale nie wulgarne czy obraźliwe. Ale mówiące prawdę o tej szkółce.
opinia
uczelnia powinna bardziej zadbać o poziom zajęć i większa satysfakcję studentów. To my jesteśmy waszymi wizytówkami i my oceniamy sposób kształcenia, warto to mieć na uwadze
20.11.2020
19.11.2020
Do: Ruda
Mało tego, w trakcie pierwszego lockdownu, jak weszły zajęcia online, uczelnia przez miesiąc nie realizowała planu zajęć i kazała nam (mimo, że większość przez to straciła pracę) mimo to zapłacić 500 zł za ten miesiąc, tłumacząc cytuję: "bo pozostali pracownicy, pracują cały czas". Czekam tylko na koniec tej żenady z tą uczelnią i od razu wszystkie tego typu sytuacje i wiadomości, w których łamią prawa studenta kieruję do Rzecznika Praw Studenta.
Lena
Czy ktoś kończył podyplomówki w tej szkole?
09.11.2020
22.10.2020
Przemo
W styczniu tego roku zapisałem się i wpłaciłem I ratę 700zł na kierunek Organizacji Pomocy Społecznej w WSNoZ w Bydgoszczy którego uruchomienie było przekładane z miesiąca na miesiąc. W maju uzyskałem informacje, że uruchomienie kierunku nastąpi we wrześniu br. Nastał wrzesień, a uczelnie nie uruchomiła kierunku a droga przez mękę rozpoczęła się gdy wystąpiłem o zwrot wpłaconych pieniędzy . Najpierw telefony do uczelni, pismo do prorektora, kolejne telefony do uczelni, próby kontaktu z księgowością itd... mamy koniec października a ja nie wiem ile czasu to potrwa.
Biuro Rekrutacji
Pani Moniko, Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu nie prowadzi rekrutacji na kierunek Edukacja Przedszkolna i Wczesnoszkolna. Kierunku nie ma też w aktualnej ofercie Uczelni dostępnej z poziomu strony www.UczelniaMedyczna.pl. Kierunek był dostępny w ofercie Uczelni przed publikacją wspomnianego w Pani komentarzu Rozporządzenia. Cieszył się dużym powodzeniem, dlatego wciąż może Pani trafić na jego wizytówki w wyszukiwarkach internetowych, ale bez możliwości zapisu.
15.10.2020
15.10.2020
Monika
Pytanie jak to możliwe, że Uczelnia oferuje kierunek trwający 2 sem. w formie studiów podyplomowych o nazwie Edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna. Twierdzą, że jest to kierunek o charakterze kwalifikacyjnym, gdzie przepisy jasno określają, że SP kwalifikacyjne dla nauczycieli muszą trwac przynajmniej 3 sem. To samo rozporządzenie tj. Rozporządzenie Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 25 lipca 2019 r. w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela (Dz.U. 2019 poz. 1450) , konkretnie załączik numer 2 określa, że wyżej wskazany kierunek realizowany jest wyłącznie w formie jednolitych studiów magisterskich. Usiłowałam zaczerpnąć informacji u źródła lecz jak dotąd bezskutecznie.
Maja
Kosmetologia w Poznaniu to studia zaoczne? Gdzie się odbywają? Kto je organizuje?
02.10.2020
29.09.2020
Ewela
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat studiów podyplomowych z oligofrenopedagogiki w Toruniu?
Fizjo
Hej Jest może ktoś na fizjoterapii Warszawa stacjonarnej? Pierwszy rok 🙂
26.09.2020
21.09.2020
Hania
Do Ula: niestety odczuwa się, to zależy od ludzi, ale ja przekonałam się że młodszy rocznik jest strasznie niedojrzały... W pewnym wieku (po 20) już się nie chce 'gadać' na nauczyciela i przeszkadzać w zajęciach, tylko czegoś nauczyć tym bardziej że się za to płaci niemałe pieniądze...
ula
Czy ktoś składał papiery na kosmetologie I stopnia stacjonarnie? Bardzo interesuje mnie ta uczelnia, ale boję się, że nie idąc do uczelni publicznej będę trochę odizolowana od innych osób w podobnym wieku. Ktoś mógłby wypowiedzieć się o ilosci osób na roku i czy rzeczywiście odczuwa się takie odizolowanie?
09.09.2020
04.09.2020
Marcin
hej studiuje tu ktoś optometrie? może się wypowiedzieć prywatnie na adres Tongpo222@wp.pl
Monika
A jak jest na przygotowaniu pedagogicznym w Bydgoszczy?
27.08.2020
27.08.2020
Kasia
Cześć i czołem :) Jestem po studiach magisterskich z kosmetologii. Wpadłam napisać o swoich przemyśleniach i wystawić opinię ale widzę, że Klaudia i Eliza pytają o studia, więc postaram się to jakoś połączyć. :)) Dziewczyny (i chłopacy bo czemu by nie :D) bardzo kosmetologię na wsnoz polecam. Nie wiem jak sytuacja wygląda u was, skąd jesteście, ale ja jako bydgoszczanka miałam parę opcji wyboru. Zaczęłam od sprawdzenia stron internetowych, obejrzenia zdjęć, filmików itd. miało to dla mnie duże znaczenie bo interesowała mnie praktyka na zajęciach. potem wybrałam się do jednej uczelni, do drugiej i na wsnoz oprowadzono mnie po budynku i po pracowni którą byłam zachwycona :D do tego najniższe czesne i wybrałam wsnoz. nie żałuję. :)) zajęcia praktyczne były, super pracownia była, nowe sprzęty były i przyjazna atmosfera też. :))
Sylla
Hej. Studiował może ktoś przygotowanie pedagogiczne?
26.08.2020
26.08.2020
CIEKAWA
Czu ktoś studiował podyplomowo kierunek Kadry i Prawo Pracy w Bydgoszczy i może coś powiedzieć? Czy warto? :)
Klaudia
Czy ktoś z was uczęszczał na studia magisterskie z kosmetologii zaocznie I korzystał ze studiów online? Mam trochę pytań wiec jeżeli ktoś by chciał mi na nie odpowiedzieć to proszę o kontakt na mail: latkowska@o2.pl
22.08.2020
21.08.2020
Maja
Zadowoleni jesteście z praktycznych zajęć na fizjoterapii?
Eliza
Cześć, proszę o opinie dotyczącą studiów podyplomowych na kierunku kosmetologia. Nie chciałabym źle wydać pieniędzy.
20.08.2020
20.08.2020
hannah
czy ktoś orientuje się jak jest na studiach I stopnia kosmetologii w Poznaniu??
Ola
Czy ktoś wie w jakiej formie będą zajęcia?
18.07.2020
17.07.2020
Mila
Do Eli: materiały są dokładnie takie jak na zdjęciach które sobie wędrują po fejsie i stronce. wszystko legit. :)) ostatnio sama byłam złożyć dokumenty i poprosiłam o pokazanie pracowni. nie ma z tym żadnego problemu. co prawda ja składałam na fizjo ale myślę że z kometologią będzie tak samo. :))
Ela
Na jakich materiałach/kosmetykach pracuje się na kosmetologii. Opis studiów brzmi zachęcająco. Jak jest faktycznie?
14.07.2020
10.07.2020
Diana
PS: mój e-mail F1_3@wp.pl, gdyby ktoś chciał podzielić się wrażeniami niepublicznie :)
Diana
Witam. Czy jakiś miły student fizjoterapii (zaocznie) w Bydgoszczy mógłby się podzielić wrażeniami o kierunku?:) Czy faktycznie praca na nowoczesnym sprzęcie, dobrze wyposażone pracownie? I jak z wykładowcami, czy mają szeroka wiedzę w temacie i potrafią ją przekazać? Będę wdzięczna za każdą opinię, planuję rozpoczęcie studiów i mam dylemat między WSNoZ i BSW :)
10.07.2020
08.06.2020
Lola
Dzięki za odpowiedź :) a wiesz może mniej więcej jak wygląda ten kierunek jakie jest podejście wykładowców i ogólnie atmosfera to mój email adagada09@gmail.com
do OLIVVU
Hejka najlepiej skontaktuj się w tej sprawie z rektoratem tam panie ci wszystko wyjaśnią. :)) ja robię praktyki w zaprzyjaźnionym gabinecie więc nie musiałam szukać ale wiem, że jest lista partnerskich gabinetów więc pewnie znajdziesz coś dla siebie. :))
04.06.2020
26.05.2020
OLIVVU
HALO KOSMETOLOGIA I STOPIEŃ- JAK WYGLĄDAJĄ PRAKTYKI, CZY TRZEBA JW ROBIĆ WE WŁASNYM ZAKRESIE POZA ZAJĘCIAMI NA UCZELNI? JEŚLI TAK TO ILE JEST TYCH GODZIN W CAŁYM TRYBIE NAUCZANIA? CHCIAŁABYM TEŻ DOWIEDZIEĆ SIĘ , JAK WYGLĄDA PLAN ZAJĘĆ :)
Maja
Na stronie szkoły jest wymienione również zarządzanie, ale link nie jest aktywny. O co chodzi? Ten kierunek jest w ofercie uczelni??
25.05.2020
11.05.2020
Do Lola
Nie ma na fizjo basenu.
Lola
Jak wygląda fizjoterapia na tej uczelni? Są zajęcia z basenu, a jeśli tak to czy koniecznie trzeba umieć pływać czy uczą
02.05.2020
30.04.2020
maria
Do osób, które zrezygnowały ze studiów na WSNoZ: czy zwrócono Wam należne pieniądze? Jeśli tak, to jak długo musieliście czekać?
Maja
bardzo polecam kosmetologię na WSNOZ. różni się bardzo od kosmetologii na CM głównie jeśli chodzi o praktykę. na WSNoZ będziesz miała jej zdecydowanie więcej i będziesz pracowała na bardzo, bardzo dobrych sprzętach. :) skończyłam na WSNOZ licencjat i nie miałam żadnych problemów żeby od razu zabrać się do pracy. jeśli szukasz praktyki prowadzonej przez praktyków to wybieraj WSNOZ. :)
23.04.2020
22.04.2020
Asia
Gdzie odbywają się praktyki na kosmetologii?
Aga
Jak wygląda sprawa z dostępnością do sprzętu na fizjoterapii? Czy na tym są jakieś "ukryte koszty"? Ile jest podejść do egzaminów?
17.04.2020
16.04.2020
Anna
Czy polecacie kosmetologię?Zastanawiam się nad Collegium Medicum.
Do Sary
Saro, rekrutacja na wszystkie kierunki studiów trwa. Miejsce możesz zarezerwować telefonicznie lub online na stronie: www.UczelniaMedyczna.pl, a dokumenty donieść na spokojnie później.
08.04.2020
18.03.2020
Sara
Kiedy rozpoczyna się rekrutacja w tej szkole?
maria
Hej, mam Pytanie do dziewczyn co studiują kosmetologię zaocznie. Czy któraś z was mogłaby podesłać plan zajęć dla I roku? Chciałabym się przenieść z innego miasta i porównać przedmioty.
26.02.2020
23.02.2020
Fizjo
jeżeli nie chcecie się przejechać po całej Bydgoszczy i poprawiać egzaminow w miejscach pracy wykładowców (np. w gabinetach czy w innych szkołach) to lepiej zaliczcie w pierwszym terminie ;) Kontakt z sekretariatem ŻADEN - odpiszą ci po tygodniu albo wcale...do wykładowców maile też są najwyraźniej zbędne bo trzeba do nich dzwonić i pytać np kiedy można poprawić egzamin XD
Do przedmówców
Aniu, podstawą na fizjoterapii jest chęć uczenia się na tym kierunku.... To wymagający zawód podczas studiów i podczas pracy. Jeśli czujesz fizjoterapię to już podstawowy wymóg spełniłaś. :) Kasiu ja studiuję fizjoterapię, ale moja dziewczyna studiowala na wsnoz kosmetologię i po pokazaniu jej Twojego komentarza ona nie wierzy w to co napisałaś. Albo pomyliły Ci się uczelnie albo coś przekręcasz.... Bo chyba nie studiujecie tej samej kosmetologi... U niej na zajęciach sprzetu nie brakowało a we wszystkich sprawach pomagał jej rektorat i pani Emilka. Dziwny i podejrzany komentarz...
14.02.2020
13.02.2020
Anka
Czy na fizjoterapię są jakieś szczególne wymogi rekrutacyjne?
Kasia
Brak organizacji, zmiany planu dwa dni przed zjazdem, nieinformowanie uczniow o tym ze jakies zajecia sie nie odbeda, nie wspomne juz o tym, ze trzeba kilka razy dzwonic lub pisac tego smaego maila z 2-3 razy aby otrzymac odpowiedz. Ilekroc idzie sie do rektoratu o pomoc badz zapytanie Pani ktora tam siedzi mowi tylko *Ja sie tym nie zajmuje, prosze wrocic jak bedzie Pani Rektor* … Podobno szkola ma najlepiej wyposazona pracownie w wojewodztwie… wstyd byloby mi na ich miejscu tak powiedziec. Jeszcze dodatkowo trzeba doplacac do czesnego na materialy do pracowni.. Bardzo duzo kosztow ukrytych jest, takze nie dajcie sie nabrac na darmowe wpisowe. Na kazdy zabieg po 1 sprzecie. Na pracowni 25 osob i jeden sprzet.. Nie wiem jak fizjoterapia ale kosmetologia w tej szkole lezy..
11.02.2020
24.01.2020
Jula
Jak kosmetologia na tej uczelni? Czy jest ciężko ?
Ala
Czy kadra jest częściowo z Collegium Medicum?
23.01.2020
21.01.2020
Kasia
Jest kilka możliwości studiowania kosmetologii w Bydgoszczy. Co studenci tej uczelni myślicie o tym kierunku?
Jolanta
Po dwóch miesiącach upominania i oddano mi w końcu moje pieniądze. Fantastycznie po prostu.
17.01.2020
03.01.2020
Kasia
Jak oceniacie pracownie, materiały itp. na kosmetologii?
Do Lala
Nie wiem nawet czy nie lepiej. :D Sprawdź sobie jak u nich z kosmetologią i sama się przekonasz. Ja jestem po licencjacie i kiedyś na bank wrócę zrobić magistra. :))
28.11.2019
18.11.2019
Lala
Czytam dużo pozytywnych komentarzy o fizjoterapii. Czy z kosmetologią jest podobnie?
fizjofizjo
Odpowiadając na poprzednie komentarze jako aktualny student mogę powiedzieć , że fizjo tylko na Wsnoz !!! Dlaczego ? Po pierwsze pracownie , które są naprawdę ok , po drugie super wykładowcy , potrzecie praktyki w przychodni sportowej i szpitalu wojskowym . Także jeśli ktoś jeszcze nie wybrał to polecam serdecznie !
06.11.2019
31.10.2019
Wikcia
Fizjo w WSNoZ czy publiczna?
Gosia
Czy jesteście zadowoleni z praktyk na fizjoterapii?
25.10.2019
16.10.2019
Kaja
Czy ktoś kończył studia podyplomowe na tej uczelni? Jaki poziom, organizacja itp?
Eee
Czy ma ktoś informację na temat podyplomówki z fizyki. Jestem zainteresowana tym kierunkiem i nie wiem jak to wygląda na tej uczelni
27.09.2019
26.09.2019
Ala
Czy jest szansa na techniki dentystyczne w przyszłym roku?
Ola
Jest może ktoś zaczynający od IV r Fizjoterapię w trybie zaocznym? Chętnie dowiem się czegoś więcej bo niestety w rektoracie bardzo mało informacji można otrzymać.
26.09.2019
24.09.2019
Andzx
@Nowaxx Hej, ja idę na pierwszy rok studiów :)
Monika
Rekrutacja kierunku Masaż i Fizykoterapia Podyplomowe trwa od kwietnia 2019 jest koniec września zajęcia się nie zaczęły. kasa zapłacona za cały rok. Nie mogę czekać w nieskończoność na ten kierunek. Nie maja chętnych to niech zlikwidują., Robią nadzieje a ja czas tracę. BYDGOSZCZ
21.09.2019
17.09.2019
Karol
Czy ktoś się wybiera na studia podyplomowe z optometrii w Łodzi lub Warszawie? Ktoś ma jakieś opinie na temat tego kierunku?
Nowaxx
Cześć wszystkim. Czy są tu dziewczyny które ida na pierwszy rok studiów na kierunku kosmetologia?
12.09.2019
11.09.2019
Do Jus
Jeżeli chodzi o zajęcia są prowadzone na wysokim poziomie. Jednak musisz nastawić się na to, że zajęcia odbywać się będą od piątku do niedzieli i to nieraz dwa weekendy pod rząd. Ilość zjazdów w miesiącu jest różna. Od jednego do czterech nawet. Ciężko jest pogodzić praktyki z pracą - zaczynają się one w wakacje między 1 a 2 rokiem, chociaż są bardzo przydatne, wiele można się nauczyć. Ogólnie polecam te studia. Dodam jeszcze że od października zaczynam 3 rok studiów na tej uczelni.
Jus
Co uważacie o fizjoterapii na Wyższej Szkole Nauk o zdrowiu?
07.09.2019
31.08.2019
Do Moni
Tak można jeszcze aplikować, sama tam się wybieram na dzienną fizjoterapię od października.
Monia
Czy na dzienną fizjoterapię można jeszcze aplikować? Czekam gdzieś na wynik, chcę wiedzieć czy jest alternatywa.
30.08.2019
30.08.2019
Świeżak
Od października zaczynam fizjoterapię na tej uczelni w Bydgoszczy . W całym budynku trwał w sierpniu remont wszedzie robotnicy , uczelnia widocznie mocno przykłada się do otwarcia roku z pompą . W rektoracie byłem obsłużony przez bardzo kompetentną panią ale nie wiem jak w innnych miastach ja mogę mówić tylko za Bydgoszcz . Od tegorocznego absolwenta słyszałem same dobre opinie wiec mam duże oczekiwania i jestem bardzo ciekaw co przyniosa najbliższe lata ......
T.
Uczelnie w Lodzi polecam, jednak jak dziecie do sekretariatu to uwazajcie na Pania Ewe. Brak jakiejkolwiek oglady, i kultury. Rozmawiajac z klientem pisze na telefonie, nie slucha co do niej sie mówi. Wprowadza w blad a potem jej kolezanka musi za nia wszystko odkrecac.... bedac przy tym bardzo milym, i konkretnym. Wiec jednak da sie!!!  Brak profesjonalizmu i wiedzy pani ww. sekretarki, ogromny minus
25.08.2019
06.08.2019
Admin
Komentarz usunięty.
werka
o co chodzi z tym Zarządzaniem na innej uczelni ???
06.08.2019
03.08.2019
JoannaKlos
Witam, bardzo proszę o opinię odnośnie studiów podyplomowych na kierunku optometria na wsnoz w Łodzi lub w Warszawie.
tom
Czy ktoś studiował nieruchomości na studiach podyplomowych?
15.07.2019
07.07.2019
Studia podyplomowe edukacja przedszkolna
Hej, czy ktoś studiował w wyższej szkole nauk o zdrowiu w Bydgoszczy „edukacje wczesnoszkolna i przedszkolna” oraz jednocześnie „przygotowanie pedagogiczne” chciałabym zapytać jak wrażenia? Czy jest to do pogodzenia studiowanie dwóch podyplomówek jednocześnie ? Szczególnie jak zajecia się nakładają. Dziękuje za odpowiedz :)
Alicja
jedna rzecz mnie zastanawia - oni na stronie piszą o kierunku Nowoczesna Kosmetologia Estetyczna, a tutaj w wykazie jest po prostu Kosmetologia. Czyli jak mam to rozumieć, że to jest to samo? Czy jednak inny kierunek, sprofilowany na medycynę estetyczną czy kosmetologie estetyczną? Dodam, że na formularzu jest Kosmetologia estetyczna, nie zaś Kosmetologia. Czyli co będzie wpisane na dyplom?
02.07.2019
25.06.2019
iwonka
Czy na fizjoterapię trzeba zdać jakiej konkretne przedmioty na maturze?
ja
no tylko, że oni mają właśnie powpisywane Wydziały w wielu miastach, czyli tam też prowadzą zajęcia, chyba głównie podyplomowe...
29.04.2019
08.04.2019
adelia
Nie żartujcie sobie, to jest szkoła z Bydgoszczy więc nie wpisujcie wątków z Łodzi czy Warszawy. Ja chętnie dowiem się jak najwięcej o kosmetologii, oczywiście w tej uczelni czyli - WYŻSZA SZKOŁA NAUK O ZDROWIU W BYDGOSZCZY :-) Piszcie Dziewczyny, jakieś wskazówki dla nowych kandydatek?
T
Prosze o opinie na temat WSNoZ w Łodzi. Dziękuję
01.04.2019
27.03.2019
Anna
Witam, polecam oligo w Łodzi, super wykładowcy nie tylko teoretycy ale co dla mnie było bardzo ważne praktycy!!! Najlepsze studia podyplomowe jakie ukończyłam.
do "Ja"
A co kogoś obchodzi uczelnia WSNoZ w WARSZAWIE???? skoro piszesz pod uczelnią o podobnym profilu ale w BYDGOSZCZY? jaki jest w tym sens? no chyba że to ma być ukryta reklama i promocja dla WSNoZ w Bydgoszczy????
25.02.2019
25.02.2019
Kasia
Witam mam zamiar studiować logopedie w filii w Warszawie czy może ktoś już tam studiował i powie czy warto tam iść?
Ja
Skk i WSNoZ w Warszawie to dramat. Nie polecam. Odchodzą wykładowcy nawet po jednym miesiącu pracy. Organizacja pozostawia wiele do życzenia, niektórych kierunków brak, bo nie ma kto uczyć, ponoć już nawet doktorów nie ma z powodów problemów organizacyjnych, płacowych itp.
24.02.2019
24.02.2019
Wdzięczna studentka z Oligo
Chciałam wyrazić swoje zdanie na temat studiów podyplomowych z Oligofrenopedagogiki w Toruniu. Muszę powiedzieć , że robiłam tam 6 podyplomówkę i były to najlepsze studia! Jestem bardzo zadowolona nie tylko z wykładowców, ale i z całej obsługi administracyjnej (tu ukłony dla p. Julii i p. Magdy). Jeśli będę musiała zrobić 7 podyplomówkę to tylko u Was!
Aneta
Jestem studentka studiow w wyzszej szkole nauk o zdrowiu w Lodzi. Lubie bardzo zajecia na swoim kierunku, to jestem zalamana sytucja ktora mnie spotkala dnia 9.02 w sobote. Chcialam sie zapisac na drugi kierunek, jednak pani blondynka, ktora nadzorowala prace dwoch przemilych pan w sekretariacie byla okropna dla mnie.. oraz swoich pracownic.. wspolczuje. Czasami mozna cos powiedziec milo, a nie byc naburmuszonym cale zycie, i odpowiadac hamsko. Zwlaszcza ze jestem studentka na panstwa uczelni. Odepchnela mnie swoja osoba calkowicie.
17.02.2019
07.02.2019
Moniq
Prosze o opinie czy warto podjąć studia podyplomowe z kosmetologii?
Ewa
Witam, bardzo proszę o jakiś komentarz na temat studiów podyplomowych z języka polskiego w Poznaniu.
23.01.2019
21.01.2019
Magda
Ania też się zastanawiam nad tym kierunkiem:P Poczytała,m trochę w necie i z tego co widzę to ludzie są zadowoleni z tego kierunku, dzwoniłam dzisiaj i bardzo fajna kobitka mnie obsługiwała więc chyba się zdecyduję:) pozdrawiam, może do zobaczenia:)
Ala
@terapia zajęciowa, czy ktoś Was studiuje bądź zamierza? Proszę o opinie o tej uczelni? Polecacie?
03.01.2019
14.12.2018
Fizjo
@fizjoterapia Jestem studentką 2 roku fizjo i zdecydowanie polecam WSNoZ. Uczą tu praktykujący fizjoterapeuci, lekarze rehabilitacji oraz ratownicy medyczni. Jeżeli chodzi o kursy, to w tym samym budynku mieści się SKK i tam można odbyć kursy, są płatne. Studenci jednak mają tam upusty. Np w mikołajki w tym roku były rozdawane dodatkowe vouchery rabatowe. Mam zamiar po nowym roku wybrać się na jakiś kurs związany z fizjo.
Anna
Skuszona świetną ofertą studiów podyplomowych w Poznaniu, wpłaciłam całość pieniędzy. Pani mnie zwodziła przez miesiąc, że jeszcze tylko dwie osoby i studia się rozpoczną . Studia się nie rozpoczęły, a ja już miesiąc czekam na zwrot pieniędzy. Ciągle jestem zwodzona, a moimi pieniędzmi obraca nieuczciwa uczelnia.
22.11.2018
21.11.2018
fizjoterapia
planuję studia z fizjoterapii, najlepsza byłaby Bydgoszcz, szukałam szkół i między innymi pokazała mi się ta uczelnia, czy są tutaj studenci WSNOZ i mogą napisać, jak to wygląda z ich perspektywy? czy warto się tutaj uczyć fizjoterapii? wiem, że oprócz studió ważne są dodatkowe kursy. Czy szkoła to oferuje dla swoich studentów darmowo albo taniej?
Monika
Witam, chciałabym uzyskać informację na temat studiów podyplomowych z języka polskiego, prowadzonych w Toruniu. Pozdrawiam.
10.11.2018
07.11.2018
OZE
Czy ktoś robił podyplomówkę z OZE w Poznaniu. Czy kiedykolwiek ruszył ten kierunek
MAJA
Bardzo proszę napisać mi opinię na temat podyplomowych studiów z języka polskiego
04.11.2018
03.11.2018
FA11
Seminarium było tylko pierwsze, promotor został narzucony z gory, nie wytłumaczył nic o pisaniu pracy licencjackiej. Do końca roku nie było żadnego seminarium, promotor nie bardzo się interesował. Prawie każdy nie ze swojej winy nie obronił się w terminie. Brak jakiejkolwiek komunikacji ze strony uczelni. Nic nie można się dowiedzieć. Bardzo długi czas oczekiwania na dyplomy ukończenia studiów.
iza
ja słyszałam dobre opinie o tej szkole, znajoma się uczy i nigdy nie narzekała, raczej jest pilną studentką nie olewacką, choć mówiła że różne są dziewczyny i niektóre maja total luz,
03.11.2018
24.10.2018
J22
Czy ktoś robi podyplomówkę inspektor danych osobowych ? coś ktoś jak jest
Sara
Nie polecam podyplomówki z podologii. Dużo zajęć w e-lerningu Szkoda czasu i pieniędzy.
09.10.2018
05.10.2018
Saba
Proszę napisać mi opinię o studiach podyplomowych z języka polskiego w Poznaniu. Od lutego 2019r. zamierzam zacząć tam naukę.
Dona
Uczelnia jest wpisana do rejestru Uczelni Niepublicznych i na tej też podstawie może organizować studia podyplomowe pedagogiczne, nie musi mieć dodatkowej akredytacji, nie siejcie paniki, tylko najpierw dowiedzcie się na jakiej podstawie są studia organizowane, na WSNoZ jest prawnie wszystko ok i są wydawane zgodnie z obowiązującymi wymogami
03.10.2018
01.10.2018
ABC123
@Tomek B. Studiuję zaocznie fizjoterapię na WSNoZ. Porównując z CM: 1. Ceny za czesne o wiele niższe 2. Sporo osób w trakcie roku pierwszego przeniosło się właśnie z CM na moją uczelnię, bo tam jak się nie zda na pierwszym roku anatomii to się wylatuje. Przenosili się także dlatego, że uczelnia kazała im przyjeżdzać co weekend za zajęcia. Chciała uczelnia wyrobić normę studiów dziennych. Na WSNoZ zajęcia odbywają się mniej więcej co 2 tydzień i jest też e-learning. Chociaż rzadko się z niego korzysta. Minusem jednak tej uczelni jest rektorat. Pracują tam chyba 4 Panie, które mam wrażenie nie mają zielonego pojęcia co tam robią. Miałam w wakacje ważną sprawę, chciałam się dowiedzieć kilku rzeczy, ale nikt nic tam nie wie. Na maile nie odpowiadają, a jeżeli już się zdarzy to bardzo rzadko albo po dwóch tygodniach... Można wymieniać i wymieniać. Praca tego rektoratu pozostawia na prawdę wiele do życzenia.
Pytanie
Sprawdzam tę uczelnię na nauce polskiej, systemie Polon, wybierzstudia.nauka.gov.pl i nigdzie nie ma informacji o tym, że ma akredytowane kierunki pedagogiczne. Ani że ma oddziały akredytowane poza Bydgoszczą. Czy ich dyplomy ktoś w ogóle uznaje? Czy anulują wszystkie, jak się połapią
24.09.2018
23.09.2018
Monxx
Cześć czy ktoś z Was studiował optometrie podyplomowo i może się wypowiedzieć?
Ewelina
Może mi ktoś poradzić która z uczelni niepublicznych jest lepsza bsw, czy WSNoZ jeżeli chodzi o kismetologię? Jak bardzo różnią się od UMK?
17.09.2018
09.09.2018
wpisowe free?
czy jest jeszcze gratisowe wpisowe? czy było do końca tego tygodnia?
Tomek B.
Hej!! Idę na fizjoterapię. Zobaczymy jak będzie. Uczelnią pierwszego wyboru było u mnie collegium, ale po zapoznaniu się z opiniami.... Do tego jeszcze pozycja collegium w rankingach?? Zajęli ostatnie miejsce!!! Ponieważ pracuję i bym dojeżdżał do Bydzi muszę studiować zaocznie i jeśli mam już opłacać studia to wolę to zrobić w porządnej szkole (sorry ale innych uczelni niż collegium i wsnoz nie biorę po uwagę bo żadna inna nie skupia się tak na tej dziedzinie). Widziałem pracownie wsnoz i są super. Mają same nowe sprzęty i są dobrze wyposażone. Bardzo sympatyczne Panie w rektoracie wytłumaczyły mi rzetelnie co i jak ze zjazdami, praktykami i samymi studiami (przy okazji dowiedziałem się że zajęcia praktyczne odbywają się także w szpitalach!!!). Same studia są o wiele tańsze niż na innych uczelniach a poziom wydaje się być nieporównywalny.... Póki co pełen profesjonalizm. Dam znać jak to wygląda po rozpoczęciu Roku, ale mam bardzo dobre przeczucia. :)) Pozdrawiam Tomek
16.08.2018
27.06.2018
paulina
Nie wiem jak podyplomowe dla nauczycieli ale studia na kosmetologii polecam całym sercem. Przeniosłam się z innej uczelni i na tym kierunku to właśnie niebo a ziemia!! Mam GENIALNY gabinet kosmetologiczny o którym na innej uczelni w Bydgoszczy mogłam tylko pomarzyć. Duzo zajęć praktycznych, świetna kadra która wytłumaczy co i jak a nie jak miałam zanim się przeniosłam, że wykładowca potrafił tylko nawijać i nawet nie odpowiadał na pytania. Jestem bardzo zadowolona i zostaję tu na magisterce. Teraz jestem na wylocie :) 3 rok. :)
kasia
studia dla nauczycieli podyplomowe dno. w tym przypadku reforma Gowina świetna. Aż dziw, że wykładają panie z kuratorium, inspektorki !!!!Studia 3 semestralne realizowane w 2 semestry, w porównaniu z APS przygotowanie pedagogiczne i inne to niebo a ziemia. 1 zjazd w miesiącu i 4 godziny wykłady. Coś niesamowitego!!!
18.06.2018
28.05.2018
Ania
Jak wygląda kosmetologia zaocznie, polecacie?
poznanski_pedagog
podyplomowe z zakresu oligo to dół kloaczny; prowadzący o żenującym poziomie ogólnej wiedzy pedagogicznej i specjalistycznej (z wyłączeniem dr N. Woderskiej, J. Stelligi-Bąk). Dyplom wygląda jak zakupiony na bazarze u Rusa, na dodatek z błędem w nazwie kierunku. O D R A D Z A M.
23.04.2018
07.04.2018
wiosna
Czesc. Czy ktoś może coś powiedzieć o podyplomowce " przygotowanie metodyczne do nauczania języka niemieckiego"?
dziewczyny
jeśli się zastanawiacie nad podyplomówką z podologii i kosmetologią, to z marszu Wam je polecam. Skończyłam tam obie a aktualnie jestem na kolejnej podyplomówce. czy jest uczelnia słabsza od CM? to zależy werka czego szukasz. obie uczelnie mają swoje wady i zalety. mam akurat porównanie i mogę powiedzieć, że na CM masz więcej teorii (serio zapytaj laski z CM) a na WSNOZ masz więcej praktyki. to zależy czego szukasz w dalszej karierze kosmetologa. ja wybrałam praktykę. P. podologię mocno polecam, bo to przyszłościowy zawód. Jak masz wątpliwości, to porozmawiaj z wykładowcami na WSNOZ którzy są dostępni na dyżurach albo idź do sekretariatu. ja jestem bardzo zadowolona :))))))
18.01.2018
29.12.2017
P.
Jak z podyplomówką z podologii??? Ktoś poleca?
werka
czesc, jak jest z kosmetologia? duzo jest zajec praktycznych? duzo slabsza uczelnia od CM?
27.12.2017
11.10.2017
olek
Czy ktoś wie ,co z tą 5-cio letnią analityką? Czy w ogóle ruszy?
IZA
DO JEDNEGO WORA WRZUCACV CM RAZEM Z BSW CZY WSG? :d TO CHYBAJAKIES NIEPOROZUMIENIE. WIADOMO ŻE NIE MAJĄ POLOTU DO CM.
03.10.2017
19.09.2017
ASIA
Poproszę o opinie o studiach podyplomowych - trychologia. dzięki
Matee
Te szkołę WIELE łączy z SKK...Uważam że to wystarczy za "rekomendacje". Chcesz naprawdę zarabiać w zawodzie medycznym? Idź na CM, BSW, WSG.
29.08.2017
02.08.2017
studenckiezycie
Takie jest studenckie życie ABC123 :P jak studiowałem równolegle na CM to wcale nie było inaczej. trzeba pogodzić życie zawodowe ze studiami. wszyscy dają radę to i ty też sobie poradzisz :)) maturzystka2017 - ja tam skończyłem fizjo. ogólnie sytuacja jest taka że oni fizjo mieli zawsze i zawsze kierunek działał. teraz ministerstwo zmieniło fizjo z licencjata i magisterki na jednolite magisterskie i uczelnie które nie miały magisterski musiały na nowo pisać wnioski. zdziwiłem się jak napisałaś o rekrutacji i zadzwoniłem do sekretariatu i oni nie robią rekrutacji a rezerwację miejsc żebyś miała zaklepaną miejscówkę jak kierunek ruszy. nie fermentuj tylko zawsze się dopytaj :))
ABC123
Hej. Czytałam na stronie WSNoZ, że zajęcia zaczynają się tam od 12:30 w piątek. Czy tak jest na prawdę?? Bo jakoś nie mogę uwierzyć, że ktoś chodzi o takiej porze na zajęcia studiując na prywatnej uczelni - przecież za coś trzeba ją opłacić, a raczej nikt nie kończy pracy o takiej godzinie.
01.08.2017
20.07.2017
maturzystka 2017
Hej. Powiedzcie mi jak to jest z tymi studiami z fizjoterapii na WSNoZ?Na ich stronie przeczytałam, że kierunek jest w przygotowaniu? Co to oznacza, że jeszcze nie mają tego kierunku a rekrutują? Czy tak można? Czy to jest zgodne?
PaniKosmetolog
Udało się! Jestem świeżo upieczoną kosmetolożką. :D Studia przebiegły pomyślnie choć nie zawsze było łatwo (chemia :P). Postanowiłam dodać komentarz, kiedy przeczytałam poniższe. Dziewczyny - polecam szczerze. Wiadomka, czasem są zgrzyty, ale nie da się ich uniknąć nigdzie (głównie biurokracja). Z przyczyn rodzinnych, muszę zrobić sobie rok przerwy, a potem wracam tu na magisterkę. :-)
12.07.2017
06.07.2017
że co??
Marzena, ja nie wiem jakie Ty studia kończyłaś...... Na pewno nie te same co ja i nie na WSNoZ....! Za mną już 2 podyplomówki w tej uczelni i może w przyszłości podejmę się kolejnych. Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na te studia! Polecam je szczerze innym. 2 lata temu skończyłam tam podyplomówkę razem z 4 koleżankami (nie byłyśmy z Bydgoszczy, więc organizowałyśmy sobie wspólny transport) i było WARTO! No chyba, że jesteś z konkurencji.... To brak mi słów na takie komentarze. Pozdrawiam.
Marzena
Studia podyplomowe w tej szkole to tragedia kasa wyrzucona w błoto. Zajęcia rozpisane w planie do 18 a kończą się o 12-13. Zastępstwa, olewka całkowita przez wykładowców. Zajęcia praktyczne to jakaś porażka, nie przestrzeganie higieny, brak podstawowych rzecżycia na zajęciach np. Jednorazowych rękawiczek. Tylko kasa się liczy dla nich czy w terminie płacisz lepiej wydać kasę na kurs żałuję każdej złotówki na ta ,,szkole"
20.06.2017
29.05.2017
ajuuu
Wybiera się ktoś w tym roku na fizjoterapię stacjonarnie? Chętnie poznam i powymieniam się spostrzeżeniami! kontakt: kolorooowa111@wp.pl
Ania
Czy jest tu ktoś z kosmetologi na WSNoZ ? Polecacie ten kierunek?
10.05.2017
22.04.2017
Pati
Gdyby nie Ci emeryci, to ty byłabyś debilem, ale jak tak piszesz, to debilem pozostałaś.
diagnostyka
WSNOZ tworzą emeryci (niektórzy krótko przed 90 -tka!!! , to nie żart. Uwagi krytyczne miala Panstwowa Komisja Akredytacyjna ) co do wieku i pokroju kadry dydaktycznej. Kim są Ci młodzi? , pewnie synowie z rodzinami własciciela. szkoły. Diagnosci to tez emeryci,- laboranci, Szkoła nie ma specjalistycznej bazy ani wyposażenia. Jedno laboratorium należaące do policealnej szkoły ( Ci sami własciciele co WSNOZ).
01.10.2016
08.08.2016
DoDiagnosty
Drogi diagnosto, z tego co widziałam na stronie, to analityka medyczna jest w przygotowaniu (jednolita magisterka), więc to chyba logiczne, że jeszcze nie kształcą. :-P A co do kadry, to jak sam zasugerowałeś, są to ludzie niezwykle wykształceni i kompetentni. Warto przy tym jeszcze dodać, że są również bardzo otwarci, również na młodzież i nowoczesne nauczanie. To najlepsze połączenie, kiedy na uczelni wykładają prawdziwi wykładowcy, z pasją do nauczania, wielkimi zasobami wiedzy i doświadczeń. :-) A oprócz nich, bazę WSNoZ budują też młodzi i aktywni zawodowo wykładowcy, jak np. mgr Otylia Woźniak, która jest najlepszym wykładowcą jakiego poznałam (kosmetologia). :-)
diagnosta
Uczelnia nie kształci na wydziale analityki medycznej, bo nie ma uprawnień do prowadzenia nauki na studiach magisterskich. Niestety przepisy regulują, że analityka medyczna może buc tylko prowadzona na jednolitych studiach mgr. Kadra to w dużym stopniu emerytowani pracownicy CM UMK w Bydgoszczy. Pan Rektor to były szef Katedry Chemii Nieorganicznej i Organicznej (zdawałem u Niego egzamin z chemii organicznej). Prof Zachara to emerytowany szef Katedry Biochemii CM.
05.07.2016
05.07.2016
diagnosta
Uczelnia nie kształci na wydziale analityki medycznej, bo nie ma uprawnień do prowadzenia nauki na studiach magisterskich. Niestety przepisy regulują, że analityka medyczna może buc tylko prowadzona na jednolitych studiach mgr. Kadra to w dużym stopniu emerytowani pracownicy CM UMK w Bydgoszczy. Pan Rektor to były szef Katedry Chemii Nieorganicznej i Organicznej (zdawałem u Niego egzamin z chemii organicznej). Prof Zachara to emerytowany szef Katedry Biochemii CM.
beta
Jak jest z kosmetologia ? na większość uczelni z tym kierunkiem komentuja negatywnie na stan sprzętu itp . Chciałabym sie dowiedziec jak jest na tej uczelni . Zalezy mi na tym kierunku i tez na tym zeby nie wyrzucić pieniedzy w błoto . i jaka jest róznica miedzy dziennymi a zaocznymi bo ze wielu przyczyn musze wybrac sie na zaoczne
26.04.2016
26.04.2016
beta
Jak jest z kosmetologia ? na większość uczelni z tym kierunkiem komentuja negatywnie na stan sprzętu itp . Chciałabym sie dowiedziec jak jest na tej uczelni . Zalezy mi na tym kierunku i tez na tym zeby nie wyrzucić pieniedzy w błoto . i jaka jest róznica miedzy dziennymi a zaocznymi bo ze wielu przyczyn musze wybrac sie na zaoczne
co wy???
serio niech niektórzy pójdą się ogarnąć... rozumiem że hejterzy mają płacone za negatywne opinie ale zrozumcie też, że nie musicie aż tak płynąć!!!! skończyłam tu licencjat i teraz studiuje w poznaniu. GDYBYM CHCIAŁA bym studiowała na CM bez problemów!!!! każda uczelnia ma swoje zalety i wady, ale kadry nie macie co się czepiać i poziomu też nie bo większość wykłada też na innych uczelniach w tym państwowych.... np były czasem problemy organizacyjne jeżeli chodzi o to kiedy co i jak z wykładami, bo np musiały zostać przesunięte. najśmieszniejsze jest to, że najwięcej wypowiadają się osoby które tu nie studiowały, a którym zapłaciła konkurencja!!! nie trzeba być po marketingu żeby widzieć takie rzeczy...... i to samo dzieje się w opiniach o innych uczelniach... i jak czlowiek chce iść na studia, to musi czytać te mierne wypociny za 5 zł i doszukiwać się prawdy...... uczelnie powinny prezentować wysoki poziom i nie bawić się w takie chwyty poniżej pasa!!!! sorry za te gorzkie żale, ale jestem już sfrustrowana takimi sytuacjami.... studiowałam to wiem najlepiej jak tu jest i to był dobrze spędzony czas i jako zadowolona absolwentka nie pozwolę na tanie hejty.... najlepiej przyjść i zapytać zobaczyć......
04.03.2016
20.10.2015
analityka???
ale o ni nie maja Analityki!!! na ich stronie są tyko dwa kierunki studiów: fizjo i kosmeto !!!
Absolwentka
Można mieć osobiste poglądy ale co z tego. Obiektywnie szkoła ta jest na tyle słaba, że C.M. nie rozważa prenosin studentów do siebie ze względu na poziom nauczania. Poza nazwą uczelnia ta nie ma żadnej prawie bazy dydaktycznej, tylko na papierze. Sekretarki nie zajmują się dydaktyką!!!! Litosci. Zadaję pyanie, która Uczelnia jest lub może być obiektywnie a nie subiektywnie gorsza? C.M., ptęzna WSG czy BSW. Odrobinę realności w ocenie. Jak przyjmuja pracodawcy studentó z tymi dyplomami, szczególnie po analityce i innych kierunkach
23.02.2015
03.02.2015
o co wam chodzi???????
Osobiście uważam, że WSNOZ jest jedną z najlepszych prywatnych uczelni. Przynajmniej jeśli chodzi o fizjoterapię. jestem bardzo zadowolona z wykładowców z ich podejścia do studentów i kształcenia. Nie mam żadnych problemów z inną kadrą np. z sekretariatem, gdzie zawsze Panie miło zajmą się moją sprawą, co nie jest tak oczywiste na innych uczelniach. Piszą tu hejty osoby z kosmetologii. Moja kumpela chodzi na kosmetologię i nie narzeka, ale nie wypowiadam się w tej sprawie, bo jak napisałam, jestem z fizjoterapii. I tak jak napisała Olka niżej - jest super!
o co wam chodzi???????
Osobiście uważam, że WSNOZ jest jedną z najlepszych prywatnych uczelni. Przynajmniej jeśli chodzi o fizjoterapię. jestem bardzo zadowolona z wykładowców z ich podejścia do studentów i kształcenia. Nie mam żadnych problemów z inną kadrą np. z sekretariatem, gdzie zawsze Panie miło zajmą się moją sprawą, co nie jest tak oczywiste na innych uczelniach. Piszą tu hejty osoby z kosmetologii. Moja kumpela chodzi na kosmetologię i nie narzeka, ale nie wypowiadam się w tej sprawie, bo jak napisałam, jestem z fizjoterapii. I tak jak napisała Olka niżej - jest super!
03.02.2015
12.09.2014
Zapytanie
ALAB to usługi dla szpitala wojskowego a nie aparatura do uczenia studentów, chyba, że praktyki . Jaki sprzęt jest w laboratorium ( do biofizyki, chemii, chemii fizycznej i biochemii, diagnostyki ) WSNOZ ?????
?????????????????????
Jaka jest opinia KIDLU o WSNOZ ???
12.09.2014
25.08.2014
Robert Szarata
Strasznie skrajna ta opinia - szczególnie, że aparatura X Wojskowego Szpitala Klinicznego w Bydgoszczy,czy sprzęt fantastycznie prosperującego przedsiębiorstwa ALAB nie należy do najsłabszych :). Spełniamy wszelkie wymogi dot. kształcenia na kierunki analityka medyczna, w tym zaplecza. Ponadto został złożony wniosek na magisterkę i już jest pozytywnie oceniony formalnie. Nie twierdzę, że jesteśmy najlepsi na świecie, ale absolwenci nie narzekali na poziom nauczania.
Nie polecam
Na Analityce Medycznej brak fachowców i prawdziwej, własnej bazy dydaktycznej, brak sprzętu i aparatury. Tylko syn (Robert Szarat)a załozyciela (Marka Szaraty) pozytywnie komentuje wszystko i przeprowadza wywiady. Kto wie przez kogo jest kierowana analityka medyczna? - przez pewną Panią, która nigdy nie była nauczycielem akademickim (poza WSNOZ) i nie ma uprawnień diagnosty. Wybór należy do Was młodzi kandydaci.
15.06.2014
15.06.2014
żałość
brak komentarza jest najlepszym komentarzen
Anty OLOL
Czy studiowałeś w 2006 czy teraz? 8 lat na studia I stopnia to sporo, prawda? Szczególnie, że przez parę lat ministerstwo wahało się czy umożliwić kształcenie na poziomie licencjata, więc nie było takiej opcji. Poza tym, na czym opierasz swój osąd, że WSNoZ nadaję się tylko do kosmetologii? Przykładowo, wszyscy absolwenci fizjoterapii dostali się na studia magisterskie w Collegium Medicum w Bydgoszczy (najlepszej uczelni medycznej w regionie) i dobrze sobie radzą. Widzę dużo jadu i złośliwości, nie widzę żadnych argumentów.
17.03.2014
17.03.2014
Robert Szarata
Drodzy zainteresowani Analityka medyczną i użytkownik olol. Studia I stopnia z analityki medycznej pozwalają kontynuować naukę do stopnia magistra. Kierunki medyczne, a do takich zalicza się analityka są regulowane przez dwa ministerstwa: Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz Ministerstwo Zdrowia. Według przepisów ustalonych przez obie jednostki rządowe mamy uprawnienia do prowadzenia studiów I stopnia, a staramy się o możliwość prowadzenia jednolitych magisterskich.
Robert Szarata
Była studentko! Program studiów kosmetologicznych I stopnia w roku 2012/2013 zakładał mało zajęć praktycznych na 1 roku studiów. Na podstawie rozmów ze studentkami doszliśmy do wniosku, że należy przemodelować i unowocześnić program. Dzięki sugestiom ekspertów takich jak Hanna Dolecka stworzyliśmy Kosmetologię 2.0, której bliżej jest do nowoczesnej medycyny estetycznej. Nacisk postawiony jest zajęcia warsztatowe! Poza tym w ramach studiów oferujemy certyfikowane kursy branżowe oraz wyjazd na targi LNE do Krakowa. Mam nadzieję, że nowy program spełni oczekiwania studentów, a Panią zachęcam do kontaktu z działem szkoleń - mam przygotowaną niespodziankę. Z poważaniem Robert Szarata specjalista ds. szkoleń
17.03.2014
12.02.2014
Była studentka
Studiowałam kosmetologię i nie polecam, sama teoria, na zajęciach praktycznych praktycznie niczego sie nauczyłam,bo co roku była inna wykładowcyni i każda mówiła co innego. Strata pieniędzy.
olol
Byłem studentem tej uczelni począwszy od roku 2006 i dobrze że dostałem się rok później na państwową. Ludzie pójście na tą uczelnię mim zdaniem strata czasu i pieniędzy. Jeden budynek na karpackiej gdzie powierzchnia odpowiada najwyżej przedszkolu. Ówczesny poziom nauczania-żenujący. Ludzie chcecie iść do takiej szkoły to lepiej zróbcie sobie kursy spawacza, tokarza itp bo zapomnij że dostaniesz pracę po mało znanej prywatnej szkole, a już szczerze wątpię czy pracodawca załóżmy z np z firmy biotechnologicznej wybierze biotechnologa z prywatnej uczelni czy jednak może z jakiegoś UM. Druga sprawa to, to co zostało napisane wyżej na temat analityki medycznej. Pomijam fakt że my diagności (wszyscy) jesteśmy traktowani w polskim środowisku medycznym jak śmiecie co grzebią w gównach i traktowani jesteśmy przez personel szpitalny gorzej od salowych. To studia licencjackie z analityki medycznej gó*no dają! Można po tym być technikiem-którzy już powoli wymierają(bo nie ma już 2letniego studium) bez wpisu do KRDL. Jeżeli skończysz taki licencjat to ze świecą szukać uczelni gdzie dorobisz do tego magisterkę o ile jest to możliwe. W WSNOZ dobra to może być tylko kosmetologia bo to są najmniej wymagające studia.
12.11.2013
29.09.2013
Administrator
Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad reguaminu
Ani93
Ostro pojechałaś mała.. mi sie tam podoba, bez spinki :). buziaki
21.08.2013
22.07.2013
mała
byłam studentką wsnoz na kierunku kosmetologia, nigdy nikomu nie polecę tej uczelni, nie ważna jest wiedza i oceny liczy się tylko kasa i nic wiecej. niestety nie wiedziałam o tym jak zaczynałam naukę w tej szkole. pieniądze w błoto, bardzo mało zajęć co chwile odwołane, skrócone itp. nie warto. kosmetyki na gabinetach przeterminowane wybór specjalizacji to tylko teroria , nic wiecej. na prawde nie polecam!
analityka
Ja też jestem zainteresowana analityką. Ktoś ją studiował? Czy wiecie ilu jest chętnych?
09.07.2013
24.06.2013
xx
Czy jest duże zainteresowanie kierunkiem analityka medyczna? mam nadzieje, że się dostane,
analityka medyczna - prosze o opinie
od kiedy ta uczelnia ma kierunek analityka medyczna? skąd są wykładowcy? kto studiuje analityke med. i może się wypowidzieć sensownie, czego sie spodziewać po studiach tutaj?
23.06.2013
23.06.2013
mj
szkoda, że tak mało opinii, nie wiadomo na co się zdecydować. :( czy ktoś studiuje niestacjonarnie fizjoterapie w tej szkole? czy zjazdy są co tydzień?chciałabym pracować i , ale nie wiem czy ta szkoła jest tego warta..
Marta
olka mogłabyś się napisać do mnie na maila? Mam kilka pytań w związku z fizjoterapią. Wybieram się od października o ile się dostane. marcia321@tlen.pl pozdrawiam
02.06.2013
26.05.2013
domi
Mógłby ktos napisać coś o kosmetologii ? Dużo chętnych na ten kierunek ?
olka
ja chodze na wsnoz na fizjoterapie jest super!
07.03.2013
05.02.2013
jak fizjoterapia???
kto moze napisac cos wiecej o fizjoterapii? czy jestescie zadowoleni? ktora szkola lepsza: Wyzsza Szkola Gospodarki czy Wyzsza Szkola Nauk o Zdrowiu? jak pracownie wygladaja i gdzie macie praktyki?
aneta
no pewnie, ze mniejsze grupy sa zdecydowanie lepsze, kameralne, zachecaja do aktywniejszego brania udzialu w zajeciach, wiem po sobie, ze jak jestem na wykladzie w tlumie - sennosc mnie ogarnia, a jak sa cwieczenia w malych grupach, nie ma zmiluj, trezba byc skoncentrowanym i duzo wiecej zapamietuje sie z zajec, a przez to latwiej zapamietac do sesji,
05.02.2013
18.12.2012
Robert Szarata
W imieniu uczelni chciałbym zaproponować wszystkim zainteresowanym studiami w Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu prywatne spotkanie, na którym będzie można na własne oczy zobaczyć w jakich warunkach są prowadzone zajęcia oraz porozmawiać z kadrą naukową. Zachęcam również do kontaktu ze społecznością na www.facebook.com/wsnoz . PS. Pałacyk istotnie jest zabytkowy. Poza tym nikt mi nie wmówi, że lepiej pracuje się w dużych grupach. Moim zdaniem małe grupy ćwiczeniowe to atut.
Bobo
Mario, "słąbe" to są te twoje komentarze. która uczelnia ci płaci za takie oszczerstwa?!
18.12.2012
14.12.2012
Maria
Słąbe zaplecze, kadra i małe perspektywy na pracę. Po Collegium Medicum wszędzie przyjmują
pola
ktora uczelnia prywatna w Bydgoszczy jest qwedlug Was najlepsza i dlaczego? zupelnie nie wiem, na co sie zdecydowac? kazdy kierunek, ktory nie ma zwiazku z fiza, chemia, matma wchodzi w gre, tylko czym sie kierowac i co rozwazac? mature bede zdawac na podstawie, podpowiedzcie, jakie macie doswiadczenia z szukaniem szkol w Bydgoszczy i co wybraliscie
30.10.2012
11.09.2012
alka
a jeszcze pytanie do poprzedniczki: jaki kierunke studiowalas i jak dlugo bylas w WSNoZ? i gdzie sie przenioslas?
alka
nie wiem, co o tym mysle, jak sie patrzy na zdjecia budynku, to wyglada jak zabytkowy palacyk, a nie zeby jakies klitki male, mnie najbardziej interesuje jak jest na kosmetologii, gdybyscie mogly napisac, jakie jest zaplecze, wyposazenie, z kim zajecia, czego sie uczycie, to by mi bardziej pomoglo
11.09.2012
08.08.2012
była studentka
ja się przeniosłam, uczelnia to klitka, odstaje standardem od innych uczelni, jest mała, ciasna, przytłaczająca, kadra taka sobie, ale to nie jest uczelnia, która spełniła moje oczekiwania na szczęście jest w czym wybierać w bydzi ;)
jeszcze cos
do poniezszego komentarza .... pod warunkiem oczywiscie, ze ktos ma predyspozycje i chce ten kierunek studiowac, rzecz jasna
05.04.2012
05.04.2012
fizjoterapia
na obecne czasy kierunek fizjoterapia jest nienajgorszym pomyslem, bo mozna myslec o wlasnym mini biznesie, w czsach gdy absolwenci dlugo szukaja pracy, taki fizjoterapeuta otwiera gabinet, albo nawet jezdzi do kienta i nastawia mu, co trezba, masuje, gdzie trzeba, no i zawsze zarobi, a predzej czy poznijen robote sobie gdziez stala znajdzie i moze zawsze doroboc na boku
ata
mnie interesuje fizjoterapia, wiec poprosze o opinie kogos, kto tam studiuje i moze napisac cos wiecej od siebie, jaka jest kadra, poziom, zaplecze, sale cwiczeniowe, czy szkola orgaznizuje praktyki i jaki jest klimat na uczelni
23.01.2012
18.01.2012
SpA
dumam nad podyplomówką ze Spa&Wellness. Czy jest warta swej ceny?
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie