• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Akademia Nauk Stosowanych im. ks. Jerzego Popiełuszki w Grudziądzu

uczelnia niepubliczna, woj. kujawsko-pomorskie, 86-300 Grudziądz, ul. Nauczycielska 19 , (+56) 465 04 37, dziekanat@ansgrudziadz.pl

Akademia Nauk Stosowanych im. ks. J. Popiełuszki w Grudziądzu (dawniej Wyższa Szkoła Demokracji) jest uczelnią niepaństwową o ugruntowanej pozycji na rynku edukacyjnym. Placówka prowadzi kształcenia na trzech wydziałach: Wydziale Nauk Technicznych, Wydziale Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu oraz Wydziale Humanistycznym i Nauk Społecznych. Szkoła rekrutuje na studia inżynierskie w zakresie logistyki, studia licencjackie na specjalnościach medycznych związanych z dietetyką i poradnictwem żywieniowym oraz studia licencjackie i uzupełniające magisterskie na specjalności z zakresu pedagogiki, resocjalizacji, politologii, komunikacji społecznej, stosunków międzynarodowych oraz bezpieczeństwa wewnętrznego.

Uczelnia ściśle współpracuje z instytucjami działającymi w regionie, głownie o charakterze biznesowym w celu monitorowania potrzeb rynku pracy oraz dostosowywania programu kształcenia, w zakresie kompetencji społecznych i umiejętności praktycznych, do wymagań pracodawców. Bazę dydaktyczną ANS im. ks. Jerzego Popiełuszki w Grudziądzu stanowi własny budynek dostosowany do celów dydaktyczno-szkoleniowych.


Ocena uczelni

5.21 / 10
266 głosów

Opinie (9)
Akademia Nauk Stosowanych im. ks. Jerzego Popiełuszki w Grudziądzu, ANS Grudziądz

Gosia
Czy ktoś może mi powiedzieć jak jest na uczelni na kierunku pedagogika? Jak wyglądają zajęcia? Czy uczelnia ma platformę na której są materiały, zadania do przerobienia? Jak wyglądają zaliczenia?
21.05.2024
25.11.2023
Ewa
Wykładowcy to praktycy, nie wkładają w głowę bezsensowych regułek. Mają ogromną wiedzę i doświadczenie. Nie spotkałam tam przez 5 lat nikogo kto byłby nastawiony do studenta negatywnie. Z panią Olą z dziekanatu też zawsze dało się wszystko załatwić . Osobiście polecam
jerzim
WSD to uczelnia, która ma w swoim motto pomoc wszystkim, szczególnie niepełnosprawnym. Ale to obłuda. Mając jako Patrona ks. Jerzego Popiełuszkę powinni czerpać z życia tego Wielkiego Polaka jak najwięcej jego słów i czynów. On zło dobrem zwyciężał, a władze uczelni zwalczają tych, którzy nadepną im na odcisk. Jeżeli ktoś ma inne zdanie niż oni, obsadzany jest na egzaminie lub wydalany pod pretekstem nieuczęszczania na zajęcia. Mimo że te zajęcia winny być online. Nie polecam tej tendencyjnej uczelni, która leci tylko na ilość, a nie na jakość. Kto ma pieniądze i niewiele mu zależy na wiedzy - to uczelnia dla niego. Ale jeśli ktoś ma ambicje - omijajcie uczelnię szerokim łukiem. Niżej Adam napisał, że nie odpisują na maile. Oni wręcz zakazują kontaktu z władzami i z wykładowcami. Uczelnie rodem z mrocznego polskiego socjalizmu, gdzie inne myślenie oznaczało... zapomnienie i wykluczenia z uczelni i pracy!
24.06.2023
17.08.2022
Adam
Co to za uczelnia,która w ogóle nie odpisuje na e-maile.Widać,że nie zależy im na kandydatach.Nie wspomnę o pózniejszym borykaniu się z dziekanatem skoro już na tym etapie jest problem.
kandydatka :-)
Hej Student, a na którym roku jesteś? I na jakim kierunku, warto wiedzieć co chwalisz. Bo zastanawiam się czy oni od dawna działają, jakie są najstarsze roczniki?
16.05.2019
29.03.2017
poprosze studentów o opinie
czy możecie napisać coś więcej na temat tej Uczelni? co studiujecie? jakie są warunki? skąd wykładowcy? jaki klimat? poziom? wszystko, co ważne dla osoby, która zastanawia się , czy wybrać studia tutaj?
student
fantastyczna uczelnia, wykładowcy z powołania, polecam!
08.02.2017
26.09.2016
?????
Co to jest za szkółka? Nigdy o takim tworze nie słyszałem.
co to za szkola?
od kiedy ta uczelnia działa na rynku? strona www jakaś taka na starą wygląda. Kto tutaj studiował?
23.09.2016
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wydział Sztuki i Nauk o Edukacji Uniwersytetu Śląskiego
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Akademia Piotrkowska
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Poznaniu
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Rzeszowie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Śląska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Techniczno-Informatyczna w Naukach Stosowanych
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Szkoła Główna Mikołaja Kopernika w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu