• 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Akademia Nauk Stosowanych im. ks. Jerzego Popiełuszki w Grudziądzu

uczelnia niepubliczna, woj. kujawsko-pomorskie, 86-300 Grudziądz, ul. Nauczycielska 19 , (+56) 465 04 37, dziekanat@ansgrudziadz.pl

Akademia Nauk Stosowanych im. ks. J. Popiełuszki w Grudziądzu (dawniej Wyższa Szkoła Demokracji) jest uczelnią niepaństwową o ugruntowanej pozycji na rynku edukacyjnym. Placówka prowadzi kształcenia na trzech wydziałach: Wydziale Nauk Technicznych, Wydziale Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu oraz Wydziale Humanistycznym i Nauk Społecznych. Szkoła rekrutuje na studia inżynierskie w zakresie logistyki, studia licencjackie na specjalnościach medycznych związanych z dietetyką i poradnictwem żywieniowym oraz studia licencjackie i uzupełniające magisterskie na specjalności z zakresu pedagogiki, resocjalizacji, politologii, komunikacji społecznej, stosunków międzynarodowych oraz bezpieczeństwa wewnętrznego.

Uczelnia ściśle współpracuje z instytucjami działającymi w regionie, głownie o charakterze biznesowym w celu monitorowania potrzeb rynku pracy oraz dostosowywania programu kształcenia, w zakresie kompetencji społecznych i umiejętności praktycznych, do wymagań pracodawców. Bazę dydaktyczną ANS im. ks. Jerzego Popiełuszki w Grudziądzu stanowi własny budynek dostosowany do celów dydaktyczno-szkoleniowych.


Ocena uczelni

3.29 / 10
186 głosów

Opinie (8)
Akademia Nauk Stosowanych im. ks. Jerzego Popiełuszki w Grudziądzu, ANS Grudziądz

Ewa
Wykładowcy to praktycy, nie wkładają w głowę bezsensowych regułek. Mają ogromną wiedzę i doświadczenie. Nie spotkałam tam przez 5 lat nikogo kto byłby nastawiony do studenta negatywnie. Z panią Olą z dziekanatu też zawsze dało się wszystko załatwić . Osobiście polecam
25.11.2023
24.06.2023
jerzim
WSD to uczelnia, która ma w swoim motto pomoc wszystkim, szczególnie niepełnosprawnym. Ale to obłuda. Mając jako Patrona ks. Jerzego Popiełuszkę powinni czerpać z życia tego Wielkiego Polaka jak najwięcej jego słów i czynów. On zło dobrem zwyciężał, a władze uczelni zwalczają tych, którzy nadepną im na odcisk. Jeżeli ktoś ma inne zdanie niż oni, obsadzany jest na egzaminie lub wydalany pod pretekstem nieuczęszczania na zajęcia. Mimo że te zajęcia winny być online. Nie polecam tej tendencyjnej uczelni, która leci tylko na ilość, a nie na jakość. Kto ma pieniądze i niewiele mu zależy na wiedzy - to uczelnia dla niego. Ale jeśli ktoś ma ambicje - omijajcie uczelnię szerokim łukiem. Niżej Adam napisał, że nie odpisują na maile. Oni wręcz zakazują kontaktu z władzami i z wykładowcami. Uczelnie rodem z mrocznego polskiego socjalizmu, gdzie inne myślenie oznaczało... zapomnienie i wykluczenia z uczelni i pracy!
Adam
Co to za uczelnia,która w ogóle nie odpisuje na e-maile.Widać,że nie zależy im na kandydatach.Nie wspomnę o pózniejszym borykaniu się z dziekanatem skoro już na tym etapie jest problem.
17.08.2022
16.05.2019
kandydatka :-)
Hej Student, a na którym roku jesteś? I na jakim kierunku, warto wiedzieć co chwalisz. Bo zastanawiam się czy oni od dawna działają, jakie są najstarsze roczniki?
poprosze studentów o opinie
czy możecie napisać coś więcej na temat tej Uczelni? co studiujecie? jakie są warunki? skąd wykładowcy? jaki klimat? poziom? wszystko, co ważne dla osoby, która zastanawia się , czy wybrać studia tutaj?
29.03.2017
08.02.2017
student
fantastyczna uczelnia, wykładowcy z powołania, polecam!
?????
Co to jest za szkółka? Nigdy o takim tworze nie słyszałem.
26.09.2016
23.09.2016
co to za szkola?
od kiedy ta uczelnia działa na rynku? strona www jakaś taka na starą wygląda. Kto tutaj studiował?
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Tarnowska
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Zamojska
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Politechnika Białostocka
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Śląska
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie