• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia K. Kujawskiego w Inowrocławiu

uczelnia niepubliczna, woj. kujawsko-pomorskie, 88-100 Inowrocław, ul. Stanisława Kiełbasiewicza 7, (+) 500 226 737, dziekanat@wsp-inow.pl

Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia Kazimierza Kujawskiego w Inowrocławiu kształci kadry administracyjne i medyczne. Uczelnia rekrutuje na studia licencjackie na kierunkach: administracja, kryminologia i pielęgniarstwo. Ofertę dydaktyczną uzupełniają studia podyplomowe w specjalnościach z zakresu nauk o zdrowiu i nauk społeczno-prawnych.

Duży nacisk w procesie edukacyjnym kładziony jest na kształcenia praktyczne i przygotowanie studentów do wejścia na rynek pracy. W tym celu placówka podejmuje współpracę z innymi szkołami wyższymi, jednostkami samorządu terytorialnego, przedsiębiorstwami, bankami i organizacjami gospodarczymi. Osoby zainteresowane studiami w Inowrocławiu mogą zapoznać się z oferowanymi specjalnościami oraz warunkami rekrutacji.


Ocena uczelni

6.63 / 10
370 głosów

Opinie (71)
Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia K. Kujawskiego w Inowrocławiu, WSP Inowrocław

przyszły absolwent
W tym roku bronię dyplom z administracji i wybieram się również na studia magisterskie na tym kierunku w WSP
25.04.2023
30.01.2022
studenciak
Administracja i zajęcia z Panem Rektorem - polecam!
Bzzz
Uczelnia ......
08.12.2021
04.12.2018
xyz
2 słowa: Pani Ania! ... i wszystko da się rzetelnie załatwić... i dzień od razu piękniejszy!
student
Taka świetna szkoła, że nikt nie raczy podnieść słuchawki od telefonu...
29.11.2018
24.11.2018
Student
123, to zależy na jaką Panią trafiasz - ja nie mam uwag
123
Obecnie w dziekanacie nic nie załatwisz. Babka która tam siedzi nic nie wie.
12.11.2018
29.08.2018
Piotr
Uczelnia w zaskakującym tempie rozwija się bardzo pozytywnie. Idą w świetnym kierunku, zwłaszcza z doborem kadry wykładowców...dużo praktycznych analiz.
Student
Kadra na kryminologii to jest sztos. Jeśli ktoś wybiera się na ten kierunek, to polecam wszystkim uczelnię!
23.08.2018
07.08.2018
WSP
Tak, jest to dawna Toruńska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości (z siedzibą w Toruniu). Uczelnia zmieniła nazwę - Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia Kazimierza Kujawskiego oraz siedzibę - miasto Inowrocław. Obecnie Uczelnia prowadzona jest przez sędziów, a kadrę wykładowców w większości stanowią praktycy, którzy kładą nacisk na praktyczne przygotowanie do zawodu. Polecam!
pytanie - jaka to szkoła?
czy to jest dawna Toruńska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości? czyli oni się przeniesli? Już ich nie ma w Toruniu tylko Inowrocław???
24.07.2018
08.10.2017
Kry
Nie mogę się do niczego przyczepić. Dobra kadra, fajne kierunki, zniżki i możliwości rozwoju. Jak na tak niewielkie miasto jest ok
Ok
Mam znajomego, który studiuje na WSP w Inowrocławiu Kryminologie i jest bardzo zadowolony. Poziom taki jak na każdej uczelni, trzeba jeździć na zjazdy i "coś robić". Organizacja i wykładowcy w porządku.
12.03.2017
07.11.2016
wac
To nie jest pierwsza uczelnia niepubliczna o samodzielnym profilu tylko filia toruńska (są dwa adresy podane na www a nie tylko jeden) poza tym to jest szkoła o profilu zawodowym.Poza tym niestety widzę że to jest szkoła widmo dla etatowców z określonej grupy "wzajemnej adoracji"... To taki pomysł na ratowanie niepowodzeń z innego miasta a nie rozwój.
Ino
@wac przepraszam ale się nie zgodzę, że w Inowrocławiu są szkoły wyższe. Jest filia WSG ale to nie to samo to pierwsza szkoła wyższa z siedzibą w Inowrocławiu.
13.10.2016
13.10.2016
wac
W Ino to nie pierwsza wyższa szkoła! Już mnie irytuje fakt, że wszędzie o tym trąbią w ten sposób, a Ino ma już uczelnie wyższe!!! Słabo to wygląda powiem wam ze względu na wizerunek miasta! Kulają się na patronie! Denerwuje mnie to!
ktoś
szkoła ma zaskakująco niski poziom nauczania, płacisz zdajesz a nic z tego nie masz . Stanowczo nie polecam, Zmarnowane lata nauki , za rok wybiorę na pewno inna uczelnie
21.09.2016
31.08.2016
Mr.
Jak to jest z tą uczelnią? Miała zmienić nazwę na Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia Kazimierza Kujawskiego I przenieść się Inowrocławia.
kryminologia?
to jest jakaś nowość w tej szkole? ktoś to studiował?
26.07.2016
17.07.2016
Kaf
Czy ktoś się wybiera na zarządzanie zasobami ludzkimi na TWSP? Ktoś juz moze studiuje na tym kierunku?
Moni
Sprawdzałam czesne w Bydgoskiej Szkole Wyższej i Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu opłat na kierunku Kosmetologia niższe o około 1000 zł za rok nauki. Moja koleżanka kończy kosmetologię w Toruńskiej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości mówiła mi że co nabór to studentów coraz mniej. Idę na którąś z uczelni z Bydgoszczy raz że sporo mniejsze opłat a dwa taka Bydgoska Szkoła Wyższa dużo większa uczelnia maja tam wiele kierunków np. fizjoterapię I stopień oraz stopień II BSW to duża i stabilna uczelnia około 10 kierunków.
23.02.2016
07.09.2015
pam
Ja planuję złożyć swoje papiery na kosmetologię :)
pam
Ja planuję złożyć swoje papiery na kosmetologię :)
07.09.2015
04.09.2015
AlaB
Ktoś wybiera się na kosmetologię w tym roku?
KasiaK
Kto idzie na Kryminologie ?
26.08.2015
22.08.2015
Ggosia
Wybiera się ktoś może na transport i spedycję ?
Adam
Właśnie skończyłem szkołę i wybieram się na studia. Moim marzeniem było studiować kryminologię, niestety najbliższa do tej pory była w Gdańsku (działa całkiem od niedawna, działa dopiero od 2 lat na UG). Niedawno dowiedziałem się, że TWSP otworzyło ten kierunek i mam zamiar się zapisać. Od jakiegoś czasu czytam opinię na temat tej szkoły i poznałem kilka osób. Uważam, że jest to mega dobra uczelnia i mam nadzieję na niej studiować.
12.08.2015
11.08.2015
Marta
Moja znajoma studiowała na TWSP kosmetologię i była bardzo zadowolona. Ja też dotarłam do info, że otwierają kryminologię i idę na studia zaoczne, żeby pogodzić studiowanie z pracą. Super, że otworzyli ten kierunek, zwłaszcza, że TWSP znajduje się w miejscu mojego zamieszkania :)
Asia
Dowiedziałam się z facebooka, że w Toruniu otwierają kryminologię! Właśnie na taki kierunek czekałam, ale nigdzie w województwie go do tej pory nie było. Bardzo się cieszę, że w końcu będę mogła pójść na zaoczne studia na kierunku, który zawsze chciałam i jednocześnie pracować zawodowo.
10.08.2015
06.08.2015
bąbel
Niedawno usłyszałam o tym, że na TWSP jest możliwość studiowania kryminologii i dobrze się złożyło, bo od dawna czekałam na taki kierunek. Zawsze chciałam poszerzyć swoją wiedzę w tej dziedzinie nauki, a TWSP jedyną jedyną uczelnią, która w moim regionie oferuje właśnie kryminologię. Pracując w Toruniu jest to dla mnie najlepsza z możliwości, dzięki której mogę dalej rozwijać się zawodowo, a do tego studiować kierunek, który od dawna mnie fascynuje.
M
na TWSP jest nowy kierunek kryminologia
06.08.2015
06.07.2015
Nowa
Hej, chciałabyym się zapytać czy ktoś się wybiera na inżynierie zarządzania ?
maja
Poziom na TWSP jest dość wysoki a wykładowcy choć mili swoje wymagają. I naprawdę nie chce mi się już czytać tych żenujących komentarzy że nie trzeba się uczyć!!!
26.04.2015
06.01.2015
Wayka
Widzę,że WSG za wszelką cenę idzie na ilość a nie na jakość. Piszecie ,że rozmowy są w toku o przeniesieniu studentów z TWSP na WSG. To jak to ocenić ? Zbyt niski poziom ze strony osób drugiej uczelni. Gdy ktoś się ceni i zna swoją wartość nie będzie musiał podstępnie odbierać drugiej uczelni studentów , bo sami do niej przyjdą. Czy UMK musi stosować takie chwyty reklamowe .NIE!!! Bo jest Uczelnią z długoletnim stażem i nie potrzebuje tego. Wszystkie te lata dały owoc prestiżowej Uczelni.
Mayka
Czytam opinie i zastanawiam się czego tak właściwie oczekujecie od uczelni i wykładowców? Jestem studentką 3 roku i uważam , że poziom nauczania wcale nie jest zbyt niski. Największy nacisk jest na przedmioty , które naprawdę będą przydatne w pracy. I nic w tym dziwnego.Studiowałam również na UMK inny kierunek i niczym poziom się nie różni. ukończyłam tą uczelnię i mogę śmiało się na ten temat wypowiedzieć. TWSP jest dobrą uczelnią i jeśli ktoś uważa ,że bez nauki można ją skończyć to niech zaliczy bez zaglądania w książki biochemię , anatomię czy dermatologię . Powodzenia :) Zawsze możecie iść na Uniwersytet Jagieloński ,jeśli jesteście tak zdolni :)
06.01.2015
27.11.2014
Genek
No to idą po was, WSG już zagięło na was parol, rozmowy ze studentami na przejście są w toku, hehehe
Aleksander
A co za szkoła co za wyjątkiem 3 osób nie ma etatowej kadry dydaktycznej, taki widać z polonu. To jest dowód na to, że szkoła chyli się ku upadkowi.
22.11.2014
04.11.2014
xxx
Polecam jesli ktos chce to da rade, atmosfera i ludzie jak najbardziej Spoko.:)
DidiZet
Trzeba było skończyć Technikum i wtedy iść na szkołę wyższą. Jestem absolwentem Technikum Logistycznego i wybieram się na twsp, myślę że na poczatek jest to dobry wybór, mam nadzieje, że znajdą się odoby na kierunek logistyka w służbach mundurowych, bo taki jest mój cel nauki. Pozdrawiam.
19.07.2014
19.02.2014
a nam na WSG
to nawet pracę załatwiają takie mamy chody.
tomi
Jestem na 4. roku logistyki. Moja opinia: nie narzekajcie ludzie, bez przesady, szkoła jest bardzo ok, wykładowcy także. Wystarczy tylko chcieć. Wiele nie trzeba, by zaliczać. Trochę chęci, poczucia obowiązku i przekonania, czego się chce. A jeśli niektórym się wydaje, że poziom jest za niski, to niech zmieni uczelnię. Jeśli chcesz, nauczysz się tego samego, czego wymagają gdzie indziej. Program jest ten sam. Atmosfera w TWSP jest naprawdę ok, polecam.
17.11.2013
12.10.2013
Obserwator
Totalny kretynizm tam panuje.
hajs_93
juz podniesli a podobno ma byc jeszcze wyzsze czesne? daleko nie szukajac jest taniej...
30.09.2013
30.09.2013
student1
ma ktoś na sprzedaż notatki z pierwszego roku z Logistyki z TWSP
brak wiedzy!
widac juz po buzkach studencikow...odbieraja dyplomy barany i się cieszą, a nie wiedza jeszcze, ze na produkcji beda tyrac wielcy magristowie hahahahahah. barany
28.09.2013
27.09.2013
student1
czy ktoś ma notatki z pierwszego roku z kierunku logistyka z TWSP
Student
Szkoda, tylko że czesne jest wyższe, niż w poprzednim roku..
16.08.2013
16.07.2013
aska3371
money555 mysle, ze dobrym kierunkiem bylaby logistyka transportu i spedycji lub logistyka dystrybucji i handlu, to zalezy co bardziej Cie interesuje, mysle ze zarzadzanie logistyka to niezbyt dobra specjalizacja, szkoda ze nie ma logistyki miedzynarodowej.
aska3371
money555 mysle, ze dobrym kierunkiem bylaby logistyka transportu i spedycji lub logistyka dystrybucji i handlu, Gl zalezy co bardziej Cieply interesuje, mysle ze zarzadzanie logistyka to niezbyt dobra specjalizacja, szkoda ze nie ma logistyki miedzynarodowej.
16.07.2013
16.07.2013
aska3371
Jak myslicie czy warto studiowac logistyke na twsp czy wybrac inna uczelnie ?
money555
Jaki najlepiej wybrać kierunek logistyki na twsp? Trochę dużo ich się zrobiło...
14.07.2013
19.06.2013
wyrwacchwasta
Sprzedam komplet notatek z 3 roku Turystyki (TWSP) wraz ze wszystkimi referatami zaliczeniowymi. Notatki kompletne i staranne, niczego nie brakuje. O kontakt proszę mailowo wyrwacchwasta@wp.pl
adi_comando
Zgadzam się z Kiperem.., jeśli chodzi o poziom to każdy by sobie dał radę, bo wystarczy załatwić notatki. Zajęcia są w dwuch różnych miejscach więc się jeździ po całym toruniu bez konca.
07.06.2013
01.06.2013
Kiper
Sorry, ale większość komentów jest chyba sponsorowana. Szkoła żenada, przyjemna kadra to fakt, uczyć się nic nie trzeba to fakt (na zal. wystarczy przygotować/ skopiować prezentację), ale w takim razie jak się przyuczyć do zawodu? Po tej uczelni ma się tytuł i można się nim podetrzeć.
Raf
Taka opinia szola nic oznacza ze nie ukonczylas twsp. Poziom studiów wysoki. Osobiście studiuje, trzeba się uczyć i co najważniejsze to co mam na zajęciach przydaje mi się w pracy. Jednym słowem praktyczne studia. Logistyka jest górą.
23.05.2013
23.05.2013
Boss
Studiowałem na tej uczelni. Spokojnie mogę ja polecić. Nikt nie podnosi czesnego w trakcie studiowania, wykładowcy ok. I zajęcia w samym centrum Torunia!!
magda
powie ktoś coś więcej na temat turystyki i rekreacji ze specjalizacją hotelarstwo? mam zamiar się wybrać w tym roku na studia tam. najlepiej jakby ktoś dał jakiś namiar do siebie.. chętnie bym porozmawiała i podpytała o parę rzeczy.
20.05.2013
18.05.2013
szola nic
beznadziejna, poziom zerowy, szkoda czasu i pieniędzy
apek
jak coś o turystyce to naprawdę warto, można sobie pooglądać galerię na stronie twsp trochę się już najeździliśmy i mamy naprawdę fajnych profesorków, z którymi można konie kraść, atmosfera też fajna bo mała uczelnia i wszyscy się znają- jedna duża rodzina:)
21.03.2013
10.02.2013
do damiana
dlaczego pytasz o lotnictwo i kosmonautyke? Torunska nie ma takich kierunkow?
hookah
mógłby ktoś podać jakiś namiar do siebie studiujący hotelarstwo,w celu podpytania się o parę spraw ?
06.11.2012
28.10.2012
glob
bartek - hotelarstwo to lepszy plan, zbyt dużo osób jest na turystyce teraz. Hotelarstwo jest ciekawsze, a jak pojedziesz na erasmusa to już w ogóle magia - na praktyki można się wybrać nawet do Singapuru, jeśli się jest na zagraniczenj uczelni
hello
toruńską wyższą szkołę przedsiębiorczości mogę polecić wszystkim zainteresowanym, a to ponieważ uczelnia oferuje dobry poziom studiów. kadrze nie można nic zarzucić, wykładowcy cały czas się dokształcają. zaplecze naukowe uczelni też jest odpowiednie ;)
16.08.2012
29.07.2012
damian
o co chodzi z tym kerunkiem Lotnictwo i kosmonautyka z WSSrodowiska z Bydgoszczy? Ktos to studiuje? a jesli tak, co jaki jest poziom i co sadzicie o tej propozycji dla maturzystow?
bartek
zastanawiam się teraz nad wyborem specjalności, między tur międzynarodową a hotelarstwem. czy ktoś mógłby mi polecić co jest lepsze?
04.07.2012
22.05.2012
studentka
No muszę przyznac miałam dylemat udając się na studia, wiele opinii o uczelniach czytalam, zastanawialam się jaki kierunek wybrać i na której uczelni studiowac. i własnie dość dużo osób polecało toruńską wyższą szkolę przedsiębiorczości jak pytałam o szkolnictwo wyższe w toruniu. z mojej perspektywy - polecam, naprawdę dobra jakość kształcenia.
Stąd
Po logistyce dostaje się tutaj inżyniera, więc o pracę trudno nie będzie. To bardzo pożądany zawód w dzisiejszych czasach, a i prognozy z nim związane są ciekawe. Klepać biedy raczej się nie da. Stąd też mój wybór
01.05.2012
25.04.2012
kosmetologia jeszcze na UMK
Toruńska SW calkiem niezle prowadzi kosmetologie i smialo mozecie dziewczyny uderzac, zreszta w Toruniu nie macie zbyt wiele mozliwosci, bo albo uda Wam sie dostac na Uniwerek Mikolaja KOpernika, jelsi srednia macie przyswoita, albo pozostaje wam Torunska, no chyba ze macie blisko do Bydgosczy, to tam macie dwie szkolki prywatne z tym kierunkiem, na pewno WSNauk o Zdrowiu i jeszcze jakas jest
kosmetologia?
ja suzkam w Toruniu kosmetologii dla siebie i kolezanki, podrzuccie cos o Toruńskiej, jak wygladaja tu studia, jaki klimat, skad kadra, w sensie wykladowcy, jaki poziom, dzieki, jagoda
05.04.2012
28.02.2012
roman
zamierzam studiowac bezpieczenstwo narodowe, orientujecie sie moze, jaka jeszcze uczelnia z Torunia prowadzi ten kierunek, czy w ogole jakas ma w ofercie? a jelsi tak, to ktora wedlug waszych opinii szkola bedzie lepsza? druga sprawa - jaka polecacie specjalnosc na bezpieczenstwie narodowym?
Logo
Mysle nad logistyka sluzb mundurowych. jaki po tym bede mial zawod?
18.01.2012
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Śląska
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Politechnika Częstochowska
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Politechnika Białostocka
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie