• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • WSAIB Gdynia patronat medialny

Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia K. Kujawskiego w Inowrocławiu

uczelnia niepubliczna, woj. kujawsko-pomorskie, 88-100 Inowrocław, ul. Stanisława Kiełbasiewicza 7, (+) 500 226 737, dziekanat@wsp-inow.pl

Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia Kazimierza Kujawskiego w Inowrocławiu kształci kadry administracyjne i medyczne. Uczelnia rekrutuje na studia licencjackie na kierunkach: administracja, kryminologia i pielęgniarstwo. Ofertę dydaktyczną uzupełniają studia podyplomowe w specjalnościach z zakresu nauk o zdrowiu i nauk społeczno-prawnych.

Duży nacisk w procesie edukacyjnym kładziony jest na kształcenia praktyczne i przygotowanie studentów do wejścia na rynek pracy. W tym celu placówka podejmuje współpracę z innymi szkołami wyższymi, jednostkami samorządu terytorialnego, przedsiębiorstwami, bankami i organizacjami gospodarczymi. Osoby zainteresowane studiami w Inowrocławiu mogą zapoznać się z oferowanymi specjalnościami oraz warunkami rekrutacji.


Ocena uczelni

6.63 / 10
367 głosów

Opinie (70)
Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia K. Kujawskiego w Inowrocławiu, WSP Inowrocław

studenciak
Administracja i zajęcia z Panem Rektorem - polecam!
30.01.2022
08.12.2021
Bzzz
Uczelnia ......
xyz
2 słowa: Pani Ania! ... i wszystko da się rzetelnie załatwić... i dzień od razu piękniejszy!
04.12.2018
29.11.2018
student
Taka świetna szkoła, że nikt nie raczy podnieść słuchawki od telefonu...
Student
123, to zależy na jaką Panią trafiasz - ja nie mam uwag
24.11.2018
12.11.2018
123
Obecnie w dziekanacie nic nie załatwisz. Babka która tam siedzi nic nie wie.
Piotr
Uczelnia w zaskakującym tempie rozwija się bardzo pozytywnie. Idą w świetnym kierunku, zwłaszcza z doborem kadry wykładowców...dużo praktycznych analiz.
29.08.2018
23.08.2018
Student
Kadra na kryminologii to jest sztos. Jeśli ktoś wybiera się na ten kierunek, to polecam wszystkim uczelnię!
WSP
Tak, jest to dawna Toruńska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości (z siedzibą w Toruniu). Uczelnia zmieniła nazwę - Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia Kazimierza Kujawskiego oraz siedzibę - miasto Inowrocław. Obecnie Uczelnia prowadzona jest przez sędziów, a kadrę wykładowców w większości stanowią praktycy, którzy kładą nacisk na praktyczne przygotowanie do zawodu. Polecam!
07.08.2018
24.07.2018
pytanie - jaka to szkoła?
czy to jest dawna Toruńska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości? czyli oni się przeniesli? Już ich nie ma w Toruniu tylko Inowrocław???
Kry
Nie mogę się do niczego przyczepić. Dobra kadra, fajne kierunki, zniżki i możliwości rozwoju. Jak na tak niewielkie miasto jest ok
08.10.2017
12.03.2017
Ok
Mam znajomego, który studiuje na WSP w Inowrocławiu Kryminologie i jest bardzo zadowolony. Poziom taki jak na każdej uczelni, trzeba jeździć na zjazdy i "coś robić". Organizacja i wykładowcy w porządku.
wac
To nie jest pierwsza uczelnia niepubliczna o samodzielnym profilu tylko filia toruńska (są dwa adresy podane na www a nie tylko jeden) poza tym to jest szkoła o profilu zawodowym.Poza tym niestety widzę że to jest szkoła widmo dla etatowców z określonej grupy "wzajemnej adoracji"... To taki pomysł na ratowanie niepowodzeń z innego miasta a nie rozwój.
07.11.2016
13.10.2016
Ino
@wac przepraszam ale się nie zgodzę, że w Inowrocławiu są szkoły wyższe. Jest filia WSG ale to nie to samo to pierwsza szkoła wyższa z siedzibą w Inowrocławiu.
wac
W Ino to nie pierwsza wyższa szkoła! Już mnie irytuje fakt, że wszędzie o tym trąbią w ten sposób, a Ino ma już uczelnie wyższe!!! Słabo to wygląda powiem wam ze względu na wizerunek miasta! Kulają się na patronie! Denerwuje mnie to!
13.10.2016
21.09.2016
ktoś
szkoła ma zaskakująco niski poziom nauczania, płacisz zdajesz a nic z tego nie masz . Stanowczo nie polecam, Zmarnowane lata nauki , za rok wybiorę na pewno inna uczelnie
Mr.
Jak to jest z tą uczelnią? Miała zmienić nazwę na Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Księcia Kazimierza Kujawskiego I przenieść się Inowrocławia.
31.08.2016
26.07.2016
kryminologia?
to jest jakaś nowość w tej szkole? ktoś to studiował?
Kaf
Czy ktoś się wybiera na zarządzanie zasobami ludzkimi na TWSP? Ktoś juz moze studiuje na tym kierunku?
17.07.2016
23.02.2016
Moni
Sprawdzałam czesne w Bydgoskiej Szkole Wyższej i Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu opłat na kierunku Kosmetologia niższe o około 1000 zł za rok nauki. Moja koleżanka kończy kosmetologię w Toruńskiej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości mówiła mi że co nabór to studentów coraz mniej. Idę na którąś z uczelni z Bydgoszczy raz że sporo mniejsze opłat a dwa taka Bydgoska Szkoła Wyższa dużo większa uczelnia maja tam wiele kierunków np. fizjoterapię I stopień oraz stopień II BSW to duża i stabilna uczelnia około 10 kierunków.
pam
Ja planuję złożyć swoje papiery na kosmetologię :)
07.09.2015
07.09.2015
pam
Ja planuję złożyć swoje papiery na kosmetologię :)
AlaB
Ktoś wybiera się na kosmetologię w tym roku?
04.09.2015
26.08.2015
KasiaK
Kto idzie na Kryminologie ?
Ggosia
Wybiera się ktoś może na transport i spedycję ?
22.08.2015
12.08.2015
Adam
Właśnie skończyłem szkołę i wybieram się na studia. Moim marzeniem było studiować kryminologię, niestety najbliższa do tej pory była w Gdańsku (działa całkiem od niedawna, działa dopiero od 2 lat na UG). Niedawno dowiedziałem się, że TWSP otworzyło ten kierunek i mam zamiar się zapisać. Od jakiegoś czasu czytam opinię na temat tej szkoły i poznałem kilka osób. Uważam, że jest to mega dobra uczelnia i mam nadzieję na niej studiować.
Marta
Moja znajoma studiowała na TWSP kosmetologię i była bardzo zadowolona. Ja też dotarłam do info, że otwierają kryminologię i idę na studia zaoczne, żeby pogodzić studiowanie z pracą. Super, że otworzyli ten kierunek, zwłaszcza, że TWSP znajduje się w miejscu mojego zamieszkania :)
11.08.2015
10.08.2015
Asia
Dowiedziałam się z facebooka, że w Toruniu otwierają kryminologię! Właśnie na taki kierunek czekałam, ale nigdzie w województwie go do tej pory nie było. Bardzo się cieszę, że w końcu będę mogła pójść na zaoczne studia na kierunku, który zawsze chciałam i jednocześnie pracować zawodowo.
bąbel
Niedawno usłyszałam o tym, że na TWSP jest możliwość studiowania kryminologii i dobrze się złożyło, bo od dawna czekałam na taki kierunek. Zawsze chciałam poszerzyć swoją wiedzę w tej dziedzinie nauki, a TWSP jedyną jedyną uczelnią, która w moim regionie oferuje właśnie kryminologię. Pracując w Toruniu jest to dla mnie najlepsza z możliwości, dzięki której mogę dalej rozwijać się zawodowo, a do tego studiować kierunek, który od dawna mnie fascynuje.
06.08.2015
06.08.2015
M
na TWSP jest nowy kierunek kryminologia
Nowa
Hej, chciałabyym się zapytać czy ktoś się wybiera na inżynierie zarządzania ?
06.07.2015
26.04.2015
maja
Poziom na TWSP jest dość wysoki a wykładowcy choć mili swoje wymagają. I naprawdę nie chce mi się już czytać tych żenujących komentarzy że nie trzeba się uczyć!!!
Wayka
Widzę,że WSG za wszelką cenę idzie na ilość a nie na jakość. Piszecie ,że rozmowy są w toku o przeniesieniu studentów z TWSP na WSG. To jak to ocenić ? Zbyt niski poziom ze strony osób drugiej uczelni. Gdy ktoś się ceni i zna swoją wartość nie będzie musiał podstępnie odbierać drugiej uczelni studentów , bo sami do niej przyjdą. Czy UMK musi stosować takie chwyty reklamowe .NIE!!! Bo jest Uczelnią z długoletnim stażem i nie potrzebuje tego. Wszystkie te lata dały owoc prestiżowej Uczelni.
06.01.2015
06.01.2015
Mayka
Czytam opinie i zastanawiam się czego tak właściwie oczekujecie od uczelni i wykładowców? Jestem studentką 3 roku i uważam , że poziom nauczania wcale nie jest zbyt niski. Największy nacisk jest na przedmioty , które naprawdę będą przydatne w pracy. I nic w tym dziwnego.Studiowałam również na UMK inny kierunek i niczym poziom się nie różni. ukończyłam tą uczelnię i mogę śmiało się na ten temat wypowiedzieć. TWSP jest dobrą uczelnią i jeśli ktoś uważa ,że bez nauki można ją skończyć to niech zaliczy bez zaglądania w książki biochemię , anatomię czy dermatologię . Powodzenia :) Zawsze możecie iść na Uniwersytet Jagieloński ,jeśli jesteście tak zdolni :)
Genek
No to idą po was, WSG już zagięło na was parol, rozmowy ze studentami na przejście są w toku, hehehe
27.11.2014
22.11.2014
Aleksander
A co za szkoła co za wyjątkiem 3 osób nie ma etatowej kadry dydaktycznej, taki widać z polonu. To jest dowód na to, że szkoła chyli się ku upadkowi.
xxx
Polecam jesli ktos chce to da rade, atmosfera i ludzie jak najbardziej Spoko.:)
04.11.2014
19.07.2014
DidiZet
Trzeba było skończyć Technikum i wtedy iść na szkołę wyższą. Jestem absolwentem Technikum Logistycznego i wybieram się na twsp, myślę że na poczatek jest to dobry wybór, mam nadzieje, że znajdą się odoby na kierunek logistyka w służbach mundurowych, bo taki jest mój cel nauki. Pozdrawiam.
a nam na WSG
to nawet pracę załatwiają takie mamy chody.
19.02.2014
17.11.2013
tomi
Jestem na 4. roku logistyki. Moja opinia: nie narzekajcie ludzie, bez przesady, szkoła jest bardzo ok, wykładowcy także. Wystarczy tylko chcieć. Wiele nie trzeba, by zaliczać. Trochę chęci, poczucia obowiązku i przekonania, czego się chce. A jeśli niektórym się wydaje, że poziom jest za niski, to niech zmieni uczelnię. Jeśli chcesz, nauczysz się tego samego, czego wymagają gdzie indziej. Program jest ten sam. Atmosfera w TWSP jest naprawdę ok, polecam.
Obserwator
Totalny kretynizm tam panuje.
12.10.2013
30.09.2013
hajs_93
juz podniesli a podobno ma byc jeszcze wyzsze czesne? daleko nie szukajac jest taniej...
student1
ma ktoś na sprzedaż notatki z pierwszego roku z Logistyki z TWSP
30.09.2013
28.09.2013
brak wiedzy!
widac juz po buzkach studencikow...odbieraja dyplomy barany i się cieszą, a nie wiedza jeszcze, ze na produkcji beda tyrac wielcy magristowie hahahahahah. barany
student1
czy ktoś ma notatki z pierwszego roku z kierunku logistyka z TWSP
27.09.2013
16.08.2013
Student
Szkoda, tylko że czesne jest wyższe, niż w poprzednim roku..
aska3371
money555 mysle, ze dobrym kierunkiem bylaby logistyka transportu i spedycji lub logistyka dystrybucji i handlu, to zalezy co bardziej Cie interesuje, mysle ze zarzadzanie logistyka to niezbyt dobra specjalizacja, szkoda ze nie ma logistyki miedzynarodowej.
16.07.2013
16.07.2013
aska3371
money555 mysle, ze dobrym kierunkiem bylaby logistyka transportu i spedycji lub logistyka dystrybucji i handlu, Gl zalezy co bardziej Cieply interesuje, mysle ze zarzadzanie logistyka to niezbyt dobra specjalizacja, szkoda ze nie ma logistyki miedzynarodowej.
aska3371
Jak myslicie czy warto studiowac logistyke na twsp czy wybrac inna uczelnie ?
16.07.2013
14.07.2013
money555
Jaki najlepiej wybrać kierunek logistyki na twsp? Trochę dużo ich się zrobiło...
wyrwacchwasta
Sprzedam komplet notatek z 3 roku Turystyki (TWSP) wraz ze wszystkimi referatami zaliczeniowymi. Notatki kompletne i staranne, niczego nie brakuje. O kontakt proszę mailowo wyrwacchwasta@wp.pl
19.06.2013
07.06.2013
adi_comando
Zgadzam się z Kiperem.., jeśli chodzi o poziom to każdy by sobie dał radę, bo wystarczy załatwić notatki. Zajęcia są w dwuch różnych miejscach więc się jeździ po całym toruniu bez konca.
Kiper
Sorry, ale większość komentów jest chyba sponsorowana. Szkoła żenada, przyjemna kadra to fakt, uczyć się nic nie trzeba to fakt (na zal. wystarczy przygotować/ skopiować prezentację), ale w takim razie jak się przyuczyć do zawodu? Po tej uczelni ma się tytuł i można się nim podetrzeć.
01.06.2013
23.05.2013
Raf
Taka opinia szola nic oznacza ze nie ukonczylas twsp. Poziom studiów wysoki. Osobiście studiuje, trzeba się uczyć i co najważniejsze to co mam na zajęciach przydaje mi się w pracy. Jednym słowem praktyczne studia. Logistyka jest górą.
Boss
Studiowałem na tej uczelni. Spokojnie mogę ja polecić. Nikt nie podnosi czesnego w trakcie studiowania, wykładowcy ok. I zajęcia w samym centrum Torunia!!
23.05.2013
20.05.2013
magda
powie ktoś coś więcej na temat turystyki i rekreacji ze specjalizacją hotelarstwo? mam zamiar się wybrać w tym roku na studia tam. najlepiej jakby ktoś dał jakiś namiar do siebie.. chętnie bym porozmawiała i podpytała o parę rzeczy.
szola nic
beznadziejna, poziom zerowy, szkoda czasu i pieniędzy
18.05.2013
21.03.2013
apek
jak coś o turystyce to naprawdę warto, można sobie pooglądać galerię na stronie twsp trochę się już najeździliśmy i mamy naprawdę fajnych profesorków, z którymi można konie kraść, atmosfera też fajna bo mała uczelnia i wszyscy się znają- jedna duża rodzina:)
do damiana
dlaczego pytasz o lotnictwo i kosmonautyke? Torunska nie ma takich kierunkow?
10.02.2013
06.11.2012
hookah
mógłby ktoś podać jakiś namiar do siebie studiujący hotelarstwo,w celu podpytania się o parę spraw ?
glob
bartek - hotelarstwo to lepszy plan, zbyt dużo osób jest na turystyce teraz. Hotelarstwo jest ciekawsze, a jak pojedziesz na erasmusa to już w ogóle magia - na praktyki można się wybrać nawet do Singapuru, jeśli się jest na zagraniczenj uczelni
28.10.2012
16.08.2012
hello
toruńską wyższą szkołę przedsiębiorczości mogę polecić wszystkim zainteresowanym, a to ponieważ uczelnia oferuje dobry poziom studiów. kadrze nie można nic zarzucić, wykładowcy cały czas się dokształcają. zaplecze naukowe uczelni też jest odpowiednie ;)
damian
o co chodzi z tym kerunkiem Lotnictwo i kosmonautyka z WSSrodowiska z Bydgoszczy? Ktos to studiuje? a jesli tak, co jaki jest poziom i co sadzicie o tej propozycji dla maturzystow?
29.07.2012
04.07.2012
bartek
zastanawiam się teraz nad wyborem specjalności, między tur międzynarodową a hotelarstwem. czy ktoś mógłby mi polecić co jest lepsze?
studentka
No muszę przyznac miałam dylemat udając się na studia, wiele opinii o uczelniach czytalam, zastanawialam się jaki kierunek wybrać i na której uczelni studiowac. i własnie dość dużo osób polecało toruńską wyższą szkolę przedsiębiorczości jak pytałam o szkolnictwo wyższe w toruniu. z mojej perspektywy - polecam, naprawdę dobra jakość kształcenia.
22.05.2012
01.05.2012
Stąd
Po logistyce dostaje się tutaj inżyniera, więc o pracę trudno nie będzie. To bardzo pożądany zawód w dzisiejszych czasach, a i prognozy z nim związane są ciekawe. Klepać biedy raczej się nie da. Stąd też mój wybór
kosmetologia jeszcze na UMK
Toruńska SW calkiem niezle prowadzi kosmetologie i smialo mozecie dziewczyny uderzac, zreszta w Toruniu nie macie zbyt wiele mozliwosci, bo albo uda Wam sie dostac na Uniwerek Mikolaja KOpernika, jelsi srednia macie przyswoita, albo pozostaje wam Torunska, no chyba ze macie blisko do Bydgosczy, to tam macie dwie szkolki prywatne z tym kierunkiem, na pewno WSNauk o Zdrowiu i jeszcze jakas jest
25.04.2012
05.04.2012
kosmetologia?
ja suzkam w Toruniu kosmetologii dla siebie i kolezanki, podrzuccie cos o Toruńskiej, jak wygladaja tu studia, jaki klimat, skad kadra, w sensie wykladowcy, jaki poziom, dzieki, jagoda
roman
zamierzam studiowac bezpieczenstwo narodowe, orientujecie sie moze, jaka jeszcze uczelnia z Torunia prowadzi ten kierunek, czy w ogole jakas ma w ofercie? a jelsi tak, to ktora wedlug waszych opinii szkola bedzie lepsza? druga sprawa - jaka polecacie specjalnosc na bezpieczenstwie narodowym?
28.02.2012
18.01.2012
Logo
Mysle nad logistyka sluzb mundurowych. jaki po tym bede mial zawod?
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Politechnika Łódzka
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Opolski
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie