• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Akademia Jagiellońska w Toruniu

uczelnia niepubliczna, woj. kujawsko-pomorskie, 87-100 Toruń, ul. Jęczmienna 23 / Prosta 4, (+) 695 000 014, kontakt@aj.torun.pl

Akademia Jagiellońska w Toruniu, dawniej Kolegium Jagiellońskie – Toruńska Szkoła Wyższa, jest uczelnią obecną na rynku edukacyjnym już blisko dwadzieścia lat. Szkoła kształci na jednolitych studiach magisterskich na kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna oraz na studiach I stopnia na kierunku administracja i studiach II stopnia na kierunku administracyjno – ekonomicznym. Ofertę specjalności, na które prowadzona jest rekrutacja uzupełnia szeroki wachlarz studiów podyplomowych, dzięki którym osoby pracujące mają możliwość dostosować swoje wykształcenie do szybko zmieniającego się rynku pracy.

Uczelnia rozwija współpracę zagraniczną, w ramach której studenci po ukończeniu I roku studiów mają możliwość realizowania kolejnych semestrów w jednej z uczelni partnerskich, między innymi w: Hiszpanii, Rumunii, Słowacji, Turcji, Bułgarii. Osoby planujące studia w Toruniu mogą bliżej przyjrzeć się zasadom rekrutacji na kierunki i specjalności proponowane przez Akademię Jagiellońską.


Ocena uczelni

6.76 / 10
453 głosów

Opinie (77)
Akademia Jagiellońska w Toruniu, AJ Toruń

Naska
Czy jak wybiorę specjalność kadry i płace na kierunku administracyjno-ekonomicznym to mogą mnie przenieść na inną specjalność jak będzie mało chętnych? Na jaką specjalność najwiecej osób decyduje się na kierunku II stopnia administracyjno-ekonomiczny?
25.06.2022
25.04.2022
www.kj.edu.pl
odpowiedź dla Naska z dnia 23.04.2022
Witaj! Specjalności na naszym kierunku administracyjno-ekonomicznym znajdziesz na naszej stronie www, w zakładce "studia magisterskie" : https://kj.edu.pl/studia-magisterskie/. :) Są one następujące: - nadzór i kontrola w administracji; - kadry i płace; - menadżersko-prawna; - planowanie i zagospodarowanie przestrzenne; - ochrona danych osobowych.
Naska
Cześć, czy na studiach II stopnia administracyjno-ekonomiczny są może specjalności? Jest może więcej kierunków może II stopnia ?
23.04.2022
20.09.2020
Edyta
Czy ktoś wybiera się na studia II stopnia administr ekonom o spec. Planowanie i zagospodarowanie przestrzenne??
Niezdecydowana
Czy to prawda, że ta uczelnia jest skrajnie prawicowa? Słyszałam, że są tam nawet jakieś modlitwy organizowane. Jeśli to prawda to chyba sobie podaruję. Widziałam na stronie uczelni, że honorowym profesorem jest m. in. Maria Szonert-Binienda.... To chyba mówi samo za siebie...
18.09.2020
29.06.2020
Patrycja
Na Uczelni właśnie kończę magisterkę na którą zapisałam się po studiach na publicznej uczelni i szczerze mogę powiedzieć: niebo a ziemia. Czas na publicznej uczelni uważam za autentycznie stracony. Dopiero tu zaczęła się jakaś praktyka, kompetentna kadra i w końcu dziekanat w którym można wszystko załatwić. polecam
Karolina
Super polecam gorąco wszystkim. Bardzo dobra uczelnia i na wysokim poziomie :)
01.04.2020
05.01.2020
Małgośka
Ogólnie rzecz ujmując, to bardzo dobra uczelnia :)
Agnieszka
Bardzo fajni pedagodzy, którzy mają ogromną wiedzę. W bardzo interesujący sposób ją przekazują. Nawet najnudniejszy przedmiot nie jest już taki nudny ;)
03.01.2020
12.12.2019
Kinga
Rewelacyjni pedagodzy, tacy z powołania. Fajne wykłady. Ogólnie szkoła bardzo przyjemna :)
Gabi
Bardzo fajna, przyjemna i przyjazna uczelnia. Wszystko zawsze można bez problemu załatwić. Kierunek pedagogika jest bardzo przemyślany. Fajne przedmioty i super wykładowcy.
03.12.2019
25.11.2019
Anka
Wysoka jakość nauczania. Super wykładowcy. Program studiów też jest dobry.
Sylwia
Zaczęłam od września pedagogikę i jestem bardzo zadowolona - polecam zajęcia są ciekawe i prowadzone w taki sposób, że da się z nich wiele wynieść.
14.11.2019
16.09.2019
Joanna
odpowiedź dla Sylwia z dnia 10.09.2019
Hej, ja też idę na pedagogikę ;)
Sylwia
Hej. Czy ktoś wybiera się od października na pedagogikę (zaocznie?)
10.09.2019
24.07.2019
Tomasz
Zdecydowanie polecam studia na tej uczelni wyższej. Skończyłem zarządzanie kryzysowe w systemie bezpieczeństwa narodowego i miesiąc później znalazłem pracę w zawodzie. Fajna placówka, na prawdę sporo miłych i dobrze zorganizowanych osób.
Ania
Cześć, miałabym pytanie ile trwa 'semestr' na studiach podyplomowych. Na innych uczelniach jest podany okres studiów i czasami trzy semestry są rozpisane na ok rok stąd moje pytanie.
18.07.2019
01.08.2018
Kamila_pedagogika
Przez ostatnie 2-3 lata uczelnia poszła do przodu o naprawdę krok milowy... najnowszy ranking Perspektyw to nie ściema, kadra jeszcze lepsza, dużo dodatkowych praktycznych zajęć, sama po licencjacie na UMK przyszłam tu na magisterke i... niebo niebo niebo lepiej. polecam każdemu szczerze
Maryla
Uczelnia godna polecenia. Indywidualne podejście do studenta, domowa , przyjazna atmosfera. Zaletą jest też dogodna lokalizacja w samym centru miasta. Ceny przystępne
29.11.2017
26.07.2017
kierunki ???
Nie zgadzają i się kierunki studiów. Na wykazie jest psychologia, na stronie KJTSW nie widzę. W ogól na tej stronie nie ma wykazu tylko jakieś OBSZARY. Czy te pozycje pod obszrami to są kierunki? czy specjalności? Gdzie w Toruniu polecacie iść na psychologię???
Adam_Regulski
Uczelnia naprawdę podniosła w ostatnich latach poziom, wśród wykładowców zdecydowanie praktycy aniżeli teoretycy dzięki czemu o wiele łatwiej wchodzi cała wiedza. Do tego dziekanaty chodzą jak szwajcarskie zegarki - nie ma kolejek, naprawdę każdy problem jest załatwiany od razu na miejscu. Polecam 100%
26.07.2017
21.03.2017
Strotar
Uczelnia wystarczająca dla kandydatów ambitnych. Wykładowcy zapewniają indywidualne podejście do studenta. Jeżeli chcesz się uczyć, to tu znajdziesz swoje miejsce. POLECAM!
Mgr
Witam, Czy jest tu ktoś kto studiuje (bądź studiował) w zindywidualizowany trybie? Głównie chodzi mi o studia mgr administracyjno- ekonomiczne. Jeżeli tak to jak wyglądało to w praktyce? Czy dostawaliście jakieś konkretne materiały czy większość musieliście zdobywać na własna rękę?
04.10.2016
18.06.2016
Paulina
Jest tu może ktoś kto studiował na tej uczelni pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolną magisterke? Warto?
Paulina
Wybiera się ktoś może na magisterkę z pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej w tym roku?
18.06.2016
31.05.2016
ciekawa
O to fajnie ja tez się wybieram na mgr z administracji ;) tylko że w Koninie ale moja uczelnia ma współpracować z tą uczelnią i od października ma powstać wydział zamiejscowy w koninie .. mają być nawet jakieś spotkania integracyjne ze studentami obu uczelni coś w tym stylu ;)
Szymon
Bardzo przyjazna kadra no i państwo w dziekanacie przemili! Studiowałem administrację 1st i na pewno będę tu kontynuować studia mgr. :)
30.05.2016
28.05.2016
ciekawa
A jak wygląda sprawa z czesnym ( chodzi mi o administrację mgr) i innymi opłatami bo na stronie internetowej nic nie znalazłam....
swti
a co to właściwie jest to businness management? jakie sa tam przedmioty? co można po tym robić?
03.05.2016
21.04.2016
ola
Na stronie uczelni widzę wiele nowości. Czy wybiera się ktoś z Was na Business management?
Struś
Polecam uczelnie dla wszystkich, szczególnie dla pracujących bo sam takim własnie słuchaczem jestem. Nie jest to moja pierwsza uczelnia w życiu, wiec stwierdzam na podstawie porównania, że warto TU studiować.
13.04.2016
30.03.2016
kierunki - wykaz - psychologia
Na stronie uczelni nie widzę kierunku psychologia, ale na kierunku pedagogika jest do wyboru wiele specjalności w pewnym sensie związanych również z psychologią. Warto przejrzeć je, może coś Cię zainteresuje :)
podyplomówki
możecie coś więcej napisać jeszcze o studiach podyplomowych, wiem że był wątek pedagogicznych podyplomówek, ale dosc zdawkowo, a przydałoby się rozwinąć ten wątek, kto prowadzi te studia i jak wygląda organizacja studiów? czy jest jakis śródroczny test lub egzamin? jak wygląda zaliczenie na koniec studiów? czy polecacie studia w tej szkole czy może w inej uczelni? z góry dziękuję za info, Alicja
11.01.2016
03.01.2016
kierunki - wykaz - psychologia
jak klikam na kierunki tutaj, to wyskakuje mi dużo propozycji studiów, między innymi psychologia, ale jak już jestem na stronie uczelni - to psychologii nie ma? to jest ta psychologia w KOlegium Jagiellońskim czy nie ma?
jacek
Super szkoła, przyjazne dziekanaty, w porządku wykładowcy. Nie jest łatwo, ale jeżeli potrzeba pomocy to zawsze można się dogadać, dopytać o wiele spraw. Polecam ;)
05.11.2015
25.10.2015
a ..nitak
Widzę, że kolega poniżej albo nigdy nie był na zajęciach w tej uczelni albo ma wszystko głęboko gdzieś skoro twierdzi, że wystarczy się tu tylko pojawić raz i podczas sesji.... dobre żarty, jakoś ja mam zupełnie inne odczucia. Po za tym skoro idziesz na studia i poświęcasz im 2 czy 3 lata to chyba warto się trochę postarać i z dobrym wynikiem je ukończyć??
ewa
socjoterapia i edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna naprawdę polecam z doświadczenia. Do pracy idealne przygotowanie jeżeli ktoś w tym kierunku czegoś szuka.
20.08.2015
18.08.2015
mak
JEstem absolwentem pedagogiki na tej uczelni i muszę przyznać, że naprawdę warto. Wykładowcy są do dogadania, dziekanat nie to co na państwowych uczelniach, że byleby się pozbyć studenta, tylko pomaga gdy potrzeba. Polecam tym którzy faktycznie chcą mieć ukończone studia na poziomie i jednocześnie muszą pracować
anka18031
Co sądzicie o studiach podyplomowych z pedagogiki (socjoterapia i studium pomocy psychologicznej) na kolegium?
08.05.2015
10.03.2015
michalina
informatyka? jak najbardziej! mój kolega jest na 2 roku i dostał się na jakiś miesięczny staż i zgarnął za to.... 3 tysiące! branża IT coraz bardziej sie rozwija, zapotrzebowanie na specjalistów rośnie także taki kierunek to świetna inwestycja w przyszłość !!
gabii999
co sądzicie o informatyce w tej szkole? warto?
11.01.2015
25.08.2014
kasia
hi hi hi no tak, znam takich którzy przyjeżdżali tylko na studia i imprezki, ale mieli dużo więcej problemów niż ja..
Greg
super szkoła, nie musisz nic robić nie musisz chodzić na zajęcia raz w semestrze jedziesz do Rzeszowa albo gdzieś tam na imprezkę i semestr zaliczony, kilka takich imprezek i dyplom w kieszeni, jaki tylko zechcesz mgr, dr albo lek.
11.08.2014
04.08.2014
pozdro 600
Ale jeśli jestem zainteresowany administracja to wszystko jest ok? No super, w dzisiejszych czasach nawet uczelnie chcą pozyskać nieuczciwe studentów...
solar
uwaga to szkoła ściema, nie maja uprawnień na prowadzenie zajęć w Toruniu, tutaj jest tylko rekrutacja a odbywają się maja tylko kierunki administracja, bezpieczeństwo, pedagogika i stosunki międzynarodowe tutaj można sprawdzić https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/kierunki/studia?execution=e1s1 nie dajcie się oszukać
03.07.2014
09.04.2014
Jerry
Mógłby mi ktoś powiedzieć coś o informatyce zaocznej na tej uczelni? Jaki poziom, czego dokładnie uczą i jak wygląda poziom matematyki i innych przedmiotów. Pozdrawiam.
dove
mnie się podoba, nie mam żadnych uwag, zajęcia zgodnie z planem, raz wypadły, info podane, kulturka, ludzie fajni, a co do poziomu, to nie dogodzisz wszystkim, dla jednych jest dobrze, jak jest trudno i wymagaja, inni by chcieli bez meczenia się pozaliczac przedmioty, rczej nerwicy sie nie nabawicie, cha, cha
09.04.2014
01.04.2014
sabina
Polecam zdrowie publiczne na TSW, bardzo rzetelnie prowadzone zajęcia, ciekawy materiał, ja nie miałam problemu z nauką i sesja poszła jak po maśle ;)
nnn
zgadzam się z Krissem, całkiem niskie czesne podłóg niektórych uczelni, wymagania wykładowców współmierne do naszych możliwości czasowych, atmosfera spoko, polecam ;)
02.12.2013
02.12.2013
arek
ale jeśli można dostać 3 bez wysiłku to po co zarywać noce na 4? Prawda jest taka, że ludzie od zawsze wolą iść na łatwiznę...
kriss1992
Kadra profesjonalna, ciekawe wyklady, niskie czesne. Studiuje administracje licencjat, magisterke bede robil na UMK. Zadne studia nas nie naucza, jezeli sami nie bedziemy pracowac!
08.10.2013
19.08.2013
lekarz internetowy
najpierw proponowałabym zainteresować się ofertą a później krytykować ... Nie widziałam w ofercie kierunku edukacja. Pracuję w tyg i czasami w weekendy a zarządzanie przez distance learning okazuje się idealna opcją dla mnie. Prawda jest taka że czy przez internet czy na studiach dziennych jak Sam się nie weźmiesz za siebie to niczego się nie nauczysz, a ja egzaminach i tak musisz się pokazać Stwierdzam to po 5letnich studiach dziennych
kolejka do lekarza po edukacji zdalnej
Przecież to jedna wielka ściema, chodzi o kasę wiedzą studenta nikt się nie interesuje. Lekarz, inżynier po edukacji przez internet to będą wysokiej klasy specjaliści, najlepiej żeby na tabliczkach sobie napisali, że są wyedukowani przez internet.
03.08.2013
27.07.2013
Jacek M
Witam, studiuje właśnie skończyłem magisterke(obroniłem) na kierunku stosunki międzynarodowe. Nikt nie mówi, że to nowa szkoła, jest to dawna Toruńska Szkoła Wyższa, która po prostu zmieniła nazwę na 10lecie, planuję teraz studia w formule distance learning, wydaje mi sie to dobre poniewaz pracuje i bede jechal tylko raz w semestrze na zjazd wg mnie jest to ulatwienie, ale oczywiscie moga byc tez inne opinie co do tego
@uwaga ta nowa szkoła to ściema
Uczelnia istnieje ponad 10 lat i wypuściła już sporą rzeszę absolwentów.
24.07.2013
21.07.2013
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
kaśka
z toruńskich szkół ta jest w porządku, nie wiem, jak jest na stosunkach miedzynarodowych, to by musial napisac ktos, kto studiuje ten kierunek, zna wykladowcow, wie, jaki jest poziom, co na egzaminach, itd. ale ogolna opinia o szkole jest w porzadku, bo sie staraja i to widzac
16.07.2013
24.06.2013
stosunki międzynarodowe w Toruniu
gdzie w Toruniu najlepiej iść na stosunki międzynarodowe??? jak to wyglada w TSW? polecacie czy omijać lukiem?
KJT
Uczelnia zmieniła nazwę z Toruńskiej Szkoły Wyższej na Kolegium Jagiellońskie- Toruńska Szkoła Wyższa. Związane jest to ze zmianami prowadzonymi na uczelni, jej prężnym rozwojem. Więcej informacji "dlaczego taka nazwa?" znajdą Państwo na stronie www.kjt.edu.pl Dodatkowo w tym roku planuje otworzyć przy współpracy z Uczelniami FUTURUS wiele nowych kierunków. Zapraszam!
12.06.2013
10.06.2013
????
co to znaczy Kollegium Jagiellońskie? tak jest w nazwie uczelni, na ich stronie głownej, o co chodzi? oni sie polaczyli z jakas uczelnia? chetnie tez sie dowiem wiecej, na temat tego, jak sie studiuje w TSW na stosunkach miedzynarodowych?
Katarzyna W
Po 3 letnich studiach bez problemu dostałam podwyżkę w pracy. Dosyć zadawalająca oferta studiów oraz dobra atmosfera :). Na pewno widać, że wszystko tu idzie do przodu.
28.05.2013
29.04.2013
Aleksander
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
cigger
nowa strona internetowa uczelni :) : www.kj.edu.pl Na tą stronę chyba nie można powiedzieć złego słowa!
18.03.2013
18.03.2013
Kamil
Jestem obecnie studentem administracji w TSW. Jeszcze nie było nic na co można by narzekać. Wykłady są zawsze ciekawe, przez dobór odpowiednio wykwalifikowanej kadry. Moje zdanie jest na plus. polecam :)
???
za szybko mi sie zapisalo, czy ktos juz u nich jest na studiach darmowych? jak to wyglada i czy rozni sie czyms od studiow na uczelni panstwowej? przez cale 3 lata nie ma oplat, czy jakies ukryte, ze moze tylko pierwszy semestr albo rok?
12.02.2013
12.02.2013
maja niby studia za darmoche
napisali na swojej stronie: Z przyjemnością informujemy, że w roku akademickim 2012/2013 Toruńska Szkoła Wyższa przygotowała dla Państwa bezpłatne studia stacjonarne I stopnia na kierunkach BEZPIECZEŃSTWO NARODOWE, PEDAGOGIKA I STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE. O przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona. Wpisowe 300 PLN
nerwowa
może tak założyć konta dla studentów ,a nie każdy może przeczytać co chce . Nawet w bankowej nikt pośredni nie ma dostępu do planu zajęć danego kierunku, a w TSW wszyscy mają dostęp. To mi się bardzo nie podpba
12.12.2012
21.11.2012
małpa
Tylko cztery kierunki do wyboru na studiach licencjackich ? Nie zadowala mnie to zbytnio. Co to jest w ogóle za uczelnia? Warta polecenia? Czy ktoś, kto tam studiuje mógłby odpowiedzieć? Jeśli studia w Toruniu to właśnie tam ??
nice
ktora szkola w Toruniu z prywatnych jest najwieksza? gdzie jest najwiecej studentow? jelsi mysle o kierunku stosunki miedzynarodowe, to co polecacie? gdzie w toruniu?
09.10.2012
05.10.2012
ewlira
nie ma sie co czepiac strony, jest normalna, moze nie powala animacjami, ale jest co trzeba, ja bym sie dowiedziala czegos ale o podyplomowkach, ktos u nich robil i moze cos wiecej od sebie napisac, jak to wyglada?
administracja
interesuje mnie kierunek administracja w Toruniu, czy TSW jest dobrym pomyslem??? kto studiuje u nich administracje i moze napisac cos wiecej na temat studiow i uczelni?
29.07.2012
23.01.2012
V masz racje
ta strona rzeczywiscie dziwnie wyglada, az sie sama dziwie, no bo przeciez ta uczelnia prywatna raczej nie odwala takiej chały, nie wiem o co chodzi, moze robia nowa, ale to powinni dac info na glownej
V
Strona w przebudowie, niczego nie można się dowiedzieć... Są na Fejsie? może tam podpytamy się ludzi...
18.01.2012
29.05.2011
Biki
Koszmarna strone internetowa ma ta uczelnia. Co z tego, ze planuja psychologie, ktora mnie interesuje. Jak widze taka witryne,to zastanawiam sie, czy na takim samym poziomie beda zajecia w tej uczelni.
małgosia
zawsze chciałam pracować z dziećmi, pomagać im i ich rodzicom, zastanawiam się nad Socjoterapią, jakie opinie ma ten kierunek?
24.05.2011
22.05.2011
michał
jestem studentem 1 roku na wydziale administracji, zajęcia prowadzone w językach obcych, profesjonalna karda oraz dobrze wyposażony budynek w centrum miasta to główne atuty tej szkoły
adam
zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na stosunkach zagranicznych, ale nie wiem, czy będę miał problemy z pracą w przyszłości? chciałbym pracować w jakiejś dużej firmie.
22.05.2011
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Politechnika Poznańska
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Politechnika Lubelska
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Zamojska
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Opolski
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu