• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Akademia Jagiellońska w Toruniu

uczelnia niepubliczna, woj. kujawsko-pomorskie, 87-100 Toruń, ul. Jęczmienna 23 / Prosta 4, (+) 695 000 014, kontakt@aj.torun.pl

Akademia Jagiellońska w Toruniu, dawniej Kolegium Jagiellońskie – Toruńska Szkoła Wyższa, jest uczelnią obecną na rynku edukacyjnym już blisko dwadzieścia lat. Szkoła kształci na jednolitych studiach magisterskich na kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna oraz na studiach I stopnia na kierunku administracja i studiach II stopnia na kierunku administracyjno – ekonomicznym. Ofertę specjalności, na które prowadzona jest rekrutacja uzupełnia szeroki wachlarz studiów podyplomowych, dzięki którym osoby pracujące mają możliwość dostosować swoje wykształcenie do szybko zmieniającego się rynku pracy.

Uczelnia rozwija współpracę zagraniczną, w ramach której studenci po ukończeniu I roku studiów mają możliwość realizowania kolejnych semestrów w jednej z uczelni partnerskich, między innymi w: Hiszpanii, Rumunii, Słowacji, Turcji, Bułgarii. Osoby planujące studia w Toruniu mogą bliżej przyjrzeć się zasadom rekrutacji na kierunki i specjalności proponowane przez Akademię Jagiellońską.


Ocena uczelni

6.69 / 10
471 głosów

Opinie (84)
Akademia Jagiellońska w Toruniu, AJ Toruń

student
Polecam uczelnię. Jeśli będę kontynuować studia mgr, to na pewno tu zostanę.
04.04.2024
19.03.2024
Akademia Jagiellońska
odpowiedź dla ola z dnia 19.03.2024
Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie. Tak, planujemy drzwi otwarte na dzień 20.04 w godzinach 10:00 - 13:00. Więcej informacji już wkrótce na naszych mediach. Zapraszamy!
ola
Czy przewidziane są drzwi otwarte, jakieś spotkania z kandydatami?
19.03.2024
03.03.2024
Opinia😊
Jest to uczelnia z rodzinną i przyjazną atmosferą.Jestem obecnie studentką pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej.Jeśli ktoś chciałby studiować ten kierunek to polecam z całego serca na tej uczelni.Wykładowcy w zrozumiały sposób przekazują swoją wiedzę .Jeśli ktoś zastanawia się czy studiować na tej uczelni to bez wahania ją wybierzcie bo naprawdę warto 😊😊
ooo
Mam zamiar studiować medycynę. Czy na tej uczelni warto ?
18.01.2024
08.08.2023
pola
Co sądzicie o studiach informatycznych na tej uczelni?
mr
Nie polecam
03.07.2023
25.06.2022
Naska
Czy jak wybiorę specjalność kadry i płace na kierunku administracyjno-ekonomicznym to mogą mnie przenieść na inną specjalność jak będzie mało chętnych? Na jaką specjalność najwiecej osób decyduje się na kierunku II stopnia administracyjno-ekonomiczny?
www.kj.edu.pl
odpowiedź dla Naska z dnia 23.04.2022
Witaj! Specjalności na naszym kierunku administracyjno-ekonomicznym znajdziesz na naszej stronie www, w zakładce "studia magisterskie" : https://kj.edu.pl/studia-magisterskie/. :) Są one następujące: - nadzór i kontrola w administracji; - kadry i płace; - menadżersko-prawna; - planowanie i zagospodarowanie przestrzenne; - ochrona danych osobowych.
25.04.2022
23.04.2022
Naska
Cześć, czy na studiach II stopnia administracyjno-ekonomiczny są może specjalności? Jest może więcej kierunków może II stopnia ?
Edyta
Czy ktoś wybiera się na studia II stopnia administr ekonom o spec. Planowanie i zagospodarowanie przestrzenne??
20.09.2020
18.09.2020
Niezdecydowana
Czy to prawda, że ta uczelnia jest skrajnie prawicowa? Słyszałam, że są tam nawet jakieś modlitwy organizowane. Jeśli to prawda to chyba sobie podaruję. Widziałam na stronie uczelni, że honorowym profesorem jest m. in. Maria Szonert-Binienda.... To chyba mówi samo za siebie...
Patrycja
Na Uczelni właśnie kończę magisterkę na którą zapisałam się po studiach na publicznej uczelni i szczerze mogę powiedzieć: niebo a ziemia. Czas na publicznej uczelni uważam za autentycznie stracony. Dopiero tu zaczęła się jakaś praktyka, kompetentna kadra i w końcu dziekanat w którym można wszystko załatwić. polecam
29.06.2020
01.04.2020
Karolina
Super polecam gorąco wszystkim. Bardzo dobra uczelnia i na wysokim poziomie :)
Małgośka
Ogólnie rzecz ujmując, to bardzo dobra uczelnia :)
05.01.2020
03.01.2020
Agnieszka
Bardzo fajni pedagodzy, którzy mają ogromną wiedzę. W bardzo interesujący sposób ją przekazują. Nawet najnudniejszy przedmiot nie jest już taki nudny ;)
Kinga
Rewelacyjni pedagodzy, tacy z powołania. Fajne wykłady. Ogólnie szkoła bardzo przyjemna :)
12.12.2019
03.12.2019
Gabi
Bardzo fajna, przyjemna i przyjazna uczelnia. Wszystko zawsze można bez problemu załatwić. Kierunek pedagogika jest bardzo przemyślany. Fajne przedmioty i super wykładowcy.
Anka
Wysoka jakość nauczania. Super wykładowcy. Program studiów też jest dobry.
25.11.2019
14.11.2019
Sylwia
Zaczęłam od września pedagogikę i jestem bardzo zadowolona - polecam zajęcia są ciekawe i prowadzone w taki sposób, że da się z nich wiele wynieść.
Joanna
odpowiedź dla Sylwia z dnia 10.09.2019
Hej, ja też idę na pedagogikę ;)
16.09.2019
10.09.2019
Sylwia
Hej. Czy ktoś wybiera się od października na pedagogikę (zaocznie?)
Tomasz
Zdecydowanie polecam studia na tej uczelni wyższej. Skończyłem zarządzanie kryzysowe w systemie bezpieczeństwa narodowego i miesiąc później znalazłem pracę w zawodzie. Fajna placówka, na prawdę sporo miłych i dobrze zorganizowanych osób.
24.07.2019
18.07.2019
Ania
Cześć, miałabym pytanie ile trwa 'semestr' na studiach podyplomowych. Na innych uczelniach jest podany okres studiów i czasami trzy semestry są rozpisane na ok rok stąd moje pytanie.
Kamila_pedagogika
Przez ostatnie 2-3 lata uczelnia poszła do przodu o naprawdę krok milowy... najnowszy ranking Perspektyw to nie ściema, kadra jeszcze lepsza, dużo dodatkowych praktycznych zajęć, sama po licencjacie na UMK przyszłam tu na magisterke i... niebo niebo niebo lepiej. polecam każdemu szczerze
01.08.2018
29.11.2017
Maryla
Uczelnia godna polecenia. Indywidualne podejście do studenta, domowa , przyjazna atmosfera. Zaletą jest też dogodna lokalizacja w samym centru miasta. Ceny przystępne
kierunki ???
Nie zgadzają i się kierunki studiów. Na wykazie jest psychologia, na stronie KJTSW nie widzę. W ogól na tej stronie nie ma wykazu tylko jakieś OBSZARY. Czy te pozycje pod obszrami to są kierunki? czy specjalności? Gdzie w Toruniu polecacie iść na psychologię???
26.07.2017
26.07.2017
Adam_Regulski
Uczelnia naprawdę podniosła w ostatnich latach poziom, wśród wykładowców zdecydowanie praktycy aniżeli teoretycy dzięki czemu o wiele łatwiej wchodzi cała wiedza. Do tego dziekanaty chodzą jak szwajcarskie zegarki - nie ma kolejek, naprawdę każdy problem jest załatwiany od razu na miejscu. Polecam 100%
Strotar
Uczelnia wystarczająca dla kandydatów ambitnych. Wykładowcy zapewniają indywidualne podejście do studenta. Jeżeli chcesz się uczyć, to tu znajdziesz swoje miejsce. POLECAM!
21.03.2017
04.10.2016
Mgr
Witam, Czy jest tu ktoś kto studiuje (bądź studiował) w zindywidualizowany trybie? Głównie chodzi mi o studia mgr administracyjno- ekonomiczne. Jeżeli tak to jak wyglądało to w praktyce? Czy dostawaliście jakieś konkretne materiały czy większość musieliście zdobywać na własna rękę?
Paulina
Jest tu może ktoś kto studiował na tej uczelni pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolną magisterke? Warto?
18.06.2016
18.06.2016
Paulina
Wybiera się ktoś może na magisterkę z pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej w tym roku?
ciekawa
O to fajnie ja tez się wybieram na mgr z administracji ;) tylko że w Koninie ale moja uczelnia ma współpracować z tą uczelnią i od października ma powstać wydział zamiejscowy w koninie .. mają być nawet jakieś spotkania integracyjne ze studentami obu uczelni coś w tym stylu ;)
31.05.2016
30.05.2016
Szymon
Bardzo przyjazna kadra no i państwo w dziekanacie przemili! Studiowałem administrację 1st i na pewno będę tu kontynuować studia mgr. :)
ciekawa
A jak wygląda sprawa z czesnym ( chodzi mi o administrację mgr) i innymi opłatami bo na stronie internetowej nic nie znalazłam....
28.05.2016
03.05.2016
swti
a co to właściwie jest to businness management? jakie sa tam przedmioty? co można po tym robić?
ola
Na stronie uczelni widzę wiele nowości. Czy wybiera się ktoś z Was na Business management?
21.04.2016
13.04.2016
Struś
Polecam uczelnie dla wszystkich, szczególnie dla pracujących bo sam takim własnie słuchaczem jestem. Nie jest to moja pierwsza uczelnia w życiu, wiec stwierdzam na podstawie porównania, że warto TU studiować.
kierunki - wykaz - psychologia
Na stronie uczelni nie widzę kierunku psychologia, ale na kierunku pedagogika jest do wyboru wiele specjalności w pewnym sensie związanych również z psychologią. Warto przejrzeć je, może coś Cię zainteresuje :)
30.03.2016
11.01.2016
podyplomówki
możecie coś więcej napisać jeszcze o studiach podyplomowych, wiem że był wątek pedagogicznych podyplomówek, ale dosc zdawkowo, a przydałoby się rozwinąć ten wątek, kto prowadzi te studia i jak wygląda organizacja studiów? czy jest jakis śródroczny test lub egzamin? jak wygląda zaliczenie na koniec studiów? czy polecacie studia w tej szkole czy może w inej uczelni? z góry dziękuję za info, Alicja
kierunki - wykaz - psychologia
jak klikam na kierunki tutaj, to wyskakuje mi dużo propozycji studiów, między innymi psychologia, ale jak już jestem na stronie uczelni - to psychologii nie ma? to jest ta psychologia w KOlegium Jagiellońskim czy nie ma?
03.01.2016
05.11.2015
jacek
Super szkoła, przyjazne dziekanaty, w porządku wykładowcy. Nie jest łatwo, ale jeżeli potrzeba pomocy to zawsze można się dogadać, dopytać o wiele spraw. Polecam ;)
a ..nitak
Widzę, że kolega poniżej albo nigdy nie był na zajęciach w tej uczelni albo ma wszystko głęboko gdzieś skoro twierdzi, że wystarczy się tu tylko pojawić raz i podczas sesji.... dobre żarty, jakoś ja mam zupełnie inne odczucia. Po za tym skoro idziesz na studia i poświęcasz im 2 czy 3 lata to chyba warto się trochę postarać i z dobrym wynikiem je ukończyć??
25.10.2015
20.08.2015
ewa
socjoterapia i edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna naprawdę polecam z doświadczenia. Do pracy idealne przygotowanie jeżeli ktoś w tym kierunku czegoś szuka.
mak
JEstem absolwentem pedagogiki na tej uczelni i muszę przyznać, że naprawdę warto. Wykładowcy są do dogadania, dziekanat nie to co na państwowych uczelniach, że byleby się pozbyć studenta, tylko pomaga gdy potrzeba. Polecam tym którzy faktycznie chcą mieć ukończone studia na poziomie i jednocześnie muszą pracować
18.08.2015
08.05.2015
anka18031
Co sądzicie o studiach podyplomowych z pedagogiki (socjoterapia i studium pomocy psychologicznej) na kolegium?
michalina
informatyka? jak najbardziej! mój kolega jest na 2 roku i dostał się na jakiś miesięczny staż i zgarnął za to.... 3 tysiące! branża IT coraz bardziej sie rozwija, zapotrzebowanie na specjalistów rośnie także taki kierunek to świetna inwestycja w przyszłość !!
10.03.2015
11.01.2015
gabii999
co sądzicie o informatyce w tej szkole? warto?
kasia
hi hi hi no tak, znam takich którzy przyjeżdżali tylko na studia i imprezki, ale mieli dużo więcej problemów niż ja..
25.08.2014
11.08.2014
Greg
super szkoła, nie musisz nic robić nie musisz chodzić na zajęcia raz w semestrze jedziesz do Rzeszowa albo gdzieś tam na imprezkę i semestr zaliczony, kilka takich imprezek i dyplom w kieszeni, jaki tylko zechcesz mgr, dr albo lek.
pozdro 600
Ale jeśli jestem zainteresowany administracja to wszystko jest ok? No super, w dzisiejszych czasach nawet uczelnie chcą pozyskać nieuczciwe studentów...
04.08.2014
03.07.2014
solar
uwaga to szkoła ściema, nie maja uprawnień na prowadzenie zajęć w Toruniu, tutaj jest tylko rekrutacja a odbywają się maja tylko kierunki administracja, bezpieczeństwo, pedagogika i stosunki międzynarodowe tutaj można sprawdzić https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/kierunki/studia?execution=e1s1 nie dajcie się oszukać
Jerry
Mógłby mi ktoś powiedzieć coś o informatyce zaocznej na tej uczelni? Jaki poziom, czego dokładnie uczą i jak wygląda poziom matematyki i innych przedmiotów. Pozdrawiam.
09.04.2014
09.04.2014
dove
mnie się podoba, nie mam żadnych uwag, zajęcia zgodnie z planem, raz wypadły, info podane, kulturka, ludzie fajni, a co do poziomu, to nie dogodzisz wszystkim, dla jednych jest dobrze, jak jest trudno i wymagaja, inni by chcieli bez meczenia się pozaliczac przedmioty, rczej nerwicy sie nie nabawicie, cha, cha
sabina
Polecam zdrowie publiczne na TSW, bardzo rzetelnie prowadzone zajęcia, ciekawy materiał, ja nie miałam problemu z nauką i sesja poszła jak po maśle ;)
01.04.2014
02.12.2013
nnn
zgadzam się z Krissem, całkiem niskie czesne podłóg niektórych uczelni, wymagania wykładowców współmierne do naszych możliwości czasowych, atmosfera spoko, polecam ;)
arek
ale jeśli można dostać 3 bez wysiłku to po co zarywać noce na 4? Prawda jest taka, że ludzie od zawsze wolą iść na łatwiznę...
02.12.2013
08.10.2013
kriss1992
Kadra profesjonalna, ciekawe wyklady, niskie czesne. Studiuje administracje licencjat, magisterke bede robil na UMK. Zadne studia nas nie naucza, jezeli sami nie bedziemy pracowac!
lekarz internetowy
najpierw proponowałabym zainteresować się ofertą a później krytykować ... Nie widziałam w ofercie kierunku edukacja. Pracuję w tyg i czasami w weekendy a zarządzanie przez distance learning okazuje się idealna opcją dla mnie. Prawda jest taka że czy przez internet czy na studiach dziennych jak Sam się nie weźmiesz za siebie to niczego się nie nauczysz, a ja egzaminach i tak musisz się pokazać Stwierdzam to po 5letnich studiach dziennych
19.08.2013
03.08.2013
kolejka do lekarza po edukacji zdalnej
Przecież to jedna wielka ściema, chodzi o kasę wiedzą studenta nikt się nie interesuje. Lekarz, inżynier po edukacji przez internet to będą wysokiej klasy specjaliści, najlepiej żeby na tabliczkach sobie napisali, że są wyedukowani przez internet.
Jacek M
Witam, studiuje właśnie skończyłem magisterke(obroniłem) na kierunku stosunki międzynarodowe. Nikt nie mówi, że to nowa szkoła, jest to dawna Toruńska Szkoła Wyższa, która po prostu zmieniła nazwę na 10lecie, planuję teraz studia w formule distance learning, wydaje mi sie to dobre poniewaz pracuje i bede jechal tylko raz w semestrze na zjazd wg mnie jest to ulatwienie, ale oczywiscie moga byc tez inne opinie co do tego
27.07.2013
24.07.2013
@uwaga ta nowa szkoła to ściema
Uczelnia istnieje ponad 10 lat i wypuściła już sporą rzeszę absolwentów.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
21.07.2013
16.07.2013
kaśka
z toruńskich szkół ta jest w porządku, nie wiem, jak jest na stosunkach miedzynarodowych, to by musial napisac ktos, kto studiuje ten kierunek, zna wykladowcow, wie, jaki jest poziom, co na egzaminach, itd. ale ogolna opinia o szkole jest w porzadku, bo sie staraja i to widzac
stosunki międzynarodowe w Toruniu
gdzie w Toruniu najlepiej iść na stosunki międzynarodowe??? jak to wyglada w TSW? polecacie czy omijać lukiem?
24.06.2013
12.06.2013
KJT
Uczelnia zmieniła nazwę z Toruńskiej Szkoły Wyższej na Kolegium Jagiellońskie- Toruńska Szkoła Wyższa. Związane jest to ze zmianami prowadzonymi na uczelni, jej prężnym rozwojem. Więcej informacji "dlaczego taka nazwa?" znajdą Państwo na stronie www.kjt.edu.pl Dodatkowo w tym roku planuje otworzyć przy współpracy z Uczelniami FUTURUS wiele nowych kierunków. Zapraszam!
????
co to znaczy Kollegium Jagiellońskie? tak jest w nazwie uczelni, na ich stronie głownej, o co chodzi? oni sie polaczyli z jakas uczelnia? chetnie tez sie dowiem wiecej, na temat tego, jak sie studiuje w TSW na stosunkach miedzynarodowych?
10.06.2013
28.05.2013
Katarzyna W
Po 3 letnich studiach bez problemu dostałam podwyżkę w pracy. Dosyć zadawalająca oferta studiów oraz dobra atmosfera :). Na pewno widać, że wszystko tu idzie do przodu.
Aleksander
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
29.04.2013
18.03.2013
cigger
nowa strona internetowa uczelni :) : www.kj.edu.pl Na tą stronę chyba nie można powiedzieć złego słowa!
Kamil
Jestem obecnie studentem administracji w TSW. Jeszcze nie było nic na co można by narzekać. Wykłady są zawsze ciekawe, przez dobór odpowiednio wykwalifikowanej kadry. Moje zdanie jest na plus. polecam :)
18.03.2013
12.02.2013
???
za szybko mi sie zapisalo, czy ktos juz u nich jest na studiach darmowych? jak to wyglada i czy rozni sie czyms od studiow na uczelni panstwowej? przez cale 3 lata nie ma oplat, czy jakies ukryte, ze moze tylko pierwszy semestr albo rok?
maja niby studia za darmoche
napisali na swojej stronie: Z przyjemnością informujemy, że w roku akademickim 2012/2013 Toruńska Szkoła Wyższa przygotowała dla Państwa bezpłatne studia stacjonarne I stopnia na kierunkach BEZPIECZEŃSTWO NARODOWE, PEDAGOGIKA I STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE. O przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona. Wpisowe 300 PLN
12.02.2013
12.12.2012
nerwowa
może tak założyć konta dla studentów ,a nie każdy może przeczytać co chce . Nawet w bankowej nikt pośredni nie ma dostępu do planu zajęć danego kierunku, a w TSW wszyscy mają dostęp. To mi się bardzo nie podpba
małpa
Tylko cztery kierunki do wyboru na studiach licencjackich ? Nie zadowala mnie to zbytnio. Co to jest w ogóle za uczelnia? Warta polecenia? Czy ktoś, kto tam studiuje mógłby odpowiedzieć? Jeśli studia w Toruniu to właśnie tam ??
21.11.2012
09.10.2012
nice
ktora szkola w Toruniu z prywatnych jest najwieksza? gdzie jest najwiecej studentow? jelsi mysle o kierunku stosunki miedzynarodowe, to co polecacie? gdzie w toruniu?
ewlira
nie ma sie co czepiac strony, jest normalna, moze nie powala animacjami, ale jest co trzeba, ja bym sie dowiedziala czegos ale o podyplomowkach, ktos u nich robil i moze cos wiecej od sebie napisac, jak to wyglada?
05.10.2012
29.07.2012
administracja
interesuje mnie kierunek administracja w Toruniu, czy TSW jest dobrym pomyslem??? kto studiuje u nich administracje i moze napisac cos wiecej na temat studiow i uczelni?
V masz racje
ta strona rzeczywiscie dziwnie wyglada, az sie sama dziwie, no bo przeciez ta uczelnia prywatna raczej nie odwala takiej chały, nie wiem o co chodzi, moze robia nowa, ale to powinni dac info na glownej
23.01.2012
18.01.2012
V
Strona w przebudowie, niczego nie można się dowiedzieć... Są na Fejsie? może tam podpytamy się ludzi...
Biki
Koszmarna strone internetowa ma ta uczelnia. Co z tego, ze planuja psychologie, ktora mnie interesuje. Jak widze taka witryne,to zastanawiam sie, czy na takim samym poziomie beda zajecia w tej uczelni.
29.05.2011
24.05.2011
małgosia
zawsze chciałam pracować z dziećmi, pomagać im i ich rodzicom, zastanawiam się nad Socjoterapią, jakie opinie ma ten kierunek?
michał
jestem studentem 1 roku na wydziale administracji, zajęcia prowadzone w językach obcych, profesjonalna karda oraz dobrze wyposażony budynek w centrum miasta to główne atuty tej szkoły
22.05.2011
22.05.2011
adam
zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na stosunkach zagranicznych, ale nie wiem, czy będę miał problemy z pracą w przyszłości? chciałbym pracować w jakiejś dużej firmie.
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Kaliski
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Politechnika Łódzka
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Tarnowska
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi