• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Collegium Humanum w Rzeszowie

uczelnia niepubliczna, 35-232 Rzeszów, ul. Miłocińska 46 budynek A, (+) 696 612 315, rekrutacja.rzeszow@humanum.pl

Filia Collegium Humanum zlokalizowana w Rzeszowie rozpoczęła swoją działalność w 2019 roku. Uczelnia wyróżnia się na tle innych szkół w regionie i od lat cieszy się zainteresowaniem ze strony młodych ludzi.

Jest to jedyna placówka w Rzeszowie, która oferuje możliwość studiowana psychologii. Od niedawna kształci także na kierunku pedagogika. Collegium Humanum w Rzeszowie realizuje studia jednolite magisterskie, I i II stopnia oraz podyplomowe. Posiada innowacyjne programy nauczanie, które odpowiadają realnym potrzebom i są zgodne z wymaganiami rynku pracy. Kadra naukowa uczelni składa się z wybitnych wykładowców, którzy pomagają studentom ujawnić drzemiący w nich potencjał.

Dowiedz się więcej o zasadach rekrutacji i sprawdź oferowanie przez Collegium Humanum w Rzeszowie kierunki.


Ocena uczelni

6.81 / 10
202 głosów

Opinie (23)
Collegium Humanum w Rzeszowie, Humanum Rzeszów

JM
Mam dwa pytania. 1. Czy kończąc magisterskie z pedagogiki o spec. kulturoznawczej będę miała wykształcenie pedagogiczne, czy muszę dodatkowo dopłacić 1900 zł za uprawnienia ? Oraz czy kwota 1900 zł to jednorazowa czy za rok i nagle okaże się, że uprawnienia pedagogiczne to kolejne 3800? 2. Czy podejmując studia online zjazdy na zaliczenie/ egzamin będą stacjonarne w siedzibie czy też internetowe ?
22.06.2022
06.02.2022
Agnieszka
Dzień dobry chciałam zapytać czy studia 1 stopnia na kierunku Pedagogika specj. opieka żłobkowa i wczesnoszkolna w CH uprawniają do pracy na stanowisku nauczyciela w przedszkolu czy po tych studiach można pracować tylko jako pomoc nauczyciela w przedszkolu ?
Kandydat
Chciałam zapytać gdzie na stronie znajdę informację o progach punktowych i o tym jakie przedmioty należy zdawać na maturze aby dostać się na zarządzanie?
06.01.2022
02.12.2021
karol
Dzien dobry. Zastanawiam sie nad studiami psychologicznymi dla licencjatow i magistrow. Po jakich kierunkach na poziomie licencjatu mozna aplikowac na te studia? Jestem po licencjacie na kierunku filologia oraz podyplomowce z przygotowania pedagogicznego i zastanawiam sie czy jest mozliwosc aby ominac 5 letnie studia psychologiczne i ukonczyc je w krotszym czasie. Pozdrawiam.
BOS
odpowiedź dla Dominika z dnia 10.09.2021
Szanowna Pani, W Rzeszowie prowadzimy kierunek Psychologia, jest możliwość wyboru specjalności Psychologia zwierząt https://humanum.pl/psychologia/psychologia-zwierzat/ W razie pytań prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Studiów tel. 696 612 315, bos.rzeszow@humanum.pl
13.09.2021
10.09.2021
Dominika
Czy ktoś wie coś na temat psychologii zwierzęcej w Rzeszowie?
ilona
Polecam Collegium Humanum w Rzeszowie. Uczelnia przyjazna studentom. Empatyczni wykładowcy. Pani Dyrektor Małgosia pomocna, wyrozumiała z profesjonalnym podejściem. Biuro także pomocne
28.08.2021
10.08.2021
10.08.2021
Witam, polecam uczelnię Collegium Humanum Rzeszów.Wiedza , która jest przekazywana przez profesorów bezcenna.Uczelnia jest bardzo przyjazna.Wykłady - przykłady z życia.Otwartość,komunikatywność,zrozumienie wykładowców.Psychologia.Dziękuję.Życzę wszystkim zdrowia.
Studentka CH
Dzień dobry, w roku akademickim 2020/2021 zjazdy odbywały się co dwa, trzy tygodnie (sobota, niedziela), siedem zjazdów w semestrze.
11.07.2021
08.07.2021
Student
Dzień dobry, wybieram się na studia pedagogiczne niestacjonarne. Co ile odbywają się zjazdy?
Student CH
Studiuję psychologię na CH w trybie niestacjonarnym i zdecydowanie polecam uczelnię :) zajęcia prowadzone są przez osoby posiadające wiedzę praktyczną, omawiających konkretne przypadki, oprócz "suchych" rozważań teoretycznych. Dla osób zainteresowanych psychologia Collegium Humanum to bardzo dobry wybór.
28.06.2021
24.06.2021
Wiktoria
Dzień dobry, zastanawiam się czy wybrać Psychologię dla licencjatów i magistrów na Collegium Humanum czy na SWPS. Czy ktoś mógłby się podzielić opinią na temat studiowania na CH? Chodzi mi o poziom nauczania i to czy można wynieść sporo wiedzy z tej uczelni :D
Biuro Obsługi Studiów
Szanowna Pani, dziękujemy za zainteresowanie naszą uczelnią Collegium Humanum. Tak, w Rzeszowie realizowany jest kierunek Pedagogika II stopnia (studia magisterskie), specjalność Opieka żłobkowa i przedszkolna w trybie niestacjonarnym. W tym roku akademickim zjazdów w semestrze było siedem, co dwa, trzy tygodnie - dawało to 14 zjazdów w roku akademickim. Zapraszamy do rekrutacji na Uczelnię, która już trwa na atrakcyjnych warunkach. W razie pytań pozostajemy do dyspozycji, odpowiemy na wszystkie pytania, kontakt z Biurem Obsługi Studiów: 696 612 315, mail: bos.rzeszow@humanum.pl.
23.06.2021
20.06.2021
Sara
Studia niestacjonarne pedagogika opieka żłobkowa i przedszkolna magisterka zjazdy odbywają co ile?
Biuro Obsługi Studiów
W Collegium Humanum kierunek: Psychologia są to studia jednolite magisterskie pięcioletnie, tryb niestacjonarny i stacjonarny. Specjalność wybierana jest na VII semestrze. Istnieje również możliwość wyboru Psychologii dla licencjatów i magistrów (niestacjonarne), studia realizowane są w Indywidualnej Organizacji Studiów i mogą trwać w czasie krótszym niż pięć lat / https://humanum.pl/studia-w-rzeszowie/psychologia-2/psychologia-dla-magistrow-i-licencjatow/ Zapraszamy do kontaktu z Biurem Obsługi Studiów: 696 612 315; bos.rzeszow@humanum.pl
16.06.2021
12.06.2021
Aga
Jestem studentką psychologii. Jestem bardzo zadowolona z wyboru uczelni oraz z możliwości rozwoju i pomocy, jakie daje mi uczelnia. W przyszłości zamierzam kontynuować swoją przygodę z CH na studiach podyplomowych.
Justi
Jestem studentką psychologii 5-letniej niestacjonarnej. Jestem zadowolona, kadra miła, przyjazna studentom, wiadomo czasem się zdarzają ciekawe jednostki, ale to jak wszędzie. Pandemia zmusiła nas do studiowania on-line, ale nie narzekam, już się przyzwyczaiłam i nie wiem jak będzie, gdy przyjdzie wrócić na uczelnie. Polecam
12.06.2021
12.06.2021
Gosia
Studiowanie na tej Uczelni to czysta przyjemność. Uczelnia indywidualnie podchodzi do studenta. Panie w Dziekanacie i Pan Łukasz zawsze cierpliwie wszystko tłumaczą. Kadra dydaktyczna to to nie tylko dydaktycy ale też praktycy, dlatego też wykłady są bardzo ciekawe.
Ania
Hej, może ktoś podzielić się opinia na temat kierunku: zarządzanie HR i Talent Management zaocznie ? Dużo materiału jest do przerobienia w domu? Miła kadra ?
14.05.2021
09.03.2021
Lidka
Psychologia to studia 5-letnie? Kiedy wybiera się specjalności?
Słuchacz
Są realizowane studia Master of Business Administration (popularne MBA) Studiuje - na razie online i jestem bardzo zadowolony. Mają być też odpalane kierunki z psychologii na podyplomówce ale nie wiem jakie, nie interesowały mnie te akurat
07.01.2021
04.01.2021
Alicja
W Rzeszowie realizowane są studia podyplomowe w tej uczelni?
Wizjonerka
Interesują mnie opinie o studiach psychologicznych w tej szkole. Czy to prawda , że ma być też Prawo?
18.11.2020