• 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024

Collegium Humanum w Rzeszowie

uczelnia niepubliczna, woj. podkarpackie, 35-232 Rzeszów, ul. Miłocińska 46 budynek A, (+) 696 612 315, rekrutacja.rzeszow@humanum.pl

Filia Collegium Humanum zlokalizowana w Rzeszowie rozpoczęła swoją działalność w 2019 roku. Uczelnia wyróżnia się na tle innych szkół w regionie i od lat cieszy się zainteresowaniem ze strony młodych ludzi.

Jest to jedyna placówka w Rzeszowie, która oferuje możliwość studiowana psychologii. Od niedawna kształci także na kierunku pedagogika. Collegium Humanum w Rzeszowie realizuje studia jednolite magisterskie, I i II stopnia oraz podyplomowe. Posiada innowacyjne programy nauczanie, które odpowiadają realnym potrzebom i są zgodne z wymaganiami rynku pracy. Kadra naukowa uczelni składa się z wybitnych wykładowców, którzy pomagają studentom ujawnić drzemiący w nich potencjał.

Dowiedz się więcej o zasadach rekrutacji i sprawdź oferowanie przez Collegium Humanum w Rzeszowie kierunki.



Ocena uczelni

6.32 / 10
241 głosów

Opinie (35)
Collegium Humanum w Rzeszowie, Humanum Rzeszów

Kasia
Jestem studentką psychologii i jestem bardzo zadowolona. Wykłady są prowadzone na wysokim poziomie, ćwiczenia bardzo ciekawe - zachęcają do wspólnej pracy. Wykładowcy to doświadczeni praktycy, Polecam!
01.03.2024
28.02.2024
Iza
Witam :) Czy jest tu ktoś, kto mógłby wypowiedzieć się na temat kierunku Finanse i rachunkowość na 2 stopniu? Jaki jest poziom, czy ciężko jest zdać itd.
Beata
Polecam, studiuję pedagogikę i jestem zadowolona z programu studiów i wykładowców, przede wszystkim praktycy i to mi się podoba, ponieważ suchą teorię można samemu zgłębić ale praktyczne podejście do tematu jest również istotne w nauczaniu.Jestem zadowolona z mojego wyboru a to, że mogę studiować on-line jest dodatkowym atutem.
16.01.2024
13.12.2023
Stella
Poproszę o opinie na temat neuromarketingu. Dziękuję:)
BW
odpowiedź dla BS z dnia 04.08.2023
Dzień dobry, szczegółowe informacje na temat Psychologii dla licencjatów i magistrów znajdują się na stronie: https://humanum.pl/psychologia/psychologia-dla-licencjatow-i-magistrow/
04.08.2023
04.08.2023
BS
Dzień dobry, czy ktoś mógłby napisać ile lat trwa psychologia dla licencjatów i magistrów na tej Uczelni ?
Nauczycielka
Witam serdecznie jestem zainteresowana studiami z psychologii dla licencjatów i magistrów. Proszę mi napisać czy w Rzeszowie jest ten kierunek? I ile ma semestrów? Będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam .
22.07.2023
12.06.2023
Ewelina
Pracownicy BOS w Rzeszowie niesamowicie pomocni. Profesjonalizm, wysoka kultura oraz skuteczne, sprawne udzielanie wsparcia studentom:) Dziękujemy:))
Margot
Pragne wyrazic opinie o Biurze Obslugi Studenta. Dziala profesjonalnie, sprawnie, reaguje blyskawicznie. Wszystkie osoby , z ktorymi mialam okazje rozmawiac wykazuja empatie, potrafia pomoc nawet w skomplikowanych przypadkach, znaja rozwiazanie dla wszystkich problemow , z ktorymi mierza sie studenci. Kontakt z takimi osobami daje poczucie bezpieczenstwa i buduje zaufanie do Uczelni.
01.06.2023
15.03.2023
Gosia
Witam Czy ktoś zaczyna Prawo jednolite mgr on-line. Warszawa CH. Proszę o kontakt margo3210@wp.pl
Agnieszka
Witam czy nie planują Państwo otworzenia filii uczelni w Mielcu?
30.11.2022
14.09.2022
iwona
Jaki jest harmonogram zjazdów, jak często są zajęcia?
JM
Mam dwa pytania. 1. Czy kończąc magisterskie z pedagogiki o spec. kulturoznawczej będę miała wykształcenie pedagogiczne, czy muszę dodatkowo dopłacić 1900 zł za uprawnienia ? Oraz czy kwota 1900 zł to jednorazowa czy za rok i nagle okaże się, że uprawnienia pedagogiczne to kolejne 3800? 2. Czy podejmując studia online zjazdy na zaliczenie/ egzamin będą stacjonarne w siedzibie czy też internetowe ?
22.06.2022
06.02.2022
Agnieszka
Dzień dobry chciałam zapytać czy studia 1 stopnia na kierunku Pedagogika specj. opieka żłobkowa i wczesnoszkolna w CH uprawniają do pracy na stanowisku nauczyciela w przedszkolu czy po tych studiach można pracować tylko jako pomoc nauczyciela w przedszkolu ?
Kandydat
Chciałam zapytać gdzie na stronie znajdę informację o progach punktowych i o tym jakie przedmioty należy zdawać na maturze aby dostać się na zarządzanie?
06.01.2022
02.12.2021
karol
Dzien dobry. Zastanawiam sie nad studiami psychologicznymi dla licencjatow i magistrow. Po jakich kierunkach na poziomie licencjatu mozna aplikowac na te studia? Jestem po licencjacie na kierunku filologia oraz podyplomowce z przygotowania pedagogicznego i zastanawiam sie czy jest mozliwosc aby ominac 5 letnie studia psychologiczne i ukonczyc je w krotszym czasie. Pozdrawiam.
BOS
odpowiedź dla Dominika z dnia 10.09.2021
Szanowna Pani, W Rzeszowie prowadzimy kierunek Psychologia, jest możliwość wyboru specjalności Psychologia zwierząt https://humanum.pl/psychologia/psychologia-zwierzat/ W razie pytań prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Studiów tel. 696 612 315, bos.rzeszow@humanum.pl
13.09.2021
10.09.2021
Dominika
Czy ktoś wie coś na temat psychologii zwierzęcej w Rzeszowie?
ilona
Polecam Collegium Humanum w Rzeszowie. Uczelnia przyjazna studentom. Empatyczni wykładowcy. Pani Dyrektor Małgosia pomocna, wyrozumiała z profesjonalnym podejściem. Biuro także pomocne
28.08.2021
10.08.2021
10.08.2021
Witam, polecam uczelnię Collegium Humanum Rzeszów.Wiedza , która jest przekazywana przez profesorów bezcenna.Uczelnia jest bardzo przyjazna.Wykłady - przykłady z życia.Otwartość,komunikatywność,zrozumienie wykładowców.Psychologia.Dziękuję.Życzę wszystkim zdrowia.
Studentka CH
Dzień dobry, w roku akademickim 2020/2021 zjazdy odbywały się co dwa, trzy tygodnie (sobota, niedziela), siedem zjazdów w semestrze.
11.07.2021
08.07.2021
Student
Dzień dobry, wybieram się na studia pedagogiczne niestacjonarne. Co ile odbywają się zjazdy?
Student CH
Studiuję psychologię na CH w trybie niestacjonarnym i zdecydowanie polecam uczelnię :) zajęcia prowadzone są przez osoby posiadające wiedzę praktyczną, omawiających konkretne przypadki, oprócz "suchych" rozważań teoretycznych. Dla osób zainteresowanych psychologia Collegium Humanum to bardzo dobry wybór.
28.06.2021
24.06.2021
Wiktoria
Dzień dobry, zastanawiam się czy wybrać Psychologię dla licencjatów i magistrów na Collegium Humanum czy na SWPS. Czy ktoś mógłby się podzielić opinią na temat studiowania na CH? Chodzi mi o poziom nauczania i to czy można wynieść sporo wiedzy z tej uczelni :D
Biuro Obsługi Studiów
Szanowna Pani, dziękujemy za zainteresowanie naszą uczelnią Collegium Humanum. Tak, w Rzeszowie realizowany jest kierunek Pedagogika II stopnia (studia magisterskie), specjalność Opieka żłobkowa i przedszkolna w trybie niestacjonarnym. W tym roku akademickim zjazdów w semestrze było siedem, co dwa, trzy tygodnie - dawało to 14 zjazdów w roku akademickim. Zapraszamy do rekrutacji na Uczelnię, która już trwa na atrakcyjnych warunkach. W razie pytań pozostajemy do dyspozycji, odpowiemy na wszystkie pytania, kontakt z Biurem Obsługi Studiów: 696 612 315, mail: bos.rzeszow@humanum.pl.
23.06.2021
20.06.2021
Sara
Studia niestacjonarne pedagogika opieka żłobkowa i przedszkolna magisterka zjazdy odbywają co ile?
Biuro Obsługi Studiów
W Collegium Humanum kierunek: Psychologia są to studia jednolite magisterskie pięcioletnie, tryb niestacjonarny i stacjonarny. Specjalność wybierana jest na VII semestrze. Istnieje również możliwość wyboru Psychologii dla licencjatów i magistrów (niestacjonarne), studia realizowane są w Indywidualnej Organizacji Studiów i mogą trwać w czasie krótszym niż pięć lat / https://humanum.pl/studia-w-rzeszowie/psychologia-2/psychologia-dla-magistrow-i-licencjatow/ Zapraszamy do kontaktu z Biurem Obsługi Studiów: 696 612 315; bos.rzeszow@humanum.pl
16.06.2021
12.06.2021
Aga
Jestem studentką psychologii. Jestem bardzo zadowolona z wyboru uczelni oraz z możliwości rozwoju i pomocy, jakie daje mi uczelnia. W przyszłości zamierzam kontynuować swoją przygodę z CH na studiach podyplomowych.
Justi
Jestem studentką psychologii 5-letniej niestacjonarnej. Jestem zadowolona, kadra miła, przyjazna studentom, wiadomo czasem się zdarzają ciekawe jednostki, ale to jak wszędzie. Pandemia zmusiła nas do studiowania on-line, ale nie narzekam, już się przyzwyczaiłam i nie wiem jak będzie, gdy przyjdzie wrócić na uczelnie. Polecam
12.06.2021
12.06.2021
Gosia
Studiowanie na tej Uczelni to czysta przyjemność. Uczelnia indywidualnie podchodzi do studenta. Panie w Dziekanacie i Pan Łukasz zawsze cierpliwie wszystko tłumaczą. Kadra dydaktyczna to to nie tylko dydaktycy ale też praktycy, dlatego też wykłady są bardzo ciekawe.
Ania
Hej, może ktoś podzielić się opinia na temat kierunku: zarządzanie HR i Talent Management zaocznie ? Dużo materiału jest do przerobienia w domu? Miła kadra ?
14.05.2021
09.03.2021
Lidka
Psychologia to studia 5-letnie? Kiedy wybiera się specjalności?
Słuchacz
Są realizowane studia Master of Business Administration (popularne MBA) Studiuje - na razie online i jestem bardzo zadowolony. Mają być też odpalane kierunki z psychologii na podyplomówce ale nie wiem jakie, nie interesowały mnie te akurat
07.01.2021
04.01.2021
Alicja
W Rzeszowie realizowane są studia podyplomowe w tej uczelni?
Wizjonerka
Interesują mnie opinie o studiach psychologicznych w tej szkole. Czy to prawda , że ma być też Prawo?
18.11.2020
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia WIT w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • AMA Film Academy w Krakowie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu