• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki

Państwowa Uczelnia Zawodowa im. prof. S. Tarnowskiego w Tarnobrzegu

uczelnia publiczna, woj. podkarpackie, 39-400 Tarnobrzeg, ul. Sienkiewicza 50, (+15) 823 57 88, uczelnia@puz.tarnobrzeg.pl

Państwowa Uczelnia Zawodowa im. prof. Stanisława Tarnowskiego w Tarnobrzegu to publiczna uczelnia zawodowa istniejąca od 2001 roku. Jak przystało na uczelnię o profilu zawodowym, oferowane tutaj studia mają głównie charakter praktyczny. Można tu zatem studiować pielęgniarstwo, pedagogikę, finanse i rachunkowość, ratownictwo medyczne, psychologię zarządzanie biznesem oraz ekonomię menedżerską. Mówią krótko: specjalności, które przydadzą się wszędzie, bo psycholog, pedagog czy księgowy to zawody ponadczasowe.

Ale rekrutacja do Państwowej Uczelni Zawodowej w Tarnobrzegu dotyczy także dorywczych kursów i seminariów, takich jak seminarium dla ratowników medycznych z opatrywania ran oparzeniowych. Warto zatem być na bieżąco z aktualną ofertą uczelni.



Ocena uczelni

5.22 / 10
717 głosów

Opinie (149)
Państwowa Uczelnia Zawodowa im. prof. S. Tarnowskiego w Tarnobrzegu, PUZ Tarnobrzeg

kandydatka
Na jakie kierunki odbywa się drugi nabór?
08.08.2023
27.07.2023
Absolwentka R.
Jestem absolwentką kierunku Pielęgniarstwo. W ciągu 5 lat nauki na tej uczelni, zdobyłam zawód, tytuł naukowy oraz prawdziwe przyjaciólki. Nie było łatwo, ale gdy potrzebowałam pomocy, Panie z Dziekanatu, Opiekun Roku czy Wykładowcy,zawsze pomogli. Mając Męza, dziecko i pracę zawodową, ukończyłam studia I i II stopnia. Jestem bardzo wdzięczna za danie tej możliwości i pomoc w realizacji. Zajęcia praktyczne odbywały sie na różnych oddziałach, różnych szpitali. Dawało to wachlarz możliwości działania i nauki. Zobaczenia czegoś, czego w pracy możemy nie miec możliwości zobaczyć, wykonać. Zajęcia w Centrach Symulacji na Sienkiewicza, świetny pomysł. Możliwość wykonywania ćwiczeń, nagrywania a potem ich odtwarzania i analizy, genialne!!! Pielęgniarstwo to nie tylko i wyłącznie pielęgnowanie pacjenta, ale także Prywatna Praktyka Pielęgniarska, ordynowanie leków czy leczenie ran. To samodzielny zawód, który dzięki tej Uczelnii jest na wyciągnięcie ręki. Polecam.
Zainteresowana
Bardzo chciałabym się dowiedzieć jak wyglądają studia na kierunku pielęgniarstwo.Czy to prawda że są zajęcia w soboty za każdym razem?Ja osobiście nie będę w międzyczasie pracować. Czy po licencjacie na tej uczelni będę mieć spore szanse na dostanie pracy w dużych miastach ? Bardzo proszę o opinię wiarygodne.
22.06.2023
15.06.2023
asia
Ile punktów było wymaganych na psychologię w zeszłym roku? Od ilu punktów można było się dostać?
Zośka
Nie polecam wydziału nauk technicznych i ekonomicznych. Jest zaniedbany i niedopilnowany. Dzieją się wydarzenia na wydziale o których wie Pan D. i nie ogłasza ich studentom, a później dziwi się że studenci na nich nie są obecni. Jak mają być obecni skoro dowiadują się że wydarzenie miało miejsce już z relacji zdjęć na fejsbuku? Kadra profesorska jest super, dziekanat też jest zawsze pomocny ale ciężko jest nadrobić braki w innych tematach.
31.05.2023
27.03.2023
XYZ
Chciałabym dowiedzieć się prawdziwych informacji na temat kierunku pielegniarstwo, z góry dziękuję
Bycia
Na psychologii nauczyciele psychologii nie znają badań psychologicznych. Kiedyś zagiełam jedną panią dr, opowiadała o teorii sprzed 20 lat, już dawno nieaktualnej. Trochę wstyd.
11.11.2022
04.10.2022
Do Absolwentki.
Droga Absolwentko! Nie wiem jaki masz interes w tym, że piszesz niepochlebne opinie o uczelni. Skoro zaczęłaś licencjat na w/w uczelni i w trakcie byłaś niezadowolona z wyników nauczania, praktyk.....to czego nie zrezygnowałaś??? Zawsze mogłaś podejść do dziekanatu i wyrazić swoją opinię a nie wylewać żale pisząc żałosną opinię! Ja obecnie jestem studentką tejże uczelni i jakoś nie mam zastrzeżeń. Życzę dalszych sukcesów, ale chyba nie w tej dziedzinie, bo widzę ,że marna z Ciebie będzie Pielęgniarka.
Absolwent
Jestem absolwentką pielęgniarstwa, nauczanie w PUZ ukończyłam w tym roku i postanowiłam wyrazić swoją opinie. Wady: - wykłady obowiązkowe, sprawdzanie obecności czułam się jak w podstawówce - niby zajęcia stacjonarne a nawet pół dnia trzeba w sobotę spędzić na uczelni - zajęcia z języka angielskiego nie wiadomo po co na tej uczelni są prowadzone podstawy jak w przedszkolu (pytania typu jak się nazywasz, ile masz lat, gdzie mieszkasz) - a o promotorach to dopiero można dużo powiedzieć. Jedna wielka pani dr wszystkie rozumy pozjadała, ocenia pracę wg upodobania do studenta " Z sentymentu ", następna nawet nie zna obsługi worda i one mają doktoraty zrobione śmieszne - indeksy w wersji papierowej trzeba latać za wykładowcą Zalety: - egzaminy co roku są takie same nie chce się nawet wykładowcą kilku pytań pozmieniać - praktyki odbywają się w szpitalach i przychodniach. Zależy od opiekuna, który pracuje w oddziale to wszystko ogarnia a który jest z uczelni i przychodzi na oddział to tragedia mam wrażenie że student więcej od niego wie. - polecam panie z dziekanatu bardzo pomocne - stypendia rektorskie co miesiąc ładna kasa wpływa Polecam wybrać kierunek psychologii, a jak tak bardzo chcesz zostać pielęgniarską/ pielęgniarzem to wybierz inną uczelnie bo na PUZ jej nie zdobędziesz
29.09.2022
07.08.2022
XYZ
Bardzo polecam! Ta Uczelnia to wlasciwy wybór.
Studentką K
Zgadzam się z przedmówczynią.
31.05.2022
30.05.2022
Studentka
Serdecznie polecam naszą uczelnię. Jestem studentką pielęgniarstwa. Poprzednie komentarze są dla mnie mocną abstrakcją. Mamy świetnych wykładowców. Są zaangażowani i starają się urozmaicać naszą podstawę programową. Zajęcia praktyczne - zero zastrzeżeń. Jeszcze odnośnie Pań z dziekanatu - zawsze służą pomocą i nigdy nie spotkałam się z jakimikolwiek nieprzyjemnościami z ich strony. Myślę, że ktoś za wszelką cenę, chce przyćmić sukcesy uczelni, swoim jednostkowym niezadowoleniem.
Absolwent
Ciekawe komentarze o pielęgniarstwie... Jestem absolwentem, który ukończył uczelnie wprawdzie 3 lata temu... Ale nie mogę zgodzić się z przedmówcami....Uczyłem sie tu bardzo dużo i dużo wynosiłem z zajęć praktycznych...( "zerowe zaangażowanie na praktykach" Bo wybacz opiekun nie będzie prosił, żebys moze coś porobił w końcu na praktykach..... " Moze szanowny student, przystapi teraz do toalet? Bedziemy wdzieczni." ) Po obronie dyplomu, zostałem przyjęty do pracy na Oddziale Intensywnej Terapii.. Słowa skargi na swoją osobę nie usłyszałem do dzisiejszego dnia od wspolparcownikow jak i od przełożonych. Wręcz przeciwnie... Także, kompletnie nie rozumiem skąd tak rozbieżne opinie na temat Uczelni... Ja polecam. Nie żałuję,że mój wybór padł na Ta Uczelnie,że ja skończyłem i mam zawód.
30.05.2022
26.05.2022
Brak profesjonalizmu
Sposób weryfikacji wiedzy pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza na pielęgniarstwie, osoby co maja wywalone na spokojnie przechodzą dalej, martwi mnie przyszły wygląd ochrony zdrowia z takimi ludźmi wśród pracowników 🙃 na praktykach niezaangażowanie, wszystko w dupie, na połowe zajęć nie chodzą, ale oczywiście dyplom chcą mieć, z zerową wiedza, martwi okropnie.
Gres
Bardzo fajnie i sympatycznie. Nie trzeba sie uczyć wogole 😃 testy krążą od lat te same bo wykładowcom nawet sie ich nie chce zmienic. Kończysz studia i nic nie umiesz 😃 pełen profesjonalizm. Uczelnia dla ułomnych
20.05.2022
14.04.2022
DYSKRYMINACJA
Brak szacunku do studentów pielęgniarstwa stopnia I, bo przeważnie nie dotyczą ich godziny rektorskie, gdzie pozostałych studentów już obejmują
XYZ
Ja również polecam. Teraz są Dni Otwarte, można obejrzeć pracownie, aule, wszystko👍
22.03.2022
16.03.2022
Abc
Ja również polecam.
Xyz
Studiuje, pracuje,mam rodzine i jakoś nie robię z tego dramy.... Ostatnio dzownilam w prywatnej sprawie do Dziekanatu, załatwiłam od ręki... Także droga Pani, nie wiem o co ten ból D....Chorowałam, uczciwie poinformowałam o tym Dziekanat, nikt nie robił problemów...nikt nie robił pod górkę... Skoro "tako dramat " to zawsze może Pani zmienić.....
10.03.2022
04.03.2022
Prawda
Chciałam bym napisać coś dobrego ! Ale się nie da te poniżej wybielające Panie z dziekanatu to chyba same sobie pisały , bo nie znam osoby z poprzednich lat ani obecnie kto powie coś dobrego na ich temat ! Samo pojawienie się w drzwiach dziekanatu dla nich to już dla nich problem stękają sapią i za nim zapytasz o coś od razu jest NIE ! Nie idą na żadne ustępstwa, prośby itp nie i koniec . Nie ważne kto ma coś do powiedzenia nie wiem jak miło i kulturalnie będziesz pytać NIE i koniec Plan lekcji- to żart nawet 5 godz czekania , jak wyżej nawet z życiem rodzinnym nie można tego pogodzić i ciągle zastraszanie , musi być 100% obecności co skutkują obecnością chorych ludzi na uczelni , czy to jest normalne ? Najgorsza uczelnia , zastanówcie się za nim tu przyjdziecie, wiele osób bardzo żałuję
Student
Studiuje i nie mogę narzekać... Nie rozumiem skąd to niezadowolenie.. Pani w dziekanacie bardzo pomocne. Wykładowcy, też ludzie i rozumieją gdy człowiek się do Nich zwraca z jakąś prośbą ( grzecznie i kulturalnie). Praktyki, jak można nie odbywać na kierunku zawodowym?? Ja szczerze polecam ta Uczelnie!
18.02.2022
11.02.2022
Abc
Studiowałam i polecam. Panie w dziekanacie pomocne.Nigdy nie odmówiły pomocy. Wykładowcy, wiadomo każdy jest człowiekiem, i idą na rękę. Praktyki, kto chce nauczy się wiele. Także polecam.
zz
Warto tu studiować.
07.02.2022
02.02.2022
xyz
Polecam! Jeśli chcesz się czegoś nauczyć i mieć zawód, dobrze wybrałeś.
Absolwentka
A Ja polecam! Jestem absolwentką kierunku Pielęgniarstwa. Jeśli ktoś oczekuje ,że kierunek medyczny, praktyczny przejdzie łatwo, bez wkładu własnego ( czas, nauka, praktyki) to jest po prostu śmieszny... Masa praktyk, seminariów, ciężkiej pracy. To jest właśnie Pielęgniarstwo.... Pomimo sytuacji epidemiologicznej w kraju, profil praktyczny jest w pełni realizowany. Obrony tak samo... Po 3 latach ciężkiej pracy, masz samodzielny zawód.Na prawdę warto. Polecam!
01.02.2022
26.01.2022
xyz
Brak szacunku do drugiej osoby. Nieszanowanie czasu studentów. Niektórzy wykładowcy człowieka mieszają z błotem. Panie w dziekanacie nieuprzejme. O przepisaniu przedmiotu nie ma mowy. Jeżeli chodzi o logistykę to też pozostawia wiele do życzenia, o odwołanych zajęciach dowiadujemy się już na miejscu tak jakby to byl problem wysłać wiadomość wcześniej...Podsumowując jeden wielki cyrk, nie polecam.
Xx
Nie polecam, Pani w ciemnych włosach w dziekanacie na wydziale nauk społecznych i humanistycznych bardzo nieprzyjemna. Strach z czymkolwiek tam iść. Wyżywanie się na studentach i nieprofesjonalizm.. więcej można załatwić z prowadzącymi niż w dziekanacie.
03.01.2022
03.01.2022
Dumny student
Syf jakich malo, uczelnia przelucza studentow na złotówki, otrzymala odpowiednie akredytacje, dodatcje na kierunek pielegniarstwo i nawet nie chca slyszec ze jakis student bedzie nieobecny, powie cokolwiek o zdalnym nauczaniu, inne kierunki oczywiscie zdalne maja - covid istnieje, pielegniarstow - przetrwaja najsilniejsi, dno dna, omijac szerokim łukiem, nauka z ksiazek, tylko jakich? Nikt nic nie wie, sylabus? A po co to komu. Totalnie nie polecam, chyba ze nie masz nic lepszego do roboty od poniedziałku do soboty od 8 do 21. A i dla wladz uczelni informacja, dziekuje, że dzięki waszemu podejsciu do spraw zachorowalem na Covid i wiekszosc czasu spedzam na rehabilitacji :)
Rozczarowana
Ta uczelnia jest niepoważna. Starają się o dobre akredytacje pielęgniarstwa, dlatego nie ma mowy o zajęciach zdalnych, nawet wykłady są stacjonarne, co jest bez sensu nawet dla prowadzących. Nigdzie nie ma sylabusów przedmiotów, nie ma ogólnego planu nauczania, praktyk, miesiąc przed sesją nie ma tez jej planu, mam doświadczenie z uczelni medycznych, które maja wszystko od początku do końca napisane, tutaj to wszystko jest enigma, mam nadzieje ze uda mi się przepisać na inna uczelnie…
03.01.2022
13.12.2021
Ola
Pielęgniarstwo studia stacjonarne z godzinami wieczorowymi a zajęcia w soboty i od rana!!! Panie w dziekanacie cały czas złe i strach tam iść bo od razu na wstępie jest zje.... Trzeba ze wszystkim radzić sobie samemu bo szkoła nikomu nie pomoże... Wręcz odwrotnie. Wykłady obowiazkowe i od 7:30 do 21:45 przez co nie można nawet pogodzić obowiązków domowych z tą szkołą!!!
Xyz
Studenci chodzą bez masek mimo przypadków covid na roku i nikt nic z tym nie robi
06.12.2021
01.12.2021
Dawid
To jest po prostu jakaś kpina.. kontakt za Dziekanatem To jedno wielkie nieporozumienie (: zajęcia są często odwoływane, pół godziny przed rozpoczęciem bądź błędy w planie, czym skutkują wielkim niedomówieniem. Organizacja na najzniszym poziomie, nie wiem czy następnym razem wybrałbym tą samą uczelnie .
Moni
Jeżeli ktoś chce stracić swój czas , to jest to idealne miejsce . Uczelnia powinna być dla studentów , tutaj tego nie ma . Plan zajęć to jakaś kpina, jeżeli chcesz mieć zajęcia od 8 do 20 między czasie przerwy nawet ponad 3 godziny to idealne miejsce. Ludzie rezygnuje , bo nie są w stanie pogodzić najprostszych czynności z tą wykładami .
14.11.2021
09.11.2021
Aśka
Nie polecam! Nie wiem kto układa plan zajęć, ale to są żarty nie da się tego zorganizować ,żeby nawet mieć jakieś życie prywatne, nie mówiąc o pracy . Omijajcie szerokim łukiem
Zawiedziona
Uczelnia nie dla studentów tylko ,żeby istnieć . Zajęcia porozrzucane na całe dnie, przerwy między zajęciami po 3 godziny . Osoby dojeżdżające są po za domem przez 13 godz . Nie m możliwości połączenia nawet pracy weekendowej ,bo są na studiach dziennych zajęcia w soboty .
09.11.2021
08.10.2021
Xyz
Jeśli ktoś się wybiera na Pielęgniarstwo to proszę być świadomym że zajęcia na 1 semestrze są przez 6 dni łącznie z sobotą . Nawet wykłady są tutaj obowiązkowe jest z nich sprawdzana obecność i jest problem z zaliczeniem z danego przedmiotu.
Abc
Osobiście Jarosław ma lepszą ofertę gdyż np w tym roku akademickim na Pielęgniarstwie wykłady są online na wszystkich rocznikach ,a na PUZ stacjonarnie . "Połącz Studia z pracą zawodową"
07.10.2021
31.08.2021
Monika
Uczelnia będzie prowadzić nabór w rekrutacji śródrocznej? Chodzi mi o studia pierwszego stopnia.
Olala
Psychologia na uczelni jest świetna. Znakomita kadra. Dodatkowy plus za bardzo przystojnego pana doktora ;)
18.06.2021
26.04.2021
Alicja
Czy można gdzieś znaleźć progi punktowe? Interesuje mnie psychologia, ile punktów należało mieć w zeszłym roku?
pp
Asia, jak chcesz się uczyć to dasz radę. Ciężko nie jest. Wykładowcy są wyrozumiali da się dogadać, pogadać, prosić o wytłumaczenie. Jeśli ktoś chce jedynie „ papier „ i myśli ze nic nie będzie robi to tak się nie da. Takich cwaniaczków zaraz z roku wymiata. I dobrze.
08.03.2021
08.03.2021
pp
Polecam!
Aga
Uczelnia bardzo dobra, indywidualne podejście do każdego studenta,polecam pielęgniarstwo .Plus dla Uczelni również za możliwość edukacji osób , które liceum skończyły już jakiś czas temu.szczerze Uczelni należy się 5+
20.02.2021
03.02.2021
Asia
Sporo dobrych opinii przeczytałam. Zależy mi na uczciwej nauce, ale żeby dać radę... Jak jest na finansach? Czy bardzo trudno?
Ola
Psychologia to tutaj chyba dosyć nowy kierunek? Absolwentów pewnie jeszcze nie ma, ale podzielcie się opiniami, jak się studiuje? Polecacie te studia w Tarnobrzegu?
19.01.2021
14.01.2021
PUZ Tarnobrzeg
odpowiedź dla Ewcia z dnia 14.01.2021
Dzień dobry, informujemy, że już wkrótce zostanie uruchomiona nowa strona internetowa uczelni, na której znajdą się wszelkie informacje dotyczące działalności PUZ i rekrutacji na rok akademicki 2021/2022. Pozdrawiamy :-)
Ewcia
Chciałabym potwierdzić, czy teraz nie ma żadnej rekrutacji do uczelni? Na www nic nie znalazłam.
14.01.2021
21.08.2020
Olek
Jest ok
Marysia
Poziom psychologii na tej Uczelni wysoki.
19.08.2020
08.07.2020
Magdalena
Polecam psychologie na PWSZ w Tarnobrzegu. Poziomem nie odbiega od najlepszych uczelni e kraju!
Antonina
Poszukuję osoby chętnej do udzielenia informacji nt.kierunku pielęgniarstwo :)
01.02.2020
12.01.2020
Gość
Przed sesją stwierdzam że poziom na Puz Tarnobrzeg jest za wysoki 😁
ktoś
Poziom nauczania bardzo dobry żeby taki zawse był:))
04.01.2020
28.12.2019
Robin
Student psychologii nie ma żadnych zastrzeżeń.
Pańcia
Nie wiem skąd te negatywne komentarze. Jestem na kierunku psychologia i nie widzę zupełnie twjo co przedstawiły osoby wcześniej. Czyli, olewania studentów czy niskiego poziomu. A wręcz przeciwnie! Obecność jest wymagana, poziom jest wysoki, materiału bardzo dużo. Ja jako oosba pracująca zawodowo mam ogromny problem aby materiał przyswoić. O niskim pozimie to jakieś karygodne bzdury. Zatrudnieni sa bardzo kompetentni wykładowcy. Nigdy nie zdarzyło się aby wykładowcy nie traktowali studentów z szacunkiem.
23.11.2019
07.10.2019
Student
Nie rozumiem skąd te złe komentarze. Obecnie studiuję na tej uczelni i nikt ani razu nie odezwał się do mnie źle i nie zauważyłam żeby ktoś za karę tu pracował.. Zalatwiałam parę spraw w dziekanacie nie raz i panie bardzo miłe i fajne są.. weź pójdź sobie do Kielc to zobaczysz co to chamstwo znaczy :) Z resztą jak ktoś jest miły dla kogoś i ma dobre nastawienie to tą druga osoba czemu ma być dla niego zła? Mniejsza z tym nie będę umoralniać osoby niżej.. Na pewno nie pozwalają na takie zachowanie jak nie chodzenie na zajęcia.. Była taka osoba u nas w grupie i miała przez to problemy dość poważne. Polecam kierunki ekonomiczne bardzo porządni wykładowcy, bardzo pomocni dla nas i wymagający. Duży nacisk na materiał który przyda się później w pracy czy dalej na studiach. Mam koleżankę która studiuję ten sam kierunek co ja tylko na innej uczelni i wcale mniej od niej nie umiem. Fajnie też jest to że mamy dużo praktyk tylko wiadomo trzeba sobie dobrze poszukać, popytać żeby się jak najwięcej nauczyć przyszłej pracy. Szczerze mówiąc czytając te komentarze byłam w szoku. Ta pani niżej musiała coś poważnie przeskrobać skoro taki komentarz
Grzegorz
Solidna Uczelnia, choć oczywiście nie jest to Uniwersytet, ale za to student się liczy i jest wspierany. Po PWSZ można robic magisterkę w innej Uczelni
25.06.2019
13.06.2019
Obserwator
PWSZ Tarnobrzeg plasuje się na szarym końcu nawet wśród innych tego typu szkół w Polsce -ranking szkół 2019.
Student
Studiuje tu i jestem już po jednym kierunku który robiłam na uniwersytecie. I takiej żenady i ciemnogrodu nie widziałam od bardzo dawna. Ta uczelnia nic nie uczy o przepraszam uczy, Hamstwa, Dwulicowości, Braku Szacunku i Donosicielstwa. Panie w Dziekanacie to za karę pracuje bo są tylko wybrane godziny dla studenta na audiencje, nic nie załatwią, wręcz kłodę pod nogi podłożą do tego gumowe uszy i plotkary. Ja się nie dziwię że dobrzy wykładowcy odchodzą bo nawet ja bym na dłuższą metę nie wyrobiła jak bym miała tam uczuć. Najgorsze tłuki zdadzą ta uczelnię. A potem idą takie kwiatki dalej. Na przykład pielęgniarstwo, z dobrego źródła, niechodzą i zdają bo koleżanki z pracy wykladaja przedmioty i zdają. Na praktyki połowa nie chodzi a inni tyraja za nich ale gumowe uszy pani S wszystko załatwia tym co mają u niej chody. To ma być kierunek. Szok. Nie polecę nikomu tej uczelni wręcz będę odradzała. Porównujac moja poprzednia uczelnie z tą to, ta obecna jest kpina. Panie Ministrze odebrać akredytacje, spytajcie się studentów na osobności o zdanie. A nie podstawione ludziki się wypowiadaja.
17.03.2019
28.02.2019
kobieta
OTWÓRZCIE MGR Z PEDAGOGIKI ...PROSIMY BO PWZS JEST FAJNĄ UCZELNIĄ
Olo
Studiowanie to poszukiwanie wiedzy, to nie wina uczelni że ktoś tego nie rozumie. Ukończyłem tą uczelnię i chciałem kontynuować studia zaocznie na znanym uniwerku połączone bo pracuję zawodowo. Tam na wykłady przychodzili sami magistrowie i to nie bardzo douczeni do tego za semestr musiałem płacić 2000. To mnie zniechęciło, bo lubię się uczyć i poszukiwać, zrezygnowałem z tamtej uczelni. Chętnie wrócił bym na PWSZ.
25.01.2019
15.12.2018
ktoś
dr Beata Zięba Kołodziej to wspaniała kobieta
Admin
Komentarz usunięty.
02.11.2018
10.07.2018
(już nie) Student
Nie polecam tej uczelni nikomu, kto ma ambicje i słabe nerwy. Studiowałem na tej uczelni i napiszę szczerą opinię. * Przede wszystkim uczelnia ma niski poziom nauczania. *Studenci, którzy nie chodzą na wykłady, ćwiczenia a nawet zaliczenia nie ponoszą praktycznie żadnych konsekwencji. *Z racji, że wykładowców jest mało to przydzielanych jest im kilka przedmiotów do nauki na jednym kierunku. *Większość wykładowców jest tragicznych. Bez pasji i pomysłów jak przekazać swoją wiedzę w sposób, który zapadnie głęboko w pamięci studentowi. Są niesłowni. Kierują się osobistymi pobudkami przy ocenianiu pracy studentów. *Jest kilku wykładowców, którzy są wspaniali, pomocni, bardzo mądrzy, lecz szkoda się ich robi, gdy się patrzy jak się na tej uczelni marnują (z czego, tak mi się wydaje, często zdają sobie sprawę). * Kolejnym argumentem będzie fakt, co prawda niezależny od uczelni, jednak dla studenta dość istotny, gdyż Tarnobrzeg to miasto nieprzyjazne dla społeczności akademickiej. Jedyne miejsca, gdzie można pójść to kilka pizzerii i jeden znany pub B********a. * Brak organizacji. Brak organizacji i BRAK ORGANIZACJI. Uczelnia w ogóle nie liczy się z tym, że większość studentów to osoby dojeżdżające. Zapisując się na studia dzienne dostaje się plan, na którym zajęcia zaczynają się o 15:00 a czasami i później , a kończą o 21:30. Dodatkowo, jeśli zajęcia są odwołane to studenci informowani są o tym chwilę przed zajęciami, a czasami nawet po czasie, w którym powinny się odbyć. * Farsą są także zaliczenia, gdyż z każdego przedmiotu obowiązuje projekt przeważnie na jeden i ten sam temat. * Śmiechu warte są także dawane co semestr ankiety badające opinię studentów na temat wykładowców, które są mylnie nazwane anonimowymi, gdyż wysyłane są na prywatne konta studentów na wirtualnej uczelni, często studenci chociaż by chcieli napisać prawdę, to nie mogą, gdyż wiadomo przez kogo opinia jest wystawiana.
Przyszły student
Postanowiłam dać tej szkole szansę. Będę studiować tu finanse i rachunkowość, ale tylko przez rok zaczynając od października. Jeśli poziom faktycznie jest tak masakryczny to wyjdzie to na wierzch już na samym początku,a ja po roku przeniosę się do innej uczelni. Jeśli natomiast nie jest tak źle to może zostanę i wyjadę dopiero robić magistra - wszystko zależy od wykładowców i tego co zaprezentują. Dam znać jak im poszło haha :')
08.07.2018
06.07.2018
Absolwent
Witam, jeśli chodzi o PWSZ w Tarnobrzegu to polecam dla osób, które chcą w miarę spokojnie ukończyć uczelnię wyższą i następnie zrobić magistra na jakimś uniwerku. Polecam ekonomię menedżerska ze względu na uniwersalny kierunek studiów, po którym można sobie zrobić magistra w innej uczelni. Wykładowcy są lepsi i gorsi - jak wszędzie. Słyszałem też, że chyba będą uruchomione studia magisterskie z ekonomii. Powodzenia
Ekonomista
Stanowczo odradzam nauki w tej szkole, która nie ma żadnych tradycji kształcenia w dziedzinie ekonomii. W większym mieście jest możliwość pracy i zarobienia sobie na studia. Warto się trochę pomęczyć dla dobrego dyplomu i własnej satysfakcji. Także dla zainteresowania swoim dyplomem (wiedza, umiejętności) pracodawców. Studenci z Tarnobrzega nie są źródłem zainteresowania pracodawców, bo kształcenie, np. w dziedzinie finansów i rachunkowości jest na niskim poziomie. Kto mógłby być usatysfakcjonowany ukończeniem studiów w takiej słabej szkole ? Warto się zastanowić.
06.06.2018
05.06.2018
Alex
Planuje się zarejestrować na kierunek finanse i rachunkowość. Nie mam wystarczająco dużo pieniędzy na wyjazd do większego miasta, dlatego tez moje możliwości są ograniczone. Ograniczone do Tarnobrzega. Opinie o szkole są bardzo zróżnicowane, ale z tego co widzę z każdym rokiem coraz gorsze, mimo że zdarzają się wyjątki. Dlatego to pytanie kieruje do osób, które niedawno skończyły tu studia, bądź studiują teraz. Czy faktycznie warto? Czy podejście do studentów faktycznie jest tak okropne czy po prostu to tyczy się obiboków? Moje wyniki zawsze były dobre, a ciężko się uczyć też umiem. Proszę pocieszcie mnie i powiedzcie, że jest dla mnie jakaś szansa xd
lolek
Ukończyłem tą "uczelnię" dwa lata temu. To strata czasu, nikt po tej uczelni nie znajdzie pracy w zawodzie bo zła opinia o tej szkółce jest znana w całej Polsce. Ta uczelnia to tylko fucha dla pracujących tam nauczycieli (bo na miano wykładowcy żaden nie zasługuje). Jeden olewus z Lublina, drugi olewus z Rzeszowa i cała reszta mają gdzies Tarnobrzeg i tą szkółkę. Oby jeszcze miesiąc, oby jeszcze semestr tylko kasę brać a po kontach rozmawiają, kto przejmie budynki po tej szkole. Ludzie opamiętajcie się i nie idźcie na wsi Tarnobrzeg na studia !!!
03.05.2018
30.03.2018
pracodawca
No rzeczywiście to nie jest uczelnia dla osób ze słabymi wynikami, ale biorą każdego jak leci… Nawet limity się nie liczą, bo i tak państwo zwróci za wszystkich studentów. Utrzyma się tutaj każdy, nawet tacy co raz się pokażą na ostatnich zajęciach kiedy jest zaliczenie. Wszystkie kolokwia, zaliczenia i egzaminy to farsa, ponieważ i tak każdy zalicza korzystając z niedozwolonych źródeł. To jest nie do pomyślenia na normalnej uczelni! Akurat dobrze się składa, bo jestem pracodawcą i miałem do czynienia, również z takimi i jestem przerażony ich zerową wiedzą w jakimkolwiek temacie. Wyższe wykształcenia chcą mieć, ale jedyne co mają to średnie wyobrażenie o świecie i ledwo podstawową kulturę. Zgadzam się z osobą kilka postów niżej, że lepiej skończyć dobrą szkołę branżową, mieć zawód, a nie pchać się na takie i nie mieć żadnej wiedzy oraz niczego sobą nie reprezentować. Studiowanie to nie tylko nauka, to powinno być ogólne kształcenie, edukowanie i wychowanie człowieka w każdej dziedzinie oraz zdobywanie wiedzy z różnych źródeł, a nie tak jak tu – przepisać ze ściągi każdy umie, ale żeby już wiedzieć o co tam chodzi to nie pytaj takiego. I jeszcze jedno o jakich profesorach tu mowa, bo z tego co słyszałem to niektórzy to doktorzy, nawet nie habilitowani, a reszta jak leci to magistrowie.
weqe313
A ja się nie zgodzę z poprzednimi opiniami. Po pierwsze, nie jest to szkoła dla osób ze słabymi wynikami, osobiście uczyłam się bardzo dobrze, niestety koszty wyjazdu na studia przekroczyły mój budżet, dlatego postanowiłam zostać tutaj na miejscu. Poziom nauki i wiedza profesorów akurat na moim kierunku był odpowiedni do wiedzy, którą powinnam posiadać kończąc kierunek finanse i rachunkowość. Na praktykach nie było czegoś takiego, jak jest napisane kilka postów niżej. Praktyki odbywałam w renomowanej na polskim rynku firmie, opiekun praktyk dbał o to, abym należycie wykonywała swoje obowiązki oraz służył radą i pomocą na każdym kroku. Wiadomo, jak wszędzie były lepsze i gorsze chwile, ale nijak nie czuję się jakaś "gorsza" czy "inteligentna inaczej" ukończywszy PWSZ.
04.02.2018
04.02.2018
weqe313
A ja się nie zgodzę z poprzednimi opiniami. Po pierwsze, nie jest to szkoła dla osób ze słabymi wynikami, osobiście uczyłam się bardzo dobrze, niestety koszty wyjazdu na studia przekroczyły mój budżet, dlatego postanowiłam zostać tutaj na miejscu. Poziom nauki i wiedza profesorów akurat na moim kierunku był odpowiedni do wiedzy, którą powinnam posiadać kończąc kierunek finanse i rachunkowość. Na praktykach nie było czegoś takiego, jak jest napisane kilka postów niżej. Praktyki odbywałam w renomowanej na polskim rynku firmie, opiekun praktyk dbał o to, abym należycie wykonywała swoje obowiązki oraz służył radą i pomocą na każdym kroku. Wiadomo, jak wszędzie były lepsze i gorsze chwile, ale nijak nie czuję się jakaś "gorsza" czy "inteligentna inaczej" ukończywszy PWSZ.
Obiektywny
PWSZ w Tarnobrzegu, pewnie jak większość tego typu "zawodówek:" prezentuje niski poziom kształcenia. Dyplomy takich szkół nie mogą przedstawiać większej wartości na rynku dyplomów w Polsce. Trudno je zresztą porównać do dyplomów jeszcze sprzed 15-20 lat wstecz. Trudno je również porównać do dyplomów wydawanych przed dobre uniwersytety obecnie (te jednak są słabsze niż równorzędne uczelnie 15-20 lat temu). Dlatego warto zastanowić się nad wyborem Tarnobrzega jako miejsca "studiowania?, a tak naprawdę "kursowania". Chyba, że ktoś chciałby mieć jakikolwiek dyplom ze względu na niskie wyniki w nauce, brak zdolności, oportunizm lub nawet czasem niewydolność intelektualną. Tylko co to za pocieszenie ! lepiej ukończyć zwykłą szkołę branżową i pracować w wyuczonym zawodzie niż kompromitować środowiska pedagogów, ekonomistów, pielęgniarek, i kogo tam jeszcze. Równocześnie warto się zastanowić po co takie szkoły funkcjonują , skoro poważne badania NIK-u zauważyły, że PWSZ-ty nie spełniły swoich funkcji, a przyczyniły się (wraz z innymi czynnikami) do znaczącego obniżania poziomu kształcenia, a więc i wykształcenia.
24.01.2018
01.12.2017
życzliwy
pseudo uczelnia zatrudnia doświadczone życiem pielęgniary, które od dziesiątek lat trzymały w ręce długopis a nie strzykawkę i nie wiedzą co mówią i co do czego, uczą się tak samo jak studenci , a każą nazywać się profesorkami hahaha. Zatrudnione z racji funkcji -żenada
obserwująca
jesteście niesprawiedliwi- z reguły szpilki wbija się osobom, które wymagają od studenta więcej niz w innych oddziałach, gdzie chodzi się jak chce i kiedy chce. A jesli ktoś chce nauczyć to mu się łatę przykleja. Draństwo i motłoch.
01.12.2017
01.12.2017
sprawiedliwa
przeczytałam opini i nie ze wszystkimi się zgadzan . Przykład Pani A.P. solidna zajmujaca się studentami od poczatku do końca. Nie pozwala na fuszerkę na swoich zajęciach ,odpowiada własnym podpisem za to co się robi i nie dopuszcza do nabierania złych nawyków przez studentów. Myslę ,że napisała to złośliwa osoba, która nie ma wiedzy co do procedur i standardów obowiazujacych w pielęgniarstwie. Szanowna Pani prosze nie odpuszczać leserom. Praca z panią to zaszczyt dla mnie jako studentki. Te kąśliwe uwagi to od nierobów i obiboków.
(NIE)zalety studiowania na PWSZ Tarnobrzeg:
- pierwsze przywitanie na każdych praktykach: Wy wiecie chyba co macie robić? lub Wiecie od czego tu jesteście? ; - na praktykach zawsze monotonne czynności – same toalety, zmiany pampersów, kąpiele których nikt nigdy nie robi na oddziałach prócz studentów oraz wielki zaszczyt wychodzenia z pacjentami na badania i oczekiwania w długich kolejkach, a do trudniejszych czynności pielęgniarskich, które powinniśmy również opanować oczywiście unikanie angażowania studentów ; - brak wyposażenia przez uczelnię stanowisk zajęć praktycznych studentów, tj. brak rękawiczek nitrylowych lub lateksowych – przez co często dochodziło do nieprzyjemności między pracownikami danego oddziału a studentami praktykującymi a w zamian studentom nakazywano używania rękawic foliowych - rękawic tych często kazano używać do pobierania krwi pacjentowi i zakładania wkłucia dożylnego ; - częste zaniechania procedury poekspozycyjnej w przypadku zakłucia się igłą przez studenta tłumaczone brakiem czasu ; - brak zainteresowania się studentami przez osobę odpowiedzialną za zajęcia praktyczne, a nawet wręcz dochodziło nagminne do ignorowania studentów przez cały okres zajęć praktycznych –najlepszy tego przykład to p. A. P. na oddziale neurologii ; - brak jakiegokolwiek przygotowania do prowadzenia wykładów ze studentami przez p. A. P. – czas wykładowy w całości to postękiwanie, jąkanie się i mruczenie pod nosem owej pani oraz wielokrotne szczegółowe omawianie algorytmu mycia krocza pacjenta na przedmiocie neurologii i pielęgniarstwa neurologicznego, przychodzi na myśl tylko domniemanie dewiacji na tym punkcie ; - załatwianie jakiejkolwiek sprawy w dziekanacie wiązało się z nieziemskimi formalnościami, co najmniej tak jakby miały się odnosić do Prezydenta RP! zazwyczaj jedna wizyta w dziekanacie nigdy nie wystarczyła żeby załatwić najprostsze sprawy! wiązało się to zawsze rozmową z niemiłym G. Z., wystosowaniem odpowiedniego pisma do dziekana, oczekiwaniem na przeczytanie tego pisma przez około 2 tygodnie, w końcu wystosowaniem decyzji, ale nigdy na piśmie tylko „na gębę” przez osoby trzecie takie jak M. S. - prowadzenie wykładów przez nachalnego zboczeńca, który cały czas przyglądał się młodym dziewczynom, rzucał sprośnymi żartami, głaskał po karku, łapał za kucyki… Szkoda tylko, że ma córkę w wieku studentek! ; - o panie G. Z. krąży opinia, że w zamian za niezagrożone stanowisko robi minetę pani B. Z. K.
28.10.2017
26.10.2017
medyk
Niski poziom nauczania, adresowany do najsłabszych kandydatów na studia. Trudno porównywać poziom studiów w tej szkole do poziomu uczelni o statusie uniwersytetu. To widać, słychać i czuć !.
Humanista
Z całą pewnością jest to szkoła bardzo słaba, którą trudno nazywać wyższą. Chętnie przyjmuje osoby ,które ledwie zdały jakąś maturę, np. w systemie dla dorosłych i z niskimi wynikami. Także wszystkich innych "niedobitków"w rozumieniu pracowników chcących mieć wyższe studia zawodowe (licencjat). Absolwenci tej szkoły (niestety także innych i bardziej znamienitych) mają nierzadko (poza nielicznymi przypadkami) problemy z nauką czytania, pisania, rozumienia tekstu, formułowania wielozdaniowych wypowiedzi, logicznego myślenia i wyprowadzania wniosków, itp. Zatem tego wszystkiego co powinny nauczyć szkoły z niższego szczebla edukacji. Przy braku kandydatów na studia, obniżeniu poziomu kształcenia wyższego (problem systemowy), kształcenia masowego i przyjmowania każdego z ledwie zdaną maturą lub nawet bez matury (z nadzieją zrobienia jej w ciągu kolejnego roku) po to, by utrzymać dany kierunek i status quo szkoły- niewiele się zmieni, a pseudo-studenci będą nadal krzywdzeni niewiele wartymi dyplomami. Kilkadziesiąt lat temu byliby najprawdopodobniej uczniami słabszych szkół zawodowych. Może coś zmieni się wraz z reformą szkolnictwa ministra Gowina ?.
20.10.2017
28.07.2017
KS
To coś nazywa się szkołą? I to wyższą? To sięga co najwyżej poziomu przedszkola. W dziekanacie wszyscy zachowują się jak dzieci, a nie jak poważni ludzie. Załatwić nie idzie nic. O traktowaniu poważnie studenta nie ma mowy. Najlepiej jakby tam w ogóle nie zaglądać, wtedy byliby zadowoleni. Tylko na początku przy rekrutacji jest wszystko ładnie i pięknie. Niestety czar pryska już na początku studiów. Wykładowcy chyba z łapanki na ulicy, nie reprezentujący żadnego poziomu. Oczywiście są wyjątki, ale to jednostki. Wykłady "zaczerpnięte" z Internetu, chomika, wymiennika, to na porządku dziennym. Niektórzy w swoich źródłach podają książki sprzed 40 lat, tak 40!!! Generalnie nie polecam i odradzam każdemu. Gdybym dzisiaj wiedział to co wiem, nie wybrałbym tej uczelni po raz drugi, mimo, że na miejscu.
Niesmak i gorycz
Ukończyłam w tym roku PWSZ i po trzech latach pozostał mi niesmak i gorycz. Moja noga już tam nie postanie. Bardzo blado wypada tarnobrzeska uczelnia na tle innych państwowych szkół czy uniwersytetów. 10 lat temu PWSZ piastowało miano najgorszej uczelni w Polsce i niestety do tej pory nic się nie zmieniło. W ciągu semestru wypełniane są po 2-3 ankiety "anonimowe" dotyczące jakości kształcenia na uczelni. Co z tego, kiedy ani ankiety nie są anonimowe, ani zdanie studentów nie jest brane pod uwagę. Nasza Pani Dziekan nie jest zupełnie prostudencka. Wszystkie komentarze poniżej to smutna prawda. Jedyny człowiek na poziomie w tej szkole to Pan Rektor, ale on sam z taką ekipą wiele nie zdziała.
24.07.2017
24.07.2017
Maciuś
Trudno wyrazić coś przychylnego o PWSZ w Tarnobrzegu. Organizacja była naprawdę opłakana, wszystko jest organizowane naprędce, na ostatni dzwonek. Studenci nie są informowani np. o tym, że wykładowcy nie będzie, a wiele osób dojeżdża bądź pracuje. Plan zajęć nigdy nie był normalny, okienka dochodziły do 3,4,5 godzin w ciągu dnia, co uważam na innych uczelniach można rozsądnie rozwiązać. Muszę podkreślić rażący brak współpracy dziekanatu ze studentami. Studenci są traktowani jak zło konieczne. Podstawowe obowiązujące zasady w dziekanacie to spychologia i papierologia. Pani Dziekan zlecała wypełnianie „badań marketingowych” rynku około 440 ankiet, czym nie zajmuje się uczelnia państwowa. Studenci musieli je przeprowadzać na pacjentach w szpitalach. To wysoce żenujące. Ta uczelnia to pomyłka. Odradzam komukolwiek studiowanie tam.
Buractwo nie uczelnia
Ewenement w skali kraju. Tu poziom sięga dna. Na obronie obniżyli bezpodstawnie studentkom oceny za jakieś wymysły z praktyk, to podchodzi pod paragraf. W dziekanacie wielka chamówa i ignorancja, nikt studentowi nie jest przychylny. Wykładowcy potrafią zmienić formę egzaminu tydzień przed terminem z testu na egzamin ustny. To się w głowie nie mieści. Wszyscy wykładowcy mają się za Bogów, ale zero kultury własnej i klasy. Studenci bardzo się męczą w tej szkole. Oceny wyciągnięte z rękawa. Egzaminy zupełnie z innego materiału niż wykłady to tutaj standard. Wyzywanie studentów na wykładach przed wykładowców również. Nic tylko byłby z tego piękny artykuł do gazety. Podsumowując ch****a uczelnia, buractwo i wieśniactwo najgorszego gatunku.
16.07.2017
16.07.2017
Szczera opinia
Najgorsza szkoła w Polsce. Nie idźcie tu! Począwszy od wykładowców, którzy prezentują bzdurne treści żywcem ściągnięte z Internetu, Wielka Pani doktor, która czytać nie umie i mówi o czterech trymestrach ciąży uwaliła 3 dziewczyny na obronie pracy. Żadnego szacunku do studenta. Plan układany pod wykładowców w taki sposób, że student ma mnóstwo niepotrzebnych okienek i zawalony tydzień. Wymagania nie z tej ziemi. W dziekanacie najczęstsze słowo jakie można usłyszeć to "nie wiem", nic nie idzie załatwić. Pani z dziekanatu M.S. bardzo nieprzychylna osoba. Pan G.Z. z dziekanatu totalny obibok i ignorant. Pani Dziekan ZAWSZE NA "NIE", jedyne co umie to tylko kłamać, grozić i straszyć. To kompletna porażka. Droga przez mękę. Nikomu nie polecam tej szkoły.
Helena
jestem na podyplomówce. NIKOMU NIE POLECE TEJ "SORBONY" zero szacunku do człowieka, pomomo że jesteśmy już doś dorosłe i z 20 letnimi stażami pracy w szkołach - prace karne za spónienie na zajecia , dodatkowe prace za liczeniowe i zero szacunkiu do człowieka choć na pewno wiem więcej niż niejedna paniusia z tej uczelni. Z DALEKA OD TEJ UCZELNI
15.12.2016
24.11.2016
maSAKRA
Ciężko nazwać to coś szkołą, a już na pewno nie wyższą. To co się tam dzieje to masakra. Wykładowcy wieLkie panY, którzy myśląc, że przyjeżdżają z innych miast ( uniwersyteckich ) to już jak święte krowy, poniżej już ktoś opisywał ich zachowanie. Bardziej skupiłbym się biurokracji jaka Panuje w tych " ośrodku kształcenia " na wszystko potrzebna zgoda dziekana, na wszystko jakieś papiery nie wiadomo na co i po co. Państwo w dziekanacie to już samych siebie przebijają wymyślając różne procedury i nawet nie znają regulaminu własnej uczelni, nie wspominając już o ustawie o szkolnictwie wyższym. NAWET UCHODŹCOM BYM NIE POLECIŁ !!!
ekonomia menadżerska
kto studiuje ten kierunek - ekonomia menadżerska? jaki poziom? polecacie? czy są praktyki podczas tych studiów?
17.08.2016
08.04.2016
iwa
Ta szkoła to masakra. Zero szacunku do studenta. Najpierw tak, tak wszystko będzie dobrze, później zlewanie na całej linii, jedna nie przyjeżdża na zajęcia później chce odrabiać w czasie wolnym studentów i też nie przyjeżdża, druga wyzywa od głupich pielęgniarek i debili, przyjmują jak leci, nawet z widocznymi zaburzeniami psychicznymi... Szok!!!
Zed
Zależy mi na tym, aby było w miarę blisko :)
09.09.2014
09.09.2014
rybka
zależy czego oczekujecie, jeśli spokojnej nauki bez zawyżonych lotów - to dobrze trafiliście. Nie bedziecie musieli się napinać, wykładowcy też okażą wobec Was luźny stosunek, przysiądziecie podczas sesji - pozaliczacie, wszyscy będą zadowoleni. Uwaga - dla ambitnych odradzam. Czasem lepiej wydać więcej kasy, wynająć pokój, i mieć wyższy poziom, jeśli podołacie.
Zed
Witam Zarejestrowałem się na bezpieczeństwie wewnętrznym (służba policyjna) i jednocześnie szukam jakiegoś mieszkania/pokoju na ul. Wyszyńskiego 10 :) Ma ktoś może, jakieś kontakty albo coś w tym stylu ? Jeżeli tak, to byłbym bardzo wdzięczny, za wszelaką pomoc :) Jest ktoś jeszcze na tym kierunku ? :)
09.09.2014
28.07.2014
Monika
Zoya ja też się zarejestrowałam na pielęgniarstwo, bo do Rzeszowa się nie dostałam. Podaj maila, pogadamy ;)
Monika
Zoya ja też się zarejestrowałam na pielęgniarstwo, bo do Rzeszowa się nie dostałam. Podaj maila, pogadamy ;)
28.07.2014
28.07.2014
Monika
Zoya ja też się zarejestrowałam na pielęgniarstwo, bo do Rzeszowa się nie dostałam. Podaj maila, pogadamy ;)
zoya
pielegniarstwo jest juz fajnie ja juz jestem zarejestrowana
06.07.2014
08.02.2014
drugi
masz rację Echelon szkoła dno a komentarze piszą saqmi naganiacze.
SPRZEDAŻ PRAC DYPLOMOWYCH
SPRZEDAŻ PRAC MAGISTERSKICH , LICENCJACKICH , ZALICZENIOWYCH , PREZENTACJI W PROGRAMACH KOMPUTEROWYCH PowerPoint i pdf. , MATERIAŁÓW DO NAUKI I POMOCNYCH W NAPISANIU WŁASNYCH PRAC ORAZ ŚCIĄG GŁÓWNIE Z RÓŻNYCH DZIEDZIN PRAWA , ADMINISTRACJI , BEZPIECZEŃSTWA WEWNĘTRZNEGO I HISTORII . CAŁY WYKAZ OFEROWANYCH MATERIAŁÓW NA MOJEJ STRONIE prace-magisterskie.pl.tl STRONA prace-magisterskie.pl.tl TELEFON 6 9 1 3 4 6 5 9 1 E – MAIL 981473@gmail.com
22.12.2013
10.12.2013
fila
jestem studentka i uwazam ze dobrze wybralam pwsz Tarnobrzeg, swietnia uczelnia, same pozytywy, hej brac studencka
paweł
jestem ze stalowej woli:)
01.10.2013
01.10.2013
Echelon
Ciekawe, ile tych komentarzy w stylu "oh-ah" piszą ludzie z uczelni (naganiacze, co po stylu ich można poznać), a ile prawdziwi studenci. Temat na interdyscyplinarną pracę dyplomową!
paweł
783701342 dzwońcie
01.10.2013
01.10.2013
paweł
Cześć wam dostałem się na studia bezpieczeństwo wewnętrzne jade jutro samochodem na rozpoczęci o 15 wiec jak ktoś chciał jechać zemną samochodem to zapraszam 4 osoby:)
Ola
Studentka mogłabyś mi podać do siebie jakiś kontakt ? Podam Ci swojego mejla ;) a.pawlowska0@gmail.com
30.09.2013
30.09.2013
Ola
A jutro nie zaczynamy od 15 ? Bo od 13.30 są ćwiczenia na II tydzień. Co o tym myślisz ? Bo ja szczerze mówiąc to tego nie ogarniam ;P
studentka
hej " Ola" :) już się martwiłam, że nikt się na zarządzanie nie wybiera ;P Czyżby wyglądało na to że od 13.30 dopiero mamy zajęcia ? ;D
29.09.2013
28.09.2013
aga
Ja wybieram się na bezpieczeństwo wewnętrzne
irishka
Hey, jest ktoś na bezpieczeństwo wewnętrzne?
28.09.2013
26.09.2013
Ola
Do "studentka": Ja się wybieram na zarządzanie :P
aga
ja również wybieram się na bezpieczeństwo wewnętrzne :) odnośnie rozpoczęcia to z tego co słyszałam od studentów w tamtym roku jako takiego nie było tzn. od początku odbywały się zajęcia więc pewnie na nich dopiero się wszyscy poznamy :)
25.09.2013
22.09.2013
ag
Witam koleżankę ! ;D
dora
ja jestem na turystyce i rekreacji, z tego co wiem to jeszcze sa miejsca na pedagogike, ciesze sie ze bede tu w pwsz studiowac, slyszalam o extra pracowni komputerowej z tablica interaktywna, super, juz nie moge sie doczekac
22.09.2013
18.09.2013
nowa
Czy ktoś się wybiera na pedagogikę?
ag
Ludzie , może ktoś z turystyki się odezwie? ;p
06.09.2013
04.09.2013
zagubiona
leo dzieki:) juto sie odezwe:):)
leo
hmm tylko dla Cb zagubiona tymczasowe gg 48534896
04.09.2013
02.09.2013
zagubiona
jestem jak najbardziej za, tylko gdzie i jak sie odnajdziemy? jakies namiary . . .
leo
może przeniesmy rozmowę poza to ''forum'' xD
02.09.2013
02.09.2013
leo
może przeniesmy rozmowę poza to ''forum'' xD
zagubiona
heh, no to coz namodzimy??
02.09.2013
02.09.2013
leo
moze razem coś wymyślimy xp
zagubiona
leo w takim razie słucham propozycji :):):)
02.09.2013
02.09.2013
studentka
a na zarządzanie się ktoś wybiera ?
leo
hehe dobre i 2-3 osoby xD
02.09.2013
02.09.2013
zagubiona
ciężko w 2, ew 3 osoby cos kombinowac dlatego,ze nie ma listy przyjetych, nie wiem czy wgl takowa sie okaze a jesli juz to po 13 wrzesnia kiedy bedzie koniec 3 rekrutacji, wtedy moznaby cos pomyslec, bo teraz to nie ma zbyt jak;/ a i leon witaj w drużynie:):)
leon
zagubiona popieram Cię nawet na rozpoczęciu byłoby razem razniej.. ja także na bw
02.09.2013
14.08.2013
zagubiona
zuza ja:) szkoda, że nie mozna zrobić jakiejś grupy na fb czy cos, nie ma nigdzie listy, a tez nikt tu nie zaglada tak czesto, fajnie byłoby sie poznać troszke wczesniej :):)
zuza
witajcie na bezieczeństwie wew. już się nie mogę doczekać zajęć, kto jeszcze jest na bezp.?
13.08.2013
07.08.2013
ELŻBIETA
ja jestem na turystyce i rekreacji a moje koleżanki złożyły dokumenty na pedagogikę, jeszcze są miejsca warto złożyć szybko dokumenty bo z tego co wiem to już kolejki się ustawiają też na zarządzanie
zagubiona
Andrzeju także witam w grupie:):)
06.08.2013
06.08.2013
Andrzej
Ja tam złożyłem dokumenty na bezpieczeństwo wewnętrzne i się cieszę bo na miejscu mam i bezpłatnie, atmosfera fajna wiem to od studentów, dużo imprez organizują jest oki, jest też turystyka i rekreacja też fajny kierunek
zagubiona
czy ktoś w tym roku wybiera sie moze na bezpieczenstwo wew? jest to nowo otwarty kierunek, ciekawe jak to wszystko bedzie wygladalo:)
05.08.2013
02.08.2013
BARTEK
ja tam studiowałem i potwierdzam wszystkie wypowiedzi, że Uczelnia jest dobra i warto tam studiować, tym bardziej, że studia bezpłatne, stypendia są ok. i praktyki, można się dużo nauczyć a nawet pracę można dostać jak się jest dobrym na praktykach i Firma zobaczy, że student sie sprawdza i jest zaangażowany
monia
fajne kierunki i super warunki, stypendia i praktyki w ofercie sa w dobrych firmach, polecam ta uczelnie jest ok
25.07.2013
16.07.2013
szymek
popieram wszystkich poprzednikow, uczelnia super, fajne atrakcyjne kierunki, wszystko na miejscu nie trzeba nigdzie dojezdzac, biblioteka, czytelnia, duzy wybor czasopimi atmosfera lux
bartosz
bezpieczenstwo wewnetrzne i informatyka to super kierunki, stypendia i infrastruktura swietna, uczelnia jest bardzo dobra i za darmo a to teraz istotne, praktyki w bardzo dobrych firmach, polecam rowniez tyrystyke i rekreacje, jest zalew, hotele i restauracje, wiec prace bedzie mozna zlalezc
01.07.2013
28.06.2013
ala
bylam na tej uczelni jest naprawde fajnie, zwlaszcza atmosfera i zajecia ciekawe i imprezy, kadra no i oczywiscie jest kawiarnia na miejscu, ludzie na poziomie,polecam i popieram wybor tej uczelni zwlaszcza ze panstwowa i nowe kierunki sa na czasie
albert
mysle ze uczelnia ma potencjal zwlaszcza informatyka inzynierska jako kierunek jest bardzo atrakcyjna, specjalnosci systemy mobilne i teleinformatyczne to sam miod, zwlaszcza ze teraz mamy smatrfony i tablety a to nowoczesna technika i warto to pojac zeby nie byc w tyle :) polecam uczenlnie, fajna kadra i super kontakt z wladzami, extra rektor
27.06.2013
27.06.2013
marta
uczelnia jest super, zwlaszcza infrastruktura swietna, na miejscu biblioteka, czytelnia, silownia, klubokawiarnia i wiele udogodnien dla studentow, aule z systemem audiowizualnym, klimatyzacja, wifi na terenie uczeni, tylko studiowac tam a naprawde, teraz uruchomili bezpieczenstwo wewnetrzne i informatyke inzynierska warto tam isc
magda
sam kierunek turystyka i rekreacja jest o tyle fajny, ze nie wymaga mega poswiecen, nie trzeba byc do niego szczegolnie uzdolnionym co dla mnie humanistki niecierpiacej matmy, fizy i chemii jest ogromnym atutem, no a zakres materialu jest ciekawy, przydatny nawet prywatnie, i nie jest nudno, bo masz w programie staże, jak dla mnie bardzo ok, choc mam swiadomosc, ze rynek pracy dla nas juz dawno mocno sie skurczyl i na kokosy nie mamy co liczyc, ale mnie to nie zraża
28.02.2013
18.12.2012
snowman
Uczelnia wydaje się bardzo w porządku. Wszystko jest jasno opisane na stronie, wiadomo czego można się spodziewać. Chociaż opinie studentów tam się uczących są pewnie bardzo różne. :) zastanawia mnie czy warto podjąć naukę na kierunku turystyka i rekreacja w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. prof. S. Tarnowskiego w Tarnobrzegu... Czy ktoś coś wie?;p
polityka społeczna dla pasjonatów
ktos pyta o polityke spoleczna, powiem tak; bardzo ciekawa propozycja, zajecia daja duza wiedze ogolna i pozwalaja blyskac w towarzystwie, wedlug mnie jest to kierunke dla pasjonatow, dla ludzo, ktorzy sie tym rzeczuwiscie interesuje, mam tu na mysli fakt, ze pracy po polityce spolecznej tak szybko nie zjadziecie, przynajmniej w Tarnobrzegu, chyba, ze zakladacie mala migracje za chlebem w pozytywnym tego slowa znaczeniu, dla mnie osobiscie jest to naturalna tendeencja, ze ludzie zmienaija miejsce zamieszkania i jada pracowac ta, gdzie ktos daje im dobre warunki, do rozsadzenia induwidualnego
14.08.2012
07.08.2012
sara
Najwięcej na studiach zależy od studenta. Jeśli ktoś będzie nad sobą pracował i wykorzystywał możliwości jakie daje Uczelnia (również te finansowe, np. stypendia, a jak wiadomo w PWSZ w Tarnobrzegu są one bardzo wysokie) to po każdej Uczelni będzie miał perspektywy. Lenia z tzw. prestiżowej uczelni nikt nie będzie chciał zatrudnić. A na marginesie, chciałabym polecić studiowanie socjologii. Ten kierunek daje szerokie horyzonty myślowe i pozwala w przyszłości na znalezienie pracy w wielu branżach i zawodach. Obecnie najważniejsze jest by przecież nauczyć się myśleć i uczyć samemu, a ten kierunek świetnie do tego się nadaje. Po socjologii absolwenci pracują naprawdę w prawie wszystkich branżach (pomijam ściśle techniczne). Życzę dobrych wyborów studiów.
sara
Najwięcej na studiach zależy od studenta. Jeśli ktoś będzie nad sobą pracował i wykorzystywał możliwości jakie daje Uczelnia (również te finansowe, np. stypendia, a jak wiadomo w PWSZ w Tarnobrzegu są one bardzo wysokie) to po każdej Uczelni będzie miał perspektywy. Lenia z tzw. prestiżowej uczelni nikt nie będzie chciał zatrudnić. A na marginesie, chciałabym polecić studiowanie socjologii. Ten kierunek daje szerokie horyzonty myślowe i pozwala w przyszłości na znalezienie pracy w wielu branżach i zawodach. Obecnie najważniejsze jest by przecież nauczyć się myśleć i uczyć samemu, a ten kierunek świetnie do tego się nadaje. Po socjologii absolwenci pracują naprawdę w prawie wszystkich branżach (pomijam ściśle techniczne). Życzę dobrych wyborów studiów.
07.08.2012
05.06.2012
polityka spoleczna
co myslicie o kierunku polityka spoleczna na pwsz? jak jest?
niska ocena chyba
nie wydaje Wam sie dziwnie niska ocena tej uczelni? jelsi dobrze rozumiem to maksymalnie moze szkola miec 10 pkt, tak? powyzej 4 a nawet 5 to raczej tak sobie, co? troch e jestem rozczarowana, jakos moje wyobrazenie o tej uczelni sie zmienilo, sadzilam ze to dobra szkola jest, sama mysle o socjologii, ewentualnie europeistyce, podpowiedzcie od siebie, jak tam jest
31.05.2012
28.05.2012
emihl
Dwa spostrzeżenia : socjologia na PWSZach jest raczej studiami dla studiowania. Chciałbym poznać dokładny plan zajęć i sylabusy, ale wydaje mi się, że to UJ czy UAM się nie umywa nawet. Europeistyka w samym Tarnobrzegu, to nie jest zły pomysł, o ile nie jest się szczególnie powiązanym z tym miastem i nie chce się zostać za wszelką cenę. To dobre miasto, dobrze mi się tam żyło, aczkolwiek nie wydaje mi się, że po takich kierunkach można znaleźć jakąś pracę. Tzn. można, na pewno można, ale ja poszedłem na łatwiznę i wyjechałem po prostu
europeistyka
co sadzicie o nowym kierunku europeistyka? Czy jest sens by go studiowac w naszym regionie? zastanawiam, sie jakie beda szanse na prace po jego skonczeniu. Bo o ile w Krakowie, Katowicach, Wroclawiu czy Lodzi pewnie jest duzo, duzo latwiej, to tutaj??? Tarnobrzeg??? Sama nie wiem.
13.03.2012
13.03.2012
hej, gdzie jestescie?
czy nie ma tutaj studentów PWSZ z Tarnobrzegu? wszystko ok z ta szkola? dlaczego nie piszecie?
kor
Nie jest źle, aczkolwiek do pewnych rzeczy można się poprzyczepiać. Do organizacji np. Nie ma rygoru jakiegoś, ale czasem tyle nauki jest, że pożal się boże... Nie jest to uczelnia dla najambitniejszych, bywają lepsze. Ale tez nie wszyscy szukają najwiekszych wyzwań naukowych. Na socjologii jest calkiem spoko, zycie plynie wolnym nurtem, Chyba tego oczekiwalismy.
23.01.2012
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Politechnika Śląska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Politechnika Częstochowska
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Gdański
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie