• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koszalinie

uczelnia publiczna, woj. zachodniopomorskie, 75-582 Koszalin, ul. Leśna 1, (+094) 342 67 66, pwsz-koszalin@wp.pl

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koszalinie to publiczna uczelnia, umożliwiająca mieszkańcom Pomorza Środkowego zdobycie wykształcenia w kilku różnorodnych zawodach. Placówka powstała w 2009 roku i kształci studentów głównie na kierunkach o profilu praktycznym.

Aktualnie rekrutacja na PWSZ w Koszalinie obejmuje takie kierunki jak administracja, dietetyka, fizjoterapia, kosmetologia, pedagogika (oraz jej specjalizacja – pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna) czy pielęgniarstwo. Możliwe jest także zdobycie dyplomu w obszarze ratownictwa medycznego albo wychowania fizycznego. Warto także dodać, że dla osób zapracowanych Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koszalinie oferuje kilka kierunków wykładanych w trybie niestacjonarnym.



Ocena uczelni

5.74 / 10
35 głosów

Opinie (18)
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koszalinie, PWSZ Koszalin

maja
Od kiedy na uczelni jest pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna? czy są jacyś absolwenci, studenci wyższych lat? proszę o opinie o kierunku.
30.05.2024
04.07.2022
Studentka
Jestem bardzo zadowolona, studiuję pielęgniarstwo na tej uczelni. Polecam
Studentka
Odradzam studiowanie na tej uczelni. Żeby coś załatwić graniczy z cudem. Wykładowcy nie tłumaczą, ale wymagają, odpowiedzi się nie dostanie tylko krzyk i nerwy. Praktyki jak i cala ta uczelnia to żart. Uczelnia ma za płotem szpital, a na zajęcia praktyczne wysyła do Kołobrzegu, gdzie dostaje się zwrot kosztów za pociąg, który nie jeździ w godzinach na które student ma dojechać. Jak juz się dojedzie do Kołobrzegu oddziałowi wielce zszokowani, że studenci na zajęcia przyszli. Nikt się nami nie zajmuje nic nam nie pokazują szwędamy się po korytarzu oddziału i czekamy na koniec zajęć praktycznych. Uczelnia nie potrafi przygotować studenta do kierunku jakim jest pielęgniarstwo. Za jakiś czas kończę tu studiowanie, a w żadnym stopniu nie czuje się przygotowana do wykonywania tego zawodu. Tak naprawdę wszystkie umiejętności jakie mam to nabyłam sama. Szkoła pięknie się reklamuje, ale to nie ma nic wspólnego z tym jak to wygląda rzeczywiście.
25.05.2022
10.10.2021
Renata
Odradzam studiowanie pielegniarstwa na tej uczelni. Podejście wykładowców ( p.Wroniak , p.Rosińska ) do studentów to pokazywanie kto ma władzę i robienie po złości w każdym momencie. Robienie problemów we wszystkim. Jeśli masz mocne nerwy to śmiało możesz tu studiować, jeśli zależy Ci na uczelni, gdzie nie traktuje się studenta jak nieuków i debili to wybierz inną uczelnię.
Aga
Jestem naprawdę bardzo zadowolona ze studiów na pielęgniarstwie. Są super. Skończyłam w tamtym roku, teraz studiuję ratownictwo.
17.11.2020
14.11.2020
Al
Uczelnia ktora ma wypuszczac pielegniarki i pielegniarzy, nauczyc empatii, asertywnosci a dusi ludzi w zarodku, wykladowcy to mgr. pielegniarstwa byłe oddzialowe ale sa zimni, oschli, bez zadnego wyrozumienia. To czego uczycie? Jakiej empatii? Jakiej wrazliwosci jesli takie osoby jak p. Wroniak jest niczym sucha kukła przeztawiajaca pionki na szachownicy, taka Kolodziej potrafi tylko sie przy..... dalac..., taka Kuchta jest niczym drewniana deska do prasowania a Loś zjafla wszystkie rozumy i wyklada niczym na agielonce. Koszmar jeden. Wroniak powinna odejsc bo tylko zadymy robi!!!! Nikt tej baby nie trawi, to samo ta Kolodziej. Wstretne baby, ktore niszcza ludzi w zarodku, potem takie pielegniarki roboty ida pracowac boczym skorupka za mlodu nasiaknie..... Idzcie gdzie kolwiek byle nie do Koszalina. Ja tez sie przenosze...
Ktoś
Edzia, Ty przestań już. Tobie zawsze coś nie odpowiada. Wy w tym kółku rozancowym tylko płaczecie. Ja tam wolę mgr. Wroniak niż Miedzioche. Tamta tylko plotkami się zajmowała i za dużo szumu robiła. A prawda taka kogo lubiła to za tym stawała, resztę miała gdzieś. Mgr. Wroniak może na oko wylewna nie jest ale myślę że to sam anioł pod skóra. Jak się pójdzie, to pogada, wysłucha i zawsze doradzi tak żeby czlowiek cało wyszedł, nie chowa urazy a i potrafi nauczycieli opieprzyć jak się człowieka czepia za byle co. Ty Edzia to bardzo się PISowa zrobiłaś i tyle, marudzisz, marudzisz a sama to przez te lata nic nie zrobiłaś, zero inicjatywy tylko ludzi wk.... sz bo śpiewasz jak ci grają. Ja tam mogę siedzieć i pisać te prace nawet nocą, nie ma wykładów, tak nie ma ale czytać każdy umie? To niech się z książek uczy
31.05.2020
30.05.2020
Edyta,
Od marca na platformie brak wykładów on line a teraz na łeb na szyję ka, dy z wykładowców każe pisać po trzy, cztery pracę z własnego przedmiotu. Pytam jak tu pisać o czymś czego nie było? Dwa na jedną pracę potrzebujesz ok. 2 dni to razy3 to tydzień a tu tak z każdego przedmiotu bo każdy myśli że jego najważniejszy. Niech się uderza w pierś bo naprawdę to sztuka dla sztuki te prace skoro wiedzy nie ma. Dwa wymyślili ze będą testy.... No i szlak ludzi trafia bo jak zaliczyć czegoś o czym pojęcia ie masz. Może to studia pod tytułem sam się naucz? Ok nie ma praktyk bo wirus ale wykłady można było robić regularnie, tylko wykładowcy nie potrafią tego robić. Teraz nikt nie zda egzaminów i wszyscy w kozim tyłku zostaną. No, nie mówiąc o tym jakie to pielęgniarki z tej uczelni wyjdą. Wymysłu ki to pracę, studium przypadków, procesy.... A po co to komu? I do czego? A przypadki to kurka wodna z kosmosu brane i tyle. Nasza p. Wroniak to już takim jadem pluje że strach się pytać o co kolwiek. Wykopali nasza prof. Miedzioche bo niby schorowana a ta przynajmniej dbała o nas. Jak tu skończyć ta uczelnie? Nikt nie wie i nikomu nie zalezy by pomóc nam studentom. Jadą tu po nas jak po baranach na hali. Co rok gorzej, co rok kadra bardziej '' nadgorliwa w udupianiu studentów '' modlę się do bozi, skończyć ten kierunek i wypad z tej budy. Nikomu nie polecę.
Aga
Za chwilę kończę, gdybym wiedziała jak tu jest nigdy bym tu nie była. Jest ściana muru, nikt nic nie mówi, bo każdy się boi, każdy chce skończyć iść dalej i zapomnieć. Tu student jest potrzebny tylko po to by ta buda zwana uczelnia istniała. Tu nie ma wykładowców i nikogo kto stanie za studentem. TU PRAWIĄ O ETYCE, MORALNOŚCI ale nikt nie widzi jak się pseudo panie profesor wyżywają na nas na praktykach. A im większy dureń tym więcej się rzuca i wymądrza. Napewno magisterki tu robić nie będę, wybiorę Gdańsk lub Bydgoszcz - ludzką uczelnie, fajnych ludzi z potencjalem jak rozmawiam z koleżankami z tamtad !!! NIE KOSZALIN, szkoda zachodu stąd wyjdziesz z depresja, żalem ze tu podjęłaś studia, z wiedzą napchana teoria, nauczysz się jak innym zatruwać życie, jak udupiac i upuiac by śladu nie było, wyjdziesz z przekonaniem że pielegniarstwo to g.... nie zawód... A tak nie jest, bo na praktykach widziałaś wspaniałe pielęgniarki, lekarzy...... Ale Twoja szkoła pokazała ci to w krzywym zwierciadle. Czas to zmienić i powymieniać tą koszmarna kadrę kierownik, kierowniczek, pan w sekretariacie , i pozostałych durniów . To my studenci jesteśmy solą tej uczelni , bez nas ta uczelnia by nie istniała i niepotrzebne byliby ci wykładowcy i te etaty . Tyle mam do przekazania po prawie 3 latach studiów w tej budzie (I jeśli ktoś z wykl. czyta.... Jestem jedna z lepszych studentek, długo siedziałam cicho - ale za długo źle się tu dzieje i trzeba to opisać.
11.03.2020
08.01.2020
Jola
Dzień dobry, czy przewidziany jest nabór w rekrutacji zimowej?
BN
czy bezpieczeństwo narodowe to jest jakaś nowość? jeżeli nie i już te studia trwają to mam pytanie do studentów obecnych o opinię na temat tego kierunku?
16.05.2019
10.04.2019
Maryska
Też mnie interesuje kierunek Pielęgniarstwo, ale odnoszę wrażenie że nikomu z pwsz w Koszalinie nie che się odpowiadać na nasze pytania .... gdyby była jednak jakaś dobra dusza i łaskawie napisała, jak to wgląda z perspektywy studenta, poziom, kadra, wymagania, to z góry bardzo dziękuję
ratownictwo
kto studiuje tutaj kierunek Ratownictwo medyczne? Jak jest? Czy jesteście zadowoleni z poziomu studiów? polecacie czy szukać dalej?
09.11.2015
12.06.2015
Podyplomowe
czy ktoś robił studia podyplomowe na PWSZ w KOszalinie, szukam nauczycielskich, pedagogicznych, chętnie z logopedią
pielęgniarstwo
chce iść na pielęgniarstwo do PWSZ w KOszalinie, chętni dowiem się czegoś więcej o samych studiach od osób, które tu się uczą obecnie, czy jesteście zadowoleni i polecacie tę uczelnię?
19.09.2014
03.09.2014
jolka
jestem ciekawa czegoś więcej o tej Uczelni, mam na mysli opinie jej studentów, bo strona jest ładna, ale to wiadomo - reklama, a jak jest od środka? czy warto? czy polecacie? co studiujecie?
doriss
kto idzie do PWSZ w Koszalinie na fizjoterapię? Szukam kogoś, kto będzie wynajmował chatę?
29.07.2014
12.05.2014
wychowanie fizyczne
możecie coś napisac o kierunku wychowanie fizyczne na PWSZ w Koszalinie??? jaki poziom? zaplecze, wykładowcy? z góry dzięki, michał
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Zamojska
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Politechnika Śląska
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu