• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (149)
kaja22
wybiera sie ktos na bezpieczeństwo wewnetrzne zaocznie?
06.02.2021
18.12.2020
Gosia
Czy na europeistyce są te same języki na lektoracie jak na innych kierunkach?
WSB w Toruniu
odpowiedź dla pytanie z dnia 27.11.2020
Dzień dobry, w naszej uczelni prowadzimy naukę zarówno na jednolitych studiach magisterskich jak również psychologię w biznesie na studiach licencjackich. W sprawie szczegółów prosimy o kontakt z Biurem Rekrutacji.
27.11.2020
27.11.2020
pytanie
Ktoś pytał o studia psychologiczne ... no właśnie. Czy oni mają tradycyjną psychologię jednolitą, czy licencjacką psychologię w biznesie? Czy na ich psychologii jest specjalność kliniczna?
Ola
Europeistyka jest w innej szkole niepublicznej w Toruniu?
09.11.2020
01.11.2020
psychologia na WSB
jestem maturzystką, planuję studia psychologiczne, jeśli nie dostanę się na państwowe to opcja WSB, stąd pytanie: jak oceniacie psychologię tutaj? jacy są wykładowcy, jaki poziom i klimat studiów. Wszelkie opinie mile widziane :-)
WSB Toruń
odpowiedź dla Bea z dnia 02.10.2020
Dzień dobry, oczywiście! Do 16.10 mamy aktualną promocję, zapraszamy!
06.10.2020
02.10.2020
Bea
Do kiedy można decydować się na studia, Czy jeszcze w październiku można dołączyć?
WSB Toruń
odpowiedź dla student wsb z dnia 28.09.2020
Dzień dobry, dziekanat dyżuruje pod wskazanymi numerami telefonów na www. Prosimy monitorować www https://www.wsb.pl/torun/kontakt
30.09.2020
28.09.2020
student wsb
Nie można się dodzownić w godzinach pracy dziekanatu, ani poza. Na maile dziekanat nie odpisuje.
WSB Toruń
odpowiedź dla wojtek z dnia 21.09.2020
Dzień dobry, kierunek Design w biznesie jest w ofercie od kilku lat. Jeżeli potrzebujesz więcej informacji skontaktuj się prosimy z Biurem Rekrutacji lub zajrzyj na naszą stronę: https://www.wsb.pl/studia-i-szkolenia/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/design-w-biznesie
25.09.2020
25.09.2020
WSB Toruń
odpowiedź dla kontakt z dnia 25.09.2020
Dzień dobry, prosimy próbować w godzinach dyżurów: https://www.wsb.pl/torun/kontakt, lub w wiadomości na FB
kontakt
Czy tylko ja nie moge się dodzwonić na Uczelnię????
25.09.2020
21.09.2020
wojtek
Czy kierunek Design w biznesie to jakaś nowość? Czy był już wcześniej realizowany/ Jeżeli ktoś może napisać coś więcej o nim, bedę wdzięczny za opinie.
WSB Toruń
odpowiedź dla wrrr z dnia 21.09.2020
Dzień dobry, prosimy o weryfikację harmonogramu pracy Dziekanatu na stronie www: https://www.wsb.pl/torun/kontakt
21.09.2020
21.09.2020
wrrr
Kontakt z dziekanatem nierealny. Koniec semestru, a tu brak terminu poprawek, telefonu nie odbierają, a na maile nie odpisują.
WSB Toruń
odpowiedź dla 2 z dnia 04.09.2020
Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość. Prosimy o bezpośredni kontakt przez FB. Przekażemy bezpośrednio do dziekanatu.
07.09.2020
04.09.2020
2
dlaczego do dziekanatu nie można się dodzwonić żeby umówić się na spotkanie czy chociażby omówić cokolwiek telefonicznie. Po licencjacie chciałam się tam zapisać na magisterkę ale jeśli tak to ma wyglądać to na pewno nie wybiorę tej uczelni
...
Jeżeli chcesz dopiero zapisać się na uczelnie możesz dostać się osobiście do biura rekrutacji bez żadnego problemu, natomiast gdy już zostaniesz studentem tej uczelni, to jesteś zostawiony totalnie sam sobie. Do dziekanatu można się dostać wyłącznie po umówieniu wizyty telefonicznej, natomiast tej umówić nie można, ponieważ nie można się tam w ogóle dodzwonić
04.09.2020
24.08.2020
WSB w Toruniu
odpowiedź dla Dorota z dnia 21.08.2020
Po ukończeniu studiów na kierunku prawo w biznesie można podjąć dowolne studia drugiego stopnia na każdej uczelni publicznej lub prywatnej. Istnieje również możliwość podjęcia studiów na kierunku prawo (studia jednolite magisterskie), zarówno w publicznych, jak i prywatnych szkołach wyższych. Każda ze szkół decyduje wówczas indywidualnie, na który rok studiów prawniczych wpisze absolwenta kierunku prawo w biznesie. Informacje na ten temat najlepiej uzyskać bezpośrednio w uczelni, w której chce się podjąć studia na kierunku prawo.
Dorota
Po prawie w biznesie nie ma opcji, aby uzupełnić studia do mgr na prawniczym kierunku. Nawet na innej uczelni?
21.08.2020
22.06.2020
Anet
Co powiecie o studiach magisterskich z podyplomówką Finanse i rachunkowość? Warto?
Miki
Czy studiował ktoś marketing i social media lub Interaktywną grafiką cyfrowa i może podzielić się opinia?
11.06.2020
19.05.2020
NlL990
Czy studiował ktoś pedagogikę wczesnoszkolną ? Jak to wygląda na tej uczelni. Czy studia są trudne?
prtdx
Hej, jak wygląda kierunek informatyka w biznesie? Otworzyli nową specjalizacje "Front-end developer" i zastanawiam się czy faktycznie jest tak jak mówią. Płacisz - masz dyplom ?
13.05.2020
01.04.2020
WSB
odpowiedź dla Paweł z dnia 20.03.2020
Tak, po ukończeniu studiów na kierunku prawo w biznesie można podjąć studia prawnicze na dowolnej uczelni publicznej lub prywatnej. Każda uczelnia indywidualnie decyduje jednak o tym, jakie przedmioty zaliczone w trakcie studiów na kierunku prawo w biznesie uzna na potrzeby studiów prawniczych i na który rok studiów prawniczych wpisze absolwenta prawa w biznesie.
Paweł
Czy po prawie w biznesie można - na innej uczelni - zrobić mgr z prawa?
20.03.2020
18.03.2020
maja
Czy opłaty będą obecnie zawieszone?
Nikodem
Informatyka w biznesie nie jest informatyką, czego nie powie wam nikt. Traficie na wydział zarządzania, gdzie poziom informatyki będzie porównywalny z technikum (gdzie w technikum na dane zagadnienie jest przeznaczone więcej czasu, a na WSB wszystko jest robione na szybko), ale za to będziecie mieli takie kwiatki jak logistyka, matematyka na poziomie liceum i 16 godzin języka obcego (po 8 godzin na jeden semestr). Dodajmy do tego praktycznie zerową możliwość dowiedzenia się czegoś w dziekanacie i macie obraz WSB.
18.02.2020
12.02.2020
Karolina98
Bezpieczeństwo militarne i siły zbrojne RP czy wie ktoś coś na temat tego kierunku na WSB w Toruniu ?
Angelika
Jeżeli kompetencje WSB są takie jak pracowników infolinii to ja dziekuje za takie kształcenie .Niekompetencja i odsyłanie na stronę WSB.Wstyd.
02.12.2019
29.11.2019
Wiki
Hej, czy jets tu ktoś na kierunku design w biznesie? Jeśli tak to bardzo proszę o jakieś info, czy warto, jak to wygląda od tej strony studenta ;) dzięki z góry
Ela
JAkie języki obce są do wyboru na europeistyce i na jakim poziomie? Czy można od podstaw zacząć?
31.10.2019
29.10.2019
Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
odpowiedź dla Pola z dnia 25.10.2019
Program kształcenia na kierunku Prawo w biznesie składa się z dwóch modułów: prawnego i biznesowego. Około 60% przedmiotów w ramach programu studiów należy zaliczyć do modułu prawnego. Dotyczą one tych dziedzin prawa, które są istotne z punktu widzenia pracy w biznesie i dla biznesu (np. prawo cywilne, prawo działalności gospodarczej, prawo spółek handlowych, prawo pracy i ubezpieczeń społecznych). Około 40% przedmiotów w ramach programu studiów należy zaliczyć do modułu biznesowego (np. podstawy ekonomii, finanse przedsiębiorstw, zarządzanie, bankowość, ubezpieczenia gospodarcze, zarządzanie projektami). W nawiązaniu do pytania warto zaznaczyć, że od II roku studiów każdy student wybiera dodatkowo jedną specjalność. W aktualnej ofercie jest m.in. specjalność prawo i zarządzanie w praktyce.
Pola
Zaciekawił mnie kierunek prawo w biznesie. Czy liczba przedmiotów biznesowych i prawniczych jest zbliżona? Zależy mi na praktycznym przygotowaniu w temacie zarządzania.
25.10.2019
16.10.2019
Inżynieria Zarządzania
Jest jakaś grupa na magisterce zaocznej z IZ? Może ktoś powiedzieć jak wygląda studiowanie na tej uczelni? Jak często są zjazdy? Co jeśli raz albo dwa razy mnie nie będzie? Gdzie w ogóle znaleźć plan? Nie mogę skontaktować się z uczelnią
Kasia
Prawo w biznesie wydaje mi się bardzo praktycznym kierunkiem. Czy studenci/absolwenci podzielają moją opinię?
16.10.2019
30.09.2019
Paulina
Hej, szkoła przyjazna dla studentów? Śmieszne. Nie można się skontaktować z biurem rekrutacji nie odbierają, nie odpisują. Do dziś powinnam dostać numer do extranetu a tu nadal go nie ma i z tego co się dowiedziałam w najbliższym czasie go nie dostanę.
Monika
Czy wybiera się ktoś na pedagogike opiekuńczo-wychowawcza na mgr zaocznie od października?
26.09.2019
16.09.2019
Karolina 19
Kiedy będę wiedziała czy zostałam przyjęta na studia niestacjonarne? Ktoś jest może na kierunku bezp.wewn specjalizacja policja I służby??
Monika
Czy ktoś będzie studiował finanse rachunkowość II stopnia z Włocławka?
03.09.2019
30.08.2019
Wyższa Szkoła Bankowa
odpowiedź dla Sandra z dnia 28.08.2019
Cześć! Na studiach pedagogicznych praktyki są obowiązkowe. Ich celem jest zdobycie cennego doświadczenia zawodowego i konfrontowanie wiedzy zdobytej na studiach z rzeczywistością pedagogiczną.
Sandra
Czy na studiach pedagogiki niestacjonarnych (zaocznych) trzeba odbywać praktykę studencka??
28.08.2019
20.08.2019
Menedżer kierunku Pedagogika
odpowiedź dla Kinga z dnia 14.08.2019
Studia niestacjonarne na kierunku pedagogika, to przede wszystkim spotkania z praktykami, którzy na co dzień pracują w edukacji na różnych poziomach. Są specjalistami dzielącymi się ze studentami swoją wiedzą w bardzo przystępny sposób - i to jest ogromna zaleta tych studiów. Dodatkowo studia te wyposażają studenta zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczną związaną z pracą w szeroko pojętej edukacji - od pracy z dziećmi i młodzieżą, po doradztwo zawodowe czy pracę z osobami dorosłymi i starszymi, co można wybrać w ramach specjalności. Studia na kierunku pedagogika uczą jak kształtować i doskonalić swoje umiejętności interpersonalne, tak niezbędne w kontaktach zarówno z dziećmi, jak i ludźmi dorosłymi. Czy warto studiować pedagogikę? Zdecydowanie tak, ponieważ edukacja jest jednym z obszarów współczesnego świata, który dynamicznie się rozwija, a tym samym wymaga od osób z nią związanych bycia elastycznym i kreatywnym. Jednym słowem, pedagogika to kierunek, który daje możliwości rozwijania samego siebie w różnych obszarach, przy ogromnym wsparciu wykładowców, którzy są i specjalistami i mentorami.
Kinga
Czy warto studiować pedagogikę? Niestacjonarnie Czy na studiach pedagogiki jest trudno czy łatwo? Ledwo zdałam maturę nie wiem czy dam sobie radę.
14.08.2019
13.08.2019
anna
Czy po prawie w biznesie jest szansa na uzupełnienie wykształcenia tak, żeby mieć mgr z prawa?
Tyla
Patti12 jeżeli chodzi o zjazdy na studiach nie stacjonarnych to są one zazwyczaj co dwa tygodnie . Zdaża się że są dwa tygodnie pod rząd ale rzadko. Z tym ze nie raz są do godziny 19:50.
23.07.2019
17.07.2019
patti12
Czy zajęcia na studiach niestacjonarnych są co weekend?
janka
Jaką specjalność na zarządzaniu polecacie?
10.07.2019
06.07.2019
Maciek
Czy jest tutaj ktoś z turystyki?
Danka
Ta uczenia to jakaś tragedia. Stanowczo nie polecam
06.07.2019
18.04.2019
Ann
Obecnie studiuje Bezpieczeństwo Wewnętrzne na tej uczelni, do tej pory byłam zadowolona z wyboru. Przede wszystkim dobra kadra i dobrze dobrane zajęcia jak i plan. Niestety organizacja jest fatalna. Zostałam przypisana do innej specjalizacji niż wybrałam, pomimo zmiany w dziekanacie dalej widziałam na liście tej specjalizacji, przez co zostałam pominięta przy wystawianiu ocen. Obecnie od prawie 2 miesięcy upominam się o ocenę i nic. Wykładowca nie odpisuje, starosta nic nie załatwił, dziekanat odsyła bo nie wiedza co robić. To jest jakaś porażka. Nie polecam uczelni. Szkoda tylko czasu i nerwów.
Ula
Jestem na II roku, prawie już w połowie i polecam tę uczelnię :) Wykładowcy uczą , naprawdę świetnie przekazują wiedzę, ale jeśli ktoś nie chce się uczyć to śmiało może ściągać i też zda :) Wybór studenta :)
13.12.2018
25.09.2018
Pesza
Super, warta polecenia. Dobra kadra, idealne zaplecze naukowe. Dla mnie rewelacja , już drugi rok jestem tu, musze powiedzieć że wybór uczelni był trafiony w dziesiątkę.
O
Co się stanie jeśli nie zaliczyłam poprawki wrześniowej?
24.09.2018
20.09.2018
matiu
na wsb studiuję od roku 2016, bardzo podoba mi się na tej uczelni, poziom ma uczelnia rewelacyjny.
Admin
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
17.09.2018
14.09.2018
onlineekspertwsb
Witam! Osoby zainteresowane studiami I stopnia w naszym oddziale zapraszam na stronę wsb.pl/torun/kandydaci/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci gdzie można poznać nasza pełną ofertę oraz warunki rekrutacji. Warto pamiętać, że do 19 września można skorzystać z promocji zniżkowej w kwocie 700 zł: 300 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku studiów oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Zapraszam! Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia
Zainteresowany
Kierunek: informatyka w biznesie. Ktoś z Was studiuje lub studiował? Jakie macie zdanie na temat jakości, poziomu studiów oraz praktycznego aspektu prowadzonych zajęć? Z góry dzięki za odpowiedź.
08.09.2018
23.06.2018
Małgorzata
Poszukuję świadków zdarzeń od 2012 r . wprowadzania odrażających informacji na mój temat,zachowań,planowania zakupów,jazdy,używanej technologi i innych.Proszę o kontakt mag2011@interia.pl,tel.572126835
Kala
Hej, zapisałam się na psychologie w biznesie. Czy jakiś student chce się podzielić swoją opinią odnośnie tego kierunku? Dużo osób jest? Boję się, że w tym roku będzie mało chętnych i kierunek może być zamknięty :/
21.05.2018
03.05.2018
kanonier
wybiera sie ktos na Marketing, sprzedaż i PR
Ola
Nie zgadzam się z oceną, że poziom jest niski. Jestem studentką III roku i jestem bardzo zadowolona od samego początku studiów. Jestem zdania, że jeżeli ktoś chce naprawdę wynieść jakąś wiedzę, ze studiów, a nie tylko papier, to to zrobi, bo ta uczelnia daje wiele możliwości.
31.03.2018
04.03.2018
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
As
Nie warto tam studiować. Szkoda czasu i pieniędzy. Przez 4 lata uczą ciągle to samo mino ze pierwszy stopień z czego innego. Aby podjąć pracę zawodową dodatkowe samouczenie. Niski poziom, słaba organizacja.
04.03.2018
13.02.2018
prawo i zarządzanie w praktyce
do zainteresowana - złożyła już Pani dokumenty rekrutacyjne? również jestem zainteresowany tym kierunkiem.
Zainteresowana
Witam, chciałam wybrać się na Prawo w biznesie zaocznie, czy ktoś mógłby przybliżyć mi sytuację panującą na tym kierunku?
06.02.2018
18.11.2017
Dżolanta
Studiuję na WSB Pedagogikę i uważam, że poziom jest duży. Wykładowcy wymagają dużo od studentów co pewnie jest dobre. W każdej uczelni znajdą się lepsi i gorsi wykładowcy. Ale jest kilku na WSB, których darzę wielkim szacunkiem. Jedno co bardzo mi się nie podoba to to, że nie bierze się pod uwagę na zaocznych studiach ludzi pracujących. Zjazdów jest bardzo dużo i do późnych godzin ( 19.50). Dla mnie osobiście jest to nie poważne, ponieważ pracuję i mam 2 dzieci. Z życia prywatnego musiałam zrezygnować zupełnie. Zadania w tygodniu na moodlu dobijają dodatkowo. Ogólnie uważam, że ta szkoła daje szansę rozwinięcia skrzydeł lecz trzeba tu dużego poświęcenia.
struś pędziwiatr
MaciejArian - prawie żadne.
05.11.2017
23.10.2017
Anita
Cześć. Kochani jakie specjalizacje zostały uruchomione w tym semestrze na kierunku menedżersko -prawnym?
MaciejArian
Cześć. Czytam Wasze komentarze odnośnie specjalizacji i jestem trochę przerażony. Od marca liczę na Menagera w Służbie Zdrowia ale nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć czy zostanie otwarty. Wie ktoś może jakie są na to szanse?
20.10.2017
25.09.2017
tom
Mnie natomiast interesuje to czy trzeba byc na kazdych wykladach. Pracuje w systemie i nie dam rady byc zawsze ;)
Emma
Witam . Chciałabym w tym roku iść na mgr na WSB do Torunia. Interesuje mnie kierunek menadżersko-prawny a dokładnie specjalność Menadżer IT studia niestacjonarne zaoczne. Chciałabym dopytać czy ktoś z was studiował tą specjalność, często ją otwierają dużo chętnych osób na nią się zapisuje ?
10.08.2017
29.06.2017
Sauron
Szkoła może być. Ale staże z tej uczelni to masakra. Połowy kierunków w Toruniu i tak nie otworzą. Np. chciałem iść na socjologię to przenieśli mnie na inny, bo tam było za mało chętnych. Najlepiej od razu wybrać coś co jest chętniej oblegane. I jak mówiłem poprzednio, staże z ich BK to masakra, niemili ludzie, jak by pracowali za karę. Lepiej robić praktyki na własną rękę.
Paulina
Wie ktoś czy dokumenty o przyjęcie można wysłac pocztą ? Pytam pobieważ nie będzie mnie w domu przez wakacje , a słyszałam ze najlepiej zrobić to jak najszybciej , a jeszcze jedno co sądzicie o bezpieczeństwie wewnętrznym na WSB ? :)
09.06.2017
04.06.2017
Magda
Hejka. Co sądzicie o kierunku turystyka i rekreacja ze specjalizacją hotelarstwo, gastronomia i dietetyka zaocznie na WSB w Toruniu? Słyszeliście może coś o tym kierunku? Albo znacie jakieś inne dobre uczelnie z tym kierunkiem?
Kris
Niestety dopiero po wstępnych zapisać, nie pamiętam jakie jest minimum, żeby specjalizacja została otworzona.
28.05.2017
10.03.2017
krwawy Jak
witajcie, a czy ktoś może powiedzieć kiedy mniej więcej jest wiadomo czy zostanie uruchomiona specjalizacja na danym kierunku?
Balsam
Jestem na trzecim roku prawa w biznesie, studiuje dziennie.na roku mam 6 osob. Jest kilku porządnych wykladowcow, reszta kladzie lache na to, tak samo jak ludzie z mojego roku. Nie zalezy im zeby czekogolwiek sie nauczyc, byle skonczyc i miec papier. Zajęć malo, jeszcze sa skracane przez wykladowcow albo odwolywane co oczywiście tym leserom jest na rękę.ja zamiast rozwinąć sie intelektualnie zdecydowanie stoje w miejscu. Jestm z tych co sie uczą i przykladaja, zalezy mi na zdobyciu wiedzy. Planuje isc na umk zeby skonczyc cos ambitniejszego i faktycznie czegos sie nauczyc. Angielski tylko przez platforme moodle, sugeruję umk, uam,ug... no chyba, że nie che się przemęczać i mieć luz blues.
10.11.2016
18.09.2016
Nowy_Student
Witam, wybrałem kierunek Inżynieria zarządzania a mianowicie inżynier procesu produkcji. Co sądzicie o tym kierunku? Inżynieria na WSB to dość nowy kierunek.
po_pierwszym_roku
Szkoła reklamowana jest jako profesjonalna, co popierają licznymi praktykami wykładającymi przedmioty. Przez ten pierwszy rok spotkałem może dwóch naprawdę dobrych wykładowców, reszta przynudza. Na wykładach mówią o głupotach, o swoich sprawach prywatnych, o swojej historii, a materiały wrzucają na platformę, z której należy uczyć się w domu i przyjść gotowym na egzamin. Jestem na trybie zaocznym i dla mnie parodią jest to, że są tu OBOWIĄZKOWE praktyki, chyba, że pracuje się w zgodzie z programem praktyk - wtedy jest się zwolnionym. Ja sam pracuję fizycznie i nijak się to ma do "Prawa w biznesie", dlatego według szanownych z góry powinienem rzucić pracę i iść na bezpłatne praktyki, by móc odczuwać prestiż posiadania licencjatu. Co do samych studiów - jeżeli ukończyliście technikum o profilu ekonomisty, to nie macie po co tutaj przychodzić - wszystko (a może i więcej) już wiecie. Każdy wykładowca myśli, że prowadzi jedyny najważniejszy przedmiot, daje mnóstwo materiału do nauczenia, a terminy egzaminów się pokrywają ze sobą (np. 3 egzaminy na dzień, 5 egzaminów na weekend). Zadziałał na mnie marketing, miłe panie w sekretariacie i dostałem VIS 100%. Pierwszy rok miałem za darmo, dlatego nie byłoby mi szkoda tego teraz opuścić. mało godzin (bo zaocznie) dlatego resztę każą nadrabiać w domu. Połączmy to z pracą (często z nadgodzinami) i już przepis na brak życia towarzyskiego, przyjemności i odpoczynku. Pozdrawiam serdecznie.
02.07.2016
18.05.2016
Iza
A jak logistyka? Jestem zainteresowana tym kierunkiem i mam kilka pytań :)
Marcin
Dołączam się do pytania Klodia.. Studiuje ktoś Zarządzanie Inwestycjami Budowlanymi , chodzi mi o studia zaoczne , byłbym wdzięczny za uzyskanie jakiś informacji .
21.04.2016
14.04.2016
Klodia
Co powiecie o o WSB w Toruniu i o zarządzaniu inwestycjami budowlanymi? Jestem ciekawa, bo na innych forach opinie są podzielone. Czy warto zostawić Warszawę i studiować w Toruniu?
Klodia
Co powiecie o o WSB w Toruniu i o zarządzaniu inwestycjami budowlanymi? Jestem ciekawa, bo na innych forach opinie są podzielone. Czy warto zostawić Warszawę i studiować w Toruniu?
14.04.2016
06.03.2016
lola
Studiuję psychologię w biznesie. Psychologia jak to psychologia, może wydawać się nudna i oklepana jednak w tym wydaniu to zawsze coś innego. Zajęcia ciekawe, podejście prowadzących do studenta poprawne, poziom nauczania na pewno sprawia, że pracodawcy będą przychylniej na nas patrzeć podczas zatrudnienia. POLECAM!!
sandryś
moja siostra skończyła zarządzanie jakością, była skierowana na ten kierunek przez swojego pracodawcę, dało jej to m.in możliwość awansu, co do samego kierunku to była zadowolona z przekazywanej jej wiedzy, nie miała problemu z prowadzącymi
29.02.2016
16.10.2015
darro
jest może ktoś kto robił podyplomówkę z zarządzania jakością?
Karolina
Jest grupa zarządzania zaocznie:) Zarządzanie Zaoczne WSB Toruń 2015-2018 licencjat :)
15.10.2015
11.10.2015
paulina
Jest jakaś grupa na Facebook'u zarządzanie (zaoczne) ? :)
em
Zapraszam do grupy zaocznej na psychologie w biznesie na fejsie :)
17.09.2015
16.09.2015
karolina
hej , jest jakaś grupa na Facebooku zarządzanie zaocznie ?
xxxxK
mam pytanie :) jak to jest z przeniesieniem sie z zaocznych na stacjonarne? jesli chciałabym sie teraz przenieść póki jeszcze nie zaczelam? i jeżeli np na drugim roku nie bedzie chętnych na moja specalizacje to czy bede mogła przenieść się np do bydgoszczy ? ktoooooś wie ?
16.09.2015
03.09.2015
Gosia :)
https://www.facebook.com/groups/1680883775480392/?ref=bookmarks Proszę :D
elo
a mogłabyś podać linka do tej str ? Dzięki !
03.09.2015
02.09.2015
Gosia :)
Hej :D Jest już grupa na facebooku: WSB Toruń Inżynieria zarządzania 2015-2018 (zaoczne). Zapraszam :D
nowaa
Ktoś z włocławka wybiera się na inżynierie zarządzania zaocznie ? ;)
02.09.2015
02.09.2015
Lidka
Ja też wybieram się zaocznie na inżynierię zarządzania ;p
Ola
inzynieria zarzadzania zaocznie ------> kiedy jakieś pierwsze spotkanie ?
01.09.2015
31.08.2015
Gosia
Wybiera się ktoś na pedagogike - oligofrenopedagogikę?
Gosia :)
również wybieram się na inżynierię zarządzania zaocznie
26.08.2015
22.08.2015
Aaronier0O
Ja wybieram sie na inzynierie zarzadzania w tym roku na zaoczne, zobaczymy co bedzie ;)
gosia
Wybiera się ktoś na zarządzanie zaocznie ?
18.08.2015
18.08.2015
gosia
Wybiera się ktoś na zarządzanie zaocznie ?
gosia
Wybiera się ktoś na zarządzanie zaocznie ?
18.08.2015
18.08.2015
ola
jakie opinie o inżynierii zarządzana na WSB ? idzie ktoś zaocznie ? jak wyglądają zjazdy ?
em
Kto w tym roku idzie zaocznie na psychologie w biznesie ?
27.07.2015
20.06.2015
znajoma
Znam dwie osoby, które pracowały w WSB w Toruniu. I wniosek mam jeden: jak można iść na studia (jakiekolwiek) do uczelni, która sama nie potrafi zarządzać swoimi pracownikami? mobbing to jedna strona medalu - drugą jest niewiarygodny brak profesjonalizmu oraz chaos, które odchodzą praktycznie na każdym poziomie.
marta
uwielbiam Toruń, kocham to miasto i dobrze mi na WSB
19.06.2015
19.05.2015
Baron
Mia- na rokou jest kolo 120-150 studentow zaocznie. oczywiscie na pierwszym Zjazdy są w sob i nd. To zależy jak ci plan ułożą, ale przeważnie siedzisz od 8 do 18 albo od 9:30 do 19:50. Czasem jedziesz tylko na sama sobote lub niedziele, albo masz popoludniu zajecia.
studentt
Poziom w szkole sredni to zalezy od wykładowcy czasdami testy sa banalne ale czasami trzeba duzo w domu popracować by zaliczyc egzamin :) Ogólnie szkoła fajna nowoczesna rozwija sie najgorszy problem to chyba parkingi :( ale na to nie maja raczzej wpływu
29.04.2015
26.04.2015
student
mierna szkoła. największym problemem dla mnie jako studenta (a zapewne wkrótce eks studenta) jest to, że obiecują otwarcie specjalizacji, a potem palą głupa... i co z tego, że zaproponują jakąś zniżkę, jeśli mnie pozostałe spejalności nie interesują. ogólnie czas zmarnowany, trzeba na koniec przenieść się gdzieś indziej...
Mia
Aha i jeszcze jedno, od której do której godziny mniej więcej jeden zjazd trwa? domyślam się, ze jest to prawie cały dzien, ale tak mniej więcej ? Z góry dziękuję za odpowiedź
07.04.2015
07.04.2015
Mia
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ilu mniej więcej jest studentów na jednym kierunku zaocznie ? W tym roku chciałabym iść na turystykę i rekreację ze specjalizacją SPA i Wellness ale boję się, ze jeżeli będzie za mało osób to w ogóle ta specjalizacja nie ruszy, a o na niej najbardziej mi zależy.
Mia
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ilu mniej więcej jest studentów na jednym kierunku zaocznie ? W tym roku chciałabym iść na turystykę i rekreację ze specjalizacją SPA i Wellness ale boję się, ze jeżeli będzie za mało osób to w ogóle ta specjalizacja nie ruszy, a o na niej najbardziej mi zależy.
07.04.2015
02.04.2015
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
przyszły student
Co możecie powiedzieć o kierunku Prawo w biznesie ? Co ile są zjazdy? Czy zjazdy są tylko w soboty i niedziele, czy także w piątki?
24.02.2015
10.07.2014
Mike
właśnie ludzie nie dajcie się omamić. do umk też pewnie można by się przyczepić, ale jednak co uniwersytet to uniwersytet - tradycja, renoma itp
Gigi
Zgadzam się w pełni z moją przedmówczynią - tam tylko o kasę chodzi. Na przykład z języka obcego wejdzie teraz nowa platforma z płatnym dostępem, a końcowy egzamin z języka będzie celowo trudny, żeby studenci wybrali certyfikatowy, płatny oczywiście, bo wtedy będą mieli gwarancję, że zdadzą bez względu na wynik. Parodia, nie szkoła.
10.07.2014
03.03.2014
Monia
I ja tez uważam, ze WSB jedzie juz tylko na renomie która sobie kiedys wyrobiła. Uczelnia powinna podwyższać swój poziom,a oni ciągle spadają. Znajoma tam pracuje i podobno od kiedy zmieniła sie tam władza ida w zupełna komercję, nie dbaja o jakość kształcenia tylko ilość studentów - wiadomo KASA! Inna sprawa ze i pracownicy ciagle sie zwalniaja, mobbing tam odchodzi na całego! czyli uczelnia która ani studentów ani pracowników nie szanuje!
daria
Poziom na tej uczelni jest beznadziejny! Płacisz i zdajesz. Studiowałam tam logistyke ale zrezygnowałem bo szkoda pieniędzy. Moja znajoma też odeszła. Nie marnujcie kasy...
19.02.2014
02.12.2013
płatnik
Czy to prawda , ze w grudniu turystyka zaoczna (II rok ) ma zajęcia co tydzień, 4 tygodnie z rzędu? Będę zobowiązany za informację.
zuzu901
Czy ktoś z Was wie jak wyglądają egzaminy u dr Sławomira Plaskacza i dr Roberta Skiby?
22.10.2013
04.10.2013
doNowego
Nowy, bardzo spodobał mi się twój komentarz, ja także byłem na inauguracji w tej szkole w tamtym roku i było to samo, ale miałem to "szczęście", że dla mnie jeszcze starczyło miejsca na auli. Po roku "studiowania" rzuciłem tą szkołę. Jak się zanosiło papiery to wszyscy mili, wszystkie specjalizacje zostaną NA PEWNO uruchomione a potem się okazało, że tylko jedną uruchomili. Więc oferta wsb nie jest ciekawa bo z racji, że było mało studentów to wszyscy zostali przypisani do tej samej specjalizacji. Potem babka powiedziała, że nie mogą uruchomić jeszcze jednej specjalizacji bo nie ma tylu chętnych i pieniędzy :D
Nowy
Byłem dziś na inauguracji. Myślałem że usłyszę parę ciepłych słów, zaśpiewam "Gaudeamus" jak mój dziadek czy ojciec.... Nic z tych rzeczy. Dla mnie i wielu innych nie było miejsca. Wygoniono nas do innej sali gdzie mogliśmy ją sobie oglądać na telebimie. Na samym początku napluto nam w twarz za nasze ciężko zarobione pieniądze. Ważniejsi okazali się zaproszeni goście. Skoro tak to inaugurację można było zrobić tylko dla zaproszonych gości, udostępnić ją w internecie, nam podać link podać link i już. Przedtem tylko należy się zastanowić, czy znajdą się kretyni, którzy będą skłonni za to zapłacić. Wstyd Panie Rektorze!!!!!! Już nie chce mi się studiować. Myślę, że zdobędzie się Pan chociaż na zwykłe "przepraszam". Może być na zwykłej kartce, przyklejone plastrem na drzwiach wejściowych do Pana uczelni.
30.09.2013
01.08.2013
zuzu901
Mam pytanie jak wyglądają zjazdy na WSB w Toruniu? Czy odbywają się co tydzień w piątek, sobotę, niedzielę?
avalon
Skończyłem podyplomówkę prowadzoną przez specjalistów z TUV SUD Polska. Zajęcia rewelacyjne, liczne ćwiczenia, super wykładowcy. Dodatkowo certyfikaty TUV. POLECAM
26.06.2013
24.05.2013
milena
witam, czy ktos pomogl;by mi dowiedziec sie czy w ten weekend ma zjazd Wydz.nieruchomosci, studia podyplomowe? dziekuje z gory
goha
bardzo mi sie podoba ich sposob przedstawianiea informacji na stronie, wszystko jest czytelne, jasne, wlasciwie nie ma sie pytan, no moze poza jednym, jak jest z praca po skonczeniu studiow, np po kierunku ktory mnie zainteresowal czyli Prawo w Biznesie, pierwszy raz sie spotykam z takim kierunkiem, ale wydaje sie ciekawa alternatywa dla UMK, macie jakies info na ten temat?
17.05.2013
29.03.2013
łał dzięki Gal
laeś się rozpisał Chlopie, szacun normalnie, to pewnie w ramach tego konkursu, zeby sie zalapac na tableta, ale to i tak jestem pelna uznania, chyba bardziej obszernej opinii nie widzialam na zadnym innym forum pod zadna uczelnia, dzieki
GalAnonim
Ja poszedłem tam na studia dzienne, na których wciąż jestem, po odbyciu wcześniej innych studiów na dobrej państwowej uczelni, na kierunku średnio trudnym, i totalnie nie zwiazanym z finansami (tz. są łatwiejsze, są trudniejsze, zalezy co komu podchodzi). I tak: studenci: są różni, słabi i lepsi. Jedna dziewczyna przyznała mi się że ona nie miewa w zwyczaju czytać czegokolwiek, i była wielce niezadowolona, że musi teraz. Jednak są też ludzie z autentyczną pasją, którzy robią więcej niż się od nich wymaga, są zainteresowani tematem. Mam czasem wrażenie że wielu brakuje przewodnictwa, mogli by robić więcej, ale równają do tych gorszych. A, jeszcze powiem że kultura osobista ok 10- 20% studentów jest nieprzystająca do standardów uczeli wyższej. Na szczęście ci ludzie rzadko chadzają na zajęcia. Jednak nikt ich na WSB nie prostuje. Np. "Panu podziękujemy już za udział w dzisiejszych zajęciach/wykładzie, tam są drzwi, dostaje pan nieobecność, na następnych zajęciach oczekuję lepszej postawy" to takie proste i przydałoby się. Wykładowcy: prawdziwi specjaliści, pracujacy na państwowych uczelniach, prowadzą wykłady i ćwiczenia na dobrym poziomie. Jedni wymagają więcej inni mniej. Ja mam poczucie że wielu ( nie wszyscy, ale większość) wymaga ciut za mało, zbyt łatwo jest dostać dobrą ocenę. Organizacyja studiów/ biurokracja: tu widzę znaczny skok jakościowy w porównaniu do państwowych uczelni. Żadnego czekania na korytarzu, wiele rzeczy załatwia się elektronicznie, żadnych wrednych bab z dziekanatu, proszenia się , płaszczenia przed Jaśnie Państwem. Z początku nie mogłem się przyzwyczaić, traktują cię jak klienta, nie petenta. Korzyść ze studiów: nie ma się co oszukiwać, dyplom WSB nie jest równy w oczach społeczeństwa dyplomowi renomowanej państwowej uczelni, basta. Sam temat korzyści, oddzielonej już od renomy szkoły, odniesionej ze studiów jest dyskusyjny na każdej uczelni. Jak ją zmierzyć? Na pewno można się tam wiele nauczyć, ale tylko wtedy kiedy ma się motywację wewnątrz siebie, kiedy przychodzi się po przewodnictwo, ale z drugiej strony czy tak nie jest na każdych studiach? Można też się ślizgać po zaliczeniach, brać notatki od ludzi, ściągać na egzaminach dostawać enty termin zaliczenia, warunek od warunku, i przejść studia. Ale znowu pytanie, czy nie jest tak również na państwowych uczelniach, przynajmniej ostatnio? Na tzw. "dobrej państwowej uczelni" również naoglądałem sie przeróżnych obrazków. Ogólne wrażenie: uważam że na WSB w Toruniu studiuje sie komfortowo, jeżeli ktoś wie czego chce, potrafi się uczyć, jest w miarę dojrzały i samodzielny, nie powinien mieć kompleksów. Choć poziom jest zapewne niższy od państowej uczelni (tak mi doniosły odpady z UMK), to uważam że sama wysokość ustawienia poprzeczki progu zaliczeń jeszcze nie uczyni z nikogo specjalisty. (choć ten właśnie poziom, nieco za niski, jest największą bolączką tej szkoły) Specjalistę czyniu pasja, zainteresowanie,samodyscyplina, zawzięcie, (itd. itp.) no.... i trochę szczęścia
25.03.2013
24.03.2013
Ewa
Poziom bardzo niski, skończy każdy ,kto zacznie. Warunki od strony organizacyjnej - bardzo dobre. Nie polecam osobom, które nie sa zdeterminowane do intensywnej pracy własnej bez względu na wymagania wykładowców- już na pierwszym roku zaczniecie się uwsteczniać.. Poziom intelektualny wielu studentów tak załosny, ze trudno pojąć, jak trafli na wyższe studia. nnie polecam.
KKamiński
Wyższa Szkoła Bankowa bardziej zaczęła jechać na swojej renomie. Przez to, że uważają, że 'są najlepsi' to poziom nauki spada. Wiem to bo wcześniej studiował tam mój brat, i ja... ja po roku zrezygnowałem. Uczelnia powinna podwyższać swój poziom, jest jednak odwrotnie. nie polecam
18.03.2013
21.02.2013
meteora
Jestem studentką 3. roku na finansowanym przez UE kierunku Turystyka i Rekreacja. Za naukę nic nie płacę (jeśli zrezygnuję lub mnie skreślą z listy - wtedy płacę karę). Już na pierwszym roku byłam rozczarowana; przedmioty typowo turystyczne (których było zdecydowanie za mało) ,,odklepane'' na byle jak, większy natomiast nacisk kładło się na typowe, powtarzane z roku na rok kierunki typowe dla tej uczelni (prawo, ekonomia). Dla porównania; w Technikum Hotelarskim zdobyłam znacznie większą wiedzę, w tym praktyczną. Na dobre wsparcie finansowe ze strony uczelni ciężko liczyć, dopiero niedawno zwiększono próg stypendialny po długich obietnicach. Dodatkowo obciąża się studenta obowiązkowymi, płatnymi obozami sportowymi. Nie ważne, czy kogoś na to stać. Jest mało przedmiotów ze specjalności i kierunku, ponadto moja obrona sprowadza się do ustnego egzaminu z trzech lat oraz do napisania pracy licencjackiej W GRUPACH, bez uprzedniego przedyskutowania tego ze studentami.
cha, cha, cha
dobry zarcik, ch, cha, Sorbona????? Jak masz mozliwosci, to gratulacje, ja mysle, ze jak ktos planuje jakakolwiek zagraniczna uczelnie, to nie beirze pod uwage zadnej szkoly prywatnej, ani WSB ani kazdej innej, moze sie zastanawiac nad najlepszymi uniwersytetami (Warszawski, Jagiellonski), moze pologuda jakas, ale nie studia w Toruniu, swietne, naprawde
18.02.2013
02.01.2013
absolwent
JESTEM TEGOROCZNYM ABSOLWENTEM TEJ UCZELNI WYDZIAŁ W BYDGOSZCZY. POZIOM NA UCZELNI TAK NAPRAWDĘ TO ZALEŻY OD POZIOMU JAKI REPREZENTUJĄ STUDENCI!!!! JEŻELI STUDENCI"MIERNI" TO I POZIOM SPADA! A TAK PRAWDĘ MÓWIĄC, TO JEŻELI KTOŚ MA WYGÓROWANE AMBICJE (NIERAZ NA WYROST) TO LEPIEJ WYBRAĆ RENOMOWANE UCZELNIE ZAGRANICZNE, NP SORBONA ?
kopernik
Ciężko mi było namówić rodziców na opłacanie szkoły wyższej. Nalegali żebym jednak poszedł na uniwerek albo politechnikę, ale w końcu wzięli pod uwagę moje argumenty, albo może odechciało im się dyskusji. W każdym razie rozpocząłem studia w Wyższej Szkole Bankowej w Toruniu dwa lata temu i jeszcze ani razu nie miałem powodu do narzekań!
12.08.2012
09.08.2012
kolec
Jest w Polsce kilka szkół wyższych bankowych, ale jak wybierałam się na studia to wybór zawęził się do dwóch: toruńskiej i poznańskiej. właścwie tylko odegłość od domu zaważył na wyborze torunia, bo poziom jest bardzo podobny. Wg mnie Toruń może się pochwalić świetną WSB!
edyta
dobra lokalizacja, dobre warunku dla studiujacych, dobra obsluga administracyjna, dobre nastawienie do studiujacych - ogolnie dobra ocena, nawet w kierunku bardzo dobra
29.07.2012
03.06.2012
czesia
niektórzy wykładowcy wymagają moim zdaniem zbyt mało, zaliczenia są czasem wręcz banalne, albo mnie się tak wydaje. liczyłam na trochę wyższy poziom studiów, no ale myślę że skończę licencjat i postaram się przenieść na uniwersytet.
czesia
niektórzy wykładowcy wymagają moim zdaniem zbyt mało, zaliczenia są czasem wręcz banalne, albo mnie się tak wydaje. liczyłam na trochę wyższy poziom studiów, no ale myślę że skończę licencjat i postaram się przenieść na uniwersytet.
03.06.2012
18.05.2012
julka
Jestem świeżo po maturach, poszły jak poszły dopiero się okaże. Zastanawiam się nad finansami i rachunkowością. Oczywiście będę startować na uniwerek, ale nie wiem czy się dostanę. A jak wyglada studiowanie w bankowej? Jaki poziom i wykładowcy?
agalos2
Przyjazna atmosfera i niezła jakość kształcenia.
02.04.2012
21.02.2012
gospodarowanie nieruchomościami
poprosze o opinie studentow kierunku gospodarowanie nieruchomosciami w WSB w Toruniu, zalezy mi obiektywnych informacjach z naciskiem na to, jakie macie / mamy perspektywy pracy po skonczeniu tego kierunku?
do VIPa
nie, to samodzielna szkola, oddzielny niezalezny byt, tyle ze Wyzszych Szkol Bankowych jest w Polsce kilka, dla ciebie jako studenta to nie ma zadnego znaczenia, a jelsi juz to bardziej na plus, niz na minus, np. atutem jest przeplyw dobrej kadry wykladowcow, osobiscie uwazam, ze najlepsza jest WSB w Poznaniu, ale u nas ludzie nie narzekaja za mocno, raczej jest ok
23.01.2012
18.01.2012
ViP
czy to odłam poznańskiej uczelni?
Iza
Marta, smialo mozesz wybierac WSB w Toruniu. Ta szkola jest rozpoznawalna, na swoja pozycje, wladze (wlasciwie to biuro karier) staraja sie jak moga, by studenci byli dobrze przygotowani na rynek pracy, obowiazkowe praktyki, chyba najlepsze w Toruniu. Wystarczy byc systematycznym w nauce i bez problemow powinnas miec zaliczenia. Ida ci na reke, jesli masz poprawke, wiec naprawde po ludzku.
29.05.2011
27.05.2011
justyna
oceniam ten kierunek jak i całą szkołę bardzo pozytywnie, w wielkim skrócie: wykładowcy w porządku, mniej lub bardziej wymagający, ilość nauki do ogarnięcia, chyba każdy da sobie rade, ode mnie +
marta
jestem tegoroczną maturzystką, chciałabym dowiedzieć się czegoś o Turystyce i Rekreacji w WSB w Toruniu, poziomie nauczania, wykładowcach
24.05.2011
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku