Ocena uczelni


Komentarze (82)


  • Weronika

    Proszę o opinie na temat kierunku dietetyka. Chciałabym tu studiować zaocznie (3 rok)
    5/28/19
  • Zmiana

    Bardzo proszę o opinię o psychologii na WSNS. Jak oceniacie wykładowców, sposób realizacji zajęć itd.? Czy ktoś z Was miał już może okazję po tych studiach zweryfikować rzeczywistość rynku pracy? Rozważam tryb zaoczny ze względu na pracę w innym (zupełnie) zawodzie obecnie i chcę zdobyć wykształcenie z tego zakresu. Zastanawiam się jednak, czy uczelnia dostarcza praktycznej wiedzy, czy lepiej jednak zainwestować w dobre kursy albo szkolenia z konkretnej dziedziny psychologii? Rozważam ten kierunek pod kątem przebranżowienia się. Być może popełniam błąd taktyczny myśląc, że te studia mi w tym pomogą. Szukam możliwości , które mi w zmianie pomogą, a nie tylko pochłoną czas i energię. Z góry dzięki za wszelkie opinie! :)
    5/6/19
  • iga

    Jestem absolwentką szkoły kierunek kosmetologia. W trakcie studiów przeniosłam się do warszawy. Uczelni nie polecam, gdyż mało nauczyłam się. Zbyt lajtowe podejście do wszystkiego, dla samego papierka można iść.
    4/15/19
  • Student

    Hej. Wie ktoś coś o stypendiach w 2018/2019? Kiedy będą wypłacane?
    12/5/18
  • WSNS

    W odpowiedzi na ten wpis „studenta”, uważam, że jest to ewidentny wpis konkurencji, która robi co może, żeby zaszkodzić. Opinia ta jest kompletnie niewiarygodna, ponieważ nie ma w niej żadnych konkretów, a jej jedynym celem jest przedstawienie WSNS w ogólnie złym świetle. Uważam, że sugerowanie się anonimowymi opiniami w takich portalach jak ten jest nieuzasadnione, szczególnie wtedy gdy chodzi o podejmowanie tak ważnych decyzji jak wybór kierunku studiów i uczelni. Jeżeli ktoś pragnie uzyskać prawdziwych informacji o danym kierunku studiów to powinien przybyć osobiście na uczelnię i zwrócić się bezpośrednio do autentycznych studentów WSNS.
    10/3/18
  • Student zaoczne

    Zjazdy w takim trybie przy zajeciach tylko w piatki i soboty to powinny byc co tydzień. Oprócz tego że zjazdów jest malo, to zajecia tylko w piątki i soboty i przeważa teoria, którą można sobie w domu przeczytać. Masakra i brak przygotowania do zawodu oraz zdobycia umiejętności. Liczą się tylko zaliczenia i egzaminy, a nie rzeczywiste przygotowanie studentów do pracy w zawodzie. Za takie przygotowanie czesne powinno być 4 razy mniejsze. Ale nie o to chodzi aby malo placic i dostać tylko papier. Studia są po to aby zdobyć umiejętności a nie same wiadomości teoretyczne.
    9/30/18
  • Studentka

    Jak ocenianie studia stacjonarne kosmetologii pod względem praktycznym? Czy warto? Mam na myśli zajęcia praktyczne z wizażu i kosmetyki pielęgnacyjnej i upiększającej, tj paznokcie. Proszę o opinię absolwentki kosmetologii na studiach w tym trybie w wsns lub osoby po pierwszym, drugim roku studiów.
    9/29/18
  • Do I

    Czy ciężko? Hmmm. Jak na studiach trzeba się uczyć, aby zaliczyć przedmioty. Jednak egzaminy są z materiału, który jest omawiany, a nie ze szkoły średniej, więc nie polecam się bać. Czasami jednak warto wypożyczyć książki z biblioteki i douczyć się więcej. Zawsze warto spróbować!
    9/20/18
  • Monia

    Studia podyplomowe z Dietetyki jak najbardziej polecam. Kończyłam też na tej uczelni Logopedie i przecierałam oczy ze zdumienia, jak nieprofesjonalnie opracowane były materiały, jak zobaczyłam cytaty z biblii, to wiedziałam, że ukończę kierunek tylko dla papieru i każdy materiał będę musiała sama weryfikować, uczelnia powinna zwrócić uwagę na to kogo zatrudnia....i sprawdzać na platformie jakość materiałów udostępnianych przez wykałdowców
    8/31/18
  • l

    Witam, w tym roku wybieram się na kosmetologię lecz niestety bylam w klasie humanistycznej i nie uczylam się od 3 lat chemii ani biologii czy poradzę sobie z tymi przedmiotami ? bardzo ciężko jest ?
    8/15/18
  • Wojtek

    Witam, jestem po drugim zjeździe - podyplomowe- atmosfera super- pierwsze wrażenie na 6-stkę. Wykładowcy kompetentni- wiem co mówię [kończyłem już kilka podyplomówek na innych renomowanych uczelniach i znam stosunek niektórych wykładowców do studentów]. Tutaj na WSNS wykłady i ćwiczenia naprawdę na wysokim poziomie- [Przygotowanie Pedagogiczne]. Szkołę poleciła mi znajoma- jak na razie mi wszystko odpowiada. To jest tylko moja opinia ale może komuś pomogę w wyborze. Jestem na Przygotowaniu Pedagogicznym - wydaje mi się że w Lublinie i okolicach to najlepszy wybór- [również cenowo] nabór 2 razy w roku, szkoła nowa, barek, parking. Podkreślam- wykładowcy "normalni"- nie traktują z "góry" studentów- naprawdę bogaty zasób wiedzy i umiejętność przekazywania- odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach. Polecam.
    3/3/18
  • absolwent

    Witam Chciasłem sie podzielic opijna o wsns i z czystym sumieniem polecam tę szkołe, jest rewelacyjna i to wspaniałe podejście do studenta, no aż chce się tam wracac :-) Pozdrawiam wszystkich z WSNS
    2/25/18
  • Wojtek

    Witam, zamierzam zacząć studia podyplomowe przygotowanie pedagogiczne. Czy jest ktoś kto jest w trakcie lub skończył lub też się zapisuje. Czy może ktoś podzielić się doświadczeniami, czy "można" czasami ominąć zjazdy- dużo pracuję? Proszę o kontakt mail: wojciechmedak@wp.pl
    2/17/18
  • wsns

    Uwaga W WSNS trwają zimowe zapisy na studia II stopnia (magisterskie) - kierunek Zarządzanie oraz studia I stopnia (licencjackie) szczegóły na: http://www.wsns.edu.pl/ oraz studia podyplomowe realizowane przez Internet szczegóły na: http://www.wsns.edu.pl/pages/studia-podyplomowe
    1/24/18
  • Monika

    Witam Czy byłby ktoś tak miły i napisał mi jak wyglądają studia podyplomowe na kierunku logopedia .Jaki jest poziom nauczania oraz czy materiały w systemie e-learning są bogate w wiedzę i czy z tej uczelni można cokolwiek wynieść? Wspomnę ,że nauka nie sprawia mi problemu i lubię przyswajać wiedzę więc im więcej i trudniej tym stanowczo lepiej .Będę niezmiernie wdzięczna za jakiekolwiek informacje podesłane na mail : malta3@live.dk .
    11/12/17
  • Roman Stachyra

    Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Lublinie to kolejna uczelnia w której uzupełniałem swoje kwalifikacje zawodowe. Tym razem były to trzysemestralne studia podyplomowe na kierunku Przygotowanie Pedagogiczne. WSNS w Lublinie to nowoczesna baza dydaktyczna w nowym budynku, szereg udogodnień dla studentów i słuchaczy studiów podyplomowych (obszerny parking dla zmotoryzowanych, bufet gdzie za przystępną cenę można zjeść dobry posiłek). Bardzo miła i merytoryczna obsługa w Dziekanacie, no ale przede wszystkim doskonała kadra dydaktyczna. Pośród wielu zacnych pracowników naukowych uczelni wyróżnia się Pani mgr Aurelia Kunc. Pani mgr prowadzi zajęcia w sposób zrozumiały i przystępny chociaż zagadnienia metodyki i dydaktyki nie są łatwe a zwłaszcza że wielu klasyków tych dyscyplin często się uzupełnia i tworzy nowe teorie na bazie teorii swoich poprzedników .Ogromna wiedza, doświadczenie i umiejętność dotarcia do każdego słuchacza to cechy osobowości Pani mgr Aurelii. Ponadto jest osobą bardzo życzliwą, wyrozumiałą i pogodną pomimo że praca którą wykonuje jest bardzo wyczerpująca. Osobiście polecam każdemu zainteresowanemu studia w WSNS w Lublinie, a zgłębianie wiedzy z metodyki i dydaktyki pod kierunkiem Pani mgr Aurelii Kunc.
    10/4/17
  • Joanna Jarosz

    WSNS to wspaniała uczelnia, na której dane mi było studiować. Ukończyłam tam trzysemestralne studia podyplomowe w zakresie Przygotowania Pedagogicznego. Myślę, że to miejsce przyjazne dla studenta i jego rodziny :). Zjazdy dla studentów studiów podyplomowych są wyłącznie w soboty. Z perspektywy moich doświadczeń edukacyjnych (to moje czwarte studia, a trzecie podyplomowe) zbieranych w różnych miejscach szczerze polecam WSNS. Uważam, że zajęcia jakie proponuje Uczelnia są na bardzo wysokim poziomie merytorycznym. Wykładowcy są życzliwi i bardzo przyjaźnie nastawieni do słuchaczy, studentów. Nie wszystkie przedmioty są ''łatwe, miłe i przyjemne''. Dla mnie najtrudniejszym przedmiotem była metodyka. Dzięki życzliwości i cierpliwości Osoby prowadzącej, Pani Magister Aurelii Kunc potrafiłam zrozumieć i zgłębić wiadomości w tej dziedzinie. Dzięki ogromnej wiedzy Pani Magister i wspaniałemu przygotowaniu metodycznemu bezproblemowo poradziłam sobie na praktykach pedagogicznych. WSNS zaoferowała mi solidną teorię i wiedzę, którą zdobywałam nieraz ''w pocie czoła'', ale wysiłek procentuje i przynosi niemałą satysfakcję. Uczelnia posiada wspaniałą bazę lokalową z widnymi, przestronnymi salami. Na parterze można zjeść posiłek w dobrze zaopatrzonym barku. W szatni jest ksero, miłe Panie zawsze znajdują czas na kopiowanie notatek dla zabieganych studentów. W Dziekanacie pracują bardzo życzliwe Panie. A Pani Rektor, Gospodarz tej Uczelni jest Osobą kompetentną, miłą, życzliwą, zawsze znajdującą czas i uśmiech dla każdego.
    10/2/17
  • sluchacz

    Studiowalam tam przygotowanie pedagogiczne, zero wyrozumialosci dla sluchaczy, w dodatku zarty polityczne, zarty ze studentow - i taki przyklad daja przyszlym nauczycielom? W szczegolnosci prowadzaca metodyke jest ponizej wszelkiej krytyki, 'pani magister' jak kazala do siebie mowic, traktuje doroslych ludzi jak dzieci, na ktorte trzeba nakrzyczec. Uzywala nieaktualnych danych i uczyla przestarzalych metod. Kiedy pokazalam moje notatki doradcy metodycznemu z mojego przedmiotu zlapal sie za glowe.
    9/21/17
  • Aga

    Witam, czy móglby mi ktoś podesłać informacje dotyczące studiów podyplomowych wspomaganych przez internet z logopedii? na wsns w Lublinie interesuje mnie jakie są tam przedmioty? czy po tych studiach mogę otworzyc własny biznes czy tylko dają uprawnienia do pracy z dziećmi w szkole? i czy 3 semetry to tyle co 4 semestry na innych uczelniach? i czy zjazdów faktycznie jest 6 + egzamin?. Z góry dziękuję za informacje gusiaa08@gmail.com
    7/18/17
  • kandydat

    jakieś konretne wskazówki dla przyszłego studenta? na co zwrócić uwagę? czego się spodziewać? czy warto iść na tę uczelnię?
    6/20/17
  • Karolina

    Witam, czy moge prosic kogoś co kontakt kto studiował dietetyke/dietoterapie on-line?? Chciałam wiarygodną opinię i szczegóły karolcia22031@wp.pl
    5/25/17
  • wsns

    Szanowni kandydaci, w WSNS macie możliwość studiowania dwóch kierunków jednocześnie: Socjologii i Psychologii, Pracy Socjalnej i Psychologii, a opłacacie tylko za jeden kierunek. Po trzech latach uzyskujecie dwa dyplomy. Nie traćcie czasu i pieniędzy. Wybór należy do Was.
    2/13/17
  • Magda

    Witam, czy ktos studiowal on-line podyplomowa socjoterapie lub resocjalizacje? Prosze o opinie lub kontakt magdzik-kasprzyk@wp.pl Z gory dziekuje i pozdrawiam!
    2/7/17
  • kasia2006222

    Witam, Mam pytanie do tych którzy studiowali podyplomowo dietetykę on line. Jak wygląda kwestia zjazdów? Na stronie jest informacja że odbywają się 4 zjazdy obowiązkowe. Czy są to po 2 zjazdy na koniec każdego semestru czy np. co 2 miesiące? Mieszkam za granicą i byłabym zainteresowania studiowaniem online, ale przyjazd do Polski 4 razy w roku to dla mnie dosyć duży problem. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
    12/7/16
  • ona

    Jestem zainteresowana ratownictwem medycznym, czy mogę zaczerpnąć jakichś informacji ? Jak wygląda poziom kształcenia? Czy faktycznie dostaje się tylko papierek a wychodzi z wiedzą zerową ? Czy jest ktoś kto studiuje i może mi coś więcej powiedzieć na ten temat ?
    12/7/16
  • wsns

    Jestem pod wrażeniem, szybkiej odpowiedzi oraz profesjonalnym podejściem do słuchaczy studiów podyplomowych. Skończyłam wiele kursów, studia podyplomowe, itp. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak miłym, otwartym podejściem. Pozdrawiam serdecznie, życzę wszystkiego dobrego dla Całej Uczelni!! Natalia Halaburda-Bżdziel
    11/28/16
  • Magda

    Hej. Jestem zainteresowana studiami zaocznymi - dietetyka. Czy ktoś wie coś na ten temat? Ktoś studiował/studiuje na tej uczelni? Jesteście zadowoleni?
    11/20/16
  • asia

    Hejka, jest tu ktoś z podyplomowej logopedii? Jak się uczycie do egzaminu na 3 XII? Ogarniecie to wszystko/ To chyba nie jest możliwe... Może wiec ktoś , jak wygląda egzamin? Odezwijcie się!
    11/5/16
  • Ilona

    Ja tez zaczynam logopedie podyplomowke .Ciekawa jestem jaka bedzie jakos ksztalcenia .
    10/24/16
  • Natalia

    Hej Asia, Też zaczynam podyplomową logopedię. Czekam na informację i materiały :) Skąd jesteś ?
    10/13/16
  • asia

    Właśnie zaczynam podyplomową logopedię. Jestem ciekawa, jak wygląda to w praktyce - czy samemu można przygotowac się do egzaminów, jak one wyglądają (ustne, pisemne, trudne, łatwe...). A co z zajęciami na zjazdach egzaminacyjnych, bo o takich piszą na stronie. Rozważam też Kursor - ten znam i wykładowcy są ok. Czekam na opinie
    10/9/16
  • izka

    witam, chciałabym się dowiedzieć czy warto podejmować studia zaoczne na kierunku psychologia, tzn. jak jest z kadra, zajęciami itp.
    9/19/16
  • x

    Do y, nikt mi nie musiał podpowiadać sam napisałem, żenada to styl w jakim był przeprowadzony egzamin.
    6/20/16
  • y

    Do x, a co żałujesz, że nie było jak na egzaminie maturalnym czy tego, że Ci nikt nie podpowiedział ?
    6/20/16
  • x

    Na egzamin przyprowadza Egzaminator dwie Panie rozdają test i pomagają aby nikt nie ściągał a w między czasie jednej osobie podpowiedzi udzielała. Nie wiem kto to był i w jakim charakterze.
    6/12/16
  • jan

    moja ocena - pozytywna
    12/7/15
  • to ja

    Czy ktoś studiował podyplomowa dietetykę na tej uczelni? Interesuje mnie to, czy rzeczywiście nauczę się tam tego co potrzebne. Pracuje w gastronomii i jest mi to niezbedne do dalszej pracy. Więc czy nauczą czy nie, pytam ponieważ opinie są różne. Dziękuję.
    10/20/15
  • ciekawy

    Czy decydując się na studia w tej uczelni na kier ratownictwo medyczne mam możliwość przeniesienia się po pewnym czasie na inną uczelnie mam tu na myśli u medyczny.
    8/30/15
  • M

    Hej! Czy mógłby mi ktoś dokładnie powiedzieć jak wyglądają studia podyplomowe wspomagane przez Internet? Jak wyglądają egzaminy. Studiuję już na innej uczelni i boję się czy uda mi się pogodzić dwa kierunki jednocześnie bo jeszcze praca w szkole itp. Jestem ciekawa czy te studia są cięzkie i jak wygląda zdawalność egzaminów. Będę wdzięczna za każdą szczerą odpowiedź
    7/30/15
  • wsns

    W odpowiedzi. Proszę podchodzić do potencjalnych kandydatów z szacunkiem i nie sądzić, że wybierają poszczególne uczelnie na podstawie anonimowych wpisów, w większości samych pracowników uczelni, którzy próbują w ten sposób zniechęcić wrzucając negatywny wpis do konkurencyjnej uczelni, bądź zachęcić do podjęcia studiów na danym kierunku we własnej uczelni – wrzucając pozytywny wpis. Widać to wyraźnie śledząc wpisy z jakimi kierunkami dana uczelnia ma kłopoty z rekrutacją – wtedy jest najwięcej pozytywnych wpisów, jednak nieautentycznych „naganiających” na ten kierunek. Kandydaci na studia to naprawdę inteligentni ludzie, którzy w większości nie idą na studia dla mgr i nie to jest ich główną motywacją. Rozsądek nakazuje, żeby kierować się tym co rzeczywiście uzyskali i doświadczyli ale prawdziwi – podpisujący się imieniem i nazwiskiem (a nie anonimowi) studenci czy absolwenci danego kierunku i do nich się zwracać z zapytaniem – czy warto?
    7/30/15
  • ?

    na którym kierunku oni mają najwyższy poziom? w czym się specjalizują?
    7/28/15
  • wsns

    Wyjaśnienie dla „nijakiego” Zgodnie z regulaminem pomocy materialnej dla studentów w WSNS rozdział III pkt 4 stypendium rektora dla najlepszych studentów przyznaje Komisja stypendialna na wniosek studenta. Może być taka sytuacja, że student z wysoką średnią nie stara się o uzyskanie stypendium, bo nie złożył odpowiedniego wniosku. Ponadto zgodnie z pkt.6 w/w regulaminu liczba przyznanych stypendiów rektora dla najlepszych studentów na danym kierunku (nie danego rocznika) studiów nie może być wyższa niż 10% liczby studentów tego kierunku, według stanu na dzień rozpatrywania wniosków. Średnia ocen danego kierunku nie pokrywa się ze średnią ocen na poszczególnych rocznikach ( dla I, II, III roku ). Może się więc zdarzyć, że wysoką średnią ocen na danym kierunku uzyskają studenci jednego rocznika co spowoduje, że pozostałe roczniki mają mniej osób zakwalifikowanych do tego stypendium (tak też się stało z rocznikiem „nijakiego”) Ranking ocen dotyczy całego kierunku, a nie poszczególnych roczników. Jeżeli chodzi o tzw. specjalności na danym kierunku studiów, to z reguły powinny być one tworzone tylko w przypadku, kiedy zbierze się dostatecznie liczna grupa studentów zainteresowanych daną specjalnością. Uczelnia i tak w miarę możliwości stara się wyjść naprzeciw oczekiwaniom studentów i bywa tak, że zajęcia specjalizacyjne są realizowane dla bardzo małych grup (przykładem jest socjologia czy kosmetologia). Takie mało liczne grupy na uczelniach publicznych nie miałyby niekiedy szans w ogóle być utworzone. Są także takie sytuacje, kiedy dany rocznik nie jest zainteresowany konkretną specjalnością i chce realizować w programie studiów różne przedmioty praktyczne, aby nie ograniczać w przyszłości swoich szans na rynku pracy i poznać różne aspekty przyszłego zawodu np. na kierunku techniki dentystyczne są realizowane zarówno zajęcia praktyczne z protetyki, jak i z ortodoncji, gdyż jako absolwent tego kierunku będzie znał specyfikę zawodu zarówno w pracowni protetycznej, jak i w pracowni ortodontycznej. Student ma natomiast możliwość wyspecjalizowania się w jednej ze swoich ulubionych dziedzin także poprzez realizowanie pracy dyplomowej w danej tematyce (poprzez wybór odpowiedniego seminarium dyplomowego i napisanie pracy dyplomowej na ostatnim roku studiów), jak i może wybierać odpowiednie instytucje w celu realizacji praktyk zawodowych, które mogą także poszerzać umiejętności w danej specjalności. Być może „nijaki” nie zauważył opisanych powyżej możliwości, a jeśli chciałby na ten temat porozmawiać, to powinien zgłosić się do dziekanatu i umówić na spotkanie z dziekanem w tej sprawie. Terminy i godziny konsultacji są dostępne dla wszystkich osób zainteresowanych.
    7/6/15
  • zainteresowana

    Jestem bardzo zadowolona ze studiów podyplomowych psychodietetyki, materiału bardzo dobrze opracowane, poza paroma wyjątkami, zwłaszcza zadowolona byłam z materiałów Psychiatria, a odżywianie. Wydawało mi sie, ze skoro lekarz opracowywał te materiały, to będą do niczego, a tu taka niespodzianka:)) Studiowałam już na wielu uczelniach, pierwszy kierunek dziennie, na państwowej uczelni, potem zaocznie, generalnie jak wspominam moja zaoczna podyplomówkę na państwowej uczelni, to było marnowanie czasu, to była pedagogika dla nauczycieli, wykładowca od pedagogiki opowiadał nam o przewadze studentów uczelni technicznych od humanistycznych, sam kończył jako 1 kierunek matme:)), pewnie stąd te opinie:)), generalnie dużo anegdot z własnego życia, pedagogiki zero, zaliczenie po dobroci, bez pytania, na 4, jak ktoś chciał 5 sam musiał się przygotowywać, a pytania i tak miał nie na temat:)) Tutaj przynajmniej dostaje te materiały, porządnie opracowane, nie tracą czasu na pogaduszki, anegdoty wykładowców narcyzów i nie jeżdżę tylko na egzaminy. Naprawdę miło mnie zaskoczyły te studia
    7/3/15
  • karolina

    Dzień dobry! Czy mógłby ktoś napisać jak wyglądają studia podyplomowe wspomagane przez internet? Czy egzaminy sa trudne? Czy w ogóle warto rozpocząć takie studia?
    7/3/15
  • nijaki

    Szkoła dobra dla kogoś komu potrzebny zwykły papier, aby iść uczyć się później na innych uczelniach. Podane specjalności to jedna wielka lipa, piszą tak na początku, a potem w trakcie 3 lat nauki wychodzi, że nie ma nic. Zajęcia dodatkowe to też pic, nawet jak zbierze się grupa chętnych to uczelnia ich olewa. Wykładowcy to jedyny plus tej uczelni, bo naprawdę są ok. Plan ułożony do bani, przynajmniej dla zaocznych kierunków, bo czasem jedne zajęcia w miesiącu tylko, ale w następnym to już 3 razy pod rząd. Czesne znośne, ale co do stypendiów to otrzymuje je zawsze tylko 2% z danego kierunku, na Moim kierunku były to 2 osoby, bo wybierają dwójkę z najwyższą średnią, chociaż często większość ludzi na kierunku ma dużo ponad 4,5 ( często jest 4,85 lub 4,90 ale tacy się nie łapią niestety bo wystarczy że ktoś ma 4,91 ). Komunikacja z dziekanem i rektorem też utrudniona, bo nie odpowiadają na oficjalne zapytania studentów tylko jak się ich przyciśnie to przysyłają Panią Dziekan i następuje "lanie wody" . Osobiście nie polecam nikomu kto faktycznie liczy na jakieś profity i rozwijanie się.
    6/17/15
  • niban

    Witam, czy ktoś studiował na WSNS podyplomowo wychowanie przedszkolne? Dużo jest nauki? Trudne egzaminy? Bardzo proszę osoby, które studiowały lub studiują ten kierunek o kontakt. Mój e-mail niban@poczta.onet.pl
    5/27/15
  • absolwent

    Rutkiewicz Piotr To dobra uczelnia bo sam ją skończyłem ale rzeczywiście teraz może być problem z chętnymi...ja w każdym razie polecam z czystym sumieniem...dobra kadra, super zaplecze...byłem jednym z pierwszych studentów...
    2/27/15
  • Magda

    Studia podyplomowe jak najbardziej polecam. Kończyłam Dietoterapie, materiały super do poczytania, choć nie są łatwe, dużo tam biochemii. Dla zapracowanych super sprawa, chociaż trzeba mieć trochę samozaparcia, żeby samemu przygotowywać się do egzaminów.
    1/14/15
  • rozczarowany

    Miało być pięknie na ratownictwie, przyjmują ponad 50 osób na rok, ciekawe jaki będzie podział na grupy na zajęciach praktycznych. Poziom nauczania przeciętny, anatomia leży a właściwie brak poziomu. Czy liczy się coś poza kasą? Wątpię
    12/23/14
  • ratownik medyczny

    Do Żenady jestem jednym z wielu którzy przyszli do wsns na ratownictwo medyczne z państwowej uczelni i bardzo się cieszę, że jest taka uczelnia na której mogę płacić 10 rat mniejszych niż 9 większych. Co do planu nie odbiega w niczym od tych jakie były na państwowej. Jeżeli chodzi o stypendia to dobrze że są od 4,50 bo są większe.
    12/8/14
  • :D

    Nie polecam tej uczelni jako stacjonarnej plan jest tak beznadziejny ze szok , kasę się płaci duża aż 10 mcy, zajęcia łączone z innymi rocznikami . stypendia lipa kto ma 4,5 to nie dostanie stypendium . żenada
    11/21/14
  • xyz1

    polecam, przekładają raty, idą na rękę, dla zapracowanych w sam raz. Czasami chaos - ale tak jest na każdej uczelni. skończyłem państwową i wiem co mówię.
    10/19/14
  • czcuzu181

    witam mam zamiar zapisać sie do WSMS na terapie zajęciową online czy może mi ktoś powiedzieć czy warto i coś o tej uczelni ?
    9/11/14
  • absolwent

    Jestem absolwentem wsns i mimo wszystko teraz z perspektywy wspomnień bardzo życzliwie i miło wspominam tą uczelnię
    2/6/14
  • azymutka

    serdecznie prosze o kontakt mailowy osoby ktore sudiuja lub studiowaly kierunek Dietetyka i planowanie żywienia lub psychodietetyke. poszukuje informacji i materialow. moj email: tatarka3@interia.pl bardzo zlezy mi na kontakcie z osoba ktora studiowala w systemie online jeden z tych kierunkow, dziekujeeeeeee
    12/2/13
  • kinga

    zastanawiam się na rozpoczęcie w tej uczelni studiów podyplomowych przez internet Dietetyka. Jeśli ktoś takie kończył proszę napiszcie jak wyglądały egzaminy czy wystarczyło nauczyć się pytań testowych aby zdać egz.
    11/27/13
  • studentka

    byłam na technikach dentystycznych. no cóż, za taką kasę to powinno się wymagać. kadra 50 na 50. Są tacy co chcą nauczyć ale sa i tacy co tylko czują w studentach konkurencje i ją eliminują (teksty w stylu: nie podoba się to zapraszam na kosmetologie albo dietetykę, tam jest łatwiej). no sorry, coś tu jest nie halo. Na planie i w programie 60godzin praktyk, w praktyce wychodzi niecałe 40. wyposażenie pracowni, śmiech na sali. prace z wosku które robiliśmy musieliśmy oddawać na przetopienie dla następnych studentów!!! na pytanie czy będziemy robić wyciski usłyszeliśmy tekst ze jak złożymy sie po parę złotych i kupimy sobie masę to i owszem... zenada. prace protetyczne wykonuje się na idealnych fantomach, a nie na sobie czy pacjentach, byle chłystek by je zrobił bo są to książkowe przykłady. nikt nic nie wie, na pracowni studenci pozostawiani są sami sobie. takze generalnie nawet gdyby czesne wysoniło połowe obecnej kwoty byłaby to fortuna w stosunku do poziomu nauki. prosze wyciągnac z tego wnioski Pani Rektor.
    11/23/13
  • buka

    Uczelnia jeden wielki koszmar. Totalny chaos, nikt niczego nie wie, poziom prowadzacych bardzo niski, studia internetowe to zenada-materialy przygotowane bez logiki, wielki balagan, nic nie wnosza-lepiej kupic ksiazki i poczytac .da to taki sam wynik...
    11/22/13
  • zmiany

    wyluzuj, zmieniają sie na lepsze, muszą zrozumieć, że student i jego opinia to podstawa żeby istnieć na rynku uczelnie prywatnych za kasę
    11/17/13
  • student

    Witam Najgorsza uczelnia w Lublinie jeśli można nazwać ją uczelnią to jest biznes studenta traktuje się jak towar na którym można zarobić kadra w dziekanacie zmienia się bardzo czesto zła organizacja nikt nic nie wie liczą się tylko pieniądze
    11/17/13
  • podyplomowe

    Jeszcze jedna ważna sprawa, na uczelni jest troszkę bałagan, ale zawsze można liczyć na życzliwość, udogodnienia, przełożenie daty egzaminu ...., co jest ważne dla zapracowanych i zajętych słuchaczy studiòw podyplomowych.
    10/9/13
  • podyplomowe

    Jestem bardzo zadowolona ze studiòw podyplomowych psychodietetyki, materiału barzo dobrze opracowane, poza paroma wyjátkami,zwłaszcza z adowolona byłam z materiałòw Psychiatria, a odżywianie. Wydawało mi sie, ze skoro lekarz opracowywał te materiały, to będo do niczego, a tu taka niespodzianka:)) Studiowałam już na wielu uczelniach, pierwszy kierunek dziennie, na państwowej uczelni, potem zaocznie, generalnie jak wspominam moja zaocznà podyplomòwke na państwowej uczelni, to było marnowanie czasu, to była pedagika dla nauczycieli, wykładowca od pedagogiki opowiadał nam o przewadze studetòw uczelni technicznych od humanistycznych, sam kończył jako 1 kierunek matme:)), pewnie stád te opinie:)), generalnie dużo anegdod z własnego zycia, pedagogiki zero, zaliczenie po dobroci, bez pytania, na 4, jak ktos chciał 5 sam musiał sie przygotowywac, a pytania i tak miał nie na temat:)) Tutaj przynajmniej dostaje te materiały, porzádnie opracowane, nie trace czasu na pogaduszki, anegdoty wykładowcòw narcyzòw i nie jeżdze tylko na egzamimy. Naprawde miło mnie zaskoczyły te studia
    10/9/13
  • Małgorzata

    Szczerze polecam studiowanie na WSNS. Skończyłam tam socjologię i rozpoczęłam również tu studia podyplomowe. Uczelnia stwarza przyjemną atmosferę, wykładowcy są kompetentni, a wiedza przydaje się w życiu. Dzięki studiowaniu socjologii w WSNS mój światopogląd uległ znacznemu poszerzeniu i nauczyłam się w sposób racjonalny obserwować otaczającą rzeczywistość. Uczelnię darzę wielką sympatią i ogromnym sentymentem. A mam porównanie, gdyż studiowałam również na innej "wiodącej" lubelskiej niepublicznej uczelni, o której nie mogę powiedzieć niczego dobrego.
    8/13/13
  • absolwentka kosmetologi

    nie zgodzę się z opinią poprzedniczki ponieważ ukończyłam kosmetologię w tym roku i bardzo dobrze wspominam tę szkołę, szkoda tylko że nie będę mogła studiować w nowej siedzibie.
    7/22/13
  • ola

    Czy ktoś studiuje na tej uczelni taniec? jak tam jest, czy warto iść na ten kierunek?
    7/22/13
  • absolwentka kosmetologi

    NIe polecam, wicznie jakies problemy, zmarnowanie czasu i pieniedzy!
    7/14/13
  • ona

    W tym roku kończę i mimo paru minusów, które posiada uczelnia, to polecam ja, szczególnie tym którzy chcą pogodzić studia z praca i nie maja zbyt dużo czasu na naukę...:)
    5/23/13
  • karolina

    Bardzo jestem zadowolona z podyplomowych studiów w zakresie doradztwa zawodowego w Wyższej Szkoły Nauk Społecznych z Lublinie. Sa to studia na zasadzie e-learningu- tzn skrypty z materiałami czytamy sami w domu. Ze względu na moja sytuacje rodzinna i zawodowa (2 małych dzieci i praca na uczelni) był to jedyny mądry sposób, aby podjąć takie studia. I twierdzi tak tez większość moich kolegów ze studiów- przyjeżdżają z Wrocławia, Bolesławca, Warszawy, Gdańska, a sa to nierzadko ich trzecie, czy czwarte studia. Jest to po prostu bardzo dogodny sposób przyswajania wiedzy dla dorosłych. Kadra i władze uczelni mile i uczynne, chętnie godzą się na różne ułatwienia, o które prosimy. Z czystym sumieniem mogę polecić studia podyplomowe w zakresie doradztwa zawodowego w tej szkole. Karolina
    4/16/13
  • anka

    halo czy ktos tam studiował taniec? Bo niby kierunek jest, planu zadnego nie widac. Zdjęc rowniez nie ma.
    4/14/13
  • graza

    czy Wam tez sie rozjezdza ich strona WWW? slabo widac na tych zielonych tłach, a na dole to juz w ogole masakra, biala czcionka na bialym tle
    4/10/13
  • agis

    Jestem zainteresowana studiami podyplomowymi przez internet na asystenta rodziny .Czy ktos może wypowiedzieć sie na ten temat , jaki poziom , jak wyglądają spotkania.Jestem z woj. łodzkiego , więc musiałabym dojeżdzać na egzaminy , aięc chciałabym coś więcej wiedzieć.
    3/22/13
  • renata

    ukończyłam studia podyplomowe internetowe. Jestem bardzo zadowolona i zapisałam się na dalsze kierunki. Szkoda, ze od wielu lat nie rusza kosmetologia przez internet, którą jestem zainteresowana.
    3/17/13
  • Paweł

    "Miła atmosfera, konkretni prowadzący oraz profesjonalne podejście spowodowało, że jestem bardzo zainteresowany,by wrócić na WSNS w celu dalszego kształcenia, nie wykluczone że w przyszłości będę chciał Jeszce ukończyć podyplomowkę z pośrednictwa pracy." Konkretne kierunki i konkretni prowadzący, bardzo polecam szkołę jako ten który tam już studiował i zapewne jeszcze wróci tam sie uczyć. Polecam Gorąco
    12/19/12
  • absolwent

    zmarnowane 3 lata!!! Tragedia, balagan, ciasnota. Zero organizacji i zarządzania.Pracownie to bieda z nędzą. Zdecydowanie odradzam!!!!
    9/20/12
  • Polimon

    Tej uczelni zawdzięczam bardzo dużo nie tylko wiedzę. Szkołę polecam
    9/9/12
  • techniki dentystyczne

    czego moge sie spodziewac po kierunku techniki dentystyczne??? nie chodzi mi o prace, ale o jakosc ksztalcenia, poziom studiow, skad jest kadra, jak wyposazone sa pracownie, gdzie odbywaja sie praktyki, czyli to wszystko, co wiaze sie ze studiowaniem tego kierunku na tej uczelni WSNS w Lublinie
    4/5/12
  • exkierownik

    Dobrzy studenci - chętni do nauk i bardzo zdolni, kadra - w większości specjaliści i profesjonaliści - poza paroma wyjątkami. Minusem szkoły jest fatalne zarządzanie.
    4/4/12
  • papi

    Same dobre opinie, a moja nie bedzie za dobra. Wkurzalo mnie tutaj wszystko i zrezygnowałam i dobrze sie teraz czuje W KONCU
    1/24/12
  • Dent

    Techniki dentystyczne - prestiżowy zawód, jakże pomocny każdemu człowiekowi. Uczelnia kształci w tym kierunku na najwyższym poziomie. Studia ciekawe, z przyszłością. Umożliwią mi otworzenie własnej działalności.
    5/25/11
  • Aga

    Czy ktoś ukończył w tej szkole kursy prowadzone przez internet? Jaką mają opinię? Warto? Jak to funkcjonuje. Jestem bardzo zainteresowana kursem RATOWNICTWO PRZEDMEDYCZNE.
    5/25/11
  • Miłka

    Uczelnia posiada bardzo ciekawie prowadzoną specjalizację Kosmetologia. Współpracuje z renomowanymi markami jak np. Dr Irena Eris. Warto!
    5/21/11