• Uczelnia Społeczno-Medyczna w Warszawie
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Politechnika Łódzka
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (27)
Zachodniopomorska Szkoła Biznesu w Szczecinie, ZSB Szczecin

informatyka 1
Odp do 'informatyka' na pytanie odnośnie Aplikacji Moblinych. Jeśli masz dużo czasu na oglądanie filmów na YouTubie, Udemy i innych portalach aby zdobyć wiedzę umożliwiającą zrobienie zadań które obowiązują na zaliczenie, w sposób samodzielny i ze zrozumieniem to możesz startować.Jeśli nie to lepiej się skup na wykupieniu kursów np: na Code Academy i specjalizowaniu się w jednej/dwóch ścieżkach. Tak - ogólnie do wszystkich...kierunek Informatyka na ZPSB jest kierunkiem niedopracowanym. Wykładowcy są spoko i nie robią problemów, jest kilku pasjonatów - problem jest tacy że to są praktycy - są dobrzy w w tym co robią ale nie potrafią przekazać wiedzy. Większość z nich jest znudzona i w sumie nie wiem po co tam przychodzi bo pieniądze z projektów i innych działalności mają większe. Tym różni się znacznie np: Państwowe Technikum od prywatnych uczelni, "Technikum" jest tu tylko przykładem ja jestem na studiach. Jeśli interesuje cię np: Administracja lepiej idź na kurs w Uczelni IT na szkolenia z CISO w którym krok po kroku ma zapewnioną dawkę wiedzy z omówionymi przykładami - po prostu nie tracisz czasu. Druga sprawa to organizacja studiów - ta uczelnia chciała stworzyć program praktyczny umożliwiający zdobycie inżyniera założenie szczytne ale okazało się fiaskiem. Bardzo rozbity plan zajęć tzn. 4 godz. pracy z frameworkiem Django w piątek, później przerwa dwa tygodnie i znowu powrót do tego czego już nie pamiętasz. Problemy ze sprzętem uczelnianym to norma. Przyrost formy nad treścią jeśli chodzi o zadania a materiał na laborkach i wykładach. Moim zdaniem to dobra uczelnia dla ludzi którzy już pracują w IT i chcą sobie zrobić papier.
12.09.2018
24.06.2018
Fizjoterapia
Fizjoterapii już nie ma na ZPSB.
fizjoterapia???
czy Fizjoterapia to jest jakaś nowość na ZSB??? jakieś opinie na ten temat?
22.01.2018
10.11.2017
zajęcia niestacjonarne
czy w przypadku studiów zaocznych z Ekonomii dużo jest godzin e-lerningu? jak to wygląda w praktyce?
paulina1993
Chciałabym otrzymać informacji na temat studiów na zachodniopomorskiej szkole biznesu w Szczecinie.
09.02.2016
11.02.2015
pytanko
tak sobie czytam te wpisy na różnych szczecińskich szkołach, porównuję oferty, szkoda że w ZSB nikt nie odpisuje na pytania maturzystów i studentom tez chyba się nie chce za bardzo podzielić swoimi opiniami :-( Mnie interesuje Zarządzanie i chętnie bym się dowiedziała szczegółów, jak wyglądają studia tutaj
informatyka
interesuje mnie informatyka i wszystko co możecie powiedzieć o studiach na tym kierunku w Zachodniopomorskiej, nie wiem, od kiedy jest ta spechalnosc aplikacje mobilne, ale jeśli ktoś jest na tym, to sczezgólnie byłbym wdzięczny za komentarz na ten temat
12.11.2013
07.05.2013
mateusz
Biznes - w okół tego kręci się cały dzisiejszy świat.... Dlatego takie szkoły są potrzebne, dobrze że powstają, dobrze że świetnie sobie radzą :) sam się chyba pokuszę o wybór tej w Szczecinie bo wydaje się naprawdę super :)
borys
z tego co sie orientuje, to na prywatnych uczelniach ucza ci sami wykladowcy w wiekszosci przypadkow, co na pastwowych, wiec idac na socjologie do ZSB mozesz sie liczyc z tym, ze spotkasz wykladowcow z uniwerku, dokladnie to samo bedzie na innych uczelniach za kase, ktore prowadza ten sam kierunek, ja pewnie w przypadku socjologii sprawdzilbym dokladnie Humanistczna TWP, bo to kierunek bardziej humanistyczny niz ekonomiczny, a oni na takie sie nastawiaja, ale nie zaszkodzi wziac programy, porownac, poprosic o liste wykladowcow, itd.
06.02.2013
30.01.2013
gdzie socjologia??
chce isc na socjologie, zalozmy ze sie nie dostane na Uniwerek Szczecinski, to co polecacie; Zachodniopomorska Szkole Biznesu czy Wyzsza Szkole Humanistyczna TWP? jakie macie porownanie?
Kol1987
Wysoki poziom, swietna kadra, fajna atmosfera i perspektywy rozwoju
26.09.2012
26.09.2012
wyluzowana
Dla mnie szkoła świetna, elearning na poziomie, obsługa w systemie e-dziekanat bez zarzutu - polecam. Studiuję magisterkę z Ekonomii - choć nie jest łatwo, to jednak atmosfera naprawdę doskonała.
agata
E tam, nie podoa mi się tu. prawie wszyscy na roku starsi ode mnie, to od razu dystans tworzy. Mam pracę ale chciałam chocjaż jakieś studia zrobić, padło na zachodniopomorską szkołę biznesu, jednak nie była to dobra decyzja. nie wymagają od nas specjalnie, a przynajmniej nie tyle ile się przyzwyczaiła,.
27.08.2012
18.08.2012
mrówka
Ja skończyłam w tym roku ekonomię w zachodniopomorskiej szkole biznesu i mogę tylko powiedzieć, że jak nie wiecie gdzie studiować ten kierunek, to przyjdźcie tutaj. Tak jak osoba poniżej zauważyłam że wykładowcy odpowiednio traktują swoją pracę, a jest to przecież najważniejszy czynnik wpływający na jakość studiów.
ekonomia
studiuję tutaj ekonomię i naprawdę sobie chwalę. Wykładowcy nas nie olewają, potrafią wszystko wytłumaczyć a wiadomo, że ekonomia do łatwych nie należy. Potem zaliczenia i egzaminy to tylko formalność, bo wszystko już umiesz
18.07.2012
16.07.2012
wojtek
chciałem się zapytać o studia w berlinie. nie działa mi odnośnik na stronie więc nic nie wiem. ile one kosztuja? na jakim poziomie muszę znać język i czym to mam udowodnić, czyli jaki certfikat jest potrzebny? i kiedy konczy sie rekrutacja?
srednia
w tamtym roku koleżanka zaczynała jakąś szkołę prywatną i z tego co wiem to nie płaciła nawet za pierwszy semestr bo miała średnią 5,0 w liceum. tutaj tez jest taka opcja?
05.07.2012
03.06.2012
spam
dość innowacyjna szkoła, przejmuje się studentem, wykładowcy w miarę ogarnięci, wykształceni. z nauki dużo można wynieść, ale dobrze jest też samemu doczytywać, zgłębiac tematykę studiów. ja jestem na socjologii i żałuję że jak przychodziłam na studia to nie było socjologii internetu, brzmi ciekawie choć nie wiem co bym po tym robila.
Speed
Mi się podoba w sumie to takie Bevery Hills w Szczecinie :)
26.04.2012
26.04.2012
Speed
Na informatyce jest spoko wykładowcy z ZUT-u więc jest poziom a dla mnie najważniejsze są małe grupy wykładowca ma przynajmniej czas dla każdego :)
informatyka w Szczecinie
jestem zdecydowany na kierunek informatyka, zakladam opcje, ze matura pojdzie srednio i uczelnia panstwowa odpada, no wlasnie - tu mam pytanie: z tego co szukam, to informatyka jest w 3 szkolach prywatnych: Wyzszej Szkole Ekonomiczno-Turystycznej, Szkole Wyższej Stargardinum i tu,c zyli w Zachodniopomorskiej Szkole Biznesu. POrownuje oferty, pztrze na specjalnosci i nadal sie waham, mozecie cos w od siebie napisac, ci ktorzy studiuja wyzej ten kierunek, albo maja rozeznanie w temacie?
01.03.2012
06.12.2011
Kaśkaa
Mnie zainteresowała europeistyka! :) Jestem dość ciekawa czy kładą tam nacisk na języki? Może wiecie coś więcej na ten temat? Jeszcze się zastanawiam, ale myśle, że wybór padnie na tą właśnie szkołę więc szukam opinii i informacji o szkole i kierunkach. Tutaj najbardziej chodzi mio europeistyke
Ranatka
tak sporo nauki jest na kierunkach scisłych. Tzn nie wiem jak na humanie bo nigdy nie studiowałam ale na scisłych sporo. Jest też dużo zajec na myslenie itp. Ja jestem zadowolona chciaz czasem marze o chwili odpoczynku od tego wszystkiego.
02.06.2011
01.06.2011
Ekonomia
Ekonomia to fajny kierunek jak ktos lubi matme - jak to dziwnie brzmi he he, ja nie mialam problemów z metamatyką wiec dla mnie jest ok. Moja specjalność to Finanse i rachunkowosc, wybrana z duzym rozmyslem, chyba i przekonaniem. Cel jest taki, aby najpierw poprawcowac w wiekszej firmie, w dzaiale finansowym, ksiegowym, kadrowo-placowym jakim tam, a w przyslosci wiadomo, wlasne biuro ksiegowe mi sie marzy.
Wieśka
Dobrą opcją na licencjata według mnie to europeistyka. Ciekawy kierunek - na bank jest przyszłościowy i związany z Unią Europejską a to będzie się powoli rozwijało wszystko , także ja stawiałabym na to jeśli chodzi o wybór z mojej uczelni
30.05.2011
28.05.2011
Naomi
opcja dla mnie - socjologia, licencjat. POzniej sie zobaczy. Same studia na tym kierunku wydaja sie byc stosunkowo lekko strawne. Gorzej, ze z wyborem specjalnosci jakos nie ma szalu. Orientujecie sie moze, jakie mozna robic w ramach tego kierunku specjalizacje, jakie sa w innych uczelniach, bo tu tylko \"socjologia w w organizacji\".
Filip kierunek ekonomia
Na ekonomii luzu nie ma. Wykladowcy trzymaja poziom, przez co raczej na taryfe ulgowa nie mozecie liczyc. Ale juz na ludzkie zrozumienie spraw studenckich - i owszem. Sama szkola jak najbardziej godna polecenia, zreszta jest na rynku ladnych pare lat, wiec juz okrzepla.
25.05.2011
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Politechnika Łódzka
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu