Opinie o Uczelni Bydgoska Szkoła Wyższa (BSW Bydgoszcz)

85-059 Bydgoszcz , ul. Unii Lubelskiej 4C
+48 (52) 5841001,

Komentarze (188)

  • Agnieszka

    hej :) jak wygląda sytuacja na pielęgniarstwie - jakie są zajęcia i czy plan jest ułożony w miarę sensownie? :D
    01.11.2018
  • Studentfizjo

    Najgorsza uczelnia w Bydgoszczy, Pani prorektor ma studentów gdzieś, w ciągu roku wyjeżdża i nie ma z nią kontaktu, wykładowcy nie dostarczają na czas ocen do dziekanatu przez co student ma problemy. Uczelnia nastawiona na pieniądze nie na nauczanie
    27.10.2018
  • Monia

    hej :) jak wygląda sprawa stypendium socjalnego/ rektora na BSW? proszę o jakiekolwiek info, czy nie ma z tym problemu?
    11.10.2018
  • Student

    Super wykładowcy :) polecam
    10.10.2018
  • Inż

    Jak tu wygląda studiowanie budownictwa mgr ?
    05.10.2018
  • Aaa

    Lista prowadzacych jest na strefie studenta jak sie zalogujesz i pobierzesz plik planu zajec
    26.09.2018
  • Dietetyka

    czy gdzieś na stronie szkoły znajdę wykaz nazwisk osób, które będą prowadzić zajęcia na studiach z Dietetyki? Jeżeli zaś nie, to czy ktoś z Dziekanatu czy Rekrutacji podeśle mi na maila? To realne w ogóle jest? Jeśli są tutaj studenci - czy możecie powiedzieć jak jest na studiach z dietetyki?
    18.09.2018
  • Karolina

    Czy ktoś coś wie może o pielegniarstwie? Chciałabym zacząć naukę na tej uczelni na kierunku pielegniarstwo drugiego stopnia wiem że ten kierunek dopiero otwierają, ale może ktoś ma jakieś opinie dotyczące pielegniarstwa lub ogólnie szkoły? Zamierzam pracować w swoim zawodzie i jednocześnie rozpocząć naukę na studiach magisterskich czy jest to do pogodzenia i jak wyglądają zaliczenia ?
    05.07.2018
  • leniwce

    możemy tak pytać i pytać .... nikomu z uczelni nie chce się odpisywać na nasze pytania, ani pracownikom ani studentom... no szkoda, a może jakaś grupa na Fejsie jest z większą aktywnością ludzi związanych z BSW?
    04.07.2018
  • Natalia

    Zainteresowana jestem budownictwem zaocznym inż. na tej uczelni. Mogę prosić o opinie studentów uczących się lub absolwentów tego kierunku? Jaki poziom jest nauczania i jak wyglądają zaliczenia?
    03.07.2018
  • Acia500

    Jak jest z dietetyka magisterka zaczną? Ktos był lub idzie (lic mam z WSG) slyszalam ze babsw magisterce bedzie powtórka i przepisywanie ocen tylko
    26.06.2018
  • Magda

    Wybiera się ktoś na niestacjonarną dietetykę ?
    19.06.2018
  • Ania

    Witam, jest ktoś z kosmetologii? Proszę o jakieś opinie. Wybieram się tam na studia zaoczne i chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej!
    28.05.2018
  • weki

    kto jest na Kosmetologii i może napisać więcej o studiach na tym kierunku? jakieś porównanie, gdzie jeszzce ewentualnie warto się rozejrzeć?
    20.03.2018
  • Fizjoterapia

    Świetni wykładowcy i to jedyna pozytywna rzecz. Organizacja straszna, dziekanat nie ogarnia, zajęcia w szpitalu nawet w Toruniu. Nie polecam dla słabych nerwowo.
    09.03.2018
  • Student

    Budownictwo na BSW . . . Szczerze polecam studia na tej uczelni osobą, którzy w budownictwie JUŻ pracują... i chcą jedynie mieć magistra żeby zdobyć uprawnienia.... z tej uczelni nie wyniesiecie żadnej wiedzy... zero... Zaliczenia? wystarczy przyjść na pierwsze i ostatnie zajęcia i bemmm... 5 w indeksie... właśnie zakończył się semestr... w ciągu niego jeden projekt i to ściągnięty z chomikuj.pl i znudzony Pan doktor X dał 5.... inne zaliczenia.... jak jest w programie egzamin... no to na pierwszych zajęciach dostaliśmy cztery pytania do opracowania... wytyczną żeby przyjść na ostatnie zajęcia... i tylko na nie chodź w planie zajęć 25 godzin wykładów i 10 godzin ćwiczeń... Koniec semestru a tu średnia 4,7. Panie z dziekanatu jak na uczelni państwowej..... jakby codziennie miały okres xD A wykładowcy mają tak wy.....ne ze aż żal zjawiać się na zajęciach!!! Pierwszego stopnia na BSW nie polecam robić..... Drugiego... jak macie już prace tak... jak szukacie to nie
    07.03.2018
  • AnksAnka

    Przepraszam miało być BSW
    22.02.2018
  • AnksAnka

    Hej jak tam pielęgniarstwo na BAW jako nowy kierunek
    22.02.2018
  • Kasia

    Po Politechnice Poznańskiej napewno sobie poradzisz na budownictwie w BSW!
    22.02.2018
  • dzasta010

    Studiuję budownictwo na Politechnice Poznańskiej, ale jest mega zapierdziel i wysoki poziom, że nie wyrabiam psychicznie... i zamierzam się przenieść do BSW. Czy ktoś z Was studiuje/studiował budownictwo na tej uczelni? Polecacie?
    04.02.2018
  • Nowa

    Od jakiej średniej przyznawane jest stypendium naukowe? 4.0?
    21.01.2018
  • zafiranowa

    Jest ktoś może kto aktualnie studiuje pielęgniarstwo na tej uczelni i może coś na te temat napisać ?
    11.01.2018
  • Kasia

    Jestem absolwentka budownictwa i pracuje w zawodzie.kto chce się nauczyć to się nauczy.kadra z całej Polski.Polecam budownictwo.
    06.01.2018
  • ziom

    Ta uczelnia to równia pochyła, albo naprawdę nie mają kasy albo są tak łakomi bo oszczędzają na zajęciach, najlepiej niech spędzą wszystkich na jeden wykład; władze to kolesie z drugiej rp - zostali w świecie komuny
    16.12.2017
  • hmmmm

    No mogliby się bardziej postarać ... Wykładowcy nie wiedza o czym gadają a jak się człowiek dopytuje to łapią karpia i ignorują!!! Tak samo kontakt i obsługa studenta! jak napisał ktoś wcześniej - porazka do kwadratu. Najwazniejsze zeby czesne sie zgadzało!!!
    01.12.2017
  • kolo

    kontakt na tej uczelni to jest porażka do kwadratu można pisać prosić i brak odzewu takiej ignorancji to jeszcze nie widziałem
    29.11.2017
  • zyg

    Tam wszystko jest porażka. studia dla papierka; studenci bardziej zainteresowani, wybiegają wiedzą poza przerabiany materiał. Bo jak można w jeden weekend załatwiać cały przedmiot? 2x po 7 godzin gadania?
    20.11.2017
  • Student

    Budownictwo w tej szkole to kompletna porażka , wykładowca po 4 miesiącach nie zalicza przedmiotu i nakazuje go poprawiać , poziom jest żenująco niski a papier nic ne warty
    13.11.2017
  • Radek

    Nie wiem jak na innych kierunkach... ale BUDOWNICTWO to jedna wielka porażka. Zero wiedzy... niczego... a dyplom po ukończeniu studiów jest nic nie warty... Panowie i Panie wszedzie tylko nie na BSW...
    29.09.2017
  • xxx

    Czy ktoś orientuje się kiedy będzie dostępny terminarz zjazdów dla zaocznej fizjoterapii? :)
    21.09.2017
  • Dominika

    Czy jest już jakaś grupa na facebooku dla tegorocznej zaocznej fizjoterapii ? :)
    08.09.2017
  • xyz

    BSW to uczelnia biorąca kasę za wydanie papieru i jadą po bandzie włącznie łamiąc regulamin studiów :) przynajmniej dietetyka mgr= brak opiekuna kierunku. Raczej nie ma szans zdobyć jakąkolwiek wiedzę chyba że na roku koledzy mają wiedzę praktyczną i się nią podzielą. Jak umie się zadać lekarzom odpowiednie pytania to można coś dla siebie wyciągnąć ale trzeba mieć podstawy aby wiedzieć o co pytać :). Jak ktoś chce się nauczyć to uczelnia mu zbytnio przeszkadzać w tym nie będzie.....Podobne wrażenia miał kolega na mgr logistyce :)
    08.09.2017
  • Makdzik2208

    Asiax95 ja na fizjoterapie zaocznie :)
    02.09.2017
  • Hdhdh

    Wybieram sie na fizjoterapie stacjonarne do bsw lecz zastanawiam sie nie wybrać wyższa szkołe nauce o zdrowiu która uczelnie bardziej polecacie ?
    02.09.2017
  • gosia

    Cześć wybieram się na administrację niestacjonarnie i jestem przerażona że jest język obcy może ktoś napisze czy dużo wymagają jaki jest poziom
    29.08.2017
  • Łukasz

    Hej, podzieli się ktoś opinią na temat budownictwa na BSW?
    17.08.2017
  • Asiax95

    Wybiera sie ktoś w tym roku na fizjoterapie zaocznie?
    13.08.2017
  • Natalia

    Wybiera się ktos tak jak ja na kosmetologie zaocznie ? Fajnie byłoby kogoś poznać .
    02.08.2017
  • Absolwentka

    @Student Hej. Jestem absolwentką dietetyki na BSW. Mimo wielu negatywnych opinii, które tutaj czytam, polecę BSW każdemu kto zapyta mnie o wybór uczelni. Świetna kadra, dobre wyposażenie, a ja czuję się przygotowana do wykonywania zawodu dietetyka. Oczywiście zdarza się, że z dnia na dzień zmieniane są zajęcia, ale kurcze jesteśmy tylko ludźmi, wykładowcy także. Każdemu może się zdarzyć zmiana planów z przyczyn losowych, nikt z was tak nigdy nie miał, że się rozchorował i nie poszedł do szkoły bądź odwołał jakieś spotkanie?! No przepraszam najmocniej, ale takie najazdy z tak błachego powodu są śmieszne. Druga sprawa poziom nauczania. Sama na roku miałam osoby, które chciały się uczyć i którym się nie chciało i zazwyczaj to ta druga grupa hejtowała uczelnię. Jak dla mnie fajna szkoła i fajna atmosfera. Osobiście polecam, ale Ty musisz sam zdecydować i przekonać się na własnej skórze. Pozdrawiam.
    20.07.2017
  • Michaśka

    Hej, kto wybiera się w tym roku na budownictwo ?
    17.07.2017
  • Student

    Hej, czy ktos moze studiuje dietetyke zaocznie magisterka na BSW i moglby podziic sie opinia?
    13.07.2017
  • Makdzik2208

    Hej :) wybiera się ktoś na fizjoterapie zaocznie? Czy ktoś ze studentów może się wypowiedzieć jak wyglądają studia, ciężko?
    13.07.2017
  • Kesz

    Skończyłam studia na kierunku fizjoterapia. Porównując inne uczelnie uważam, że warto studiować a BSW. Jestem osobą pracującą od poniedziałku do piątku. Zajęcia odbywają się w soboty i niedziele. Zgadzam się z wcześniejszym komentarzem, ze zajęcia zaplanowane są od 8:00 do 21:00 jednak nie zawsze. Zdarzają się w semestrze 2 lub 3 zjazdy. Nie zapominajcie o kierunku, który chcecie studiować. Są to studia medyczne, które wymagają dużego nakładu zajęć. Opłaty za studia nie są wysokie porównując inne uczelnie. Dużym autem, który się chwali na BSW to zajęcia praktyczne w szpitalach. Wykładowcy, którzy wykładają na dużej renomowanej uczelni medycznej w Bydgoszczy prowadzą zajęcia na Bydgoskiej Szkole Wyższej. Wolę płacić mniej i studiować na takim samym poziomie jaki tworzą uczelnie publiczne.
    05.07.2017
  • Absolwentka

    I stopień robiłam na BSW, II stopień na uczelni publicznej...I mam ogromne porównanie co do jakości kształcenia, układania planów i samej obsługi w dziekanacie. Narzekacie na BSW to zapraszam na uczelnię publiczną, porównajcie sobie i zobaczycie , że nie jest tak źle. Przyjeżdżasz na uczelnie państwową na zajęcia na studiach niestacjonarnych, gdzie zajęcia rozpoczynają się obowiązkowymi wykładami o godzinie 13..i dowiadujesz się, że zajęcia są odwołane...i nikogo nie interesuje, że przejechałaś 150 km...a dziekanat no cóż piękna sprawa, dla studentów niestacjonarnych czynny 3 razy w semestrze w godzinach 10-12... Czasem warto zastanowić się nad tym co się pisze...A tym co narzekają radzę spróbować na uczelni publicznej.
    21.06.2017
  • Absolwentka

    Studiowałam logistykę na BSW i szczerze polecam. Przedmioty przydatne do pracy logistyka. Wykładowcy z całej Polski. Wymagający i mnie wymagający ale ciekawe persony! Atmosfera uczelni wspaniała. A w Dziekanacie załatwisz wszystko od ręki.
    13.06.2017
  • godzio

    BSW ? Żal d... ściska... tam się w ogóle zajęcia nie odbywają, tzn mało co, plan ułożony od 8 do 21; a potem wszystko się sypie; albo nie układają i planują jedne zajęcia z rana i reszta pusta i kto przyjedzie? Studia, żeby mieć kwitek i tyle... Dziekani: zero zainteresowania ogólnie, wszystko spada na dziewczyny w dziekanacie, które nic nie wiedzą i wszystkie kwity gubią; plan katastrofa; pomylone sale, zdublowane, gonimy się po tej budzie. Lepje na panstwową
    09.04.2017
  • Xxx

    hej. wybieram się od października do bsw na fizjoterapię niestacjonarnie . Warto tam iść? mógłby ktoś napisać jak tam jest?
    26.03.2017
  • KANDYDATKA

    Czy BSW to dobry wybór? Warto studiować tam fizjoterapie? Czy jest ciężko?
    31.01.2017
  • Studentka BSW

    BSW ? co to jest za uczelnia ? szkoła w której ludzie nie zaliczają pierwszego i drugiego roku a są na trzecim... to ma być uczelnia wyższa ?????
    10.11.2016
  • Uwaga

    Hejter z WSG obniza wszystkim oceny
    25.09.2016
  • wfka

    witam, czy ktoś z Was słyszał jak jest na magisterskich - logistyka BSW?
    19.09.2016
  • k1997

    Mam pytanie, czy zajęcia dydaktyczne są obowiązkowe? Bo z tego co wyczytałam pierwsze zajęcia na moim kierunku są 24-25.09, a ja dam radę być maksymalnie w ten pierwszy dzień. Będę dojeżdżać z dosyć daleka i wgl nie mam orientacji i w mieście i w sprawach na uczelni.
    22.08.2016
  • natt

    Witajcie.Chciałabym studiować na BSW fizjoterapię w trybie zaocznym. Czy wykłady są ciekawe? Jaka jest ogólnie wasza opinia ? Warto wybrać tę szkołę ?
    15.08.2016
  • studentka

    BSW nie jest jakaś zła, ale jak już wspomniał jedne z moich poprzedników/ poprzedniczek uczeń to chodząca gotówka nic więcej a o oceny moża sie prosić tygodniami. o ocenie dowiadujesz się tak naprawde tydzień przed poprawą. oceny w ogóle nie są wpisywane a Ty człowieku płać jak nawet nie wiesz za co .
    08.08.2016
  • morgaz

    Witam wszystkich. Chciałbym zaczerpnąć opinii o BSW. Dokładnie chodzi mi o kierunek Bezpieczeństwo Narodowe w trybie zaocznym. Może ktoś studiuje i wyrazi swoją opinię??
    07.06.2016
  • ona

    Witam, czy lektorat jest tylko z języka angielskiego?
    24.04.2016
  • student

    Czy ktoś mi doradzi jak najłatwiej i najszybciej przenieść się z PP na BSW jakie mam podjąć kroki.
    21.02.2016
  • ruda26

    Podpisuje się pod jednym z komentarzy. Ta uczelnia to jedna wielka porażka. Może i zajęcia są prowadzone na wysokim poziomie. Ale jeżeli chodzi o plan zajęć to niestety ale zmieniany jest na ostatnią minutę dzień przed. Kolejny przykład to zaliczenia i egzaminy które trwają po cztery godziny planowo i siedzisz do dziewiątej wieczorem a w dziekanacie zapomnij ze coś zalatwisz
    16.02.2016
  • paulaXXX

    Hej wszystkim, mam pytanie jak wyglądają zajęcia z języka angielskiego? Ciężko jest, czy dużo wymagają?
    15.02.2016
  • Stary student

    Przedmioty takie jak wszędzie, rozpiskę możesz znaleźć w necie. Piszesz podstawy kształcenia dla kierunku budownictwo i ci wyskoczy. Nie napisałeś który stopień i po co chcesz studiować, jak potrzebny ci papier i idziesz na I stopień to polecam. Jak II stopień i studiujesz dla siebie i wiedzy to zostałbym na PP bo jednak skończyć Politechnikę to jednak coś znaczy a studia II stopnia trwają tylko 3 semestry więc warto się przemęczyć. Ale to tylko moja opinia. Pozdrawiam
    12.02.2016
  • student

    mam prośbę chcę przenieść się z PP na BSW kierunek budownictwo jak ciężkie są egzaminy i jakie są przedmioty
    10.02.2016
  • Rusałka

    może mi ktoś ze studiujących fizjoterapie zaocznie napisać do której przeważnie są zajęcia w niedzielę? bo chcę się tam wybrać , ale nie wiem , czy czasem zajęcia nie są do wieczora skoro nie ma w pt, a ja niestety o 18 mam ostatni pociąg
    02.02.2016
  • malami

    no no ale ktos od reklamy robi tu sobie czat .. info ktorych szukalam to ja tu chyba nie znajde .. radze sie ogarnac !
    02.12.2015
  • studentka

    bsw to najgorsza uczelnia w bydgoszczy a praca dziekanatu zastawia bardzo wile do życzenia student widziany jest tylko jako sztabka chodzących pieniędzy parodia !!!!!!
    27.11.2015
  • student

    kurde no to co się dzieje na tej uczelni to nieporozumienie, niczego nie da się załatwić, zwlekają ze wszystkim...
    20.11.2015
  • Patrycja

    alksandraa to tak samo jak ja :) A na jakim kierunku jesteś?
    08.10.2015
  • alksandraa

    Ja nie mam wyjścia bo dojeżdżająca jestem, Bydgoszczy nie znam więc narazie dopóki nie poznam miasta będę musiała kwitnąć na tych "bibliotecznych" wykładach jutro :P Pozdrawiam :)
    02.10.2015
  • Patrycja

    alksandraa właśnie się zastanawiam czy iść. Zajęcia mam do 19:15, więc szał. :) Do zobaczenia jutro ;)
    02.10.2015
  • aleksandra

    Nie mogę znaleźć tej grupy :(
    01.10.2015
  • Zylka

    Grupa na FB dla tych co ida na magistra na bsw w tym roku juz jest. BSW Fizjoterapia mgr 2015 zapraszam wszystkich zainteresowanych ;)
    01.10.2015
  • alksandraa

    Patrycja, są już plany zajęć w strefie studenta. Mogę pocieszyć, że w sobotę od 8:00 do 21:00 jeśli wybierasz się na spotkanie z dziekanem i inaugurację ;) Pozdrawiam i do zobaczenia :P
    30.09.2015
  • Patrycja

    Cześć wszystkim. Czy ja jestem ślepa, czy oni jeszcze nie dodali planu zajęć na stronie BSW? Jeżeli ktoś go widzi, to proszę o pomoc. Pozdrawiam :)
    30.09.2015
  • Patrycja

    Cześć wszystkim. Czy ja jestem ślepa, czy oni jeszcze nie dodali planu zajęć na stronie BSW? Jeżeli ktoś go widzi, to proszę o pomoc. Pozdrawiam :)
    30.09.2015
  • paulynchen

    Ja się wybieram na mgr FIZJOTERAPIA zaocznie :) Jestem za jeśli chodzi o utworzenie grupy :D
    29.09.2015
  • Zylka

    Witam, wybiera się ktoś na mgr z fizjoterapii? Dajcie znać może zrobimy jakaś grupę na fb bedzie raźniej ;)) Pozdrawiam
    24.09.2015
  • Magda Ka

    Miałam nadzieję, że to wcale nie będzie "szkoda" ;) Studia I stopnia kończyłam na innym niż dietetyka kierunku i na innej uczelni, więc niestety nie mogę podzielić się swoimi odczuciami.
    23.09.2015
  • Ana

    Szkoda,że zaczynasz-tak jak ja;-) Przy okazji mogę zapytać jak tam dietetyka 1 stopnia?dobry poziom?polecałabyś? Pozdrawiam serdecznie.
    22.09.2015
  • Magda Ka

    Cześć, w tym roku mam zamiar rozpocząć studia magisterskie z dietetyki na BSW. Świetnie byłoby poznać kogoś, kto również wybiera się tam w tym semestrze, będzie raźniej :). Jeśli jest ktoś kto myśli podobnie to proszę pisać : kecik.magda@gmail.com . Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia!
    22.09.2015
  • Ana

    Zapisał się ktoś na tegoroczną dietetykę 1 stopnia-zaoczną może?
    18.09.2015
  • fizjoterappia

    Stres przede wszystkim :)
    08.09.2015
  • fizjo zaoczne

    Widzę, że nie jestem sama jeśli chodzi o fizjoterapie:) jak nastawienie?
    07.09.2015
  • Lilly92

    WItam. Wybiera się ktoś może na studia II stopnia niestacjonarne Zdrowie publiczne ? :)
    06.09.2015
  • Pineska

    Studiowałam rosyjski na Bydgoskiej Szkole Wyższej po której znalazłam praca dla nauczycieli język rosyjski w Gdańsku dzięki stronie Preply http://preply.com/pl/gdansk/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-rosyjskiego
    27.08.2015
  • xyz

    Super
    27.08.2015
  • Malgorzata

    Czy ktoś wybiera się na studia podyplomowe Zdrowie Publiczne - higiena i epidemiologia, a może ktoś robił taką specjalizację???? Mieszkam ok 150 km od Bydgoszczy i nie wiem jak to wszystko wygląda dlatego zależy mi na informacji...
    25.08.2015
  • fizjoterapia

    Dokładnie, I stopnia. Na początku chciałam zadzwonić, ale wyczytałam że sami wysyłają potwierdzenie dlatego zwlekałam z tym ;) dzięki za info
    18.08.2015
  • Molly87

    Rozumiem, że złożyłaś dokumenty na fizjoterapię I stopnia? Radziłabym Tobie zadzwonić na dniach do dziekanatu, tam powinni udzielić informacji odnoście przyjęcia na studia :)
    18.08.2015
  • fizjoterapia

    Nie wiesz może przypadkiem jak to wyglada jesli chodzi o przyjecie na studia. Bylam złożyc papiery ale w rekrutacji nikogo nie bylo, weszla tam pani z dziekanatu i je przyjela, jednak nie wiem jak dlugo mam czekac na potwierdzenie przyjecia?
    18.08.2015
  • Molly87

    Tak, licencjat zrobiłam na tej uczelni. Zajęcia ciekawe w szczególności praktyczne. Jestem zadowolona dlatego planuję wrócić tam na mgr. Obecnie nie pracuje w tym zawodzie :)
    18.08.2015
  • fizjoterapia

    licencjat robilas tez w tej szkole? jak tam jest, ciezko, wykłady ciekawe, nudne? robisz juz cos w tym kierunku? ;)
    18.08.2015
  • Molly87

    Ja wybieram się na mgr z fizjoterapii
    17.08.2015
  • fizjoterapia

    Wybiera się ktoś zaocznie na fizjoterapie?
    15.08.2015
  • dietetyka

    Czy wybiera się ktoś na niestacjonarną dietetykę w tym roku, bądź czy jest już ktoś na tym kierunku i może coś powiedzieć o organizacji planu, wykładowcach itp.??
    30.07.2015
  • Kurt

    Kilka lat temu studiowałem zdrowie publiczne na BSW i UMK CM , i nie widzę jakichkolwiek różnic pomiędzy uczelniami.In plus dla BSW jest kadra, podobało mi się, że są z rożnych jednostek z całej Polski. Obserwowałem studentów i doszedłem do wniosku, iż część zwyczajnie nie jest zainteresowana zdobywaniem wiedzy. Ogólnie szkołę oceniam dobrze i być może wrócę na kolejny stopień.
    21.07.2015
  • Kurt

    Kilka lat temu studiowałem zdrowie publiczne na BSW i UMK CM , i nie widzę jakichkolwiek różnic pomiędzy uczelniami.In plus dla BSW jest kadra, podobało mi się, że są z rożnych jednostek z całej Polski. Obserwowałem studentów i doszedłem do wniosku, iż część zwyczajnie nie jest zainteresowana zdobywaniem wiedzy. Ogólnie szkołę oceniam dobrze i być może wrócę na kolejny stopień.
    21.07.2015
  • Masiak

    Axttra, kończyłam zdrowie publiczne sp. dietetyka
    16.07.2015
  • axttra

    Masik, a kończyłas/es dietetykę I st czy inny kierunek?
    11.07.2015
  • axttra

    Masik, a kończyłas/es dietetykę I st czy inny kierunek?
    11.07.2015
  • Masik

    Tez mnie interesuje dietetyka II st. niestacjonarna. Czy warto zapisać sie?
    10.07.2015
  • axttra

    Jest ktoś z dietetyki niestacjonarnej II st? Polecacie?
    07.07.2015
  • Tomek

    Witam. Studiuję na BSW budownictwo i jestem mega zadowolony. Zajęć jest dużo i czasami są dosyć trudne tematy, ale nie mogę powiedzieć złego słowa...Wykładowcy - wiadomo wymagają, ale taki kierunek. Panie w dziekanacie zawsze uśmiechnięte i pomocne... Zdecydowanie polecam budownictwo. Ja za pół roku kończę wiec wiem o czym piszę. Poza tym szkoła proponuje świetne specjalności, których nie mają inne szkoły w Bydgoszczy.
    29.05.2015
  • Patrycja

    Witam. Czy ktoś stąd studiuje już bądź wybiera się na zdrowie publiczne niestacjonarne? Jakie są opinie a propos tego kierunku? Pozdrawiam :)
    28.05.2015
  • Student

    Jedna wielka porażka uczelnia nastawiona na ZYSK a student na końcu. Podstawowe braki w sprzęcie czy to na wykładach, ćwiczeniach. Osoby tam pracujące zachowują się ja by to robiły w ramach wolontariatu. Czesne nie małe nie oddające swojej wartości edukacyjnej. Organizacja to jakaś wielka granda.
    28.04.2015
  • student BSW

    Trzymajcie się z dala. Orgaznizacja i przepływ informacji jest nie do przyjęcia. Nikt nie liczy się ze studentami oraz ich straconym czasem na oczekiwanie zajęć, które i tak sie nie odbywają. Płacimy nie małe pieniądze a i tak nie ma połwy zajęć, które są w planie nie wiadomo z jakich przyczyn. Oszędzają na wszystkim na czym się da. Plan zajęć jest ułożony w chaotyczny sposób, niektóre zajęcia nakładają się na siebie. Szczerze NIE POLECAM !
    28.04.2015
  • Studentka Kosmetologii

    W wielkim skrócie wybór BSW uznaję za największą porażkę w swoim życiu. Popełniłam straszny błąd zapisując się na tą uczelnię. Opłaty nie są zbyt małe, bo 500 zł miesięcznie, brak podstawowej aparatury, wypychanie studentów na przedmioty w ogóle nie związane z naszym kierunkiem, byle tylko wyrobić kierunki, obecnie kończąc już uczelnię boję się składać papiery do jakiegokolwiek gabinetu ze względu na zakres mojej wiedzy. Zarówno teoria jak i praktyka TRAGEDIA !!! Organizacja całej uczelni poniżej jakiegokolwiek poziomu do pozytywnej oceny. Strata czasu, pieniędzy i nerwów. Nie polecam, wręcz odradzam. Trzymajcie się z dala. Wykładowcom obcina się wypłaty o połowę, kosmetyki daje się przeterminowane.. brak zainteresowania ze strony tych u góry, byle brać do kieszeni i o nic więcej się nie martwić. Skandal ! Mam nadzieję, że tych prawdziwych opinii administrator strony nie usuwa, pozdrawiam i powodzenia w wyborze.
    04.04.2015
  • studentka BSW

    Trzymajcie sie z dala od tej szkoly... To nie jest szkola tylko jakis cyrk. o nic nie mozna sie doprosic. za 2 mies mamy obrone a oni nawet wymogow pisania pracy mgr nie zamiescili. ja o obronie licencjatu dowiedzialam sie w pon wieczorem ze mam ja w srode... tak wiec NAPRAWDE zastanowcie sie czy chcecie do niej isc.
    26.03.2015
  • puma1526

    Witam. Jestem absolwentem Liceum i chciałbym udać się an studia do BSW na budownictwo. Czy za dzienne tez trzeba płacic ? Jakie są opinie na temat tego kierunku ? :)
    22.03.2015
  • budo

    jakies opinie o budownictwie ? pozdrawiam
    19.02.2015
  • Absolwent

    Moi drodzy, BSW jak każda prywatna uczelnia w tym kraju nastawiona jest na to żeby zarobić pieniądze. I nie ma w tym nic złego bowiem jest uczelnią niepubliczną i studiowanie na niej jest świadomym wyborem studenta. Jeśli chodzi o kadrę naukową to nie można im faktycznie zarzucić nic złego. Osobiście uważam, że starają się o zapewnienie dobrych wykładowców, którzy często na co dzień pracują na państwowych uczelniach. Minusem takiej uczelni jest brak możliwości rozwoju naukowego studenta. Całe studia opierają się bardziej na zasadzie: przyjdź, zapłać, a my damy Ci kwalifikację do wykonywania zawodu. Po BSW na pewno można się spodziewać, że takie kwalifikacje będzie się posiadało. Niestety nikt raczej nie doceni tam waszej kreatywności czy większych zdolności z jakiejś dziedziny. Wybór jest więc prosty: jeśli chcesz zdobyć rzetelne kwalifikację do wykonywania jakiegoś zawodu wybierz BSW, jeśli chcesz natomiast Studiować przez wielkie "S" i rozwijać się złóż dokumenty do państwowej uczelni :)
    16.02.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • JA

    Wybiera się ktoś na bezpieczeństwo narodowe w rekrutacji śródrocznej? Może ktoś wypowiedzieć się, czy warto?
    10.02.2015
  • Ona

    Wybiera się ktoś na administrację od marca? :)
    09.02.2015
  • Studia w toku

    Obecnie studiuję na BSW - logistykę - i jest zadowolenie, bo przedmioty są konkretne, przydają się w zawodzie, wykładowcy ok, tłumaczą co chce się wiedzieć, zadania na rozruch pamięci i zrozumienie tematu z przedmiotu, przedmioty ogólnie ciekawe. Plan zajęć jasny, przejrzysty, ciekawie rozplanowana strefa studenta w Internecie, dzięki Wirtualnemu Dziekanatowi można rozwiązywać mailowo problemy, z którymi sobie nie radzimy. Wg mnie, takie łatwe nauczanie, chodzi tu o to, że większość profesorów, stara się jak najbardziej przejrzyście tłumaczyć, aby sporo informacji od razu załapać - pod tym względem łatwe, co nie znaczy, że nie trzeba się uczyć, trzeba, każdy egzamin wymaga wysiłku studenta. Bez pracy nie ma kołaczy, nawet jeśli praca nie jest niczym z kamieniołomów...
    07.10.2014
  • List

    Do mnie też zwykłą pocztą pantoflową dotarł list :P na tydzień przed rozpoczęciem pierwszych zajęć. Wie ktoś do kiedy trzeba wpłacać za 1 semestr i ile z logistyki zaocznej inżynierskiej? Czy dużo ludków wybrało język rosyjski? czy komuś wyświetla się już plan zajęć w necie? Odp.
    21.09.2014
  • Kornelia

    żadnym poleconym, zwykłym listem, który znalazłam w skrzynce. ;)
    15.09.2014
  • Logistyka

    Widzicie, a ja na logistykę, musialam osobiście jechać do uczelni, bo oczywiście zapodziali mój telefon - a poza tym babka myslala, ze dali mi powiadomienie a nie dali, kilkadziesiąt kilometrow musialam jechać bo nawet nie raczyli odpisac na maile, a nawet ich przeczytać. Zdazylam się wkurzyc, ale zależy mi na tej inżynierce. O wszystkim dowiedziałam się dopiero na miejscu. Nie wiem ile osob będzie na inzyierce, ale utworzyli tylko zaoczne, bo na dzienne podobno mało kto się zglosil. Poraz kolejny obiecali ze zadzwonią i wysla list w cagu tygdni, jestem ciekawa... bo na swnych nie wygladaja... i ciekawe czy to prawda, zezaoczne sa co dwa tygodnie mniej więcej w godzinach od 8 do 16-17?? cieawe... a co do dietetyki to nie wiem, ale chyba wszystkim to samo gadaja. no wlasnie w polowie sierpnia mialo byc... poślizg to mało powiedziane :) - to mega slizgawa xD Kornelio, a do ciebie wyslali poleconym do domu czy jak? czego się spodziewać, bo zarzekali się na list poczta :) - ciekawe dlaczego nikt nie odpisuje nic o logistyce? - mowie o tych bardziej doświadczonych nauka tuuu na tym kierunku ;)
    13.09.2014
  • Ola

    ja też dopiero dzisiaj dostałam powiadomienie o przyjęciu na zaoczną dietetykę a miało być wysłane już w połowie sierpnia. chyba mieli jakiś poślizg ;d
    04.09.2014
  • Kornelia

    aktualizacja ! dziś dostałam powiadomienie o przyjęciu ! ;) więc jeżeli ktoś jeszcze nie dostał to niech się nie martwi ;)
    03.09.2014
  • Kornelia

    zapisalam sie na studia zaoczne I stopnia kierunek dietetyka na BSW. potwierdzenie przyjecia jeszcze nie przyszlo mimo, iz papiery zostaly zlozone w lipcu. mam nadzieje, z nie zawiode sie na tej szkole. ;) swoja droga, idzie ktos na moj kierunek? fajnie byloby poznac sie wczesniej :)
    02.09.2014
  • LOGISTYKA 2014 ZGŁOŚ SIĘ!!!

    Ja chcę znać odpowiedzi na te wszystkie pytania, co były niżej zadane na temat LOGISTYKI INŻYNIERSKIEJ DZIENNEJ na 10.2014. Ile osób już się na nią zapisało, czy wie ktoś już czy ten kierunek zostanie w ogóle utworzony, czy ZAOCZNY też w razie czego będzie utworzony, oni piszą i mówili, że żeby utworzyć grupę, to na 1 kierunek musi się zapisać co najmniej 40 osób!!! więc jak to jest? jaka jest prawda? będzie utworzona ta DZIENNA LOGISTYKA albo chociaż ZAOCZNA? Ile z was się zapisało już? Czy to prawda, ze do każdego kandydata wysyłają list do domu pocztą o potwierdzeniu przyjęcia??? już dawno mi go obiecali w biurze rekrutacji, a do dziś skrzynka na listy pusta! :>
    01.09.2014
  • Chyba

    Chyba mało kto tu wchodzi... :/ - no czekamy, my z rocznika 2014 na opinie starszych, tyle pytań zadane a żadnych odpowiedzi konkretnych prawie...
    01.09.2014
  • mirek

    cześć :) jakieś opinie o dietetyce zaocznej?
    30.08.2014
  • Halo halo

    HALO! HALO! JEST TU KTO?
    07.08.2014
  • Odpowiedz na pytania

    Czy częściej macie egzaminy ustne czy pisemne na kolokwiach i innych zaliczeniach z logistyki inżynierskiej? co uważacie za lepsze? Jakie są najlepsze/najgorsze przedmioty na logistyce pod różnymi względami (jakimi)? Czy grupy studencie są zazwyczaj jedno czy wielonarodowościowe? Czy nauczyciele akademiccy chętnie tłumacza i pomogą jeśli się czegoś nie jest w stanie zrozumieć? Jakie ma szanse ktoś, kto nie jest geniuszem w nauce ale raczej średniakiem? Jak wygląda sprawa z praktykami na dziennych, gdzie polecacie i po ile godzin i ile tych praktyk jest obowiązek odbyć w ciągu 3,5 roku? Ile wynosi kwota poprawki za nie zdanie egzaminu dyplomowego z logistyki inżynierskiej? Ile jest podejść? Jacy są promotorzy, którzy są najlepsi, najbardziej chwaleni, a którzy najgorsi i niegodni polecenia nawet najgorszemu wrogowi?
    07.08.2014
  • kandydatka 2014/15

    Jakie są opinie o logistyce inżynierskiej na BSW, jacy są na kierunku nauczyciele akademiccy i promotorzy - opinie. Niech ktoś prześle spis przedmiotów z logistyki inżynierskiej BSW. Czy to prawda, jak to mówili w biurze rekrutacji, że tylko do godzin przedpołudniowych są prowadzone zajęcia i od poniedziałku do piątku? Jak z praktykami wygląda sprawa? Trudne są kolokwia i zaliczenia z logistyki? Jakie przedmioty są wg Was najtrudniejsze? Jak wygląda sprawa z poprawkami w razie czego, ile kosztują za przedmiot? Cz to prawda, że po połowie sierpnia rozsyłają listy do domu z potwierdzeniem dostania się na wybrany kierunek? Jacy nauczyciele są najbardziej wkurzający na logistyce? - co jest najbardziej chwalone na inżynierskiej logistyce? Czy każdy raczej sobie poradzi na tych studiach? - chodzi mi o poziom, o trudność zaliczeń. Na czym polega platforma e-learningowa? Chodzi mi o to, czy różni się czymś od tej na WSG (czym)? Czy w Internecie też są zadawane testy do rozwiązywania na ocenę do kolokwium na koniec jak na WSG i umieszczane materiały do nauki przez wykładowców? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. P.S. Kto wybiera się w tym roku na ta logistykę również? niech się zgłosi :P - to prawda, że muszą uzbierać minimum 40 osób by utworzyć kierunek, czy tylko tak straszą? - PRZEŚLIJCIE WYKAZ WSZYSTKICH PRZEDMIOTÓW Z WSZYSTKICH 7 SEMESTRÓW?
    30.07.2014
  • gość

    studiuje tam i rowniez zaluje ze poszlam tam na studia. Uczelnia nie liczy sie wogole ze studentem. dowiedziec sie czegos w dziekanacie ? jedna wielka niewiadoma. Nic nie wiedza nic nie potrafia zalatwic. Trzeba samemu zalatwiac sobie numery do wykladowcow i wszystko zalatwiac samemu. Placi sie systematycznie za szkole to i tak pobieraja odsetki tragedia- ile tych odsetek zaplacilam szkoda gadac. Co do wykladowcow wiadomo sa Ci lepsi i Ci gorsi, ale majac przedmiot ktory wogole sie nie przyda to tyraja jeszcze bardziej niz z wazniejszego przedmiotu. wieciej przez 80 godzin praktyk sie nauczylam niz na roku studow. Tak wiec szkoly nie polecam. Lepiej wybrac cos innego badz juz lepsze od tej szkoly by byly kursy itp.
    15.07.2014
  • rozczarowany

    Rozczarowała mnie pracownia na kierunku kosmetologia, a zwłaszcza wykładowcy, a już w ogóle po zmianie nauczyciela. Chcąc pracować w tym zawodzie trzeba mnóstwo kasy wydać na dodatkowe szkolenia,
    27.05.2014
  • Game

    Witam czy miał ktoś zaliczenie z socjologii u P. Kaluby chodzi o 5 pytań ??
    18.05.2014
  • w10k

    Proszę o konkrety! Jeśli zajęcia się nie odbyły należy ten fakt zgłosić dziekanowi lub rektorowi! Należy mieć na uwadze fakt, że wykładowca to też człowiek i ma prawo zachorować lub nie dojechać do pracy z przyczyn od siebie niezależnych. Więcej wyrozumiałości!
    02.02.2014
  • jacekX

    Srogo się zawiodłem na tej szkole. Do momentu przyjęcia wszystko było ok, ale później to tragedia. Brak organizacji, zajęcia raz są raz nie itd..Niestety ale nie mogę polecić tej szkoły. pozdrowienia
    28.01.2014
  • student pan

    Ja właśnie studiuje na BSW i jestem na razie zadowolony. Poziom jest oczywiście średni ale nie niski , kadra na poziomie, uczyć się trzeba a zaliczenia wcale nie takie proste. Zasada prosta ludzie w wieku 30+ dają sobie całkiem nieźle radę (uczyliśmy się jednak w szkołach średnich o znacznie wyższym poziomie niż teraz), a młodzież różnie ci co się trochę uczą i chodzą na wykłady wytrzymują a ci którzy myślą , że płacą i jakoś to będzie mają problemy.
    21.01.2014
  • game

    witam ktoś studiuje na bsw fizjo magisterskie?
    06.01.2014
  • Papeć

    Ja też zamierzam przenieść się z UKW na BSW na logistykę. Może ktoś się wypowiedzieć coś na temat tego kierunku, kadry i poziomu? Czy jest dużo matematyki? Słyszałem że prawie w ogóle nie ma, jest to prawda?
    06.01.2014
  • ...

    Myślę, że wystarczy chcieć... BSW to uczelnia, która stara się być coraz lepsza ale zawsze będzie napiętnowana bo była, jest i będzie uczelnią prywatną. Jedno jest pewne, lepiej studiować na BSW niż na WSG czy KPSW. Kadra naukowa jest na wysokim poziomie tylko studenci... nie wszyscy chcą się uczyć. Osobiście zmieniłbym na BSW tylko obyczaje, które panują w dziekanacie. Słaba organizacja dziekanatu niestety odbija się na opinii uczelni. Jeśli ktoś chce studiować to będzie to robił wszędzie.
    21.12.2013
  • Byłam na WSG

    Studiowałam (jeśli to tak można nazwać) na fizjoterapii na WSG chciałam się przenieść do Colegium Medicum, ale mi powiedzieli, że to co studiuje to nie jest kierunek medyczny i kontynuować nauki na fizjoterapii UMK nie mogę, Byłam załamana. Na szczęście udało mi się przenieść do BSW i cieszę się bo mogę do uzyskania magistra nie martwić się o to co będę robiła po licencjacie. Nigdy więcej WSG
    20.12.2013
  • były student wsb

    Nie polecam, chłam totalny, na wszystkim oszczędzają, a studenta doją jak przysłowiową krowę... Jakości zero, widać plajtują i chyba powoli inters zwijają, dlatego zrezygnowałem, nie chcę zostać bez dyplomu.
    04.12.2013
  • michał

    Chciałbym zacząć studiować na kierunku dietetyka zaocznie w semestrze letnim. Jaki jest poziom na tym kierunku, kadra, dziekanat?
    17.11.2013
  • aska

    Nie polecam!
    15.11.2013
  • do fru

    Racja!
    01.11.2013
  • fru

    Katastrofą w tej szkole jest BIUROKRACJA !!! zrobią wszystko żeby stypendium nie należało się Tobie ! A kiedy w końcu dostarczysz milion zaświadczeń o dochodach sprzed 10 lat to może po pół roku bedzie decyzja a za kolejne 5 miesiecy pieniadze..żenada, płacić musimy na czas,bo odsetki rosną ale kiedy nam się coś należy to jesteśmy traktowani jak śmiecie!
    28.10.2013
  • dawid

    Szczerze nie polecam. Kolejna drukarnia absolwentów.
    26.10.2013
  • dobry ma racje

    Leniuchy uczyć się bo pracy nie dostaniecie!!! mgr za dyche
    25.10.2013
  • do Dobry

    Uważam, że jesteś w błedzie, Państwowa to olewanie studentów, nie odbywanie się zajęć bez informacji, na wykładzie czytanie książek Prywatnie to inna kultura obsługi, inne podejście wykładowcow, uczyć się trzeba ale zdarza się dużooooo podejść do egzaminu, ale to dla naszego dobra. Ja tam wybrałam prywatną i jestem zadowolona I i II stopień na dwóch różnych uczelniach nie narzekałam tak jak ludzie z państwówek. A co ciekawe często to ta sama kadra w państwowej czy prywatnej
    25.10.2013
  • Dobry

    Jeśli chcecie studiować to tylko w uczelniach państwowych. W prywatnych student traktowany jest jak dawce pieniędzy - płaci to dyplom dostanie!!! nie ważny poziom wiedzy. BSW katastrofa, zresztą WSG również. Kadra przepuści nawet najgorszych studentów bo taki mają przykaz odgórnie a poziom nauki....brak sprzętu....... Chcecie na prawdę się czegoś nauczyć - tylko państwowa uczelnia
    24.10.2013
  • pytaine do Obserwatora

    o co chodzi? jakiej odpowiedzi nie dostałes? co z UMK? możesz wyjaśnić?
    15.10.2013
  • hania

    Ja skonczyła fizjoterapie i teraz bede szła na magistra z nauki o rodzinie. Bede mogla masowac rodziny!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zahecam wszystkih
    15.10.2013
  • iru

    Czy ktoś był słuchaczem studiów podyplomowych specjalność: dietetyka i żywienie czlowieka?? Moze jakaś opinia/
    13.10.2013
  • Obserwator

    Ja nie dostałem żadnej odpowiedzi! Oszuści! Tylko UMK
    12.10.2013
  • beatahs

    Czy ktoś wybiera się na administrację??? Proszę o kontakt beatkahs@wp.pl
    26.09.2013
  • Fizjoterapia

    Czy dostaliście juz odpowiedz w sprawie przyjecia na studia, bo ja nadal czekam i nic...
    25.09.2013
  • fizjoterapia?

    kto studiuje kieruenk fizjoterapia? jakie grupy ilosciowo? poziom? skad wykladowcy? jak wygladaja sale do ćwieczen? czy jeszcze raz poszlibyscie do BSW? jelsi nie, to gzdie?
    25.09.2013
  • mimi

    uczelnia OK, bez większych zastrzeżeń
    24.09.2013
  • Magda

    Może chcecie poznać się już teraz, na zejęciach będzie z pewnością łatwiej i milej :) ?
    24.09.2013
  • Magda

    Hej dziewczyny :) Ja też wybieram się na kosmetologie do BSW.. spotkamy się już w sobotę, mam nadzieję, że nie będzie tak źle :D
    24.09.2013
  • Daga

    pewnie :) ja jestem z okolic Lniana..:) to mój e-mail :) dagmaramykowska@vp.pl :)
    19.09.2013
  • Dominika

    Ja jestem z Wąbrzeźna, a Ty ? Może się jakoś skontaktujemy przez e-maila czy coś ? ;)
    18.09.2013
  • bsw dla matołków

    No jak ktoś potrzebuje dyplom szkoły o której nikt nie słyszał to BSW to świetny wybór.
    17.09.2013
  • Fizjoterapia

    Zastanawiam się właśnie czy zapisać się do bsw czy jednak uczelnia publiczna gdzie sie już dostałem z tym że dojazd daleki....
    16.09.2013
  • Daga

    Ja też jestem do jezdna :( a z jakich okolic jesteś? :)
    16.09.2013
  • Dominika

    Ja też na zaoczne :) A jesteś do jezdna ? Bo ja niestety tak..
    12.09.2013
  • Agnieszka

    A ja wybieram się na na fizjoterapię, myślałam iść na WSG ale tyle złego o tej szkole słyszałam, więc wybór był prosty. Tym bardziej, że tutaj mam możliwość robić też magisterkę,
    10.09.2013
  • Daga

    O to fajnie Dominika :) Mam nadzieję, że fajnie będzie :) a idziesz na dzienne czy zaoczne? Ja na zaoczne :)
    08.09.2013
  • Dominika

    Ja się wybieram :) Mam nadzieję, że będzie przyjemnie i nie sprawdzą się niektóre opisy tej szkoły ze strony innych osób :D
    30.08.2013
  • Daga

    Ja się wybieram na kosmetologię :) Ktoś się jeszcze wybiera? :)
    26.08.2013
  • pytanie

    To ta szkoła jeszcze funkcjonuje? Przecież kadrę jakiś czas temu podkupiło wsg, co prawda później ich w większości wyrzucili ale chyba dzięki temu rozwalili kierunki na bsw. Walka konkurencyjna trwa na dobre.
    19.08.2013
  • domi

    Do Magdy: Ja też się wybieram tam na kosmetologie.
    01.07.2013
  • niki

    pozytywne komentarze pod adresem tej uczelni są wypisywane chyba przez podstawionych studentów:P studiuję fizjoterapię na tej uczelni,nikomu, nigdy bym nie poleciła BSW ! To co się tam dzieje to jakaś kpina.Ze studentów robią małe dzieci i tak je traktują. Plan z tygodnia na tydzień zmieniany nawet wtedy kiedy jest ważny egzamin. W dziekanacie giną dokumenty trzeba je donosić po 10 razy.Studiuje się na 4 semestrze a Panie z dziekanatu nie mają ciebie w protokołach. Po skończeniu BSW nie wiem czy ktokolwiek znajdzie sam pracę w zawodzie! Najgorsi są jednak przedstawicie naszej uczelni kadra zarządzająca !!!!!!! na ten temat się nawet nie wypowiem
    29.06.2013
  • kosmetologia

    a do tego potrzebne są studia wyższe?
    29.06.2013
  • kosmetologia

    a do tego potrzebne są studia wyższe?
    29.06.2013
  • Kinga

    @Magda: Ja się wybieram na kosmetologie. Mam nadzieje, że będzie fajnie :)
    29.06.2013
  • Magda

    A może ktoś wybiera się na kosmetologię bądź dermatologię do BSW?
    28.06.2013
  • Ola

    gdzie na studia nietechniczne itd? WSG - turystyka i rekreacja ;)
    26.06.2013
  • to gdzie isc na normalne studia?

    to gdzie iść na studia ... lokalnie? doradz, skoro jesteś super zorientowany w temacie, cos nietechnicznego i niemedycznego i nieprzyrodniczego prosze,
    24.06.2013
  • mech

    lipa na tym samym poziomie co wyższa szkoła gwiazd (wsg) z tym, że tam mają lepszy sprzęt..
    24.06.2013
  • lola

    Studiuję na 1 roku w BSW i jestem bardzo rozczarowana. Myślałam już nad tym 3 razy żeby zmienić uczelnię. Dzień przed zjazdem zmienią plan i sie okazuje np., że jest jakieś kolokwium, jakies wyjazdy obowiązkowe w ramach zaliczenia, dziekanat masakra, nie mówiąc o dziekanach.
    18.05.2013
  • latika

    Bardzo się rozczarowałam. Studiuje zaocznie, poziom bardzo niski, plan dzien przed zjazdem, zajecia w swięta bo władze tej szkoły jak widać nie znają takiego święta jak zielone świątki, beznadziejne wyjazdy oczywiście na dodatkowym zjezdzie, poza tym dodatkowe zjazdy bo sie nie wyrabiaja. w dziekanacie po prostu burdel. na stypendium lepiej nie liczyc bo nie maja pieniedzy. porażka na całej linii. stanowczo odradzam
    15.05.2013
  • piko

    No nie ma tu dobrych opinii o tej szkółce i się nie dziwię. Faktycznie plan to masakra, dziekanat przeraża, konieczność jazdy do Świecia i w wiele różnych miejsc. Wykładowcy walą ściemę. Jak chcesz zdobyć dyplom to jest ok, ale jak chcesz coś z ludzmi robić to szukaj dalej!
    03.05.2013
  • drak7771

    Ta uczelnia to lipa. Właśnie kończę studia na tej uczelni i bez komentarza.Poziom nauczania słaby. Podejście wykładowców olewające w większości(zdarzają się wyjątki).Non stop zmieniany plan.Co roku inne panie w sekretariacie,inny dziekan , bo różne wałki były Jeśli chcecie się nauczyć zawodu fizjoterapeuty to only Colegium Medicum.
    22.04.2013
  • Artur

    A co możecie powiedzieć o studiach podyplomowych w Bydgoskiej Szkole Wyższej? chodzi mi najbardziej o kierunek fizjoterapia: terapia manualna. Czy polecacie? warto zabierać sobie czas i zrobić podyplomówkę tutaj?
    07.02.2013
  • studentka

    Obecnie studiuję na BSW Moja opinia; Pozytywne: - wykładowcy - sale wykładowe, pracownie - kontakt z pracownikami i wykładowcami - miejsce blisko dworca PKP - poziom nauki wysoki (jestem pilna studentką i nie jest mi łatwo) Minusy: - plan zajęć ciągle się zmienia - czasem zajęcia w piątki - nie przepisują ocen ze szkół policealnych, pomimo, ze ilość godzin bywa większa (chodzi o szkoły dwuletnie, np. fizjoterapia lub masaż), pomimo dyplomu zawodowego nie chcą zaliczyć danego przedmiotu, nawet zawodowego - mały parking samochodowy - języki obce na niskim poziomie, e-learning który i tak nie działa
    07.02.2013
  • Karol

    Mój znajomy tam studiuje i niestety, trochę się rozczarował. Mówi o BSW w Bydgoszczy jak o dość kiepskiej szkole. Myślał, że poziom jest wyższy, że bardziej kładą nacisk na naukę. Dlatego gdy ja szukałem szkoły dla siebie, on stanowczo mi odradzał Bydgoską Szkołę Wyższą. Ale widzę, że wy nie narzekacie, że raczej pozytywnie się wypowiadacie. Ale każdy ma swoje zdanie, jednemu się podoba, innemu mniej
    17.11.2012
  • kinga94

    Zastanawiam się nad wyborem Fizjoterapii na BSW. Może ktoś coś powiedzieć o kierunku i poziomie? Bo słyszałam że poziom się obniża , gdzie indziej bardzo chwałą. Co sądzicie?
    01.11.2012
  • pzremo

    jesli chodzi o pracę w policji to i tak potem jesteś wysyłany do szkółki policyjnej, ale po skończonych podobnych studiach, jak bezpieczeństwo, masz krótszy pobyt w tej szkółce. nie wiem jaką masz kasę na początek, ale wiadomo że zaczynasz od podstaw, więc pewnie prewencja, może potem drogówka
    06.07.2012
  • bezpieczenstwo narodowe

    czy po skonczeniu kierunku bezpieczeństwo narodowe bez problemu mam prace w policji? i czy to prawda, ze mozna studiowac bezpieczenstwo zaocznie i od razu po maturze zaczac prace w policji? oreintuje sie ktos albo ma podobne doswiadczenia? jak jest wowczas kasa na dzien dobry?
    28.05.2012
  • juz

    witam! na jakim poziomie są lektoraty w Bydgoskiej Szkole Wyższej? da się nauczyć języka, czy może nie za bardzo? konkretnie chodzi mi o angielski na kierunku zdrowie publiczne. nie chciałabym cofnąć się w znajomości tego języka, a z tego co słyszałam lektoraty często słabo rozwijają umiejętności lingwistyczne...
    17.05.2012
  • faziak

    Administracja jest na przyzwoitym poziomie, zajecia zgodnie z planem, porzadek jest, studenci raczej czuja, ze sie o nich dba, poziom dosc wysoki, ale jak usiadziesz nad materialami od wykladowcow, bez problemu dasz rade pozaliczac, generalnie spoko
    11.02.2012
  • ***pis

    a co chcesz wiedziec? co cie ineteresuje konkretnie? szkola jedna z tych przyzwoitych w miare, staraja sie trzymac poziom, z mojego otoczenia ludzie nie narzekaja za duzo, jelsi juz na zajecia, zakuwanie na pale albo jakies inne pierdoly, organizacyjnie w porzadku, raczej nie jestem rozczarowany, ale to pewnie zalezy, to sie czego spodziewa
    22.01.2012
  • wuzi

    Dlaczego nic nie piszecie?
    18.01.2012