Ocena uczelni


Komentarze (105)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • WSIiZ

    W zw. z pytaniami o Aviation Management, polecamy film z absolwentką WSIiZ, właśnie po tym kierunku: https://www.youtube.com/watch?v=5n99PHTIJhA
    10/10/19
  • Anonim

    Czy ktoś studiował na kierunku: Tester oprogramowania i mógłby podzielić się opinia dotycząca prowadzonych zajęć, kadry oraz późniejszych ewentualnych możliwości odnalezienia pracy po ukończeniu?
    9/30/19
  • Anonim Gall

    Przeczytałem na stronie WSIiZ że pracujący na tej uczelni prof. Jan Woleński jest członkiem American Mathematical Society W związku z tym mam pytania: Dlaczego brak tej ważnej info w wiki? Jak to się stało ze członkiem AMS została osoba nie spełniajaca warunków koniecznych do członkostwa tj zawodowego związku z matematyką (a nie napisano aby było to członkostwo honorowe) Nawiasem mówiąc, w tym wypadku, matematyka to byłaby jedyna dziedzina związana z profilem uczelni.
    9/30/19
  • Anonim

    Zaczynam trzeci rok na WSIiZ i jestem bardzo zadowolona. Większość wykładowców naprawdę jest świetna. Jasne, że zdarzają się niesprawiedliwe sytuacje, albo że trafi się ktoś niesympatyczny, ale tak jest na każdej uczelni. Ja zdecydowanie polecam!
    9/27/19
  • LOTNICTWO

    Czy studiował lub studiuje lotnictwo ogólne/zarządzanie lotnictwem i chciałby się podzielić opinia?
    9/25/19
  • WSIiZ

    Reply for the comment of Graża from date 6/9/19
    Aktorstwo i promocja medialna jest opisana jako odrębna ścieżka kształcenia, ponieważ jest to odrębna ścieżka kształcenia. Ta informacja pojawia się na samym początku opisu. Ścieżka pojawia się na liście, ponieważ jest to coś więcej niż zwykła specjalność, przedmioty specjalistyczne realizowane są już od 1. semestru studiów, a kandydat musi zdecydować się na jej wybór już na etapie rekrutacji i zaznaczyć to na formularzu. Reasumując – Aktorstwo i promocja medialna to odrębna ścieżka kształcenia realizowana od 1. semestru studiów na kierunku Dziennikarstwo i komunikacja społeczna. W ślad za tą informacją czesne należy sprawdzać dla kierunku Dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Wysokość czesnego znajduje się na stronie internetowej w zakładce „Czesne”. Możliwości wynikające z realizacji projektu UCZELNIA PRZYSZŁOŚCI to ponad 700 godzin zajęć specjalistycznych na studiach stacjonarnych, 550 na ścieżce niestacjonarnej, 16 przedmiotów specjalnościowych (3 razy więcej zajęć niż na standardowej ścieżce), indywidualny tutoring dla studentów w zakresie interesujących aspektów rozwoju osobistego i zawodowego, zajęcia z praktykami z branży scenicznej, eventowej , produkcji video i nowych mediów, w laboratoriach specjalistycznych doposażonych ze środków projektu.
    6/10/19
  • Graża

    Jak rozumieć to, że kierunek Aktorstwo i promocja medialna jest opisany jako - oodrębna ścieżka kształcenia realizowana od 1. semestru studiów na kierunku DZIENNIKARSTWO I KOMUNIKACJA SPOŁECZNA???KIERUNEK na Kierunku??? Na stronie WSIiZ wykaz kierunków - podaje Aktorstwo, ale czy to jest kierunek na pewno? Co jest wpisane na dyplom? A ten program Uczelnia Przyszłości co oznacza? Bo jakić chwyt marketingowy? co student z tego ma? Jak szukam wysokosci czesnego to wogóle nie mam tego w wykazie .... bezpłatne te studia są?
    6/9/19
  • Ola

    Ta uczelnia tylko drze od studentow pieniadze nic wiecej!
    5/21/19
  • 3xnie

    Nie polecam. Zastanówcie się 3 razy zanim wybierzecie. Pominę fakt, że pisanie egzaminów konczy sie tym, ze dwie osoby mają identyczną treść i przekaz, jedna konczy z oceną 5 druga z 2. Ukraina gora, osoby które nie potrafią sie przedstawić po polsku zdają egzaminy, nikt nie wie jakim cudem, pominę fakt, ze większość z nich widywana jest od sesji do sesji. Do tego zaangażowanie wykładowców w poziom i rozmaitość zajęć zerowe. Nie wszystkich oczywiście, jednak jest ich dosłownie garstka z porownaniem co do reszty. Wysmiewanie i obrażanie studentów przez osoby ważniejsze na uczelni też ma miejsce. Można by dużo wymieniać, ale przekaż jest prosty. Wszystko tylko nie wsiz. Kończę licencjat i uciekam daleko.
    3/26/19
  • Ktoś

    Studiowanie dietetyki na WSIiZ pozostawia wiele do życzenia. Wykładowcy zwłaszcza lekarze nastawiają się głównie na niezaliczenie egzaminów przez studentów i robią wszystko w tym kierunku , aby studenci nie zdali. Tak się dzieje, gdyż im więcej uczniów nie zda, tym większa będzie ich premia. Poprawkę trudno jest u nich zdać , zdaje się zazwyczaj na płatnych egzaminach (ale to nie zawsze). Natomiast inni wykładowcy , którzy nie są lekarzami , są na szczęście normalni i pozwalają studentom rozwijać się , organizują wiele zajęć dodatkowych , są naprawdę dobrymi specjalistami w swej dziedzinie. Co najważniejsze uczą studentów to co im się przyda , a nie to czym można luki zapełnić byle by tylko było. Reasumując wszystko zależy od wykładowców kto uczy , każdy lekarz na WSIiZ nie nauczy ciebie to co ci się przyda , bo "samemu trzeba się douczyć" , a będą ciebie uczyć tego co niepotrzebne. Zaś inni młodzi wykładowcy , znają życie wiedzą co warto wiedzieć i kształcą Ciebie . Radzę dobrze się zastanowić przed podjęciem decyzji na zapisanie się do tej uczelni.
    3/18/19
  • Ktoś

    Studiowanie dietetyki na WSIiZ pozostawia wiele do życzenia. Wykładowcy zwłaszcza lekarze nastawiają się głównie na niezaliczenie egzaminów przez studentów i robią wszystko w tym kierunku , aby studenci nie zdali. Tak się dzieje, gdyż im więcej uczniów nie zda, tym większa będzie ich premia. Poprawkę trudno jest u nich zdać , zdaje się zazwyczaj na płatnych egzaminach (ale to nie zawsze). Natomiast inni wykładowcy , którzy nie są lekarzami , są na szczęście normalni i pozwalają studentom rozwijać się , organizują wiele zajęć dodatkowych , są naprawdę dobrymi specjalistami w swej dziedzinie. Co najważniejsze uczą studentów to co im się przyda , a nie to czym można luki zapełnić byle by tylko było. Reasumując wszystko zależy od wykładowców kto uczy , każdy lekarz na WSIiZ nie nauczy ciebie to co ci się przyda , bo "samemu trzeba się douczyć" , a będą ciebie uczyć tego co niepotrzebne. Zaś inni młodzi wykładowcy , znają życie wiedzą co warto wiedzieć i kształcą Ciebie . Radzę dobrze się zastanowić przed podjęciem decyzji na zapisanie się do tej uczelni.
    3/18/19
  • Niknejm

    Ciężko jest dzisiaj znależć pracę nawet po dobrych uniwersytetach czy liczących się uczelniach. Po rzeszowskim wsizie będzie jeszcze ciężej. Prace jakie zostają do zdobycia po tej uczelni, to takie nie wymagające wyższego ani nawet średniego wykształcenia. Proste mechaniczne prace za grosze minus podatek, a nawet to nie zawsze. Ale jak ktoś lubi atrapy dyplomów i oszukiwanie samego siebie (bo znajomi i ewentualni pracodawcy nie dadzą się nabrać)... W dodatku, za tę cenę można studiować na prawdziwej uczelni. No i to bezpodstawne, wygórowane mniemanie wsizu o sobie, tak bardzo nieprawdziwe i żałosne dla ludzi z zewnątrz, wiedzących jaka jest prawda o tej nibyszkole. Te rankingi, nagrody i wyróżnienia, to nie wiem za co są, bo nie za poziom kształcenia, ani nie za siłę przebicia dyplomu wsizu na rynku pracy.
    2/3/19
  • ja pytam

    co lepsze WSIiZ czy może Nowy Sącz wybrać?
    1/23/19
  • Czy ciezko sie dostac ?

    Czy ciezko jest sie dostac na informatyke ?
    1/17/19
  • Aktorstwo i promocja medialna

    Hej, czy trudno jest się dostać? czy dostanę się jeśli zdaje na maturze polski, polski rozszerzony, matmę, geografie rozszerzoną, angielski? Czy jest potem zawód?
    1/15/19
  • Nope

    Czy zdając tylko matematykę podstawową, polski na poziomie podstawowym na poziomie 60% i angielski rozszerzony na poziomie 70%, mam szanse dostać się na grafikę komputerową i produkcję multimedialną?
    1/8/19
  • Aviation Management

    Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się coś o kierunku Aviation Management ? Jak wyglądają zajęcie, co po studiach itd.
    12/28/18
  • egzaminy

    Na studiach niestacjonarnych wysyłają na profil egzaminy do zaliczenia czy trzeba przyjsc i napisac ?
    10/24/18
  • grafika komputerowa a animacja filmów

    Ile jest zajęć z produkcji filmów animowanych na kierunku Grafika komputerowa i produkcja multimedialna? Jakis program gdzieś znajdę? Może coś podeślecie, napiszecie? warto?
    10/11/18
  • Kama

    Hejka. Wybieram się na kosmetologie zaoczna:) Jak z zaliczeniem? Dużo egzaminów?
    9/17/18
  • kiol

    Zdecydowałam się na studia rok temu. Jest ok, podoba mi sie, polecam.
    9/8/18
  • płacisz - studiujesz

    to jest uczelnia prywatna, za naukę się płaci, podpisujesz umowę, robisz przelew, studiujesz ... no chyba, że odpadniesz, bo sami to Cię nie usuną, jesteś cenny jako źródło hajsiku. A skoro płacisz, to masz prawo wymagać, np. aby wszsytkie zajęcia przewidziane planem sie odbyły.
    9/3/18
  • Filologia

    Hejka, podbijam ostatnio zadane pytanie tylko o filologię, ktoś coś?
    8/30/18
  • Admin

    komentarz usunięty - naruszenie regulaminu
    8/11/18
  • Kosmetologia

    Czy są tu osoby które dostały sie na kosmetologię? Moze warto założyć jakąś grupę?
    8/10/18
  • Gierki

    Opisze ktoś jak wygląda projektowanie gier? Jestem w stanie dużo wynieść z tych studiów, jak kadra itp
    8/3/18
  • KOSMETOLOGIA

    Hej, czy moze ktoś powiedziec cos o kosmetologii? Jak to wygląda w praktyce? Warto udać sie na ta uczelnie? Jest duzo praktyki?
    7/17/18
  • Kasiaaa

    Cześć czy może ktoś się wypowiedzieć na temat dietetyki czy warto? 😊 Chodzi o studia stacjonarne. Będę bardzo wdzięczna!
    7/14/18
  • Malwina

    Cześć! Mam kilka pytań odnośnie WSIiZ: czy ciężko jest się dostać na dany kierunek i czy dużo osób się dostaje na prywatną uczelnie. Czy akademik jest dobrym rozwiązaniem czy jednak polecacie mieszkanie ? Łatwo jest dostać stypendium ? I jak atmosfera na WSIiZ? Z góry dziękuję !
    7/4/18
  • Janusz

    Studiuję tutaj informatykę zaocznie i mam już pewne zdanie o tej uczelni. Niektóre rzeczy są okej, ale inne tragedia. Są profesorowie, magistrowie i doktorzy, którzy oceniają zaliczenia na podstawie kolorowych obrazków (trzeba mieć kredki). Są tacy, co uczą staroci zamiast czegoś nowego. Są i tacy co coś potrafią i chcą nauczyć. Druga sprawa to zaliczenia, wykładowcy dostają bonus do wypłaty za osoby, które nie zaliczą, tzn. im więcej osób nie zaliczy, tym większą mają wypłatę. Są też plusy jak np. w miarę dobry sprzęt komputerowy, nie jakieś stare gruchoty. Niskie progi na stypendium, więc czesne się zwraca i wychodzi na to, że studia mamy za darmo. Jakby ktoś miał jakieś pytania to pisać, postaram się odwiedzić tą stronę jeszcze.
    6/26/18
  • exstudent

    Kiepsko, kadra ok, zarządzanie kiepskie, promotorzy też.
    6/24/18
  • Majuka

    Cześć! Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć co nieco o grafice komputerowej na WSIiZ? Czy ciężko się dostać? I do kiedy należy wpłacić pierwszą wpłatę za kierunek? Z góry dziękuję!
    6/22/18
  • igor

    WSIiZ to przedsiębiorstwo handlowe. Handluje obietnicami na etapie rekrutacji, potem oferuje bubel edukacyjny - czyli wyjątkowo niskie wymagania stawiane studentom, promuje się jako szkoła, która kształci praktycznie i kompleksowo, a oznacza to tyle, że wszystkiego dostajesz minimum. Więcej nie dostaniesz bo uczelnia ma na tobie zarobić. Pamiętaj przyszły studencie, że studia we WSIiZ w Rzeszowie to studia na "Ukrainie".
    5/15/18
  • Kama85

    Tak, najlepsza bo płacisz i przechodzisz. Uczelnia dla bogatych Tatusiów i nieporadnych dzieci. Tam liczy się tylko kasa
    5/7/18
  • Natalia

    Hej,szukam kogoś kto studiuje/studiował fizjoterapie zaocznie.Jest jakikolwiek sens isc na ten kierunek ?
    4/26/18
  • Udietetyka

    Chce sie przeniesc na WSiZ na Dietetyke od przyszlego roku. Jakie macie opinie?
    4/23/18
  • Kasia

    Jestem studentką kierunku finanse i rachunkowość i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. Uczelnie daje możliwości rozwoju, atmosfera przyjazna. Zdecydowanie polecam!
    3/31/18
  • Monika

    Studiuję dietetykę- póki co jestem zadowolona :)
    2/12/18
  • EH

    Mocno nie polecam, jesli nie macie mysli samobojczych to tutaj bedziecie je mieli bardzo szybko.
    2/8/18
  • absolwent_wsiz

    Moim zdaniem, które wynika ze studiowania na wsiz, jak i z szukania pracy będąc po wsizie, jest to uczelnia bez tradycji kształcenia, bez odpowiedniego poziomu kształcenia i w znakomitej większości bez dobrej przyszłości dla jej absolwentów. Bez tradycji kształcenia, bo zarzuca się jej, że powstała tylko na bazie "ucieczki" przed obowiązkową służbą wojskową, działa od krótkiego czasu i ma złą renomę. Bez poziomu, bo tutaj zawsze były braki profesorów (chodzi o braki "profesorów zwyczajnych" przyznawanych przez PAN), dużo było tzw " profesorów wsiz", czyli tytułów wydawanych wewnętrznie przez uczelnię, które różnią się od prawdziwych tytułów profesorskich, co po tem boleśnie wychodzi w praniu, kiedy dowiadujemy się, że nie uczył nas profesor, tylko profesor wsiz. Bez przyszłości, bo potencjalni pracodawcy śmieją się z wsiz, także panie w UP, jak i studenci oraz absolwenci innych uczelni. Słyszy się "gdyby było coś innego , coś normalnego skończone...
    2/7/18
  • Kacper

    Witajcie moje pytanie odnosi się do Logistyki, czy jest problem w dostaniu się na studia zaoczne nie mając zdanych dodatkowych przedmiotów na maturze ? Czy dożo os studiuje logistyke zaocznie i jaki limit os. jest ? Pozdrawiam.
    2/2/18
  • vivi

    skąd są wykładowcy? kto prowadzi zajęcia na logistyce?
    1/12/18
  • z zewnątrz

    hmmm ... ktoś sieje dywersję. Może jakieś konkrety? merytoryczne argumenty?
    1/12/18
  • Marcin

    Bardzo zła uczelnia.Nikomu nie polecam,zmarnowany czas.
    11/24/17
  • Marrvina

    Ja wybieram się na fizjoterapię :D, Szukam kogoś do zapoznania się przed oficjalnym spotkaniem :)
    9/14/17
  • Monika

    Wybiera się ktoś na dietetykę zaocznie?
    8/17/17
  • M

    Wybiera się ktoś na fizjoterapie na WSIZIE ?
    8/15/17
  • Xxx353

    Pablo, wybierasz się na studia dzienne czy zaoczne?
    7/28/17
  • Pablo

    Wybieram -Psychologia w zarządzaniu, będzie świetnie!
    7/10/17
  • Xxx353

    Hejka, czy ktoś studiuje z was psychologię w zarządzaniu i może coś więcej powiedzieć o tym kierunku?
    7/7/17
  • Beata

    Hej czy jest tu ktoś z dietetyki? Zastanawiam się czy nie studiować na tej uczelni ale zaocznie. Bardzo proszę o opinie jeśli chodzi o poziom i wykładowców. Pzdr
    7/4/17
  • Patryk

    Hej planuje ktoś studiować zaocznie Psychologie w zarządzaniu? :)
    7/2/17
  • logistyka

    Mam zamiar wybrać się na logistykę. Czy ktoś chciałby się podzielić opinią o tym kierunku?
    6/28/17
  • grafika

    Mój kolega nie zdawał informatyki na maturze i wybiera się właśnie na grafikę, z tego co mówił, matura z tego przedmiotu nie jest niezbędna.
    5/28/17
  • Grafika Komputerowa

    Witam, Zastanawiam się nad wyborem tej uczelni , interesuje mnie kierunek grafiki ze specjalnością graphic design. Chciałabym studiować w trybie zaocznym. Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego kierunku, czy jest on zadowalający, jaki jest poziom ? Pytam, bo zależy mi żeby rzeczywiście coś się nauczyć, chociaż wiadomo, że we własnym zakresie też należy coś robić. Chciałabym również zapytać czy jest szansa dostać się na ten kierunek w przypadku nie zdawania matury z informatyki? Dodam, że zdawałam język angielski na poziomie rozszerzonym więc może dzięki temu uzyskam więcej punktów. Pozdrawiam:)
    2/28/17
  • grafika

    koleżanko z grafiki, jak Ci się podoba po 2 miesiącach w tej uczelni? Dajesz radę? Pamiętaj, żeby się zbyt szybko nie poddawać w szczególności, że się tym interesujesz
    11/30/16
  • Grafika komputerowa

    Hej! Wybieram się na grafikę komputerową i produkcje multimedialną (zaocznie) do tejże uczelni. Na wstępie zaznaczę że chodziłam do ogólniaka i nie miałam dużej styczności z informatyką. Jedynie to co robiłam w domu, mam jakąś znajomość programów czy też obróbki zdjęć i montażu filmików (jestem samoukiem). Idę na ten kierunek bo wydaje mi się ciekawy, jednak wydaje mi się że nie podołam... Czytałam dużo opinii na temat tej uczelni ale były one wypowiadaniem się osób w imieniu kuzyna ciotki w trzecim stopniu i dużo nie wnosiły.. Czy jakaś osoba która studiuje przedmiot informatyczny mogłaby mi napisać jak naprawdę jest na takim kierunku ? Z góry dziękuję :)
    9/18/16
  • Kosmetologia - kosmetologia estetyczna

    Interesuje mnie ten kierunek. Jakieś opinie zarówno o uczelni, jak i o samym kierunku i specjalności?
    9/17/16
  • Zarządzanie lotnictwem ?

    Czy Zarządzanie lotnictwem to jest kierunek czy specjalność??? Bo raz jest podane razem z KIerunkami na wykazie, ale w opisie że to jest specjalność? A może jest w wersji i jako kierunek i jako specjlność?
    8/15/16
  • Gospodarka i administracja publiczna - opinie

    Widze na stronie, że kierunek Gospodarka i administracja publiczna jest oznaczony jako Nowość, ale może są już studenci którzy go studiowali teraz (poprzedni rok?). Chodzi mi o to, że jak czytam o możliwościach pracy, to wyglada to bardzo atrakcyjnie, na tyle, że zsatnawiam się jak wiele zagadnień muszą poznać studenci, ile obszraów ekonomiczno-administracyjno-gospodarczych obczaić, no i trochę się wystraszyłam poziomu studiów i stopnia ich skomplikowania. Czy ktoś może się wypowiedzieć, jak to wygląda w praktyce, zwłaszcza na pierwszy roku (przy założeniu, że juz ten kierunkek był w tym roku realizowany).
    8/4/16
  • dietetyka

    z jakim innym kierunkiem warto połaczyć (np, od II lub III roku) studia na Dietetyce? Chodzi mi o aspekt zawodowy, czyli zwiększenie swoich sznas na rynku pracy. Kierunek jako taki trafia w moje zainteresowania niemal w stu procetach, mam jednak obawy, czy z tego da się wyżyć. Zatem pytanie jest - co jeszcze można zrobić, żeby mieć możliwości lepszego zarobkowania. Znacie jakieś przypadki z życia?
    8/1/16
  • lamia

    widzę, że pod tą uczelnią jest sporo bardzo pozytywnych komentarzy co utwierdza mnie w przekonaniu, że wybrałam bardzo dobrą uczelnię, do zobaczenia w październiku!
    7/27/16
  • Seselmoon

    Jestem studentką Logistyki w trybie niestacjonarnym. (Inżynierskie, Semestr II) Kierunek Logistyka przeżywa swój renesans. Prawie każda uczelnia oferuje ten kierunek. Wybrałam go, ponieważ uważam, że jest to bardzo rozległa dziedzina, która „żyje” obok nas i bez niej cała układanka by się posypała. Na rynku jest zapotrzebowanie na tego rodzaju specjalistów. Logistyka to nie tylko transport, ale również magazynowanie, produkcja i wiele innych… Prowadzący zajęcia chcą byśmy dzielili się swoimi doświadczeniami na zajęciach oraz podczas realizacji projektów, plus dla nich. Tryb niestacjonarny Nie zapomnę nigdy min moich rodziców, nauczycieli, gdy oświadczyłam, że wybieram studiowanie w trybie zaocznym. Ich stres przeszedł na mnie. Na szczęście WSIZ okazał się uczelnią, która nie traktuje studentów trybu niestacjonarnego jak niepełnowartościowych studentów. Jak wspomniałam wyżej wszyscy oczekują od nas czegoś więcej, a mianowicie doświadczenia w praktyce. Dzięki rozwiniętemu systemowi informatycznemu uczelni posiadam własną skrzynkę e-mail oraz dostęp do platformy Wirtualna Uczelnia. Mogę szybko skontaktować się z prowadzącymi przez pocztę elektroniczną, na nią również otrzymuję materiały do nauki. Dzięki Wirtualnej Uczelni nie muszę jechać X kilometrów po wpis do indeksu, wystarczy zalogować się na platformę i sprawdzić swoje wyniki. Poza tym Wirtualna uczelnia oferuje dostęp do opcji takich jak: plan lekcji, sylabusy, bazy danych etc… System stypendialny nie omija zaocznych. Jako że zaliczyłam wszystkie egzaminy na koniec semestru pierwszego w pierwszym terminie otrzymałam pakiet: „terminowy student”. Mogę wypożyczać więcej książek, mam semestralny karnet na siłownię, kilka wejść do Spa i zniżkę w czesnym. Szkoda tylko, że nie mogę z tego w pełni korzystać, bo studiuję niestacjonarnie czasem żałuję, że nie studiuję na tej uczelni w trybie dziennym, ponieważ omija mnie masa ciekawych spotkań, wykładów, eventów, targów, udziału w kołach zainteresowań bądź kierunkowych, które pomagają w kreowaniu swojej ścieżki zawodowej… Poza tym realizacja projektów jest trudna, gdy każdy członek grupy mieszka gdzie indziej i widujemy się maksymalnie 2 razy w miesiącu… Nasz klient, nasz pan Prawda jest taka, że gdy człowiek za coś płaci to dba o to najlepiej jak może. Płacąc comiesięczne czesne za własno zarobione pieniądze studenci niestacjonarni wymagają: uwagi, dobrego traktowania, wypełniania należycie swoich obowiązków przez prowadzących, którzy są oceniani na koniec każdego semestru przez samych studentów. (!) Ogólnie nie spotkałam się z niemiłymi profesorami, o których słyszałam, że spotkam ich na studiach i będę musiała błagać ich na kolanach o 3…. Większość prowadzących wysyła materiały, podsyła ciekawe linki. Doceniłam to, gdy dowiedziałam się, że na większości uczelni nie praktykuje się tego, a przecież wszyscy wiemy, że przepisywanie z tablicy jest bez sensu – lepiej podyskutować, posłuchać doświadczeń i anegdot niż tracić czas na notowanie. (Oczywiście nie jest to zabronione ;)). Masz wszystko podane na tacy, tylko brać i…. Uczyć się, wszystko w Twoich rękach. „Pójdę tam, bo zapłacę i nie będę musiał/a się uczyć…” Guzik prawda. Studiowanie nie jest obowiązkowe. Prowadzący nie wymagają gwiazdek z nieba. Wszystko, co jest na zajęciach, zostało przesłane i tylko to obowiązuje. Wiele osób, które myślało tak jak tytuł tego akapitu już zrezygnowało. Dowód Twoich umiejętności będzie na Twoich pracach egzaminacyjnych, projektach… Owszem uczelnia ceni się, ale jak na podkarpackie realia nie jest źle. „Cena” zależy od kierunku, trybu itp. Posłowie… Dopiero za kilkanaście lat będę mogła ocenić naprawdę, czy było warto. Na razie cieszę się, że mogłam poznać niektóre osobistości, które z pasją opowiadają o swojej dziedzinie. Szkoda tylko, że nie mogłam zaznać w pełni życia studenckiego na tej uczelni: pełnego różnych spotkań, wydarzeń… Na pewno to pomogłoby w budowaniu mojej ścieżki zawodowej. Życzcie mi powodzenia w nadchodzącej sesji.
    5/26/16
  • Agata

    Studiowałam na tej uczelni i powiem tak. Jeśli ktoś chce się nauczyć to się nauczy wszędzie, ale istotne jest aby mieć profesorów i ludzi, którzy studentom w pewnych sprawach pomagają. W przypadku WSIiZ do utrudniania, a nie pomocy, jest kupa nieuprzejmych profesorów, którzy z założenia przez to jaki tytuł noszą raczej powinni być uprzejmi, czy panie w dziekanacie, które siedzą tam po to, żeby studentom pomagać, a oburzają się za każdym razem jak ktoś przychodzi, krzyczą i są po prostu bardzo niegrzeczne. Człowiekowi się aż żyć odechciewa jak musi coś na tej uczelni załatwić. Losowe ocenianie, czyli to, że ktoś w jeden dzień ocenia 200 egzaminów i ktoś kto liczył na 2 jakimś cudem dostaje 4, a ktoś kto liczył na 5 dostaje 2... Potem jak jeszcze człowiek chce wyjaśnić to czeka milion lat na odpowiedź od profesora, a jak idzie z tym do dziekanatu to wychodzi jeszcze bardziej wkurzony niż był zanim wszedł.
    4/21/16
  • dawid burczyk

    Moja przygoda z Wyższą Szkołą Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie rozpoczęła się w roku akademicki 2015/2016, kiedy to postanowiłem przenieść się z uczelni publicznej na studia magisterskie ze Zdrowia Publicznego na WSIiZ oraz rozpocząć dodatkowy kierunek drugi lic. – Fizjoterapię. Dlaczego wybrałem WSIiZ , a nie dalszą karierę na jednej z uczelni na których studiowałem ? Odpowiedź jest prosta. Uczelnia którą kiedyś studiowałem oprócz uczenia się na pamięć nie pozwoliła mi się kształcić praktycznie. Praktyki w wymiarze 80 godzin za całe 3 lata to wg mnie nie są praktyki. Postanowiłem więc swoje życie zmienić na lepsze i wybrałem Wyższą Szkołę Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie. W mojej rodzinie tą uczelnię ukończył mój kuzyn, dzięki doskonałej praktyce dziś pracuje w zawodzie i jest profesjonalistą, wiec dlaczego i ja nie mam być taki jak on, a nawet i lepszy. Uczelnia daje mi mnóstwo możliwości rozwoju naukowego oraz hobbystycznego. Na uczelni funkcjonuje wiele bezpłatnych szkoleń i kursów, które podnoszą moje kwalifikacje zawodowe. Na uczelni panuje bardzo życzliwa atmosfera, wykładowcy są dostępni dla studentów i zawsze służą pomocą merytoryczną. Nasza kadra wykładowców to nie teoretycy, którzy na „sucho” przekazują nam multum definicji. Nasi wykładowcy to świetni praktycy, którzy łączą teorię z wieloletnim stażem i praktyką. Na tej uczelni nie uczymy się 10 definicji wg różnych osób. Na tej uczelni uczym się jednej konkretnej, która pamięta się do końca życia. Może wiele osób twierdzi, że mimo, iż jest to uczelnia płatna to wszystko nam się należy. Nieprawa !!! Na uczelni, aby móc korzystać z przywilejów studenckich należy włożyć ogromny wysiłek i poświecić wiele czasu na naukę. Motywatorami są liczne nagrody, m.in. terminowy student, który daje nam możliwość korzystania z pakietu spa oraz karnetu na siłownię (semestralnego) oczywiście za wysokie wyniki w nauce i zakończenie sesji egzaminacyjnej w pierwszym terminie. Bardzo cenię sobie uczelnię i wykładowców, bo dzięki niej mogę rozwijać się na wielu płaszczyznach zarówno naukowej pisząc artykuły naukowe pod okiem specjalistów (wykładowców), którzy chętnie służą poradą jak i na płaszczyźnie praktycznej, gdyż zdobywam duże doświadczenie. Bardzo żałuję, że swojej kariery nie rozpocząłem w roku 2012, tylko wybrałem inną uczelnia, gdyż tego co się już tutaj w ciągu pół roku studiowania nauczyłem nie wyniosłem niestety tego z mojej poprzedniej uczelni. Tutaj panuje zasada szacunek dla wykładowców = szacunek dla studentów. Uczelnia nauczyła mnie zaradności, dzięki niej czuje się pewniej i wiem, że w razie problemu i pytań mogę liczyć na mentorów uczelnianych. Nie będę już tyle „słodził”, gdyż mój post zostanie oceniony jako przegięta opinia. Każdy kto chce zobaczyć jak na naszej uczelni jest, może rozpocząć studia i sam się przekonać, ze czas jaki tam spędzicie jest naprawdę cenny. A wysiłek i trud włożony w naukę bardzo dobrze owocuje. Na pewno chciałbym kiedyś rozpocząć swoją karierę doktorską po ukończeniu studiów magisterskich w Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzana w Rzeszowie    Na koniec zapomniałem dodać, iż uczelnia posiada duże laboratoria biochemiczne, dzięki którym poznałem wiele ciekawych procesów dotyczących człowieka. Pragnę podkreślić , iż opinia jest zgodna z moim własnym sumieniem Pozdrawiam najlepsza uczelnię w Rzeszowie ,
    3/17/16
  • 53a701b

    WSIiZ spełnia moje oczekiwania pod każdym względem. Jako studentka filologii angielskiej mogę rozwijać swoje umiejętności na zajęciach z Native Speakerami, co więcej WSIiZ posiada bardzo bogatą ofertę specjalności, ciężko było mi zdecydować, ale myślę że na pewno każdy znalazłby tam coś dla siebie. Na uczelni panuje wyśmienita atmosfera, można poznać mnóstwo ludzi z różnych zakątków świata, programowi zajęć pozalekcyjnych również nie można nic zarzucić. Oferuje szeroką ofertę rozwijania swoich zainteresowań - czy to praca w radiu, czy też bycie opiekunem obcokrajowców. Jednak jeśli miałabym wybierać, zdecydowanie jestem zachwycona tym, że WSIiZ oferuje niesamowite perspektywy na przyszłość. Mam tutaj na myśli wszelkiego rodzaju projekty typu Double Degree na które mam zamiar wyjechać w tym roku, a wszystko to dzięki WSIiZowi :)
    3/17/16
  • johnny

    Jeżeli jesteście zainteresowani informatyką to szczerze polecam specjalność programowanie. Każde zajęcia realizowane w fantastyczny sposób, mega ciekawe. Uczelnię oceniam bardzo pozytywnie, poziom wysoki, spełnia wszystkie oczekiwania.
    2/29/16
  • aśka

    studiuje tam i uczelnię oceniam na wielki plus
    1/14/16
  • studentkaWSIiZ

    Jeśli ktoś tu jeszcze zagląda, pozwólcie że zaktualizuje informację na temat WSIiZ . Po pierwszym roku studiowania zaocznie na tej uczelni mogę szczerze powiedzieć że nie będę jej polecać nikomu...hmmm nie polecać to mało powiedziane, będę ją odradzać każdemu kto zamierza się tam wybrać. Wszytko tylko dla kasy, ciągną od nas za wszystko mnóstwo pieniędzy,a uczniów mają daleko gdzieś. Fakt że przykładam sie do nauki i bez problemu zaliczyłam pierwszy rok (wszystko w 1 terminie, bez żadnych poprawek), wykładowcy nie robili problemów (przynajmniej mi) ale wyposażenie pracowni - MASAKRA , tyle płacić za czesne i najgłupszych (najdrobniejszych) rzeczy nie ma . Na dodatek dają do wyboru kilka specjalizacji po czym dowiadujemy się że otwarta będzie tylko jedna a za resztę trzeba płacić. cwaniaki wiedzą że po 1,5 roku szkoda zostawić studia, biorąc po uwagę to że włożyło się już w to swój czas, wysiłek , i przede wszystkim nie małe pieniądze. Bardzo mi szkoda kasy którą już wydałam na ta szkołę. Gdybym wiedziała że tak będzię wybrała bym inną uczelnie w Rzeszowie nawet w całkiem przeciwnym kierunku .
    11/20/15
  • a fizjoterapia? jak jest?

    czy są tutaj studenci kierunku Fizjoterapia i mogą napisać, coś o swoich doświadczeniach? kto prowadzi zajęcia i jak duzo jest praktyki? zaplecze czy dobre? wszystko, co ważne, mnie interesuje, adam
    6/16/15
  • Kornelia

    Jestem na ostatnim semestrze Grafiki komputerowej w mediach na wydziale Dziennikarstwa na WSIiZie, osobiście nie żałuję wyboru. Najlepsze co ma ta uczelnia to kadra, naprawdę fajni wykładowcy, którzy wiedzą o czym mówią i potrafią to świetnie przekazać, naprawdę, aż się sama sobie dziwiłam, ale chciało się chodzić na wykłady. Wiadomo, że są też złe strony np. mało grafiki na pierwszych semestrach, dużo niepotrzebnych przedmiotów, zajęcia w Kielnarowej (niby jest bus ale różnie z nim bywa). Mimo wszystko nie żałuję tych 3 lat, bo naprawdę jeśli ktoś chcę i się przyłoży to może już na studiach zacząć pracować w bardzo dobrych firmach, a jeśli sam chcesz założyć firmę, uczelnia Ci pomoże, sama mam kilku znajomych którzy mają swoje firmy (branża IT) i wygrywają zagraniczne konkursy i niezłą kasę, ale tak jak pisałam na początku musi Ci się chcieć :) Dodam, że Rzeszów jest pięknym i dynamicznym miastem, w którym można się zakochać :)
    5/15/15
  • b

    po zdrowiu publicznym niezależnie od miasta możesz na przykład pracować w ośrodkach zdrowia na stanowiskach administracyjnych
    3/24/15
  • karina

    a co mogę robić w Rzeszowie po takim kierunku?
    2/22/15
  • tomasz

    Zachęcam do studiowania na kierunku zdrowie publiczne, ja jestem zadowolony
    1/26/15
  • jest ok

    WSIiZ w Rzeszowie: dobre warunki lokalowe, naprawde pzyjemnie sie studiuje, kultura w podejsciu do studenta (mam znajomych na panstwowych uczelniach, jak slysze, co sie dzieje, to az trudno uwierzyc, ze mozna miec studenta total w tylku), wszystko jest zinformatyzowane (indeksy, dziekanat, bibioteka, itd.), z biura Karier jeszcze nie korzystalem, slyszalem, ze dziala dosc aktywnie i jest chwalone, inny plus: nie masz mega stresu, ze wylecisz, co wcale nie znaczy, ze jak placisz, to idziesz ze wszystkim do przodu, ogolnie ok
    10/22/13
  • toja

    szukam dziewczyny z rzeszowa zobacz w dziale poszukiwane w anonseo :)
    9/28/13
  • aska

    ja słyszałam nienajgorsze opinie, w sumie to nawet dobre, ale pewnie ci, co sa zadowoleni, to tu raczej nie zagladaja, bo zazwyczaj wylewają żale osoby, którym sie cos nie podoba, albo im nie poszlo z zaliczeniem, albo wykladowcy nie za bvardzo,
    8/28/13
  • Student

    Jestem studentem z Ukrainy i przypadkowo wybrałem tą uczelnię. Najpierw byłem bardzo zadowolony, ale później niektórze profesorowie zaczęli traktować mnie poniżająco. Nie wiem dlaczego. Jestem dobrym studentem, mam fajne oceny. Tylko nie mogę zrozumieć dlaczego profesrowie tak mnie traktują. Przecież ja jestem człowiekiem jak i oni. Mam w 100 razy leps zdanie o doctorach i magistrach. Im bardzo dziękuję, bo bardzo dużo mnie nauczyli.
    7/19/13
  • Administracja

    Jeśli chcesz skończyć dobre studia z administracji to polecam ci Wyższą Szkołę Prawa i Administracji w Rzeszowie. Ja tam studiuje i wiem że warto.
    7/17/13
  • ewela

    Mam pytanie czy warto studiować na WSIIZIE ? Chciałabym pójść na administrację dzienne
    7/3/13
  • pumka01

    Cześć. Chciałabym dowiedzieć się czegos więcej o tej uczelni. Głównie chodzi mi o kierunek ekonomia-jaki tam jest poziom? czy zdarzają się bardzo upierdliwi wykładowcy którzy za wszelką cene chcą kogos ulać?
    6/30/13
  • Marcin Luli

    Witam. Zdecydowanie odradzam tą uczelnię. Nie wiem jakim cudem i po co tam się dostałem. Chyba Bóg nade mną nie czuwał podczas składania papierów na tą h... uczelnię. 3 lata zmarnowane. Studiowałem dziennikarstwo i komunikację społeczną. Rekrutacja polega na tym, że jeśli zapłacisz 400 zł to Cię przyjmą. Z resztą niemal podczas całych studiów jest tak, że jak płacisz, to studiujesz. Wyjątkami są tylko nieliczne przedmioty, z których wykładowcy są wymagający, ale reszta, czyli ok. 96% przepuszcza bez żadnych problemów. Uważam 3 lata studiowania tam za zmarnowane. Ta uczelnia ma dobrą reklamę i pijar, więc trzeba uważać, by nie dać się nabrać. Nie wiem jak jest na innych kierunkach. Rozmawiałem z ludźmi z mojego kierunku oraz innych kierunków i wszyscy żałują tego wyboru. Szkoda wydawać pieniędzy. Piszę te słowa, by Was ostrzec przed tą uczelnią. Nie dajcie się reklamom, ustawianym rankingom. Często miejsca są kupowane. Pzdr
    5/24/13
  • Brum

    To nie jest uczelnia dla ambitnych. Było dobrze w 2009 roku ale teraz jakby poziom siadł. Chyba na zasadzie dostosujmy się do poziomu studentów żeby nie uciekli. Sporo tu spadów z polibudy i urz ;). Infrastruktura jest fajna. Niestety polski bałagan też tu rządzi. Rozdzielenie informy na Kielnarową i Rzeszów i jeszcze Tyczyn to porażka i żal. Basenik w hallu Kielnarowej miluni tylko za to sale dydaktyczne ciasne, ot co :( Program nauczania sensowny tylko szkoda że nie do końca realizowany! Matma obcięta za mocno co się czuje na drugim sem. na fizie. Za dużo przedmiotów humanistycznych :(
    4/29/13
  • Ania

    ja też uważam, że kto miał dobre wyniki w szkole średniej to jest na politechnice lub na uniwersytecie ...
    4/28/13
  • konrad

    kto to wszystko pisze, to jakiś dziwaczny mowo-montarz, uczelnia jest poniżej przecietnej mam tam znajomych studentów jakos nie mogli dostać się do lepszych uiczelni
    4/27/13
  • NN

    Witam, jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się na wyborem tej uczelni, jednak mam parę wątpliwości co do niej, czy nauczyciele są wymagający ? Warto jest wkładać tyle pieniędzy na naukę w tej szkole ? Dokładnie interesuje mnie filologia, więc byłabym wdzięczna gdyby ktoś z tego kierunku się wypowiedział.
    4/20/13
  • NN

    Witam, jestem tegoroczn
    4/20/13
  • countdown

    Widzę, że macie dobre zdanie o Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie ;) ja ostatnio dużo interesuję się uczelniami bo moja siostra jest w 3 klasie liceum i w domu jest mnóstwo rozmów na temat jej dalszej edukacji ;p chciałabym, żeby wybrała jak najlepiej, a ta uczelnia wydaje się być na wysokim poziomie :)
    11/13/12
  • zakręcona

    @trębacz: I na tym porównaniu powinieneś skończyć zestawianie ze sobą liceum z wsiiiz, bo to dwie różne bajki :D Poza tym że różnią sie, jak mówisz, budynki, inne jet także podejście do PANA studenta, inaczej wyglądają zajęcia, zaliczenia. Nie ma błagania o oceny, uwag do dziennika, poprawiania po kilka razy, a wykładowca nie przejmuje się specjalnie czy student zda czy nie. Trzeba się na to przygotować, ja gotowa nie byłam i przez pierwszy semestr w ogóle mi się studia nie podobały, mimo że uczelnia jest ok!
    8/24/12
  • trębacz

    Stwierdziłem że skoro dostałe się na uczelnię, to wypada ją w wakacje odwiedzić i zwiedzić. Dostałem się tam gdzie mogłem, obejrzałem budynek z zewnątrz i od wewnątrz i póki co nie narzekam. Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie jest zdecydowanie ładniejsza niż moje liceum.
    8/12/12
  • older

    moja mama brala udział w zajęciach akademii 50+ i jest bardzo zadowolona z samego faktu że mogła się rozwijać wraz z grupą ludzi którzy też chcą robić w życiu coś więcej niż siedzieć i się starzeć. świetna oferta :)
    8/4/12
  • II stopień

    a co z dziennikarstwem na drugim stopniu? zastanawiam się czy iść dziennie czy zaocznie, bo w sumie mam już pracę i może lepiej się dokształcać weekendami, co o tym myślicie? czy zaoczni studenci są tak samo traktowani jak ci stacjonarni?
    7/18/12
  • rafał

    maro, jeśli zdasz egzamin wstępny na magisterkę to dasz sobie radę nawet bez tego podłoża. wiadomo że to dwa różne końce kijka, ale jak się przyłożysz i może pójdziesz do kogoś na korki to powinieneś dać radę, to tlyko dwa lata :)
    7/16/12
  • maro

    chcę iść na ekonomię II stopnia, a jestem po politologii. czy ktoś może mi powiedzieć jak to wygląda? czy dam sobie radę bez porządnego podłoża na ekonomii?
    7/6/12
  • pricetag

    faktycznie - jest drogo, ale jeśli kogoś stać, to warto zainwestować w wykształcenie i wybrać właśnie tę uczelnię. mam wrażenie że wykładowcy mają tu inne podejście do studentów niż na uczelniach publicznych. kadra dobrze wyszkolona, a ogólnie cała uczelnia jest innowacyjna. moja opinia o tej uczelni jest bardzo pozytywna, ale póki co za naukę płacą rodzice, a cena to właściwie jedyny aspekt, na który można narzekać
    5/18/12
  • studentka WSIiZ

    ta uczelnia to raj dla ludzi, którzy chcą się czegoś nauczyć. Super nauczyciele i praktyczne podejście do studenta. Tu można rozwinąć skrzydła!
    4/16/12
  • Danzel86

    Stosunek ceny do jakości kształcenia nie jest zadowalający. Uczelnia wymaga płacenia, od siebie nie wszyscy wymagają tak samo jak od Nas studentów. Co do inwestowania to inwestują, ale w uczelnię, nie w studenta. Każdy robi co chce i kiedy chce ;]
    4/5/12
  • Grisza Informatyka 4 rok

    Bardzo innowacyjna uczelnia, dobry poziom nauczania :)
    4/5/12
  • Wojtek

    Trochę taki pic na wodę.
    4/5/12
  • Damian

    Zapewniam, że cena przekłada się na jakość. Jestem na Informatyce, i przed pierwszym semestrem też miałem obawy, ale wystarczyło parę pierwszych wykładów, ćwiczeń żeby rozwiać wątpliwości. Zajęcia w laboratoriach w Kielnarowej to raj dla informatyka.
    4/5/12
  • S

    Porządna infrastruktura i kadra, cena przekłada się na jakość
    4/5/12
  • kea

    ceny z kosmosu!! nie wiem czy przekładaja sie jakos na sposoby nauczania? badz zaplecze dydaktyczne? czy jest sens płacenia tyle siana za te studia? ?
    1/23/12
  • $fia

    Może i są dobrzy, oferta wygląda ok, stronka uczelni bardzo porządna, ale te 500 złotych za miesiac nauki z lekka odstrasza. Sa szkoly, gdzie informatyka czy fizjoteriapia jest juz za 350 - 380 zl miesiecznie. To jest spora róznica.
    12/12/11
  • Bufor

    u mnie mają 10-tki i śmiem sądzić, że WSInformatyki i Zarzadzania w niczym nie ustępuje Politechnice Rzeszowskiej, a może pod wieloma względami organizacyjnymi ją przewyzsza (informatyka, I rok)
    6/2/11