• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy

uczelnia niepubliczna, woj. kujawsko-pomorskie, 85-719 Bydgoszcz, ul. Fordońska 74, (+52) 58 29 108, wsb@wsb.bydgoszcz.pl

Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy obecna jest na rynku edukacyjnym od kilkunastu lat. Stanowi znaczący filar kształcenia wyższego w woj. kujawsko-pomorskim. Celem uczelni jest przygotowanie profesjonalistów dla świata biznesu. Stawia na sprawdzonych dydaktyków, współpracuje z praktykami życia gospodarczego, programy studiów i materiały dydaktyczne przygotowywane są i konsultowane z liderami biznesu.

Uczelnia może poszczycić się nowoczesną bazą dydaktyczną, doskonale wyposażonymi pracowniami komputerowymi, laboratoriami językowymi, salami audytoryjnymi oraz zaawansowanymi technologiami wykorzystywanymi w trakcie zajęć stacjonarnych czy zdalnych.

Ofertę WSB stanowią obecnie kierunki z obszaru administracji, bezpieczeństwa, designu, informatyki, ekonomii, inżynierii, pedagogiki, psychologii czy turystyki. Sprawdź dostępne specjalności oraz terminy i warunki naboru.


Ocena uczelni

4.82 / 10
624 głosów

Opinie (79)
Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy, WSB Bydgoszcz

przemek
czy wykłady odbywają się zdalnie na zaocznych?
13.10.2022
14.09.2022
lena
CZy podyplomówki warto tu rozpocząć? Ktoś studiował? Jak organizacyjnie to wygląda?
Adam
Polecam
28.07.2022
02.06.2022
Justyna
Dzień dobry, czy ktoś studiował podyplomowo integrację sensoryczną lub terapię osób ze spektrum autyzmu? Proszę o opinie.
Paulina
Czy może ktoś opisać kierunek finansowo-prawny, II st.? Jak są godzinowo zajęcia, czy są obowiązkowe praktyki, jeśli tak to ile h? Pozdrawiam
22.05.2022
17.02.2022
Kamil
Dzień dobry. Czy od marca zostanie utworzona grupa na studiach podyplomowych na kierunku informatyka i edukacja informatyczna dla nauczycieli?
Ewa
Kandydat jeśli chodzi o logistykę to na licencjacie jest mniej przedmiotów do opanowania niż na inżynierce I stopnia na inżynierce uczysz się 3,5 roku I dochodzą takie przedmioty jak chemia robotyka I wiele innych natomiast na studiach II uczysz się 1,5 roku I przedmioty są takie same dla wszystkich tylko później każdy ma przedmioty specjalistyczne takie jaką wybrał specjalizację
19.12.2021
05.10.2021
D
Czy ktoś studiuje zarządzanie? Proszę o opinię.
zawiedziona studentka
Pedagogika zaocznie - wielkie rozczarowanie, odradzam. Organizacja toku studiów - porażka - plany pojawiają się na ostatnią chwilę, zjazdy potrafią być ustawione 4 pod rząd (w papierach uczelni się zgadza 2 w miesiącu, ale fizycznie są 4 pod rząd). Zajęcia nudne, wiedza przestarzała. Naprawdę interesujący wykładowca zdarza się 1 na semestr. Chaos i bałagan informacyjny. Kontakt z dziekanatem i załatwienie jakichkolwiek spraw administracyjnych - albo niemożliwy albo bardzo utrudniony. "Hitem" była odpowiedź na pytanie udzielona przez dziekanat po miesiącu od wysłania maila.
22.09.2021
20.09.2021
Andrzej
Polecam studia II stopnia na zarządzaniu. Fajni wykładowcy i sprawna obsługa. Cały proces studiów przeszedł bez problemu, a jeśli ktoś kombinuje, to sam naraża się na nieprzyjemności i zawsze znajdzie coś, co mu nie pasuje ;)
Rudzka
Jest ktoś, kto studiuje logistykę?
24.07.2021
07.07.2021
Kandydat
Cześć czy jest ktoś kto studiuję lub jest absolwentem logistyki? Czy jest duża różnica w trudności między licencjatem a inżynierką?
Ania
Zdecydowanie polecam studia podyplomowe. Wykładowcy i obsługa super. Pełno inspiracji i wymiany doświadczeń
12.05.2021
19.04.2021
zdziwiony
W przypadku moich problemów bardzo sprawnie udało mi się je załatwić po kontakcie z uczelnią. Moje zdziwienie jest na tyle duże, że tu wszedłem, aby o tym napisać :)
***
W dniu dzisiejszym próbowałam dodzwonić się do dziekanatu, czas oczekiwania na rozmowę 1 godzina, kiedy nadszedł czas, ze byłam pierwsza, oczekiwałam na odebranie telefonu 15 minut. Po tym czasie rozłączono rozmowę komunikatem, że abonent nie dostępny. Przy kolejnej próbie jestem 11 oczekująca- 148 minut przewidywalny czas połączenia. Żenada,! Maila wysłałam również dwa tygodnie temu. Nadal czekam na odpowiedź.
15.04.2021
02.03.2021
Katia
Nie ma żadnej gwarancji ponieważ do września ministerstwo każe robić online
jack
jakie są szanse, że osoby rozpoczynajace studia od tego roku na jesieni beda studiowały normalnie na uczelni, a nie w domach?
10.02.2021
18.12.2020
Iga
czy licencjackie studia zaczynające się od semestru letniego trwają normalnie 3 lata?
Lena
Jak oceniacie prawo w tej szkole?
09.11.2020
23.10.2020
Witek
odpowiedź dla Artur z dnia 21.10.2020
Podstawową różnicą jest na pewno to, że na studiach inżynierskich zdobywasz tytuł inżyniera, a na "normalnych" tytuł licencjata.
Artur
Hej, jaka jest różnica między "Inżynieria zarządzania", a po prostu "Zarządzaniem"? Czy jest jakaś wartość dodatnia tego kierunku w porównaniu z tradycyjnym zarządzaniem? Czy uzyskuje się stopień inżyniera czy jest standardowo licencjat?
21.10.2020
02.10.2020
Alicja
Zaciekawiły mnie studia Prawo w biznesie. Myślę, że to praktyczny kierunek i co najważniejsze - 3 lata. Czy ktoś studiuje i może się wypowiedzieć?
Studentka Pedagogika 2015-2020
Ukończyłam studia pedagogiczne I i II stopnia i ciesze się, że spotkałam tak wspaniałych wykładowców i super zgrana paczkę. Wykładowcy- są to osoby z powołaniem i którzy z całego serca przekazują wiedze studentom. Ogrom jaki włożyli, aby wykształcić nas na pewno nie pójdzie na zmarnowanie :). Dziękuję serdecznie i z całego serca wszystkim wykładowcom za trud i przekazaną wiedzę. Chciałabym też podziękować Pani dr Dorocie Makowieckiej, mgr Joannie Kaczmarek, dr Beata Małkowska, mgr Olga Okrucińska, oraz innym :) Fakt są też wykładowcy o których nie ma co wspominać- nic dobrego nie wnieśli w moje kształcenie. Ps. To były miłe i super spędzone wspólnie chwile na uczelni i z najlepszą paczką studentów. Pozdrawiam.
25.09.2020
21.08.2020
Ewa
Myślę o administracji. Czy warto taki kierunek studiować w szkole prywatnej, czy lepiej na publicznej?
@michael_r
Propaganda rodem z tvpis xd przecież widać, że dodał tę odpowiedź jakiś pracownik, a nie student xdd
14.08.2020
17.07.2020
studentka
Na magisterce trzeba uważać na jakiego promotora się trafi bo jest jeden który przez 2 lata będzie ci wmawia ł że twoja praca jest zła oceny wszystkie masz wystawione pozytywnie ale z obrony nici ciekawe co zrobi uczelnia jak zostanie pozwana za utrudnianie zakończenia studiów chciałabym to zobaczyć
Mgr
Czy WSB w ogóle otwiera magisterskie studia w Bydgoszczy czy wszystkich przerzuca do Torunia? Rok temu sporo znajomych składało na magisterkę do Bydzi, a oni, że w Toruniu będzie. Nie wiem czy tracić czas w ogóle na składanie tu papierów. Intetesuje mnie Informatyka w Biznesie mgr, ale Toruń odpada
02.07.2020
29.06.2020
michael_r
odpowiedź dla Rozczarowanie z dnia 24.06.2020
Cześć, ja miło wspominam studia. Biura obsługowe zawsze sprawnie pomagały mi rozwiązać mój problem. Z Menedżerem kierunku faktycznie był nikły kontakt, ale też nigdy go nie potrzebowałem. Ja osobiście polecam uczelnie osbom, które poszukują nie tylko suchej teorii.
Rozczarowanie
Tragedia. Tylko i wyłącznie tym słowem można podsumować naukę na tej uczelni. W kwestii organizacji - sądzę, że dzieci z podstawówki lepiej ułożyłyby plan zajęć, który w jednym tygodniu potrafi zmienić się nawet i 3 razy. Nie wspomnę o zajęciach i przedmiotach, które z dnia na dzień pojawiają się w połowie trwającego semestru. Kontakt z dziekanatem dla studentów stacjonarnych? Jak najbardziej (!), ale tylko dwa dni w tygodniu po dwie godziny na każdy z tych dni, można się domyślić jakie są wówczas kolejki. Panie w dziekanacie z reguły sympatyczne, natomiast zazwyczaj (o ile nie zawsze) niedoinformowane w wielu kwestiach, co oczywiście zapewne nie jest ich winą, po prostu przekaz informacji (zwłaszcza zmieniających się zasad) po prostu leży. W problemowych sytuacjach, które dla Nas studentów są bez wyjścia, aby ktokolwiek zadziałał trzeba zmienić się w nękającego potwora aby posiąść jakiekolwiek informacje i otrzymać pomoc. Biuro karier? Super, że jest! Szkoda, że funkcjonuje tak samo jak dziekanat - wydzwaniasz wielokrotnie pisząc często maile to osiągasz swój cel i otrzymujesz „pomoc”, no ale nie poganiajmy nikogo, bo nawet wtedy musisz poczekać z tydzień aż ktoś zadziała. W kwestii wykładowców, z reguły są bezproblemowi o ile nie trzeba skontaktować się z nimi mailowo, bo wówczas również przyda się troszkę cierpliwości (trening czyni mistrza). Menadżer kierunku? Nie wiem skąd ten wymysł i czemu ma służyć, ponieważ nie odczuwam jakiegokolwiek „wsparcia” z jego strony. W mojej opinii stanowisko całkowicie zbędne i niepotrzebne :) Ah, o zgrozo jeśli planujesz przejść do obrony, bo jeśli jeszcze nie masz nerwicy to zaraz będziesz miał, bo tu dopiero się zacznie! Podsumowując - daj sobie spokój z tą uczelnią, bo szkoda nerwów.
24.06.2020
22.04.2020
Bela
Czy jest szansa na mgr w tej uczelni?
FiR
Jak wyglądają studia dzienne z finansów i rachunkowości w BDG? Jaki jest poziom? Czy są jakieś praktyczne aspekty, czy tak jak na publicznych?
22.04.2020
16.04.2020
Asia
Polecacie bezpieczeństwo wewnętrzne w tej uczelni? Gdzie jeszcze ewentualnie w Bydgoszczy warto wybrać ten kierunek?
Adam
Mam pytanie o studia informatyka w biznesie. Czy są to studia informatyczne, czy bardziej biznesowe z naciskiem na wykorzystanie technologii informatycznych w biznesie?? Zależy mi na informatyce, więc dajcie znać jak jest z tym kierunkiem.
20.03.2020
04.03.2020
Kasia123
odpowiedź dla Robert z dnia 26.02.2020
"pedagogika (studia licencjackie) specjalizacja Interwencja kryzysowa z profilaktyką społeczną" nie jest kierunkiem nauczycielskim
antoni
odpowiedź dla nick1234 z dnia 16.02.2020
Cześć, jak na uczelnię, która nie ma długoletniego doświadczenia z tym kierunkiem to poziom jest naprawdę wysoki. Widać, że chcą stawiać na ten kierunek i dokupują nowoczesnego sprzętu. Ja polecam!
04.03.2020
26.02.2020
Robert
pedagogika (studia licencjackie) specjalizacja Interwencja kryzysowa z profilaktyką społeczną? Rzeczywiście jest nauczycielskim kierunkiem? Jaki poziom?
nick1234
Cześć, jak wygląda informatyka lub developer aplikacji mobilnych?
16.02.2020
25.01.2020
Absolwent
Polecam kierunek logistyka!
Monia
Polecacie kierunek psychologia w biznesie, czy bardziej po prostu zarządzanie?
16.10.2019
24.09.2019
Ola
Cześć. Mam kilka pytań odnoście administracji w trybie zaocznym. Czy jest dużo matmy ? Dużo obliczeń ? Jak to wyglada ? Trzeba chodzić do tablicy ? Proszę o odpowiedz.
Angie
Hejka, wybiera się ktoś od października na zarządzanie procesami produkcyjnymi?
17.09.2019
30.07.2019
sonia321
Zastanawiam się nad nowym kierunkiem logistyka w języku angielskim. Czy ktoś studiował lub studiuje logistykę na tej uczelni? Jak opinie?
miika959595546
Jak wyglądają studia mgr zaoczne na kierunku finansowo-prawnym? Zjazdy są piątek-sob-niedziela czy sob-niedz?? Spoko da radę połączyć te studia z pracą i dojazdami??
10.07.2019
06.07.2019
Kuba
Wybiera się ktoś na turystykę?
Paweł321
Nie chodzi tylko o kompletny brak organizacji na studiach, luki w planie, które nadrabiane są na koniec semestru lub roku. Kwiatki, które trzeba nagle szybko podlać przed sesją. Wtedy "wlepianie" w plan dodatkowych zajęć jest normą i nikogo nie obchodzi, że student musi dostosować się do nowego planu na dzień przed jego wdrożeniem. Myślę, że jednak inaczej można spożytkować grube tysiące, które idą na taką "edukację"... W gruncie rzeczy zapłacisz za nerwy, stres, brak informacji i ciągłe dopasowywanie się do widzimisię i wykładowców i ludzi, którzy "organizują" plan.
18.06.2019
08.02.2019
Student
Organizacja planu na tej uczelni to kompletne dno. Od 3 semestrów powtarza się to samo, że na poczatku semestru jest mało zajęć(po 2-4 wykładów na zjazd, zjazdy co 2,3 tygodnie), potem jest odrabianie wszystkiego włącznie z sesją. Jednak to jeszcze nic, bo najgorszy jest szacunek do osób dojeżdżających, a raczej jego brak. Jeszcze fakt, że wykłady rozplanowane są z okienkami to da się przeżyć, bo jest to nie obowiązkowe i materiał można nadrobić we własnym zakresie, ale żeby planować 1 terminy zaliczeń z okienkiem 3 godzinnym? Dodatkowo ciągle powtarzają to samo, że mają nowe osoby odpowiedzialne za organizację planu, szkoda tylko, że nie potrafili ich "nauczyć" normalnej organizacji planu w ciągu półtora roku. Nie polecam
Paulina
Jakbyś z kawą i czekoladkami przyszła to by ci pomogli od reki
08.12.2018
28.11.2018
Halka
Nie polecam obsługi dziekanatu jest niekompetentna nie pomagają rozwiązać sprawy w trybie pilnym na wszystko mają terminy
Wielbiciele
Paulinko O. pozdrawiamy Cię...
02.11.2018
21.10.2018
fiordzik
jak oceniacie poziom, czy bardzo wysoki? czy raczej jest prawda, że nie trzeba się za wiele wysilać, żeby zaliczyć? a jedyni Ci, co chcą mieć dobrą średnią i stypendium muszą się postarać?
Informatyka w Biznesie
Otwierają magisterkę z tego. A był ktoś na I stopniu i powie czy warto?
16.10.2018
14.09.2018
onlineekspertwsb
Witam! Osoby zainteresowane studiami I stopnia w tym oddziale WSB zapraszam na stronę wsb.pl/bydgoszcz/kandydaci/studia-i-stopnia gdzie można zapoznać się z pełną oferta dostępnych kierunków. Dodam, że aplikując na studia do 19 września można zaoszczędzić dzięki promocji aż 700 zł: 300 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku studiów oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Zapraszam! Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
01.07.2018
31.03.2018
Marek
Czy ktoś z Was studiuje/studiował informatykę w biznesie na studiach inż ? Jestem bardzo ciekawy poziomu, czy jesteście zadowoleni? Ciężko zdać egzaminy i generalnie się utrzymać?
Gosia
A kogo interesuje, że główna planistka się zwolniła?! To ich obowiązek żeby wszystko było na czas, mamy prawie piątek a planu na weekend jak nie było tak nie ma. Płacę więc wymagam... Tak jak na licencjacie nie mogłam narzekać tak teraz na magisterce od pierwszego dnia jakaś parodia z całą organizacją...
22.03.2018
05.03.2018
Administrator
Komentarz usunięty.
Tedi
Planow nie ma bo glowna planistka zwolnila sie z pracy.
21.11.2017
06.11.2017
studentkabdg
Wykładowcy jednego z wiodących kierunków w Bydgoszczy na zajęciach głównie opowiadają o swoich sprawach prywatnych i o swojej historii, mówią do pierwszego rzędu bez mikrofonu (pomijam szacunek do studenta i mówienie "na ty"), a materiały wrzucają na platformę, z której należy uczyć się w domu i przyjść gotowym na egzamin. Na pierwszych zajęciach z zarządzania każdy miał wstać i się przedstawić, jak w przedszkolu, co zabrało prowadzącej i studentom jakieś 45 minut czasu. Zdarzyło się wyświetlenie filmu z wykładem zamiast przeprowadzenia wykładu, ale hitem było wyświetlenie filmu fabularnego, bo menadżer kierunku(!) po pół h wyczerpał temat.... Zaliczenia są różne, z reguły bardzo proste testy wcześniej udostępnione przez prowadzących lub krążące od lat w internecie. Zdarzają się też zaliczenia pt. "prezentacja w grupie" co na kierunku, o którym piszę mija się zupełnie z celem. Do tego niestety bardzo duże problemy z planem zajęć i kadrą - zdarzały się zajęcia, które odbyły się w pobliskiej szkole, bo zabrakło miejsca, zdarzają się notorycznie zjazdy od 8 do 19.50, coraz więcej dobrych wykładowców przyjeżdżających z Torunia rezygnuje z pracy, itp. Filozofia uczelni jest prosta, jak wyłożył studentom jeden z wykładowców z wiodącego przedmiotu na moim kierunku - my jako studenci tę uczelnię utrzymujemy, więc przyjęty jest każdy i każdy skończy te studia. I to jest chyba najlepsze podsumowanie.
anka
Podobno na czynsz nie mają więc muszą kase z nas,biedaków zetrzeć.
23.07.2017
20.07.2017
Administrator
Komentarz usunięty.
antek
Parking od września 10 zł za godz. Web tak nas kochali.
13.07.2017
01.07.2017
płatny parking
uwag, od września paring przy wsb bedzie płatny!!!
Tadek
Jak dasz whyskacza, to 3 wpisze
16.06.2017
25.09.2016
Uwaga
Hejter z WSG obniza wszystkim ocene
Romek
Informatyka w Biznesie to najlepszy obecnie kierunek ekonomiczny
15.12.2015
27.01.2014
Amadeusz
z tego co wiem, to szkoła ma się dobrze,
szukający
... szkoda gadać, chcialem się zapisać w bydgoszczy ale po rozmowie ze znajomymi - dowiedziałem się że chyba interes zwijają w Bydgoszczy, więc zrezygnowałem
05.12.2013
12.10.2013
Obserwator
Jak na lokalne warunki i w porównaniu do publicznych to nawet całkiem spoko.
sznurek
A studiował ktoś BHP albo inżynierię zarządzania? Trudno jest? I jak jest z matmą, chemią oraz fizyką bo ze ścisłych przedmiotów orłem nie jestem, zawsze miałem 2 lub 3;/
13.09.2013
13.09.2013
niki
WG mnie to raczej dziwne, że uczelnia robi zajęcia tylko trzy razy w tygodniu pomimo, że studiowałem dziennie? Wykładowcy nie są zbyt wymagający wobec studentów, przez ten cały rok mieliśmy tylko JEDNO kolokwium. Dodam, że ściąganie jest normą, nie polecam jeśli ktoś chce zdobyć wiedzę a jeśli ktoś chce tylko odklepać trzy lata bez większej nauki i wysiłku to jest właśnie uczelnia dla niego :) pozdrawiam
jamaj
Tak, Ty wiesz wszystko. I odrazu jak wszedłeś to ocena WSB poszła w górę, a na WSG przybyło znowu pare zapewne jedynek. WSG mnie nie interesuje ale ludzie dobrze pisali, ze jestes debilem.
23.08.2013
23.08.2013
do jamaj
Jak Ty jesteś studentem WSB to ja jestem z księżyca, wg mnie jesteś pracownikiem wiadomej szkoły i masz za zadanie pluć na innych. A tak poza tym do tych studentów, którzy natknęli się na taki problem. Praca wykonana przez studenta ZAWSZE w przypadku wątpliwości może być ponownie sprawdzona. Prace pisemne (w większości) są archiwizowane i przechowywane, musza być do wglądu na potrzeby instytucji kontrolującej. Potrafisz udowodnić, że napisana przez Ciebie praca jest dobra to na co czekasz. Nauczyciel to nie wyrocznia, powiem więcej wielu lubi ludzi dociekliwych bo wiedzą czego chcą.
jamaj
Wiesz czemu dno i wodorosty? Bo naciągją na kasę. Napisałem 2 ost egzaminy dość dobrze, a nie zdałem. Cześć ludzi miało mniej napisane i zdali. Kogoś trzeba upieprzyć abym zapłacił za warunek:) Tak sie nie robi. Z tego co widziałem teraz to wszedłem na strone WSG i widze jakie zamieszanie zapewne Ty zrobiłeś. Ja coś tu napisałem, a Ty ripostujesz juz nast dnia i odrazu atakujesz tych z Gospodarczej. Chyba zalezy Ci na psuciu opinii innym, co?
23.08.2013
23.08.2013
jamaj
A dlaczego tak sądzisz ?
Atak ze strony Wyższej Szkoły Gwiazd
Oj coś mi się wydaje, że nastąpił dywanowy atak pr-owców z wyższej szkoły gwiazd.
23.08.2013
22.08.2013
jamaj
Dno i wodorosty................................
Kiki
interesuje mnie administracja w systemie zaocznym, ktos moze napisac, jak wyglada organizacja zajec dla studentow zaocznych? zwlaszcza, od ktorej moga byc zajecia w piatki? i czy studentom dojezdnym szkola oferuje jakies tanie zakwaterowanie weekendowe, bo na stronie nie znalazlam info na ten temat?
26.02.2012
20.02.2012
Piotr
Zajęcia są w soboty i w niedziele. jestem na II roku, fajni wykładowcy, szkoda że nie ma magisterskich....
cysters
czy na administracji podatkowej w trybie niestacjonarnym da się utrzymać? Zajęcia są w jakie dni?
18.01.2012
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Coventry University Wrocław
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Politechnika Poznańska
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Lubelska
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Opolski
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni