UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (72)
Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy, WSB Bydgoszcz

D
Czy ktoś studiuje zarządzanie? Proszę o opinię.
05.10.2021
22.09.2021
zawiedziona studentka
Pedagogika zaocznie - wielkie rozczarowanie, odradzam. Organizacja toku studiów - porażka - plany pojawiają się na ostatnią chwilę, zjazdy potrafią być ustawione 4 pod rząd (w papierach uczelni się zgadza 2 w miesiącu, ale fizycznie są 4 pod rząd). Zajęcia nudne, wiedza przestarzała. Naprawdę interesujący wykładowca zdarza się 1 na semestr. Chaos i bałagan informacyjny. Kontakt z dziekanatem i załatwienie jakichkolwiek spraw administracyjnych - albo niemożliwy albo bardzo utrudniony. "Hitem" była odpowiedź na pytanie udzielona przez dziekanat po miesiącu od wysłania maila.
Andrzej
Polecam studia II stopnia na zarządzaniu. Fajni wykładowcy i sprawna obsługa. Cały proces studiów przeszedł bez problemu, a jeśli ktoś kombinuje, to sam naraża się na nieprzyjemności i zawsze znajdzie coś, co mu nie pasuje ;)
20.09.2021
24.07.2021
Rudzka
Jest ktoś, kto studiuje logistykę?
Kandydat
Cześć czy jest ktoś kto studiuję lub jest absolwentem logistyki? Czy jest duża różnica w trudności między licencjatem a inżynierką?
07.07.2021
12.05.2021
Ania
Zdecydowanie polecam studia podyplomowe. Wykładowcy i obsługa super. Pełno inspiracji i wymiany doświadczeń
zdziwiony
W przypadku moich problemów bardzo sprawnie udało mi się je załatwić po kontakcie z uczelnią. Moje zdziwienie jest na tyle duże, że tu wszedłem, aby o tym napisać :)
19.04.2021
15.04.2021
***
W dniu dzisiejszym próbowałam dodzwonić się do dziekanatu, czas oczekiwania na rozmowę 1 godzina, kiedy nadszedł czas, ze byłam pierwsza, oczekiwałam na odebranie telefonu 15 minut. Po tym czasie rozłączono rozmowę komunikatem, że abonent nie dostępny. Przy kolejnej próbie jestem 11 oczekująca- 148 minut przewidywalny czas połączenia. Żenada,! Maila wysłałam również dwa tygodnie temu. Nadal czekam na odpowiedź.
Katia
Nie ma żadnej gwarancji ponieważ do września ministerstwo każe robić online
02.03.2021
10.02.2021
jack
jakie są szanse, że osoby rozpoczynajace studia od tego roku na jesieni beda studiowały normalnie na uczelni, a nie w domach?
Iga
czy licencjackie studia zaczynające się od semestru letniego trwają normalnie 3 lata?
18.12.2020
09.11.2020
Lena
Jak oceniacie prawo w tej szkole?
Witek
odpowiedź dla Artur z dnia 21.10.2020
Podstawową różnicą jest na pewno to, że na studiach inżynierskich zdobywasz tytuł inżyniera, a na "normalnych" tytuł licencjata.
23.10.2020
21.10.2020
Artur
Hej, jaka jest różnica między "Inżynieria zarządzania", a po prostu "Zarządzaniem"? Czy jest jakaś wartość dodatnia tego kierunku w porównaniu z tradycyjnym zarządzaniem? Czy uzyskuje się stopień inżyniera czy jest standardowo licencjat?
Alicja
Zaciekawiły mnie studia Prawo w biznesie. Myślę, że to praktyczny kierunek i co najważniejsze - 3 lata. Czy ktoś studiuje i może się wypowiedzieć?
02.10.2020
25.09.2020
Studentka Pedagogika 2015-2020
Ukończyłam studia pedagogiczne I i II stopnia i ciesze się, że spotkałam tak wspaniałych wykładowców i super zgrana paczkę. Wykładowcy- są to osoby z powołaniem i którzy z całego serca przekazują wiedze studentom. Ogrom jaki włożyli, aby wykształcić nas na pewno nie pójdzie na zmarnowanie :). Dziękuję serdecznie i z całego serca wszystkim wykładowcom za trud i przekazaną wiedzę. Chciałabym też podziękować Pani dr Dorocie Makowieckiej, mgr Joannie Kaczmarek, dr Beata Małkowska, mgr Olga Okrucińska, oraz innym :) Fakt są też wykładowcy o których nie ma co wspominać- nic dobrego nie wnieśli w moje kształcenie. Ps. To były miłe i super spędzone wspólnie chwile na uczelni i z najlepszą paczką studentów. Pozdrawiam.
Ewa
Myślę o administracji. Czy warto taki kierunek studiować w szkole prywatnej, czy lepiej na publicznej?
21.08.2020
14.08.2020
@michael_r
Propaganda rodem z tvpis xd przecież widać, że dodał tę odpowiedź jakiś pracownik, a nie student xdd
studentka
Na magisterce trzeba uważać na jakiego promotora się trafi bo jest jeden który przez 2 lata będzie ci wmawia ł że twoja praca jest zła oceny wszystkie masz wystawione pozytywnie ale z obrony nici ciekawe co zrobi uczelnia jak zostanie pozwana za utrudnianie zakończenia studiów chciałabym to zobaczyć
17.07.2020
02.07.2020
Mgr
Czy WSB w ogóle otwiera magisterskie studia w Bydgoszczy czy wszystkich przerzuca do Torunia? Rok temu sporo znajomych składało na magisterkę do Bydzi, a oni, że w Toruniu będzie. Nie wiem czy tracić czas w ogóle na składanie tu papierów. Intetesuje mnie Informatyka w Biznesie mgr, ale Toruń odpada
michael_r
odpowiedź dla Rozczarowanie z dnia 24.06.2020
Cześć, ja miło wspominam studia. Biura obsługowe zawsze sprawnie pomagały mi rozwiązać mój problem. Z Menedżerem kierunku faktycznie był nikły kontakt, ale też nigdy go nie potrzebowałem. Ja osobiście polecam uczelnie osbom, które poszukują nie tylko suchej teorii.
29.06.2020
24.06.2020
Rozczarowanie
Tragedia. Tylko i wyłącznie tym słowem można podsumować naukę na tej uczelni. W kwestii organizacji - sądzę, że dzieci z podstawówki lepiej ułożyłyby plan zajęć, który w jednym tygodniu potrafi zmienić się nawet i 3 razy. Nie wspomnę o zajęciach i przedmiotach, które z dnia na dzień pojawiają się w połowie trwającego semestru. Kontakt z dziekanatem dla studentów stacjonarnych? Jak najbardziej (!), ale tylko dwa dni w tygodniu po dwie godziny na każdy z tych dni, można się domyślić jakie są wówczas kolejki. Panie w dziekanacie z reguły sympatyczne, natomiast zazwyczaj (o ile nie zawsze) niedoinformowane w wielu kwestiach, co oczywiście zapewne nie jest ich winą, po prostu przekaz informacji (zwłaszcza zmieniających się zasad) po prostu leży. W problemowych sytuacjach, które dla Nas studentów są bez wyjścia, aby ktokolwiek zadziałał trzeba zmienić się w nękającego potwora aby posiąść jakiekolwiek informacje i otrzymać pomoc. Biuro karier? Super, że jest! Szkoda, że funkcjonuje tak samo jak dziekanat - wydzwaniasz wielokrotnie pisząc często maile to osiągasz swój cel i otrzymujesz „pomoc”, no ale nie poganiajmy nikogo, bo nawet wtedy musisz poczekać z tydzień aż ktoś zadziała. W kwestii wykładowców, z reguły są bezproblemowi o ile nie trzeba skontaktować się z nimi mailowo, bo wówczas również przyda się troszkę cierpliwości (trening czyni mistrza). Menadżer kierunku? Nie wiem skąd ten wymysł i czemu ma służyć, ponieważ nie odczuwam jakiegokolwiek „wsparcia” z jego strony. W mojej opinii stanowisko całkowicie zbędne i niepotrzebne :) Ah, o zgrozo jeśli planujesz przejść do obrony, bo jeśli jeszcze nie masz nerwicy to zaraz będziesz miał, bo tu dopiero się zacznie! Podsumowując - daj sobie spokój z tą uczelnią, bo szkoda nerwów.
Bela
Czy jest szansa na mgr w tej uczelni?
22.04.2020
22.04.2020
FiR
Jak wyglądają studia dzienne z finansów i rachunkowości w BDG? Jaki jest poziom? Czy są jakieś praktyczne aspekty, czy tak jak na publicznych?
Asia
Polecacie bezpieczeństwo wewnętrzne w tej uczelni? Gdzie jeszcze ewentualnie w Bydgoszczy warto wybrać ten kierunek?
16.04.2020
20.03.2020
Adam
Mam pytanie o studia informatyka w biznesie. Czy są to studia informatyczne, czy bardziej biznesowe z naciskiem na wykorzystanie technologii informatycznych w biznesie?? Zależy mi na informatyce, więc dajcie znać jak jest z tym kierunkiem.
Kasia123
odpowiedź dla Robert z dnia 26.02.2020
"pedagogika (studia licencjackie) specjalizacja Interwencja kryzysowa z profilaktyką społeczną" nie jest kierunkiem nauczycielskim
04.03.2020
04.03.2020
antoni
odpowiedź dla nick1234 z dnia 16.02.2020
Cześć, jak na uczelnię, która nie ma długoletniego doświadczenia z tym kierunkiem to poziom jest naprawdę wysoki. Widać, że chcą stawiać na ten kierunek i dokupują nowoczesnego sprzętu. Ja polecam!
Robert
pedagogika (studia licencjackie) specjalizacja Interwencja kryzysowa z profilaktyką społeczną? Rzeczywiście jest nauczycielskim kierunkiem? Jaki poziom?
26.02.2020
16.02.2020
nick1234
Cześć, jak wygląda informatyka lub developer aplikacji mobilnych?
Absolwent
Polecam kierunek logistyka!
25.01.2020
16.10.2019
Monia
Polecacie kierunek psychologia w biznesie, czy bardziej po prostu zarządzanie?
Ola
Cześć. Mam kilka pytań odnoście administracji w trybie zaocznym. Czy jest dużo matmy ? Dużo obliczeń ? Jak to wyglada ? Trzeba chodzić do tablicy ? Proszę o odpowiedz.
24.09.2019
17.09.2019
Angie
Hejka, wybiera się ktoś od października na zarządzanie procesami produkcyjnymi?
sonia321
Zastanawiam się nad nowym kierunkiem logistyka w języku angielskim. Czy ktoś studiował lub studiuje logistykę na tej uczelni? Jak opinie?
30.07.2019
10.07.2019
miika959595546
Jak wyglądają studia mgr zaoczne na kierunku finansowo-prawnym? Zjazdy są piątek-sob-niedziela czy sob-niedz?? Spoko da radę połączyć te studia z pracą i dojazdami??
Kuba
Wybiera się ktoś na turystykę?
06.07.2019
18.06.2019
Paweł321
Nie chodzi tylko o kompletny brak organizacji na studiach, luki w planie, które nadrabiane są na koniec semestru lub roku. Kwiatki, które trzeba nagle szybko podlać przed sesją. Wtedy "wlepianie" w plan dodatkowych zajęć jest normą i nikogo nie obchodzi, że student musi dostosować się do nowego planu na dzień przed jego wdrożeniem. Myślę, że jednak inaczej można spożytkować grube tysiące, które idą na taką "edukację"... W gruncie rzeczy zapłacisz za nerwy, stres, brak informacji i ciągłe dopasowywanie się do widzimisię i wykładowców i ludzi, którzy "organizują" plan.
Student
Organizacja planu na tej uczelni to kompletne dno. Od 3 semestrów powtarza się to samo, że na poczatku semestru jest mało zajęć(po 2-4 wykładów na zjazd, zjazdy co 2,3 tygodnie), potem jest odrabianie wszystkiego włącznie z sesją. Jednak to jeszcze nic, bo najgorszy jest szacunek do osób dojeżdżających, a raczej jego brak. Jeszcze fakt, że wykłady rozplanowane są z okienkami to da się przeżyć, bo jest to nie obowiązkowe i materiał można nadrobić we własnym zakresie, ale żeby planować 1 terminy zaliczeń z okienkiem 3 godzinnym? Dodatkowo ciągle powtarzają to samo, że mają nowe osoby odpowiedzialne za organizację planu, szkoda tylko, że nie potrafili ich "nauczyć" normalnej organizacji planu w ciągu półtora roku. Nie polecam
08.02.2019
08.12.2018
Paulina
Jakbyś z kawą i czekoladkami przyszła to by ci pomogli od reki
Halka
Nie polecam obsługi dziekanatu jest niekompetentna nie pomagają rozwiązać sprawy w trybie pilnym na wszystko mają terminy
28.11.2018
02.11.2018
Wielbiciele
Paulinko O. pozdrawiamy Cię...
fiordzik
jak oceniacie poziom, czy bardzo wysoki? czy raczej jest prawda, że nie trzeba się za wiele wysilać, żeby zaliczyć? a jedyni Ci, co chcą mieć dobrą średnią i stypendium muszą się postarać?
21.10.2018
16.10.2018
Informatyka w Biznesie
Otwierają magisterkę z tego. A był ktoś na I stopniu i powie czy warto?
onlineekspertwsb
Witam! Osoby zainteresowane studiami I stopnia w tym oddziale WSB zapraszam na stronę wsb.pl/bydgoszcz/kandydaci/studia-i-stopnia gdzie można zapoznać się z pełną oferta dostępnych kierunków. Dodam, że aplikując na studia do 19 września można zaoszczędzić dzięki promocji aż 700 zł: 300 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku studiów oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Zapraszam! Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia
14.09.2018
01.07.2018
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Marek
Czy ktoś z Was studiuje/studiował informatykę w biznesie na studiach inż ? Jestem bardzo ciekawy poziomu, czy jesteście zadowoleni? Ciężko zdać egzaminy i generalnie się utrzymać?
31.03.2018
22.03.2018
Gosia
A kogo interesuje, że główna planistka się zwolniła?! To ich obowiązek żeby wszystko było na czas, mamy prawie piątek a planu na weekend jak nie było tak nie ma. Płacę więc wymagam... Tak jak na licencjacie nie mogłam narzekać tak teraz na magisterce od pierwszego dnia jakaś parodia z całą organizacją...
Administrator
Komentarz usunięty.
05.03.2018
21.11.2017
Tedi
Planow nie ma bo glowna planistka zwolnila sie z pracy.
studentkabdg
Wykładowcy jednego z wiodących kierunków w Bydgoszczy na zajęciach głównie opowiadają o swoich sprawach prywatnych i o swojej historii, mówią do pierwszego rzędu bez mikrofonu (pomijam szacunek do studenta i mówienie "na ty"), a materiały wrzucają na platformę, z której należy uczyć się w domu i przyjść gotowym na egzamin. Na pierwszych zajęciach z zarządzania każdy miał wstać i się przedstawić, jak w przedszkolu, co zabrało prowadzącej i studentom jakieś 45 minut czasu. Zdarzyło się wyświetlenie filmu z wykładem zamiast przeprowadzenia wykładu, ale hitem było wyświetlenie filmu fabularnego, bo menadżer kierunku(!) po pół h wyczerpał temat.... Zaliczenia są różne, z reguły bardzo proste testy wcześniej udostępnione przez prowadzących lub krążące od lat w internecie. Zdarzają się też zaliczenia pt. "prezentacja w grupie" co na kierunku, o którym piszę mija się zupełnie z celem. Do tego niestety bardzo duże problemy z planem zajęć i kadrą - zdarzały się zajęcia, które odbyły się w pobliskiej szkole, bo zabrakło miejsca, zdarzają się notorycznie zjazdy od 8 do 19.50, coraz więcej dobrych wykładowców przyjeżdżających z Torunia rezygnuje z pracy, itp. Filozofia uczelni jest prosta, jak wyłożył studentom jeden z wykładowców z wiodącego przedmiotu na moim kierunku - my jako studenci tę uczelnię utrzymujemy, więc przyjęty jest każdy i każdy skończy te studia. I to jest chyba najlepsze podsumowanie.
06.11.2017
23.07.2017
anka
Podobno na czynsz nie mają więc muszą kase z nas,biedaków zetrzeć.
Administrator
Komentarz usunięty.
20.07.2017
13.07.2017
antek
Parking od września 10 zł za godz. Web tak nas kochali.
płatny parking
uwag, od września paring przy wsb bedzie płatny!!!
01.07.2017
16.06.2017
Tadek
Jak dasz whyskacza, to 3 wpisze
Uwaga
Hejter z WSG obniza wszystkim ocene
25.09.2016
15.12.2015
Romek
Informatyka w Biznesie to najlepszy obecnie kierunek ekonomiczny
Amadeusz
z tego co wiem, to szkoła ma się dobrze,
27.01.2014
05.12.2013
szukający
... szkoda gadać, chcialem się zapisać w bydgoszczy ale po rozmowie ze znajomymi - dowiedziałem się że chyba interes zwijają w Bydgoszczy, więc zrezygnowałem
Obserwator
Jak na lokalne warunki i w porównaniu do publicznych to nawet całkiem spoko.
12.10.2013
13.09.2013
sznurek
A studiował ktoś BHP albo inżynierię zarządzania? Trudno jest? I jak jest z matmą, chemią oraz fizyką bo ze ścisłych przedmiotów orłem nie jestem, zawsze miałem 2 lub 3;/
niki
WG mnie to raczej dziwne, że uczelnia robi zajęcia tylko trzy razy w tygodniu pomimo, że studiowałem dziennie? Wykładowcy nie są zbyt wymagający wobec studentów, przez ten cały rok mieliśmy tylko JEDNO kolokwium. Dodam, że ściąganie jest normą, nie polecam jeśli ktoś chce zdobyć wiedzę a jeśli ktoś chce tylko odklepać trzy lata bez większej nauki i wysiłku to jest właśnie uczelnia dla niego :) pozdrawiam
13.09.2013
23.08.2013
jamaj
Tak, Ty wiesz wszystko. I odrazu jak wszedłeś to ocena WSB poszła w górę, a na WSG przybyło znowu pare zapewne jedynek. WSG mnie nie interesuje ale ludzie dobrze pisali, ze jestes debilem.
do jamaj
Jak Ty jesteś studentem WSB to ja jestem z księżyca, wg mnie jesteś pracownikiem wiadomej szkoły i masz za zadanie pluć na innych. A tak poza tym do tych studentów, którzy natknęli się na taki problem. Praca wykonana przez studenta ZAWSZE w przypadku wątpliwości może być ponownie sprawdzona. Prace pisemne (w większości) są archiwizowane i przechowywane, musza być do wglądu na potrzeby instytucji kontrolującej. Potrafisz udowodnić, że napisana przez Ciebie praca jest dobra to na co czekasz. Nauczyciel to nie wyrocznia, powiem więcej wielu lubi ludzi dociekliwych bo wiedzą czego chcą.
23.08.2013
23.08.2013
jamaj
Wiesz czemu dno i wodorosty? Bo naciągją na kasę. Napisałem 2 ost egzaminy dość dobrze, a nie zdałem. Cześć ludzi miało mniej napisane i zdali. Kogoś trzeba upieprzyć abym zapłacił za warunek:) Tak sie nie robi. Z tego co widziałem teraz to wszedłem na strone WSG i widze jakie zamieszanie zapewne Ty zrobiłeś. Ja coś tu napisałem, a Ty ripostujesz juz nast dnia i odrazu atakujesz tych z Gospodarczej. Chyba zalezy Ci na psuciu opinii innym, co?
jamaj
A dlaczego tak sądzisz ?
23.08.2013
23.08.2013
Atak ze strony Wyższej Szkoły Gwiazd
Oj coś mi się wydaje, że nastąpił dywanowy atak pr-owców z wyższej szkoły gwiazd.
jamaj
Dno i wodorosty................................
22.08.2013
26.02.2012
Kiki
interesuje mnie administracja w systemie zaocznym, ktos moze napisac, jak wyglada organizacja zajec dla studentow zaocznych? zwlaszcza, od ktorej moga byc zajecia w piatki? i czy studentom dojezdnym szkola oferuje jakies tanie zakwaterowanie weekendowe, bo na stronie nie znalazlam info na ten temat?
Piotr
Zajęcia są w soboty i w niedziele. jestem na II roku, fajni wykładowcy, szkoda że nie ma magisterskich....
20.02.2012
18.01.2012
cysters
czy na administracji podatkowej w trybie niestacjonarnym da się utrzymać? Zajęcia są w jakie dni?
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uniwersytet Gdański
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku