Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie (WSB Szczecin)

Komentarze (36)

  • była studentka

    Bardzo ale to z całego serca bardzo nie polecam tej uczelni, zastanówcie się czy chcecie ponosić koszty związane z własnym zdrowiem w związku z przeżywaniem wszelakich absurdów związanych z edukacją i kontaktem z organami tej "para" uczelni!!!! Jeżeli ten wpis uchroni choć jedną osobę przez popełnieniem błedu podejmowania "edukacji" w WSB w Poznaniu to będę spała spokojnie. Zostałam oszukana, bezczelnie, okłamana przez władze uczelni, a jak napisałam na ten temat komentarz to został usunięty! NIE polecam!!!!
    28.08.2018
  • Wiktoria

    Jest ktoś z bezpieczeństwa w biznesie i administracji? specjalizacja kryminologia lub służby specjalne i policyjne? Polecacie uczelnie? Czy to wyrzucenie pieniędzy w błoto?
    17.07.2018
  • Ewelina

    Czy ktoś studiuje mgr zarządzanie logistyczne ? Czy warto ? Słyszałam plotki ze płaci się za zajęci które często się nie odbywają. A nie ukrywam ze skoro mam płacić to oczekuje zdobycia wiedzy :)
    17.02.2018
  • M

    Szkoda, że admimstratorzy usuwają nieprzychylne opinie w mgnieniu oka, a nic nie próbują z tym zrobić, żeby było lepiej. Przykre to jest
    02.02.2018
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    02.02.2018
  • niesprawiedliwe ocenianie

    Moja poprzedniczka napisała, że w WSB jest niesprawiedliwe ocenianie. Ja się z tym nie zgadzam. Nie zdarzyło mi się pójść z wiedzą na egzamin, napisać go i nie zdać. Jeśli miałam jakieś wątpliwości co do oceny to zawsze starałam się to wyjaśnić bezpośrednio z wykładowcą.
    28.05.2017
  • Ewa

    Jestem zadowolona z uczelni WSB tak samo musiałam pisać pracę magisterską jak każdy inny student uczelni panstwowej. Plusem było to iż wykładowcy normalnie podchodzą do studenta " nie znecaja się " więc jak ktoś chce być normalnie traktowany to polecam . Owszem plan to porażka bo często jest zmieniany w ostatniej chwili ...No ale cóż jakoś można to przeżyć . Na WSB nie wystarczy tylko zapłacić żeby ukończyć studia trzeba też się trochę przyłożyć do nauki przychodzenia na wykłady egzaminów no i pisania pracy magisterskiej. Nigdzie nie ma nic za darmo .
    28.02.2017
  • Podyplomówka

    Zajęcia są odwoływane w dniu zjazdu. Odbywają się w salach gimnazjum. Część wykładowców faktycznie ma wiedzę praktyczną i potrafi ją przekazać, ale do tej pory to tylko 3 na 10 przedmiotów. Reszta puszcza slajdy i czyta je takim głosem, że ludzie śpią na zajęciach.
    10.02.2017
  • Studentka II roku

    Wybierając tą uczelnie myślałam,że więcej może mi zaoferować, ale jeżeli ktoś chce iść do szkoły ,żeby mieć wszystko gdzieś tylko chodzić na zaliczenia ( o ile zostanie się o nich poinformowany ) i ma na to pieniądze to prosze bardzo. Ja osobiście załuje, że marnuje moje pieniądze na taką szkołę. Plan ułożony nie przemyślanie, o zmianach dowiadujesz się jak już przyjedziesz na uczelnie a niektórzy musza na nią dojechać sporo km, oceny wystawiane sa niesprawiedliwie ponieważ wykładowcy nie czytają prac, patrzą co im wpadnie w oko i się spodoba.
    12.12.2016
  • Magda studentka WSB Szczecin

    Zajęcia odbywają się na rożnych uczelniach, co jest sporym utrudnieniem. Zdarzyło mi się przez 3 lata studiowania na egzaminie parę razy pocałować klamkę, ponieważ nikt nie poinformował o tym że egzamin się nie odbędzie. Ostatnia uwaga z tych krytycznych to to, że uczelnia nie ocenia studentów sprawiedliwie !
    05.10.2016
  • Klara

    Nie polecam tej szkoły!!! Tragedia jak ktoś chce wydać kasę i wyjść głupi to tylko WSB Szczecin!!!
    05.10.2016
  • alicja

    jak wypada WSB na tle innych szkół prywatnych?
    14.11.2015
  • raccoon

    jestem studentem podyplomówki w szcz, kadra dydaktyczna różna, spora część pozostawia wiele do życzenia. w tym semestrze odrobinę lepsze miejsce, ale w zeszłym roku posadzili dorosłych ludzi w ławkach dla dzieci i wzięli za to niemałą kasę.
    08.11.2015
  • turyskta

    Jestem na zaocznych studiach na tym wydziale. Zacznę od organizacji tej uczelni, czekanie na plan jest strasznie długie. ogólnie rozkład w ciągu roku owszem jest dość wcześnie, lecz kupienie biletu wcześniej jest trudne. Terminy zaliczeń również podawane w ostatnim momencie. Skończę na temacie zajęć na ul. 1-go Maja. Płacąc grube pieniążki za szkołę i obiekt który reklamuje się nowoczesnością nie powinien organizować zajęć w ławkach z technikum, bądź w piwnicy. "Sławny" Hotelik ElkaSen, już pozostawię bez komentarza ponieważ taka uczelnia powinna nam zaoferować więcej, niż obiekt również w piwnicy i na dodatek niekategoryzowany. Wykładowcy jak najbardziej kompetentni. Szczególna pochwała dla Pana Godlewskiego za indywidualne podejście do studenta oraz zainteresowanie i powiązanie naszych pasji z kierunkiem studiów.
    19.09.2015
  • dyplom na raty

    i tyle w temacie tej "uczelni". Jak chcesz mieć kwita, idealne miejsce dla ciebie, jak chcesz wiedzy, szukaj gdzie indziej.
    08.02.2015
  • olek

    Ta szkoła to porażka. Trzeba być zdesperowanym, żeby płacić tyle siana za to samo co jest na US. Sam zrezygnowałem po pół roku, chaos i brak organizacji. Wysoki poziom? Śmiech na sali. WSB ma tylko dobry marketing, dobre opinie też sami o sobie wypisują, nie dajcie się zwieść. Pozdro, Szczęśliwy student US
    19.01.2015
  • Aga92

    Jestem na 3 roku studiów dziennych, kierunek zarzadzanie finansami w WSB. Uczelnia jest świetna nie zamieniła bym ją na żaden Uniwersytet a tym bardziej ZUT. Na 1-wszym roku był duży odsiew została tylko połowa grupy. Wykładowcy są wymagający, często się zdarza, że zajęcia prowadzą prezesowie banków lub wykładowcy z Uniwersytetu lub ZUTu. Uczelnia, daje szanse studentom odbycia stażu (zaznaczam) płatnego. Osobiście będę odbywała teraz staż w banku i jeszcze będę dostawała za to kaskę więc uważam, że to duży plus. Jeżeli ktoś jest zrażony wysokim czesnym to może się starać o stypendium wtedy opłaty się zmniejszają. Szkoła jest super wykładowcy sympatyczni: może ze 4 razy mi się trafili jacyś dziwni, ale chyba tak się zdarza wszędzie. Matmę, Informatykę i Statystykę mieliśmy na bardzo wysokim poziomie, ale nie ma się co zrażać bo wykładowcy są na prawdę mili jak czegoś się nie rozumie to spróbują to tak tłumaczyć aż to wytłumaczą, szanują i odnoszą się normalnie do studentów, nie tak jak na innych uczelniach. Polecam WSB sama mam zamiar tam iść na studia magisterskie. Zresztą w WSB studia magisterskie robi się od razu z podyplomowymi, a normalnie na innych uczelniach robi się podyplomowe dopiero po zakończeniu studiów mgr. Szkoła jest bardzo ładna w środku, ma nowoczesną windę, wszystko jest takie nowe aż się błyszczy mają dużo pomocy naukowych dla studentów i bardzo wygodne siedzenia, uwierzcie mi to jest zbawienne gdy trzeba siedzieć na zajęciach do 17, po prostu aż się chce iść na uczelnie bo mają warunki do tego żeby tam się uczyć.
    28.11.2014
  • aga

    od mojej matury minęło już 20 lat, bałam się ze po takim czasie sobie nie poradzę. jestem już na 3 roku ze średnią 4.6, wystarczy chcieć. Myślę o magisterce na tej uczelni. jedyny minus to taki ze w trakcie trwania roku dowiedzieliśmy sie o zmianach zasad przyznawania stypendium VIS, to było nie eleganckie.
    17.11.2014
  • natalee

    Dzisiaj byłam aby dopełnić wszystkich formalności dotyczących rekrutacji. Zanim zapisałam się a studia dzwoniłam aby zapytać o wszytko ponieważ na stronie nie mogłam znaleźć niektórych podstawowych informacji dotyczących chociażby płatności. Więc będąc osobą skrupulatną postanowiłam telefonicznie dowiedzieć się wszystkiego aby później nie było żadnych nieporozumień.Zapytałam również gdzie odbywają się zajęcia kierunku na który się wybieram. Usłyszałam,ze są dwa miejsca i tam gdzie się zapiszę (miejsce które sama wybiorę) tam będą się odbywały zajęcia i nie będę musiała się przemieszczać miedzy budynkami - zdziwiło mnie to trochę ale nie ukrywam również pozytywnie zaskoczyło. Dzisiaj więc przy składaniu dokumentów zapytałam panią z rekrutacji o to. Ona do mnie natomiast,ze to jakaś pomyłka i to ja na pewno źle zapytałam bo nikt by mi nie udzielił tak błędnej informacji. Mało tego próbowała mi wmówić,że dodzwoniłam się do POZNANIA (swoją droga w Poznaniu nie ma kierunkowego +91... ani Bramy Portowej!)!! To był z jej strony szczyt bezczelności w związku z tym podziękowałam Pani i wyszłam zabierają dokumenty rekrutacyjne ... po prostu mnie wpienili.
    08.09.2014
  • ewka236

    Polecam! szkoła ma wysoki poziom, zajęcia zawsze się odbywają (raz tyklko byly odwolane).
    15.11.2013
  • Marek

    Jak ktoś już wcześniej wspomniał ta szkołą ma tylko dobrą reklamę. Marketing nieźle się wysila żeby przyciągnąć naiwnych.
    03.10.2013
  • justi

    Ja studiuję już 3 rok na WSB i jeszcze mi się nie zdarzyo żeby były odwołane zajęcia. Polecam tą szkołę - nowoczesna (e-indekkt, e-dziekanat, wszystko e-), wykładowcy praktycy (dyrektor domu makleskiego, banku, pracownicy wielkich firm logistycznych np. Polagent albo urzędów państwowych) a przede wszystki zajęcia tylko w weekendy. A poza tym kręci mnie prestiż tej szkoły ;)
    05.05.2013
  • Michał

    ja tam jestem zadowolony
    28.04.2013
  • wsbianka

    WSB w Szczecinie jest bardzo dobra uczelnia. Przede wszystkim ma rozbudowana bibliotekę, która co chwilę jest uzupełniana o nowe książki. Kadra jest na bardzo wysokim poziomie. Czy jest wysoki poziom nauczania owszem jest. Trzeba się uczyć i to chyba logiczne. Uczelnia jest warta swojej ceny. Co najbardziej mnie skusiło przede wszystkim podejście do studenta. Nie traktują Cię jak głąba tylko jak przyszłego absolwenta. Jeśli czegoś nie umiesz zawsze można się umówić na bezpłatne konsultacje z danym wykładowcą. Sale są bardzo dobrze wyposażone. Nie wyobrażam sobie studiować gdzie indziej.
    05.03.2013
  • ktoś

    Wydaje mi się, że wydziały nie odbiegają bardzo od szkół macierzystych. Też muszą dbać o utrzymanie poziomu. Nie widzę nic złego w studiowaniu na Wydziale Ekonomicznym w Szczecinie. Tok nauczania jest zapewne nieco okrojony ale i tak wydaje mi się, że warto
    05.11.2012
  • kacha

    No mnie rozczarowali - zbyt często zajęcia odwolane
    26.09.2012
  • irena

    Myslicie że da sie poroznac oddział w szczecinie do szkoly macierzystej w POznaniu? zdarza się że są tu ci sami wykładocy, którzy rozsławili poznańską wsb? Nie chcę się zawieść studiami, bo jadę bardziej na opinii poznania niż szczecina...
    26.08.2012
  • era

    wolałabym studiować w poznaniu, ale pewnie nie wyjdzie, bo nie za bardzo stać rodziców na opłacanie szkoły i mieszkania, a u mnie to nie wiem jak będzie z pracą, więc pewnie zostanę w domu podczas studiów i tutaj poszukam jakiejś pracy i najwyższej przeniosę się do poznania za rok, może dwa lata.
    03.06.2012
  • Finanse i Rachunkowosc do Martusiek

    wybor kierunku finanse i rachunkowosc jest rozsadnym pomyslem, bo kazdy biznes oparty jest na ekonomii, a finanse sa jej czescia, oczywiscie jedni palaja wieksza inni mniejsza miloscia do nauki, jak i maja rozne uzdolnienia, to wyraznie widac w grupie juz na poczatku, kto nalezy do tej, a kto do grugiej czesci, jesli masz uwarunkowania i zainteresowania w kierunku matematycznym, na pewno sobie poradzisz, jelsi studiujesz bardziej z rozsadku, albo przypadku, moze byc roznie, przy srednim nawet zaangazowaniu przecietnie zdolny student jest wstanie zdobyc zaliczenia, pod warunkiem ze ogarnie material, to jest do zrobienia, wiem po sobie, bo do orlow nie naleze, ale daje rade ;-)
    26.02.2012
  • Maciek

    Studiuje zaocznie logistyke, nie ma co narzekać, wszystko jest na miejscu wiec w razie problemów można liczyc na pomoc. Co do piozmu studiow to jest to uczelnia wyzsza a nie licum. Z nauka tragedi nie ma ale uczyc sie trzeba - ale to dobrze, w koncu sie czegos na uczymy a nie jak Ci po uniwerku
    16.02.2012
  • Łukaszekk

    Słyszałem, że w bankowej jest wysoki poziom. To prawda?
    12.12.2011
  • Martusiek

    FiR może ktoś się wypowie być może znajde się tam na 1 roku ;-) Pozdrowionka
    01.06.2011
  • Karoll

    Trochę żyłują poziom. Moja dobra znajoma nie dała rady po drugim semestrze.
    29.05.2011
  • Olka

    Moja znajoma jest na dziennych w Poznaniu. Pamietam, ze w LO bardzo dobrze jej szło, miała super oceny. Obecnie miała pare poprawek i cięzko z językami było. Nie wiem, czy tak wysoki poziom tam jest?
    24.05.2011
  • Aga

    Ja różne opinie słyszałam o WSB. Mówi sie, ze w Poznaniu szkoła działa na dobrym poziomie, ale w regionach juz róznie bywa. No i za szkołę trzeba płacic niezle siano.
    22.05.2011
  • Albatros

    Mam kumpla w Poznaniu, chodzi do tej szkoły - jest na dziennych. Podobno cięzko jest i wysoki poziom mają. Mówił, ze poszedl tam bo podobno ta uczelnia to nr. 1 w Polsce zachodniej, to go zmotywowało. Fajnie, ze u nas jest wydział ekonomiczny tej szkoły. Ja mam jeszcze troche czasu na zastanowienie.
    16.05.2011