Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
60-637 Poznań, Wojska Polskiego 28, tel.: 61 846 67 61, email: wtz_dz@up.poznan.plWydział Nauk o Żywności i Żywieniu oferuje studia na trzech kierunkach kształcenia.
Profil profil badań naukowych Wydziału obejmuje technologię żywności w odniesieniu do produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, badania nad wykorzystaniem przemysłowym mikroorganizmów oraz innymi z zakresu biotechnologii, badania z obszaru dietetyki i żywienia człowieka, a także badania podstawowe z zakresu chemii, biochemii oraz analityki i bezpieczeństwa żywności.
Celem strategicznym jednostki jest m.in. utrzymanie posiadanej kategorii A+ w dyscyplinie technologia żywności i żywienia.
Strukturę Wydziału tworzy dziewięć katedr.
Jakie kierunki oferuje Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Jakie inne kierunki oferowane są przez uczelnię
a
architektura krajobrazub
biologia stosowanabiotechnologiad
dietetykae
ekoenergetykaekonomiaf
finanse i rachunkowość g
gospodarka przestrzennai
informatyka i inżynieria danychinżynieria hydrotechnicznainżynieria ochrony klimatuinżynieria rolniczainżynieria środowiskaj
jakość i bezpieczeństwo żywnościl
leśnictwoo
ochrona przyrody i edukacja przyrodniczo-leśnaochrona środowiskaogrodnictwop
projektowanie meblir
rolnictwot
technologia drewnatechnologia żywności i żywienie człowiekaw
weterynariaz
zootechnika