UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (281)
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, UP Poznań

Evv
Cześć, czy może ktoś się wypowiedzieć na temat inżynierii środowiska najlepiej z punktu osoby studiujacej zaocznie? Czy jest to trudny kierunek, trochę o wykładowcach?
07.09.2021
25.08.2021
Viktoria
Jak oceniacie poziom dietetyki zaocznej? Bardziej sportowa czy kliniczna po tym kierunku kariera?
Edzio
Podbijam pytanie Adrianny
19.08.2021
18.08.2021
Izz
Ja się wybieram na dietetykę :)
Weronika
Witam, czy ktoś wybiera się na dietetyke zaocznie?
11.08.2021
24.07.2021
Adrianna
Cześć, czy ktoś studiuje tu informatykę stosowaną? Jaki jest poziom trudności na pierwszym roku i jakie są przedmioty? Czy osoba która nie była orłem z informatyki ale ma chęci do nauki tego przedmiotu dałaby sobie radę?
Magda
Cześć, ktoś mógłby mi opowiedzieć jak wygląda kierunek biotechnologia?
15.07.2021
01.07.2021
Zbyszek
Do koxxx Tak, na Finanse i rachunkowość dostać się nie jest łatwo. Dla bezpieczeństwa warto też równolegle zarejestrować się na Ekonomię. Program prawie identyczny, nieraz ciekawszy i szerszy. Ci sami wykładowcy i te same możliwości pracy. Na Ekonomii jest więcej miejsc.
Sara
Czy odbywa sie praktyczny egzamin z rysunku na kierunek architektura krajobrazu?
28.06.2021
25.06.2021
jd123
mógłby mi ktoś powiedzieć coś na temat kierunku zootechnika? A najlepiej o studiowaniu go zaocznie. Czy jeśli nie pisałam biologii bądź chemii na maturze to jestem w stanie się na niego dostać? Czy warto w ogóle to studiować?
Liz67
Czy dużo osób nie zdaje na tej uczelni?
27.05.2021
07.05.2021
ania226
Witam na stronie uczelni podane są progi punktowe z zeszłego roku i mam rozumieć że one obowiązują również w tym roku?
koxxx
Cięzko sie dostać na finanse i rachunkowosc?
06.05.2021
28.03.2021
Marlena
Wybieram się na dietetyke zaocznie semestr zimowy. Może ktoś podzielić się opiniami? Edukację zakończyłam 15lat temu. Decyzja o podjęciu studiów nie jest łatwa.
Ola
Na ile kierunków można jednocześnie aplikować?
22.03.2021
03.03.2021
Maja
Czy znajdę na www wykaz progów punktowych z ubiegłego roku? Zawsze warto sprawdzić chociaż szacunkowo swoje szans.
Ada
Dziękuję za informację.
11.02.2021
10.02.2021
Wojtek
odpowiedź dla Ada z dnia 10.02.2021
Dzień dobry, oferta jest aktualna i nie przewidujemy nowych kierunków.
Ada
Czy oferta na www uczelni jest wiążąca w kontekście rekrutacji na nowy rok? Czy będą jeszcze jakieś nowe kierunki?
10.02.2021
06.02.2021
Administrator
Komentarz usunięty.
Gosia
Ktoś studiuje projektowanie mebli? To kierunek bardziej artystyczny czy techniczny?
03.02.2021
22.01.2021
Wojciech
odpowiedź dla Klaudia z dnia 20.01.2021
Dzień dobry, oczywiście - jest to kierunek przyszłościowy - OZE etc. Oto informacje o kierunku: https://puls.edu.pl/kierunek/ekoenergetyka-0
Klaudia
Czy warto iść na ekoenergetykę na drugi stopień? Ma ktoś może plan zajęć z pierwszego roku drugiego stopnia z tego kierunku?
20.01.2021
18.11.2020
karol
Czy trudno jest się dostać na studia rolnicze?
Ada
Na jakie kierunki pierwszego stopnia planowany jest nabór na semestr letni?
04.11.2020
03.10.2020
aga
kiedy odbywa sie inauguracja dla 1 roku na ochronie środowiska?
Kaja
Ile punktów na weterynarię w tym roku trzeba było mieć?
25.09.2020
11.09.2020
Tomek
Witam, wie ktoś czy płatność za studia niestacjonarne odbywa się za semestr z góry czy ratalnie co miesiąc?
Iga
Mam pytanie o lektoraty na gospodarce przestrzennej.
21.08.2020
13.07.2020
Mateusz
Czy jest nabór na ochronę przyrody i edukację..., kierunek realizowany razem z UAM?
Julia04
Czy warto studiować tu dietetykę zaocznie? Słyszałam różne opinie, np ze jak dietetyka to tylko na medycznym
07.07.2020
19.05.2020
Krzych
W jakim systemie realizowane są studia dualne? Ile dni nauki, a ile pracy? Czy taki system realizowany jest przez wszystkie lata studiów, rok, semestr? Czy uczelnia gwarantuje zatrudnienie u współpracujących przedsiębiorców?
Iza
Czy dobrze rozumiem, że medycyna roślin to nie studia dot. wykorzystania roślin w medycynie, a ochrona roślin, ich uprawa, diagnozowanie chorób i szkodników??
13.05.2020
21.04.2020
Pytanie
Czy można przepisywać przedmioty z innej uczelni, które pokrywają się w programie nauczania? Ukończyłam inżynierię na Architekturze krajobrazu, a teraz chciałabym zrobić magisterkę z Medycyny roślin. Z góry dziękuję za odpowiedź.
???
Jakie języki obce można wybrać na ogrodnictwie?
16.04.2020
06.04.2020
Jola
Mam pytanie o studia z projektowania mebli. Czy to studia typowo artystyczne?
Marta
Czy ktoś może orientuje się, czy Uniwersytet posiada bogate zaplecze laboratoryjne? Jak wyglądają zajęcia terenowe i czy są one raz na jakiś czas czy systematycznie? Jak ogólnie oceniacie studiowanie w tym miejscu?
31.03.2020
06.02.2020
Natalia
Na stacjonarnych jakoś to idzie, wiadomo że uczyć się trzeba. Ale studia niestacjonarne ..... Zajęcia co 2 tygodnie, więc wiadomo że trzeba samemu nadrobić trochę materiału w domu, ale KOMPLETNIE BRAK KONTAKTU ze strony wykładowców. Na początku mówią jak to jest super, a później mają kompletnie gdzieś studentów. Na maile nie odpowiadają, do jednego pisało kilka osób przez miesiąc i nic, a potem problem z zaliczeniem.
Iga
Gdzie polecacie weterynarię? Warto w Poznaniu?
22.01.2020
18.01.2020
Ja
Na uczelni w weekwndy zimno, brak ogrzewania. Siedząc w kurtkach można zamarznac.. brudne lazienki. plan zajec zmieniaja 10 razy i nie informuja o tym wykładowców w wyniku czego nikt na zajeciach sie nie zjawia a studenci czekaja na korytarzu.. ciężko dogadac sie z wykladowcami zawsze musi byc tak jak oni chca
Admin
Komentarz usunięty.
18.01.2020
06.12.2019
penny
na pewno ciekawym i perspektywicznym kierunkiem jest Energetyka
Kaja
Czy macie doświadczenia z wyjazdami w programie Erasmus? Załatwianie formalności jest problematyczne? Długo trwa?
02.12.2019
25.11.2019
Wiktoria
Jak wyglądają studia technologii drewna, czy ciężko sie utrzymać, jest wiele zajęć praktycznych, jak wyglada sytuacja ze stażami?
Paweł
Zootechnika w Poznaniu jest tylko na Uniw. Przyrodniczym? Czy jeszcze jest jakaś uczelnia?
19.11.2019
14.11.2019
Lidia
Czy trudno dostać się na weterynarię? Wielu jest kandydatów?
Beti
Medycyna roślin - brzmi szamańsko. Jakie są możliwości pracy? Ktoś kończył ten kierunek?
20.09.2019
20.09.2019
Gata
Rzeczywiście jest tak, że jest tutaj dużo pytań, a mało odpowiedzi. To chyba wynika z tego, że głownie maturzyści tu grzebią, szukają informacji, no i zadają pytania. A jak już się ludzie dostaną na studia, to im się nie chce zaglądać na portal, no.... bo już wybrali sobie uczelnię. Szkoda, bo dobrze by było, żeby jednak nasze zapytania nie były bez echa :-)
Marketing - Wojciech
odpowiedź dla Karol z dnia 20.08.2019
Dzień dobry, liczba firm o tematyce OZE i podobnych w Polsce wzrasta i specjaliści z wyższym wykształceniem są coraz bardziej poszukiwani na rynku pracy.
21.08.2019
20.08.2019
Karol
Czy po ekoenergetyce pracujecie w zawodzie?
mike
Jakie języki są do wyboru na ogrodnictwie?
13.08.2019
11.08.2019
Wolności oddać nie umiem
Poproszę opinie o studiowaniu ROLNICTWA w systemie niestacjonarnym :)
Mateusz
Czy ktoś studiował/studiuje inżynierię środowiska? Mam kilka pytań
08.08.2019
04.07.2019
kandydatka
Czy agroturystyka jest mocno zawężona w stosunku do TiR? Czy bezpieczniej skończyć ogólniejszą turystykę?
Natala
Kamila możesz coś powiedzieć o studiach mgr dietetyka na UP? Czy dostają się na mgr ludzie po innych kierunkach?
26.06.2019
25.06.2019
adam
Czy po I stopniu technologii drewna można studiować projektowanie mebli na studiach magisterskich?
ZielonaOna
Cześć, jak jest na dietetyce II stopniu niestacjonarnie? Trudny jest egzamin wstępny?
25.06.2019
22.06.2019
Kamila
MonikaM : Ja studiuję już IV rok (czyli I rok mgr) dietetyki w trybie niestacjonarnym na UP w Poznaniu. Pytasz o studia licencjackie?
nowa
Rozważam akademik tej uczelni. Polecacie, czy poszukać czegoś innego?
17.06.2019
25.05.2019
majk
Hej, ktoś coś jest w stanie powiedzieć na temat infy stosowanej I stopnia? Uwzględniam to jako alternatywę dla infy na uamie choć mam pewne wątpliwości.
nataliam
Hej Monikam! :) A wybierasz się na licencjat czy na magisterkę z dietetyki?
23.05.2019
12.05.2019
Monikam
Cześć! Czy studiuje ktoś tu dietetykę i może coś o niej opowiedzieć? Może od samego początku- czy trudno jest się dostać? a może wystarczy te 30pkt i już się nie bać o przyjęcie? Jak wygląda utrzymanie się na uczelni? Plan do zniesienia? Studia warte swojej ceny? W tym roku zamierzam podjąć się tego kierunku, lecz wciąż szukam odpowiedniej uczelni. Będzie mi miło jeśli to pytanie nie zostanie zignorowane:)
Monia
Dietetyka mgr, mam pytanie kogo polecacie wybrać jako promotora? A z kim raczej nie da się dogadać? Lic. robiłam na innym uniwerku i nie znam na UP praktycznie żadnego wykładowcy :( proszę o pomoc
16.12.2018
19.09.2018
architektura krajobrazu
wiem, że już ktoś o to pytał, ale ja też myślę o kierunku architektura krajobrazu albo architektura wnętrz. Maturę zdaję za rok, sprawdzam z poznańskich szkół Uniwerek Przyrodniczy i Polibudę Poznanską. No i właśnie stąd pytanie; gdzie iść lepiej na architekturę? Macie jakieś porównanie albo wiedzę od znajomych z obu tych uczelni? Gdzie znajdę jakieś porównanie programów nauczania, żeby sobie to prześledzić na spokojnie?
rafix
Mnie interesuje właśnie dietetyka zaoczna. Czy są jakieś progi i wymóg co do pisania rozszerzeń na maturze typu rozszerzenie z biologii i chemii? ile osó przyjęli w zeszłym roku?
16.08.2018
23.07.2018
ADA (do Monia)
Tak było na lic.na zaocznych. I tak jest co roku. Na mgr osoby z zewnątrz niestety mają problem się utrzymać i jest dość mocny przesiew.
Monia (do ADA)
piszesz o niestacjonarnej magisterce? czy ogólnie o zaocznych?
22.07.2018
14.07.2018
ADA
Było na prawie 100 na dietetyce zostało do obrony z mojego rocznika 17 osób plus 10 osób, które do Nas doszły, bo nie zdały jakiegoś roku i powtarzały. Lekko nie jest. Uczyć się trzeba, nic łatwo nie przychodzi, nie ma jakiś przywilejów. Nie chce tu się rozpisywać, bo czasem to jakie sytuacje miały miejsca pod względem oceniania itp. to wiele osób mi nie wierzyło. Zresztą nie tylko mi. Nie powiem było kilka przedmiotów prostych, ale były one nieliczne. Tu trzeba tak naprawdę mieć zdrowie, żeby studiować dietetykę niestacjonarnie.
Floo
UP to klimatyczna uczelnia, która spodoba się ludziom tutaj studiującym, o ile są normalni. Tzn. przychodzą na zajęcia, dość systematycznie się uczą, nie fikają wobec wykładowców, są pozytywnie nastawieni wobec innych ludzi w grupie. Dodam, że oprócz nauki jest czas na dodatkowe zajęcia, wydarzenia, spotkania, czyli żeby robić to, co się lubi.
06.07.2018
04.07.2018
Agata
Hej, czy ktoś mógłby mi opowiedzieć o technologi żywnosci i żywienia człowieka ☺️
Jessika
Hejka :) Mógłby ktoś powiedzieć coś o kierunku architektura krajobrazu w trybie niestacjonarnym? Chciałam w tym roku wybrać się na ten kierunek, ale chciałabym również dowiedzieć się czegoś więcej o nim. Czy jest to ciężki kierunek i ogólne odczucia na ten temat :) Z góry dziękuje :)
02.07.2018
02.07.2018
Monia
do Natalia: Ja myślę właśnie, żeby się wybrać na dietetykę niestacjonarną na UP :) ale czekam i szukam jakiś opinii na ten temat
Natalia
Hej 😊 Czy jest tu ktoś kto wybiera się na mgr z dietetyki niestacjonarnie? Może się poznamy? natalia_szymanska@poczta.onet.pl
29.06.2018
28.06.2018
Admin
Komentarz usunięty.
Monia
Hej, czy studiuje ktoś dietetykę na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, chodzi mi o magisterkę. Powiedzie coś więcej na ten temat? Jaki poziom, jak uczelnia funkcjonuje, wykładowcy itp? Z góry dzięki za każde info :)
21.06.2018
20.05.2018
do FIR
moja koleżanka jest. nie jest źle.:) wszyscy zdają.
Fir
Hej, czy ktoś może studiuje niestacjonarnie FIR na UP ? Jaki jest poziom i czy jest ciężko?
18.05.2018
09.05.2018
Adka
Hej! Polecacie dietetyke na UP? Jestem uczennica raczej ambitna i nie przeszkadza mi duża ilość nauki a właściwie to chciałabym się dużo dowiedzieć na takich studiach. Czy dietetyka na UP jest DOBRA?
GuestMusia
guest test post bbcode html http://temresults2018.com/ simple
28.04.2018
06.03.2018
Kama
Cześć, czy jest tu ktoś, kto ukończył lub jest w trakcie studiowania kierunku turystyka przyrodnicza? Jakieś opinie? :)
re pytanie mam
Na stronie musisz poszukać, tam gdzieś jest napisane ile osób przypada na jedno miejsce na danym kierunku.
06.03.2018
06.03.2018
Ola
Hej, chciałabym dowiedzieć się kilku rzeczy na temat dietetyki stacjonarnej, tzn 1) mając 30 pkt dostanę się na ten kierunek podczas drugiej tury, czy muszę mieć więcej ze względu na ilość osób na jedno miejsce? 2) jaką trzeba mieć wiedzę z zakresu liceum, czy może wszystko od nowa to co potrzebne będzie powtarzane na uczelni? 3) czy jeśli źle pójdzie mi rozszerzenie z biologii do progu punktowego będzie brana pod uwagę podstawa z matmy? 4) czy na tym kierunku jest ciężko? Bardzo zależy mi na waszych odpowiedziach, każda będzie dla mnie pomocna. Z góry dziękuję.
pytanie mam
gdzie znajdę info o tym, na jakie kierunku jest największe zainteresowanie w tej uczelni??? będzie to gdzieś na ich stronie czy raczej dzwonić???
05.03.2018
28.02.2018
re jula96
Zajęć jest sporo w ciągu dnia, całkiem dużo materiału trzeba opracowywać samemu w domu- jak na każdych studiach niestacjonarnych. Tragedii nie ma, ale jak student się przyłoży, to znajdzie czas na zajęcia/naukę, pracę i jeszcze może na imprezy. :D
Architektura krajobrazu
Cześć, mam do was małe pytanie, Czy po licencjacie z architektury krajobrazu(stacjonarne) jestem w stanie dostać sie na magistra za granice (np. do Anglii, albo Niemiec)?.
23.01.2018
10.11.2017
jula96
Hej, mam pytanie czy ciężko jest na studiach niestacjonarnych na UP
Nowy
Hej, mam takie pytanie. Od tego roku zaczynam studia niestacjonarne na UP i chciałabym sie dowiedzieć czy robią prowadzacy jakies problemy przy jesli chcialabym sie przepisac do innej grupy? I jak to zrobić?
12.10.2017
21.09.2017
Łucja
Plan zajęć dla studentów I roku pojawi się w poniedziałek (25.września) na stronach wydziału. Terminy spotkań organizacyjnych dla I ROKU STUDIÓW STACJONARNYCH zostały podane na tej stronie :http://skylark.up.poznan.pl/ogloszenia/spotkanie-organizacyjne-dla-studentów-i-roku-studiów-stacjonarnych. :)
inżynieria biotworzyw
zauważyłem że od jakiegoś czasu w ofertach uczelni jest dużo wszelkich INŻYNIERII .... przeróżnych. Mam w związku z tym pytanie, czy to są te kierunki na które jest zapotrzebowanie na rynku pracy? takie przyszłościowe? bo te inżynierie są nie tylko na Politechnikach ale właśnie też na Uniwersytetach, co mnie zaskoczyło. Gdzie mógłbym pracować po ukończeniu studiów na UP Poznań po kierunku Inżynieria Biotworzyw? w jakich firmach/
19.09.2017
08.09.2017
Magda
Do nustka2097 ; Tutaj masz np.terminarz zjazdów dla wydziału leśnego =) http://www.wles.up.poznan.pl/pl/student/terminarz-zjazd-w-studia-niestacjonarne-le
nuska2097
a kiedy przeważnie były pierwsze zjazdy i kiedy zaczyna się rok akademicki :) ? :)
07.09.2017
05.09.2017
:)
Hej :) Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak wygląda sprawa z logowaniem na system ocen, dziekanat? Czy tworzymy sami konto czy zostanie nam ono podane?
Magda
Do @nuska2097. : znajdziesz plan zjazdów na stronie Twojego wydziału, prawdopodobnie n ok.tydzień przed rozpoczęciem roku akademickiego. :-)
04.09.2017
04.09.2017
nuska2097
hej hej wie ktoś gdzie może gdzie znajdę informacje o pierwszym zjeździe na studia dopiero idę a nie bardzo wiem co, jak i gdzie :)
Baśka
Witam wszystkich :). W tym roku zaczynam studia na tej uczelni i chciałabym zadać pytanie, pewnie większość z was pomyśli, że durne, ale jestem ciekawa. Można opuszczać zajęcia? Nie mówię, że będę to robić :D, tylko np. znajoma nie może opuścić chyba więcej niż 4 zajęć, ponieważ automatycznie zostaje wyrzucona z uczelni, studiuje w Szczecinie, także zastanawiam się czy tutaj obecność również jest obowiązkowa
03.09.2017
03.09.2017
Krzysztof
Tak, są sekcje sportowe. Chyba wszystkie o które się pytasz. Jest bardzo ok Centrum Kultury Fizycznej. Nowy obiekt.
Aniuta
Krzysztof dzięki wielkie za odp.! Jeszcze jedno pytanie, jak jest ze sportem? Czy można cos trenować, ja osobiście chciałabym piłkę ręczna, siatkówkę lub tenisa stolowrgo. Mam na myśli jakieś drużyny
01.09.2017
30.08.2017
Magda
*jakość i bezpieczeństwo żywności: ) Sorki,słownik w telefonie xd
Magda
Do @keczupp.: Na drugą ture napewno sie dostaniesz bo próg jest 30 pkt . :) Jednak na wszelki wypadek mozesz zapisac sie np. na JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWOTNOŚCI , tez na Up. I tez są wolne miejsca: )
30.08.2017
28.08.2017
keczupp
Witam, mam 34pkt i zlozylem papiery na technologie zywnosci i zywienia czlowieka. Jak myślicie dostane się na ten kierunek z taka liczba pkt? Też nie wiem jak działa 2 tura i czy na wszelki wypadek nie zlozyc na jakis inny kierunek gdzie napewno sie dostane? Pozdro
Rita
Ponawiam pytanie Magdy, co z dietetyką niestacjonarną?
27.08.2017
24.08.2017
Magda
Do @pełnanadziei : Tak ,30 punktów wystarczy by dostać sie na Ekonomię stacjonarną.:) to jest właśnie to minimum- te 30 pkt.
pełnanadziei
Hej! Pyt. dla osób przyjętych na ekonomię.Czy ktoś ma listę,kto się dostał? I czy rzeczywiście te 30 pkt wystarcza na dostanie się na stacjonarne studia? Jakie jest min,żeby się dostać?
23.08.2017
23.08.2017
pełnanadziei
Hej! Pyt. dla osób przyjętych na ekonomię.Czy ktoś ma listę,kto się dostał? I czy rzeczywiście te 30 pkt wystarcza na dostanie się na stacjonarne studia? Jakie jest min,żeby się dostać?
Madzia
ktoś coś o dietetyce niestacjonarnej? moje punkty to 45,5 mam nadzieję, że wystarczy...
16.08.2017
01.08.2017
Krzysztof
Do Aniuty. Oczywiście, że Ekonomia. Ekonomia to w ogóle jeden z najlepszych kierunków studiów. Po Ekonomii, oczywiście jeśli się postarasz są praktycznie nieograniczone możliwości pracy. A turystyka, cóż ??? Praca w biurze turystycznym - sprzedawanie wycieczek lub ???
Paulina
Witajcie moi drodzy :) Mam parę pytań. Planowałam na UP zrobić II stopień studiów na kierunku ogrodnictwo.. Mój kierunek nie został utworzony z prostej przyczyny - brak kandydatów. Dziś rano dzwoniłam do działu rekrutacji dopytując się o czas w którym ukaże się informacja (czekałam podekscytowana i ciągle w pracy sprawdzałam swój status) i Pan nie powiedział mi nic odnośnie braku chętnych. Dlatego mam pytanie, może głupie ALE czy można domagać się zwrotu opłaty rekrutacyjnej z powyższych powodów a także drugie, gdzie mogę zobaczyć ile uczniów jest przyjętych w 1 terminie na inne kierunki? A przede wszystkim czy mogę sprawdzić ilu chętnych było na studiowanie ogrodnictwa razem ze mną, bo szukam i nie mogę nic zleźć. Na UAM wszystko było przejrzyste jeżeli chodzi o rekrutację (siostra aplikowała w tym roku) a tutaj się tylko człowiek irytuje. Pozdrawiam serdecznie ! :)
19.07.2017
16.07.2017
Aniuta
Hejka, stoję przed bardzo trudna decyzja, który kierunek wybrać, myślę nad Ekonomia, czy może ktoś jak najwięcej powiedzieć o tym??? Największy dylemat ogl to turystyka i rekreacja bądź ta ekonomia
Aniuta
Hejka, stoję przed bardzo trudna decyzja, który kierunek wybrać, myślę nad Ekonomia, czy może ktoś jak najwięcej powiedzieć o tym??? Największy dylemat ogl to turystyka i rekreacja bądź ta ekonomia
16.07.2017
14.07.2017
lola
chodzi mi oczywiście o dzisiejsze progi punktowe na up.
Lola
Czy ktoś zna wyniki na leśnictwo? Mialem 49 pkt i jestem na rezerwowej.
14.07.2017
13.07.2017
Lina
Czy ktorys ze studentów mógłby wyrazić swoją swoja opinie na temat biotechnologii oraz zootechniki na up poznan?
Justyna
Cześć. Czy jest tu ktoś kto studiuje biologię na UP? A najlepiej na magisterce ? Jestem na 3 roku biologii na UP we Wrocławiu i zastanawiam się czy przyjść tutaj na II stopień. Polecacie ?
12.07.2017
11.07.2017
Paweł
Ja też wybieram się na UP. Tak więc życzę sobie i wam powodzenia, bo już 14ego wyniki. :)
Łucja
ZlyAbsolwent. ,jakies konkretny?
06.07.2017
06.07.2017
groszek
ze swojej persektywy powiem - trzeba przymknąć oko na mało interesujące zajęcia, w miare się przyłożyć do zaliczeń, błysnąć u co sympatyczniejszych wykladowców, i cieszyć się życiem i studiami :-)
Beata
Hej, czy wiecie coś o leśnictwie zaocznym na up? Czy można przepisać jakieś przedmioty z innej uczelni i jak z matmą, chemia i fizyką czy da się to przejść?
21.06.2017
12.06.2017
Magdalena
Przekonałes mnie ,Krzysztof :)! To czy w moim przypadku jest w ogóle sens brania jakiegoś planu C. , skoro na Ekonomię jest próg 30 punktów, a ja jak pisałam wcześniej - mam prawie 56 pkt :) więc nawet jeśli na Finanse się nie dostane, to pozostaje ekonomia. :)
Krzysztof
Przenieść może się i można, ale po co? Jak sama zauważyłaś program prawie taki sam, a na starszych latach na ekonomii, szczególnie na drugim stopniu ciekawszy i bardziej wszechstronny. Na FiR kształcą głównie do pracy w księgowości i rachunkowości, w dobrych finansach, takich przez duże "F" (banki, fundusze, ubezpieczalnie, korpo i inne ) ekonomia jest lepsza. A tak w ogóle poznasz pewno fajnych ludzi i wtedy dopiero będziesz miała wątpliwości, czy się przenosić ???. Ludzie nie wierzcie w żadne śmieszne kierunki jak zarządzanie i prawo i wiele innych szczególnie w prywatnych szkółkach. Głównym kierunkiem zawsze była ekonomia oraz zarządzanie (bez żadnych przymiotników i dodatków), a później wykształciły się jeszcze finanse. I to wszystko, reszta żeby naciągać maturzystów. Jak chcesz studiować prawo to studiuj prawo, albo jeśli Ci sił i chęci starczy to osobno ekonomię i osobno prawo (dwa dyplomy), to będzie coś. Co to znaczy zarzadzanie i prawo w biznesie? Naciąganie nazwą.
12.06.2017
12.06.2017
Magdalena
Ania, to fajnie ;) Ja jeszcze myślę o Zarządzaniu i prawie w biznesie :) Dołączam się do twojego pytania,Aniu :) Bo jeśli można by było sie przenieść z tego kierunku ,to spoko :)
Ania
Ja też na FiR bardzo bym chciała, ale mam mniej niż 55 pkt dlatego wątpię, że się dostane. Zobaczymy :-) Jeśli nie to idę na Ekonomię :) Do Krzysztofa: Porównywałam program studiów Ekonomii i FiR i praktycznie na pierwszym roku wszystkie przedmioty są takie same. Czy myślisz, że po pierwszym roku dałoby rade się ew. przenieść? :)
12.06.2017
11.06.2017
Magdalena
Dziękuję za odpowiedź, Krzysztof :) A czy na Fir są listy rezerwowe ? :)
Magdalena
Ania, tak wiem ze od 30 punktów :) W tym roku na szczęście nie zmniejszają limitów miejsc :-) a na ty na jaki kierunek się wybierasz? Limity przyjęć: http://skylark.up.poznan.pl/kandydat/limity-przyjec
11.06.2017
11.06.2017
Krzysztof
Do Ani. Matematyka jak matematyka, pomagają i prowadzący są ok. Dla potrzebujących organizują dodatkowe zajęcia z matematyki. Jak ktoś na pierwszym semestrze nie idzie za bardzo w imprezy, a w miarę się uczy nie powinno być problemów. Chyba dużo nie odpada. Uczyć się trzeba, ale w końcu po to są studia. Zgadza się, 30 punktów to minimum do przyjęcia na UP, tzn. można zdać maturę, ale kiedy się nie ma 30 punktów to na stacjonarne nie przyjmują. Do Magdy. Na FiR 55 punktów może być w tym roku mało. Ale jest ekonomia, tam przyjmują więcej, a program spoko. Dla wielu lepszy i bardziej wszechstronny niż na FiR. Zawodowo można pracować jak po FiR i jeszcze szerzej. Ponadto FiR psują wszystkie prywatne szkółki, a ekonomii raczej w tych szkółkach nie prowadzą.
Ania
Krzysztof a napisałbyś coś na temat poziomu trudności? Szczególnie jeśli chodzi o matematyke i ogólnie czy jest cięzko? Czy dużo osób odpada? Magdalena - widziałam na stronie UP w informatorze, ze minimum na każdy kierunek to 30 punktów
11.06.2017
10.06.2017
Magdalena
Dzięki za informacje ;) ! Czyli jeśli rok temu na Finanse i rachunkowość był próg 55 punktów, a ja mam 55,7 pkt , to mam szanse się dostać w tym roku, co nie :) ?
Krzysztof
Z tego co wiem na kierunkach ekonomicznych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu od kilku lat mają takie same limity i w tym roku je zachowali. Sprawdziłem na I stopniu, na Ekonomię było i jest 150 miejsc, a na FiR 90. Na drugim stopniu Ekonomii oferują 120 miejsc. Podają też na stronie Wydziału Ekonomiczno-Społecznego, że na razie przyjmują bez limitów na niestacjonarne (chyba najtańsze w Poznaniu i dobre).
10.06.2017
09.06.2017
Magdalena
Krzysztof, dzięki za informacje. :) a jaki byl zazwyczaj limit przyjęć w poprzednich latach. na Finanse ,na UP? Bo w tym roku jest 90 miejsc.
Krzysztof
Przedmiotów rolniczych w zasadzie nie ma, jakieś ślady. Program taki sam jak na Uniwersytecie Ekonomicznym. Poziom też ok. Mają zresztą wszystkie uprawnienia naukowe, nadają też doktoraty i habilitacje z ekonomii. Ale 55 punktów w tym roku może być mało. Wiele uczelni bardzo ograniczyło nabory, szczególnie ekonomicznych. Ale UP chyba to nie dotyczy.
08.06.2017
08.06.2017
Magdalena
Palina to super ;), ja tez zapisałam się na Finanse i w razie czego na Ekonomie, gdybym się nie dostała. Ale raczej się dostanę na te Finanse,bo rok temu był próg 55 punktów, a ja mam 55,7 . Krzysztof, dziękuję za odpowiedź :)! A dużo jest tych rolniczych przedmiotów czy tak normalnie ;)?
Krrzysztof
Studiowałem FiR i Ekonomię. Ekonomia chyba ciekawsza, daje szersze horyzonty.. Finanse i rachunkowość może bardziej zawodowe. W sumie bardzo podobny program. Ci sami wykładowcy. Poziom dobry, a na drugim stopniu wyższy niż na Uniwersytecie Ekonomicznym. Dobre seminaria. Na ekonomii chyba przyjmują więcej osób, niż na FiR. Generalnie bardzo polecam.
07.06.2017
04.06.2017
Palina
Magdalena, ja składam na Finanse i Rachunkowość. :p
Magdalena
Lepsze EKONOMIA czy Finanse i rachunkowość. ktoś coś? :)
20.05.2017
11.05.2017
Nela
Szczerze to wolałabym jednak tą nanobioinżynierię niż ochronę przrody bo nano to chyba większa szansa na ciekawą dobrze płaną pracę
Przyroda
Co sadzicie o kierunku Ochrona Przyrody? Warto sie wybrac?
11.05.2017
08.05.2017
Nela
co sądzicie o kierunku Nanobioinżynieria, wydaje się ciekawy i niszowy, a przede wszystkim ta branża bardzo szybko się rozwija?
Kk
Hej, czy studiuje ktoś inżynierię środowiska na UP i powie mi jak to wyglada i czy warto iść na UP czy lepiej na Politechnikę poznańska ?
24.04.2017
24.04.2017
Łucja
Witam , jakieś opinie o kierunkach: *Ekonomia *Finanse i rachunkowość? Proszę o kontakt: maggy5365@gmail.com ;)
ciekawa dietetyka
Witam chciałam się zapytać jak to jest na dietetyce niestacjonarnej polecacie czy jest dużo nauki czy są ciekawe przedmioty /wykładowcy czy ciężko się dostać jakie są wymagane przedmioty na maturze , oraz jaka panuje atmosfera czy dużo studentów odpadło ? jeśli ktoś chciałby odp na pytania takasobieja1995.5@wp.pl z góry dziękuję :)
22.04.2017
19.04.2017
Łucja
Witam, mam dylemat: co wybrać Ekonomię czy Finanse i rachunkowość? Czy mógłby sie ktoś wypowiedzieć na temat tych dwóch kierunków? :)
Laila
Witam! Czy progi punktowe na dietetykę niestacjonarna są analogiczne jak na stacjonarna ?
12.04.2017
11.04.2017
Magda
Magda, a mogłabyś powiedzieć jakie są przedmioty i jak wygląda matematyka? Ciężka jest? Czy osoba ,która nie zdaje matury rozszerzonej z matematyki poradzi sobie? :)
kasia
Magda mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat fir? Słyszałam, że na UP wykłady są obowiązkowe, to prawda?
10.04.2017
09.04.2017
magda
Kończę właśnie fir. Z czystym sumieniem mogę polecić uczelnię i kadrę. Najgorszy 1rok.
Magda
Witam gdzie znajdę zeszłoroczne progi punktowe na kierunek finanse i rachunkowość?
27.03.2017
26.03.2017
Magda
Hej ! Mam pytanie :) Jak wygląda kierunek Finanse i rachunkowość na UP? Jakie są przedmioty? i czym się różni ( a może to ,to samo co na Uniwersytecie ekonomicznym) ? Mój e-mail : magdalenachyba@wp.pl
Drzwi otwarte
Wie ktoś z was może kiedy są drzwi otwarte?nigdzie nie ma informacji na ten temat.. Z góry dziękuje za odpowiedź.
26.03.2017
20.03.2017
Ania
Czy ktoś ze studiujących mógłby się podzielić opinią na temat kierunku Finanse i Rachunkowość? :)
ogrodnictwo
Chętnie pomogę jeśli chodzi o ogrodnictwo, polecam ten kierunek osobom, które kochają rośliny i chcą pracować w tym zawodzie. UP daje do wyboru 3 specjalności, ja wybrałam kształtowanie terenów zieleni. Jeśli chodzi o przedmioty to możesz spodziewać się botaniki, dendrologii, chemii, uprawy warzyw, rośliny ozdobne, zarządzania terenami zielonymi. Oczywiście mamy też wf i język obcy. Poziom mnie zadowala, słyszałam już wiele narzekań ale nie zgadzam się z nimi. Polecam
19.03.2017
13.03.2017
Olga
Cześć, czy ktoś ze studiujących mógłby się ze mną podzielić opinią na temat kierunku ogrodnictwo lub biotechnologia? olgakacz@onet.pl
Spercless
"Rekrutacja na edycję studium 2017/2018 rozpocznie się 1 kwietnia 2017 i będzie trwała do końca sierpnia. Zapraszamy!" to widnieje na stronie tego kierunku na UP ;) także widać, że nabory są cały czas. Co do samych podyplomówek w tej szkole, osobiście polecam, fajna kadra, zdecydowanie warto, gdybym jeszcze raz wybierała szkołę to nie zawahałabym się pójść tutaj
24.10.2016
24.10.2016
turista
turystyka tutaj czy uam?
podyplomowa Dietetyka
planuje studia podyplomowe z zakresu Dietetyki / zdrowego żywienia, pokrewne. Na stronie UP wprawdzie jest program, który by mnie interesował, ale jako zakończony. Zakładam, że uruchomiona zostanie nowa edycja, stąd moje pytanie do osób, które wcześniej miały z tą uczelnia do czynienia: czy warto? czy byliście zadowoleni? jaki był sposób zaliczenia na koniec? Z góry dziękuję, Iza.
28.09.2016
25.09.2016
nika.
Hej, są jakieś chętne osoby z pierwszego roku technologii żywności i żywienia, żeby się poznać. Byłoby fajnie, bo wiadomo, że w grupie raźniej :)
mylo
pytaneczko Ja dostałem list jeszcze sierpniu ale ani me ani b o terminie rozpoczęcia. Na stronie tej uczelni tez niema żadnych informacji dla studiów stacjonarnych o harmonogramie. Jest to dla mnie bardzo kłopotliwe.
22.09.2016
21.09.2016
pytaneczko
dostaliście jakiegoś lista z uczelenki naszej drogiej nowej dla pierwszoroczniaczków o rozpoczęciu roczku akademickiego????
agroturystyka
czym różni się agroturystyka od turystyki przyrodniczej? lub od turystyki i rekreacji? tak w realu czym się te kierunki różnią i który wg Was najlepiej wybrać?
13.09.2016
04.09.2016
mac
Witam! Czy ciężko jest na ogrodnictwie - to znaczy analiza matematyczna, botanika etc.- do przejścia i jak wyglądają ogólnie studia?
Risika
Mgr biotechnologia, polecacie/odradzacie? Warto?
18.08.2016
18.08.2016
Michalina
Zależy, o którym akademiku jest mowa. Na Przylesiu łazienki są koedukacyjne , jednak cała atmosfera jaka tam panuje jest niezastąpiona. Jeśli chodzi o komfort i standard to polecam DS Maćko :-)
dorota
a ktoś coś wie o akademikach upp? to prawda, że łazienek nie ma w pokojach?
12.08.2016
07.08.2016
pinka
Witam jakieś opinie na temat architektury krajobrazu lub ogrodnictwa gabro21@onet.pl
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
25.07.2016
21.07.2016
o dietetyce
Ja wybrałabym ją jeszcze raz, bez wahania. Wbrew powszechnej opinii, że UP to uniwerek przyjemności, nauki jest sporo, ale jeśli tylko się chce to da się radę. Ja nawet nigdy nie miałam warunku. Jak dla mnie poziom jest wysoki. Poza małymi wyjątkami wykładowcy w porządku.
Abiturientka
Może się ktoś wypowiedzieć na temat dietetyki? Szczerze... Gdybyście mogli wybralibyście ponownie ten kierunek na UP?
18.07.2016
17.07.2016
nołajdija
Witam zostalem przyjety na biotechnologie Ale też na architekturę krajobrazu na UPP i po długich przemyśleniach nadal nwm co wybrać .. Doradzi jakis student?
FIR
Było parę pytań o Finanse i Rachunkowość na tym uniwersytecie bez konkretnych odpowiedzi. Co do wykładowców to wiadomo jak wszędzie są tacy co wymagają i można się czegoś nauczyć ale również zdarzają się tacy gdzie nic się nie robi i bez problemu 5 lub 4 na koniec jest. :) Jeśli chodzi o przedmioty przyrodnicze to owszem są wplatane w program studiów. Oprócz standardowych przedmiotów związanych z kierunkiem rachunkowość, ekonomia, finanse itd. są również takie jak podstawy produkcji rolniczej, podstawy przetwórstwa rolno-spożywczego. oczywiście na tych przedmiotach wymagana od studentów większa wiedza niż z przedmiotów kierunkowych co jest bez sensu no ale studiujesz na uniwersytecie przyrodniczym, więc wiedzę na ten temat musisz mieć. tak twierdzą. Plan na początku studiów trochę zapchany, zajęcia 4-5 dni natomiast na końcu pełen luz 1-2 dni. Ludzie studiujący świetni, więc atmosfera jest super oraz same studia nie są złe. po skończeniu posiadamy oprócz wiedzy z FIR wiedzę na temat m.in. gospodarki żywnościowej. Ogólnie polecam
15.07.2016
14.07.2016
roman
Hej,szukam kogoś kto studiował leśnictwo na UP ,na studiach w systemie niestacjonarnym,i mógłby napisać mi ogólnie co i jak.Proszę pisać na maila unexpected894@gmail.com Pozdrawiam
świerk
Dziwię się ludziom którzy chcą studiować technologię drewna! Naprawdę nie warto, rozmawiam z moimi kolegami którzy to ukończyli i by sobie to drugi raz ogólnie odpuścili. Sam skończyłem ten wydział i wiem, że nie warto!!
29.06.2016
29.06.2016
mw_kosak
Witam, chciałabym kilka informacji od osoby, która studiowała/studiuje dietetykę zaocznie na UP. Czy zdawała dodatkowy przedmiot na maturze? Jak z dostaniem się? Co sądzicie o przykładaniu się wykładowców do zajęć? I jak z zaliczaniem na kolejny rok? Jaką wiedzę z chemii i biologii trzeba mieć na samo wejście? Odpowiedzi gdyby ktoś mógł na makosak@outlook.com
AGNIESZKA
Witam, zamierzam studiować technologię żywności i żywienie człowieka stacjonarnie na UP( zastanawiam się jeszcze nad dietetyką , biotechnologią ) który kierunek jest waszym zdaniem najlepszy ? Proszę o kontakt osoby studiujące na e-mail agapiekna1@wp.pl *jak Wam sie podoba sposób nauczania, * czego się uczycie, * ilu jest chętnych, * czy ciężko się dostać , *co sprawia najwieksze problemy,itd. Pozdrawiam : )
05.06.2016
05.06.2016
AGNIESZKA
Witam, zamierzam studiować technologię żywności i żywienie człowieka stacjonarnie na UP( zastanawiam się jeszcze nad dietetyką , biotechnologią ) który kierunek jest waszym zdaniem najlepszy ? Proszę o kontakt osoby studiujące na e-mail agapiekna1@wp.pl *jak Wam sie podoba sposób nauczania, * czego się uczycie, * ilu jest chętnych, * czy ciężko się dostać , *co sprawia najwieksze problemy,itd. Pozdrawiam : )
Dietetyka zaocznie
Witam. Wybiera się ktoś z Was w tym roku na dietetykę zaocznie? Mam też pytanie do studiujących już na tym kierunku. Jak wyglądają zajęcia pod względem poziomu nauczania i stopnia trudności, ogólnie czy warto iść na up na ten kierunek? :) zostawiam swój e-mail w razie gdyby ktoś chciał trochę więcej opowiedzieć :) agata_p174@wp.pl
30.05.2016
25.05.2016
marzena
Hej wszystkim :) Poszukuję osoby, która studiuje LEŚNICTWO na UP (najlepiej w Poznaniu) i zechciałaby mi odpowiedzieć na kilka pytań. Z góry dziękuję ;) marzena191996@o2.pl
Wera
Studiuje ktoś ekoenergetykę ? Jak wygląda na tym kierunku ? Trudno jest? Może ktoś coś opowiedzieć ? ;)
18.05.2016
10.05.2016
super super
Ja serdecznie polecam dietetykę i leśnictwo :) Trzeba się uczyć ale to standard na studiach.
do Ani
Totalnie nie warto studiować Technologii Żywienia :/ idź na biotechnologię o wiele wiele więcej perspeltyw pracy. Pozdrawiam
10.05.2016
06.05.2016
Ania
Opinia o technologii zywienia i zywnosci czlowieka warto nie warto ?
Ania
Opinia o technologii zywienia i zywnosci czlowieka warto nie warto ?
06.05.2016
05.05.2016
Oliwia
Czy ktoś studiuje lub studiował architekturę krajobrazu? bardzo proszę o opinie, wybieram się tam i nie wiem, czego się spodziewać :) Z chęcią tez dowiem się czegoś o akademikach i o stypendium socjalnym. Mój mejl to: m.oliwia@onet.pl
@anja
Siemka, mój brat jest właśnie na tym kierunku więc kilka informacji mogę Ci przemycić. Przede wszystkim jest dużo biologii i trochę chemii ale jeżeli ogarniasz te przedmioty to na pewno sobie poradzisz. Brachol mówił że to dość nowy kierunek więc wszystko się wciąż rozwija, na szczęście w dobrym kierunku :) Co możesz po tym robić? No głównie zawody związane z pielęgnacją i dbaniem o rośliny, związane z ogrodnictwem, leśnictwem, nawet rolnictwem, do tego instytucje zajmujące się ochroną środowiska czy ekologią. Generalnie opinię o kierunku i uczelni ma dobrą, wiadomo trzeba się uczyć ale jak ktoś nie chce się uczyć to niech lepiej nie idzie na studia. Pzdr
03.05.2016
10.04.2016
anja
Cześć! Ktoś był/jest na medycynie roślin i mógłby powiedzieć o czym są te studia, jak się studiuje i co można po tym robić?
Dietetyka
Hej :) Może mi ktoś wtajemniczyć jak jest na Dietetyce? :) z Góry dziękuję :D
30.03.2016
19.03.2016
Rogal
Naprawdę polecam biotechnologię na UPP, pierwsze semestry dość dziwaczne pod względem chociażby przedmiotów i wymagań (bardzo zróżnicowany poziom wykładanych przedmiotów), ale czym dalej w las tym ciekawiej i więcej satysfakcji. Trudność kierunku w bardzo dużym stopniu zależy od prowadzących na których się trafi. Miejscami rzeczywiście trzeba trochę przysiedzieć, ale spokojnie można pogodzić studiowanie tutaj z "normalnym życiem". Ja osobiście przyszedłem tutaj typowo przezimować rok, poprawić maturę i iść na UM, ale tak bardzo mi się spodobała atmosfera i "wygoda" studiowania tutaj, że już zostałem. Sam się dziwię, że aż tak mi się podoba. Szczerze nie sądziłem, że będziemy robić takie zaawansowane rzeczy i to może być powód.
Bogusia
Witam! :) Chciałabym przedstawić w skrócie sytuację na wydziale Leśnictwo. Zajęcia na pierwszym roku- owszem, jest parę takich dodatkowych, niekoniecznie istotnych dla naszego przyszłego zawodu, jednak im dalej tym ciekawsze i bardziej specjalistyczne przedmioty. Istotną sprawą są MOŻLIWOŚCI ROZWOJU. Na naszym wydziale istnieje Koło Leśników, są w nim różnego rodzaju sekcje które umożliwiają rozwój swoich konkretnych zainteresowań ( a to coś wspaniałego). Dodatkowo istotna jest atmosfera na uczelni, kontakty z prowadzącymi zajęcia oraz ( co ja BARDZO doceniam) wspaniałe zajęcia terenowe. Cóż, wolałabym aby było ich więcej ( im więcej tym lepiej!) , jednak sam fakt możliwości ich odbycia jest ciekawy, ponieważ gdzie lepiej się można nauczyć nauki o lesie jak nie w ... lesie ? ;) Zapomniałam wspomnieć o wspaniałej możliwości jaką są lasy świata! Projekt obejmuje możliwość wyjazdu do najdzikszych i najdalszych lasów świata ( Borneo, Ameryka Południowa etc.) A więc, konkludując- każda uczelnia ma swoje plusy i minusy, jednak z perspektywy 4 lata mogę powiedzieć że dokonałam dobrego wyboru.Obecnie studiuję dwa kierunki na tym wydziale ( Leśnictwo i Ochronę przyrody). Mam wiele wspomnień którymi mogę się dzielić, wiele doświadczeń i zdobyłam wiele wiedzy ( a to chyba w studiach najważniejsze). To tyle, kształćmy się, bo nauka otwiera wiele drzwi, nie tylko w aspekcie pracy.
17.03.2016
20.02.2016
dietetyka
nie polecam tego kierunku, ani uniwersytetu kobieta w dziekanacie zazwyczaj niemiła, wszystko z wielką łaską, traktują momentami jak śmiecia chemia żywności na 1 roku to jakaś trauma przynajmniej zaocznie, mówią,że robią przesiew, ale z 80 osób jakies 8-10 ją zdaje; analiza i biochem nie lepsze na 2 roku; trzeba mieć ogromną odporność na stres; najgorsze jest to, ze więcej tu technologii niż dietetyki, a to dlatego, że wykładowcy od chem to technolodzy; odradzam
turystyka przyrodnicza
kto jest na kierunku turystyka przyrodnicza i może się podzielić swoimi spostrzeżeniami? czy macie wiedzę, jak ten kierunek wypada wobec Turystyki i rekreacji na UAM? może ktoś się przenosił, albo ma znajomych? chętnie sie dowiem więcej na ten temat?
31.01.2016
26.01.2016
jakość
czy jest ktoś z technologii żywności magistra specjalność jakość?? mam parę pytań
zapytanie
miał ktoś zajęcia z dr e.skotarczak?
22.01.2016
13.01.2016
Z Projektowania mebli
Studiuję projektowanie mebli na UP. Osobiście jestem zadowolona, ale to oczywiście zależy od osoby. Zle wspominam pierwszy semestr bo pełno niepotrzebnych przedmiotów ale później coraz lepiej. Większości prowadzący są naprawdę spoko. Uważam, że jak ktoś chcę pacę w tym zawodzie to musi przyjść z pasją. te studią mogą pomóc, jednak ważniejsze jest to co się robi po za nimi, zdobywanie wiedzy, konkursy, staże, uczenie się dodatkowych programów-tworzenie portfolio. Jeżeli ktoś myśli że jak tylko wszytko pozdawa, skończy studia to znajdzie pracę - może się zaskoczyć. Jest egzamin z rysunku żeby się dostać ale na prawdę lajtowy
mebel
Beatko odpuść sobie technologię drewna. Zawszę chodzi o to samo, kasę dla kształcących. Jak już ktoś napisał, nie jest tak pięknie jak go reklamują. Gdybym miał wybierać te studia a pieniądze które zainwestowałem w kształcenie wybrał bym na pewno to drugie wolał bym zainwestować je w coś innego! Stracone lata. Również nie pracuję w branży.
11.01.2016
02.01.2016
hex
nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby na kierunku ekonomicznym były przedmioty związane z przyrodą, ekonomia, socjologia, zarządzanie, z tym się musisz liczyć
FiR
Czy jest ktoś kto ukończył/studiuje Finanse i Rachunkowość na UPP? Wiem, że jest to dobra uczelnia ogółem, ale chciałam się dowiedzieć jak to jest tylko z tym kierunkiem. Czy wykładowcy dobry(jasno przekazujący swoją wiedzę) i czy faktycznie wrzucają ci na kierunki ekonomiczno-społeczne zajęcia typowo przyrodnicze?
16.12.2015
16.11.2015
sosna
I jeszcze jedno samych stódiów też dobrze nie wspominam - nauczyciele zawistni.
drzewo
Ukończyłem Poznań, praca z daleka od domu za marne grosze - wynajem mieszkania. Sam nie pracuję w branży i moi koledzy z okolicy również. Osobiście na pewno drugi raz bym nie poszedł na te studia, nie jest tak pięknie jak go reklamowali na drzwiach otwartych.Nie polecam.
16.11.2015
05.11.2015
Beata
Cześć czy studiował ktoś jeszcze na technologi drewna projektowanie mebli? Jest po tym szansa na pracę? Bo kierunek wydaje sie bardzo fajny? A może jest ktoś w trakcie studiów i może coś o tym powiedzieć?
Beata
Cześć czy studiował ktoś jeszcze na technologi drewna projektowanie mebli? Jest po tym szansa na pracę? Bo kierunek wydaje sie bardzo fajny? A może jest ktoś w trakcie studiów i może coś o tym powiedzieć?
05.11.2015
04.10.2015
drewno
Uważam ,iż po technologii drewna nie ma wiele na dzisiejsze czasy, jeśli już uda się komuś znaleźć jakiś standard 4-5 tys na miesiąc to jest to praca z daleka od domu, gdzie trzeba wynająć mieszkanie (stawkę którą uda się osiągnąć uważam za 5% kończących te studia). Wydaje mi się,że nie trzeba być po technologii drewna aby zarządzać ludźmi na produkcji, pozostaje tylko jedno stanowisko technologa gdzie uważam, że jest on potrzebny( są tu tylko duże zakłady, małe to firmy rodzinne wystarczy kurs Auto Cada) no i rotacja na tych stanowiskach. Uważam ,iż wykształcić się na kilka zakładów w Polsce to .... Niech każdy sobie sam odpowie. Myślę,że pozytywne komentarze pochodzić będą od ludzi którzy kształcą w tej branży lub od garstki ludzi którym się udało.Powodzenia!!!
krajobraz
Czy macie jakieś informacje na temat kierunku architektura krajobrazu? Polecacie, odradzacie, jestescie zadowoleni? Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)
21.09.2015
14.09.2015
sandra
witam potrzebuje informacji o dietetyce zaocznie, jakie przedmioty,jaki poziom,jak wogole oceniacie ,czy warto ? prosze o odp lub kontakt sandra117@wp.pl
Anka
Witam, mam pytanie odnośnie Finansów i Rachunkowości w formie niestacjonarnej: czy ktoś kto studiuje ten kierunek na up może powiedzieć czy mam tam jakiekolwiek szanse na utrzymanie się skoro nie jestem po mat-fizie czyli nie miałam matmy rozszerzonej? Matma podstawowa oczywiście opanowana bardzo dobrze, ale niestety nie sądziłam, że wyjdzie jak wyjdzie i nie przygotowywałam się z matmy rozszerzonej więc troche się obawiam. No i interesuje mnie to jak wygląda zwykle rozkład egzaminów w czasie sesji na studiach w formie niestacjonarnych na tej uczelni? Chodzi mi o to ile maksymalnie egzaminów bywało w czasie jednego weekendu. :-/ Za każde przydatne info z góry dzięki.
24.08.2015
18.08.2015
Deska
Wyprowadzenie do Swarzędza Ci dużo nie pomoże. Opłać mieszkanie itp. szybko to zrozumiesz.Praca za małe pieniądze. Odradzem szkoda energii!
jolooo
fakt, technologia drewna to mało popularny kierunek ale nie sądziłem, że aż tak trudno po nim o pracę, chyba musi się Pan wyprowadzić do Swarzędza-polskiej stolicy mebli, tam się pewnie coś znajdzie ;)
17.08.2015
17.08.2015
kłos
Technologię Drewna ukończyłem w 1982 roku. Cóż mogę powiedzieć z perspektywy wielu lat. Jest to kierunek-pomyłka, kaleczenie ludzi. Po ukończeniu zero pracy w dużym mieście. Po prostu stracone lata. Teraz, gdy mam 50 lat zmuszony będę szukać pracy. Pytam gdzie? Mieszkam w Warszawie. Czeka mnie długotrwałe bezrobocie. Namawiam Was. Nie idźcie na ten kierunek, chyba, że w Waszej miejscowości jest jakaś fabryka z branży. Zero perspektyw.Nawet jeśli jest duża jedna fabryka zastanowił bym się czy warto? Chyba nie!!!
chyba student
Wybieram sie na odnawialne źródła energii na up we wrocławiu albo na ekoenergetyke na up w poznaniu i nie wiem gdzie bedzie lepiej. Doradźcie gdzie lepiej studiować :)
12.07.2015
11.07.2015
ktoś, coś
Ogrodnictwo albo medycyna roślin ?
ciekawa
Cześć! Mam pytanie czy ktoś studiował DIETETYKĘ i czy mógłby mnie wtajemniczyć jak to jest na tym kierunku? Z góry dziękuję :)
05.07.2015
02.07.2015
kat96
Czy mógłby ktoś opowiedzieć coś o finansach i rachunkowości? Jak wyglądają studia, dużo nauki?
anka1010
Cześć! Zastanawiam się nad studiowaniem Informatyki i agroinżynierii. Czy jest to kierunek bardzo trudny i raczej męski? I czy wiele jest potem ofert pracy?
01.07.2015
01.07.2015
xxx
własnie tez sie zastanawiałam nad medycyną roślin,ale jak zobaczyłam jakie tam są przedmioty to troche sie przeraziłam ;x
Marta
Medycyna roślin, ktoś coś wie ?
26.06.2015
26.06.2015
Basia
Czy mógłby ktoś opowiedzieć o technologii żywności?
pati
ok,podaje maila patrycja1996121@wp.pl
25.06.2015
24.06.2015
Akademiki
do Amanda - Mieszkam w akademiku mogę odpowiedzieć na twoje pytania :) podaj najlepiej mail do siebie
towaroznawstwo
do pati studiuje towaroznawstwo na UP mogę odpowiedzieć na twoje pytania :) podaj najlepiej mail do siebie
24.06.2015
22.06.2015
Maarta27
Hej, wybieram się na Ogrodnictwo albo Turystykę i rekreacje, jeszcze nie zdecydowałam i zależy czy w ogóle się dostanę :) podzielicie się jakaś opinią o tych kierunkach? a może ktoś też się wybiera ? Pozdrawiam ;)
Amanda
Hej. Mógłby ktoś wypowiedzieć się o akademikach przy UP i co z dopłatami socjalnymi? :)
25.05.2015
19.05.2015
pati
hej,czy mógłby ktos mi powiedzieć jak jest na towaroznawstwie na UP? wysoki poziom? waham się nad UEP a własnie UP i nie wiem gdzie lepiej studiować ten kierunek :/
Paulinaaaaa
Witam, zamierzam studiować dietetykę zaocznie na UP, proszę o kontakt osoby studiujące na e-mail paulina15gg @wp.pl. *jak Wam sie podoba sposób nauczania, * cZego się uczycie, * ilu jest chętnych, * czy ciężko się dostać , *co sprawia najwieksze problemy, itd. Pozdrawiam : )
08.05.2015
08.05.2015
Paulinaaaaa
Witam, zamierzam studiować dietetykę zaocznie na UP, proszę o kontakt osoby studiujące na e-mail paulina15gg @wp.pl. *jak Wam sie podoba sposób nauczania, * cZego się uczycie, * ilu jest chętnych, * czy ciężko się dostać , *co sprawia najwieksze problemy, itd. Pozdrawiam : )
Paulinaaaaa
Witam, zamierzam studiować dietetykę zaocznie na UP, proszę o kontakt osoby studiujące na e-mail paulina15gg @wp.pl. *jak Wam sie podoba sposób nauczania, * cZego się uczycie, * ilu jest chętnych, * czy ciężko się dostać , *co sprawia najwieksze problemy, itd. Pozdrawiam : )
08.05.2015
02.05.2015
Justyna
ANETA! ja się wybieram i też szukam jakiś informacji. Może chwilę porozmawiamy? mój mail: aga009@poczta.onet.eu
Justyna
Bardzo proszę o kontakt osoby studiujące dietetykę na up w Poznaniu, stacjonarnie bądz niestacjonarnie. mail: aga009@poczta.onet.eu
02.05.2015
21.04.2015
aneta
Witam ;) kto się wybiera w tym roku na niestacjonarną dietetykę ?
kubuś
powiedzcie ile osób jest na jedno miejsce na ekoenergetyke, albo gdzie tego szukać. Jak ktoś wstawi link to też dobrze :)
18.03.2015
13.03.2015
Paweł
informatyka, mechanika czy Elektrotechnika -klasyczne kierunki techniczne to najlepsza opcja i inwestycja w przyszłość, po tych kierunkach jest najwięcej ofert pracy
kasia
inzynieria srodowiska - najtrudniejszy kierunek na tym uniersytecie. nauka jest caly rok , nie ma tygodnia bez minimum 3 kolokwiow.
02.03.2015
01.03.2015
dioda
no w Poznaniu lepszej uczelni branżowej nie znajdziesz, chyba że rozważasz inne miasta, mnie się Poznań mega podoba, stolicy nie cierpię, rozważałam jeszcze Wrocław - ze studiow jestem zadowolona i mogę polecić z czystym sercem
kubuś
Może ktoś coś powiedzieć o kierunku ekoenergetyka? Jaki jest poziom i czy studiować go tam czy jest jakaś lepsza uczelnia?
21.02.2015
27.01.2015
grześ
trzeba chodzić w ogóle na tą inaugurację? :)
kinia
ja poszłam na pierwsza inaugurację roku a w kolejnych latach sobie odpuściłam ;)
25.01.2015
01.10.2014
michal
czy ktoś z Lubina dostał się na leśnictwo zaoczne?? szukam współtowarzyszy niedoli
pytaneczko
czy warto / trzeba / należy iść na inaugurację roku uczelnianego? znajomi zaczeli się śmiać, gdy powiedziałam, że się wybieram, to chyba żaden wstyd?
01.10.2014
22.09.2014
kamil
z tego co wiadomo to na UP w Lublinie jest tylko turystyka i rekreacja a nie turystyka przyrodnicza...
turystyka przyrodnicza
a co to za kierunek jest ta Turystyk przyrodnicza wie ktoś więcej???
18.09.2014
05.09.2014
KK
Dietetyka niestacjonarne I stopnia : orientuje sie ktoś jak ze zjazdami które sa w piątek? O ktorej sie zaczyna? I czy nieobecność traktowana jest dość liberalnie? PS. Jeśli ktoś zorientowany chciałby pogadać ze mną o paru kwestiach dotyczących uczelni i odp na pare pytań, odezwijcie sie na letitbe000@hotmail.com, z góry dzięki!!! :)
mateusz
Mieszkałaś kiedyś w akademiku? Wszędzie można się uczyć, a wśród studentów zawsze znajdą się chętni na szybką imprezę ;)
27.08.2014
24.08.2014
ola
moglby ktos cos napisac o akademikach up? da sie tam uczyc czy generalnie jest dosc glosno i imprezowo? :)
eoo
a jak to jest z wybieraniem specjalności doradztwo/catering na dietetyce? Jakie kryterium jest brane pod uwagę?
11.08.2014
07.08.2014
daria
ja nie odniosłam takiego wrażenia, im więcej poznasz zagadnień dotyczących technologii żywności tym większą wiedzę będziesz mogła wykorzystać w dietetyce i lepiej zrozumiesz wszystkie procesy żywieniowe
eoo
Co możecie powiedzieć o dietetyce I stopnia? Polecacie? Podzielacie opinie, że dietetyka na Up ma zbyt wiele wspólnego z technologią żywności i żywienia?
30.07.2014
24.03.2014
Ewa
Cześć! Możecie podzielić się wrażeniami- jak odbieracie kierunek dietetyka II stopień (zaoczne)? Pozdrawiam
mariola
Polecam gorąco Uniwersytet Przyrodniczy, świetna atmosfera w szkole, również na zajęciach, bardzo podobała mi się relacja student -wykładowca, ciekawie prowadzone zajęcia, Oby tak dalej ;)
27.02.2014
11.02.2014
Damiano
absolwenci inżynierii środowiska mają bardzo ciężko na rynku pracy
nievermind
Studiuję dietetykę II rok. Poszłam tu bo nie miałam matury ani z chemii ani biologii (dietetyka potem okazała sie czymś, co chcę robić... a nie matematyka), a tylko tu nie wymagali. DIETETYKA NA UP NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z DIETETYKĄ!!!!!!! kierunek to zwykła technologia żywności i tyle. Same analizy, które nijak mają się do zawodu dietetyka. DNO TOTALNE! Powinno być żywienie dla kobiet w ciąży, sportowców, jak odżywiać człowieka, który musi zrzucić wagę, jak czlowieka chorego... i wszystko na osobnych zajęciach, jak najdokładnej omówione... Coś o roślinach, coś o leczeniu jedzeniem... Ale niestety, w moim planie jest analiza żywności, gdzie oznaczamy np kwasowość. Sorry, tego dietetyk nie potrzebuje, nie wyleczę ani nie odchudzę ludzi dzięki temu, że wiem co to jest kwasowość ogólna i w jakich stopniach ją się wyraża... mamy genetykę, na której ani razu nie padło słowo żywienie, żywność... też nie wiem po co ona... choć ciekawa :) Dodatkowo wypełniacze czasu na I roku: 3 wykłady do wyboru nie wnoszące nic kompletnie - możesz sobie wybrać historię sztuki, psychologię, pedagogikę itp. w jednym semestrze, a w drugim dwa już przydzielone, nie mam pojęcia po co. Na parazytologii dowiedziałam się o leishmanii donovanii, tasiemcach... Fajnie. Na mikrobiologii nauczyłam się robić pożywki dla drobnoustrojów i obserwować je pod mikroskopem. Bardzo przydatne jakby ktoś się nudził w swoim gabinecie, bo nie ma się klientów z powodu kompletnego braku wiedzy w zakresie leczenia i żywienia ludzi. POKÓJ.
15.11.2013
05.10.2013
Inauguracja
Wie ktoś może o której i gdzie odbywa się inauguracja w poniedziałek?
polka
hej, mam pytanie kto się orientuje jak wyglądają studia na tej uczelni o kierunku architektura krajobrazu? Bo z tego co słyszałam jest dosyć ciężko? Czy trzeba umieć dobrze rysować ? proszę o odpowiedź :)
01.10.2013
23.09.2013
Noc Naukowców?
Co Uniwerek Przyrodniczy organizuje w ramach Nocy Naukowców? Kliknełam z ich strony na grafik, przeszlam na strone PP, odchaczylam Poznan, ale nie widze informacji z programem, a konkretnie jestem zainteresowana obejrzeniem Uniwersytetu Przyrodniczego, wiec bede wdzieczna za info albo linka do programu, jagoda
Asia
W organizacji roku jest napisane, że zajęcia dydaktyczne na studiach niestacjonarnych rozpoczynają się 28 września, a w terminarzu zajęć, że pierwszy zjazd jest 4 października, może to ktoś wytłumaczyć? Z góry dziękuję.
16.09.2013
24.07.2013
alex
da radę pogodzić studia weterynaryjne na UP i równocześnie pracę we Wro?
Asia93
Mam jeszcze takie pytanie: Czy materiały do nauki są umieszczane przez profesorów na stronie internetowej, czy trzeba liczyć tylko na swoje notatki?
16.07.2013
26.06.2013
maturzystka
Witam. Chciałabym się dowiedzieć ile mniej więcej trzeba mieć punktów z matury (biologia i chemia rozsz.), żeby dostać się na technologię żywności i żywienie człowieka. ?
Asia93
A plan zajęć jak jest rozłożony? Chodzi mi o to czy zajęcia są od rana i od razu po sobie wszystkie wykłady czy są też przerwy np. póltora godzinne bądź dłuższe? I czy są jakieś dni wolne od zajęć tak jak na innych uczelniach?
02.06.2013
02.06.2013
Ewa
Cześć! Możecie podzielić się wrażeniami- jak odbieracie kierunek dietetyka II stopień (zaoczne)? Pozdrawiam
studentka TŻiŻ
W trakcie jednego semestru były takie przedmioty z ktorych koło było co tydzień,albo co 2 tygodnie także czasem wychodziło po 3, 4 tygodniowo, ale materiał ze spokojem do ogarniecia.
28.05.2013
20.05.2013
Asia93
Ale 4 koła tygodniowo przez cały semestr?? Czy tylko w okresie sesji?
studentka TŻiŻ
Kończe właśnie drugi rok na Technologii Żywności sama przed rozpoczęciem czytałam wiele opinii dlatego chce teraz trochę pomóc wybierającym się na tę uczelnie. Jestem po biol-chem ale bałam się na samą myśl o ilości chemii czy innych przedmiotach ścisłych. Okazało sie że nie jest źle, na uczelni naprawde ludzie mega sympatyczni idą CI na rękę. zdarzają się oczywiście profesorowie ktrórym sie poprzewracało w głowach i czasem wydziwiają, na razie tarfiłam na takie dwie, nie ma rzeczy niemożliwych. Na pierwszym roku było wiele przedmiotów nie potrzebnych ale od tego roku jest coraz ciekawiej, Generalnie dają CI konkrenty materiał z jakiego masz się uczyć, co do wykładów to ponoć teraz są obowiązkowe, ale to w dużej mierze zależy od prowadzącego czy bierze pod uwagę te obecności czy nie. Serio nie ma się czego bać, są semestry gorsze i lepsze tzreba się mniej uczyć bądź więcej, w zeszłym semestrze mieliśmy po 4 koła tygodniowo dużo materiału trzeba przyznać że wtedy bywało hardkorowo momentami ale wiele pytań z egazminów się powtarza więc luzik dalismy rade Ludzie kończyli różne profile artystyczne, sportowe, dziennikarskie i dają sobie rade. Naprawde polecam tę uczelnię jeśli macie jakieś pytania to piszcie śmiało.
16.05.2013
13.05.2013
Asia93
Ja planuję złożyć papiery w tej szkole na wydziale Ekonomiczno-Społecznym (Finanse i Rachunkowość). Może ktoś studiuje tutaj na tym kierunku i mógłby wyrazić swoją opinie? :) A jak z planem zajęć? Są jakieś dni wolne w tygodniu?
0707Luk90
Chciałbym spostować moją opinię. Sprawy z dziekanatem można wyjaśnić. Na minus to, że są przedmioty rolnicze. Na plus nowa stołówka, biocentrum, hala na dojeździe. Uczelnia jest ok, zakładam że na każdej znajdzie się coś co możne się nie spodobać.
22.04.2013
08.03.2013
0707Luk90
Studiuję ekonomię od 4 lat na UP, i uważam że nie jest to dobra szkoła. Na licencjacie z góry narzucona specjalizacja, wtrącanie masy rolniczych przedmiotów w wydział ekonomiczno-społeczny, co uważam za nieuzasadnione. Komplikacje z dziekanatem. Drugi raz bym tu nie przyszedł.
michał777
a co sądzicie o leśnictwie? czy mógłby się wypowiedzieć ktoś, to to studiuje?? kompletnie nie wiem czego spodziewać się po tym kierunku...
06.01.2013
19.11.2012
Aga1992
bezsensowne wybieranie specjalizacji na 3 roku zamiast jak na ekonomicznym czy UAMie na 2. Drugi raz bym tam nie poszła.
marzenka
uniwersytety przyrodnicze to raczej rzadkość już w dzisiejszych czasach, ale czy przeżytek?
08.11.2012
22.07.2012
baby
Ojciec ma ukończone studia na kierunkach zootechnika oraz technologia drewna, całe życie pracował jednak w stadninie koni jako trener. Wyrastając w takim środowisku stwierdziłem że pójdę w jego ślady, na zootechnikę. Nie powiem żeby studia byly łatwe i przyjemne, ale na pewno zadowolony jestem z poziomu nauczania, kadry i programu zajęć.
andri
to prawda, piątkowska i akademiki to prawdziwy raj. blisko do biedronki, pestki i autobusów na uniwerek. jeśli ktos przyjdzie na studia na UP, UAM czy nawet UEP to niech wybiera akademiki na piątkowskiej albo dożynkowej, super klimaty!
04.07.2012
13.06.2012
mgr
Nauke na ten rok już skończyłam, zaczęło się euro, musieliśmy się wyprowadzić z akademików, zrobić miejsce dla policji (!), której mieszka tam teraz pełno. szalony czas, ten drugi semestr. zleciał strasznie szybko, aż ciężko w to uwierzyć. a teraz czas na wakacje przed kampanią wrześniową...
owiec
To się naopiniowałeś Jacku :D Mieszkam zaraz niedaleko PIątkowskiej i często wpadam na akademiki przyrodniczego. Świetni ludzie tu studiują, nie wiem jaki poziom, bo jestem na UAMie, aczkolwiek naprawdę dobrze się tam z ludźmi czuję i są inteligentni, tylko czasami nie trafia do mnie to, co mówią, bo jednak ja na tych roślinkach itp, to nie bardzo
30.05.2012
11.04.2012
Jack
superuczelnia
biredi
Biotechnologia bardzo, bardzo spoko, nie ma się do czego przyczepić, naprawdę jest fajnie. Ciekawe zajęcia, tego się właśnie spodziewałem. Być może nie jestem asem, ale nie nudzę się i chętnie przychodzę na zajęcia, choć nie zawsze przygotowany
01.04.2012
20.03.2012
operer
31 marca są dni otwarte, gdzie można dowiedzieć się o wiele więcej, niż z mojego postu. Ogólnie powiem tylko, że jeśli przyrodniczy to tylko Poznań. Wszystko jest świetne, czasami trochę trudno, ale zdecydowanie przyjemnie pomimo tego. Chce się chodzić na uczelnię( bo uczyć to wiadomo, że nie zawsze)
whynot
Dużo pytań pozostawionych bez odpowiedzi, ale sam dołożę jedno od siebie. Jak wygląda ta cała współpraca zagraniczna? Chodzi mi mianowicie, czy ktoś ma z nią doświadczenia, bo chętnie bym się wybrał do Francji czy Holandii, ale jeśli to ma być jakiś słaby wyzysk czy nie wiem jak to nazwać, to sobie podaruję
03.03.2012
24.02.2012
las
Może mi ktoś powiedzieć coś więcej o wydziale leśniczym ? Słyszałem, że to całkiem przyjemne studia, które praktycznie zapewniają pracę. Lubię ciszę i spokój, najchętniej zaszyłbym się w takiej leśniczówce i sobie spokojnie żył. Jak to wygląda w praktyce?
zniesmaczony
Miano, a właściwie \"uniwersytet\" w nazwie jest odgórnie narzucony prawnie, co moim zdaniem nie miało sensu, bo Akademia nic nikomu nie ujmuje. W każdym razie jestem obserwatorem uczelni, dokładnie budynku dydaktycznego przy piątkowskiej i to, co Ci studenci odstawiają, to w głowie się nie mieści. Mam nadzieję, że to wybryki wynikające z wolnego czasu między zajęciami, a nauka idzie im lepiej
17.02.2012
15.02.2012
do studiujacych biotechnologie
kochani, czy na biotechnologii jest bardzo ciężko? bo kierunek bardzo mi lezy, ale boje sie czy dam rade, oczywiscie zakladam ze punkty na maturze pozwola mi tu studiowac, a przy okazji, czy w Poznaniu mozna studiowac biotechnologie na jakiejsc uczelni prywatnej? orientujecie sie moze, gdzie?
AlicjaW
uczelnia jest calkiem niezla, choc o duzych publicznych szkolach trudno pisac tak jednoznacznie, bo co wydzial, to inny poziom i kadra, ale generalnie dbaja o poziom, bo nazwa UNIWERSYTET zobowiazuje, a tak na powaznie to wedlug mnie powinni miec nawet wyzsza ocene, ja osobiscie daje im 8,5.
11.02.2012
26.01.2012
worker
Zdecydowanie chwalę wydział dietetykę na przyrodniczym ! Mój dietetyk właśnie tam się kształcił i naprawdę profesjonalnie się z nim współpracuje . pozdrawiam
jola
dokładnie tak, jeśli idę na dany kierunek(przywołam przykład zootechniki) to idę po to żeby sie czegoś tam nauczyć i mimo ilości materiału staram sie to ogarnąć a nie wypisuje jacy to wykładowcy są źli...ta szkoła ma bardzo dobre opinie wśród wielu studentów, wykładowy sa profesjonalni a negatywne komentarze da sie słyszeć od tych, którzy na studia chodzą bo wypada miec papierek o ukończeniu jakiejś szkoły wyższej...
25.01.2012
25.01.2012
oburzona Elwira
jesli ktos pisze, ze cos jest do kitu i tylko tyle, to lepiej niech sobie da spokoj w ogole z pisaniem, bo co to niby znaczy? jesli mnie interesuje zootechnika, to chcialabym wiedzie, jak wygladaja studia na tym kierunku, jaky sa wykladowcy, jak duzo jest nauki, zaliczen, w jakich warunkach odbywaja sie zajecia, jaka atmosferta panuje na uczelni? To sa dla mnie wazne informacje, a jesli juz ktos opluwa jakis kierunek, to nech laskawie napisze DLACZEGO? co mu nie pasuje? program? ilosc nauki? oblali go czy co? skoda czasu na komentarz, ktory nic nie wnosi.
zootechnika jest do kitu
!!!
23.01.2012
23.01.2012
goska
sluchajcie, jako maturzystka wkurzam sie widzac strone internetowa Uniwerku Przyrodniczego w Poznaniu, zlosci mnie, ze dobra uczelnia, z tradycjami i swietnym zapleczem dydaktycznym, wspaniala kadra (moja kuzynka tam wyklada), posiadajaca szeroka oferte kierunkow i specjalnosci nie postara sie CZytelnie zaprezzentowac najwazniejszych informacji na swojej stronie, a oferta jest na jakims Biuletynie. Ale nie zrazajcie sie, po prostu pewnych rzeczy w panstwowych szkolach sie nie przeskoczy, one jeszcze do tego nie dojrzaly. Sama szkola jest BARDZO DOBRA.
AnkaW
poproszę o kontakt osoby studiujące zootechnikę na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu anna1993@o2.pl
10.12.2011
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji