UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (284)
Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii im. prof. Kazimiery Milanowskiej w Poznaniu, WSEiT Poznań

Sylwia
Kosmetologia + technik usług kosmetycznych czy nabór wiosenny będzie?
03.11.2021
20.09.2021
Ada
Proszę o informację, czy warto studiować kosmetologię zaocznie na tej uczelni. Opinie innych studentów mile widziane.
Y
Jaka jest łączna opłata za studia jednolite magisterskie stacjonarne na kierunku fizjoterapia
18.08.2021
16.08.2021
wseit
odpowiedź dla x z dnia 16.08.2021
Prosimy o kontakt z Biurem Rekrutacji WSEiT
x
Czy jest już decyzja, czy kierunek zaoczny techniki dentystyczne się otworzy?
16.08.2021
03.08.2021
wseit
odpowiedź dla x z dnia 30.07.2021
Dzień dobry, po 15 sierpnia na to pytanie na pewno będzie miało odpowiedź nasze Biuro Rekrutacji. na chwilę obecną wszystko wskazuje na to, że moą być uruchomione oba tryby na tym kierunku
WSEiT
odpowiedź dla aaa z dnia 01.08.2021
Techniki dentystyczne to studia I stopnia kończące się tytułem licencjata. Do szkoły policealnej na kierunek technik dentystyczny idą osoby, które chcą zdobyć zawód, ale nie wiążą swojej przyszłości z dalszym rozwojem - studia magisterskie, podyplomowe, doktoranckie. W przypadku szkoły policealnej możemy zaproponować naukę w Wielkopolskiej Szkole Medycznej na kierunku technik dentystyczny :)
03.08.2021
01.08.2021
aaa
Ma ktoś może porównanie jak wypada ta uczelnia w stosunku do szkół policealnych typu TEB na kierunku technik dentystyczny?
x
zapisuję się na zaoczne techniki dentystyczne. prosze, powiedzcie, że otworzycie ten kierunek :(
30.07.2021
07.07.2021
wseitpoznan
odpowiedź dla Martyna z dnia 30.06.2021
dzień dobry, rekrutacja na kierunek rozpoczęła się 1 czerwca. Biuro Rekrutacji WSEiT godziny pracy: poniedziałek-piątek: 9:00 - 15:00 telefon: +4861 839 10 04, lub +4861 839 10 05 rekrutacja@wseit.edu.pl W przypadku wizyty osobistej w Biurze Rekrutacji po uprzednim kontakcie telefonicznym prosimy o: przychodzenie w maseczkach, dezynfekowanie rąk przy użyciu środka antyseptycznego dostępnego przy wejściu, zachowywanie bezpiecznego odstępu (min. 1,5 m) między innymi osobami.
Martyna
Czy będą w tym roku techniki dentystyczne? Bardzo mi zależy na studiowaniu tego kierunku na Waszej uczelni.
30.06.2021
11.06.2021
Student
Jestem studentką WSEiT stopień 2. Lic robiłam na UMP i w porównaniu z Uni Med WSEiT wypada bardzo dobrze, ale jak na każdej uczelni są pewne -. Np. Pani Prof. wykładająca aż 3 przedmioty w czasie jednego semestru mi. Metodologię Badań Naukowych krzyczy na zajęciach, poddaje ocenie zdolności plastyczne a nie wiedzę studenta, jest nieuprzejma, mimo swojej wiedzy na temat pedagogiki SPECJALNEJ w sposób nieprofesjonalny i niejasny prowadzi zajęcia. Nie umie podać zasad zaliczenia przedmiotu, nie akceptuje ograniczonych możliwości w czasie zajęć online.
fizjo
Fizjoterapia w tej szkole jest po polsku czy po angielsku? Jak oceniacie, macie porównanie z Uni Medycznym?
09.04.2021
13.03.2021
Agnes
Mam pytanie co do kierunku kosmetologia studia licencjackie.Lepiej studiować zaocznie czy dziennie?
Daria J
Dzień dobry, czy od tego roku ruszy kierunek Higiena Dentystyczna studia I stopnia w trybie niestacjonarnym?
06.03.2021
05.03.2021
Sandra
Studiuje ktoś fizjoterapie? Jak z planem zajęć? Czy zajęcia także jak na innych innych uczelniach do 17/18 mimo trybu stacjonarnego? Czy funkcjonuje sekcja siatkówki damskiej?
Paula
Polecacie podyplomówki w tej uczelni? Ktoś kończył i może podzielić się opinią???
15.01.2021
08.01.2021
Marta15021519
Witam serdecznie , Szukam osób, które studiowały kosmetologię na WSEIT w Poznaniu. Bardzo proszę o kontakt mailowy : maleczkaax3@gmail.com . Z góry bardzo dziękuję !
Olo
Czy zajęcia na kierunku po angielsku prowadzą ci sami wykładowcy co w wersji polskojęzycznej?
02.12.2020
23.10.2020
WSEiT Kosmetologia
odpowiedź dla Kasia z dnia 22.10.2020
Proszę o kontakt w tej sprawie z biurem rekrutacji, a w przypadku przeniesienia z innej uczelni bezpośrednio z Biurem Obsługi Studenta telefony bezpośrednie: +4861 839 10 04 lub +4861 839 10 05 e-mail: rekrutacja@wseit.edu.pl Biuro Obsługi Studenta tel. 48 61 832 77 76 w. 103, 104 , kom. 691 430 797 e-mail: bos@wseit.edu.pl
Marianna
Jak wyglądają opłaty w tej szkole? Jestem ciekawa, ponieważ zastanawiam się nad jej wyborem po maturze.
22.10.2020
22.10.2020
Kasia
Czy ktoś się orientuje czy są wolne miejsca na kosmetologię stacjonarnie?
Lidka
Fizjoterapia po angielsku? Fajny pomysł, jeśli ktoś myśli o pracy za granicą. Jak jest w praktyce? Są chętni?
20.10.2020
05.10.2020
WSEiT Kosmetologia
odpowiedź dla Wiki z dnia 04.10.2020
Dzień dobry. Uczelnia nie ma wymagań co do przedmiotów zdawanych na maturze. o przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń i data podpisania umowy.
Wiki
Witam, czy przedmioty rozszerzone takie jak polski i geografia wchodzą i mogę zostać przyjęta na kosmetologię?
04.10.2020
17.09.2020
Alina
Witam czy studia podyplomowe Holistyczna opieka okołoporodowa również odbywają się w Szczecinie czy w grę wchodzi tylko Poznań? Jak wyglądają studia podyplomowe w czasie covid zjazdów jest mniej, przeważa forma on-line ? Jeśli ktoś kończył te studia proszę o opinie.
WSEiT
odpowiedź dla Ala z dnia 13.09.2020
Dzień dobry, prowadzimy rekrutację do końca miesiąca lub do wyczerpania limitu miejsc na dany tryb (stacjonarny lub niestacjonarny). Serdecznie zapraszamy
15.09.2020
13.09.2020
Ala
Czy na fizjoterapię jeszcze można rekrutować?
Hania
Hej co sądzicie o technikach dentystycznych , bo chciałabym pójść na ten kierunek. Również zastanawiam się nad kosmetologia. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
25.08.2020
07.08.2020
???
Czy na higienę dentystyczną jest nabór w tym roku? W zeszłym chyba był zawieszony?
Natalia
Hej, szukam uczelni na której znajdę studia podyplomowe z podologii. Czy ktoś jest po tym kierunku na WSEiT ? Jakie opinie ? Zależy mi na jak największej ilości zajęć praktycznych (nie tylko na sobie, ale również na modelach), czy takie są na tej uczelni ?
07.07.2020
25.06.2020
WSEiT
odpowiedź dla Dominika z dnia 24.06.2020
Studia niestacjonarne (zaoczne - zajęcia w formie 12 zjazdów w każdym semestrze, które odbywają się od piątku od godz. 15:30 do godzin popołudniowych w niedzielę). To idealne rozwiązanie dla osób pracujących, które chcą zdobyć wyższe wykształcenie lub nowe kwalifikacje kosztem wolnych weekendów.
Dominika
Zjazdy na studia niestacjonarne są w każdy weekend?
24.06.2020
23.06.2020
Maturzystka
Czy mogę się zarejestrować tylko i wyłącznie po otrzymaniu wyników maturalnych? Czy mogę przed i później je dodać?
Patrycja
Chciałabym się dowiedzieć jakie są wymagania apropo matury na kierunek fizjoterapia?
09.06.2020
05.06.2020
WSEiT
odpowiedź dla Klaudia z dnia 04.06.2020
Na kierunku Kosmetologia zajęcia zaczynają się w piątek od godziny 15:30
Klaudia
Hej, mam pytanie odnośnie kierunku kosmetologia, zajęcia odbywają się od piątku do niedzieli czy tylko sobota i niedziela? Oraz co ile są zjazdy?
04.06.2020
04.06.2020
WSEiT Kosmetologia
Czym oferta WSEiT się wyróżnia: - Więcej godzin praktycznych niż na renomowanej uczelni w Poznaniu - Więcej godzin z wizażu i stylizacji niż na innych uczelniach kształcących z tego kierunku - Ciekawe i innowacyjne specjalizacje w trakcie trzyletniego etapu kształcenia - Koła naukowe o wysokiej wartości naukowej prowadzone w innowacyjny sposób - Indywidualnie dobranie toku kształcenia dla techników usług kosmetycznych - Dodatkowe atrakcyjne formy kształcenia np. wycieczki do firm kosmetycznych, targi, konferencje w cenie studiów bez dodatkowych opłat - Możliwość wybrania ścieżki kształcenia najbardziej odpowiadającej indywidualnym potrzebom poprzez łączenie studiów kosmetologicznych z technikiem usług kosmetycznych, technikiem masażystą czy technikiem farmaceutycznym bez dodatkowych opłat - Kontakt ze specjalistami takimi jak: kosmetolodzy, lekarze dermatolodzy, lekarze medycyny estetycznej, biotechnolodzy, fizjoterapeuci - Atrakcyjne praktyki zawodowe dające możliwość sprawdzenia się w zawodzie poprzez kontakt z klientem w gabinecie kosmetologicznym bez dodatkowych opłat
WSEiT
Fizjoterapia w języku angielskim to kierunku dla wszystkich zainteresowanych studiowaniem tego kierunku w języku angielskim.
04.06.2020
04.06.2020
WSEiT
Pani Mileno, Kosmetologię połączoną z technikiem usług kosmetycznych można studiować w trybie stacjonarnym i niestacjonarnym. Serdecznie zapraszamy do WSEiT
Milena
Mam pytanie dotyczące kierunku kosmetologia + technik usług kosmetycznych. Czy jest możliwość połączenia tych opcji jedynie w trybie niestacjonarnym (piątek - niedziela)? Po przeczytaniu oferty i próbie wybrania kierunku podczas rekrutacji online zdążyłam się pogubić. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś odpowiedział :)
02.06.2020
10.05.2020
Lilly
Hej, zastanawiam się nad kosmetologią, czy ktoś mógłby dać znać czy warto i jak tam jest?
Kasia
O co chodzi z fizjoterapią po angielsku? To studia dla obcokrajowców?
08.05.2020
08.05.2020
Marurzystka
Chciałabym udać się na kosmetologię na wseit powiedzcie mi czy nacisk na kosmetologi jest bardziej kładziony na wizaż czy zabiegi?
Gabi
Studiuję techniki dentystyczne i polecam każdemu zarówno ten kierunek jak i WSEIT. Bardzo mi się podoba, że po skończeniu studiów będę miała dodatkowo tytuł higienistki stomatologicznej. Fajne jest również to, że uczelnia oferuje rozszerzony zakres zajęć praktycznych - profesjonalnych szkoleń potwierdzonych certyfikatem lub dyplomem.
24.04.2020
24.04.2020
Michał
Bardzo dużo osób sobie chwali WSEIT. Ja również jestem bardzo zadowolony. Fizjoterapia to zdecydowanie coś co chce robić, kadra na uczelni jest świetna no i są duże szanse później na pracę za granicą.
Marcelina
Jestem po fizjoterapii i jestem niesamowicie zadowolona. Studia dały mi ogromną motywację do działania, bardzo dobrze wspominam te 5 lat, oczywiście bez problemu znalazłam pracę.
24.04.2020
24.04.2020
Natalia
Super, że mamy opcję łączenia studiów kosmetologicznych z technikiem usług kosmetycznych, technikiem masażystą czy technikiem farmaceutycznym bez dodatkowych opłat. Fajnie mieć dodatkową wiedzę i dodatkowy wpis w CV.
Angelika
Ja jestem na kosmetologii a moja przyjaciółka na fizjoterapii. Obie jesteśmy bardzo zadowolone z uczelni. Programy kształcenia są fajnie układane, dużo zajęć praktycznych zarówno u niej jak u mnie. Polecamy oba kierunki.
24.04.2020
24.04.2020
Tatiana
Jestem na pierwszym roku kosmetologii i z całego serca mogę polecić tą uczelnię. Mamy zapewnione atrakcyjne praktyki zawodowe, ciekawe zajęcia i dostęp do świetnego sprzętu.
Monika
WSEiT zapewnia świetne dodatkowe formy kształcenia np. wycieczki do firm kosmetycznych, targi czy konferencje . Można wtedy poznać mnóstwo inspirujących osób. Ogólnie bardzo polecam tą uczelnie, jestem na trzecim roku kosmetologii i uważam, że był to super wybór.
24.04.2020
24.04.2020
Justyna
Jestem na trzecim roku kosmetologii i bardzo sobie chwalę. Zajęcia są naprawdę ciekawe, w większości praktyczne. Najbardziej cenię nasze koło naukowe, które działa prężnie i daje nam super możliwości.
Staszek
Super uczelnia. Wszystko jest bardzo dobrze zorganizowane, szczególnie teraz w czasie epidemii, zajęcia, E-LEARNING, konsultacje. Bardzo fajne jest też to, że po studiach nie ma problemu ze znalezieniem pracy w zawodzie.
24.04.2020
24.04.2020
Nikola
Ogromnym plusem dla mnie jest to, że uczelnia potwierdza kwalifikacje dodatkowymi certyfikatami. Czas spędzony na WSEiT można naprawdę świetnie wykorzystać na naukę, poszerzanie horyzontów i rozwój umiejętności. Z całego polecam tą uczelnie, zdecydowanie najlepsze 5 lat w życiu.
Alan
Super, że uczelnia kładzie nacisk na praktyczne umiejętności. Widać z jaką łatwością absolwenci znajdują później pracę, nie tylko w Polsce.
24.04.2020
24.04.2020
Radek
Znajomi mówili, że jest to najlepsza fizjoterapia w Poznaniu i mieli rację. Program studiów jest ułożony w bardzo dobry sposób, mamy ciekawe i przydatne przedmioty, plus ogromną ilość zajęć praktycznych.
Lena
Fizjoterapia na WSEiT była strzałem w dziesiątkę. Naprawdę świetni wykładowcy, ciekawe zajęcia, nie mogę się doczekać aż wrócimy na uczelnie i zobaczę się z całą moją grupą.
24.04.2020
07.04.2020
Martyna
Gdybym jeszcze raz miała wybierać studia - wybrałabym ponownie WSEIT. Mamy bardzo ciekawe zajęcia i super wykładowców, których słuchanie to przyjemność, dodatkowo świetne koła naukowe i różnorodne kursy i eventy. Czego chcieć więcej?
Marek
Uczelnia ma świetny plan stypendialny. Zarówno jeśli chodzi o social jak i granty naukowe. WSEIT daje również duże możliwości rozwoju w kołach naukowych no i można też jechać na Erasmusa.
07.04.2020
07.04.2020
Wiktoria
Już tęsknię za naszymi zajęciami. WSEIT zdecydowanie wyróżnia ogromna ilość zajęć praktycznych (jestem na fizjoterapii), oprócz tego świetne wyposażenie no i wykładowcy z pasją. Uczelnia warto polecenia.
Administrator
Komentarz usunięty.
01.04.2020
20.03.2020
Misia
Opinia moja jest zdecydowanie pozytywna. Uwielbiam tu się uczyć, nawet jeśli teraz nie przychodzimy na uczelnie. Warto wybrać WSEiT.
Arek
Świetne miejsce do zdobywania cennej wiedzy i umiejętności. Sam po skończeniu tej uczelni wykorzystuje zdobyte tu umiejętności i praca jako fizjoterapeuta jest dla mnie czymś świetnym.
20.03.2020
20.03.2020
Karolina
Świetna szkoła, która radzi sobie nawet w takich warunkach jak teraz. Jako student w tym miejscu czuje się świetnie poinformowana o sytuacji związanej z epidemia, a zajęcia online są prowadzone bardzo sprawnie i jasno.
Kasia
Kosmetologia na bardzo wysokim poziomie. Zdecydowanie polecam bo bardzo dużo się można dowiedzieć i nauczyć o zawodzie. Ogromnym plusem jest wiele godzin praktyk do szlifowania umiejętności.
15.03.2020
15.03.2020
Marta
WSEiT jest bardzo świetną uczelnią i bardzo się cieszę, , że wybrałam akurat to miejsce. Panuje tam bardzo dobra atmosfera, która zachęca aby tu przychodzić.
Marcin
Studiowanie tutaj jest bardzo dobrym pomysłem. Zdobyłem bardzo dużo wiedzy, która na pewno będę wykorzystywać w przyszłej pracy. Ogólnie uczelnia jest na wysokim poziomie i widać to w nowoczesnych salach wyposażonych w świetny sprzęt.
13.03.2020
13.03.2020
Lidka
Bardzo polecam WSEiT. Ciekawe zajęcia i duży wybór dodatkowych kursów. Atmosfera jest świetna
Adam
Byłem na targach w Poznaniu i widziałem stanowisko WSEiT. Interesowałem się tą uczelnią już od jakiegoś czasu, ale po rozmowie i zobaczeniu jak dobrze się prezentowali jestem pewny, że wybieram tę uczelnię. Myślę, że dobrze przygotują mnie do zawodu. Planuje być fizjoterapeutą i świetnie, że po drugim roku już zdobywa się technika.
12.03.2020
12.03.2020
Magda
Studiowałam ja WSEiT i bardzo dobrze wspominam ten czas. Bardzo mili prowadzący zajęć i duży wybór dodatkowych kursów. Zdecydowanie bardzo dużo dały mi te kursy bo jest to wiedza praktyczna, której częściej używa się w przyszłej pracy. Takie kursy bardzo imponują przyszłym pracodawcą. Pamiętam, że nawet sesja nie była mi straszna :)
Olaf
Studia na tej uczelni nauczyły mnie bardzo dużo i zyskałem bardzo dużą wiedzę. Pracuje teraz jako fizjoterapeuta i duża ilość godzin praktycznych i kursów bardzo mi pomogły. WSEiT jest świetną szkolą. Zdecydowanie polecam.
25.02.2020
15.02.2020
Michał
Nie mogę napisać o tym miejscu nic złego. Dużo się uczę i widzę, że przyda mi się to w zawodzie. Sale są bardzo nowoczesne, a wykładowcy są bardzo fajni.
Kasia
Uczelnia jest na wysokim poziomie i zapewnia studentom bardzo dużo możliwości na rozwój. Biorę udział w wielu kursach, które są organizowane i widzę ile dają mi dodatkowej wiedzy i umiejętności. Zdecydowanie polecam.
15.02.2020
06.02.2020
Adam
Wybór tej uczelni był jak najbardziej trafny. Bardzo dużo się tu uczę i robię to co serio lubię. Wykładowcy są bardzo fajni i mają dobry kontakt ze studentami. Zajęcia są ciekawe, dlatego polecam uczelnię.
Roksana
Uczelnia jest świetna i ciesze się, że ją wybrałam. Pierwszą sesje mam już za sobą i nie było tak źle jak myślałam. Wszystko zdane i teraz do przodu. Polecam bardzo uczelnię.
06.02.2020
25.01.2020
Dominika
Rozważam pójście na kosmetologię połączoną z technikiem usług kosmetycznych niestacjonarnie. Jak zajęcia rozkładają się w tygodniu, podczas wyboru takiego trybu studiowania?
Karolina
Szkoła trzyma bardzo wysoki poziom. Sale są nowoczesne, a zajęcia prowadzone w bardzo ciekawy sposób. Mało kiedy się tu nudzę, nawet na wykładach. Dużym plusem jest spora godzin zajęć praktycznych.
23.01.2020
21.01.2020
Jana
Świetna szkoła, która zdecydowanie sporo może nauczyć. Bardzo lubię tu przychodzić, mało kiedy się nudzę.
Mark
Świetna uczelnia z bardzo fajnym podejściem do studenta. Sam byłem zaskoczony, że tak mi się tu spodobało. Dużo godzin praktycznych sprawia, że czas na uczelni leci bardzo szybko.
13.01.2020
08.01.2020
Filipek
Zdecydowanie polecam uczelnie. Bardzo fajni wykładowcy i przyjemny klimat na zajęciach. Z płatnościami nie ma żadnego problemu. Dużo godzin praktycznych co bardzo mi się podobało.
Kaśka
Właśnie będę podchodzić do swojej pierwszej sesji w życiu i ciesze się, że to jest w tej uczelni. Nie ma specjalnie nakręcanego stresu i czuje się pewnie. Uczelnia zachwyca mnie codziennie i ciesze się, że wybrałam studia w tym miejscu. Polecam :)
03.01.2020
18.12.2019
Cyprian
Dobra uczelnia. Fizjoterapia na wysokim poziomie, dodatkowo zapewnia technika masażystę. Oczywiście to od studentów zależy czy zdadzą egzamin.
Damian
Jestem właśnie na 3 roku fizjoterapii. Są to studia jednolite magisterskie, z których jestem zadowolony. Mam dyplom technika, który zdobyłem po drugim roku. Ludzie na uczelni są bardzo spoko. Wykładowcy są ludźmi i da się z nimi dogadać w wielu sprawach. Ja polecam :P
09.12.2019
04.12.2019
Nina
W tym roku zakończyłam na tej uczelni kosmetologie. W czasie studiowania mieliśmy wiele godzin praktyki, dodatkowe godziny zajęć z wizażu i stylizacji a co najfajniejsze kontakt ze specjalistami. Bardzo ciesze się, że skończyłam tę uczelnię. Myślę, że nauczyłam się więcej niż gdybym była na innej uczelni. Dodatkowo pracuje w zawodzie i planuje tworzyć własną firmę :D Mogę polecić to miejsce każdemu.
Tymon
Jestem na kierunku fizjoterapia i bardzo podoba mi się kierunek, jak i uczelnia. W tamtym roku zyskałem dyplom technika masażysty i już mogę szukać pracy. Uczelnia posiada wiele kół naukowych i dodatkowych kursów. Jestem bardzo zadowolony.
27.11.2019
27.11.2019
Weronika
Chętnie poznam kogoś, kto studiuje na tej uczelni i podzieli się swoją opinią na jej temat, oraz odpowie na kilka pytań :) szczególnie interesuje mnie kierunek kosmetologii Weronikaa.1234@onet.pl
Bartek
Bardzo fajne miejsce, polecam szkolenia, które tu oferują. Sam korzystałem ostatnio z anatomii Palpacyjnej i jestem bardzo zadowolony. Pracują tu bardzo wykształceni ludzie : )
21.11.2019
25.10.2019
Maja
Bardzo ciekawe seminarium. Brałam udział w tym dotyczącym terapii wisceralnej i anatomii sekcyjnej. Pan Marcin prowadził bardzo inspirujący wykład.
Ala
Bardzo polecam kosmetologię, ukończyłam niedawno ten kierunek i od razu po paru dniach miałam pracę w swoim zawodzie. Ta szkoła naprawdę daje perspektywy. I chodziłam też na kurs masaż tkanek głębokich z Marcinem Wytrążkiem i te zajęcia były po prostu cudowne.
25.10.2019
25.10.2019
Kaśka
Czy ktoś mógłby powiedzieć coś o fizjoterapii w języku angielskim? Na jakim poziomie znajomości tego języka trzeba być?
Iza
Kto wybiera się na kosmetologia?
27.09.2019
20.09.2019
Marika
Chetnie poznam kogos kto wybiera sie zaocznie na kosmetolgie :) ig: marika 12331
Aga
Techniki dentystyczne nie ruszają w tym roku.
09.09.2019
29.08.2019
Pola
Możecie podzielić się opinią o studiach na technikach dentystycznych?
lenka
Czy polecacie kosmetologię w tej szkole? Czy gdzieś indziej w Poznaniu?
30.07.2019
26.07.2019
ola
Fizjoterapia w j. angielskim to jakaś nowość? Czy ktoś już ten kierunek studiuje?
joasia
Co myślicie o studiach podyplomowych w tej uczelni? Polecacie?
18.07.2019
18.07.2019
Kamaa457
Hej! Czy Ktoś z was posiada opinie o higienie dentystycznej? Mam zamiar się wybrać
Sarnaldn
Czy wybiera się ktoś na Higiene Dentystyczną oraz technika elektroradiologa od tego roku? :D
15.07.2019
11.07.2019
Iza
Dzień dobry zamierzam wybrać się na tą uczelnię na kosmetologię. Czy ktoś mógłby mi napisać opinię na temat uczelni czy jest zadowolony jak prowadzone są zajęcia itp ? Będę wdzięczna za pomoc. Mój e-mail: izi.kark@wp.pl
WSEiT
odpowiedź dla ola z dnia 17.06.2019
Przy każdym kierunku jest kilka opcji rozszerzenia. zawsze profil rozszerzony wiąże się z większą ilością godzin . Szczegółowe informacje i plany zajęć dostępne są w naszym biurze rekrutacji.
03.07.2019
26.06.2019
ola
Gdzie odbywają się praktyki na kosmetologii?
maja
Myślę o kosmetologii w WSEiT. Jaka alternatywna uczelnia - jakie macie doświadczenia odnośnie tego kierunku?
24.06.2019
19.06.2019
jola
Dyplom na fizjoterapii (mgr) jest równoznaczny z uprawnieniami do zawodu? Czy trzeba zdać dodatkowe egzaminy?
ola
Czy ścieżka rozszerzona mocno różni się od studiów standardowych? Chodzi o liczbę przedmiotów, godzin. Czy są dodatkowe praktyki?
17.06.2019
14.06.2019
wseit
Studenci na kierunku Kosmetologia w tracie trwania 3 letnich studiów licencjackich stacjonarnych i niestacjonarnych, realizują praktyki zawodowe w wymiarze 480 godzin. Praktyka zawodowa odbywa się w czasie przerwy wakacyjnej. Studenci mogą sami wybrać miejsce praktyk.
maja
Mam pytanie odnośnie praktyk na kosmetologii. Gdzie się odbywają, ile trwają. Czy można samemu wybrać miejsce?
13.06.2019
07.06.2019
wseit
W odpowiedzi na pytanie dotyczące studiów II stopnia na kierunku Fizjoterapia informujemy, że d 2017/2018 roku studia na kierunku Fizjoterapia są studiami jednolitymi magisterskimi. Studia II stopnia są dopuszczone w okresie przejściowym dla tych osób które skończyły studia I stopnia na tym kierunku i chciałyby dokończyć kształcenie na studiach II stopnia. 2019 i 2020 rok to ostatnie dwa lata rekrutacji na studia II stopnia.
Umorusana
Czemu usuwacie komentarze? Skoro są to opinie to powinny być wszystkie. Negatywne usuwane są za każdym razem
22.04.2019
22.04.2019
Helena
Naprawdę nie idźcie tam. Byłam tam i żałuję tych 3 lat.
Ewelina
Porównałam oceny dla prywatnego wseit-u z państwowym uniwerkiem medycznym .... Medyczny ma 8,89 ocenę, a wseit ma 9,06 ocenę. Fantastico, tylko możecie napisać, za co tak wysoko oceniacie swoją szkołę? dodam, że mnie interesuje kierunek Kosmetologia i najchętniej o tych studiach ym chciała wiedzieć.
12.04.2019
01.04.2019
fizjoterapia
dlaczego na stronie uczelni jest kierunek Fizjoterapia jako studia jednolite magisterskie oraz oddzielnie jako studia II stopnia??? dla kogo w takim razie są te drugie dwuletnie? myślałam, że fizjo jest tylko jako jednolite 5-letnie. Pytanie do studentów - jak oceniacie studia na WSEIT? Ktos ma porównanie z Uni_Medycznym?
rada dla studentów
jeśli stawiacie na studia w polskiej uczelni, to wybór kierunku typu fizjoterapia czy klimaty dentystyczne są bardzo dobrym wyborem, kosmetologia też ... ale. Pod warukiem, że pracujecie zagranicą. Tam zarobicie 4 - 5 razy więcej i to bez zaharowywania się. Po prostu postawcie na języki. Niemki uwielbiaja korzystac z naszych usług kosmetycznych, dla fizjo rynek skandynawski i niemiecki, belgijski, wiele możliwości. techniki dentystyczne to samo - tylko jeden warunek - dobra znajomość języka. Szkoły mamy w POlsec dobre, wykładowców mamy świetnych, tylko perspektywy pracy póki co nie wyglądaja optymistycznie.
26.03.2019
08.03.2019
alicja
Czy ta szkoła rzeczywiście zasługuje na tak wysoka ocenę? Bo porównuję z innymi uczelniami i przecieram oczy ze zdumienia, że powyżej 9 pkt mają. Możecie powiedzieć , co Wam się tak najbardziej tutaj podoba?
Łukasz
witam planuję zacząć studiować fizjoterapię zaocznie od października. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tych studiów? Jak wyglądają plany , wykładowcy i przekazywana wiedza?
13.02.2019
07.12.2018
kaśka
mają świetne kursy i szkolenia
Paulina
Jestem zainteresowana kosmetologia specjalizacja Asystentka lekarza dermatologa i lekarza medycyny estetycznej. Czy ktoś mógłby mi napisać mi jak tam jest czy warto itd. ? Byłabym bardzo wdzieczna. Mój e-mail : prusiowomi@gmail.com
17.11.2018
26.10.2018
Julia
Jak wyglądają zajęcia kosmetologii? Polecacie ?
Umorusana
Hej.jeśli są osoby zainteresowane kosmetologią i chcą informacji na temat studiow to niech się odezwą tutaj
01.10.2018
01.10.2018
Aleksandra
Hej, będę studiować dziennie fizjoterapię, czy jest tu ktoś kto również się tam wybiera? :) piszcie na e-mail: malinskaa.aleksandra@gmail.com
pytanie
ktoś pisał wcześniej o pięknym przedszkolu obok tej szkoły - czy to jest przedszkole należące do uczelni? czy dziecko studentki może tam chodzić? na jakich warunkach? czy stan budynków może się poprawił od tego czasu, gdy ktoś wstawił tamten wpis? bo na stronie www uczelni wygląda to wszystko dobrze, nie zwróciłabym nawet uwagi, dyby nie komentarz.
03.09.2018
30.08.2018
Simon
Hej. Chciałbym wybrać się w tym roku na fizjo zaocznie. mam kilka pytań. Może ktoś się odezwać ? nomyzs182@gmail.com
fizjozaoczna
Studiuje tu od roku fizjo zaocznie, i jest bardzo zadowolona .. nie ma tutaj prawdy w tym ze płaci się za oceny bo naprawdę nauki jest ogrom.. wykładowcy w większości bardzo fajni.. jeśli chcesz dowiedzieć się coś więcej pisz na maila : rokipoki@wp.pl ;)
28.08.2018
20.08.2018
klaudia123
hej, w tym roku chcę zacząć studia stacjonarne na wseit w Poznaniu, czy można starać się o stypendium socjalne na tej uczelni ? czy trudno jest je dostać? czy stawki są podobne do stawek na państwowych uczelniach?
zwyczajnie
Jak dla mnie zwykła szkoła prywatna, bez fajerwerków. Poziom średni , cześć wykładowców spoko , maja wiedzę i chcą ją przekazać, a inni pokauzją humory, bo czuja się ponad nami. Czasem odnoszę wrażenie, że tym ludziom się bardziej nie chce, niż samym studentom ... zabawne.
18.08.2018
25.07.2018
Havetobestronger
Hej, Wybiera się ktoś na fizjoterapię niestacjonarną ? mail kontaktowy: szlagierek209@wp.pl
ada
Hej wybiera się ktoś na fijzo?
16.07.2018
19.06.2018
fizjo
cześć, chcę od tego roku zaczac studiowac fizjoterapie stacjonarnie prosze o jakies info od obecnych studentów kaja_9714@wp.pl
w środku uczelni
Jak uczelnia wygląda od środka? wyposażenie sal? czystość, zaplecze materiałowe? pracownie i laboratoria? pytam, bo różne słyszałam opinie, jedni że spoko, inni że PRL się czuje. Możecie napisać?
07.06.2018
11.05.2018
Michał
Czy praktyki zawodowe podczas studiów niestacjonarnych trwają także tylko w piątki soboty i niedziele? Jaka jest minimalna liczba osób aby otworzyć kierunek i od której godziny w piątek zaczynają się zajęcia na kierunku niestacjonarnym? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Ada
Hej, wybieram się w tym roku do WSEiT na kosmetologię. Czy jest tu ktoś, kto potrafiłby mi podpowiedzieć, czy lepiej wybrać stacjonarną, czy niestacjonarną? I jak jest na tym kierunku? Chętnie poznam też przyszłych studentów kierunku :) Mój mail: adriannaduleba@gmail.com
06.02.2018
05.02.2018
joe
planuje rozpoczęcie nauki na kierunku fizjoterapia stacjonarnie - czy ktoś z obecnych lub byłych studentów mógłby wyrazić swoje opinie na temat kierunku na tej uczelni? byłbym bardzo wdzięczny o napisanie kilku słow na mail: oneblinkgames@gmail.com dzięki!
Sara
Ja polecam kosmetologię na tej uczelni. Jeżeli dla kogoś ten kierunek to pasja, a nie tylko obowiązek to można wiele wynieść ze studiowania tutaj i później, bez problemowo realizować się w zawodzie. Mówię to z doświadczenia. Polecam, ale tylko osobom, które wiążą z tym swoją przyszłość, bo to lubią. Jeśli ktoś wybiera tę uczelnię, bo "brzmi fajnie i łatwo", to lepiej sobie odpuście :):)
30.01.2018
25.09.2017
h,
hej wybiera się ktoś na higiene dentystyczną /?
daaja
Hej wybiera się ktoś może na kosmetologie niestacjonarnie? Ktoś wie jak tam jest?
13.09.2017
30.08.2017
Vicki
Kosmetologia niestacjonarna! Jeśli ktoś tu jest niech da znać, warto sie poznać! :) insta vickiii98
LittleSunshine1331
A ja stanę w obronie kosmetologii, nie ma tragedii ale wiadomo, jeżeli trzeba się wysilić i nieco popracować to od razu pojawia się krytyka. Tylko że ta praca potem procentuje w przyszłości.
27.08.2017
21.08.2017
Weronika
Hej :) Jest tutaj ktoś kto wybiera się na kosmetologie stacjonarną do wseit w Poz?
Kosmo
Krótko :( Kosmetologia to porażka na tej uczelni!!! Fizjo ok, ale kosmetologię szukajcie gdzie indziej.
08.08.2017
20.07.2017
Fizjo
Hej, wybiera się ktoś może na fizjoterapię - jednolite magisterskie + technik masażysta niestacjonarnie? Chętnie się z kimś zapoznam! :) Jeśli chcesz, odezwij się - anitadominiak@o2.pl
Student
Na początku są bardzo mili, okazuje się co innego, rozdzielają grupy, nie biorą pod uwagę petycji, które piszą studenci. Problem z parkowaniem - mandaty. Dużo godzin praktyk do wyrobienia. Kiedy spóźnisz się chociaż 1 dzień z płatnością - od razu odsetki naliczają. Panie z dziekanatu wydaje się, że pracują za karę.
11.06.2017
01.06.2017
Aga
Hej, mam w planach wybrać się na studia magisterskie z fizjo niestacjonarne. Warto?
..
czy ktos sie wybiera na kometologie zaoczne?
31.05.2017
24.05.2017
Julia
Czy ktoś wybiera kosmetologię+technika farmacji?? Chciałabym poznac opinie... Bardzo ciężko?
kariid
Czy ktoś kto się wybiera na kosmetologię mógłby sie do mnie odezwać - kariid@o2.pl Dzięki :)
23.05.2017
20.05.2017
ajuu
Jaaccc chcesz to napisz albo ktoś kto też się wybiera na dzienne na fizjoterapię chętnie kogoś poznam. I warto tez wymienić się spostrzeżeniami :) kontakt: kolorooowa111@wp.pl
Jaaccc
ajuuu - tak, ja tylko zastanawiam się czy... warto
18.05.2017
15.05.2017
wola
Czy poprawili sie z organizacją zajęć i zapleczem dla studentów? Bo znajoma narzekała na plany zajęć, dziury pare godzin w środku, zjazdy jeden za drugim tydzień po tygodniu, i brakiem miejsca w szatni dla wszystkich zaocznych. No i opłaty za każdy kwitek. Jak jest obecnie?
ajuuu
Hej! Czy jest tu ktoś kto w tym roku wybiera się na studia do WSEiT na kierunek fizjoterapia (stacjonarnie)? :D
14.05.2017
11.05.2017
laura
Witam, planuje zacząć naukę na tej uczelni, kierunek technik dentystyczny. Czy ktoś może wyrazić swoją opinię? Byłabym wdzięczna :)
karolina.zielona
Witam. Od października tego roku chciałabym zacząć naukę na tej uczelni. Kierunek : fizjoterapia (zaocznie). Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tej szkoły? Jakie mają podejście do studentów, jak oceniacie wykładowców i ogólne poziom uczelni. Z góry dziękuję :)
23.04.2017
18.04.2017
...
BYŁABYM BARDZO WDZIĘCZNA, JEŻELI KTOŚ WYRAZIŁBY SWOJĄ OPINIĘ O KOSMETOLOGI NA TEJ UCZELNI? CZY WARTO?
gdzie Kosmetologia?
jeśli KOSMETOLOGIA w Poznaniu, za pieniądze to gdzie? WSEIT czy Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji na Brzeźnickiej??? Która wybrać? Gdzie lepiej? I dlaczego lepsza?
07.04.2017
01.04.2017
niedowierzanie
jak na szkołę prywatna to mają bardzo wysoka ocenę tutaj, nawet w porównaniu do UAM-u czy PP, czy UE, czyli do państwowych poznańskich uczelni. Czy studenci mogą to potwierdzić?
xyz94
Jak wyglądają studia zaoczne z fizjoterapii II stopnia mgr? Chodzi mi zjazdy, i ogólnie jak wyglada studiowanie na tej uczelni
20.03.2017
24.02.2017
andzgela
Proszę o kontakt na meila: nowikangelika@wp.pl Z góry dzięki! :)
andzgela
Ile wynoszą czesne za studia stacjonarne? :)
24.02.2017
21.02.2017
fizjo angielski
moja siostra studiuje fizjo po ang i z tego co mi mówiła to zdecydowana większość albo nawet i wszystkie zajęcia są w języku obcym ale jeśli ktoś czegoś nie rozumie to nie ma problemu aby to zgłosić i zagadnienie zostanie wytłumaczone również po polsku
Aguś
Czy na fizjoterapii w języku angielskim wszystkie zajęcia są w j. obcym czy tylko wybrane?
17.12.2016
06.10.2016
Roxi97
To podam Ci e-mail : jaramszczescie@wp.pl Jak chcesz to się odezwij :)
Werka97
Fajnie:) a podasz do siebie jakiś kontakt ?
06.10.2016
03.10.2016
Roxi97
To się spotkamy:)
Werka97
Tak chodziło mi właśnie o stacjonarne :)
01.10.2016
30.09.2016
Roxi97
Pytasz o stacjonarne czy niestacjonarne? Ja zaczynam stacjonarne.
Werka97
Czy jest ktoś tu co w tym roku zaczyna fizjoterapie na tej uczelni ?
25.09.2016
25.09.2016
Werka97
Czy jest ktoś tu co w tym roku zaczyna fizjoterapie na tej uczelni ?
pati
Ogólnie to na terminarzu jest jakies 13/14 zjazdów, a pozniej sesja. Tylko, ze ja akurat wybralam z rozszerzeniem, wiec nie wiem czy to jakaś roznice robi:)
08.09.2016
07.09.2016
mortonn
Hej w tym roku zaczynam studia zaoczne na fizjoterapii,czy ktoś może mi powiedzieć ile jest zjazdów w jednym semestrze??
paula92
oj to szkoda bardzo... jak będzie mało chętnych to może tej zaocznej też nie utworzą..
04.08.2016
04.08.2016
ffhg22
Nie ma sensu tu iść na kosmetologię, bo są nastawieni typowo na fizjoterapię. Nawet z dziennych już zrezygnowali, bo chętnych nie było.
paula92
mam zamiar zapisac sie na kosmetologie zaocznie, bedzie utworzony ten kierunek?
02.08.2016
26.07.2016
iza098
mam takie pytanie, czy wymagana jest matura z biologii/chemii aby dostać sie na kosmetologię zaocznie? Niestety nie zdawałam żadnego z tego przedmiotów na maturze i stąd to pytanie.
kandydatka123
Do kandydata 132 - na licencjat :) a ty?
25.07.2016
23.07.2016
gog
Ludzie. Fizjoterapeutów jest za dużo. Nie ma sensu chodzić na takie uczelnie. Lepiej wybrać AWF lub UM. Nawet oferty pracy zaczynają się coraz częściej od: zatrudnie fizjoterapeutę po państwowej uczelni.
aga789
Witam. Mam pytanie. Czy na fizjoterapii odbywają się zajęcia na basenie ?
17.07.2016
16.07.2016
jola
Jakie są szanse na dostanie się na fizjoterapie zaoczną ?
ania
czy jeśli chodzi o technika dentystycznego jest tu też szkoła policealna czy tylko studia?
07.07.2016
03.07.2016
kandydat132
kandydatka123 , ja sie zastanawiam nad pójsciem , ale chodzi ci o studia mgr czy licencjat?>
kk
ja jestem zaocznie i piatki soboty i niedziele sa zajete, w planach mamy nawet napisane ze zajecia do 21,45 praktycznie co zjazd ale to jest niemozliwe aby wysiedziec od 8 do tej godziny, działanie dziekanatu pozostawia wiele do życzenia jak i niektorych wykładowców, powiem tak drugi raz te uczelni bym nie wybrała ale to kazdy decyduje za siebie :)
28.06.2016
22.06.2016
kandydatka123
Wybiera się ktoś na fizjoterapię zaoczną? do której odbywają się zajęcia?
karolina
możliwość istnieje zawsze :P ja nie miałam zajęć w piątki, wątpię, żeby sie coś zmieniło, co do praktyk to sama wybierasz sobie firmę, w której chcesz je odbyć, byle zgodnie z wytycznymi
15.06.2016
29.05.2016
Pati
Hej, wybieram się w tym roku na fizjoterapię zaocznie :) . Czy zajęcia odbywają się też w piątki ?? A jak to wygląda z godzinami praktyk oraz gdzie najlepiej je odbyć ? Jest w ogóle możliwosc, ze mnie nie przyjmą ? :D Jak coś jestem też pod adresem pati828@tlen.pl
Patka
Jestem w trakcie pierwszego roku na fizjoterapii dziennej. Pierwsze wrażenie? Ło! ile przedmiotów, z którymi nie miałam styczności. Dziś? Bichemia,biofizyka, metodyka, biologia medyczna, pierwsza pomoc,psychologia,patologia, kineza, anatomia, angielski, fizykoterapia,fizjologia i jeszcze kilka innych przedmiotów. Wydają się być przyjazne, dużo również zalezy od wykładowców! Trafiają się "kwiatki"!!! Jeżeli chodzi o kitel to trzeba go kupić - 100zł. nosisz go na kineze(ćw) i anatomie(zależy od grupy) na fizykoterapii wymagana jest po prostu biała bluzka. Ku przestrodze czytajcie regulamin szkoły jeżeli chodzi o zwolnienia lekarskie, panie z dziekanatu potrafią uprzykrzyć życie, ale da się przeżyć, jeśli omija się ten pokój dalekim łukiem.:) Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku- na II semestrze wtorki i piątki obecnie mamy wolne. Dochodzi nam w czwartki technik masażysta. Jeżeli chodzi o nauczycieli, którzy uczą nas masażu są dokładni i nie popuszczają. Warto mieć dodatkowy "papierek" szczególnie na fizjoterapii.. W-F można się dogadać z wykładowcą. Sama jestem tego przykładem. Jeżeli masz jakies pytania to śmiało pisz: p.kurek74@wp.pl
28.05.2016
20.04.2016
zarobki w branży
higienistka dentystyczna w Polsce zarabia od 1940 zł do 3008 złotych. Sami sobie oceńcie, czy to duzo czy mało. W Niemczech pensja higienistki / asystentki stomatologicznej to już poziom 4 razy wyższy. W Szwecji wygląda to jeszcze lepiej. Zresztą tam w ogóle socjal jest super. Jeśli więc chcecie pracować dla kasy, to sugeruje od razu postawić na naukę języka. Najlepiej niemieckiego, szwedzkiego lub angielskiego.
mundurki - pytanie
ktoś pisał, że trzeba płacić za mundurek 100 zł, czy to jest obowiązkowe? czy taki strój jest na cały czas studiów? czy np. na rok? i wreszcie czy zawsze na zajęciach trzeba mieć taki stój? czy tylko podczas jakichś zabiegów, laboratoriów, itd.
11.04.2016
08.04.2016
fizjoterapia po angielsku
czy ten kierunek fizjoterapia po angielsku jest adresowana do studentów z zagranicy? kto prowadzi te zajęcia po ang? czy kadra jest inna niż na zajęciach polskich? czy polski student może realizować takie studia? gdyby się okazało, że mój angielski jest niewystarczający, czy będę mogła przenieść się na zajęcia w języku polskim? ma ktoś podobne doświadczenia?
Fizjo
cześć, polecacie bardziej fizjoterapię zaoczną czy dzienna? do której są zajęcia na dziennych?
31.03.2016
29.02.2016
do ani
Wydaje mi się, że jeśli Twoja niepełnosprawność jest związana z kończyną dolną to nie jest to decydująca przeszkoda jeśli myślisz o kierunku fizjoterapia. Dla pewności odwiedziłabym tą szkołę osobiście i zasięgnęłabym rzeczowej informacji u władz uczelni.
Kokooeurospoko
Ania wf jest. Ale myślę że dogadasz sie z wykładowca. Gorzej z takimi przedmiotami jak metodyka,zajecia praktyczne. Po pierwsze zastanów sie czy na pewno dasz rade. Nie wybieraj AWF bo tam mamy tyle sportu że głowa mała. Jeżeli chodzi o WSEiT to tak na 90 % ta dolegliwosc nie powinna Tobie utrudnić ukończenia tych studiów. Pozdrawiam.
14.01.2016
09.01.2016
do lula
hej, na stronie jest tutaj: http://www.wseit.edu.pl/oferta/studia-i-stopnia/fizjoterapia/program tylko te pierwsze moduly mozna rozwinąc
Lula
Dziękuję studentce :* Może rzeczywiście ktos mnie uszczesliwi odpowiedzia :)
03.01.2016
03.01.2016
ania
ktos mi powie czy na fizjoterapii jest wf ? bo mam orzeczenie o niepelnosprawnosci (stopien lekki) i martwice jalowa kosci srodstopia, dlatego wf w moim przypadku odpada :(((
do lula od studentki
nigdzie perfidnie nie ma tego napisane dopiero po zapisaniu sie i otrzymaniu terminu zjazdow mozesz sie dowiedziec co cie czeka, jedynie jesli pogadasz z jakims innym rocznikiem z fizjoterapii powodzenia
02.01.2016
01.01.2016
lula
a moze mi ktos powiedziec (albo podeslac link) jakie przedmioty obowiazuja na fizjoterapii ? chodzi mi o rozpiske zajec, bo nic nie moge na stronie znalezc :/
studentka
po 2 miesiacach mozna sie zorientowac ze studenci sa tylko maszynka do zarabiania pieniedzy, obiecywali ceryfikaty ze szkolen i pokazow a dotychczas wszystko jest płatne i zdzieraja wszedzie gdzie sie da taka prawda, jeszcze ich ten mundurek za 100zl moja mama krawcowa lepiej by taki uszyla za polowe z tego albo mniej :)
06.12.2015
17.11.2015
dania
ludzie nie idźcie na ta uczelnie!!!! to jest porażka
Alabama
Do studentka15. Jeżeli chodzi o kinezyterapie i pewną panie która jej uczy to spółczuje potem przyszłym studentom którzy wierzą tylko w UGUL i redresje, ponieważ metod uczy się tam owszem, ale modnych w latach 60. Odnośnie praktyk moi koledzy z roku po takiej indoktrynacji zachwalali pacjentom jako najlepsze lekarstwo na wszystko UGUL. Na AWF-ie jest zupełnie inne podejście.
07.11.2015
21.10.2015
studentka15
Jestem absolwentka 1stopnia I musze powiedziec,ze owszem jak wszedzie znajdzie sie wykladowca,ktory czyta ze slajdow,ale z czystym sumieniem moge przyznac,ze poziom szkoly jest bardzo dobry. Wykladowcy w wiekszosci sa z awf i um. Znajomi,ktorzy poszli na 2 stopien do UM I AWFu sa bardzo rozczarowani poziomem(na 1 stopniu we wseit zdobyli taka wiedze,ze gdyby nie obowiazkowe zajecia to by nie odczuli,ze studiuja). Owszem jest to Szkola prywatna,ale stawia na wiedze praktyczna. Pozostale uczelnie sa dobre,ale wiecej na nich teorii. Na praktykach cieszyli sie,ze jestem ze Wseit,bo wiedzialam co robic. Obecnie fizjoterapeutow ze Wseit mozna spotkac wszedzie w gabinetach I bardzo ich sie ceni:)) I tak w przypadku ukonczenia jakiejkolwiek uczelni trzeba zrobic kurs NP pnf,bo bez tego jest problem z Praca w zawodzie fizjoterapeuty.
Magda Ka
W piątki odbywają się najczęściej zajęcia, niestety czasem nawet już od 15, a w sporadycznych przypadkach i wcześniej, ale wykładowcy najczęściej mają tyle wyrozumiałości, że można się jakoś z tym dogadać, więc nie ma problemu. Ja w tym roku skończyłam kosmetologię na WSEiT i jak wszędzie...można pomarudzić na kilka spraw, ale raczej wspominam dobrze te lata :) Pozdrawiam i życzę powodzenia!
22.09.2015
15.09.2015
kurek74
Hej! Jeśli ktoś wybiera się na kierunek fizjoterapia + technik masażysta na studia dzienne to proszę o kontakt. Chętnie poznam kogoś z przyszłej grupy. ;) p.kurek74@wp.pl
fizjo.+masaz
witam! warto iść do tej szkoły na fizjoterapie rozszerzoną o masaż? czy zajęcia cą ciekawe? nauczyciele potrafią nauczyć i są wyrozumiali? napiszcie szczerze co sądzicie ;)
02.09.2015
27.08.2015
tech.dent.
jacy sa wykladowcy na techniku dentystycznym ?? potrafia nauczyc ? wykazuja checi przekazu?? czy po tej szkole cos sie wyniesie ?? :)
tech.dent.
czy byl ktos na techniku dentystycznym ?? polecacie ta szkole ??
27.08.2015
14.08.2015
Pytanie
W piątki tez odbywają się zajecia? Co z osobami pracującymi?
kandydatka do kandydatki??
Nie szkodzi, już złożyłam dokumenty na zaoczną kosmetologie i teraz czekam na umowę ;) Semestr zaczyna się 9 października w piątek...
10.07.2015
10.07.2015
kandydatka
Raczej nie będą otwierać dziennej komsetologii - info z sekretariatu...więc słabo.
kandydatka
Mała025 ma racje, zachwycona niskim czesnym od razu zaczęłam czytać opinie itp. Po rejestracji koszt studiów wynosi już na zaocznych 14600 a podpowiem, że stacjonarne kosztują więcej. Ja planuje iść na ten kierunek ale dokładnie nie wiem gdzie, napaliłam się na WSEIT od stycznia a teraz mam dylemat, przeraża mnie komunikacja, praca plus nauka tyle, że to jedyne wyjście. Jednym z plusów jest tańsze czesne bo w WSZUIE czy jak się to tam pisze, koszt wychodzi z 16 tysięcy ponad więc...:) Jestem ciekawa czy jest dużo chętnych na ten kierunek bo kto lepszy ten pierwszy a ja nadal myślę i rozważam :) Warto się tyle poświęcić aby zarabiać potem te grosze czy wybrać szkołę lokalną która nie będzie mi sprawiać żadnych dodatkowych kłopotów.... to pytanie bez odpowiedzi niestety
01.07.2015
01.07.2015
kandydatka
Mała025 ma racje, zachwycona niskim czesnym od razu zaczęłam czytać opinie itp. Po rejestracji koszt studiów wynosi już na zaocznych 14600 a podpowiem, że stacjonarne kosztują więcej. Ja planuje iść na ten kierunek ale dokładnie nie wiem gdzie, napaliłam się na WSEIT od stycznia a teraz mam dylemat, przeraża mnie komunikacja, praca plus nauka tyle, że to jedyne wyjście. Jednym z plusów jest tańsze czesne bo w WSZUIE czy jak się to tam pisze, koszt wychodzi z 16 tysięcy ponad więc...:) Jestem ciekawa czy jest dużo chętnych na ten kierunek bo kto lepszy ten pierwszy a ja nadal myślę i rozważam :) Warto się tyle poświęcić aby zarabiać potem te grosze czy wybrać szkołę lokalną która nie będzie mi sprawiać żadnych dodatkowych kłopotów.... to pytanie bez odpowiedzi niestety
mała025
Na stronie maja podane że kosmetologia kosztuje na stacjonarnych 400 a na niestacjonarnych 350 zł. Dopiero jak sie czlowiek zarejestruje na stronie to okazuje sie, że czesne rośnie z każdym rokiem, tak żeby na trzecin roku osiągnąc odpowiednio 594 zł an S i 534 zł na NS. Można by takie informacje podawać publicznie, a nie udawać że ma się takie niskie czesne. Do etgo dochodzi cała lista opłat np. za przedłużenie sesji, za wydanie zaświadczenia i inne.
01.07.2015
31.05.2015
Student
Jak już ktoś napisał nastawieni tylko na nabijanie sobie kasy, za wszystko trzeba dodatkowo płacić. Dodatkowo bardzo często odwołują zajęcia bez podania jakiejkolwiek informacji, a jeśli spóźnisz się z czesnym to mogą ci zablokować wirtualny dziekanat (brak dostępu do planu, informacji, etc.)
;)
myślę o techniku dentystycznym na tej uczelni. Orientuje się ktoś jakie przedmioty bierze sie pod uwage podczas rekrutacji na ten kierunek ?
26.05.2015
26.04.2015
Anita
Wybiera sie ktoś niestacjonarne na fizjoterapie rozszerzona o technika masażystę? Myślicie, ze to w ogole dobry pomysł?
:)
Wybiera się ktoś na dietetykę zaoczną ?:)
20.04.2015
30.03.2015
Studentaka
Najgorsza uczelnia w Poznaniu. Nastawiona na branie pieniędzy i nic więcej! Osobiście nie polecam
natka
jak dla mnie takiej tragedii nie ma jak to niektórzy opisują, uczelnia trzyma poziom, wykładowcy spoko, dla mnie spoko ;)
24.03.2015
27.02.2015
Kaktus
Powiem tak. Uczelnia ma plusy i minusy. Plusami są na pewno studia podyplomowe, ciekawa oferta i nawet fajnie prowadzone, bo wiadomo większość na podyplomówkach to już nie teoria ale praktyka. Jeżeli chodzi o licencjat, mogę powiedzieć o fizjoterapii, ponieważ ją studiowałem. Mam porównanie z uczelnią państwową,(na szczęście w porę się opamiętałem i się na nią przeniosłem). Chcę powiedzieć uczciwie, że znajdują się takie osoby jak Pani Patrycja R. które są stworzone do tej pracy. Jest świetnym wykładowcą. Ma bardzo dobre podejście i z całego serca widać że chce przekazać studentowi wiedzę. Jednak większość wykładowców na tej uczelni najzwyczajniej olewa zajęcia. Ma gdzieś co wyniesiemy z nich. Przykładem jest Pani od ćwiczeń z kinezyterapii. Nie chce nawet komentować jej zachowania. Ale nie dość że ma sklerozę i nic nie pamięta to jest jeszcze tak wredna że szkoda gadać. I tu zaczyna się problem ponieważ takie zachowanie przeważa na tej uczelni. Wykładowcy z wielką łaską przychodzą na zajęcia i czytają Tobie slajdy(50 procenta nauki opiera się na tym), kompletnie nie wiem co oni robią na tej uczelni. Szkoła nie ma zaplecza do nauki praktycznego zawodu. Jak to jest , że na fizykoterapii człowiek uczy się na 3 starych maszynach, nawet ich nie uruchamiając.? Podstawa fizjoterapii- kinezyterapia. Na ćwiczeniach podawane są takie bzdury, że jak opowiadam znajomym fizjterapeutą to łapią sie za głowę(swoją drogą pani D nie powinna już tam uczyć ze względu na 1. chorobę psychiczną po 2. ze względu na sklerozę.) Kolejna rzecz, uczelnia ma Twoje uwagi gdzieś. Nie daje od siebie nic a Tylko chce się nachapać. Przykład ,albo nawet paranoja z dziennikami praktyk. Spóźniłem się oddać o godz. nie przyjeli, kazali mi za to płacić 100 zł. I tak za wszystko. Kolejna rzecz. Studenci. Wszystko to ludzie którzy są rozpieszczonymi bachorami bogatych rodziców. Mimo wieku 20+ zachowują się jak tępe gamonie, które w głowie mają tylko imprezy i alkohol. Jakie było moje zaskoczenie kiedy na uczelni państwowej spotkałem zupełnie inną atmosferę wśród studentów. Normalnych ludzi, którzy chcą się uczyć, nie są wyniośli i mają naprawdę coś w głowie. Jakie ździwienie było, gdy zobaczyłem że można się uczyć na fajnym sprzęcie, a wykładowcy uczą a nie czytają slajdy. Powiem tak. Jeśli chodzi o podyplomówki to tak o innych kierunkach nie wypowiadam się, chociaż myślę ze jest podobnie. Ogólnie buractwo,chaos i syf. Nie polecam. Wybierajcie UM albo AWF.
ryba
widać duże starania ze strony osób zaangażowanych w organizację dodatkowych zajęć (kosmetologia, fizjoterapia), jeśli więc studentki tylko chcą, naprawdę mają co robić, bo sporo się dzieje, uczelnie jest naprawdę ok, a wiedza którą się wynosi w ogromnym stopniu zależy od tego, czy zwyczajnie zechcecie się nauczyć tego, co przekazują Wam wykładowcy
11.02.2015
10.02.2015
adam
Wybierajcie kierunki na Uniwersytetach, a nie na takich szkołach, Potencjalny pracodawca nie będzie zainteresowany waszą kandydaturą. Polecam studia w Warszawie. Mają lepszą renomę.
Paaula
Cześć, chciałabym się wybrać zaocznie na fizjoterapię , polecacie tą szkołę ? jakie wady, zalety ? :)
28.01.2015
26.01.2015
tamara
ja osobiście wychodzę z założenia, iż kierunki takie jak technik dentystyczny powinno studiować się dziennie, masz wtedy więcej zajęć, więcej ćwiczeń praktycznych i masz większe możliwości odpowiedniego przygotowania się do zawodu
ala
witam chciała bym się dowiedzieć jakie są opinie o kierunku technik dentystyczny czy warto studiować na tej uczelni ten kierunek (chciała bym zaocznie)
21.01.2015
02.01.2015
pooos
witam, czy studia 1 stopnia poszerzone o technika masazyste sa stacjonarne czy niestacjonarne ? prooosze o odpowiedz :)
gggg
jeśli nie ma takich wytycznych, że studia są dla obcokrajowców to zapewne poziom angielskiego jakim będą się posługiwać wykładowcy będzie taki aby wszyscy zrozumieli ;)
30.12.2014
28.12.2014
nebuchadnezar
Pytanie do 1 roku lub administracji szkolnej. Wiecie z kim będziecie mieć kinezyterapie ćwiczenia na 2 semestrze?
fizjo ang
dla kogo są studia z fizjoterapii po angielsku? czy tylko dla studentów zagranicznych czy mozna chodzić na wybrane zajęcia w jęz. angielskim
18.10.2014
09.10.2014
WSEiT
Pani Aniu, nie ilość a jakość jest najważniejsza! Proszę uważnie śledzić nasze przedsięwzięcia ponieważ w tym roku będzie się naprawdę dużo działo :)
anka
Ale chyba tylko niestacjonarne? bo chciałam stacjonarne i mi powiedziano, że za mało chętnych. swoją drogą dwie grupy to też rewelacji nie ma, ale zawsze chociaż coś,.
07.10.2014
01.10.2014
WSEiT
Do "anki" przepraszam skąd ta informacja, że nie otwieramy kosmetologii? OTWIERAMY i to aż 2 grupy!!! Mamy nowy program kształcenia, całkowicie oparty na konkretnych, praktycznych umiejętnościach. Gwarantujemy: dodatkowe pokazy i szkolenia branżowe; współpracujemy z firmami kosmetycznymi (nowy harmonogram pokazów już wkrótce na stronie internetowej uczelni); inwestujemy w nowoczesną technologię i produkty najlepszej jakości; organizujemy branżowe konferencje i sympozja; promujemy najlepszych studentów (nowy program lojalnościowy - gwarantowane nagrody!); pomagamy znaleźć pracę w zawodzie, założyć własny gabinet czy pozyskać dofinansowanie z UE (zapraszamy na stronę Biura Karier). Więcej informacji na stronie uczelni - www.wseit.edu.pl, a jeśli ktoś ma wątpliwości, zapraszamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji.
Jola
Witam! Mam zamiar w tym roku udać się na studia niestacjonarne WSEiT Technika dentystyczna ale nie wiem czy to jest dobra decyzja. Jakie jest wasze zdanie na temat tego kierunku? Czy po tym jest dobrze płatna praca ? Z zawodu jestem technikiem farmacji i technikiem BHP. Pracuje od 3 lat w aptece, jednak stwierdzam że ta praca nie jest dla mnie.. idąc na studia Technika Dentystyczna czeka mnie wiele wyżeczeń , zmęczenie, duże koszta finansowe...dojazd 300 km... jeśli ktoś mi udzieli informacji na temat tej uczelni, wykładowców będę wdzięczna . Pozdrawiam
15.09.2014
15.09.2014
magda
Studia podyplomowe gimnastyka korekcyjna i kompensacyjna.... proszę o pomoc, czy ktoś studiował na tym kierunku i czy jest sens się decydować - czy są jakieś lepsze perspektywy po ukończeniu? z góry dziękuję
pytaneczko
ile się zarabia jako technik dentystyczny??? i jak est z apotrzebowaniem na takich specjalistów? czy z dyplomem tej uczelni mogę pracowac w Anglii??? rozważam wyjazd do kuzynki w Manchesterze...
09.09.2014
09.09.2014
anka
Kosmetologia taka super, ze znowu jej nie otwierają. Przynajmniej fizjoterapię mają dobrą
natalia
kosmetologia super kierunek, przede wszystkim przyszłościowy, firmy kosmetyczne się rozrastają, cały czas powstają kosmetyczne nowinki a kobiety zawsze będą chciały pięknie wyglądać, także praca zawsze się znajdzie ;)
07.08.2014
02.07.2014
Maggy
Na kosmetologii we WSEiT jest tak: http://www.youtube.com/watch?v=2LJU6AcvZ80 Obiecali ze w przyszłym roku będzie jeszcze więcej certyfikowanych pokazów, więc zobaczymy.
opinie o kosmetologi???
jak jest na Kosmetologii?? wszyscy mowia - techniki dentystyczne, bo zawód i kasa, ale ja nie mogę się przełamać, żeby wyciski brać od obcych z gęby, myślę o kosmetologii, jak jest w tej szkole?
01.07.2014
26.06.2014
WSEiT
Tytułem wyjaśnienia: 504 zł tyle wynosi czesne na III roku Kosmetologii. Na III roku opłata za studia podzielona jest na 10 rat, a nie na 12 rat, dodatkowo III rok obfituje w przedmioty czysto specjalizacyjne.
Kaja
Na wyższych latach jest kosmetologia i tam są kursy różne i certyfikaty, ale pierwszego roku rzeczywiście nie utworzyli, więc średnio to wygląda. Poza tym na stronie podają cenę tylko za pierwszy rok studiów i dopiero jak się człowiek zarejestruje w systemie to okazuje się, że czesne rośnie z każdym rokiem. I tak kosmetologia na pierwszym roku kosztuje 400 zł a na trzecim już 594.
24.06.2014
23.06.2014
KiKa
Dziwne, ja z kolei słyszałam, ze organizuja dużo fajnych pokazów i szkolen na kosmetologii, zapraszają firmy kosmetyczne i dają certyfikaty.
Allla
Jakie klimaty kosmetyczne?! w ubiegłym roku składałam tam papiery na kosmetologię - i co? na we wrześniu okazało się że jest za mało chętnych i oddawali nam dokumenty. Na ostatnią chwilę musiałam szukać innej szkoły i na szczęscie w WSZUiE stworzyli dla nas specjalnie dodatkową kolejną grupę. Więc jeżeli nie chcecie się przejechac tak jak ja i stresować, że nie uda wam się dostać na studia, to nie składajcie tam papierów na kosmetologię, bo pewnie znowu jej nie utworzą.
13.06.2014
19.05.2014
filmik bomba
zarąbisty filmik maja o szkole na stronce, aż cce się tam byc, kosmetyczne klimaty bajka dl dziewczyn
jodla
maja dużo kursów, można się dokształcać, to duży plus, nawet dla nie-studentów tej uczelni,
24.03.2014
18.03.2014
baby
jak na prywatną uczelnię, to mają bardzo wysoką ocenę, większośc szkół nie przekracza 5 pkt, a 6 czy 7 maja duże panstwowe, a najlepsze nawet 9 nie mają,
S.W
Chciałabym szczerze Wam napisać co myślę o tej szkole. Jeżeli chodzi o poziom uważam, że jest okej :-) dużo zależy od Ciebie i Twojego zaangażowania. W sytuacji gdy studiujesz zaocznie i pracujesz to rzeczywiście jest ciężko. Sam dział planowania nie ma łatwego zadania, by zoorganizować plan zajęć. Np 4 godziny biofizyki (mózg jest w stanie wysłuchać, byc może 50% wykładu) lub np same wykłady z anatomii gdzie wybiega się już z materiałem a potem są same ćwiczenia..dzień po dniu. nie ułatwia to zapamiętywanie. Mimo to najczęściej jest to jedyna opcja dla osób, kóre chcą się rozwijać. A więc jakby nie patrzeć, studia zaoczne wychodzą naprzeciw. A to ty się decydujesz. Klimat jet dobry i uczelnia wzrasta, rozwija się zwłaszcza praktycznie!! Jest to ważne pokreślenia. Warunki lokalowe- średnie, ale ja tak sobie subiektywnie myślę, że trochę niewygody da się znieść. Opłaty są spore, ale to nie tyko na WSEiT. Ty też tworzysz to środowisko, dzielenie się notatkami w grupie, wzjamena pomoc i szacun, a zwłaszcza odpowiedzialność i "nie przeszkadzanie" sobie wzajemne dużo daje. Jak grupy są zgrane to nawet niewygodne krzesło, jest jakoś mniej niewygodne. Zgadzasz się?
20.12.2013
05.12.2013
salomonka
Hehe o tych materacach to słyszałam - fakt był taki, że komu było niewygodnie na taboretach wykładowca zaproponował, że może usiąść na materacu. Wielkie mi halloo. Niektórym to skórzane fotele będą przeszkadzać:)
wseit
a ja polecam tą uczelnię za fantastyczny klimat, studenci się ze sobą integrują, wykładowcy sa mili i nie robią problemów o głupoty...
02.12.2013
31.10.2013
zadowolony student na mgr
@niezadowolona poziom jak w liceum? -czekam na Twoje wyniki u dra Ciesielczyka! panie w dziekanacie nie wiem za co siedzą, ale są spoko, zawsze pomagają jak mogą. A Twój kręgosłup? Już na 3 roku fizjo powinnaś wiedzieć jak sobie z tym radzić. Pozdrawiam
niezadowolona
jestem na 3 roku i szkoła to jakiś żart, a na zajęciach zamiast przy stołach wykręcamy sobie kręgosłupy pisząc na kolanie! Zero organizacji, przyjeżdżasz do szkoły z innego miasta i się dowiadujesz, że zajęcia są odwołane. Panie w dziekanacie siedzą za kare. POZIOM TAKI, ŻĘ W LICEUM MIAŁAM WYŻSZY płacisz to zdajesz, bo wykładowca sie też nie chce marnować czasu na nasze poprawki
27.10.2013
02.10.2013
zainteresowana
Słyszałam trochę o tej szkole ale nie doszły mnie informacje, żeby studenci musieli siedzieć na materacach albo że nie można otwierać okien. Zmartwiły mnie trochę takie opinie ponieważ jestem w klasie maturalnej i właśnie do tej szkoły planowałam pójść. A czy mógłby ktoś napisać coś o poziomie nauczania? Jak wygląda sytuacja z wykładowcami? Są w stanie rzetelnie prowadzić zajęcia i przekazywać umiejętnie wiedzę?
Student mgr
Jeżeli chodzi o szkołę jest strasznie zaniedbana i nie jest przygotowana na większą ilość studentów. Zajęcia 4 grup odbywają się na auli na materacach z czego 2 z nich mają zupełnie inne zajęcia. Szkole doskwiera brak krzeseł czy ławek. Brak jakiejkolwiek klimatyzacji czy otwieralności okien- wyobraźcie sobie na holu ponad 500 osób gdzie nie można otworzyć okna. Wykładowcy mało dają z siebie a duzo więcej wymagają. Odnośnie organizacji zapomnijcie o tym że dowiecie sie o godzinie czy dniu egzaminu tydzien wcześniej- najczęściej odbywa się to w dniu egzaminu ( powodzenia zycze osobom które dojeżdzają). Szkoły nie obchodzi również to, że ludzie pprzychodzący na mgr niestacjonarną często pracują codziennie i mają własne doby z rodzinami, dlatego też praktyki trzeba odbywać w szpitalach typu 360 h , mimo że pracuje się w zawodzie 6 lat ( 360 h to 3 miesiące - wyobraź sobei teraz wziąć urlop 3 miesięczny bezpłatny, lub zwolnij się z pracy bo trzeba robić coś za darmoche - przeżyj), spotkania seminaryjne również są organizowane w środku tygodnia - beznadziejnie. Więc z punktu widzenia studenta szkoła sama w sobie jest taka że szkoda gadać. Może jednak nadrabiają trochę ten cały napięty klimat studenci - ale pamiętajcie nie wiesz na kogo trafisz.
28.09.2013
16.09.2013
bardzo pozytywnie
naprawde z zakresu FIZJOTERAPII chyba najlepsza uczelnia w Poznaniu, mzna miec jakies ale do organizacji, komus nie pasuja godziny, trudn zadwolic kazdą osobe, ale wykladowcy - szacun, wysoki pozom, duzo kursow i szkolen dla osob chciacych podnosic umiejetnosci, no dla mnie bez zarzutu
student WSEiT
Witam wszystkich. Chciałem odpowiedzieć na Wasze wątpliwości. Żalicie na temat opłat za oddanie indeksu czy poprawki. Zauważcie, że wybierając uczelnie prywatną zgadzacie się na płacenie za studiowanie. Na państwowych uczelniach również płaci się za takie rzeczy. Za warunek na AWFie płaci się (nie wiem czy nadal, ale parę lat temu ja płaciłem) 600zł. Zrezygnowałem ze studiowania na Państwowej uczelni i od 4 lat studiuje na WSEiT - jestem teraz na magisterce. A teraz może z innej beczki. Wiele kursów, szkoleń i BEZPŁATNYCH warsztatów organizuje uczelnia. Uczestniczyłem już w kilku kursach na naszej uczelni i muszę powiedzieć, że coraz więcej osób (magistrów, doktorów fizjoterapii) przyjeżdża do nas się szkolić. Rozmawiałem ostatnio z doktorantką z UM, która powiedziała mi, że WSEiT zdobywa coraz większą renomę a my jako studenci poziomem umiejętności nie odbiegamy od studentów AWFu czy UM. Uważam, że jeżeli ktoś chce się dobrze wykształcić w tym zawodzie to WSEiT naprawdę daje możliwości. A koszty (czesne, kursy, szkolenia, studia podyplomowe) przez Was poniesione bardzo szybko się zwrócą. Pozdrawiam Tomek
22.08.2013
21.08.2013
alexa
A orientujesz/ albo ktoś się orientuje ile mniej więcej kosztują studia zaoczne ?
ola
alexa proponuja studia dzienne i zaoczne ;)
21.08.2013
19.08.2013
alexa :)
Czy są to studia zaoczne ??
opinia
WSEIT sie specjalizują w takich obszrach, maja doskonalych wykladowcow, z kraju, z zagranicy, duzo kursow robia, ludzie sa zadowoleni, sprawna organizacja, polecam
12.08.2013
17.07.2013
Evi
Witam, szukam informacji na temat studiów podyplomowych, kierunek :"terapia manualna tkanek miękkich" właśnie na WSEiT. Był ktoś możne na tym? z góry dziękuje za odpowiedź.
Barti
Mam na sprzedaż fartuch z logem wseit, książkę Bogusława Mareckiego Anatomia funkcjonalna oraz Atlas anatomii człowieka Sobotty. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt pod nr tel 721674537
30.06.2013
01.06.2013
Zainteresowana magisterium
Jakim bucem trzeba być, żeby wydawać niepochlebne opinie o uczelni w której nigdy nie studiowało się ani przez chwilę? Chyba tylko takim, który pracę ma dlatego, że koleżanki są właścicielkami prywatnych przychodni, bo małżonka było stać na to, żeby mogła sobie coś takiego otworzyć. Dlatego, szanowny kolego "Fizjoterapeuto po akademii Medycznej" (btw. od ładnych paru lat jest to Uniwersytet) następnym razem, jeśli czegoś nie wiesz zostaw miejsce na komentarze osobom, które znają temat, bo zdaje się że strona ta została stworzona dla tych, którzy potrzebują rzetelnej opinii, a nie domniemywań osoby, która swojego zdania nie może poprzeć niczym więcej prócz słów "na pewno". Bo jak dla mnie z Twojego komentarza nic treściwego nie wynika, a wręcz wyzierające z niego głębokie przekonanie o własnej wyższości nad innymi w niezbyt korzystnym świetle stawia Twoją Alma Mater-człowieku, gdzie Twoja kultura osobista? Znam kilka osób, które ukończyły Uniwersytet Medyczny w Poznaniu, ale uwierz mi, nikogo nie było by stać na tak nadęty komentarz. I szczerze współczuję pacjentom Twoim, jak i koleżanki, gdyż w tej pracy nie liczy się adres instytucji, która wydała papierki, tylko wiedza, umiejętności oraz osobowość. Nad każdym trzeba pracować ustawicznie, żeby rzeczywiście być dobrym terapeutą, a doświadczenie uczy mnie, że materiał do budowy fundamentu wiedzy dają wszędzie ten sam i choćby najlepsza szkoła nie da rady jeśli budujący jest... no cóż, do d...! Czy ktoś jeszcze mógł by zamieścić w miarę świeżą opinię? Dzięki. Pozdrawiam.
Fizjoterapeuta po akademii Medycznej
Witam serdecznie.To jaki jest poziom w duzej mierze zależy od samych studentów Ale skoro nie ma Egzaminów wstepnych,to oznacza,ze ida tam ludzie o słabej wiedzy i bardzo niskiej kulturze Smiesza mnie wypowiedzi ludzi,ktorzy twierdza ze to najszkola,a byliscie studentami w innych prywatnych?Bydło i chamstwo na pewno tam jest,a kadra musi pewnie sie uginac pod presja studentow,ktorzy placa Jesli chodzi o prace,to moja szefowa jak i kolezanka-wlascielka prywatnmej przychodni nie chca slyszec o prywatnych szkolkach niedzielnych Ale powiem Wam tez uczciwie,ze o ile Akademia Medyczna na Licencjacie niczego mnie nie nauczyla w sensie praktycznym, o tyle bardzo duzo daly mi pierwsze 2,5 roku w Studium Medycznym Jedyny sluszny kierunke,to AWF Fantastyczne spojrzenie na funkcjonalnosc pacjenta,a zajecia ze sportow niepelnosprawnych najlepsze jakie mialem w zyciu Szkolki prywatne da dla ludzi o slabej inteligencji i leniwych Taka jest prawda Pozdrawiam
28.05.2013
20.05.2013
bu
Kochani, nie za bardzo rozumiem, czym różni się Inżynieria materiałowa w zakresie technik dentystycznych od samych Technik dentystycznych. Czy inżynieria na WSEiT to technika dent. + dodatkowe zagadnienia, czy kierunki te znacznie różnią się, np. uprawnieniami?
Tomas907
Jestem absolwentem WSEiT fizjoterapii 1-wszego stopnia studiów stacjonarnych obecnie studiuje na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu I SUM również stacjonarnie i jeżeli chodzi o WSEiT to jest to naprawdę super szkoła z bardzo dobrą kadrą w większości z AWF-u ale także z UM, sale są super wyposażone i możliwości dodatkowych zajęć są duże i bardzo fajne, i trzeba z nich korzystać tylko wszystko zależy od siebie samego czy chce się czegoś nauczyć czy nie bo wiadomo, że przychodzą także ludzie którzy myślą, że jak zapłacą to wszystko będzie zdane i cacy. Na minus tej szkoły faktycznie są te opłaty dodatkowe i ich egzekwowanie przez szefostwo (Pani Kanclerz), dla którego nie ma wytłumaczenia a są to niemałe pieniądze. Porównując moją obecna uczelnię a WSEiT jedyna różnica jest taka, że aby być na UM trzeba się wykazać dużą wiedzą a tam wystarczy mieć kasę. Pozdrawiam całą kadrę oraz pracowników WSEiT ;)
19.03.2013
11.02.2013
zołza
zgadzam się z Matyldą, nerwy mam zszarpane przez tą szkołę nie myślą jak układają plan w ogóle a później siedzisz po 6 h na jednym przedmiocie jakby nie można było porozkładać po mniejszej liczbie i częściej. Dużo wyjazdów na własny koszt, w piątek zajęcia do 22 a na rano do szpitala na 8 , dla pracujących i dojeżdżających to jest koszmar i zjazdy co tydzień!! wykończyć się można, za dużo niepotrzebnych zajęć a za mało konkretnych potrzebnych w zawodzie!!!!!!!!!!! Może na dziennych jest inaczej ale na zaocznych można się psychicznie wykończyć..... Nie wspomnę o kasie jaką zdzierają za wszystko, spóźnisz się z oddaniem czegoś -100zł, nie masz podpisu wykładowcy w indeksie przez nieuwagę-100zł, jeszcze trochę za kibel trzeba będzie płacić. Już drugi raz bym tam na pewno nie poszła. Każdy ma prawo do własnej opinii a moja jest właśnie taka.
jacuś
Inżynieria materiałowa - to jest właśnie to co studiuję na tej uczelni. jest dużo pozytywnych rzeczy, chociaż nie powiem, czasem mnie denerwują niektórzy wykładowcy czy jakieś głupoty, których trzeba się uczyć ;p ale generalnie sprzęt jest ok, sam budynek niczego sobie także nie żałuje wyboru WSEiT w Poznaniu ;)
04.02.2013
29.01.2013
kubek
Matylda chyba na głowę upadła. Szkoła jest świetna Wykładowcy są z Medyka , Przyrodniczego, awf-u , politechniki, Kadra jest okej , Oczywiście dużo też zeleży jak żyjesz z wykladowcami . A przykładają się bardziej niż na państwowych bo lepszą kasę z tego mają. Jeżeli chodzi o sprzęt fizjoterapeutyczny w zasadzie wszystko najważniejsze jest. A na o ludzi lepiej trafić nie mogłem . Szkołe oceniam bardzo pozytywnie i polecam.
tuba
czlowiek glupieje, bo Matylda jedno, a Ambitna drugie, ja sama szukalam informacji o tej szkole i w sumie to ani ziebi, ani grzeje, w Poznaniu z fizjoterapia nie ma duzego wyboru, a ich sale wygladaj na dobrze przygotowane, pytanie, jacy wykladowcy, bo pisza, ze maja z Medycznej na przyklad, pewnie skonczy sie tam, ze jak nie dostane sie na panstowe, to pojde do WSEIT i tyle
20.01.2013
29.12.2012
Administrator
Komentarz usunięty.
Ambitna
WSEiT (Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii) moim zdaniem jest bardzo dobrą szkołą. Nie jest idealna , ale z tego co zdążyłam się zorientować żadna uczelnia nie jest idealna:D Nie da się wszystkim dogodzić. Ja osobiście studiuję Fizjoterapię na studiach magisterskich, które zostały utworzone na tej uczelni w tym roku. Wcześniej spędziłam tam 3 lata. Jeśli chodzi o atmosferę panująca na uczelni to z czystym sumieniem mogę przyznać, że jest naprawdę miło i sympatycznie. :)) Poziom kadry naukowej moim zdaniem jest bardzo wysoki i są to ludzie, którzy przekazują więcej niż samą teorię (zawartą w książkach), jest dużo praktyki i naprawdę ciekawie przedstawionej. Mamy wykładowców, którzy potrafią zachęcić do danej dziedziny i naprawdę fajnie można się z nimi dogadać w kwestii wszelkiego rodzaju zaliczeń itp:))) Nie chodzi tam o to, żeby komuś utrudnić życie i żeby oblać jak najwięcej osób-uczelnia dokłada starań aby kadra uczących miała dobry kontakt ze studentami, żeby potrafili przekazać jak najwięcej praktycznych informacji. Dzięki temu praca z ludzkim ciałem nie wydaje się być książkowym bełkotem:D Są to zarówno wysoko usytuowani doktorzy itp jak i młodzi praktycy, którzy sporo osiągnęli w danej dziedzinie i potrafią naprawdę nakręcić człowieka na rozwojowe myślenie:))) ćwiczenia są w 90% praktyczne z czego jestem zadowolona, ponieważ po ukończeniu licencjatu już czułam, że mogłabym pracować w tym zawodzie i świadomie prowadzić pacjenta. (w przeciwieństwie do opinii jakie słyszałam od licencjatów fizjoterapii z jednej z państwowych szkół -co osobiście mnie zdziwiło, ale również gdy szukałam pracy, okazało się, że absolwenci tej uczelni mają bardzo dobrą renomę :D) Podobnie jest na magisterce. Niestety minusem jest wysokość opłat. czesne jest dość wysokie z racji, że to niepubliczna uczelnia.Jednak jest możliwość otrzymania dość wysokiego stypendium, na który wpływ mają albo wyniki w nauce, albo osiągnięcia sportowe albo artystyczne:D Więc dla chcącego nic trudnego:) Na uczelni raczej jest dobry przepływ informacji i zdrowe stosunki interpersonalne. Aktualnie wycofane zostały Indeksy i oceny wprowadzane są do Wirtualnego Dziekanatu-także kolejny + ponieważ nie trzeba biegać za wpisami i szukać wykładowców z czym dotychczas był kłopot:D Pracownicy dziekanatu, biblioteki, biura karier itp są bardzo wyrozumiali i naprawdę starają się pomóc w przejściu tych studiów i wiele można z nimi załatwić :D Biblioteka jest naprawdę bogato wyposażona w drogie publikacje, lecz niestety tylko część z nich można wypożyczyć do domu:/ z reszty można korzystać na miejscu lub zejść na dół skserować potrzebne rzeczy. Nie mniej jednak znalazłam tam wszystkie książki wymaganie na zaliczenie itp. Słabszym punktem tej uczelni jest organizacja, jeśli chodzi o terminarz zajęć-często się zmienia, pojawiają się okienka itp-lecz nigdy nie zmienia się sam termin zjazdu i zawsze w Panie z recepcji pomagają poprzesuwać zajęcia żeby wypełnić okienka itp:D:D Wykładowcy również podają swoje dane kontaktowe gdyby coś się niespodziewanie urodziło. Atmosfera zajęć jest naprawdę fajna i traktowani jesteśmy na poważnie:) Na kierunku Fizjoterapia każdy zdecydowanie znajdzie coś co go zainteresuje, są zajęcia wg planu oraz koła naukowe, konkursy, imprezy integracyjne (również z wykładowcami-co polecamy:D) oraz wiele ciekawych kursów, które odbywają się na uczelni :D Generalnie choć szkoła droga to naprawdę uważam, że warto tam pójść bo jakość kształcenia i przygotowanie do zawodu jest baaardzo dobre ( a wiem co mówię bo mam rożnych znajomych w innych szkołach i np. mówią,że boją się pracować z pacjentem bo nie mają doświadczenia itp, a my je mamy bo zajęcia odbywają się również w szpitalach itp i są baaaardzo fajne) :D gorzej z organizacją, ale kto dałby radę sprostać wymaganiom setek studentów:D haha. Jeśli chodzi o sale wykładowe i te od ćw. to są one naprawdę dobrze wyposażone w sprzęt niezbędny do praktykowania i ich wyposażenie jest uaktualniane wraz z postępem pomocy naukowych dostępnych na rynku. Aktualnie specjalnie na mgr została zakupiona aparatura, która pozwoli nam posmakować technik, wprowadzonych niedawno w użycie przez fizjoterapeutów. (np. usg więzadeł, stawów itp). Na studiach poznałam ( i nadal poznaję :p ) wiele wspaniałych osób, zawieram przyjaźnie i mam nadzieje na dłłuuugi czas jeszcze po magisterce:D Wszystkim gorąco polecam -nie ma się co bać. Jest naprawdę wesoło i są duże możliwości rozwoju :)) Pozdrawiam:D
25.11.2012
12.08.2012
mama
Mój syn niewiele mówi o tym jak wygląda kadra tej uczelni, albo czy wybrał dobre studia. To stwierdziłam że poszukam opinii o jego uczelni w internecie i dowiem się czy podjął dobrą decyzję rozpoczynając tu studia. Bardzo uspokoiły mnie wasze opinie, ulżyło mi że Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii nie była złym wyborem! POZDRAWIAM
tów
Dziwne że nie słyszałm o tej uczelni, a mieszkam w Poznaniu już parę lat, do momentu gdy moja dziewczyna zdecydowała się że podejmie tutaj drugie studia. Aż zacząlem szukać w necie info! Dobrze że wasze opinie o uczelnii są dość pochlebne, bo musiałbym Emilkę odwodzić od tego pomysłu...
09.08.2012
19.07.2012
Joaśka
Witam wszystkich!! Kto zaczyna teraz studia w WSEiT na kierunka kosmetologia studia niestacjonarne 2012/2013?? Pisać na @mail: joannahorla@wp.pl
gaca
a ta technika dentystyczna? w sumie brzmi fajnie, bo to zawsze jest potrzebne, szybko się technika w tej dziedzinie nie rozwija, więc przyszłościowo. TAK MI SIĘ WYDAJE. a jak jest naprawdę? wchodzi to może jakiś absolwent albo student tego kierunku? proszę o info na monikagac@wp.pl
18.07.2012
07.07.2012
wadera
A czemu nie chcesz studiować fizjoterapii na WSEiT. Ja myślę że to dobra szkoła, mają nawet studia magisterskie i dużo się dzieje na tej uczelni
dnone
taka średnia szkoła. koleżanka tam studiuje fizjoterapię i nie przepracowuje się specjalnie, ma nawet dużo czasu wolnego. nie zachwala specjalnie, ale też nie krytykue wseit. ja nie wiem czy rodzice mogą 'szarpnąć się' na szkołe prywatną, ale jeśli tak, to wseit nie byłaby moim pierwszym wyborem w tym regionie.
03.06.2012
14.05.2012
zuza
Hej! Czy łatwo jest dostać się na praktyki na kosmetologii? Czy wykładowcy są pomocni w załatwieniu praktyk? I czy plan zajęć jest mocno obciążony kolokwiami, zaliczeniami i egzaminami? Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii naprawdę mnie interesuje, ale trochę boję się że mogę mieć problemy z chemią ;/
qwerty
Kierunek inzynieria materiałowa prowadzony jest od 2007 roku, już niejeden absolwent jest po tym kierunku na tej uczelnii
23.04.2012
12.04.2012
judyta
Uczelnia moim zdaniem radzi sobie całkiem dobrze, ja skończyłam kosmetologię teraz robię jeszcez podyplomówkę z masażu w odnowie biologicznej i otwieram swój własny gabinecik ;)
inżynieria materiałowa !!!!
kto studiuje w WSEiT kierunek inżynieria materiałowa???? czy on juz był wczesniej i sa studenci, ktorzy moga cos wiecej napisac? czy dopiero ode tego roku bedzie prowadzony? i na ile te studia wymagaja bycia dobrym w przedmiotach typu chemia czy biologia???? bo mam obawy, czy moj poziom bedzie wystarczajacy.
13.03.2012
26.02.2012
MIrambela
calkiem niezla szkola prywatna, maja wykladowcow z panstwowych uczelni, z UAM, AWF, PP, duzo zajec praktycznych, swietnie wyposazone, nowe sale, duzo sie dzieje w samej szkole, kursy dodatkowe, warsztaty, konferencje, jelsi tylko ktos naprawde chce, to moze czerpac wiedze nie tylko z samych zajec, do tego wszystkiego nalezy dodac mila atmosfere, to duzo znaczy
studentka WSEiT
Od października 2012 ruszają studia magisterskie z fizjoterapii, więc się bardzo cieszę i polecam :)
10.01.2012
09.01.2012
marta
Jeśli chodzi o fizjoterapię to zgadzam się z poprzednikiem z prywatnych Uczelni w tej dziedzinie jest najlepsza, naprawdę dobry sprzęt i kadra z UM i AWF. Ważne, że Rektorem Uczelni prof. Kazimiera Milanowska, która jest ceniona w świecie. Polecam głównie fizjoterapię !
olga
jesli kosmetologia - to lepsza bedzie Wyzsza Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji, natomiast Wyższa Szkoła Edukacji i terapii zdecydowanie lepsza w kierunku fizjoterapia (chyba w Poznaniu na uczelniach prywatnych jedyna godna uwagi), oni ostatnio wprowadzaja kierunki o charakterze medycznym i w tym chyba beda sie rozwijac
10.12.2011
08.12.2011
Tika
WSEiT jest przyzwoita uczelnia, niezbyt duza, ale z starajaca sie dbac o poziom. NIestety daleko od centrum, co jest pewna wada dla tych, co mieliby ochote szybko po zajeciach wyskoczyc na rynek do pubu. Ale od strony organizacyjnej, cwiczen, egzaminow, jest ok.
Anita19
kto studiuje fizjoterapie w WSEiT w Poznaniu? poprosze o opinie o tej szkole, zwlaszcza interesuje mnie kto prowadzi zajecia i na ile po ukonczeniu studiow licencjackich z dyplomem tej uczelni wyższej moge znaleźć pracę?
04.06.2011
16.05.2011
Misiunia
Prosze o porade, gzdie jest najlepsza kosmetologia w Poznaniu? Wiem, ze ten kierunek maja jeszcze 2 inne szkoly Wyzsza Szkola Pedagogiki i Administracji i szkola Zdrowia Urody i Edukacji. Chodzi mi o najlepsze warunki w sensie zaplecza i kadry.
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu