• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki

Uniwersytet Kaliski

uczelnia publiczna, woj. wielkopolskie, 62-800 Kalisz, Nowy Świat 4, (+62) 76 79 512, 76 79 520 , rekrutacja@akademia.kalisz.pl

Uniwersytet Kaliski (dawniej Akademia Kaliska im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego) to publiczna uczelnia z ponad 20-letnią historią.

Rekrutacja na Uniwersytet Kaliski obejmuje około 40 różnorodnych kierunków, głównie o profilu praktycznym, choć nie tylko. W ofercie Uczelni znajdują się m.in.: kierunek lekarski, prawo, kosmetologia, pielęgniarstwo, dietetyka, położnictwo, ratownictwo medyczne, zarządzanie, wychowanie fizyczne, informatyka, budownictwo, logistyka, terapia zajęciowa czy geopolityka.

Więcej informacji na temat oferty edukacyjnej oraz zasad rekrutacji znajdziecie w profilu Uczelni oraz na stronie internetowej.



Ocena uczelni

3.69 / 10
515 głosów

Opinie (85)
Uniwersytet Kaliski, UK Kalisz

Michał
Jakie były w tym roku progi punktowe na kierunek lekarski?
03.12.2023
03.08.2023
kandydatka
czy ktoś robił lub robi doktorat w AK ?
K
Czy ciężko się dostać na elektroradiologię zaoczną bez matury z biologii
01.08.2023
24.06.2023
Nowa
Czy ci sami wykładowcy pracują na kierunku pielęgniarstwo i położnictwo ?
Studentka
Studiuję obecnie kosmetologię, póki co jestem bardzo zadowolona. Chemia kosmetyczna prowadzona przez Profesor Kowalczyk jest łatwa w zrozumieniu, nawet dla osób które nie miały z chemią nic wspólnego. Przebiega w bardzo przyjemny sposób, zawsze można liczyć na pomoc i wyjaśnienie. Zajęcia praktyczne z Mgr. Roksaną Maturą również są jedynymi z ulubionych zajęć osób z mojego roku. Pani Roksana przeprowadza zajęcia z pełnym profesjonalizmem i zaangażowaniem. Uczelnia z miesiąca na miesiąc się rozwija, nowe sale, sprzęty. Wiadomo, jak wszędzie znajdą się i tutaj wykładowcy z którymi ciężko się dogadać, jednak mimo wszystko nie żałuję rozpoczęcia w tym miejscu dalszej nauki.
13.04.2023
06.03.2023
Aga
Witam, czy ktos ma opinie o pielęgniarstwie w Śremie lub we Wrzesni ?
Aaaa
Studiował ktoś budownictwo zaocznie?
27.01.2023
20.01.2023
Ona
Nie przepisują ocen.
anonim
ELEKTRORADIOLOGIA zaocznie/ polecacie? Da się znaleźć pracę po tym?
08.12.2022
15.10.2022
Ona
Czy ciężko jest na egzaminach ,,pielęgniarstwa,,? Dużo jest poprawek?
Ona
Witam Czy ciężko jest zdawać egzaminy na pielegniarstwie ?
15.10.2022
12.09.2022
Mariola
Od jakiej liczy osób otwiera się dany kierunek ?
Przyszły student
Witam, jaka opinia o studiach mechanika i budowa maszyn?
09.09.2022
05.09.2022
Studentka
Witam serdecznie czy jest ktoś ze Śremu lub okolic kto zaczyna studia na kierunku pielegniarstwo w Śremie?
Przyszła studentka
Jestem z Sycowa i od października zacznę studia weekendowe pielęgniarstwa w Akademii Kaliskiej. Czy jeszcze ktoś z okolic Sycowa wybiera się na te studia? Pytam, bo byłoby mi raźniej z kimś dojeżdżać 🙂
22.08.2022
04.08.2022
Absolwentka 2013
Studiowałam na Akademii Kaliskiej w latach 2010-2013 na kierunku kosmetologia, następnie aplikowałam na UM w Poznaniu, gdzie przeprowadzane były egzaminy wstępne, wraz z koleżanką ( także absolwentką wtedy jeszcze PWSZ w Kaliszu) byłyśmy w pierwszej 10-tce. Uważam, że AK jest godna polecenia i osoby otwarte na edukacje mają tutaj ogromne szanse na zdobycie wiedzy, zarówno tej teoretycznej jak i praktycznej. Wykwalifikowana kadra, często z innych Uniwersytetów Medycznych (ale nie tylko) mniejsza ilość studentów aniżeli w większych miastach dawała większe możliwości proedukacyjne. Na każdej Uczelni są plusy i minusy, ale nie można patrzeć na poziom nauki przez pryzmat pojedynczych osób, które gorzej wypełniały swoje obowiązki, czy ankiet, które notabene służą temu by poznać problemy studenta i jego punkt spojrzenia na funkcjonowanie Uczelni po to, by wprowadzać pozytywne zmiany. Uważam, że negatywne opinie są krzywdzące w stosunku do osób, które wkładają ogromny trud w dbanie o wysoką jakość kształcenia i które w moim odczuciu są zdecydowaną większością.
Jo
Szukam opinii na dwa kierunki zaocznie ratownictwo medyczne/ wychowanie fizyczne . Warto, czy lepiej odpuścić? Który kierunek bardziej wymagający?
03.08.2022
31.07.2022
Xo
Hej, proszę o jakieś opinie na temat kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne niestacjonarnie. Czy skończę tę szkołę z ratalną wiedzą czy tylko z papierkiem?
Paulina
Hej czy ktoś z studiujących na kierunku dietetyka mógłby opowiedzieć jak jest na tym kierunku? Jak z wykładowcami ? czy warto wybrać Akademie Kaliską ? Zaczęły się rekrutacje i bardzo zastanawiam się nad tą uczelnią. Będę wdzięczna za odpowiedz.
01.06.2022
10.04.2022
L
Jak wygląda studiowanie na kierunku wychowanie fizyczne?
Maria
Czy można bez matury u was studiować?
02.04.2022
17.01.2022
Studentka AK
odpowiedź dla Przyszła studentka z dnia 13.01.2022
Jak najbardziej masz możliwość aplikowania na studia bez matury z tych przedmiotów. Kosmetologia jest bardzo fajnym kierunkiem, chociażby biorąc pod uwagę ogromną liczbę zajęć praktycznych. W tym roku Uczelnia zakupiła dodatkowy nowy sprzęt. Serdecznie polecam!
Przyszła studentka
Czy bez matury z biologii i chemii mam szanse dostać się na kosmetologie dziennie? Jak oceniacie ten kierunek?
13.01.2022
01.10.2021
Nj
Jak oceniacie inżynieria środowiska
F
Witam Czy na akademii Kaliskiej odbywa się rekrutacja śródroczną
01.10.2021
09.06.2021
Wasza Kadra
Drodzy studenci,Zbliża się czas sesji egzaminacyjnych, pragniemy towarzyszyć Wam w tym czasie i chcemy Was wesprzeć modlitwą. Zapraszamy na mszę święta o dobrą sesję egzaminacyjną w Katedrze Kaliskiej 6,13,20 czerwca o godzinie 20:30.
Paweł
Czy trudno dostać się na informatykę? A potem na studiach czy jest ciężko? Ktoś studiuje ten kierunek?
06.05.2021
25.04.2021
Pt
Nowym kierunkiem na naszej uczelni będzie Biblistyka.
kandydatka
Czy oferta na stronie jest wiążąca, czy możliwe są inne kierunki w nadchodzącej rekrutacji?
23.04.2021
07.04.2021
Fizjoterapia
Czy trudno jest się dostać na fizjoterapię? Trzeba mieć bardzo wysokie wyniki z matur?
Jola
Czy uczelnia teraz rekrutuje na jakieś studia? Na semestr letni?
22.01.2021
16.10.2020
Zatroskana
Czy ciężko zaliczyć angielski? Bardzo się boje ze nie ogarnę chociaż mature zdałam bez problemu
Zofija
Czy w Kaliszu jest medycyna i czy można się jeszcze zapisać?
29.09.2020
12.08.2020
Joanna
Kierunek fizjoterapii!!! Jak oceniacie ten kierunek i czy trudno się dostać?
Belfer
No nie wiem. Wiem kiedy Olimpiada będzie.
03.02.2020
27.01.2020
Kto to powiedział belfry?
,,Mądrej głowie dość dwie słowie"
Asia
Czy teraz jest nabór do uczelni? Jakie kierunki? Kiedy?
24.01.2020
23.01.2020
Zainteresowny
Na PWSZ Kalisz widnieje kierunek Wychowanie fizyczne. Dlatego pytam o wymogi i itp.
Ciekawski
Też jestem ciekawy jak oceniacie informatykę zaoczną.
11.01.2020
09.01.2020
Stud zaocz
Jak oceniacie studia zaoczne z Informatyki?
stud
Przeczytaj wpisy. Mało jest w nich info?
08.11.2019
07.11.2019
Ada
Napiszcie coś konkretnego. Jakie są zastrzeżenia? Planuję studiować dietetykę.
Zarządzanie logistyką
Proszę o opinie na temat kierunku zarządzanie logistyką ( niestacjonarne) Czy zajęcia odbywają się w każdy weekend od piatku do niedzieli jak jest napisane w harmonogramie? Czy co 2 tygodnie?
21.09.2019
07.08.2019
Pati
Czy ktos wybiera sie moze w tym roku na dietetyke w trybie zaocznym? Moze jest tu kyos kto skonczyl ten koerunek na tej uczelni? Jakies opinie?
inzynieria srodowiska II stopnia niestacjonarne
witajcie, odnośnie Inżynierii srodowiska pwsz kalisz. Jaki jest stopien trudności? np. w porownaniu do polibudy poznanskiej. Czy będzie tutaj lżej? Czy zajęcia zaoczne naprawdę są juz w piątek?
05.08.2019
28.08.2018
Tawisz
Może ktoś wypowiedzieć się na temat kierunku "Bezpieczeństwo Wewnętrzne"?
Xxxx
Czy studia stacjonarne sa platne?
10.07.2018
19.06.2018
Adrianka
Witam, chciałam uslyszec opinie na tej uczelni o dietetyce niestacjonarnej, jak wygladaja zajecia i czy jest wysoki poziom, jak ktoś chce sie podzielic swoja opinią, piszcie prosze pod: adribork@wp.pl ;)
Angela20
Czy ktoś może wyrazić swoją opinię na temat kosmetologii w trybie niestacjonarnym ? Z jakich przedmiotów wymagają najwięcej ? Jak jest częstotliwość zjazdów i czy zajęcia odbywają się już w piątki ?
06.09.2017
04.09.2017
Akademia Kaliska? od kiedy?
słyszałem że PWSZ ma się stać Akademią Kaliską, co to oznacza dla obecnych, zaczynających od teraz naukę studentów? kiedy będa kończy studia to jaki dyplom odbiorą? będzie wpisana nowa nazwa uczelni, Akademia??? czy stara, gdy zaczynali - pwsz? przepisy to jakoś rozstrzgają?
xxx
Czy moze ktos sie wypowiedziec na temat zarzadzania ? Waham sie miedzy PWSZ a WSFI w Kaliszu
21.08.2017
19.09.2016
młody
Witam szukam opinii na temat bezpieczeństwa wewnętrznego zaocznie czy to trudny kierunek
informatyka ok
potwierdzam - kierunek Informatyka jest oczkiem w głowie dla władz PWSZ w Kaliszu. Naprawdę jest dobrze prowadzony, nie ma się czego czepić. Jak na innych kierunkach - nie wiem.
17.08.2016
22.06.2016
michalina
proszę o opinie na temat kierunku zarządzanie w Kaliszu chciałabym tam iść tylko nie wiem czy warto a może zmienić kierunek
sam
Proszę o opinie na temat kierunku elektroradiologii oraz ogólnie o wydziale medycznym, jakieś szczegółowe informacje, opinie.
05.06.2016
19.02.2016
aa
Mam pytanie czy ciężko jest się dostać na kierunek fizjoterapia zaocznie ?
informatyka
Bardzo dobre opinie słyszałem o kierunku Infrormatyka na PWSZ w Kaliszu. Ze taki ich sztandarowy kierunek, którym się chwalą, że wysoko w rankingach, że kadra z Politechniki Poznańskiej. Jak by się mogli studenci do tego odnieść, byłoby miło :-)
04.02.2016
22.10.2015
biniu
kurcze, no ja też mam o nich dobre zdanie, choć interesuję się tylko Informatyką, Rozmawiałem z paroma ludkami, mówią że spox, wykładowcy z Polibudy Poznańskiej przyjeżdzają, ogólnie w porządku, nie ukrywam że sam rozważam studia tutaj, dlatego jeśliby się mogli wypowiedzieć studenci Informatyki ze starszego rocznika - chętnie poczytam wasze uwagi,
sławka
Witam. Jak wyglądają studia na kierunku pielęgniarstwo?
06.09.2015
09.06.2015
patrycja
Witam, interesuje mnie informatyka, a konkretnie zaoczne studia, czy czegoś się nauczę, czy przepuszczają byle przebimbać jakoś 3 lata..? Jest ktoś zadowolony z zaocznych, czy żałuje?
kasia
polecam wychowanie fizyczne w PWSZ w Kaliszu, dużo ciekawych i rozwijających zajęć, super kadra, ta uczelnia bardzo przypadła mi do gustu ;)
02.09.2014
25.08.2014
lucy
Ja również polecam :) podpisuję się pod komentarzem pod spodem :) może nie zawsze wszystko jest super, ale w całokształcie polecam uczelnię :)
połoznictwo
witam, studiuję położnictwo w PWSZ w Kaliszu i z czystym sumieniem mogę polecić ten kierunek, jeśli chodzi o rodzaj zajęć to połowa godzin realizowanych na tym kierunku to zajęcia praktyczne i praktyka zawodowa co daje bardzo dobre przygotowanie do zawodu, dodatkowym plusem jest też możliwość wyboru języka obcego, w dzisiejszych czasach bez znajomości chociaż jednego nie masz za wielkich szans w pracy...
12.08.2014
26.07.2014
kamila
proszę o opinię o kierunku położnictwo w PWSZ w Klaliszu, czy praktyki są ustalane odgórnie czy studenci wybierają sobie szpital? jak wyglądają zajęcia pod kątem ilości teorii do praktyki?
kkwp zarządzanie pwsz
ja obecnie uczę się do obrony na tej uczelni ogólnie jestem bardzo zadowolona trafiłam na bardzo fajną panią promotor, bardzo pomagała. a co do poziomu to uczyc się trzeba szczególnie na koła i w sesji. fajnie plan układają, jeden dzień w tygodniu jest kompletnie wolny :) szczerze polecam i to bardzo
26.06.2014
02.04.2014
aniaania
Co do kosmetologii osobiście nie mam zastrzeżeń, bardzo ciekawy kierunek, całkiem dobrze prowadzony na PWSZ, można po nim znaleźć nawet nieźle płatną pracę, jeśli załapiesz się do dobrego salonu ;)
patryk
wydaje mi się, że lepiej coś wynająć, Kalisz stosunkowo nie jest drogim miastem, w dobrym stanie da sie znaleźć małe mieszkanie za niedużą forsę a paliwo cały czas drożeje i nigdy nie masz pewności czy dojedziesz na zajęcia( zaspy chociażby)
02.12.2013
25.07.2013
asior
co sie Kaliszu dzieje w sensie miasta? lepiej dojezdzac 50 km czy cos wynajac?
Ola
Jeśli się ktoś wybiera to proszę o kontakt na nr gg: 47411189
16.07.2013
16.07.2013
Ola
Może ktoś wybiera się na kosmetologię stacjonarną do PWSZ w Kaliszu?
inżynieria środowiska
kto studiuje na Inżynierii Środowiska? jak jest? skad wykladowcy? jaki poziom? polecacie czy odradzacie?
23.06.2013
22.05.2013
laaalaaa
Co myślicie o fizjoterapii? Chciałam się na to wybrać, ale jest obowiązkowa fizyka, a ja nie jestem dobra w te klocki..;/
mariusz
Dobra uczelnia, fajne kierunki, wszystko jak trzeba... Ale żeby nie było tak pięknie - trzeba za to wszystko płacić... Życie bywa niesprawiedliwe
08.05.2013
20.03.2013
magda
łatwo jest się tutaj dostać? Co powiecie o kosmetologii? bardzo proszę o opinie, chętnie się czegoś dowiem :))
racja
potwierdzam, pwsz kalisz ma dobra opinie, nie tylko w regionie, ale oreintowalem sie w rankingach, wiadomo, ze nie mozna ich porownac do politechnik czy uniwerkow, bo to nie ta polka, ale te parametry co sie je ocenia, maja wysokie i na tle innych szkol zawodowych wyrozniaja sie bardzo na plus+
04.09.2012
16.08.2012
mercedes
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Prezydenta S. Wojciechowskiego w Kaliszu bardzo sobie dobrą opinię wyrobiła w moim środowisku. Jestem z Kalisza i ludzie ogólnie chwalą sobie studia w pwsz. Nie ma raczej osób niezadowolonych z kadry, planu zajęć. Trochę ludzi których znam tu studiuje i ja też się wybieram.
yola
no kalisz bardzo przyjemny, podoba mi się studiowanie tutaj, jest miło i sympatycznie, nie za ciężko, poza sesją no ale to wszędzie. kadra ok, da się przeżyć, choć jak wszędzie czasem nie wiadomo czego wymagają od studentów itd.
02.06.2012
30.05.2012
witro
5 to zaledwie połowa skali, więc nie wiem, czy tak na pewno wg. Ciebie wszystko gra.. natomiast wg mnie jak najbardziej podoba mi się tutaj, opinie też chodzą raczej dobrze, a Kalisz to przyjazne miasto ( jestem przyjezdny)
Piateczka
Uczelnia na 5, wszystko gra jak należy. Dobra ogranizacja studiów, Studiuję fizjoterapię (odnowa biologiczna) i jest super. kierunek ciekawy, po zakonczeniu studiów planuję otowrzyć wlasny gabinet
11.04.2012
01.04.2012
klisza
Nie no, moim zdaniem, to 9 w pełni zasłużone. Osiem trochę za mało, a na dziesiątkę musieliby jeszcze sporo popracować, ale uczy się tu dobrze, problemów nie miałem żadnych, także mogę polecić
łosiem
Wbrew "pozorom" bardzo porządna szkoła, z której wynosi się dużo umiejętności praktycznych. Tzn. nie wiem jak na innych kierunkach, aczkolwiek ratownictwo naprawdę wysoko ! Daję ósemkę w pełnej skali
20.03.2012
06.03.2012
FIZJOTERAPIA
kto studiuje kierunke fizjoterapia w PWSZ w Kaliszu? chcialabym sie dowiedziec cos wiecej o samym kierunku, specjalnosciach, kto zajceia prowadzi, jak sa wyposazone gabinety, czy praktyki szkola organizuje, czy samemu sie szuka, i ogolnie, jaki poziom, jaki klimat?
lolo
zgadzam sie z `Tomi` ze Kalisz wypada najlepiej w porównaniu do innych Wyższych Szkół zawodowych w okolicy, mam tu na myśli Leszno, Piłę czy Gniezno, również pod względem kierunków
25.01.2012
25.01.2012
dobik
staraja sie, to fakt, znajomy u nich studiuje na inzynierii srodowiska, bardziej narzeka ze sporo nauki jest, bo nie traktuja ich prowadzacy ulgowo, ale o organizacji w szkole ma dobra opinie,
Tomi
w Wielkopolsce jesli chodzi o państwowe wyższe szkoły zawodowe Kalisz jest najlepszy, szczególnie dobrze jest prowadzony Wydział Politechniczny, naprawde uznanie i szacunek dla kadry, poziomu cwiczen i organizacji zajec, polecam
09.12.2011
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Politechnika Białostocka
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Politechnika Częstochowska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Politechnika Poznańska
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie