• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024

Uniwersytet Kaliski

uczelnia publiczna, woj. wielkopolskie, 62-800 Kalisz, Nowy Świat 4, (+62) 76 79 512, 76 79 520 , rekrutacja@uniwersytetkaliski.edu.pl

Uniwersytet Kaliski (dawniej Akademia Kaliska im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego) to publiczna uczelnia z ponad 20-letnią historią.

Rekrutacja na Uniwersytet Kaliski obejmuje około 40 różnorodnych kierunków, głównie o profilu praktycznym, choć nie tylko. W ofercie Uczelni znajdują się m.in.: kierunek lekarski, prawo, kosmetologia, pielęgniarstwo, dietetyka, położnictwo, ratownictwo medyczne, zarządzanie, wychowanie fizyczne, informatyka, budownictwo, logistyka, terapia zajęciowa czy geopolityka.

Więcej informacji na temat oferty edukacyjnej oraz zasad rekrutacji znajdziecie w profilu Uczelni oraz na stronie internetowej.



Ocena uczelni

7.71 / 10
1532 głosów

Opinie (95)
Uniwersytet Kaliski, UK Kalisz

Damian
Super uczenia, nic dodać nic ująć
15.05.2024
03.04.2024
Swiatowa
Miałam zaszczyt studiować na kilku uczelniach wyższych, w różnych miastach Polski i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Uniwersytet Kaliski jest zdecydowanie najbardziej prostudencki. Gratulacje!
Miłka
Jak się wybierałam na uczelnię to z planem przeniesienia się po semestrze, bo myślałam jak większość "meh, co może być ciekawego w Kaliszu". Ale jak zaczęłam studiować, zobaczyłam różnice od wielkomiejskich uniwerków i... nigdzie się nie wybieram! Uczelnia dla studentów, wykładowcy mega, a i jak się chce działać, to bez wyścigu szczurów. Naprawdę to co mówią plotki, jest nic nie warte. Jak ktoś się chce przekonać zapraszamy ;)
31.03.2024
29.03.2024
Maja
Studiuję kierunek lekarski w Kaliszu, większość zajęć mamy z wykładowcami z Poznania, prowadzacy naprawdę starają się nam przekazać wiedzę i wcale nie jest tak źle jak podają media... jak komuś zależy to będzie dobrym lekarzem, z resztą tak jest i z innymi uczelniami
Lekarski
Próg na lekarski w tym roku wynosił 135 punktów
29.03.2024
28.03.2024
Kasia
Najwyższa Nota Uniwersytet Kaliski nie jest gorszy niż inne uczelnie Powiedziałabym że lepszy Bo się stara Bo działa dla studenta Bo dąży do tego by być jedną z lepszych Uczelni Cudze chwalicie swego nie znacie
Niezkalisza
Takie podejście władz uczelni, jakim darzą swoich studentów zasługuje na słowa uznania. Gdyby na każdej uczelni wyższej tak było, Polska byłaby pięknym krajem samych dobrych ludzi...
26.03.2024
26.03.2024
Agent007
Jakby nie było minusów to co to byłaby za uczelnia? Nie ma rzeczy idealnych :P
zarządzanie lub socjologia bezpieczeństwa
Ciężko jest na tych kierunkach ? Dobre jest przygotowanie? Ciężko się dostać ?
16.03.2024
08.03.2024
MP
Prawo jest na najwyższym poziomie. Wystarczy sprawdzić kadrę: wykładowcy z których większość ma tytuł profesorski, są znani w kraju i za granicą, związani z Uniwersytetem w Poznaniu, Łodzi, czy Państwową Akademią Nauk. Pełen profesjonalizm. Z doświadczeń z innymi uczelniami wynosiłam że Rektor to jakaś istota astralna, nieosiągalna i orbitująca w innej galaktyce. W Kaliszu Rektor chodzi po korytarzach, można go zagadnąć, czasem sam "zagada" i można z nim normalnie rozmawiać. Szok ;)
Michał
Jakie były w tym roku progi punktowe na kierunek lekarski?
03.12.2023
03.08.2023
kandydatka
czy ktoś robił lub robi doktorat w AK ?
K
Czy ciężko się dostać na elektroradiologię zaoczną bez matury z biologii
01.08.2023
24.06.2023
Nowa
Czy ci sami wykładowcy pracują na kierunku pielęgniarstwo i położnictwo ?
Studentka
Studiuję obecnie kosmetologię, póki co jestem bardzo zadowolona. Chemia kosmetyczna prowadzona przez Profesor Kowalczyk jest łatwa w zrozumieniu, nawet dla osób które nie miały z chemią nic wspólnego. Przebiega w bardzo przyjemny sposób, zawsze można liczyć na pomoc i wyjaśnienie. Zajęcia praktyczne z Mgr. Roksaną Maturą również są jedynymi z ulubionych zajęć osób z mojego roku. Pani Roksana przeprowadza zajęcia z pełnym profesjonalizmem i zaangażowaniem. Uczelnia z miesiąca na miesiąc się rozwija, nowe sale, sprzęty. Wiadomo, jak wszędzie znajdą się i tutaj wykładowcy z którymi ciężko się dogadać, jednak mimo wszystko nie żałuję rozpoczęcia w tym miejscu dalszej nauki.
13.04.2023
06.03.2023
Aga
Witam, czy ktos ma opinie o pielęgniarstwie w Śremie lub we Wrzesni ?
Aaaa
Studiował ktoś budownictwo zaocznie?
27.01.2023
20.01.2023
Ona
Nie przepisują ocen.
anonim
ELEKTRORADIOLOGIA zaocznie/ polecacie? Da się znaleźć pracę po tym?
08.12.2022
15.10.2022
Ona
Czy ciężko jest na egzaminach ,,pielęgniarstwa,,? Dużo jest poprawek?
Ona
Witam Czy ciężko jest zdawać egzaminy na pielegniarstwie ?
15.10.2022
12.09.2022
Mariola
Od jakiej liczy osób otwiera się dany kierunek ?
Przyszły student
Witam, jaka opinia o studiach mechanika i budowa maszyn?
09.09.2022
05.09.2022
Studentka
Witam serdecznie czy jest ktoś ze Śremu lub okolic kto zaczyna studia na kierunku pielegniarstwo w Śremie?
Przyszła studentka
Jestem z Sycowa i od października zacznę studia weekendowe pielęgniarstwa w Akademii Kaliskiej. Czy jeszcze ktoś z okolic Sycowa wybiera się na te studia? Pytam, bo byłoby mi raźniej z kimś dojeżdżać 🙂
22.08.2022
04.08.2022
Absolwentka 2013
Studiowałam na Akademii Kaliskiej w latach 2010-2013 na kierunku kosmetologia, następnie aplikowałam na UM w Poznaniu, gdzie przeprowadzane były egzaminy wstępne, wraz z koleżanką ( także absolwentką wtedy jeszcze PWSZ w Kaliszu) byłyśmy w pierwszej 10-tce. Uważam, że AK jest godna polecenia i osoby otwarte na edukacje mają tutaj ogromne szanse na zdobycie wiedzy, zarówno tej teoretycznej jak i praktycznej. Wykwalifikowana kadra, często z innych Uniwersytetów Medycznych (ale nie tylko) mniejsza ilość studentów aniżeli w większych miastach dawała większe możliwości proedukacyjne. Na każdej Uczelni są plusy i minusy, ale nie można patrzeć na poziom nauki przez pryzmat pojedynczych osób, które gorzej wypełniały swoje obowiązki, czy ankiet, które notabene służą temu by poznać problemy studenta i jego punkt spojrzenia na funkcjonowanie Uczelni po to, by wprowadzać pozytywne zmiany. Uważam, że negatywne opinie są krzywdzące w stosunku do osób, które wkładają ogromny trud w dbanie o wysoką jakość kształcenia i które w moim odczuciu są zdecydowaną większością.
Jo
Szukam opinii na dwa kierunki zaocznie ratownictwo medyczne/ wychowanie fizyczne . Warto, czy lepiej odpuścić? Który kierunek bardziej wymagający?
03.08.2022
31.07.2022
Xo
Hej, proszę o jakieś opinie na temat kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne niestacjonarnie. Czy skończę tę szkołę z ratalną wiedzą czy tylko z papierkiem?
Paulina
Hej czy ktoś z studiujących na kierunku dietetyka mógłby opowiedzieć jak jest na tym kierunku? Jak z wykładowcami ? czy warto wybrać Akademie Kaliską ? Zaczęły się rekrutacje i bardzo zastanawiam się nad tą uczelnią. Będę wdzięczna za odpowiedz.
01.06.2022
10.04.2022
L
Jak wygląda studiowanie na kierunku wychowanie fizyczne?
Maria
Czy można bez matury u was studiować?
02.04.2022
17.01.2022
Studentka AK
odpowiedź dla Przyszła studentka z dnia 13.01.2022
Jak najbardziej masz możliwość aplikowania na studia bez matury z tych przedmiotów. Kosmetologia jest bardzo fajnym kierunkiem, chociażby biorąc pod uwagę ogromną liczbę zajęć praktycznych. W tym roku Uczelnia zakupiła dodatkowy nowy sprzęt. Serdecznie polecam!
Przyszła studentka
Czy bez matury z biologii i chemii mam szanse dostać się na kosmetologie dziennie? Jak oceniacie ten kierunek?
13.01.2022
01.10.2021
Nj
Jak oceniacie inżynieria środowiska
F
Witam Czy na akademii Kaliskiej odbywa się rekrutacja śródroczną
01.10.2021
09.06.2021
Wasza Kadra
Drodzy studenci,Zbliża się czas sesji egzaminacyjnych, pragniemy towarzyszyć Wam w tym czasie i chcemy Was wesprzeć modlitwą. Zapraszamy na mszę święta o dobrą sesję egzaminacyjną w Katedrze Kaliskiej 6,13,20 czerwca o godzinie 20:30.
Paweł
Czy trudno dostać się na informatykę? A potem na studiach czy jest ciężko? Ktoś studiuje ten kierunek?
06.05.2021
25.04.2021
Pt
Nowym kierunkiem na naszej uczelni będzie Biblistyka.
kandydatka
Czy oferta na stronie jest wiążąca, czy możliwe są inne kierunki w nadchodzącej rekrutacji?
23.04.2021
07.04.2021
Fizjoterapia
Czy trudno jest się dostać na fizjoterapię? Trzeba mieć bardzo wysokie wyniki z matur?
Jola
Czy uczelnia teraz rekrutuje na jakieś studia? Na semestr letni?
22.01.2021
16.10.2020
Zatroskana
Czy ciężko zaliczyć angielski? Bardzo się boje ze nie ogarnę chociaż mature zdałam bez problemu
Zofija
Czy w Kaliszu jest medycyna i czy można się jeszcze zapisać?
29.09.2020
12.08.2020
Joanna
Kierunek fizjoterapii!!! Jak oceniacie ten kierunek i czy trudno się dostać?
Belfer
No nie wiem. Wiem kiedy Olimpiada będzie.
03.02.2020
27.01.2020
Kto to powiedział belfry?
,,Mądrej głowie dość dwie słowie"
Asia
Czy teraz jest nabór do uczelni? Jakie kierunki? Kiedy?
24.01.2020
23.01.2020
Zainteresowny
Na PWSZ Kalisz widnieje kierunek Wychowanie fizyczne. Dlatego pytam o wymogi i itp.
Ciekawski
Też jestem ciekawy jak oceniacie informatykę zaoczną.
11.01.2020
09.01.2020
Stud zaocz
Jak oceniacie studia zaoczne z Informatyki?
stud
Przeczytaj wpisy. Mało jest w nich info?
08.11.2019
07.11.2019
Ada
Napiszcie coś konkretnego. Jakie są zastrzeżenia? Planuję studiować dietetykę.
Zarządzanie logistyką
Proszę o opinie na temat kierunku zarządzanie logistyką ( niestacjonarne) Czy zajęcia odbywają się w każdy weekend od piatku do niedzieli jak jest napisane w harmonogramie? Czy co 2 tygodnie?
21.09.2019
07.08.2019
Pati
Czy ktos wybiera sie moze w tym roku na dietetyke w trybie zaocznym? Moze jest tu kyos kto skonczyl ten koerunek na tej uczelni? Jakies opinie?
inzynieria srodowiska II stopnia niestacjonarne
witajcie, odnośnie Inżynierii srodowiska pwsz kalisz. Jaki jest stopien trudności? np. w porownaniu do polibudy poznanskiej. Czy będzie tutaj lżej? Czy zajęcia zaoczne naprawdę są juz w piątek?
05.08.2019
28.08.2018
Tawisz
Może ktoś wypowiedzieć się na temat kierunku "Bezpieczeństwo Wewnętrzne"?
Xxxx
Czy studia stacjonarne sa platne?
10.07.2018
19.06.2018
Adrianka
Witam, chciałam uslyszec opinie na tej uczelni o dietetyce niestacjonarnej, jak wygladaja zajecia i czy jest wysoki poziom, jak ktoś chce sie podzielic swoja opinią, piszcie prosze pod: adribork@wp.pl ;)
Angela20
Czy ktoś może wyrazić swoją opinię na temat kosmetologii w trybie niestacjonarnym ? Z jakich przedmiotów wymagają najwięcej ? Jak jest częstotliwość zjazdów i czy zajęcia odbywają się już w piątki ?
06.09.2017
04.09.2017
Akademia Kaliska? od kiedy?
słyszałem że PWSZ ma się stać Akademią Kaliską, co to oznacza dla obecnych, zaczynających od teraz naukę studentów? kiedy będa kończy studia to jaki dyplom odbiorą? będzie wpisana nowa nazwa uczelni, Akademia??? czy stara, gdy zaczynali - pwsz? przepisy to jakoś rozstrzgają?
xxx
Czy moze ktos sie wypowiedziec na temat zarzadzania ? Waham sie miedzy PWSZ a WSFI w Kaliszu
21.08.2017
19.09.2016
młody
Witam szukam opinii na temat bezpieczeństwa wewnętrznego zaocznie czy to trudny kierunek
informatyka ok
potwierdzam - kierunek Informatyka jest oczkiem w głowie dla władz PWSZ w Kaliszu. Naprawdę jest dobrze prowadzony, nie ma się czego czepić. Jak na innych kierunkach - nie wiem.
17.08.2016
22.06.2016
michalina
proszę o opinie na temat kierunku zarządzanie w Kaliszu chciałabym tam iść tylko nie wiem czy warto a może zmienić kierunek
sam
Proszę o opinie na temat kierunku elektroradiologii oraz ogólnie o wydziale medycznym, jakieś szczegółowe informacje, opinie.
05.06.2016
19.02.2016
aa
Mam pytanie czy ciężko jest się dostać na kierunek fizjoterapia zaocznie ?
informatyka
Bardzo dobre opinie słyszałem o kierunku Infrormatyka na PWSZ w Kaliszu. Ze taki ich sztandarowy kierunek, którym się chwalą, że wysoko w rankingach, że kadra z Politechniki Poznańskiej. Jak by się mogli studenci do tego odnieść, byłoby miło :-)
04.02.2016
22.10.2015
biniu
kurcze, no ja też mam o nich dobre zdanie, choć interesuję się tylko Informatyką, Rozmawiałem z paroma ludkami, mówią że spox, wykładowcy z Polibudy Poznańskiej przyjeżdzają, ogólnie w porządku, nie ukrywam że sam rozważam studia tutaj, dlatego jeśliby się mogli wypowiedzieć studenci Informatyki ze starszego rocznika - chętnie poczytam wasze uwagi,
sławka
Witam. Jak wyglądają studia na kierunku pielęgniarstwo?
06.09.2015
09.06.2015
patrycja
Witam, interesuje mnie informatyka, a konkretnie zaoczne studia, czy czegoś się nauczę, czy przepuszczają byle przebimbać jakoś 3 lata..? Jest ktoś zadowolony z zaocznych, czy żałuje?
kasia
polecam wychowanie fizyczne w PWSZ w Kaliszu, dużo ciekawych i rozwijających zajęć, super kadra, ta uczelnia bardzo przypadła mi do gustu ;)
02.09.2014
25.08.2014
lucy
Ja również polecam :) podpisuję się pod komentarzem pod spodem :) może nie zawsze wszystko jest super, ale w całokształcie polecam uczelnię :)
połoznictwo
witam, studiuję położnictwo w PWSZ w Kaliszu i z czystym sumieniem mogę polecić ten kierunek, jeśli chodzi o rodzaj zajęć to połowa godzin realizowanych na tym kierunku to zajęcia praktyczne i praktyka zawodowa co daje bardzo dobre przygotowanie do zawodu, dodatkowym plusem jest też możliwość wyboru języka obcego, w dzisiejszych czasach bez znajomości chociaż jednego nie masz za wielkich szans w pracy...
12.08.2014
26.07.2014
kamila
proszę o opinię o kierunku położnictwo w PWSZ w Klaliszu, czy praktyki są ustalane odgórnie czy studenci wybierają sobie szpital? jak wyglądają zajęcia pod kątem ilości teorii do praktyki?
kkwp zarządzanie pwsz
ja obecnie uczę się do obrony na tej uczelni ogólnie jestem bardzo zadowolona trafiłam na bardzo fajną panią promotor, bardzo pomagała. a co do poziomu to uczyc się trzeba szczególnie na koła i w sesji. fajnie plan układają, jeden dzień w tygodniu jest kompletnie wolny :) szczerze polecam i to bardzo
26.06.2014
02.04.2014
aniaania
Co do kosmetologii osobiście nie mam zastrzeżeń, bardzo ciekawy kierunek, całkiem dobrze prowadzony na PWSZ, można po nim znaleźć nawet nieźle płatną pracę, jeśli załapiesz się do dobrego salonu ;)
patryk
wydaje mi się, że lepiej coś wynająć, Kalisz stosunkowo nie jest drogim miastem, w dobrym stanie da sie znaleźć małe mieszkanie za niedużą forsę a paliwo cały czas drożeje i nigdy nie masz pewności czy dojedziesz na zajęcia( zaspy chociażby)
02.12.2013
25.07.2013
asior
co sie Kaliszu dzieje w sensie miasta? lepiej dojezdzac 50 km czy cos wynajac?
Ola
Jeśli się ktoś wybiera to proszę o kontakt na nr gg: 47411189
16.07.2013
16.07.2013
Ola
Może ktoś wybiera się na kosmetologię stacjonarną do PWSZ w Kaliszu?
inżynieria środowiska
kto studiuje na Inżynierii Środowiska? jak jest? skad wykladowcy? jaki poziom? polecacie czy odradzacie?
23.06.2013
22.05.2013
laaalaaa
Co myślicie o fizjoterapii? Chciałam się na to wybrać, ale jest obowiązkowa fizyka, a ja nie jestem dobra w te klocki..;/
mariusz
Dobra uczelnia, fajne kierunki, wszystko jak trzeba... Ale żeby nie było tak pięknie - trzeba za to wszystko płacić... Życie bywa niesprawiedliwe
08.05.2013
20.03.2013
magda
łatwo jest się tutaj dostać? Co powiecie o kosmetologii? bardzo proszę o opinie, chętnie się czegoś dowiem :))
racja
potwierdzam, pwsz kalisz ma dobra opinie, nie tylko w regionie, ale oreintowalem sie w rankingach, wiadomo, ze nie mozna ich porownac do politechnik czy uniwerkow, bo to nie ta polka, ale te parametry co sie je ocenia, maja wysokie i na tle innych szkol zawodowych wyrozniaja sie bardzo na plus+
04.09.2012
16.08.2012
mercedes
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Prezydenta S. Wojciechowskiego w Kaliszu bardzo sobie dobrą opinię wyrobiła w moim środowisku. Jestem z Kalisza i ludzie ogólnie chwalą sobie studia w pwsz. Nie ma raczej osób niezadowolonych z kadry, planu zajęć. Trochę ludzi których znam tu studiuje i ja też się wybieram.
yola
no kalisz bardzo przyjemny, podoba mi się studiowanie tutaj, jest miło i sympatycznie, nie za ciężko, poza sesją no ale to wszędzie. kadra ok, da się przeżyć, choć jak wszędzie czasem nie wiadomo czego wymagają od studentów itd.
02.06.2012
30.05.2012
witro
5 to zaledwie połowa skali, więc nie wiem, czy tak na pewno wg. Ciebie wszystko gra.. natomiast wg mnie jak najbardziej podoba mi się tutaj, opinie też chodzą raczej dobrze, a Kalisz to przyjazne miasto ( jestem przyjezdny)
Piateczka
Uczelnia na 5, wszystko gra jak należy. Dobra ogranizacja studiów, Studiuję fizjoterapię (odnowa biologiczna) i jest super. kierunek ciekawy, po zakonczeniu studiów planuję otowrzyć wlasny gabinet
11.04.2012
01.04.2012
klisza
Nie no, moim zdaniem, to 9 w pełni zasłużone. Osiem trochę za mało, a na dziesiątkę musieliby jeszcze sporo popracować, ale uczy się tu dobrze, problemów nie miałem żadnych, także mogę polecić
łosiem
Wbrew "pozorom" bardzo porządna szkoła, z której wynosi się dużo umiejętności praktycznych. Tzn. nie wiem jak na innych kierunkach, aczkolwiek ratownictwo naprawdę wysoko ! Daję ósemkę w pełnej skali
20.03.2012
06.03.2012
FIZJOTERAPIA
kto studiuje kierunke fizjoterapia w PWSZ w Kaliszu? chcialabym sie dowiedziec cos wiecej o samym kierunku, specjalnosciach, kto zajceia prowadzi, jak sa wyposazone gabinety, czy praktyki szkola organizuje, czy samemu sie szuka, i ogolnie, jaki poziom, jaki klimat?
lolo
zgadzam sie z `Tomi` ze Kalisz wypada najlepiej w porównaniu do innych Wyższych Szkół zawodowych w okolicy, mam tu na myśli Leszno, Piłę czy Gniezno, również pod względem kierunków
25.01.2012
25.01.2012
dobik
staraja sie, to fakt, znajomy u nich studiuje na inzynierii srodowiska, bardziej narzeka ze sporo nauki jest, bo nie traktuja ich prowadzacy ulgowo, ale o organizacji w szkole ma dobra opinie,
Tomi
w Wielkopolsce jesli chodzi o państwowe wyższe szkoły zawodowe Kalisz jest najlepszy, szczególnie dobrze jest prowadzony Wydział Politechniczny, naprawde uznanie i szacunek dla kadry, poziomu cwiczen i organizacji zajec, polecam
09.12.2011
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Białostocka
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Politechnika Lubelska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Tarnowska
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Politechnika Śląska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Zamojska
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Gdańska Szkoła Wyższa