UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (27)
Uniwersytet im. A. Mickiewicza w Poznaniu Instytut Kultury Europejskiej w Gnieźnie, UAM Gniezno

Piotruś
Czy w instytucie funkcjonuje biuro karier? Chciallbym zasiegnąć jezyka jak przekrojowo wygladają kariery absolwentów w instytucjach.
08.09.2021
01.09.2021
Pati
Czy po ukończeniu jednego z dwuch kierunków będzie można pisać na umowie w instytucjach popularnych portali internetowych? Zależy mi na szerzeniu klikalnych treści rozwijających cywilizacje. Czy studia w kolegium zapewnia takie kompetencje i karierę?
Kasia
@Dori Po zrobieniu dodatkowych kursów i faktycznych uprawnień można wykazać się w komunikacji PKP Warszawa-Berlin :)
28.02.2021
29.12.2020
Dori
Ktoś pracuje w zawodzie po komunikacji europejskiej???
Marta
Te dwa kierunki są realizowane tylko w Gnieźnie, czy również w Poznaniu?
13.11.2020
02.10.2020
Kaja
Czy w IKE jest nabór śródroczny?
kasia
Jako absolewentka wysyłam bezskutecznie CV do rożnych instytucji i większość nawet nie odpowiada. a kolegium obiecywało prace w instytucjach...
14.09.2020
24.08.2020
Ewa
Jak wygląda sytuacja z akademikami? Czy będą normalne, stacjonarne zajęci?
UAM
odpowiedź dla Asia z dnia 14.07.2020
Niestety nie prowadzimy studiów na kierunku kultura europejska, ale mamy inne studia, na których nacisk kładziony jest na Europę i europejskość w różnych aspektach - komunikację europejską . Zapraszamy na studia II stopnia. Program i siatkę godzin można sprawdzić na stronie, porównać z poprzednio ukończonymi studiami i zadecydować: http://ike.amu.edu.pl/studenci-2/programy-studiow/
15.07.2020
14.07.2020
Asia
Czy ma sens kontynuowanie studiów na kulturze europejskiej po takich samych skończonych na pierwszym stopniu? Czy dużo treści będzie powielanych?
Zuza
Rozumiem, że UAM ma swoje akademiki. Ale jak to się ma do instytutu w Gnieźnie?
22.04.2020
31.10.2019
Majka
Powiedzcie coś więcej o kierunkach. Takich studiów raczej nigdzie indziej nie ma? Czego się uczycie. JAkie opinie?
Admin
Komentarz usunięty.
14.08.2019
13.08.2019
???
Czy na dzienne studia jeszcze można rekrutować?
Instytut Kultury Europejskiej
Program studiów praktycznych na kierunku komunikacja europejska został wprowadzony od tego roku akademickiego. Dotychczasowi Absolwenci kończyli studia o profilu ogólnoakademickim z małym procentem przedmiotów o charakterze warsztatowym. Zmienili się wykładowcy, zmieniły się całkowicie przedmioty, które w 50% muszą być realizowane przez praktyków, osoby z doświadczeniem pozaakademickim. Zachęcam do sprawdzenia szczegółów dotyczących kierunków realizowanych w Instytucie Kultury Europejskiej. I zapraszam na stronę: http://ike.amu.edu.pl/kandydaci/ oraz na studia do IKE :)
27.05.2019
25.03.2019
Abslowentka
Szkoda kilku lat na tą "wiedze" z "praktycznych" kierunków, którą można zdobyć oglądając kilka tutoriali na youtubie. Wszystko rozwleczone i ogólnikowe, zupełnie jakby miało jedynie wyrabiać godziny profesorkom z poznania a nie kształtować specjalistów. Ogólnikowość i słowo wytrych " praca w instytucjach " to ich specjalność , co kilka lat kolejny "rewolucyjny" kieruneczek który jest takim biogosem ogólników z kilku kierunków, potem jest ciche wygaszenie. Ostatnio przypomniało im się o social media ninja, tak na oko 10lat za póżno a kiedy social media miały lata świetności i mase zapotrzebowania na specjalistów to pewien starszy pan uczył studentki pedagogiki " to jest płyta multimedialna ce de rom oraz wejdźcie sobie do second life'a tam jest wirtualna rzeczywistość" .
cywilizacja zachodnioeuropejska?
Czego mogę się spodziewać na takich studiach? Mam na myśli praktyczne umiejętności. Bo oczywiście opis jest na stronce śliczny. O perspektywach pracy jest akapit, że praca w - "instytucjach kultury, administracji rządowej i samorządowej, lokalnych, ogólnopolskich i europejskich mediach oraz organizacjach społecznych.". No ale to bardzo ogólnikowe jest. Czy jest nap. specjalizacja dziennikarska, ktora daje podstawy do pracy w mediach?
03.02.2019
06.08.2018
pytanie
Jakie są szanse, że w Gnieźnie pojawią się jakieś nowe, atrakcyjne kierunki studiów od UAM? Jeżeli już zgodnie z nazwa Instytutu Kultury mają być europejskie, to może chociaż filologie obce???
Radek
Tą sama wiedze mozna zdobyć ja jakimś kursie, Wymyślne kierunki tylko z nazwy w których pobieżnie miksuje się kilka tematów. Były też przypadki kierunków sugerujących jakieś "uprawnienia" a faktycznie można było je zdobyć płacac dodatkowo na podyplomówce. Względnie fotogeniczny budyneczek przereklamowany podobnie jak tzw atmosfera ( nieco przedszkolna ) doskonale obrazuje przerost formy nad treścią.
12.05.2017
20.03.2016
Mateusz
Ania, tu znajdziesz informacje co można robić po komunikacji, jest też tam charakterystyka niektórych absolwentów, gdzie obecnie pracują itd. http://komunikacja.amu.edu.pl/co-po-studiach/
pytanie
Rozumiem, że wszystkie oferowane kierunki są bezpłatne, tak?
20.03.2016
20.03.2016
Ania
gdzie po komunikacji mozna pracować?
Piotr
również jestem studentem Komunikacji Europejskiej i wszystkim znajomym polecam studia na naszym wydziale, bo tutaj sie czuje, ze sie studiuje, a to jest najwazniejsze! Pracowałem jeszcze przed studiami tutaj, ale teraz przynajmniej wiem, ze nie martnuje czasu.. bo bądźmy szczerzy, ale wiele kierunkow w PL to kpina, ale cale szczescie nie moge tego powiedzieć o Komunikacji
20.03.2016
20.03.2016
Gosia
studiuję na Komunikacji Europejskiej i Projektowaniu Kultury, już miałam kilka ofert pracy, we wakacje byłam na wykopaliskach archeologicznych, mieszkam w akademiku z Czechem, Rosjaninem i Ukrainkami, atmosfera fantastyczna.... moja przyjaciółka wróciła właśnie z Erasmusa z Paryża! Polecam!
Michał
ja jestem po komunikacji europejskiej, pracuję w korpo w Warszawie :)
19.03.2016
10.03.2016
sylwia
co ludzie robią po komunikacji europejskiej? w jakich firmach pracują? na jakich stanowiskch? czy warto iść na taki kierunek?
i co?
napiszecie coś więcej o tych kierunkach? o studiach w Gnieźnie? wykładowcy z P-nia?
09.02.2016
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu