• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium

uczelnia niepubliczna, woj. wielkopolskie, 62-200 Gniezno, ul. Okulickiego 3a, (+61) 425 75 70, gniezno@milenium.edu.pl

Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium to uczelnia istniejąca już dwadzieścia lat na rynku edukacyjnym. Szkoła rekrutuje na studia jednolite magisterskie, licencjackie i uzupełniające magisterskie w zakresie pedagogiki i zarządzania. Ofertę edukacyjną uzupełniają studia podyplomowe. Placówka prowadzi również kształcenia poza Gnieznem w: Kaliszu, Pile i Wągrowcu.

Uczelnia dużą wagę przywiązuje do zapewnienia studentom przygotowania praktycznego, dlatego kadrę dydaktyczną tworzą praktycy prowadzący własne przedsiębiorstwa, współpracujący z biznesem oraz instytucjami publicznymi, doświadczeni badacze, konsultanci biznesowi, menedżerowie, pedagodzy i terapeuci. GSW Milenium jest otwarta na potrzeby studentów z niepełnosprawnościami, dlatego dba o zapewnienie im jak najlepszych warunków do kształcenia.



Ocena uczelni

6.72 / 10
133 głosów

Opinie (86)
Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium, Milenium Gniezno

GSW Milenium
odpowiedź dla ??? z dnia 19.04.2024
Trwa rekrutacja na rok akademicki 2024/2025 w Gnieźnieńskiej Szkole Wyższej Milenium. W naszej ofercie w tym roku są 3 kierunki: Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna (jednolite magisterskie), Pedagogika (I stopnia) oraz Zarządzanie (I i II stopnia). Oczekujemy zgody MNiSW by uruchomić kierunek Pedagogika specjalna (jednolite magisterskie). Oferta edukacyjna na ten rok akademicki: GNIEZNO STUDIA JEDNOLITE MAGISTERSKIE (5-letnie) Kierunek: Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna Kierunek: Pedagogika specjalna (oczekiwanie na zgodę MNiSW) STUDIA I STOPNIA (3-letnie licencjackie) Kierunek: Pedagogika Kierunek: Zarządzanie Administracja publiczna: zarządzanie w jednostkach samorządu terytorialnego Event Manager: kultura, sport, animacja Human Resources Manager: zarządzanie zasobami ludzkimi z psychologią biznesu Quality & Sales Manager: zarządzanie jakością i sprzedażą STUDIA II STOPNIA (2-letnie magisterskie) Kierunek: Zarządzanie Administracja publiczna: zarządzanie w jednostkach samorządu terytorialnego Event Manager: kultura, sport, animacja Quality & Sales Manager: zarządzanie biznesem Zarządzanie oświatą Zarządzanie zasobami ludzkimi z elementami kadr i płac WĄGROWIEC STUDIA I STOPNIA (3-letnie licencjackie) Kierunek: Pedagogika Kierunek: Zarządzanie Event Manager: kultura, sport, animacja Human Resources Manager: zarządzanie zasobami ludzkimi z psychologią biznesu Quality & Sales Manager: zarządzanie jakością i sprzedażą Zarządzanie małymi i średnimi przedsiębiorstwami
19.04.2024
19.04.2024
GSW Milenium
odpowiedź dla ??? z dnia 19.04.2024
Dzień dobry. Tak, trwa rekrutacja. Warunki rekrutacji --> https://studia.milenium.edu.pl/rekrutacja/warunki-rekrutacji Oferta --> https://studia.milenium.edu.pl/oferta Formularz online zapisu --> https://rekrutacja.milenium.edu.pl/
???
Czy już można rejestrować się na studia?
19.04.2024
05.04.2024
GSW Milenium
odpowiedź dla Anna z dnia 04.04.2024
Dzień dobry, tak wracamy z pedagogika przedszkolną i wczesnoszkolną w GSW Milenium. Będzie się już można niebawem na nią zapisać.
Anna
Czy pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna to nowy kierunek w ofercie? Będzie rekrutacja w tym roku na studia 5-letnie w Gnieźnie??
04.04.2024
18.03.2024
GSW Milenium
odpowiedź dla gonia z dnia 17.03.2024
Dzień dobry, w tym roku uruchomimy rekrutacje na kierunek Pedagogika (Gniezno i Wągrowiec) i Pedagogika Przedszkolna i Wczesnoszkolna (Gniezno). Wszystkie nasze studia odbywają się w trybie niestacjonarnym (zaocznym). Zajęcia odbywają się raz na 2 tygodnie (sobota i niedziela). Na tą chwilę nie potrafię jeszcze odpowiedzieć, które specjalności będą uruchomione - proszę się zarejestrować (jak ruszy rekrutacja) wtedy będziemy widzieli jakie jest realne zainteresowanie.
gonia
Mam pytanie, czy na pedagogice wszystkie specjalności są uruchamiane, czy nie ma takiej gwarancji? I czy studia są tylko w trybie zaocznym?
17.03.2024
10.11.2023
GSW Milenium
odpowiedź dla ??? z dnia 09.11.2023
Na otwarte kierunki można się zapisać do 20 grudnia 2023. Następna rekrutacja zacznie się na wiosnę i będzie dotyczyła nowego roku akademickiego 2024/2025.
???
Czy szkoła przewiduje rekrutację od semestru letniego? Czy dopiero od nowego roku akademickiego?
09.11.2023
16.08.2023
GSW Milenium
odpowiedź dla ewa z dnia 08.08.2023
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynkach naszej szkoły. Aktualnie trwa nabór na studia pedagogiczne i z zarządzania. Oferta pod linkiem https://studia.milenium.edu.pl/oferta
ewa
Jakieś studia w Milenium są prowadzone stacjonarnie? Chodzi o kierunki pierwszego stopnia.
08.08.2023
23.05.2023
Ania
Gosia z tego co wiem to w Wągrowcu nie utworzył się w zeszłym roku kierunek Pedagogika. Ale z tego co się orientuje kilka osób z mojej klasy chce się na nią w tym roku zapisać więc może ruszy. Moja koleżanka studiuje w Gnieźnie i mówi, że jest dobrze. Z kadrą nie wiem pewnie ta sama.
gosia
Czy ktoś studiuje pedagogikę w Wągrowcu? To jest ta sama kadra co w Gnieźnie? Jak ocenianie studia?
22.05.2023
13.03.2023
Niko
odpowiedź dla kaja z dnia 10.03.2023
Ostatni nabór na studia magisterskie z pedagogiki odbył się w zeszłym roku.
kaja
Czy są dostępne studia mgr na pedagogice?
10.03.2023
31.01.2022
Edi
Witam , Czy ktoś studiował matematykę podyplomowo ? Jestem ciekawa opinii.
Misiek
Orientując się w przepisach jakie regulują organizację zajęć na studiach trzeba podkreślić, iż uczelnia (obojętnie jaka) sama z siebie nie może przejść na zdalne. Takie rekomendacje wydaje Ministerstwo a ich nie ma.
10.01.2022
17.12.2021
Studentka
Zgadzam się z opinią, iż uczelnia nie dba o bezpieczeństwo studentów. Jak wiemy epidemia nie osłabła, a wręcz przeciwnie. Chodzenie na uczelnię wiąże się z dużym zagrożeniem dla zdrowia, a Uczelnia nie robi nic aby chronić zdrowie studentów . Nie ma możliwości zajęć zdalnych , gdzie sytuacja aż się o to prosi. Nie polecam
Joanna
Niestety uczelnia nie dba o bezpieczenstwo studentow podczas zjazdow. Nikt nie reaguje na brak maseczki, dlugie scisle koleki do bufetu-zwlaszcza w porze obiadowej, male salki, gdzie studenci siedza bez jakiegos dystansu. W toaletach brak czesto brak mydla i recznikow papierowych. Nie ma opcji wykladow zdalnych. Nie polecam.
01.12.2021
11.10.2021
Marysia
Dla ludzi którzy myślą o Pedagogice i karierze w szkole to super sprawa! Wykładowcy sami pracują jako nauczyciele i potrafią dać przykłady z życia wzięte. Od razu lapiej się wszystko zapamiętuje :) Bardzo podobają mi się też koła naukowe!
Studentka Zarządzania
Znajomi którzy studiowali w Milenium zawsze sobiie chwalili tą uczelnię więc też się zapisałam. Jestem na drugim roku HR i czuje się dobrze w Milenium. Nawet nauczanie zdalne było w zorganizowane na medal. Polecam!!!
30.09.2021
07.09.2021
Aneta K.
Największy plusik za kameralność! :) Panie z dziekanatu zawsze do usług, wykładowcy dyskutują z nami na zajęciach i nie jesteśmy tylko numerem indeksu, nikt nie jest anonimowy.
Magdalena
Polecam GSW Milenium świetne koła naukowe i wykładowcy którzy potrafią zainteresować studenta! :)
22.07.2021
01.07.2021
Arek
Trochę obawiałem się że to uczelnia w małym mieście, ale znajomi polecali Milenium. Rzeczywiście jak ktoś się chce uczyć to nie ma znaczenia czy z Gnieźnie czy w Poznaniu. Wykładowcy z super nastawieniem do studenta, dziekanat zawsze pomocny. Polecam!
Pani Studentka
Wybrałam Pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną w GSW Milenium i nie żałuję! Masa praktycznej wiedzy od wykładowców, którzy na co dzień pracują w szkołach i przedszkolach. Sądziłam, że będę zakuwać jakąś nudną teorię, a tutaj takie pozytywne zaskoczenie ;) Nie wspominając o kołach naukowych, super sprawa! Polecam
21.06.2021
02.06.2021
Aleksandra
W tym roku kończę licencjat na zarządzaniu i na pewno pójdę do Milenium na magisterkę. Atmosfera jest świetna, wykładowcy na medal, jestem zadowolona :)
Misiek
Ja w tym roku aplikuję do Milenium ponieważ moja ekipa tam studiuje już 2 rok i jest ok. Nie chce mi się też jeździć do Poznania jak u siebie w mieście mam to samo bo sprawdziłek kilku nauczycieli to pracują w wielu poznańskich uczelniach i na zjazdy przyjeżdżają także do Gniezna.
24.05.2021
13.05.2021
Aga
Moim zdaniem największy plus tej uczelni to wykładowcy! Znajomi studiują na uczelniach w Poznaniu i często narzekają na słaby kontakt z kadrą. W GSW Milenium to nie do pomyślenia, małe grupy sprawiają, że często dyskutujemy z wykładowcami, wymieniamy się doświadczeniami, w każdej chwili możemy zadać pytanie... atmosfera jest super! :)
Piotr
Jeżeli ktoś szuka wiedzy i możliwości podniesienia kwalifikacji, to ją znajdzie i w Milenium. Niestety, często przychodzą osoby, które uważają, że płacąc czesne, tytuł "się należy". Później tłumaczą, że "dla nich poziom był za niski". Boją się przyznać do porażki, szukając łatwego usprawiedliwienia, gdyż to oni w pierwszej kolejności byli "odstrzeleni" na egzaminach.
10.05.2021
06.05.2021
Adam
Chciałbym nawiązać do komentarza Pani Izki - mam nadzieję, że nie studiuje Pani Pedagogiki, bo z takimi błędami w pisowni nie chciałbym, żeby uczyła Pani moje dzieci. Przepaść, wynikająca z braku wiedzy na poziomie szkoły podstawowej, nie jest możliwa do nadrobienia na studiach, może stąd wynika to niezadowolenie.
Izka
Poziom nauczania żenujący nauka zdalna tym bardziej jak ktoś chce zatrudniać nie wyuczony personel to polecam studentów tej uczelni. Przepaść między poziomem Uniwersytet a ta szkółka!!!
05.05.2021
25.03.2021
Marysia
W stu procentach zgadzam się z Emilią! To, że wykładowcy Ci sami co na uczelniach w Poznaniu to duży plus. Wiedza przekazana tak samo, a człowiek nie jest anonimowy jak to bywa na uczelniach w Poznaniu...
Emilia
Nie wiem, jak wyglądają studia lic.i mgr w Milenium, ale robię tu drugą podyplomówkę i jestem zadowolona. Wykłada w Gnieźnie sporo wykładowców z poznańskiego UAM-u, pozostali to praktycy, więc można sporo wynieść z zajęć. Kiedy kończyłam poprzedni kierunek, egzamin dyplomowy był ustny i losowało się w jego trakcie pytania (nie wszystkich przepuszczono) - trzeba było być przygotowanym. Jeśli ktoś chce podnieść swoje kwalifikacje zawodowe, to nie widzę sensu jeździć 50 km dalej, żeby mieć zajęcia z tą samą kadrą i zapłacić 2 razy tyle. No i w dziekanacie dużo łatwiej coś załatwić niż na UAM-ie.
11.03.2021
24.02.2021
Michał W.
Największy plus to wykładowcy. Nie wymagają nie wiadomo czego i uczą rzeczy które serio są przydatne w praktyce.
Jarek
Jak ktoś potrzebuje wiedzy i chce się czegoś nauczyć to się nauczy. Wiadomo Oxford to nie jest ale kto z Gniezna i okolic nadaje się do Oxfordu? :)
15.02.2021
05.02.2021
Marta
Ja nie jestem córką sołtysa a mimo to nie narzekam ;) Moim zdaniem w tej trudnej sytuacji Milenium bardzo dobrze sobie poradziło z nauką zdalną
Pudernica niewyparzona
Dobra szkoła dla panienek z przedszkola wypchniętych przez np tatę sołtysa wsi bo taki poziom jak dla mnie szkoła sobą reprezentuje jaki ich pseudo studenci a cała nauka zdalna to śmiech
03.02.2021
15.10.2020
Marcin
Tak ja podchodziłem. Taki test trzeba przejść by sprawdzić wiedzę z zarządzania jak się chce studiować na magisterce.
Joanna
Czy ktos z Was podchodzil do testu kompetecyjnego aby dostac sie na Zarzadzanie II stopien po innym Kierunku?
21.09.2020
26.08.2020
Absolwent
Polecam szkołę. Zajęcia są fajne, wiadomo jest teoria i rzeczy które uważasz za mało ważne ale dla mnie jo było najcenniejsze to spotkanie z praktyką - czyli z ludźmi, którzy w weekendy nas uczyli a w ciągu tygodnia wykorzystywali tą wiedzę do prowadzenia swojej działalności. Dzięki temu wiedza otrzymana od nich była bardzo praktyczna co wiązało się nie raz z tym, że można ją było wdrożyć od zaraz w swoim miejscu pracy.
Podyplomówka
Ja byłam w Milenium na studiach podyplomowych, więc nie wypowiem się jak jest na licencjacie, czy mgr. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, miałam naprawdę super grupę, było zupełnie inaczej niż na np. I stopniu. Tutaj normalnie rozmawialiśmy z wykładowcą, a nie sucha teoria., tylko dużo przykładów z życia, z pracy, wiedza, która naprawdę Ci się przyda. Ogólnie to nie jest jakaś ogromna szkoła, ale na stołówce czasem był tłok, żeby kupić obiad, to był największy minus, bo ja zazwyczaj nie brałam ze sobą śniadania i zdarzało się, że większość przerwy stałam w kolejce... Ale podobno mieli wydłużyć przerwę od nowego roku, ale to jak juz ja skonczyłam studia ;)
07.07.2020
01.07.2020
Rafał Z
Daje 9/10 dla tej uczelni. Nauczanie zdalne dało radę - są przygotowani. Patrząc co mówią kumple to nie miałem źle. Dozowanie materiałów i egzaminy na koniec bez ciśnięcia. JEstem na Zarządzaniu i myślę o swojej firmie w przyszłości. Już kilka ciekawych tipów od wykładowców dostałem. A to, że jest ona prywatna nie przeszkadza mi - nawet szybciej można coś załatwić :)
Maniek
Uczelnia ok. Wszystko idzie do przodu. W tym roku może nawet stypa wleci jakaś a kaska się przyda. Wykładowcy dają radę tylko te zajęcia w soboty i niedziele, ale dobrze że chociaż co 2 weekend jest wolne. Polecam niezdecydowanym.
04.06.2020
29.05.2020
xx
Ja tam nie wiem o co Wam chodzi, ja jestem zadowolona. Płacisz masz? No chyba każde studia zaoczne są płatne, także słaby argument. Jak ktoś nie chce się uczyć, to nie wyniesie nic ze studiów, czy będzie na Polibudzie czy w Milenium. Polecam, fajni ludzie, super atmosfera.
Gosi22
Studia są fajnie zorganizowane. Jak się rekrutowałam rok temu to było kilka nowych specjalności. Jestem teraz na pedagogice przedszkolnej i jest ok. Co do jakości kształcenia wydaje mi się, że będę dobrze przygotowana do zawodu nauczyciela-pedagoga.
29.05.2020
19.05.2020
Adam
Studia są dobrze zorganizowane, jest ład i porządek. Student wie kiedy co ma robić. Dziekanat daje radę. Nie ma problemów by przyjść z jakąś indywidualną sprawą. A co kto wynosi z ćwiczeń czy wykładów to już jego indywidualne podejście. Ci co chcą się czegoś nauczyć i poszerzyć wiedzę mają do tego możliwości. Zjazdy średnio co 2 tygodnie tylko w soboty i niedziele co uważam za plus. Czesne to też nie miliony. Jako student 3 roku uważam że jest ok. Ni żałuję i polecam.
prywata
jedyna szkoła (bo do uczelni brakuje dużo) wyższa w której Rektorem jest osoba z tytułem zaledwie dr ....nawet bez habilitacji już nie mówiąc o tytule profesora ( tytuł prof. uczelnianego to żaden tytuł i dorobek) noi jedyna szkoła wyższa gdzie 3/4 władz tej szkoły nosi...to samo nazwisko....to wiele mówi o tej szkole i jej poziomie.....
05.11.2019
05.04.2019
Górecka
Wszystko co pisze Pani Gawrecka to bajki. 3/4 dzieci już w czwartej klasie chodzi na korepetycje z matematyki i angielskiego. Poziom nauczania tragedia. Rodzice zabierają dzieci bo widzą ta cała tragedię.
do Serio?
do Serio? .... i tutaj się bardzo mylisz jeśli uważasz że nie liczy się jaka uczelnia wydaje jak to nazwałaś "papier". "papier" wydaje właśnie taka szkoła jak Millenium natomiast wartościowe uczelnie wydają Dyplomy, które środowisku pracodawców itd o czymś świadczą. Bo jeśli szkoła szkole równa to stawiasz wtedy UJ, UW, AGH, SGH, PW,PP, SGGW, PK, UŚ w jednym szeregu co Wyższa Szkoła z Gniezna....a wystarczy porównać bazę naukową potencjał dydaktyczny, kadrę naukową, projekty badawcze itd itd itd a to wszystko świadczy po poziomie wykształcenia absolwenta takiej uczelni. Jakie opracowania naukowe wydali wykładowcy z millenium, jakie projekty badawcze przeprowadzili, gdzie się ich artykuły ukazały, ile uczelnia ma renomowanych profesorów, w ogóle ilu ma profesorów (Rektor ma tytuł naukowy doktora - zaledwie), ja już pomijam że jak tu ktoś napisał połowę władz uczelni nosi to samo nazwisko.... to wszystko o czymś świadczy co uczelnia proponuje studentowi. A najlepszym dowodem są liczne przypadki gdzie absolwenci licencjatu ze średnią ocen 4.5-5.0 idą na magistra na UAM, UE, PP, WSB itp i nagle ich średnia spada do 3.2 lub w ogóle nie zaliczają semestrów....czy to przypadek czy przez miesiąc wakacji nagle cała wiedza ucieka im z głowy ? czy może świadczy to o poziomie nauczania poszczególnych uczelni? Takie uczelnie jak Millenium oczywiście też są potrzebne jeśli komuś potrzebny jest "papier" i nie ma nic złego w ich istnieniu ale uwierz mi szkoła szkole nie równa. A doświadczenie oczywiście że jest bardzo ważne ale żeby się nim wykazać musisz zostać już zatrudniona. A żeby być w ogóle zaproszonym na rozmowę trzeba mieć solidne CV ....a mając w CV ...Millenium to to CV solidne nie jest i to są realia rynku a nie sabotaż. Aha...jestem absolwentem Milenium (ani się tym nie chwalę ani wstydzę idąc tam tez wierzyłem że liczy się papier a nie uczelnia...życie mnie zweryfikowało szybko) i wiem jak wyglądają tam studia ukończyłem też drugi kierunek na UAM i zobaczyłem różnicę. I w CV nie chwalę się pierwszym kierunkiem z Millenium. Może kiedyś Millenium w Gnieźnie będzie porządną wartą polecenia uczelnią i życzę jej tego ale na razie nią nie jest.
30.10.2018
10.10.2018
Ola
Doświadczenie doświadczeniem. Ja również słyszałam podobne opinie, a nawet miałam 'przyjemność' współpracy z absolwentką tej placówki więc nie dziwię się pracodawcą. Magister uczy magistra, tata jest 'rektorem' zięć prodziekanem itp... ręka rękę myje ale, nikt z kadry millenium nie szczyci się tytulem własnej placówki wszyscy są po studiach spoza tej uczelni. Jeśli ktoś chce zdobyć niszowe wyksztalcenie za duże pieniądze to nie ma na co czekać.
Serio?
„Nakaz odrzucania cv z tytułem magistra milenium?” Magister to magister. Liczy się doświadczenie a nie uczelnia wydająca papier. Chyba jakiś sabotaż się tu rodzi
05.10.2018
05.10.2018
Po państwowej
Nie rozumiem negatywnych komentarzy. Jak Wam „poziom” nie odpowiada, idzie sobie na Politechnikę i płaćcie za poprawki bo profesor X jest fanatykiem swojego przedmiotu i wymyślił sobie wymagania którym nie da się sprostać. Milenium jest przyjazne dla studenta i tyle.
profesor
uczelnia wyższa której rektorem jest osoba ze stopniem doktora nawet bez habilitacji hahahaha śmiech na sali szkoda ze rektorem nie jest magister:) to odzwierciedla poziom tej szkoły..... ...a połowa władz uczelni nosi to samo nazwisko.....:) taki tam rodzinny biznesik....
01.10.2018
01.10.2018
Specjalista HR
No cóż szkoła dla mało ambitnych. Osobiście znam kilku wykładowców z tej szkoły i prywatnie jak się wypowiadają o poziomie nauczania w tej szkole to śmiech na sali ....wg nich co lepsze gimnazja reprezentują wyższy poziom i więcej wymagają od swoich uczni. Niestety oni swojego poziomu nie mogą narzucić bo ta szkoła ma zarabiać a nie uczyć. Jeden z wykładowców który wykłada tam od wielu lat mi powiedział że tam nie idą ludzie ambitni tylko ludzie którzy na prawdziwych uczelniach nie dali by sobie rady a na tej mogą mieć same 5 i się łatwo dowartościować. Na uczelniach wyższych średnia za studia rzędu 4.0 jest ogromnym sukcesem nawet dla studentów osiągających międzynarodowe sukcesy w projektach i konkursach.....w Gnieźnie średnia powyżej 5.0 jest czymś normalnym i jest to chyba jedyna uczelnia w kraju na której są takie średnie ocen. Zaliczenia przedmiotów na podstawie prezentacji i referatów pisanych w domu. Rynek pracy później weryfikuje tych absolwentów ...coraz częściej słychać o komórkach HR firm które CV z dyplomem z Gniezna od razu wrzucają do kosza. Jedna pani wykładowca z tej szkoły mi opowiadała jak pewnego razu jej znajomy z danej firmy zadzwonił do niej i powiedział że stara się u niego o pracę absolwentka z Gniezna z jej szkoły ze średnia ze studiów 5.4 co o niej sądzi.....ów wykładowca nie słysząc nawet nazwiska tej dziewczyny od razu odpowiedziała ....że jak z Milenium to NIE POLECA !
Cośnietak
Sama uczelnia jak i poziom nauki pozostawia wiele do życzenia... byłem studiowałem tylko rok, więcej czasu nie wytrzymałem. Poziom żenujący to aż przykre że ta uczelnia może 'rozdawać' tytuły magisterskie. Mam porównanie z placówkami państwowymi i przepaść jest ogromna. Na rynku pracy ( sam obecnie pracuje w dziale kadr) jest 'nakaz odrzucania CV z tytułem mgr milenium... Wiec wybór pozostawiam tylko i wyłącznie samym przyszłym studentom.
29.06.2018
19.03.2018
Studentka.
Nie rozumiem skąd opinie typu „płacisz masz”, z osobistych doświadczeń wiem i mam porównanie z inna uczelnią - to tak nie wygląda! Trzeba było się uczyć i trzeba było pisać egzaminy!! Poza tym każdy uczy się dla siebie, skoro ktoś uważa że płacił i miał to już tylko o nim świadczy ...
pat
Hej, chciałbym wybrać się na zaoczne mgr zarządzanie do Milenium i jestem ciekaw jak było, czy trzeba dużo czasu poświęcić na nauke? Zjazdy co 2 tyg ale po ile godz trzeba siedzieć i czy dużo egz na semestr? Pytanie dla absolwentów i studentów tego kierunku zaocznie...
24.08.2017
24.06.2017
Takise
Ja jednak nie polecam... No kochane ludziska szanujmy się kasa rządzi i tyle w temacie. Egzaminy? A na co to komu? Po prostu dostają $$ i jest piateczka. Zatem jak dla mnie to jednak nie studia z całym szacunkiem ale współczuję ludziom którzy idą akurat tam... mam nadzieję że sama uczelnia jak i ludzie którzy do niej uczęszczają szybko dostrzega jak wielki intelektualny niż sieją oraz to jak bardzo chańbią tytuł magistra.
gina
jaka uczelnia taki dyplom:) szkoła bo osobiście uczelnią był jej nie nazwała ma poziom jaki ma ....generalnie szkoła dla mało ambitnych ale lubiących się dowartościować że się ma same 5 albo i 5+ bo się prezentację PP zrobiło :) Oczywiście zawsze można powiedzieć że to ciężkie studia bo się na pracę domową PP robi hahaha. Mam ich dyplom na 5 ale się nim nie chwalę bo raczej niema czym no ale nikt mi nie powie że wyższych studiów nie mam:)
13.06.2017
05.06.2017
Pan mgr
Ludzie, nie róbcie sobie krzywdy wybierając tą uczelnię. Realia wyglądają tak że to uczelnia dla emerytów i rencistów ewentualnie ludzi ustablilizowanych życiowo. Sądzę że każda młoda ambitna osoba powinna rozejrzeć się za lepszą bardziej prestiżową uczelnią. Proszę mi uwierzyć że studia na tej uczelni to strata pieniędzy i czasu, chyba że ktoś pragnie zdobywać pozorne dyplomy. Pisze to z własnej autopsji jako były student.
Laalada
Hejj . Mam bardzo ważne pytanie , otóż chciałabym się dowiedzieć jak i kiedy należy się zapisać na studia zaoczne ? Dopiero jak będę miała wyniki z matur czy mogę wcześniej ? ;) Bo nie wiem jak to się odbywa
07.06.2016
19.05.2016
berka
amaretta ...ta nasza poczciwa GSWM:) Na dziennych jest chociaż jakaś prowizorka z tego co widziałam ale na moich zaocznych miodzio:) Tylko płacisz czesne masz trójki, płacisz i chodzisz na zajęcia masz czwórki, płacisz czesne, chodzisz na zajęcia i robisz prezentacje masz 5+ :) Egzaminy to prowizorka jak ktoś ma porównanie z innych szkół to wie tutaj wystarczą PP:) Również polecam mgr bez spiny.
amaretta
Właśnie kończę Zarządzanie mgr wcześniej licencjat zaocznie. Potwierdzam jeśli potrzebujesz łatwo bez zbędnej nauki i siedzenia popołudniami zdobyć dyplom studiów to ta Uczelnia jest dla Ciebie. Chodzenie na zajęcia ...według uznania:) Większość zaliczeń w trakcie semestru...same zaliczenia sztuka dla sztuki albo prezentacja albo referacik. Egzaminy w zasadzie ciężko to porównać z egzaminami z prawdziwych Uczelni... są bo są ale tzw. "no stres". Pytania znane przed egzaminem a sam egzamin za samo podejście jest 4. Ogólnie na ocenach 4-5 można jechać bez najmniejszego wysiłku i minimalnym nakładem pracy o ile zrobienie prezentacji na którą ma się miesiąc można nazwać pracą:) W gimnazjum i liceum ledwo jechałam na trójach tutaj kończę na 5 z wyróżnieniem:) Jeden zeszyt wystarczył na całe studia:) Ogólnie fajnie i polecam, może dla mało ambitnych ale jeśli ktoś chce zdobyć dyplom i nie chwalić się potem z jakiej Uczelni to zdecydowanie POLECAM.
19.05.2016
21.12.2015
Zainteresowany
Co sądzicie o podyplomówce w Milenium?
Ania
Jeśli chcesz zdać licencjat bądź magisterkę na luzie i bez spiny i większej nauki, to wybierz Milenium. Na egzaminach nie trzeba wiele wiedzieć. W sumie, na jakich egzaminach? Większość zaliczeń to są projekty, więc wystarczy zrobić prezentację i ma się 5. Dobra szkoła dla mało ambitnych...
26.11.2015
31.08.2015
pytanko
czy Milenium ma kierunek Turystyka i REkreacja? Ktos znajomy mi mówił, ale nie widze tego na ich stronie...
Paulla
@Pati Często, by mieć ocenę bardzo dobrą nie wystarczy zdać najlepiej egzamin, ale na przykład wykonać jakiś dodatkowy projekt czy napisać pracę na określony temat, ale matołek na trójeczkę się załapie jak coś tam wyduka na egzaminie.
22.01.2014
22.01.2014
Paulla
@Pati zajęcia odbywają się na pedagogice co dwa tygodnie. Na studiach licencjackich zjazd trwa od piątku do niedzieli. Wykładowcy są bardzo profesjonalni z kilkoma wyjątkami, ale mam nadzieję, że niebawem Ci "wyjątkowi" stracą posadę. Zajęcia niekiedy trwają po 12 godzin, czasem nawet do 21. Jeśli chodzi o naukę to wszystko zależy od Ciebie, czy idziesz na pedagogikę, bo masz konkretny życiowy plan, czy chcesz poudawać "Studentkę".
Pati
*Pedagogiki - poprawiam błąd z wcześniejszego komentarza
17.01.2014
17.01.2014
Pati
Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat Pedagogii.Jacy są wykładowcy, jak często są zajęcia, czy trwają do późnych godzin,, no i czy trzeba bardzo dużo się uczyć?
Paulla
No cóż wykładowcy się zmieniają, a egzaminy wyglądają jak na większości uczelni. Jak niewiele umiesz to masz problem, a jak się potrafisz wykazać wiedzą to jest naprawdę miło. Ja obecnie studiuję w Milenium dwa kierunki jednocześnie, licencjat również obroniłam w Milenium i jestem zadowolona.
18.12.2013
16.12.2013
Lolita
Mam pytanie do osób po pedagogice. Z kim mieliście wykłady i jak wyglądały egzaminy. Pilne!
Kimonko
Kończyłam licencjat na kierunku pedagogika po czym udałam się na UAM w Poznaniu na Mgr. i tak szybko jak tam poszłam tak szybko uciekłam, wróciłam do Milenium i jestem z tego powodu szcześliwa warunki wykładowcy super :) zjazdy sa tylko w sobotę i niedziele ;)Gorąco polecam tą uczelnie wykładowcy uczą również w Poznańskich uczelniach jak i Bydgoskich więc mamy samą elite Dr. i Prof. :) ps. i mają bombowe sałatki na stołówce ;D
15.11.2013
25.09.2013
Karolina
Podyplomówka z logopedii - tu czy na kpws w bydgoszczy
Absolwentka
Ukończyłam Milenium z wyróżnieniem i potwierdziłam wysoki poziom przygotowania na tej uczelni, zdobyciem dyplomu magistra na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu również z wyróżnieniem, więc jeśli ktoś nie studiował na tej uczelni niech się nie wypowiada o poziomie kształcenia.
14.07.2013
13.05.2013
ja1111
Milenium jako uczelnia OK, jednak jeśli chodzi o pracę i pomoc dziekanatu to MASAKRA - tyle bab tam pracuje a nic nie wiedzą i w niczym nie pomagają - jesli chodzi o studia zaoczne to trzeba się przyzwyczaić, że zaliczenia i egzaminy czasami sąw piątki w czasie godzin pracy i dziekanat rozkłada ręcę i ma studenta w d...
Aga
Studiowałam w Milenium pedagogikę na licencjacie, potem robiłam podyplomówkę, a teraz studia magisterskie :) I jestem niesamowicie zadowolona. Kadra świetna, warunki dobre, a panie z dziekanatu przesympatyczne i zawsze pomogą!
16.04.2013
18.02.2013
aldona
Przyjemna, miła, fajna szkoła :) wcale nie potrzebuję Uniwersytetu w Warszawie czy w innym dużym mieście :) wykładowcy są bardzo dobrzy w swoim zawodzie, ludzie pomocni, bardzo mili :) polecam każdemu :)
pytanko ??:)
mnie z kolei interesuje zarządzanie. Co powiecie o kadrze wykładowców i o samych wykładach? Dobrze przygotowują do życia zawodowego czy to raczej wiedza bezużyteczna? Samo wpajanie teorii, której trzeba się nauczyć na pamięć a później zapomnieć jest bezsensem. Polecacie studiowanie w Gnieźnieńskiej Szkole Wyższej Milenium?
26.11.2012
31.05.2012
turystyka i rekreacja
warto studiowac w Milenium turystyke i rekreacje? jak szkola podchodzi do praktyk? sa staze zagraniczne, mozna wyjechac w wakacje i sobie zarobic na studia? zastanawiam sie, czy postawic na szkole BLISKO, czy poniesc koszty studiow w Poznaniu i sie teleportowac do stolicy Wlkp. jakby sie mialo okazac, ze wykladowcy ci sami co na uam-ie zaocznie tylko kasa wieksza, to bez sensu, sama nie wiem
wiktoria
A mnie zainteresowała ta psychopedagogika. To jakiś nowy kierunek, chyba połączenie psychologii z pedagogiką, myślę że ciekawe rozwiązanie. Ktoś tu to studiuje i mógłby się wypowiedziec?
11.04.2012
03.02.2012
ha
ja znam taka uczelnie w poznaniu, gdzie jest tak tragicznie z rekrutacja, ze sam prorektor jezdzi po terenie jak handlowiec
ela
uczelnia super! kadra rewelka! dziekan dostępny każdego dnia, rozwiązują problemy od ręki, organizacyjnie są super,
03.02.2012
03.02.2012
student
bzdura, wydział zamiejscowy ma ponad 300 studentów, dzisiaj już jest ok. 20 zapisanych osób na kolejny rok, działają prężnie, jest super, wykładowcy praktycy, polecam, nie warto jeździć do Poznania, nie ma takiej ściemy jak na poznańskich publicznych uczelniach! polecam!
***dia
czy to prawda, ze studia w Wagrowcu stoja pod znakiem zapytania podczas najblizszej rekrutacji?
23.01.2012
23.01.2012
aneta
interesuje mnie opinia studentow, ktorzy studiuja tutaj kierunek pedagogika, ale sa juz na uzupelniajacych magisterskich, napiszcie prosze o poziomie zajec, jacy sa wykladowcy, skad dojezdzaja , z jakich uczelni, jak wyglada organizacja, z gory dziekuje
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Politechnika Śląska
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie