• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (131)
Wyższa Szkoła Komunikacji i Zarządzania w Poznaniu, WSKIZ Poznań

kamabo
Chyba nie mogę niczego dobrego napisać o tej "uczelni". W pandemii już kompletnie dała ciała i pokazała, jak nie dba o studentów oraz wykładowców. Jestem już przy końcówce, bo zaraz się bronię [mam nadzieję] (Wychowanie przedszkolne i nauczanie początkowe), ale tyle ile się nerwów przez tą uczelnię najadłam to szok. Pisma od komornika, że uczelnia jest zadłużona. Brak kontaktu z dziekanatem. Proszenie wykładowców prywatnie, aby przeprowadzili zajęcia (chociaż to dziekanat powinien załatwić). Cyrk z wpisami i zaliczeniami. Ciągłe zmiany kanclerza czy tam dziekana. Każdy mówi co innego. Stres, minimalna dawna wiedzy, kupa kasy.
03.05.2021
20.02.2021
Student
Uczelnia niestety nie stoi na zbyt wysokim poziomie. W czasie pandemii brak ogrganizacjii z strony uczelni. Kontakt z wykładowcami to jakiś koszmar, nie odpisują na maile. Uczelnia potrafi tylko przypominać o płaceniu czesnego na czas, podczas próby uzyskania odpowiedzi na temat zaliczenia,prośby o przesłanie materiałów zaliczeniowych często trzeba się prosić kilka razy. Przedmioty są wykładane w bardzo okrojonej wersji przez co ciężko czegokolwiek się nauczyć. Jeden przedmiot potrafi składać się z 4 godzin łącznie z ćwiczeniami,gdzie na politechnice ten sam przedmiot trwa godzin 30. W skrócie cała uczelnia w raz z wykładowcami ma studenta w 4 literach.
Michał
Od niedawna studiuję, na razie wszystko ok
11.01.2021
09.12.2020
A i R
Witam, plamuje studia na Automatyce i Robotyce w P-niu, więc wybór jest w uczelniach niewielki :-) mam obawy, bo moja nauczycielka z matmy twierdzi, że na PP się nie utrzymam, zostaje szkoła prywatna.... no i tutaj załamka po przeczytaniu opinii na temat WSKIZ poniżej. Czy naprawde jest tak fatalnie? Pomijam kwestie płatności - ale czy to przekłada się na studiowanie? wiem, że treaz sytuacja jest całkiem porabana, pandemia, zdalne itd. Zakładam jednak, że od nwego roku, jak my będziemy po maturze to się unormuje. Tylko pytanie, czy warto tutaj składać papiery???
???
patrze i oczom nie wierzę ... WSKiZ nadal działa? jeszcze ich nie zamknęli? oj, biedni studenci, których czesne idzie na poczet długów egzekwowanych przez komorników ... żal dzieciaków, żal
25.06.2020
13.02.2020
oni żyją???
czy ta szkoła naprawdę działa? ludzie się do nich zapisują???? .....znajoma mówiła, że powinni ich zamknąć i tym samym ochronić naiwnych studentów za sprawy komornicze, nakazy zapłaty, długi które mają od lat i nie płacą ...
Nie dajcie się nabrać !!!
Darujcie sobie te próby pokazania, że we WSKiZ coś się zmienia na dobre ... Ministerstwo powinno zabronić działać takim nieodpowiedzialnym placówkom, tak zadłużonym, tak nieuczciwym, z wieloma postępowaniami komorniczymi ... jestem w szoku, że oni prowadzą nabór i przyjmują kolejnych naiwnych studentów ....
19.11.2019
15.11.2019
Obecny
Uczelnia staje na nogi. Polecam za idywidualne podejście do studenta.
RoGo
Dla potwierdzenia istnienia Uczelni: adres Centrum Obsługi Studentów Poznań, ul. Garbary 71/19
09.10.2019
09.10.2019
RoGo
We wrześniu 2019 r. składałem egzamin dyplomowy, inżynierski z Zarządzania i Inżynierii Produkcji. Fizycznie posiadam już dyplom (odebrany w tym miesiącu, październik 2019 r.). Dziś studiuje (w ogólnym ujęciu) znacznie mniej osób niż kilka lat wcześniej, co moim zdaniem przekłada się na wyższy poziom edukacji. Proszę sprawdzić, która z Uczelni nie miała problemów w ostatnich 10 latach? Ile z tych Uczelni zakończyło swą działalność? WSKiZ przetrwało najgorsze czasy, kontynuując swą wieloletnią historię.
Uciekajcie stamtąd
Ludzie .... oni naprawdę działają i podpisują umowy o studia z kandydatami??? Boże, przecież ta szkoła ma mega DŁUGI.... zalegają z kasą, gdzie się tylko da. Jestem w szoku, że prowadzili / prowadzą rekrutację. Tylko tych biednych maturzystów żal :-(
15.09.2019
08.08.2019
obecny student
W lipcu bez problemu się obroniłem. Poniższe opinie nie odzwierciedlają niestety rzeczywistości. Na chwilę obecna szkoła całkiem dobrze funkcjonuje. Z tego co wiem to płacą wykładowcą, zajęcia także są prowadzone. Na chwilę obecną czekam na dyplom.
ostrzegam przed nimi
kiedy otrzymasz propozycję wykładania na tej uczelni, proszę 3 razy się zastanowić. Stawki za wykład, ćwiczenia i e-learning całkiem przyzwoite. ALE! Mimo podpisanej umowy o dzieło, Uczelnia od ponad roku nie wywiązała się z płatności. Sprawa trafiła do sądu, prawomocny wyrok i został wysłany Komornik....czekam
03.07.2019
04.06.2019
wykładowca ostrzega
Chciałbym przestrzec wszystkich, którym zostanie złożona propozycja prowadzenia wykładów. Kusząca propozycja stawki za wykład lub ćwiczenia e-learning. Jednak pomimo zapewnień dokonania rozliczenia na konto nic nie wpływa. Pomimo zapewnień także. Na końcu pozostają głuche telefony i ewentualnie dziwne informacje od pracowników sekretariatu. Aktualnie nastąpiła zmiana władz - kolejny raz - i obecnie osoby władne do podejmowania decyzji twierdzą, że nie biorą odpowiedzialności za poprzednie decyzje. Cóż ……. pozostaje tylko czekać na termin rozprawy w Sądzie, a później udać się do komornika.
ostrzeżenie
Powinni ich zlikwidować !!! Ta szkoła NIE płaci. Siedzi na niej KOMORNIK. Nie dajcie się nabrać na stronkę www z info o rekrutacji. Wasze wpłaty idą na poczet spłaty długów !!!
16.05.2019
08.03.2019
obecny student
Widzę tutaj dość sporo negatywnych komentarzy. Jakoś nie widzę problemów z odbieraniem telefonów jak się dzwoni do centrum obsługi studenta. Jedno jest pewne, w poniedziałek nie odbiorą bo uczelnia w ten dzień nie funkcjonuje. Rzeczywiście szkoła miała dość duże problemy związane z zaległościami finansowymi, ale jest już zdecydowanie lepiej po zmianie władz uczelni. Zajęcia wszystkie odbywają się terminowo według ustalonego planu zajęć dlatego też zachęcam wszystkich do rekrutacji.
nie WSKIZ !!!
To prawda, ta uczelnia ma długi ...trzymajcie się od nich z daleka ... dziwne że strona działa i niby jest prowadzona rekrutacja ...
05.03.2019
18.02.2019
głucho
tam nikt nie obiera telefonów ...... głucho .... na 3 różne numery dzwoniłam podane na stronie www .... echo
info ważne
ostrzegam .... oni chylą się ku upadkowi ... są mega zadłużeni...trzymajcie się od nich z daleka
21.01.2019
20.12.2018
fox
oszuści, zwyczajni oszuści, którymi powinno zająć się Ministerstwo!!!
oni działają???
próbowałam kilka razy się dodzwonić, ale nikt nie odbiera, słychać na mieście że mają ich zamknąć
20.12.2018
23.09.2018
??? czy WSKIZ jeszcze działa???
ta szkoła ponoć dogorywa .... juz jakis czas temu strona nie działała, mówiło się że padną ... potem www rzeczywiście została przywrócona, ale znajoma w banku mówiła, że ich koniec jest rychły .... mają problemy finansowe, nie placą, ścigaja ich wezwania sadowe do zapłaty ....
Kpina
Ominąć z daleka. Brak zajęć , ciezki kontakt, wpisów nie można uzyskac, komornik na szkole siedzi, brak budynku, wystarczy zobaczyc gdzie i jak wyglada rektorat na Spychalskiego. Naprawdę dno totalne w którym się znalazłem niestety.
05.09.2018
08.08.2018
info o WSKIZ
była długo biała strona i Errory. Ale o dziwo zaczęła znowu działać www. Gorzej, że telefon głuchy. Jak się czyta różne opinie, to trochę strach zaczynać u nich studia. Bo może się okazać, że się zwinie ta szkoła i zostaniemy z ręką w nocniku. Był ktoś u nich na miejscu? Albo rozmawiał przez phone? mi nikt nie odebrał telefonu.
omijać z daleka
mają długi, każdy kto może ucieka, nie płacą wykładowcom, co słyszymy na zajęciach, to jest jakaś masakra, omijajcie z daleka dla własnego dobra
03.08.2018
02.08.2018
Dave Matthews Band - When The World Ends (Oakenfold remix)
Czy ktoś może na przełomie lipca i sierpnia odwiedzał siedzibę uczelni i wie czy ktoś tam jeszcze pracuje?
nie działa strona szkoły
no rzeczywiście się nie ładuje, stronka jest biała z dziwnymi znaczkami, ja znalazłam gdzieś nr tel ale głucho nie odbierają
02.08.2018
26.07.2018
???? co się dzieje????
Dlaczego strona www WSIZu nie działa? Co się tam dzieje, czy oni się zamykają? Mieli rekrutować bo jakiś czas temu jeszcze dzwoiłam i się pytałam? wiecie coś?
Nowy
Czy w przyszłym semestrze nie będzie już zajęć? Piszesz ze wstrzymali zajęcia. Moje pytanie czy juz się odbywają. .
20.07.2018
19.07.2018
.
Ta uczelnia nie powinna istnieć. Zaczęło się od tego, że odwoływano zajęcia z tygodnia na tydzień. Potem do studentów przyszły maile, że szkoła przechodzi "reorganizacje" i zajęcia będą prowadzone po niej. I co? Nic. Brak zajęć/zaliczeń. Komornik czuwa nad tą szkołą i wszystkie pieniądze jakie są wpłacane przez studentów trafiają właśnie na jego konto. Wykładowcy nie przychodzą na zajęcia, bo nie otrzymują za to wynagrodzenia. Szkoła pilnuję jedynie tego żeby studenci płacili czesne nie dotrzymując swojej części umowy. Sprawą musi zająć się sąd bo to jakaś kpina. Omijajcie WSKIZ szerokim łukiem.
Xxx
Wyjasnic sie da wszystko. Pamietaj ze masz 7 dni od daty otrzymania pisma od komornika na odpowiedz i lepiej abys jej udzielil. Musisz przeanalizowac czy twoj rzekomy dlug nie jest przedawniony. 3 lata od daty wymagalnosci. (Czyli np w przypadku skreslenia z listy studentow liczysz 3 lata od tego dnia) jesli jest przedawniony musisz poinformowac komornika ze nie zamierzasz z tego powodu wplacac jakichkolwiek pieniedzy na rzecz dluznika wskiz. Sprawa rozchodzi sie tak ze wskiz zalega ogromne sumy innym osobom i instytucja. I kwoty ktore widzisz w pismie naleznosc gl chociazby jest to kwota ktora wskiz zalega wierzycielowi. Twoj dlug o ile w ogole jest pewnie wynosi o wiele mniej no za jakas rate czesnego. W procesach przeciwko wskiz najwyrazniej szkola wskazywala osoby ktore rzekomo maja jakies dlugi wobec wskiz. Pamietaj dopoki ty nie miales zadnego procesu komornik nic tobie nie zabierze bo nie moze. On jedynie chce nawiazac kontakt i zapytac czy dlug rzeczywiscie jest wobec wskiz i czy moze chcesz go zaplacic jesli tak to masz uiscic wplate dla wierzyciela a nie dla wskiz poniewaz uczelnia stala sie dluznikiem wielu innych osob. Pamietaj jesli dlug jest przedawniony nie musisz go placic ale mozesz. Mozesz poprosic o pomoc prawnika w takiej sprawie. Z reguly wystarczy odpowiedz do komornika ktora jest konieczna w terminie 7 dni aby nie nalozyl kary na Ciebie.
07.07.2018
05.07.2018
xyz
ja tez mam zajęcie na 26 tys należ głównejj, łatwo idzie to wyjaśnić?
Xxx
Panie Tomaszu moge prosic o kontakt do Pana? Ja przerwalem nauke w 2011 roku i od czerwca otrzymalem juz 3 pisma od komornikow ze domagaja sie rowniez takich pieniedzy. Moze razem cos zdzialamy i utrzemy nosa wskiz bo to kpina.
05.07.2018
05.07.2018
Tomasz
UWAŻAĆ NA TĄ UCZELNIE - PRZERWAŁEM NAUKĘ PO ROKU W TEJ UCZELNI I PRZENIOSŁEM SIĘ DO CDV... BYŁ TO ROK 2015 - W DNIU DZISIEJSZYM DOSTAŁEM PISMO OD KOMORNIKA O ZAJĘCIU WIERZYTELNOŚCI NA KWOTE 26 TYS ZA RZEKOMO NIEUREGULOWANE PŁATNOŚCI ZE SZKOŁĄ, SKANDAL. SPRAWA TRAFIA DO TELEWIZJI, DO PROKURATURY I SKARGA NA UCZELNIE I KOMORNIKA. CO ZA DZIADOSTWO JE...NE
Studentka
Radzę omijać z daleka tą uczelnie. Zajęcia są odwoływane z powodu braku pieniędzy. Nie szanują ani studentów ani wykładowców. Nikt nie chce z uczelnią współpracować. Nie mają kadry. A studentom kłamią w oczy że zajęcia zostaną odwołane. Ta szkoła potrafi wykończyć psychicznie.
05.06.2018
25.05.2018
Joanna
Od tej szkoły należy trzymać się z dala. Nie rozliczają się z wykładowcami. A to wpływa na dostępność dla studentów fachowej kadry. I będzie coraz gorzej. Nie polecam.
Studentka
Zalegają z płatnościami. Robią że studentów kartę przetargową aby wymusić płatności od władz uczelni. Nie dotrzymuja terminów wydawania dyplomów. Są niepowazni i niekompetetni.
11.05.2018
09.02.2018
Enek
ukończyłem tą uczelnie i jest ok , POLECAM
Moroi141
Witam, jestem świeżo upieczonym absolwentem tej uczelni. Moi drodzy, to wygląda tak. Kadra jest w 90% z Polibudy i są to ludzie z pasją i zaangażowaniem a ich wiedza jest ogromna. Jeśli chcecie, to dowiecie się dużo. Pozwolę sobie podać kilka nazwisk, bo sądzę że wymienieni ludzie zasługują na ogromny szacunek. Doktorzy: Twardosz, Trzmiel, Warczyński, Rumatowski, Horla, Jurkowska, Kędzierski, Profesor Jurkowski, to wyższa szkoła jazdy. Niezależnie od tego czy są mili, czy wyciskają łzy, zasługują na duże brawa z racji wiedzy i umiejętności. Również Pani Rektor jest osobą życzliwą i niewątpliwie zasługującą na docenienie jej umiejętności i zaangażowania, pozdrawiam serdecznie!! Teraz minusy - szkoła jest fatalnie zarządzana, pani Kanclerz i państwo Piekarzewscy to porażka, dziekanat zawsze mówi że to nie ich problem, a skomunikowanie się jest utrudnione nawet przez telefon w regulaminowych godzinach pracy. Z powodu zaległości wobec wykładowców musieliśmy się sami wykłócać o zaliczenia i zwroty pieniędzy dla nich. Zaznaczam że kadra nauczycieli absolutnie nie ponosi tutaj winy, w końcu nikt nie pracuje charytatywnie, a oni czekają cierpliwie czasem po pół roku i więcej(!) na kasę i raczej unikają przenoszenia tego na studentów. Winę ponoszą właściciele i ich reprezentanci, czy to przez brak wiedzy na temat własnych płatności, czy też przez zwykłe zaniedbania. Jeden z bardziej kuriozalnych przykładów, to pójście przedstawicielki uczelni na sępa na obiad z zaproszonymi przez uczelnię wykładowcą i jego pomocnikami z US. Zawsze wydawało mi się, że to zapraszający stawia posiłki, jednak w WSKiZ tylko wykładowcy znają prawo gościny i posiadają umiejętności organizacyjne. Jeśli chcecie tam studiować, to słuchajcie wykładów, grajcie fair z wykładowcami i stale kontrolujcie władze uczelni oraz dziekanat. Poza tym da się przeżyć :-) Przepraszam jeśli pominąłem kogoś w pochwałach, przez 4 lata spotkałem tam dużo osób, niektórych bardzo krótko. Jeśli ktoś czuje się obrażony moją opinią, to niech się cieszy że nie rozwinąłem tego tematu na media, chociaż miałem do tego wielokrotnie chęć. Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych studentów! GL&HF Absolwent
10.11.2017
02.11.2017
Wykładowca
Zalegają z zapłatą za wykonane zajęcia od roku!!!
Pracownik
Znowu nie płacą... idą ku upadłości... :(
28.10.2017
06.09.2017
Krzysztof
Zanim się zapisałem, gadałem nieco z ludźmi którzy już tutaj studiują. Jeśli już na coś narzekali to nie tyle na poziom nauki (wykładowcy są głównie z polibudy, więc OK) ile na kwestie organizacyjno komunikacyjne. Ja jak na razie nie mam się czego przyczepić. To co ma działać, działa. Kontakt jest dobry, procedury jasne. Reszta wyjdzie w praniu.
Mario
Wskiz to przyzwoita szkoła wyższa, mój brat jest tu studentem i mnie też zachęca. No ale ja dostałem się na politechnikę i raczej nie zrezygnuję na rzecz płatnych studiow, pewnie nawet rodzice mi nie pozwolą :P w innym wypadku na pewno wybrałbym wskiz, bo to dobra uczelnia.
13.07.2017
28.06.2017
Vonsz
Myślę o automatyce i robotyce na tej uczelni, bo mają specjalności jakich nie ma na innych uczelniach więc zawsze to jakiś dodatkowy plus w szukaniu pracy. Poza tym cena niezła w porównaniu z innymi uczelniami a do tego maja promocje z wejściówkami na Lecha, to możne się na coś załapie :)
Kamil
Polecam WSKiZ, mają fachową kadrę (głównie z PP), która potrafi przekazać wiedzę studentom w należyty sposób, atmosfera w szkole bardzo miła, można spotkać mnóstwo fantastycznych ludzi ;)
28.06.2017
26.06.2017
podyplomowe studia
wiem, że już było pytanie o studia podyplomowe, ale niestety nikt na nie nie odpowiedział, a szkoda. mnie interesują podyplomowe z zakresu pedagogiki, przejrzałam stronę uczelni z kierunkami, Wychowanie przedszkolne i nauczanie początkowe z językiem angielskim by mi pasowało. czy ktos może więcej na ten temat od siebie powiedzieć? głownie mi chodzi o ocenę satysfakcji po ukończeniu studiów, czy uważanie że warto? 3700 zł to nie jest mało, więc jeśli możecie, podzielcie się swoimi wrażeniami, Katarzyna
Aśka
Ja słyszałam dobre opinie, ale pewnie ci, co są zadowoleni, to tu raczej nie zaglądają, bo zazwyczaj wylewają żale osoby, którym się coś nie podoba, albo im nie poszło z zaliczeniem. Dodam, że Poznań jest pięknym i dynamicznym miastem, w którym można się zakochać :)
23.06.2017
22.06.2017
Jaga
kochani skończyłam na tej uczelni studia i w przeciągu miesiąca znalazłam prace w swoim zawodzie studia były na 6 wykładowcy na 6 uczelnia na 6 w sumie jestem zadowolona że ukończyłam WSKIZ. POLECAM ! i nie prawdą jest że nie równa się poziomem do innych uczelni w Poznaniu po prostu wszędzie trzeba się coś uczyć a wykładowcy są z różnych uczelni nie widzę więc różnicy pozdrawiam i zachęcam.
student
witam uczelnia miała swoje problemy jak każda inna ale ma już je za sobą i wszystko zmierza w dobrym kierunku ja osobiście jestem studentem drugiego roku i mogę tylko powiedzieć że nie żałuję wyboru tej uczelni bo miałem już swoje osobiste problemy w trakcie nauki i gdy poszedłem po pomoc udzielono mi jej bez żadnych zbędnych pytań czy tłumaczeń poczułem że nie zostałem sam z tym problemem . kto będzie chciał oczywiście uwierzy a kto nie oczywiście będzie się doszukiwał różnych teorii standardowo jak to w Polskiej mentalności:) osobiście polecam WSKiZ bo atmosfera jak też podejście do studenta jest naprawdę na poziomie wysokim a słyszy się tu i tam o jeszcze lepszych czasach które nadchodzą.... Paula.:)
21.06.2017
09.06.2017
Pracownik
Nie mogę zgodzić się z opiniami poprzedników. Pracuję w WSKiZ i pensje zawsze przelewane są na czas. I z tego, co mi wiadomo celem jest rozwój uczelni. Myślę, że część opinii jest po prostu krzywdząca.
pracownik
Uczelnia w sposób przemyślany prowadzona jest do upadłosci, bo w planach jest utworzenie nowej z nową dotacją z UE. Studia tylko dla odważnych tak jak swego czasu dla inwestorów Amber Gold (nigdy nie wiesz kiedy wszystko pierdalnie - ale zawsze jest szansa, ze Tobie się uda).
05.10.2016
16.09.2016
nickolas
Panie Kubo, jakie odbębnić i sobie dorobić jak szkoła utraciła płynność finansową jak napisano poniżej wykładowcom nie wypłacano wynagrodzeń a mimo to przychodzili na zajęcia i wykonywali swoje obowiązki nie mówię że wszyscy bo wiadomo lecz taka opinia jest niesprawiedliwa wobec tych co nie przelewali problemów uczelnia - pracownicy na studentów sam jestem absolwentem wiec wiem o czym piszę. pozdrawiam
automatyka i robotyka
kto jest na tym kierunku - automatyka i robotyka? poprosze o info, jak jest na studiach, czy jesteście zadowoleni z poziomu? jeśli nie WSKIZ (i nie polibuda), to co polecacie?
01.08.2016
30.03.2016
Poznań
Niestety potwierdzam. Uczelnia zalega z wypłatami wykładowcom, którzy mogą z dnia na dzień odejść...
Kuba
Jestem tegorocznym absolwentem kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji na WSKiZ i kategorycznie odmawiam studiowania na tej "uczelni". Zajęcia nie są prowadzone rzetelnie i są strasznie nudne (o ile się odbywają w ogóle). Wykładowcy do nich podchodzą na zasadzie "odbębnić" i iść do domu, ponieważ mają gdzieś tą uczelnie i są na niej tylko aby sobie dorobić. Zapomnijcie, że czegoś się tam nauczycie. UWAGA!!! Nie dajcie się skusić na promocje zachęcające rozpoczęcie studiów. W następnych semestrach tak wam podniosą czesne, że będziecie studiować na jednej z najdroższych uczelni w Poznaniu. Oczywiście za wszystko trzeba płacić nawet za wydanie głupiego zaświadczenia o średniej ocen (40 zł) albo o zakończeniu studiów (20 zł). Oczywiście trzeba poczekać min. tydzień aż panie obliczą średnią. Np. na WSB takie rzeczy są za darmo i od ręki. Na zakończenie powiem, że uczelnia ledwo daje radę finansowo i mój tok studiów był zagrożony. Jak zaczniecie to jest duże zagrożenie, że np. za 2 lata zakończycie naukę z niczym. Mógłbym napisać cały referat na ten temat, ale szkoda czasu.
26.11.2015
30.09.2015
gonia
stronkę maja elegancką, ocenę w punktach od studentów wysoką (sprawdziałm na rankingu,bo najgorsze szkoły miały 1, 20 pkt.), o klopotach finansowych to raczej oficjalnie niczego sie nie dowiemy dopóki Glos Wielkopolski nie napisze, zostaje nam pogadać ze studentami z wyższych roczników i osobiście pojechać na rozpoznanie, ja sama zastanawialam się miedzy ta szkoła a tą drugą techniczną z Obornickiej, która przejeła WSB. No i nadal nie mam zdania na ten temat.
anulka150285
Wybieram się tam na podyplomówkę. Boję się, że to krętacze i naciągacze. Robił tam ktoś studia podyplomowe?
23.09.2015
14.09.2015
student
Czy wiecie coś może o utracie płynności finansowej uczelni , czy to prawda ? , jeżeli tak to czy nie pociągnie to za sobą konsekwencji dla już studiujących? Dziwnym trafem portal e-szkoła nie działa od miesiąca , studenci poddenerwowani i plotkują.
pytanie
czy warto tutaj iść na kierunek Ochrona środowiska? czy ta szkoła ma te 4 kierunki tylko? który jest prowadzony na najwyższym pozionie i przez najlepszych wykładowców?
18.08.2015
02.06.2015
Piotrek
Słaba uczelnia.. ta uczelnia służy zarabianiu na naiwnych dzieciach tuska, którzy myślą, że z papierkiem są lepsi.. Niski poziom nauczania + niski poziom osób którzy tam uczęszczają. Taka lepsza szkoła zawodowa.
Czy to koniec?
Jestem byłym pracownikiem tej uczelni. WSKIZ utraciła płynność finansową. Zalega z wypłatami wynagrodzeń pół roku i dłużej. Z tego powodu wykładowcy nie przychodzą na zajęcia a ostatecznie rezygnują ze współpracy. Zostają chyba tylko desperaci... Jak długo przetrwa taka uczelnia?
02.04.2015
15.03.2015
Wojtek
Może ktoś coś wieęcej powiedzieć o kierunku Baz danych? Zamierzam iść tym śladem ale nie wiem jakie progi pkt i ogólnie jaki poziom
gorzki
uczą na pół gwizdka, słabo jest, niektórym to odpowiada, rzecz gustu, orły stąd nie wyfruwają,
13.02.2015
04.02.2015
Rozczarowany
Witam W szkole istnieje nieustannie ogromny bałagan. Nigdy nie wiadomo kiedy należy przyjść na zajęcia, czy wykładowca się pojawi. Niewiadomą również jest forma zaliczenia. Brak kontaktu z wykładowcami. Płatności są źle księgowane. Kiepska szkoła, nie polecam!!!!
trol
czy ochrona środowiska nie jest przereklamowana? gdzie mogę szukać zatrudnienia po takim kierunku i jakiego wynagrodzenia mam się spodziewać?
26.01.2015
30.12.2014
majkel
po automatyce i robotyce? wydaje mi się, że bardzo dobrą, wystarczy spojrzeć tempo rozwoju techniki, z dnia na dzień wymyślane są nowe urządzenia, roboty wyręczające ludzi w wielu czynnościach czy programowane sys­temów sa­mo­czyn­nie kon­tro­lujących funk­cjonowanie obiektów prze­mysłowych, za­chowanie po­jazdów... jeśli się tym interesujesz, nie wahaj się, wybierz tą uczelnię i kształć się w tym kierunku!
got
taka sobie szkółka
11.12.2014
22.09.2014
prosze o pomoc
jaką przyszłość w Polsce mam po kierunku automatyka i robotyka???
super stronka WSKIZ
jestem na ich stronce www, super wszystko pokazane, podane specjalności przy kierunkach, bardzo mi sie podoba, myślę o ochronie środowiska zeby to studiować, więc jakby ktoś na ten temat napisał, to fajnie by było
24.06.2014
20.06.2014
Automatyka i robotyka
z tego co słysze, studia na kierunku automatyka i robotyka (na polibudzie) należa do jednych z trudniejszych, jak to wyglada WSKiZ??? ile osób zostaje po I roku (znajomy zmienił kierunek, bo mu nie leżały, ale on we Wrocku siedzi), mnie interesuje automatyka i robotyka w P-niu, wiec chetnie poznam Wasze wpisy na ten temat
do kalafiora
ochrona środowiska wcale nie jest takim przestarzałym kierunkiem jak się może wydawać, możesz pracować we wszystkich instytucjach zajmujących się środowiskiem, parkach narodowych czy nawet w szkole ;)
29.05.2014
21.05.2014
bono
ilu tam jest studentów na I roku?
Milek
mam pytanie a jak jest z rekrutacja ? jest jakis konkurs swiadectw czy kazdego przyjmuja kto placi jak to na prywatnej uczelni?
29.12.2013
02.12.2013
kalafior
warto pójść na ochronę środowiska? czy to już nie jest dość przereklamowane?? chciałbym pójść w tym kierunku ale boję się, ze moja przyszłość będzie polegała na zaczepianiu się na drzewach w Rospudzie i liczeniu żab...
piotrek
Bardzo dobra uczelnia! Mają ciekawe kierunki w ofercie, z tego co wiem są przyzwoicie prowadzone przez dobrą i wykwalifikowaną kadrę, jedyne do czego można się przyczepić to leki brak organizacji (problem z przepływem informacji).
02.10.2013
16.09.2013
sie ktos pomylił
no weszlam na ten link i co? szalu nie ma - to raz, tylko państwowe uczelnie - to dwa co mnie obchodzą szkoly w Lodzi??? - to trzy to chyba nie to miejsce na takie akcje, co?
Fred
Nie jest to stara renomowana uczelnia, ale uważam, ze jak na tak młody wiek jest bardzo dobra. Minęło 10 lat i nadal wykorzystuję niektóre wiadomosci nabyte podczas studiowania.
30.08.2013
27.08.2013
marcin
W zeszłym miesiącu ukończyłem studia zaoczne inżynierskie na WSKiZ na kierunku informatyka. Generalnie jest to dobra szkoła, dosyć wymagająca ale to zależy od wykładowcy. Placówka mogłaby być bardziej nowoczesna i to jest chyba największy minus dla tej uczelni. Toaleta ledwo się trzyma, brak odpowiedniej ilości sprzętu dydaktycznego (projektory itp), zazwyczaj wykładowca musiał kogoś posyłać albo sam szedł już w czasie wykładu a to trochę jednak trwało ... Zimą to lepiej siedzieć w kurtce bo jest strasznie zimno, szkoły nie stać na porządne plastikowe okna ... Zmorą były także miejsca parkingowe ! Kto zaparkuje auto na Wildzie w weekend w 5 minut ten jest szczęściarzem ! Okolica niezbyt fajna jak to Wilda ... psie gówna, menelstwo itp. Co do egzaminów - niektóre były naprawdę ciężkie ale ogólnie nie tak źle. Od strony praktycznej nauczyłem się dużo o bazach MySQL, było programowanie w Visual Basicu (C#, C++) ale to mnie mniej interesowało. Bazy danych wysoki poziom ! Niektóre zajęcia z innych przedmiotów zupełnie niepraktyczne i nieprzydatne, strata czasu ale tak jest na każdej uczelni. Jeżeli chodzi o wykładowców - większość z Politechniki i Akademii Ekonomicznej. Podsumowując - WSKiZ to dobra szkoła, ma pewne mankamenty i niedociągnięcia ale ogólnie miło wspominam, jakoś te 4,5 lata przeleciało a tytułu naukowego już nikt mi nie odbierze chociaż myślę, że lepiej wybrać placówkę która jest bardziej "rozwinięta" ;)
grzegorz
mój szwagier twierdzi, że kiedys WSKIZ byl w Poznaniu na równi z WSB i WZZiB, to byly najlepsze uczelnie i szly łeb w łeb, jelsi chodzi o reklamy, liczbę studentów, poziom, teraz wygląda to ponoc słabiej, bo WSKIZ stacił wielu studentów, WSZiB to juz w ogóle porażka, ale z tego cow iem, to WSKiZ staraja sie wrócić do top3, postwaili na studia inzynierskie, techniczne, chca być alternatywa dla politechniki Poznańskiej, pytajcie obecnych studentów, a pewno powiedzą Wam więcej, jak jest teraz, ja słyszałem, ze sie staraja i dobrze ich to wychodzi
18.08.2013
18.06.2013
Anka
Studiowałam na WSKiZ, Zarządzanie, potem na drugi stopień bez problemu dostałam się na UE, nie mam problemów z sesją na UE, więc merytorycznie WSKiZ mnie świetnie przygotował na dalszą edukację. Jeśli ktoś się zastanawia, warto przemyśleć, szczególnie, że aktualnie mają promocje -30% :)
tomasz
jestem pod wrazeniem strony internetowej tej uczelni, przegladam wiele wizytowek i musze powiedziec, ze tu jest wszystko czytelne i latwe do znalezienia, dla przykladu poznanski UAM to jedna wielka porazka i wstyd, moze strona www nic nie znaczy, a moze wlasnie pokazuje podejscie szkoly do maturzysty, kandydata na studia, starania ogolne, jeszcze WSB mi sie podoba (nie tylko strona ale i szkola), waham sie miedzy WSKIZ a WSB,
10.06.2013
22.01.2013
mm_2013
Ja wolę zarządzanie na WSKiZ, niby takie "oklepane" ale jak popatrzycie na staże UM Poznania, które ruszają już w marcu - a zapisy trwają to studiując na tym kierunku macie szansę się dostać prawie do każdego wydziału... a w Wyższej Szkole Komunikacji i Zarządzania jest nowa specjalność na tym kierunku zamiast "marketingu" - handel i marketing ( wiele ciekawych przedmiotów np. z CSR ).
SadFace
Każdy ma swoje zdanie na temat danej uczelni. Ktoś, kto się zraził czymś nie będzie chciał słuchać, że warto tu studiować. Ja mogę mieć swoje zdanie i przekonywać was, że Wyższa Szkoła Komunikacji i Zarządzania w Poznaniu jest dobrą szkołą i polecam studia tam. Ale najlepiej jak każdy przekona się na własnej skórze. W każdej chwili można przecież zrezygnować :P
12.12.2012
23.11.2012
włodek
moja znajoma studiowała tu zarządzenie i inżynierię produkcji i teraz robi magisterkę na polibudzie i bardziej chwaliła sobie studia na WSKiZ w Poznaniu. Więc to chyba zależy od kierunku i podejścia do uczelni. Ona mówiła, że na polibudzie ma dużo więcej niepotrzebnych do niczego przedmiotów i lepiej było tutaj niż na polibudzie, ale to tylko jedna opinia...
misia
odradzam tą uczelnię. Wszystko robione tu jest pod kasę. Wykładowcy nie chcą uczyć, a odbębnić godziny pracy i iść do domu.. Przed przystąpieniem do tej szkoły warto dokładnie przeczytać umowę, ponieważ jest wiele kar finansowych. Radę ostrożność przy wyborze tej uczelni!
23.11.2012
28.09.2012
marika
najwyższe stypendia dochodzą nawet do 1000zł, a otrzymują je oczywiście studenci z najlepszymi wynikami
tomek
a jak przedstawiają kwoty tych stypendiów? i komu przysługują??
28.09.2012
28.09.2012
marika
@tomek: jest to kierunek zamawiany ale to zależy od uczelni, wiem, ze UW, UMK i AGH w Krakowie mają ten kierunek jako zamawiany. Głównie korzyści przysługują uczelniom gdyż dostają one środki na organizowanie kursów dla studentów, unowocześnianie programów nauki czy nowy sprzęt do nauki. Dla studenta zaś główną zaletą jest to ze może on dostawać stypendia motywacyjne.
tomek
słyszałem, ze ochrona środowiska jest kierunkiem zamawianym to prawda? i jakie korzyści na student uczący się na takim kierunku??
28.09.2012
06.09.2012
stronka zajefajna
racja, sie poprawili mocno pod wzgledem pr, tylko czy jeszcze na samej uczelni jest rozowo i pieknie?
wejdzcie na stronke WSKIZu
maja nowa stronke www, jest super, bardzo fajna, bardzo przyjazna, w porownaniu z tamta - kosmos,
06.09.2012
01.09.2012
stypka
@solasi: a stypendium dostajesz tylko za wyniki w nauce czy jeszcze jakieś inne czynniki na to wplynely, no zangazowanie w zycie studenckie, konferencje itd? bo ponoc mialy byc jakies zmiany w przyznawaniu stypendiow, ale nie wiem czy dotyczy to tez szkol wyzszych, czy moze tylko uniwersytetow. albo moze wyzsza szkola komunikacji i zarzadzania ma niezalezny program stypendialny?
solasi
jest calkiem spoko. Akurat studiuje ZiP. Kazdy znajdzie cos dla siebie, z tym, że trzeba posiadać chociaż śladowe ilości wiedzy i motywacji do nauki. Szkola dosc droga ale mozna pogodzic ja z jakas praca albo ja jak dobrze sie uczyc i dostac stypendium w kwocie ok 500 zł/ miesiac. pozdrawiam
29.08.2012
24.08.2012
gniewko
Wyższa Szkoła Komunikacji i Zarządzania w Poznaniu przyciągnęła mnie swoim położeniem w stolicy wielkopolski oraz ofertą dość niskiej opłaty za studia, bo tez załapałem się na promocję. Tak czy siak często 'było za dużo miesiąca na pieniądze', no ale sprytny student musi jakoś znaleźć sposób na wiązanie końca z końcem. Także jak wasi rodzice nie mogą zapewnić nieprzerwanego dopływu gotówki proponuję już rozejrzeć się za pracą!
miss b.
@praktycznie: dobrze że to piszesz, może też skorzystam z tej promocji. bo czytam teraz opinie o szkołach wyższych i zastanawiam się na którą się zdecydować,a nie powiem że pieniądze grają małą rolę przy podjęciu decyzji!
15.08.2012
12.08.2012
praktycznie
wow, ale super, jak się zapłaci do 10.09 to jest -30% ceny studiów! skoro i tak w wakacje zarabiam żeby opłacić uczęszczanie do wskizetu w Poznaniu, to chyba skuszę się na tę ofertę, bo nie ma co przepłacać :)
course
Brał ktoś z was udział w jakimś z kursów oferowanych przez wyższą szkołę komunikacji i zarządzania w poznaniu oprócz matematycznego? widzę że oferta bardzo bogata, w wielu dziedzinach, ceny nie za wysokie, ale czy jakość też dobra?
24.07.2012
22.07.2012
myszka
Wlaśnie wróciłam z erasmusa! Co prawda powinnam była być w Polsce wcześniej, ale poznałam za granicą świetnych ludzi, u których zostałam na wakacje! Naprawdę polecam takie doświadczenie, jeśli macie wystarczającą średnią - łapcie miejsca na erasmusa! Niezapomniany czas :)
matma
weszłam tutaj wyszukać info czy da rade sie dostac na uczelnie po poprawianiu matury, a tu info o takim kursie. super , dzieki za napisanie o tym, poszukam czy jeszcze mozna dolaczyc, te by mi sie przydalo, bo sama nie ogarne.
11.07.2012
09.07.2012
Klaudia
Ja w zeszłym roku brałam udział w powtórce z matematyki na WSKiZ. Była ona zorganizowana na trochę innych zasadach. Prowadzącym był właśnie Pan Lech Kaczmarek, który jest zdecydowanie moim ulubionym matematykiem!! :) Najważniejsze, że zdałam po czym zapisałam się na Zarządzanie i Inżynierię Produkcji na WSKiZ, nie żałuję i dzięki cierpliwości wykładowcy, nawet matematykę przeszłam na pierwszym roku, z trudem, ale dla chcącego nic trudnego!! :) Dało mi to zastrzyk motywacji.
dudi
maturzystko, musisz się przyłożyć do tego kursu to oczywiste, ale też i w domu musisz sama powtarzać. to nie jest tak, że wykładowca Ci jakoś magicznie wsadzi wiedzę do głowy. Nie możesz myśleć w ten sposób, tylko musisz też sama dbać o to, żeby nauka nie trwała tylko godzinę podczas kursu, bo nic nie utrwalisz.
06.07.2012
05.07.2012
maturzystka
Nie zdałam matury z matematyki :( zapisałam się na bezpłatny kurs z matematyki, który będzie prowadzony przez Wyższą Szkołę Komunikacji i Zarządzania. Słyszałam, że kurs ten będzie prowadził Pan Lech Kaczmarek, czy znacie tego wykładowcę? czy jeśli się przyłożę do tego kursu zdam poprawkę? :(
pr
@Adrian: Szkoły niepubliczne i tak kupę kasy zbijają na studentach, szczególnie te najbardziej popularne a wyższa szkoła komunikacji i zarządzania w poznaniu jest całkiem popularna, więc mogą sobie pozwolić na promocje i to się chwali ;) zamiast zbijać kasę na każdym, wolą przyciągać promocjami. i to pochwalam :D
20.06.2012
18.06.2012
Adrian
Bardzo mi się podoba, że zapisując się (w zeszłym roku) mogłem skorzystać z promocji -50% na czesne a w tym roku zostaje wdrożony program lojalnościowy i w dalszym ciągu mogę starać się obniżać swoje czesne, kto wie, może nawet będę mógł studiować za darmo i to mi się podoba! Bo nie sztuka jest dać promocję na początek a potem zdzierać za wszystko, na WSKiZie pod tym względem jest bardzo OK! Opłat za poprawki czy egzamin dyplomowy też nie ma, z czym się spotkałem na innych uczelniach;/
Wiki
Kalina zgadzam się z Tobą, najlepiej wpaść na uczelnię. To będzie najbardziej rzetelna informacja. Z tego co się orientuję to w rekrutacji pracują studentki uczelni zatem domyślam się, że znają uczelnię i dużo mogą o niej powiedzieć:) Osobiście polecam, mila atmosfera, profesorowie z UE, politechniki zatem poziom zadowalający.
11.06.2012
09.06.2012
wskiz
w październiku wybieram się na studium podyplomowe Kierownik Zespołu Projektowego, bardzo ciekawa jest jego oferta programowa, szczególnie przedmiot projekty unijne. ciekaw jestem jak będą wyglądały zajęcia, ma ktoś może jakieś informacje na ten temat? dzięks z góry
kalina
@gandi: w pełni się zgadzam, mam wrażenie że sama pisałam ten komentarz. tak jak napisałeś w ostatnim zdaniu - jeśli ktoś ma wątpliwości, niech wpadnie na uczelnię - ja to zrobiłam przed rekrutacją i nawet zagadałam do kilku studentów, owszem - nie wychwalali wskiz pod niebiosa, ale wszyscy byli zadowoleni z poziomu nauczania, więc powiedziałam - czemu nie? i nie żałuję że tutaj studiuję :)
31.05.2012
31.05.2012
gandi
ja wybrałem tę uczelnię jako PIERWSZĄ i JEDYNĄ, na mojej liście... Studiując zarządzanie, spec. MARKETING (a teraz wchodzi nowa nazwa HANDEL i MARKETING) wybrałem dobrze, nie narzekam, czasami dostałem w kość, i nie powiem że Uczelnie Publiczne są lepsze...??!! Większość przedmiotów się pokrywa, są z tymi samymi DOŚWIADCZONYMI wykładowcami, którzy uczą na PP, UE czy UAM... A wiedza wymagana na niektórych zajęciach jest dużo większa... I nie wszystko tak łatwo się zdaje... Na pewno lepsze warunki, jeżeli chodzi o naukę, mniejsze grupy, przestrzeń i możliwość indywidualnych konsultacji w każdej możliwej chwili! WSKiZ przede wszystkim tworzą ludzie z PASJĄ, tak jak Pani dr Agata Kicińska, która aktywizuje studentów do działania, myślenia i zdobywania doświadczenia w czasie trwania studiów, a nie po, kiedy już powinniśmy rozpocząć pracę. Ja jako student nie żałuję, wręcz jestem wdzięczny za pomoc w rozwoju intelektualnym, ale zdecydowanie za PRAKTYCZNĄ WIEDZĘ, którą otrzymałem od kadry naukowej. Kwestia wybory zależy od człowieka, który powinien sam, zdecydować do czego dąży, lepiej swoje cele postawić dużo wcześniej, i dążyć do nich małymi kroczkami... Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, niech wpadnie na uczelnię, zobaczy jak to wygląda, odwiedzi rekrutację, porozmawia ze studentami...
alina
taka uczelnia nie powinna być moim zdaniem niczyim pierwszym wyborem. tak naprawde jesli ktos probuje sie dostac na studia, to powinny pojawić się jakieś ambicje, chcęć dostania się w miejsce jak najlepsze, a wyższa szkoła komunikacji i zarządzania w poznaniu do takich nie należy. jest średnia poziomem, przeciętna. i moim zdaniem dobra jako szkoła drugiego wyboru.
29.05.2012
15.05.2012
Mia
Ile ludzi dostaje się, a ile utrzymuje na zarządzaniu? Ile jest miejsc na specjalności 'Marketing'? I w ogóle ile zazwyczaj studentów przyjmuje się na ten kierunek? Myślicie że lepiej studiować ten kierunek na WSKiZ niż na UAMie? sorry że same pytania, ale już sama nie wiem co począć i gdzie się zgłosić na studia...
Daria
Niedługo na WSKiZ odbędą się warsztaty grafiki komputerowej, prowadzone przez amerykańskiego wykładowce. Nie mogę się doczekać!! Szczególnie, że wykładowce miałam przyjemność poznać już podczas Dni Praktyków i było mega ;) Dla mnie to duże wyzwanie językowe i komputerowe ;P Lubię takie eventy. :)
27.04.2012
18.04.2012
POMOCNY
mariusz.18@wp.pl W sprawie znalezienia lokum można pisać (na stałe i na weekendy) Szczególnie zapraszam studentów WSKiZ'u Pozdrawiam :)
Aga
Niestety uczelnia nie posiada akademika, ale jest w niej cała masa pomocnych studentów. (Czasem na etapie rekrutacji można zostawić kontakt i tam miłe Panie zawsze coś doradzą) Podaj maila, to spróbuję Ciebie skontaktować z kimś, kto szuka lokatorów, bądź sam wynajmuje pokój. Serdecznie pozdrawiam. Studenta Ochrony środowiska i Zarządzania. Ps. A szkołę polecam.. sam fakt, że studiuję na 2 kierunkach potwierdza to, że bardzo mi się tutaj podoba, za studia nie płacę, w końcu system stypendialny to nie jest mit, on u Nas rzeczywiście działa więc warto się zainteresować ;-)
18.04.2012
20.03.2012
dzieki
fajnie, że piszecie, a czy ta uczelnia ma swój akademik albo jakis tani hotel, zeby mozna skorzystac w weekendy? albo pomaga z znalezieniu lokum dla studentow zaocznych?
harry_potter
Automaty i Robotyka na WSKiZ OK, krótko i na temat, jak wszędzie nie jest łatwo bo kierunek techniczny, jednak daję radę, ja załapałem się na zniżkę w wysokości 30% na początek, jednak z tego co słyszałem to na targach w Poznaniu w tym roku były do wygrania bony edukacyjne i nawet się niejednemu poszczęściło... Pierwsza sesja za mną! Jak na razie pozytywne wrażenia! AAA... w najbliższym czasie szykuje się impreza WSKiZ-owa, widziałem dzisiaj plakat na korytarzu ;)
21.02.2012
21.02.2012
karola89
ukończyłam w lipcu zarządzanie (dzienne) na wskiz i jestem bardzo zadowolona z tego co wyniosłam z uczelni ;) I polecam tą uczelnię - fakt koszty, ale w końcu niezłe stypendium socjalne można dostać i wtedy ma się na kieszonkowe jeszcze xD Co do wykłądowców to są tacy, którzy na prawdę chcą nas czegoś nauczyć i tacy (mniejszość) co traktują nas przedmiotowo (szczególnie wykładowcy z państwowych uczelni ;/ ) Ale wszystko da się przetrwać i ukończyć szkołę na 5 ;)
michalK
mysle o studiowaniu kierunku Automatyka i Robotyka na wskizie, bede wdzieczny za informacje, jak wygladaja zajecia, skad jest kadra, co sprawia najwiecej trudnosci na pierwszym roku, jaki jest odsiew, ilu odpada, ogolnie wasze wrazenia i opinie ze studiow tutaj
17.02.2012
26.01.2012
rebel
Uczelnia niewspółmierna do kosztów, które na niej ponoszę. Zdecydowanie przymierzam się do zmiany uczelni.
tomasz
masz racje, ta uczelnia kiedys byla dobra, nawet w czolowce poznanskich uczelni prywatnych, to przez ostatnie lata \"zeszla na psy\"
25.01.2012
23.01.2012
absolwentka socjologii
Informatycy ze WSKiZu wypadali jakiś czas lepiej na konkursach niż z polibudy no i oczywiście uamu. Socjologię przenieśli do bankowej i dobrze bo wystarczająco konkurencji na rynku z tych specjalizacji już było... Wg mnie najważniejsi są wykładowcy i przynajmniej te 2-3 lata temu byli w kadrze bardzo dobrze dobrani nawet stricte praktycy, który potrafili ciekawie prowadzić zajęcia - z tym że najwięcej ze studiów wynosi się studiując dziennie... Zaocznie nie wiem czy bym akurat tą szkołe poleciła. Nie wiem również czy gdyby nie stypendium nie szkoda by było tyle kasy wydać, bo fakt jest taki słono karzą sobie płacić za wszystko.
do WC jeszcze
aha, teraz rozumiem, a napisz coś więcej o Polibudzie, na poznańskiej studiujesz, tak? na dziennych? informatykę? jaki był odsiew po pierwszym roku? bo nie ukrywam boje sie, czy dam rade?
13.01.2012
12.01.2012
WC
studiowałem jednocześnie na politechnice dziennie a w weekendy zaocznie na wskiz, ta szkółka wypadła w tym zestawieniu żenująco
Mr B.
Ja aktualnie jestem an 3 roku ZARZĄDZANIA na WSKiZ i jestem bardzo zadowolony! Studia dzienne pozwalają mi nawet pogodzić naukę z pracą. Nie wiem większych zastrzeżeń co do nauczania, wykładowcy dają czasami popalić, ale ogólnie z semestru na semestr do przodu! Jak się zacząłem udzielać na rzecz Uczelni zaowocowało to sporym stypendium, które powala mi pokryć czesne w 100% i jeszcze coś zostanie... Polecam WSKiZ jeśli chcesz łączyć praktykę z teorią i coś wynieść ze studiowania, a nie tylko odbębniać wykłady...
12.01.2012
12.01.2012
Andru
Mam pytanie do WC: co studiujesz lub studiowales we WSKiZ? Podaj konkretnie kierunek, rodzaj studiow, z czego byles lub nie byles zadowolony, no i kiedy studiowales? Ja akurat jestem starszym \"wypustem\", ale moja opinia o tej szkole jest dobra. Faktem jest, że wowczas nie nylo zbyt duzego wyboru wsrod poznanskich szkol wyzszych prywatnych, a na polibude sie nie dostalem. Ale z perspektywy czasu nie mam do WSKiZ wiekszych zastrzezen.
WC
słaba szkółka, tutaj sama propaganda niestety....
11.01.2012
09.01.2012
anlena
Studiuję na WSKIZ już 3 rok i podoba mi się tam. Wykładowcy są w porządku, to co na zajęciach przeważnie jest na egzaminie. W szkole uczniowie, samorząd są pomocni. Przez te lata dużo jednak było nauki (przedmioty ścisłe) i projektów na każdym semestrze po parę.... można było nie wyrobić :) Ceny są w miarę...
Solari
Jestem na Zarzadzaniu i Inzynieriii Produkcji i jest całkiem spoko. Wiadomo ze kazdego co innego interesuje , ja przykladowo jestem bardzo za nowymi tecnologiami i bez problemu odnalazlem sie na tym kierunku. Fakt, ceny sa zabójcze, inna sprawa ze jesli troche sie postarasz to dostaniesz stypendium i placisz jak ja 40zł / msc :) w razie pytan o uczelnie mail:bartsol21@gmail.com
09.01.2012
15.12.2011
Sebek
Mój kumpel studiował tam Zarządzanie i produkcję i był zadowolony. Tak przynajmniej twierdzi :)
gnatol
nie uważacie że przeginaja trochę z cenami??? według mnie 440 złotych za informatyke to lekkie przegiecie, nawet WSB ma coś w okolicach 375 złociszy na informie, no i chyba lepszą opinię jednak!
10.12.2011
29.05.2011
Fąfel
Na informatykę mozna isc smialo. Generalnie na techniczne, bo tu trzymaja poziom. Zreszta ta szkola od poczatku stawiala na inzynierow i ksztalcenie techniczne. Sprzet z przyzwoitej polki, oprogramowanie na legalu. Co do innych kierunkow, chyba bym sie nieco obawial. Ale popytajcie innych. Moja opinia o informatyce jest ok.
Adrian
Spiknę się z kolesiem, który studiuje w tej szkole informatykę. adriann1993@interia.pl
17.05.2011
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Politechnika Gdańska
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji