• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Wyższa Szkoła Uni-Terra w Poznaniu

uczelnia niepubliczna, woj. wielkopolskie, 61-527 Poznań, ul. Prądzyńskiego 53, (+61) 833 05 30, dziekanat@wsuniterra.pl

Wyższa Szkoła Uni-Terra w Poznaniu została założona w 2009 roku przez Fundację Uni-Terra, która obrała sobie za cel propagowanie idei integracji osób niepełnosprawnych. Uczelnia zajmuje się kształceniem kadry pedagogicznej pracującej z osobami borykającymi się z różnymi trudnościami. Od wielu lat edukuje przyszłych pedagogów, wychowawców, opiekunów, terapeutów i nauczycieli.

Szkoła daje możliwość podjęcia studiów pierwszego stopnia na kierunkach: dietetyka i pedagogika. Prowadzi także studia podyplomowe kwalifikacyjne i doskonalące. Oferuje profesjonalne szkolenia i kursy. Od wielu lat współpracuje z innymi państwami w ramach takich programów jak Erasmus, Tempus i Grundtvig.

Sprawdź specjalności oferowane na poszczególnych kierunkach i poznaj zasady rekrutacji na studia.


Ocena uczelni

6.60 / 10
69 głosów

Opinie (181)
Wyższa Szkoła Uni-Terra w Poznaniu, UniTerra Poznań

M
Czy istnieje grupa na Facebooku szkoły, żebyśmy mogli się poznać? :)
22.09.2022
03.09.2022
mmmm
Jak wygląda "zaludnienie" na dietetyce zaocznej? Kierunek wystartuje?
A.B.
Robiłam tam podyplomówkę z nauczania WOS. Większość online, część wykładowców słaba, część średnia, jedna osoba doskonała dr Przybylski - zajęcia z prawa człowieka wybitne łączą teorię i praktykę. Jedyna osoba która na swoich przedmiotach łączyła TEORIĘ Z PRAKTYKĄ. Najnudniejsze według mnie zajęcia to chyba dydaktyka. Na plusy uczelni zaliczam łatwość studiowania, cenę i ciekawą ofertę drugie za pół ceny. Panie z dziekanatu są mega miłe i starają się zawsze pomóc (choć wyglądają groźnie).
11.08.2022
08.08.2022
Grażyna
odpowiedź dla Xxx z dnia 06.08.2022
Do 15 września.
WS Uni-terra
odpowiedź dla Gosia z dnia 05.08.2022
Stacjonarna, niestety mała szansa
08.08.2022
07.08.2022
WS Uni-Terra
odpowiedź dla Kama z dnia 03.08.2022
Na tą chwile trwa rekrutacja
WS Uni-terra
odpowiedź dla Aga96 z dnia 04.08.2022
Specjalności są wybierane po 1 roku, uruchamiamy od 10 osób
07.08.2022
07.08.2022
WS Uni-terra
odpowiedź dla Xxx z dnia 06.08.2022
Obowiązuje kolejność zgłoszeń, wszystko zależy od kierunku studiów
Xxx
Do kiedy trwa rekrutacja?
06.08.2022
05.08.2022
Gosia
Pedagogika stacjonarna zostanie uruchomiona od października?
Grażyna
Rekrutacja trwa, kierunek cieszy się zainteresowaniem i jest duża szansa na uruchomienie kierunku.
05.08.2022
04.08.2022
Aga96
Czy jest gwarancja, że wybrana specjalność zostanie uruchomiona? Ilu musi być chętnych?
Grażyna
odpowiedź dla Kama z dnia 03.08.2022
Dzień dobry, licencjat z pedagogiki w tym roku akademickim zostanie uruchomiony w trybie niestacjonarnym. Zapraszamy na naszą stronę www.wsuniterra.pl
03.08.2022
03.08.2022
Kama
Czy pedagogika ruszy od pazdziernika ? Duże jest zainteresowanie?
Xxx
Wybiera się ktoś na pedagogike zaocznie od pazdziernika?
01.08.2022
01.08.2022
WS Uni-Terra
odpowiedź dla Daria z dnia 01.08.2022
Witam, zajęcia praktyczne realizowane są w Technikum gastronomicznym przy ul. Warzywnej
Daria
Witam, zaczynam dietetykę niestacjonarnie od października:)) jestem ciekawa jak wyglądają zajęcia praktyczne, gotowanie. Czy ma ktoś doświadczenie? Wiecie jak to wygląda? Czy ktoś może trochę opowiedzieć? :)))
01.08.2022
10.05.2022
Madi
Podbijam pytanie Natalii: czy ktoś studiuje tam/studiował arteterapię?
Natalia
Czy ktoś mógłby opowiedzieć coś o studiach podyplomowych z arteterapii? Bardzo będę wdzięczna za każdą opinię ;)
02.05.2022
27.09.2021
Ola
Czy wiadomo w jakich godzinach będą odbywać się zajęcia online i zjazdy na dietetyce niestacjonarnej? Nie wiem czy pogodzę z pracą.
Lidia
O to super Marlena i Ewelina, to możemy założyć grupę :)
23.09.2021
21.09.2021
Marlena
Może jakoś grupę na messengerze zrobimy? Nigdzie nie ma, bo nie ma uni terra ma spisie poznańskich uczelni.
Marlena
Lidia tak pierwszy rok,zaocznie, Poznań :)
21.09.2021
19.09.2021
Ewelina
Hej Marlena :D Ja też zaczynam od października zaocznie Dietetykę.
Lidia
Marlena będziesz studiować w Poznaniu i na pierwszym roku?
18.09.2021
16.09.2021
Marlena
Witam. Czy mógłby ktoś coś więcej napisać o uczelni? Jak wrażenia? Wybieram się zaocznie na dietetykę.
Lidia
Hej, jakie są przedmioty na 1. roku dietetyki klinicznej zaocznie?
14.09.2021
13.08.2021
WS Uni-Terra
odpowiedź dla Mada z dnia 11.08.2021
Zapraszamy do nas na dietetykę. Zajęcia w sobotę i niedzielews
Mada
Gdyby tutaj były zajęcia stacjonarnie to to bym została. Pracuję w domu, więc muszę wyjść do ludzi :)
11.08.2021
11.08.2021
Mada
Weronika jeżeli chodzi o dietetyke to tylko Wszuie mi już zostanie. Na UP zajęcia są także w piątki, więc odpada.
Dział Rekrutacji WS Uni-Terra
odpowiedź dla Weronika z dnia 30.07.2021
Dzień dobry, kierunek dietetyka z pewnością zostanie uruchomiony. Jest już wystarczająca liczba kandydatów. Zapraszamy serdecznie i czekamy na Was. Ruszamy z zajęciami w październiku.
04.08.2021
30.07.2021
Weronika
Zastanawiam się czy będzie dużo chętnych by utworzyć ten kierunek. Jak nie ta uczelnia to bierzecie inne pod uwagę jeśli chodzi o dietetyke?:)
Amanda
Ja w tym roku wybieram się na dietetykę zaocznie :)
28.07.2021
21.07.2021
Mada
Weronika ja jeszcze chwilkę muszę się zastanowić czy dietetyka tutaj czy bezpieczeństwo zdrowotne na WSB.
Weronika
Czy ktoś jeszcze wybiera się na dietetykę zaocznie? :)
19.07.2021
28.06.2021
Mada
Ja wybieram się na dietetyke zaocznie. Zależało mi jednak, żeby nie była to nauka tylko online. Przed chwilą rozmawiałam z panią z uczelni i mówiła, że zajęcia będą odbywały się hybrydowy, chyba że wiadomo pandemia.
Wiktoria
Mads,wybierasz się na dietetykę ? ;) Iwonko,dziękuję za odpowiedź :) !
29.05.2021
22.04.2021
Iwona
Studiuje dietetykę od września tego roku. Jestem zadowolona, wykładowcy wporządku. Materiał wydaje się nieco okrojony spowodowane to jest nauczaniem online. Jeżeli masz mało czasu, interesujesz się dietetyką to jest to kierunek i uczelnia dla Ciebie :) Ale trzeba dodać, że kontakt uczelnia jest trudny i trzeba się trochę nadzwonić żeby się czegoś dowiedzieć (szczególnie w sprawach praktyk)
Mads
Witam! Podpinam się pod pytanie Wiktorii.
18.04.2021
03.01.2021
Wiktoria
Witam!Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat studiowania dietetyki ? :)
Beti
Witam, mam pytanie, czy ktoś robił studia podyplomowe z matematyki? Jeśli tak, proszę o podzielenie się opinią na ten temat, pozdrawiam.
12.10.2020
18.09.2020
Ilona
Czy Wy też macie problem z dodzwonieniem sie na tą uczelnię? Ja próbuję na rózne numery podane na stronie w zakłądce kontakt i nic.... echo, nikt nie odbiera - info 'zostaw wiadomość". Przy okazji pytanie? czy oni mają tylko dietetykę? Bo wydawało mi się, że wczesniej była tez pedagogika w ich ofercie?
Xxx
Witam!Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat dietetyki ? ;)
14.08.2020
13.08.2020
Andrzej
Są tu jakieś osoby, które kończą rób robią jakiś kierunek pedagogiczny?
XXXYYY
Jest ktoś w stanie powiedzieć kilka słów o kierunku wychowanie fizyczne i zdrowotne? Jak to tam wygląda?
24.12.2019
07.10.2019
Absolwent
Uczelnia przez 3 lata daje pozory, że wiedzą co robią. Jednak gdy dochodzi do obrony to okazuje się, że uczelnia jest niekompetentna. Promotor nie odpisuje przez 2 mięsiace. O terminie obrony dowiadujesz się tydzień wcześniej... tragedia
mejke
Od pewnego czasu dość poważnie zastanawiam się nad studiami o kierunku dietetyka. Z racji tego, że na maturze zdaje tylko przedmioty humanistyczne to uczelnia prywatna jest moim jedynym wyjściem. Czy ktoś studiuje dziennie dietetykę i mógłby co nieco opowiedziec o niej? bez roznicy czy publicznie, czy w wiadomości prywatnej. Nie ukrywam, że zależy mi na dobrym przygotowaniu do zawodu. Chciałabym po prostu wiedzieć czy warto, czy może lepiej przeczekać rok i dopiero po dopisaniu przedmiotów scislych (biologii i chemii) spróbować dostac się na uczelnię publiczną. Będzie mi niezmiernie milo jesli jakas dobra duszyczka udzieli mi odpowiedzi na to pytanie;))
29.05.2019
22.03.2019
Admin
Komentarz usunięty.
iwcia
od kiedy oni mają studia na dietetyce?
21.11.2018
16.11.2018
wychowanie fizyczne i zdrowotne
kto może napisać coś wiecej, jak jest na kierunku wychowanie fizyczne i zdrowotne?
Magda
Hej. Wybiera się ktoś z okolic Nowego Tomyśla, Zbaszynia, Opalenicy na dietetykę zaoczną?
28.09.2018
13.09.2018
Monika
Hej.czy ktoś sie wybiera z kostrzyna na dietetyke zaocznie??
Grzegorz
Wybieram się na dietetykę zaoczna. Czy ktoś wie ile godzin praktyk trzeba odbyć w ciągu 3 lat?
01.09.2018
28.08.2018
Szymon
Ja wybieram sie na dietetyke zaoczną ale jeszcze jest to czekanie na odpowiedz od nich czy przyjeli ..
Patrycja
witam,czy ktoś wybiera się na podyplomówkę z wychowania fizycznego i gimnastyki korekcyjnej z okolic Wrześni?
23.08.2018
25.07.2018
Agnieszka
Kto wybiera sie na dietetyke zaoczna ???
Weronika
Wybiera się ktoś może na wychowanie fizyczne i zdrowotne. Poleca ktoś?
08.07.2018
02.07.2018
Szymon
Cześć wybiera też się ktoś na dietetyke zaoczną??
agi
czy ktoś wybiera się na pedagogikę specjalną na 2017/2018 w Uni Terra Poznań
04.10.2017
03.10.2017
Pati
Są tu jeszcze jakieś osoby, które zaczynają pierwszy semestr dietetyki?
kasia
Zaczyna ktos pierwszy semestr dietetyka w roku 2017/2018 w uni-terra?
17.09.2017
13.06.2017
Paula
Zamierzam wybrać się na dietetyke zaoczna, polecacie?
Absolwentka
Pati, zapomniałam dodać, a pewnie i to większość interesuje. Szkoła oferuje pakiet stypendialny: Naukowy i socjalny. Jeśli spełnisz wymagania- na każdy rok akademicki zostanie przyznane co miesięczne stypendium :)
05.06.2017
05.06.2017
Absolwentka
Pati, rozumiem że wahasz się między prywatnymi uczelniami? Osobiście nie żałuję, że wybrałam Uni Terra. Przedmioty są interesujace (pod warunkiem, że szczerze kręci Cię żywienie, reakcje organizmu na żywność etc). Wykladowcy w wiekszosci dobrze przekazuja wiedze. Jedni bardzo duzo wymagaja, inni mniej. Czesto trzeba robic prezentacje na rozne przedmioty. Jednak tak przyswajasz tez wiedze na egzaminy i jestes lepiej przygotowana do zawodu. Z Dziekanatem nie mialam wiekszych problemów, choć wiem, ze glosy sa podzielone. Sale wykladowe nie sa typowo uniwersyteckie, ale chyba idziesz do szkoly dla nauki, a nie pieknych pomieszczeń? Problem stanowia praktyki, bo szkola wymaga byś przez 3 lata odbyla je w 7 roznych placówkach. A nie wszyscy chca przyjmować studentów. Oczywiste jest, że nauczysz się tyle, ile sama się przyłożysz do materiałów . Pozdrawiam :)
Pati
Hej :) mam w planach wybrać się na dietetykę zaoczną ale ciągle się waham z wyborem uczelni...więc jeśli jest tu ktoś kto studiuje na WS-UNITERRA to bardzo bym chciała poznać waszą opinie o tej uczelni.
12.05.2017
16.03.2017
Klaudia
Czy wybiera sie ktoś z Was na dietetykę zaoczna w tym roku? Pozdrawiam
filia
tak, szkoła ma filię w Białymstoku, są tam studia I stopnia i podyplomowe (chyba dla nauczycieli ale nie jestem pewna)
27.02.2017
10.02.2017
filia w Białymstoku?
czy ta szkoła ma swoją filię w Białymstoku?
Mateo
Jak jest na pedagogice? Bo nwm czy sie tu wybrac :D
05.11.2016
25.10.2016
Dorota
plan masz na stronie i jest ogólnie dostępny - ściągnij sobie, godziny są różne. Wrażenie słabe, szkoła nie dostosowana, wykłady na stołówce, ogólnie słabo. Liczyłam na coś lepszego.
Karola
Mam wielkå prośbè. Czy ktoś ze studentow dietetyki niestacjonarnej może mi powiedzieč jaki macie plan zajèć2016/2017? Ile zjazdôw w miesiacu? Ktory zjazd już za sobá? Jak wyglada szczegolowy plan? O ktorej konczycie w sobotè a o ktorej w niedzielè? Jak wrażenia? Za wszelkie infirmacje bedé bardzo wdziéczna😊
23.10.2016
18.10.2016
Mikkka
Karolu, co miałeś na myśli przez to zboże? Bo główkuję i nie bardzo wiem o co chodzi :D
Karol
Też dostałem papier że jestem przyjęty na dietetykę. Mam tylko nadzieję że wykładowcy nie traktują zboża jako idealnego źródła białka, jak było to na awfie. W przeciwnym wypadku nie pozostanie mi nic innego jak zaprosić ich na konsultację :D
26.09.2016
26.09.2016
Karol
Też dostałem papier że jestem przyjęty na dietetykę. Mam tylko nadzieję że wykładowcy nie traktują zboża jako idealnego źródła białka, jak było to na awfie. W przeciwnym wypadku nie pozostanie mi nic innego jak zaprosić ich na konsultację :D
ewe
Kierunek będzie uruchomiony, bo dostałam decyzję o przyjęciu.
24.09.2016
18.09.2016
gość13
Arleta - skąd taka informacja? Jakieś 2-3 miesiące temu dowiedziałam się, że na dietetykę mają już komplet. Ogólnie czy ktoś z kandydatów na dietetykę w trybie zaocznym dostał już jakąś informację na temat tego, czy został przyjęty na uczelnię albo chociaż wie, kiedy wszystkiego się dowiemy? :)
Arleta
Słyszałam, że może nie być dietetyki.
16.09.2016
14.09.2016
ewe
Hej, czy wybiera się może ktoś z Gorzowa Wlkp. na dietetykę (studia niestacjonarne)? Pytam w celu wspólnych dojazdów.
Anastazja
abiturientka - jak płacę to wymagam, a zdecydowanie nie zadowalają mnie zepsute toalety, ławki, rzutniki itp. Spędzamy tam wiele godzin zmęczeni po całym tygodniu pracy, to niech chociaż będzie to w jakiś sposób przyjemne, bądź ułatwiające spędzenie tam czasu. Co do dziekanatu, wszystko zależy na kogo trafiłaś, dla "nowych" są zawsze dostępni oczywiście muszą się jakoś pokazać, potem mają Cię w d****
10.09.2016
23.08.2016
Klaudia
pfy... na maile odpisują, dobry żart, chyba, że zaczynasz od października znaczy, że dopiero I rok przed Tobą, to tak... na początku są miłe :D ale potem ech... ja na odpowiedź czekam już 5 dni. Nie mam jak zadzwonić, bo w pracy za krótkie przerwy mam, a niestety pracuje w tych godzinach co oni i nic mailowo się dowiedzieć nie mogę. Toalety fakt do nauki nic nie mają, ale mnie też wkurza to, że płaci się tyle, a szkoła w opłakanym stanie. To w jakich warunkach się uczysz ma znaczenie, bo co z tego że wykładowca robi prezentacje i każe Ci z nich robić notatki, jak nic nie widzisz, bo nie ma w sali zasłon, rzutki nie działa dobrze itp. Poziom nauczania zostawia wiele do życzenia. Ja osobiście się przenoszę do innej uczelni, cena podobna, komfort, przyjazny dziekanat i przede wszystkim nauczanie na wyższym poziomie :D
abiturientka
A co mają toalety do poziomu nauczania? ToiToi'e na drodze do Morskiego Oka też są w opłakanym stanie a ludzie i tak z nich korzystają bo co to ma do górskiej wycieczki? Musisz - idziesz, nie - to nie. Grunt, że są. Nieważne w jakich warunkach się uczysz (choć wiadomo, że lepiej w lepszych) a ile wiedzy z tej szkoły wyniesiesz. A co do kontaktu - ja nie narzekam. Każdy telefon, który wykonuję, odbierają. Na maile też odpowiadają bez większych problemów. Zaczynam od października ;)
23.08.2016
23.07.2016
Anastazja
Szkoła średnia, warunki nauczania fatalne ( stare budynki, zepsute rzutniki w salach, brak komputerów, zasłon nie wspomnę już o fatalnych toaletach) nauczyciele często mają nas gdzieś, traktują to jak dodatkowy zarobek i to widać. Dziekanat ech... jak już się dostaniecie do szkoły to tylko chodzić osobiście lub molestować telefonicznie, bo na maile nie odpisują, a i telefon rzadko odbierają. Ostatni rok przede mną dlatego śmiało mogę powiedzieć, że szkoła jest porażką. Dlatego pewnie ma też tak mało studentów.
adelina77
Pracodawca patrzy przede wszystkim na wiedzę i na to w jaki sposób podchodzisz do pracy, znam osoby, które ukończyły PWSZy (powszechnie źle oceniane), a pracę mają lepszą niż Ci po uniwerkach...
19.07.2016
18.07.2016
abiturientka
Sama ranga 'Uniwersytet' albo 'Akademia" wskazuje na wysoki poziom i prestiż w odróżnieniu od 'Szkoły Wyższej'. Wybieram się zaocznie na dietetykę ale nadal zastanawiam się czy wybrać Uni-Terrę czy Uniwersytet Przyrodniczy. Znajomi odradzają UP bo ponoć poziom nauczania to dno, rodzina mówi, że pracodawca inaczej patrzy jak się ma skończony uniwerek... i jestem w kropce :( Doradzicie? Ktoś jest już po dietetyce w UT i może się tak na 'świeżo' wypowiedzieć?
dietetyka2016
A może ktos mi poda różnice studiowania tu a na uczelniach państwowych co sie traci co zyskuje? Jest ktos może kto po długiej przerwie od nauki wybiera sie na dietetyki i powiedzmy jak tak bywa z upływającym czasem ma luki w biologi i chemi ? pozdrawiam
06.07.2016
30.06.2016
Dietetyka
nie chodzi o przesiew. Tylko o to, że mało osób się do nich zgłasza i mało osób studiuje...
Mara
na każdej uczelni jest przesiew, u mnie kandydatów było chyba z 300, dostało się 150 a studia ukończyło niespełna 70
14.06.2016
10.05.2016
Dietetyka
Wydaje mi sie że warto skorzystać ze strony wybierzstudia i zobaczyć, ile uczelnia miała kandydatów i ilu ma studentów... to trochę słabo o niej świadczy
baśka
moim zdaniem określenie "trudne" jest bardzo subiektywne, jeśli jesteś systematyczna, nie lubisz sobie robić zaległości, nie zaczynasz się uczyć 5 godzin przed egzaminem to z pewnością nie powiesz, że są trudne
16.04.2016
28.03.2016
agnieszka
witam mam pytanie co do kierunku dietetyka trudne sa przedmioty i czy trudne sa zaliczenia?
odp. dietetyka
Jestem studentką dietetyki na WS Uni-Terra i mogę Ci jedynie z doświadczenia odpowiedzieć, że na tej uczelni kierunek ten prowadzony jest dobrze, wydaje mi się, że lepiej niż w Wyższej Szkołe Zdrowia Urody i Edukacji słysząc opinie moich znajomych, którzy tam studiują. Specjalizacji więcej do wyboru i jak dla mnie są ciekawsze, wykładowcy odpowiednio podchodzą do swoich obowiązków. Gdybym miała ponownie wybierać wybrałabym tak samo.
29.02.2016
04.02.2016
dietetyka
która z poznanskich szkół wyższych (prywatnych) ma najlepiej prowadzony kierunek Dietetyka??? Czy jest jakaś instytucja, ktora wydaje takie opinie i rekomenduje sprawdzone pod tym kątem uczelnie? Kto jest autorytetem w takiej wąskiej kwestii, jak najlepszy kierunek dietetyczny (najlepsza kadra, najlepsi praktycy specjaliści, najlepsze staże, itd.). Czy sami studenci rozmawiają na ten temat i mają porównanie i rozeznanie z temacie??? Jak wypada np, Uni Terra w porównaniu z Wyższą Szkołą Zdrowia i Urody i Edukacji???
jola
Fajna szkoła polecam. bardzo dobre warunki, wszystko jasne i czytelne, zjazdy kameralne. Teraz robię drugi kierunek na innej znanej uczelnii w Poznaniu i to co tam zobaczyłam w porównaniu z WSUNITERRA to kompletna porażka. Bardzo żałuję, że WSUNITERRA ma tak wąski zakres kierunków.
31.10.2015
29.09.2015
zadowolona studentka
a mnie się podobało, skończyłam specjalną i żałuję, że nie ma tutaj magisterki, ciekawe zajęcia choć za dużo przesiedzianych niepotrzebnie godzin. POLECAM!!!
Beata
Hej :)czy ktos sie wybiera na zaoczną dietetykę? to piszcie:) beata93@onet.eu
24.09.2015
17.09.2015
ARLETA
Dietetyka zaoczna moze jakis kontakt ? :) poznamy sie przed rozpoczeciem:)
marcinek1104
Hej wam jak wygląda sytuacja na podyplomowe dietetyce sportowej? To znaczy jaki poziom? Jakie podejście mają wykładowcy i czy dużo informacji się powtarza z dietetyki licencjackiej lub magisterskiej?
14.09.2015
06.09.2015
Edyta
Witajcie, Myślę o pedagogice specjalnej w trybie niestacjonarnym proszę dajcie znać czy opłaca się studiować na tej uczelni, czy jest wysoki poziom i jak odbywają się zjazdy?w soboty i niedziele? Pozdrawiam
Olga
Madzia - nie mogłaś skończyć w zeszłym roku dietetyki, bo tyle lat to oni tego kierunku nie prowadzą
31.08.2015
30.08.2015
fifi
chyba już ni mają filologii angilskiej w tej szkole, na stronie jest dietetyka i pedagogika specjalna
Mariusz
Myślę o zaocznej dietetyce, ktoś jakieś info większe o tej uczelni ? ;) Kontakt mariusz-1992@o2.pl
05.08.2015
28.07.2015
Agata
Wybiera się ktoś na zaoczną dietetykę :) Może jakiś kontakt?:)
Olka
Jeśli ktoś wybiera się na dietetykę/zaocznie i ma ochotę na jakąś wcześniejszą integrację to zapraszam do kontaktowania się :* moj email - ola.swiniarska@vp.pl
19.07.2015
08.07.2015
Madzia
dietetykę polecam w zeszłym roku skończyłam :)
nata
Witam, na jakiejs stronie znalazłam że w Poznaniu jest kierunek "filologia angielska z przygotowaniem pedagogicznym" ale na stronie głownej UNI-Terra nie ma wgl filologii, więc jak to jest ? jest ten kierunek czy nie ? bo widze tylko że jest dietetyka i pedagogika specjalna ... bardzo prosze o wytłumaczeie
23.06.2015
11.05.2015
Alamala
Polecam pedagogikę, jak najbardziej można wybrać tę uczelnię z czystym sumieniem. Fajne specjalizacje, doświadczeni wykładowcy. Ale jeżeli ktoś by chciał tu iść na dietetykę, to zdecydowanie odradzam - bardzo mało zajęć praktycznych, dużo przedmiotów zapychaczy, lepeij wybrać inną uczelnię.
Kuba
Kto idzie na zaoczną dietetykę pisać alegrook@gmail.com Razem raźniej :)
03.05.2015
08.04.2015
Ola
Hej:) wybiera się ktoś na zaoczna dietetykę? jesli tak to chetnie poznam:) tez planuje isc :))
ramona...
ja polecam, mam kilki znajomych studiujących filologię w tej uczelni, ja również starałam się dostać na ten kierunek ale na uniwerek i zabrakło mi 2 pkt, a miałam z rozszerzenia ok 58% z angielskiego, ostatecznie wybrałam pedagogikę specjalną w Uni Terra i jestem zadowolona z tej decyzji ;)
24.03.2015
21.01.2015
pomocy
mam dylemat, chciałabym dostać się na kierunek filologia angielska, czy polecicie tą uczelnię czy może wybrać uniwerek? ile punktów powinnam zdobyć na maturze z rozszerzenia?
daria88
jak to inna? wszystko się zgadza ;)
30.12.2014
18.10.2014
UNI Terra ???
coś mi się nie zgadza z ta szkołą, bo na na stronie jest zupełnie inna nazwa !!! o jakiej uczelni Wy piszecie? bo się pogubiłam
Kasia
Hej:) Paulina jest już aktualny grafik na stronie, też na niego czekałam. Ja również wybieram się tam na dietetykę zaocznie. Jeśli ktoś chce się poznać to mój nr GG 51525611 :)
29.09.2014
22.09.2014
Ewa
hej jeżeli ktoś się wybiera na kierunek dietetyka/ zaocznie, proszę o kontakt. patrykpatio@o2.pl. A może jest ktoś ze Szczecina lub okolic?
Ewa
hej jeżeli ktoś się wybiera na kierunek dietetyka/ zaocznie, proszę o kontakt. patrykpatio@o2.pl. A może jest ktoś ze Szczecina lub okolic?
22.09.2014
18.09.2014
Paulina
Hej:) Pytanko do osób, które jak ja poszły na dietetykę wseiii... Czy też macie problem na ich stronce z planem zajęć? Po zalogowaniu jest plan zajęć od lutego! A nie ma nic o 1 semestrze.... Do zobaczenia na zajęciach;)
Tomi
A ktoś wie, czy w ogóle uruchomią dietetykę? bo słyszałem że moze nie być. ktoś się dowiadywał, bo nie wiem co robic :(. jest jakaś inna uczelnia w poznaniu? czy lepeij zostac tutaj?
27.08.2014
23.08.2014
Eli
Interesuje mnie kierunek dietetyka - zaocznie. Jeśli ktoś się wybiera w tym roku, to chętnie poznam:) mój numer gg to: 50280329 Pozdrawiam:)
OlaB
To prawda z dietetyką. Jestem po pierwszym roku i nikomu nie polecę tej szkoły. Gdyby nie to, że wylozyłam na nią dużo kasy to na pewno bym z niej zrezygnowała. przedmioty to czytsa teoria i to na słabym poziomie. Szkoła zdecydowanie bardziej skupia się na pedagogice, która podobno jest całkiem niezła i ciekawa, przynajmniej tak mówią znajomi.
28.07.2014
13.06.2014
Nina
Dietetyka - bardzo słaba. Wszystko na stronie pięknie wygląda, ale później już nie jest tak kolorowo. Nie mają tu doświadczenia w prowadzeniu tego kierunku, istnieje drugi czy trzeci rok(dietetyka). Jak bym mogła jeszcze raz wybierać, na pewno wybrałabym inną szkołę. Dietetykę z prywatnych w Poznaniu prowadzi też WSZUiE i słyszałam od znajomych, że tam jest lepeij, przynajmniej studentów się po ludzku traktuje i Panie w dziekancie miłe. Nie wiem, czy się nie przeniosę.
Ania
Wśród studentów są także osoby powyżej 30 roku życia
11.02.2014
11.02.2014
Ania
Zjazdy odbywają się dwa razy w miesiącu, sobota niedziela :)
zuza
Interesuję mnie zaoczna dietetyka i chciałabym wiedzieć ile jest zjazdów w miesiącu?
09.01.2014
18.11.2013
Ceraptor
Interesuje mnie kierunek dietetyka (zaocznie). Chodzą tam jakieś starsze osoby około 30tyki? Ciekawi mnie jak to wygląda? :)
Kasia
Co sądzicie o tej uczelni? poważnie się nad nią zastanawiam
31.10.2013
16.10.2013
Oliwka
Mowila wan Jakie super na drugim roju specjalizacje I co? Nam utwaorzyli tylko 2!!; W dziekanacie tez sie duzo nie mozna zawsze dowiedziec! Uczelnia wymysla sobie wlasne zasady duzo gorsze Od innych uczelni! Chcialam jeszcze zaznaczyc ze 1 rok wynosi prawie 4 Tys a na koniec nie ma specjalizacji pozniej bardzo duzy problem zeby sie przeniesc
Pau
Mam pytanie, czy zajecia sa co tydzien czy co dwa ?
14.10.2013
03.10.2013
Ana
także rozpoczynam w tym roku dietetykę zaoczną - w razie jakichkolwiek pytań zostawiam maila :) ana_siwinska@wp.pl
Emela
Zaoczna dietetyka-- też chętnie poznam ;P Warto założyć jakąś grupę na face.. w końcu przyda się w trakcie studiowania ;)
02.10.2013
02.10.2013
anita
dietetycy, napiszcie jakie macie pierwsze wrażenia o tej szkole i kierunku, jestem bardzo zainteresowana dietetyką i chciałabym za rok zacząć studia o takim kierunku ;)
Ala
11940385, to moje gg.. a żeby zobaczyć plan trzeba się zalogować wpisując maila którego podaliście w formularzu i jako hasło swój pesel i będzie ok ;) ja wybieram się na dietetykę, jak ktoś też to piszcie, chętnie kogoś poznam ;)
24.09.2013
24.09.2013
Saya
taaa.. dietetyka ma już w końcu plan:P trochę się naczekaliśmy:P
Klementyna
Ps. Podaję maila w razie w :) kbajew@gmail.com
23.09.2013
23.09.2013
Klementyna
Ale tam trzeba podać numer indeksu i hasło, których jeszcze nie mam xd
Klementyna
Gdzie? Nie mogę znaleźć...
23.09.2013
23.09.2013
Dominika
PS mamy już plan ;)
Dominika
ja również na dietetyke :)
23.09.2013
22.09.2013
Olimpia :)
Hej hej! Będzie mi bardzo miło poznać jakiegos super ludzia z pedagogiki specjalnej zaocznej! :) :) dubielolimpia@wp.pl
Mieliwka
gnoma@poczta.onet.pl Chętnie poznam kogoś z zaocznej dietetyki :-). Piszcie, jeśli zaczynacie studia tak jak ja, lub jeśli już studiujecie ten kierunek :-). Pozdrawiam i do miłego kontaktu
16.09.2013
11.09.2013
jajaja
ktoś na pedagogikę specjalną zaoczną? :)
Saya
gg694081 jeśli ktoś na dietetykę zaocznie to chętnie poznam:)))
11.09.2013
10.09.2013
Ola
Polecacie dietetykę? :)
Milena
Wiecie coś może na temat integracyjnego spotkania przyszłych studenciakó? :)
08.09.2013
08.09.2013
Ola
Banalne pytanie, ale potrzebne. Polecacie tą szkołę? :)
Ala
myślę, że są skoro rekrutacja jest dalej i nic nie jest napisane na stronie, że dla dietetyki rekrutacja jest już zamknięta ;)
06.09.2013
06.09.2013
Ania
nie wiecie może czy nadal są wolne miejsca na dietetyce?
Ala
Ktoś wie coś więcej na temat pierwszego zjazdu?
04.09.2013
03.09.2013
Klementyna
Ja na dietetykę :) Szkoda, że nie było chętnych na stacjonarne...
Klementyna
Ja na dietetykę :) Szkoda, że było chętnych na stacjonarne...
03.09.2013
03.09.2013
Ala
piszcie na gg 11940385 ja dokumenty już złożyłam teraz czekam na jakiś plan czy coś :P
ONA
ja wybieram się na pedagogikę specjalną. Ktoś jeszcze? :)
02.09.2013
02.09.2013
SonyaLee
Wybieram się na dietetykę:) Ktoś jeszcze idzie? Jakieś przyjazne ludki?:P
Mieliwka
Ja się wybieram, właśnie jutro jadę zawieźć papiery:-)
28.08.2013
23.08.2013
Ala
wybieram się na dietetykę, zaocznie... idzie ktoś jeszcze? ;)
janna
jak wyglądają praktyki w tej szkole ? Ile trzeba mieć godzin wyrobionych ? Pewno większość pracuje więc bd ciężko
08.07.2013
06.07.2013
ona
kto idzie na dietetyke?
papa03
Szerze każdy z Was myśli że jak płaci to nie musi nic robić, ale się mylicie ta szkoła taka nie jest.... Mają świetną kadrę i naprawdę się starają, a Ty sam musisz od siebie też coś dać ... Polecam jak najbardziej
22.02.2013
25.01.2013
maja Dietetykę !!!
jesli chcesz studiowac kierunek Dietetyka, to sie nie zastanawiaj, oni maja dobra kadre, wiem, ze sie staraja, bo sa stosunkowo mlodzi, ale dbaja o studentow, ja polecam
nonsens
Ale to wszędzie tak jest. Rzadko kiedy zdarza się, że obsługa w dziekanacie jest miła lub wszystko jest dobrze zorganizowane. W każdej uczelni trzeba się nabiegać, nazałatwiać... Dlatego nie ma sensu z tego względu rezygnować z nauki. Trzeba się przemęczyć te kilka lat i później na spokojnie zacząć szukać pracy
12.12.2012
06.12.2012
student
nie polecam szkoły, myślę nad rezygnacją a dlaczego ? bo mam duże ALE do pracowników szkoły, słaba organizacja, nikt nic nie wie, ciągle pod górkę zamiast ułatwiać sobie życie, spodziewałem się współpracy szkoły ze studentami choć minimalnej no ale niestety przeliczyłem się w tej kwestii..
rafał
Lidio, wszystko zależy od tego czego oczekujesz od uczelni. Powiem szczerze, ja studiuję i nie narzekam. Oczywiście zmieniłbym wiele rzeczy, kilka przedmiotów całkowicie zlikwidował z listy zajęć, a niektórych pracowników wyrzucił, ale polityki uczelni nie zmienimy, ale ogólnie jest ok :) narzekanie jest w naszym narodowym zwyczaju, wiec ja też trochę musiałem, ale tragedii nie ma;)
23.11.2012
20.11.2012
Lidka
Też myślałam o wyborze tej szkoły. Ale teraz już nie jestem taka pewna... Coraz częściej słyszę , że ta szkoła nie jest godna polecenia. Wiem, że chcę studiować w Poznaniu ale już nie jestem pewna czy w Wyższej Szkole Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu. Pewnie wybiorę jakąś inną, lepszą szkołę
execut
ogólnie jak na większe miasto to nie jest to najlepsza uczelnia, w poznaniu ma dużą konkurencję. ale mimo to utrzymuje się na rynku, więc widać wyższa szkoła edukacji integracyjnej i interkulturowej nie jest taka zła. ja bym jej nie wybrała, ale skoro innym pasuje...
01.09.2012
24.08.2012
sonia
Na 100% idę tu na pedagogikę specjalną, bo ponoć mają dobry program na tym kierunku,a już mi się nie chce szukać innych miejsc, poza tym mam już praktycznie dogadane mieszkanie z kumpelą w Poznaniu. A wy ile płacicie za stancję? Bo mnie wyjdzie na Winogradach na miesiąc 550zł już ze wszystkimi opłatami, w tym internet, niezależnie od pory roku. Dwa pokoje na 3osoby + kuchnia i łazienka, chyba spoko, co?
~5,0
no dobra, ale jak już pisałem: trzeba cenę dostosować do wartości usług, a nie zdzierać z ludzi przy każdej możliwej okazji. ale w dzisiejszym świecie kasa tak się liczy, że nigdzie nie przepuszczą, abstrahując już od Wyższej Szkoły Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu.
15.08.2012
06.08.2012
tomek5
niestety ale czesne w każdej szkole nie jest małe, ale w końcu jeśli ktoś zapisuje sie na studia zaoczne to chyba liczy się z tym ze musi płacić za studia i podjąć jakąś prace
~5,0
Jak na prezentoway poziom Wyższa Szkoła Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu jest trochę za droga. Ja rozumiem że zapewnienie studentom środowiska do przyswajania wiedzy nie jest najtańszym zadaniem, ale jeśli nie jest się w czymś bardzo dobrym albo najlepszym, to trzeba trochę obniżyć stawki...
05.08.2012
29.07.2012
nina
Własnie skończyłam praktyki archeologiczne. Jako dość wątła osóbka przeraziłam się z początku, gdy okazało się że będę musiała codziennie kopać, wydobywać i się schylać, ale ten miesiąc który spędziłam na praktykach przekonał mnie że taka praca może byc naprawdę świetna, mimo że nie bylo łatwo! I pomyśleć że wcale nie byłam przekonana co do tych studiów!
jenna
Studiowanie dietetyki bardzo wpłynęło na moje życie. Nie mówię o tym, że plan zajęć i egzaminów ustala mi plan dnia, ale raczej o tym, że to czego się uczę wpływa znacznie na moje przyzwyczajenia żywieniowe. To chyba zboczenie zawodowe, ale stwierdziwszy że będę studiować dietetykę, zdecydowałam się na poznanie wartości odżywczych większości spożywanych przeze mnie produktów :d studia zmieniają człowieka!
22.07.2012
20.07.2012
destiny
Po pierwszym roku studiowania na kierunku archeologia jestem całkiem zadowolona. Co prawda nie nabrałam na razie żadnego doświadczenia, ale wiem wiele więcej niż 365 dni temu. Teraz siedzę w nudnej sezonowej pracy i liczę na to że ukończenie stuiów przyniesie mi jakieś ciekawsze zajęcie niż przyrządzanie gofrów!
maga
Ja również jestem na dietetyce, faktycznie zajęcia sa mega interesujące. Specjalizacja dietetyka w odnowie biologicznej pozwoli mi na możliwość pracy w różnych ośrodkach od szpitali po osrodki spa czy kluby sportowe. Kierunek bardzo rozwijający, wiele technik żywienia stosuje na sobie i są rezutaty!
13.07.2012
20.06.2012
studiuję
Dietetyka ma bardzo fajny poziom, dużo się nauczyłam. Zajęcia są prowadzone ciekawe, szczerze mówiąc w tym semestrze nic nie opuściłam, bo po prostu interesuje mnie to studiuje. Są ludzie który podczas sesji pokażą się na uczelni od święta, ale ja do nich nie należę. moim zdaniem skoro studia nie są obowiązkowe, wybieramy kierunek taki jak nam pasuje, to po co później to olewać...?
young
myślę że zdecyduję się na kierunek pedaogika specjalna. podobno wyższa szkołe edukacji integracyjnej i interkulturowej ma naprawdę dobrą ofertę dydaktyczną na tym kierunku, więc myślę że warto spróbować. w przyszłości chciałabym zostać pedagogiem w zakresie kształcenia specjalnego i mam nadzieję że te studia umożliwią mi taką karierę.
09.06.2012
29.05.2012
jan
no ja to już w Wyższej Szkole Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu byłem i niedługo się wybieram na podyplomówkę. niby mogłbym sie wybrac w inne miejsce, ogarnąc nowe miasto, ale po co skoro tę uczelnie znam jak własną kieszen, inny papierek wiele więcej nie da, kadra mi odpowiada, znajomi zostają.
adorable
jakie perspektywy daje mi ukończenie kierunku pedagogika specjalna? ktoś ukończył ten kierunek? czy dyplom ukończenia tej szkoły jest poważany, pozytywnie odbierany, czy raczej traktowany jako niższej kategorii? jakie są wasze opinie?
19.05.2012
25.03.2012
jasne
noooo, dokkladnie, maja 2 kierunki w ofercie, w sumie sie nie dziwie, ze nie maja etnologii, bo chyba to malo przyszlosciowy kierunek studiowania, mozliwosci co do pracy bardzo zawezone, no i cgyba raczej trudno sie zalapac, ja sie czaje na pedagogike specjalna, na 90%, chyba ze mi sie odwidzi jeszcze
Dietetyka i Pedagogika Specjalna - do Niny
Nina, WSEIiI prowadzi studia na 2 kierunkach; - pedagogika specjalna - dietetyka Szkola jest rzeczywiscie dosc swieza na rynku poznanskim i wielkopolskim, ale bardzo profesjonalnie prowadzona, informacyjnie bez zarzutu, obsluga na najwyzszym poziomie i chyba nie trzeba miec zadnych obaw
25.02.2012
06.02.2012
Nina
patrze na strone www tej uczelni, jest fajna, czytelna i latwo wyszukuje sie informacje, jedna rzecz mnie zastanawia: Czy WSEIiI prowadzi kierunek Etnologia????? Bo na stronie maja, ale gdy sie probuje przekliknac, to jest blad jakis?
Drapis
ta uczelnia zapowiada sie calkiem dobrze, bo jest powiazana z Wyższa Szkoła Nauk Humanistycznych i Dzienikarstwa. A to, jak wiadomo, jest dobra marka jesli idzie o poznanskie szkoly wyzsze.
06.02.2012
19.01.2012
rychu
moze ktos napisac cos wiecej o tej szkole? z tego co sie orientuje, to chyba jest ona stosunkowo nowa, trudno jest znalezc o niej opinie, chodzi mi o poziom zajec, na ile jest trudno, jaki jest odsiew po pierwszym roku, nie ukrywam, ze nie chcialbym sie przemeczac nauka za bardzo
Papuzka
Gdzie znajde informacje o programie zajec na pedagogice specjalnej?
16.05.2011
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Częstochowska
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Gdański
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Zamojska
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Politechnika Lubelska
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Opolski
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Szczeciński
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Politechnika Poznańska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie