• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wielkopolska Akademia Społeczno-Ekonomiczna w Środzie Wielkopolskiej - Akademia Nauk Stosowanych

uczelnia niepubliczna, 63-000 Środa Wielkopolska, ul. Surzyńskich 2, (+61) 222 45 56 , info@wwsse.pl

Wielkopolska Akademia Społeczno-Ekonomiczna w Środzie Wielkopolskiej (dawniej Wielkopolska Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna) jest uczelnią niepubliczną założoną w 2005 r. Szkoła kształci na studiach jednolitych magisterskich, studiach uzupełniających magisterskich, inżynierskich i licencjackich. Rekrutuje na kierunki: pedagogika, praca socjalna, dietetyka, ekonomia, informatyka, filologia. Ofertę edukacyjną uzupełnia bogaty wachlarz specjalności prowadzonych na studiach podyplomowych.

Kadrę WASE tworzą naukowcy oraz uznani i doświadczeni praktycy. Uczelnia dysponuje własną bazą dydaktyczną, w skład której wchodzą: sale wykładowe, pracownie komputerowe, sale ćwiczeniowe, biblioteka i czytelnia, dwie sale gimnastyczne wraz z zapleczem sanitarnym, boiska ze sztuczną nawierzchnią do piłki ręcznej i koszykówki, kort tenisowy ze sztuczną trawą, boisko do piłki nożnej i koszykówki.

Placówka współpracuje również z uczelniami zagranicznymi: Międzynarodowym Uniwersytetem Ekonomiczno - Humanistycznym w Równym oraz Akademią Technologii Rekreacyjnej i Prawa w Łucku.


Ocena uczelni

6.83 / 10
152 głosów

Opinie (50)
Wielkopolska Akademia Społeczno-Ekonomiczna w Środzie Wielkopolskiej - Akademia Nauk Stosowanych, WASE Środa - ANS

Ivi
W tym roku ukończyłam studia licencjackie w WSSE. Jestem zadowolona do tego stopnia że od października zaczynam tam magisterkę.
09.06.2022
08.09.2021
Zapytanie
Witam. Czy są tu moze osoby zaczynające studnia na II roku o profilu edukacji przedszkolnej z wczesnoszkolna jednolite magisterskie w Kaliszu Proszę o kontakt karolcia18061985@wp.pl Będę wdzięczna
Absolwentka
Wielkopolska Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Środzie Wielkopolskiej, to uczelnia godna polecenia. Bardzo przyjazne miejsce, dla szukającego wiedzy studenta. Wykłady na dobrym poziomie, ćwiczenia prowadzone w bardzo dobrej formie. Kadra profesjonalna, życzliwa i pomocna. Wszelkie sprawy w dziekanacie można załatwić w miłej atmosferze, szybko i sprawnie. Cała szkoła dobrze zorganizowana, nowoczesny budynek, przyjazne wnętrze, dostępny barek, biblioteka, parking. Dobrze było tam studiować.
06.03.2020
06.03.2020
Studentka
Myślę wprost przeciwnie jak Pan Student, nie ma powodów do paniki. Zachowajmy zdrowy rozsądek. Poziom uczelni wzrasta. Wykładowcy są profesjonalni. Chodzę na wszystkie wykłady oraz ćwiczenia i bardzo dużo zyskuję. Dobra organizacja i duży wkład w kształcenie studentów . Nie ważne gdzie studiujemy, lecz ważne czego chcemy się nauczyć ! Wykwalifikowana kadra tam pracująca pomaga nam w zdobywaniu wiedzy. Jestem bardzo zadowolona z tej uczelni i polecam tam studiować!
Student/ka
W mojej ocenie opinia Pana Studenta jest celowym uderzeniem w kadrę uczelni. Zastanawia mnie tylko cel tego ataku. 🤔 Czyżby to ktoś z "konkurencyjnej" uczelni? Zgadzam się natomiast z komentarzem Starego Studenta. 100 % prawdy! Z pełną odpowiedzialnością polecam tę uczelnię.
05.03.2020
05.03.2020
Stary Student
Mam odmienne zdanie w przeciwieństwie do Pana Studenta, jeżeli komuś nie odpowiada poziom może studiować na UAM w Poznaniu, moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. Poziom studiów jest taki jak wszędzie wykłady prowadzone profesjonalnie i perfekcyjnie między innymi przez kadrę z UAM Poznań. Dobre oceny nie są rozdawane należy na nie zapracować posiadaną wiedzą i stosownie zdać egzamin. Kilkanaście lub kilka osób zawsze po egzaminie ma poprawkę. Może " Pan Student" jest " geniuszem" w takim razie nie rozumiem wyboru uczelni. Zdobywanie wiedzy nie będzie łatwe jeżeli ktoś nie będzie chciał jej zdobyć ( dziurki w głowie nikt nie zrobi i nie wpuści wiedzy ). Osobiście polecam uczelnię jeżeli chcesz się czegoś nauczyć to tylko czerpać wiedzę Kadra wykładowców jest rewelacyjna .
Pan Student
Uczelnia z bardzo niskim poziomem. Zajęcia łączone są z podyplomówkami i sami wykładowcy nie wiedzą czy nastawić się bardziej na przekazanie wiedzy dla kierunków 1 stopnia czy podyplomowego, co za tym idzie jeśli ktoś jest nastawiony na zdobycie wiedzy to sie bardzo rozczaruje. O dobra ocenę nie trzeba się bardzo starać. Jeśli chodzi o egzaminy dyplomowe to nikt nic nie wie nawet studenci jak się za to zabrać i jak to wszystko będzie wyglądać. Jedynym plusem dla uczącego się tu studenta jest niskie czesne i duża możliwość zdobycia stypendium no i oczywiście panie w sekretariacie które zawsze służą pomocą. Studentom którzy naprawdę chcą zdobyć wiedzę radzę poszukać innej uczelni
03.03.2020
10.01.2020
Zad00wol0ny
Polecam wydział w Kaliszu tej uczelni! Miła atmosfera i ciekawe zajęcia
Dietetyka opinie pliizzz
Kto studiuje tutaj kierunek Dietetyka i może napisać, czy studia są w porządku? program przedmiotów z lekka mnie przeraża, boję się czy podołam wiedzy z biol, chem, fiz. No i jaka kadra, czy cisną mocno?
01.10.2019
27.06.2019
Początkująca
Cześć.Kto studiuje teraz na uczelni Wwsse?jakie opinie ..niewiem czy iść na tą uczelnie od 10.2019.?
XYZ
Czy są może organizowane jakieś drzwi otwarte?
13.04.2018
24.03.2018
Anastazja
Opinię tu widzę różne, postanowiłam dodać więc swoją. Bardzo przyjazne miejsce, dla szukającego wiedzy studenta. Wykłady na dobrym poziomie, ćwiczenia prowadzone w przystępnej formie. Nie daje się odczuć wyścigu szczurów, grupa chętna do współpracy, życzliwa, pomocna. Dobrze dobrana kadra, Cała uczelnia dobrze zorganizowana, nowoczesny budynek, przyjazne wnętrze, dostępny barek, biblioteka, parking na miejscu. Czesne no cóż nie małe ale niższe niż oferują inne uczelnie. Dobrze jest tu studiować. A tym co nie chodzą na zajęcia i zaliczają bez problemu to, albo współczuje papierka bez pokrycia , albo gratuluję i zazdroszczę tak mądrej głowy. Tak czy inaczej ja wiem że będę umiała tyle ile sama się nauczę :).
Mala
Jestem studentką Wwsse na kierunku pedagogika. Jestem bardzo zadowolona. Wykładowcy z UAM z Poznaniu. Jesli przyjeżdżają do nas z Poznania to po co studiować w samym Poznaniu skoro jest dalej i drożej? O wiele lepsza kadra niż w prywatnych uczelniach w Poznaniu typu WSB. Jeśli ktoś się uczy to zaliczy sesje i moze zyskać stypendium. Nie wiem jaki pracodawca mówi ze po wwsse nie ma pracy. Studia to studia chyba sam jest bez nich skoro tak mówi. Wwsse to uczelnia godna polecenia świetnie przygotowuje przyszłym pedagogów i mimo niektórzych wymagających wykładowców to warto tu studiować. Polecam !!!
17.01.2018
02.10.2017
zainteresowany
Nigdy nie uczyłem się w tej szkole, ale moja dziewczyna się tutaj zapisała toteż się trochę tematem zainteresowałem. Opinie są podzielone, gdybym sam chciałbym pójść na studia (co rozważam) to nie wiem czy wybrałbym tą szkołę. Szczególnie chodzi mi o studia zaoczne. Jednak za nie się płaci i to nie mało, a jak płacę to też wymagam i jednak jakiś poziom szkoła powinna reprezentować. Jeśli poniższe opinie są zgodne z prawdą do władze uczelni powinni wziąść sobie to do serca, poprawić się i polepszyć kadrę dydaktyczną.
weronika
Witam. Szukam uczelni , ktora tak naprawde bedzie fikcja. Chodzi mi o papierek. Trzeba chodzic na zajecia czy wystarczy byc tylko na zalcizeniach? Prosze o szczere opinie
22.06.2016
27.05.2016
Magda
Witam. Po 3-letniej przerwie po licencjacie planuję powrót. Rozważam tę szkołę - ekonomika II stopień, ktoś skończył i może się podzielić opinią? Ciężko czy można się dogadać ws terminów, ewentualnych poprawek itp?
Władze WWSSE
Opinie negatywne o WWSSE w Środzie Wlkp. są krzywdzące dla Uczelni i kadry dydaktycznej. W naszej Uczelni każdy student, jeśli chce to może się nauczyć w bardzo dobrych warunkach lokalowych. Kadra dydaktyczna jest bardzo dobra - są to wyróżniający się pracownicy UAM i UE w Poznaniu oraz praktycy. Studenci w corocznych ankietach oceniają ich bardzo dobrze. Jeśli zdarzy się przypadek słabej oceny u studentów to Uczelnia z takim pracownikiem rozwiązuje umowę. Prorektor ds. studenckich i organizacyjnych - prof. zw. dr hab. Ireneusz Kubiaczyk
01.10.2015
30.09.2015
Władze WWSSE
Opnie te są nieprawdziwe, szkodzące dobremu imieniu Uczelni, prosimy operatora o usunięcie opinii w przeciwnym wypadku skierujemy sprawę na drogę sądową z żądaniem odpowiednich odszkodowań. Rektor WWSSE
Aga
SKOŃCZYŁA WWSSE W CIĄGU 5 LAT NAUKI POJAWIŁAM SIĘ TYLKO NA EGZAMINACH, POZIOM NISKI, ZDANIE EGZAMINÓW DO SKUTKU 2-3 I ZALICZONE, NIE TRZEBA CHODZIĆ NA WYKŁADY TYLKO REGULARNIE OPŁACAĆ CZESNE. UCZELNIA DLA MAŁO AMBITNYCH I TAK PO JEJ UKOŃCZENIU Z TYM DYPLOMEM PRACY NIE ZNAJDZIECIE.
24.09.2015
28.01.2015
Ela
Juz raz pisałam, ze wykładowcy są spoko-a studia jak wszędzie raz lepiej raz gorzej-jedni są zachwyceni inni narzekają, ale tak jest chyba wszędzie. Plusy uczelni ze jest tanio i mozna sie dogadać co do egzaminów i ustalić termin z wykladowcami- ludzie tez są fajni,biblioteka na miejscu tez jest dobrze zaopatrzone.
Natalia
Witam! Jaki jest poziom na pedagogice i czy warto w ogóle podjąć studia w tej szkole? Czy wszystkie specjalizacje są otwierane?
08.01.2015
06.01.2015
TricjOrTreat
Hej. Jestem zainteresowana rozpoczęciem nauki na kierunku "Ekonomika przedsiębiorstw i zarządzanie kadrami". Czy matematyka jest tutaj mocno rozbudowana?czy trudno jest ją zaliczyć? Z góry dziękuję:) Pozdrawiam.
TricjOrTreat
Hej. Jestem zainteresowana rozpoczęciem nauki na kierunku "Ekonomika przedsiębiorstw i zarządzanie kadrami". Czy matematyka jest tutaj mocno rozbudowana?czy trudno jest ją zaliczyć? Z góry dziękuję:) Pozdrawiam.
06.01.2015
17.12.2014
Koleżanka
Masz racje Wolf--jak ty nie dostałeś 5 to nikt nie powinien dostac 5-to ci dopiero argument!!! Ja dostałam 4 i jestem zadowolona i ze stopnia i z uczelni. Zacznij sie uczyc koleś!
Wolf
SZKOŁA DO BANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ostatnio pisałem egzamin i dostałem słabą ocenę. Bardzo ciekawe bo napisałem wszystko co było na zajęciach bo profesor powiedział, że to starczy - i nie starczyło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A było dużo 5 więc jestem ciekaw komu te 5 zostały wystawione? Skoro ja napisałem wszystko i nie dostałem 5 to inni też nie powinni jej dostać. Wykładowcy beznadziejni!!!!!!!!!!!!!!!! Mówią jedno a robią co innego i jak oni oceniają. Niech się skupią na jednej uczelni a nie mają po 2 lub 3 na głowie gadają bzdury i oceny nie wiadomo skąd wystawiają. Zdecydowanie polecam Poznań. Drożej ale rzetelniej!!!!!!!!
04.12.2014
05.02.2014
Fox
Pracodawco!Jesteśmy oburzeni Twoim wpisem, gdyż wcale nie czujemy się gorsi od tych z politechniki. Wielu z nas prowadzi z sukcesem swoje firmy, jeden pracuje w Londynie,inny w firmie międzynarodowej,jeszcze inny przeszedł ostatnio test i został zatrudniony w Warszawie -wymieniać dalej? A może Ty jesteś beznadziejnym pracodawcą i dlatego zgłaszają się do Ciebie słabi- ,,papierkowi,, pracownicy ? Ocen najpierw sam siebie a potem pisz o innych!
ze srody
jako pracodawca po rozmowie z kilkoma osobami w trakcie lub po tych studiach mogę powiedzieć jedno: np. informatyka po politechnice a wwsse to przepaść, fajna to szkoła jak ktoś wyżej napisał dla papierka i nic więcej...
19.01.2014
27.09.2013
Praca Socjalna
Wybieram sie na te studia (praca socjalna )w tym roku ,jednak także nie wiem jak jest .Mam nadzieje ,że ta uczelnia spełni moje oczekiwania:)
Ela
WykLadowcy spoko.A studia jak wszędzie -raz lepiej raz gorzej. WArto spróbować!
16.09.2013
12.09.2013
Praca socjalna
Mam pytanie odnośnie pracy socjalnej. Czy na tym kierunku jest ciężko? jacy są wykładowcy? Proszę o jakiekolwiek informację, bo chce wybrać się na studia licencjackiego z tego kierunku a nie wiem jak tam jest.
gosć
Informatyka na dobrym poziomie studia pedagogiczne poziom niżej
10.09.2013
29.06.2013
Monia
witam.czy na ekonomii jest trudno.Bo planuje sie w tym roku wybrać.i troche sie obawiam.
Paulina
Jak studiuje się na kierunku praca socjalna, zastanawiam się czy nie przenieść się z innej uczelni która jest bardzo absorbująca czasowo... jak wyglądają zaliczenia i egzaminy, licencjat forma pisemna czy ustna???
07.06.2013
29.04.2013
Monika
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl e-mail : written4you@poczta.fm
olo
Kaska szkoda dyskusji. My wiemy że jest dobrze a reszta się nie liczy.Nie denerwuj się!!!!
01.04.2013
01.04.2013
kaśka
Pucia, chyba cie pogięło. Komputerów nie ma, więc nie mogą być beznadziejne. Są laptopy, najstarsze mają chyba 2-3 lata.A poza tym żadnej takiej wrednej puci u nas nie ma.. Kobieto uciekaj z tej szkoły , masz przecież wybór. Czy to może twój prima aprilis? I nigdy w tej szkole nie byłaś!
pucia
na kierunku informatyka stosowana,komputery to beznadzieja,laptopy stare,uszkodzone,brak tŁumaczenia ,ze strony wykladowcow,kto umie to umie a reszta siedzi 6-godzin i nic nie kojarzy, ciekawe za co sie placi, jak mamy ukonczyc ten kierunek/?
01.04.2013
01.04.2013
pucia
informatyka
anka
Jestem na pierwszym roku - JEST SUPER. Szkoda tylko, ze trzeba zaliczyć matematykę a z tym może być różnie. TRZYMAJCIE KCIUKI .
05.03.2013
19.01.2013
Bartek
siema. ja zrobiłem licencjat w tej szkole i teraz jestem na II roku magisterki. IV semestr. Bardzo dobra szkoła, wykładowcy i cała kadra kompetentna, potrafi zainteresować tematem. Może z początku ta szkoła nie miała jakiejś wielkiej renomy ale teraz po tych 4,5 roku w WWSSE muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Kto wie może nawet podyplomówkę z informatyki zrobię:) pozdrawiam
alik
Jestem po zajęciach z informatyki - super. Polecam - zajęcia prowadzone ze znajomością rzeczy, a przy tym jasno i zrozumiale.Cała grupa wyszła zadowolona.
20.11.2012
17.11.2012
gość
Szkoła godna polecenia!!!
elka
Gościu - to nie jest tak jak piszesz. Ja po licencjacie dostałam w Srodzie pracę - dobrą! Może więc trafiłeś na pracodawców, dla których wykształcony student jest zagrożeniem albo z zasady lubią ludziom utrudniać życie - bo wszystkiego i wszystkim zazdroszczą!!!
12.11.2012
25.10.2012
gosc
Swietny budnek, uczelnia przyjazna studentowi. Problemem jest fakt taki, że jest to szkola dla ludzi ktorzy maja juz jakas prace, a "papierek" potrzebuja dla wlasnej satysfakcji lub pracodawca dal warunek aby zrobic studia. Dla mlodych ludzi nie jest to dobra uczelnia. Sami pracodawcy w calym powiecie Średzkim odmawiaja absolwentom WWSSE. Wiec nasuwa się pytanie: Po co taka szkoła? Szkoda słów na ten caly kraj!
copperfield
Bardzo sobie chwalę lata spędzone w wwsse w środzie wielkopolskiej. Moim zdaniem jest to porządna uczelnia. Miałem tu dobre warunki do rozwoju, zajęcia były ciekawe, wykładowcy wykwalifikowani. Patrząc z perspektywy absolwenta uważam że to było dobre miejsce do zdobycia dyplomu.
19.08.2012
11.08.2012
splendor
Nie jest to zła uczelnia, ma co prawda bardzo lokalny charakter, ale za to jest dość ładna, nowoczesna, ma dobre zaplecze edukacyjne. Praktycznie wszystko na plus, oprócz tego, że mając świadomość studiowania niedaleko Poznania, tęskni się za dużym miastem :)
ofka
informatyka jest tu na dobrym poziomie. według mnie mamy dobre zaplecze dydaktyczne i techniczne. spoko komputery, no i sam budynek bardzo fajny, jak widać na zdjęciach w sumie. jeśli się interesujesz informatyką to polecam przyjść i spróbować swoich sił tutaj
16.07.2012
12.04.2012
tom
A jak wygląda studiowanie informatyki w tej szkole?
zośka
Uczelnia daje doskonałe warunki do nauki każdego kierunku studiów, mają porządny sprzęt, dobrze wyposażone sale. Będąc na pedagogice jestem zadowolona, dobrze na sprzygotowują. Może nie jest to jakiś bardzo cięzki kierunek ale w trakcie sesji wcale nie jest tak łatwo.
12.04.2012
23.01.2012
grzegorz
widze wysokie oceny dla tej szkoly i musze przyznac, ze na zdjeciach robi bardzo dobre wrazenie, niejedna duza uczelnia moglaby jej pozadroscic takiego zaplecza, ale nie budynki sa najwazniejsze, mnie interesuja kierunki scisle, mysle i informatyce, ewentualnie razem z matma, cos na ten temat bym poprosil