• Uczelnia Społeczno-Medyczna w Warszawie
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • Politechnika Łódzka
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (125)
Wyższa Szkoła Umiejętności Społecznych im. prof. M. Iwaszkiewicza w Poznaniu, WSUS Poznań

WSUS
odpowiedź dla Aldona z dnia 11.06.2021
Dzień dobry, program jest podany na stronie https://wsus.bip.gov.pl/prawo-dzienne/prawo-dzienne.html Jeżeli chodzi o praktyki to Uczelnia przesyła oferty na bieżąco do grupy. Można znaleźć je na własną rękę albo skorzystać z naszej oferty :) Kolejny rok z rzędu mamy bardzo wysoki procent zdawalności na aplikację co z punktu studenta jest bardzo ważną informacją. Pozdrawiamy :)
14.06.2021
11.06.2021
Aldona
Chcę zapytać o prawo na WSUS, jak je oceniacie? ta gwarancja praktyk dla każdego studenta - jak to rozumieć, że szkoła je załatwia, ma umowy jakieś z kancelariami? na stronie podaja wybrane przedmioty, ale nie widze nigdzie programu zajęć dla całego cyklu kształcenia, jak go poznać? prześlą mi na maila? załączaja dopiero do umowy?
Ola
Na stronie internetowej podana jest informacja, że należy przesłać skany na swoich prac podczas rekrutacji na wzornictwo. Nie widzę jednak wymagań dotyczących prac . Ktoś orientuje się z czego powinna skłądać się ta "teczka"?
19.01.2021
28.09.2020
kandydatka
Jak ocenicie proces rekrutacji oraz stopień trudności na kierunku architektura wnętrz? Jestem bardzo zainteresowana tym kierunkiem oraz zaciekawiona, nie jestem profesjonalistką i nie potrafię niewiadomo jak pięknie rysować. Czy mam jakiekolwiek szanse w porównaniu do pozostałych kandydatów, którzy zapewne ćwiczą rysowanie od paru lat, przygotowywali się do tego już w liceum itp? Ja niestety potrzebowałam trochę czasu, aby dokładnie się zastanowić nad swoją przyszłością oraz przemyśleć co mnie interesuje i sprawi mi radość. Jakieś porady od absolwentów, wskazówki?
WSUS
odpowiedź dla Pytanko z dnia 18.09.2020
Sugerujemy wybór opcji studiowania w murach Uczelni, bo nic nie zastąpi żywego kontaktu z wykładowcą :) Opcja studiowania online przewidziana jest na najbliższy semestr (o przedłużeniu na kolejny, zdecydujemy znając sytuacją epidemiczną, w styczniu/lutym). Forma ta przeznaczona jest dla osób, które z obawy o swoje zdrowie, wolą uczyć się zdalnie. Wymaga to złożenia oficjalnego pisma do Dziekana właściwego wydziału z prośbą oraz jej uzasadnieniem. Pozytywna decyzja Dziekana pozwala wówczas na udział zdalny w zajęciach :)
19.09.2020
18.09.2020
Pytanko
Chcę się upewnić, czy dobrze interpretuje ten komunikat; "Inaczej niż większość uczelni – my dajemy Wam wybór. Możecie studiować w formie tradycyjnej, uczęszczając na zajęcia realizowane w sali wykładowej w naszej siedzibie przy Głogowskiej 26 lub za zgodą Dziekana, możecie studiować drogą online." Czyli - jeśli będę chciała - to cały rok mogę studiować zdalnie, zostając w domu? Pytam w kontekście wynajmu mieszkania w Poznaniu, bo dojazdy raczej byłyby trudne. Czy to dotyczy całego roku akademickiego?
Psychologia komunikacji
Co będę mieć wpisane po ukończeniu studiów j Psychologia komunikacji czy Dziennikarstwo? na stronie to pieknie wygląda i już sie ucieszyłam, że WSUS robi studia psychologiczne. Ale chyba radość przedwczesna, no bo to nie jest Psychologia, prawda? Ile jest godzinowo zajęć na poszczególnych latach z psychologii? Na stronie tylko sa wymienione - Psychologia ogólna Psychologia poznawcza Psychologia pracy z grupą Psychologia przywództwa i mentoring Psychologia różnic indywidualnych Psychologia społeczna. Mozna dosta siatke wszystkich przedmiotów z programem studiów? Gdzie? Prześlą mi z uczelni na maila?
26.06.2020
03.06.2020
Momo
Studia podyplomowe- menedżer kultury, WSUS POZNAŃ . Niestety bardzo się zawiodłam! Podpisuję się pod słowami osoby z 2018 roku. Chyba nic się nie zmieniło. Wykładowcy nie dbają o przygotowanie i ciekawe prowadzenie zajęć (oprócz 3 osób). W czasie pandemii, gdzie inne szkoły bez problemu prowadzą zajęcia online, usłyszeliśmy z ust jednego wykładowcy , że " nie będzie się uczyła nowych programów"... i sami musieliśmy prosić (!) o zajęcia online żeby w ogóle zaliczyć 2 semestr !!! Lepiej zapłacić więcej na innej uczelni i się czegoś nauczyć. NIE POLECAM I ODRADZAM.
Ich
+ fajna atmosfera, + satysfakcja z ocen i dyplomu (na prawie faktycznie trzeba chociaz troszeczkę przysiąść i liznąć kodeksy) + normalny sekretariat (a nie ta szopka co na uam). + parking, Ja nie żałuję, miałem kilka poprawek i nawet wrzesień, ale było warto dla własnej satysfakcji i papierka. Ja polecam.
06.02.2020
16.07.2019
majewskamakeup98
Hey wybiera się ktoś może na lic. dzienikarstwo modowe w Wsus? (niestacjonarne). Złożyłam dokumenty ale jestem mega ciekawa czy kierunek się otworzy. Jeśli Chcesz porozmawiać zaparaszm na mojego insta: majewskamakeup98
PODYPLOMOWE MENADŻER KULTURY WSUS POZNAN
Studia podyplomowe na kierunku Menadżer Kultury WSUS w Poznaniu mają nieprofesjonalny charakter. Najwyżej czterech wykładowców prowadzi merytorycznie swoje przedmioty. W większości wykładowcy potraktują Was jak dzieci, którym można wciskać byle co zamiast rzetelnej wiedzy, to jest zadziwiające jak można brać pieniądze i traktować studenta - klienta jak dziecko. U nas ze względu na brak przygotowania merytorycznego zajęć i wchodzenie w spór ze studentami wyrzucono wykładowcę. Przynosił slajdy na zajęcia z tekstem do czytania. Całe strony czytaliśmy z rzutnika!!! Na podyplomowych studiach!!! Duży problem stanowi obecność wykładowców na zajęciach, co dla osób przyjeżdżających z daleka jest dużym kłopotem. Kupujecie bilet, przyjeżdżacie, wynajmujecie hotel, a wykładowcy nie ma i zajęcia odwołane! Uczelnia nie czuje się za to odpowiedzialna, nie zwróci Wam poniesionych kosztów w związku z przyjazdem na zajęcia. Przekłada zajęcia na inny termin i płacicie jeszcze raz za przyjazd i hotel. Higiena i czystość pozostawia wiele do życzenia. W toaletach śmierdzi uryną, fetor czuć jak tylko zbliżycie się do drzwi. Nie trzeba wchodzić do środka. I najgorsze uczelnia nie dotrzymuje umów (tych ustnych) ze studentami jeśli poprosicie o zmianę terminu płatności ustnie o kilka dni w związku z 10% promocją, a nie macie tego na papierze, przy wydaniu dokumentu każą Wam zapłacić brakujące 300 zł. Nie ma że rozmawiałem była usta zgoda, oszukają Was!!! Bądźcie pewni. Podobno szkoła bardzo źle stoi finansowo i ratuje się jak może, myślę, że ludzie nie chcą tu już studiować.
25.07.2018
22.03.2018
Małgosia
Czy naprawdę tak z ręką na sercu potwierdzacie te wysokie oceny dla WSUS? Ta szkoła to jakiś ewenement, że wszyscy piszą pozytywnie. Mało gdzie się tak zdarza. Myślę o dziennikarstwie albo o prawie, jeszcze nie zdecydowałam. Czy ktoś ma porównanie Prawa tutaj i na SWPS? Tam akurat słabe opinie dotyczą właśnie prawa, inne kierunki są niby ok. Poradźcie pliiz.
wzornictwo w Poznaniu
czy macie porównanie jak wypada wzornictwo na różnych poznańskich uczelniach? skąd są wykładowcy wzornictwa na WSUSie? czy na stronie internetowej uczelni znajdę gdzieś plany zajęć dla poszczególnych roczników wraz z listą wykłądowców? jeśli tak, to gdzie tego szukać, bo nie widzę?
12.02.2018
27.08.2017
do Łódź czy Poznań
Poznań bez wątpienia. Licencjat robiłam w Łodzi natomiast magisterke w Poznaniu i jest przepaść. Łódź wiecznie zakorkowana, fatalne połączenia, mnóstwo przesiadek. W Poznaniu masz kartę PEKA i możesz jeździć bez problemu. Nie wiem jaki kierunek Cię interesuje ale jako absolwentka polecam WSUS.
Łódź czy Poznań?
Mam pytanko odnośnie miasta - zastanawiam się nad Łodzią a Poznaniem jako miastem do odbycia studiów? Gdzie jest lepiej? Ma ktoś jakieś doświadczenia którymi może się podzielić? Jak z komunikacją miejską, miejscem do zabawy, rozrywki itd?
17.07.2017
27.05.2017
absolwentka wydziału artystycznego
Dobre przygotowanie, ogólnie jestem zadowolona
prawo
W moim odczuciu prawo na WSUS a prawo na UAM niewiele się od siebie różni dlatego nie wywyższałabym tak tej drugie szkoły. Powiem więcej: zdarzyło mi się słyszeć opinie zdecydowanie lepsze o WSUS od studentów, którzy właśnie z UAM się przenieśli. WSUS ma dobrą kadrę, mniej kierunków przez co może lepiej przygotować, takie moje zdanie.
21.05.2017
17.02.2017
Dominika
Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda rekrutacja na kierunek Taniec na WSUS? Myślę o tych studiach. Będę wdzięczna za jakiekolwiek opinie ;)
Prawo
Rozważam studia prawnicze, choć oczywiście mam świadomość że na UAM-ie będzie ciężko i dostaną się najlepsi. Mam zatem pytanie o kierunek PRAWO na WSUS-ie: czy polecacie? a raczej jak oceniacie poziom i jakość tych studiów. Czy warto iść tutaj, czy szukać gdzieś indziej, pytanie gdzie? Skąd są wykładowcy, czy z uniwerku.?
10.02.2017
09.12.2016
Kama
Cześć wszystkim :) Wie ktoś z was jak wygląda sesja na tych studiach? Dokładnie na wydziałach artystycznych jak to przebiega?
Alek
Bardzo fajna szkoła. Profesorowie na bardzo wysokim poziomie. Wykłady prowadzone są w "koleżeńskiej" atmosferze. Dużo ciekawych spotkań. Ludzie bardzo życzliwi i chętni do pomocy. Grupa mundurowa na bardzo wysokim poziomie. POLECAM tę uczelni
15.11.2016
17.10.2016
Roccco
Tu Cię zadziwię ale coraz więcej bibliotek (szczególnie uniwersyteckich lub renomowanych) wymaga już wyższego wykształcenia. Bibliotekarstwo nie jest warunkiem koniecznym, moja koleżanka pracuje w warszawskiej bibliotece po polonistyce.
zagadka
W jakim zawodzie mogę szukać pracy po informacji naukowej i bibliotekoznawstwie? Sama nazwa kierunku kojarzy mi się najbardziej z klasycznymi bibliotekami, ale chyba do tego nie trzeba mieć takiego kierunku ukończonego?
19.07.2016
17.05.2016
o prawie
Prawo samo w sobie jest jednym z najtrudniejszych kierunków, szczególnie biorąc pod uwagę ilość nauki typowo na pamięć. Osobiście jestem bardzo zadowolona z WSUS, zwłaszcza z kadry. Atmosfera na uczelni w porządku, ludzie super. Sporo zajęć nieobowiązkowych ;)
Claudia
Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda rekrutacja i ocena prac? Wolę rysować niż malować,a w warunkach piszą o 5 pracach malarskich. Czy to jak maluje czy rysuje ma jakieś duże znaczenie ?
27.03.2016
24.02.2016
prawo w P-niu
czy macie porównanie prawa na SWPS, WSPiA i WSUS w Poznaniu? Jeśli byscie mieli wybrać między WSUS a SWPS, to która lepiej wybrać i dlaczego? jak duże są grupy na studiach stacjonarnych? czy jest trudno?
kasia94
w tej szkole nie tylko kierunki artystyczne mają dobrą opinię, jestem bardzo zadowolona z wyboru tej uczelni, studiuję zarządzanie i uważam, że ta szkoła jest godna polecenia
24.11.2015
28.09.2015
studentka
artystyczne kierunki super jak najbradziej na tak
wsu
z tego co wiem, to na wzornictwie najpierw jest klasyczna rekrutacja(czyli pewnie liczą się oceny i kolejność zgłoszeń) a potem przeprowadzana jest rozmowa, podczas której komisja ocenia Twoje pięć prac, jeśli zostaną zaakceptowane to możesz złożyć dokumenty na tej uczelni.
12.08.2015
20.05.2015
Yuki
Witam! Mam pytanie odnośnie rekrutacji na kierunek wzornictwo, czy patrzą przy rekrutacji na oceny tak bardzo czy ważniejsze są dla nich prace które przyniesiemy? Była bym wdzięczna za odpowiedź :)
podyplomówki na WSUS
Interesują mnie studia podyplomowe z zakresu mediacji - dialogu - rozwiązywania konfliktów, Znalazłam na stronie WSUS propozycję: Mediacje i Negocjacje - czy ktoś to robił i może się wypowiedzieć, czy warto?
19.03.2015
26.01.2015
pytanko
czy aby dostać się na taniec trzeba zdawać jakieś egzaminy wstępne? pokaz umiejętności, coś w tym stylu?
bbb
polecam serdecznie, świetna kadra, miłe panie w dziekanacie, ciekawe kierunki ;)
30.12.2014
22.09.2014
nnnnn
dużym atutem tej uczelni jest wspaniała atmosfera panująca na zajęciach i poza nimi
martyna
W WSUS w Poznaniu polecam wzornictwo, bardzo ciekawy i rzetelnie prowadzony kierunek, dużo zająć praktycznych, z wykładowcami nigdy nie miałam problemów ;)
29.05.2014
06.11.2013
Izka
Cześć! Mam nadzieję, że jeszcze tu zaglądacie. Mam pytanie- czy WSUS prowadzi rekrutację w sem. letni? Na stronie nie ma planu zajęć dla I roku II st. dziennikarstwa, możliwe że nie otworzyli kierunku (zaoczny)? Pozdrawiam
taniec
jakie grupy? ile osob na tancu? same zajecia - jak wygladaja, czego sie spodziewac? piszcie jak najwiecej, kazde zdanie sie liczy? czy gdzies jeszcze w Pniu jest taniec?
20.10.2013
16.10.2013
Administrator
Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
dobra opinie
ja slyszalam dobre opinie, zarowno o samej uczelni WSUS, jak i o wzornictwie, nie zapominajcie, ze to kierunek dosc nowy, i niedawno stal sie popularny, szkoly caly czas staraja sie modyfikowac program i tak dostosowywac program nauczania, aby byl on atrakcyjny dla studenta, w mojej perspektywy, najwazniejsze sa zajecia praktyczne i na to nalezy stawiac, ja jestem zadowolona i moge polecic studia tutaj
18.08.2013
02.06.2013
bu, do kaka
Mogłabyś powiedzieć coś więcej? Czytając wiele negatywnych opinii i nie mogąc sobie pozwolić finansowo na studia w SOF, zamierzałam zrezygnować całkowicie z wzornictwa. Jako studentka i najbardziej "żywy przykład" ;) sądzisz, że warto pójść na WSUS? Jakie mają wymagania, jeśli chodzi o studentów pierwszego roku? Duży nacisk na rysunek, konkretną wiedzę, czy wymagania przychodzą dopiero po pewnym czasie? Mam na myśli różnicę pomiędzy UAP, gdzie poprzeczka dla mnie, jako nie do konca radzącej sobie z rysunkiem jest ustawiona zbyt wysoko, by się tam dostać, a SOF, gdzie na wstępie nie musisz mieć niczego prócz chęci nauki i niestety, ogromnych nakładów finansowych... Co powiedziałabyś w tym względzie o WSUS? Będę dozgonnie wdzięczna, jeśli mi pomożesz.
@ola
są zajęcia z nowych mediów na Wydziale Artystycznym - jest pracowania nowych mediów - projektowanie stron internetowych i ogólne komunikatów graficznych; z tego co wiem od znajomych (sama studiuje na WA) na Komunikacji Społecznej są też zajęcia z mediów internetowych, blogów itd
02.06.2013
02.06.2013
do OLa
Są zajęcia i z historii XX wieku i z prezentacji i autoprezentacji
do Alka
to świadczy tylko o tej Pani, prędzej czy później, ktoś ja zdemaskuje
02.06.2013
30.05.2013
kaka
@kk dlaczego piszesz, ze wzornictwo jest kiepskie. Ja jestem zadowolona. Miałam okazję porównać swoje doświadczenia ze studentami wzornictwa na innych poznanńskich i nie tylko uczelniach i pozom na wzornictwie jest OK
kk
Nie idźcie na wzornictwo, bardzo kiepski kierunek!
21.05.2013
09.05.2013
Ola
Aha, i czy są zajęcia z nowych mediów, tj. podstawy projektowania stron internetowych, blogi społecznościowe; poruszanie się w świecie internetu:) to chyba wszystko, dziękuję!
Ola
To chciałabym się jeszcze zapytać, czy jest dużo zajęć z historii i czu są zajęcia z prezentacji i autoprezentacji. :)
08.05.2013
08.05.2013
Do Ola
Ja studiuję dziennikarstwo w trybie zaocznym - jest OK! Przedmioty są takie same jak na dziennych, bo porównywałam, a co do zajęć dodatkowych to możesz w nich brać udział tak samo jak studenci dzienni :-) Zjazdy są co 2 tygodnie. Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pyyytaj! :-)
do Bu
USUS jest w porzadku, staraj sie i dbaja o studentow, raczej jest ok, ale sprawdz sobie jeszcze taka szkole nowa w P-niu, oni sa czescia SWPS, School of Form, tylko nie jestem pewna, jaki kierunke oferuja, na pewno cos z artystycznych
07.05.2013
07.05.2013
bu
Kochani, stoję przed trudnym wyborem, wciąż mam wątpliwości odnośnie studiowania wzornictwa na WSUSie - czy kilka osób mogłoby się wypowiedzieć? Czytałam poprzednie komentarze i nic to nie zmieniło, ilu studentów tyle opinii... Moje GG: 6495128, pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
Ola
Dziękuję za komentarze. Powoli się przekonuję. Jeszcze gdyby napisała osoba stricto z dziennikarstwa zaocznego byłabym wdzięczna. Pozdrawiam
07.05.2013
07.05.2013
SaraBella1991
Witam. ja studiuję aktualnie na WSUS na Wydziale artystycznym.. co do dziekanatu- część artystyczna sprawuje się bardzo dobrze, wszystkie informacje te ważne i te mniej ważne trafiają zawsze na czas do studentów... moim zdaniem jedni z najlepszych wykładowców pracujących również na uczelniach artystycznych m.in. w Poznaniu Warszawie i Łodzi czy Zielonej Górze... wykładowcy są bardzo sympatyczni i potrafią zainteresować swymi przedmiotami... z wykładów można wiele wynieść i się dużo nauczyć. Wydział artystyczny mógłby jedynie mieć przeprowadzoną delikatną "renowację" i być trochę odnowiony bo fakt,że jest tam klimat artystyczny jednakże przydało by się odmalować ściany itp.... ogólnie fajna szkoła... świetny jest także "samorząd studencki" oraz RUSS WSUS w którym współdziałam, organizujemy m.in ciekawe eventy dla naszych studentów co roku rozpoczynamy imprezą otrzęsinową "GET STARTED" organizujemy "KULTURALNY WSUS" czyli zapraszamy celebrytów z którymi wszyscy moga się bezpłatnie spotkać i porozmawiać. zapytać o rzeczy które interesują nas w związku z danym celebryta itp... Studenci działają Personel szkoły jest sprawny muszę także pochwalić pracowników szatni itp którzy sa niesamowicie sympatyczni i zawsze można z nimi zamienić miłe słówko ;) jestem zadowolona ze swego wyboru ;) pozdrawiam Sara K. ;)
Do Ola
z zajęciami praktycznymi to jest tak: są zajęcia z warsztatu tv, chodzicie po uczelni albo mieście i kręcicie materiały, a z radio też jest praktyka i są zajęcia w studio, nagrywanie audycji itp. Z drugiej strony są też praktyki, które możesz odbyć w Poznańskich rozgłośniach radiowych i tv.
07.05.2013
05.05.2013
Ola
Cześć Wszystkim! Do osob studiujących dziennikarstwo- czy zajęcia praktczne są naprawdę praktyczne? Praca w tv,w radio? Czy student ma możliwość poznać faktycznie każdą formę mediów? Pozdrawiam
Sanczia
Studiuję dziennikarstwo i naprawdę to dobra uczelnia. Nie tylko teoria się liczy, ale też praktyka - WSUS świetnie to łączy - wykłady są ciekawe, a dodatkowo można np. działać w radio Panda albo uczestniczyć w spotkaniach Koła Kultury. Rewelacja! :-)
01.05.2013
30.04.2013
Zuza
Dziękuję za odpowiedź. Muszę jeszcze przemyśleć mój wybór i jak się zdecyduję, to z pewnością się spotkamy. Pozdrawiam:)
Paulina Naczelna
Zuza, śmiało możesz podjąć studia II stopnia na DiKSie, sama jestem po DiKSie. Nawet jeśli nie jesteś rasową humanistką, dziennikarstwo wciągnie Cię jak żaba muchy ;) będziesz miała kilka różnic programowych, ale śmiało je nadrobisz. Wykładowcy są naprawdę bardzo ugodowi, a no i zapraszam do naszej ogólnopolskiej gazety, w której możesz szkolić swój warsztat dziennikarski - twoje-wiesci.pl :) Mam nadzieję, że się spotkamy już we WSUSie :)
30.04.2013
29.04.2013
Paweł
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może radzisz sobie z pisaniem bez problemu,ale Twoja praca wymaga korekty? Zapraszamy! www.written4you.pl Jesteśmy humanistami, uczciwymi i twórczymi ludźmi!
Zuza
To Ja ponowię moje zapytanie licząc na Waszą podpowiedź:) Chciałabym prosić Was o opinię. Chciałabym podjąć od października studia dziennikarskie II stopnia. Nie jestem humanistka. Licencjat obroniłam z nauk medycznych. Zastanawiam się czy dam sobie radę i czy w ogóle mam szanse się dostać. Proszę o opinie osób, które ukończyłu\y te studia bądź są w trakcie nauki. Pozdrawim
28.04.2013
28.04.2013
Monika studentka WSUS
A ja myślę, że te negatywne komentarze to zostawia konkurencja WSUS podszywając się pod studentów :) Starzy wyżeracze nie mogą pogodzić się z tym, że ich uczelnie nie cieszą się takim powodzeniem. Panowie, kapcie na nóżki i przed telewizor. Nie psuć ludziom wizerunku dobrej uczelni, bo Wam to i tak nic nie da :P nikczemniki jedne he he ;)
Paulina Naczelna
Moi Drodzy! Pytacie czy warto studiować we WSUS? Oczywiście, że tak. Która uczelnia tak dba o studentów? We WSUSie nie jesteś anonimowy, z każdym problemem możesz zwracać się do dziekana, czy Opiekuna roku, zawsze uzyskasz pomoc. Rzetelny przekaz informacji w razie choroby wykładowcy. Realizacja świetnych pomysłów i projektów. Jeśli czujesz niedosyt na wykładach, możesz pójść do wykładowcy i zaproponować Koło Naukowe. WSUS różni się od innych uczeni tym, że daje naprawdę szerokie pole manewru w zakresie samorealizacji i kształcenia umiejętności społecznych. Nie rozumiem podejścia ludzi, którzy obwiniają uczelnię za bezrobocie. Uczelnia przygotowuje do zawodu, a jak my to wykorzystamy, to już nasza osobista sprawa. Dzisiaj często jest tak, że młodzi ludzie idąc na rozmowę do pracy żądają od razu służbowego telefonu, samochodu i Bóg wie co jeszcze. Na to przyjdzie pora, gdy każdy się sprawdzi w zawodzie. Ale ja nie o tym. Spędziłam tutaj moje najlepsze lata. Wiem, że jest to jedyna uczelnia, która podchodzi indywidualnie do każdego studenta - a wiem, bo studiowałam na WSPiA (porażka) i na WSNHiD(bez komentarza) oraz na UAM. A atmosfera w dziekanacie jest przesympatyczna. Idziesz tam po, to by załatwić swoją sprawę, a w efekcie tak się rozgadujesz z opiekunem, że zapominasz po co jesteś :)
28.04.2013
28.04.2013
Mika
Hej Ludziska! Jestem studentką Wydziału Artystycznego we WSUSie i powiem tak: byle jakiej baletnicy ... - to do tych co narzekają na warunki. Nie są one złe. Jak się wejdzie na Wydział, to czuć ten klimat... Artyści mnie zrozumieją. A co myślicie? Że Van Gogh czy Picasso mieli takie idealne i czyściutkie stanowiska do tworzenia? Jeśli ktoś ma być wybitnym artystą, to nim i tak będzie. Ponadto muszę powiedzieć też, że bardzo cenię sobie kadrę. Są to osoby wybitne, których dzieła znajdują się w muzeach. Żadna inna uczelnia nie da Wam tylu pozytywnych wrażeń i wspomnień. Jestem zadowolona i bardzo polecam WSUS Licealistom - przyszłym studentom.
Piotr
nie kumam ludzi którzy hejtują uczelnie. Zaraz będę magistrem dziennikarstwa, a mam już pracę w zawodzie. Jak w każdej szkole są słabe i mocne strony, ale wg mnie to był bardzo dobry wybór.
26.04.2013
26.04.2013
Zuza
Cześć! Chciałabym prosić Was o opinię. Chciałabym podjąć od października studia dziennikarskie II stopnia. Nie jestem humanistka. Licencjat obroniłam z nauk medycznych. Zastanawiam się czy dam sobie radę. Proszę o opinie osób, które ukończyłu te studia bądź są w trakcie nauki. Pozdrawim
Zuzka
Cześć! Proszę o opinię osób które studiują lub ukończyły dziennikarstwo II stopnia. Zastanawiam się nad podjęciem owych studiów od października, jednak mam wątpliwości. Obroniłam licencjat z technologi żywności, teraz przymierzam się do całkiem czegoś innego. Nie jestem humanistką, ale chciałabym spróbować. Myślicie że sobie poradzę? Proszę o Wasze opinie:)
26.04.2013
25.04.2013
nosek
Dziwny to sposób odnoszenia się do innych. Nie przystoi studentowi tak renomowanej uczelni
Zak
A mnie jako studenta UW zastanawia czego oczekujecie kończąc to dziwadło ? Uczelni nie widziałem na oczy, ale mam wrażenie że szkoły typu Akademia Humanistyczna w Pułtusku czy ten WSUS poznański to takie sklepiki z marzeniami. Nie szkoda wam czasu ?
04.04.2013
03.04.2013
jacek
@noemi w zeszłym roku skończylem dziennikarstwo. Nie narzekam na zajęcia praktyczne, dużo zajęc prowadzili dziennikarze, na przykład dr Kot krytyk filmowy czy dr Hermanowski z eski rock. a niektórzy moi znajomi działali w radio internetowym - Panda. Na zajęciach teoretycznych bywa różnie, ale to podobno jest tak wszędzie. Jedne były bardzo ciekawe inne gorsze. Moje ulubione aktorstwo społeczne z profesorem Chojnackim i nauka o komunikowaniu z profesorem Wachowskim. Ogólne studia wspominam OK i raczej bym polecał
noemi
Dzięki za opinie. Czy twoja kumpela mówiła cos o zajeciach praktycznych. Wiesz telewizja, radio czy cos w necie.
22.03.2013
21.03.2013
do noemi
idę na dziennikarstwo od października, namówiła mnie znajoma, która jest na drugim roku i mówi, że jest ok.
noemi
Byłam ostatnio na targach. Na stoisku WSuS bardzo mnie zachęcali do studiowania tam dziennikarstwa. Jestetm prawie przekonana. Czy jest tu ktoś kto studiuje tam dziennikarstwo. warto?
19.03.2013
15.02.2013
ryfcia
Na WSUS studiuje się dobrze, bezproblemowo, bez wielkich stresów przed sesją (no, może pierwsza czy drugą), mnie się podoba i ja polecam
Rabv
Jeśli myślicie o wydziale artystycznym to albo idźcie na UAP albo kształcie się we własnym zakresie. Też uważam, że dużo lepiej wydać te, naprawdę niemałe, pieniądze (prawie 7000 zł rocznie) na coś co przyniesie Wam pożytek - niż na tę uczelnie. Kiepskie warunki, brak podstawowego wyposażenia pracowni, brak ważnych zajęć w programie... Dno!
14.02.2013
23.01.2013
l.
żałuje że wydałem tyle pieniędzy w błoto. Bo inaczej nazwać tego nie można. wykładowcy masakra,stare pryki nie mające co robić na emeryturze, organizacja do d. Lepiej przeinaczyć te pieniądze na coś wartego, tym bardziej że nie są one małe.
Lucy
Studiowałam Dziennikarstwo i Komunikację Społeczną. Ogólnie to szkoła nie jest aż taka zła. Zajęcia są prowadzone w sposób profesjonalny, wykładowcy nie traktują studentów jak zła koniecznego, przedmioty także są ciekawe i wciągające. Jednak, plusy nie zasłaniają minusów. Tę uczelnię może ukończyć praktycznie każdy, gdyż poziom jest niski. Gimnazjaliście raczej nie mieliby problemów ze zdobyciem piątek. Szkoła jest dobrze umiejscowiona i wygląda ładnie, lecz w salach często brakuje klimatyzacji, jest duszno, a podczas długich wykładów po prostu zaczyna śmierdzieć. Budynek jest mały, więc bywa, że zajęcia odbywają się w blokach obok. W szkole jest bar (w którym można kupić coś do picia i jedzenia), ale brakuje stołówki. Tak więc, jeśli nie uda Ci się dopchać do jednego z pojedyńczych stolików na ostatnim piętrze, wtedy jesteś zmuszony zjeść makaron na kolanach lub na stojąco. Jeśli chodzi o dziekanat, to także bywa różnie. Często trafiałam na dziewczyny, które nie wiedziały o co chodzi i były wiecznie poddenerwowane. Jeśli ktoś chce sobie postudiować dla papierka, może tam się udać. Jednak jeżeli komuś naprawdę zależy na dobrym wykształceniu, wtedy radzę dać sobie z tą szkołą spokój.
10.01.2013
13.12.2012
Rysia
Uciekać jak najdalej od tego szajsu!
k
Jestem na trzecim roku w Wyższej Szkole Umiejętności Społecznych na wydziale artystycznym. Naprawdę zastanówcie się dwa razy czy chcecie wydać ponad 22 000 zł na ten szajs. Ja na pewno tego błędu już więcej nie popełnię i nie będę realizować tutaj drugiego stopnia. Jeśli nie wiecie co zrobić z Waszymi pieniędzmi chętnie podam swój numer konta.
01.12.2012
01.12.2012
k
I co tak Ci się tam podoba? To jest naprawdę porażka.
Damian
Dlaczego nie polecasz? Ja tam studiuję i bardzo mi się podoba. Wszystko jest takie, jak się spodziewałem. Poziom nauki mnie zadowala, wykładowcy pomocni, nie utrudniający życia za wszelką cenę, ludzie spoko i to bardzo. Jestem bardzo zadowolony, nigdy nie żałowałem tej decyzji, dlatego ja z pełnym przekonaniem polecam wszystkim!
17.11.2012
14.11.2012
k
nie polecam!
jagoda
rankingi tak naprawde dla studenta nie maja wiekszego znaczenia, zgadzam sie natomista z opinia, ze wazna jest obsluga w dziekanacie, tylko spojrzmy prawdzie w oczy, my tam przychodzimy z blaganiami, zeby nam indeksiki zdali po terminie, nie zawsze mamy wszystkie zaliczenia, babki maja nas powyzej dziurek w nosie i tyle, nie zgodze sie natomiast z opinia, ze szkola ktora jest daleko w rankingu, jest slaba, na taka masę uczelni trudno byc w pierwszej piatce, co nie? osobiscie uwazam, ze WSUS na tle innych poznanskich szkol wypada dobrze, przynajmniej jak rozmawiamy ze znajomymi i opoiwdamy sobie o zajeciach, warunkach w sensie sal, cwieczen, wykladowcow, itd.
14.11.2012
13.11.2012
O.N.A
ps. pomyłka dane z 2011 roku, ale czy to naprawdę robi różnicę?
O.N.A
Najbardziej bawią mnie przekłamane informacje na temat uczelni, "ponoć jedna z najpopularniejszych uczelni niepublicznych", a zgodnie z rankingiem Wprost z 2012 r. zajmuje 67 miejsce!! spośród najpopularniejszych uczelni niepublicznych. Studiowałam tam i informacje, które tutaj czytam o dziekanacie są jak najbardziej wiarygodne, przeniosłam się do lepszej uczelni i odczuwam jednak sporą różnicę.
13.11.2012
01.11.2012
opinia_o_dziekanancie
Dziekanat: opinia ta głównie dotyczy pani A.G. (celowo podaję inicjały - żal mi jest tej niekompetentnej pani z Dziekanatu) - nie szanuje studenta, - nie odbiera telefonów, - ma bardzo ubogie słownictwo, - treść mail, które przesyła do studentów powinien sprawdzić Dziekan lub Rektor, - literówki, - brak umiejętności formułowania pism, - brak uśmiechu i życzliwego podejścia do studenta, - nie potrafi zastosować regulaminu studiów w praktyce, - często działa ze szkodą dla studenta, - zdarza się jej malować paznokcie w pracy.
do \"P\'
co studiujesz? jaki kierunek na wsusie? na ktorym roku? co wedlug ciebie jest slabe? badz tak dobra / y i powiedz cos konkretnego, co ci sie nie podoba, bo rownie dobrze mozesz nie pisac nic, jak masz dac jedno slowo
26.10.2012
08.10.2012
zadzior
przecietna uczelnia, probuje isc w kierunki artystyczne, to chyba sie najlepiej broni
Lola
Pełna szacunku dla wykładowców,muszę wydać złą opinie dla pracowników Dziekanatu przy ul.Głogowskiej. Zainteresowanie wykazują dopiero gry padnie słowo:opłaty. W innych sytuacjach mają studentów oraz ich problemy w głębokim poważaniu. są jednostki które w tym zakresie osiągają wręcz mistrzowski poziom. Drodzy Państwo: czy sami chcielibyście się spotykać z takim traktowaniem?
26.09.2012
08.09.2012
jestem zachwycona
Bardzo, bardzo dobra nowa STRONA INTERNETOWA!!!! Przy Wsus chowa sie wiele poznanskich szkol, w tym - z przykroscia stwierdzam - UAM Mickiewicza.
munz
Nie jest to najpopularniejsza uczelnia, ale mim zdaniem też nie jest najgorsza. Ja wybrałam studia w Wyższej Szkol Umiejętności Społecznych w Poznaniu bo kiedyś znalazłam się na jakimś forum jej studentów i bardzo pozytywnie wypowiadali się o uczelni, wykładowcach. A skoro takie są opinie studentów to wsus nie może być zła. Ja też uważam że tu jest spoko.
01.09.2012
24.08.2012
alibi
Ale mają super kadrę na tym tańcu! Mam nadzieje że zajecia będą ciekawe, to na pewno statystki wsus podskoczą, średnia od razu się podwyższy! Jest jeszcze jakaś uczelnia w Poznaniu która ma w ofercie studiów kierunek taniec? ja nic nie słyszałam, może ktoś tu coś wie?
peggy
A ja właśnie na taniec się wybieram, bardzo się cieszę że WSUS ma ten kierunek w swojej ofercie. Na pewno dużo studentów dzięki temu zyskają, bo nawet jak gadałam ze znajomymi to są pod wrażeniem :) Mam nadzieję że się nie zawiodę, liczę że dobra kadra będzie też umiejętnie prowadzić zajęcia.
15.08.2012
29.07.2012
Olga
A ja zdecydowanie mogę Uczelnię polecić, kończyłam licencjat, teraz wybieram się na podyplomówkę. Gdybym była młodsza :-) zapewne wybrałabym się na TANIEC. Nie chcę tu opisywać swojej przeszłości, ale kiedyś tańczyłam i jedyny dostępny kierunek studiów dla tancerzy był w Warszawie, a teraz oferuje go WSUS - i jeszcze z jakimi wykładowcami, jesli ktoś się zna na tańcu, nazwiska mówią same za siebie. Polecam!
turek
też nie polecam. ani się tu wiele nie nauczyłem, ani ciekawych znajomości stąd nie wyniosłem. ta szkoła wyższa jest w niewielkim stopniu tylko trudniejsza od licem, naprawdę nie ma moim zdaniem sensu tutaj się uczyć, bo poziom jest zbyt niski, by to nawet studiowaniem nazwać.
20.07.2012
15.07.2012
ja
Bardzo nie polecam:( Nie warto!
nefrete
co to znaczy błędu, Tasza? aż tak niski poziom? na którym kierunku? niezadowolona jesteś raczej z powodu jakości nauczania, planu studiów, braku perspektyw, zlej atmosfery czy może wszystkiego na raz? rozważam poważnie tę uczelnie, więc chciałabym wiedzieć skąd taki negatyw się wziął...
11.07.2012
27.06.2012
Tasza
Odradzam tę uczelnię. Nie popełnijcie takiego błędu jak ja:((
rachel
wow, nie wiedziałam o tym kierunku! taniec zawsze był moją pasją, właśnie zaczęłam czytać o ofercie zajęć na tym kierunku na Wyższej Szkole Umiejętności Społecznych i jestem zachwycona :) o ile studia będą wyglądały choć w połowie tak jak oni obiecują - będzie świetnie! mam nadzieje że dam radę się dostać i nie przytłoczy ich ilość chętnych :)
20.06.2012
15.06.2012
Ula X
Ja tą uczenie bardzo miło wspominam. Słuchajcie teraz na WSUS jest nowy kierunek - TANIEC, zajęcia prowadzi sama Ewa Wycichowska!!!! i bardzo ciekawe zajęcia.
X
Złą opinię mam o kierunku artystycznym. Piszę to na podstawie moich odczuć z kilku lat studiowania na tej Uczelni. Szkoda czasu i pieniędzy.
06.06.2012
02.06.2012
do joli oraz do X
ale na jakiej podstawie to piszesz? o jakim kierunku WSUS-owskim masz zla opinie? i moze od razu dodaj - jaka inna uczelnie wybierzesz w POznaiu jako lepsza? zebysmy mieli porownanie, punkt odniesienia i mogli sami zrobic swoje sledztwo, tylko nie porownuj do panstwowego UA, pytam o szkoly prywatne
jola
popieram X! robilam research przed wyborem uczelni i nikt nie polecił mi wyższej szkoły umiejętności społecznych, coś to musi znaczyć. a jak ogarniałam opinie na jakichś forach, to średnio to wyglądało. lepiej jednak wybrac inną szkołę.i wam też tak polecam, chyba że nie mierzycie za wysoko podczas rekrutacji ;p
31.05.2012
23.05.2012
X
@ojtam: wydział artystyczny umiera... trudno nawet porównywać go z UA czy SOF:(
ojtam
@X - dlaczego kiepska? ja tam uważam, że nie jest źle. fajnie umiejscowiona, łatwo do niej dojechać, czy też dojść. kadra wykwalifikowana. dużo się nauczyłam. pewnie na uamie byłoby lepiej, no ale trzeba mierzyć siły na zamiary. są szanse na rozwój. no ale jak zawsze - hejters gonna hejt XD
22.05.2012
22.05.2012
X
Bardzo kiepska uczelnia
lexie
studiuję drugi rok na tej uczelni i mogę wypowiadać się o niej tylko w pozytywny sposób. przemiła atmosfera, wykładowcy pozytywnie nastawieni do studentów, kadra dobrze wyszkolona. naprawdę, nie ma na co narzekać. naprawdę polecam wszystkim którzy rozważają czy wybrać się tu na studia :)
19.05.2012
17.05.2012
student wsus
miałem przyjemność studiować na tej uczelni na kierunku zarządzanie, ogólnie bardzo sympatyczne zajęcia, kadra o wysokich wymaganiach przede wszystkim z UAM i UE, czuć powiązanie między wykładowcami a studentami- nie tak jak na samym UAM- mnóstwo ludzi i nikt nikogo nie zna. Podsumowując: uczelnia bardzo przyjazna, w dobrym położeniu, kształtująca odpowiednio wysoką renomę na przyszłość.
Anna
A ja uwielbiam tą uczelnię :) Przynajmniej na kierunku dziennikarstwo (dzienne), spotkałam super ludzi, wykładowcy też w porządku, chodzenie tam to przyjemność :P
17.05.2012
17.05.2012
Ama
Wśród komentarzy brakuje rzetelnych opinii ludzi, którzy naprawdę studiowali tu studiowali. Kończyłam zaocznie licencjat ze wzornictwa na wydziale artystycznym. Niestety kierunek artystyczny traktowany jest tu po macoszemu. Oferta szkoły i poziom kształcenia są niewspółmierne do bardzo wysokiego czesnego. Brakuje zarówno sprzętu i wyposażenia w pracowniach przedmiotowych jak i praktycznego podejścia w realizacji przedmiotów. Na grafice zajęcia praktyczne odbywają się w okrojonej liczbie godzin i tylko na drugim roku. Do dyspozycji studentów są komputery Apple jednak zaledwie kilka(!) sztuk. W zawodzie grafika oprócz konkretnej wiedzy potrzebne jest również praktyczne przygotowanie, którego trudno szukać na tej uczelni. Brak jest bowiem zajęć z zakresu DTP, próżno też szukać grafiki warsztatowej… Prawo autorskie ogranicza się zaledwie do kilku spotkań w jednym semestrze. Na wydziale panuje bardzo pozytywna atmosfera. Szkoła oferuje możliwość uczestnictwa w programie Erasmus (głównie Hiszpania i Turcja). Kadra naukowa to w sporej mierze wykładowcy UA (ASP). Gdybym podejmowała decyzję o wyborze uczelni teraz na pewno nie wybrałabym ponownie WSUSu. Są obecnie w Poznaniu ciekawe alternatywy dla tej uczelni.
jozia
Studiuję wzornictwo, zawsze chciałam studiować ten kierunek i cieszę się z wyboru uczelni. Poza bardzo dobrą kadrą, mamy świetne zaplecze naukowe. Przedmioty pozwalające się rowijać nie tylko w tym kierunku ale i w pokrewnych. Duzy wybór specjalnośći.
17.04.2012
02.04.2012
andrzej szef
no fakt, kanaliza czasami nieźle wybija, ale szkoła spoko
???? do prodziekana
to jakiś żart, jak sie domyslam? a ta kanaliza? i z twoim nickiem? jak studiujesz w WSUS, to napisz cos sensownego, a nie wypuszczaj jakiegos dziewnego watku, mnie osobiscie interesuje wzornictwo, wiec chetnie przeczytam opinie na temat tego kierunku
26.02.2012
17.02.2012
prodziekan
jak dla mnie to często wali kanalizą w holu głównym
White_Raven
...ale się rozpisałem... ;D ale cóż wybaczcie... dominujące cechy prawnicze ;D
01.02.2012
01.02.2012
White_Raven
WSUS - mała uczelnia z bogatym potencjałem. Jestem aktualnym studentem - III rok PRAWA - studiuje dziennie [w myśl zasady, że akurat prawa zaocznie nie da się studiować, chociaż uczelnia nie do końca wiem po co daje i taką możliwość] i na prawdę nie mogę narzekać. Kadra naukowa w przeważającej części składająca się z długoletnich praktyków, którzy nie tylko wiedzę posiadają ale i potrafią ją przekazać. Nie ganiamy po 5 budynkach w celu znalezienia sali w której akurat mamy zajęcia - wszystko kameralnie właściwie w jednym budynku, w niewielkiej grupie, co jest plusem, jeśli faktycznie mówimy o nauce prawa, a nie o wkuwaniu mechanicznych zachowań czy kodeksów. Nie jest na pewno tak, że się płaci i zdaje... cóż sporo osób przejechało się na tej teorii - zdaje się wiedzą, a nie kasą wbrew obiegowej opinii. Uczelnia stara się urozmaicać zajęcia konferencjami, które o dziwo tematycznie pasują nawet do prawa i co więcej przyciągają studentów co jest pozytywnym zaskoczeniem (gdzie znam przykłady z innej uczelni niepublicznej, która zaprosiła sobie sędziego TK, którego później słuchały sprzątaczki i studenci pedagogiki...). Wśród rzeczy ocenianych jest z tego co widzę pozycja jak jakość kształcenia – osobiście twierdzę, że ta zależy głównie od studentów – z barana nikt orła nie zrobi, choćby na głowie stanął i mu skrzydła doczepił. :) Kwestia więc głównie w chęciach studenta, a później to już tylko chęć współpracy ze strony uczelni, a akurat WSUS wykazuje takową na co najmniej przyzwoitym poziomie – tworząc choćby przyjemnie działającą bazę sportową, ale głównie naukową. Po niespełna trzech latach nie zauważyłem tego wspomnianego niżej \'mistycznego\' smrodu kanalizy - może trafiam w dobrych godzinach... Minusem są na pewno sale bez okien i kiepskie zaplecze jeśli chodzi o bufet, który ma niewykorzystany potencjał, innym jest obsługa dziekanatu - starają się ogarniać, ale czasem różnie to wychodzi. Słaba jest też biblioteka - przynajmniej jeśli chodzi o materiały prawnicze, ale nadrabia pełnym dostępem do lex.omega. WSUS w trzech słowach? Przystępnie, profesjonalnie, kameralnie.
i-b
Jestem na III roku dziennikarstwa. Oceniam uczelnię baaardzo pozytywnie. Studenci mają duży wpływ na jakość kształcenia. Co roku można wypełnić anonimową ankietę dotyczącą wykładowców i rzeczywiście nasz głos jest brany pod uwagę. Dziekan jest świetny i zawsze znajdzie czas na rozmowę. Wszystko można załatwić bez problemu. Wykładowcy też są super. Oczywiście, jak na każdej uczelni zdarzy się jakaś kosa, ale przez wszystko można przejść. Na dziennikarstwie zajęcia są spoko. Robimy dużo praktycznych rzeczy, sporo projektów, prac grupowych. Ze znalezieniem pracy też nie ma problemu. Ja właśnie zaczynam pracę w agencji reklamowej (bo jestem na specjalizacji PR i reklama). Jak ktoś chce, to można.
01.02.2012
19.01.2012
bart
Kończyłem licencjat na WSUS - dziennie Dziennikarstwo i Komunikację Społeczną, Wcześniej też dzienną Politologię na UAM. Drugi raz na UAM bym nie poszedł. Kadra naukowa na WSUSie w większości z Uniwersytetu, poza kilkoma świetnymi praktykami, podejście tejże kadry do studenta zdecydowanie lepsze. Stereotyp Pani z Dziekanatu właściwie na WSUSie nie istnieje - przeważnie miłe i uśmiechnięte. Co do jakości kształcenia, to miałem okazję rozmawiać z panią profesor, która zajmuje się jakością kształcenia na UAMie. Powiedziała, że WSUS pod tym względem jest wyjątkowy i drugiej uczelni niepublicznej w P-niu z tak profesjonalnym podejściem władz nie znajdę. I ja się w pełni z tym zgadzam. Bardzo ładny budynek, choć rzeczywiście czasami śmierdzi kanalizą. Zawsze jednak jest czysto. Nie wiem gdzie piszący komentarz wcześniej widział koedukacyjne toalety. Słyszałem od znajomy z Parlamentu Studentów Uniwersytetu Ekonomicznego, że Samorząd Studencki WSUS zaczął bardzo prężnie działać na uczelni i w środowisku poznańskim. To wbrew pozorom bardzo ważne.
dziekan
strasznie śmierdzi w głównym holu, pewnie kanaliza im często wybija.
15.01.2012
10.01.2012
glac
Studiuję tu już jakiś czas i w porównaniu do mojej poprzedniej uczelni zwanej uniwersytetem jest zdecydowanie lepiej. Sporo kadry z UAM\'u, dobrze dobrane zajęcia, dobrze \'ogarniający\' opiekun roku i ogólnie profesjonalizm. Narzekać można na sale (w większości bez okien), obsługę szatni i bufetu, oraz na toalety (dziwna architektura - na przykład pisuar naprzeciw drzwi..., toaleta koedukacyjna i w dodatku smród)
Aleksandra
Witajcie,jestem studentką I roku na DIKSie.Jestem bardzo zadowolona,wykładowcy super-ciekawe zajęcia,mili ludzie,wiele kół zainteresowan,pomoc i wsparcie.Polecam tą uczelnie.Pozdrawiam :)
02.01.2012
02.01.2012
Paulina Zych
Witam Was wszystkich. Jestem studentką piątego roku, a właściwie 2 roku Studiów Uzupełniających Magisterskich na kierunku dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Jestem zadowolona z toku nauczania, pełen profesjonalizm. Polecam również kierunek prawo na tej uczelni. Uczą tutaj wybitni specjaliści, doświadczeni, znani i cenieni w środowisku uczelnianym. Jeśli chodzi o dziennikarstwo, uczelnia posiada pracownię tv, rozgłośnie radiową (www.radiopanda.pl) oraz internetowe wydanie gazety (www.twoje-wiesci.pl). Warto tutaj studiować. Studenci czerpię nie tylko wiedzę teoretyczną, ale także praktyczną. Pozdrawiam! W razie pytań, piszcie śmiało!
Magda
Kończyłam licencjat w tej szkole jakiś czas temu, ale byłam bardzo zadowolona z Uczelni. Bardzo miła atmosfera i ciekawie prowadzone zajęcia.
02.01.2012
10.12.2011
Ata
interesuje mnie architektura wnetrz, na politechnice bez szans, ale i tutaj w WSUS troche sie boje zlozyc papiery, podpowiedzcie cos moze o wykladowcach, trudnosci studiow, egzaminach???
Do Iwony
Jak wygląda praca \"kupca w Liroju\"
04.06.2011
29.05.2011
Prawo???
Na jakim poziomie jest prawo w tej uczelni? Jak wygladaja zajecia, kto je prowadzi? Ile osob odpada na pierwszym roku?
Iwona
Znam te szkole z opowiesci siostry, z dawnych czasow, kiedy sie u nich uczyla. Chwalila sobie zajecia, podobalo jej sie, byla zadowolona. Ponoc bardzo zyczliwie traktowali tam studentow, pelna kultura. Dzis pracuje w zupelnie innym zawodzie, jest kupcem w Liroyu.
17.05.2011
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu