• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • WSAIB Gdynia patronat medialny
  • Uniwersytet Medyczny Łódź Drzwi Otwarte

Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa

uczelnia publiczna, woj. wielkopolskie, 62-200 Gniezno, ul. Kardynała Wyszyńskiego 38, (+61) 424 29 42, rekrutacja@pwsz-gniezno.edu.pl

Akademia Nauk Stosowanych im Hipolita Cegielskiego w Gnieźnie (dawniej Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa) to według rankingów jedna z najwyżej plasowanych uczelni zawodowych w Polsce. Jest laureatką wielu prestiżowych nagród świadczącym o wysokim poziomie kształcenia studentów. Uczelnia daje możliwość poszerzania swoich horyzontów za sprawą członkostwa w programie Erasmus+.

Oferuje kształcenie na wielu przydatnych kierunkach z zakresu bezpieczeństwa wewnętrznego, nauk medycznych oraz technicznych. Tak szeroki zakres tematów sprawia, że każdy znajdzie tam coś dla siebie. Jeśli interesują Cię studia na Akademii Nauk Stosowanych im Hipolita Cegielskiego w Gnieźnie, odwiedź zakładkę rekrutacja, aby dowiedzieć się więcej.


Ocena uczelni

8.18 / 10
97 głosów

Opinie (84)
Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa, ANS Gniezno

As
Szukam osób, które zapisały się w tym roku na fizjoterapię
04.09.2022
22.09.2021
An
Od kiedy będzie możliwość podjęcia studiów na pielęgniarstwo zaocznie?
PSW
odpowiedź dla Emy z dnia 22.08.2021
dzień dobry, Prawo w biznesie jest nowym kierunkiem dostaliśmy pozwolenie na utworzenie kierunku z momentem rozpoczęcia II tury. Kierunek jest licencjacki z 3 specjalnościami: prawo w medycynie prawo w ochronie środowiska prawo w przedsiębiorstwie Kierunek ten przygotowuje do świadomego prowadzenia własnej działalności, do pracy w obsłudze biznesu (np. na stanowiskach asystenta zarządu, pracownika działu prawnego, organizacyjnego lub działu personalnego, niezależnie od formy prawnej podmiotu). Absolwenci będą mogli także podjąć pracę w organizacjach pozarządowych, jednostkach administracji publicznej, urzędach, w wydziałach zamówień publicznych czy związanych z ewidencjonowaniem działalności gospodarczej. Praktykę studenci mogą realizować u partnerów biznesowych z którymi współpracujemy: Urząd Miejski w Gnieźnie, Starostwo Powiatowe w Gnieźnie, liczne kancelarie adwokackie, notarialne, radcowskie, firm księgowe i inne usługowe (m.in. AXPOL Trading, Inea Fiberhost, Wielkopolska Telewizja Kablowa (WTK), OPERATOR WSS czy MEDRISK).
23.08.2021
22.08.2021
Emy
Od kiedy w Gnieźnie można studiować prawo? Czy ten kierunek na PWSZ - prawo w biznesie to jest nowość jakaś? bo na liście kierunków nie było prawa, ale na stronie www szkoły są niby studia licencjackie. Co dziwne, niby prawo jest tylko jednolite magisterskie, czyli co oznaczają tutaj studia licencjackie? kim jestem po ich ukończeniu? co dalej z aplikacjami, dalszym kształceniem? Możecoe mi to przybliżyć, bo na stronie trochę mało informacji jest.
Hania
Czy praktyki studenckie są na wszystkich kierunkach płatne ? O jakiej kwocie można mówić ?
26.05.2021
17.05.2021
PWSZ Gniezno
odpowiedź dla Zadowolony Student z dnia 12.05.2021
Bardzo dziękujemy za te ciepłe słowa i serdecznie zapraszamy szykują się nowości i świeżynki już niebawem startują dwa nowe kierunki Położnictwo i Prawo w biznesie :)
Zadowolony Student
praktycznie i z ludzkim podejściem do studenta, Panie w DKS sztosik (oby więcej takich babeczek), Kierunki???- dla każdego coś się znajdzie osobiście polecam ZIP, ale powiem Wam szczerze, że głęboko myślę o Analityce Bezpieczeństwa kierunek tętni życiem a wykładowcy ??? Pełna profeska
12.05.2021
21.09.2020
PWSZ Gniezno
odpowiedź dla Edi z dnia 20.09.2020
Studenci mogą wybrać swój zakład pracy, ale uczelnia również wskazuje zaprzyjaźnione miejsca, w których można odbyć praktyki :)
Edi
Mam pytanie o praktyki na inżynierii środowiska. Czy studenci sami organizują, czy uczelnia sugeruje miejsca praktyk?
20.09.2020
26.08.2020
Alicja
czy wiadomo już, jak będą realizowane zajęcia na uczelni , czy normalnie czy zdalnie? z tego co słyszę, to szkoły szykują się na zajęcia on-line i tylko laboratoria na uczelni. Wiadomo, jak będzie na PWSZ w Gnieźnie? na stronie nie info na ten temat.
PWSZ Gniezno
odpowiedź dla pytanko o absolwentów z dnia 20.08.2020
Dzień dobry, Proszę o kontakt promocja@pwsz-gniezno.edu.pl :)
24.08.2020
20.08.2020
pytanko o absolwentów
Czy z kierunku inżynierskiego - ANALITYKA BEZPIECZEŃSTWA - wyszli już jacyś absolwenci? od jak dawna PWSZ kształci na tych studiach? opis , praca, zarobki wszystko wygląda dobrze na stronie uczelni, ale ja chetnie dowiedziałbym się, co sami studenci i absolwenci o tym myślą i gdzie pracują (przykłądowe firmy, stanowiska, pensje). Z programu w PDF nie wynika, żeby to były mocno techniczne studia, a są opisane jako inzynierskie, a nie licencjackie. Z zego to wynika?
Pwsz
odpowiedź dla Pola z dnia 14.08.2020
Dzień dobry, w toku studiów
16.08.2020
14.08.2020
Pola
Specjalności na inżynierii środowiska wybierane są w toku studiów czy na etapie rekrutacji?
PWSZ Gniezno
odpowiedź dla predyspozycje kandydata na fizjo z dnia 14.07.2020
Dzień dobry, Waga i wzrost nie są najważniejszymi czynnikami bycia dobrym fizjoterapeutą, Najważniejsze są umiejętności, które zdobędzie Pani podczas zajęć. Głównym zadaniem tego zawodu nie jest dźwiganie pacjentów, więc głowa do góry i zapraszamy na studia, a po nich udowodni Pani, że waga i wzrost nie stanowią żadnej bariery w byciu dobrym fizjoterapeutą :)
14.07.2020
14.07.2020
predyspozycje kandydata na fizjo
Czy niewielka waga i wzrost (160 cm, 48 kg) jest według Was przeciwwskazaniem do wykonywania zawodu fizjoterapeuty? Bo kiedy z kimś rozmawiam, to słysze najczęściej; a Ty będziesz miała siłę, żeby wymasować 100 kg faceta??? a jak Ty dasz radę pacjentowi, co waży dwa razy więcej od Ciebie? dodam, że jestem ogólnie zdrowa, ale zastanawiam się, czy pracodawca będzie krzywo na mnie patrzył właśnie ze względu na mój wygląd?
MarXXX
@Mila sytuacja wygląda tak sobie. Myślałem, że będzie lepiej. Trochę panuje chaos ale idzie wyżyć. Edukacja jak edukacja Z_Z_Z
19.05.2020
25.03.2020
Mila
Co powiecie o zapleczu uczelni, wyposażeniu pracowni. Jak wygląda praktyczna strona edukacji?
Pwsz
odpowiedź dla Maja z dnia 12.09.2019
Ciągle zmieniająca się sytuacja międzynarodowa, rosnące zagrożenie ze strony międzynarodowego terroryzmu, grup przestępczych, cyberprzestępców czy państw niedemokratycznych powoduje szybki wzrost zapotrzebowania na odpowiednio przygotowanych specjalistów z zakresu analizy informacji. Złożoność współczesnych wyzwań z obszaru bezpieczeństwa jest czymś, co wymaga analitycznego podejścia na najwyższym poziomie. Przy współczesnej, wysoko zaawansowanej technologii, analityk musi szybko odnaleźć odpowiednie informacje, dokonać ich analizy a następnie przygotować produkt, który pozwoli podjąć trafną decyzję przez osoby kierujące daną organizacją. I chociaż z roku na rok świadomość potencjalnych zagrożeń i wyzwań wzrasta, specjalistów w tej dziedzinie nadal brakuje. Studia na kierunku ANALITYKA BEZPIECZEŃSTWA przygotowują do pracy analityków z zakresu bezpieczeństwa. Wiedza i umiejętności zdobyte w trakcie studiów będą użyteczne także w biznesie. Absolwent kierunku będzie w stanie szybko i bezpiecznie zebrać informacje, dokonać ich krytycznej analizy oraz przygotować wartościowy produkt analityczny. W programie studiów, duży akcent położono na rozwój umiejętności interpersonalnych, kreatywne myślenie, umiejętności publicznego prezentowania swoich poglądów oraz wyników badań, zarówno w języku polskim jak i angielskim. Studia łączą w sobie wiedzę z zakresu: technologii informacyjnych z kształtowaniem kompetencji kluczowych takich jak: komunikacja interpersonalna, sporządzanie dokumentów czy prezentowanie wyników badań. Dodatkowo w programie kształcenia zwiększono liczbę godzin z języka obcego, a od 2 roku studiów wprowadzono fakultet z drugiego języka obcego (do wyboru: rosyjski lub francuski). Znajomość języków obcych ma umożliwić studentom docieranie do istotnych informacji, dostępnych w językach obcych, natomiast absolwentom dać możliwość znalezienia pracy w środowisku międzynarodowym. Po więcej informacji zapraszamy na nasz profil na fb oraz na naszą stronę internetową
12.09.2019
12.09.2019
Maja
Czy można coś więcej dowiedzieć się o analityce bezpieczeństwa? Czy to coś podobnego jak bezpieczeństwo wewnętrzne?
Anna
Słyszałam, że fizjoterapia w tej szkole jest ok. Potwierdzacie?
04.09.2019
02.08.2019
Rafał
Kto studiuje na kierunku Technologia chemiczna? Jak oceniacie te studia na PWSZ-ecie w Gnieźnie? Czy ten kierunek jest nowy, czy już był realizowany i ma absolwentów - gdzie pracują zazwyczaj? Chętnie poznam wasze opinie na ten temat.
kierunki humanistyczne i społeczne
czy jest jakaś szansa, że od tego roku PWSZ w Gnieźnie będzie miało w ofercie Dziennikarstwo? albo Psychologię? jeżeli ktoś nie ma umysłu ścisłego i zdaje na rozszezrzeniu humana (polski, angielski, niemiecki, historia), to właściwie nie ma z czego wybrać w Gnieźnie. Kiedy jest ostateczna lista kierunków studiów podana?
13.02.2019
24.08.2018
płatne praktyki
Mam pytanie odnoście "możliwość przystąpienia do programu PŁATNYCH praktyk zawodowych" - taka jest informacja przy opisie szkoły. Gdzie znajdę więcej na ten temat? Jak wyglądają w realu te praktyki w połaczeniu ze studiami? Wiecie coś więcej?
laura
Ludzie, najlepiej dzwońcie bezpośrednio na uczelnię i tam pytajcie. Bo generalnie - ja przynajmniej tak usłyszałam - miejsca były już ograniczone, ale mogłam złożyć dokumenty, bo inni jeszcze ne dopełnili formalności, czyli mogli wybrać inną szkołę pomimo zgłoszenia na pwsz w Gnieźnie. Chodzi o to, że tak jakby zablokowali miejsca, a le się wykruszyli.
24.08.2018
08.08.2018
informatyka
czy są jeszcze miejsca na Informatyce? te studia dualne dotyczą tez tego kierunku informatycznego? czy wykładowcy są z Politechniki Poznańskiej? Nie za wiele jest na stronie, jak byście mogli od siebie szczerze napisać, to byłbym wdzięczny.
Anka-Bańka
Studiuję pielęgniarstwo, jestem zadowolona ze studiów, wykładowcy są przychylni, miła atmosfera, w Rektoracie też można wszystko załatwić. A do tego płatne praktyki unijne.
23.07.2018
17.07.2018
kazik1999
info sciagnięte ze strony - absolwenci kierunku ZIP są przygotowani do organizowania i nadzorowania procesów produkcyjnych, pracy w charakterze specjalistów ds.: technicznego przygotowania produkcji, zarządzania jakością, zarządzania technologiami, zarządzania kadrą, rozwoju i opracowania nowych produktów, zarządzania strategicznego, handlu i marketingu, controllingu i zarządzania finansami. Wyglada na to że elementy marketingu bedą na studiach ale to nie jest czysty marketing. Obstawiam większy nacisk na produkcje i kontrole jakości.
Anka
Jak wyglądają studia na ZIP w Gnieźnie? Widziałam na stronie że można tam studiowac zarządzanie i marketing. Czy po tym kierunku można pracować w marketingu?
12.07.2018
09.07.2018
PWSZ Gniezno do "butrym"
Dodatkowe informacje dotyczące informatyki: - program kształcenia - https://www.pwsz-gniezno.edu.pl/images/articles/201510/2179/inf.pdf - efekty kształcenia - https://www.pwsz-gniezno.edu.pl/index.php/informatyka-efekty-ksztalcenia - laboratoria - https://www.pwsz-gniezno.edu.pl/index.php/informatyka-laboratoria-sale
butrym
Patrzę na stronke PWSZ Gniezno no ... zaskoczenie pozytywne, ale jako kandydat mam niedosyt informacji. Interesuje mnie stacjonarna informatyka,i chcę znaleźć listę osób prowdzących zajęcia? Gdzie jest ona na stronie www? Czy wykłądowcy są z poznanskiej Politechniki? Jacy? Jakaś siatka godzin na stacjonarnych? Więcej konretów :-)
28.06.2018
05.04.2018
h2o
Czy jest tu ktoś kto studiuje na inżynierii środowiska? Zastanawiam się między inżynierią a technologią chemiczną - co wybrać? I drugie pytanie czy dużo matmy tam jest?
pchelkanurse
Jestem studentką drugiego roku pielęgniarstwa w PWSZ Gniezno. Jest to moja druga uczelnia, na którą trafiłam przypadkowo znajdując informacje na stronie internetowej. Z perspektywy czasu wiem że nic nie dzieje się przez przypadek...był to najlepszy wybór Uczelni, jak i kierunku jaki mogłam dokonać w życiu ! Bardzo pomocne osoby w dziekanacie, z którymi nie ma żadnych problemów komunikacyjnych :) jeśli mamy z czymś problem, każdy pracownik staje na wysokości by sprostać pytaniom i pomoc w problemach :) wyselekcjonowane grono pedagogiczne , pochodzące zarówno z pięknego Gniezna jak i wiele wyśmienitych Profesorów z Uczelni Poznańskich przekazuje nam, młodym studentom zdobytą latami doświadczeń wiedzę z nieskrywaną pasją i zaangażowaniem !:) Zajęcia są prowadzone w sposób rzetelny, ale przede wszystkim ciekawy co jest ogromnym plusem :) ! Jeśli chodzi o rozne wydarzenia bądź akcje związane z promocją naszej siedziby jest ich coraz więcej! Słychać o Nas już nie tylko na terenie Wielkopolski, ale odbijamy się echem w całej Polsce , o czym świadczą liczne wyróżnienia oraz nagrody dla najbardziej ambitnych oraz zaangażowanych , zarówno studentów jak i pracowników :) Świetną perspektywa jest możliwość wyjazdów zagranicznych z programu Erasmus+, który dodatkowo pozwala rozwinąć skrzydła, dać kosmopolityczny pogląd na świat nabrać doświadczenia, ale przede wszystkim posmakować prawdziwego studenckiego życia ! Ostatnią sprawą o której nie mogłabym nie wspomnieć, jest możliwość pomocy finansowej, jaką Nasza Uczelnia nam oferuje. Poprzez zapomogi, stypendia socjalne, stypendia naukowe, aż do płatnych praktyk zawodowych na kierunkach praktycznych, które zostały wprowadzone w bieżącym roku... Jest to duże wsparcie dla osób potrzebujących , ale także cudowna forma wynagrodzenia za trud, w jaki wkładamy całe nasze serce by się kształcić :)! Z wielkim pozytywnym nastawieniem polecam studia na naszej Uczelni !
29.03.2018
22.03.2018
InfPWSZ
Świetna uczelnia, polecam. Łatwy kontakt z wykładowcami i w ogóle świetna kadra. Wielu wykładowców przyjeżdża do nas z politechniki poznanskiej i z większością można się dogadać. Mamy dostęp do dość dobrych PC'ów (zazwyczaj procesor Intel i5) więc chodzą bez zarzutu. Mamy również dostęp do profesjonalnego laboratorium z którego jako student infy miałem okazję korzystać tylko raz i stworzyłem mydło :p Studenci korzystaja również z Erasmusa, oraz mogą prosić dofinansowanie na praktyki z Uni europejskiej, i wgl jest spoko :p
fizjogirl
Jestem studentką fizjoterapii- jak na razie pierwszy rocznik;) Ale tu niespodzianka bo od października rusza magisterka :) -gorąco polecam tą uczelnię. Młodzi, ambitni wykładowcy dają duże możliwości. Dużą zaletą jest to ,że znajduje się w małym mieście.Fajne podejście do studentów - może ze względu na ilość studentów. Ważne ,że poziom wysoki. Porównując z koleżanka z innej uczelni - PWSZ LEPSZY. Nie nudzimy się :) . Panuje miła atmosfera w relacjach student - wykładowca. Dzieje się u Nas - pewnie nie raz o nas będzie głośno ! :)
22.03.2018
22.03.2018
Emko
W jednym z komentarzy wyczytałem o tym czy kierunki z PWSZ podlegają no PP. Z tego co wiem PWSZ jest niezależna uczelnia wobec innych. Ino wykładowcy uczący na PWSZ są także wykładowcami innych uczelni w kraju może stąd nie porozumenie.
lucky
Mój kuzyn robił inżynierkę na informie w Gnieźnie i poszedł na magisterkę na PP. Nudził się przez pierwszy semestr bo ci sami wykładowcy co w Gn i ten sam materiał. Więc poziom ok.
22.03.2018
22.03.2018
Fizjo
Fizjoterapia jest idealna sama w sobie - nie potrzeba nam patronatów ;) A tak na serio: wykładowcy są z Poznania. W 90% to praktycy na co dzień pracujący w szpitalach lub prywatnych gabinetach oraz dydaktycy związani z AWF-em, UMED, UKW w Bydgoszczy itp. Zazdroszczę bo od października rusza magisterka - my się już niestety nei załapiemy :(
Emo informatyka
Odpowiadając na komentarz o wykładowcach itp. Wykładowcy an informatyce to większości wykładowcy z politechniki poznańskiej. Nie wiem o co chodzi z poziomem jak samego kierunku do dobry. Jak chodzi o poziom studentów to zależy skąd przyślij do PWSZ . Sama uczelnia jest super wykładowcy to spoko ludzie można się dogadać( choć wiadomo co student to inna opinia) a także osoby w administracji są spoko.
22.03.2018
30.01.2018
Kasia
Witam, czytałam wpisy niżej i zauważyłam jeden ciekawszy i dłuższy na temat kierunku Informatyka, jakoby podlegał pod Politechnikę Poznańską. Czy każdy kierunek podlega pod patronat poznańskiej politechniki, albo uniwersytetu, albo Uczelni Medycznej? Bo mi chodzi nie o informatykę, ale o fizjoterapię i czy PWSZ w Gnieźnie jest powiązana z Uniwersytetem Medycznym Karola Marcinkowskiego w P-niu? A jeśli tak, to na czym ta współpraca polega? chetnie poznam w ogóle opinie studentów.
informatyka
mozecie się nieco rozpisać o Informatyce? czy warto? skąd wykładowcy? jaki poziom? jak jest na uczeni?
16.01.2018
19.12.2017
wysoka ocena
czy PWSZ w Gnieźnie tak wysoko cenią sami studenci, że dają 7,89 punktów??? aż trudno mi w to uwierzyć, bo niektóre politechniki mają mniej albo podobnie. No a to Gniezno jest, nie Poznań czy Wrocław. Możecie napisać, jak jest w realu czy nie będzie rozczarowania?
informatyka
Czy bardzo ciężko jest na informatyce? Matma, fizyka to nie problem dla mnie, ale programowanie etc czy wszystkiego wymagają, czy tez cos najpierw pokazują? Łatwiej niż na polibudzie?
19.07.2017
13.12.2016
studento
http://www.pwsz-gniezno.edu.pl/index.php/kadra
kadra?
możecie napisać jak jest z tymi wykładowcami z Politechniki Poznańskiej na PWSZ w Gnieźnie? Jakiś przykład konkretnie: ilu jest i jacy na Transporcie oraz na Informatyce???
23.11.2016
14.11.2016
fizjoterapia mnie interesuje
od kiedy na PWSZ w Gnieźnie jest fizjoterapia???? możecie coś więcej na pisać o tych studiach?
do do kotuch
320 zł stypendium to mało? człowieku, popatrz sobie na inne uczelnie. Niektórzy marzą o takich stypendiach.
24.10.2016
20.06.2016
Mieszko
mała pomoc socjalna, poziom nawet ok, ale co z tego jak mamy za rywali ludzi z PP...
ZiIP
Co na ZiIP-ie? Ciężko? Na Politechnice jest to naprawdę ciężki kierunek, ale to wina wydziału, wszystko takie jak na budowie maszyn. Jaki poziom wydymały? Do przejścia? Przepisują oceny z Polibudy?
22.04.2016
21.04.2016
maturzysta
Czy ktoś wie ile wynosi dodatek mieszkaniowy?
Wera
nie polecam wszystkich kierunkow.. sa dobre, ale sa tez tragiczne i to chyba najbardziej obiektywna odp
20.03.2016
18.03.2016
do kotuch
naprawdę tylko 320 zł stypendium? ale to z dodatkiem mieszkaniowym, czy bez tego? i czy to max. kwota jaką można było uzyskać?
kotuch
Witam, właśnie kończę naukę na uczelni na kierunku Informatyki oczywiście ze względu na pracę niestacjonarnie. Uczelnia nasza w cudzysłowie podlega pod "Polibudę w Poznaniu" wykładowcy, wykłady, ćwiczenia, laboratoria jak na polibudzie, poziom identyczny. Wykładowcy chwalą uczelnie, że niby po ukończeniu tej uczeni na polibudzie nie ma problemów z walką dalej w Poznaniu. Moim skromnym zdaniem najlepsza uczelnia w Polsce. Poziom nauki wysoki (pod względem zdobytej wiedzy). Kontakt z działem kształceń itp. perfekcyjny. Panie w sekretariacie i dziale kształceń pomocne na 150%. Nigdy nie zostałem odesłany z tzw. kwitkiem. Pomoc materialna (socjalna) też jest na wysokim poziomie. Sam miałem finanse rozłożone na raty 340 zł na miesiąc spłata chyba 1700 zł jeśli dobrze pamiętam na semestr. Stypendia wypadają różnie. Ostatnio wynosiło 320 zł na miesiąc. Jednego roku stypendium sięgało nawet 800 zł, to wszystko zależy chyba od budżetu. Uczelnia nagradza też studentów, którzy mają dobre wyniki. U nas studenci ze średnią 4,5, jeśli dobrze pamiętam otrzymywali stypendium naukowe i to nie małe. Większość wykładowców jest chętna na pomoc, wyjaśnienia tematu do ogarnięcia. Przedmioty do zaliczenia jak widać po mnie praca z uczelnią poszła w parze. Jeśli przysiądziesz trochę do nauki, zjawisz się na zajęcia wszystko jest do zaliczenia. Najważniejsze się nie poddawać. Walczyć do końca. Co do uczelni czysta, pachnąca. Technologicznie też nie najgorzej sprzęt nowy. Dużo sprzętu laboratoryjnego do nauki. Nie ukrywam jest trochę matmy - do ogarnięcia. I programowanie - podobnie. Bazy danych - do ogarnięcia. Uczelnia widać ciągle idzie do przodu, to widać. Polecam w 100%.
13.03.2016
08.02.2016
Karol
Czy wie ktoś jakie można tu dostać stypendium socjalne? I czy jest coś takiego jak dodatek mieszkaniowy?
michał
interesuje mnie kierunek Logistyka, z tym że na PWSZ w Gnieźnie jest Transport, nie Logistyka. Jako specjalnośc jest - logistyka i technologia transportu. Czy te dwa kierunki są do sibie podobne? Czy po ukończeniu studiów firmy logistyczne mogą uważać, że absolwent logistki jest lepszym kandydaten niż absolwent transportu?
03.02.2016
27.01.2016
transport
czy ktoś miał taki przypadek, że chciał się przenieść z PP po pierwszym semestrze na PWSZ w Gnieźnie, ale żeby mu przepisali i niejako zaliczyi te przedmioty z pierwszego semestru i żeby wskoczyć jeszcze na pierwszy rok? za chwile odpadnę, bo nie podeszłam do kolokwiów zaliczeniowych (mechanika mnie pokonała) i szukam rozwiązania, żeby ie stracić roku. szukam porady i jakichś wskazówek, bo trochę mam mętlik w głowie.
studia w zimie
czy na pwsz-tach są zimowe nabory na studia? czy w Gnieźnie można zacząć studia od lutego? albo marca? czy dopiero od października? nie widzę informacji na ich stronie na ten temat.
13.01.2016
17.06.2015
odp.
musicie pytać bezpośrednio na uczelni czy nadal trwa rekrutacja (to a propos tych sierpniowych egzaminów), często jest tak, że na uczelniach publicznych można składać papiery zarówno w sierpniu, jak i we wrześniu (znam takich, którzy wrócili z zagranicy i w październiku załatwiali formalności)
Przyszła pielęgniarka
Mam pytanie piszę w tym roku maturę i planuję iść tu na pielęgniastwo. strasznie się stresuję bo do matury z biologi muszę się przygotować sama bo szkoła nie zapewnia mi pomocy i mam pytanie czy trudno się dotać na ten kierunek ? Jakie mieliście wyniki z matury skoro was przyjeli ?
23.10.2014
27.06.2014
Maturzystka
Witam, czy powie mi ktoś czy mam szansę dostać się na pielęgniarstwo jeżeli zdaje poprawkę w sierpniu?
Maturzystka
Witam, czy powie mi ktoś czy mam szansę dostać się na pielęgniarstwo jeżeli zdaje poprawkę w sierpniu?
27.06.2014
27.06.2014
Maturzystka
Witam, czy powie mi ktoś czy mam szansę dostać się na pielęgniarstwo jeżeli zdaje poprawkę w sierpniu?
g-no
Laboratoria dla ZIPu czy Ochrony środowiska to to samo co na polibudzie w Poznaniu lub nawet lepsze bo poznań przyjeżdzą robić unas dyplomówki,równie dobre laboratoria z informatyki.Transport cały czas cierpi na brak sprzętu laboratoryjnego,nie wiem jak z elektroniką.
26.01.2014
24.01.2014
Juraszka
Wykładowca, który na zwrot inny niż "Szanowny doktorze" nie zwraca uwagi jeszcze da się przeboleć - każdy ma swoje odchyły od normalności, bieganie między budynkami też nie są złe - trochę ruchu mamy przynajmniej, plan lekcji z podaną jedną salą w któej odbyły się tylko raz wykłady też jeszcze spoko ale dzień przed sesją, a JAKICHKOLWIEK harmonogramów brak?! Brak JAKIEJKOLWIEK informacji na temat co kiedy i w jakiej sali... Nierzetelna uczelnia która ma gdzieś studentów - ODRADZAM!
Zenek
kierunki typu ochrona środowiska czy inż. środowiska to po prostu klapa, współczuję absolwentom bo o pracę bardzo trudno
08.11.2013
22.09.2013
Dżony
Skończyliśmy studia egzaminem inżynierskim złożonym pod koniec czerwca i do dzisiaj nie możemy doprosić się o dyplomy. W dziale kształcenia zwalają sprawę na ministerstwo, a my jak nie mieliśmy dyplomów, tak nie mamy, chociaż minęły już prawie trzy miesiące. Najpierw dyplomy miały być pod koniec sierpnia, później na początku września, a teraz podobno na koniec września. Pożyjemy zobaczymy.
transport
kto studiuje tutaj Transort i moze się wypowedzieć na temat studiów? czy na Erasmusa w Danii trzeba spelnic jakies ostre wymogi? czy każdy student może wyjechać bez problemów, jeśli zalicza egzaminy w terminie?
05.09.2013
05.09.2013
Adam
do kiedy trwa rekrutacja na studia na PWSZ w Gnieźnie? druga połowa wrzesnia wchodzi jeszcze w gre, żeby złozyc papiery?
Liberas
Uczelnia jest młoda jednak do wyboru tej uczelni skłoniło mnie przede wszystkim to iż na danym kierunku znajduje się mała liczba studentów co powoduje iż wykładowcy w czasie jednej jednostki docierają do większej liczby studentów a co za tym idzie wiedza lepiej dociera a poza tym budynki są świeżo oddane do użytku sprzęt który się tam znajduje jest nowoczesny a kadra naukowa jest ta sama która znajduje się na politechnice poznańskiej co za tym idzie standard jest ten sam. Polecam tą szkołę jest naprawdę warta wybory ma duszę i coś co skłania do pozostania tam i rozpoczęcia kolejnego kierunku i ja tak chyba właśnie zrobię . Polecam świeżo upieczonym maturzystom mam nadzieję że znajdzie się wielu nowych studentów PWSZ w Gnieźnie i niebawem od nowego roku będziemy się mijać na korytarzu dawnej jednostki wojskowej na Wrzesińskiej w Gnieźnie do zobaczenia:)
07.03.2013
03.02.2013
mariusz
naprawdę na tej uczelni wykładają ci sami co na politechnice? jestem mile zaskoczony :) czyli jest szansa, że poziom będzie wysoki ;)) myślę, że warto spróbować , przecież w każdej chwili można ze studiów zrezygnować :D
mystery
Na tej uczelni wykładają Ci sami wykładowcy co na Politechnice wiec różnica jest tylko w nazwie... :)
08.01.2013
01.10.2012
amigo
Jestem na ZIP-ie i powiem, że trochę trza przysiedzieć nad książkami. Zaczynało nas 35 sztuk, o teraz jest 19. Ale ogólnie fajnie.
trzen
nie dostałem się :/. czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to wygląda z drugią tura? dużo ludzi odpada i mogę mieć jeszcze nadzieję? bo bardzo mi zależy a zabrakło niewiele :(
15.07.2012
06.07.2012
pielegniarstwo
ja studiuję pielęgniarstwo, mogę powiedzieć, że całkiem mi się podoba. Trochę żałuję, że nie poszłam do Poznania, bo niewiele dalej, a może byłoby lepsze zaplecze techniczne czy dydaktyczne. Ale jeśli musisz zostać w Gnieźnie i chcesz iść na pielęgniarstwo, to na pewno tutaj
gość
A ktoś może wie coś na temat kierunku : pielęgniarstwo :) ?
13.06.2012
30.05.2012
ołer
A co powiedzie o inżynierii i zarządzaniu produkcja? Czy po tym zostaje się kierownikiem na hali czy co? Bo generalnie tym mi trochę zajeżdża. Wiecie może coś więcej ? ( oby przychylniejszego)
elektronika i komunikacja
Ja mogę coś powiedzieć o tym kierunku z racji tego że studiuje tam mój kolega. Z tego co mi mówił wynika, że studiuje mu się dobrze. Ma sporo nauki, ale w końcu taki kierunek sobie wybrał. Nie martwi się i ja na jego miejscu też bym się nie martwiła o pracę w przyszłosci. Jest to dziedzina ciągle się rozwijająca, ciągle powstaje coś nowego także ciągle sa potrzebni nowi, wyspecjalizowaniu i znający nowe metody ludzie.
11.04.2012
01.04.2012
maj
Bardzo się cieszę i mi na rękę, że nie wyjeżdżając z Gniezna mogę zrobić inżyniera. Słyszałem, że na absolwentów transportów jest teraz zapotrzebowanie, więc jeszcze lepiej. Po prostu nic, tylko kończyć LO i na PWSZ
pdoz
To, to zdecydowanie. Publiczne uczelnie zawsze są bardziej "ogarnięte" dydaktycznie i naukowo. Ale co powiedzie o inżynierce na PWSZ ? Trochę do mnie nie przemawia fakt, że to nie politechnika, ale może ktoś ma jakieś inne zdanie? Bardzo by mnie to interesowało..
20.03.2012
25.01.2012
aga
z tą najlepsza uczelnia w Polsce to bym nie przesadzała... ale jest w stanie sie obronić, z opinii znajomych poleciła bym bardziej PWSZ w Gnieźnie niź Milenium.
ricky
eit to trudne studia ale pwsz w gnieźnie ma dobre laboratoria
24.01.2012
23.01.2012
*tka
a tak szczerze, to co lepiej wybrac, PWSZ czy Milenium? jakby ktos mogl cos wiecej, o zapleczu, kadrze, porzadku na uczelni,a lbo nieporzadku, stosunku do studentow, da rade???
Absolwent Ochrony Środowiska
Najlepsza Uczelnia w Polsce :)
17.12.2011
09.12.2011
młody
podpowie ktos cos wiecej o kierunku Elektronika i Telekomunikacja???
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Opolski
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego