• Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024

Wyższa Szkoła Kadr Menedżerskich w Koninie

uczelnia niepubliczna, woj. wielkopolskie, 62-500 Konin, ul. Zagórowska 3a, (+63) 249 15 15, dziekanat@wskmkonin.edu.pl

Wyższa Szkoła Kadr Menedżerskich w Koninie została założona przez stowarzyszenie “Kadry dla Konina” w 2007 roku. Jej oferta edukacyjna jest skierowana do osób, którym zależy na zdobyciu cennej wiedzy, poszerzeniu umiejętności i nabyciu wysokich kompetencji zawodowych.

Uczelnia organizuje studia licencjackie, magisterskie i podyplomowe. Oferuje kierunki takie jak prawo, psychologia, administracja, ekonomia, energetyka, kryminologia czy pedagogika. Posiada łącznie cztery filie. Szkoła prowadzi współpracę międzynarodową w ramach programu Erasmus+.

Sprawdź, jak przebiega rekrutacja internetowa i dowiedz się więcej na temat oferty edukacyjnej Wyższej Szkoły Kadr Menedżerskich w Koninie.


Ocena uczelni

5.52 / 10
90 głosów

Opinie (55)
Wyższa Szkoła Kadr Menedżerskich w Koninie, WSKM Konin

Klaudia
Jaka jest cena czesnych na kierunku kryminologia na pierwszym roku ?
30.04.2024
24.03.2024
Krzysztof
Bardzo dobra uczelnia. Kto ma chęci to się uczy A kto liczył na lait ten narzeka.
Misiek
Kadra bardzo profesjonalna, wspaniali wykładowcy i jest też Dr Maźwa, która tą uczelnię ściąga w dół. Kobieta która nie nadaje się na wykładowcę. Chora z zazdrości gnębi studentów.
12.02.2024
20.01.2024
BT
To ten KALETA był studentem
Em
Ciekawa szkoła, dla ludzi o niskim poziemie myślenia,bo na dobrą uczelnie nie mają szans.Za komuny śmiano się na którym roku jestem.
29.10.2023
24.08.2023
absolwent
polecam chcącym się rozwijać
tegoroczny magister
Negatywne komentarze o uczelni i wykładowcach piszą tylko ci studenci, którzy mają wstręt do nauki i wysiłku umysłowego. Wydaje im się, że skoro płacą, to należy im się! I tu się mylą!
25.07.2023
26.06.2023
Student
Profesor Motyka - zaraz po dr Baranowskim największy podkładacz kłód pod nogi studentom. Ktoś taki w ogóle nie powinien uczyć ludzi.. Egzaminy online Z ZAMKNIĘTYMI OCZAMI I REKAMI W GÓRZE?! Czy ktoś taki powinien wykładać o prawach człowieka???
absolwent
Komentarz o dr Baranowskim z pewnością napisał ten student, co ma wyraźnie wstręt do nauki!!! Facet wymaga, bo chce nauczyć. I wszystko na temat!
29.05.2023
26.02.2023
Oles
Dopoki bedzie straszyl tam baranowski to uczenia nie bedzie polecana . Wszystkim pod gorke robi , sam sobie prawo ustala . Beznadziejny wykladowca .
Dominika
Jaki jest koszt miesięczny czesnego na kierunku kryminologia stopień 1 ?
20.10.2021
13.10.2021
Ania.
Energetyka-super kierunek!!!! Wykładowcy bardzo ciekawie wykładają zajęcia, przemiła atmosfera.Kierunek godny polecenia.Super.!!!!
Blondi
Pedagogika- pozytyw duży!!! Miło zaskoczona. Wykładowcy ciekawie tłumaczą i wiedzą przede wszystkim co mówią. Nie byłam przekonana zapisując się na te studia, ale miło jestem zaskoczona. Polecam
02.07.2021
30.11.2020
Lola
Średnia ocen będzie liczona z poprzedniego roku czy z pierwszego semestru roku aktualnego?
tak
odpowiedź dla Lola z dnia 28.11.2020
Tak
29.11.2020
28.11.2020
Lola
Mam pytanie? Czy jeżeli otrzymałam stypendium rektora w semestrze zimowym, to muszę ponownie składać wniosek w semestrze letnim?
Agatka pedagogika
Witam, studiuję na kierunku pedagogika na uczelni WSKM Konin, i nie mogę narzekać. Uczelnia super, zajecia bardzo ciekawe. PROFESOROWIE na tej uczelni wiedzą co robią i dzięki prowadzeniu wykladu w ciekawy sposób, dużo się uczymy już na samych zajęciach. Polecam serdecznie, ja niczego nie żałuję
05.10.2020
25.03.2019
Mała
Cała Uczelnia jest tylko po to żeby Rektor Waszkowiak mógł się promować . Jakaś tragedia. Gdzie spojrzysz Waszkowiak a student jest zbędnym elementem tej Uczelni
xyz
Administracja! czy jest na tym kierunku matematyka?
27.02.2019
01.06.2018
niezadowolona
WSKM schodzi na psy. Co innego jest mówione, co innego się dzieje.... Szkoda, że doktor Wesołowski odpuścił. Pod jego wpływem ta uczelnia posiadała prestiż i zasady. Wszystko było zgodne z informacjami.
Ona9596954828
Szkoła jak najbardziej bomba. Tylko niektórzy studenci chcieliby wszystko na tacy i najlepiej nic nie robiąc. nie tędy droga niestety. Pozdrawiam.
27.05.2017
17.12.2016
zoska
Czy ktoś słyszał o kryminologii w WSKM? Nowy kierunek, ponoć studenci WSH TWP uczelni ze Szczecina są bardzo zadowoleni z kierunku kryminologia i z uczelni WSH TWP. A to ta sama uczelnia prowadzi kryminologię w WSKM. Czy ktoś? Coś?
Adam
szkoła jak najbardziej godna polecenia, wcale nie jest tak łatwo jak się wydaje i co niektórzy tu twierdzą, ale przynajmniej można połączyć prace i studia . pozdrawiam wszystkich studiujących
15.09.2016
11.09.2016
Studentka
Kierunek jak najbardziej dobry, sama złożyłam na niego dokumenty. Tym bardziej, że w dwa lata można uzyskać dyplom mgr i dyplom studiów podyplomowych. Z tego co wiem zainteresowanie jest duże ale wiadomo to dopiero pierwsza edycja tych studiów dlatego nikt się wypowiedzieć o nich dokładnie nie może. Czy będzie to stracony czas okaże się za dwa lata ;)
Marek1993
Witam, a co myślicie o nowej ofercie WSKM czyli m.in. studia eko-adm ? Czy warto na to iśc do większego miasta ?
21.08.2016
23.05.2016
MICHAEL
CHYBA WIEM,O KIM MOWA.PRZEZ WSZYSTKIE SEMESTRY UDAWAŁO JEJ SIĘ "PRZEŚLIZGNĄĆ",KAZDY TO WIDZIAŁ.(TO JEJ WYCHODZI NAJLEPIEJ-INTRYGA ZA INTRYGĄ...ALE W GŁOWIE PUSTKA! PEWNIE I W TYM ZROBI Z SIEBIE OFIARĘ...CWANA LISICA...
Marzena
Taka prawda,znam osobę,która nie chodziła w ogóle,zaliczyła semestr! Cóż....Ta szkola to czysty biznes. Płacisz i zdajesz!
20.05.2016
20.05.2016
wkurzona
Denerwujące jest że niektórzy grając na roli ofiary mają wszystko zaliczone bez chodzenia do szkoły. Normalny szał ciał. Pozdro
Madzia
Aby zaliczyć semestr nie trzeba chodzić na wyklady,ćwiczenia,zaliczenia i egzaminy. Wystarczy udać się do "odpowiedniej "osoby, opowiedzieć jak to w życiu ma "źle ",mówić o depresji,o rozsypce w życiu osobistym(kłamać w żywe oczy)-i zdane,jednoczesnie pobierajac stypendium socjalne)i opowiadajac imnym,jak to "owej osobie "udalo sie,bez niczego znalezc sie na semestrze letnim!Zero sprawiedliwości ...Enjoy! Koniec rozmowy na czacie
20.05.2016
10.03.2016
happy
Trzeba się uczyć żeby zaliczyć;) Polecam szkołę!
koń
jak pedagogika? kadra itp.
10.02.2016
14.09.2015
zadowolona
uważam że człowiek przeciętny nie ma niczego na ładne oczy. trzeba się sporo napracować....
ktos 2
dno totalne...
31.07.2015
30.07.2015
ktos
dno
EMILY
W szkole obowiązuje kilka podstawowych zasad.Pierwsza to znać właściwe osoby, dzięki którym załatwisz sobie absolutnie wszystko łącznie ze stypendium rektora. Ewentualnie możesz być pracownikiem lub byłym pracownikiem dziekanatu, wtedy też masz wszystkie egzaminy na 5 bez przystępowania do nich. Jeśli studiowałeś ekonomię na pierwszym stopniu to szkoła dla Ciebie, bo wszystkie przedmioty zostaną przepisane. Oprócz przedmiotów prowadzonych przez doktora Wesołowskiego, bo to jedyny nieprzekupny człowiek. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć, wykładając 450 zł miesięcznie na czesne to ucz się wszędzie, byleby nie w WSKM.
28.06.2015
26.06.2015
szczera
szkołę uwielbiam. Na początku nie byłam przekonana ale teraz jestem w 100% zadowolona. :) Polecam
Ania
Skoro umie materiał i jest oblany, to chyba oddał pustą kartkę lub ściągał a Janowski tego nie toleruje. Miej na uwadze, że każda poprawka u niego jest trudniejsza, jednak powodzenia życzę...
05.03.2015
03.03.2015
obiektywny
Moim zdaniem owszem dr Janowski posiada absolutnie ogromną wiedzę ale studenta ma za nic.... Lubi się mścić jeśli ktoś nie robi czegoś po jego myśli. Sami się przekonaliśmy i wiemy jak jest, niestety wykładowca na wyższej uczelni powinien być obiektywny. Skoro ktoś uczęszcza na wykłady i umie materiał to z jakiej okazji został oblany ? Niech mi ktoś to wytłumaczy. Uczelnia mimo iż prywatna ma wysoki poziom, nie ma zaliczenia tylko przez wzgląd na to że się płaci. Uwielbiam szkołę lecz czuję się sfrustrowany takim podejściem
Ania
Do Zniesmaczeni Janowski to ekonomista i praktyk - spodziewasz się, że będzie omawiał poezję średniowieczną na wykładach. Miałam z nim zajęcia - niektóre przedmioty trudno u niego zaliczyć, szczególnie te prowadzone po angielsku, ale się przekonałam w pracy, jak szef "zrobił duże oczy", jak go kilka razy "wyprostowałam", że warto się u Janowskiego uczyć. Facet skończył szkołę amerykańską - nic dziwnego, że mówi o tym kraju. Kultura osobista - sam sobie komentem "wystawiłeś laurkę", ale cóż......pewnie nie chciało się uczyć i nie zdałeś. Więcej życzliwości Kolego. Zobaczysz, jeszcze Janowskiemu podziękujesz...
22.02.2015
15.02.2015
AGA
a propo na których kierunkach w WSKM ZALICZAJĄ NA PODSTAWIE OBECNOŚCI? NA MOIM KIERUNKU TRZEBA BYŁO SOLIDNIE POPRACOWAĆ NA 4,
AGA
Witam, miałam przyjemność studiowania pedagogiki studia I stopnia, wszystkim polecam, to nieprawda, że niski poziom i pełen luz...to oczywiście zależy od indywidualnego podejścia każdego studenta....obecnie jestem na magisterce na UAM w Poznaniu, gdzie poziom jest zbliżony do WSKM, A NAWET ŚMIEM TWIERDZIĆ,że jest znacznie łatwiej...
15.02.2015
09.02.2015
ZNIESMACZENI
MOŻE I DR JANOWSKI W 2010 R POSIADAŁ WYSOKĄ KULTURĘ OSOBISTĄ....Jak Dla Nas jest Upierdliwy wykładowca, któremu się w d*** przewróciło !Jedyne tematy na wykładach to USA,DODGE I KASA.......
serious
Generalnie dno totalne, bardzo niski poziom, wg mnie zabawa wyższą uczelnię i totalna amatorszczyzna. A ten cała mały gruby śmieszny człowieczek Błażej B. idealnie tam pasuje brak wiedzy i kompetencji ciągle tylko powtarza słowa których nauczył się na pamięć a pewnie nawet ich znaczenia nie zna.
02.09.2014
03.03.2014
Gość
Poziom uzależniony jest również od kierunku. Sama zastanawiałam się, czy udać się do tej szkoły. Usłyszane opinie, były niejednoznaczne. Miałam znajomego, który ukończył administrację. Rzeczywiście nie poświęcał zbyt wiele czasu na naukę i nie uczęszczał regularnie na zajęcia. Zdał. W podjęciu decyzji pomogła mi opinia osób, które kończyły ekonomię na pierwszym stopniu, natomiast drugi stopień kończyły w innych szkołach ( tutaj nie było jeszcze magisterki). Istnieje internet, więc znalezienie takich osób i kontakt z nimi, był banalnie prostu. Po wielu pochlebnych opiniach stwierdziłam, ze pójdę na ekonomię. Doznałam szoku. Ja jak i cała moja grupa musieliśmy chodzić na praktycznie wszystkie zajęcia. Jak wspomniałam znajomy nie wysilał się zbytnio z nauką. Ja tymczasem mając zawsze lepsze wyniki w nauce, zakuwałam porządnie przed każdą sesja. Inaczej nie wyobrażam sobie zdania egzaminu. Nie bez powodu szkoła jako jedyna w Koninie może pochwalić się drugim stopniem studiów. Kadra jak wspomniano we wcześniejszym poście, to wykładowcy posiadający tytuły doktorów. Nie tylko wykładają na PP i UAM-ie, ale również na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Wiedza, którą przekazują , nie ogranicza się tylko do teorii. Natomiast , gdy ktoś decyduje się na wybranie kierunku ekonomii, musi mieć świadomość tego, że sama wiedza mu nie wystarczy. Często jest tak, że trzeba na egzaminach umieć teorię , mało tego umieć ją zastosować i powiązać ze sobą wiedzę. Trzeba porządnie się nagłówkować. Wystarczy wejść na stronę np. dr Błażeja Balewskiego , poczytać jego publikacje. Zakres słownictwa , które użyte jest w artykułach, stosowane jest na wykładach. Świadczy to o tym, że kadra nie traktuje studentów jako uczniów, którzy przychodzą prosto z ulicy. Jednak jako osoby, które posiadają już pewne umiejętności i kompetencje. Oto kadra, z którą miałam wykłady: dr hab. Walentyna Ignatczyk - UE w Poznaniu, dr Mirosława Mikosz- Wydział Matematyki i Informatyki UAM dr hab. Marek Zarębski - prof. UMK w Toruniu dr inż. Andrzej Janowski- Uniwerystet Techniczno- Przyrodniczy w Bydgoszczy I nie ma zmiłuj, umiesz albo nie!
Kama
jak może być ciężko jak za 100% obecności zaliczany jest egzamin..
22.01.2014
05.01.2014
mm
Nie jest bardzo lekko, coś trzeba umieć. Wykładowcy są zazwyczaj z tytułem dr i dojeżdżają zwykle z Poznania np. z Politechniki Poznańskiej lub Uniwerku. Wykłady mają takie same jak w PP i UAM i wymagania podobne. Polecam, lecz trzeba się uczyć
justka
MAM ZAMIAR IŚĆ NA ADMINISTRACJĘ. zalezy mi na opinii o kadrze, jakosci ksztalcenia .CZY JEST CIĘŻKO?PROSZĘ O ODP
28.08.2013
25.04.2013
ze slyszenia
pewnie masz racje, do szkoła Waszkowiaka tego wice prezydenta, co to redaktor Pigula go obnaża po prawdzie
znawca
tam cię niczego nie nauczą ani administracji ani energetyki, po administracji możesz zostać sprzątaczką a po energetyce spawaczem ewentualnie jak zrobisz papiery. Wykładowcy to nawiedzeni z KUL lub niedouczeni mgr z łapanki
25.04.2013
09.08.2012
do purcu
ja tez mysle o kierunku ENERGETYKA, ale mam troche obawy, czy dam rade, jak duzo jest fizyki na studiach? bo z mamtma spoko, dam rade, jakies przedmioty kierunkowe pewnie tez ogarne, ale cholera fiyz nie cierpie i mam lekkiego pietra, napis wiecej, jaki poziom, czy trudno jest? rafal
purcu
jestem na energetyce i mi się bardzo podoba, na bank bede mial prace bardziej niz osoby po pedagogice, jak na nie patrze to az mi szkoda ze marnuja tyle czasu na nauke a potem i tak nie beda pracowac w zawodzie albo za marne pieniadze. jak isc tu na studia to tylko na energetyke
18.07.2012
16.07.2012
fakt
konrad, od tego roku jak idziesz gdzieś wyżej na studia np magisterkę to niezależnie gdzie skończyłeś licencjat/inżynierkę możesz sobie isć gdzie chcesz, bo są egzaminy wstępne. więc potem to tylko od Ciebie będzie zależało czy się dostaniesz
konrad
Zastanawiam się nad tą energetyką, kierunek techniczny czyli praca zawsze się znajdzie. Nie mam szans na dostanie się na polibudę, ale moze po uzyskaniu tytułu inżyniera tutaj na magistra pójde na polibudę. Swoja drogą ciekaw jestem czy chetnie tam przyjmują po takich szkołach. Ktoś jest może w temacie?
12.04.2012
20.03.2012
co sądzicie o nich???
jaka jest wasza opinia o tej uczelni? bo stronka jest bardzo fajna, nazwiska kadry podane (oni chyba nie sa koscielni, bo widze dwoch ksiezy wsrod wykladowcow), tylko jakos nie do konca wierze, ze pedagogika w Koninie zapewni mi prace, czy ta uczelnia jest zwiazana z UAM-em moze?
Basia
mysle o studiowaniu administracji na tej uczelni, choc troche sie waham, bo Konin nie jest za duzy i moze warto by bylo uciec do Poznania, z drugie strony blizej, znaczy wygodniej, zalezy mi na opinii o kadrze, jakosci ksztalcenia i generalnie, jak to wyglada od srodka
11.02.2012
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Politechnika Białostocka
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Politechnika Poznańska
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Kaliski
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego