• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (42)
Lola
Średnia ocen będzie liczona z poprzedniego roku czy z pierwszego semestru roku aktualnego?
30.11.2020
29.11.2020
tak
odpowiedź dla Lola z dnia 28.11.2020
Tak
Lola
Mam pytanie? Czy jeżeli otrzymałam stypendium rektora w semestrze zimowym, to muszę ponownie składać wniosek w semestrze letnim?
28.11.2020
05.10.2020
Agatka pedagogika
Witam, studiuję na kierunku pedagogika na uczelni WSKM Konin, i nie mogę narzekać. Uczelnia super, zajecia bardzo ciekawe. PROFESOROWIE na tej uczelni wiedzą co robią i dzięki prowadzeniu wykladu w ciekawy sposób, dużo się uczymy już na samych zajęciach. Polecam serdecznie, ja niczego nie żałuję
Mała
Cała Uczelnia jest tylko po to żeby Rektor Waszkowiak mógł się promować . Jakaś tragedia. Gdzie spojrzysz Waszkowiak a student jest zbędnym elementem tej Uczelni
25.03.2019
27.02.2019
xyz
Administracja! czy jest na tym kierunku matematyka?
niezadowolona
WSKM schodzi na psy. Co innego jest mówione, co innego się dzieje.... Szkoda, że doktor Wesołowski odpuścił. Pod jego wpływem ta uczelnia posiadała prestiż i zasady. Wszystko było zgodne z informacjami.
01.06.2018
27.05.2017
Ona9596954828
Szkoła jak najbardziej bomba. Tylko niektórzy studenci chcieliby wszystko na tacy i najlepiej nic nie robiąc. nie tędy droga niestety. Pozdrawiam.
zoska
Czy ktoś słyszał o kryminologii w WSKM? Nowy kierunek, ponoć studenci WSH TWP uczelni ze Szczecina są bardzo zadowoleni z kierunku kryminologia i z uczelni WSH TWP. A to ta sama uczelnia prowadzi kryminologię w WSKM. Czy ktoś? Coś?
17.12.2016
15.09.2016
Adam
szkoła jak najbardziej godna polecenia, wcale nie jest tak łatwo jak się wydaje i co niektórzy tu twierdzą, ale przynajmniej można połączyć prace i studia . pozdrawiam wszystkich studiujących
Studentka
Kierunek jak najbardziej dobry, sama złożyłam na niego dokumenty. Tym bardziej, że w dwa lata można uzyskać dyplom mgr i dyplom studiów podyplomowych. Z tego co wiem zainteresowanie jest duże ale wiadomo to dopiero pierwsza edycja tych studiów dlatego nikt się wypowiedzieć o nich dokładnie nie może. Czy będzie to stracony czas okaże się za dwa lata ;)
11.09.2016
21.08.2016
Marek1993
Witam, a co myślicie o nowej ofercie WSKM czyli m.in. studia eko-adm ? Czy warto na to iśc do większego miasta ?
MICHAEL
CHYBA WIEM,O KIM MOWA.PRZEZ WSZYSTKIE SEMESTRY UDAWAŁO JEJ SIĘ "PRZEŚLIZGNĄĆ",KAZDY TO WIDZIAŁ.(TO JEJ WYCHODZI NAJLEPIEJ-INTRYGA ZA INTRYGĄ...ALE W GŁOWIE PUSTKA! PEWNIE I W TYM ZROBI Z SIEBIE OFIARĘ...CWANA LISICA...
23.05.2016
20.05.2016
Marzena
Taka prawda,znam osobę,która nie chodziła w ogóle,zaliczyła semestr! Cóż....Ta szkola to czysty biznes. Płacisz i zdajesz!
wkurzona
Denerwujące jest że niektórzy grając na roli ofiary mają wszystko zaliczone bez chodzenia do szkoły. Normalny szał ciał. Pozdro
20.05.2016
20.05.2016
Madzia
Aby zaliczyć semestr nie trzeba chodzić na wyklady,ćwiczenia,zaliczenia i egzaminy. Wystarczy udać się do "odpowiedniej "osoby, opowiedzieć jak to w życiu ma "źle ",mówić o depresji,o rozsypce w życiu osobistym(kłamać w żywe oczy)-i zdane,jednoczesnie pobierajac stypendium socjalne)i opowiadajac imnym,jak to "owej osobie "udalo sie,bez niczego znalezc sie na semestrze letnim!Zero sprawiedliwości ...Enjoy! Koniec rozmowy na czacie
happy
Trzeba się uczyć żeby zaliczyć;) Polecam szkołę!
10.03.2016
10.02.2016
koń
jak pedagogika? kadra itp.
zadowolona
uważam że człowiek przeciętny nie ma niczego na ładne oczy. trzeba się sporo napracować....
14.09.2015
31.07.2015
ktos 2
dno totalne...
ktos
dno
30.07.2015
28.06.2015
EMILY
W szkole obowiązuje kilka podstawowych zasad.Pierwsza to znać właściwe osoby, dzięki którym załatwisz sobie absolutnie wszystko łącznie ze stypendium rektora. Ewentualnie możesz być pracownikiem lub byłym pracownikiem dziekanatu, wtedy też masz wszystkie egzaminy na 5 bez przystępowania do nich. Jeśli studiowałeś ekonomię na pierwszym stopniu to szkoła dla Ciebie, bo wszystkie przedmioty zostaną przepisane. Oprócz przedmiotów prowadzonych przez doktora Wesołowskiego, bo to jedyny nieprzekupny człowiek. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć, wykładając 450 zł miesięcznie na czesne to ucz się wszędzie, byleby nie w WSKM.
szczera
szkołę uwielbiam. Na początku nie byłam przekonana ale teraz jestem w 100% zadowolona. :) Polecam
26.06.2015
05.03.2015
Ania
Skoro umie materiał i jest oblany, to chyba oddał pustą kartkę lub ściągał a Janowski tego nie toleruje. Miej na uwadze, że każda poprawka u niego jest trudniejsza, jednak powodzenia życzę...
obiektywny
Moim zdaniem owszem dr Janowski posiada absolutnie ogromną wiedzę ale studenta ma za nic.... Lubi się mścić jeśli ktoś nie robi czegoś po jego myśli. Sami się przekonaliśmy i wiemy jak jest, niestety wykładowca na wyższej uczelni powinien być obiektywny. Skoro ktoś uczęszcza na wykłady i umie materiał to z jakiej okazji został oblany ? Niech mi ktoś to wytłumaczy. Uczelnia mimo iż prywatna ma wysoki poziom, nie ma zaliczenia tylko przez wzgląd na to że się płaci. Uwielbiam szkołę lecz czuję się sfrustrowany takim podejściem
03.03.2015
22.02.2015
Ania
Do Zniesmaczeni Janowski to ekonomista i praktyk - spodziewasz się, że będzie omawiał poezję średniowieczną na wykładach. Miałam z nim zajęcia - niektóre przedmioty trudno u niego zaliczyć, szczególnie te prowadzone po angielsku, ale się przekonałam w pracy, jak szef "zrobił duże oczy", jak go kilka razy "wyprostowałam", że warto się u Janowskiego uczyć. Facet skończył szkołę amerykańską - nic dziwnego, że mówi o tym kraju. Kultura osobista - sam sobie komentem "wystawiłeś laurkę", ale cóż......pewnie nie chciało się uczyć i nie zdałeś. Więcej życzliwości Kolego. Zobaczysz, jeszcze Janowskiemu podziękujesz...
AGA
a propo na których kierunkach w WSKM ZALICZAJĄ NA PODSTAWIE OBECNOŚCI? NA MOIM KIERUNKU TRZEBA BYŁO SOLIDNIE POPRACOWAĆ NA 4,
15.02.2015
15.02.2015
AGA
Witam, miałam przyjemność studiowania pedagogiki studia I stopnia, wszystkim polecam, to nieprawda, że niski poziom i pełen luz...to oczywiście zależy od indywidualnego podejścia każdego studenta....obecnie jestem na magisterce na UAM w Poznaniu, gdzie poziom jest zbliżony do WSKM, A NAWET ŚMIEM TWIERDZIĆ,że jest znacznie łatwiej...
ZNIESMACZENI
MOŻE I DR JANOWSKI W 2010 R POSIADAŁ WYSOKĄ KULTURĘ OSOBISTĄ....Jak Dla Nas jest Upierdliwy wykładowca, któremu się w d*** przewróciło !Jedyne tematy na wykładach to USA,DODGE I KASA.......
09.02.2015
02.09.2014
serious
Generalnie dno totalne, bardzo niski poziom, wg mnie zabawa wyższą uczelnię i totalna amatorszczyzna. A ten cała mały gruby śmieszny człowieczek Błażej B. idealnie tam pasuje brak wiedzy i kompetencji ciągle tylko powtarza słowa których nauczył się na pamięć a pewnie nawet ich znaczenia nie zna.
Gość
Poziom uzależniony jest również od kierunku. Sama zastanawiałam się, czy udać się do tej szkoły. Usłyszane opinie, były niejednoznaczne. Miałam znajomego, który ukończył administrację. Rzeczywiście nie poświęcał zbyt wiele czasu na naukę i nie uczęszczał regularnie na zajęcia. Zdał. W podjęciu decyzji pomogła mi opinia osób, które kończyły ekonomię na pierwszym stopniu, natomiast drugi stopień kończyły w innych szkołach ( tutaj nie było jeszcze magisterki). Istnieje internet, więc znalezienie takich osób i kontakt z nimi, był banalnie prostu. Po wielu pochlebnych opiniach stwierdziłam, ze pójdę na ekonomię. Doznałam szoku. Ja jak i cała moja grupa musieliśmy chodzić na praktycznie wszystkie zajęcia. Jak wspomniałam znajomy nie wysilał się zbytnio z nauką. Ja tymczasem mając zawsze lepsze wyniki w nauce, zakuwałam porządnie przed każdą sesja. Inaczej nie wyobrażam sobie zdania egzaminu. Nie bez powodu szkoła jako jedyna w Koninie może pochwalić się drugim stopniem studiów. Kadra jak wspomniano we wcześniejszym poście, to wykładowcy posiadający tytuły doktorów. Nie tylko wykładają na PP i UAM-ie, ale również na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Wiedza, którą przekazują , nie ogranicza się tylko do teorii. Natomiast , gdy ktoś decyduje się na wybranie kierunku ekonomii, musi mieć świadomość tego, że sama wiedza mu nie wystarczy. Często jest tak, że trzeba na egzaminach umieć teorię , mało tego umieć ją zastosować i powiązać ze sobą wiedzę. Trzeba porządnie się nagłówkować. Wystarczy wejść na stronę np. dr Błażeja Balewskiego , poczytać jego publikacje. Zakres słownictwa , które użyte jest w artykułach, stosowane jest na wykładach. Świadczy to o tym, że kadra nie traktuje studentów jako uczniów, którzy przychodzą prosto z ulicy. Jednak jako osoby, które posiadają już pewne umiejętności i kompetencje. Oto kadra, z którą miałam wykłady: dr hab. Walentyna Ignatczyk - UE w Poznaniu, dr Mirosława Mikosz- Wydział Matematyki i Informatyki UAM dr hab. Marek Zarębski - prof. UMK w Toruniu dr inż. Andrzej Janowski- Uniwerystet Techniczno- Przyrodniczy w Bydgoszczy I nie ma zmiłuj, umiesz albo nie!
03.03.2014
22.01.2014
Kama
jak może być ciężko jak za 100% obecności zaliczany jest egzamin..
mm
Nie jest bardzo lekko, coś trzeba umieć. Wykładowcy są zazwyczaj z tytułem dr i dojeżdżają zwykle z Poznania np. z Politechniki Poznańskiej lub Uniwerku. Wykłady mają takie same jak w PP i UAM i wymagania podobne. Polecam, lecz trzeba się uczyć
05.01.2014
28.08.2013
justka
MAM ZAMIAR IŚĆ NA ADMINISTRACJĘ. zalezy mi na opinii o kadrze, jakosci ksztalcenia .CZY JEST CIĘŻKO?PROSZĘ O ODP
ze slyszenia
pewnie masz racje, do szkoła Waszkowiaka tego wice prezydenta, co to redaktor Pigula go obnaża po prawdzie
25.04.2013
25.04.2013
znawca
tam cię niczego nie nauczą ani administracji ani energetyki, po administracji możesz zostać sprzątaczką a po energetyce spawaczem ewentualnie jak zrobisz papiery. Wykładowcy to nawiedzeni z KUL lub niedouczeni mgr z łapanki
do purcu
ja tez mysle o kierunku ENERGETYKA, ale mam troche obawy, czy dam rade, jak duzo jest fizyki na studiach? bo z mamtma spoko, dam rade, jakies przedmioty kierunkowe pewnie tez ogarne, ale cholera fiyz nie cierpie i mam lekkiego pietra, napis wiecej, jaki poziom, czy trudno jest? rafal
09.08.2012
18.07.2012
purcu
jestem na energetyce i mi się bardzo podoba, na bank bede mial prace bardziej niz osoby po pedagogice, jak na nie patrze to az mi szkoda ze marnuja tyle czasu na nauke a potem i tak nie beda pracowac w zawodzie albo za marne pieniadze. jak isc tu na studia to tylko na energetyke
fakt
konrad, od tego roku jak idziesz gdzieś wyżej na studia np magisterkę to niezależnie gdzie skończyłeś licencjat/inżynierkę możesz sobie isć gdzie chcesz, bo są egzaminy wstępne. więc potem to tylko od Ciebie będzie zależało czy się dostaniesz
16.07.2012
12.04.2012
konrad
Zastanawiam się nad tą energetyką, kierunek techniczny czyli praca zawsze się znajdzie. Nie mam szans na dostanie się na polibudę, ale moze po uzyskaniu tytułu inżyniera tutaj na magistra pójde na polibudę. Swoja drogą ciekaw jestem czy chetnie tam przyjmują po takich szkołach. Ktoś jest może w temacie?
co sądzicie o nich???
jaka jest wasza opinia o tej uczelni? bo stronka jest bardzo fajna, nazwiska kadry podane (oni chyba nie sa koscielni, bo widze dwoch ksiezy wsrod wykladowcow), tylko jakos nie do konca wierze, ze pedagogika w Koninie zapewni mi prace, czy ta uczelnia jest zwiazana z UAM-em moze?
20.03.2012
11.02.2012
Basia
mysle o studiowaniu administracji na tej uczelni, choc troche sie waham, bo Konin nie jest za duzy i moze warto by bylo uciec do Poznania, z drugie strony blizej, znaczy wygodniej, zalezy mi na opinii o kadrze, jakosci ksztalcenia i generalnie, jak to wyglada od srodka
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie