Opinie o Uczelni Akademia Sztuki w Szczecinie (AS Szczecin)

Komentarze (61)

  • animacja filmowa?

    rzucam pytanie otwarte do ludzi znających ofertę Szczecina - gdzie znajdę kierunek poświęcony animacjom filmowym, grafice komputerowej, obróbce filmów animowanych???
    05.10.2018
  • ulencja

    według mnie uczelnia zasługuje na mocną 6-tkę :-) nie wiem, dlaczego ocena jest niska, może jacyś sfrustrowani studenci się wyżyli tutaj, ale bądźmy uczciwi w ocenach, 3 punkty to trochę za mało dla ASz :-)
    18.09.2018
  • Ciekawska

    Czy ktos moze powiedziec jakie byly tematy zadan specjalistycznych na grafike projektowa w tym roku?? Dziekuje
    15.09.2018
  • Studentka

    Do zainteresowanej.. Zdawałam w tym roku na grafikę artystyczną na WSW i egzaminy trwały 3 dni: 1. dzien - przeglad teczki jak pozytywnie ocenili ci teczkę, to przechodzisz dalej 2. dzien - egzamin z malarstwa (4h), egzamin z rysunku (4h). w tym roku w obu przypadkach byla martwa.. 3. dzien- egzamin specjalistyczny (4h). Tu moze byc tak naprawde cokolwiek. W tym roku mielismy hasło "człowiek to zwierze towarzyskie". Forma pracy byla dowolna. Szczegóły znajdziesz na stronie akademii sztuki
    13.08.2018
  • Zainteresowana

    Mógłby ktoś powiedzieć coś na temat egzaminów wstępnych na komunikację wizualną i grafikę na WSW? Jakie są tematy?
    28.06.2018
  • wzornictwo

    od kiedy ASZ ma kierunek Wzornictwo w ofercie??? jak oceniacie poziom???
    25.06.2018
  • marta

    Jak wyglądało wasze portfolio? Czy to były same najlepsze prace czy przynieśliście cokolwiek?
    06.06.2018
  • marta

    Jak jest na komunikacji wizualnej na WMiNM? I jak mniej więcej wyglądają egzaminy na ten kierunek?
    06.06.2018
  • karolina

    Jak wygląda egzamin wstępny na fotografii? Chciałabym wiedzieć czego się spodziewać.
    25.05.2018
  • d12tt

    Jak to jest z malarstwem? Bardzo interesują mnie studia tutaj, jednak ciężko mi znaleźć jakieś konkretne informacje o tym kierunku. Jak wyglądają egzaminy na AS? Jak prezentuje się program? Czy uczy się solidnych podstaw z rysunku i malarstwa, zwłaszcza na 1, 2 roku? Czy na starszych (a może i również młodszych) latach faktycznie wspierane są indywidualne zainteresowania i cele? I jak to jest z promocją absolwentów i karierą po AS (ogólnie o to słabo w Polsce jeżeli chodzi o ASP i ich pochodne, ale łudzę się, że może tu jest inaczej). Pozdrawiam
    22.02.2018
  • studentka

    Co do egzaminów na Architekturę Wnętrz , jak zdawałam trzy lata temu na temat specjalistyczny dostaliśmy 'forma przestrzenna wykonana z kartonu inspirowana kaktusem' do tego przegląd teczek i egzamin z rysunku i malarstwa. Ale polecam przyjrzeć się Wzornictwu na wydziale Malarstwa i Nowych Mediów - poziom zdecydowanie wyższy, zupełnie inny klimat i świetna kadra!
    17.02.2018
  • moze chce

    A jak wyglądają egzaminy? Ktoś mógłby powiedzieć jakie tematy zadan specjalistycznych były w poprzednich latach na multimedia i architekturę wnętrz?
    11.02.2018
  • Rozowy

    Na filmie jest zajebiscie!
    27.10.2017
  • Gilotyna

    Zastanawiam się nad studiami magisterskimi na kierunku Fotografia. Z tego co słyszałam AS się bardzo rozwija od kilku lat i po własnych poszukiwaniach bardzo zachęciła mnie kadra. Warto, nie warto? P.S.Jestem na ostatnim roku dziennikarstwa ze specjalnością fotografia i skończyłam dwuletnie studium fotograficzne.
    13.10.2017
  • szczecinianka

    Wspaniałe budynki, wspaniałe możliwości, wspaniała młodzież i OGROMNA SZKODA, że te możliwości NIE SĄ wykorzystane. Panie Rektorze! Wystarczy spojrzeć na stronę... Gdzie są plany zajęć? Gdzie są zapowiedzi wydarzeń artystycznych, które odbywają się w Akademii. Byłam na popisie studentów wokalistyki i żal było mi młodych ludzi, którzy grali do pustych krzeseł. Szkoda, bo warto było pójść, ale żadnej wzmianki o wydarzeniu nie było. Uczelnia powinna się rozwijać i my szczecinianie bardzo byśmy tego chcieli. BRAK PROMOCJI UCZELNI! - śpi kadra kierownicza!!! Uczelnia powinna tak żyć, żeby z plakatów i różnych mediów ludzie dowiedzieli się, jakie kierunki są na uczelni, że wiele się dzieje,: wystawy, pokazy, koncerty etc.
    30.09.2017
  • Absolwent WEM

    Uwaga, ostrzegam wszystkich, którzy mają niezbyt mądry pomysł studiowania na Wydziale Edukacji Muzycznej Akademii Sztuki w Szczecinie. Odpuść sobie te studia, jeżeli nie chcesz za kilka lat żałować straconego czasu, życia i pieniędzy. Tego ci na Wydziale Edukacji Muzycznej nie powiedzą, bo oni chcą tylko mieć nowych studentów, bo dostają za to dotację z Ministerstwa, będą mili i będą robić wszystko, żeby cię zachęcić do studiowania u nich. Studiujesz na WEM? Rzuć te studia i zajmij się czymś pożytecznym: znajdź pracę, jest pełno ofert, wyjedź za granicę, zacznij spełniać marzenia i żyć pełnią życia dorosłego człowieka! Patrząc z perspektywy osoby omamionej tzw. rodzinną atmosferą na Wydziale, osoby która ukończyła tam studia i znalazła się na rynku pracy bez żadnych perspektyw na przyszłość stwierdzam, że przez 5 lat studiów nie nauczyłem się na Akademii Sztuki niczego ważnego: ani kompetencji zawodowych, ani umiejętności życiowych (umiejętności muzyczne posiadłem już wcześniej, w szkołach I i II stopnia). Poziom nauczania jest tam, generalnie, bardzo niski. W praktyce kwalifikacje zdobyte na Wydziale Edukacji Muzycznej w ramach zmarnowanych 5 lat młodości pozwalają na zostanie dyrygentem amatorskiego zespołu muzycznego (jeżeli sobie ktoś taki zespół sformuje) z pensją około 0 (zero) zł/miesiąc, lub kantorem/organistą ("służba" najczęściej bez umowy, lub w ramach własnej firmy, wynagrodzenie niewielkie, wszystkie niedziele i święta w pracy, brak składek emerytalnych), lub nauczycielem muzyki w szkole (najczęściej zaledwie na ułamek etatu i tylko po znajomości: oświata boryka się bowiem z nadmiarem nauczycieli: niż demograficzny, brak godzin dydaktycznych). Nieliczni wybrańcy (którzy mają odpowiednie koneksje) mogą zostać zatrudnieni w jakichś instytucjach kultury na niskich stanowiskach, lub nawet zostać na uczelni (tzw. "chów wsobny", powszechnie krytykowany w krajach Pierwszego Świata, tzn. zatrudnianie własnych absolwentów, pogłębiające patologię tzw. środowiska) by "kształcić" kolejnych naiwnych. Nie trzeba kończyć studiów, żeby realizować takie życiowe pasje jak założenie chóru/zespołu, lub zostanie organistą. Kończenie studiów "dla papierku" (dyplomu) dawno już straciło sens, dyplom Akademii Sztuki nie przedstawia wartości na rynku pracy, już bardziej się ceni ukończenie zawodówki - wiem o czym mówię, z własnego, bolesnego doświadczenia. Wydział Edukacji Muzycznej "cieszy się" kiepską reputacją zarówno u absolwentów Akademii Muzycznych (zwłaszcza z tzw. "lepszych" wydziałów: Teorii, Instrumentalnych i Wokalnych - nie powiedzą, ale dadzą odczuć), pracodawców (którzy krzywo patrzą na taką pozycję w życiorysie: 5 lat marazmu i nieróbstwa). Już lepiej iść do jakiejkolwiek pracy w Polsce i mieć 5 lat stażu zawodowego lub próbować sił za granicą (nie znasz języka? - idź do pracy i zarób sobie na kurs, albo ucz się przez Internet). Szkoda czasu na te studia.
    18.08.2017
  • Trefl.

    Interesuje mnie malarstwo. Chcę więcej dowiedzieć się o egzaminach wstępnych, jak dokładnie wyglądają? Na co ostatnio szczególnie zwracano uwagę? Bardzo proszę o odpowiedź.
    16.08.2017
  • Misty

    Jak jest z egzaminami na wizualnym (wzornictwo, komunikacja)? Zero informacji w internecie o poziomie, rodzajach zadań i preferowanych umiejętnościach. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
    19.06.2017
  • Klar.

    Jak oceniacie wydział instrumentalny? A konkretnie wydział klarnetu? Ktos studiuje? Jak tak, to u kogo?
    24.05.2017
  • Szczecinianin

    Jak chodzę na wystawy to o wiele lepsze sa te z wydziału sztuk wizualnych i można też w Akademii posłuchać muzyki, jest fajnie. Najlepszym wyborem jest wydział sztuk wizualnych bo tam można nauczyć się czegoś przydatnego. Oprócz projektowania jest też grafika artystyczna gdzie można nauczyć się malować, rzeźbić czy poznać techniki np. sitodruku czy innych artystycznych rzeczy . Na wydziale nowych mediow nauczycie się sikać na płótno albo robić performance na co również zachęcam.
    11.04.2017
  • Studentka AS malarstwo

    Studiuję tam i jak na razie jest to najlepsza decyzja w moim życiu. Wykładowcy Wydziału Malarstwa i Nowych Mediów nastawiają się na otwieranie studentów na sztukę, którzy często na początku drogi nie mają o niej pojęcia. To jak studenci się rozwijają i tworzą jest niesamowite. Dodatkowo klimat jak w domu. Ludzie siedzą w pracowniach do wieczora. Nasi wykładowcy są prawdziwymi artystami i dobrymi pedagogami. Dziekan jest jak dobry wuja, wymagający ale człowiek z poczuciem humoru i sporym ciepłem, to samo mogę powiedzieć o pozostałych wykładowcach. Sprzęt w tej chwili jest najlepszy ze wszystkich polskich uczelni. Konsultacje w każdej chwili. Projekty są traktowane nie jak zaliczenie ale jak dzieło twórcze. Ważny jest proces którego się tu doświadcza. Jestem przekonana że będzie o niej głośno za kilka lat, szczególnie za granicą. Więc jeśli ktoś myśli na poważnie o karierze poza Polską to jak najbardziej. Studenci którzy kończą zapisują się na inne kierunki 2 stopnia bo nie chcą jej opuszczać. Rzadko słyszę negatywne opinie, a jeśli jakaś się znajdzie to zazwyczaj pod wpływem emocji, ale jak w rodzinie, czasami są też drobne nieporozumienia. Nie wierzę że poniższe negatywne opinie pisały osoby które obecnie studiują na wydziale malarstwa i nowych mediów, a jeśli tak to po prostu nie nadają się do sztuki aktualnej i powinny się zastanowić czy iść tą drogą bo łatwa nie jest.
    26.01.2017
  • Monika

    Jak tak czytam komentarze o uczelni to jestem w szoku, sama studiuję już piąty rok i jestem baaardzo zadowolona. Jestem studentką Wydziału Edukacji Muzycznej i to co najbardziej sobie cenię to mega rodzinną atmosferę. Wykładowcy w zdecydowanej większości są dobrze wykwalifikowani i przyjaźni studentom, generalnie jak na każdych studiach można przejechać się na samych trójach dla papierka, ale jeśli ktoś naprawdę chce się czegoś nauczyć to będzie miał taką możliwość. W opinii o WEM nie sposób nie wspomnieć o postaci wspaniałej Pani Prodziekan, a od września już Pani Dziekan - generalnie to osoba, która jest taką mamą wszystkich studentów - jeśli masz z czymkolwiek problem idziesz właśnie do Niej i nigdy nie jest tak, że odsyła Cię z kwitkiem - kobieta ze złotym sercem.
    29.05.2016
  • xo

    Właśnie kończę pierwszy rok multimediów (grafika, specjalność multimedia) na WMiNM, jestem bardzo zadowolona. Uczelnia szybko się rozwija, mamy styczność z super wykładowcami, jest duże zaplecze jeśli chodzi o sprzęt. Różnorodność zajęć jest naprawdę spora i sam stawiasz na to co cię interesuje. Warto jednak zaznaczyć że to są bardziej studia dla osób zainteresowanych sztuką niż ,,fachem multimedialnym'' typu grafik komputerowy.
    15.05.2016
  • nikt

    ktos jest na fotografi w as ? jak wygląda rekrutacja ?
    05.04.2016
  • Maks

    Skończyłem AS na Wydziale Edukacji Muzycznej i zawarta poniżej opinia dotyczy jedynie jego - z pozostałymi nie miałem większego kontaktu. Jakość kształcenia jest niska, od studentów wkład własny nie jest oczekiwany ani nie zachęca się ich do poszukiwań. Wszelkie działania ze strony władz Wydziału nakierowane są na promowanie działalności uczelnianego chóru i produkcję dyrygentów zespołów amatorskich, co dla Dziekanów jest jedynym usprawiedliwieniem istnienia Wydziału. Zajęcia z chóru prowadzone są w sposób karygodny, wobec studentów na porządku dziennym stosuje się wyzwiska (np. "zarzygane sieroty") oraz groźby (np. "spróbuj tylko mi nie zaśpiewać / przyjść na próbę") - może prowadzącej i części studentów wydaje się to śmieszne i fajne, dla mnie jednak takie nie było. W czasie wyjazdów chóralnych dla prowadzącej nie jest problemem sprzedawać swoim studentom alkohol; chór w połowie pijany na koncercie uznaje się za normę. Od studentów jest oczekiwane nie zabieranie głosu, rażące błędy w działaniu uczelni lekceważy się. Wspierani są studenci pobłażliwi wobec dyrygenckiej dyktatury - ci, którzy w takich relacjach odnajdują się promowani są jako godny najwyższej pochwały produkt uczelni. O działalności naukowej studentów nikt (z nielicznymi wyjątkami) nie słyszał, przeciwnie, traktowane jest to jako gorszące fanaberie, które lepiej tłumić w zarodku. Ogół kadry oceniam źle. Wśród wykładowców miałem szczęście spotkać kilka osób, które wspominać będę ciepło; które na pewnym etapie pomogły w wyborze właściwej ścieżki rozwoju - ale tych kilku wykładowców nie zmieni niesmaku, jaki budzi cała reszta, wyrwana jakby ze scenariusza Ubu Króla. Być może są uczelnie gorze, z pewnością są dziesiątki lepszych - i to do nich lepiej kierować się na studia muzyczne.
    21.01.2016
  • pytanko o grafikę od 2016 roku

    myślę o kierunku grafika, teraz jestem w klasie maturalnej - rozważam te szkolę, ale szukam opinii o grafice tutaj albo gdzieś indziej, pytanie: co polecacie? czy jestescie zadowoleni se studiów w AS? jeśli nie ta szkoła, to co proponujecie? Adam
    29.09.2015
  • Tania

    What a plsaeure to meet someone who thinks so clearly
    22.05.2015
  • Lena

    Jestem zainteresowana kierunkiem grafika, specjalność grafika projektowa. Jest ktoś w stanie przybliżyć mi te egzaminy wstępne?
    19.04.2015
  • Lena

    Trudno jest się dostac?
    19.04.2015
  • JuzefPilsudski

    Jestem uczniem Akademii i najbardziej przeszkadza mi w niej jak dotykają nas profesorowie. Na niektórych zajęciach profesorowie ocierają się o mnie całym ciałem. Nierzadko bez ubrań. Boję się.
    13.04.2015
  • Truop

    Uczelnia jest śmieszna. Najpierw konsultuje się prace, a gdy już z gotową, poprawioną wracasz to jednak nie to i oni tak nie mówili :) Zdecydowanie za dużo wymagają, nie dość ze ma sie 15 filmów do zrobienia to jeszcze wszystko musi być perfekcyjne.
    13.04.2015
  • MM

    Ja też studiuje na I roku multimediów z tym, że mam absolutnie odmienną opinię podobnie jak reszta naszego roku stąd dziwi mnie ta opinia
    08.03.2015
  • ...

    Jestem na pierwszym roku na WMiNM i jestem niezadowolona. Idąc na multimedia miałam nadzieję, że zgłębię moją pasję:fotografię i nauczę się kręcić filmy. A jak jest w rzeczywistości? Siedzi się cały dzień na zajęciach na których nic się nie robi, tylko się rozmawia. Wracasz do domu i wymyślasz szybko jakieś projekty by zdążyć na czas.Wszytko robi się na ilość,nie na jakość. Mnóstwo ćwiczeń, które nic nie wnoszą. Poziom jak w przedszkolu. Ludzie bez talentu. Osobiście stwierdzam, że więcej nauczyłam się w szkole średniej i sama oglądając tutoriale. Ciągle myślę o porzuceniu studiów. Przed rozpoczęciem nauki miałam czas na pracę, na rozwijanie swoich pasji. Najbardziej przerażający jest niski poziom nauczania.
    10.01.2015
  • Aleksandra

    Wokalistyka...taaa? Szkoda tylko, że dla "swoich". "Dziwnym trafem" wszyscy uczniowie startujący ze szczecińskiej szkoły muzycznej dostali się na wokalistykę. Bardzo... zwłaszcza, że ich pedagodzy siedzieli w komisji rekrutacyjnej. W dodatku pierwszy raz byłam świadkiem sytuacji w której podczas przerwy w egzaminie, egzaminator rozmawiał z kandydatem o tym jak mu poszło,oraz tego,że część zdających wiedziała o pozytywnym wyniku rekrutacji przed wydrukowaniem i wywieszeniem listy.Nie traćcie czasu.Oni mają już listę kandydatów gotową. Zostają z 12 może 2 miejsca wolne na które przyjmą tych już "gotowych". Bajka o tym, że przyjmują osoby bez przygotowania muzycznego to bujda...Szkoda, że nie mówią o tym wprost, bo ci nieświadomi, którym naprawdę zależy wkładają mnóstwo wysiłku, czasu,nerwów i pieniędzy. Przykre jest też to,że niektóre osoby, które się nie dostały miały o wiele większe predyspozycje wokalne od przyszłych studentów i studentek.
    15.09.2014
  • student I roku

    Jeżeli chodzi o stuki wizualne na Akademii to tylko Wydział Malarstwa i Nowych Media super atmosfera, wypożyczalnia sprzętu, super studia foto i komputerowe, kompetentni pedagodzy bez ściemy z fajnym podejściem do studenta naprawdę polecam
    07.02.2014
  • Malu

    LUDZIE TO JEST STRASZNY GNÓJ TA UCZLENIA. OCENY ZA SEX, OBOWIĄZKOWO KTOS MUSI Z KIMS SPAĆ ZEBY BŁYSZCZEĆ. A INSTRUMENTALNY TO W TYM PRZODUJE. JEST MASAKRA. DZIEWCZYNY UWAŻAJCIE
    08.10.2013
  • Fantazja

    Bardzo bym chciała rozpocząć naukę zaocznie, albo wieczorowo. Szkoda, że nie ma takiej możliwości.
    20.08.2013
  • Diva_operowa

    Nie polecam tej Uczelni, szkoda kasy na studiowanie tam, przeniosłam papiery do Wawy i nie żałuje. Tam dopiero można mówić o poziomie nauczania.
    24.07.2013
  • Monika

    ja jestem zadowolona, podoba mi się klimat tej szkoly, mam świetnych znajomych, a same studia póki co całkowiecie spełniają oczekiwania
    29.04.2013
  • Do Mucha Plujka

    Mucho Plujko - jeśli skończyłaś już Akademię to wnioskuję że zaczynałaś ją za czasów WSSU na grafice lub A. Wnętrz i nie dziwię się Twojej negatywnej opinii bo rzeczywiście tam podobno psuto studentów. Na nasze szczęście i Twoje nieszczęście kadra WSSU nie tworzy już AS. Żeby była jasność - Wydział Malarstwa i Nowych Mediów to obecnie trzon akademii. Jakość kadry jest niepodważalna, wystarczy wygoglować nazwiska :) W czerwcu egzaminy, możesz jeszcze naprawić swój błąd :) Powodzenia.
    14.03.2013
  • hanka

    super stronke www zrobili, wysmakowana, pomyslowa, czytelna, na poziomie, podoba mi sie, zamierzam w pierwszej kolejnosci tutaj uderzac, pozniej sie zobaczy, co dalej
    13.03.2013
  • Mucha Plujka

    Skonczyłam tę uczelnie z wyroznieniem, nie jestem ich zwolnionym pracownikiem ani kim, komu sie nie chcilalo uczyc i chcial sie przesliznac przez studia. Ja tylko ostrzegam, ze jesli na prawde chcesz sie czegos nauczyc a bron boze masz pasje artystyczna, kochasz to co robisz, masz duzo pomyslów, chcesz promowac uczelnie, brac udzial w konkursach... to w AS nic nie zwojujesz. Chyba ze chcesz zrobic mgr tanim kosztem. I mowie to ze smutkiem, bo uwazam swoj czas na tej uczelni za zmarnowany:( Pozdrawiam niezdecydowanych.
    11.03.2013
  • ...

    Załatwiają wam najlepszych wykładowców z polski ponieważ dziekan WMiNM ma układy z rektorem, więc nie wiem czy jest się czym chwalić.
    02.03.2013
  • Studentka AS

    Jeśli AS to tylko WMiNM, broń boże WSW, który jest obecnie w odwrocie. Cała kasa idzie w nowe media i malarstwo. Sprowadzili nam najlepszych wykładowców z polski, są to artyści znani za granica i czynnie działający. Do tego tworzy się nowoczesna baza sprzętowa do obróbki video foto itd. W przyszłym roku startuje kierunek fotografia i w tym celu zbudowano już dwa studia fotograficzne + ciemnie podobno najlepsze w kraju. Mamy do dyspozycji sprzęt foto i laptopy z wypożyczalni praktycznie od ręki. W pracowniach kilkadziesiąt maków 31 cali i inne bajery. Mediateka z nowiutkimi wydawnictwami. Kameralna atmosfera, wszyscy się znają no i 100% awangarda :)
    20.02.2013
  • Aneta

    Każdy ma swoją opinię... Jak kogoś źle potraktowali lub może nie pozaliczał przedmiotów będzie inaczej nastawiony niż ktoś, komu szło bardzo dobrze.. ja nie mogę jeszcze nic powiedzieć bo dopiero od października będę studentką tejże akademii (jeśli mnie przyjmą). Wtedy mogę podzielić się z wami moimi odczuciami :)
    02.02.2013
  • bastion7

    CAŁKOWICIE POPIERAM KOMENTARZ MUCHY PLUJKI!! Domyślam się, że to również jeden ze studentów którzy mieli styczność z tym co tam się dzieje na co dzień. Akademia Sztuki to ładny wypromowany produkt, gorzej z funkcjonowaniem wewnątrz. Jeśli chodzi o dział muzyczny to wałkują tam w kółko chór z poprzedniej epoki nie wnosząc nic nowego do głów studentów, a gorzej bo niszczą w nich nowe pomysły molestując tylko archaiczną chóralistyką. Ktoś kto skończy te uczelnie jako nauczyciel muzyki jest tak naprawdę zmanierowanym pseudo dyrygentem, w dzisiejszych realiach dodatkowo - bezrobotnym !!! Dziękuje za uwagę !
    02.01.2013
  • do poprzedniczki

    straszne jest to, co piszesz Mucha, bo wyglada na to, ze sa to bardzo wnikliwe obserwacje, zakladam, ze nie jestes zwolnionym pracownikiem, albo oblanym studentem, a raczej studentka, mnie chodzi po glowie wydzial sztuk wizualnych, choc traktuje go jako furtke, gdyby mi na maturze srednio poszlo, i powiem szczerzez, ze mialam takie cudne wyobrazenie o Akademii Sztuki, wlasciwie tylko na podstawie ich strony internetowej, a teraz wszystko peklo jak banka mydlana, a co Ty konkretnie studiowalas, na jakim wydziale bylas (jestes)?
    17.09.2012
  • mucha plujka

    NIE IDZCIE TAM !!! Oszustwa, matactwa, polityka, bitwa o kase, student na koncu łacucha pokarmowego.... Sprzet dobry tylko dla pianistów, fotografów i grafików. Rektor jak ta czcina na wietrze, sam skonczyl 4 wydział Amuz (dla zainteresowanych - to ten najsłabszy wydział), pacuje nad swoja pozycja, ładnie wychodzi na zdjeciach. Nic poza tym. Same układy i polityka. Maja kupe kasy ale zasze jakis problem z tym zeby dostac symboliczne grosze na projekt. Dobrych porofesorów policzyc mozna na palcach jednej reki. Zatrudniaja ludzi po układach. W dupie maja studentów, bo akurat powtarzaja po raz setny wybory, bo ciagle sa przekrety. Władze u góry sie nie nawidza i nie moga dojsc do porozumienia. Sal ciagle nie ma. Poziom jest dramatyczny. Przyjmuja do tej uczelni wszystko co sie rusza, obojetnie czy wogole ma predyspozycje do nauki, juz nie wspominjac o talencie. Młoda kadra pracuje za psoe pieniadze, natomiast znajomki nic nie robia i ciagna gruba kase. TRA GE DIA!!!! Ludzie nie dajcie sie nabrac na ich propagande sukcesu. *(Informacje mam z własnych dłuzszych obserwacji, wiecej nie powiem, bo nie bede sie zdradzac.) Pozdrawiam! Dobranoc!
    13.09.2012
  • szuka

    Z kreatywnością ludzi nie ma rzeczywiście problemu, aczkolwiek jeśli chodzi o wykładowców, to bywa różnie. Często wydaje mi się, że ma być tak, jak oni chcą, a chyba nie na tym polega sztuka, nie czuję w tym siebie. Generalnie cała szkoła na plus.
    29.05.2012
  • sztuka!

    Egzaminy jakoś poszły, a później to już z górki i tak mija rok prawie od kiedy uczę się w akademii sztuki w szczecinie. Klimat jest niesamowity, wyzwala pasję, aż chce się tworzyć! W otoczeniu kreatywnych ludzi, którzy przyszli tutaj nie po to, żeby zakuwać, ale aby przy ciężkiej pracy spełniać marzenia – TO JEST TO! Nigdy nie wybrałabym niczego innego, a moja opinia o tej uczelni zwsze będzie pozytywna, no bo skoro z CHĘCIĄ chodzę na zajęcia, a niektórych wręcz nie mogę się doczekać – to musi coś znaczyć ;))
    22.05.2012
  • Harem

    to prawda pierwszy rok jest najgorszy, ale łatwo się zaklimatyzować, takze bez obaw:) Jakoś przetrwacie, my sie wami dobrze zajmiemy. Jednak najpierw trzeba przejsc pozyyenie egzaminy. A to łatwe nie będzie
    12.12.2011
  • Kamil

    Fajny klimacik na tej uczelni panuje, takze pierwszaczki nie martwcie się nie bedzie tak źle. Ja pamietam, ze jak byłem na pierwszym roku to byłem mocno zestresowany
    10.12.2011
  • Jozi

    Niby Akademia produkuje bezrobotnych artystów takie krążą plotki... Ale wiaodmo nie ma co się takimi rzeczami zamartwiać bo zawsze ludzie różne rzeczy gadają. Jak na moje oko każdy ktoś jest dobey w tym co robi może cośosiągnąć nie ma tutaj reguły:)
    01.06.2011
  • Słonik

    SUPER!!! Polecam na serio warto. Nie było chwili w której żałowałem wyboru tej uczelni od poczatku świetny klimacik i super wiara. Mogę spełniać swoje pasje tutaj. A dodatkowo poznałem tutaj moją obecną żonkę ! :)
    29.05.2011
  • Zuza

    A wydział sztuk wizulanych , czy wszyscy jesteście na muzycznym ;p?Jak to jest z tym egzaminem/konkursem? Bo nie wiem jak to nawet nazwać? Może wasi znajomi coś mówili, proszę o opinie, bo nie wiem jak mam sie przygotować.
    28.05.2011
  • Joasia

    A ja polecam ze względu na klimat . Klimat w tej szkole jest niesamowity. Każdy ma swoje zainteresowania , każdy ma swój sposób bycia . Jest wiele ciakwych ludzi z oryginalnym stylem ubioru i stylem bycia. Nie z każdym można się zaprzyjaźnić ale miło jest poznać tak ciekawych ludzi
    25.05.2011
  • Bartosz

    A ja właśnie szłyszałem ostatnio o tych egzaminach kumpel mi wspominał. On się tam wybiera. Wiem , ze gra na gitarze i na fortepianie i mówił , że przygotowuje się do tych egzaminów. Wspominał także , że jesli się umie dobrze grać i ma się wiedze na temat tego co się robi to nie powinno być wiekszych problemów z dostaniem się .
    23.05.2011
  • Karol

    Jestem tym szczęśliwcem, który pozytywnie przeszedł te egzaminy. Nie było łatwo , ponieważ jest duża konkrencja. pamiętam jeszcze moję trzęsące się reće gdy rano wstawałem z łożka tego samego dnia.Ja jestem na edukacji artystycznej w zakresie sztuki muzycznej. Były takie egzaminy jak: egzamin z dyrygowania , egzamin ze śpiewu, egzamin z wybranego instrumentu muzycznego jak róznież z fortepianu więc sami widzicie , ze nie jest to taka bułka z masłem.
    22.05.2011
  • Arcyk

    Dzieki tej uczelni mogłem spełnić swoje M_A_R_Z_E_N_I_A !!!
    21.05.2011
  • gienek

    Liczy się inwencja twórcza! Artysta powinien mieć zmysł estetyczny , jak również posiadac \"to coś\" co będzie go odróżniało od innych. Jeśli będziesz oryginalna , pewna swoich talentów i twórcza masz szanse pozytywnie przejść egzaminy wstępne. Egzaminy są dość specyficzne , bo nie są standardowymi teścikami jak w gimnazjum czy liceum. Ale dają też wiele satysfakcji jeśli są ocenione pozytywnie. Nie ma się co martwić na zapas, lecz wierzyć w swój talent. Jesli chcesz iść na tą uczelnie musisz być pewna swoich umiejętności i możliwości. Niezaleznie czy będzie to edukacja muzyczna , czy wydział instrumentalny DODAM , że egzaminy wstępne są dość ciekawe! :)
    21.05.2011
  • Muzykancik

    Kusi mnie ta uczelnia , chciałbym iśc na Edukacje artystyczna w zakresie sztuki muzycznej. Boje się jedynie egzaminów wstępnych. Słyszałem , ze nieźle dają popalić ale jakoś mam dobre przeczucia , może ktoś się wypowie?
    16.05.2011