• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu

uczelnia publiczna, woj. podkarpackie, 37-500 Jarosław, ul. Czarnieckiego 16, (+16) 624 46 40, 602 192 863, rekrutacja@pwste.edu.pl

Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. Ks. B. Markiewicza w Jarosławiu stanowi jeden z filarów publicznego kształcenia akademickiego na Podkarpaciu, to jednocześnie największa uczelnia zawodowa w tym regionie.

Strukturę uczelni tworzy pięć instytutów, realizujących studia humanistyczne, ekonomiczne, z zakresu ochrony zdrowia, inżynierii czy stosunków międzynarodowych. Nauka odbywa się na poziomie licencjackim, inżynierskim, magisterskim, dostępne są studia jednolite magisterskie oraz podyplomowe.

Jakość i standardy kształcenia PWST-E potwierdzają wysokie miejsca zajmowane w ogólnopolskich rankingach szkół wyższych. Uczelnia stawia na umiędzynarodowienie współpracując z partnerskimi szkołami wyższymi w ramach programu Erasmus+.

Sprawdź kierunki i specjalności dostępne w PWST-E w Jarosławiu. Poznaj terminy i zasady rekrutacji na studia.


Ocena uczelni

7.77 / 10
117 głosów

Opinie (161)
Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu, PWSTE Jarosław

D
@kd Jestem z okolic bilgoraja
02.09.2022
18.05.2022
Fi2345
Czy jak nie zdawałam biologii na maturze , mam jakieś szanse aby dostać się na pielęgniarstwo ?
Psych_Ola
Ja także planuję studia psychologiczne i również chętnie dowiedziałabym się więcej, niz jest napisane na stronie. Klikam w ikony / hasła typu: wybitna kadra, rozbudowany program, praktyki zawodowe ... ale NIC mi się nie otwiera, nie ma żadnych informacji więcej. Co zaskakujące, nie widze nawet specjalności, a perspektywy pracy nie wskazują w ogóle na sektor biznesu, psychologię w zarządzaniu / biznesie / itd. Może ktoś ma plany zajęć na poszczególne lata studiów, żeby widzieć przedmioty i siatke zajęć? No chyba, że jestem ślepa i nie widzę tego na stronie uczelni :-)
05.04.2022
19.02.2022
Kla
Czy jest tu ktoś na psychologii? Można z kimś porozmawiać?
Maria
Czy ciężko jest się dostać na kosmetologię? Czy w ogóle kogoś nie przyjmują? Jaki był próg punktowy w zeszłym roku?
23.01.2022
22.09.2021
Justin
Jak wygląda plan zajęć na kierunku pielęgniarstwo w PWSZ Jarosław
smoli1973
Też się dostałem na pielęgniarstwo. Okolice Rzeszowa. smoli1973@gmail.com
24.08.2021
21.08.2021
Kd
Wybiera się ktoś na pielęgniarstwo okolice Biłgoraj , Leżajsk
Ggg85
Czy ktoś z RZESZOWA idzie w tym roku na pielęgniarstwo licencjat?
19.08.2021
16.08.2021
Ggg85
Ja też się dostałam na pielęgniarstwo. Okolice Rzeszowa
Anna36
Dostałam się 🙂 kto jestem ze mną na pielęgniarstwie ?? Jest gdzieś jakaś grupa z 2021 roku
14.08.2021
19.07.2021
smoli1973
Do anna36. Nawet starsi się wybierają na pielęgniarstwo. Myślę że szanse są.
Olaaa19
Wybiera się ktoś na kierunek geodezja i kartografia?
12.07.2021
18.05.2021
Moni
Czy ktoś wybiera się na studia finanse i rachunkowość rocznik 96 ? Czy jest ciężko na takim kierunku w Jarosławiu ?
tegoroczny maturzysta
Czy ktoś ze słabymi wynikami z matur ma szansę dostać się na uczelnie?
05.05.2021
20.04.2021
Anna36
Czy ja jako rocznik 1985 mam szanse aby się dostać na studia pielęgniarskie do Jarosławia ? Ktoś pomoże, odpowie? Oczywiście w tym 2021 roku. Bardzo mi zależy.
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Jus z dnia 30.03.2021
1. Można się przenieść, ale po zaliczonym semestrze (oczywiście studiując ten sam kierunek). W PWSTE najwyższym obecnie realizowanym semestrem Pedagogiki Przedszkolnej i Wczesnoszkolnej jest semestr 4 2. Nie, trzeba mieć zaliczony semestr. 3. Jest szansa kontynuowania wcześniej rozpoczętej pracy magisterskiej, ale ostateczna decyzja należy do promotora.
13.04.2021
08.04.2021
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla zainteresowany z dnia 07.04.2021
Warto podjąć studia na kierunku inżynieria mechaniczno-medyczna związanego z nowoczesną działalnością inżynierską w medycynie. Jest to jedyny taki kierunek na Podkarpaciu. Obecnie brakuje specjalistów -inżynierów współpracujących z lekarzami w zakresie obsługi systemów informatycznych stosowanych w diagnostyce i terapii. Szpitale zgłaszają potrzebę zatrudniania osób z wyższym wykształceniem, mających wiedzę i umiejętności inżynierskie niezbędne do obsługi zinformatyzowanej aparatury medycznej. Potrzebni są również specjaliści, którzy mając podstawy komputerowego modelowania struktur anatomicznych, obrazowania i druków 3D zaprojektują protezę, endoprotezę czy implant uszkodzonego narządu. To ciekawy i przyszłościowy kierunek studiów, który przygotowuje do pracy w szpitalach, w centach rehabilitacyjnych lub też w firmach z branży medycznej. W tym roku odbędzie się pierwsza rekrutacja na ten kierunek, zapraszamy :)
zainteresowany
Co powiecie o kierunku - INŻYNIERIA MECHANICZNO-MEDYCZNA? czy warto go wybrać i co konkretnie można po nim robić, gdzie pracować? czy ma on jakies powiązania z informatyką? interesuje mnie wszystko na ten temat. Czy liczba miejsc jest ograniczona, do ilu osób na pierwszy rok?
07.04.2021
30.03.2021
Jus
1. Czy można po półroczu się przepisać na studia magisterskie Pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna ? 2. Czy jak się nie zaliczy na swojej uczelni jednego przedmiotu a u was tego przedmiotu nie ma to jest szansa studiować w Jarosławiu? 3. Jak z pracami magisterskimi? Zaczęłam pisać na innej uczelni i w sumie już mam połowę i czy musze wtedy pisać od początku gdy się przeniosę na uczelnie inna?
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Bas z dnia 21.03.2021
Oczywiście, że tak :)
22.03.2021
21.03.2021
Bas
Czy jako rocznik 1991 mogę studiować pielęgniarstwo stacjonarnie?
anna36
wybiera się ktoś po stare maturze na pielęgniarstwo w tym roku 2021
09.03.2021
24.02.2021
Mika
Czy teraz (luty/marzec) można rozpocząć jakieś studia???
Aga
odpowiedź dla Jola z dnia 30.10.2020
Jeśli chodzi o sprzęt to jest on cały czas "uzupełniany" o nowości, możemy uczyć się na profesjonalnym sprzęcie, a nie na takich , które już dawno nie są używane. Wykonywałyśmy bardzo dużo zabiegów z wykorzystaniem lasera do depilacji, urządzenia do mikrodembrazji, dermapenu do mezoterapii mikroigłowej, peelingi kawitacyjne. Ogólnie polecam, bo mogłyśmy się wprawić w zawód :)
14.01.2021
14.01.2021
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Greg z dnia 11.12.2020
Inżynieria mechaniczno-medyczna to kierunek przyszłości, zwłaszcza w obliczu potrzeb kadrowych w branży medycznej. Jest to jedyny taki kierunek na Podkarpaciu, na którym można studiować całkowicie bezpłatnie. Można wybrać jedną z dwóch ścieżek kształcenia: Inżynieria komputerowa w medycynie lub Komputerowe wspomaganie projektowania urządzeń rehabilitacyjnych. Dodatkowo sześciomiesięczna praktyka zawodowa pozwala na na ugruntowanie kompetencji inżynierskich i pełne przygotowanie do wykonywania zawodu :)
Absolwent Max
odpowiedź dla Kwiat 23 z dnia 11.01.2021
W zeszłym roku kończyłem studia magisterskie na kierunku geodezja i kartografia w PWSTE w Jarosławiu i polecam tą uczelnię każdemu kto chce kontynuować swoją edukację na tym kierunku, na Podkarpaciu jest to najlepszy wybór. Sam na magisterkę wybrałem tą uczernię, (chodź inżyniera robiłem na innej podkarpackiej uczelni) ponieważ ma jedną ze specjalności na tym kierunku , która pozwala po jej ukończeniu ubiegać się o uprawnienia rzeczoznawcy majątkowe bez konieczności robienia podyplomowi. Uczelnia jest dobrze wyposażona ( rok temu został zakupiony nowy sprzęt w tym dron), jest możliwość uczestniczenia w wielu darmowych kursach dla geodezji i kartografii dedukowane jest szkolenie BVLOS operatora drona. Jeśli chodzi o zjazdy to odbywają się co tydzień, i mimo to wiele osób jest w stanie pracować i studiować bezpłatnie stacjonarnie. Jeśli chodzi o wykładowców to większość z nich jest przyjezdna z Krakowskich uczelni, a część jest miejscowa z uczelni podkarpackich, są pomocni i pozytywnie nastawieni do studentów.
14.01.2021
11.01.2021
Kwiat 23
Czy polecacie studia magisterskie na kierunku geodezja i kartografia? Jak często odbywają się zjazdy? Jacy wykładowcy?
Greg
Inżynieria mechaniczno-medyczna to coś innowacyjnego?Nie znajduję takiego kierunku na innych uczelniach/politechnikach.
11.12.2020
30.10.2020
Jola
Mam pytanie o kształcenie praktyczne na kosmetologii? Jak wygląda zaplecze sprzętowe, materiałów itp.
Jaro
Jak ta szkoła wygląda z kierunkami technicznymi? Warto studiować, czy raczej rozważyć politechnikę?
23.09.2020
22.09.2020
megg
Którą uczelnia lepsza na magisterkę Jarosław czy Wspia Rzeszów ? Proszę o rzetelne informacje
Ula
Witam. Czy na pielęgniarstwo wybiera się w tym roku akademickim ktoś z okolic Łańcuta? Bo chętnie doczepiłabym się do jakieś ekipy..
15.09.2020
14.08.2020
KAsia
Czy nie ma pielęgniarstwa zaocznego??
Joanna
Chciałabym dowiedzieć się czy polecacie uczelnie w Jarosławiu na mgr pirlegniarstwa
09.08.2020
09.07.2020
Monia
Jakie języki obce dostępne są na hotelarstwie?
Ania
Studia zaoczne odbywają się piątek,sobota, niedziela czy sobota,niedziela?
02.07.2020
01.07.2020
Tomek
Pytanie do studiujących zaocznie. Jakie kierunki polecacie?
Grzesiek
Jak oceniacie kierunek Administracja? Miło,sympatycznie i bezboleśnie czy raczej przeciwieństwo?
29.06.2020
23.06.2020
Klaudia
W tym roku kończę studia licencjackie kierunek Administracja. Jest tutaj ktoś kto skończył magisterkę na tym.kierunku i może opisać swoje odczucia?
Magda
Czy wybiera się ktoś w tym roku na studia z pielęgniarstwa od października z okolic lezajska
09.06.2020
08.06.2020
Kasia
odpowiedź dla Aneta z dnia 02.06.2020
Kiedyś były, teraz już nie ma żadnych specjalności.
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Karolina z dnia 24.05.2020
Niestety ale nie realizujemy tego typu studiów.
08.06.2020
02.06.2020
Aneta
Czy na kierunku informatyka są jakieś specjalności?
Karolina
Czy uczelnia realizuje studia pomostowe dla pielęgniarek?
24.05.2020
21.05.2020
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Aleks z dnia 20.05.2020
Jest to nowość, a co więcej JEDYNY taki kierunek na Podkarpaciu, w dodatku możesz go studiować całkowicie BEZPŁATNIE! Do Ciebie będzie należała decyzja o wyborze ścieżki kształcenia - możesz wybrać inżynierię komputerową w medycynie lub komputerowe wspomaganie projektowania urządzeń rehabilitacyjnych. Z kolei sześciomiesięczna praktyka zawodowa pozwoli Ci na ugruntowanie kompetencji inżynierskich i pełne przygotowanie do wykonywania zawodu. Zapoznaj się z naszą oferta na stronie internetowej, rekrutacja już trwa :)
Aleks
Intryguje mnie kierunek inżynieria mechaniczno-medyczna. To jakaś nowość? Coś całkiem unikatowego?
20.05.2020
12.05.2020
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Asia z dnia 28.10.2019
Zważając na rynek, dostosowujemy swoje kierunki do jego zapotrzebowania. Geodezja i kartografia jest uruchamiana u nas corocznie na stopniu inżynierskim oraz magisterskim. Studentom tego kierunku zapewniamy dostęp do nowoczesnego sprzętu pomiarowego, wiele godzin praktycznej nauki, doskonale wyposażone sale dydaktyczne, a przede wszystkim najlepszą kadrę dydaktyczną. Zapoznaj się z naszą ofertą na stronie internetowej :)
Paulina
odpowiedź dla Iza z dnia 24.09.2019
Tak, kosmetologia corocznie jest na PWSTE. Jestem studentką tego kierunku i jestem bardzo zadowolona, poza tym w porównaniu do innych szkół na Podkarpaciu, kosmetologia na PWSTE w Jarosławiu jest BEZPŁATNA, więc to duży plus.
11.05.2020
05.05.2020
Sylwia
odpowiedź dla Kaja z dnia 22.01.2020
Studiuję informatykę i jestem bardzo zadowolona z tych studiów. Jak na każdym kierunku inżynierskim są przedmioty, w których trzeba się mocniej przyłożyć, jednak nowoczesne laboratoria komputerowe oraz darmowy dostęp do oprogramowania pozwala mi sprostać temu zadaniu. Zachęcam do studiowania tego kierunku, bo tam nigdy nie wieje nudą, a co więcej mamy możliwość robienia darmowych kursów, gdzie otrzymujemy międzynarodowe certyfikaty.
Karol
odpowiedź dla Konrad z dnia 29.03.2020
Na bezpieczeństwie było bardzo ciekawie. Ja przyszedłem na nie z Ekonomika z Jarosławia po liceum o profilu policyjnym więc mi odpowiadał. Jeśli chodzi o poziom nauczania to wykładowcy dbają aby jak najlepiej przekazać swoją wiedzę, ze względu na to, że są praktykami. Jeśli chodzi o wyniki z matury to nie słyszałem, żeby ktoś miał problemy z dostaniem się na ten kierunek. A jeśli chodzi o pracę to żeby się dostać do mundurówki to wystarczy liceum, a żeby dostać stopień oficerski potrzebny jest magister, więc warto wybrać kształcenie w tym kierunku.
05.05.2020
05.05.2020
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Lena z dnia 04.05.2020
Na chwilę obecną, rekrutacja rozpocznie się już w czerwcu. Wszelkie zmiany będą opublikowane na naszej stronie oraz na Facebooku. Zachęcam do obserwowania :)
Lena
Kiedy rozpoczyna się rekrutacja?
04.05.2020
04.05.2020
PWSTE w Jarosławiu
Aniu, obecna sytuacja dotknęła wszystkie Uczelnie w kraju, jednak stopniowo ulega ona poprawie. Dostosowaliśmy metody pracy i program nauczania do panujących okoliczności. Mamy nadzieję, że sytuacja ustabilizuje się w najbliższym czasie i będziemy mogli wrócić do normalnego trybu pracy. Jeśli interesuje Cię Pielęgniarstwo, to w PWSTE czeka na Ciebie doskonale wyposażona baza dydaktyczna. Na zajęciach wykorzystujemy nowoczesny sprzęt, m.in. dzięki Monoprofilowemu Centrum Symulacji Medycznej. Pracujemy także nad uruchomieniem studiów magisterskich na kierunku Pielęgniarstwo i liczymy na to, że już niedługo studenci rozpoczną naukę na II stopniu.
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Asia z dnia 06.04.2020
Niestety ale nie posiadamy już kierunku Tusytyka i Rekreacja. Zajrzyj proszę na nasza stronę internetową a na pewno znajdziesz coś dla siebie. Może Hotelarstwo i animacja czasu wolnego?
04.05.2020
27.04.2020
anka
myślę o studiach pielęgniarskich od października, i zastanawiam się - jeśli obecna sytuacja potrwa dłużej, zajęcia są poodwowyłane w szkołach, nie wiemy czy na jesieni będzie normalnie - to jak można studiować taki kierunek , jak pielęgniarstwo bez normalnych ćwiczeń na uczelni? tutaj raczej nie da się na odległość, prawda/
Asia
Jakie języki są dostępne na turystyce i rekreacji?
06.04.2020
29.03.2020
Konrad
Cześć. Mam zamiar iść na Bezpieczeństwo Wewnętrzne. Mam pytanie do osób, które uczą się bądź uczyły na tym kierunku: Czy warto iść na ten kierunek? Jak z poziomem nauczania? Jakie trzeba mieć wyniki z matury? I czy jest prawca po tym kierunku?
Kaja
Rozważam informatykę i robotykę lub informatykę. Czy to trudne studia? Jak sobie radzicie?
22.01.2020
28.10.2019
Asia
Czy co roku wszystkie kierunki są uruchamiane? Myślę o geodezji i kartografii w przyszłym roku.
Informatyk
Studiuję informatykę. Uczelnia w niczym mi nie przeszkadza, a nawet czasem pomaga. Nie jest źle.
03.10.2019
24.09.2019
Iza
Czy kosmetologia jest uruchamiana rokrocznie?
Piękny campus, fajna atmosfera i przyjaźni prowadzący.
Niskie koszty studiowania i kadra z AGH na kierunku Geodezja to silna strona PWSTE.
18.09.2019
11.09.2019
Młody
Czy ktoś ma rozeznanie jak w Jarosławiu jest na inżynierii zarządzania? Głównie interesuje mnie matma i fizyka czy ciężko o zaliczenie ??
Odp do Rzeszowianki
Tak ja się wybieram na pielegniarstwo z Rzeszowa 😃
06.08.2019
06.07.2019
maturzystyka
trudno dostac się na tę uczelnie? mysle nad zarzadzaniem... czy ta szkola traktowana jest powaznie i dostan,ę po niej prace?
Rzeszowianka
Czy ktos studiuje pielegniarstwo i dojezdza z rzeszowa ?
10.04.2019
01.04.2019
kosmetologia
jestem na stronie szkoły na kierunku kosmetologia, a konkretnie - http://www.pwste.edu.pl/rekrutacja/studia-licencjackie/kosmetologia/. Chce zobaczyć program nauczania i listę wykłądowców, ale te ikony na żółtym pasku są nieaktywne. Czy to chwilowe? Kiedy te informacje zostana dodane? Gdzie mogę sprawdzić program studiów dla kosmetologii.
odp. dot. wykładowców
masz info a stronce że kadra jest z super uczelni, bo z AGH w Krakowie, Politechniki Krakowskiej, Uniwersytetu Medycznego w Lublinie, Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Uniwersytetu Papieskiego Jana Pawła II w Krakowie i Uniwersytetu Rzeszowskiego.
28.03.2019
19.03.2019
anglistyka
przeglądam sobie stronkę PWSTE na temat filologii angielskiej, ale nie mogę nigdzie znaleźć listy wykładowców ani programu zajęć dla poszczególnych lat. Czy w ogóle takie informacje są dostępne z poiozmu strony www? a jeżeli nie, to gdzie ich szukać? czy jak zadzwonię na Uczelnię albo maila napisze to mi podadzą?
Pielęgniarstwo magisterska zaoczna
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ja wygląda zaoczna magisterka z pielęgniarstwa w Jarosławiu? Jak często sa zjazdy? Ile godzin trzeba siedzieć na uczelni? Co z praktykami? Lepiej Jarosław czy Rzeszów?
14.07.2018
24.04.2018
Hotelarstwo i animacja czasu wolnego?
Czy kierunek - Hotelarstwo i animacja czasu wolnego - to jest jakaś nowość? Mam namyśli to, czy on jest od niedawna wprowadzony, czy tez był już wcześniej realizowany i są studenci na wyższych latach? Jeżeli ta, to chętnie dowiem się wiecej, czy warto wybrać te studia?
zaoczne
studia zaoczne - jak wypadają zajęcia? czy to jest piątek / sobota / niedziela? Czy sobota / niedziela? czy co tydzień? może znajdę gdzieś na stronie harmonogram zajęć dla grupy zaocznej - podacie link?
09.06.2017
05.05.2017
Zeon
Na budownictwie coraz wikszy luzik wiec jak ktos chce miec inż a nie meczyc sie zbytnio to wbijac :) na tym roku nawet dużo dziewczyn studiuje :D
pielęgniarstwo mnie interesuje
rozważam studia na kierunku pielęgniarskim i mam pytanie: czy to dobry pomysł by je połaczyć z położnictwem? chodzi mi o to, czy może lepiej od razu iść na położnictwo tylko czy wówczas mam takie same uprawnienia jak pielęgniarki? co jest lepszym rozwiązaniem i daje więcej korzyści w aspekcie pracy po ukończeniu studiów? Czy będąc pielęgniarką mogę zrobić jakiś kurs dla położnych? czy to muszą być oddzielne studia?
18.04.2017
07.04.2017
pytanie o miejsce zajęć
czy te budynki, które są pokazane na zdjęciach przy opisie oferty edukacyjnej poszczegółnych wydziałów, czy to właśnie na nich mają zajęcia z poszczególnych kierunków = wydziałów? Np. ten Instytut Ekonomii i Zarządzania???
budownictwo
Warto wybrać budownictwo w tej szkole? Czy lepiej wybrać politechnikę?
19.03.2017
25.11.2016
Jaga
kochani skończyłam na tej uczelni studia i w przeciągu miesiąca znalazłam prace w swoim zawodzie studia były na 6 wykładowcy na 6 uczelnia na 6 w sumie jestem zadowolona że ukończyłam PWSZTE Jarosław POLECAM ! i nie prawdą jest że nie równa się poziomem do innych uczelni w Rzeszowie czy Lublinie po prostu wszędzie trzeba się coś uczyć a wykładowcy są z różnych uczelni nie widzę więc różnicy pozdrawiam i zachęcam .
Veronica
Beata, lajtowo jest, codziennie średnio po 2-3 zajęcia. Popołudniu już w domciu :)
24.10.2016
09.07.2016
Beata
Czy studiuje ktoś pedagogikę na II stopniu, specjalność edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna? Czy jest dużo zajęć?
aniarainbow11
Witam ja ukończyłam filologie w tamtym roku
06.07.2016
14.06.2016
markk
Prosiłbym o kontakt ze studentem lub absolwentem filologii angielskiej.
paulina
ja znajoma robi właśnie podyplomówkę z pedagogiki, pracuje w przedszkolu już od 1 roku magisterki a ta podyplomówka pozwoli jej na awans, nie wiem na jakie stanowisko, z tego co mówiła, jest bardzo zadowolona z toku studiów i prowadzących
03.05.2016
06.03.2016
podyplomowe studia
wiem, że już było pytanie o studia podyplomowe, ale niestety nikt na nie nie odpowiedział, a szkoda. mnie interesują podyplomowe z zakresu pedagogiki, przejrzałam stronę uczelni z kierunkami, Rytmika w przedszkolu i szkole podstawowej by mi pasowała. czy ktos może więcej na ten temat od siebie powiedzieć? głownie mi chodzi o ocenę satysfakcji po ukończeniu studiów, czy uważanie że warto? 3100 zł to nie jest mało, więc jeśli możecie, podzielcie się swoimi wrażeniami, Katarzyna
bezpieczeństwo wewn.
myslę o tym, żeby studiować bezpieczeństwo wewnętzrne, zastanawiam się czy to dobry wybór dla dziewczyny? czy na tym kierunku przeważają faceci? ile jest kobiet? jak oceniacie ten kierunek w sensie trudności oraz jak wkestia pracy po ukończeniu studiów?
24.02.2016
11.08.2015
grusza
Kiedy wybierałam uczelnię i zastanawiałam się po maturze, gdzie iść na studia, znajomi mówili że lepiej w większym mieście, żebym wybrała Rzeszów, albo Kraków czy Lublin. Dzis cieszę się, że jestem tutaj i naprawdę nie brak mi imprez, spotkań ze znajomymi, nie narzekam na brak wrażeń. Nie tracę czasu na dojazdy, mam fajną grupe znajomych, jest super klimat i jak na razie do przodu zaliczenia. Nie żałuję, szczerze polecam.
podyplomówki z nieruchomości
a kto robił tutaj studia podyplomowe z zakresu nieruchomości??? warto? poziom? kadra? polecacie?
20.01.2015
08.09.2014
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
karo
skończyłem niedawno filologię angielską na tej uczelni i powiem Wam, że kierunek jest całkiem dobry. jedynym minusem są... studenci:D jakkolwiek śmiesznie to brzmi, sporo studentów obija się jak może i to sprawia, że prowadzący, za kolejną poprawką obniżają poziom, bo mają ich dość:] ALE ci studenci, którzy chcą się uczyć, mają warunki idealne. Mały rok (ok 50 osób), więc super dostęp do prowadzących; świetni prowadzący (z jednym wyjątkiem, ale do przeżycia), prowadzący głównie z URz, więc jak ktoś ma wybór URz kontra Jarosław, wybrałbym brak dojazdów:); fajna atmosfera, projekty międzynarodowe, native speakerkę mieliśmy też, no ogólnie jest naprawdę sympatycznie i można się super rozwinąć językowo - jak ktoś chce. Bo jak ktoś nie chce, to jest szansa się prześiznąć bez tego... hech... I jeszcze jedno - jak ktoś chce się uczyć angielskiego, niech idzie na specjalizację tłumaczeniową na Ii roku. Jak chce mieć papierek - niech idzie na nauczycielską :] smutne, ale tak jest...
27.08.2014
09.05.2014
Agnieszka
Powie mi ktoś ile trzeba mieć punktów aby dostać się na budownictwo na studia dzienne??
kasia
wie ktoś może jaki był próg punktowy na tej uczelni na finanse i rachunkowość w tamtym roku?
29.04.2014
14.10.2013
Aga
hej w przyszłym roku wybieram sie na kosmetologie . wie ktoś ile trzeba miec punktów zeby sie dostac? polski i matma poszły mi super ale gorzej niemiecki i nie wiem czy sie dostane .
...
Idzie ktoś z Przemyśla na budownictwo dzienne? :)
24.09.2013
19.09.2013
Młody
Wizualnie szkoła zrobiła na mnie wrażenie :). Ktoś z Przemyśla idzie na rachunkowośc?? :P
Zuzia
Mi się podoba .....;-) idzie ktoś z N.Targu na geod-kartogr
13.09.2013
13.09.2013
Adri
wizualnie szkoła fajna ,obsługa administracji taż ok zobaczymy jak to będzie wyglądało w rzeczywistości ;-)
KrytycznyKrytyk
"bardzo dobra szkoła, po której można bez problemu znaleźć prace!" - nie wiem co ty paliłeś ale też to chce.....
05.09.2013
04.09.2013
Administrator
Komentarz usunięty.
geo i karto
a jak jest na geodezji i kartografii? to w sumie mocno oblegane kierunki na polibudach i nie jest latwo sie utrzymac, jak jest tutaj?
08.08.2013
26.07.2013
kamiii
Taaak, na gospodarkę wystarczy 80 ;)
ja
Cześć. Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest z progiem punktowym na tej uczelni ? Nigdzie nie da się tego znaleźć a chciałabym się dowiedzieć czy np. na gospodarkę przestrzenną 80 albo 90 pkt. wystarczy ? Widzę, że dużo studentów się tu wypowiada więc może powiedzcie ile mieliście punktów że się dostaliście. Z góry dzieki ;)
17.07.2013
15.07.2013
zds
Ile punktów jest wymaganych na Bezpieczeństwo Wewnętrzne? Nigdzie nie idzie tego znaleźć.
....
ile wynosi opłata na zaocznych?
14.07.2013
13.07.2013
Bezpieczeństwo
studia niestacjonarne to co 2 tyg sa czy w kazdy weekend?
Do komentarza 2013-07-08 16:47:05
To nasze łby i jak będziemy chcieli to sobie strzelimy. co masz do tego kierunku? Nie dostałeś sie? Boisz się konkurencji w tym roki?
12.07.2013
11.07.2013
Jarosław BW
czy jeśli zapisze się na studia stacjonarne to moge pozniej je zamienić na niestacjonarne ? i ile wynosi semestr ?
DoBezpiecznychWewnętrznie
Pojebało was! Studiowanie tego kierunku jest jak kula w łeb mała szansa że przeżyjesz/jeszcze mniejsza że dostaniesz po tym pracę!
08.07.2013
02.07.2013
kresto
Jaki jest próg punktowy dla kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne?
strzelec
HEj ile w poprzednich latach trzeba było mieć punktów żeby się dostać na budownictwo?? prosze o odpowiedź. Ja mam 90 i się zastanawiam czy się dostanę....
28.06.2013
28.06.2013
butterfly
bo ja właśnie wpisałam wyniki matury i wyskoczylo mi ze mam lacznie 70 pkt to myslisz ze się dostanę??:)
piel
Właśnie kończe 1 rok piel. ogólnie bardzo mi się podoba, dostać się nie było trudno, ale uczyć się trzeba, uczelnia bardzo przyjazna, wykładowcy naprawdę super. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie ci odpowiem.
16.06.2013
12.06.2013
butterfly
Hej,chciałabym się zapytać jak wygląda sytuacja na kierunku pielegniarstwo w trybie stacjonarnym trudno sie dostac???
krytyczny
Obejrzałem na stronie „Twoja Telewizja” film o „Juwenaliach” PWST w Jarosławiu. Jestem zbulwersowany sceną w 2 cz. tego filmu, gdzie studentka tej uczelni w przebraniu boksera okłada pięściami wizerunek Prezydenta Rzeczypospolitej Bronisława Komorowskiego. I nie ma znaczenia dla mnie, czy to wizerunek obecnego Prezydenta, czy byłego Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Tego robić nie należy. Jest to jawne obrażanie wybranej demokratycznie głowy państwa. Jeśli tak czynimy, obrażamy zarazem Państwo Polskie i stawiamy je w gronie nic nie znaczących krajów, które można mieć za nic. I kto to robi? Robi to studentka, która w przyszłości ma być z racji wykształcenia elitą tego narodu. Jest mi wiadome, że obecna młodzież akademicka nie zna historii, bo jak twierdzi w wywiadach, tymi zagadnieniami się nie interesuje. Studentka ta na pewno nie wie, że Bronisław Komorowski siedział w komunistycznym więzieniu, by w Jarosławiu powstała taka uczelnia i ona mogła na niej studiować. A brak znajomości historii własnego narodu może skutkować akceptacją kłamstw. Wiele się ostatnio mówiło o Oświęcimiu jako „polskim obozie koncentracyjnym”. W takiej sytuacji, już tylko krok od publikacji informacji, że komendantem tego obozu był np. Józef Piłsudski.
08.06.2013
03.06.2013
arek
studiuje ktos na tej uczelni?
obiektywny
Tego typu szkółki to przechowalnie bezrobotnych studentów i ustawionych na forum miejskim ututułowanych, bo nie mądrych, ani wykształconych pseudo naukowców. Madrzy ludzie nie uchowają się w dzisiejszych realiach zbyt długo na rynku pracy, chyba że w branży prywatnej, którą sami stworzą. Tylko ilu ma inicjatywę i zapał. a biznes po roku jest klapą. Jeśli nie zmieni się coś w pańswie korupcji i kumoterstwa, to tak jak zaznaczył Gugała wielu ludzi bedzie bez pracy do śmierci.
03.06.2013
03.06.2013
saviola
jakie były progi punktowe na GiK w zeszłym roku? Dzięki za odp z góry ;) pozdrawiam
and
UMCS Lublin, chyba słyszałeś? a gdzie chcesz iść, to już Twoja sprawa. Z BW to tylko sugestia, decyzję podejmujesz sam (raczej :P)
30.05.2013
20.05.2013
mm
Ja też prosiłabym o odpowiedź na pytanie o geodezję :) mieszkam praktycznie w Rzeszowie , ale niestety tutaj nie ma tego kierunku , jest jedynie prywatnie , więc ciągle szukam innej opcji . A jeśli mam płacić za akademik , poziom jest niski itd. więc wole wymyślić coś innego :(
leon
and moze powiesz nam jaki jest w tej szkole poziom nauczania, czy warto isc do tej uczelni. bede wdzieczny za odpowiedz
15.05.2013
15.05.2013
and
jako osoba doswiadczona, koncze jedne studia, chce zaczac drugie, pytam: na kij wam to bezpieczenstwo wewnetrzne? i co pozniej chcecie po tym robic?:) bezpieczenstwo wewnetrzne to wasze hobby? pomyślcie jeszcze raz
vv
co myslicie o tej szkole, jaki poziom jest na BW/
14.05.2013
09.05.2013
jeff
aha i jeżeli ktoś wie coś o płatnościach osoby która rozpoczyna drugi kierunek stacjonarny to proszę o info? czy wynoszą one tyle samo za semestr co dla studiów niestacjonarnych?
jeff
mógłby ktoś napisać co nieco o kierunku geodezja i kartografia na tej uczelni? - czy jest bardzo wysoki poziom i przeciętniak z pewnością nie da sobie rady? - czy istnieje tam coś takiego jak wszechobecny wyścig szczurów, zero pomocy koleżeńskiej itp? - czy do zaliczeń i egzaminów można podchodzić nieskończoną ilość razy, czy od razu wywalają z uczelni? - ogólnie jak kształtuja się progi punktowe? Byłabym wdzięczna gdyby ktoś odpowiedział :) oraz z góry dziękuję za odpowiedź jeśli takowa padnie :) pozdrawiam
09.05.2013
01.05.2013
antek
jesli ktos chcialby sie podzielic informacjami na temat te uczelni prosze pisac xd
miki
wie moze ktos cos natemat BW
26.04.2013
23.04.2013
kkk
studiuje ktos Bezpieczenstwo wewnętrzne? interesuje mnie jaki jest poziom nauczania na tym kierunku
kkk
studiuje ktos Bezpieczenstwo wewnętrzne? interesuje mnie jaki jest poziom nauczania na tym kierunku
23.04.2013
10.04.2013
XxX
A jak jest na kierunku wychowanie fizyczne ??
Inżynier
Powiem krótko, a treściwie. Jesteś z okolic Jarosławia i nie stać Cię na studia gdzie indziej to idź śmiało na PWSTE. W każdym innym przypadku odradzam.
03.04.2013
02.04.2013
Kosmetologia PWSTE Jarosław
Witam Obecnie studiuję na drugim semestrze kosmetologii na PWSTE. Mieszkam 120 km od niej,dlatego dostałam akademik( jedyny minus to jego odległość od uczelni) Kierunek szczerze polecam jest ciekawy i przyszłościowy. Organizowane są również szkolenia w bardzo atrakcyjnych cenach.Nauki na pierwszym semestrze było dużo,wykładowcy wymagający,szczególnie Ci z Akademii z Lublina. Najgorszym przedmiotem jest chemia, ale my przecież chcemy wiedzieć dużo więcej niż "kosmetyczki" ;) Stypendium socjalne zostało zwiększone o 100 zł, zapomoga mieszkaniowa również o 100 zł ,osobiście dostaję 850 zł miesięcznie, więc jest dobrze;-) Zgadzam się z opinią o administracji, osoby które obejmują te stanowiska są delikatnie mówiąc nie miłe i ciężko cokolwiek załatwić. Jednak twierdze ze nie są mi Oni potrzebni do szczęścia w nauce,dlatego nie biorę tego pod uwagę w ocenie uczelni, w której cała reszta jest na 5+ ;-) pozdrawiam obecnych i przyszłych studentów a szczególnie Kosmetologów
mika
uczelni można narzucić jedynie słabej administracji. poza tym cała reszta to raj- wspaniali ludzie, cudowni wykładowcy ( na GEODEZJI bez żadnych skrupułów trzeba się uczyć na okrągło)
26.03.2013
26.03.2013
mika
uczelni można narzucić jedynie słabej administracji. poza tym cała reszta to raj- wspaniali ludzie, cudowni wykładowcy ( na GEODEZJI bez żadnych skrupułów trzeba się uczyć na okrągło)
Krasnal
co powiecie na temat kierunku finanse i rachunkowość ? warto ten kirunek studiować tu ? i jak z przyjeciami czy trzeba miec duzo pkt ?
11.03.2013
07.03.2013
Alex
Właśnie skończyłem tu studia i powiem Wam, że na tej uczelni z roku na rok jest odrobinę gorzej. Kiedyś chociaż kusili stypendiami, a teraz wg mnie nie mają już wiele do zaoferowania. Otwierają nowe kierunki zamiast rozwijać stare...
elektronika i telekomunikacja
kto studiuje tutaj kierunek Elektronika i Telekomunikacja? napiszcie, jak jest i czy warto to studiowac? co mowia sami wykladowcy w sensie przyszlej pracy?
18.02.2013
11.02.2013
zdrowie publiczne
czy ten kierunek Zdrowie Publiczne, ktory jest zaznaczony na ich stronie jako nowy, jest dopiero w tym roku wprowadzany? czy moze sa juz studenci z poprzedniej rekrutacji? chetnie bym sie dowiedzala, co o tym myslicie,? czy warto wybrac ten kierunek i co Wam mowia, jelsi chodzi o specjanlnosci pozniej i mozliwosci pracy?
nnn
bardzo dobra szkoła, po której można bez problemu znaleźć prace!
06.01.2013
26.10.2012
kasia
mi sie akurat podoba. szkoła fajna, wykładowcy naprawdę spoko. mój brat skończył PWSTE, był bardzo zadowolony. Teraz znalazł opłacalną pracę w zawodzie więc jest spelniony :) mam nadzieję, że mi również sie powiedzie :)
kapral
a chcesz teraz zaczac czy pytasz na pszyszly rok? ja mysle o tym kierunku, ale dopiero w nastepnym rozdaniu, po maturze, w zaleznosci ile bede mial punktow albo panstwowa albo pwste w jaroslawiu, sie okaze
09.10.2012
24.09.2012
kto?
kto sie wybiera na bezp wewn do jarosławia???
motylka
a ja Wam powiem, co o tym wszystkim sadze, jak sobie wyrobie poglad wlasny i opinie, bardzo konkretnie i bez emocji, niedlugo zaczne studia na pedagogice, wiec o tym kierunku bardzo chetnie sie wypiem, no i o uczelni rzecz jasna,
04.09.2012
25.07.2012
do komentatora
Chlopie, czyli jak w wiekszosci polskich szkol wyzszych, a jeszcze gorzej jest w panstwowych, co bys chcial Ameryke od razu? to startuj na Harward, wyluzuj, w kolejce mozna zagadac z fajna laską, zone poznac, dowcip wyostrzyc, ploteczki zebrac, kto z kim i dlaczego... wiecej usmiechu!
Komentator
Administracja: - informacja prawie zawsze z dużym opóźnieniem - musisz dokonywać wszelkich wpłat terminowo bo inaczej naliczają odsetki - opóźnienia (nawet kilkumiesięczne) z wypłatami różnego rodzaju świadczeń - często długie kolejki - niektórzy pracownicy traktują każdego interesanta jak wroga publicznego
23.07.2012
15.07.2012
wiolka
rozwazam studia na kierunku europeistyka, ale nie wiem czy isc do PWSTE w Jaroslawiu, czy moze wybrac PWSZ w Tarnobrzegu, macie jakies porownanie, blizej mi tutaj, do Jarka, ale chetnie poslucham tych, ktorzy robili sami rozeznanie w temacie
do Malwina
A możesz podać jakieś konkretne przykłady niekompetentnej czy też złej obsługi studentów? Warto mieć to na uwadze przy wyborze uczelni, bo czasami administracja potrafi spartaczyć Ci całe studia, a tego bym nie chciał, jak wszyscy zresztą. I skoro kadra jest w porządku, to może warto by z nią porozmawiać o kwestii administrowania uczelnią i problemów, jakie ze sobą niesie?
27.05.2012
27.03.2012
malwina
kadra jest w porzadku, to akurat bez wiekszych zarzutow, niestety slabiej wypada obsluga administracyjna, warto by szkola miala to na uwadze, bo ludzie na to narzekaja i idzie potem fama, ze jest zle, choc zle nie jest z nauka, ale z obsluga studentow.
Forlorn
1. co do inzynierii oprogramowania: Nie łudź się nigdy taka specjalność nie zaistnieje na tej uczelni. Możesz liczyć jedynie na grafikę komputerową/systemy i sieci komputerowe. True story. 2. Co do bezpieczeństwa wewnętrznego: Nie polecam tego kierunku, a już na pewno nie na PWSTE. Dlaczego? Marne szanse na znalezienie pracy (mój znajomy to studiował). Poza tym w Jarosławiu brakuje dobrej (pełnej) kadry do tej specjalności. Otwierają nowe kierunki zbyt szybko i nie dbając przy tym ani o poziom nauczania ani o studentów. Jeśli już się upierasz na to bezpieczeństwo to polecam każdą inna duża uczelnią z jakimkolwiek stażem w tej kwestii.
26.03.2012
13.03.2012
INFORMATYKA
pytanko do studentow tej uczelni; jaka mieliscie mature, zeby sie dostac na kierunek informatyka? zakladam, ze pojdzie mi nienajgorzej, ale wolalbym wiedziec, i miec jakis punkt odniesienia wobec Was, obejrzalem juz specjalnosci, co sadzicie o inzynierii oprogramowania???
morka i pozostali, piszcie wiecej i bardziej konkretnie
czytam wasze opinie i brakuje mi w tych wypowiedziach konkretow, morka - piszesz ze ci sie nie podoba, tak? ale co ci sie nie podoba? kierunek studiow nie lezy ci, wykladowcy do dupy? poziom za niski albo zabyt wysoki? zupelnie nie pomagasz innym, slowo daje, ja chce isc na kierunek bezpieczenstwo wewnetrzne i chetnie dowiedzialabym sie, jak wygladaja te studia?
28.02.2012
23.01.2012
morka
mi sie tam nie podoba i tyle. jakos jednek do konca dotrwam nie ma co uciekac za wczesnie i w ogole
Witek
Uczelnia, jakich wiele, staraj sie jak moga, jezdza z prezentacjami, zachecaja do studiow u siebie, jesli ktos nie musi albo nie chce koniecznie usiekac daleko od mamy i taty, to spokojnie moze studiowac tutaj, bo oferta jest dosc przyswoita, jest z czego wybrac
18.01.2012
18.01.2012
Andrzej
Politologia, pierwszy rok, wybralem uczelnie i kierunke bardzo swiadomie i z rozmyslem, nie zaluje, jestem zadowolony, nie slyszalem tez od moich ludzi w grupie, zeby mieli zastrzezenia, nie wiem, co jest ze stypendiami, bo zwyczajnie mnie ten temat nie dotyczy, ale sadze ze to trzeba wyjasniac w administracji, bo to sa kwestie ustawowe, uczelnia w moim odbiorze jest ok, kampus dobrze zorganizowany, wszystko pod reka co trzeba.
CzemuMnieToNieDziwi
Jeśli ktoś się nadal waha to odradzam uczelnię. Osoba opiekująca się profilem PWSTE usunęła mnie ze znajomych tej instytucji, a następnie zablokowała moją aktywność na tym profilu. Jak widać cenzura na PWSTE rozkwita. Dodam tylko, że nie pisałem żadnych wulgaryzmów, czy też nikogo nie obrażałem. Czysta cenzura dla ludzi którzy wyrażają swoją opinię o bieżących wydarzeniach, a nie piszą o PWSTE tylko w \"ciepłych kolorach\".
11.01.2012
04.01.2012
Forlorn
Wsłuchaj się w kontekst naszych wypowiedzi. Czy można tu wyczuć nutę pozytywnego nastawienia? Nie? A to pewnie dlatego, że wcale nam się tu dobrze nie studiuje. Nie traktują nas tu jak dorosłych ludzi, ale jak kogoś kogo nie trzeba o niczym informować i można robić co tylko się chce.
Anna18
czytam Wasze opinie, ale one dziwnie dla mnie brzmią... rozumiem, że główny zarzut dotyczy obniżonych stypendiów, tak? czy moglibyście napisać, jakie kierunki studiujecie i czy jesteście zadowoleni z samych studiów, realizacji programu, jacy są wykladowcy wobec studentow? ja na stypendium w ogóle nie liczę, więc wybaczcie, chciałabym dowiedzieć sie po prostu, jak sie studiuje w tej szkole?
30.12.2011
18.12.2011
ewelina
dużym plusem dla mnie były stypendia naukowe i socjalne, oczywiscie trzeba sie bylo nabiegac z dokumentami, ale to dotyczylo tylko tych, ktorzy musza ogarnac papierologie, zlozyc wnioski, przyniesc poswiadczenia, itd. czyli normalka biurokratyczna, jak w kazdej instytucji. czyli pod. No i jeszcze fajne, tanie kursy szkolenia, bo z tego warto zawsze korzystac.
Studentka
A ja jestem zadowolona i mnie sie podoba. NIe mam zastrzezen ani do zajec, ani do wykladowcow, ani do organizacji.
17.12.2011
16.12.2011
edyta
MOja siostra konczyla studiuje wychowanie fizyczne i jest zdowolona. Uwaza, ze lepiej nie mogla trafic, bo blisko w miare domu, a i tak akademik dostala i stypendium.
Forlorn
PWSTE (dawniej PWSZ) to uczelnia rozwijająca się (rozbudowa infrastruktury, nowy sprzęt, nowe kierunki). Tyle jeśli chodzi o plusy. Nie dbają o studentów, administracja wydaje się być niekompetentna i niemiła, obniżyli stypendia bez żadnego komunikatu, podwyższyli opłatę za akademik już 2 raz w ciągu 2 lat o łączną kwotę 70 zł, nie potrafią udzielić informacji na temat terminów, kadra średnia. Nie polecam tej uczelni chyba, że ktoś ma dużo pieniędzy i jest odporny na wszelkiego typu idiotyzmu jakie ta uczelnia wymyśla.
16.12.2011
02.06.2011
poziomica
PWST-E w Jaroslawiu znam dobrze i mam o niej bardzo dobra opinie, to jest uczelnia dbajaca o jakosc kształcenia, o wysoki poziom zajec, o dobra kadre, o sprawna obsluge studentow, zaleta z pewnoscia jest ich lokalizacja, to ze wszystkie budynki wydzialowe sa \'w kupie\" blisko siebie, jedyny minus na budownictwie jest taki, ze mamy malo lasek, za to najladniejsze dziewczyny sa na pedagogice
~~kio
czy ta uczelnia czyli Panstwowa Wyzsza Szkoła Techniczno-Ekonomiczna to jest dawny PWSZ?
02.06.2011
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Politechnika Lubelska
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Coventry University Wrocław
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Opolski
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku