• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (146)
Anna36
Czy ja jako rocznik 1985 mam szanse aby się dostać na studia pielęgniarskie do Jarosławia ? Ktoś pomoże, odpowie? Oczywiście w tym 2021 roku. Bardzo mi zależy.
20.04.2021
13.04.2021
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Jus z dnia 30.03.2021
1. Można się przenieść, ale po zaliczonym semestrze (oczywiście studiując ten sam kierunek). W PWSTE najwyższym obecnie realizowanym semestrem Pedagogiki Przedszkolnej i Wczesnoszkolnej jest semestr 4 2. Nie, trzeba mieć zaliczony semestr. 3. Jest szansa kontynuowania wcześniej rozpoczętej pracy magisterskiej, ale ostateczna decyzja należy do promotora.
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla zainteresowany z dnia 07.04.2021
Warto podjąć studia na kierunku inżynieria mechaniczno-medyczna związanego z nowoczesną działalnością inżynierską w medycynie. Jest to jedyny taki kierunek na Podkarpaciu. Obecnie brakuje specjalistów -inżynierów współpracujących z lekarzami w zakresie obsługi systemów informatycznych stosowanych w diagnostyce i terapii. Szpitale zgłaszają potrzebę zatrudniania osób z wyższym wykształceniem, mających wiedzę i umiejętności inżynierskie niezbędne do obsługi zinformatyzowanej aparatury medycznej. Potrzebni są również specjaliści, którzy mając podstawy komputerowego modelowania struktur anatomicznych, obrazowania i druków 3D zaprojektują protezę, endoprotezę czy implant uszkodzonego narządu. To ciekawy i przyszłościowy kierunek studiów, który przygotowuje do pracy w szpitalach, w centach rehabilitacyjnych lub też w firmach z branży medycznej. W tym roku odbędzie się pierwsza rekrutacja na ten kierunek, zapraszamy :)
08.04.2021
07.04.2021
zainteresowany
Co powiecie o kierunku - INŻYNIERIA MECHANICZNO-MEDYCZNA? czy warto go wybrać i co konkretnie można po nim robić, gdzie pracować? czy ma on jakies powiązania z informatyką? interesuje mnie wszystko na ten temat. Czy liczba miejsc jest ograniczona, do ilu osób na pierwszy rok?
Jus
1. Czy można po półroczu się przepisać na studia magisterskie Pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna ? 2. Czy jak się nie zaliczy na swojej uczelni jednego przedmiotu a u was tego przedmiotu nie ma to jest szansa studiować w Jarosławiu? 3. Jak z pracami magisterskimi? Zaczęłam pisać na innej uczelni i w sumie już mam połowę i czy musze wtedy pisać od początku gdy się przeniosę na uczelnie inna?
30.03.2021
22.03.2021
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Bas z dnia 21.03.2021
Oczywiście, że tak :)
Bas
Czy jako rocznik 1991 mogę studiować pielęgniarstwo stacjonarnie?
21.03.2021
09.03.2021
anna36
wybiera się ktoś po stare maturze na pielęgniarstwo w tym roku 2021
Mika
Czy teraz (luty/marzec) można rozpocząć jakieś studia???
24.02.2021
14.01.2021
Aga
odpowiedź dla Jola z dnia 30.10.2020
Jeśli chodzi o sprzęt to jest on cały czas "uzupełniany" o nowości, możemy uczyć się na profesjonalnym sprzęcie, a nie na takich , które już dawno nie są używane. Wykonywałyśmy bardzo dużo zabiegów z wykorzystaniem lasera do depilacji, urządzenia do mikrodembrazji, dermapenu do mezoterapii mikroigłowej, peelingi kawitacyjne. Ogólnie polecam, bo mogłyśmy się wprawić w zawód :)
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Greg z dnia 11.12.2020
Inżynieria mechaniczno-medyczna to kierunek przyszłości, zwłaszcza w obliczu potrzeb kadrowych w branży medycznej. Jest to jedyny taki kierunek na Podkarpaciu, na którym można studiować całkowicie bezpłatnie. Można wybrać jedną z dwóch ścieżek kształcenia: Inżynieria komputerowa w medycynie lub Komputerowe wspomaganie projektowania urządzeń rehabilitacyjnych. Dodatkowo sześciomiesięczna praktyka zawodowa pozwala na na ugruntowanie kompetencji inżynierskich i pełne przygotowanie do wykonywania zawodu :)
14.01.2021
14.01.2021
Absolwent Max
odpowiedź dla Kwiat 23 z dnia 11.01.2021
W zeszłym roku kończyłem studia magisterskie na kierunku geodezja i kartografia w PWSTE w Jarosławiu i polecam tą uczelnię każdemu kto chce kontynuować swoją edukację na tym kierunku, na Podkarpaciu jest to najlepszy wybór. Sam na magisterkę wybrałem tą uczernię, (chodź inżyniera robiłem na innej podkarpackiej uczelni) ponieważ ma jedną ze specjalności na tym kierunku , która pozwala po jej ukończeniu ubiegać się o uprawnienia rzeczoznawcy majątkowe bez konieczności robienia podyplomowi. Uczelnia jest dobrze wyposażona ( rok temu został zakupiony nowy sprzęt w tym dron), jest możliwość uczestniczenia w wielu darmowych kursach dla geodezji i kartografii dedukowane jest szkolenie BVLOS operatora drona. Jeśli chodzi o zjazdy to odbywają się co tydzień, i mimo to wiele osób jest w stanie pracować i studiować bezpłatnie stacjonarnie. Jeśli chodzi o wykładowców to większość z nich jest przyjezdna z Krakowskich uczelni, a część jest miejscowa z uczelni podkarpackich, są pomocni i pozytywnie nastawieni do studentów.
Kwiat 23
Czy polecacie studia magisterskie na kierunku geodezja i kartografia? Jak często odbywają się zjazdy? Jacy wykładowcy?
11.01.2021
11.12.2020
Greg
Inżynieria mechaniczno-medyczna to coś innowacyjnego?Nie znajduję takiego kierunku na innych uczelniach/politechnikach.
Jola
Mam pytanie o kształcenie praktyczne na kosmetologii? Jak wygląda zaplecze sprzętowe, materiałów itp.
30.10.2020
23.09.2020
Jaro
Jak ta szkoła wygląda z kierunkami technicznymi? Warto studiować, czy raczej rozważyć politechnikę?
megg
Którą uczelnia lepsza na magisterkę Jarosław czy Wspia Rzeszów ? Proszę o rzetelne informacje
22.09.2020
15.09.2020
Ula
Witam. Czy na pielęgniarstwo wybiera się w tym roku akademickim ktoś z okolic Łańcuta? Bo chętnie doczepiłabym się do jakieś ekipy..
KAsia
Czy nie ma pielęgniarstwa zaocznego??
14.08.2020
09.08.2020
Joanna
Chciałabym dowiedzieć się czy polecacie uczelnie w Jarosławiu na mgr pirlegniarstwa
Monia
Jakie języki obce dostępne są na hotelarstwie?
09.07.2020
02.07.2020
Ania
Studia zaoczne odbywają się piątek,sobota, niedziela czy sobota,niedziela?
Tomek
Pytanie do studiujących zaocznie. Jakie kierunki polecacie?
01.07.2020
29.06.2020
Grzesiek
Jak oceniacie kierunek Administracja? Miło,sympatycznie i bezboleśnie czy raczej przeciwieństwo?
Klaudia
W tym roku kończę studia licencjackie kierunek Administracja. Jest tutaj ktoś kto skończył magisterkę na tym.kierunku i może opisać swoje odczucia?
23.06.2020
09.06.2020
Magda
Czy wybiera się ktoś w tym roku na studia z pielęgniarstwa od października z okolic lezajska
Kasia
odpowiedź dla Aneta z dnia 02.06.2020
Kiedyś były, teraz już nie ma żadnych specjalności.
08.06.2020
08.06.2020
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Karolina z dnia 24.05.2020
Niestety ale nie realizujemy tego typu studiów.
Aneta
Czy na kierunku informatyka są jakieś specjalności?
02.06.2020
24.05.2020
Karolina
Czy uczelnia realizuje studia pomostowe dla pielęgniarek?
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Aleks z dnia 20.05.2020
Jest to nowość, a co więcej JEDYNY taki kierunek na Podkarpaciu, w dodatku możesz go studiować całkowicie BEZPŁATNIE! Do Ciebie będzie należała decyzja o wyborze ścieżki kształcenia - możesz wybrać inżynierię komputerową w medycynie lub komputerowe wspomaganie projektowania urządzeń rehabilitacyjnych. Z kolei sześciomiesięczna praktyka zawodowa pozwoli Ci na ugruntowanie kompetencji inżynierskich i pełne przygotowanie do wykonywania zawodu. Zapoznaj się z naszą oferta na stronie internetowej, rekrutacja już trwa :)
21.05.2020
20.05.2020
Aleks
Intryguje mnie kierunek inżynieria mechaniczno-medyczna. To jakaś nowość? Coś całkiem unikatowego?
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Asia z dnia 28.10.2019
Zważając na rynek, dostosowujemy swoje kierunki do jego zapotrzebowania. Geodezja i kartografia jest uruchamiana u nas corocznie na stopniu inżynierskim oraz magisterskim. Studentom tego kierunku zapewniamy dostęp do nowoczesnego sprzętu pomiarowego, wiele godzin praktycznej nauki, doskonale wyposażone sale dydaktyczne, a przede wszystkim najlepszą kadrę dydaktyczną. Zapoznaj się z naszą ofertą na stronie internetowej :)
12.05.2020
11.05.2020
Paulina
odpowiedź dla Iza z dnia 24.09.2019
Tak, kosmetologia corocznie jest na PWSTE. Jestem studentką tego kierunku i jestem bardzo zadowolona, poza tym w porównaniu do innych szkół na Podkarpaciu, kosmetologia na PWSTE w Jarosławiu jest BEZPŁATNA, więc to duży plus.
Sylwia
odpowiedź dla Kaja z dnia 22.01.2020
Studiuję informatykę i jestem bardzo zadowolona z tych studiów. Jak na każdym kierunku inżynierskim są przedmioty, w których trzeba się mocniej przyłożyć, jednak nowoczesne laboratoria komputerowe oraz darmowy dostęp do oprogramowania pozwala mi sprostać temu zadaniu. Zachęcam do studiowania tego kierunku, bo tam nigdy nie wieje nudą, a co więcej mamy możliwość robienia darmowych kursów, gdzie otrzymujemy międzynarodowe certyfikaty.
05.05.2020
05.05.2020
Karol
odpowiedź dla Konrad z dnia 29.03.2020
Na bezpieczeństwie było bardzo ciekawie. Ja przyszedłem na nie z Ekonomika z Jarosławia po liceum o profilu policyjnym więc mi odpowiadał. Jeśli chodzi o poziom nauczania to wykładowcy dbają aby jak najlepiej przekazać swoją wiedzę, ze względu na to, że są praktykami. Jeśli chodzi o wyniki z matury to nie słyszałem, żeby ktoś miał problemy z dostaniem się na ten kierunek. A jeśli chodzi o pracę to żeby się dostać do mundurówki to wystarczy liceum, a żeby dostać stopień oficerski potrzebny jest magister, więc warto wybrać kształcenie w tym kierunku.
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Lena z dnia 04.05.2020
Na chwilę obecną, rekrutacja rozpocznie się już w czerwcu. Wszelkie zmiany będą opublikowane na naszej stronie oraz na Facebooku. Zachęcam do obserwowania :)
05.05.2020
04.05.2020
Lena
Kiedy rozpoczyna się rekrutacja?
PWSTE w Jarosławiu
Aniu, obecna sytuacja dotknęła wszystkie Uczelnie w kraju, jednak stopniowo ulega ona poprawie. Dostosowaliśmy metody pracy i program nauczania do panujących okoliczności. Mamy nadzieję, że sytuacja ustabilizuje się w najbliższym czasie i będziemy mogli wrócić do normalnego trybu pracy. Jeśli interesuje Cię Pielęgniarstwo, to w PWSTE czeka na Ciebie doskonale wyposażona baza dydaktyczna. Na zajęciach wykorzystujemy nowoczesny sprzęt, m.in. dzięki Monoprofilowemu Centrum Symulacji Medycznej. Pracujemy także nad uruchomieniem studiów magisterskich na kierunku Pielęgniarstwo i liczymy na to, że już niedługo studenci rozpoczną naukę na II stopniu.
04.05.2020
04.05.2020
PWSTE w Jarosławiu
odpowiedź dla Asia z dnia 06.04.2020
Niestety ale nie posiadamy już kierunku Tusytyka i Rekreacja. Zajrzyj proszę na nasza stronę internetową a na pewno znajdziesz coś dla siebie. Może Hotelarstwo i animacja czasu wolnego?
anka
myślę o studiach pielęgniarskich od października, i zastanawiam się - jeśli obecna sytuacja potrwa dłużej, zajęcia są poodwowyłane w szkołach, nie wiemy czy na jesieni będzie normalnie - to jak można studiować taki kierunek , jak pielęgniarstwo bez normalnych ćwiczeń na uczelni? tutaj raczej nie da się na odległość, prawda/
27.04.2020
06.04.2020
Asia
Jakie języki są dostępne na turystyce i rekreacji?
Konrad
Cześć. Mam zamiar iść na Bezpieczeństwo Wewnętrzne. Mam pytanie do osób, które uczą się bądź uczyły na tym kierunku: Czy warto iść na ten kierunek? Jak z poziomem nauczania? Jakie trzeba mieć wyniki z matury? I czy jest prawca po tym kierunku?
29.03.2020
22.01.2020
Kaja
Rozważam informatykę i robotykę lub informatykę. Czy to trudne studia? Jak sobie radzicie?
Asia
Czy co roku wszystkie kierunki są uruchamiane? Myślę o geodezji i kartografii w przyszłym roku.
28.10.2019
03.10.2019
Informatyk
Studiuję informatykę. Uczelnia w niczym mi nie przeszkadza, a nawet czasem pomaga. Nie jest źle.
Iza
Czy kosmetologia jest uruchamiana rokrocznie?
24.09.2019
18.09.2019
Piękny campus, fajna atmosfera i przyjaźni prowadzący.
Niskie koszty studiowania i kadra z AGH na kierunku Geodezja to silna strona PWSTE.
Młody
Czy ktoś ma rozeznanie jak w Jarosławiu jest na inżynierii zarządzania? Głównie interesuje mnie matma i fizyka czy ciężko o zaliczenie ??
11.09.2019
06.08.2019
Odp do Rzeszowianki
Tak ja się wybieram na pielegniarstwo z Rzeszowa 😃
maturzystyka
trudno dostac się na tę uczelnie? mysle nad zarzadzaniem... czy ta szkola traktowana jest powaznie i dostan,ę po niej prace?
06.07.2019
10.04.2019
Rzeszowianka
Czy ktos studiuje pielegniarstwo i dojezdza z rzeszowa ?
kosmetologia
jestem na stronie szkoły na kierunku kosmetologia, a konkretnie - http://www.pwste.edu.pl/rekrutacja/studia-licencjackie/kosmetologia/. Chce zobaczyć program nauczania i listę wykłądowców, ale te ikony na żółtym pasku są nieaktywne. Czy to chwilowe? Kiedy te informacje zostana dodane? Gdzie mogę sprawdzić program studiów dla kosmetologii.
01.04.2019
28.03.2019
odp. dot. wykładowców
masz info a stronce że kadra jest z super uczelni, bo z AGH w Krakowie, Politechniki Krakowskiej, Uniwersytetu Medycznego w Lublinie, Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Uniwersytetu Papieskiego Jana Pawła II w Krakowie i Uniwersytetu Rzeszowskiego.
anglistyka
przeglądam sobie stronkę PWSTE na temat filologii angielskiej, ale nie mogę nigdzie znaleźć listy wykładowców ani programu zajęć dla poszczególnych lat. Czy w ogóle takie informacje są dostępne z poiozmu strony www? a jeżeli nie, to gdzie ich szukać? czy jak zadzwonię na Uczelnię albo maila napisze to mi podadzą?
19.03.2019
14.07.2018
Pielęgniarstwo magisterska zaoczna
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ja wygląda zaoczna magisterka z pielęgniarstwa w Jarosławiu? Jak często sa zjazdy? Ile godzin trzeba siedzieć na uczelni? Co z praktykami? Lepiej Jarosław czy Rzeszów?
Hotelarstwo i animacja czasu wolnego?
Czy kierunek - Hotelarstwo i animacja czasu wolnego - to jest jakaś nowość? Mam namyśli to, czy on jest od niedawna wprowadzony, czy tez był już wcześniej realizowany i są studenci na wyższych latach? Jeżeli ta, to chętnie dowiem się wiecej, czy warto wybrać te studia?
24.04.2018
09.06.2017
zaoczne
studia zaoczne - jak wypadają zajęcia? czy to jest piątek / sobota / niedziela? Czy sobota / niedziela? czy co tydzień? może znajdę gdzieś na stronie harmonogram zajęć dla grupy zaocznej - podacie link?
Zeon
Na budownictwie coraz wikszy luzik wiec jak ktos chce miec inż a nie meczyc sie zbytnio to wbijac :) na tym roku nawet dużo dziewczyn studiuje :D
05.05.2017
18.04.2017
pielęgniarstwo mnie interesuje
rozważam studia na kierunku pielęgniarskim i mam pytanie: czy to dobry pomysł by je połaczyć z położnictwem? chodzi mi o to, czy może lepiej od razu iść na położnictwo tylko czy wówczas mam takie same uprawnienia jak pielęgniarki? co jest lepszym rozwiązaniem i daje więcej korzyści w aspekcie pracy po ukończeniu studiów? Czy będąc pielęgniarką mogę zrobić jakiś kurs dla położnych? czy to muszą być oddzielne studia?
pytanie o miejsce zajęć
czy te budynki, które są pokazane na zdjęciach przy opisie oferty edukacyjnej poszczegółnych wydziałów, czy to właśnie na nich mają zajęcia z poszczególnych kierunków = wydziałów? Np. ten Instytut Ekonomii i Zarządzania???
07.04.2017
19.03.2017
budownictwo
Warto wybrać budownictwo w tej szkole? Czy lepiej wybrać politechnikę?
Jaga
kochani skończyłam na tej uczelni studia i w przeciągu miesiąca znalazłam prace w swoim zawodzie studia były na 6 wykładowcy na 6 uczelnia na 6 w sumie jestem zadowolona że ukończyłam PWSZTE Jarosław POLECAM ! i nie prawdą jest że nie równa się poziomem do innych uczelni w Rzeszowie czy Lublinie po prostu wszędzie trzeba się coś uczyć a wykładowcy są z różnych uczelni nie widzę więc różnicy pozdrawiam i zachęcam .
25.11.2016
24.10.2016
Veronica
Beata, lajtowo jest, codziennie średnio po 2-3 zajęcia. Popołudniu już w domciu :)
Beata
Czy studiuje ktoś pedagogikę na II stopniu, specjalność edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna? Czy jest dużo zajęć?
09.07.2016
06.07.2016
aniarainbow11
Witam ja ukończyłam filologie w tamtym roku
markk
Prosiłbym o kontakt ze studentem lub absolwentem filologii angielskiej.
14.06.2016
03.05.2016
paulina
ja znajoma robi właśnie podyplomówkę z pedagogiki, pracuje w przedszkolu już od 1 roku magisterki a ta podyplomówka pozwoli jej na awans, nie wiem na jakie stanowisko, z tego co mówiła, jest bardzo zadowolona z toku studiów i prowadzących
podyplomowe studia
wiem, że już było pytanie o studia podyplomowe, ale niestety nikt na nie nie odpowiedział, a szkoda. mnie interesują podyplomowe z zakresu pedagogiki, przejrzałam stronę uczelni z kierunkami, Rytmika w przedszkolu i szkole podstawowej by mi pasowała. czy ktos może więcej na ten temat od siebie powiedzieć? głownie mi chodzi o ocenę satysfakcji po ukończeniu studiów, czy uważanie że warto? 3100 zł to nie jest mało, więc jeśli możecie, podzielcie się swoimi wrażeniami, Katarzyna
06.03.2016
24.02.2016
bezpieczeństwo wewn.
myslę o tym, żeby studiować bezpieczeństwo wewnętzrne, zastanawiam się czy to dobry wybór dla dziewczyny? czy na tym kierunku przeważają faceci? ile jest kobiet? jak oceniacie ten kierunek w sensie trudności oraz jak wkestia pracy po ukończeniu studiów?
grusza
Kiedy wybierałam uczelnię i zastanawiałam się po maturze, gdzie iść na studia, znajomi mówili że lepiej w większym mieście, żebym wybrała Rzeszów, albo Kraków czy Lublin. Dzis cieszę się, że jestem tutaj i naprawdę nie brak mi imprez, spotkań ze znajomymi, nie narzekam na brak wrażeń. Nie tracę czasu na dojazdy, mam fajną grupe znajomych, jest super klimat i jak na razie do przodu zaliczenia. Nie żałuję, szczerze polecam.
11.08.2015
20.01.2015
podyplomówki z nieruchomości
a kto robił tutaj studia podyplomowe z zakresu nieruchomości??? warto? poziom? kadra? polecacie?
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
08.09.2014
27.08.2014
karo
skończyłem niedawno filologię angielską na tej uczelni i powiem Wam, że kierunek jest całkiem dobry. jedynym minusem są... studenci:D jakkolwiek śmiesznie to brzmi, sporo studentów obija się jak może i to sprawia, że prowadzący, za kolejną poprawką obniżają poziom, bo mają ich dość:] ALE ci studenci, którzy chcą się uczyć, mają warunki idealne. Mały rok (ok 50 osób), więc super dostęp do prowadzących; świetni prowadzący (z jednym wyjątkiem, ale do przeżycia), prowadzący głównie z URz, więc jak ktoś ma wybór URz kontra Jarosław, wybrałbym brak dojazdów:); fajna atmosfera, projekty międzynarodowe, native speakerkę mieliśmy też, no ogólnie jest naprawdę sympatycznie i można się super rozwinąć językowo - jak ktoś chce. Bo jak ktoś nie chce, to jest szansa się prześiznąć bez tego... hech... I jeszcze jedno - jak ktoś chce się uczyć angielskiego, niech idzie na specjalizację tłumaczeniową na Ii roku. Jak chce mieć papierek - niech idzie na nauczycielską :] smutne, ale tak jest...
Agnieszka
Powie mi ktoś ile trzeba mieć punktów aby dostać się na budownictwo na studia dzienne??
09.05.2014
29.04.2014
kasia
wie ktoś może jaki był próg punktowy na tej uczelni na finanse i rachunkowość w tamtym roku?
Aga
hej w przyszłym roku wybieram sie na kosmetologie . wie ktoś ile trzeba miec punktów zeby sie dostac? polski i matma poszły mi super ale gorzej niemiecki i nie wiem czy sie dostane .
14.10.2013
24.09.2013
...
Idzie ktoś z Przemyśla na budownictwo dzienne? :)
Młody
Wizualnie szkoła zrobiła na mnie wrażenie :). Ktoś z Przemyśla idzie na rachunkowośc?? :P
19.09.2013
13.09.2013
Zuzia
Mi się podoba .....;-) idzie ktoś z N.Targu na geod-kartogr
Adri
wizualnie szkoła fajna ,obsługa administracji taż ok zobaczymy jak to będzie wyglądało w rzeczywistości ;-)
13.09.2013
05.09.2013
KrytycznyKrytyk
"bardzo dobra szkoła, po której można bez problemu znaleźć prace!" - nie wiem co ty paliłeś ale też to chce.....
Administrator
Komentarz usunięty.
04.09.2013
08.08.2013
geo i karto
a jak jest na geodezji i kartografii? to w sumie mocno oblegane kierunki na polibudach i nie jest latwo sie utrzymac, jak jest tutaj?
kamiii
Taaak, na gospodarkę wystarczy 80 ;)
26.07.2013
17.07.2013
ja
Cześć. Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest z progiem punktowym na tej uczelni ? Nigdzie nie da się tego znaleźć a chciałabym się dowiedzieć czy np. na gospodarkę przestrzenną 80 albo 90 pkt. wystarczy ? Widzę, że dużo studentów się tu wypowiada więc może powiedzcie ile mieliście punktów że się dostaliście. Z góry dzieki ;)
zds
Ile punktów jest wymaganych na Bezpieczeństwo Wewnętrzne? Nigdzie nie idzie tego znaleźć.
15.07.2013
14.07.2013
....
ile wynosi opłata na zaocznych?
Bezpieczeństwo
studia niestacjonarne to co 2 tyg sa czy w kazdy weekend?
13.07.2013
12.07.2013
Do komentarza 2013-07-08 16:47:05
To nasze łby i jak będziemy chcieli to sobie strzelimy. co masz do tego kierunku? Nie dostałeś sie? Boisz się konkurencji w tym roki?
Jarosław BW
czy jeśli zapisze się na studia stacjonarne to moge pozniej je zamienić na niestacjonarne ? i ile wynosi semestr ?
11.07.2013
08.07.2013
DoBezpiecznychWewnętrznie
Pojebało was! Studiowanie tego kierunku jest jak kula w łeb mała szansa że przeżyjesz/jeszcze mniejsza że dostaniesz po tym pracę!
kresto
Jaki jest próg punktowy dla kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne?
02.07.2013
28.06.2013
strzelec
HEj ile w poprzednich latach trzeba było mieć punktów żeby się dostać na budownictwo?? prosze o odpowiedź. Ja mam 90 i się zastanawiam czy się dostanę....
butterfly
bo ja właśnie wpisałam wyniki matury i wyskoczylo mi ze mam lacznie 70 pkt to myslisz ze się dostanę??:)
28.06.2013
16.06.2013
piel
Właśnie kończe 1 rok piel. ogólnie bardzo mi się podoba, dostać się nie było trudno, ale uczyć się trzeba, uczelnia bardzo przyjazna, wykładowcy naprawdę super. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie ci odpowiem.
butterfly
Hej,chciałabym się zapytać jak wygląda sytuacja na kierunku pielegniarstwo w trybie stacjonarnym trudno sie dostac???
12.06.2013
08.06.2013
krytyczny
Obejrzałem na stronie „Twoja Telewizja” film o „Juwenaliach” PWST w Jarosławiu. Jestem zbulwersowany sceną w 2 cz. tego filmu, gdzie studentka tej uczelni w przebraniu boksera okłada pięściami wizerunek Prezydenta Rzeczypospolitej Bronisława Komorowskiego. I nie ma znaczenia dla mnie, czy to wizerunek obecnego Prezydenta, czy byłego Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Tego robić nie należy. Jest to jawne obrażanie wybranej demokratycznie głowy państwa. Jeśli tak czynimy, obrażamy zarazem Państwo Polskie i stawiamy je w gronie nic nie znaczących krajów, które można mieć za nic. I kto to robi? Robi to studentka, która w przyszłości ma być z racji wykształcenia elitą tego narodu. Jest mi wiadome, że obecna młodzież akademicka nie zna historii, bo jak twierdzi w wywiadach, tymi zagadnieniami się nie interesuje. Studentka ta na pewno nie wie, że Bronisław Komorowski siedział w komunistycznym więzieniu, by w Jarosławiu powstała taka uczelnia i ona mogła na niej studiować. A brak znajomości historii własnego narodu może skutkować akceptacją kłamstw. Wiele się ostatnio mówiło o Oświęcimiu jako „polskim obozie koncentracyjnym”. W takiej sytuacji, już tylko krok od publikacji informacji, że komendantem tego obozu był np. Józef Piłsudski.
arek
studiuje ktos na tej uczelni?
03.06.2013
03.06.2013
obiektywny
Tego typu szkółki to przechowalnie bezrobotnych studentów i ustawionych na forum miejskim ututułowanych, bo nie mądrych, ani wykształconych pseudo naukowców. Madrzy ludzie nie uchowają się w dzisiejszych realiach zbyt długo na rynku pracy, chyba że w branży prywatnej, którą sami stworzą. Tylko ilu ma inicjatywę i zapał. a biznes po roku jest klapą. Jeśli nie zmieni się coś w pańswie korupcji i kumoterstwa, to tak jak zaznaczył Gugała wielu ludzi bedzie bez pracy do śmierci.
saviola
jakie były progi punktowe na GiK w zeszłym roku? Dzięki za odp z góry ;) pozdrawiam
03.06.2013
30.05.2013
and
UMCS Lublin, chyba słyszałeś? a gdzie chcesz iść, to już Twoja sprawa. Z BW to tylko sugestia, decyzję podejmujesz sam (raczej :P)
mm
Ja też prosiłabym o odpowiedź na pytanie o geodezję :) mieszkam praktycznie w Rzeszowie , ale niestety tutaj nie ma tego kierunku , jest jedynie prywatnie , więc ciągle szukam innej opcji . A jeśli mam płacić za akademik , poziom jest niski itd. więc wole wymyślić coś innego :(
20.05.2013
15.05.2013
leon
and moze powiesz nam jaki jest w tej szkole poziom nauczania, czy warto isc do tej uczelni. bede wdzieczny za odpowiedz
and
jako osoba doswiadczona, koncze jedne studia, chce zaczac drugie, pytam: na kij wam to bezpieczenstwo wewnetrzne? i co pozniej chcecie po tym robic?:) bezpieczenstwo wewnetrzne to wasze hobby? pomyślcie jeszcze raz
15.05.2013
14.05.2013
vv
co myslicie o tej szkole, jaki poziom jest na BW/
jeff
aha i jeżeli ktoś wie coś o płatnościach osoby która rozpoczyna drugi kierunek stacjonarny to proszę o info? czy wynoszą one tyle samo za semestr co dla studiów niestacjonarnych?
09.05.2013
09.05.2013
jeff
mógłby ktoś napisać co nieco o kierunku geodezja i kartografia na tej uczelni? - czy jest bardzo wysoki poziom i przeciętniak z pewnością nie da sobie rady? - czy istnieje tam coś takiego jak wszechobecny wyścig szczurów, zero pomocy koleżeńskiej itp? - czy do zaliczeń i egzaminów można podchodzić nieskończoną ilość razy, czy od razu wywalają z uczelni? - ogólnie jak kształtuja się progi punktowe? Byłabym wdzięczna gdyby ktoś odpowiedział :) oraz z góry dziękuję za odpowiedź jeśli takowa padnie :) pozdrawiam
antek
jesli ktos chcialby sie podzielic informacjami na temat te uczelni prosze pisac xd
01.05.2013
26.04.2013
miki
wie moze ktos cos natemat BW
kkk
studiuje ktos Bezpieczenstwo wewnętrzne? interesuje mnie jaki jest poziom nauczania na tym kierunku
23.04.2013
23.04.2013
kkk
studiuje ktos Bezpieczenstwo wewnętrzne? interesuje mnie jaki jest poziom nauczania na tym kierunku
XxX
A jak jest na kierunku wychowanie fizyczne ??
10.04.2013
03.04.2013
Inżynier
Powiem krótko, a treściwie. Jesteś z okolic Jarosławia i nie stać Cię na studia gdzie indziej to idź śmiało na PWSTE. W każdym innym przypadku odradzam.
Kosmetologia PWSTE Jarosław
Witam Obecnie studiuję na drugim semestrze kosmetologii na PWSTE. Mieszkam 120 km od niej,dlatego dostałam akademik( jedyny minus to jego odległość od uczelni) Kierunek szczerze polecam jest ciekawy i przyszłościowy. Organizowane są również szkolenia w bardzo atrakcyjnych cenach.Nauki na pierwszym semestrze było dużo,wykładowcy wymagający,szczególnie Ci z Akademii z Lublina. Najgorszym przedmiotem jest chemia, ale my przecież chcemy wiedzieć dużo więcej niż "kosmetyczki" ;) Stypendium socjalne zostało zwiększone o 100 zł, zapomoga mieszkaniowa również o 100 zł ,osobiście dostaję 850 zł miesięcznie, więc jest dobrze;-) Zgadzam się z opinią o administracji, osoby które obejmują te stanowiska są delikatnie mówiąc nie miłe i ciężko cokolwiek załatwić. Jednak twierdze ze nie są mi Oni potrzebni do szczęścia w nauce,dlatego nie biorę tego pod uwagę w ocenie uczelni, w której cała reszta jest na 5+ ;-) pozdrawiam obecnych i przyszłych studentów a szczególnie Kosmetologów
02.04.2013
26.03.2013
mika
uczelni można narzucić jedynie słabej administracji. poza tym cała reszta to raj- wspaniali ludzie, cudowni wykładowcy ( na GEODEZJI bez żadnych skrupułów trzeba się uczyć na okrągło)
mika
uczelni można narzucić jedynie słabej administracji. poza tym cała reszta to raj- wspaniali ludzie, cudowni wykładowcy ( na GEODEZJI bez żadnych skrupułów trzeba się uczyć na okrągło)
26.03.2013
11.03.2013
Krasnal
co powiecie na temat kierunku finanse i rachunkowość ? warto ten kirunek studiować tu ? i jak z przyjeciami czy trzeba miec duzo pkt ?
Alex
Właśnie skończyłem tu studia i powiem Wam, że na tej uczelni z roku na rok jest odrobinę gorzej. Kiedyś chociaż kusili stypendiami, a teraz wg mnie nie mają już wiele do zaoferowania. Otwierają nowe kierunki zamiast rozwijać stare...
07.03.2013
18.02.2013
elektronika i telekomunikacja
kto studiuje tutaj kierunek Elektronika i Telekomunikacja? napiszcie, jak jest i czy warto to studiowac? co mowia sami wykladowcy w sensie przyszlej pracy?
zdrowie publiczne
czy ten kierunek Zdrowie Publiczne, ktory jest zaznaczony na ich stronie jako nowy, jest dopiero w tym roku wprowadzany? czy moze sa juz studenci z poprzedniej rekrutacji? chetnie bym sie dowiedzala, co o tym myslicie,? czy warto wybrac ten kierunek i co Wam mowia, jelsi chodzi o specjanlnosci pozniej i mozliwosci pracy?
11.02.2013
06.01.2013
nnn
bardzo dobra szkoła, po której można bez problemu znaleźć prace!
kasia
mi sie akurat podoba. szkoła fajna, wykładowcy naprawdę spoko. mój brat skończył PWSTE, był bardzo zadowolony. Teraz znalazł opłacalną pracę w zawodzie więc jest spelniony :) mam nadzieję, że mi również sie powiedzie :)
26.10.2012
09.10.2012
kapral
a chcesz teraz zaczac czy pytasz na pszyszly rok? ja mysle o tym kierunku, ale dopiero w nastepnym rozdaniu, po maturze, w zaleznosci ile bede mial punktow albo panstwowa albo pwste w jaroslawiu, sie okaze
kto?
kto sie wybiera na bezp wewn do jarosławia???
24.09.2012
04.09.2012
motylka
a ja Wam powiem, co o tym wszystkim sadze, jak sobie wyrobie poglad wlasny i opinie, bardzo konkretnie i bez emocji, niedlugo zaczne studia na pedagogice, wiec o tym kierunku bardzo chetnie sie wypiem, no i o uczelni rzecz jasna,
do komentatora
Chlopie, czyli jak w wiekszosci polskich szkol wyzszych, a jeszcze gorzej jest w panstwowych, co bys chcial Ameryke od razu? to startuj na Harward, wyluzuj, w kolejce mozna zagadac z fajna laską, zone poznac, dowcip wyostrzyc, ploteczki zebrac, kto z kim i dlaczego... wiecej usmiechu!
25.07.2012
23.07.2012
Komentator
Administracja: - informacja prawie zawsze z dużym opóźnieniem - musisz dokonywać wszelkich wpłat terminowo bo inaczej naliczają odsetki - opóźnienia (nawet kilkumiesięczne) z wypłatami różnego rodzaju świadczeń - często długie kolejki - niektórzy pracownicy traktują każdego interesanta jak wroga publicznego
wiolka
rozwazam studia na kierunku europeistyka, ale nie wiem czy isc do PWSTE w Jaroslawiu, czy moze wybrac PWSZ w Tarnobrzegu, macie jakies porownanie, blizej mi tutaj, do Jarka, ale chetnie poslucham tych, ktorzy robili sami rozeznanie w temacie
15.07.2012
27.05.2012
do Malwina
A możesz podać jakieś konkretne przykłady niekompetentnej czy też złej obsługi studentów? Warto mieć to na uwadze przy wyborze uczelni, bo czasami administracja potrafi spartaczyć Ci całe studia, a tego bym nie chciał, jak wszyscy zresztą. I skoro kadra jest w porządku, to może warto by z nią porozmawiać o kwestii administrowania uczelnią i problemów, jakie ze sobą niesie?
malwina
kadra jest w porzadku, to akurat bez wiekszych zarzutow, niestety slabiej wypada obsluga administracyjna, warto by szkola miala to na uwadze, bo ludzie na to narzekaja i idzie potem fama, ze jest zle, choc zle nie jest z nauka, ale z obsluga studentow.
27.03.2012
26.03.2012
Forlorn
1. co do inzynierii oprogramowania: Nie łudź się nigdy taka specjalność nie zaistnieje na tej uczelni. Możesz liczyć jedynie na grafikę komputerową/systemy i sieci komputerowe. True story. 2. Co do bezpieczeństwa wewnętrznego: Nie polecam tego kierunku, a już na pewno nie na PWSTE. Dlaczego? Marne szanse na znalezienie pracy (mój znajomy to studiował). Poza tym w Jarosławiu brakuje dobrej (pełnej) kadry do tej specjalności. Otwierają nowe kierunki zbyt szybko i nie dbając przy tym ani o poziom nauczania ani o studentów. Jeśli już się upierasz na to bezpieczeństwo to polecam każdą inna duża uczelnią z jakimkolwiek stażem w tej kwestii.
INFORMATYKA
pytanko do studentow tej uczelni; jaka mieliscie mature, zeby sie dostac na kierunek informatyka? zakladam, ze pojdzie mi nienajgorzej, ale wolalbym wiedziec, i miec jakis punkt odniesienia wobec Was, obejrzalem juz specjalnosci, co sadzicie o inzynierii oprogramowania???
13.03.2012
28.02.2012
morka i pozostali, piszcie wiecej i bardziej konkretnie
czytam wasze opinie i brakuje mi w tych wypowiedziach konkretow, morka - piszesz ze ci sie nie podoba, tak? ale co ci sie nie podoba? kierunek studiow nie lezy ci, wykladowcy do dupy? poziom za niski albo zabyt wysoki? zupelnie nie pomagasz innym, slowo daje, ja chce isc na kierunek bezpieczenstwo wewnetrzne i chetnie dowiedzialabym sie, jak wygladaja te studia?
morka
mi sie tam nie podoba i tyle. jakos jednek do konca dotrwam nie ma co uciekac za wczesnie i w ogole
23.01.2012
18.01.2012
Witek
Uczelnia, jakich wiele, staraj sie jak moga, jezdza z prezentacjami, zachecaja do studiow u siebie, jesli ktos nie musi albo nie chce koniecznie usiekac daleko od mamy i taty, to spokojnie moze studiowac tutaj, bo oferta jest dosc przyswoita, jest z czego wybrac
Andrzej
Politologia, pierwszy rok, wybralem uczelnie i kierunke bardzo swiadomie i z rozmyslem, nie zaluje, jestem zadowolony, nie slyszalem tez od moich ludzi w grupie, zeby mieli zastrzezenia, nie wiem, co jest ze stypendiami, bo zwyczajnie mnie ten temat nie dotyczy, ale sadze ze to trzeba wyjasniac w administracji, bo to sa kwestie ustawowe, uczelnia w moim odbiorze jest ok, kampus dobrze zorganizowany, wszystko pod reka co trzeba.
18.01.2012
11.01.2012
CzemuMnieToNieDziwi
Jeśli ktoś się nadal waha to odradzam uczelnię. Osoba opiekująca się profilem PWSTE usunęła mnie ze znajomych tej instytucji, a następnie zablokowała moją aktywność na tym profilu. Jak widać cenzura na PWSTE rozkwita. Dodam tylko, że nie pisałem żadnych wulgaryzmów, czy też nikogo nie obrażałem. Czysta cenzura dla ludzi którzy wyrażają swoją opinię o bieżących wydarzeniach, a nie piszą o PWSTE tylko w \"ciepłych kolorach\".
Forlorn
Wsłuchaj się w kontekst naszych wypowiedzi. Czy można tu wyczuć nutę pozytywnego nastawienia? Nie? A to pewnie dlatego, że wcale nam się tu dobrze nie studiuje. Nie traktują nas tu jak dorosłych ludzi, ale jak kogoś kogo nie trzeba o niczym informować i można robić co tylko się chce.
04.01.2012
30.12.2011
Anna18
czytam Wasze opinie, ale one dziwnie dla mnie brzmią... rozumiem, że główny zarzut dotyczy obniżonych stypendiów, tak? czy moglibyście napisać, jakie kierunki studiujecie i czy jesteście zadowoleni z samych studiów, realizacji programu, jacy są wykladowcy wobec studentow? ja na stypendium w ogóle nie liczę, więc wybaczcie, chciałabym dowiedzieć sie po prostu, jak sie studiuje w tej szkole?
ewelina
dużym plusem dla mnie były stypendia naukowe i socjalne, oczywiscie trzeba sie bylo nabiegac z dokumentami, ale to dotyczylo tylko tych, ktorzy musza ogarnac papierologie, zlozyc wnioski, przyniesc poswiadczenia, itd. czyli normalka biurokratyczna, jak w kazdej instytucji. czyli pod. No i jeszcze fajne, tanie kursy szkolenia, bo z tego warto zawsze korzystac.
18.12.2011
17.12.2011
Studentka
A ja jestem zadowolona i mnie sie podoba. NIe mam zastrzezen ani do zajec, ani do wykladowcow, ani do organizacji.
edyta
MOja siostra konczyla studiuje wychowanie fizyczne i jest zdowolona. Uwaza, ze lepiej nie mogla trafic, bo blisko w miare domu, a i tak akademik dostala i stypendium.
16.12.2011
16.12.2011
Forlorn
PWSTE (dawniej PWSZ) to uczelnia rozwijająca się (rozbudowa infrastruktury, nowy sprzęt, nowe kierunki). Tyle jeśli chodzi o plusy. Nie dbają o studentów, administracja wydaje się być niekompetentna i niemiła, obniżyli stypendia bez żadnego komunikatu, podwyższyli opłatę za akademik już 2 raz w ciągu 2 lat o łączną kwotę 70 zł, nie potrafią udzielić informacji na temat terminów, kadra średnia. Nie polecam tej uczelni chyba, że ktoś ma dużo pieniędzy i jest odporny na wszelkiego typu idiotyzmu jakie ta uczelnia wymyśla.
poziomica
PWST-E w Jaroslawiu znam dobrze i mam o niej bardzo dobra opinie, to jest uczelnia dbajaca o jakosc kształcenia, o wysoki poziom zajec, o dobra kadre, o sprawna obsluge studentow, zaleta z pewnoscia jest ich lokalizacja, to ze wszystkie budynki wydzialowe sa \'w kupie\" blisko siebie, jedyny minus na budownictwie jest taki, ze mamy malo lasek, za to najladniejsze dziewczyny sa na pedagogice
02.06.2011
02.06.2011
~~kio
czy ta uczelnia czyli Panstwowa Wyzsza Szkoła Techniczno-Ekonomiczna to jest dawny PWSZ?
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu