UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (132)
Gdańska Szkoła Wyższa, GSW Gdańsk

GSW
odpowiedź dla Ola z dnia 12.09.2021
Wykłady w trybie online są prowadzone w weekendy, ale dostęp do materiałów i ćwiczeń ma Pani przez cały tydzień :) Zapraszamy :)
15.09.2021
12.09.2021
Ola
Czy studia na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji w trybie online są prowadzone w tygodniu czy w weekendy?
Klin
Nie wiem od czego nawet zacząć, a na czym skończyć. Lepiej skończyć od razu. Nie polecam.
19.07.2021
23.06.2021
asiek.987
Bardzo jestem zadowolona, że mogę studiować na tak renomowanej uczelni pomimo, że nie mieszkam w Gdańsku. Gdańska Szkoła Wyższa wyszła na przeciw osobą, które mieszkają w innym mieście i stworzyła odziały uczelni w Tczewie, Olsztynie, Słupsku, Braniewie. Dzięki czemu zaoszczędzam drogi i tak bardzo cennego czasu (którego zawsze brakuje) na dojazdy do szkoły, ponieważ mam oddział w pobliżu swojego miejsca zamieszkania. Cieszę się bardzo, bo to ułatwia mi całą logistykę podjętych studiów.
GSW-rekrutacja
odpowiedź dla Maciej z dnia 13.05.2021
Wszystkie zajęcia w trybie niestacjonarnym/zaocznym odbywają się w weekendy, a konkretnie w soboty i niedziele. Praktyki są obowiązkowe i niestety studenci (ci pracujący również) muszą tak zorganizować sobie czas, aby mogli je odbyć. Od nowego roku akademickiego praca zawodowa nie będzie mogła być zaliczana jako odbyta praktyka, tak wynika z zaleceń pokontrolnych przekazanych władzom uczelni. Z tzw. przedmiotami projektowymi (CAD) nie ma większych problemów. Projekty wykonywane są również w domu, ale nie ma potrzeby dodatkowego wyposażania komputera z specjalistyczne oprogramowanie. Te, które są dostępne i bezpłatne sugerowane są przez wykładowców. Kierunek Zarządzanie i inżynieria produkcji, podobnie jak pozostałe, otwierany jest, gdy zgłosi się odpowiednia liczba zainteresowanych osób, ale jeszcze się nie zdarzyło, aby w semestrze zimowym jakikolwiek znich nie został otworzony z powodu braku zainteresowania.
18.05.2021
18.05.2021
GSW-rekrutacja
odpowiedź dla { z dnia 15.05.2021
Dzień dobry, rekrutacja na wszystkie kierunki trwa i zakończy się w połowie września. W naszej uczelni praktycznie nie ma limitu miejsc, warunkiem przyjęcia na studia na dany kierunek jest złożenie kompletu dokumentów rekrutacyjnych.
{
są jeszcze wolne miejsca na administrację?
15.05.2021
13.05.2021
Maciej
Witam. Jestem zainteresowany kierunkiem Zarządzanie i inżynieria produkcji. Jak to wygląda na studiach zaocznych. Czy rzeczywiście zajęcia odbywają się tylko w soboty i niedziele? Jak jest z praktykami? Czy osoba pracująca jest w stanie ogarnąć praktyki? Czy zalicza się praca zawodowa do praktyk? Jak jest na zajęciach z programami typu CAD? Czy trzeba dużo projektów robić w domu, a co za tym idzie czy trzeba miec w miarę ogarnięty komputer w domu? I na koniec, czy w tym roku kierunek zostanie uruchomiony?
P
Czy jest to pewne, że kierunek Administracja zostanie uruchomiony? Ile jest na niego miejsc? Czy są jeszcze wolne miejsca?
08.05.2021
04.05.2021
GSW-rekrutacja
odpowiedź dla Klaudia z dnia 30.04.2021
Czy się opłaca? Absolwent studiów licencjackich na kierunku administracja będzie biegle orientować się w przepisach określających kompetencje i regulujących organizację i uprawnienia organów administracji publicznej na wszystkich szczeblach jej działania. Ze względu na to, że współczesna administracja to nie tylko podmioty realizujące władcze funkcje państwa, ale także instytucje wykonujące funkcje zlecone państwa, absolwent pozna i nauczy się posługiwać obowiązującymi przepisami prawa administracyjnego. Po zakończeniu studiów można pracować w strukturach samorządowych, w administracji prywatnej, w placówkach kulturalnych, w organach partii politycznych, w instytucjach krajowych, w przedsiębiorstwach współpracujących ze strukturami UE. W Gdańskiej Szkole Wyższej zatrudnionych jest wielu wybitnych wykładowców zarówno z przygotowaniem akademickim, jak i rozległą wiedzą praktyczną. Osoby z tytułami naukowymi profesora, ze stopnie naukowym doktora habilitowanego czy doktora potwierdzają ich wysokie kompetencje nauczycielskie. Wiele osób z pośród naszej kadry naukowo-dydaktycznej zajmuje eksponowane stanowiska w różnych branżach poza szkolnictwem wyższym: członkowie Polskiej Akademii Nauk, Rządowej Rady Ludnościowej, Polskiego Towarzystwa Demograficznego, aktywni zawodowo prawnicy, członkowie rad nadzorczych dużych przedsiębiorstw, pracownicy urzędów gmin.
Klaudia
Czy opłaca się studiować Administrację na GSW? Jak z poziomem nauczania?
30.04.2021
26.04.2021
Gośka
Bardzo polecam studiowanie w GSW. Kierunek Administracja jest bardzo przydatny i daje duże możliwości w znalezieniu pracy. Uważam, że znajomość tematu finansów publicznych przyda się w każdej instytucji, która gospodaruje takimi środkami. Ja wprawdzie pracuje w sektorze prywatnym, ale przystępujemy do przetargów i studiowanie na kierunku Administracja bardzo mi w tym pomaga. Wreszcie mogę zrozumieć np. ustawę o zamówieniach publicznych. Polecam studiowanie w GSW ponieważ, uczelnia daje możliwości aby nabywać wiedzę w sposób bardzo przyjazny dla studenta. Można godzić pracę z nauką. Wykładowcy są ekspertami do tego bardzo sympatyczni, i pomocni. Bardzo polecam tą Uczelnie.
Tomek
Studia na GSW to czysta przyjemność. Studiuję na kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji, który oceniam bardzo dobrze. Super organizacja. Najlepsi wykładowcy w kraju, wysoki poziom nauczania. Zdobyta wiedza na uczelni naprawdę się przydaje, przekazywana przez wykładowców w sposób czysty i zrozumiały.
23.02.2021
11.02.2021
Iza
Teraz to raczej wszyscy studiują on line i faktycznie wiele osób to docenia. Nowa jakość w kształceniu się pojawiła. Nie wykluczone, że taka formuła się utrzyma i przyciągnie studentów "z daleka".
Justyna
Bardzo polecam tę uczelnię. Niewątpliwym atutem studiowania na GSW jest mozliwość studiowania online - od początku aż do końca. Materiały umieszczane są przez wykładowców na przeznaczonej do tego platformie. Są to prezentacje i wykłady, dzięki czemu można uczyć się w wybranym przez siebie momencie. Kontakt z wykładowcami jest jest szybki i sprawny. W czasie pandemii uczelnia bardzo sprawnie przerzuciła się na naukę zdalną, ponieważ dawała możliwość takiej nauki już dawno. Dzięki doświadczeniu w tej kwestii obyło się bez zbędnego zamieszania. Ponadto czesne jest w bardzo przystępnej wysokości ;) POLECAM
11.02.2021
15.12.2020
Alicja
studiuje ktoś zarządzanie i inżynierie produkcji? jakie opinie o tym kierunku macie?
GSW-rekrutacja
odpowiedź dla Ada z dnia 04.12.2020
Rekrutacja na semestr letni prowadzona będzie na wszystkie kierunki, a ich otworzenie uzależnione będzie od zainteresowania kandydatów na studia.
09.12.2020
04.12.2020
Ada
Czy planowany jest nabór zimowy do szkoły? Na jakie kierunki?
Katarzyna
Mam pytanie do osób które studiowały na kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji. Chodzi mi głównie o praktyki zawodowe, które jak się dowiedziałam trwają 6 miesięcy. Czy szkoła podaje konkretne zakłady pracy w których można te praktyki odbyć ? Czy jest brana pod uwagę ewentualnie praca którą się wykonuje zawodowo?
23.11.2020
06.10.2020
Fan izyodra
Izydor jest czarujący
GSW-rekrutacja
odpowiedź dla Lidia z dnia 08.09.2020
Gospodarka przestrzenna, jako kierunek studiów, niestety nie znajduje się już w ofercie naszej uczelni.
10.09.2020
08.09.2020
Lidia
Jak oceniacie gospodarkę przestrzenną w tej szkole? Rozważam też uczelnię publiczną, gdzie jest solidniej?
Praktyki
Czy na studiach magisterskich z ZiIP są praktyki? Bo jeśli tak to nie uśmiecha mi się iść na ten kierunek. Potrzebuję papierek, a darmowe praktyki mi się nie uśmiechają
20.08.2020
18.08.2020
GSW-rekrutacja
odpowiedź dla Eryk z dnia 07.08.2020
W Gdańskiej Szkole Wyższej zatrudnionych jest wielu wybitnych wykładowców zarówno z przygotowaniem akademickim, jak i rozległą wiedzą praktyczną. Osoby z tytułami naukowymi profesora, ze stopnie naukowym doktora habilitowanego czy doktora potwierdzają ich wysokie kompetencje nauczycielskie. Wiele osób z pośród naszej kadry naukowo-dydaktycznej zajmuje eksponowane stanowiska w różnych branżach poza szkolnictwem wyższym: członkowie Polskiej Akademii Nauk, Rządowej Rady Ludnościowej, Polskiego Towarzystwa Demograficznego, aktywni zawodowo prawnicy, członkowie rad nadzorczych dużych przedsiębiorstw, pracownicy urzędów gmin.
Eryk
Jak kierunki inżynierskie wypadają w tej szkole? Jaki poziom?
07.08.2020
07.07.2020
Paweł P
Polecam studiowanie w GSW w Gdańsku. Świetna uczelnia, doskonała kadra i poziom nauczania. Unikalna atmosfera, którą nadaje historyczny budynek. Wzorowe relacje pomiędzy studentami oraz kadrą nauczycielską. Wysoka kultura pracy i profesjonalizm. Ogromna pomoc i duże zaangażowanie ze strony dziekanatu. Zawsze można liczyć na pomoc innych studentów oraz kadry nauczycielskiej, która służy pomocą. Uczelnia godna polecenia :-).
GSW-rekrutacja
odpowiedź dla Kryminologia z dnia 30.06.2020
Jako, że nie bardzo aktualnych opinii studentów na temat kierunku Kryminologia, polecam lekturę wpisu studenta kryminologii z marca tego roku: Malawski M. Odpowiedź na komentarz Asia z dnia 25.03.2020 Osobiście studiuję kryminologię już 4 semestr na Gdańskiej Szkole Wyższej. Same zajęcia są bardzo interesujące i nawiązujące często do sytuacji z życia codziennego, dzięki czemu wynosi się wiedzę nie tylko do zapamiętania, ale tak że do stosowania w praktyce. studiuję dziennie ,wiec mogę stwierdzić że ilość godzin zajęć w tygodniu jest idealnie wyliczona dzięki czemu nie ma uczucia że jest zajęć za dużo lub za mało, nie mogę się wypowiedzieć odnośnie zaocznych. Dzięki pracy Koła naukowego Dispecto, prowadzonego przez byłego kryminologa, jesteśmy uczeni praktycznych umiejętności takich jak zabezpieczanie śladów i wyciąganie z nich wniosków na temat przestępcy. Organizujemy także wyjścia związane z kierunkiem, strzelnice, sekcje zwłok, muzea oraz organizujemy wykłady tematyczne, które są prowadzone przez ekspertów z danej dziedziny. Starałem się zamieścić dużo informacji w małej ilości tekstu, mało kto lubi czytać rozprawki ;) 30.03.2020
01.07.2020
30.06.2020
Kryminologia
Widzę, że w marcu już ktoś pytał o ten kierunek, ale nikt nie napisałam, jak wyglądają studia na Kryminologii. Może teraz studenci mają więcej czasu i zechcą się podzielić swoimi wrażeniami, a jednocześnie doradzić, czy warto wybrać te studia. Założmy, że trafię do Policji, ale rozumiem, że pracuje jako osoba cywilna w sekcji która potrzebuje fachowców z zakresu kryminalistyki, tak?
pytanie o kierunek studiów
Jak oceniacie PRAWNO-BIZNESOWY KIERUNEK? od kiedy GSW ma go w swojej ofercie? Czy są starsze roczniki czy to jest nowość? Jeślie są studenci z wyższych lat - moja prośba - podzielcie się opinią, bo bardzo mnie interesują te studia. Niewiele uczelni (doadm, że państwowych) ma taki mix, i dlatego chciałabym wiedzieć, jaki jest poziom, jaka kadra, skąd wykładowcy, czego się uczycie na poszczególnych latach, na ile ten program jest nowatorski, na ile się sprawdza potem pod katem pracy?
24.06.2020
05.06.2020
Adam
Szukam studiów administracyjnych na drugim stopniu. Widzę, że ta uczelnia prowadzi ten kierunek. Jak się studiuje? Jak oceniacie szkołę? PRoszę o opinie.
Maria
Szukam studiów podyplomowych z zakresu żywienia. Znalazłam tu dietetykę. Ktoś może studiował i może podzielić się opinią?
29.05.2020
11.05.2020
Gosza
Czy ktoś studiuje administrację? Czy polecacie?
Jola
Polecacie architekturę krajobrazu na tej uczelni?
08.05.2020
30.03.2020
Malawski M.
odpowiedź dla Asia z dnia 25.03.2020
Osobiście studiuję kryminologię już 4 semestr na Gdańskiej Szkole Wyższej. Same zajęcia są bardzo interesujące i nawiązujące często do sytuacji z życia codziennego, dzięki czemu wynosi się wiedzę nie tylko do zapamiętania, ale tak że do stosowania w praktyce. studiuję dziennie ,wiec mogę stwierdzić że ilość godzin zajęć w tygodniu jest idealnie wyliczona dzięki czemu nie ma uczucia że jest zajęć za dużo lub za mało, nie mogę się wypowiedzieć odnośnie zaocznych. Dzięki pracy Koła naukowego Dispecto, prowadzonego przez byłego kryminologa, jesteśmy uczeni praktycznych umiejętności takich jak zabezpieczanie śladów i wyciąganie z nich wniosków na temat przestępcy. Organizujemy także wyjścia związane z kierunkiem, strzelnice, sekcje zwłok, muzea oraz organizujemy wykłady tematyczne, które są prowadzone przez ekspertów z danej dziedziny. Starałem się zamieścić dużo informacji w małej ilości tekstu, mało kto lubi czytać rozprawki ;)
Asia
Czy ktoś studiował kryminologię? Powiedzcie coś o tym kierunku.
25.03.2020
07.03.2020
Tomek
Powoli kończę studia na kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, i muszę powiedzieć że dokonałem słusznego wyboru. Po pierwsze dobra lokalizacja blisko centrum miasta co znacznie ułatwia dojazd do miejsca. Harmonogram zajęć odbywa się z reguły co 2 tygodnie więc można znaleźć czas dla siebie i bliskich. Wysokie kompetencje wykładowców co w praktyce przekłada się na wysoką zdolność przekazania wiedzy studentom. Dobry jest również kontakt z dziekanatem , wiele spraw można załatwić telefonicznie a Panie zawsze służą pomocą . Z przebiegu lat jestem bardzo zadowolony , już w takcie studiów udało mi się rozwinąć zawodowo a to i tak dopiero początek na ścieżce kariery. Serdecznie polecam !
studentka
Ogólnie szkoła OK. Jestem zadowolona. Ciekawe zajęcia, prowadzący bez zastrzeżeń.
03.03.2020
26.02.2020
Sara
Czy polecacie kierunek prawno-biznesowy?
Małgorzata
Szczerze polecam studiowanie w GSW w Gdańsku. Świetna kadra naukowa, wysoki poziom, miła atmosfera. Zajęcia na wysokim poziomie. Ludzie bardzo życzliwi. Duża pomoc ze strony z dziekanatu. Gwarancja niezmienności ceny.
24.02.2020
11.02.2020
Aga
Zależy mi na studiowaniu architektury krajobrazu. Czytałam pochlebne opinie o uczelni. Polecacie tu ten kierunek?
Weronika EM
Uczelnia na wysokim poziomie, mili i wykwalifikowani wykładowcy, zawsze służą pomocą. Gorąco polecam
07.02.2020
06.02.2020
lidia
Szczerze polecam studiowanie w GSW w Gdańsku. Świetna kadra naukowa, wysoki poziom, miła atmosfera. Zajęcia na wysokim poziomie. Ludzie bardzo życzliwi. Duża pomoc ze strony z dziekanatu. Na prawdę mało spotykane na innych uczelniach, żeby mozna było uzyskać odpowiedzi ze strony dziekanatu :) Jeszcze raz mogę polecić.
Przemek R
Generalnie wybór GSW na studia niestacjonarne to był bardzo trafiony wybór. Jestem bardzo zadowolony z tego jak wyglądały moje studia na tej uczelni. Wykłady prowadzone w sposób ciekawy, wykładowcy potrafiący zainteresować słuchacza i przekazać w sposób przystępny bardzo dużą ilość wiedzy, a nie na sucho opowiadać o temacie. Bezproblemowy kontakt z dziekanatem. Bardzo miłe Panie zawsze bardzo pomocne i potrafiące udzielić wszelkich interesujących mnie informacji odnośnie studiów i wszelkich procedur. Dojazd bezproblemowy, budynek zadbany i z charakterem. Gorąco polecam!
04.02.2020
04.02.2020
Seba
Szkoła spoko. Ciekawe kierunki, jest w czym wybierać. Kadra też ok.
Przemek Rop
Bardzo polecam tą uczelnie, studiowałem tam i poziom nauczania jest na super poziomie, dzisiaj wiem, że lepiej nie mogłem wybrać, wiem bo studiowałem też na uczelni państwowej i tutaj podejście do studenta jest nieporównywalnie lepsze a i wykładowcy lepsi. Polecam z całego serca
30.01.2020
23.01.2020
Wiki
Czy ktoś podzieli się opinią o kryminologii?
Ewa
Czy koszty nauki są stałe przez cały czas, czy lubią rosnąć?
28.12.2019
19.12.2019
Matylda
Słyszałam dobre opinie o kryminologii. Czy potwierdzacie?
Wojciech B
Na kierunku Zarządzanie i Inżynieria produkcji zdobyłem wiedzę, którą wykorzystuje w praktyce pracując w zawodzie inżyniera procesu. Wysoki poziom nauczania, wykwalifikowana kadra dydaktyczna. Uczelnia praktycznie znajduje się w centrum Gdańska.. Polecam wszystkim tym, którzy chcą zdobyć wiedzę, którą będą mogli wykorzystać w karierze zawodowej.
24.11.2019
02.06.2019
Kacper B
Uczelnia z bardzo dobrym podejściem do studenta. Umożliwia połączenie pracy ze studiami zachowując przy tym wysoki poziom nauczania oraz dobrze przygotowując do zawodu. Wykładowcy i dziekanat są zawsze pomocni.
Agnieszka R
Uczelnia w sposób praktyczny przygotowuje do podjęcia pracy po studiowanym kierunku, Wykładowcy rzetelni, dziekanat pomocny studentom, plan umożliwiający połączenie nauki z pracą.
16.05.2019
11.05.2019
Mikolaj
Jestem zadowolony z wyboru tej szkoły. Studia zaoczne łatwo mozna połączyć z pracą, łatwy kontakt z dziekanatem i wykładowcami. Polecam tę uczulenie wszystkim przyszłym studentom 😊
Sebastian L
Jestem studentem tej szkoły. Uczelnia na której można spokojnie połączyć naukę z pracą. Dobry kontakt z dziekanatem. Wszędzie miła obsługa oraz chęć pomocy studentowi. Zdecydowanie polecam.
08.05.2019
26.04.2019
Lukasz
Szczerze polecam tą uczelnię każdemu kto chce zacząć przygodę ze studiowaniem i tym którzy chcą podnieść swoje preferencje. Dobrze wykwalifikowani wykładowcy + Miłe podejście do studenta stwarza bardzo dobrą atmosferę i chęci uczęszczania na tą uczelnię. Polecam Każdemu !
Marcin J
estem studentem tej szkoły. Bardzo wszystkim polecam. Uczelnia na której można spokojnie połączyć naukę z pracą. Wykładowcy bardzo uprzejmi. Dobry kontakt również z dziekanatem. Wszędzie miła obsługa oraz chęć pomocy studentowi. Zdecydowanie polecam.
25.04.2019
02.02.2019
Jakub M
GSW to bardzo dobra szkoła, zwłaszcza dla osób ktore pracują, polecam! Jestem na 7sem inż i zastanawiam sie nad magisterka i to bardzo powaznie :)
gradoni
Uczelnia na wysokim poziomie , bogata oferta ukierunkowania , zjazdy tylko w soboty i niedziele do max 18,30 co pozwala jeszcze na wykorzystanie weekendu dla siebie .POLECAM !
10.09.2018
10.08.2018
Patrycja
Hej czy ktoś moze napisać cos o surdo i tylko ? Planuje od października sie wybrać
Surdotyflopedagogika
Hej. Czy ktoś może coś powiedzieć o kierunku studiów podyplomowych - surdopedagogika i tyflopedagogika? Jak poziom? Praktyki? Kwalifikacje po studiach? :)
07.08.2018
30.07.2018
gosia
Hej. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kierunku Edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych? Można się czegoś nauczyć? Czy uczelnia naciąga na kasę? Myślę o tym kierunku zaocznie. Jeśli mam się niczego nie nauczyć, to nie opłaca mi się dojeżdżać z innego miasta.
c.d.
zapomniałam dodać, że chodzi mi o wykłądowców na Kryminalistyce :-) ale tytule podałam kierunek :-)
28.06.2018
28.06.2018
Kryminalistyka
Jak się czyta Wasze wpisy, to normalnie aż trudno uwierzyć, że wszyscy tacy zadowoleni... To chyba raczej rzadkie jest na prywatnych uczelniach, zreszta na państwowych pewnie też. Piszecie, że jest świetna kadra z najlepszych uczelni z Trójmiasta. Czy gdzieś na stronie znajde listę nazwisk wykładowców? Bo klikam na ich www ale nie ukrywam że się gobię na ich stronce.
Adam K
Poziom nauczania jest dość wysoki, a to za sprawą kadry, która w większość naucza także na najlepszych uczelniach publicznych w trójmieście. Bardzo bogata oferta edukacyjna, dzięki której na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Dużym plusem jest, iż zjazdy odbywają się tylko w soboty i niedziele. Dodatkowo uczelnia jest bardzo dobrze skomunikowana (ZTM/SKM). Gorąco Polecam!
14.06.2018
29.04.2018
Forester
Polecam GSW w Gdańsku. Przede wszystkim dobra obsługa dziekanatu połączona z uprzejmością. Zdecydowana większość wykładowców to praktycy prowadzący swoje kancelarie, biura doradcze itp. co pozwala im na przytaczanie sytuacji życiowych na zajęciach, dzięki czemu zajęcia stają się interesujące. Uczelnię polecam szczególnie osobom, które chcą pogodzić naukę z życiem prywatnym i zawodowym. Pozdrawiam. Absolwent Administracji II st.
Student - arch. Krajobrazu - zarządzanie inż.
Czytając pozostałe komentarze jestem bardzo zdziwiona tak pozytywna ocena tej uczelni. GSW to uczelnia dla osób, które szybko potrzebują zdobyć papierek. Podobno na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji czasami jest ciężko (zwłaszcza fizyka itp.). Matematyka - każdy tam ma z tym problem,z powodu jednego wykładowcy (nie życzę nikomu, aby spotkał się z nim). W gruncie rzeczy tak czy siak zdajesz matmę na ostatnim semestrze, bo cyt. : "pomożemy wam i was przepchniemy". Kierunek architektura krajobrazu - kompletne dno! Tylko ok. 3-4 wykładowców typowo dla tego kierunku. Reszta to wykładowcy, ktorżyczę wyglądają tam od lat (nie mając nic wspólnego z architekturą). Obecna siedzibą uczelni wcale nie jest lepsza od poprzedniej. Kompletne dno.... Załatwienie jakiejkolwiek sprawy graniczy z cudem! Uzyskanie stypendium socjalnego bądź naukowego - to jakiś cud. Jak juz dostaniesz pozytywna decyzję to na kasę czekasz praktycznie cały semestr. Ciągle zbywaja, zamiataja sprawy pod dywan. Studenci płacą gruba kasę, a to po prostu jakieś bagno! Nie polecam studiowania na tej uczelni! Szkoda nerwów, zdrowia, czasu i KASY!!!
06.04.2018
04.04.2018
miki83
Czy na takim kierunku jak Zarządzanie i inżynieria produkcji dużo osób odpada??
Dimo
Uczelnia z przyszłością. Na każdym erapie uczy. Ciężka jest matematyka i fizyka, ale wykladowcy chca uczyc i uczą. Kwestia naszego podejscia. Polecam
01.04.2018
13.03.2018
Basia S.
Bardzo polecam tą szkołę, wykłady na bardzo wysokim poziomie, wykładowcy ciekawie prowadzą zajęcia, a na dziekanat zawsze można liczyć, nie zawiodłam się. POLECAM
Alicja
Jestem już studentem GSW i bardzo cenię sobie wykłady na tej uczelni. Zajęcia ciekawe. Wykładowcy na wysokim poziomie. Sale wykładowe bardzo komfortowe. Dojazd do uczelni dogodny. W przerwach na zajęcia można dobrze się posilić w bufecie. Terminy zjazdów dobrze rozplanowane. Wszyscy mili i pomocni studentowi. Dziekuję wszystkim i polecam niezdecydowanym.
12.03.2018
06.02.2018
Informatyka
Chce podjac studia na kierunku informatyka, studiuje na polibudzie, ale interesuje mnie programowanie i chcialbym pracowac jako programista. Jakies opinie? Naucza czegos nowego?
StudentGSW
GSW to bardzo dobra szkoła, zwłaszcza dla osób ktore pracują, polecam!
13.01.2018
20.12.2017
Student GSW
Uważam, że uczelnia jest godna polecenia. Panuje w niej miła atmosfera . Dużo interesujących i rozwijających kierunków do wyboru. Poziom nauczania bardzo dobry. Wykładowcy są w porządku i przekazują dużo wiedzy, a na dziekanat zawsze można liczyć! Polecam :)
Mirek D.
Studiuję na kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji. Polecam wszystkim chcącym wyższe wykształcenie. Fajna atmosfera, wykładowcy i wzorowy kontakt w Dziekanacie. Czeka mnie praca inżynierska ale myślę aby dalej iść w kierunku magisterskich... Pozdrawiam wszystkich
07.12.2017
06.12.2017
Student GSW
Bardzo polecam tą szkołę napewno nie bedziesz niczego żałował. poziom nauczania bardzo dobry również duża ilość kierunków do wyboru. Polecam
studentIPIL_GSW
Uczelnia dająca możliwości rozwoju z innowacyjnymi metodami nauczania. Warto dodać, iż wykładowcy cieszą się dobrą opinią wśród innych uczelni. Wykładowcy przekazują wiedzę nie tylko w aspekcie teoretycznym, lecz również praktycznym. Warto skorzystać z oferowanego przez Uczelnię kursu wyrównawczego z matematyki dla studentów studiów inżynierskich, z pewnością się przyda na dalszym etapie nauki. Dużym plusem jest, iż zjazdy odbywają się tylko w soboty i niedziele. Ponadto uczelnia jest dobrze skomunikowana z komunikacją miejską (ZTM/SKM).
05.12.2017
12.10.2017
Majka
Mogę się wypowiedzieć o kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji - na pewno nie jest to kierunek dla osób, które chcą się "jakoś prześliznąć" do obrony pracy inżynierskiej. Niektóre przedmioty są trudne i wymagające a niektóre banalne i zalicza się je poprzez przygotowanie prezentacji lub napisanie pracy. Na początku sporo osób odpada przez matematykę i fizykę, potem można polec na termodynamice, mechanice, automatyce... No zależy na jakiego się trafi wykładowcę, na każdym semestrze trafią się i tacy i tacy :) Spokojnie da się pogodzić te studia z pracą zawodową, zjazdy są tylko w soboty i niedziele. Większość studentów to osoby pracujące, więc mniej tu typowych leniwych studentów, których jedyną rozrywką są imprezy. Panie z dziekanatu zazwyczaj bardzo pomocne (no chyba że trafi się na ich gorszy humor). Super sprawą jest możliwość zdobycia stypendiów, przez co płaci się mniej lub wcale
Jan80
Witam czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji na temat studiów na kierunku: zarządzanie i inżynieria produkcji!! jacy wykładowcy? jaki poziom? ile osób odpada po pierwszej sesji?
27.08.2017
17.07.2017
Arch.kraj
Kierunek dla nielicznych. Z własnego doświadczenia napisze że nie liczy się tutaj znacząco fiza czy matma ale coś zupełnie innego: wyczucie, poczucie estetyki, znajomość zasad jakie funkcjonują.. nie musisz być wybitnym plastykiem, musisz natomiast być w stanie jako tako rysować. Z reguły liczy się rysunek techniczny chociaż teraz praktycznie wszystko opiera się o technologię. Dużo kucia nazw roślin :))) w łacinie.
architektura krajobrazu
myślę o studiach na kierunku - architektura krajobrazu. Moje obawy są takie, czy jest tam dużo zajęć technicznych, bo nie za mocno lubię matmę, fizykę, chemię. Biologię już bardziej. Na ile wg Was są trudne takie studia? jesteście w stanie coś podpwoedzieć, aby łatwiej mi było zdecyzdować?
06.07.2017
22.05.2017
XGabiii
Jeśli ktoś ma wiedzę na temat zarządzania i inżynierii produkcji to proszę o informacje tutaj nie na prywatne maile. Też chciałabym się czegoś dowiedzieć.
Roman80
Witam czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji na temat studiów na kierunku: zarządzanie i inżynieria produkcji!! jacy wykładowcy? jaki poziom? ile osób odpada po pierwszej sesji? Mój e-mail roman.malek5@interia.pl
25.04.2017
21.03.2017
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Katarzyna
estem absolwentką tej uczelni, zdobylam tytuł inzyniera na Wydziale Studiów Inżynierskich, polecam szczególnie osobom, które pracują. Podejście kadry uczącej i administrującej do studenta umożliwia ukończenie tych studiów z powodzeniem i z uzyskaniem odpowiedniego poziomu wiedzy do podejmowania nowych wyzwań na polu zawodowym i nie tylko, pozwala również na podjęcie studiów magisterskich.Ciekawy program oraz mozliwosci realizacji zaintersowań w kołach naukowych. Szeroki wachlarz specjalności.Polecam, spróbuj a napewno nie będziesz żałować.
15.02.2017
24.10.2016
lechista95
No tak, masz w Gdańsku inżynierke z gp xd Specjalności urbanistyka i gospodarka nieruchomościami xd
gosp. przestrzenna
czy w Gdańsku jest kierunek Gospodarka Przestrzenna? Bo jak wybieram miasto na stronie, to mi się nie pojawia pod Gdańskiem. Chciałam zobazyć, jakie specjalności są proponowae na Gosp, Przestrzennej i od którego rku się je wybiera. Interesuje mnie też, jaka jest trudność zaliczeń na tym kierunku, czy sporo osób rezygnuje?
15.08.2016
29.07.2016
kryminologia
wiem, że ktoś już pytał, ale mnie także kusi ten kierunek - kryminologia. Od dawna pasjami oglądam CI Polsat, wszystkie zbrodnie, zagadki, itd. tylko nie wiem, czy się nie rozczaruję na studiach. Dlatego chętnie bym sie dowiedziała, co sądzą sami studenci kryminologii? jak te studia wyglądają? czego się spodziewać? No i jak później praca?
natiii99
ja zaczęłam gospodarkę przestrzenną ale niestety nie mogłam jej ukończyć w Gdańsku z powodu przeprowadzki do stolicy, po pierwszym półroczu mogę Ci powiedzieć, ze dla mnie największym zaskoczeniem była bardzo miła atmosfera panująca na zajęciach plus profesjonalne ale bardzo przyjazne podejście prowadzących zajęcia do studentów
03.05.2016
11.04.2016
do kryminologii
no z tego co widzę na stronie to w Gdańsku jest kryminologia ale przy kierunku jest napis nowość, więc już nie wiem o co chodzi....
haryyy777
Co powiecie o edukacji artystycznej w zakresie sztuk plastycznych na Wydziale Ekonomiczno - Społecznym? Poproszę o opinie studentów i absolwentów, gdyż rozważam ten kierunek jako jeden z kilku.
18.02.2016
24.08.2015
Tam nie ma kryminologii?
Pewnie nikt się nie wybiera, ponieważ wg strony rekomendowanej przez MNiSW tam nie ma kryminologii: http://wybierzstudia.nauka.gov.pl/pages/schoolinfo/school-master?universityId=2035. A poza tym PKP udało się znaleźć kupca blisko 5-hektarowego terenu oddalonego ok. 200-300 m od plaży na gdańskich Stogach, na którym działa Gdańska Szkoła Wyższa. Fragmenty artykułu z Gazety Wyborczej z 30.07.2015: "Co z uczelnią? W kompleksie istniejących budynków od 13 lat ma swoją siedzibę Gdańska Szkoła Wyższa (do 2011 Gdańska Wyższa Szkoła Administracji). Czy wraz z pojawieniem się nowego inwestora prywatna uczelnia będzie zmuszona zmienić adres? - Z racji prowadzonej działalności interes szkoły został zabezpieczony przez specjalne zapisy znajdujące się w umowie, których jednak nie mogę ujawniać - przekonuje dyrektor PKP. - Umowa na pewno nie zostanie rozwiązana w trakcie trwania semestru". Link do artykułu: http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,18446830,tajemniczy-inwestor-kupil-od-pkp-dzialke-przy-plazy.html Co stanie się ze studentami po zakończeniu semestru? Czy to już koniec uczelni na Stogach? Wszyscy o to pytają ...
Olga
Wybiera się ktoś na kryminologie?
21.07.2015
17.07.2015
pytaneczko
jak jest na gospodarce przetrzennej???
racja
jest na stronie podana Kryminologia, ale nie przekierowuje na zaden opis, chociaż wygląda jakby było aktywne, a jesli się dalej przejdzie na "Zobacz ofertę studiów", to rzeczywiscie jest biała strona, co więcej po prawej gdzie odsyłają - otwierają się jakieś pierdoły, a nie ma programu kierunków, ja też się zastanawiam nad tą kryminologią, na UG szanse są niewielkie, bo wiadomo mieli ponad 40 osób na jedno miejsce, i mam nadzieję, że prowadzący bedą po części ci sami, jeśli wiecie coś więcej na ten temat to piszcie proszę, Joanna
24.06.2015
15.06.2015
problem?
ja klikam na ich stronie głownej ofertę studiów (pod tymi 2 nowymi kierunkami) - to mam "pusty" obrazek, czy tez tak widzicie?
Kryminologia???
czy ja dobrze widzę, że GSW ma kierunek KRYMINOLOGIA???? to jest nowość czy już jakiś rocznik studiuje?
14.06.2015
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
rebeca
Polecam gospodarkę przestrzenną w Olsztynie
28.01.2015
30.12.2014
kamila
niestety tak nie jest, mieszkam, studiowałem i pracuję w Olsztynie, to miasto żyje tylko podczas roku akademickiego. O czymś to świadczy! Może to miasto nie przyciąga turystów, ale mamy najlepsze uczelnie w Polsce :)
maciej
a wydawałoby się, że Olsztyn w sezonie wakacyjnym powinien tętnić życiem i być przepełnionym od turystów...
02.09.2014
25.08.2014
Kamila
A Olsztyn to świetne miasto, w wakacje jest strasznie spokojnie, ale wraz ze studiami wraca życie do miasta :) super klimat :)
hania
Polecam wydział w Olsztynie, niczym nie różni się poziomem od oddziału w Gdańsku, sympatyczna i wykwalifikowana kadra, ciekawie prowadzone zajęcia i miła atmosfera panująca na uczelni ;)
04.08.2014
01.08.2014
rekrutacja
Chcąc zapewnić mieszkańcom Olsztyna i okolic najlepszą ofertę edukacyjną Gdańska Szkoła Wyższa utworzyła studia na Wydziale zamiejscowym w Olsztynie. Do wyboru kandydaci mają studia licencjackie na kierunku: administracja, ekonomia, socjologia. Uczelnia posiada także bogatą ofertę studiów podyplomowych.
rekrutacja
Chcąc zapewnić mieszkańcom Słupska i okolic najlepszą ofertę edukacyjną Gdańska Szkoła Wyższa utworzyła studia na Wydziale zamiejscowym w Słupsku. Do wyboru kandydaci mają studia licencjackie na kierunku: administracja, studia inżynierskie na kierunku: zarządzanie i inżynieria produkcji, Uczelnia posiada także bogatą ofertę studiów podyplomowych.
01.08.2014
01.08.2014
rekrutacja
Chcąc zapewnić mieszkańcom Kartuz i okolic najlepszą ofertę edukacyjną Gdańska Szkoła Wyższa utworzyła studia w Kartuzach. Do wyboru kandydaci mają studia licencjackie na kierunku: administracja, pedagogika, turystyka i rekreacja, edukacja artystyczna w zakresie nauk plastycznych, studia inżynierskie na kierunku: zarządzanie i inżynieria produkcji, gospodarka przestrzenna, architektura krajobrazu oraz magisterskie studia uzupełniające z zakresu administracji. Uczelnia posiada także bogatą ofertę studiów podyplomowych.
ania444
polecam administrację w GSW, jest bardzo dobrze prowadzona, na wysokim poziomie, bardzo miła i wykwalifikowana kadra, dobra zaplecze naukowe, oby tak dalej ;)
27.07.2014
01.07.2014
podyplomówi
czy ktoś robił tu studia podyplomowe z zarządzania w ochronie zdrowia? jakie wrażenia po?
kokoko
W tej uczelni nie ma kierunku ekonomia
15.04.2014
01.04.2014
darrr
nie tylko na administracji tak jest, ja studiuję ekonomię i też nie ma lekko, brak systematyczności i można sobie narobić sporych zaległości.... w tej szkole trzeba się uczyć!
Żak
Nikt mi nie powie że jest łatwo ,właśnie jestem w trakcie sesji na kierunku administracja i trzeba ostro zakuwać. Do osób które szkalują swoją uczelnie-świadczy to o waszym poziomie, zaniżając opinię waszej uczelni , obniżacie wartość ukończonych na niej studiów.Jeśli wam się nie podoba, proszę się przenieść na inną uczelnię.
06.02.2014
22.01.2014
zaskoczona
Dziwią mnie negatywne opinie, studiuje drugi rok i jestem zadowolona. Na pewno nie powiedziałabym, że wystarczy zapłacić i z górki, sesja wcale nie przebiega tak bez problemowo, trzeba się pouczyć. Osobiście jestem bardzo zadowolona, mimo iż nie mam prostego dojazdu to nie zmieniłabym tej uczelni. Panie w dziekanacie zawsze pomocne, przynajmniej ja nie miałam żadnych problemów z załatwianiem spraw. Jak wiadomo co osoba, to inna opinia, nie neguje tych negatywnych, natomiast patrząc ze swojej perspektywy jestem takimi opiniami zaskoczona.
PLN
zadowoleni są ci co płacą, i nic więcej w zamian nie oczekują, w technikum więcej się nauczyłam, bo tam uczyli ludzie którzy wiedzą co mówią i potrafili wiedzę przekazać. Oczywiście są wyjątki na tej uczelni, ale niestety tylko wyjątki...
15.11.2013
15.11.2013
student
właśnie odpuszczam, szkoda czasu i kasy. Najgorsi są starsi ludzie którzy tam wykładają, porażka... Zero ładu i składu, przede wszystkim mechanika, bhp, socjologia... MASAKRA! Odradzam
student
właśnie odpuszczam, szkoda czasu i kasy. Najgorsi są starsi ludzie którzy tam wykładają, porażka... Zero ładu i składu, przede wszystkim mechanika, bhp, socjologia... MASAKRA! Odradzam
15.11.2013
15.11.2013
student
właśnie odpuszczam, szkoda czasu i kasy. Najgorsi są starsi ludzie którzy tam wykładają, porażka... Zero ładu i składu, przede wszystkim mechanika, bhp, socjologia... MASAKRA! Odradzam
student
właśnie odpuszczam, szkoda czasu i kasy. Najgorsi są starsi ludzie którzy tam wykładają, porażka... Zero ładu i składu, przede wszystkim mechanika, bhp, socjologia... MASAKRA! Odradzam
15.11.2013
30.10.2013
domiś
przesada, nie jest źle, w sumie całkiem ok, ja jestem zadowolona,
morya
Szkoła jest fatalna. Aż mi wstyd, że tu studiuję, bo nie warto. Fatalna organizacja, zero szacunku dla studenta, wykładowcy z ubiegłego stulecia. Liczy się tylko kasa.
30.10.2013
18.09.2013
zosia
Jeśli chodzi o samą uczelnię to uważam, że jest ona godna polecenia. Co prawda ja studiuje tutaj pedagogikę ale biorąc pod uwagę prestiż uczelni oraz wykładowców, z którymi do tej pory miałam styczność oceniłabym ją na bardzo dobrą. Atmosfera jest bardzo przyjazna, relacja studenta z wykładowcą sprzyja nauce. Gorąco polecam!
Martha
Poważnie zastanawiam się nad wyborem tej uczelni, chciałabym zacząć studia na kierunku administracja zaocznie. Czy mógłby mi ktoś szczerze powiedzieć czy warto wybrać tę szkołę? Jak wykładowcy, wymagający ? Jak przebiegają egzaminy? Czego się obawiać? Jest ciężko czy to kwestia "bycia" ? Widziałam w planie zajęć na 2 sem. dwa języki, czy może mi ktoś wyjaśnić czy są do wyboru czy oba obowiązkowe? i jak z poziomem j. ang. na tej uczelni ? jest duży nacisk na naukę języka? czy osoba która nie zna biegle angielskiego poradzi sobie? Bardzo proszę o wszelkie możliwe informacje/wskazówki. Będę wdzięczna za każdą wiadomość :) Jeśli ktoś nie chce odpowiadać tutaj - zostawiam maila dewel@tlen.pl
30.07.2013
22.07.2013
Absolwentka
To najgorsza szkoła jaką widziałam. Mają kompletnie gdzieś studenta, nie liczą się z nim w ogóle, zwłaszcza gdy chodzi o egzaminy czy obrony. Dziekanat jest tragiczny - nie można się do nich dodzwonić, spóźniają się i nie potrafią udzielić żadnych informacji bo ciągle nic nie wiedzą. Są wykładowcy, którzy są wielce zdziwieni, że danego dnia mają mieć zajęcia. Szczerze nie polecam tej szkoły.
zarządzanie i inżynieria produkcji
interesuje mnie wszystko na temat studiów na kierunku: zarządzanie i inżynieria produkcji!! jacy wykladowcy? jaki poziom? ile osob odpada po pierwszej sesji? w ogole wszystko :-)
17.06.2013
12.03.2013
ewelina
chcialabym rowniez zapytac o administrację (widziałam, ze ktos wczesniej tez byl zainteresowany), rozwazam studia tutaj, jesli nie dostane sie na uczelnie panstwowa, jedna z propozycji jest wlasnie administracja, chetnie dowiedzialabym sie wiecej, jak Wam sie studiuje w Gdanskiej Szkole Wyzszej na tym kierunku? czy jest bardzo ciezko na pierwszym roku? jak wygladaja egzaminy? ile osob odpada, bo nie daje rady, a ile rezygnuje sami? w ogole napiszcie, jak najwiecej
plecak
Ja studiuję bezpieczeństwo publiczne w Gdańskiej Szkole Wyższej i jestem bardzo zadowolony. W tej chwili jestem na drugim roku i bardzo mnie satysfakcjonują te studia. Naprawdę, szkoła w porządku, czysto, zadbane. Wykładowcy to normalni ludzie, rozumieją problemy studentów i starają się pomóc (w miarę możliwości oczywiście:D). No i co najważniejsze ludzie są świetni. Pamiętam początki, zapoznawanie się i wspólne imprezy :) jest co wspominać ;p
30.10.2012
06.07.2012
adm
A ktoś miły może mi coś powiedzieć o administracji publicznej? Jak wyglądają studia, czy jest strasznie nudno? :P Wiem co mnie czeka na administracji, że to nie są ciekawe rzeczy, ale czasem wykładowcy potrafią o czymś słabym opowiadać w zajmujący sposób :)
błazej
Napiszcie coś o inżynierii budownictwa. Czy to to samo co budownictwo? Czy czym się różni? Po prosty milion pięćset kierunków, wszystkie jakby takie same i nie wiadomo co wybrać. A konkretnych specjalistów w konkretnych branżach jak brakowało tak brakuje..
29.06.2012
24.06.2012
japi
odradzalbym studia z inżynierii produkcji w uczelni, ktora specjalizuje sie w administracji, nie, zeby sie zle o szkole wypowiadal, ale tak czysto zdroworozsadkowo, to chore, jakie uczelnie maja kierunki, nie mozna byc dobrym i w anlistyce i w ekonomii i w informatyce i we wzornictwie, to tak btw
przemo
Jeśli chodzi o zarządzanie i inż produkcji to jest tu trochę maty i fizy ale to normalnie na inżynierskim kierunku. Jeśli się trochę przyłoży do nauki to bez problemu można dać sobie radę. Studia dobrze przygotowuję do pracy w zawodzie.
05.04.2012
03.04.2012
zarządzanie i inżynieria produkcji
a napiszcie coś o kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji, jak wygladaja studia, czego sie spodziewac na pierwszym roku, ile jest fizy i matmy i ogolnie, jaki klimat jest
Witk
jestem na resocjalizacji i bardzo mi się tutaj podoba. tematyka zajęć zgodna z moimi zainteresowaniami. mam nadzieje na super ciekawą pracę po studiach
15.02.2012
18.01.2012
polipoli
Szkoła sama w sobie jest dobra, jak poświęcisz trochę czasu na naukę to powinno być sympatycznie i przyjemnie. Pomyśl później o dobrej specjalizacji lub studiach podyplomowych. W pracy nieocenione. Wiem, bo siostra studiowała
blleee
:0
16.01.2012
25.05.2011
agnieszka
chciałabym studiować pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą, zastanawiam się nad wyborem szkoły, co sądzicie o tej uczelni?
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uniwersytet Gdański
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu