• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Akademia Ateneum w Gdańsku

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 80-802 Gdańsk, ul. 3 Maja 25 A, (+) 784 374 410 , rekrutacja@ateneum.edu.pl

Akademia Ateneum w Gdańsku (dawniej Ateneum - Szkoła Wyższa oraz Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych) to ważny punkt na mapie edukacyjnej Trójmiasta.

Na uwagę zasługuje bogata oferta studiów filologicznych, realizowanych na poziomie pierwszego i drugiego stopnia. Uczelnia prowadzi także kierunki pedagogiczne, kształci w zakresie psychologii i dziennikarstwa. Jako jedna z kilkunastu szkół wyższych otrzymała rekomendację PAN do prowadzenia studiów psychologicznych.

Strukturę Ateneum stanowią trzy wydziały. Uczelnia podkreśla prostudencką atmosferę studiowania połączoną z wysokim poziomem kształcenia. Jest przyjazna osobom niepełnosprawnym. Umożliwia wymianę międzynarodową w ramach programu Erasmus +.

Poznaj interesujące specjalizacje realizowane na wybranych kierunkach studiów. Dowiedz się więcej o terminach i warunkach naboru.



Ocena uczelni

6.49 / 10
657 głosów

Opinie (325)
Akademia Ateneum w Gdańsku, Ateneum Gdańsk

Akademia Ateneum
odpowiedź dla A z dnia 08.05.2024
Dzień dobry, złożenie kompletu dokumentów oraz rekrutacja w terminie zazwyczaj gwarantuje miejsce o ile limit się nie wyczerpał. Po więcej info proszę o kontakt pod rekrutacja@ateneum.edu.pl lub 784374410
09.05.2024
08.05.2024
A
Hej, czy wiecie może co decyduje o dostaniu sie na studia? czy decyduje o tym kolejnosc na liscie, wynik matury czy moze wszystko na raz? czy po wpisaniu sie jako kandydat mam zagwarantowane dostanie sie na uczelnie?
Były student
Na filologię trafiają zarówno osoby, które miały już styczność z językiem, jak i te, które nie znają ani jednego słowo. W każdym razie nauka jest od podstaw, ale wszystko dzieje się w dość szybkim tempie. Jeśli chodzi o poziom, to oczywiście dużo zależy od pracy własnej studenta. Te studia da się przebiegać, znaczy jak totalnie nie będziesz się uczyła, to wylecisz ale nie jest tak, że nawet jak się starasz to wypadniesz. Jak na każdej filologii, dużo musisz poświęcać czasu w domu na język. Wtedy osiągniesz poziom c1. Jeśli nie, to skończysz te studia na poziomie b1. Takie asy się zdarzają.
26.03.2024
25.03.2024
Aleksa
Czy ma filologii szwedzkiej rzeczywiście jest nauka od podstaw? nie chciałabym żeby się okazało, że większość osób już coś umie a ja będę jedyna, która naprawdę nie miała kontaktu z językiem. Pytanie nr dwa: jak oceniacie poziom studiów, czy po trzech latach można się spokojnie dogadać po szwedzku?
Kamila
Filologia szwedzka w Ateneum to jedno z najlepszych moich wspomnień ze studiów. Studiowałam później na uczelni państwowej, i zarówno atmosfera, jak i poziom nauczania były porównywalne, ale zaangażowanie wykładowców w Ateneum zdecydowanie większe, niż na uniwersytecie.
24.03.2024
15.03.2024
psychologia w Gdańsku
myślę o Psychologii w Gdańsku, rozważam różne uczelnie, między innymi Ateneum, ale też WS Zdrowia, WS Bezpieczeństwa, Humanum raczej odrzucam po ostatnich aferach ich rektora, na UG szanse raczej nikłe. Co wybrać, jakie macie zdanie o tych szkołach, podpowiedzcie, czym się kierować?
Julianna
Bardzo bym się chciała dowiedzieć jakie macie zdanie na temat filologii Hiszpańskiej od podstaw, jak to wygląda w rzeczywistości? Jak wygląda pierwszy rok nauki? Za wszystkie informacje z góry dziękuję :)
06.03.2024
04.03.2024
M.
A ja psychologię polecam. Przeniosłem się z innej uczelni i niebo a ziemia. Bardzo zaangażowani wykładowcy, widać, że znają się na rzeczy.
Anonim
Mam porównanie i z niego wynika, że zdecydowanie warto dopłacić i iść do Sopotu na SWPS.
13.02.2024
13.01.2024
anonim
Cześć. Jak na początku byłam bardzo zadowolona ze studiów tak teraz jestem po prostu przerażona. Kierunek reklamowany jako "od podstaw" natomiast w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Wykładowcy wielokrotnie informowani o poziomie językowym połowy studentów - niektórzy to rozumieją, a niektórzy nie :) Oczywiście są też cudowni wykładowcy, którzy widać, że się starają i rozumieją - tylko oni trzymają mnie tutaj jeszcze jakoś i dają promyk nadziei. Być może wykładowcy nie zdają sobie sprawy pod jakim hasłem jest reklamowany ten kierunek i być może w ogóle ze sobą nie rozmawiają w tym temacie. W tym momencie nie wyobrażam sobie napisania pracy licencjackiej. Mam wrażenie, że plan nauki dla studentów "od podstaw" na niektórych zajęciach po prostu nie istnieje, a jest dopasowany pod studentów zaawansowanych, takich którzy idą na uczelnie państwowe, gdzie poziomem minimum jest B2 - na każdych zajęciach jest inny poziom języka, a rozstrzał między nimi jest powalający.
GosiaK
Czy wybiera się ktoś na studia magisterskie, kierunek filologia hiszpańska?
11.01.2024
11.12.2023
Natan
Czy ktoś mógłby coś powiedzieć, jak wygląda poziom komunikacji między prowadzącymi, a studentami? Idą na rękę, można się dogadać?
Kiki
Dzień dobry. Czy ktoś może coś napisać na temat pedagogika zaoczne. Czy jest bardzo ciężko Czy specjalności mają szansę się otworzyć?
09.10.2023
02.10.2023
Jansson
Kiedyś studiowałem filo Szw na Atenem. Doszedłem do trzeciego roku i nie ukończyłem. Pierwsze dwa lata jak się pouczysz to dasz radę. Na 3 rok zaczyna się koszmar. Online byliśmy gdzieś na poziomie B1/B2 po drugim roku to na trzecim od razu C1 i nie ma zamiłuj. Bardzo trudne egzaminy z języka. Wiekszosc nie kończy studiów.
Monika
Co sądzicie o filologii szwedzkiej w Akademii Ateneum? Interesują mnie studia niestacjonarne. Będę wdzięczna za opinię.
27.09.2023
25.08.2023
marti
polecacie filologię germańską niestacjonarnie?
Tita
Pierwsze wrażenie super, mega mili w punkcie rekrutacji, mam nadzieję, że dalej też będzie ok.
11.07.2023
26.06.2023
Ewa
Do Anna . Jestem przekonana ze można , będziesz rekrutować ? Tez o tym myśle
Psycho
Kuba, mają rekomendacje PAN więc sądzę, że poziom musi być wysoki.
08.06.2023
31.05.2023
Kuba
Co sądzicie o psychologii na ateneum?
Ewa
Witam A co z filologią angielską II stopnia zaocznie?Mógłby mi ktoś napisać kilka słów? Proszę.
31.05.2023
31.05.2023
PrzyszłaPaniPsycholog
Jestem na drugim roku psychologii, uczelnię poleciła mi koleżanka i jak na ten moment wszystko jest super. Wykładowcy normalni, ludzcy, poziom wysoki, ale da się wszystko ogarnąć. Oby tak dalej :).
Marcin Żelazny
Witajcie, rozważam filologię włoską niestacjonarnie I stooień, ktoś się wybiera? Pozdrowionka:-)
25.05.2023
24.04.2023
Żal pl
Przecież wszystko jest napisane na stronie. Filologia jest od podstaw, studia online w czasie pandemii. Teraz to wyglada tak, ze co drugi zjazd jest niestacjonarny. Tak ciężko wejść na stronę i sprawdzić ?
Przemek
Czy jest możliwość studiowania filologii hiszpańskiej od podstaw online?
22.04.2023
18.04.2023
Anna
Czy na psychologii zaocznej w Ateneum można spotkać osoby w okolicach 40-tki?
Ewa
Witam Wszystkich Bardzo proszę o inf.odnośnie filologii angielskiej II stopnia zaocznie, spec.naucz. i tłumaczenia. Bardzo potrzebuję tych informacji. Pozdrawiam
06.04.2023
27.03.2023
Ewa
Hej. Kim jest Izabela D i jak mam odszukać kontakt do niej? Dzięki.
Izunia
Zapytaj Izabeli Dass :)
26.03.2023
26.03.2023
Ewa
Hej. Bardzo proszę o opinie na temat filologia ang. II stopnia zaocznie - specj. naucz.i tłumaczenia.
Kinia
Hej, bardzo proszę o opinię na temat psychologii. Widzę, że wielu przede mną chciało się czegoś więcej dowiedzieć, ale odzewu nie było :( Niech ktoś napisze trochę o atmosferze na uczelni, wykładowcach, poziomie kształcenia. Pozdrawiam.
21.03.2023
06.02.2023
Artur
Hej, czy na filologii niemieckiej od podstaw mozna sie nauczyc jezyka, niestacjonarnie? Wiem, ze czeka mnie duzo pracy wlasnej. Prosze o opinie. I czy to naprawdę od podstaw?
D
@Ew Ja studiowałam fil hiszp od podstaw, jak najbardziej się da. Na licencjacie byłam na studiach dziennych i to bardzo ułatwiło naukę, bo mieliśmy małą grupę i codzienny kontakt z native speakerami.
31.01.2023
29.01.2023
Ew
Witam, kto na filologie hiszpańską od podstaw bez znajomości języka? Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym kierunkiem ale trochę się cykam. Jest tu ktoś może ze starszych roczników kto mógłby się wypowiedzieć czy warto i czy można to ogarnąć w 3 lata?
Patryk
Witam, chciałbym się zapytać czy tutaj studenci z Ateneum z kierunki filologii hiszpańskiej najlepiej z drugiego czy trzeciego roku lic i też z mgr bardzo bym prosił o kontakt ze mną w mejlu mój: pelpatagon@gmail.com bo mam pytanie w sprawie o kierunku, ponieważ ja w przyszłym roku startuję na Ateneum, ale wolałbym najpierw pogadać z studentami z kierunku filologii hiszpańskiej. Pozdrawiam :)
26.12.2022
02.12.2022
Jul
Dzień dobry. Czy są tu może jakieś osoby, które studiują, bądź studiowały psychologię? Jakie są Wasze opinie?
Null
Łacina mogłaby wyglądać tak jak prawdziwa łacina..
12.11.2022
14.09.2022
Ateneum
@pola zajęcia na studiach niestacjonarnych odbywają się w soboty i niedziele. Terminarz zjazdów jest dostępny na naszej stronie w zakładce STUDENT -> organizacja roku
pola
W jakim terminie są zajęcia zaoczne, również w piątek?
13.09.2022
03.08.2022
Weronika
Hej, Mam pytanie odnośnie filologii hiszpańskiej w trybie niestacjonarnym. Na stronie podana jest informacja, że na tym kierunku jest ponad 150 godzin zajęć z języka hiszpańskiego w semestrze. Jak to wygląda na trybie zaocznym? Ile godzin języka jest przerabianych w semestrze?
espanolka
ja studiowałam hiszpańską od zera zaocznie i się dało ale wiecej trzeba samemu pracować
19.07.2022
18.07.2022
Ania
Jak wyglada nauka języka szwedzkiego na filologii niestacjonarnej? Czy w te 3 lata osiągnie się ten poziom B2+ skoro zajęcia są co dwa tygodnie?
Zainteresowany
Dzień dobry, jestem studentem III roku ekonomii menadżerskiej od października na Uniwersytecie Morskim w Gdyni (dziennie) i IV roku prawa na WSAiB ( zaocznie) również od października. Zauważyłem, że istnieje fajny nowy kierunek studiów. Jestem osobą, która pomału zaczyna wkraczać w ścieżkę zawodową. Jestem osobą, która uczyła się od podstawówki niemieckiego. Na rynku pracy teraz jest wymagany angielski. Zastawiam się na podjęciem nauki na kierunku Business and Languages. Angielski niby jest pod poziomu B1, myślę, że jakby poćwiczył ten język przez wakacje to na spokojnie osiągnąłbym ten stopie zwłaszcza, że ma obecnie angielski na studiach. Pytanie, jak wygląda tam nauka języka angielskiego? Jest wysoki poziom? Z niemieckim dam sobie bez problemu radę bo jest od zera a ja zdawałem rozszerzenie. I jak wygląda plan? Ile jest dni wolnych od zajęć? No i proszę o rekomendacje Ateneum i Sopockiej Akademii, bo ten kierunek jest prowadzony przez dwie uczelnie. Mam bardzo złe doświadczenie z prywatnymi uczelniami a szczególnie z WSB w Gdańsku dlatego proszę o szczere odpowiedzi a nie ukrywam tu trzeba płacić a szkoda wydawać pieniądze na marne. W razie co email sewerynwaa@gmail.com Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam.
27.06.2022
21.06.2022
Woźniak
Mój brat jest tu na dziennikarstwie i mega poleca jakby co. Po maturze też się wybieram bo najlepsi z dziennikarstwa od razu dostają prace w naekranie.pl i tvn24
Anka
Zapisałam się, nie mogę się doczekać października :D.
06.06.2022
05.06.2022
jongi
cudownie tu jest, serio. wpadajcie bez wahania
Monia
Zajebista uczelnia, mega luz i zrozumienie dla studenta szczególnie pracującego, albo w trudnej sytuacji. Serdecznie polecam :)
26.05.2022
24.05.2022
Anka
Czy są jeszcze miejsca na Psychologii? Jeśli tak to czy na stacjonarnych czy niestacjonarnych?
Student
Zadaj konkretne pytania odnośnie do filologii szwedzkiej - odpowiem.
13.05.2022
01.05.2022
Iza
Chciałabym pójść na filologie szwedzka zaocznie, czy macie jakieś opinie o studiach niestacjonarnych tutaj?
Ateneum
@Laura, tak, sylabusy dostępne są na stronie po zalogowaniu. Prosimy o wiadomość rekrutacja@ateneum.edu.pl.
20.04.2022
15.04.2022
Laura
Czy znajduje się gdzieś program studiów z wypisana lista przedmiotow na danym kierunku ?
Ateneum
@Jj Mamy Studentów w każdym wieku, podobnie jak na innych Uczelniach. Zdarzają się kierunki, na których maturzyści stanowią 90% grupy, a zdarza się, że ten odsetek jest mniejszy. W razie pytań zapraszamy do kontaktu z Biurek Rekrutacji: rekrtuacja@ateneum.edu.pl. Pozdrawiamy :)
30.03.2022
29.03.2022
Jj
Może dość nietypowe pytanie ale z uwagi na fakt prywatnej uczelni. Mam pytanie czy większość osób które studiują to osoby starsze? Mam na myśli 30+ Nie ukrywam, że świeżo po liceum jest to lekki dyskomfort dlatego przychodzę z pytaniem i do samego ateneum i uczniów. Plus chciałabym składać papiery na psychologię
Ateneum
Rekrutację rozpoczniemy 01.06 i potrwa do 30.09.2022. Zapisy prowadzone będą na stronie: https://e-rekrutacja.ateneum.edu.pl/ W razie pytań zapraszamy do kontaktu z biurem rekrutacji.
02.03.2022
01.03.2022
Joanna
Od kiedy jest rekrutacja na następny rok?
Ateneum
Pani Marto, nie ukrywamy zdziwienia Pani opinią. Filologia szwedzka to dla nas szczególny kierunek, gdzie program i kadra jest szczegółowo weryfikowana przez Uczelnię i naszych partnerów. Studenci, którzy zapisują się na studia i zaczynają od podstaw, po 3 latach piszą pracę dyplomową po szwedzku i bronią ją w języku szwedzkim. Dokładamy wszelkich starań by poziom nauczania był jak najwyższy i niezwykle zależy nam na satysfakcji Studentów a wszelkie problemy rozwiązujemy w bezpośrednich spotkaniach studentów z Dziekanem lub Rektorem Uczelni. Niemniej, każda opinia jest dla nas cenna i zależy nam na wyjaśnieniu sytuacji, dlatego zapraszamy do kontaktu biurem rektora.
28.02.2022
23.02.2022
Marta
Bardzo nie polecam filologii szwedzkiej. Wykładowcy to jest jedna wielka pomyłka. Dosłownie 3 osoby, które tam uczą faktycznie się nadają do tego i maja predyspozycje. Od razu można odczuć, ze wykładowcy są tam na sile i bardzo nie lubią swojej pracy, a wszelkie frustracje wyładowują na studentach. Widać ze szkole zależy tylko i wyłącznie na kasie. To samo dziekanat, jedna wielka spychologia, albo odpiszą na maila albo nie, dodzwonienie się graniczy z cudem. Była u mnie również sytuacja, gdzie pani z dziekanatu tak po prostu zapomniala powiedzieć, ze jest potrzebny jeszcze jakiś tam dokument i nagle okazało się ze nie ma mnie na liście studentów, tak po prostu zapomniała xd albo cyrk z planem, plan dodawany w piątek chwile przed północą, a zajęcia maja się odbywać na drugi dzień w sobotę na przykład. Przecież to woła o pomstę do nieba. Czy jest jakaś instytucja, nie wiem, urząd, władze, które mogą się zainteresować tym bałaganem? Pytanie retoryczne bo przecież żyjemy w Polsce… po 3 letnim doświadczeniu w tej placówce bardzo odradzam, nie poszłaby, tam nawet za darmo. Żadna „uczelnia” nie napsuła mi tyle krwi co ta. Mam nadzieje, ze dla dobra studentów w ogóle zamkną ten kierunek żeby nikt się nie łudził, ze coś może wynieść z filologii szwedzkiej w ateneum. Jeszcze raz odradzam.
Maria
Hej, jakieś opinie o filologi włoskiej?
17.02.2022
31.01.2022
s
Czy wiadomo, kiedy pojawi się plan na semestr letni dla filologii szwedzkiej?
Ateneum
Rekrutacja na studia jednolite magisterskie z psychologii odbywać się będzie również od czerwca do końca września. W razie pytań zapraszamy do kontaktu z biurem rekrutacji :)
30.01.2022
27.01.2022
JJ
Czy kierunek psychologia na jednolitych magisterskich będzie dostępna również w październiku 2022?
Julka
Czy jest tutaj ktoś kto studiuje psychologię i mógłby mi odpowiedzieć na parę pytań o wykładowcach, o samej uczelni jak i przedmiotach?
27.01.2022
26.01.2022
Studen se
Hej, co prawda nie jestem z działu rekrutacji, wiec na zadane przez Ciebie pytanie nie odpowiem, ale w zeszłym roku również próbowałem rekrutować się na wiosnę i nie otworzono kierunku. Za to już w październiku jak najbardziej. Obecnie kończymy pierwszy semestr. Polecam. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie do kierunku - pytaj śmiało.
Aleksandra
Czy filologia szwedzka rozpocznie się od marca?
24.01.2022
19.01.2022
Ewelina
Witam, ktoś na filologie hiszpańska zaocznie? Jak coś to piszcie ewelina.str1@wp.pl
Maria
Czy znajdę gdzieś informacje czy zgłosiła się już wystarczająca liczba osób, aby móc otworzyć kierunek?
12.01.2022
10.01.2022
Ateneum
@Maria To zależy, jeśli zbierze się odpowiednia liczba chętnych, kierunki te wystartują. Zapraszamy do zapisów online. Pozdrawiamy :)
Maria
Dzień dobry, czy już wiadomo czy od marca wystartuje filologia szwedzka/włoska lub hiszpańska? Dziękuję za odpowiedź.
08.01.2022
07.01.2022
Ateneum
@Julia Aby zapisać się na studia, należy zarejestrować się na portalu rekrutacyjnym i złożyć komplet wymaganych dokumentów. W przypadku gdy jest więcej chętnych niż miejsc, brana jest pod uwagę kolejność zgłoszeń. @X @Rena W obecnej rekrutacji na studia stacjonarne rekrutujemy tylko na psychologię. Na studia niestacjonarne można aplikować na każdy kierunek. Pozdrawiamy :)
Julia
Jak wyglada rekrutacja do szkoły? Słyszałam, że liczą się kolejność zgłoszeń ale czy serio to tak wygląda, że “kto pierwszy ten lepszy”?
04.01.2022
03.01.2022
Rena
Witam! Czy od marca 2022 r. wystartuje stacjonarna filologia włoska I stopnia?
X
Czy wystartuje filologia szwedzka I stopień od marca?
29.12.2021
23.12.2021
Dominika
Hej! Jak oceniacie psychologie edukacyjną? Chce ją połączyć z pedagogiką wczesnoszkolną którą studiuje. Jest trudna, jak wykladowcy?
Weronika
@Daria, wielkie dzięki za odpowiedz! :)
28.11.2021
26.11.2021
Daria
@Weronika, zwykle był to do wyboru: angielski, niemiecki, włoski, szwedzki, francuski :)
Weronika
Cześć! Pytanko :) jeśli chodzi o filologię hiszpańską i przedmiot "język obcy nowożytni" - jakich dodatkowych języków można się uczyć na tym kierunku? Z góry dziękuje za odpowiedź:)
22.11.2021
17.10.2021
lemciak
Jak oceniacie marketing w Ateneum? W przyszłości chcę założyć własną firmę, czy ta wiedza mi wystarczy? Czy w ogóle wybrać kierunek zarządzania? Może mi coś podpowiecie? Pozdrawiam :))
danka
Dziękuję za pomoc w zapisaniu się na studia. Mimo tego, ze było juz po czasie to i tak uzyskałam pomoc ze wszystkim i mogłam się bez problemu dopisac.
12.10.2021
12.10.2021
Ateneum
@El Christo, można się jeszcze dopisać. Zapraszamy, saludos! :)
EL Christo
Wracając - bo nie można edytować postów - interesuje mnie głównie filologia hiszpańska w trybie zaocznym. Czy istnieje ewentualnie możliwość zapisania się w marcu i jak to wtedy wygląda? Jesteśmy podzieleni na grupy? Bo studenci od października będą mieli już jakąś wiedzę a "marcowi" będą daleko w tyle.
11.10.2021
11.10.2021
EL Christo
Czy ktoś wie czy rekrutują jeszcze na filologię hiszpańską? Z chęcią bym się wybrał choć nie wiem czy nie będę miał za dużych zaległości bo już 11 października?!
Ateneum
@student - Trzeba mieć identyfikator, można go wyrobić w Dziekanacie (mając już nadany nr albumu).
06.10.2021
03.10.2021
student
Wiecie czy w dniu zajęć można tam wjechać samochodem na parking ?
Pati
Ja się właśnie zapisałam, studia niestacjonarne. Czy będzie podział na grupę podstawową i zaawansowaną?
30.09.2021
30.09.2021
Plan
Kiedy będzie plan dla 1 roku niestacjonarnych ?
Anna
Wybiera się ktoś na filologie hiszpańska od podstaw?
30.09.2021
21.09.2021
Paulina
Czy ktoś z Suwałk wybiera się na studia niestacjonarne ?
Natalia
Czy ktoś z okolic Sztumu/Grudziądza/Kwidzyna wybiera sie na filologie angielską - translatoryczna- nowoczesne technologie w tłumaczeniach
16.09.2021
13.09.2021
Aasvenska
Czy ktoś wybiera się na filologię szwedzką niestacjonarnie ?
Michał
Gosia, a ja się totalnie nie zgadzam, czuje jakbym studiował na innej uczelni. Na specjalnościach nauczycielskich jest więcej psychologii i pedagogiki bo tak musi być - te psychologie i pedagogiki są wymagane w programie żeby zostać nauczycielem. Zajęcia online czasem są monotonne to fakt ale na szczęście w dziekanacie się dowiedziałem, że od tego roku wracamy do normalnych zajęć! Mam znajomych z innych uczelni i w Ateneum w porownaniu do wiekszych i np publicznych szkół jest w porządku. Ja tam moge spokojnie polecic te uczelnie kazdemu!
08.09.2021
07.09.2021
gosia
Niestety, nie oceniam dobrze Ateneum Szkoły Wyższej w Gdańsku i żałuję swojego wyboru. Jest kilku bardzo dobrych wykładowców, ale niewielu i Ci mają bardzo okrojone godziny, ze szkodą dla jakości kształcenia. Przedmioty ważne kończą się po kilku wykładach / ćwiczeniach. Za to dominują przedmioty z psychologii, jest ich nieproporcjonalnie dużo w stosunku do przedmiotów kierunkowych! Doświadczyłam też wykładów czytanych monotonnie przy wyłączonej kamerce - po pierwsze trudno było wytrzymać kilka godzin patrzenia w martwy ekran, a poza tym po zaliczeniu przedmiotów nawet nie mam pojęcia, jak wyglądają Ci wykładowcy! Kolejna rzecz: zajęcia nie są rozplanowane systematycznie, jednego dnia jest kilka wykładów z danego przedmiotu, innego kumulują się ćwiczenia - bardzo ciężko wytrzymać taką monotonię przy dziesięciogodzinnym dniu zajęć oraz trudno systematycznie się uczyć. W dodatku chaos informacyjny, a raczej brak komunikacji ze studentami. Zmiany w planach, jak i same plany pojawiają się w najróżniejszych porach, zazwyczaj w ostatnim dniu, co dla studentów zaocznych jest uciążliwe, choćby ze względu na pracę. Były też zajęcia odwoływane, o czym studenci nie wiedzieli i tkwili przed komputerami 30 min. w oczekiwaniu na wykład. Należy nieustannie śledzić stronę uczelni, uczelnia nie informuje studentów o wprowadzanych zmianach, np. poprzez e mail. Na dłuższą metę jest to uciążliwe.
Na szczęście koniec
Uciekajcie od tej uczelni jak najdalej ! Tyle powiem
06.09.2021
03.09.2021
Dominika
Hej, czy ktoś z was wybiera się w tym roku na psychologię?
Robert
Ja dziś byłem i właśnie złożyłem papiery na dziennikarstwo zaocznie. Nawet mnie oprowadzili po studiu radiowo-tv gdzie podobno będziemy mieć zajęcia warsztatowe.
02.09.2021
31.08.2021
Małgosia
Wybiera się ktoś może na dziennikarstwo stacjonarne lub niestacjonarne? Albo ktoś chciałby się wypowiedzieć na temat kierunku?
mimi
Czy ktoś, tak jak ja, wybiera się na filologię włoską, licencjat, niestacjonarne? :)
30.08.2021
13.08.2021
Mati
Ktoś wybiera się na zarządzanie? Zapisałem się ostatnio, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Lokalizacja też bardzo mi odpowiada, skmką 10 min i jestem, wszędzie blisko.
Ateneum
@Aaa aby zagwarantować sobie miejsce należy złożyć komplet dokumentów i zarejestrować się w naszym systemie e-rekrutacji.
09.08.2021
08.08.2021
Aaa
Kiedy bedzie wszystko jasne czy sie dostalismy?
Ateneum
Kandydat - prosimy o zapoznanie się z dokładnym opisem studiów na naszej stronie oraz stronie Sopockiej Szkoły Wyższej, znajdzie tam Pan informacje między innymi o przedmiotach biznesowych prowadzonych w języku angielskim i rozkładzie godzinowym w toku studiów.
30.07.2021
27.07.2021
Kandydat
Czy na kierunku Business and Languages wszystkie zajęcia prowadzone są w języku angielskim?
Wiktoria
Dzień dobry, czy był ktoś/jest na germanistyce lub innej filologii na 2 stopniu bez studiowani wcześniej filologii? Znam język na wymaganym poziomie, ale nie miałam zajęć z literatury czy historii :( Nie wiem czy to nie będzie przeszkoda na rozmowie kwalifikacyjnej.
27.07.2021
14.07.2021
Ateneum
abc - to zależy od kierunku. Niektóre cieszą się ogromnym zainteresowaniem i warto dopełnić wszystkich formalności jak najszybciej. Jeśli chce Pan/Pani uzyskać konkretną odpowiedź prosimy napisać maila na adres: rekrutacja@ateneum.edu.pl stuuu- skan świadectwa można załączyć na portalu rekrutacyjnym Luiza - na ten moment przewidujemy system hybrydowy. Zajęcia praktycznie stacjonarnie, wykłady w formie online.
Luiza
Czy rok akademicki 2021/2022 też będzie prowadzony online? Jest to wspaniała opcja dla osób z daleka.
10.07.2021
09.07.2021
stuuu
Czy trzeba wysyłać świadectwo maturalne czy tylko w tym systemie rekrutacji mozna podać ?
abc
Czy najpierw się wysyła dokumenty a potem się wpłaca pieniądze ?
09.07.2021
05.07.2021
Ateneum
Filologia ang - Funkcja pobierania umów powinna działać już jutro, pracujemy nad tym, przepraszamy za utrudnienia. www- Prosimy o telefon lub maila z pytaniem o konkretny kierunek, wtedy udzielimy odpowiedzi. Pozdrawiamy :)
www
Ile trzeba zapłacić opłatę jeżeli wybrałem system semestralny ?
04.07.2021
04.07.2021
Filologia ang
Jest problem z rekrutacją online - linkiem do umowy (studia I stopnia). Wyskakuje błąd/awaria systemu... Proszę o pomoc.
Ateneum
Prosimy napisać na naszego maila: rekrutacja@ateneum.edu.pl, udzielimy informacji związanej z egzaminem.
28.06.2021
28.06.2021
Ateneum
@english Jeśli zapisał się Pan na portalu rekrutacyjnym, w zakładce "moje dokumenty" wyświetli się co należy wypełnić i w jaki sposób nam to dostarczyć. Możliwości związane z umową pojawią się w najbliższym czasie, prosimy o jeszcze trochę cierpliwości. Dziękujemy i pozdrawiamy :)
Marta
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna z germanistyki, aby się dostać? Proszę o odp.
26.06.2021
26.06.2021
Germany
Interesuje mnie germanistyka.Studia zaoczne. Jaka jest atmosfera na tych studiach?Jestem po fil.pol. Ciekawe jak to się bd.miało do rekrutacji.Dodam, że mam certyfikaty z j.niem.
english
Zapisałem się. Kiedy będzie można składać komplet dokumentów, bo jestem niecierpliwy pozdrawiam ;)
25.06.2021
09.06.2021
Ateneum
odpowiedź dla może przyszły student z dnia 06.06.2021
Dzień dobry, prosimy o kontakt pod rekrutacja@ateneum.edu.pl sprawdzimy co się stało, że nie dostał Pan odpowiedzi.
może przyszły student
Wysłałem ankietę 2 razy do rekrutacji. Pisało że w ciągu 24h się odezwą. Nikt się nie odzywa :/
06.06.2021
01.06.2021
Studentka
@Mem Studiuję filologię hiszpańską ale na każdej wygląda to podobnie. Drugi język jest obowiązkowy, a zjazdy są zwykle co 2 tygodnie w soboty i niedziele. Ubiegły rok zajęcia były prowadzone tylko w trybie online.
Mem
Jest ktoś kto studiuje zaocznie filologie angielska i mogłby powiedzieć czy drugi jezyk jest obowiazkowy na tlumaczeniach+ jak wygladaja zjazdy na zaocznych studiach?
01.06.2021
31.05.2021
Reni
Ateneum - najlepszy wybór!
Szwedzki
Czy ktoś też wybiera się/zaczyna filologie szwedzką od października ?
30.05.2021
26.05.2021
opp
Do Ann, która pisze, że filologia angielska to męczarnia i walka z krwiożerczymi wykładowcami - oprawcami. - Twoja opinia jest absurdalna. Żeby tutaj nie umieć się porozumieć z kadrą na filologii angielskiej, to naprawdę trzeba być dziwnym człowiekiem. Ja jako student czuję się z wieloma wykładowcami tak swobodnie jak niemalże z kolegami. Nigdy na żadnego anglistę z Ateneum bym nie narzekał, chociaż nauka niektórych przedmiotów nie była najciekawszą przygodą żywota mego. Oni są po prostu najlepsi. Np. twórcy koła Textually - przecież to dream-team nauczycielski. Aż żal, że mi się już kończą te studia.
Jarek
Ja studiowałem dziennikarstwo przez 3 lata a potem zacząłem mgr na innej uczelni i po 1 semestrze wróciłem do Ateneum bo tu naprawdę Rektorowi Tłokińskiemu zależy na każdym jednym studencie. Z każdym wykładowcą można się dogadać, oczywiście wzajemny szacunek to podstawa. Studia są nastawione na praktykę - w 3 lata naprawdę można było złapać warsztat dziennikarski, zresztą już na 3 roku część z mojej grupy zaczęła pracę w redakcjach.
18.05.2021
18.05.2021
Ateneum
odpowiedź dla Ann z dnia 14.05.2021
Szanowna Pani, zapraszamy do kontaktu z Panią Dziekan, zapewniam że wspólnie rozwiążemy każdy problem i zdecydowanie szybciej pomożemy poprzez kontakt z władzami Uczelni, którym zależy aby każdy student czuł się w Ateneum jak najlepiej. Proszę o jak najszybszy kontakt.
W
Studiowałam filologię hiszpańską i jestem bardzo zadowolona. Większość zajęć prowadzona jest z native speakerami, a poziom nauczania jest naprawdę wysoki. Miałam z tą uczelnią same miłe doświadczenia i polecam wszystkim, którzy się wahają.
17.05.2021
14.05.2021
Ann
Kierunek filologia angielska to męczarnia i walka z zakompleksionymi wykładowcami. Poziom nauczania bardzo słaby, za to znęcanie się na studentach z czym dziekan nic nie robi. Organizacja okropna,panuje samowolka gdzie wykładowca pisze,że za 2 dni cala grupa studentów ma byc na rozmowie poza godzinami zajęć bo w innym wypadku nie zaliczy przedmiotu. Nie wspominając o usunieciu studentów z listy studentów ponieważ wykładowca zapomial wpisać ocen z zaliczenia. Brak szacunku do drugiego człowieka gdzie na innaguracji tak pięknie o tym mówiono.
Nikola
Rozpoczynam również filologię szwedzką od października. Dziś dzwoniłam: studia I stopnia są od podstaw, studia II stopnia od B2/C1.
06.05.2021
16.04.2021
Łucja
Hej! Jestem zainteresowana zarządzeniem w sporcie stacjonarnie. Czy ktoś może coś powiedzieć o tym kierunku? Polecacie?
Sweden
Witam, szukam kogos kto odpowiedzialby mi na moje pytanie zwiazane ze skandynawistyka. Pozdrawiam
01.04.2021
15.03.2021
XXX
Zapisałam się na filologię angielską od marca. Nie przypuszczałam, że rekrutacja sama w sobie może być taka przyjemnością. Pozdrawiam zespół Rekrutacji... macie cierpliwość :)) dziękuję !
Izabela
Could you please let me know, when recruitment process starts for English Philology (year 2021/2022)? Thank you
02.03.2021
17.02.2021
Zadowolony Student
Serdecznie polecam uczelnie Ateneum. Mila atmosfera i bardzo sympatyczni wykladowcy. Chyba jedna z normalniejszych uczelni w Polsce. Mieszkam za granica i bylem sceptycznie nastawiony do studiowania w Polsce, bo juz kiedys mialem z polskimi uczelniami do czynienia, ale Ateneum jest wyjatkiem. Wspominam o niej czesto moim znajomym, zeby zachecic ich do studiowania. Bedziesz zadowolony!
Claudia123
Chciałabym spytać jak wyglada filologia hiszpańska, na studiach I stopnia. Czy faktycznie nauka jest od podstaw? Znam hiszpański w małym stopniu, bardzo podstawowy a chciałabym się wybrać na ten kierunek.
09.02.2021
31.01.2021
Ewelina
Witam, czy ktoś mógłby powiedzieć jak wyglądają zajęcia online na studiach zaocznych i jak długo trwają, jestem zainteresowana pedagigika edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna?
Ateneum-Szkoła Wyższa
odpowiedź dla Karolina z dnia 28.10.2020
Od strony Uczelni możemy zapewnić, że wszystkie zajęcia odbywają się na żywo z użyciem kamer i mikrofonów na platformie Zoom. Interesuje nas wysoka jakość studiów i przekazywanej wiedzy, na kierunkach pedagogicznych nie zajmujemy się polityką a pedagogiką
02.11.2020
28.10.2020
Karolina
Witam, Czy ktoś studiuje może na Ateneum PEDAGOGIKĘ PRZEDSZKOLNĄ I WCZESNOSZKOLNĄ? Chciałabym zacząć i się zastanawiam czy warto. Jak oceniacie kadrę wykładającą? Czy zajęcie podczas pandemii to wykłady na żywo, czy tylko jakieś prezentacje i materiały do nauki własnej? Czy uczelnia jest apolityczna? Czy polecacie ten kierunek> Serdecznie dziękuje za wszelkie odpowiedzi :)
student
Ogólnie spoko, przedłużony nabór, więc jeszcze szansa, żeby złożyć dokumenty.
11.10.2020
28.09.2020
Margot
Jrsteśmy zaintetesowane jednym z kierunków w ATENEUM. Czy można prosić o wykaz realizowanych przedmiotów na kierunku dziennikarstwo (I stopnia)? Czy na tym kierunku odbywa się nauka języków obcych? Z góry dziękuję za info.
M.
Czy ktoś może wypowiedzieć się o studiach podyplomowych Skandynawistyka na tej uczelni? Interesuje mnie czy rzeczywiście jest wybór języka szwedzki/norweski, czy może jednak jest on narzucony. Jaki poziom, jak wyglądają zajęcia czy trzeba pisać pracę dyplomową. Pozdrawiam
09.08.2020
25.07.2020
Wera
Hejka wybiera się ktoś w tym roku na filologię włoską zaocznie??
Studentka
Świetna uczelnia, z pewnością wybiorę się na dalsze studia na tej uczelni. Zawsze można liczyć na pomoc pracowników czy wykladowców. Kończąc studia wyszłam z głową pełną wiedzy i na pewno polecę każdemu.
22.07.2020
21.07.2020
Logopedia podyplomowe
Hej, chciałam się dowiedzieć jaki jest poziom nauczania na studiach podyplomowych logopedia? Jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna? Jacy są wykładowcy i ogółem uczelnia. Dziękuje za odpowiedz :)
la kukaracza
Nauczyciele z filologii angielskiej są spoko. Kadra stosunkowo młoda i ze zdrowym podejściem. Nikt Cię tutaj nie zabije.
17.07.2020
16.07.2020
Kaska
A jak na lektoracie z ang? Macie jakies opinie, wrażenia?
frycek
Fajnie jest na lektoracie włoskim z panem Corso.
08.07.2020
07.07.2020
Kaska
Hej, borykam sie z wyborem lektoratu, napiszcie prosze co wybrac, jakie macie odczucia
Zadowolona
Super uczelnia. Pedagogika /resocjalizacja/ na bardzo wysokim poziomie. Uczelnia przychylną studentowi. Ja jestem mega zadowolona.
23.06.2020
14.06.2020
student
Dopuszcza się przeprowadzenie egzaminów i zaticzeń z oceną w trybie sesji egzaminacyjnej przed rozpoćzęciem sesji, jednakze dopiero po uprzednim zakończeniu cyklu zajęc dydaktycznych danego przedmiotu. czyli po ostatnich zajęciach, a nie w trakcie.
Nick
,,Egzaminator może również – W POROZUMIENIU ZE STUDENTAMI– przeprowadzić egzamin przed rozpoczęciem sesji egzaminacyjnej, pod warunkiem, że odbyły się wszystkie zajęcia z przedmiotu objętego egzaminem" Kwestia, czy było porozumienie, czy narzucony termin. Płaci się czesne za zajęcia, które się nie odbywają, bo odbywa się egzamin.
13.06.2020
13.06.2020
student
Ograbiają z prawa do zdawania egzaminu w sesji, egzaminy są na ostatnich zajęciach i nie jest to termin zerowy. Sesja egzaminacyjna to jest już sesja poprawkowa,
Moon
Czy tylko ja mam wrażenie, że większość wykładowców to segment LGBT?
09.05.2020
26.04.2020
Piotr
Witam, planuję studia na kierunku zarządzanie w sporcie. Czy mógłby ktoś napisać jak mniej więcej wyglądają?
Nina
Małe pytanko do studentów dziennikarstwa i komunikacji społecznej. Może mi ktoś podpowiedzieć, jakie przedmioty pisane na maturze, brane są pod uwagę przy rekrutacji? :D
21.04.2020
23.03.2020
Ateneum-Szkoła Wyższa
odpowiedź dla Student z dnia 22.03.2020
Materiały od wykładowców publikujemy na bieżąco, jak tylko je otrzymujemy. Na naszej stronie pojawiły się instrukcje dotyczące uczestnictwa w zajęciach online. Zachęcamy do regularnego odwiedzania naszej strony :)
Ateneum-Szkoła Wyższa
odpowiedź dla Zawiedziony z dnia 22.03.2020
Materiały są udostępniane na bieżąco, zachęcamy do odświeżania strony, na której są one publikowane :)
23.03.2020
22.03.2020
Zawiedziony
Wszytskie inne uczelnie są juz zorganizowane i wykłady są juz rozpoczęte a tu nawet nie mozna oczekiwać udostępnienia materiałów.
Student
W okresie trudnym i wolnym od zajęć uczelnia jest w ogóle nieprzygotowana. Materiały od wykładowców to jedynie prezentacje, gdzie na innych uczelniach zajęciach odbywają sie w formie wykładów na żywo online. Uczelnia opłaty nadal oczywiście będzie pobierać po prostu za nic.
22.03.2020
09.03.2020
student
Na każdym roku inny wykładowca tego samego przedmiotu, brak korelacji, chaos i stress.
Filologia germańska
Witam, Myśle o rozpoczęciu studiów licencjackich zaocznie filologia germanska ? Jakie są wasze opornie na temat organizacji nauki, uczenia się i wykładowców ? I czy faktycznie jest realizowana od podstaw ? Dziękuje za odpowiedz :)
08.03.2020
26.02.2020
Studentka
Uczelnia pod względem organizacji jest na bardzo niskim poziomie. Jedyny dział kształcenia który odpowiada za tworzenie planu bo ma problem aby go utworzyć. Dodawanie planu na jeden tydzien czy dodawanie go na ostatnią chwilę jest po prostu żartem. Zmiana zajęć i przeniesienie ich dzień przed. Tragedia. Niestety na tej uczelni nie jest brane w ogóle pod uwagę to ze studenci pracują i mają zycie poza szkołą, a niestety uczelnia bardzo to utrudnia. Poziom organizacji 0.
Ateneum-Szkoła Wyższa
odpowiedź dla Me z dnia 20.02.2020
Szanowny autorze komentarza, nie możemy zgodzić się z opisem sytuacji. Domyślamy się, że chodzi o kierunek Dziennikarstwo i komunikacja społeczna - na którym to studiują studenci, rozchwytywani przez pracodawców z obszaru mediów, reklamy i PR. To właśnie dzięki doświadczeniu zdobytemu m. in. na zajęciach praktycznych w naszym Radiu Ateneum oraz na przedmiotach zawodowych z zakresu dziennikarstwa. Problemy opisywane przez autora komentarza, zazwyczaj dotyczą tylko osób, które nie uczęszczają w obowiązkowych zajęciach i z tego tytułu nie są w stanie uzyskać pozytywnego zaliczenia semestru. Co do kadry nauczającej w Ateneum-Szkole Wyższej w Gdańsku to obok praktyków zajęcia prowadzą osoby z tytułami i stopniami naukowymi. Wydaje się, że autor komentarza nie chodząc na zajęcia tego nie zauważył. Pozdrawiamy serdecznie
21.02.2020
20.02.2020
Me
Ta uczelnia to jest dramat bynajmniej nie-Szekspirowski. Próbują doścignąć UG, ale im się nie udaje. Pewien doktor systematycznie powtarza, że radio Ateneum powstało wcześniej niż radio UG, dlatego pierwsza z uczelni jest lepsza, jakby kogokolwiek to w ogóle interesowało. Niby się płaci, więc się wymaga, a warunek na pierwszym semestrze można wziąć jeden, czyli łącznie dwa na pierwszym roku. Niektórzy doktorzy, bo wykładowcy o wyższych stopniach tam raczej nie występują, są w porządku i mają wiedzę, którą z chęcią się dzielą. Inni z kolei nie przychodzą na egzamin, który sami prowadzą i nie dają znaku życia, po to tylko, aby za tydzień pojawić się i udawać, że wszystko w porządku. W dziekanacie pracuje kobieta tak opryskliwa, jak można sobie tylko wyobrazić. Nigdy nie miewa dobrego humoru. Nie da się z nią porozumieć. Całe szczęście reszta pracowników dziekanatu służy pomocą. Serdecznie nie polecam tej uczelni.
Student
Niestety, uczelni nie da łączyć się z pracą. Plan zajęć dodawany dzień przed zajęciami i to w dodatku na jeden tydzień. Wieczna dezorganizacja działu kształcenia.
15.02.2020
13.12.2019
Kat
Poziom niezbyt wysoki, ale to już zależy od studentów. Raczej każdy jest w stanie to ukończyć. Gdyby wykładowcy trochę przycisnęli, to połowa by odpadła na pierwszym roku, a pamiętajmy, że prywatna szkoła jest swego rodzaju przedsiębiorstwem i kieruje się m.in. rachunkiem ekonomicznym. 3/4 kadry to albo LGBT, albo Platforma - nie przepadam. Atmosfera w szkole przeważnie miła. Znakomite położenie w ścisłym centrum, 4 minuty pieszo od dworca. Dziekanat ma wiecznie problem z planem zajęć. Problem niespotykany w innych szkołach. W stołówce totalny bajzel. 20 osób zamawia jedzenie w tym samym momencie i koleś nie ogarnia zamieszania. Czesne relatywnie niskie. Można spróbować. Mnie ogólnie pasuje, choć mam parę zastrzeżeń.
chaber
Witam, planuję studia na kierunku zarządzanie w sporcie. Czy mógłby ktoś napisać jak mniej więcej wyglądają?
22.11.2019
03.10.2019
Tomek
odpowiedź dla Chucky z dnia 03.10.2019
Dziekanat wysłał maile z informacjami dla studentów filologii w tym tygodniu, w przyszłym wysyła dla wszystkich studentów pedagogiki i dziennikarstwa studiów niestacjonarnych.
Chucky
Witam, czy wiecie kiedy można się spodziewać informacji czy utworzono kierunek/zostało się przyjętym na studia zaoczne?
03.10.2019
26.09.2019
Paulina
licencjackie pierwszego stopnia
N
Paulina, filologia hiszpańska licencjackie czy magisterskie?
26.09.2019
26.09.2019
Paulina
Hej, czy zdecydował się ktoś na filologię hiszpańską niestacjonarnie?? Prosiłabym o odpowiedź
Leirey
Cześć! Jeżeli czytają to jacyś studenci filologicznych studiów stacjonarnych, to bardzo bym prosiła mniej więcej o zakres godzinowy zajęć, bo się zastanawiam czy zapisać się na fil. szwedzką dziennie czy zaocznie. Sama się utrzymuje więc nie wiem czy dam radę na dziennych
25.09.2019
18.09.2019
Ania
Kto się wybiera na filologię włoską niestacjonarnie?
Karola
Hej, może mi ktoś opowiedzieć coś wiecej jak wygladaja studia zaoczne na zarzadzaniu w Ateneum? Polecacie czy nie? Jak czesto sa zjazdy?
24.08.2019
21.08.2019
KATARZYNA
MINA ja rozważam pójście na filologię włoską niestacjonarnie. Wie ktoś może czy rozpoczynając studia 1 stopnia jest to nauka od podstaw?
Becia
Witam :) Chciałabym dowiedzieć się czegoś o filologii angielskiej niestacjonarnej. A mianowicie, czy osoba pracująca na pełen etat i posługująca się angielskim na poziomie B1 poradzi sobie na tym kierunku w Ateneum?
16.08.2019
15.08.2019
Ania
Tomek, dziękuję za pomoc
Tomek
odpowiedź dla Ania z dnia 10.08.2019
Zjazdy na studiach niestacjonarnych w Ateneum odbywają się od 9.00 a kończą najpóźniej o 19.30
14.08.2019
10.08.2019
Ania
Część wszystkim! Czy ktoś wie w jakich godzinach odbywają się zjazdy filologii hiszpańskiej s2 niestacjonarnie? Będę wdzięczna za każdą informację :)
Asia
Jakieś opinie o studiach podyplomowych z UX? Każda opinia będzie cenna
19.07.2019
14.07.2019
Olka
Czy ktoś wybiera się na filologie hiszpańską- stacjonarnie 2019/2020
Mina
Czy jest ktoś chętny na filologię włoską niestacjonarne 2019/2020? Proszę, piszcie!
14.06.2019
07.06.2019
Dysia
Poinformowany- na oficjalnej stronie internetowej nie ma takich informacji. Normalnie występuje ten kierunek na studiach pierwszego stopnia. Czy strona jest nieaktualna?
Tomek
Filologia szwedzka w Ateneum - jeśli chodzi o poziom jest dość wysoki, wykładowcy są wymagający ale sprawiedliwi. Ilość szwedzkiego na studiach dziennych to około 200 godzin w semestrze. W tygodniu zajęcia są w około 4 dni, w sumie około 20-25 godzin w tygodniu. Atmosfera - wszystko zależy od ludzi w grupie :) Klimat w Ateneum jako uczelni jest naprawdę pozytywny i pro-studencki - ale o tym się trzeba przekonać na miejscu :)
05.06.2019
05.06.2019
Poinformowany
Dysia - od tego roku akademickiego pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna jest tylko magisterska 5 letnia wiesz o tym ?
Bartas
Czy ktoś posiada jakiekolwiek informacje na temat filologii szwedzkiej w Ateneum? Ilość zajęć godzinowo, poziom, atmosfera?
05.06.2019
29.05.2019
Dysia
Cześć, wybieram się w przyszłym roku na pedagogikę a dokładniej na edukację wczesnoszkolną i przedszkolną z logopedią. Macie jakieś opinie, rady? Czy p tym kierunku mogłabym startować na logopedię na magisterkę? z góry dziękuję :)
filologia
1. Jak oceniacie filologię hiszpańską na II stopniu? 2. Czy jest dużo godzin praktycznej nauki i tłumaczeń? 3. Z tego co widziałam, trzeba zrobić 240h praktyk... Czy te praktyki rzeczywiście muszą mieć coś wspólnego z hiszpańskim? Jeśli będę studiować zaocznie i pracować z innymi językami, to przecież ich nie zrobię :/
16.04.2019
16.04.2019
werka
planuję studia na kierunku Dziennikarstwo i komunikacja społeczna, rozważam także Ateneum. Dobry pomysł? Możecie napisać, jak oceniacie te studia? Czy warto?
zarzadzanie
czy ktos moze sie wypiwiedziec na temat zarzadania bede bardzi wdzieczna
02.04.2019
14.03.2019
Aldona
wdż - zajecia prowadzą same emerytki oczywiscie wszystko musi byc po katolicku. Nie mozna wypowiedziec wlasne zdanie na zajecoach. Promotorla omg ! Emerytka z fuzymi ambicjami. Praca badawcza 40 pozycji ludzie toc to podyplomowka nie praca mgr. W dodatku kontakt z nią kest fatalny. Nie odsyla poprawionych rozdzialpw kaze pezyjsc patrzec na jej komputer i notowac ... w zyciu nie spotkalam sie z takim kosmosem
anna
ja mam zupełnie odmienny osąd, jestem zadowolona i mogę się wypowiadać tylko pozytywnie
14.03.2019
14.03.2019
Sluchaczka wdzwr
Nie polecam. Praca dyplomowa gorzej od magisterki. Nigdy w zyciu takiego czegos nie przezylam. Dramat. Oczekiwania promotor nie z tej ziemi.
podyplomowe
Planuję w Ateneum podyplomówkę WDŻiR. Mam tutaj najbliżej, ale słyszałam różne opinie, nie zawsze dobre, jeśli chodzi o promotora pracy dyplomowej. Czy możecie się wypowiedzieć na ten temat?
11.03.2019
26.02.2019
Sarik
Bardzo polecam tę szkołę. Wykładowcy głównie z UG, posiadają wielką wiedzę i super podejście do studenta :) Co prawda wymagają dużo, ale jeśli chcemy się czegoś nauczyć to chyba oczywiste, że jest to plus
Natina
Hej, chciałabym iść na germanistykę właśnie do tej uczelni. Słyszałam, że nie trzeba zdawać niemieckiego na maturze, bo jest to germanistyka od podstaw. Ciężko jakoś mi uwierzyć, że bez matury z niemca mnie tam przyjmą. Proszę o odpowiedź kogoś z tego kierunku jak to rzeczywiście wygląda :)
07.02.2019
28.09.2018
wika
Hej czy ktoś idzie na dziennikarstwo niestacjonarne teraz od października? Z chęcią bym kogoś poznała z mojego kierunku
Pelaa
/przeps/ Możesz pracować na cały etat i zdążysz się wykuć , albo ściągnąć co u niektórych. Jeżeli chodzi o wykładowców to można się dogadać , hmm, zawsze doradzą co zrobić żeby poprawić się z danego przedmiotu .
08.08.2018
01.08.2018
przeps
Cześć. Chciałbym się dowiedzieć coś o filologii angielskiej w ateneum w Gdańsku? Jak dużo jest nauki i jakie podejście mają wykładowcy
viki
Hej. Zrozumiałam że idąc na f. hiszpańską bez znajomości języka nie mam za dużych szans??
25.07.2018
18.07.2018
era
A ja właśnie bardzo cenię sobie Fernando i Susanę, dzięki nim zmieniłam zdanie o uczelni.
Leon
Ja również nie polecam, zajecia z Fernadno kpina po wsze czasy. Nic wartosciowego, tylko jakies filmiki z Youtube puszczane... rzenada, płaci się mnóstwo kasy za lanie wody na zajęciach
05.07.2018
05.07.2018
Victoria
Ja byłam studentką filologii hiszpańskiej, ogolnie nie polecam, znecanie i upokarzenie słuchaczy na zajeciach to jest powszechnosc u P. Susany. Wiele dobrych studentów przez z nią się zniecheca do uczestniczenia u niej na zajeciach. Juz nie wspomnę o Pani M .z metodyki.
Pelaa
.....ale polecam...:))))
18.06.2018
18.06.2018
Pelaa
Wybierając się do tej szkoły(na filologię) trzeba być jednak na tym poz.b2. Jak większość z grupy ogrania no nie wiem gramatykę czy coś innego to Prof. jedzie dalej z tematem...albo każe zrobić w domu . No i na stacjonarnych jest więcej do ucznia niż na zaocznych .
deron
A p. A odnosi się do studentów bez szacunku.
11.03.2018
22.02.2018
kik
Moja opinia: Ateneum - uczelnia nieprzyjazna niepełnosprawnym.
Monika
Witam wszystkich,chciałabym się Was zapytać o kierunek dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Jak oceniacie ten kierunek? Czy wykładowcy są w porządku? Czy trzeba przyjść już z jakimis podstawami i wiedzą o dziennikarstwie. Widziałam że jest tam taki przedmiot jak ekonomia,czy jest dużo tego? Proszę o odpowiedź :) u
19.02.2018
29.01.2018
jolo
jak Ateneum wypada na tle innych szkół prywatnych w Gdańsku??? Mam na myśli studia humanistyczne czy społeczne, bo nie lubię przedmiotów ścisłych. Macie jakieś rozeznanie w innych szkołach??
Andre
Czy wykłady na dziennym są obowiązkowe ?
10.01.2018
10.01.2018
esyzy
Jeśli ktoś myśli,ze pójdzie na jakąkolwiek filologie bez znajomosci chociażby podstaw tego języka to jest w błędzie. Filologia jaka by nie była to nie kurs językowy moi drodzy! Jeśli ktos w danym języku jest na poziomie B1/B2 to w miarę sobie poradzi w Ateneum. Ja ze swojej strony mogę polecić filologię germańską. Świetny kontakt z wykładowcami i ogólnie z uczelnią. Daje tej uczelni mocne 5+!
z.
Ja byłam na filologii włoskiej - pisanie, że jest od zera to jedna wielka pomyłka. Trzeba tam przyjść ze znajomością języka. Dodatkowo uczelnia pozbyła się świetnego wykładowcy. Nie polecam,
15.11.2017
10.10.2017
l.l
@mujer nie ma rozmowy kwalifikacyjnej,to kierunek od podstaw
Mujer
Jak wygląda rozmowa wstępną na stopień II filologii hiszpańskiej????
07.10.2017
04.10.2017
SJ
Najlepiej spędzone trzy lata na studiach dziennych w Ateneum na filologii angielskiej! Świetna uczelnia, super podejście do studenta, a dziekanat to mega pomocni i mili ludzie, którzy z chęcią rozwiązują wszystkie problemy :) Sam kierunek bardzo praktyczny, minimalna ilość wykładów i maksimum ćwiczeń pozwalających zasmakować i sprawdzić się w różnych dziedzinach dotyczących języka. Żal opuszczać uczelnię, dlatego nie pozostaje mi nic innego jak wybrać sie na magisterkę :) Ateneum - Szkoła Wyższa polecam i chwalę, oby tak dalej!
Ola
Czy ktoś na pedagogikę II stopnia zaocznie się wybiera?
03.10.2017
29.09.2017
(:
moglby ktos podać linka do grupy fil. hiszp?
:)))
Grupy hiszpańskiego nie zauważyłam, przynajmniej nie tej od tego roku, bo starsze są. Dostaliście już plan?
28.09.2017
28.09.2017
Marta
Hej na fb jest grupa dziennikarstwo dzienne 2017 dołączać do grupy
Andre
Hallo idzie ktoś na dziennikarstwo dzienne ?
27.09.2017
27.09.2017
Evka
Ludzie grupy są już dawno na fb na fillologie angielską i inne też pozdrawiam
Klaudia
Klaudia88101@wp.pl ;)
26.09.2017
26.09.2017
Filo
Klaudia podaj maila ja idę na filologię
Klaudia
Hejka😃 Idzie ktoś może na filologie angielska dziennie ? 😊
26.09.2017
26.09.2017
:)))
Hejka. Czy ktoś z was idzie na filologię hiszpańską stacjonarnie? Ja już się zapisałam i jestem ciekawe ile osób idzie ;)
xxx
Cześć mam pytanie odnośnie studiów podyplomowych z języka hiszpańskiego jako kolejnego przedmiotu , myslicie że dam sobie radę umiejąc hiszpański na B2 zamiast C1? proszę o opinie może ktoś był...
25.09.2017
25.09.2017
Meg
Hej :D wybieram sie tam na dzienną filologie angielską i szukam innych osób z mojego kierunku jakby co zostawiam mail mag.mil.7@wp.pl
Emi
Camilla- ja też zapisalam się na dziennikarstwo :). Niżej masz mojego fb. Odezwij się! Zbieramy grupę na spotkanie zapoznawcze :)
25.09.2017
23.09.2017
zuzax
@Styl , weż do mnie napisz agataslowik-1997@wp.pl
Evka
Idzie ktoś na dziennikarstwo dzienne?
20.09.2017
19.09.2017
Ela
Uczelnia o wysokim poziomie nauczania. Ukończyłam studia magisterskie II stopnia i jestem bardzo zadowolona.
Syl
@zuzax ja wybieram się na filologię zaocznie na specjalizacje nauczycielska :)
14.09.2017
13.09.2017
Majk
Ja wybieram sie na filologie hiszpańską zaocznie, zobaczymy jak będzie ;)
zuzax
hey , wybiera się ktoś na filologie ang. I stopnia , zaocznie ?
07.09.2017
06.09.2017
Ola
Czy ktoś wybiera się na magisterkę z pedagogiki spec. diagnoza i terapia? :)
Mari
Hej wybieram się na filologię angielska dziennie, czy może mi ktoś powiedzieć jak dokładnie wyglądają te zajęcia w tygodniu, z góry dziękuje
05.09.2017
04.09.2017
karciaI
Idzie ktos moze na 1 rok filologii germanskiej zaocznej ?
Lila
Czy ktoś wie czy rozmowa wstępna na filologie angielska magisterkę zaoczne to formalność czy można jej nie przejść?
03.09.2017
30.08.2017
Agata
Hey , wybiera się ktoś na filologie angielską ?
Sara
@Tala ja sie wybieram na filologie hiszpańską dziennie;)
24.08.2017
23.08.2017
Mati
Nie dostałem się na skandynawistykę, wybrałem filologię szwedzką w Ateneum. Ktoś może idzie ? Wziełem zaoczne bo teraz muszę znaleźć pracę :)
Camilla
W końcu znalazłam czas i zapisałam się na dziennikarstwo - marketing medialny. Pierwsze wrażenia, super, nowoczesna szkoła, fajne studio, w rekrutacji profesjonalne podejście do kandydata. Albo przy poniedziałku trafiłam na dobry humor pań w dziekanacie albo jest tam naprawdę cool.
21.08.2017
17.08.2017
Sowa
Do Nat. siatki i programy studiów są ułożone na całe studia. To plany zajęć układają we wrześniu. Ja dziś złożyłem dokumenty i mogłem w Dziekanacie sobie wszystkie siatki obejrzeć. Pytałem czemu ich nie ma na stronie to podobno kwestia konkurencji. Ale wszelkie programy bez problemu można obejrzeć w Dziekanacie. Ja od 30.09 zaczynam Filologię szwedzką 😎 też od podstaw.
Nat.
D. czy możesz napisać jak mocne trzeba mieć podstawy, żeby sobie poradzić? Ja dosłownie mam zasób około 300 słów, znam i rozumiem rodzajniki, liczbę mnogą etc. Ale czasów już absolutnie nie. Czy to starczy aby nie zginąć? Chce zacząć studia zaoczne, ale jestem już osobą pracującą. Przedmioty z psychologii sobie odpuszczę, bo mam magistra z psychologii. Czy nie okaże, że niewiele zajęć mi zostanie? Na wszystkich uczelniach są wykazy ilości godzin już przy rekrutacji, tutaj ich nie ma. Kiedy zadzwoniłam do dziekanatu powiedziano mi, że siatki zajęć są układane przed rozpoczęciem roku. To rozumiem, ale chyba muszą mieć jakiś plan programowy, żeby wiedzieć z jakiego przedmiotu będzie ile godzin prawda? Trochę mnie to zniechęca. :/ Ma ktoś jakieś info. nt godzin z poprzednich lat?
14.08.2017
02.08.2017
Emi
Hey :) Odpowiadając na pytanie, ja idę na Dziennikarstwo zaocznie :-). Zapraszam: https://m.facebook.com/emila.kwiatek?ref=bookmarks piszcie towarzysze, zawsze warto się wcześniej zgadać :D
Tala
Hej, czy ktoś będzie studiować filologie hiszpańska dziennie? Lub studiuje i może mi odpowiedzieć na pare pytań:) ?
25.07.2017
20.07.2017
Lila
Cześć, zastanawiam się nad filologia angielska studia magisterskie zaoczne jaki jest poziom? Czy dużo przedmiotów jest w języku angielskim? Na jakim muszę być poziomie aby sobie poradzić? Czy jest już ustalony wstępny egzamin?
Dora
Hej:) Wybiera się ktoś na filologie hiszpańską zaocznie? :)
20.07.2017
17.07.2017
natka
Witajcie ja też wybieram się na filologie włoska zaocznie do Ateneum , dokumenty już złożone .Pierwsze wrażenie bardzo dobre .Jak widzę grupa się tworzy .Carax Alex ma nadzieje że zobaczymy się we wrześniu :)
Karamba
Ja złożyłem dziś papiery na dziennikarstwo, kurde jestem w szoku. Mają niezłe podejście do studenta - po złożeniu papierów zabrali mnie do studia dziennikarskiego w szkole, pokazali co i jak. Dobre pierwsze wrażenie. Ktoś się wybiera na dziennikarstwo do Ateneum w tym roku ?
11.07.2017
04.07.2017
Jaga
Polecam wszystkim filologię angielską. Rok temu sama zastanawiałam się nad uczelnią, nie znałam Ateneum. Dziś bardzo się cieszę , że tu trafiłam . Studia są wymagające, trzeba się uczyć, ale progress jest ogromny. Większość przedmiotów jest prowadzona w j. angielskim. Wykładowcy to profesjonalisci, bardzo zaangażowani . Pani Dziekan dziękuję za to , że nudne dzieła literatury angielskiej po Pani wykładach zaczęły mieć sens. DrTillak dziękuje za żmudną pracę nad naszą wymową, Dr Janczyło dziękujemy za gram.morf.synt( czy to możliwe , żeby człowiek był taki mądry? ) , Dr Ross , you are the best teacher . We understand Your history and culture now, dziękujemy 😀
Alex
Carax, cieszę się że ktoś się znalazł :) Czy wiadomo w ogóle czy w systemie zaocznym ten kierunek będzie utworzony? Swoją drogą utworzenie jakiejś grupy jeszcze przed październikiem byłoby dobrym pomysłem :)
21.06.2017
08.06.2017
Carax
Mam znajomą na filologii hiszpańskiej w Ateneum na licencjacie na specjalizacji nauczycielskiej i bardzo sobie chwali. Poziom rzeczywiście wysoki, dla niektórych aż za bardzo ale to chyba tylko plus. Na włoskiej jest podobnie, grupki koło 20 osób. Też się wybieram w tym roku do Ateneum wiec do zobaczenia Alex ! Ja idę na zaoczne.
Alex
Hej! Interesuje mnie filologia włoska 2017/2018. Czy są wśród Was osoby chętne studiować ten kierunek w systemie stacjonarnym lub zaocznym? Informacja okaże się pomocna przy składaniu dokumentów :)
16.05.2017
06.03.2017
D.
Jestem studentką filologii włoskiej zaocznej - bzdura, że jest od podstaw. Trzeba mieć już wiedzę, bo inaczej ie ma szans na poradzenie sobie. Ogromny minus za bardzo dużą ilość psychologii - ogólna, rozwojowa, społeczna. Takie przedmioty powinny być po wyborze specjalizacji nauczycielskiej.
olaf
tam nie nauczysz się hiszpańskiego ja znałem podstawy i dużo nie wyniosłem cały dzień w szkole, a jedne zajęcia po hiszpańsku reszta zajęć po polsku MASAKRA!!!!!!! Szkoda czasu i kasy !!!!
23.10.2016
28.09.2016
onnna
Hej :) wybiera jest u ktos kto wybiera sie na hiszpanski dziennie i chcialbysie wczesniej spotkac? :D
KAMA
Czy ktoś z Was idzie za chwilę (październik 2016') do Ateneum na kierunek pedagogika na studia I stopnia ?????
04.09.2016
19.08.2016
EŁK
Heej! To jakie są Wasze opinie na temat pedagogiki na tej uczelni warto zacząć studia ???
roma
dzwoniłam właśnie, nikt nie odebrał telefonu, chciałam dopytac o studia, bo na stronce jest nie za dużo tych informacji, ale echo, a podają że od 8.00 do 18.00 mają czynne.
04.08.2016
01.08.2016
Janka
To jak tak jest? ok? niefajnie? szukac innej szkoły? co polecacie?
ja
- o tym, że nie otwierają studiów dziennych dowiedziałam się jakoś pod koniec września, więc nawet zaocznie na inną uczelnię (publiczną) nie mogłam się już dostać -zostałam poinformowana, że na 2 roku wybieramy specjalizację, co się okazało było to kłamstwo i ''decydowała większość'' więc nawet specjalizacji nie mogłam wybrać ciekawe jak będzie z drugim językiem. ;) nie polecam
01.08.2016
01.08.2016
Natalia
Wyczytałam niżej że ateneum nie oferuje hiszpańskiego od podstaw, ale ten komentarz jest z 2015 roku i mogło się coś zmienić, więc wie może ktoś czy taki kierunek jest na tej uczelni czy nie?
JOKO
Chcę w tym roku pójść na studia na kierunek pedagogika spec. Edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna dziecka ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi właśnie w ATENEUM. Szkołę średnią skończyłam 8 lat temu,przez te 8 lat nie miałam za bardzo możliwości aby,odświeżyć język angielski i nie wiem czy nie polegnę na zajęciach z języka. Czy tam jest jakiś podział na grupy np.poziom podstawowy i rozszerzony bo ja to na podstawowy nadaje się na bank.
20.07.2016
20.07.2016
KASIA
Witam, Planuję złożyć dokumenty na kierunek PEDAGOGIKA biorę też pod uwagę kierunek NAUKI O RODZINIE w tym roku akademickim i tak zastanawiam się składać czy nie warto czy nie. Proszę o opinie.
Aleksandra
Ukończyłam 2 rok Filologii Angielskiej i jestem bardzo zadowolona. Nie przyszłam tu, bo nie dostałam się na inną uczelnię, tylko ze świadomego wyboru. Poziom jest bardzo dobry, zajęcia ogólnie w porządku, atmosfera świetna! Jak się człowiek trochę postara, to można naprawdę dużo wynieść z tych zajęć i mega się rozwinąć. Polecam!!!!
19.07.2016
05.03.2016
emka
Chciałabym zdementować wszystkie negatywne uwagi niżej napisane. Nie mam pojęcia kto za nimi stoi, ale z pewnością nie studenci tej uczelni, najwyżej konkurencja. Poziom - bardzo wysoki. I nie - wysokość poziomu nauczania nie jest proporcjonalna do trudności egzaminów i teorii, którą trzeba wykuć. To jest uczelnia zawodowa i nie uczą tu suchych regułek, a wiedzy praktycznej, dzięki której szybciej znajdziemy w przyszłości zajęcie. Pracują tu sami wybitni wykładowcy, nie zawsze z tytułem profesora nadzwyczajnego, czasem ze zwykłym mgr przed nazwiskiem, za to ich doświadczenie zawodowe jest olbrzymie i mają dużo do przekazania. Szkoła jest doskonale wyposażona, sala RTV, nowoczesny sprzęt, przystosowanie dla osób niepełnosprawnych, wszystko na plus. Wifi też już jest. Plany zajęć, faktycznie, wstawiane późno. Ale wykładowcy pracują dodatkowo w jednym, dwóch lub trzech innych miejscach, więc to logicznie, że zawsze coś się przesunie, zmieni, odwoła, w życiu nie ma nic jak w zegarku. I wypraszam też sobie nazywanie studentów uczelni niepublicznych pseudo studentami lub odrzutkami losu, "którym najczęściej rodzice tak czy owak zapłacą, aby dziecko popchnąć ku przyszłości". Na tej uczelni jest wiele zdolnych i ambitnych osób, które świadomie przyszły na tę uczelnię. Ja osobiście dostałam się na UG bez problemu i byłam na początku listy osób przyjętych, ale nie spodobał mi się sposób traktowania studenta - nie jak człowieka, a jak popychadło, które można poniżyć i oblać na egzaminie, a ono i tak ze schyloną głową przyjdzie i zapłaci za poprawkę. W Ateneum traktują Cię jak własne dziecko. Możesz iść porozmawiać z każdym, nawet z Rektorem, jeżeli czujesz potrzebę i o wszystko można pytać samorząd, pogadać z nimi na fejsie, na fanpage'u o każdej porze.
Ola_a
Hej, jestem zainteresowana filologią angielską II stopnia spec. translatorska (zaocznie), czy jest mi ktoś w stanie cokolwiek na jej temat powiedzieć? Jak wygląda poziom zajęć/egzaminów? I jakie jest podejście wykładowców? Zjazdy odbywają się w sob i nd, czy w piątki również? Jak wygląda 'obłożenie godzinowe' tzn. jak godzinowo prezentują się te zjazdy? Będę wdzięczna za wszelkie informacje na temat tej magisterki! :)
25.01.2016
12.10.2015
uioj
Wielki minus za dodawanie planów zajęć. Jest północ, czyli już wtorek w sobotę mają odbyć się jakieś zajęcia, tylko nikt nie wie jakie i o jakiej porze. Takie informacje powinny się pojawić z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem! a najlepiej byłoby, gdyby plan był tak jak w niektórych innych prywatnych uczelniach w Gdańsku - był podany na początku z góry na cały semestr albo chociaż miesiąc. Jak tu coś zaplanować czy wiedzieć jak się przygotować na zajęcia...
Anglik
Do Pati Owszem, ja wybieram się na fil. ang zaocznie, nauczycielskie. Wiesz coś nt samych studiów? Jakie wymagania itd.
03.10.2015
17.09.2015
Student
Cześć wszystkim! Widzę, że sporo osób jest zainteresowanych filologią włoską na Ateneum. Tak więc powiem Wam jak wyglądała moja sytuacja. Składając papiery zaznaczyłem, że idę na italianistykę, dla pewności zapytałem panią w dziekanacie, czy wszystko jest dobrze wpisane, na co odpowiedziała twierdząco. Minęły wakacje, a ja czekam aż rozpocznie się semestr. Zdziwiłem się, gdy na stronie szkoły znalazłem informacje o rozpoczęciu roku filologii angielskiej, więc zadzwoniłem by zapytać o swój kierunek. Jak się okazało - filologia włoska się nie utworzyła, a ja nic o tym nie wiedziałem, ponieważ zostałem wpisany na liste studentów ANGLISTYKI. Pytając o szczegóły zaistniałej sytuacji dowiedziałem się, że kierunek w ogóle się nie utworzył, a w papierach miałem błąd (dziekanat taki pomocny) i mimo podania kierunku jako italianistyka, to w specjalizacji wpisałem translatoryka angielska (specjalizacje wybieraliśmy i tak ostatecznie pod koniec drugiego semestru). Tak więc skończyłem na anglistyce. Język angielski znam bardzo dobrze, w wyniku czego przez większość czasu nie miałem za dużo do nauki, choć przyznam, że wykłady i podejście większości wykładowców do tematu jest naprawdę na wysokim poziomie. Teraz zbliża się trzeci semestr - czas by wybrać drugi język obowiązkowy. Z całej gamy języków dali nam do wyboru włoski, hiszpański, niemiecki i szwedzki. W dodatku tak naprawdę nie decydujemy indywidualnie, bo "nasza grupa jest bardzo mała i mamy zagłosować na konkretny język". FAJNIE. Zostałem w tej szkole, ponieważ zapewniano mnie, że w drugim roku będę mógł uczyć się włoskiego, niestety głosowanie aktualnie przechyla się na stronę języka hiszpańskiego, do którego nie czuję za dużej sympatii. Więc radzę Wam po kilka razy zapytać ile jest zgłoszeń na italianistykę, bo dziekanat jest naprawdę oporny w udzielaniu informacji o ktore wprost osobiście nie zapytacie po kilka razy. I w sumie to dziekanat jest największym minusem szkoły. Poza tym brak wifi, ponieważ "studenci zamiast na wykładach skupiają się na internecie". Mimo to zdarza się, że proszą nas o sprawdzanie czegoś w necie. Ale poza tym wszystkim, pozdrawiam wszystkich przyszłych studentów!
Zosia
W Ateneum nie ma filologii hiszpanskiej od podstaw, to tylko chwyt marketingowy
28.08.2015
20.08.2015
pati
hej, ktos na filo ang spec nauczycielska zaocznie?;)
marta123
hej, kto sie wybiera na filologie hiszpanska zaocznie od podstaw? :)
30.07.2015
18.07.2015
maja
hej ile osób wybiera się na filologie włoską od podstaw ??? ja mam ochotę ale nie wiem czy są chętni .nie wiem czy składać papiery bo jestem z południa polski.
pablo
Myślę też o włoskiej , specjalność nauczycielska. Jak nabór?
27.06.2015
01.06.2015
maja
hej ja się wybieram na filologie włoska spec nauczycielka zaocznie od podstaw.
Wera
Do Wioletty i Sary , ja chciałabym iść w roku 2015/16 na filologię włoską, specjalność raczej translatoryka. Jaki tryb wybieracie? Nie mówcie , że jest aż tak małe zainteresowanie, bo się załamie;o
28.05.2015
18.05.2015
Wioleta
Chciałabym pójść na filologię Włoską w Ateneum na specjalność translatoryka w roku 2015/2016. :) PS. Do Sary :)
sara
Jest ktoś chętny na filologię włoską w roku akademickim 2015/2016 w Ateneum? Proszę, ujawniajcie się! Zależy mi bardzo na specjalizacji nauczycielskiej, zainteresowanie jest podobno małe, więc chcę się dowiedzieć czy jest sens tu aplikować.
11.05.2015
08.04.2015
gość
kto robił w Ateneum podyplomówki z zakresu Pedagogiki Logopedii - pokrewne? jakie mace zdanie na temat programu, poziomu, kadry? warto?
Majla
Dokldanie tez koncze mgr na Ateneum i tez wydaje mi sie ze to konkurencja wystawia takie komentarze ja jestem rowniez bardzo zadowolona. Zerknijcie sobie na liste wykladowcow moze od tego trzeba zaczac. Jak na prywatna szkole poziom ok .
06.03.2015
06.03.2015
Kamila Kizewska
Zrobilam tam licencjat z pedagogiki obecnie robie magisterkę . Wykladowcy glownie z UG . Napewno gorsza uczelnia jest GWSH jeśli chodzi o poziom i wykładowców. Bez problemu po licencjacie w Ateneum dostalam prace pedagoga w szkole.
podyplomowe pedagogiczne
mnie interesuja studia podyplomowe z zakresu pedagogiki, terapii pedagogicznej, ewentualnie z logopedią, szukam wszelkich opinii, które pozwola porównać oferty z róznych szkół, ktoś robił podyplomówkę w Ateneum i może coś napisać więcej?
21.12.2014
21.12.2014
mania
czy jesy ciężko ??? o której zaczynają sie zjęcia w sobote i w niedziele i o ktorej się kończa ??? bardzo prosze oszczere komentarze naprawde interesuje mnie wszystko !!!
mania
hej jestem zainteresowana filologia włoska zaocznie od podstaw w przyszlym roku bardzo prosze osoby ktore tam studiuja o opinie ??? interesuje mnie wszytsko ilość zjazdów na miesiąc plan zajęć itp
20.12.2014
13.12.2014
amelia
starata czasu !!! a co najgorsze pieniedzy !!1
Caroll
Dziennikarstwo w Ateneum to dobry wybór. Ja sama je ukończyłam i nie żałuję. Wykładowcy to głównie praktycy, którzy wiedzą o czym mówią, a co najważniejsze - są bardzo przychylni studentom. Ciekawe zajęcia, możliwość zobaczenia i sprawdzenia się w radiu bądź telewizji. Gdybym miała wybierać drugi raz, z pewnością wybrałabym tak samo.
10.12.2014
04.10.2014
Mint
Hej. Szukam dla siebie dobrego kierunku studiów dziennych lub zaocznych. Oba pasują. Zastanawiam się nad "Dziennikarstwo i komunikacja społeczna" ze specjalnością "Dziennikarstwo internetowe". Ktoś może coś powiedzieć o tej szkole i tym kierunku? Jakie są przedmioty, praktyki itd?
Aleks
HEJ. Chce isc na Dziennikarstwo do Ateneum w razie jakbym się nie dostala na UG i mam pytanie.. Czy konczac w ateneum licencjat (bo magistra z dziennikarstwa w ateneum nie ma) moge isc na ten sam kierunek na magistra na UG? czy ktos ze studiujacych dziennikarstwo w ateneum moze sie wypowiedziec czy warto?
19.03.2014
18.03.2014
kamilek
He, he "wyższa szkoła niższa"-super określenie, które jest jak najbardziej adekwatne dla tej szkoły. Nie polecam nikomu. Strata czasu i pieniędzy.
Diabełek
Ukończyłam już licencjat na europeistyce i mam wkrótce obronę magisterską. Nie jest łatwo ukończyć studia na wysokim poziomie bo wymaga to wielu wyrzeczeń. Wykładowcy są ok, ale czasami zdarza się - jak wszędzie- nudny wykład. Ale za to mamy szanse realizować swoje pomysły na wykłady, podrzucać interesujące nas tematy wykładów lub prowadzić ciekawe dyskusje z wykładowcami. Szkoła jest przyjaźnie nastawiona do studentów - administracja czy wykładowcy, nawet dziekani wydziałów. A to bardzo jest cenione.
11.02.2014
09.02.2014
Andreas2
Nie zgadzam się z przedmówcą. Jestem studentem na filologii angielskiej niestacjonarnej, którą niebawem mam nadzieję ukończyć i jestem bardzo zadowolony. Kadra jak ktoś już wspomniał w większości z UG, wielu native speakerów. Wykładowcy wymagający, ale i zarazem bardzo przyjaźni studentom. Jeżeli student przyszedł do szkoły po określoną wiedzę, to otrzymuje ją na właściwym poziomie, zdając sobie jednocześnie sprawę, że studiując jakąkolwiek filologię będzie musiał sporo czasu poświęcać w domu na naukę i lekturę. Osobiście jakiś czas temu ukończyłem inną filologie na UG i specjalnie w poziomie różnicy nie widzę. Zajęcia w Ateneum są nawet bardziej ciekawe. Może wynika to z faktu, że za "moich czasów" szeroko pojęte multimedia nie były jeszcze tak popularne. Warto wspomnieć o bardzo dobrych warunkach lokalowych w nowej siedzibie uczelni. Pamiętam jak na Wita Stwosza zimą często siedzieliśmy w kurtach, albo po prostu byliśmy zwalniani z zajęć ze względu na panujące zimno w salach. Poza tym drogi przedmówco, co to znaczy, że nie trzeba czytać książek. U mnie na roku każdy student otrzymał listę lektur zarówno z literatury brytyjskiej jak i amerykańskiej. Kto chciał, przeczytał. Nie wiem, w jaki sposób wykładowca miałby zmusić studenta do przeczytania lektury. Natomiast wiedza była omawiana i sprawdzona na zajęciach. Rozumiem, że piszesz o własnych doświadczeniach, jesteś studentem Ateneum i nie chciało ci się czytać lektur. A może jesteś po prostu przedstawicielem konkurencyjnej szkoły?
Andreas
To rzeczywiście zabawne jak pracownicy probuja sfałszować w 'luzacki' sposób komentarze ! Anglistyka ? Jezeli masz dobry poziom to sie tylko zmarnujesz , nie wiem jak na włoskiej czy hiszpańskiej , ale w tej 'wyższej szkole niższej' jak to się mowi w Gdańsku spotkać Cię może jedynie regres językowy. Książek nie trzeba żadnych czytac , NIC.NIE.TRZEBA.ROBIĆ.przez trzy lata.
20.01.2014
19.01.2014
Andreas
Kryterium przyjęcia- zdana Matura Kryterium zaliczenia-permanentna płatność Kadra co prawda przednia , same tytuły , lecz poziom utrzymywany jest na tragicznie niskim stopniu adekwatnie do 'studentów' odrzutkow losu , ktorym najcześciej rodzice tak czy owak zapłacą , aby dziecko popchnąć ku przyszłości. Przykro-nie polecam
Agat
Dowiedziałam się, że grupy będą łączone, bo była za mała liczba chętnych. To do zobaczenia w sobotę :)
27.09.2013
25.09.2013
...
Agat sprawdź jeszcze raz te plany lekcji. Ja idę na filologie włoską na poz. podstawowym i chyba dopiero dzisiaj dodali plan.
Agat
Hej ja się chciałam zapisać na zaawansowaną grupę włoskiego ale z tego co widzę chyba nie utworzyli tej grupy, bo nie ma planu zajęć. Meggi2203 wybierasz się na grupę początkującą? Ja teraz nie wiem co zrobić..
25.09.2013
30.08.2013
pytanko mam
co jest warte Dziennikarstwo i komunikacja społeczna w Ateneum??? kto wykłada? jak uczą? kiedy praktyki? czy ruszają wszystkie specjalności? piszcie, piszcie, piszcie
Magda
Hej, wybieram sie w tym roku na stacjonarną filologię hiszpańską od podstaw. Czy ktoś mógły mi powiedzieć czy na pierwszym roku jest dużo zajęć ? Nie mieszkam w Trójmieście i mój dojazd będzie zajmował półtorej godziny ;).. I chciałabym się jeszcze dowiedzieć czy szkoła jest pod względem językowym wymagająca, bo chce się nauczyć hiszpańskiego a nie tylko odpękać studia ;)
29.06.2013
19.06.2013
Ateneum
odpowiedź dla Meggi2203: Nie trzeba zdawać języka włoskiego na maturze, aby zostać przyjętym na studia. Są dwa poziomy nauczania: od podstaw oraz grupa zaawansowana (dla osób, które w momencie rekrutacji zadeklarują, że ich znajomośc języka włoskiego odpowiada poziomowi europejskiej klasyfikacji B1 oraz, że ich znajomość tego języka jest na poziomie komunikatywnym).
Pamela
Ja się chciałam dowiedziec czy trudno jest sie dostac na filologie angielską lub hiszpanską? pisze w przyszlym roku mature rozszerzona i boje sie ze sie nie dostane. czy moze lepiej jest studiowac zaocznie? nei mieszkam w trojmiescie i nie jestem pewna czy nie bd mi ciężko, bo rodzice raczej nie beda mieli kasy zeby mi co miesiac placic . i przy okazji pytanko czy w gdansku cieżko o prace dla studentów studiujacych zaocznie??
15.06.2013
11.06.2013
Meggi2203
Mam pytanie odnośnie włoskiego. Nie zdawałam tego języka na maturze, tylko język angielski. Czy to ma znaczenie w przyjęciu na te studia?? Neo pytanie kieruję do Ciebie ponieważ ty studiujesz ten kierunek. Czy mogłabyś więcej powiedzieć mi coś na ten temat. Bo język ten znam i mówię na poziomie komunikatywnym i nie wiem czy jest sens zapisywać się na niego na poziomie dla osób początkujących??
dawid
Bardzo polecam tę szkołe!!!
05.06.2013
08.05.2013
pola
studiuję na 3-cim roku i nie polecam tej uczelni!!! jestem jedyna która wypowiada się źle o Ateneum,więc te komentarze pisane są chyba przez pracowników.Powtarzanie tego samego zakresu materiału na każdym kolejnym roku tylko pod inną nazwą przedmiotu to norma!!Nikt chyba nie konsultuje zakresu materiału przekazywanego studentom!Wiedza specjalistyczna na poziomie zero brakuje praktyków-wykładowców, głównie teoria nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością .Wymieniać dalej nie ma sensu....szkoda czasu i kasy. Nie polecam
Aleksandra
Ja również jestem studentką 2 roku Pedagogiki;) nie żałuję również swojego wyboru szkoły. Atmosfera jest bardzo miła. Prawie wszyscy wykładowcy są z Uniwersytetu Gdańskiego. Wykłady są bardzo dobrze przygotowane i bardzo ciekawe.;) Polecam jak najbardziej tą szkołę.;)
16.03.2013
11.03.2013
justyna
Hej! Ja studiuje na 2 roku w tej szkole. Pedagogika z angielskim. ;-) zajęcia bywają nudne albo bardzo ciekawe. Nauczycieli mamy głównie z uniwersytetu gdańskiego. Atmosfera jest fajna. Każdy sobie pomaga i podrzuca notatki...ja jestem zadowolona...dużo uczymy się angielskiego!!! Fonetyka na ten przykład to coś nowego co mi otworzyło oczy ;-) sorki za małą literę :-P
jerry
Moja znajoma tu studiowała i mówi, że nie żałuje, że dobrze jej się studiowało, że wszystko ok prócz czasem niemiłej obsługi w dziekanacie i długich kolejek (ale chyba wszędzie tak jest) ;d także chyba Ateneum nie jest najgorszą szkołą wyższą ;p
10.02.2013
06.02.2013
filologia angielska
wiem, ze temat filologii angielskiej juz byl poruszany, ale brakuje opinii o tm, jak sie studiuje w Ateneum ten jezyk? czy jestescie zadowoleni z poziomu? skad sa wykladowcy i ilu jest nativow? jakie sa mozliwosci wyjazdow na wymiane, tak realnie, np, na II roku? gdzie ewentualnie w Gdansku myslec o anglistyce (poza uniwerkiem, choc oczywiscie istnieje cien nadziei, ze sie uda), w ktorej z prywatnych szkol jest ok?
magda
co do przedmiotow, sprawdz na ich stronie, jesli nie podaja programu zajec czyli konkretnie przedmiotow na kazdym roku studiow, proponuje zebys zrobil, jak moj kumpel, zadzwonil, powiedzial, ze chce znac dokladnie caly program nauczania (z innej uczelni, ale to chyba bez znaczenia, chodzi mi o styl) i tego samego dnia mial na skrzynce pliki z rozpisanymi wszystkimi zajeciami od I do III roku
19.11.2012
18.10.2012
nowy
Witam, mam zamiar studiować pedagogike, specjalność Wczesna edukacja i logopedia. Mam pytatnie dotyczące poziomu nauczania, nazwy wszystkich przedmiotów na poszczególnym roku i ogólnie atmosfere na tych studiach (niestacjonarnych). Dzięki Pozdrawiam
rold
ja bym ich sprawdzila z tymi 60 osobami za darmoche, musza byc jakies jasne kryteria, kto sie moze uczyc w prywatnej uczelni za darmo, wedlug mnie powinni to byc najlepsi, czyli dopiero po zakonczeniu rekrutacji, jak beda mieli wszytskie wyniki matur, powinni to podsumowac, ocenic, wybrac te 60 osob z najlepsza matura i to oni powinni miec studia bez kasy
05.10.2012
29.07.2012
wimbledon
Niby niż demograficzny, ale kandydatów na studia dużo... Pewnie dlatego że w tym roku ostatni raz drugi kierunek jest darmowy. W każdym razie niestety nie dostałem się na kierunek na który aplikowałem na uniwersytecie gdańskim i teraz szukam w mieście jakiejś szkoły wyższej. Polecacie jakąś prócz tej?
Paulina
Witam, a czy znajdę tu kogoś rekrutującego lub już studiującego pedagogikę o specjalności wczesna edukacja z językiem angielskim?
17.07.2012
17.07.2012
iwona
Nie umiałaś ani jednego słowa? Czyli tutaj tez nauczają od podstaw hiszpański? Byłoby super, nigdy się ni uczyłam tego języka a marzę aby się go nauczyć. Jaki jest poziom? czy osoba która nic nie umie po hiszpańsku ma cięzko przejść sesje?
magda
ten budynek od razu sie rzuca w oczy będąc w Gdańsku. Ma bardzo dobrą lokalizację i naprawdę jestem zadowolona ze studiowania tutaj filologii hiszpańskiej. wcześniej nie umiałam powiedzieć ani jednego słowa, a teraz jadę na erazmusa! super, naprawdę polecam.
03.07.2012
29.06.2012
Magda
Wchodząc na stronkę uczelni od razu w oczy rzuca się napis: filologia angielska dla 60 osób współfinansowana ze środków z UE więc chciałam zapytać czy wie ktoś może co decyduje o przyznaniu? Czy wyniki matury? czy może sytuacja materiala? Czy może jeszcze coś innego? Kolejny napis to filologia włoska i hiszpańska bez konieczności znajomości języka. Więc jako to? Ktoś kto nie umie ani słowa po włosku lub hiszpańsku studiuje z ludźmi których poziom jest o wyższy? Czy jest jakiś podział na grupy? Czekam na wszelkie opinie.
Hania
złożę papiery na filologię angielską. znajomość angielskiego mam wysoką, ale nauczyłam się go z seriali i w ogóle nie mam zaplecza gramatycznego. czy kadra jest bardzo wymagająca co do tej części języka, czy może zdążę nadrobić braki w toku nauczania? tak czy siak zamierzam przysiąść nad tym tematem w wakacje, ale nie jestem pewna czy mi się to uda... Nie mniej jednak bardzo chciałabym dostać się na ten kierunek i naprawdę wierzę w swoje możliwości ;D
15.05.2012
06.03.2012
balt
Studiuję dziennikarstwo i polecam ten kierunek w Ateneum.
malina
jestem na hiszpańskiej. poziom jest bardzo dobry. wysokie wymagania jeśli chodzi o fonetykę więc dużo, dużo ćwiczenia.
15.02.2012
11.02.2012
Elzbieta
interesuje mnie filologia angielska, troche sie boje o mature i punkty, dlatego szukam czegos wsrod uczelni prywatnych, napiszcie prosze, jak wyglada anglistyka w Ateneum? jaki jest poziom? kto prowadzi zajecia? czy uruchamiaja pozniej wszystkie oferowame specjalnosci?
Yetii
jestem na marketingu medialnym. jest spoko. nauki jest dużo ale siedzących w temacie nie ma dramatu.
01.02.2012
18.01.2012
neo
Ja jestem co prawda na włoskim ale zasady uczenia języków obcych są wszędzie takie same. Wkuwać, ćwiczyć i dużo czytać.
anka87
na angolu jest ciężko, trzeba czytać mnóstwo książek po angielsku i sporo się uczyć, ale nie chcę nikogo zrażać do tego kierunku bo mi się on bardzo podoba, sama jestem na 1 roku studiów właśnie w tej szkole i mogę ją spokojnie polecić ;p
07.12.2011
25.05.2011
grzeczna
moim zdaniem spokojnie dasz sobie radę, jeśli miałaś w szkole średniej angielski na w miarę dobrym poziomie to nie powinno być problemu, wykładowcy są spoko wiec nawet w razie jakichkolwiek kłopotów zawsze pomogą
nika
chciałabym poznać opinie studentów filologii angielskiej o specjalizacji translatoryka, słyszałam, ze poziom jest bardzo wysoki i nie wiem czy dam sobie radę
23.05.2011
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Politechnika Lubelska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Politechnika Częstochowska
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Politechnika Poznańska
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Zamojska
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Tarnowska
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Politechnika Śląska
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu