UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (109)
Gdański Uniwersytet Medyczny, GUM Gdańsk

Sekcja Promocji GUMed
odpowiedź dla xyz z dnia 21.07.2021
Serdecznie zapraszamy do Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego, jedynej medycznej uczelni badawczej w Polsce. Gdański Uniwersytet Medyczny (GUMed) to nowoczesny ośrodek akademicki, rozpoznawalny w kraju i na świecie. Uczelnię charakteryzuje wysoki potencjał naukowy i rozwojowy, na który składają się w szczególności: doświadczone i renomowane zespoły badawcze, rosnąca liczba prestiżowych międzynarodowych publikacji i grantów, jak również szeroki zakres i jakość prowadzonych badań potwierdzone wysoką kategoryzacją jednostek. Jest też jedynym uniwersytetem medycznym wybranym do grona 10 najlepszych polskich uczelni wyróżnionych w prestiżowym konkursie Inicjatywa Doskonałości – Uczelnia Badawcza. GUMed sukcesywnie awansuje w zestawieniach wiodących szkół wyższych. Jest najlepszą uczelnią medyczną w Polsce według najnowszego Rankingu Uczelni Akademickich Fundacji Edukacyjnej Perspektywy. Uczelnia realizuje wiele projektów we współpracy międzynarodowej. Aktualnie w partnerstwie międzynarodowym realizowanych jest 11 projektów badawczych (m.in. w ramach programu Horyzont 2020 – 6 projektów, Trzeciego Programu Unii Europejskiej w dziedzinie zdrowia – 2 projekty), a liczba partnerów zagranicznych zaangażowanych w realizację projektów badawczych wynosi 75. Charakter międzynarodowy mają również niektóre projekty finansowane przez Narodowe Centrum Nauki czy Fundację Nauki Polskiej. GUMed jest jednym z największych beneficjentów konkursów ABM wpierających akademickie badania kliniczne. W latach 2019-2021 uzyskał dofinansowanie 14 projektów na łączną kwotę przekraczającą 195 mln zł. Pod koniec 2020 r. Gdański Uniwersytet Medyczny, Politechnika Gdańska oraz Uniwersytet Gdański utworzyły Związek Uczelni w Gdańsku im. Daniela Fahrenheita. Celem przedsięwzięcia jest budowanie pozycji Gdańska jako silnego ośrodka akademickiego w Polsce i za granicą. W ramach rozwoju bazy dydaktycznej, naukowej i klinicznej zmodernizowano liczne pracownie badawcze i laboratoryjne, sale warsztatowe i dydaktyczne. Powstały: Centrum Symulacji Medycznej, wyposażone jest w najnowszej generacji fantomy, blok operacyjny oraz pracownię rzeczywistości wirtualnej, Centrum Sportu oraz wchodzące w skład Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego budynki Centrum Medycyny Inwazyjnej i Nieinwazyjnej, które stanowią unikatowy w skali europejskiej kompleks medyczno-naukowy. Uczelnia realizuje innowacyjny projekt Young Scientist Program (Młody Naukowiec), którego celem jest wsparcie studentów zainteresowanych rozwojem kompetencji osobistych i prowadzeniem prac o charakterze badawczym.
22.07.2021
21.07.2021
xyz
Warto przenieść się na GUMed po I roku lekarskiego na ŚUMie?
SIGMA_IDIOTA
Na lekarskim oczywiście
21.07.2021
21.07.2021
SIGMA_DEBIL
Ktoś wie jaka jest mniej więcej zdawalność anatomii w tym roku?
%
''Czy jeśli brakuje mi 6pkt na kierunek lekarski a zostalo jeszcze 8 rekrutacji to mam szanse na dostanie się?'' jeżeli jeszcze się nie dostałaś/es to szanse są bardzo duże
17.07.2021
16.07.2021
!
Czy jeśli brakuje mi 6pkt na kierunek lekarski a zostalo jeszcze 8 rekrutacji to mam szanse na dostanie się?
Nick
A czy można się przenieść na ratownictwo medyczne?
05.10.2020
05.10.2020
@Nick
"Czy jest możliwość przeniesienia się z prawa , na kierunek lekarski na pierwszym roku?" - nie ma takiej możliwości. Gdyby była to wszyscy, którzy nie dostali się na kierunek lekarski, by poszli na coś innego i potem w trakcie roku się przenosili. Limity na lekarskim są ustalane przez ministerstwo i nie ma opcji, by ktoś się dopisał.
Nick
Czy jest możliwość przeniesienia się z prawa , na kierunek lekarski na pierwszym roku?
05.10.2020
31.08.2020
Ola
Hej, czy pisał ktoś egzamin wstępny na kierunek II stopnia- przemysł farmaceutyczny i kosmetyczny
GUMed
odpowiedź dla Fizjoterapia? z dnia 28.07.2020
Zachęcamy do odwiedzenia strony https://rekrutacja.gumed.edu.pl/1255.html
29.07.2020
28.07.2020
Fizjoterapia?
Jestem ciekawa jak wygląda kierunek fizjoterapii na tej uczelni I czy warto na niej studiować ten kierunek ?
24072020
Nie polecam tej uczelni. Bardzo niestudenckie podejście wykładowców i asystentów. Mówię to jako osoba, która skończyła studia planowo. Dużo za dużo całego poświęconego tam czasu przypada na walczenie z czyimś złym humorem.
24.07.2020
14.06.2020
Położnictwo
Czy z biologią zdaną na 30% jest jakaś minimalna szansa na dostanie się na tę uczelnię?
kierunek lekarski
Mógłby się ktoś podzielić doświadczeniami co do kierunku lekarskiego?
22.04.2020
10.04.2020
przemysł farmaceutyczny i kosmetyczny
Hej, czy pisał ktoś egzamin wstępny na kierunek II stopnia- przemysł farmaceutyczny i kosmetyczny?
kandydatka
Cześć, Czy wiecie może z czego najlepiej przygotować się na egzamin wstępny z dietetyki ? Pamiętacie może jakieś przykładowe pytania? Pozdrawiam serdecznie :)
06.04.2020
08.03.2020
studentka
Hej, chciałabym uzyskać kilka informacji na temat kierunku przemysł farmaceutyczny i kosmetyczny (II stopień), jest może ktoś tutaj kto studiuje na tym kierunku? :D
Psychiatria
Czy jest tu może ktoś, kto studiuje ze specjalizacją psychiatrii i chciałby się wypowiedź na ten temat? Plusy, minusy, opinie, cokolwiek?
02.03.2020
27.02.2020
Monika
Hej, czy mógłby mi ktoś udzielić informacji na temat studiów magisterskich z pielęgniarstwa, jak na tym uniwersytecie jest, będę wdzięczna 😁
Gość
Hej, przechodził ktoś może proces przenoszenia się na Gumed z innej uczelni, albo zna kogoś kto go przeszedł? Planuje przenieść się na drugi rok elektroradiologii z Bydgoszczy do Gdańska :)
10.11.2019
07.06.2019
Detlev
Nadzwyczaj kompetentna, rzetelna i bardzo pomocna ekipa w dziale rekrutacji . Wspolpraca wzorowa, zadne zapytanie nie pozostaje bez odpowiedzi. Prowadza krok po kroku , trzeba oczywiscie spelniac tylko kryteria, ale polecam serdecznie i uprzejmie dziekuje pracownikom, tak trzymac!
TECHNIKI DENTYSTYCZNE
Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się o kierunku TECHNIKI DENTYSTYCZNE na tym uniwersytecie? Bardzo mi zależy na szczerych opiniach błagam.
29.05.2019
23.05.2019
OLGA
Hej, czy ktos moze mi powiedziec jak u was wyglada drugi rok pielegniarstwa? Czy jest bardzo ciezko? . Ja studiuje na pierwszym w Bydgoszczy i mysle o przeniesieniu? Tu jest tragedia ale jakos daje rade.
Marchewka
Psychologia zdrowia bardzo fajna, jak można się domyśleć, jest skupiona na pracy klinicznej, więc jest więcej anatomii, ogółem neuronauki. Fajne ćwiczenia praktyczne, faktycznie coś się na nich robi i jest nacisk na umiejętności typu wypowiadanie się, umiejętności interpersonalne itp. Na początku jest trochę przytłaczająca ilość zajęć, ale to po to, żeby od razu odbębnić mniej ważne przedmioty typu WF, więc moim zdaniem to też jest plus. Kadra zróżnicowana wiekowo i dziedzinowo (w sensie różnych dziedzin psychologii), chętnie dzielą się swoim doświadczeniem. Na moim roczniku nikt nie odszedł w trakcie studiów, może to też o czymś świadczy? Polecam, nowy kierunek, więc trochę eksperymentują, ale z każdym rokiem jest coraz lepiej.
22.04.2019
01.04.2019
Aga
Hej, czy mógłby ktoś powiedzieć coś o psychologii zdrowia?
Zapytajka
Hejo. Czy jest jakaś dobra duszyczka, która by mogła wypowiedzieć się w sprawie polożnictwa. Zastanawiam się nad Wrocławiem i właśnie Gdańskiem. Dlatego też chciałabym się czegoś dowiedzieć na temat tego kierunku. Czy ciężko się dostać, jak wyglądają zajęcia i czy są jakieś dodatkowe oraz jak wygląda wyjazd na Erasmusa itd. ;) Bardzo proszę o odpowiedź. Również będę wdzięczna, jeśli napisze ktoś do mnie na snapchacie: JZapytajka. :)
09.02.2019
13.11.2018
Ratownictwo medyczne
Hej hej~ Czy ktoś może się wypowiedzieć o rat medzie na uniwerku?
Dietetyka
Czy wiecie coś dokładniej na temat egzaminu wstępnego na II stopień dietetyki, oprócz listy przedmiotów na stronie?
23.08.2018
12.08.2018
Klaudia
Cześć! Czy orientuje się ktoś z Was czy warto isc na mgr z pielęgniarstwa na Gumed? Jakie opinie macie a temat tej uczelni, tego kierunku, jak jest prowadzony? Z góry dzięki za odpowiedź :)
Indeks w Kieszeni
Zdecydowanie warta uwagi uczelnia pod kątem studiów medycznych. Dla laureatów i finalistów wybranych olimpiad przedmiotowych prowadzi ułatwione postępowanie rekrutacyjne. Zainteresowanych zapraszamy na najlepsze w Polsce przygotowania tylko na https://indekswkieszeni.pl/
02.08.2018
25.07.2018
Dietetyka
Siemka ciężko się dostać na dietetykę niestacjonarnie?
halohalo
jak jest na kierunku psychologia zdrowia? dobra kadra? na jakich przedmiotach cisna?
05.07.2018
28.06.2018
Rekrutacja
Czy tylko ja muszę czekać prawie 2 tygodnie na wysłanie przez dział rekrutacji formularzy z ocenami??
A.
Czy po lic z fizjo mogę startować na dietetykę mgr na tej uczelni? Jakie są wymogi?
11.06.2018
31.05.2018
Paula
Polecam zdrowie środowiskowe! Jedyny tak szeroko prowadzony kierunek. Żadna inna uczelnia nie prowadzi takiego kierunku. Wiele ciekawych zajęć, prawie same praktyczne. Wszyscy moi znajomi z roku dostali pracę. Wybraliśmy specjalizacje bhp. Mega ludzie i prowadzący
rekrutacja
kiedy startuje rekrutacja na studia? kiedy będą wyniki znane i podane kandydatom?
09.05.2018
07.03.2018
Doktoranci
Myślę o studiach doktoranckich z tematyki wpływu określonego wysiłku fizycznego na organizm. Zagadnienie ogólne do sprecyzowania. Proszę o radę co do opiekuna/ promotora który mógłby się podjąć takiego tematu. Interesuje mnie również egzamin z języka angielskiego, czy gdzieś znajdę przykładowy test. Będę wdzięczna za wszelkie informacje / podpowiedzi.
Porażka
Bardzo chciałam studiować na tej uczelni - udało się. Patrząc z perspektywy spędzonych tutaj trzech lat i widząc to, co się wyprawia, to żałuję bardzo swojego wyboru i, gdybym miała wybierać drugi raz, w życiu nie startowałabym na Gdański Uniwersytet Medyczny. Częste okienka po 5-7 godzin, celowe uwalanie studentów, burdel w papierach - to wszystko jest na porządku dziennym. Sporo ludzi na GUMedzie walczy z depresją i nerwicą, jakiś czas temu były przeprowadzane takie badania wśród studentów. Mocno zastanawiam się nad zmianą uczelni, bo kolejnych trzech lat mogę tu nie wytrzymać. Chcecie wrócić do domu na weekend? Zajęcia z języka obcego czy innej historii w piątki do 19:30/20. A na plus - wysoki poziom nauczania. Część wykładowców, którzy zachowują się jak ludzie(wprowadzają pozytywną atmosferę na zajęciach pomimo ciężkiego materiału) i wiedzą, że studenci to ludzie. Prezentowanie pięknego Centrum Medycyny Inwazyjnej? Smutna rzeczywistość to CBM i zajęcia z fizjologii czy histologii, gdzie sale pamiętają doskonale komunę.
01.03.2018
12.02.2018
Hejhej
Przedstawiłby ktoś swoją opinię na temat lekarsko-dentystycznym? Jak wyglądały przygotowania do zdania matury?
niezdecydowana
Może się ktoś wypowiedzieć na temat psychologii zdrowia na gumed? Warto?
03.01.2018
19.11.2017
ja123
Uczelnia nieprzyjazna studentom, jeżeli ktoś chce się nabawić nerwicy to jak najbardziej
student medycyny
Bedąc na 2 roku medycyny na tej uczelni niestety nie mogę wyrazić zbyt pozytywnych opoinii :( Uczelnia ma dobre zaplecze i większość prowadzących jest miłych, ale plan jest ułożony tak by było chyba dużo okienek, gdzie trójmiast jest dość duże i mase osób dojeżdża tu z Gdynii. Ten dziwny system z grupami, że jak się nie zda w I lub II terminie danego egzaminu to już nie można być ze sobą w grupie :( Na innych uczelniach to nie problem by kogoś kto miał III termin czy nawet dopytke po III terminie wrzucić do tej samej grupy a dla tej uczelni to bardzo duży problem. Kolejna negtywna cecha tej uczelni to akadmiki, możę nie to jak wyglądają ale jak usłyszałem cene za 1-osobowy pokój w akademikach tej uczelni to mi szczęka opadła. W zeszłym roku było to 1050 zł. No cóż myślałem że biorąc akademik wybieram "tańszą" opcję ale nie na GUMedzie :/ (w każdym ich akademiku jest taka cena). Za miejsce w 2-osobowym jest to 525zł więc nie tak źle, no ale na większości uczelniach za 1-osobowy pokój płaci się 600-700 zł maks a nie 1050 zł! A co z przedmiotami, trudność z zdaniem. Trudno stwierdzić bo nie uczyłem się na innej uczelni. Na I roku wydaje mi się że o wiele wiele więcej niż na innych uczelniach mieliśmy z embriologii. Jeszcze nie słyszałem by ktoś na innej uczelni uczył się tyle tego co na GUMedzie. Pozostałe przedmioty na I roku podobnie jak na innych. A na drugim ta biochemia jest nie do przejścia. Rozważam przeniesienie się do innych uczelni jak byłaby taka możliwość.
27.09.2017
21.07.2017
Dietetyka
Mam pytanie czy na zajęciach z anatomii na dietetyce sa prawdziwe zwłoki ludzi??!
kandydat
dużo jest chętnych na dietetykę w tym roku ?
18.07.2017
12.07.2017
Studentka
Powiem tak,że jest trudno się dostać na dietetykę
dietetyka
czy trudno się dostać na dietetykę na GUMed ?
04.07.2017
08.06.2017
Dietetyka
Czy wiecie coś dokładniej na temat egzaminu wstępnego na II stopień dietetyki, oprócz listy przedmiotów na stronie?
xyz
czy orientuje się ktoś jakie są warunki w akademikach?
01.06.2017
27.05.2017
Dietetyka
Przecież masz podane progi na stronie.... 😒
Dietetyka
Czy łatwo się dostać?
26.05.2017
21.05.2017
medycyna Ukraina
Widzę, że wpis o studiach medycznych pojawił się też pod innymi szkołami, tam już została udzielona odpowiedź
medycyna na Ukrainie?
Zbieram informacje na temat studiów na kierunku lekarskim na Ukrainie na wypadek, gdybym nie dostała się na polskiej uczelni. Koszty, zakwaterowanie, warunki studiów, poziom? Będę wdzięczna za wszelkie sprawdzone informacje.
13.03.2017
07.03.2017
techniki dentystyczne
egzamin polega od odwzorowaniu danego modelu na co masz chyba godziny, oczywiście robisz to w woskowej kostce, nie jestem pewna ale studia są 3 letnie a nie 5 bo to wystarcza do nauczenia zawodu, lekarzem po tym nie będziesz:P
techniki dentystyczne - egzamin z modelarstwa?
czy polecacie techniki dentystyczne? dlaczego ten kierunek jest tylko 3-letni? co potem? jak z pracą? No i wreszcie najważniejsze: egzamin z modelarstwa - jak on wygląda na GUM-edzie? Czego się spodziewać, podpowiedzcie.
23.11.2016
21.10.2016
Holi
Studiowałam na GUMedzie fizjoterapię. Nie ma żadnych projektów, inicjatyw. Plan zrobiony tak, żebyście mieli jak najwięcej okienek i siedzieli na uczelni od 8 do 20. Porównajcie sobie przedmioty w Warszawie, Poznaniu lub Krakowie, a na GUMedzie... Ani słowa na temat osteopatii, czy technik powięziowych. Nie wiem skąd ta stagnacja na WNoZ, ale program studiów realizowany na tym kierunku aż prosi się o zmiany
farmacja
Problemy z chemią analityczną na 2 roku. Nie zdajesz- płacisz ok 3000 zł i nie zdajesz na kolejny rok..
19.09.2016
30.07.2016
student II rok
Jestem po I roku w tej szkółce (nie wiem, jak to zrobiłem), zaliczonym roku ... i jestem w trakcie przenoszenia się do innej UCZELNI. Tyle. PS. Pozdrawiam tych wszystkich, którzy tu zostają i przede wszystkim tych, którzy przez całe wakacje zakuwają anatę i histo (łącznie pewnie ok. 180 osób) . Trzymajcie się.
groszek
oj, ciężko będzie, ciężko ... nie widzę tego w jasnych barwach, moja wina, moja wina, jak się baluje, to się nie zalicza,
26.07.2016
25.07.2016
notatki
a notatki dotyczą I roku fizjoterapii II stopnia ;)
notatki
Sprzedam notatki z całego 1 roku z Fizjoterapii. Osobiście sama z nich korzystałam i nadal korzystam :) chętni? moj mail to: reh.at.home@gmail.com
25.07.2016
25.07.2016
zdrowie środowiskowe
gdzie pracują absolwenci po kierunku Zdrowie Środowiskowe? poprosze o jakięs konkrretne pzykłady instytucji, firm. Jak można dalej się kształcić po tym kierunku?
Zuza
jak dużo osób odpada średnio po pierwszych egzaminach w sesji na kierunku lekarsko-dentystycznym? co należy wiedzieć, jeśli rozważam studia tutaj? czy mogą się wypowiedzieć studenci z wyżsych lat?
27.06.2016
04.06.2016
Dietetyka
Dziękuję za odpowiedź. Na maturze zdawałam matematykę na podstawie i język obcy rozszerzony, które na szczęście są brane pod uwagę w rekrutacji. Myślę, że poszło mi całkiem nieźle, ale nadal trzeba czekać na wyniki... W gimnazjum i pierwszej klasie liceum lubiłam uczyć się biologii, miałam 4 i 5, podobnie z chemii, oczywiście zdaję sobie sprawę, że to zupełnie inny poziom, ale jednak spróbuję swoich sił. :)
franks
to zależy od wymagań rekrutacyjnych i przedmiotów jakie zdawałaś/zdawałeś na maturze, dietetyka to bardzo ciekawy kierunek ale jest tam sporo biologii i chemii, takze też nie dla każdego
04.06.2016
31.05.2016
Dietetyka
Witam, czy mógłby ktoś przedstawić swoją opinię na temat tego kierunku, poziom studiów jest wysoki? Czy osoba po klasie humanistycznej, ale pełna zapału i pozytywnej energii da sobie radę na dietetyce? :)
Fizjoterapia 2'
Witam, jakie są zasady przyjęcia na fizjoterapie II stopnia? Jak są postrzegani absolwenci fizjoterapii z WSZ, bo słyszano różne opinie?
17.05.2016
16.05.2016
julcia
Czy jest tutaj ktoś z analityki medycznej na gumedzie? Zależy mi głównie na tym, żeby ktoś napisał jak jest na matematyce, biofizyce i statystyce. Proszę tylko, żeby nikt mi nie pisał komentarzy w stylu "nie polecam tego kierunku, bo po tym są małe pieniądze i nie ma pracy".
nauczek
Spada zdawalność na wysokim poziomie LEK,mimo przekręconej, a nie tylko dociśniętej maksymalnie śruby. Może trzeba coś zmienić....a nie zarabiać ?
14.05.2016
03.05.2016
sandra
szansę masz zawsze, szczególnie, że piszesz rozszerzoną biologię, trudno jest z góry powiedzieć ilu będzie chętnych ponieważ to zmienia się z roku na rok, ja nie miałam problemu aby się dostać i przede wszystkim utrzymać na tej uczelni, jestem bardzo zadowolona z wyboru GUM
Nick28
Jestem w 3 klasie technikum o profilu Technik Technologii Żywności i chciałabym iść do GUMedu na Dietetyka i chciałam się spytać osób już studiujących na tym kierunku. Czy jest bardzo dużo chętnych na ten kierunek? Ciężko się dostać? Obecnie wiem że zawaliłam 3-cią klasę i nie wiem czy w maturalnej uda mi się wyjść na taki poziom, żeby świetnie napisać maturę (na pewno z rozszerzeń będę pisać biologię i angielski). Dlatego chciałam się dowiedzieć czy do GUMedu jest bardzo dużo chętnych, że ciężko się dostać, czy mam szanse? :/ Zależy mi na studiach w Trójmieście, a jednakowoż nie robię tego Technika po to żeby na nim skończyć...
20.04.2016
06.03.2016
anula1448
Z perspektywy już kończących się moich 6-letnich studiów mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć że wybór GUMed-u to był najlepszy wybór. Opiekunowie lat mimo że czasami zakręceni swoją robotą zawsze pomagają studentom z ich problemami druga władza na uczelni- dziekanat- pani Marta zawsze służy dobrą radą, pomoże napisać pismo powie do kogo się zwrócić szczególnie potrzebne to pierwszakom ;) rektorzy- ds studenckich złoty człowiek rozwiąze każdy konflikt znajdzie pieniądze na wyjazd na konferencje, ds klinicznych dba o rozwój zaplecza i kadry klinicznej. Nowy szpital, Centrum Medycyny Inwazyjnej najlepszy taki ośrodek w Polsce północnej teraz w budowie Centrum Medycyny Nieinwazyjnej. Wiele kół naukowych organizacji studenckich działających przy uczelni, IFMSA, samorząd studencki, PTSS. akcje społeczne, białe dni, szpital pluszowego misia, medykalia :) Nauki jest dużo jak to na kierunkach medycznych ale Gdańsk to najlepszy wybór :)
florka
krótko i konkretnie: GUM jest bardzo dobrą uczelnią, nie znaczy że studiuje się lekko łatwo i przyjemnie. To sobie trzeba powiedzieć od razu, bo nauki jest bardzo dużo. Ale nie znaczy to, że wykładowcy niewiele od sibie dają, że student sam mógłby się nauczyć. Do Olki / Okla: nie wiem z kim masz zajęcia, ale student medycyny z książek nie wyczyta wszstkiego i taka jest prawda. Jednak nie demonizujmy, bo przecież nie zakuwamy non stop dzień i noc. Reasumując, ja studia w Gdansku na Medycznym oceniam bardzo dobrze, studentka lekarskiego, II rok
23.02.2016
18.02.2016
kaśka999
Jestem w szoku tak negatywną wypowiedzią na temat wydziału farmaceutycznego. Moja znajoma go ukończyła i była zadowolona z wyboru tej uczelni...
Olka
Uczelnia nieprzyjazna dla studentów, nie interesuje ich, że może cię spotkać jakieś wydarzenie losowe, mają to totalnie gdzieś. Sami niewiele dają a wiele wymagają, równie dobrze można by się wszystkiego uczyć z książek bez chodzenia na jakiekolwiek zajęcia. Praktyczne zajęcia? co to jest? Wydział Farmaceutyczny chyba o nich nie słyszał. Ach ci wykładowcy sami do końca nie wiedzą o czym mówią. Serdecznie nie polecam!!!!
06.11.2015
08.10.2013
orka na okrągło
moja znajoma na wakacje po drugiej klasie jechała z ksiażka od jakiegos profesora, do ktorego chodzi na korepetycje, teraz kontynuuje korki - a obecnie jest w klasie trzeciej, czyli w maju 2014 matura, no i caly czs równo kucie, jest na maksa zdeterminwana, matka jej tylko jedzenie donosi, sprzata za nia, a ta w kolko ryje
korki na medycznych
czy każdy kto idzie na kierunek lekarsko-dentystyczny chodzi minimum rok na korepetycje?
23.09.2013
18.09.2013
pytanko
jaka alternatywa w Gdańsku dla tych, co nie dostali się na GUM? czekacie rok? rozważacie jakąś inną uczelnię na przeczekanie? jest coś w mieście o profilu medycznym, albo chociaż jakas fizjoterapia, byle na poziomie?
próbujcie!!!
Ty sie nie zastanawiaj, tylko sie rejestruj, nie wiesz, jakie wyniki maja inni, i czy rzeczywiscie z twoja punktacja masz szanse czy nie, wyjdzie w praniu, ja uwazam, ze trzeba probowac
10.06.2013
04.06.2013
Dietetyka czy da się tam w ogóle dostać?
Chciała bym iść na kierunek dietetykę na Gdański Uniwersytet Medyczny ale strasznie słabo zdałam maturę. Czy jest możliwość , że jednak mogła bym się tam dostać czy po prostu jest tyle chętnych , że nie ma szans?
pozytywny
GUM Gdańsk bardzo OK !!!
07.04.2013
07.03.2013
paula
`pytanie wazne ja osobiście wybrałabym UM w Poznaniu, o tej uczelni słyszałam najwięcej pozytywnych opinii, choć wszystkie te szkoły są mniej więcej na równym poziomie moim zdaniem, dlatego wybór jest trudny, ja pokierowałabym się miłością do Poznania :P
podyplomowki, jakie opinie?
czy arteterapia to jest zupelna nowosc tegoroczna, czy moze ktos juz to studiowal w ramach podyplomowek? jelsi tak, to prosze o info, czego sie spodziewac? na stronce znalazlam tylko oferte, zadnych szczegolow
30.01.2013
23.11.2012
STUDENTIIROKULEK
Uczelnia jak najbardziej na plus,dobra kadra, wysoki poziom, nowoczesny szpital kliczniczny, minusem jest słabe zaplecze sportowe
pytanie wazne
ktory uniwerek medyczny obstawic jako najwazniejszy i ktory medyczny jest najlepszy: - UM Szczecin - UM Gdansk - UM Poznan Te rozwazam, choc coraz wiecej slyszy sie dobrego o Bialymstoku, ale to juz mi sie wydaje rtoche za daleko. Warszawe odposzczam, za drogo, i tez dla mnie za daleko, choc dojazd bylby niezly, co myslicie o tych trezch pierwszych???
19.11.2012
28.10.2012
mała mi
Planuję rozpocząć studia na kierunku ratownictwo medyczne. Ale nie wiem czy dam sobie radę... Powiedzcie czy dużo jest nauki, trudne egzaminy? Bo perspektywa studiowania w Gdańsku bardzo mi sie podoba :)
monia
minęło kilka dni od rozpoczęcia moich studiów na kierunku farmacja i powiem szczerze ze jestem przerażona bardzo wysokim poziomem nauczania oraz wymaganiami wykładowców:(
03.10.2012
23.08.2012
farma
ooo, wydział farmaceutyczny został doceniony, jak super! bo właśnie od tego roku zaczynamtam studia i już nie mogę się doczekać! ale świetnie do zobaczenia wszytkim w październiku!
glanek
bardzo dobra szkoła, dobrze przygotowująca do danego zawodu, wykładowcy bardzo odpowiedzialni i pomocny, poziom nauczania wysoki
06.08.2012
29.07.2012
artie
Czy ta uczelnia bierze może udział w konkursach typu wygraj indeks czy raczej nie oferuje czegoś takiego? Moja siostra własnie dzieki takiemu konkursowi znalazła miejsce na uczelni i ja również z chęcią spróbowałbym w taki sposób je zdobyć!
britta
Akademiki Gdanskiego Uniwersytetu Medycznego prezentują jaki dobry poziom, da się tam żyć, czy raczej trzeba obawiać się niskiego standardu i ciągłej imprezy? To drugie pewnie nie jest złe, ale przypuszczam że podczas sesji potrafiłoby niemiłosiernie wkurzyć...
19.07.2012
17.07.2012
zaocznie
a czy ktoś studiuje zaocznie kierunek lekarski? cena mnie trochę przeraża ale nie dostałam się na dzienne a zawsze chciałam zostać lekarzem... czy na studiach zaocznych uczy się tego samego z tymi samymi wykładowcami?
pjotr
skończyłem tutaj ratownictwo medyczne i naprawde jestem zadowolony. na magisterke poszedlem na dietetyke, ale jednak pracy bede szukac jako ratownik. to praca dla ludzi o mocnych nerwach, nawet na zajeciach nam to tlumaczyli i czasem pokazywali (wkoncu to ratownicy sa pierwsi na miejscu wypadku)
04.07.2012
29.05.2012
zonk
Ani to slang, ani to wartościowa informacja. Ja usłyszałem, że " no jakaś różnica tam jest, ale generalnie to nie ma tak dużej, jak mogłoby się wydawać, zależy, czego pan oczekuje i co chce wybrać" .. No ale nic, może tutaj coś więcej powiecie? Przyłączam się do poprzedniej prośby/zapytania
a zdrowie srodowiskowe
warto rozwazac studia na kierunku zdrowie srodowiskowe? czy lepiej wybrac po prostu zdrowie publiczne? jaka jest miedzy nimi roznica? orientujecie sie, bo z tego co pisza, za wiele nie wynika, jakis belkotliwy slang
16.05.2012
15.05.2012
cir
W tamtym roku rozpocząłem na tym uniwersytecie naukę na kierunku analityka medyczna, jednak studia nie miały wystarczającego poziomu, a tematyka niespecjalnie mnie pociągała. Zrezygnowałem przed pierwszą sesją i przygotowywałem się przez pół roku do poprawy matury. Mam nadzieję dostać się na medycynę. Ogólnie nie polecam analityki medycznej osobom, które nie dostały się na medycynę i szukają alternatywy na ostatnią chwilę. Ja przynajmniej byłem bardzo niezadowolony, a pół roku uczęszczania na zajęcia uważam za stratę czasu. Tutaj naprawdę potrzeba pasji, zainteresowania tym tematem, tak przynajmniej sądzę.
pese
kto studiuje na Gdanskim techniki dentystyczne???? podrzuciecie cos wiecej?
11.05.2012
02.04.2012
futura
Patrzcie trochę w przyszłość - zostać lekarzem w Gdańsku to świetna sprawa. Przyjeżdżają ludzie nie tylko z Polski nad morze, ale z innych krajów, leczenie jest u nas stosunkowo tanie, więc generalnie na plus. Każdy szczęśliwy. Medyczny w Gdańsku to świetna opcja
werygut
Po prostu zachwycony jestem, przeniosłem się z innego miasta i naprawdę odczuwam różnicę poziomu, dostępności materiałów naukowych, kadry, kolegów z roku, wszystko na plus w porównaniu z.. no, nie będę robił tutaj antyreklamy. Grunt, że na gdańskim medyku jest bardzo dobrze
31.03.2012
21.03.2012
limit
Czy ma ktoś jakieś konkretne info odnośnie podyplomówki z psychiatrii ? Bardzo mi zależy, na informacjach z tą specjalizacją związanymi. Jakie są kryteria i limit miejsc?
innovator
Bardzo, ale to bardzo dobry medyk, z ogromnym zapleczem. Mnogość konferencji, zajęć dodatkowych, spotkań. Czasami tylko informacja o nich szwankuje, ale generalnie nie ma na co narzekać. Ba, nawet jest się czym chwalić, nie tylko forbesem, ale chociażby wyróżnieniami w "top 500 innovators"
19.03.2012
25.02.2012
pryś
Bardzo polecam, wspaniała baza dydaktyczna. Pierwsza trzydziestka Forbesa mówi o zarządzaniu i rozwoju tej \"firmy\". Gdańscy medycy od lat w czołówce Polski. Liczę, że też się w niej znajdę.
przeszły student
Jeśli chodzi o farmację, to polecam Poznań. Ogólnie jednak rzecz ujmując, gdański medyk słynie z dobrego poziomu. Odsiew na studiach jest mały, bo jeśli naprawdę chcesz studiować kierunki medyczne, to nie jesteś laikiem dziedziny, który nie ma co ze sobą zrobić. Są to konkretne studia, do których ludzie się przykładają, dużo uczą i efektem jest ukończenie uczelni
19.02.2012
15.02.2012
medyk
Jak medyczne studia to tylko tutaj. Renoma, gwarancja dobrego wykształcenia. Jest jakiś odsiew po 1 roku ale to raczej ci co chcieli tu być ale nie wiedzieli ile pracy ich czeka.
Luc
Chcę studiować analitykę medyczną. proszę o opinie
18.01.2012
07.12.2011
natalia
farmacja jest ciężkim kierunkiem, dla ludzi z pasją i chęcią do nauki, sama studiuje na tym kierunku i mogę powiedzieć ze lekko nie jest... ale dla chcącego nic trudnego, wykładowcy są sympatyczni, uczniowie jeszcze bardziej (nigdy nie miałam problemu z pożyczeniem notatek ;) )
misiek
również mogę wystawić pozytywną opinie o tej szkole, możesz śmiało wybrać ten uniwersytet
29.05.2011
25.05.2011
olka
polecam ten uniwersytet, będziesz mieć na prawdę dużo nauki, ale to normalka na takich kierunkach, ja studiuję w tej szkole dietetykę, jestem na 2 roku, zapraszam do nas ;)
przyszły student
moim marzeniem jest farmacja, od zawsze chciałem pracować w tej branży, jaką uczelnie wybrać? jestem dość ambitny i nie straszna mi nauka godzinami, jak bywa to na kierunkach medycznych, proszę o poradę
23.05.2011
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uniwersytet Gdański
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu