• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Gdańska Wyższa Szkoła Humanistyczna

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 80-875 Gdańsk, ul. Biskupia 24B, (+58) 322 39 89, pedagogika@gwsh.gda.pl

Gdańska Wyższa Szkoła Humanistyczna jest uczelnią działającą na rynku edukacyjnym już ponad dwadzieścia lat. Zajęcia prowadzone są zarówno w Gdańsku jak i w filii w Koszalinie. GWSH kształci na kierunkach i specjalnościach z zakresu pedagogiki, administracji i zarządzania, na studiach I i II stopnia. Ofertę uzupełniają studia podyplomowe z zakresu edukacji, biznesu, bezpieczeństwa oraz administracji samorządowej, rządowej i państwowej.

Szkoła rozwija również współpracę międzynarodową uczestnicząc w działaniach programu Erasmus+. Stwarza to studentom możliwość odbycia praktyk zawodowych i części studiów za granicą. Osoby zainteresowane podjęciem studiów w jednej z największych uczelni niepaństwowych na Pomorzu powinny zapoznać się z proponowanymi specjalnościami oraz z zasadami rekrutacji na studia.


Ocena uczelni

6.56 / 10
68 głosów

Opinie (35)
Gdańska Wyższa Szkoła Humanistyczna, GWSH

Ona
Witam! Czy ktoś z Was wie jak wygląda obrona mgr na GWSH w Gdańsku?
08.01.2024
05.11.2021
Kasia
Może ktoś powiedzieć o studiach podyplomowych :przygotowanie pedagogiczne w Koszalinie ?? Warto ??
karol
Ja się nie zgadzam z krytycznymi opiniami. Studiowałem politologię na GWSH i byłem ostatnim rocznikiem tego kierunku. Nie zmienił się kierunek, tylko nazwa wydziału, wcześniej był wydział administracji i nauk o polityce, ale skoro zrezygnowano z dalszego naboru na politologię, to logiczne, że nie mogło być nauk politycznych w jego nazwie... powstał Wydział studiów europejskich, ale Ci co studiowali politologię, normalnie dokończyli studia na tym kierunku.
22.10.2021
10.06.2021
lm99
cześć! Co powiecie o oligofrenopedagogice na tej uczelni? Polecacie? A może jesteście w stanie polecić jakąś inną uczelnię w zakresie tego kierunku?
Maturzystka
Cześć, chciałabym tu studiować terapię pedagogiczną i mam do Was pytanie: jak jest? Czy wykładowcy mówią ciekawie i "praktycznie" i co najważniejsze: czy naprawdę podczas pandemii nie było żadnych zajęć online? Jak to teraz wyglądało? Bardzo proszę o odpowiedź, czy polecacie tę szkołę czy raczej nie (pod tym kątem). Pozdrawiam cieplutko :)
06.08.2020
12.05.2020
surdo_tyflo
Jest to jedyna uczelnia w Trójmieście na któej ruszył kierunek surdo-tyflopedagogika. Poziom zajęć trzymają jedynie Panie z Ośrodka dla Głuchych i Niedosłyszących z Głogowskiej i Pani ze Związku dla Niewidomych. Były to tylko 3 przedmioty. Cała reszta poniżej krytyki. W czasach koronawirusa żadnych zajęć on-line. Materiał wrzucony na platformę (różnej jakości) i obowiązek napisania pseudo-pracy. Maile o zasadach nauki przychodzą tylko na wspólnego, na szybko stworzonego maila przez jednego ze słuchaczy. Tłumaczenie uczelni - nie ma możliwości wpisywania tylu adresów na raz (brak umiejetności stworzenia grupy?)
Weronika
Witam, czy jest tu osoba która studiuje integrację sensoryczną na gwsh w Gdańsku ? Jak wygląda organizacja zajęć ? Polecacie ? Z góry dziękuję za odpowiedź :-)
12.03.2019
17.06.2016
mycha1207
hej co powiecie o studiowaniu na GWSH Pedagogiki resocjalizacyjnej z profilaktyką uzależnień?
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
11.02.2015
10.11.2013
Kasia - studentka
Witam, czy miał Ktos moze zajecia z p. Klimek?? od zarządzania jakością a pamietacie moze o co chodziło z doswiadczeniem z tzw spodkiem od filiżanki??? proszę o odpowieź z
studentka
hej mam pytanie. Jak wygląda obrona na gwsh? jest ciężko? maglują czy raczej pomagają podciągnąć ocenę z obrony?
07.11.2013
27.09.2013
obecny student
Niestety nie mogę się zgodzić z "gościem", który nie rozumie chyba jak funkcjonuje uczelnia wyższa, i że to nie gimnazjum. Polecam poczytać trochę ostatniej prasy, np. wyborczej, o tym, że student za często ma przeświadczenie, że jest Panem na Uczelni i to chyba często pokutuje u emocjonalnych gimnazjalistów myślących, że jakoś to się przejdzie nie przychodząc na zajęcia. Myślę, że jeśli uczelnia coś zmienia to zwykle z myślą o korzyści dla studenta, bo co to za szkoła, która stoi w miejscu. Nawiązując do opinii studenta, to moje doświadczenie jest takie, że jeśli zajęcia bywały rozrzucone po Gdańsku, to zawsze po centrum, blisko siebie, więc blisko głównych połączeń komunikacyjnych,a na magisterce już nie mam nawet tego "problemu" , gdyż wszystkie zajęcia są w super siedzibie uczelni. Podobnie jest z tegorocznymi pierwszakami.
przyszła studentka
Ja mam pytanie dotyczące organizacji studiów zaocznych, tzn. w jakich godzinach zazwyczaj sa zajęcia i czy placówki są bardzo rozsiane po koszalinie? bo chodzi mi o filie koszalin???
25.09.2013
19.09.2013
student
Wykładowcy są bardzo dobrzy, zajęcia są prowadzony w sposób ciekawy, ale niestety dużą wadą uczelni jest to, że zajęcia co semestr odbywają się w innej części Gdańska.
gosc
Nie polecam tej uczelni. Ciagle cos zmieniaja, wwydzialy, kierunki. Jednego roku jestes na politologi drugiego na europeistyce. Co lepsze studenci jednego z rokow studiow dziennych po przyjsciu po wakacjach na 2 rok dowiedzieli sie, ze zostali przeniesieni na studia zaoczne. Niby jest rok po zakonczeniu nauki na obrone ale uczelna nieinformujac studenta skraca termin obron z powodu likwidacji wydzialu. I tak zostaje sie z gotowa praca na lodzie. Nie kompetentna pani dziekan jednego z wydzialow, brak szacunku do studenta. Na pytanie o to co zabraklo do lepszej oceny z przedmiotu przez nią prowadzonego prychnela na mnie to bylo cos w stylu pff. Stracone lata i pieniadze.
16.09.2013
24.07.2013
resomisiek
GWSH to jedna z dwóch lub trzech największych i najstarszych uczelni prywatnych na Pomorzu. Taka, która ma doświadczenie i stara się o studenta, a nie zostawia go samego sobie. Zaczynałem licencjat, gdzie indziej, na uczelni w mojej miejscowości (przez grzeczność nie podam jakiej) i trafiłem tutaj dopiero na studia magisterskie, i teraz z upływem lat trochę żałuję tej decyzji, bo straciłem 3 lata całkiem fajnego studiowania w Gdańsku. Myślę, że jeśli uczelnia w czymś się specjalizuje i oferuje studia na kilku poziomach kształceniach to nie jest to przypadek i kierowanie się wyborem studiów, bo wyjdzie taniej i bliżej wcale nie wychodzi na dobre.
papcio
O stypendia socjalne, Rektora- za wyniki w nauce oraz sportowe można się starać zarówno w Gdańsku i jak i w Filii w Koszalinie. Trochę się tego uzbiera. A, że kwoty nie są niskie to czasem spokojnie wystarczy na pokrycie czesnego:)
11.07.2013
27.06.2013
Ola
mam pytanie czy w fili koszalin tez mozna starac sie o stypendia socjalne??
Klaudia
Mogę powiedzieć, że ta uczelnia jest rodzinna dla nas bo mój starszy brat zapoczątkował tu naukę, ja poszłam w jego ślady tylko na innym kierunku, moja kuzynka przyszła za nami, a teraz nasza najmłodsza siostra stoi przed wyborem uczelni i wszystko wskazuje na to, że wybierze właśnie tę :) GWSH jest bardzo dobrą uczelnią, dlatego polecamy ;p
20.04.2013
16.04.2013
Kasia
Czy są tu studenci na kierunku administracja? Głównie chodzi mi o specjalizację administracja elektroniczna :) Chciałabym się dowiedzieć o takich realnych, przyziemnych rzeczach, jak to naprawdę wygląda, co z wykładowcami i egzaminami, jak wam się podoba?
Kasia
Czy są tu studenci na kierunku administracja? Głównie chodzi mi o specjalizację administracja elektroniczna :) Chciałabym się dowiedzieć o takich realnych, przyziemnych rzeczach, jak to naprawdę wygląda, co z wykładowcami i egzaminami, jak wam się podoba?
16.04.2013
15.03.2013
jowmalbork
Bardzo fajna szkoła i bardzo ładne miejsce. Jak to trafnie ocenił jeden z wykładowców " Nie ma tak lekko, bo jest pod górkę..." ;-)
empah
Niby uczelnia jak każda inna, ale jednak polecam. Ona pozwala na swego rodzaju indywidualizm. Na ogół można się dogadać z prowadzącymi zajęcia. Ta uczelnia pozwala połączyć pracę z nauką. Także w systemie studiów dziennych. Wysokie też stypendia - nawet do zł socjalnego do tego dla niepełnosprawnych i naukowe. Ze stypendiami tam uczenie może się nawet opłacać.
12.03.2013
11.03.2013
domcia1505
Dobre uczelnie w każdym mieście, z tego się cieszcie ;)
tomi
a poziom w tej filii jest taki sam jak w oddziale głównym GWSH???
07.03.2013
30.09.2012
ALda
jawybieram sie w tym roku na administracje w fili Koszalin mam nadzieje ze bedzie super ;)
błezej
Ja studiuje europeistykę, jestem po 2 roku. jeśli chodzi o poziom trudności to dla mnie normalny. nie jest super ciężko ale i łatwo też nie. Wszystkie sesje do tej pory przechodziłem z 1 poprawką. Wykładowcy w porzo, idzie sie z nimi dogadać aczkolwiek co niektorzy czasem moga zajść za skórę. Generalnie uważam że to dobry kierunek oraz uczelnia na dobry poziomie.
17.07.2012
30.05.2012
psjot
Nie ma co ukrywam że pod względem nowoczesności uczelnia jest na najwyższym poziomie. Dba o konfort pracy swoich studentów. Oferta kierunkowa rozszerza się z roku na rok, a co za tym idzie przybywa ilość zadowolonych absolwentów.
o europiestyce
Kierunek godny polecenia jak i uczelnia. Moim zdaniem bardzo przyszłościowy, jeśli Cię to interesuje to śmiało startuj na tą uczelnie. Abo przebrnąć sesję.. no cóż trochę nauki i będzie po bólu, w końcu nie ma nic za darmo ;)
05.04.2012
11.02.2012
EwelinaG
mnie interesuje kierunek Europeistyka w trybie stacjonarnym, zastanawiam sie tylko, czy nie za wysoko mierze i czy dam rade przebrnac sesje, bylaby wdzieczan za informacje od kogos, kto studiuje tutaj europeistyke i jest na wyższym roku, jak ciężkie sa zaliczenia? czy bardzo duzo wymagaja wykladowcy? co myslicie o tych studiach i tej szkole?
Q
A jak skończyłem psychologię w zarządzaniu i bardzo mi się to przydało w mojej pracy zawodowej.
16.01.2012
16.01.2012
ped
Oj tak, uczelnia na fajnym poziomie. Aktualnie uczęszczam na podyplomówkę z terapii pedagogicznej. Świetnie, nowocześnie i z pasją.
gruby
monika: studia na takie wydziale to bardzo dobry start w tym kierunku, jeśli wyjdziesz z ciekawą propozycją, będziesz miała wykształcenie w tej branży oraz rozeznanie w rynku to wydaje mi się ze może Ci się udać ;)
27.05.2011
25.05.2011
paula
moja koleżanka studiowała w filii tej szkoły w Koszalinie administrację, bardzo jej się tam podobało, poziom dość wysoki ale ogarniała temat
monika
słyszałam o nowym kierunku w tej szkole: turystyka międzynarodowa o specjalności europeistyka, w przyszłości chciałabym założyć biuro turystyczne, czy da mi to odpowiednie kwalifikacje?
23.05.2011
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Piotrkowska
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Politechnika Śląska
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu