• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Gdańska Wyższa Szkoła Humanistyczna

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 80-875 Gdańsk, ul. Biskupia 24B, (+58) 322 39 89, pedagogika@gwsh.gda.pl

Gdańska Wyższa Szkoła Humanistyczna jest uczelnią działającą na rynku edukacyjnym już ponad dwadzieścia lat. Zajęcia prowadzone są zarówno w Gdańsku jak i w filii w Koszalinie. GWSH kształci na kierunkach i specjalnościach z zakresu pedagogiki, administracji i zarządzania, na studiach I i II stopnia. Ofertę uzupełniają studia podyplomowe z zakresu edukacji, biznesu, bezpieczeństwa oraz administracji samorządowej, rządowej i państwowej.

Szkoła rozwija również współpracę międzynarodową uczestnicząc w działaniach programu Erasmus+. Stwarza to studentom możliwość odbycia praktyk zawodowych i części studiów za granicą. Osoby zainteresowane podjęciem studiów w jednej z największych uczelni niepaństwowych na Pomorzu powinny zapoznać się z proponowanymi specjalnościami oraz z zasadami rekrutacji na studia.


Ocena uczelni

5.67 / 10
54 głosów

Opinie (35)
Gdańska Wyższa Szkoła Humanistyczna, GWSH

Ona
Witam! Czy ktoś z Was wie jak wygląda obrona mgr na GWSH w Gdańsku?
08.01.2024
05.11.2021
Kasia
Może ktoś powiedzieć o studiach podyplomowych :przygotowanie pedagogiczne w Koszalinie ?? Warto ??
karol
Ja się nie zgadzam z krytycznymi opiniami. Studiowałem politologię na GWSH i byłem ostatnim rocznikiem tego kierunku. Nie zmienił się kierunek, tylko nazwa wydziału, wcześniej był wydział administracji i nauk o polityce, ale skoro zrezygnowano z dalszego naboru na politologię, to logiczne, że nie mogło być nauk politycznych w jego nazwie... powstał Wydział studiów europejskich, ale Ci co studiowali politologię, normalnie dokończyli studia na tym kierunku.
22.10.2021
10.06.2021
lm99
cześć! Co powiecie o oligofrenopedagogice na tej uczelni? Polecacie? A może jesteście w stanie polecić jakąś inną uczelnię w zakresie tego kierunku?
Maturzystka
Cześć, chciałabym tu studiować terapię pedagogiczną i mam do Was pytanie: jak jest? Czy wykładowcy mówią ciekawie i "praktycznie" i co najważniejsze: czy naprawdę podczas pandemii nie było żadnych zajęć online? Jak to teraz wyglądało? Bardzo proszę o odpowiedź, czy polecacie tę szkołę czy raczej nie (pod tym kątem). Pozdrawiam cieplutko :)
06.08.2020
12.05.2020
surdo_tyflo
Jest to jedyna uczelnia w Trójmieście na któej ruszył kierunek surdo-tyflopedagogika. Poziom zajęć trzymają jedynie Panie z Ośrodka dla Głuchych i Niedosłyszących z Głogowskiej i Pani ze Związku dla Niewidomych. Były to tylko 3 przedmioty. Cała reszta poniżej krytyki. W czasach koronawirusa żadnych zajęć on-line. Materiał wrzucony na platformę (różnej jakości) i obowiązek napisania pseudo-pracy. Maile o zasadach nauki przychodzą tylko na wspólnego, na szybko stworzonego maila przez jednego ze słuchaczy. Tłumaczenie uczelni - nie ma możliwości wpisywania tylu adresów na raz (brak umiejetności stworzenia grupy?)
Weronika
Witam, czy jest tu osoba która studiuje integrację sensoryczną na gwsh w Gdańsku ? Jak wygląda organizacja zajęć ? Polecacie ? Z góry dziękuję za odpowiedź :-)
12.03.2019
17.06.2016
mycha1207
hej co powiecie o studiowaniu na GWSH Pedagogiki resocjalizacyjnej z profilaktyką uzależnień?
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
11.02.2015
10.11.2013
Kasia - studentka
Witam, czy miał Ktos moze zajecia z p. Klimek?? od zarządzania jakością a pamietacie moze o co chodziło z doswiadczeniem z tzw spodkiem od filiżanki??? proszę o odpowieź z
studentka
hej mam pytanie. Jak wygląda obrona na gwsh? jest ciężko? maglują czy raczej pomagają podciągnąć ocenę z obrony?
07.11.2013
27.09.2013
obecny student
Niestety nie mogę się zgodzić z "gościem", który nie rozumie chyba jak funkcjonuje uczelnia wyższa, i że to nie gimnazjum. Polecam poczytać trochę ostatniej prasy, np. wyborczej, o tym, że student za często ma przeświadczenie, że jest Panem na Uczelni i to chyba często pokutuje u emocjonalnych gimnazjalistów myślących, że jakoś to się przejdzie nie przychodząc na zajęcia. Myślę, że jeśli uczelnia coś zmienia to zwykle z myślą o korzyści dla studenta, bo co to za szkoła, która stoi w miejscu. Nawiązując do opinii studenta, to moje doświadczenie jest takie, że jeśli zajęcia bywały rozrzucone po Gdańsku, to zawsze po centrum, blisko siebie, więc blisko głównych połączeń komunikacyjnych,a na magisterce już nie mam nawet tego "problemu" , gdyż wszystkie zajęcia są w super siedzibie uczelni. Podobnie jest z tegorocznymi pierwszakami.
przyszła studentka
Ja mam pytanie dotyczące organizacji studiów zaocznych, tzn. w jakich godzinach zazwyczaj sa zajęcia i czy placówki są bardzo rozsiane po koszalinie? bo chodzi mi o filie koszalin???
25.09.2013
19.09.2013
student
Wykładowcy są bardzo dobrzy, zajęcia są prowadzony w sposób ciekawy, ale niestety dużą wadą uczelni jest to, że zajęcia co semestr odbywają się w innej części Gdańska.
gosc
Nie polecam tej uczelni. Ciagle cos zmieniaja, wwydzialy, kierunki. Jednego roku jestes na politologi drugiego na europeistyce. Co lepsze studenci jednego z rokow studiow dziennych po przyjsciu po wakacjach na 2 rok dowiedzieli sie, ze zostali przeniesieni na studia zaoczne. Niby jest rok po zakonczeniu nauki na obrone ale uczelna nieinformujac studenta skraca termin obron z powodu likwidacji wydzialu. I tak zostaje sie z gotowa praca na lodzie. Nie kompetentna pani dziekan jednego z wydzialow, brak szacunku do studenta. Na pytanie o to co zabraklo do lepszej oceny z przedmiotu przez nią prowadzonego prychnela na mnie to bylo cos w stylu pff. Stracone lata i pieniadze.
16.09.2013
24.07.2013
resomisiek
GWSH to jedna z dwóch lub trzech największych i najstarszych uczelni prywatnych na Pomorzu. Taka, która ma doświadczenie i stara się o studenta, a nie zostawia go samego sobie. Zaczynałem licencjat, gdzie indziej, na uczelni w mojej miejscowości (przez grzeczność nie podam jakiej) i trafiłem tutaj dopiero na studia magisterskie, i teraz z upływem lat trochę żałuję tej decyzji, bo straciłem 3 lata całkiem fajnego studiowania w Gdańsku. Myślę, że jeśli uczelnia w czymś się specjalizuje i oferuje studia na kilku poziomach kształceniach to nie jest to przypadek i kierowanie się wyborem studiów, bo wyjdzie taniej i bliżej wcale nie wychodzi na dobre.
papcio
O stypendia socjalne, Rektora- za wyniki w nauce oraz sportowe można się starać zarówno w Gdańsku i jak i w Filii w Koszalinie. Trochę się tego uzbiera. A, że kwoty nie są niskie to czasem spokojnie wystarczy na pokrycie czesnego:)
11.07.2013
27.06.2013
Ola
mam pytanie czy w fili koszalin tez mozna starac sie o stypendia socjalne??
Klaudia
Mogę powiedzieć, że ta uczelnia jest rodzinna dla nas bo mój starszy brat zapoczątkował tu naukę, ja poszłam w jego ślady tylko na innym kierunku, moja kuzynka przyszła za nami, a teraz nasza najmłodsza siostra stoi przed wyborem uczelni i wszystko wskazuje na to, że wybierze właśnie tę :) GWSH jest bardzo dobrą uczelnią, dlatego polecamy ;p
20.04.2013
16.04.2013
Kasia
Czy są tu studenci na kierunku administracja? Głównie chodzi mi o specjalizację administracja elektroniczna :) Chciałabym się dowiedzieć o takich realnych, przyziemnych rzeczach, jak to naprawdę wygląda, co z wykładowcami i egzaminami, jak wam się podoba?
Kasia
Czy są tu studenci na kierunku administracja? Głównie chodzi mi o specjalizację administracja elektroniczna :) Chciałabym się dowiedzieć o takich realnych, przyziemnych rzeczach, jak to naprawdę wygląda, co z wykładowcami i egzaminami, jak wam się podoba?
16.04.2013
15.03.2013
jowmalbork
Bardzo fajna szkoła i bardzo ładne miejsce. Jak to trafnie ocenił jeden z wykładowców " Nie ma tak lekko, bo jest pod górkę..." ;-)
empah
Niby uczelnia jak każda inna, ale jednak polecam. Ona pozwala na swego rodzaju indywidualizm. Na ogół można się dogadać z prowadzącymi zajęcia. Ta uczelnia pozwala połączyć pracę z nauką. Także w systemie studiów dziennych. Wysokie też stypendia - nawet do zł socjalnego do tego dla niepełnosprawnych i naukowe. Ze stypendiami tam uczenie może się nawet opłacać.
12.03.2013
11.03.2013
domcia1505
Dobre uczelnie w każdym mieście, z tego się cieszcie ;)
tomi
a poziom w tej filii jest taki sam jak w oddziale głównym GWSH???
07.03.2013
30.09.2012
ALda
jawybieram sie w tym roku na administracje w fili Koszalin mam nadzieje ze bedzie super ;)
błezej
Ja studiuje europeistykę, jestem po 2 roku. jeśli chodzi o poziom trudności to dla mnie normalny. nie jest super ciężko ale i łatwo też nie. Wszystkie sesje do tej pory przechodziłem z 1 poprawką. Wykładowcy w porzo, idzie sie z nimi dogadać aczkolwiek co niektorzy czasem moga zajść za skórę. Generalnie uważam że to dobry kierunek oraz uczelnia na dobry poziomie.
17.07.2012
30.05.2012
psjot
Nie ma co ukrywam że pod względem nowoczesności uczelnia jest na najwyższym poziomie. Dba o konfort pracy swoich studentów. Oferta kierunkowa rozszerza się z roku na rok, a co za tym idzie przybywa ilość zadowolonych absolwentów.
o europiestyce
Kierunek godny polecenia jak i uczelnia. Moim zdaniem bardzo przyszłościowy, jeśli Cię to interesuje to śmiało startuj na tą uczelnie. Abo przebrnąć sesję.. no cóż trochę nauki i będzie po bólu, w końcu nie ma nic za darmo ;)
05.04.2012
11.02.2012
EwelinaG
mnie interesuje kierunek Europeistyka w trybie stacjonarnym, zastanawiam sie tylko, czy nie za wysoko mierze i czy dam rade przebrnac sesje, bylaby wdzieczan za informacje od kogos, kto studiuje tutaj europeistyke i jest na wyższym roku, jak ciężkie sa zaliczenia? czy bardzo duzo wymagaja wykladowcy? co myslicie o tych studiach i tej szkole?
Q
A jak skończyłem psychologię w zarządzaniu i bardzo mi się to przydało w mojej pracy zawodowej.
16.01.2012
16.01.2012
ped
Oj tak, uczelnia na fajnym poziomie. Aktualnie uczęszczam na podyplomówkę z terapii pedagogicznej. Świetnie, nowocześnie i z pasją.
gruby
monika: studia na takie wydziale to bardzo dobry start w tym kierunku, jeśli wyjdziesz z ciekawą propozycją, będziesz miała wykształcenie w tej branży oraz rozeznanie w rynku to wydaje mi się ze może Ci się udać ;)
27.05.2011
25.05.2011
paula
moja koleżanka studiowała w filii tej szkoły w Koszalinie administrację, bardzo jej się tam podobało, poziom dość wysoki ale ogarniała temat
monika
słyszałam o nowym kierunku w tej szkole: turystyka międzynarodowa o specjalności europeistyka, w przyszłości chciałabym założyć biuro turystyczne, czy da mi to odpowiednie kwalifikacje?
23.05.2011
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Politechnika Poznańska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Politechnika Łódzka
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Politechnika Śląska
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi