• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (49)
Wyższa Szkoła Komunikacji Społecznej w Gdyni, WSKS Gdynia

Alicja
Ja tutaj widzę dwa kierunki, ktoś pisze poniżej o 3 .... szukałam przez Pedagogikę i znalazłam ich miedzy innymi. Zalezy mi na szczerych opiniach o studiach pedagogicznych. Czy jest szansa na kierunek Psychologia na nastepny rok? czy to raczej nierealne? Też biore pod uwagę jako pomysł na studia. Gdzie ewentualnie polecacie studia psychologiczne w Trójmieście?
21.10.2019
19.09.2017
coś sie zmieniło?
czy ta uczelnia ma tylko te 3 kierunki? wydaje mi się, że było więcej, jeszcze nieadwno zagladałam tutaj i jakoś to inaczej wyglądało...
st. podyplomowe - pytanie
planuję studia podyplomowe z zakresu edukacji przedszkolnej i rozważam tę uczelnię. Czy to dobry wybór? Możecie podzielić się swoimi odczuciami, jeżeli studiowaliście tutaj? Jeżeli nie WSKS, to co polecacie (w Trójmieście oczywiście).
17.08.2017
04.08.2017
pytanie
czy ja dobrze widzę na ich stronie, że studia Administracyjno-Ekonomiczne występują tylko w wersji MGR uzupełniające? Czy nie ma na licencjacie? Zawsze tak było? Gdzie w Trójmieście na Administrację najlepiej się wybrać?
angielski
angielski chyba jest w 2 poziomach zaawansowania, grupy są sprawdzane na początku testem poziomującym i wtedy dopasowywany jest poziom zajęć
22.05.2017
02.03.2017
jet
z tego co się orientuję to e-learning jest tylko dla bezpieczeństwa międzynarodowego
Kasia
Chciałbym iść na kierunek Pedagogika .Jak wygląda tam nauka języka angielskiego.Można wziąć od podstaw ? Nie znam języka i trochę się boję .Jak wyglądają wykłady czy jest e-Learning ?
06.09.2016
15.08.2016
pyt, o 2 dyplomy
Mam pytanie dotyczące pewnej oferty tej szkoły, a mianowicie: "Studia magisterskie / 2 dyplomy w 2 lata" - czy ktoś miał już wcześniej okazję to studiować w takiej formule? czy to jest coś zupełnie nowego? Macie może więcej informacji na ten temat?
przyszlystudent
Dzwonilem, kierunek bezpieczenstwo uruchomią jak bedzie zainteresowanie, czy ktos się wybiera?
08.08.2016
05.08.2016
pytajcie na miejscu
składam dokumenty na pedagogikę w WSKS, radzę Wam zrobić tak, jak ja zrobiłam, czyli zadzwonić i pogadać, bo tutaj nikt z Uczelni się nie udziela, nie odpisują, bo im się nie chce po prostu, ale jak zadzwonicie to odpowiadają naprawdę sensownie i możecie się wszystkiego dowiedzieć, ja pytałam o umowę, o możliwość wzrostu kosztów, o to z kim zajęcia, itd. Na pierwszy rzut oka szkoła robi dobre wrażenie, zobaczymy co będzie dalej?
studia Administracyjno-Ekonomiczne
kto skończył studia magisterskie Administracyjno-Ekonomiczne na WSKS i może napisać, jak je ocenia? a co ukierunkowuja zajęcia? gdzie absolwenci moga pracować? jak duzo jest ekonomii, a ile administracji? czy są też zagadnienia prawnicze?
04.08.2016
15.07.2016
przyszlystudent
Czy kierunek bezpieczenstwo narodowe jest czy go nie ma, jestem zainetresowany mozecie coś powiedziec i doradzić o uczelni
ola
Czy jest tu ktoś, kto studiował przygotowanie pedagogiczne? Lub ma namiary na absolwenta pp? Potrzebuję wskazówek dotyczących pracy dyplomowej
24.06.2016
17.06.2016
mycha1207
Hej zastanawiam się na wyborem studiów magisterskich ale na WSKS jest możliwość studiowania 2 dyplomy w 2 lata. Czy ktoś wie jak to wygląda i wogóle czy warto wybrać się na tą uczelnie? Jeśli chodzi o kierunek to Pedagogika.
roksana
moim zdaniem nie warto, a na pewno nie w tej uczelni, dla mnie WSKS trzyma poziom dlatego każdemu z czystym sumieniem polecam tę uczelnię
14.06.2016
17.05.2016
nnn
w mojej opinii ani hardcore ani chill, wszystko zależy od Twojego podejścia, jeśli zależy Ci na samych piątkach to za darmo ich nie dostaniesz i będziesz musiała się postarać. Jeśli masz oceny gdzieś i wyjdziesz z założenia "daj Pan 3" to też jakoś przeżyjesz te studencie lata ale czy warto tak marnować czas?
aaa123
Witam, chciałam zaczerpnąć odpowiedzi na moje pytanie od osób które studiują na tej uczelni bądź studiowały. A mianowicie chodzi mi o to czy warto wybrać tą uczelnię i dlaczego? Jeżeli chodzi o kierunek to chodzi mi o bezpieczeństwo narodowe, i oczywiscie moze i banalne pytanie ale czy uczelnia to jakis hardcore czy raczej chill?
25.03.2016
02.03.2016
WSKS
@kamillooo - tak właśnie nazywa się ten kierunek - szerszy opis znajdziesz na wsks.pl @Maturzystka - nie ma konkretnych wymagań odnośnie przedmiotów, ale nie zaszkodzi język polski i wos. @rafał.kostrzewski - jedni wykładowcy są bardziej, drudzy mniej wymagający, ale na pewno każdy, kto chodzi na zajęcia nie będzie miał problemu z zaliczeniem przedmiotu. Co do samego kierunku studiów to na pewno nie jest on gwarantem uzyskania zatrudnienia w zawodzie, dużo ważniejsza jest specjalność - którą się obiera po pierwszym roku.
rafał.kostrzewski
Jakieś szczegóły na temat tej pedagogiki? Cały czas obawiam się przed wyborem tego kierunku, tyle się nasłuchałem, że po tym kierunku jest trudno o pracę, że przepełnienie w zawodzie... jak wygląda poziom nauczania na WSKS? Czy wykładowcy są bardzo wymagający?
29.02.2016
02.01.2016
kl.
polecam pedagogikę w WSKS! najlepszy kierunek ever :D
Maturzystka
Orientuje się ktoś jakie przedioty na maturze są potrzebne, żeby sie dostać nawydział Edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej z terapią pedagogiczną? :)
28.11.2015
28.11.2015
Maturzystka
Orientuje się ktoś jakie przedioty na maturze są potrzebne, żeby sie dostać nawydział Edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej z terapią pedagogiczną? :)
kamilooo
administracyjno-ekonomiczne studia?? czy tak się nazywa kierunek?? bo jeszcze nigdy nie widziałam takiej nazwy :D
24.11.2015
28.08.2015
WSKS
@battt - WSKS nie prowadzi już studiów z Politologii, zapraszamy na Bezpieczeństwo narodowe. @pytanie o kierunek - na kierunku Administracyjno-ekonomicznym nie będzie matematyki jako takiej, to są studia humanistyczne i opierają się głównie na zagadnieniach prawnych
pytanie o kierunek
WSKS ma na stronie taki kierunek Adminitracyjno-Ekonomiczny, czy ktos może powiedzieć coś o nim? ile jest ekonomii na nim? czy dużo matmy? jaki jest trudny? to jest bardziej finansowy program dla księkowych?
19.08.2015
13.08.2015
battt
czy wiadomo kiedy rusza druga tura rekrutacji na politologię w WSKS?
michał
przede wszystkim język polski, obcy i wos, najlepiej na rozszerzeniu, ja dodatkowo zdawałem historie i geografię na postawie i dostałem się bez problemu ;) pamiętaj, że ważny jest też wynik z tych matur, ja nie zszedłem poniżej 60%
26.01.2015
30.12.2014
polig
jakie przedmioty warto zdawać na maturze aby dostać się na politologię?
rafał
standardowo praktykę zawodową odbywa się na 2 roku, chyba że kierunek ma przewidziane praktyki przez 3 lata, jak np turystyka
02.09.2014
01.09.2014
Alicja
Witam, potrzebuję opinii na temat kierunku : doradca i asystent rodziny. Czy jest warto wybrać się na ten kierunek. Czy nauczyciele są w porządku, zajęcia są ciekawe ? Za wszelkie udzielone informacje bardzo dziękuję.
kasia
A jak wygląda sprawa praktyk na pedagogice? Na którym roku zaczyna się praktyki?
26.08.2014
25.08.2014
michał
Nie mam porównania z innymi uczelniami, ale moim zdaniem warto :)
pedagogika - jak jest
co sądzicie o studiach na kierunku pedagogka w tej szkole??
01.07.2014
24.06.2014
stosunki międzynarodowe
czy ta szkoła dopiero w tym roku wprowadza studia na kierunku Stosunki MIędzynarodowe? czy już wcześniej to było? ktos studiował i ma zdanie na ten temat???
kasia
po kierunku Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza co będę mieć na dyplomie wpisane??? po licencjacie , czyli po 3 latach, rzezc jasna
22.06.2014
20.06.2014
krzysztof
jaki klimat na politologii? polecacie studia politologiczne?
bezpieczeństwo
mam pytanie do studentów kierunku bezpieczeństwo narodowe na WSKS, czy warto iść na te studia? macie orientację, co robią ludzie po skonczeniu BN? nie chodzi mi o opisy na stronie uczelni, czy na portalach, czyli superlatywy. chodzi mi o realne sytuacje, jak po skonczeniu tych studiow wyglada praca?
02.06.2014
29.05.2014
majka
polecam politologie na WSKS, dobrze prowadzona, mili wykładowcy, jak na ten kierunek nawet ciekawe zajęcia, polecam ;)
bb
zawsze możesz próbować podczas rekrutacji letniej
02.12.2013
02.10.2013
fabiola
teraz to już chyba odrobinę za późno, gdyż rekrutacja na tej uczelni trwała do 30 września...
nie wiem, gdzie isc???
to logo kojarze z czyms zupelnie innym, nie z uczelnia, szoking normalnie, az mnie zatkalo, ja jeszcze sie zastanawiam, dopiero wrocilam z wakacji i nadal nie iem, nie wiem i nie wiem, podpowiedzcie mi cos, pliiiiiizz, Akacja
16.09.2013
14.08.2013
bezpieczeństwo narodowe
a kto studiuje tu kierunek Bezpieczeństwo Narodowe? i mogłby cos więcej napisać? przejrzalem na szybko specjalnosci, czy cos polecacie?
mC
Uczelnia bardzo fajna, mała, kameralna. Dobra atmosfera na zajęciach. Miłe panie z dziekanatu.
31.07.2013
25.02.2013
Gusia
Hej pierwsza grupa studiująca bezpieczeństwo narodowe ruszyła wrzesień 2011. Praca zależy od specjalizacji. Na obecnym drugim roku najprawdopodobniej będzie to bezpieczeństwo informacji, a więc każda firma potrzebuje kogoś do tego, ale wachlarz jest duży: policja, straż graniczna, staż miejska i wymieniać można w nieskończoność. A szkoła super, ponieważ do każdego mają indywidualne podejście. Panie z dziekanatu załatwią wszystko o co się poprosi, Pani Kanclerz (lepszej nie znajdzie na innej uczelni) a i wykładowcy są super, choć trafiają się kosy jak na każdej uczelni. Pozdrawiam
rawa
najpierw masz wszystkie specjalnosci, jak leca, i dlatego jest ich duzo, a na dole masz podane 3 kierunki: bezpieczenstwo wewnetrzne, politologie, pedagogoke, w sumie to do dupy to ulozyli, bo powinni odwrotnie, jak szukam to najpierw patrze, czy jest zakladka dla kandydatow i na kierunki studiow, a jak mnie cos zainteresuje to dopiero wtedy patrze na specjalnosci
19.09.2012
06.07.2012
julka
Oni maja takie kierunki studiów jakie sa wymienione tam przy studiach licencjackich? czy to sa specjalnosci? Bardzo konkretne, moze tam chociaz tak ucza a nie jak powszechnie połowy niepotrzebnych rzeczy.
socjal
doradca i asystent rodziny. co po tym? praca w ośrodkach pomocy, mosp, gops? A czy jest też szansa, żeby mieć potem łatwiej dostać się do jakieś organizacji, caritasu czy czegoś takiego?
05.07.2012
24.06.2012
figa
nie znam osobiscie, ale slyszalam, ze akurat politologia jest ich mocna strona, osobiscie tez uwazam, ze lepszy to kierunke niz pedagogika, z racji przyszlej pracy (nawet jelsi nie bedziesz w brancy, to chodzi mi o wykorzystanie samej wiedzy i latwiej znalezc robote niz po przereklamowanej pedagogice), patrze na ich strone i widze bezpieczenstwo wewnetrzne, od kiedy oni maja ten kierunek? studiuje to ktos u nich i moze napisac, co to jest warte? gdzie praca? policja?
ewka
Myślę o politologii. Czy ta uczelnia to dobry pomysł na ten kierunek? Jaka jest wasza opinia?
11.04.2012
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego