• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Wyższa Szkoła Komunikacji Społecznej w Gdyni

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 81-365 Gdynia, ul. Armii Krajowej 46, (+58) 661 88 71, biuro@wsks.pl

Wyższa Szkoła Komunikacji Społecznej w Gdyni jest uczelnią niepaństwową kształcącą na studiach licencjackich i magisterskich na kierunku pedagogika. W ofercie placówki znajduje się również szeroki wachlarz specjalności z zakresu pedagogiki proponowanych na studiach podyplomowych. Program nauczania realizowany przez szkołę zakłada wyposażanie studenta w podstawowe wykształcenie humanistyczne oraz wiedzę z przedmiotów pedagogicznych i specjalistycznych, umożliwiających kontynuowanie nauki na studiach magisterskich lub podjęcie pracy zawodowej w placówkach oświatowych lub w instytucjach publicznych.

Uczelnia dysponuje nowoczesną bazą dydaktyczną usytuowaną w centrum miasta. W dwóch budynkach mieszczą się sale wykładowe, ćwiczeniowe, pracownia multimedialna oraz biblioteka. Szkoła stara się również zapewnić warunki do nauki studentom z niepełnosprawnościami. Osoby zaineresowane studiami pedagogicznymi mogą zapoznać się z bogatą ofertą specjalności proponowanych przez WSKS oraz zasadami rekrutacji.


Ocena uczelni

7.32 / 10
20 głosów

Opinie (53)
Wyższa Szkoła Komunikacji Społecznej w Gdyni, WSKS Gdynia

WSKS
odpowiedź dla Kaja z dnia 17.05.2024
TAK, zapraszamy i pozdrawiamy: WSKS Gdynia
17.05.2024
17.05.2024
mC_admin
Na licencjacie na Pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą, Pedagogikę pracy oraz Pracę socjalną są zawsze tworzone grupy. Pozostałe specjalności różnie.
Kaja
Podzielcie się opiniami o studiach na pedagogice. I pytanie, czy wszystkie specjalności z oferty są uruchamiane co roku?
17.05.2024
04.04.2022
mC_admin
Uczelnia prowadzi nabór na kierunki Pedagogika, Pedagogika specjalna, Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna i Politologia, łącznie na wszystkich kierunkach ok 20 specjalności. Trzeba wejść na www.wsks.pl - tam wszystko jest ;)
Alicja
Ja tutaj widzę dwa kierunki, ktoś pisze poniżej o 3 .... szukałam przez Pedagogikę i znalazłam ich miedzy innymi. Zalezy mi na szczerych opiniach o studiach pedagogicznych. Czy jest szansa na kierunek Psychologia na nastepny rok? czy to raczej nierealne? Też biore pod uwagę jako pomysł na studia. Gdzie ewentualnie polecacie studia psychologiczne w Trójmieście?
21.10.2019
19.09.2017
coś sie zmieniło?
czy ta uczelnia ma tylko te 3 kierunki? wydaje mi się, że było więcej, jeszcze nieadwno zagladałam tutaj i jakoś to inaczej wyglądało...
st. podyplomowe - pytanie
planuję studia podyplomowe z zakresu edukacji przedszkolnej i rozważam tę uczelnię. Czy to dobry wybór? Możecie podzielić się swoimi odczuciami, jeżeli studiowaliście tutaj? Jeżeli nie WSKS, to co polecacie (w Trójmieście oczywiście).
17.08.2017
04.08.2017
pytanie
czy ja dobrze widzę na ich stronie, że studia Administracyjno-Ekonomiczne występują tylko w wersji MGR uzupełniające? Czy nie ma na licencjacie? Zawsze tak było? Gdzie w Trójmieście na Administrację najlepiej się wybrać?
angielski
angielski chyba jest w 2 poziomach zaawansowania, grupy są sprawdzane na początku testem poziomującym i wtedy dopasowywany jest poziom zajęć
22.05.2017
02.03.2017
jet
z tego co się orientuję to e-learning jest tylko dla bezpieczeństwa międzynarodowego
Kasia
Chciałbym iść na kierunek Pedagogika .Jak wygląda tam nauka języka angielskiego.Można wziąć od podstaw ? Nie znam języka i trochę się boję .Jak wyglądają wykłady czy jest e-Learning ?
06.09.2016
15.08.2016
pyt, o 2 dyplomy
Mam pytanie dotyczące pewnej oferty tej szkoły, a mianowicie: "Studia magisterskie / 2 dyplomy w 2 lata" - czy ktoś miał już wcześniej okazję to studiować w takiej formule? czy to jest coś zupełnie nowego? Macie może więcej informacji na ten temat?
przyszlystudent
Dzwonilem, kierunek bezpieczenstwo uruchomią jak bedzie zainteresowanie, czy ktos się wybiera?
08.08.2016
05.08.2016
pytajcie na miejscu
składam dokumenty na pedagogikę w WSKS, radzę Wam zrobić tak, jak ja zrobiłam, czyli zadzwonić i pogadać, bo tutaj nikt z Uczelni się nie udziela, nie odpisują, bo im się nie chce po prostu, ale jak zadzwonicie to odpowiadają naprawdę sensownie i możecie się wszystkiego dowiedzieć, ja pytałam o umowę, o możliwość wzrostu kosztów, o to z kim zajęcia, itd. Na pierwszy rzut oka szkoła robi dobre wrażenie, zobaczymy co będzie dalej?
studia Administracyjno-Ekonomiczne
kto skończył studia magisterskie Administracyjno-Ekonomiczne na WSKS i może napisać, jak je ocenia? a co ukierunkowuja zajęcia? gdzie absolwenci moga pracować? jak duzo jest ekonomii, a ile administracji? czy są też zagadnienia prawnicze?
04.08.2016
15.07.2016
przyszlystudent
Czy kierunek bezpieczenstwo narodowe jest czy go nie ma, jestem zainetresowany mozecie coś powiedziec i doradzić o uczelni
ola
Czy jest tu ktoś, kto studiował przygotowanie pedagogiczne? Lub ma namiary na absolwenta pp? Potrzebuję wskazówek dotyczących pracy dyplomowej
24.06.2016
17.06.2016
mycha1207
Hej zastanawiam się na wyborem studiów magisterskich ale na WSKS jest możliwość studiowania 2 dyplomy w 2 lata. Czy ktoś wie jak to wygląda i wogóle czy warto wybrać się na tą uczelnie? Jeśli chodzi o kierunek to Pedagogika.
roksana
moim zdaniem nie warto, a na pewno nie w tej uczelni, dla mnie WSKS trzyma poziom dlatego każdemu z czystym sumieniem polecam tę uczelnię
14.06.2016
17.05.2016
nnn
w mojej opinii ani hardcore ani chill, wszystko zależy od Twojego podejścia, jeśli zależy Ci na samych piątkach to za darmo ich nie dostaniesz i będziesz musiała się postarać. Jeśli masz oceny gdzieś i wyjdziesz z założenia "daj Pan 3" to też jakoś przeżyjesz te studencie lata ale czy warto tak marnować czas?
aaa123
Witam, chciałam zaczerpnąć odpowiedzi na moje pytanie od osób które studiują na tej uczelni bądź studiowały. A mianowicie chodzi mi o to czy warto wybrać tą uczelnię i dlaczego? Jeżeli chodzi o kierunek to chodzi mi o bezpieczeństwo narodowe, i oczywiscie moze i banalne pytanie ale czy uczelnia to jakis hardcore czy raczej chill?
25.03.2016
02.03.2016
WSKS
@kamillooo - tak właśnie nazywa się ten kierunek - szerszy opis znajdziesz na wsks.pl @Maturzystka - nie ma konkretnych wymagań odnośnie przedmiotów, ale nie zaszkodzi język polski i wos. @rafał.kostrzewski - jedni wykładowcy są bardziej, drudzy mniej wymagający, ale na pewno każdy, kto chodzi na zajęcia nie będzie miał problemu z zaliczeniem przedmiotu. Co do samego kierunku studiów to na pewno nie jest on gwarantem uzyskania zatrudnienia w zawodzie, dużo ważniejsza jest specjalność - którą się obiera po pierwszym roku.
rafał.kostrzewski
Jakieś szczegóły na temat tej pedagogiki? Cały czas obawiam się przed wyborem tego kierunku, tyle się nasłuchałem, że po tym kierunku jest trudno o pracę, że przepełnienie w zawodzie... jak wygląda poziom nauczania na WSKS? Czy wykładowcy są bardzo wymagający?
29.02.2016
02.01.2016
kl.
polecam pedagogikę w WSKS! najlepszy kierunek ever :D
Maturzystka
Orientuje się ktoś jakie przedioty na maturze są potrzebne, żeby sie dostać nawydział Edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej z terapią pedagogiczną? :)
28.11.2015
28.11.2015
Maturzystka
Orientuje się ktoś jakie przedioty na maturze są potrzebne, żeby sie dostać nawydział Edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej z terapią pedagogiczną? :)
kamilooo
administracyjno-ekonomiczne studia?? czy tak się nazywa kierunek?? bo jeszcze nigdy nie widziałam takiej nazwy :D
24.11.2015
28.08.2015
WSKS
@battt - WSKS nie prowadzi już studiów z Politologii, zapraszamy na Bezpieczeństwo narodowe. @pytanie o kierunek - na kierunku Administracyjno-ekonomicznym nie będzie matematyki jako takiej, to są studia humanistyczne i opierają się głównie na zagadnieniach prawnych
pytanie o kierunek
WSKS ma na stronie taki kierunek Adminitracyjno-Ekonomiczny, czy ktos może powiedzieć coś o nim? ile jest ekonomii na nim? czy dużo matmy? jaki jest trudny? to jest bardziej finansowy program dla księkowych?
19.08.2015
13.08.2015
battt
czy wiadomo kiedy rusza druga tura rekrutacji na politologię w WSKS?
michał
przede wszystkim język polski, obcy i wos, najlepiej na rozszerzeniu, ja dodatkowo zdawałem historie i geografię na postawie i dostałem się bez problemu ;) pamiętaj, że ważny jest też wynik z tych matur, ja nie zszedłem poniżej 60%
26.01.2015
30.12.2014
polig
jakie przedmioty warto zdawać na maturze aby dostać się na politologię?
rafał
standardowo praktykę zawodową odbywa się na 2 roku, chyba że kierunek ma przewidziane praktyki przez 3 lata, jak np turystyka
02.09.2014
01.09.2014
Alicja
Witam, potrzebuję opinii na temat kierunku : doradca i asystent rodziny. Czy jest warto wybrać się na ten kierunek. Czy nauczyciele są w porządku, zajęcia są ciekawe ? Za wszelkie udzielone informacje bardzo dziękuję.
kasia
A jak wygląda sprawa praktyk na pedagogice? Na którym roku zaczyna się praktyki?
26.08.2014
25.08.2014
michał
Nie mam porównania z innymi uczelniami, ale moim zdaniem warto :)
pedagogika - jak jest
co sądzicie o studiach na kierunku pedagogka w tej szkole??
01.07.2014
24.06.2014
stosunki międzynarodowe
czy ta szkoła dopiero w tym roku wprowadza studia na kierunku Stosunki MIędzynarodowe? czy już wcześniej to było? ktos studiował i ma zdanie na ten temat???
kasia
po kierunku Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza co będę mieć na dyplomie wpisane??? po licencjacie , czyli po 3 latach, rzezc jasna
22.06.2014
20.06.2014
krzysztof
jaki klimat na politologii? polecacie studia politologiczne?
bezpieczeństwo
mam pytanie do studentów kierunku bezpieczeństwo narodowe na WSKS, czy warto iść na te studia? macie orientację, co robią ludzie po skonczeniu BN? nie chodzi mi o opisy na stronie uczelni, czy na portalach, czyli superlatywy. chodzi mi o realne sytuacje, jak po skonczeniu tych studiow wyglada praca?
02.06.2014
29.05.2014
majka
polecam politologie na WSKS, dobrze prowadzona, mili wykładowcy, jak na ten kierunek nawet ciekawe zajęcia, polecam ;)
bb
zawsze możesz próbować podczas rekrutacji letniej
02.12.2013
02.10.2013
fabiola
teraz to już chyba odrobinę za późno, gdyż rekrutacja na tej uczelni trwała do 30 września...
nie wiem, gdzie isc???
to logo kojarze z czyms zupelnie innym, nie z uczelnia, szoking normalnie, az mnie zatkalo, ja jeszcze sie zastanawiam, dopiero wrocilam z wakacji i nadal nie iem, nie wiem i nie wiem, podpowiedzcie mi cos, pliiiiiizz, Akacja
16.09.2013
14.08.2013
bezpieczeństwo narodowe
a kto studiuje tu kierunek Bezpieczeństwo Narodowe? i mogłby cos więcej napisać? przejrzalem na szybko specjalnosci, czy cos polecacie?
mC
Uczelnia bardzo fajna, mała, kameralna. Dobra atmosfera na zajęciach. Miłe panie z dziekanatu.
31.07.2013
25.02.2013
Gusia
Hej pierwsza grupa studiująca bezpieczeństwo narodowe ruszyła wrzesień 2011. Praca zależy od specjalizacji. Na obecnym drugim roku najprawdopodobniej będzie to bezpieczeństwo informacji, a więc każda firma potrzebuje kogoś do tego, ale wachlarz jest duży: policja, straż graniczna, staż miejska i wymieniać można w nieskończoność. A szkoła super, ponieważ do każdego mają indywidualne podejście. Panie z dziekanatu załatwią wszystko o co się poprosi, Pani Kanclerz (lepszej nie znajdzie na innej uczelni) a i wykładowcy są super, choć trafiają się kosy jak na każdej uczelni. Pozdrawiam
rawa
najpierw masz wszystkie specjalnosci, jak leca, i dlatego jest ich duzo, a na dole masz podane 3 kierunki: bezpieczenstwo wewnetrzne, politologie, pedagogoke, w sumie to do dupy to ulozyli, bo powinni odwrotnie, jak szukam to najpierw patrze, czy jest zakladka dla kandydatow i na kierunki studiow, a jak mnie cos zainteresuje to dopiero wtedy patrze na specjalnosci
19.09.2012
06.07.2012
julka
Oni maja takie kierunki studiów jakie sa wymienione tam przy studiach licencjackich? czy to sa specjalnosci? Bardzo konkretne, moze tam chociaz tak ucza a nie jak powszechnie połowy niepotrzebnych rzeczy.
socjal
doradca i asystent rodziny. co po tym? praca w ośrodkach pomocy, mosp, gops? A czy jest też szansa, żeby mieć potem łatwiej dostać się do jakieś organizacji, caritasu czy czegoś takiego?
05.07.2012
24.06.2012
figa
nie znam osobiscie, ale slyszalam, ze akurat politologia jest ich mocna strona, osobiscie tez uwazam, ze lepszy to kierunke niz pedagogika, z racji przyszlej pracy (nawet jelsi nie bedziesz w brancy, to chodzi mi o wykorzystanie samej wiedzy i latwiej znalezc robote niz po przereklamowanej pedagogice), patrze na ich strone i widze bezpieczenstwo wewnetrzne, od kiedy oni maja ten kierunek? studiuje to ktos u nich i moze napisac, co to jest warte? gdzie praca? policja?
ewka
Myślę o politologii. Czy ta uczelnia to dobry pomysł na ten kierunek? Jaka jest wasza opinia?
11.04.2012
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Politechnika Częstochowska
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Politechnika Białostocka
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi