• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (71)
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Mam pytanie z dnia 25.03.2021
Nie prowadziliśmy takich statystyk w poprzednich latach. Z pewnością taka informacja będzie mogła być przekazana w przyszłym roku, gdy będziemy mieć pierwsze wyniki list rankingowych. O zainteresowaniu kierunkiem może świadczyć fakt, że rekrutacja na kierunek Psychologia w roku 2020/2021 i poprzednich kończyła się najszybciej, a lista rezerwowa sięgała ponad 100 osób na Psychologię w Warszawie. Każda z Filii posiada odrębną listę przyjęć i również tam w roku 2020/2021 rekrutacja zakończyła się już w sierpniu. W obecnym trybie w listach rankingowych będą określone wartości procentowe, które będziemy przyjmować w danym naborze, tak więc nie ma możliwości, aby miejsca skończyły się już w czerwcu. Z pewnością najintensywniejszy będzie nabór 2, tuż po wynikach matur. Trzymamy kciuki za świetne wyniki! :)
29.03.2021
25.03.2021
Mam pytanie
Witam chciałam zapytać jaka jest ilość osób starających się o przyjęcie na studia w porównaniu do ilości miejsc. Jaka mniej więcej np. w ostatnim roku była ilość chętnych na jedno miejsce ? Kierunek psychologia, pozdrawiam :)
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Hmm... z dnia 23.03.2021
Spieszymy z wyjaśnieniem :) Otóż, od kandydatów na studia wyższe w rekrutacji 2021/2022 nie wymagamy zdawania konkretnych przedmiotów na maturze. Kandydat na studia może zdawać przedmioty, którymi się interesuje. Szczegółowe zasady rekrutacji i aktualne progi punktowe będą oficjalnie dostępne na początku kwietnia tego roku. Natomiast wyniki nowej matury przeliczane są na punkty kwalifikacyjne w następujący sposób: 1) 1% na poziomie podstawowym = 1 punkt kwalifikacyjny; 2) 1% na poziomie rozszerzonym = 1,5 punktu kwalifikacyjnego; 3) 1% na poziomie dwujęzycznym = 2 punkty kwalifikacyjne; 4) zapis „zwolniony” z części pisemnej egzaminu jest równoznaczny z najwyższym wynikiem odpowiednio do wybranego poziomu. Przykładowo: 60% z matury z biologii podstawowej = 60 p., a 45% z matury z języka angielskiego rozszerzonego = 67,5 p. Jeśli miałbyś/miałabyś jakieś dodatkowe pytania dotyczące zasad rekrutacyjnych, zachęcamy do kontaktu z naszym Biurem Rekrutacji. Nasi pracownicy posiadają najbardziej aktualne informacje i najlepiej odpowiedzą na wszelkie nurtujące Cię pytania :) Niezbędne dane kontaktowe znajdziesz na naszej stronie internetowej www.swps.pl/kontakt
24.03.2021
23.03.2021
Hmm...
Nie rozumiem zasad rekrutacyjnych. Jak liczone są wyniki z matur ? Pisze że min.120 pkt, ale rozumiem że jest limit osób i nie wszyscy powyżej tego się dostaną. Oraz jak te punkty obliczyć, nowa matura oczywiście. Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie. Czy jest szansa się dostać z rozszerzeniem z polskiego i biologi, jeżeli tak jak dobrze musiałaby pójść matura z tych przedmiotów ?
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Emka z dnia 08.03.2021
Emka, w tej kwestii zachęcamy do kontaktu z Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń - nasi pracownicy posiadają najbardziej aktualne informacje dotyczące kierunków, w tym oczywiście takie jak daty rekrutacji i szczegóły programowe, a co za tym idzie z pewnością udzielą najlepszych odpowiedzi na wszelkie nurtujące Cię pytania :) Ze swojej strony zapewniamy, że na bieżąco dbamy, by eliminować każdy przejaw dyskryminacji czy bezpodstawnych uprzedzeń oraz weryfikujemy wszelkie zgłoszenia dokonane przez naszych studentów, więc jeśli sytuacja, o której wspominasz została zgłoszona oficjalnymi kanałami z pewnością odpowiednie jednostki podjęły adekwatne działania. Jeśli jesteś ciekawa jak została rozwiązana ta konkretna sprawa również zachęcamy do zadania tego pytania naszym pracownikom z CSPiS lub koordynatorowi danego kierunku - niezbędne dane kontaktowe znajdziesz na naszej stronie internetowej www.swps.pl/kontakt lub na podstronie kierunku :)
08.03.2021
08.03.2021
Emka
Czy i kiedy ruszy rekrutacja na seksuologie kliniczną w Sopocie? Czy podjęli Państwo w ostatnim czasie jakieś działania aby zajęcia dotyczące transpłciowosci nie były transfobiczne? (Jakieś 2 lata temu słyszałam od studentki że niestety ale prowadzaca opowiadała bzdury o transpłciowości)
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla ADA z dnia 27.08.2020
Najlepszych odpowiedzi w tej kwestii udzielą Ci nasi pracownicy z sopockiego Biura Rekrutacji, zatem zachęcamy do kontaktu telefonicznego lub za pośrednictwem maila :) Niezbędne dane kontaktowe znajdziesz na naszej stronie www.swps.pl/kontakt
02.12.2020
27.08.2020
ADA
Czy ktoś może powiedzieć coś o standardzie uczelni? W okolicznościach jakie teraz mamy nie miałam nawet okazji zobaczyć jak tam wygląda. Macie może jakieś zdjęcia sal wykładowych? Albo może wiecie czy standard jest podobny do swps we wrocławiu? Będę wdzięczna za szybką odpowiedź.
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Ilona J z dnia 17.07.2020
Bardzo dziękujemy za miłe słowa i cieszymy się, że oceniasz tak pozytywnie tak wiele aspektów, które składają się na studia na naszym Uniwersytecie :)
29.07.2020
17.07.2020
Ilona J
Uważam, że SWPS Sopot to świetna uczelnia. Są to studia specyficzne, gdzie stawia się bardziej na badaczy. Jeśli ktoś jest zdolny i ambitny to nie ma siły żeby po SWPS nie zrobił kariery naukowej lub po prostu jako psycholog prowadząc własną działaności. Uczelnia stwarza szereg możliwości rozwoju. Kadra super, zawsze perfekcyjnie przygotowana do zajęć, wyrozumiała, empatyczna. Oczywiście, zawsze zdążają się wyjątki, jak wszędzie. Ogólne wrażenie po 3,5 roku jak najbardziej pozytywne. Polecam! Nie piszę tylko o studiach ale o samej atmosferze jaka panuje na uczelni.
Kasia
Czy pracując w dużej firmie niezwiązanej z psychologią uznane zostaną praktyki na kierunku psychologia dla licencjatów i magistrów? Czy jest dużo egzaminów na tym kierunku?
02.07.2020
29.06.2020
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Agata z dnia 27.06.2020
W większości przypadków zajęcia odbywają się co 2 tygodnie w weekendy (sob-ndz), jednak ulega to sporadycznym zmianom zależnie od sytuacji, świąt itp. Jeśli chcesz zobaczyć przykładowy plan zajęć zachęcamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji - niezbędne dane kontaktowe znajdziesz na naszej stronie www.swps.pl/kontakt :)
Agata
Czy zjazdy na kierunku psychologia dla magistrów i licencjatów odbywają się również w piątki, czy tylko w sobotę i niedzielę? Jaka jest częstotliwość zjazdów?
27.06.2020
23.06.2020
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Sopot z dnia 23.06.2020
Szkoła psychoterapii poznawczo-behawioralnej skierowana jest do psychologów i lekarzy zajmujących się leczeniem zaburzeń psychicznych. Na wszelkie pytania dotyczące szczegółów i warunków rekrutacji odpowiedzą nasi pracownicy z Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń: cspis@swps.edu.pl - zachęcamy do kontaktu :)
Sopot
Czy na psychoterapie mam szansę dostać się po studiowanym wcześniej kierunku: praca socjalna?
23.06.2020
28.04.2020
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla .... z dnia 28.04.2020
Rozumiemy wzburzenie i emocje towarzyszące temu wpisowi, ale z tego miejsca przypominamy, że kryzys dotyka nie tylko studentów, ale również całej uczelni, a decyzja o braku możliwości obniżenia kosztów związana jest z faktem iż zajęcia odbywają się terminowo, oczywiście online, a co za tym idzie uczelnia wciąż ponosi koszty związane z organizacją zajęć. Wywiązujemy się tym samym z umowy obowiązującej obie strony i niestety nie mamy podstaw do obniżenia czesnego - wiązałoby się to z utratą płynności finansowej, a tym samym brakiem możliwości wypłaty wynagrodzeń dla wciąż pracującej kadry akademickiej i innych pracowników dbających o każdy detal organizacji zajęć, jak i materiałów i narzędzi umożliwiających ich przeprowadzenie. Pracy jest mnóstwo, a koszty tego nie ulegają zmianie. Rozumiemy, że wielu studentów znalazło się w trudnej sytuacji, podobnie jak wielu innych pracowników, wielu innych branż. Mamy ogólnoświatowy kryzys, wszyscy dokładamy wszelkich starań, by sytuacja uległa poprawie, ale niestety na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie pomóc inaczej niż w dotychczasowej formie dofinansowań - studenci przecież wciąż mogą ubiegać się o stypendia, w tym również socjalne, jeśli znajdują się w trudnej sytuacji materialnej, a w najgorszym wypadku mogą ubiegać się o urlop dziekański lub spowolnienie toku studiów - wtedy opłaty ulegają zawieszeniu lub zmniejszeniu. Przykro nam z powodu panującej aktualnie sytuacji, ale opisane przez Ciebie niedogodności naprawdę nie wynikają z naszej złej woli - wszyscy doświadczamy skutków panującej pandemii i zachęcamy do wzięcia pod uwagę sytuacji obu stron. W końcu to dla wszystkich sytuacja niecodzienna i trudna.
....
Jest mi wstyd, że studiuję na tej uczelni. Podczas pandemii koronawirusa ludzie stracili pracę, zostały im obniżone pensje albo przytrafiło im się wiele innych nieszczęść, a szanowna uczelnia nie kiwnęła palcem, aby pomóc swoim studentom. Chyba jako jedyna na Pomorzu nie obniżyła kosztów czesnego, oferując jednorazową zapomogę, na którą nawet ludzie zupełnie bez zarobków się nie kwalifikują. Uczelnia nie wzięła pod uwagę tego, że niektórzy studenci ledwo wiążą koniec z końcem podczas pandemii. Na odwołanie można otrzymać maila zwrotnego, gdzie przeczytamy, że praca w restauracji, która została całkowicie zamknięta z powodu koronawirusa nie jest uzasadnieniem do uchybienia płatności. Naciąganie na pieniądze na każdym kroku i jeszcze zdzieranie z ludzi nawet podczas globalnej pandemii. Gratulacje
28.04.2020
05.12.2019
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Zawiedziona z dnia 03.12.2019
W pierwszej kolejności bardzo dziękujemy za opinię o naszych wykładowcach. Nie przymykamy jednak oczu na Twoją opinię na temat dziekanatu i bardzo nam przykro z powodu takich doświadczeń. W trosce o najwyższą jakość i standardy panujące na naszym Uniwersytecie chcielibyśmy prosić Cię o przesłanie szczegółowych informacji na temat wyżej wymienionej sytuacji na adres: ssm@swps.edu.pl Dzięki temu będziemy mogli zweryfikować sprawę oraz podjąć odpowiednie kroki. Pozdrawiamy.
Zawiedziona
Zgadzam się z Basią. Panie z Dziekanatu utrudniają zycie, są nieprzyjemne i bardzo konfliktowe. Niestety w porównaniu z Państwowymi Uczelniami, gdzie pracujące Panie w Dziakanatach, doskonale wiedzą jaka jest ich rola - tak na Swps Sopot to jest jakiś dramat. Ale nie zgodzę się z opinią o Wykładowcach, ponieważ są na najwyższym poziomie i to oni trzymają mnie na Swps Sopot.
03.12.2019
19.11.2019
Uniwersytet SWPS
m zachęcamy do kontaktu z Centrum Spraw Studenckich za pośrednictwem Wirtualnej Uczelni - nasi pracownicy posiadają najbardziej aktualne informacje i podpowiedzą co należy zrobić w takiej sytuacji :)
m
Czy jest możliwość przeniesienia się po 3 roku z wydziału SWPS w Warszawie na wydział w Sopocie?
19.11.2019
31.07.2019
Uniwersytet SWPS
Alicja - tak, jest możliwość IOS na naszym Uniwersytecie, zachęcamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji - nasi pracownicy udzielą odpowiedzi na nurtujące Cię pytania i pomogą w procesie rekrutacyjnym :) w2019 - ten wątek dotyczy naszego wydziału w Sopocie, jeśli interesują Cię studia w Katowicach zachęcamy do kontaktu z jednostkami na katowickim wydziale :) xxmila - od lat tak to u nas wygląda, że terminy poprawkowe są jeszcze w sesji letniej, co wielu studentów sobie chwali gdyż są jeszcze na świeżo z materiałem na wypadek ewentualnych poprawek. Jeżeli są jakieś wyjątkowe okoliczności zawsze można ubiegać się o indywidualny termin egzaminu. Basia - przykro nam z powodu Twoich doświadczeń. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia do prowadzących lub samego sposobu prowadzenia/przebiegu zajęć zawsze możesz zgłosić swoje uwagi do opiekuna roku, Dziekanatu lub za pośrednictwem ankiet ewaluacyjnych, które przeprowadzamy po każdym semestrze. Zachęcamy do zgłaszania takich rzeczy na bieżąco byśmy mogli od razu reagować. Czy zgłaszałaś komukolwiek swoje uwagi i zastrzeżenia?
Basia
Cóż, po roku studiowania na SWPS w Sopocie, mogę kilka słów wypowiedzieć, jednakże będą one raczej gorzkie. Poziom wykładów jest nierówny, są lepsze i gorsze. Podejście wykładowców - nie do końca każe mi uwierzyć, że mam do czynienia z psychologami, dla których wydawałoby się, że człowiek jest najważniejszy. Smutnym jest fakt, że na uczelni jest się tylko numerem identyfikacyjnym, poddanym testowym egzaminom, a próby poproszenia o np. o wcześniejszy termin egzaminu pozostają tylko w sferze marzeń. To, że jest ogrom pracy, to nie jest przeszkoda, ale ten stres związany z kumulacją zaliczeń jest wyniszczający. Fatalnym rozwiązaniem jest sesja w lipcu, co dla osób dojeżdzających jest katorgą. Zastanawiam się nad kontynuacją nauki na SWPS, ponieważ kosztuje to dużo zdrowia. Życzyłabym uczelni bardziej ludzkiego podejścia do człowieka - studenta i zważenia na fakt, że jeśli pretendują do bycia uczelnia na przyzwoitym poziomie, to warto większą uwagą objąć rzeczy praktyczne niż wkuwanie zagadnień teoretycznych i statystycznych, których w życiu realnym nie odnajdą miejsca.
26.07.2019
08.07.2019
xxmila
sesja trwająca cały lipiec - totalne nieporozumienie. Brak drugich terminów we wrześniu jak na każdej innej uczelni. Organizacja uczelni pozostawia wiele do życzenia - nikt nie raczył poinformować o zmienionej godzinie egzaminu.
w2019
Czy w Katowicach będzie kiedyś psychologia II stopnia? Nie wiem czy wybierac się do tej szkoły skoro jest tylko jeden stopień .... A na Śląsku brak możliwości uzupelnienia wykształcenia na drugim stopniu.......
05.07.2019
07.05.2019
Alicja
Witam, chciałabym rozpocząć w roku akademickim 2019/2020 - studia jednolite magisterskie psychologia w trybie stacjonarnym. Jestem studentką UG na studiach licencjackich - stacjonarnych. Mam pytanie jakie są szanse na IOS na Uniwersytecie SWPS Sopot ?
Wacław
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszej Uczelni przemęcza, dziekan Jankowska, naszego Uniwersytetu SWPS. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!
07.01.2019
07.09.2018
Uniwersytet SWPS
Zapraszamy w każdy dzień, od poniedziałku do piątku :)
Dora
Dziękuję bardzo za pomoc, tylko że w czasie dni otwartych nie mam możliwości odwiedzenia kampusu, więc czy jest taka możliwość poza nimi?
04.09.2018
03.09.2018
Uniwersytet SWPS
Dora - najlepiej będzie jeżeli zgłosisz się do Biura Rekrutacji - po to ono jest ;) Zapaszamy do kontaktu mailowego (rekrutacja.sopot@swps.edu.pl), a jeszcze lepiej, odwiedzin na kampusie; nasi pracownicy z chęcią na spokojnie z Tobą usiądą i przeprowadzą Cię przez kolejne etapy :)
Dora
Mógły ktoś opisać mi proces rekrutacji, czy jest tak bardzo trudno? Ile mieliście rozszerzeń na maturze oraz co to ten certyfikat językowy? Bardzo chciałbym dostać się na psychologię sądową, ale mam straszny mętlik w głowie i coraz bardziej czuję, że nie dam rady się tam dostać więc byłabym wdzięczna za odpowiedź.
03.09.2018
02.08.2018
karola jednolite magistersie
Dla rozjaśnienia sytuacji studiuje na wydziale w Sopocie, więc komentarz odnośi się do niego ;)
karola jednolite magisterskie
Właśnie skończyłam pierwszy rok. Podsumowując jestem pod ogromnym wrażeniem. Poprzednio studiowałam na Politechnice i byłam przyzwyczajona do kompletnie innego podejścia do studenta. Otwarcie, zainteresowanie studentem, chęć pomocy, możliwości rozwoju są ogromne. Jeżeli tylko się chce to na prawde można bardzo dużo tu zrobić. Kadra? Myślę, że jeżeli ktoś ma minimalne pojęcie o psychologii w Polsce to Profesora Wojciszke nie trzeba przedstawiać ;) Zajęcia na wysokim poziomie, osobiście nie notowałam bo z otwartą buzią słuchałam wykładu. Reszta kadry również ze świetnymi kwalifikacjami, zajęcia prowadzone są przez specjalistów, praktyków w danych dziedzinach co moim zdaniem jest ogromną zaletą. Jestem pod wielkim wrażeniem i wybranie tej uczelni uważam ze jedną z najlepszych decyzji w moim życiu. Dopowiem jeszcze tylko tyle, że jeżeli ktoś uważa, że to uczelnia prywatna jak każda inna to się przeliczy, możesz zapłacić krocie, ale absolutnie nie gwarantuje to zdania roku, czy uzyskania dyplomu. Liczy się wkład i ciężka praca co uważam za ogromną zaletę tej uczelni. Pozdrawiam przyszłych i obecnych Studentów oraz Kadrę :)
02.08.2018
31.07.2018
Uniwersytet SWPS
Kuba, śpieszymy z odpowiedzią :) Studia stacjonarne i niestacjonarne nie różnią się między sobą ilością punktów ECTS, które musicie zrealizować jako studenci, i pomimo pewnych godzin różnicowych, na obu trybach realizujecie taki sam zakres programu. Patrząc na efekty kształcenia, studia niestacjonarne niczym nie ustępują stacjonarnym; dlatego też, ceny zostały ujednolicone :)
Kuba
Jedyna szkoła jaką znam, która ma te same ceny na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych, totalny nonsens.
30.07.2018
14.03.2018
Uniwersytet SWPS
Nasza kadra w Sopocie nie jest jeszcze na tyle rozbudowana, żebyśmy byli w stanie obsłużyć drugi etap studiów psychologicznych pod względem logistycznym, aczkolwiek pracujemy nad zmianą tego stanu rzeczy. Na chwilę obecną możemy zaprosić Was do Wrocławia oraz Warszawy :)
Ala
Dlaczego w Sopocie wciąż nie ma psychologii II stopnia? Mam wielu znajomych, którzy po licencjacie nie wiedzieli co dalej i chętnie uzupełnili by wyksztalcenie o wiedzę psychologiczną. Ja zresztą podobnie. Myślę, ze znalazłaby się grupa chetnych na utworzenie kierunku.
04.03.2018
21.09.2017
Uniwersytet SWPS
Drodzy, nie wiedzieć czemu, nasz poprzedni komentarz opublikował się poniżej tylko połowicznie... Zatem pozostałe nasze odpowiedzi :) @Psychologia: możesz podać jakieś szczegóły? Twoja opinia nas zdumiewa, bo to właśnie od osób mających porównanie z innymi uczelniami otrzymujemy najwięcej pozytywnych opinii. Nie chcemy jednak Twojego zdania lekceważyć, napisz nam prosimy z czego wynika Twoja opinia, jeśli nie tu na odezwij się do nas na FB lub na ssm@swps.edu.pl @psychologia biznesu: dokładnie, a wszystkich zainteresowanych zapraszamy też na stronę kierunku, na której więcej szczegółów. Polecamy również tę oto rozmowę na temat studiowania psychologii biznesu na naszej Uczelni :) https://www.youtube.com/watch?v=nDiDHO0T8SU Drodzy, odpowiedzieliśmy na komentarze z ostatniego roku. Starsze zostawimy już w spokoju, ale gdybyście mieli jakiekolwiek pytania czy uwagi, serdecznie Was zapraszamy do kontaktu z nami. Możecie się do nas odzywać tu lub mailowo (ssm@swps.edu.pl) lub chociażby poprzez FB - postaramy się odpwoedzieć na wszelkie Wasze pytania i uwagi :) Pozdrawiamy! Uniwersytet SWPS
Uniwersytet SWPS
Witajcie! Dowiedzieliśmy się, że pojawiają się tu pytania i uwagi dot. naszego Uniwersytetu, pozwolimy więc sobie nieco pomóc i odpowiedzieć na nie :) Na wstępie jednak chcielibyśmy powiedzieć, że BARDZO nas cieszy ogólna ocena, jaką nasi studenci i absolwenci, jak zakładamy, wystawili nam na tym serwisie. 9,13 na 10 to prawie ideał :) Dziękujemy! :) 

Wracając jednak do Waszych komentarzy: @Absolwentkaaa: coż możemy powiedzieć? Dziękujemy :) @Jarek, skoro dużo by o tym pisać, prosimy, napisz. Jesteśmy żywo zainteresowaniami uwagami naszych studentów na temat wszystkiego co się nas tyczy. Jeśli nie chcesz pisać tu, napisz do nas na FB lub na maila: ssm@swps.edu.pl - będziemy wdzięczni! @Paulina, @Ali, @Ola: naszym zdaniem warto :) Jeśli jesteście zainteresowani szczegółami studiów, odezwijcie się prosimy do naszego Biura Rekrutacji - prześlemy Wam wszelkie interesujące Was informacje :) @Ewa: dziękujemy
21.09.2017
12.09.2017
Absolwentkaaa
Kończyłam SWPS, kadra super, z dziekanatem da się spokojnie dogadać, dużo praktyki i pracy własnej, ale zdecydowanie warte pieniędzy.
Jarek
Potwierdzam zastanówcie się to jest naprawdę bankomat, dużo pisać o tym odradzam
20.08.2017
20.08.2017
Jarek
Potwierdzam zastanówcie się to jest naprawdę bankomat, dużo pisać o tym ODRADZAM
Marzena
Ola ja wybieram się od października na te studia do Sopotu. Wykaz przedmiotów (program) jest na stronie SWPS
19.07.2017
15.07.2017
Paulina
Hej, czy jacyś studenci psychologii na SWPS w Sopocie mogliby powiedzieć coś więcej o uczelni? Czy warto ją wybrać?
Ewa
Studjuje na Swps i jeżeli ktoś się chce uczyć a nie zaliczać bez sensu to polecam.Kadra super
09.07.2017
29.04.2017
Ali
Hej Chciałabym dowiedzieć się co sądzicie o psychologii na SWPS .Czy warto studiować na tej uczelni , czy to strata pieniędzy ? Czy wiecie coś o specjalności psychokryminalistyka ?
Ola
Czy ktoś wybiera się na studia jednolite magisterskie (te 3.5 letnie dla licencjatów i magistrów) w roku 2017/18? Znacie może wykaz przedmiotów?
21.04.2017
28.03.2017
monia
Psychologia przywództwa-podyplomowe. Zajęcia bardzo fajne. Na początku trochę teorii ale także dużo ćwiczeń. Świetnie dobrana kadra wykładowców. Polecam
do koleżanki z psychologii
Z jakimi uczelniami miałaś do czynienia?
19.03.2017
19.01.2017
Psychologia
Nie polecam tej szkoły ,meczarnia ,wykładowcy jak i pracownicy tej szkoły robią wszystko aby utrudnić życie. Byłam /studiowalam juz na roznych uczelniach i z takim podejsciem do studenta sie slnie spotkalam. Odradzam kazdemu!
psychologia biznesu
Po tym kierunku przede wszystkim działy HR, stanowiska kierownicze, zarządcze a także o charakterze negocjacyjnym oraz analitycznym
24.10.2016
11.07.2016
Magda
ogólnie odradzam, słaby poziom, studenta traktuje sie jak konieczne zło no i bankomat, męczarnia nie studia
fito
a wypowie się ktoś o psychologii biznesu? co mogę robić po tej specjalności? jak dużo mam zajęć marketingowych?
20.06.2016
28.04.2016
kacha
też się tym interesowałam, niestety ze strony wynika, że przy jednolitych magisterskich są takie specjalności : psychologia wspomagania rozwoju, psychologie kliniczna i zdrowia, ogólna i p. biznesu :( chyba trzeba do nich zadzwonić i dopytać
Ola
Chciałabym rozpocząć studia jednolite magisterskie z psychologii, czy ktoś ze studiujących mógłby mi powiedzieć, czy jest możliwość wyboru psychologii sportu jako specjalizacji?
01.02.2016
16.11.2015
franka.ol.
czy ukończenie psychoseksuologii daje możliwość tylko jako seksuolog? chciałabym skończyć coś związanego z psychologią, coś nie takiego oklepanego ale nie wiem na ile ten kierunek będzie w stanie zapewnić mi dobre perspektywy po jego ukończeniu...
jatngv
również jestem zadowolona z jej wyboru, super klimat, dobra kadra, wysoki poziom, tak trzymać!
08.08.2015
26.01.2015
adrianna5
Polecam SWPS, to naprawdę świetna uczelnia!
trawa
podoba mi się ta uczelnia, ma się wrażenie że wszyscy dbają tu o poziom, że ta nazwa SWPS do czegos zobowiązuje, że to nie jest jedna z wielu szkół prywatnych których jest jak grzyby po deszczu, że za kasą idą tutaj kompetencje i całość jest na wysokim poziomie
23.09.2014
03.09.2014
dagmara
halo studenci, co sądzicie o fizjoterapii na Wydziale w Sopocie?? jaki jest tam poziom?? czy wykładowcy uczą tylko w tej szkole czy wykładają na innych uczelniach?
SWPS
Studia jednolite magisterskie w indywidualnej organizacji to oferta dla osób z tytułem licencjata lub magistra innego kierunku niż psychologia. Chodzi głownie o to że wiele przedmiotów jest wspólna na wielu kierunkach dzięki czemu nie trzeba ich powtarzać na psychologii. Stwarza to możliwość ukończenia 5-cio letnich studiów magisterskich zaledwie w 7 semestrów - czyli studia toczą się szybszym niż standartowo tokiem dzięki pominięciu zaliczonych na innych kierunkach przedmiotów.
22.08.2013
18.08.2013
radek
a czy ktoś może powiedzieć o co chodzi z "Studia jednolite magisterskie w indywidualnej organizacji " ? To znaczy że mogę sobie potem sam ustalić plan zajęć?r
psycho
widzę że jest psychologia tylko na licencjacie i jednolite magisterskie. Czy jak pójdę tylko na licka, to potem mam gdzie zrobić magisterkę? czy tylko po licencjacie mogę potem być psychologiem??
09.08.2013
06.08.2013
wiktor
chciałbym się dowiedzieć czy istnieją jakieś różnice programowe między wydziałem w Sopocie a Warszawą?
mary
Moim zdaniem ta uczelnia reprezentuje sobą całkiem dobry poziom, zajęcia są prowadzone w ciekawy sposób przez dobrze wykształconą kadrę, przez co studenci z chęcią chodzą na zajęcia
03.08.2013
01.09.2012
lina
swps to ogólnie dobra uczelnia, chciałam na nią iść, tylko nie wiedziałam do którego miasta. w końcu wybrałam sopot, bo jest blisko morza i z jednej strony byla to swietna decyzja, bo polibilam ten klimat, ale jak sie maj zacząl to zamiast się uczyć do zaliczen albo w ogole chodzic na zajecia w cieple dni wybieralismy sie na plazei to troche nagatywnie wplynelo na moje wyniki w nauce:D ale co tam, bylo epicko.
mediocre
Sądzę że szkoła wyższa psychologii społecznej zasługuje na swą średnią i miejsce w rankingu. Jest to po prostu średnia uczelnia, co stwierdzam na podstawie doświadczenia własnego porównanego z opowieściami znajomych. Warunki średnie, zajęcia średnie, Wynik: przeciętny. Ani źle, ani dobrze. Da się przyzwyczaić :)
06.08.2012
22.07.2012
etkgh
Witam. Chciałam zapytać jak wydział zamiejscowy w sopocie jest przystosowany dla osób poruszających się na wózku inwalidzkim. Nie orientujecie się czy są tam windy, rampy? Nie chcę ryzykować studiowania na nieprzystosowanym wydziale, a jak tu nikt nie udzieli odpowiedzi to pewnie zadzwonie. Dostałam się na wymarzone studia, ale czy do wymarzonego budynku?
anka
A czy ciężko jest na tej psychologii? Jak wyglądają zaliczenia?Ja zamierzam pracować i studiować i nie wiem czy dam radę.
06.04.2012
23.01.2012
bata
dziwie sie, ze pytasz? bo raczej jak ktos sie inteersuja psychologia i chce studia prywatne, to powinien wiedziec, ze to jedna z lepszych uczelni, a skad jestes?
Aika
Widzę, że uczelnia ma dobre notowania punktowe ale chciałabym poznać opinie o niej. Czy zasługuje na uwagę?
18.01.2012
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Politechnika Gdańska
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie