• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki

Uniwersytet SWPS Sopot

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 81-745 Sopot, ul. Polna 16/20, (+22) 103 26 30, rekrutacja.sopot@swps.edu.pl

Uniwersytet SWPS to uczelnia niepubliczna z główną siedzibą w Warszawie. Szkołę założono w 1996 roku, funkcjonowała pod nazwą Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej.

Wydział psychologii w Sopocie prowadzi kształcenie psychologicznej od 2002 roku. W tym czasie mury uczelni opuściło ponad 2250 absolwentów. Za swoje innowacyjne metody nauczania szkoła została uhonorowana nagrodą MNiSW. Co więcej, miesięcznik “Perspektywy” uznał w swoim rankingu szkół wyższych Uniwersytet SWPS za jedną z dwóch najlepszych uczelni w Polsce prowadzących studia na kierunku psychologia. W 2016 roku metody kształcenia na wydziale w Sopocie uzyskały pozytywną ocenę Polskiej Komisji Akredytacyjnej, która doceniła wysoki poziom kadry naukowo-dydaktycznej i całość koncepcji kształcenia.

Dowiedz się więcej na temat oferowanych edukacyjnej wydziału Uniwersytety SWPS w Sopocie i poznaj terminy rekrutacji.


Ocena uczelni

5.58 / 10
47 głosów

Opinie (88)
Uniwersytet SWPS Sopot, SWPS Sopot

Basia
Dzien dobry, jaki jest realny próg kwalifikacyjny na psychologie w trybie niestacjonarnym?
25.07.2023
24.07.2023
Beata
Dzień dobry, jaki jest stosunek procentowy ilości godzin zajęć online do zajęć w kontakcie bezpośrednim na psychologii stacjonarnej? Z góry dziękuję.
Marcin
Jutro wyniki list rankingowych więc chciałbym zapytać czy mogę dostarczyć dokumenty osobiscie do uczelni? Na stronie jest informacja o wysłaniu ich poczta bądź kurierem ale zastanawiam się czy nie obowiązywało to ze względu na covid, którego teraz już "oficjalnie" nie ma. Jeśli będę mógł zawieźć dokumenty na uczelnie to mogę to zrobić tego samego dnia od Poznania wyników i o każdej godzinie? Przepraszam za tyle pytań ale w internecie są sprzeczne informacje więc wolę się upewnić. Pozdrawiam. Marcin
20.07.2023
10.07.2023
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Ola z dnia 08.07.2023
Dzień dobry! Dokumenty dostarczasz dopiero po ogłoszeniu wyników listy rankingowej i podpisaniu elektronicznej umowy. Zachęcamy do kontaktu z naszym biurem rekrutacji pod adresem rekrutacja@swps.edu.pl.
Ola
Dzień dobry. Zapisałam się wczoraj na psychologię. Czy mam dostarczać jakieś dokumenty do szkoły jeszcze w trakcie trwania rekrutacji (chodzi m. in. o ankietę ze zdjęciem), czy zrobić to dopiero po ogłoszeniu wyników? Pozdrawiam
08.07.2023
27.04.2023
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla PPP z dnia 20.04.2023
Dzień dobry! W Warszawie próg punktowy na psychologię wynosi 130 pkt, w reszcie miast 120. Polecamy rozważanie zaaplikowania na kierunek "Życie publiczne", tam również jest dużo psychologii, a nie ma listy rankingowej.
PPP
Dzień dobry. Mam 127 pkt. Czy z takim wynikiem mam jakieś szanse dostać się na niestacjonarną psychologię?
20.04.2023
19.04.2023
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Anna z dnia 18.04.2023
Dzień dobry! W każdym mieście mamy studentów również w dojrzałym wieku. Wierzymy, że kształcenie we współczesnych czasach trwa całe życie i nie ma górnej granicy do rozpoczęcia czy zmiany swojego kierunku zawodowego. Pozdrawiamy!
Anna
Czy na zaocznej psychologii na SWPS w Sopocie można spotkać ludzi 40+ ? :)
18.04.2023
29.06.2022
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Ewa z dnia 28.06.2022
Wysokość czesnego ustalona na początku roku nie ulega zmianie w toku studiów, poza wyrównaniem inflacyjnym zapisanym w § 5 umowy o warunkach odpłatności za studia, którą Państwo podpisują rozpoczynając naukę na uczelni. Osoby w trudnej sytuacji materialnej mogą ubiegać się o stypendium socjalne.
Ewa
Dlaczego czesne w SWPS w Sopocie jest tak wysokie Czy jest nadzieja na to że nie będzie ono z roku na rok coraz wyższe ???
28.06.2022
06.04.2022
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla XxX z dnia 05.04.2022
Szanowna Pani, jeszcze raz serdecznie przepraszamy za błąd w systemie podczas zapisów na specjalności. Przeprosiny zostały zawarte w mailach skierowanych do studentów. Z kolei szczegóły dotyczące specjalności i zapisów zostały przekazane na spotkaniu ze studentami 13 marca przez dr Popławską-Boruc i prof. Baryłę. Każdy ma szansę zapisać się na wybraną specjalność. Gdyby ktoś napotkał jednak trudności, jego sprawa będzie rozpatrywana indywidualnie.
XxX
Ten wydział o jakaś masakra organizacyjna. Poziom nauczania ok; ale wszystko to co się dzieje dookoła jest porażką organizacyjna. Na początku myślałam, ze po prostu nie ogarniają onlajnow. Ale teraz wyszło, ze nic nie ogarniają. Dzisiaj drugi dzień zapisów na specjalności… i podobnie jak wczoraj, system nie działa. Zapisy dla studentów niestacjonarnych, ludzi dorosłych i pracujących, w środku dnia o godzinie 14 i… i klops bo system nie działa. W mailu proszą o wyrozumiałość. Ile można być wyrozumiał? Pani Poplawska na pierwszych zajęciach zapewniała, ze każdy będzie mógł iść na specjalizacji jaka chce. Ze są dolne listy, które określają czy dana ścieżka powstanie, ale ze górnych limitów nie ma. „Bądźcie spokojni, każdy się dostanie gdzie chce”. Kilka tygodni temu spotkanie organizacyjne, zorganizowane praktycznie z dnia na dzień - temat ścieżki specjalnościowe i… i okazuje się, ze są limity miejsc. Pan Baryła mówiący, ze nie ma znaczenia jaka specjalizacje skończymy itp. Nikt nie bierze pod uwagę, ze nie każdy ma ochotę klepać przez 1,5 roku przedmioty biznesowe 🤦🏻‍♀️ Tam ogólnie nikt nie bierze pod uwagę studenta. Studenta, który płaci pieniądze. Studenta, który ufa pierwotnym ustaleniom. W Sopocie student nie istnieje. Klika Pan Baryła i Pani Poplawska - oni chyba tam rządzą. Chcieliśmy zorganizować spotkanie ws. zmiany prowadzącego przedmioty statyczne. Ale się nie da. Dlaczego? Bo jest prodziekanem da. Studenckich i najnormalniej w świecie byśmy musieli jemu złożyć nasz wniosek 😂 no brawo! Przykre. Nie polecam!
05.04.2022
02.08.2021
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Kandydat z dnia 30.07.2021
Drogi Kandydacie! W tej sprawie zachęcamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji w wybranym mieście - nasi pracownicy posiadają najbardziej aktualne informacje i udzielą najlepszych odpowiedzi na wszelkie nurtujące Cię pytania. Niezbędne dane kontaktowe znajdziesz na naszej stronie www.swps.pl/kontakt. Pozdrawiamy!
Kandydat
Jak to jest ze stypendiami dla osób z niepełnosprawnością? Czy mogę liczyć na jakieś wsparcie ze strony SWPS?
30.07.2021
14.06.2021
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Kate z dnia 14.06.2021
Kate, w tej sprawie zachęcamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji, bądź jeśli jesteś już naszą studentką, z Centrum Spraw Studenckich :) Nasi pracownicy posiadają najświeższe informacje i najlepiej odpowiedzą na wszelkie pytania, czy wątpliwości. Dane kontaktowe znajdziesz na naszej stronie internetowej: www.swps.pl/kontakt. Pozdrawiamy!
Kate
Czy w roku akademickim 2021/2022 dla studentów zaocznych będą zajęcia online czy w siedzibie uczelni?
14.06.2021
29.03.2021
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Mam pytanie z dnia 25.03.2021
Nie prowadziliśmy takich statystyk w poprzednich latach. Z pewnością taka informacja będzie mogła być przekazana w przyszłym roku, gdy będziemy mieć pierwsze wyniki list rankingowych. O zainteresowaniu kierunkiem może świadczyć fakt, że rekrutacja na kierunek Psychologia w roku 2020/2021 i poprzednich kończyła się najszybciej, a lista rezerwowa sięgała ponad 100 osób na Psychologię w Warszawie. Każda z Filii posiada odrębną listę przyjęć i również tam w roku 2020/2021 rekrutacja zakończyła się już w sierpniu. W obecnym trybie w listach rankingowych będą określone wartości procentowe, które będziemy przyjmować w danym naborze, tak więc nie ma możliwości, aby miejsca skończyły się już w czerwcu. Z pewnością najintensywniejszy będzie nabór 2, tuż po wynikach matur. Trzymamy kciuki za świetne wyniki! :)
Mam pytanie
Witam chciałam zapytać jaka jest ilość osób starających się o przyjęcie na studia w porównaniu do ilości miejsc. Jaka mniej więcej np. w ostatnim roku była ilość chętnych na jedno miejsce ? Kierunek psychologia, pozdrawiam :)
25.03.2021
24.03.2021
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Hmm... z dnia 23.03.2021
Spieszymy z wyjaśnieniem :) Otóż, od kandydatów na studia wyższe w rekrutacji 2021/2022 nie wymagamy zdawania konkretnych przedmiotów na maturze. Kandydat na studia może zdawać przedmioty, którymi się interesuje. Szczegółowe zasady rekrutacji i aktualne progi punktowe będą oficjalnie dostępne na początku kwietnia tego roku. Natomiast wyniki nowej matury przeliczane są na punkty kwalifikacyjne w następujący sposób: 1) 1% na poziomie podstawowym = 1 punkt kwalifikacyjny; 2) 1% na poziomie rozszerzonym = 1,5 punktu kwalifikacyjnego; 3) 1% na poziomie dwujęzycznym = 2 punkty kwalifikacyjne; 4) zapis „zwolniony” z części pisemnej egzaminu jest równoznaczny z najwyższym wynikiem odpowiednio do wybranego poziomu. Przykładowo: 60% z matury z biologii podstawowej = 60 p., a 45% z matury z języka angielskiego rozszerzonego = 67,5 p. Jeśli miałbyś/miałabyś jakieś dodatkowe pytania dotyczące zasad rekrutacyjnych, zachęcamy do kontaktu z naszym Biurem Rekrutacji. Nasi pracownicy posiadają najbardziej aktualne informacje i najlepiej odpowiedzą na wszelkie nurtujące Cię pytania :) Niezbędne dane kontaktowe znajdziesz na naszej stronie internetowej www.swps.pl/kontakt
Hmm...
Nie rozumiem zasad rekrutacyjnych. Jak liczone są wyniki z matur ? Pisze że min.120 pkt, ale rozumiem że jest limit osób i nie wszyscy powyżej tego się dostaną. Oraz jak te punkty obliczyć, nowa matura oczywiście. Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie. Czy jest szansa się dostać z rozszerzeniem z polskiego i biologi, jeżeli tak jak dobrze musiałaby pójść matura z tych przedmiotów ?
23.03.2021
08.03.2021
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Emka z dnia 08.03.2021
Emka, w tej kwestii zachęcamy do kontaktu z Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń - nasi pracownicy posiadają najbardziej aktualne informacje dotyczące kierunków, w tym oczywiście takie jak daty rekrutacji i szczegóły programowe, a co za tym idzie z pewnością udzielą najlepszych odpowiedzi na wszelkie nurtujące Cię pytania :) Ze swojej strony zapewniamy, że na bieżąco dbamy, by eliminować każdy przejaw dyskryminacji czy bezpodstawnych uprzedzeń oraz weryfikujemy wszelkie zgłoszenia dokonane przez naszych studentów, więc jeśli sytuacja, o której wspominasz została zgłoszona oficjalnymi kanałami z pewnością odpowiednie jednostki podjęły adekwatne działania. Jeśli jesteś ciekawa jak została rozwiązana ta konkretna sprawa również zachęcamy do zadania tego pytania naszym pracownikom z CSPiS lub koordynatorowi danego kierunku - niezbędne dane kontaktowe znajdziesz na naszej stronie internetowej www.swps.pl/kontakt lub na podstronie kierunku :)
Emka
Czy i kiedy ruszy rekrutacja na seksuologie kliniczną w Sopocie? Czy podjęli Państwo w ostatnim czasie jakieś działania aby zajęcia dotyczące transpłciowosci nie były transfobiczne? (Jakieś 2 lata temu słyszałam od studentki że niestety ale prowadzaca opowiadała bzdury o transpłciowości)
08.03.2021
02.12.2020
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla ADA z dnia 27.08.2020
Najlepszych odpowiedzi w tej kwestii udzielą Ci nasi pracownicy z sopockiego Biura Rekrutacji, zatem zachęcamy do kontaktu telefonicznego lub za pośrednictwem maila :) Niezbędne dane kontaktowe znajdziesz na naszej stronie www.swps.pl/kontakt
ADA
Czy ktoś może powiedzieć coś o standardzie uczelni? W okolicznościach jakie teraz mamy nie miałam nawet okazji zobaczyć jak tam wygląda. Macie może jakieś zdjęcia sal wykładowych? Albo może wiecie czy standard jest podobny do swps we wrocławiu? Będę wdzięczna za szybką odpowiedź.
27.08.2020
29.07.2020
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Ilona J z dnia 17.07.2020
Bardzo dziękujemy za miłe słowa i cieszymy się, że oceniasz tak pozytywnie tak wiele aspektów, które składają się na studia na naszym Uniwersytecie :)
Ilona J
Uważam, że SWPS Sopot to świetna uczelnia. Są to studia specyficzne, gdzie stawia się bardziej na badaczy. Jeśli ktoś jest zdolny i ambitny to nie ma siły żeby po SWPS nie zrobił kariery naukowej lub po prostu jako psycholog prowadząc własną działaności. Uczelnia stwarza szereg możliwości rozwoju. Kadra super, zawsze perfekcyjnie przygotowana do zajęć, wyrozumiała, empatyczna. Oczywiście, zawsze zdążają się wyjątki, jak wszędzie. Ogólne wrażenie po 3,5 roku jak najbardziej pozytywne. Polecam! Nie piszę tylko o studiach ale o samej atmosferze jaka panuje na uczelni.
17.07.2020
02.07.2020
Kasia
Czy pracując w dużej firmie niezwiązanej z psychologią uznane zostaną praktyki na kierunku psychologia dla licencjatów i magistrów? Czy jest dużo egzaminów na tym kierunku?
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Agata z dnia 27.06.2020
W większości przypadków zajęcia odbywają się co 2 tygodnie w weekendy (sob-ndz), jednak ulega to sporadycznym zmianom zależnie od sytuacji, świąt itp. Jeśli chcesz zobaczyć przykładowy plan zajęć zachęcamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji - niezbędne dane kontaktowe znajdziesz na naszej stronie www.swps.pl/kontakt :)
29.06.2020
27.06.2020
Agata
Czy zjazdy na kierunku psychologia dla magistrów i licencjatów odbywają się również w piątki, czy tylko w sobotę i niedzielę? Jaka jest częstotliwość zjazdów?
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Sopot z dnia 23.06.2020
Szkoła psychoterapii poznawczo-behawioralnej skierowana jest do psychologów i lekarzy zajmujących się leczeniem zaburzeń psychicznych. Na wszelkie pytania dotyczące szczegółów i warunków rekrutacji odpowiedzą nasi pracownicy z Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń: cspis@swps.edu.pl - zachęcamy do kontaktu :)
23.06.2020
23.06.2020
Sopot
Czy na psychoterapie mam szansę dostać się po studiowanym wcześniej kierunku: praca socjalna?
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla .... z dnia 28.04.2020
Rozumiemy wzburzenie i emocje towarzyszące temu wpisowi, ale z tego miejsca przypominamy, że kryzys dotyka nie tylko studentów, ale również całej uczelni, a decyzja o braku możliwości obniżenia kosztów związana jest z faktem iż zajęcia odbywają się terminowo, oczywiście online, a co za tym idzie uczelnia wciąż ponosi koszty związane z organizacją zajęć. Wywiązujemy się tym samym z umowy obowiązującej obie strony i niestety nie mamy podstaw do obniżenia czesnego - wiązałoby się to z utratą płynności finansowej, a tym samym brakiem możliwości wypłaty wynagrodzeń dla wciąż pracującej kadry akademickiej i innych pracowników dbających o każdy detal organizacji zajęć, jak i materiałów i narzędzi umożliwiających ich przeprowadzenie. Pracy jest mnóstwo, a koszty tego nie ulegają zmianie. Rozumiemy, że wielu studentów znalazło się w trudnej sytuacji, podobnie jak wielu innych pracowników, wielu innych branż. Mamy ogólnoświatowy kryzys, wszyscy dokładamy wszelkich starań, by sytuacja uległa poprawie, ale niestety na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie pomóc inaczej niż w dotychczasowej formie dofinansowań - studenci przecież wciąż mogą ubiegać się o stypendia, w tym również socjalne, jeśli znajdują się w trudnej sytuacji materialnej, a w najgorszym wypadku mogą ubiegać się o urlop dziekański lub spowolnienie toku studiów - wtedy opłaty ulegają zawieszeniu lub zmniejszeniu. Przykro nam z powodu panującej aktualnie sytuacji, ale opisane przez Ciebie niedogodności naprawdę nie wynikają z naszej złej woli - wszyscy doświadczamy skutków panującej pandemii i zachęcamy do wzięcia pod uwagę sytuacji obu stron. W końcu to dla wszystkich sytuacja niecodzienna i trudna.
28.04.2020
28.04.2020
....
Jest mi wstyd, że studiuję na tej uczelni. Podczas pandemii koronawirusa ludzie stracili pracę, zostały im obniżone pensje albo przytrafiło im się wiele innych nieszczęść, a szanowna uczelnia nie kiwnęła palcem, aby pomóc swoim studentom. Chyba jako jedyna na Pomorzu nie obniżyła kosztów czesnego, oferując jednorazową zapomogę, na którą nawet ludzie zupełnie bez zarobków się nie kwalifikują. Uczelnia nie wzięła pod uwagę tego, że niektórzy studenci ledwo wiążą koniec z końcem podczas pandemii. Na odwołanie można otrzymać maila zwrotnego, gdzie przeczytamy, że praca w restauracji, która została całkowicie zamknięta z powodu koronawirusa nie jest uzasadnieniem do uchybienia płatności. Naciąganie na pieniądze na każdym kroku i jeszcze zdzieranie z ludzi nawet podczas globalnej pandemii. Gratulacje
Uniwersytet SWPS
odpowiedź dla Zawiedziona z dnia 03.12.2019
W pierwszej kolejności bardzo dziękujemy za opinię o naszych wykładowcach. Nie przymykamy jednak oczu na Twoją opinię na temat dziekanatu i bardzo nam przykro z powodu takich doświadczeń. W trosce o najwyższą jakość i standardy panujące na naszym Uniwersytecie chcielibyśmy prosić Cię o przesłanie szczegółowych informacji na temat wyżej wymienionej sytuacji na adres: ssm@swps.edu.pl Dzięki temu będziemy mogli zweryfikować sprawę oraz podjąć odpowiednie kroki. Pozdrawiamy.
05.12.2019
03.12.2019
Zawiedziona
Zgadzam się z Basią. Panie z Dziekanatu utrudniają zycie, są nieprzyjemne i bardzo konfliktowe. Niestety w porównaniu z Państwowymi Uczelniami, gdzie pracujące Panie w Dziakanatach, doskonale wiedzą jaka jest ich rola - tak na Swps Sopot to jest jakiś dramat. Ale nie zgodzę się z opinią o Wykładowcach, ponieważ są na najwyższym poziomie i to oni trzymają mnie na Swps Sopot.
Uniwersytet SWPS
m zachęcamy do kontaktu z Centrum Spraw Studenckich za pośrednictwem Wirtualnej Uczelni - nasi pracownicy posiadają najbardziej aktualne informacje i podpowiedzą co należy zrobić w takiej sytuacji :)
19.11.2019
19.11.2019
m
Czy jest możliwość przeniesienia się po 3 roku z wydziału SWPS w Warszawie na wydział w Sopocie?
Uniwersytet SWPS
Alicja - tak, jest możliwość IOS na naszym Uniwersytecie, zachęcamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji - nasi pracownicy udzielą odpowiedzi na nurtujące Cię pytania i pomogą w procesie rekrutacyjnym :) w2019 - ten wątek dotyczy naszego wydziału w Sopocie, jeśli interesują Cię studia w Katowicach zachęcamy do kontaktu z jednostkami na katowickim wydziale :) xxmila - od lat tak to u nas wygląda, że terminy poprawkowe są jeszcze w sesji letniej, co wielu studentów sobie chwali gdyż są jeszcze na świeżo z materiałem na wypadek ewentualnych poprawek. Jeżeli są jakieś wyjątkowe okoliczności zawsze można ubiegać się o indywidualny termin egzaminu. Basia - przykro nam z powodu Twoich doświadczeń. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia do prowadzących lub samego sposobu prowadzenia/przebiegu zajęć zawsze możesz zgłosić swoje uwagi do opiekuna roku, Dziekanatu lub za pośrednictwem ankiet ewaluacyjnych, które przeprowadzamy po każdym semestrze. Zachęcamy do zgłaszania takich rzeczy na bieżąco byśmy mogli od razu reagować. Czy zgłaszałaś komukolwiek swoje uwagi i zastrzeżenia?
31.07.2019
26.07.2019
Basia
Cóż, po roku studiowania na SWPS w Sopocie, mogę kilka słów wypowiedzieć, jednakże będą one raczej gorzkie. Poziom wykładów jest nierówny, są lepsze i gorsze. Podejście wykładowców - nie do końca każe mi uwierzyć, że mam do czynienia z psychologami, dla których wydawałoby się, że człowiek jest najważniejszy. Smutnym jest fakt, że na uczelni jest się tylko numerem identyfikacyjnym, poddanym testowym egzaminom, a próby poproszenia o np. o wcześniejszy termin egzaminu pozostają tylko w sferze marzeń. To, że jest ogrom pracy, to nie jest przeszkoda, ale ten stres związany z kumulacją zaliczeń jest wyniszczający. Fatalnym rozwiązaniem jest sesja w lipcu, co dla osób dojeżdzających jest katorgą. Zastanawiam się nad kontynuacją nauki na SWPS, ponieważ kosztuje to dużo zdrowia. Życzyłabym uczelni bardziej ludzkiego podejścia do człowieka - studenta i zważenia na fakt, że jeśli pretendują do bycia uczelnia na przyzwoitym poziomie, to warto większą uwagą objąć rzeczy praktyczne niż wkuwanie zagadnień teoretycznych i statystycznych, których w życiu realnym nie odnajdą miejsca.
xxmila
sesja trwająca cały lipiec - totalne nieporozumienie. Brak drugich terminów we wrześniu jak na każdej innej uczelni. Organizacja uczelni pozostawia wiele do życzenia - nikt nie raczył poinformować o zmienionej godzinie egzaminu.
08.07.2019
05.07.2019
w2019
Czy w Katowicach będzie kiedyś psychologia II stopnia? Nie wiem czy wybierac się do tej szkoły skoro jest tylko jeden stopień .... A na Śląsku brak możliwości uzupelnienia wykształcenia na drugim stopniu.......
Alicja
Witam, chciałabym rozpocząć w roku akademickim 2019/2020 - studia jednolite magisterskie psychologia w trybie stacjonarnym. Jestem studentką UG na studiach licencjackich - stacjonarnych. Mam pytanie jakie są szanse na IOS na Uniwersytecie SWPS Sopot ?
07.05.2019
07.01.2019
Wacław
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszej Uczelni przemęcza, dziekan Jankowska, naszego Uniwersytetu SWPS. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!
Uniwersytet SWPS
Zapraszamy w każdy dzień, od poniedziałku do piątku :)
07.09.2018
04.09.2018
Dora
Dziękuję bardzo za pomoc, tylko że w czasie dni otwartych nie mam możliwości odwiedzenia kampusu, więc czy jest taka możliwość poza nimi?
Uniwersytet SWPS
Dora - najlepiej będzie jeżeli zgłosisz się do Biura Rekrutacji - po to ono jest ;) Zapaszamy do kontaktu mailowego (rekrutacja.sopot@swps.edu.pl), a jeszcze lepiej, odwiedzin na kampusie; nasi pracownicy z chęcią na spokojnie z Tobą usiądą i przeprowadzą Cię przez kolejne etapy :)
03.09.2018
03.09.2018
Dora
Mógły ktoś opisać mi proces rekrutacji, czy jest tak bardzo trudno? Ile mieliście rozszerzeń na maturze oraz co to ten certyfikat językowy? Bardzo chciałbym dostać się na psychologię sądową, ale mam straszny mętlik w głowie i coraz bardziej czuję, że nie dam rady się tam dostać więc byłabym wdzięczna za odpowiedź.
karola jednolite magistersie
Dla rozjaśnienia sytuacji studiuje na wydziale w Sopocie, więc komentarz odnośi się do niego ;)
02.08.2018
02.08.2018
karola jednolite magisterskie
Właśnie skończyłam pierwszy rok. Podsumowując jestem pod ogromnym wrażeniem. Poprzednio studiowałam na Politechnice i byłam przyzwyczajona do kompletnie innego podejścia do studenta. Otwarcie, zainteresowanie studentem, chęć pomocy, możliwości rozwoju są ogromne. Jeżeli tylko się chce to na prawde można bardzo dużo tu zrobić. Kadra? Myślę, że jeżeli ktoś ma minimalne pojęcie o psychologii w Polsce to Profesora Wojciszke nie trzeba przedstawiać ;) Zajęcia na wysokim poziomie, osobiście nie notowałam bo z otwartą buzią słuchałam wykładu. Reszta kadry również ze świetnymi kwalifikacjami, zajęcia prowadzone są przez specjalistów, praktyków w danych dziedzinach co moim zdaniem jest ogromną zaletą. Jestem pod wielkim wrażeniem i wybranie tej uczelni uważam ze jedną z najlepszych decyzji w moim życiu. Dopowiem jeszcze tylko tyle, że jeżeli ktoś uważa, że to uczelnia prywatna jak każda inna to się przeliczy, możesz zapłacić krocie, ale absolutnie nie gwarantuje to zdania roku, czy uzyskania dyplomu. Liczy się wkład i ciężka praca co uważam za ogromną zaletę tej uczelni. Pozdrawiam przyszłych i obecnych Studentów oraz Kadrę :)
Uniwersytet SWPS
Kuba, śpieszymy z odpowiedzią :) Studia stacjonarne i niestacjonarne nie różnią się między sobą ilością punktów ECTS, które musicie zrealizować jako studenci, i pomimo pewnych godzin różnicowych, na obu trybach realizujecie taki sam zakres programu. Patrząc na efekty kształcenia, studia niestacjonarne niczym nie ustępują stacjonarnym; dlatego też, ceny zostały ujednolicone :)
31.07.2018
30.07.2018
Kuba
Jedyna szkoła jaką znam, która ma te same ceny na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych, totalny nonsens.
Uniwersytet SWPS
Nasza kadra w Sopocie nie jest jeszcze na tyle rozbudowana, żebyśmy byli w stanie obsłużyć drugi etap studiów psychologicznych pod względem logistycznym, aczkolwiek pracujemy nad zmianą tego stanu rzeczy. Na chwilę obecną możemy zaprosić Was do Wrocławia oraz Warszawy :)
14.03.2018
04.03.2018
Ala
Dlaczego w Sopocie wciąż nie ma psychologii II stopnia? Mam wielu znajomych, którzy po licencjacie nie wiedzieli co dalej i chętnie uzupełnili by wyksztalcenie o wiedzę psychologiczną. Ja zresztą podobnie. Myślę, ze znalazłaby się grupa chetnych na utworzenie kierunku.
Uniwersytet SWPS
Drodzy, nie wiedzieć czemu, nasz poprzedni komentarz opublikował się poniżej tylko połowicznie... Zatem pozostałe nasze odpowiedzi :) @Psychologia: możesz podać jakieś szczegóły? Twoja opinia nas zdumiewa, bo to właśnie od osób mających porównanie z innymi uczelniami otrzymujemy najwięcej pozytywnych opinii. Nie chcemy jednak Twojego zdania lekceważyć, napisz nam prosimy z czego wynika Twoja opinia, jeśli nie tu na odezwij się do nas na FB lub na ssm@swps.edu.pl @psychologia biznesu: dokładnie, a wszystkich zainteresowanych zapraszamy też na stronę kierunku, na której więcej szczegółów. Polecamy również tę oto rozmowę na temat studiowania psychologii biznesu na naszej Uczelni :) https://www.youtube.com/watch?v=nDiDHO0T8SU Drodzy, odpowiedzieliśmy na komentarze z ostatniego roku. Starsze zostawimy już w spokoju, ale gdybyście mieli jakiekolwiek pytania czy uwagi, serdecznie Was zapraszamy do kontaktu z nami. Możecie się do nas odzywać tu lub mailowo (ssm@swps.edu.pl) lub chociażby poprzez FB - postaramy się odpwoedzieć na wszelkie Wasze pytania i uwagi :) Pozdrawiamy! Uniwersytet SWPS
21.09.2017
21.09.2017
Uniwersytet SWPS
Witajcie! Dowiedzieliśmy się, że pojawiają się tu pytania i uwagi dot. naszego Uniwersytetu, pozwolimy więc sobie nieco pomóc i odpowiedzieć na nie :) Na wstępie jednak chcielibyśmy powiedzieć, że BARDZO nas cieszy ogólna ocena, jaką nasi studenci i absolwenci, jak zakładamy, wystawili nam na tym serwisie. 9,13 na 10 to prawie ideał :) Dziękujemy! :) 

Wracając jednak do Waszych komentarzy: @Absolwentkaaa: coż możemy powiedzieć? Dziękujemy :) @Jarek, skoro dużo by o tym pisać, prosimy, napisz. Jesteśmy żywo zainteresowaniami uwagami naszych studentów na temat wszystkiego co się nas tyczy. Jeśli nie chcesz pisać tu, napisz do nas na FB lub na maila: ssm@swps.edu.pl - będziemy wdzięczni! @Paulina, @Ali, @Ola: naszym zdaniem warto :) Jeśli jesteście zainteresowani szczegółami studiów, odezwijcie się prosimy do naszego Biura Rekrutacji - prześlemy Wam wszelkie interesujące Was informacje :) @Ewa: dziękujemy
Absolwentkaaa
Kończyłam SWPS, kadra super, z dziekanatem da się spokojnie dogadać, dużo praktyki i pracy własnej, ale zdecydowanie warte pieniędzy.
12.09.2017
20.08.2017
Jarek
Potwierdzam zastanówcie się to jest naprawdę bankomat, dużo pisać o tym odradzam
Jarek
Potwierdzam zastanówcie się to jest naprawdę bankomat, dużo pisać o tym ODRADZAM
20.08.2017
19.07.2017
Marzena
Ola ja wybieram się od października na te studia do Sopotu. Wykaz przedmiotów (program) jest na stronie SWPS
Paulina
Hej, czy jacyś studenci psychologii na SWPS w Sopocie mogliby powiedzieć coś więcej o uczelni? Czy warto ją wybrać?
15.07.2017
09.07.2017
Ewa
Studjuje na Swps i jeżeli ktoś się chce uczyć a nie zaliczać bez sensu to polecam.Kadra super
Ali
Hej Chciałabym dowiedzieć się co sądzicie o psychologii na SWPS .Czy warto studiować na tej uczelni , czy to strata pieniędzy ? Czy wiecie coś o specjalności psychokryminalistyka ?
29.04.2017
21.04.2017
Ola
Czy ktoś wybiera się na studia jednolite magisterskie (te 3.5 letnie dla licencjatów i magistrów) w roku 2017/18? Znacie może wykaz przedmiotów?
monia
Psychologia przywództwa-podyplomowe. Zajęcia bardzo fajne. Na początku trochę teorii ale także dużo ćwiczeń. Świetnie dobrana kadra wykładowców. Polecam
28.03.2017
19.03.2017
do koleżanki z psychologii
Z jakimi uczelniami miałaś do czynienia?
Psychologia
Nie polecam tej szkoły ,meczarnia ,wykładowcy jak i pracownicy tej szkoły robią wszystko aby utrudnić życie. Byłam /studiowalam juz na roznych uczelniach i z takim podejsciem do studenta sie slnie spotkalam. Odradzam kazdemu!
19.01.2017
24.10.2016
psychologia biznesu
Po tym kierunku przede wszystkim działy HR, stanowiska kierownicze, zarządcze a także o charakterze negocjacyjnym oraz analitycznym
Magda
ogólnie odradzam, słaby poziom, studenta traktuje sie jak konieczne zło no i bankomat, męczarnia nie studia
11.07.2016
20.06.2016
fito
a wypowie się ktoś o psychologii biznesu? co mogę robić po tej specjalności? jak dużo mam zajęć marketingowych?
kacha
też się tym interesowałam, niestety ze strony wynika, że przy jednolitych magisterskich są takie specjalności : psychologia wspomagania rozwoju, psychologie kliniczna i zdrowia, ogólna i p. biznesu :( chyba trzeba do nich zadzwonić i dopytać
28.04.2016
01.02.2016
Ola
Chciałabym rozpocząć studia jednolite magisterskie z psychologii, czy ktoś ze studiujących mógłby mi powiedzieć, czy jest możliwość wyboru psychologii sportu jako specjalizacji?
franka.ol.
czy ukończenie psychoseksuologii daje możliwość tylko jako seksuolog? chciałabym skończyć coś związanego z psychologią, coś nie takiego oklepanego ale nie wiem na ile ten kierunek będzie w stanie zapewnić mi dobre perspektywy po jego ukończeniu...
16.11.2015
08.08.2015
jatngv
również jestem zadowolona z jej wyboru, super klimat, dobra kadra, wysoki poziom, tak trzymać!
adrianna5
Polecam SWPS, to naprawdę świetna uczelnia!
26.01.2015
23.09.2014
trawa
podoba mi się ta uczelnia, ma się wrażenie że wszyscy dbają tu o poziom, że ta nazwa SWPS do czegos zobowiązuje, że to nie jest jedna z wielu szkół prywatnych których jest jak grzyby po deszczu, że za kasą idą tutaj kompetencje i całość jest na wysokim poziomie
dagmara
halo studenci, co sądzicie o fizjoterapii na Wydziale w Sopocie?? jaki jest tam poziom?? czy wykładowcy uczą tylko w tej szkole czy wykładają na innych uczelniach?
03.09.2014
22.08.2013
SWPS
Studia jednolite magisterskie w indywidualnej organizacji to oferta dla osób z tytułem licencjata lub magistra innego kierunku niż psychologia. Chodzi głownie o to że wiele przedmiotów jest wspólna na wielu kierunkach dzięki czemu nie trzeba ich powtarzać na psychologii. Stwarza to możliwość ukończenia 5-cio letnich studiów magisterskich zaledwie w 7 semestrów - czyli studia toczą się szybszym niż standartowo tokiem dzięki pominięciu zaliczonych na innych kierunkach przedmiotów.
radek
a czy ktoś może powiedzieć o co chodzi z "Studia jednolite magisterskie w indywidualnej organizacji " ? To znaczy że mogę sobie potem sam ustalić plan zajęć?r
18.08.2013
09.08.2013
psycho
widzę że jest psychologia tylko na licencjacie i jednolite magisterskie. Czy jak pójdę tylko na licka, to potem mam gdzie zrobić magisterkę? czy tylko po licencjacie mogę potem być psychologiem??
wiktor
chciałbym się dowiedzieć czy istnieją jakieś różnice programowe między wydziałem w Sopocie a Warszawą?
06.08.2013
03.08.2013
mary
Moim zdaniem ta uczelnia reprezentuje sobą całkiem dobry poziom, zajęcia są prowadzone w ciekawy sposób przez dobrze wykształconą kadrę, przez co studenci z chęcią chodzą na zajęcia
lina
swps to ogólnie dobra uczelnia, chciałam na nią iść, tylko nie wiedziałam do którego miasta. w końcu wybrałam sopot, bo jest blisko morza i z jednej strony byla to swietna decyzja, bo polibilam ten klimat, ale jak sie maj zacząl to zamiast się uczyć do zaliczen albo w ogole chodzic na zajecia w cieple dni wybieralismy sie na plazei to troche nagatywnie wplynelo na moje wyniki w nauce:D ale co tam, bylo epicko.
01.09.2012
06.08.2012
mediocre
Sądzę że szkoła wyższa psychologii społecznej zasługuje na swą średnią i miejsce w rankingu. Jest to po prostu średnia uczelnia, co stwierdzam na podstawie doświadczenia własnego porównanego z opowieściami znajomych. Warunki średnie, zajęcia średnie, Wynik: przeciętny. Ani źle, ani dobrze. Da się przyzwyczaić :)
etkgh
Witam. Chciałam zapytać jak wydział zamiejscowy w sopocie jest przystosowany dla osób poruszających się na wózku inwalidzkim. Nie orientujecie się czy są tam windy, rampy? Nie chcę ryzykować studiowania na nieprzystosowanym wydziale, a jak tu nikt nie udzieli odpowiedzi to pewnie zadzwonie. Dostałam się na wymarzone studia, ale czy do wymarzonego budynku?
22.07.2012
06.04.2012
anka
A czy ciężko jest na tej psychologii? Jak wyglądają zaliczenia?Ja zamierzam pracować i studiować i nie wiem czy dam radę.
bata
dziwie sie, ze pytasz? bo raczej jak ktos sie inteersuja psychologia i chce studia prywatne, to powinien wiedziec, ze to jedna z lepszych uczelni, a skad jestes?
23.01.2012
18.01.2012
Aika
Widzę, że uczelnia ma dobre notowania punktowe ale chciałabym poznać opinie o niej. Czy zasługuje na uwagę?
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Politechnika Śląska
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Gdański
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Politechnika Łódzka
  • Politechnika Białostocka
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Civitas w Warszawie