• Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki

Uniwersytet WSB Merito Gdynia

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 81-310 Gdynia, ul. Śląska 35/37, (+58) 669 77 21, rekrut@wsb.gdynia.pl

Uniwersytet WSB Merito w Gdyni (do kwietnia 2023 roku - Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni) rozpoczęł działalność w 2008 roku. Należy do największej grupy prywatnych uczelni w Polsce.

Uczelnia składa się z czterech wydziałów: biznesu, prawa i administracji, informatyki i nowych technologii oraz społeczno-humanistycznego. WSB Merito w Gdyni realizuje studia I i II stopnia na kierunkach, takich jak: zarządzanie, filologia, pedagogika, logistyka, psychologia w biznesie czy bezpieczeństwo wewnętrzne. Oferuje studia podyplomowe, a także profesjonalne szkolenia i kursy. Uczelnia może pochwalić się licznymi nagrodami, prestiżowymi certyfikatami i złotymi medalami, które wyróżniają ją na tle wielu innych prywatnych szkół z całego kraju.

Dowiedz się więcej na temat specjalności dostępnym na Uniwersytecie WSB Merito w Gdyni. Sprawdź, w jaki sposób przebiega rekrutacja na studia.



Ocena uczelni

4.44 / 10
35 głosów

Opinie (20)
Uniwersytet WSB Merito Gdynia, WSB Merito Gdynia

Ola
Jaki jest limit miejsc na I rok psychologii w biznesie?
04.12.2023
14.09.2022
ela
czy można liczyć, że wybrana specjalność będzie uruchomiona? zdarza się, że jest za mało chętnych?
Edi
Co konkretnie można robić po psychologii w biznesie? Bez mgr to raczej jest się takim psychologiem jedną nogą?
30.12.2020
16.11.2020
Stiw
Polecacie podyplomówki w WSB? To raczej uznana szkoła.
Pola
Czy dobrze rozumiem z opisu na www, że część specjalności na logistyce jest licencjackich , a część inżynierskich??
06.10.2020
26.08.2020
Ala
Ile musi być chętnych, żeby ruszyła specjalność na zarządzaniu drugiego stopnia?
Do krytykujacych
Studiowałem podobny kierunek na uczelni publicznej w 3city i tutaj. Jest lepiej. Łatwiej? Tak. Ale nie dlatego, że są tu ponoć mniejsze wymagania, ale że w końcu wiem, czego się ode mnie oczekuje i nauczyciele przychodzą na zajęcia w 100% przygotowani. Dodatkowo jest platforma Moodle, na której mam wszelkie materiały z zajęć. Tak więc po pierwsze, na zajęciach naprawdę się uczę, a nie tylko jestem, a po drugie, nie tracę czasu i energii na zbieranie materiałów i "proszenie się" od innych studentów. Przepływ informacji bardzo dobry , panie w dziekanacie urocze, no i mili, życzliwi nauczyciele, którzy na co dzień pracują na UG czy PG. Uczyć się trzeba, nie ma nic za darmo. Po pierwszym semestrze na moim roku została połowa, czyli podobnie jak to bywa na państwowych. Myślę, że Bankowa idzie z duchem czasu. Koniec z systemem rodem z głębokiego PRL-u, który wciąż ma się świetnie na wielu panstwowych uczelniach. Studia powinny być przyjemnością. Przyjemnością czerpaną z interesująco przekazywanej wiedzy i obcowania z mądrymi, kulturalnymi i etycznymi ludźmi. Bez stresu i mobbingu.
09.02.2020
23.01.2020
WSB Gdańsk
odpowiedź dla Maja z dnia 22.01.2020
Dzień dobry, serdecznie zapraszamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji Wyższej Szkoły Bankowej Gdyni. Pracownicy tego działu udzielą wyczerpujących informacji na ten temat - rekrut@wsb.gdynia.pl
Maja
Jakie języki obce można wybrać, mam na myśli lektorat
22.01.2020
20.09.2019
Iga
Jakie więc specjalności polecacie, aby były zbliżone tematyce kierunku?
Paulina
Specjalizacje nie mają NIC wspólnego z tym, co studiujecie. Myślisz że idziesz na rachunkowość? Przedmioty dodatkowe "do wyboru" to jakiś szajs który nie mieli komu wcisnąć, zero ciekawych rzeczy i możliwości nauczenia się.
01.02.2019
19.04.2017
amybar
witam chcialabym sie dowiedziec jakie są rokowania wsrod pracodawcow po ukonczeniu WSB. ciągle waham się czy wybrac WSB czy UG. Wsb ma atrakcyjne kierunki inzynieryjne. studiowałam wczesniej na AM z bardzo dobrymi wynikami , niestety utrata węchu troche mnie zdyskwalifikowala i wylaczyla z wielu laboratorium. teraz chcialabym postawic na przedmioty scisle w kierunku matematycznym . slyszalam wiele razy ze wsb to typowa uczelnia "placisz i zdajesz" . Jednak ja znam wiele osob ktore nie ukonczyly studiów ze wzgledu na poziom niewiedzy . bedę nieskromna jesli powiem ze jestem naprawd eambitna osobą , ktora chce sie uczyc by cos osiagnac a nie zdawac lukiem szczescia. prosze o rzetelne doradztwo :) absolwenci wsb co byscie wybrali ?
logistyka w Gdyni
szukam logistyki w Gdyni, wyskoczyła mi WSB - kto tu studiuje te kierunke i może więcej coś napisać, jak jest na logistyce?
06.08.2015
24.08.2013
TovekB
bankowa to taka biedronka polskiej edukacji :-)
Czarownik
WSB to typowa masówka, przeciętna kadra, dobra reklama, byle otworzyć kierunek. Uczelnia od wszystkiego , cha, cha
22.08.2013
14.02.2013
Jadzia
Jestem już na 6 semestrze na kierunku Ekonomia. Łatwo nie jest, ale jak się chodzi na zajęcia i wykłady to jest wszystko do ogarnięcia. Wykładowcy są przeważnie z WSB i UG. Szkoła rozdaje stypendia rektora, socjalne. Radze jednak poczytać regulamin szkoły, bo nam podwyższali co rok czesne, zaczynałam od 325zł/12rat, w II roku 375zł/12rat, a na III roku 495zł/10rat. No i komunikacja ze studentami to jakaś masakra - np. plan zajęć zmieniany na dzień przed zajęciami, terminy poprawek podawane po terminie danej poprawki. Wybrałam tą szkołę, ze względu na bliski dojazd i stypendium, bo oferty pracy jak na razie się nie sypią. :)
Milena
Ja jestem właśnie po 1 roku ekonomii i muszę przyznać, że nie było łatwo aczkolwiek ja wszystko zaliczyłam. Niestety nie wiem ile osób odpadło bo nie mam w zasadzie takiej informacji, jeszcze są poprawki. Poziom jest normalny, nie trudny i nie łatwy. Jest jednak sporo teorii a największy natłok nauki jest wiadomo w czasie sesji, ale nie jest aż tak źle. Ja jak najbardziej polecam tą uczelnię.
05.07.2012
26.02.2012
antek
kto studiuje kierunek EKONOMIA? bylbym wdzieczny za opinie starszych kolegow z wyzszych rocznikow, interesuje mnie, skad sa wykladowcy, jaki jest poziom, co sprawia najwieksza trudnosc na pierwszym roku i ile osob odpada po drugim semestrze?
wafel
zachwyty i westchnienia na nic sie zdadza, bo na kierunkach ekonomicznych zwyczajnie trzeba sie uczyc, i nie pomoze fakt, ze sa to studia w prywatnej szkole, gdzie niektorym wydaje sie, ze skoro placa, to im sie nalezy, nic bardziej mylnego, pewne kierunki studiow wiaza sie z tym, ze albo jtes bystry i w mig ogarniasz, czytaj: nie musisz zakuwac, albo przychodza zaliczenia i siedzisz nad ksiazkami i materialami.
21.02.2012
18.01.2012
iggy
OOO fajnie. muszę się przyjrzeć :)
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Tarnowska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Politechnika Śląska
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • AMA Film Academy w Krakowie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia WIT w Warszawie