• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Uniwersytet WSB Merito Gdynia

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 81-310 Gdynia, ul. Śląska 35/37, (+58) 669 77 21, rekrut@wsb.gdynia.pl

Uniwersytet WSB Merito w Gdyni (do kwietnia 2023 roku - Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni) rozpoczęł działalność w 2008 roku. Należy do największej grupy prywatnych uczelni w Polsce.

Uczelnia składa się z czterech wydziałów: biznesu, prawa i administracji, informatyki i nowych technologii oraz społeczno-humanistycznego. WSB Merito w Gdyni realizuje studia I i II stopnia na kierunkach, takich jak: zarządzanie, filologia, pedagogika, logistyka, psychologia w biznesie czy bezpieczeństwo wewnętrzne. Oferuje studia podyplomowe, a także profesjonalne szkolenia i kursy. Uczelnia może pochwalić się licznymi nagrodami, prestiżowymi certyfikatami i złotymi medalami, które wyróżniają ją na tle wielu innych prywatnych szkół z całego kraju.

Dowiedz się więcej na temat specjalności dostępnym na Uniwersytecie WSB Merito w Gdyni. Sprawdź, w jaki sposób przebiega rekrutacja na studia.



Ocena uczelni

4.38 / 10
36 głosów

Opinie (21)
Uniwersytet WSB Merito Gdynia, WSB Merito Gdynia

Nie polecam
-Uczelnia nie zapewnia czy twój kierunek lub specjalizacja na pewno się otworzy co prowadzi do sytuacji że ludzie albo muszą wybierać pomiędzy dwoma kierunkami (w moim roku) z 12 albo zmienić studia. Dodam że uczelnia nie daje informacji z wyprzedzeniem że prawdopodobnie coś się nie otworzy. -Przyjmują każdego więc ma się osoby specjalne, które mogą przeszkadzać w zajęciach. -Słaba organizacja uczelni -Jedyne co ratuje to wykładowcy Polecam bardzo mocno się zastanowić przed wyborem tej uczelni.
17.04.2024
04.12.2023
Ola
Jaki jest limit miejsc na I rok psychologii w biznesie?
ela
czy można liczyć, że wybrana specjalność będzie uruchomiona? zdarza się, że jest za mało chętnych?
14.09.2022
30.12.2020
Edi
Co konkretnie można robić po psychologii w biznesie? Bez mgr to raczej jest się takim psychologiem jedną nogą?
Stiw
Polecacie podyplomówki w WSB? To raczej uznana szkoła.
16.11.2020
06.10.2020
Pola
Czy dobrze rozumiem z opisu na www, że część specjalności na logistyce jest licencjackich , a część inżynierskich??
Ala
Ile musi być chętnych, żeby ruszyła specjalność na zarządzaniu drugiego stopnia?
26.08.2020
09.02.2020
Do krytykujacych
Studiowałem podobny kierunek na uczelni publicznej w 3city i tutaj. Jest lepiej. Łatwiej? Tak. Ale nie dlatego, że są tu ponoć mniejsze wymagania, ale że w końcu wiem, czego się ode mnie oczekuje i nauczyciele przychodzą na zajęcia w 100% przygotowani. Dodatkowo jest platforma Moodle, na której mam wszelkie materiały z zajęć. Tak więc po pierwsze, na zajęciach naprawdę się uczę, a nie tylko jestem, a po drugie, nie tracę czasu i energii na zbieranie materiałów i "proszenie się" od innych studentów. Przepływ informacji bardzo dobry , panie w dziekanacie urocze, no i mili, życzliwi nauczyciele, którzy na co dzień pracują na UG czy PG. Uczyć się trzeba, nie ma nic za darmo. Po pierwszym semestrze na moim roku została połowa, czyli podobnie jak to bywa na państwowych. Myślę, że Bankowa idzie z duchem czasu. Koniec z systemem rodem z głębokiego PRL-u, który wciąż ma się świetnie na wielu panstwowych uczelniach. Studia powinny być przyjemnością. Przyjemnością czerpaną z interesująco przekazywanej wiedzy i obcowania z mądrymi, kulturalnymi i etycznymi ludźmi. Bez stresu i mobbingu.
WSB Gdańsk
odpowiedź dla Maja z dnia 22.01.2020
Dzień dobry, serdecznie zapraszamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji Wyższej Szkoły Bankowej Gdyni. Pracownicy tego działu udzielą wyczerpujących informacji na ten temat - rekrut@wsb.gdynia.pl
23.01.2020
22.01.2020
Maja
Jakie języki obce można wybrać, mam na myśli lektorat
Iga
Jakie więc specjalności polecacie, aby były zbliżone tematyce kierunku?
20.09.2019
01.02.2019
Paulina
Specjalizacje nie mają NIC wspólnego z tym, co studiujecie. Myślisz że idziesz na rachunkowość? Przedmioty dodatkowe "do wyboru" to jakiś szajs który nie mieli komu wcisnąć, zero ciekawych rzeczy i możliwości nauczenia się.
amybar
witam chcialabym sie dowiedziec jakie są rokowania wsrod pracodawcow po ukonczeniu WSB. ciągle waham się czy wybrac WSB czy UG. Wsb ma atrakcyjne kierunki inzynieryjne. studiowałam wczesniej na AM z bardzo dobrymi wynikami , niestety utrata węchu troche mnie zdyskwalifikowala i wylaczyla z wielu laboratorium. teraz chcialabym postawic na przedmioty scisle w kierunku matematycznym . slyszalam wiele razy ze wsb to typowa uczelnia "placisz i zdajesz" . Jednak ja znam wiele osob ktore nie ukonczyly studiów ze wzgledu na poziom niewiedzy . bedę nieskromna jesli powiem ze jestem naprawd eambitna osobą , ktora chce sie uczyc by cos osiagnac a nie zdawac lukiem szczescia. prosze o rzetelne doradztwo :) absolwenci wsb co byscie wybrali ?
19.04.2017
06.08.2015
logistyka w Gdyni
szukam logistyki w Gdyni, wyskoczyła mi WSB - kto tu studiuje te kierunke i może więcej coś napisać, jak jest na logistyce?
TovekB
bankowa to taka biedronka polskiej edukacji :-)
24.08.2013
22.08.2013
Czarownik
WSB to typowa masówka, przeciętna kadra, dobra reklama, byle otworzyć kierunek. Uczelnia od wszystkiego , cha, cha
Jadzia
Jestem już na 6 semestrze na kierunku Ekonomia. Łatwo nie jest, ale jak się chodzi na zajęcia i wykłady to jest wszystko do ogarnięcia. Wykładowcy są przeważnie z WSB i UG. Szkoła rozdaje stypendia rektora, socjalne. Radze jednak poczytać regulamin szkoły, bo nam podwyższali co rok czesne, zaczynałam od 325zł/12rat, w II roku 375zł/12rat, a na III roku 495zł/10rat. No i komunikacja ze studentami to jakaś masakra - np. plan zajęć zmieniany na dzień przed zajęciami, terminy poprawek podawane po terminie danej poprawki. Wybrałam tą szkołę, ze względu na bliski dojazd i stypendium, bo oferty pracy jak na razie się nie sypią. :)
14.02.2013
05.07.2012
Milena
Ja jestem właśnie po 1 roku ekonomii i muszę przyznać, że nie było łatwo aczkolwiek ja wszystko zaliczyłam. Niestety nie wiem ile osób odpadło bo nie mam w zasadzie takiej informacji, jeszcze są poprawki. Poziom jest normalny, nie trudny i nie łatwy. Jest jednak sporo teorii a największy natłok nauki jest wiadomo w czasie sesji, ale nie jest aż tak źle. Ja jak najbardziej polecam tą uczelnię.
antek
kto studiuje kierunek EKONOMIA? bylbym wdzieczny za opinie starszych kolegow z wyzszych rocznikow, interesuje mnie, skad sa wykladowcy, jaki jest poziom, co sprawia najwieksza trudnosc na pierwszym roku i ile osob odpada po drugim semestrze?
26.02.2012
21.02.2012
wafel
zachwyty i westchnienia na nic sie zdadza, bo na kierunkach ekonomicznych zwyczajnie trzeba sie uczyc, i nie pomoze fakt, ze sa to studia w prywatnej szkole, gdzie niektorym wydaje sie, ze skoro placa, to im sie nalezy, nic bardziej mylnego, pewne kierunki studiow wiaza sie z tym, ze albo jtes bystry i w mig ogarniasz, czytaj: nie musisz zakuwac, albo przychodza zaliczenia i siedzisz nad ksiazkami i materialami.
iggy
OOO fajnie. muszę się przyjrzeć :)
18.01.2012
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Politechnika Poznańska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Politechnika Częstochowska
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie