UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (56)
Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. J. Śniadeckiego w Gdańsku, AWF Gdańsk

SmilingMoMo
Napisze ktoś coś o sporcie? Jestem ciekawa opini… Wypowie się ktoś jak wyglądają zajęcia z pływania? Jeżeli nie polecacie tej uczelni to jaka polecacie, z dobrymi warunkami do nauki i z dobrymi warunkami w akademiku. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz ;)
30.12.2021
30.06.2021
Kiedybanek
To zależy od liczby kandydatów i kierunku.
Kwiatek
Hej jakie progi na AWF wychowanie fizyczne?
07.05.2021
02.05.2021
Eh
Da się dostać na fizjo na AWFiS bez biologii/chemii/fizyki (i przeżyć pierwszy rok)? Jakie progi były wcześniej niż w 2020? Matura zdana rok temu, studia źle wybrane, w tym roku chcę próbować naprawić ten błąd, ale nie wiem czy mam szansę się dostać
Ada
Czy AWF teraz rekrutuje na jakiś kierunek po maturze?
14.01.2021
09.06.2020
Magdalena
Cześć proszę o radę, podzielenie się doświadczeniem że studiowania fizjoterapii na AWF. Kończę właśnie pierwszy rok fizjoterapia WSZ i chciałabym przenieść się na uczelnię państwową. Uczą u nas również niektórzy wykładowcy z AWF i póki co nie ma im co zarzucić. Co sądzicie studenci AWF? Czy ta zmiana wyszłaby na dobre?
maturzysta
Myślę o turystyce na AWF w Gdańsku. Polecacie? Jakie opinie? A może jednak turystyka historyczna na UG?
28.05.2020
24.04.2020
maki
odpowiedź dla sanhin z dnia 20.04.2020
Zajęcia praktyczne to masaż i rózne zabiegi kosmetyczne . Do tego balneologia i praktyka w SPA. Część osób dostaje prace w SPA już w trakcie studiów. Po specjalizacji dostajemy certyfikaty. Zadowolenie z zajęć tak naprawdę zależy od tego na jakiego prowadzącego się trafi.
sanhin
Witam myślałam o podjęciu rekruatacji na specjalność spa i wellness czy ktoś kto był lub jest na tym kierunku mógłby mi napisać czy warto?jak wyglądają zajęcia i jakie są warunki przyjęcia etc..kontakt san.hin.230@interia.pl z góry dziękuję za odpowiedź:)
20.04.2020
04.03.2020
Mike
Czy na turystykę trudno się dostać?
Pawł
Myślę o fizjoterapii właśnie na AWF lub uczelni medycznej. Podzielcie się opiniami z AWF w Gdańsku.
02.12.2019
30.09.2019
Paweł
Jacyś studenci kierunku sport mogliby wyrazić swoje opinie? Czy jest dużo zajęć praktycznych, jak na w-f?
Marta 123
Witam, jestem uczennicą liceum, w przyszłości chciałabym tu studiować. Jakie przedmioty na maturze będą mi tu potrzebne? Biologia na pewno, a czy zamiast chemii można geografię?
25.09.2019
09.09.2019
Kacha
Jakie są opinie o mgr fizjoterapii?
Wychowanie fizyczne miejsca
Myślicie ze będą miejsca w dodatkowym naborze na wf I stopnia? I ciężko się dostać?
27.08.2019
22.07.2019
Weteranka
Krótko mówiąc nawet najgorszemu wrogowi nie poleciła bym tej uczelni. Jeżeli jednak są szaleńcy którzy wybierają się tam na fizjoterapię polecam zainwestować w dobrego prawnika i opiekę psychologa. Ja popełniłem ten błąd i poszłam na tą uczelnie bo nie czytałam wcześniej żadnych opinii...
Patrycja
Szukam informacji na temat progów punktowych na fizjoterapię na AWFiS, czy trudno jest się dostać?
05.07.2019
02.07.2019
prawdziwiehejtująca
Jestem razem z osobą na 5 roku, która napisała poniższy komentarz i zgadzam się w 100%. Dodam tylko, że studenci leżą na śmierdzących, obdartych kozetkach w salach, których nikt nigdy nie sprząta. Kurz sprzed 10 lat. Studenci musieli się składać, aby zakupić laski do ćwiczeń, piłki gimnastyczne lub poduszki sensomotoryczne. Przedmioty za 1 ECTS (np. farmakologia, genetyka) są najbardziej wymagające, strasznie ciężko je zdać, a niezwiązane z fizjo. Baba 70 lat i totalnie nie można się z nią porozumieć. Wykładowcy nie przychodzą często na zajęcia. Nie da się porozumieć z nimi. Praktyki 90h trzeba robić w tydzień, musimy je robić w trakcie zajęć, przy czym nie ma miejsc w szpitalach, bo AWFiS nie podpisuje umów. Do tego na 5 roku musimy wybierać specjalizacje na siłę, bo są one przestarzałe i współczesna fizjo ma inne gałęzie, a na dyplomie jest ona ujęta. Przy czym na innych uczelniach nie ma czegoś takiego jak "specjalizacja" do wyboru. Plan zmieniany co chwile. Nagle przychodzimy do sali, w której ktoś ma już zajęcia. Planowanie żyje swoim życiem, a jak napisze się pismo do rektora, to przylatuje prorektorka, która "chroni", bo sama zatrudniła swoje koleżanki do planowania. Ta uczelnia rządzi się swoimi prawami. Pozdrawiam!
nienawidzetejuczelni
Studiuję fizjoterapię stacjonarnie na AWFiS 5 rok, chętnie odpowiem na pytania, szczerze i uwaga niestety nie będę was przekonywać, żeby przyjść na tę uczelnię. To co się tam dzieje, to inny świat. Jeśli chcesz tu studiować to do dziwnych sytuacji trzeba przywyknąć. Nikt nie stoi po stronie studentów. W rozmowach jest brak szacunku, występuje arogancja i zachowania jak do uczniów gimnazjum. Przez studia magisterskie NIC, ALE TO NIC nowego o fizjo się nie nauczyłam. NAPRAWDĘ. Materiał powtarzany z 3 roku studiów, a na 1 roku magisterki tylko JEDEN przedmiot stricte związany z fizjoterapią, na którym tak jak pisałam wyżej materiał był ten sam (nawet prezentacje te same) co na 3 roku. Jedyne o co mam sentyment to ludzie, spotkałam fantastycznych znajomych i jak nigdy świetnie się dograliśmy porzez zajęcia sportowe na 1 roku lic.
02.07.2019
11.02.2019
7 klasa
Witam, Ile lat trwają studia z wf? Czy polecacie?
NIE
Nie polecam studiowania na AWFiS - ZAOCZNE. Uczelnia kompletnie nie zorganizowana. Cała grupa przychodzi na zajęcia, wykładowca nie i niestety później trzeba to odrabiać. Jeśli upatrzyłeś sobie, że pójdziesz na specjalizację np. z tenisa lub innego trochę mniej popularniejszego sportu niż piłka nożna to raczej wybij sobie to z głowy, ponieważ aby utworzyć specjalizację musi być zapisana na niej co najmniej szóstka osób. Plan zajęć dostajesz dzień przed zjazdem, który później zmienia się praktycznie codziennie, więc nic nie można sobie zaplanować. Kolejny minus to niby zjazdy na dwa tygodnie na zaliczenie 1 semestru. Jako, że wykładowy nie przychodzą na zajęcia to trzeba je później odrabiać. Dlatego poza 2 tygodniami zjazdu jest też 10 innych zjazdów weekendowych. Zamiast w te dwa zaplanowane tygodnie załadować fajnie plan, żeby później nie przyjeżdżać to występują luki kilkogodzinne co wiąże się z czekaniem na zajęcia pół dnia. Organizacja na poziomie 0 + zero konkretnych papierów po ukończeniu uczelni. Pozdrawiam.
01.10.2018
01.07.2018
Aleksandra
szukam opinii na temat kierunku fizjoterapii, najlepiej od obecnych studentów :) wykładowcy, przedmioty, jak wyglądaja takie studia ? :)
Sliwka
Również szukam jakichkolwiek informacji odnośnie progów na fizjoterapię :D
23.05.2018
11.05.2018
Karolina99
Jakie są minimalne progi ?chodzi o kierunek Fizjoterapia na awf w Gdańsku? Jestem po maturze już i już muszę wybierać uczelnię, gumed od odpada, zostaje druga opcja. Na stronach nie ma progów. I jak będzie wyglądał egzamin sprawbościowy?
Piter
Witam, jestem po 1 roku AWF na kierunku Sport, szczerze zarówno polecam jak i nie polecam, już wyjaśniam. Nie polecam szczególnie ze względu na "jawne" uwalanie studentów, praktycznie mówią wprost że nie zaliczasz kolokwium/egzaminu bo nie :D Wierzcie lub nie. Poza tym są przedmioty, które mogą wydawać się proste typu taniec czy gimnastyka a okazują się uciążliwe w zaliczeniu gdyż wykładowcy "robią" statystyke i grzecznie nie pozwalają ci ukończyć przedmiotu w pierwszych terminach. Na plus jest to, że jak jesteś orłem kaukazu w anatomii, biologii, prawie ( tak prawo również tu jest ) to nie będziesz miała najprawdopodobniej trudności z ukończeniem tej uczelni. Moja ocena po pierwszym roku to 5.5/10 i drugi raz nie wybrałbym tego miejsca, szukałbym uczelni gdzie jest większa sprawiedliwość niż tutaj. Pozdrawiam
25.08.2017
14.12.2016
Student
Studiuje pierwszy rok na AWFiS w Gdańsku na WF i moje zdanie na temat tej uczelni jest takie : Zapraszam osoby wszechstronne, pewne siebie. Jeżeli macie braki np : nie podciągacie się czy coś to jest ogromny minus bo gimnastyka jest przerażająca gość sie czepia i wgl. Poza tym trzeba się uczyć i to jest akurat pozytywne bo można zdobyć ciekawe informacje. Podkreślam jednak że znajdują się takie przedmioty które zapychają siatke godzin, no i gimnastyka jest straszna.
do Greg 11
pewnie dużo racji w tym, co piszesz .... tylko wiesz, na AWF idą pasjonaci .... i oni rzeczywiście niekoniecznie myslą o pracy, kasie, tej realnej rzeczywistości PO ukończeniu studiów, sam z rozmów wielu wiem, że bywa różnie, ale na sczęście jest wielu absolwentów, którzy mają się dobrze, znajdują pracę w branzy albo gdzie indziej i to całkiem dobrze płatną, trzymam kciuki Stary, żeby Ci się udało zawodowo, naprawdę !!! powodzenia, Adam
22.07.2015
11.06.2015
pytanie ważne
robię licencjata na Uniwerku Łódzkim na TiR, i chcę się przenieść na magisterskie do innego miasta (Poznań lub Gdańsk najchętniej), czy mogę z uniwersytetu iść na AWF takżę na kierunek Turystyka i Rekreacja????
gabi3322
Hej, jestem tegoroczną maturzystką i chciałąbym się dowiedzieć, czy z dobrze zdaną maturą z biologii na poziomie podstawowym mam szansę dostać się na awf w gdańsku na wydział fizjoterapia :)
07.02.2014
11.08.2013
Greg11
Jestem 6 lat po studiach i nie znalazlem etatu jako nauczycieli. Super przygoda nie powiem ale po 5 latach studiowania i to nie tak hop siup czlowiek chce miec nadzieje na porzadna prace w szkole - przeciez po to studiujemy , a Tu nic, po otrzymaniu dyplomu zderzylem sie z murem chinskim , nie bylo szans na prace w szkole , Trudnilem sie kelnerka, masazami, trenerka za 500 zl , pracowalem na liniach produkcji jak rowny z rownym z gosciem ktory nie ukonczyl podstawowki jako magister wychowania fizycznego , trener , facet wyksztalcony , na kuchni jako pomoc kuchenna, jako brygadzista w branzy ktora mnie kompletnie nie interesowala - jednym slowem PORAZKA! Drodzy koledzy sluchajcie doswiadczonego kolegi - jezeli chcecie studiowac AWF to jak najbardziej ale Musicie pomyslec co po tem , jezeli nie checie wyladowac jak zwykly robol Pomyslcie o Drugim kierunku - najlepiej Medycynie ( pokrewne przedmioty bilogiczne ) , Handlu ( tego zawsze duzo ) , Dodatkowym Przedmiocie np. Języku Obcym ( dzieki ktorym mozecie zachaczyć w szkole ) Gdyz w przeciwnym badz razie bedziecie mieli przerąbane w naszym kraju gdzie sytuacja w oswiacie jest tragiczna !!! Jezeli ktos chce sie podzielic zapraszam na maliniak81@o2.pl
greg11
Fajna uczelnia ale roboty po niej nie ma - 5 lat studiow , wyrzeczen bo jest naprawde ciezko ja ukonczyc, duzo kasy na kwatere i na zycie i co i nie ma roboty czyli dodtakowo 5 lat do tylu z zarobkami , gdybym jeszcze raz mial tam studiowac to musial studiowac jakis drugi kierunek , bardziej praktyczny i w ktorym mozna znalezc prace. i co za tym idzie pieniadze na zycie .
11.08.2013
03.06.2013
bixb
Kurde, niby fajna uczelnia, ale pewnie trudno jest tam się dostać ....Chciałbym studiować tam turystykę i rekr. . A czy ta uczelnia dysponuje akademikiem ?
turystyka i rekreacja
czy to dobry pomysl by kierunek Turystyka i Rekreacja robic na AWF??? poprosze o szczere doradztwo, macie porownanie z uniwerkiem? jelsi nie nie dostane na panstowe, to co polecanie za kase ze szkol w Gdansku? kamis
13.03.2013
04.12.2012
shop
nie wiem dokładnie jak to jest z Akademią Wychowania Fizycznego i Sportu im. J. Śniadeckiego w Gdańsku jeżeli chodzi o fizjoterapię ale generalnie najlepiej jest zdawać biologię jako dodatkowy przedmiot. mile widziana jest wersja rozszerzona :) podobnie jak inne obowiązkowe przedmioty. im wyższy wynik, (a wiadomo, że rozszerzenia podnoszą Twoją ogólną punktację) tym łatwiej się dostać
Tycja001
CZy ktoś wie czy ciężko się dostac na fizjoterapię i jakie przdmioty trzeba najlepiej zdawać?
02.12.2012
27.08.2012
skarpeta
Z czego wy tu macie kampanie, jakiego przedmiotu można nie zdać w Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu im. J. Śniadeckiego w Gdańsku? Mnie przejście każdego z egzaminów nie sprawiło najmniejszych problemów, aż się zastanawiam czy poziom nie jest za niski!
ventidue
key, łączę się w bólu. kampania wrześniowa zbliża się wielkimi krokami, a mnie się wydaje że coraz mniej umiem! znajomi z roku organizują sobie wycieczkę nad morze na początku września, a mnie pozostaje śledzenie ich planów na fejsie ;/ masakra! no ale sesję zaliczyć trzeba...
18.08.2012
30.07.2012
key
Niby nie ma na co narzekać w przypadku tej uczelni, bo poziom spoko, kadra ma dobre kwalifikacje, cały czas się rozwija, no ale niestety mam problem. Czeka mnie kampania wrześniowa i za nic nie mogę ugadać z wykładowcą przełożenia egzaminu. Też mi różnica, parę dni.. No ale cóż, trzeba było zdać w pierwszym terminie ;/
trener
Myslicie że jeśli chcę być trenerem siatkówki to lepiej żebym studiował tu, na awf, czy udać się do jakiegoś studium? Jeśli tutaj, to jest jakiś kieurnek ze specjalnością trenerską czy jak to wygląda? Fuchę pewnie będę miał po ojcu, jak już nabiorę praktyki pod jego okiem, ale nie wiem gdzie najlepiej się kształcić.
29.07.2012
19.07.2012
pzpn
studiuję na kierunku sport. bardzo jestem zadowolony, no ale ja to od dziecka uwielbiałem sport, chyba zanim byłem w przedszkolu brałem udział w pierwszych zawodach, nie mówiąc już o oglądaniu relacji z każdych igrzysk, śledzeniu tabeli, znajomości statystyk zawodników. śmiejemy się z kolegami że każdy z naszych wykładowców byłby lepszą Muchą,, szkoda że ludzie tak kompetentni nie kierują sportem w naszym kraju, tylko chowają się za murami uczelni...
martyna
Chodził ktoś na instruktora sportu i mógłby wyrazić swoją opinię na jego temat? Co daje w ogole taki kurs? Ile on trwa? Ile kosztuję? I generalnie interesują mnie wszytskie istotnie mniej lub bardziej informacje na ten temat.
29.06.2012
03.06.2012
bubi
no naprawdę bardzo chciałbym dostać się na kierunek sport lub wychowanie fizyczne. ma ktoś może informacje na temat progu w poprzednim roku i w ogóle organizacji studiów? jak przystosowana jest placówka pod względem sprzętu i kadry? i jak wygląda,o ile jest, egzamin wstępny?
reputejszyn
Strasznie nisko wypadliśmy w rankingach, nie wiem, skąd się to wzięło. Uczelnia ma przyzwoity poziom, na brak zajęć nie narzekam, mogliby czasami odpuścić, a coś czuję, że po tak nieprzychylnym miejscu w perspektywach, będzie niezły sajgon i nadrabianie reputacji..
29.05.2012
03.04.2012
olka
Uczelnie jest świetna! Bardzo cieszę się że tu studiuję, po pierwsze kierunek fizjoterapia bardzo mi się podoba a poza tym oczywiście Gdańsk :) Studia bardzo dobrze przygotowują do pracy jako fizjoterapeuta, także naprawdę polecam.
raszad
Bardzo oblegana uczelnia z tego co mi wiadomo, pół mojej szkoły tam się wybiera, także jakby mógł ktoś powiedzieć jak wyglądają mniej więcej progi na turystykę i czy jakoś znacząco zmieniają się w ostatnich latach...
01.04.2012
31.03.2012
bejang
jeśli ktoś przegapił ostatnie dni otwarte, to warto dodać, że następne są jakoś koło 17 kwietnia . można przyjść i zobaczyć jak funkcjonuje awf, poznać kadrę, a przedstawiciele - w tym ja, wytłumaczą wszystko, czego tylko dusza zapragnie - w ramach przyzwoitości !
czejndż
Denerwują mnie te wybory na uczelni, bo paraliżują całą jej pracę - to tyle złego. Reszta wszystko świetnie, imprezy, ludzi, akademiki, morze, sport - czego chcieć więcej? Polecam wszystkim, zmieniajcie uczelnie ludzie i tylko tutaj !
21.03.2012
19.03.2012
pracuś
Świetna uczelnia, która wykazuje ogromne zainteresowanie swoimi studentami. Przykładem niech będzie chociażby zamieszczenie na głównej strony informacji, że jedna ze studentek uczestniczy w bitwie na głosy ( to chyba jakiś program telewizyjny). W każdy razie jestem zadowolony z uczelni, chociaż jak widać na nadmiar wolnego czasu nie narzekam
coach
Studiuję WF i jest całkiem spoko. Zawsze można sobie dorobić na wypadach z dzieciakami w wakacje czy ferie. Sport to moje życie, a kontuzja wykluczyła mnie z drogi zawodowca, dlatego chcę przekazywać innym swoją wiedzę i umiejętności. Szkoła naprawdę spoko, polecam wszystkim !
03.03.2012
25.02.2012
thatsme
Przyjazna stronka, wydaje się fajna uczelnia. Mam nadzieję na studia na AWF w Gdańsku od października, po zdanej maturze. Także do zobaczenia na turystyce i rekreacji !
kijek
Mega walorem samej uczelni jest to, że położenie sprzyja rozwojowi sportów wodnych. Kursów przeróżnych jest multum, nie ma co się bać o brak pracy po zakończeniu studiowania, a nawet na studiach można sobie dorobić np. jako instruktor nordic-walking etc.
19.02.2012
18.01.2012
fil
studiuję turystkę. jest dobrze. poziom świetny. staram się brac udział w jak najliczniejszych stażach i praktykach
student
Moim zdaniem to rewelacyjna uczelnia :) Jestem bardzo zadowolony z wyboru.
13.12.2011
27.05.2011
kejti
również polecam ten kierunek, mam kilku znajomych studiujących w tej szkole i nie narzekają
tomasz
mój brat skończył kilka lat temu ten kierunek, nie narzekał, teraz jest nauczycielem wf-u w szkole, po studiach skończył jakiś kurs tylko i od razu przyjął się do pracy
25.05.2011
23.05.2011
maturzysta
chciałbym studiować w tej szkole na wydziale wychowania fizycznego, jakie zdobędę kwalifikacje po tym kierunku?
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie