• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. J. Śniadeckiego w Gdańsku

uczelnia publiczna, woj. pomorskie, 80-336 Gdańsk, ul. Kazimierza Górskiego 1, (+58) 554 72 30,

Wychowanie fizyczne, turystyka i rekreacja, fizjoterapia, kosmetologia, albo po prostu sport - to tylko niektóre kierunki, jakie oferuje Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku. Rekrutacja możliwa jest zarówno w ramach studiów pierwszego, jak i drugiego stopnia.

A tradycje nauczania w gdańskim AWF-ie trwają już ponad 70 lat. Z początku oferowano tu głównie klasyczne kierunki, ale później oferta dydaktyczna znacznie się poszerzyła. Dziś, dzięki utworzeniu kierunku o nazwie sprawność fizyczna w siłach specjalnych, mury uczelni opuszczają nawet członkowie elitarnych formacji mundurowych.

W skład gdańskiej Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu wchodzą liczne obiekty sportowe, hale widowiskowe, a nawet Narodowe Centrum Żeglarstwa.



Ocena uczelni

6.83 / 10
27 głosów

Opinie (63)
Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. J. Śniadeckiego w Gdańsku, AWF Gdańsk

kandydat
Ma ktoś porównanie z innymi AWF na wychowaniu fizycznym czy też sporcie i którą uczelnie najbardziej poleca?
22.03.2024
25.02.2024
Lola
Jakie progi są na kierunki typu turystyka/kosmetologia?
Q45
Kosmetologię polecam. Dobrzy specjaliści kierunkowi, niektórzy wykładają również na WSZ
06.02.2024
19.11.2023
genia
Polecacie kosmetologię na tej uczelni?
PA
akademik blok B czy C , który polecacie?
11.09.2023
13.07.2023
MG
Czy nadal są tak złe warunki na kierunku fizjoterapia?
leenka
Czy można prosić o opinie dot. studiów na kierunku Kosmetologia? Polecacie czy nie? Jak ogólnie warunki nauki, prowadzący zajęcia, zajęcia praktyczne i perspektywy na zatrudnienie po tym kierunku?
27.04.2023
30.12.2021
SmilingMoMo
Napisze ktoś coś o sporcie? Jestem ciekawa opini… Wypowie się ktoś jak wyglądają zajęcia z pływania? Jeżeli nie polecacie tej uczelni to jaka polecacie, z dobrymi warunkami do nauki i z dobrymi warunkami w akademiku. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz ;)
Kiedybanek
To zależy od liczby kandydatów i kierunku.
30.06.2021
07.05.2021
Kwiatek
Hej jakie progi na AWF wychowanie fizyczne?
Eh
Da się dostać na fizjo na AWFiS bez biologii/chemii/fizyki (i przeżyć pierwszy rok)? Jakie progi były wcześniej niż w 2020? Matura zdana rok temu, studia źle wybrane, w tym roku chcę próbować naprawić ten błąd, ale nie wiem czy mam szansę się dostać
02.05.2021
14.01.2021
Ada
Czy AWF teraz rekrutuje na jakiś kierunek po maturze?
Magdalena
Cześć proszę o radę, podzielenie się doświadczeniem że studiowania fizjoterapii na AWF. Kończę właśnie pierwszy rok fizjoterapia WSZ i chciałabym przenieść się na uczelnię państwową. Uczą u nas również niektórzy wykładowcy z AWF i póki co nie ma im co zarzucić. Co sądzicie studenci AWF? Czy ta zmiana wyszłaby na dobre?
09.06.2020
28.05.2020
maturzysta
Myślę o turystyce na AWF w Gdańsku. Polecacie? Jakie opinie? A może jednak turystyka historyczna na UG?
maki
odpowiedź dla sanhin z dnia 20.04.2020
Zajęcia praktyczne to masaż i rózne zabiegi kosmetyczne . Do tego balneologia i praktyka w SPA. Część osób dostaje prace w SPA już w trakcie studiów. Po specjalizacji dostajemy certyfikaty. Zadowolenie z zajęć tak naprawdę zależy od tego na jakiego prowadzącego się trafi.
24.04.2020
20.04.2020
sanhin
Witam myślałam o podjęciu rekruatacji na specjalność spa i wellness czy ktoś kto był lub jest na tym kierunku mógłby mi napisać czy warto?jak wyglądają zajęcia i jakie są warunki przyjęcia etc..kontakt san.hin.230@interia.pl z góry dziękuję za odpowiedź:)
Mike
Czy na turystykę trudno się dostać?
04.03.2020
02.12.2019
Pawł
Myślę o fizjoterapii właśnie na AWF lub uczelni medycznej. Podzielcie się opiniami z AWF w Gdańsku.
Paweł
Jacyś studenci kierunku sport mogliby wyrazić swoje opinie? Czy jest dużo zajęć praktycznych, jak na w-f?
30.09.2019
25.09.2019
Marta 123
Witam, jestem uczennicą liceum, w przyszłości chciałabym tu studiować. Jakie przedmioty na maturze będą mi tu potrzebne? Biologia na pewno, a czy zamiast chemii można geografię?
Kacha
Jakie są opinie o mgr fizjoterapii?
09.09.2019
27.08.2019
Wychowanie fizyczne miejsca
Myślicie ze będą miejsca w dodatkowym naborze na wf I stopnia? I ciężko się dostać?
Weteranka
Krótko mówiąc nawet najgorszemu wrogowi nie poleciła bym tej uczelni. Jeżeli jednak są szaleńcy którzy wybierają się tam na fizjoterapię polecam zainwestować w dobrego prawnika i opiekę psychologa. Ja popełniłem ten błąd i poszłam na tą uczelnie bo nie czytałam wcześniej żadnych opinii...
22.07.2019
05.07.2019
Patrycja
Szukam informacji na temat progów punktowych na fizjoterapię na AWFiS, czy trudno jest się dostać?
prawdziwiehejtująca
Jestem razem z osobą na 5 roku, która napisała poniższy komentarz i zgadzam się w 100%. Dodam tylko, że studenci leżą na śmierdzących, obdartych kozetkach w salach, których nikt nigdy nie sprząta. Kurz sprzed 10 lat. Studenci musieli się składać, aby zakupić laski do ćwiczeń, piłki gimnastyczne lub poduszki sensomotoryczne. Przedmioty za 1 ECTS (np. farmakologia, genetyka) są najbardziej wymagające, strasznie ciężko je zdać, a niezwiązane z fizjo. Baba 70 lat i totalnie nie można się z nią porozumieć. Wykładowcy nie przychodzą często na zajęcia. Nie da się porozumieć z nimi. Praktyki 90h trzeba robić w tydzień, musimy je robić w trakcie zajęć, przy czym nie ma miejsc w szpitalach, bo AWFiS nie podpisuje umów. Do tego na 5 roku musimy wybierać specjalizacje na siłę, bo są one przestarzałe i współczesna fizjo ma inne gałęzie, a na dyplomie jest ona ujęta. Przy czym na innych uczelniach nie ma czegoś takiego jak "specjalizacja" do wyboru. Plan zmieniany co chwile. Nagle przychodzimy do sali, w której ktoś ma już zajęcia. Planowanie żyje swoim życiem, a jak napisze się pismo do rektora, to przylatuje prorektorka, która "chroni", bo sama zatrudniła swoje koleżanki do planowania. Ta uczelnia rządzi się swoimi prawami. Pozdrawiam!
02.07.2019
02.07.2019
nienawidzetejuczelni
Studiuję fizjoterapię stacjonarnie na AWFiS 5 rok, chętnie odpowiem na pytania, szczerze i uwaga niestety nie będę was przekonywać, żeby przyjść na tę uczelnię. To co się tam dzieje, to inny świat. Jeśli chcesz tu studiować to do dziwnych sytuacji trzeba przywyknąć. Nikt nie stoi po stronie studentów. W rozmowach jest brak szacunku, występuje arogancja i zachowania jak do uczniów gimnazjum. Przez studia magisterskie NIC, ALE TO NIC nowego o fizjo się nie nauczyłam. NAPRAWDĘ. Materiał powtarzany z 3 roku studiów, a na 1 roku magisterki tylko JEDEN przedmiot stricte związany z fizjoterapią, na którym tak jak pisałam wyżej materiał był ten sam (nawet prezentacje te same) co na 3 roku. Jedyne o co mam sentyment to ludzie, spotkałam fantastycznych znajomych i jak nigdy świetnie się dograliśmy porzez zajęcia sportowe na 1 roku lic.
7 klasa
Witam, Ile lat trwają studia z wf? Czy polecacie?
11.02.2019
01.10.2018
NIE
Nie polecam studiowania na AWFiS - ZAOCZNE. Uczelnia kompletnie nie zorganizowana. Cała grupa przychodzi na zajęcia, wykładowca nie i niestety później trzeba to odrabiać. Jeśli upatrzyłeś sobie, że pójdziesz na specjalizację np. z tenisa lub innego trochę mniej popularniejszego sportu niż piłka nożna to raczej wybij sobie to z głowy, ponieważ aby utworzyć specjalizację musi być zapisana na niej co najmniej szóstka osób. Plan zajęć dostajesz dzień przed zjazdem, który później zmienia się praktycznie codziennie, więc nic nie można sobie zaplanować. Kolejny minus to niby zjazdy na dwa tygodnie na zaliczenie 1 semestru. Jako, że wykładowy nie przychodzą na zajęcia to trzeba je później odrabiać. Dlatego poza 2 tygodniami zjazdu jest też 10 innych zjazdów weekendowych. Zamiast w te dwa zaplanowane tygodnie załadować fajnie plan, żeby później nie przyjeżdżać to występują luki kilkogodzinne co wiąże się z czekaniem na zajęcia pół dnia. Organizacja na poziomie 0 + zero konkretnych papierów po ukończeniu uczelni. Pozdrawiam.
Aleksandra
szukam opinii na temat kierunku fizjoterapii, najlepiej od obecnych studentów :) wykładowcy, przedmioty, jak wyglądaja takie studia ? :)
01.07.2018
23.05.2018
Sliwka
Również szukam jakichkolwiek informacji odnośnie progów na fizjoterapię :D
Karolina99
Jakie są minimalne progi ?chodzi o kierunek Fizjoterapia na awf w Gdańsku? Jestem po maturze już i już muszę wybierać uczelnię, gumed od odpada, zostaje druga opcja. Na stronach nie ma progów. I jak będzie wyglądał egzamin sprawbościowy?
11.05.2018
25.08.2017
Piter
Witam, jestem po 1 roku AWF na kierunku Sport, szczerze zarówno polecam jak i nie polecam, już wyjaśniam. Nie polecam szczególnie ze względu na "jawne" uwalanie studentów, praktycznie mówią wprost że nie zaliczasz kolokwium/egzaminu bo nie :D Wierzcie lub nie. Poza tym są przedmioty, które mogą wydawać się proste typu taniec czy gimnastyka a okazują się uciążliwe w zaliczeniu gdyż wykładowcy "robią" statystyke i grzecznie nie pozwalają ci ukończyć przedmiotu w pierwszych terminach. Na plus jest to, że jak jesteś orłem kaukazu w anatomii, biologii, prawie ( tak prawo również tu jest ) to nie będziesz miała najprawdopodobniej trudności z ukończeniem tej uczelni. Moja ocena po pierwszym roku to 5.5/10 i drugi raz nie wybrałbym tego miejsca, szukałbym uczelni gdzie jest większa sprawiedliwość niż tutaj. Pozdrawiam
Student
Studiuje pierwszy rok na AWFiS w Gdańsku na WF i moje zdanie na temat tej uczelni jest takie : Zapraszam osoby wszechstronne, pewne siebie. Jeżeli macie braki np : nie podciągacie się czy coś to jest ogromny minus bo gimnastyka jest przerażająca gość sie czepia i wgl. Poza tym trzeba się uczyć i to jest akurat pozytywne bo można zdobyć ciekawe informacje. Podkreślam jednak że znajdują się takie przedmioty które zapychają siatke godzin, no i gimnastyka jest straszna.
14.12.2016
22.07.2015
do Greg 11
pewnie dużo racji w tym, co piszesz .... tylko wiesz, na AWF idą pasjonaci .... i oni rzeczywiście niekoniecznie myslą o pracy, kasie, tej realnej rzeczywistości PO ukończeniu studiów, sam z rozmów wielu wiem, że bywa różnie, ale na sczęście jest wielu absolwentów, którzy mają się dobrze, znajdują pracę w branzy albo gdzie indziej i to całkiem dobrze płatną, trzymam kciuki Stary, żeby Ci się udało zawodowo, naprawdę !!! powodzenia, Adam
pytanie ważne
robię licencjata na Uniwerku Łódzkim na TiR, i chcę się przenieść na magisterskie do innego miasta (Poznań lub Gdańsk najchętniej), czy mogę z uniwersytetu iść na AWF takżę na kierunek Turystyka i Rekreacja????
11.06.2015
07.02.2014
gabi3322
Hej, jestem tegoroczną maturzystką i chciałąbym się dowiedzieć, czy z dobrze zdaną maturą z biologii na poziomie podstawowym mam szansę dostać się na awf w gdańsku na wydział fizjoterapia :)
Greg11
Jestem 6 lat po studiach i nie znalazlem etatu jako nauczycieli. Super przygoda nie powiem ale po 5 latach studiowania i to nie tak hop siup czlowiek chce miec nadzieje na porzadna prace w szkole - przeciez po to studiujemy , a Tu nic, po otrzymaniu dyplomu zderzylem sie z murem chinskim , nie bylo szans na prace w szkole , Trudnilem sie kelnerka, masazami, trenerka za 500 zl , pracowalem na liniach produkcji jak rowny z rownym z gosciem ktory nie ukonczyl podstawowki jako magister wychowania fizycznego , trener , facet wyksztalcony , na kuchni jako pomoc kuchenna, jako brygadzista w branzy ktora mnie kompletnie nie interesowala - jednym slowem PORAZKA! Drodzy koledzy sluchajcie doswiadczonego kolegi - jezeli chcecie studiowac AWF to jak najbardziej ale Musicie pomyslec co po tem , jezeli nie checie wyladowac jak zwykly robol Pomyslcie o Drugim kierunku - najlepiej Medycynie ( pokrewne przedmioty bilogiczne ) , Handlu ( tego zawsze duzo ) , Dodatkowym Przedmiocie np. Języku Obcym ( dzieki ktorym mozecie zachaczyć w szkole ) Gdyz w przeciwnym badz razie bedziecie mieli przerąbane w naszym kraju gdzie sytuacja w oswiacie jest tragiczna !!! Jezeli ktos chce sie podzielic zapraszam na maliniak81@o2.pl
11.08.2013
11.08.2013
greg11
Fajna uczelnia ale roboty po niej nie ma - 5 lat studiow , wyrzeczen bo jest naprawde ciezko ja ukonczyc, duzo kasy na kwatere i na zycie i co i nie ma roboty czyli dodtakowo 5 lat do tylu z zarobkami , gdybym jeszcze raz mial tam studiowac to musial studiowac jakis drugi kierunek , bardziej praktyczny i w ktorym mozna znalezc prace. i co za tym idzie pieniadze na zycie .
bixb
Kurde, niby fajna uczelnia, ale pewnie trudno jest tam się dostać ....Chciałbym studiować tam turystykę i rekr. . A czy ta uczelnia dysponuje akademikiem ?
03.06.2013
13.03.2013
turystyka i rekreacja
czy to dobry pomysl by kierunek Turystyka i Rekreacja robic na AWF??? poprosze o szczere doradztwo, macie porownanie z uniwerkiem? jelsi nie nie dostane na panstowe, to co polecanie za kase ze szkol w Gdansku? kamis
shop
nie wiem dokładnie jak to jest z Akademią Wychowania Fizycznego i Sportu im. J. Śniadeckiego w Gdańsku jeżeli chodzi o fizjoterapię ale generalnie najlepiej jest zdawać biologię jako dodatkowy przedmiot. mile widziana jest wersja rozszerzona :) podobnie jak inne obowiązkowe przedmioty. im wyższy wynik, (a wiadomo, że rozszerzenia podnoszą Twoją ogólną punktację) tym łatwiej się dostać
04.12.2012
02.12.2012
Tycja001
CZy ktoś wie czy ciężko się dostac na fizjoterapię i jakie przdmioty trzeba najlepiej zdawać?
skarpeta
Z czego wy tu macie kampanie, jakiego przedmiotu można nie zdać w Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu im. J. Śniadeckiego w Gdańsku? Mnie przejście każdego z egzaminów nie sprawiło najmniejszych problemów, aż się zastanawiam czy poziom nie jest za niski!
27.08.2012
18.08.2012
ventidue
key, łączę się w bólu. kampania wrześniowa zbliża się wielkimi krokami, a mnie się wydaje że coraz mniej umiem! znajomi z roku organizują sobie wycieczkę nad morze na początku września, a mnie pozostaje śledzenie ich planów na fejsie ;/ masakra! no ale sesję zaliczyć trzeba...
key
Niby nie ma na co narzekać w przypadku tej uczelni, bo poziom spoko, kadra ma dobre kwalifikacje, cały czas się rozwija, no ale niestety mam problem. Czeka mnie kampania wrześniowa i za nic nie mogę ugadać z wykładowcą przełożenia egzaminu. Też mi różnica, parę dni.. No ale cóż, trzeba było zdać w pierwszym terminie ;/
30.07.2012
29.07.2012
trener
Myslicie że jeśli chcę być trenerem siatkówki to lepiej żebym studiował tu, na awf, czy udać się do jakiegoś studium? Jeśli tutaj, to jest jakiś kieurnek ze specjalnością trenerską czy jak to wygląda? Fuchę pewnie będę miał po ojcu, jak już nabiorę praktyki pod jego okiem, ale nie wiem gdzie najlepiej się kształcić.
pzpn
studiuję na kierunku sport. bardzo jestem zadowolony, no ale ja to od dziecka uwielbiałem sport, chyba zanim byłem w przedszkolu brałem udział w pierwszych zawodach, nie mówiąc już o oglądaniu relacji z każdych igrzysk, śledzeniu tabeli, znajomości statystyk zawodników. śmiejemy się z kolegami że każdy z naszych wykładowców byłby lepszą Muchą,, szkoda że ludzie tak kompetentni nie kierują sportem w naszym kraju, tylko chowają się za murami uczelni...
19.07.2012
29.06.2012
martyna
Chodził ktoś na instruktora sportu i mógłby wyrazić swoją opinię na jego temat? Co daje w ogole taki kurs? Ile on trwa? Ile kosztuję? I generalnie interesują mnie wszytskie istotnie mniej lub bardziej informacje na ten temat.
bubi
no naprawdę bardzo chciałbym dostać się na kierunek sport lub wychowanie fizyczne. ma ktoś może informacje na temat progu w poprzednim roku i w ogóle organizacji studiów? jak przystosowana jest placówka pod względem sprzętu i kadry? i jak wygląda,o ile jest, egzamin wstępny?
03.06.2012
29.05.2012
reputejszyn
Strasznie nisko wypadliśmy w rankingach, nie wiem, skąd się to wzięło. Uczelnia ma przyzwoity poziom, na brak zajęć nie narzekam, mogliby czasami odpuścić, a coś czuję, że po tak nieprzychylnym miejscu w perspektywach, będzie niezły sajgon i nadrabianie reputacji..
olka
Uczelnie jest świetna! Bardzo cieszę się że tu studiuję, po pierwsze kierunek fizjoterapia bardzo mi się podoba a poza tym oczywiście Gdańsk :) Studia bardzo dobrze przygotowują do pracy jako fizjoterapeuta, także naprawdę polecam.
03.04.2012
01.04.2012
raszad
Bardzo oblegana uczelnia z tego co mi wiadomo, pół mojej szkoły tam się wybiera, także jakby mógł ktoś powiedzieć jak wyglądają mniej więcej progi na turystykę i czy jakoś znacząco zmieniają się w ostatnich latach...
bejang
jeśli ktoś przegapił ostatnie dni otwarte, to warto dodać, że następne są jakoś koło 17 kwietnia . można przyjść i zobaczyć jak funkcjonuje awf, poznać kadrę, a przedstawiciele - w tym ja, wytłumaczą wszystko, czego tylko dusza zapragnie - w ramach przyzwoitości !
31.03.2012
21.03.2012
czejndż
Denerwują mnie te wybory na uczelni, bo paraliżują całą jej pracę - to tyle złego. Reszta wszystko świetnie, imprezy, ludzi, akademiki, morze, sport - czego chcieć więcej? Polecam wszystkim, zmieniajcie uczelnie ludzie i tylko tutaj !
pracuś
Świetna uczelnia, która wykazuje ogromne zainteresowanie swoimi studentami. Przykładem niech będzie chociażby zamieszczenie na głównej strony informacji, że jedna ze studentek uczestniczy w bitwie na głosy ( to chyba jakiś program telewizyjny). W każdy razie jestem zadowolony z uczelni, chociaż jak widać na nadmiar wolnego czasu nie narzekam
19.03.2012
03.03.2012
coach
Studiuję WF i jest całkiem spoko. Zawsze można sobie dorobić na wypadach z dzieciakami w wakacje czy ferie. Sport to moje życie, a kontuzja wykluczyła mnie z drogi zawodowca, dlatego chcę przekazywać innym swoją wiedzę i umiejętności. Szkoła naprawdę spoko, polecam wszystkim !
thatsme
Przyjazna stronka, wydaje się fajna uczelnia. Mam nadzieję na studia na AWF w Gdańsku od października, po zdanej maturze. Także do zobaczenia na turystyce i rekreacji !
25.02.2012
19.02.2012
kijek
Mega walorem samej uczelni jest to, że położenie sprzyja rozwojowi sportów wodnych. Kursów przeróżnych jest multum, nie ma co się bać o brak pracy po zakończeniu studiowania, a nawet na studiach można sobie dorobić np. jako instruktor nordic-walking etc.
fil
studiuję turystkę. jest dobrze. poziom świetny. staram się brac udział w jak najliczniejszych stażach i praktykach
18.01.2012
13.12.2011
student
Moim zdaniem to rewelacyjna uczelnia :) Jestem bardzo zadowolony z wyboru.
kejti
również polecam ten kierunek, mam kilku znajomych studiujących w tej szkole i nie narzekają
27.05.2011
25.05.2011
tomasz
mój brat skończył kilka lat temu ten kierunek, nie narzekał, teraz jest nauczycielem wf-u w szkole, po studiach skończył jakiś kurs tylko i od razu przyjął się do pracy
maturzysta
chciałbym studiować w tej szkole na wydziale wychowania fizycznego, jakie zdobędę kwalifikacje po tym kierunku?
23.05.2011
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Tarnowska
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Politechnika Śląska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Politechnika Lubelska
  • Politechnika Białostocka
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych