• 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni

uczelnia niepubliczna, woj. pomorskie, 81-303 Gdynia, ul. Kielecka 7, (+58) 660 74 32, rekrutacja@wsaib.pl

Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni to pierwsza niepubliczna uczelnia, która powstała na Pomorzu i od ponad dwudziestu lat kształci elity biznesu oraz - zgodnie z mottem swojego patrona – wyznacza standardy zamiast im dorównywać.

Doskonale zlokalizowana i skomunikowana WSAiB stawia na nowoczesne kształcenie z zastosowaniem systemu modułowego, obejmującego case studies, e-learning, ćwiczenia, warsztaty, zajęcia praktyczne, tradycyjne wykłady, wizyty studyjne. Wdrożony na uczelni system „Studiuj i pracuj” pozwala łatwo godzić naukę w trybie stacjonarnymi z pracą zawodową.

WSAiB w Gdyni oferuje studia z zakresu prawa, administracji i zarządzania, bezpieczeństwa, transportu czy finansów. Poznaj dostępne specjalności oraz terminy i zasady rekrutacji.



Ocena uczelni

6.82 / 10
164 głosów

Opinie (235)
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni, WSAiB Gdynia

Polina
Dzień dobry! Jakie macie opinie o Finance i rachunkowość, studia 1 stopnia? Czy polecacie?!
10.03.2024
11.12.2023
Katarzyna
Poproszę o opinie dotyczące podyplomowej administracji. Czy zdarzają się problemy z zebraniem minimalnej grupy, aby uruchomić studia?
Karolina
Czy może ktoś się wypowiedzieć o bezpieczeństwie wewnętrznym 2 stopnia w Gdyni? :)
21.08.2023
12.06.2023
Studentka z prawa
Polecam studia prawnicze Jestem bardzo zadowolona z wykładowców. Są na poziomie, a to bardzo dla mnie ważne. Czuję, że zawodu uczą mnie odpowiedni ludzie.
Arek
Działa dobrze.Choć brak zajęć komputerowych i lsborstoriów to mankament. Zarządzanie opierające się na kartce,długopisie i kejsach to trochę przeżytek alę podobno idą zmiany... Studia inżynierskie to strzał w 10.tylko te laboratoria...? Na plus organizacja.wiem ze to tania propaganda ale dziekan Bykowski to skała.To jest moc. Maja szczęście..
08.06.2023
18.05.2023
Lala
Wspaniałe zarządzanie w Lęborku. Wszystko dzięki Pani Dziekan wszystko działa wspaniałe. Pytam sie Pani czy będą studia 2 stopnia? I czy czesne mniejsze bedzie takze. Bardzo prosimy. Dla naszej Pani Dziekan nie ma rzeczy niemożliwych! Prosimy też o zajęcia z pdw np.z muzyki. Czy jest szansa na zajęcia teatralne ? I czy będzie znów teatrzyk....w ostatnim czasie był kabaret na sali gimnastycznej. Czy w ramach dni studrnts będą ciastka? Czy czat gpt bedzie możliwy na obronie...? Dziękujemy też za pytania . Wszystko działa ekstra. Dziękujemy Pani Dziekan
WTA
Z Lęborkiem rzeczywiście prawda. Pani Dziekan zrobiła porządek i dziś uczy się tu znacznie lepiej. Podobno mają być studia inżynierskie. Dla Pani Dziekan Romanowskiej nie ma nic niemożliwego. Mam pytanie Pani Dzieksn: czy będą te nowe komputery i czy będą studia mgr.? Podobno też czesne ma być niższe. Czy to prawda. Prosimy;)))
17.05.2023
15.05.2023
Karol
Na zarządzaniu w Gdyni jest ok. Bardzo dobra atmosfera , fajni dziekani i bardzo sympatyczna obsługa w dziekanacie. Polecam
Rik
Pani profesor Romanowska to świetna wykładowczyni i organizatorka. Studiuje się w Lęborku naprawdę super. Mnóstwo eventów i zadań jakie wykonuje stawia naszą Uczelnię na czele w województwie. Dziękujemy Pani Profesor!
14.05.2023
12.05.2023
Studentka A
To prawda.Studenci są super zadowoleni ze studiowania w Lęborku.Wszystko jest u nas wspaniałe dzięki świetnej Pani Dziekan. To wszystko zasługa właśnie naszej Pani Dziekan. Pani Dziekan- dziękujemy. Jest Pani wspaniałą!!!
Studentka
Jestem studentką z Lęborka, mamy cudowną Panią Dziekan ❤️ do której możemy zwrócić się z każdym problem. Pani Dziekan, dzięki Pani rozumiem powiedzenie ,, dla takiego Dziekana studiuję od rana”
08.05.2023
03.05.2023
Eugeniusz
Dzień dobry, czy pracując od poniedziałku do piątku od godziny 8:00 do 16:00 jest możliwe połączenie pracy zawodowej ze studiami online II stopnia na kierunku Finanse i Rachunkowość?
gosia
Rozpoczynam studia online na zarządzaniu, jak z zaliczeniami typu mikroekonomia, statystyka czy matematyka finansowa? cięzko jest?
28.03.2023
27.03.2023
Karol
na którym roku wybiera się specjalność na kierunku LOGISTYKA? czy wszystkie podane na stronie zawsze są realizowane? która najlepiej sie przyda?
Studenty
Studenci 6 sem zarządzania stacj. Kończymy kier.zarzadzanie: zaczęliśmy m.in.od zajec z p.Bykowskim - Przedsiebiorczosc i kończymy Zarządzanie Strategicznym. Facet petarda.uczy nas o wykorzystywaniu i odnajdywaniu zasobów w organizacji. Sam jest tym zasobem. Prawdziwy Menadżer.dzieki profesorze!
22.03.2023
09.03.2023
Student
W zeszłym roku skończyłam tą uczelnię w Gdyni i jest spoko oprócz końcówki - promotorzy to kaci przy obronie. Zero wsparcia i zamiast bronić i pomóc studentom na obronie to jeszcze dają negatywne opinie. Wszystko to świadczy o nich bo jeżeli dopuszczają pracę a potem ją krytykują to coś z nimi jest nie tak. Nie polecam promotorek wybierajcie panów.
Studentka
Dziękuję za zainteresowanie moją sprawą jako osoby niepełnosprawnej.Pani i Pan dziekan wykazali się wielka pomocą i serdecznością. Wspaniali ludzie. Dziś to rzadkość
09.02.2023
27.11.2022
Tati
Najlepsza Uczelnia na pomorzu, super podejście do obcokrajowców, bardzo wyrozumiała kadra. Pani z dziekanatu zawsze są pomocne i uśmiechnięte :)
Ank
Jestem zadowolona. Po pierwsze fajne zajęcia. Po drugie- wsparcie dla studentów np.inkubator przedsiębiorczości p.Bykowskiego.super zresztą człowiek Po trzecie- szybkie załatwianie spraw w dziekanacie.podanie IOS - miałam po 2 dniach już decyzję.Szybko dziekanat i dziekan załatwiają.i na dodatek z kulturą osobistą.dziekuje Polecam!
09.11.2022
07.11.2022
Karolina
Studiuje na zarządzaniu, robię magisterke i jest ok. Bardzo ciekawe studia choć niektóre przedmioty wymagają pracy. Kierunek bardzo popularny, coraz więcej osób w mojej grupie, przenoszą się z innych uczelni. Fajni ludzie studiują, tacy nie młodzi, mądrzy.
Student z Lęborka
Jestem studentem pierwszego stopnia Zarządzania w Lęborku. Aktualnie wraz z moimi koleżankami i kolegami studentami jesteśmy na etapie wyboru specjalizacji i wnioskujemy o otwarcie 3 kierunków takich jak Zarządzanie w Przedsiębiorstwie, w Administracji Publicznej i w Logistyce.. Rozmowy są trochę utrudnione ponieważ niektóre osoby z kierownictwa uczelni uważają, że jest "nas" za mało na otwarcie aż tylu specjalności ( jest co najmniej 10 osób na spec.). A my jesteśmy przekonani, że każdy ma prawo do kontynuacji nauki na wybranym wcześniej kierunku i rynek lokalny również oczekuje przyszłych specjalistów w/w specjalizacjach. Pozdrawiam.
07.11.2022
31.10.2022
Studentka prawie mgr
Jestem ma magisterskich menadzersko psychologicznych - polecam. Dobry program. Bardzo ciekawe zajęcia od praktyków : dr Karol, Dawid i Beata, a Szczepaniec -super no i nie do pobicia elegancja profesora Bohdana :-) . Tylko suchy trochę nudzi ale stara się
Bor
Poszedłem na prawo bo marzyłem by być prokuratorem ale teraz po zajęciach z cywilnego z młodą Panią w blond włosach zaczynam zmieniać zdanie.. jasny przekaz, przykłady i ciekawie. Woow
26.10.2022
25.10.2022
pierwszak
Na kulturach narodowych u profesor Simpsonik to jak w kinie. Człowiek siedzi i słucha jak zahipnotyzowany. Bardzo ciekawe zajęcia i już na początku studiów. To maje drugie podejście do studiów i na razie jest ciekawie. Ktoś wie jak wygląda egzamin z kultur ?
Dziekan WPiA
odpowiedź dla studentka prawa z dnia 22.10.2022
Zakres obowiązków dziekańskich jest dużo szerszy niż może się wydawać, a przełom września i października jest wyjątkowo obfity w wydarzenia, na których oczekiwana jest moja obecność. Niemniej jednak jeśli ktokolwiek uprzednio anonsuje się mailowo bądź telefonicznie z prośbą o wizytę jest zawsze przyjmowany - nawet w soboty bądź niedziele w dni zjazdu WPiA. Co więcej - jestem pewien, iż Pani nie próbowała wcześniej umówić się na spotkanie mailowo próbując z marszu wejść do mnie i mnie zastać - ponieważ akurat wszystkie takie wnioski załatwiam na bieżąco. W obliczu powyższego jeżeli rzeczywiście zależy Pani na rozmowie proponuje po prostu umówić się na spotkanie - bezpośrednio na maila.
24.10.2022
23.10.2022
Menadzersko-psychologiczne
Na prawie jest łatwiej, na zarządzaniu to cisną równo. Nudno nie jest ale wykładowców mamy super. Profesorowie czasami za dużo teori ale ci z biznesu - bardzo ciekawe zajęcia. Jestem pozytywnie zaskoczona .Polecam. Monika
studentka prawa
Studia są trudne, ciekawe, uczelnia pilnuje ale dlaczego studenci prawa są gorzej traktowani niż studenci Logistyki czy Zarzadzania ? Kiedykolwiek idę do dziekanatu to zawsze jest ich pani Dziekan i Pan Dziekan, ci z zarządzania i logistyki a naszego dziekana nigdy nie ma. Panie z dziekanatu, które obsługują studentów prawa też się zmieniają. Czy nikomu nie zależy na studentach prawa ? studiuje już od 3 lat, jestem 3 dni w tygodniu i widze to od dawna. Dlaczego my nie mamy Pani prodziekan nakielskiej ? Albo Pani prodziekan owczarz ?
22.10.2022
21.10.2022
młoda
Mieli rację koledzy z wyższego rocznika, broniący sie w lipcu, że obrony prac lic. są na świetnym poziomie. Wczoraj miałam obrony i takiej fantastycznej atmosfery się nie spodziewałam. Nie dość że profesjonalnie zorganizowane to jeszcze szczegółowo byłam wypytywana o samą pracę, o zagadnienia ze studiów a potem o moje aktualne doświadczenia z pracy/ biznesu. niby nic takiego ale podobno kiedyś było odwrotnie. Słyszałm ze kiedys gdy p. Łuczak była w komisjach obrony trwały po 5-10 min. i wszyscy 5. po 5 osob naraz:((( tu pełny profesjonalizm. u mnie trwało 35 min. dośc trudne pytania. I mogłam i rozmawiać i dyskutować jeszcze z przewodniczacym komisji - dr Bykowskim bo dopytywało wszystko. i na koniec jeszcze czegoś nowego sie od niego dowiedziałam. niesamowite. dzięki. ide na mgr. polecam wsaib i zarządzanie
AG
Jestem zachwycona prawem cywilnym z dr Owczarz. Chciałbym aby było więcej takich ćwiczeń.
19.10.2022
14.10.2022
agata
Potwierdzam opinie o studiach 2 stopnia. akurat w pracy zajmuje się kwestiami organizacyjnymi i trzeba przyznać że pierwszy zjazd st. 2 stopnia był przygotowany profesjonalnie. I spotkania organizacyjne, i przygotowane materiały i zajęcia - bardzo to wszystko profesjonalnie. Podobała mi się kwestia kart przedmiotów i materiały na e-platformie. W mojej grupie wszyscy są tym usatysfakcjonowani. Od koleżanek z pracy, które są na innych uczelniach wiem, że takich spotkań tam nie ma i często na początku panuje chaos. A tu na prawdę było wszystko uporządkowane. (nie dziwi mnie ten fakt, bo p. Bykowskiego znam bowiem z pracy w samorządzie. jest to bardzo profesjonalny człowiek, a przy tym jego wiedza jest nieprawdopodobna). pozdrawiam
Abc
Dwa zjazdy obligatoryjne w semestrze. Na spotkaniu organizacyjnym byla o tym mowa. Zreszta dziekan i kierowniczka,chyba z dziekanatu,wszystko super wyjaśnili. Dobra organizacja.widac ze na wydziale zarządzania jest dobre zarządzanie:)) Zajecia pt- niedziela fajne.czekam na nastepne
09.10.2022
05.10.2022
Studentka
Idąc na studia online myślałem ze wszystkie zajęcia są zdalne. Ale tak nie jest , dwa razy w semestrze są zajęcia w szkole. Jeżeli jesteś chory albo ktoś ma indywidualną organizacje studiowania to może podlaczyc się online. Można tez na konsultacjach. Wykładowcy cisną tak samo. Traktują studenta jak człoieka. Uczyś się trzeba, zaliczyć trzeba nawet jak się nie przyjedzie tylko online. Chcesz to się nauczysz
Kasia
Jak wyglądają studia online na tej uczelni ? W jakich godzinach w czwartek i piątek odbywają się zajęcia na kierunku administracja ?
05.10.2022
04.10.2022
Oskar
Po licencjacie zdecydowałem się na magisterkę na tej uczelni. Na zarządzaniu. Ludzie z mojej grupy zostali to i ja. Atmosfera jest ok, szczególnie jak są takie tłumy w soboty i niedziele. Wesoło jak to na studiach. bufet drogi ale studia bez zastrzeżęń choć część wykładowców dość problematyczna - wysuszony winiar. ten to chyba na 6 uczelniach pracuje i wszystko mu się myli. Obsługa w dziekanacie super, szczególnie ostatnio odkąd są nowi dziekani. Brunetka i chudy są super. zawsze są dla studenta - tak nie ma na żadnej uczelni. No i jaky oni są weseli - człowiek chce coś w dziekanacie a wszyscy uśmiechnięci. Aż dziwne.
tomek
witam, student studiów 2 stopnia zarzadzanie. jest calkiem ok. nauka praktyczna i wykladowcy sa ok.- praktycy. dosc dobrze dzialajacy dziekanat i stypendia slabe to te praktyki- ich ilosc i ze nie mozna wliczac tego roboty. podoba mi sie ze sa spotkania organizacyjne. fajnie prowadzi je dziekan zarzadzania- w ogóle jest to fajny, kumaty, zorganizowany facet na minus nie zawsze dzialajacy bar. tlumy na zaocznych.ale generalnie ocena 4,5
01.10.2022
07.09.2022
Piotr M
Wybór studiów nie jest łatwy, ale jeśli wiesz co chcesz robić, to już ponad polowa sukcesu. Prawo nie jest łatwe, ale jest bardzo satysfakcjonujące, jeśli możesz pomóc innym. Wykłady oraz ćwiczenia na tym kierunku są naprawdę interesujące i możesz znaleźć swoja specjalizację i rozwinąć się w jej kierunku.
Aga
Jestem tegoroczną absolwentką Administracji i z czystym sumieniem mogę polecić te studia każdemu, kto chciałby rozwijać się w tym kierunku :) Przeniosłam się tu z innej uczelni i różnica w podejściu wykładowcy do studenta jest bardzo odczuwalna i to na plus, student nie jest tu tylko numerem indeksu, ale przede wszystkim człowiekiem. Z własnego doświadczenia i opowieści znajomych z innych uczelni mogę tylko pozazdrościć sobie spotkania tak życzliwych, ale i wymagających prowadzących. Wykładowcy to praktycy, z przyjemnością słuchałam o podatkach czy prawie cywilnym lub karnym, gdzie nie przerabialiśmy suchych przepisów, zagadnienia tłumaczone były na przykładach ,,z życia''. Uczestniczyliśmy też w wyjątkowo ciekawych zajęciach prowadzonych w sali rozpraw, gdzie mogliśmy wcielić się w rolę sędziego, obrońcy czy prokuratora. Uczelnia także świetnie poradziła sobie organizacyjnie z nagłą pandemią - od razu mieliśmy przeprowadzone zajęcia zdalne, gdzie znajomi z innych uczelni musieli odrabiać je w czerwcu i lipcu. Całą edukację wspominam bardzo miło, nigdy nie spotkaliśmy się z jakimiś problemami ze strony uczelni - a wręcz przeciwnie, każda sprawa załatwiona była szybko i w miłej atmosferze, śmiało mogę stwierdzić, że studia to najlepszy czas w moim życiu :)
06.09.2022
04.09.2022
Hania
Zawsze interesowało mnie prawo i wykwalifikowanie się jako radca prawny. Obecnie jest duży wybór szkół wyższych więc sporo się zastanawiałam zanim podjęłam decyzję o studiach. Na pewno tego nie żałuję, ponieważ wykłady są interesujące i uczymy się przydatnych rzeczy, dzięki którym łatwiej będzie znaleźć pracę już w trakcie studiów. Polecam!
Asia
Jest to naprawdę fajna uczelnia, którą z czystym sumieniem polecam. Praca dziekanatu również in plus w porównaniu z innymi uczelniami, wszystko można sprawnie i skutecznie załatwić m.in. praktyki/staże czy egzaminy obronę pracy. Wykładowcy też bardzo "ludzcy" i jak ktoś uważa i uczestniczy w zajęciach to spokojnie zaliczy każdy egzamin. Nawet mi się przez to wszystko nauka spodobała:) i rozważam kontynuację na studiach podyplomowych WSAiB- prawdopodobnie dalej będę kontynuować Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe.
02.09.2022
01.09.2022
Piotrek
Polecam Wydział Zarządzania we WSAiB. Sporo statystyki i przydatnej analizy danych. Wszystko przystępnie przekazane przez Wykładowców- dużo praktyki a nie sama teoria jak gdzie indziej,, polecam:)
Anna
Studia są ciekawe i godne polecenia.
31.08.2022
31.08.2022
Mira
Uczelnia w porządku, przyjazna studentom, ludzie też OK. Wykładowcy elastyczni, ja normalnie pracuję więc czasu mam mniej niż normalnie na naukę ale jakoś wszystko zaliczam tak więc można jakoś dać radę:)
Iga
Czy na Zarządzaniu Kapitałem Ludzkim w trybie online, każdy wybiera sobie kiedy usiąść do konkretnego modułu czy jest to z góry narzucone? Jak wyglądają takie studia?
27.07.2022
22.07.2022
Anna A.
Dzień dobry. Jakie macie opinie o Bezpieczeństwie wewnętrznym na Kryminologii i Kryminalistyce?
Patrycja
Hej szukam opinii o WSAiB na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne najlepiej od studenta. Chodzi o specjalność kryminalistyka i kryminologia.
17.07.2022
17.05.2022
Paweł Bykowski, dziekan Wydziału Zarządzania
odpowiedź dla Oleksii Kupchyk z dnia 16.05.2022
Kształcenie na studiach drugiego stopnia na kierunku Logistyka na WSAiB ukierunkowane jest na zapewnienie studentom zdobycia wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych, pozwalających na rzetelne i twórcze wypełnianie funkcji zawodowych, w tym kierowniczych i menedżerskich, szczególnie w sektorze gospodarki morskiej, obejmującym przedsiębiorstwa portowe, żeglugowe, spedycyjne, transportowe, dystrybucyjne, handlowe obsługujące transakcje rynkowe. Przedmioty realizowane są w formie wykładów, ćwiczeń, wizyt studyjnych i case study. Uzupełnieniem pozyskanej podczas zajęć wiedzy są obowiązkowe praktyki zawodowe, w wybranej przez studenta firmie lub instytucji współpracującej z WSAiB. Dodatkowym atutem kierunku Logistyka są szkolenia i wykłady prowadzone przez specjalistów i praktyków z firm partnerskich, m.in. Nagel-Group, Uni-logistics Sp. z o.o., czy C. Hartwig Gdynia S.A. Studenci WSAiB Gdynia mają możliwość zdobycia międzynarodowych certyfikatów w standardach systemu GS1, dzięki współpracy uczelni z Fundacją GS1 Polska w Poznaniu. Porozumienie obejmuje również dostęp do szkoleń na platformie e-learningowej, webinarów, czy też aplikacji Discovery App o standardach kodów kreskowych. Logistyka w WSAiB Gdynia to również aktywność studentów w Naukowym Kole Logistycznym TIR. Jego członkowie w ramach zajęć odbywają wizyty studyjne, często w przedsiębiorstwach i zakładach, do których wstęp na co dzień jest niemożliwy (zobacz fanpage NKL TIR). w ramach specjalnosci: Zarządzaniu w logistyce, Transporcie i Spedycji realizowane sa nast. przedmioty: Transport a zarządzanie przestrzenią Prawo transportowe Technologie transportowe Zarządzanie w branży TSL Spedycja krajowa i międzynarodowa Zrównoważony rozwój branży TSL Studia II stopnia na kierunku Logistyka kończą się uzyskaniem tytułu magistra. Studia trwają 3 semestry! Studia na pierwszym i drugim stopniu cieszą sie bardzo dużym powodzeniem. Kwestie związane z mieszkaniem sa po stronie studenta. Zapraszamy!
Oleksii Kupchyk
Witam. Czy chciałbym usłyszeć aktualną opinie o Wydziale Logistyka (II stopnia stacjonarne studia) w całości o wszystkich kierunkach i szczegółowo o Zarządzaniu w logistyce, Transporcie i Spedycji. Jakie sąprzedmioty, ile dni w tygodniu, mniej-więcej, trwają studia. Czy są jakieś możliwości dla zamieszkania przy wsparciu uczelni? I inne ważności które nie opisałem.
16.05.2022
06.05.2022
Paweł Bykowski
odpowiedź dla Wiktoria z dnia 05.05.2022
witam, Studia menedzersko-psycholog. to specjalizacja jeśli student chce zdobyć wiedzę na temat wykorzystania elementów diagnozy psychologicznej w sytuacjach biznesowych, zarządzania kompetencjami, tworzenia modeli kompetencyjnych oraz systemów motywacyjnych. Ponadto posiadać wiedzę praktyczną na temat prowadzenia sesji coachingowych z zakresu life coachingu oraz coachingu biznesowego pod superwizją, organizowania programu mentoringowego oraz zarządzania zespołem sprzedażowym dzięki wykorzystaniu elementów psychologii sprzedaży. Ciesza sie duża popularnościa, tak I jak i II stopien Trudne czasy pod kątem zachowan pracowniczych, ale i wyzwań otoczenia, powoduja iz wiedza z zakresu bahawioralnych aspektów zarzadzania, dla tych co chca zarządzac, jest wręcz nieodzwona. Absolwent specjalności Menedżersko-Psychologicznej II stopnia wpisuje się w przyjęty przez firmy i organizacje profil menedżera i posiada wszelkie narzędzia umożliwiające mu efektywne kierowanie zespołem oraz zarządzanie strategiczne w organizacji. Przedmioty sa z pogranicza zarządzania, psychologii, psychologii organizacji i innych. Są te studia prowadzone przez praktyków, i ludzi na co dzien zajmujących się psychologią zarządzania. Cena jest atrakcyjna i na pewno warta uzyskania tytulu mgr na WSAiB. zapraszamy. www.wsaib.pl pozdrawiam Paweł Bykowski, dziekan WZ WSAiB
Wiktoria
Witam, czy mogłabym uzyskać aktualna opinie na temat specjalizacji menedżersko psychologicznej na wsaib? (ll stopień,online) Zależy mi na opinii o przedmiotach, stosunku aktualnej ceny do jakości itp
05.05.2022
22.03.2022
PB
odpowiedź dla Ania z dnia 19.03.2022
Aktualnie w ofercie mamy zajęcia w trybie on line - 2 stopien logistyka. Nowy nabór będzie od nowego roku akadem. Zajęcia odbywaja sie on line - MS Teams. Obligatoryjne sa dwa zjazdy w semestrze w kontakcie z prowadzacym- czyli trzeba przyjechac do Uczelni. Wynika to z regulaminu oraz praktycznego charakteru Uczelni. Pozostałe zjazdy w semestrze (5) jest on line Tryb nauczania zdalny cieszy sie dużym zainteresowaniem. Zapraszamy. Paweł Bykowski dziekan WZ
Ania
Chciałabym zapytać o to, jak wygląda system studiów II stopnia online na kierunku Logistyka? Czy rzeczywiście wszystkie zajęcia są zdalnie, czy zajęcia lub egzaminy mogą odbywać się stacjonarnie? Czy są to kursy e-learningowe czy spotkania na platformie typu Teams lub Zoom? Jakim zainteresowaniem cieszy się ta opcja i czy jest pewność, że system online będzie uruchomiony ? Proszę o odpowiedz.
19.03.2022
04.03.2022
dr Rafał Szyc
odpowiedź dla Kon z dnia 02.03.2022
Studia te trwają 3 lata i kończą się obroną pracy (projektu) licencjackiego. Program studiów obejmuje szereg kursów wynikających z funkcji logistyki - szeroko pojęty transport, logistyka zaopatrzenia, produkcji, dystrybucji, marketing. Oczywiście na pierwszym roku program studiów obejmuje przedmioty ogólnoekonomiczne - mikroekonomia, makroekonomia, matematyka finansowa, statystyka a także lektoraty nowożytnego języka obcego. Zajęcia prowadzone są przez profesorów tytularnych, pracowników naukowych łączących działalność zawodową i naukową oraz doświadczonych przedstawicieli branży.
Kon
Jak wygląda logistyka licencjat
02.03.2022
01.02.2022
Ania
Chciałabym zapytać o to, jak wygląda system studiów II stopnia online na kierunku Logistyka? Czy rzeczywiście wszystkie zajęcia są zdalnie, czy zajęcia lub egzaminy mogą odbywać się stacjonarnie? Czy są to kursy e-learningowe czy spotkania na platformie typu Teams lub Zoom? Jakim zainteresowaniem cieszy się ta opcja i czy jest pewność, że system online będzie uruchomiony ?
Mariola Łuczak
odpowiedź dla Jakub z dnia 25.01.2022
Szanowny Panie Jakubie, Bardzo mi przykro, że nie jest Pan zadowolony z naszej Uczelni. Mogę z całą pewnością powiedzieć, że cały zespół dokłada wszelkich starań, aby usatysfakcjonować naszych studentów. Pewnie dlatego ogólna średnia ocena zajęć na Wydziale Zarządzania za miniony semestr wynosi 4,5 w skali do 5. Studia on-line maja określone wymogi związane z obecnością w Uczelni na zajęciach praktycznych, których przestrzegamy. W okresie zamknięcia Uczelni decyzją Ministra przez pandemię SARS-COV-2 wszystkie zajęcia odbywały się zdalnie, ale to sytuacja z definicji wyjątkowa...Nasze Panie w dziekanacie są dostępne siedem dni w tygodniu, a na pocztę odpowiadają w kolejności jej wpływania. Dla Państwa wygody nasza centrala została dostosowana tak, aby informować każdego oczekującego, który jest w kolejce, o czasie oczekiwania. W ocenie studentów nasze Panie zbierają pochwały, więc jest Pan jednym z nielicznych, którzy mają inne zdanie. Jak długo korzystam z platformy Moodle to jeszcze nie zdarzyło mi się, aby się "zacięła", więc trudno mi się odnieść do Pana problemu. Czasami po prostu warto zadbać o dobry Internet, w miejscu, w którym Pan korzysta z dostępu do platformy. Dokumenty praktyk ocenia ich opiekun i tutaj najważniejsze: muszą być zgodne z przepisami prawa i naszymi wymogami wewnętrznymi. Tego się trzymamy i tak zostanie. Życzę Panu miłego dnia i dużo zdrowia! dr Mariola Łuczak Dziekan Wydziału Zarządzania
27.01.2022
25.01.2022
Jakub
Cóż. Nie omaiwam tego jak jest na prawie, a na zarządzaniu w WSAiB. Zaczynając: Sposób prowadzenia zajęć zmienił się w drugim semestrze(Grupa Online z różnych krajów i nagle nie jesteśmy online a stacjonarni(I nie mówię tu o pandemii)) Moodle bardzo często się zacina, a nawet odcina dostęp przy czym traci się wszystkie kursy. Dziekanat najczęściej nie odpowiada na E-maile oraz telefony i zdarza się że kobiety tam pracujące są bardzo niemiłe. Teraz crème de la crème:Moje dokumenty obejmowały 480 h. Miałem zaliczone praktyki w pierwszym semestrze. Zanim doszło do zaliczenia praktyk w drugim semestrze poinformowali mnie, ze nie mogą uznać dokumentów, bo brakuje podpisu organizatora praktyki. Zakwestionowali dokumenty, które były zatwierdzone. Moje dokumenty opierały się na wypełnionym przeze mnie dzienniczku. Miało być uznane moje doświadczenie zawodowe i zgodność charakteru zadań służbowych z profilem studiów. Załączyłem potwierdzone dokumenty i miało być pięknie i różowo. Niestety, polecili mi przygotować dokumenty jeszcze raz na 480 godzin. Więc cieplutko pozdrawiam wszystkich którzy chcieli by się zapisać na tą uczelnię, ale nie polecam.
Weronika
Witam. Zastanawiam się nad studiami on- line na kierunek Finanse i Rachunkowość. Czy ktoś z Państwa uczęszcza na takie studia i mógłby napisać mi pare słów na ten temat ? Jak one wyglądają i czy rzeczywiście zjazdy są tam rzadko. Mam do Gdyni z 400km dlatego tylko takie studia wchodzą w grę.
12.01.2022
11.10.2021
dr Mariola Łuczak, Dziekan Wydziału Zarządzania
odpowiedź dla Jeremiasz z dnia 30.09.2021
Szanowny Panie Jeremiaszu, W odpowiedzi na Pana opinię nadmienię, iż: 1. studia niestacjonarne, w formule on-line pozwalają de facto na przeprowadzenie wszystkich zajęć kontaktowych z kadrą akademicką, ale wyłącznie na studiach w profilu ogólnoakademickim, preferowanym przez uczelnie publiczne, 2. nasza uczelnia prowadzi od 2013 r. studia wyłącznie w profilu praktycznym (a od 2019 r. nie ma już żadnego w tym zakresie wyboru), a te pozwalają na prowadzenie zajęć kształtujących umiejętności praktyczne w trybie on-line jedynie pomocniczo, a więc uzupełniająco. Ten formalny wymóg powoduje, że większość takich zajęć musi odbyć się w tradycyjny sposób, w uczelni. Takie zajęcia odbywały się także w okresie pandemii, choć nie musiały, ale dla dobra procesu kształcenia korzystano z takiej możliwości, 3. przez 8 dni zjazdowych w roku akademickim można przeprowadzić około 50-60 godzin zajęć, co przy łącznej liczbie godzin w danym roku studiów (około 350) stanowi najwyżej około 16%, a nie 50%, jak Pan sugeruje, 4. zjazdy obejmują także sesje egzaminacyjne, a zatem wskaźnik zajęć dydaktycznych będzie nawet mniejszy. Panie Jeremiaszu, przyjazd studentów do uczelni zawsze powinien być dla nich wartością korzystną i mam szczerą nadzieję, że tak odbierają to również nasi studenci. Wydaje się także, że inwestycja w edukację zawsze powinna być ważna dla osób zainteresowanych własnym rozwojem. Z poważaniem, dr Mariola Łuczak Dziekan Wydziału Zarządzania
kolezankazroku
Cześć, zastanawiam się nad wyborem uczelni. WSB Gdańśk Logistyka czy WSAiB Gdynia? Nie ukrywam ze zależy mi bardziej na papierze niż kopalni wiedzy ;) Wybieram się zaocznie, będę dojeżdzać około 200km. Jakie są wasze opinie? Która uczelnia jest "łatwiejsza" do zaliczenia? Dziekuje za opinie.
04.10.2021
30.09.2021
Jeremiasz
Studia niestecjonarne weekendowe online nie sa ani weekendowe ani online. Uczelnia nie umie stworzyc planu - zajecia na studiach weekendowych odbywaja sie od czwartku rana, przez caly piatek i pojedynczne zajecia w weekend. Co wiecej, studia nie sa online - wiekszosc zajec jest upchnieta w 8 dni, ktore odbywaja sie na uczelni czyli blisko 50% zajec odbywa sie fizycznie na uczelni. Studiowanie wiaze sie z braniem urlopu i kosztami dojazdu na uczelnie.
Paulina
Dzień dobry jak wygląda rezygnacja np po 2 miesiącach na 1 roku gdy ma się czesne stopniowane?
11.09.2021
02.09.2021
Ania
Dzień dobry Proszę o podanie jakich przedmiotów należy się spodziewać na kierunku zarządzanie kapitałem ludzkim. Studia I stopnia
Małgosia
Jest tu ktoś kto się dostał na kierunek menadżersko-prawny? 🙂 Ewentualnie może ktoś jest w trakcie i chciałby się wypowiedzieć?
01.09.2021
30.07.2021
Biuro Rekrutacji
odpowiedź dla Z AMW z dnia 29.07.2021
Szanowna Pani, może Pani podjąć edukację na studiach II stopnia na kierunku Administracja. Na studiach II stopnia jest do zrealizowania praktyka w wymiarze 3 miesięcy (480 godzin). W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu.
Z AMW
Dzień dobry, Czy posiadając tytuł magistra na kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne mogę złożyć dokumenty na studia magisterskie z administracji? Czy będę musiała zaliczać jakieś przedmioty albo praktyki?
29.07.2021
14.07.2021
Karolina
Chciałabym jeszcze pochwalić promotorów, którzy zawsze byli chętni do pomocy. Kontakt był na bierząco. Uważam to za ogromny plus!
dr Mariola Łuczak Dziekan Wydziału Zarządzania
odpowiedź dla Karolina z dnia 13.07.2021
Szanowna Pani Karolino, Większość wykładowców, którzy prowadzą zajęcia w naszej Uczelni są to praktycy, którzy wyłącznie praktyczną wiedzę starają się Państwu przekazać. Ocena zajęć z roku akademickiego 2020/2021 na Wydziale Zarządzania wynosi 4,5 w pięciostopniowej skali, co wskazuje na wysoki poziom zadowolenia naszych studentów, a w tegorocznej edycji badania uzyskaliśmy aż 4977 opinii od studentów Wydziału, którzy wyrazili swoje zdanie o naszych wspaniałych nauczycielach akademickich! Bardzo żałuję, że swoich uwag nie zgłosiła Pani do mnie, jako do dziekana Wydziału Zarządzania, będąc przez kilka lat studentką, ale zawsze zachęcam do kontaktu, gdyż jakość kształcenia jest priorytetem w Wyższej Szkole Administracji i Biznesu im E. Kwiatkowskiego w Gdyni, mój adres e-mail oraz numer telefonu dostępne są na stronie Uczelni.
14.07.2021
13.07.2021
Karolina
Skończyłam na WSAiB licencjat oraz magisterkę z Zarządzania. Panie z dziekanatu zawsze są miłe i chętne do udzielania wszelkich informacji. Poziom wykładowców jest na rożnym poziomie. Niektórzy chętnie przekazują swoją wiedzę i robią to z pasją. Na takie zajęcia przychodziło się z ogromną przyjemnością. Niestety inni wykładowcy przekazywali minimum swojej wiedzy i nie zachęcali studenta do dalszej weryfikacji informacji. Nie rozumiem prowadzenia zajęć w taki sposób. Przedmioty zapowiadały się ciekawie i można byłby wyciągnąć z nich wiedzę dodatnia, gdyby chociaż starano się ją przekazać. Brakuje zajęć prowadzonych w sposób praktyczny, i rozwiązywania case-sów. Czuje duży niedosyt w zdobytej wiedzy. Szkoda
WSAiB
odpowiedź dla Paweł z dnia 09.07.2021
Dzień dobry, studia na kierunku logistyka to studia licencjackie i trwają 3 lata. Po ich ukończeniu oferujemy studia II stopnia na kierunku Logistyka. Studia II stopnia trwają 1,5 roku - czyli 3 semestry. Po studiach absolwent posiada dyplom magistra.
09.07.2021
09.07.2021
Paweł
Witam, czy oferujecie państwo studia niestacjonarne na kierunku logistyka i transport itp. aż do inżyniera za jednym razem czy macie to rozdzielone osobno na I i II stopień? wiem z doswiadczenia, ze te gdzie od razu mozna uzyskac inzyniera trwaja np. o pol roku krocej stad moje pytanie
N
Co jeżeli wysłałam już dokumenty, a później dopiero dokonałam wpłaty? Jak mam wysłać potwierdzenie wpłaty wpisowej??
06.05.2021
29.04.2021
Pawel
Dzień dobry, czy jeżeli dany kierunek nie zostanie uruchomiony to uczelnia zaproponuje mi jakiś inny?
PP
Czy administracja zostanie uruchomiona na rok 2021/2022?
27.04.2021
27.04.2021
Iwonka Cz.
odpowiedź dla T z dnia 24.04.2021
To moja ulubiona uczelnia. Polecam wszystkim, kto chce się dużo nauczyć i mieć fajne wspomnienia ze studiów. Fajni wykładowcy, pani Ula z dziekanatu to moja ulubiona, we wszystkim pomocna. Pani dziekan Łuczak bardzo kompetentna babka, jak miałam problem bo straciłam pracę pomogła mi tak poprzekładać zajęcia że udało mi się zaliczyć wszystkie egzaminy i nie mam długu. Z całego serca polecam.
AP
odpowiedź dla Ta z dnia 23.04.2021
Tak zapraszamy, trwa rekrutacja, więcej informacji na rekrutacja@wsaib.pl
26.04.2021
24.04.2021
LL
Czy to prawda, że na Administracji na WSAiB jest tak ciężko?
T
czym się różni WSAiB od państwowych uczelni?
24.04.2021
23.04.2021
Rafal
czy na administracji jest matematyka?
Ta
czy są jeszcze wolne miejsca na administrację I stopnia?
23.04.2021
23.04.2021
Oksana Rodkina Pracownik Działu Współpracy Zagranicznej i Rekrutacji / International Office Coordinator
odpowiedź dla K z dnia 22.04.2021
Dzień dobry, oczywiście można już teraz dostarczyć wniosek o przyjęcie na studia, zdjęcie, potwierdzenie wpłaty opłaty wpisowej oraz oświadczenie o dostarczeniu matury w późniejszym terminie, tym samym dokonując rezerwacji miejsca na wybranym kierunku. Świadectwo maturalne prosimy dostarczyć w oryginale najpóźniej trzy dni po jego otrzymaniu. Bardzo prosimy o dostarczanie dokumentów pocztą tradycyjną na adres Uczelni. WSAiB im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni, ul. Kielecka 7, Gdynia 81-303 Pozdrawiam, / Best regards,
AP
odpowiedź dla Aa z dnia 23.04.2021
Studia są bardzo interesujące. Uczelnia prowadzi zajęcia w oparciu o praktykę, symulacje i rozwiązywanie rzeczywistych problemów. Student otrzymuje niezbędną wiedzę do pracy w administracji na różnych szczeblach. Dobry kontakt z wykładowcami i opieka dziekanatu to podstawowe elementy, które sprawiają, że studia są przyjazne. Uczelnia ma dobry poziom, jest ceniona na rynku pracy. Podjęcie nauki na WSAiB to inwestycja w przyszłość. Warto się tego podjąć.
23.04.2021
23.04.2021
Aa
dzień dobry, czy na administracji I stopnia jest dużo matematyki? Ogólnie czy kierunek jest ciężki dla humanistów? Jak wygląda poziom na uczelni? Czy egzaminy są prostsze niż na uczelniach państwowych?
K
dzień dobry, czy jeżeli np chciałabym już zapisać się na studia I stopnia, a jeszcze nie ma wyników matur, to wszystkie dokumenty tzn. wniosek o przyjęcie, zdjęcie i potwierdzenie wpłaty trzeba wysłać, a dopiero później uzupełnić tymi wynikami? Czy jak to wygląda?
22.04.2021
22.04.2021
A.P.
odpowiedź dla x z dnia 20.04.2021
Student może podjąć naukę w dowolnym mieście. Zapraszamy na studia II stopnia do WSAiB. U nas studia magisterskie trwają 1,5 roku. Prowadzimy Administrację, Bezpieczeństwo wewnętrzne, Zarządzanie, Logistykę, Finanse i Rachunkowość, a także studia w j. angielskim. Studia są prowadzone w trybie stacjonarnym, niestacjonarnym, a także w trybie on-line. Zapisy już trwają.
Kamila Nowakowska BR
odpowiedź dla Klaudia z dnia 20.04.2021
Rekrutacja już trwa, są wolne miejsca. W przypadku zakończenia limitu miejsc władze uczelni będą podejmować decyzję o uruchomieniu dodatkowej rekrutacji. Liczy się kolejność zgłoszeń, więc warto zapisać się jak najszybciej.
22.04.2021
20.04.2021
x
Czy nie ma żadnego problemu w rekrutacji na studia II stopnia, jeżeli student studiował w innym mieście dany kierunek?
Klaudia
Czy dużo jest chętnych na kierunek administracja I stopnia? Ciężko jest się dostać?
20.04.2021
09.03.2021
Emilia
Gdzie lepiej studiować logistykę międzynarodową/morską, WSAiB czy WSB Gdynia/Gdańsk? Proszę o opinie
Natalia
Jak wyglada nauka na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne, ale zaocznie? Czy praktyka jest realizowana w laboratoriach? Jaki jest poziom wiedzy na wykładach?
23.02.2021
17.02.2021
Ewa
Czy trudno dostać się na prawo? Jak oceniacie kształcenie praktyczne?
dr Mariola Łuczak , Dziekan Wydziału Zarządzania
odpowiedź dla Julia z dnia 06.02.2021
Szanowna Pani, Przedmioty specjalnościowe, jakich może się Pani spodziewać, wybierając w naszej Uczelni kierunek Zarządzanie I stopnia, to: 1. W przypadku specjalności Zarządzanie przedsiębiorstwem: Analiza strategiczna przedsiębiorstwa, Strategie marketingowe, Biznes-plan, Symulacje biznesowe i gry kierownicze, Kształtowanie środowiska pracy, Organizacja pracy biurowej . 2. W przypadku specjalności Psychologia biznesu z coachingiem: Wstęp do psychologii biznesu, Identyfikacja kompetencji miękkich pracownika, Procesy i narzędzia coachingowe, Wstęp do coachingu, Zastosowanie coachingu w biznesie, Psychologia coachingu. Ponadto, wszystkich studentów kierunku obowiązują także przedmioty: modułu kształcenia ogólnego, w tym dwa języki obce nowożytne, modułu kształcenia podstawowego, modułu kształcenia kierunkowego oraz modułu przedmiotów do wyboru. Serdecznie zapraszam do bezpośredniego kontaktu z Uczelnią w razie dalszych pytań.
08.02.2021
06.02.2021
Julia
Dzień dobry, jestem zainteresowana kierunkiem "zarządzanie" ze specjalizacją "zarządzanie przedsiębiorstwem" lub "psychologia biznesu z coachingiem.". Jakich przedmiotów można się na nich spodziewać? Co jeśli chodzi o języki obce?
Magdalena
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie kierunku "Zarządzanie", ze specjalizacją "zarządzanie przedsiębiorstwem": czy oprócz zajęć z lektoratu, są jakieś przedmioty wykładane po angielsku?
25.01.2021
22.01.2021
dr Mariola Łuczak , Dziekan Wydziału Zarządzania
odpowiedź dla Danut@ z dnia 20.01.2021
Szanowna Pani, Jesteśmy Uczelnią, która bardzo sprzyja osobom pracującym i dlatego z pewnością pogodzi Pani studia i pracę do późnych godzin. Oferujemy możliwość indywidualnej organizacji studiów, dzięki której student ma możliwość dostosować indywidualne terminy i sposoby realizacji obowiązków dydaktycznych, wynikających z programu studiów. Serdecznie zapraszam do kontaktu.
Danut@
Cześć Chcę pójść na zarządzanie zaocznie ale obawiam się że zjazdy w piątki mi to uniemożliwią ponieważ pracuje w handlu do późnych godzin (21:00) Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją i udało pogodzić się studia z pracą?
20.01.2021
18.01.2021
OL@
Witam, chciałabym się dowiedzieć więcej informacji na temat kierunku studia menedżersko - prawne niestacjonarne 2 stopnia. Jakie są przedmioty? Czy ogólnie polecacie? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Marta Kamrowska, studentka Zarządzania 2 stopień (Specjalność Marketing i Social Media)
odpowiedź dla Klaudiaq z dnia 08.01.2021
Szczerze mogę Ci polecić studia II stopnia z marketingu, a nie piszę tego tylko dlatego że tu studiuję, ale dlatego że naprawdę nie zamieniłabym tej uczelni na żadną inną. Studiuję tutaj od początku mojej przygody ze studiami, zrobiłam tutaj licencjat z logistyki, a teraz magistra z zarządzania ze specjalizacją marketingu, czyli w sumie będzie 5 lat. W tym czasie poznałam większość wykładowców z wydziału zarządzania i zawsze dawali się poznać z dobrej strony, tak samo jak wspaniała kadra z dziekanatu. Zawsze starają się być pomocni i odpowiedzą na każde pytanie. Jeżeli chodzi o sam marketing to przedmioty są zróżnicowane – takie jakie powinny być J Zaczynając od nowych mediów, gdzie uczyłam się jak robić kampanie reklamowe na Facebooku i Instagramie po strategie budowania świadomości marki, aż po copywriting. Nie zabrakło też, podstawowych elementów zarządzania czy psychologii w biznesie i informatyki. Ponadto zdobyłam też podstawową wiedzę z zakresu prawa i ekonomii. Wykładowcy na których natrafiłam byli praktykami – to znaczy że pracują w zawodach, o których wykładają przedmioty. Nie były to nudne zajęcia i omawianie tego co jest w książkach, tylko przekazywali wiedzę jaką posiadają z własnego doświadczenia. Jeżeli chodzi o organizację studiów, to od początku pandemii uczelnia radzi sobie doskonale z trybem zdalnym, nie było sytuacji by zajęcia były nagle odwołane. Zainteresowanie tą specjalizacją jest dosyć duże, ponieważ marketing jako dziedzina sama w sobie jest bardzo rozwojowa i interesująca. Aktualnie na moim roku jest ok. 25 osób w grupie – z czego słyszałam, że ostatnimi czasy chętnych jest coraz więcej
13.01.2021
08.01.2021
Klaudiaq
Czy ktoś może mi powiedzieć czy polecacie studia II stopnia z marketingu na tej uczelni i jak duże jest zainteresowanie tym kierunkiem? Zastanwiam się nad marketingiem na WSAiB lub WSB.
Prof. dr hab. Danuta Rucińska, Kierownik Katedry Logistyki
odpowiedź dla Mikołaj z dnia 07.12.2020
Dzień dobry, oto zestawienie przedmiotów matematyczno-statystyczno-finansowych (łącznie w semestrach 1,2,3 - 240 godzin) na kierunku Logistyka I stopnia . Fizyka jest przewidziana dla kierunków inżynierskich (WSAiB Gdynia jest zorientowana na nauczanie zawodowe/praktyczne). Sem. 1 (łącznie 90 godzin) - Matematyka dla ekonomistów - 15 godz. wykł.+15 godz. ćw. - Przedsiębiorstwo na rynku finansowym - 15 godz. wykł.+ 45 godz. ćw. Sem. 2 (łącznie 105 godz) - Zarządzanie finansami przedsiębiorstwa - 15 godz. wykł. + 45 godz. ćw. - Podstawy rachunkowości - 25 godz. wykł. + 20 godz. ćwiczeń Sem. 3 (łącznie 45 godz.) - Statystyka -15 godz. wykł. +30 ćw. Również specjalistyczne obliczenia są dokonywane na ćwiczeniach z niektórych przedmiotów np. Ekonomika i organizacja transportu, niektóre przedmioty stricte logistyczne. Z poważaniem.
09.12.2020
08.12.2020
Magdalena Stencel, Biuro Rekrutacji
odpowiedź dla Ewa z dnia 02.12.2020
Kierunek studiów Finanse i Rachunkowość cieszy się dużym zainteresowaniem ze strony Kandydatów. Aktualnie trwa rekrutacja na semestr letni 2020/2021. O przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń. Zapraszamy serdecznie do zapoznania się ze szczegółami na naszej stronie internetowej: https://wsaib.pl/rekrutacja Pozdrawiam serdecznie, Magdalena Stencel Biuro Rekrutacji
Mikołaj
Witajcie, chciałbym się dowiedzieć jakie przedmioty ścisłe są prowadzone na I stopniu na logistyce? Chodzi mi najbardziej o ilość fizyki, matematyki oraz ich pochodnych. Pozdrawiam
07.12.2020
03.12.2020
smerf
Monika Górecka, studentka Prawa/2rok/III semestr -zaocznie. Witam! Mogę Cię prosić o adres a-mail do korespondencji?
Ewa
Czy na finanse i rachunkowość bywa dużo chętnych? Może się zdarzyć, że nie zostanie się przyjętym?
02.12.2020
01.12.2020
Monika Górecka, studentka Prawa/2rok/III semestr -zaocznie
odpowiedź dla smerf z dnia 29.11.2020
Drogi Smerfie :) Tak jak Ty studiuje prawo na III semestrze zaocznie. Bardzo sobie chwale WSAIB i wiem, że nie zamieniłabym tej uczelni na żadną inną, a tym bardziej na WSB. Mam tam znajomego, który tak jak my studiuje prawo więc orientuje się jaki jest tam poziom. W WSAIB uczą praktycy (prokuratorzy, adwokaci, sędziowie, radcy itd.) więc ich zajęcia to nie sama teoria ale mnóstwo przykładów z życia. Jeżeli uważasz że jakiś przedmiot jest trudny, nudny lub wykładowca tak prowadzi że nic nie rozumiesz to tutaj tego nie ma. Nasi wykładowcy z entuzjazmem i pasją przekazują nam wiedzę. Oczywiście nie ukrywam, że zaliczenia są trudne. Profesorowie wymagają od nas dużo ale konkretnej wiedzy. W tym roku egzaminy będą ustne - wiemy jak wyglądają zaliczenia testów online - dlatego potwierdza to, że prowadzącym zależy abyśmy mieli dobre wykształcenie jako przyszli prawnicy. Bardzo dużo studentów po WSAIB dostaje się na aplikacje i dostaje świetne propozycje pracy. Jeśli chodzi o tryb zaocznych, zjazdy są co dwa tygodnie (ustalone z góry) od piątku do niedzieli. W piątki zajęcia zaczynają się po 17/18 tak aby pogodzić pracę z nauką. (Nie zawsze w piątki są zajęcia) Natomiast w soboty zajęcia odbywają się od 8:30 do 20:30 lub około 11 do 17/18 (zależy od zajzdu), a w niedziele na rano są języki opcje. Później od około 13 do 18/19 jest reszta wykładów/ćwiczeń. Oczywiście każdy zjazd jest inny - poza językami (one zawsze są rano w niedziele). Zdecydowanie polecam WSAIB i jeżeli masz taką możliwość zachęcam do przeniesienia się. Jeżeli masz więcej pytań śmiało znajdź mnie na facebooku. Jestem starostą 2 roku prawa zaocznego więc z chęcią dodam Cię do naszej grupy :) Pozdrawiam
smerf
Jak oceniacie prawo na WSAiB obecnie jestem na III semestrze (zaocznie) na WSB w Gdańsku i nie jestem zadowolony. WSB ma bardzo niski poziom nauczania. Nic nie wynoszę z tych studiów. Opiszcie proszę chociaż jak wygląda studiowanie zaocznie na WSAiB. Zastanawiam się, czy uda mi się przenieść. Wysoki poziom nauki? Kilka ludzi dostaje się na aplikację. Po WSB chyba tylko na razie jedna dziewczyna się dostała na aplikację... Pomóżcie
29.11.2020
28.10.2020
Dr Izabela Nakielska, kierownik Katedry Prawa, wykładowca
odpowiedź dla Anna z dnia 20.10.2020
Kierunek menedżersko-prawny powstał jako odpowiedź na zapotrzebowanie rynku na menedżerów, którzy potrafią funkcjonować w środowisku prawnym. Kształcenie na tym kierunku daje absolwentom praktyczne umiejętności łączenia biznesu z prawem i wykorzystywania prawa w biznesie. Nasi studenci uzyskują wiedzę i umiejętności interdyscyplinarne, zwiększające znacznie ich atrakcyjność na rynku pracy. Kadrę naukowo-dydaktyczną tego kierunku tworzą specjaliści: menedżerowie, adwokaci, radcy prawni. Wiedza przez nich przekazywana jest od razu wiedzą praktyczną.
Anna
Zaciekawił mnie kierunek menedżersko-prawny. Takie studia dostępne są na niewielu uczelniach, a połączenie wydaje się bardzo interesujące. Jak te studia wypadają w tej uczelni? Kadra, praktyka itp?
20.10.2020
11.10.2020
Magdalena
Witam, z tej strony uczennica szkoły średniej zainteresowana kształceniem wyższym. Jestem zainteresowana profilem managment na tej uczelni. Chciałabym dowiedzieć się więcej na jego temat. Jak wysoki i wymagany poziom jest języka angielskiego? Jak wygląda rozkład godzin zajęć w ciągu 3 dni na tydzień?Jak student ocenia poziom? Byłabym wniebowzięta gdyby ktoś opowiedział mi trochę o wyjazdach zagranicznych i czy jest zadowolony z nauki na tej uczelni i czy koszta podsumowane są faktycznie satysfakcjonujące i przekładają się na poziom wiedzy przekazywanej przez wykładowcę. Z góry dziękuję bardzo za wszelkie odpowiedzi w moją stronę.
Eryk
Polecacie studia na Prawie, ewentualnie menedżersko-prawne w tej szkole, czy raczej na publicznej uczelni?
13.09.2020
26.08.2020
Patrycja
Witam. Od Października zaczynam pierwszy rok na studiach menadżersko-prawnych. Jeżeli są jeszcze tutaj pierwszoroczni? Proszę o kontakt: beduchna007@gmail.com
Eliza
Bardzo interesująco zapowiada się kierunek menedżersko-prawny. Czy jacyś studenci/absolwenci mogliby podzielić się swoimi doświadczeniami. Dokładnie coś takiego chciałabym studiować.
05.08.2020
03.08.2020
Lęborczanin
odpowiedź dla Martini z dnia 30.07.2020
Lęborski wydział Uczelni Kwiatkowskiego funkcjonuje od 2006 r., a zatem już 13 lat. W nowym roku akademickim po raz czternasty rozpocznie studia I stopnia o profilu praktycznym na kierunku Zarządzanie oraz po raz trzeci na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne. Studia na Zarządzaniu przygotowują absolwentów do pracy w każdym sektorze gospodarki narodowej, szczególnie prywatnym oraz publicznym. Zajęcia prowadzone są przez nauczycieli akademickich oraz inne osoby posiadające odpowiednie doświadczenie zawodowe, adekwatne do wykładanego przedmiotu. Studia te cieszą się niezmiennie odpowiednim zainteresowaniem kandydatów, którzy z rozmaitych powodów życiowych nie zdecydowali się wcześniej na studia w dużych ośrodkach akademickich. Szczegóły na stronie WSAiB.
Martini
Witam, czy ktoś może podzielić się opinią o filii w Lęborku, a dokładnie kierunek zarządzanie - zaoczne.
30.07.2020
16.07.2020
Tomek
Uczelnia dba o to, aby porządnie przygotować absolwentów. Obszerna wiedza jest atutem. Egzaminy nie są trudne, jeżeli ktoś podchodzi poważnie do nauki. Większość wykładowców to praktycy, daje mi to pewność zyskania kompetencji. Chętnie odpowiadają na pytania. Kobiety w dziekanacie są bardzo pomocne, więc wszystko da się tam załatwić. Od znajomych słyszałem, że na zarządzaniu również jest wysoki poziom. Warto się zainteresować jak ktoś chce mieć porządną wiedzę w swojej dziedzinie.
Paulina
Ciekawe zajęcia. Dobry dostęp do wykładowców, potrafią poświęcić wiele czasu i chęci, aby rozwiać wszelkie wątpliwości, i odpowiedzieć na pytania. Co bardziej rozgarnięci studenci na moim roku mają fajną pracę bądź uczęszczają na różne praktyki w kancelariach w trakcie roku akademickiego. Osobiście nie zauważyłam, aby osoby z wysoką średnią były niezadowolone z ogólnego poziomu zajęć. Kolejnym plusem są stypendia. Polecam, rzetelne podejście do studentów i kierunku.
16.07.2020
14.07.2020
Mateusz
2 lata temu dostałem dyplom i stałem się absolwentem uczelni. Bardzo miło wspominam ten czas. Uważam, że uczelnia jest bardzo dobra i porządnie kształci studentów.
K.
Hej, jestem zainteresowana studiami podyplomowymi ,,Trener Biznesu iFacylitator Grup" i chciałabym poznać opinie były słuchaczy. Cena jest dość wysoka i chcę zasięgnąć porady u źródła :)
12.07.2020
03.06.2020
Adam Labuhn, student IV roku prawa
odpowiedź dla Krystyna z dnia 28.05.2020
Po czterech latach studiów wystawiam bardzo dobrą ocenę kierunkowi Prawo w WSAiB, co potwierdzają także zewnętrzne rankingi (III-miejsce w Polsce wśród uczelni niepublicznych). Gdybym ponownie był przed wyborem studiów prawniczych, to po raz kolejny wybrałbym WSAiB. Najważniejsze plusy to: praktyczny wymiar studiów - zajęcia prowadzą czynni praktycy (sędziowie, adwokaci, prokuratorzy itd.), innowacyjny program, dostosowany do współczesności (zakres sądowy, biznesowy i mediacji), praktyczne zajęcia, uczelniana sala rozpraw, możliwość rozwijania zainteresowań w kołach naukowych (Studencki Klaster Morsko-Kosmiczny, Koło Prawa Administracyjnego WSAiB), udziału w wydarzeniach - konferencjach i seminariach naukowych, a także w wyjazdach studyjnych do Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Sądu Najwyższego, Naczelnego Sądu Administracyjnego itp. Polecam prawo w WSAiB 🙂
Maturzysta
Jak sprawa wygląda z kierunkiem "management" ? Czy ktoś studiuje/studiował ? Czy wymagany jest wysoki poziom języka angielskiego ? Polecasz kierunek ? Wiem że z odpowiedziami ciężko na tej stronie,ale może znajdzie się jakaś perełka :P Pozdrawiam
30.05.2020
30.05.2020
Monika
Świetna uczelnia, najbardziej mi się podoba, że trzyma wysoki poziom. Ludzie na roku są w porządku, można poznać fajne osoby.
Kamil
Podyplomowe z marketingu są na bardzo dobrym poziomie. Zdobędziesz odpowiednią wiedzę i dyplom zwiększy twoją wartość w oczach pracodawcy. Wykłady dużo wnoszą do warsztatu pracy marketingowej.
28.05.2020
28.05.2020
Pola
Jak oceniacie studia podyplomowe w tej uczelni. Interesuje mnie tematyka marketingu.
Krystyna
Maciej jakieś opinie na temat kierunku prawo, ktoś studiuje?
28.05.2020
28.05.2020
Krystian
Polecono mi tę uczelnię, więc się zdecydowałem. Jestem zadowolony i ogólnie uważam, że uczelnia trzyma poziom.
Mimka1234@wp.pl
Ktos wybiera sie na kierunek finanse i rachunkowosc? Prosze o kontakt email: mimka1234@wp.pl
21.05.2020
13.05.2020
Sebastian
Fajna uczelnia, można ją polecić. Podejście do studenta jest uczciwie i rzetelne. Jak ktoś naprawdę interesuje się kierunkiem, to ma kopalnie wiedzy. Wykładowcy są przyjaźnie nastawieni. Widać, że uczelnia ma podejście kształtowania przyszłych specjalistów.
Luna
Dziękuję bardzo za odpowiedź! Pozdrawiam!
05.05.2020
04.05.2020
Dr Mariola Łuczak, Dziekan Wydziału Zarządzania WSAiB Gdynia
odpowiedź dla Luna z dnia 03.05.2020
Dzień dobry :) Dwie specjalności, które Pani wymieniła są realizowane na kierunku Zarządzanie, a trudno sobie wyobrazić zarządzanie bez matematyki, więc przedmioty matematyczne są, a czy jest ich dużo? Uważam, że nie. Natomiast każda z tych specjalności różni się specyfiką. Wydaje mi się, że dla humanistki zdecydowanie bardziej odpowiednia będzie psychologia biznesu z coachingiem, która wyposaża w szereg miękkich kompetencji i pozwala dalej pracować w kontakcie z ludźmi, zaś gospodarowanie nieruchomościami pozwoli Pani na wykorzystanie umiejętności związanych z zarządzaniem, w tym tych matematycznych :) Jeśli chodzi o szybkość znalezienia pracy to większość studentów w Uczelni pracuje już w trakcie studiów zarówno na studiach stacjonarnych, które realizujemy od poniedziałku do środy, jak też niestacjonarnych (zajęcia weekendowe). Jeśli chodzi o śledzenie losów absolwentów to zachęcam do sprawdzenia w Ogólnopolskim Systemie Śledzenia Ekonomicznych Losów Absolwentów. Zapraszamy do kontaktu on-line z Uczelnią, gdyż chętnie odpowiadamy na wszelkie pytania. Życzę dużo zdrowia w tym trudnym czasie!
Luna
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat specjalności psychologia biznesu z coachingiem i gospodarowanie nieruchomościami? Czy można pracować już po licencjacie i czy łatwo znaleźć pracę? I najważniejsze - czy jest dużo matematyki na tych kierunkach, bo jestem humanistką ;) Dziękuję z góry i pozdrawiam!
03.05.2020
27.04.2020
Patryjk
Dobra uczelnia, jeżeli interesuje Cię dana dziedzina, to dużo się w niej nauczysz. Teoria połączona z praktycznymi przykładami. Im bardziej zaangażujesz się w naukę; dodatkowe zajęcia, kursy, szkolenia. Tym będziesz lepszy w swojej dziedzinie. WSAiB bardzo dobrze uczy, ale też potrzeba swojej ciekawości i zaangażowania.
Przyszły student
Jakie macie opinie na temat kryminologii i kryminalistyki? Nauczę się dużo? I czy warto robić oba stopnie?
25.04.2020
21.04.2020
Ania
Ktoś studiuje bądź studiował finanse i rachunkowość na WSAIB? Warto?
Marcin
Uczelnia WSAIB trzyma wysoki poziom. Wykładowcy mają obszerną wiedzę. Ludzie tworzą przyjemną atmosferę. Sale są zadbane, a do uczelni jest dobry dojazd. Dziekanat wirtualny oraz prawdziwy działają sprawnie i bez zarzutów. Każdy, kto szuka wiedzy i będzie na nią otwarty, dużo wyciągnie z wykładów.
13.04.2020
09.03.2020
Pati
Ja nie narzekam na tą szkołę. Wykładowcy w porządku, nauki w sam raz.
S.
Ile kosztuje obrona?
14.02.2020
22.01.2020
Marek
Polecam logistykę. Ciekawe i dobrze realizowane studia.
Monika
Hej, czy ktoś może podzielić się ogólnym info na tamat Zarządzania niestacjonarnie? Lub konkretnie Marketing?
18.12.2019
10.12.2019
Arek Gancarz, Dział Marketingu i PR WSAiB Gdynia
odpowiedź dla Mgr z dnia 10.11.2019
W roku akademickim 2019/2020, z uwagi na niesatysfakcjonujący poziom obsługi, zmieniony został operator przestrzeni barowej na firmę gastronomiczną z wieloletnim doświadczeniem, operującą już w innych punktach w Gdyni. Wzrosły dzięki temu poziom i jakość usług, co studenci poświadczają "nogami". Bar studencki jest również czynny w weekendy, dla studentów zaocznych, przez 10 godzin (8:30 - 18:30), zarówno z ofertą śniadaniową, jak i obiadową oraz przekąskami na wieczór.
Ewelina
Czy są tutaj osoby, które w niedalekim czasie studiowały na WSAIB podyplomowke Agent celny i pisały egzamin ? Bardzo bym prosiła o kontakt na e-mail ewelinka.ka91@gmail.com
16.11.2019
14.11.2019
Hania
Czy bardziej polecacie studia na kierunku menedżersko-prawnym czy na prawie?
Mgr
Robilem na tej uczelni licencjat i mgr bylo by 5 gwiazek ale z roku na rok coraz gorsza stołówka byla teraz to dno i koncze juz z tą uczelnią bo siedzac np. 10h to jednak stołówka ma znaczenie, podyplomowkę zrobie na innej uczelni.
10.11.2019
06.10.2019
Ewelina
Też mam taka nadzieje. Ciekawe jeszcze kiedy dostaniemy jakiś rozkład zajęć
Marcelina
Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać. Mam nadzieję, że dobrze zainwestowane pieniądze.
06.10.2019
29.09.2019
Ewelina
Ja idę na Agenta Celnego. Kierunek jest otwarty , teraz musimy tylko czekać na kolejne meile z informacją o planie zajęć
Specjalista z Działu Studiów Podyplomowych WSAiB Gdynia
odpowiedź dla Marcelina z dnia 21.09.2019
Dzień dobry, kierunek Agenta Celnego będzie otwarty. Trwa zamykanie list słuchaczy i wysyłka maili informacyjnych do słuchaczy poszczególnych kierunków. Prosimy o cierpliwość. Pierwszy zjazd AC odbędzie się w dniach 19-20. października. Z uszanowaniem.
23.09.2019
21.09.2019
Marcelina
Idzie ktoś w tym roku na agenta celnego podyplomówka? złożyłam papiery, czekam na maila bo nie wiem czy w ogole otworzyli kierunek. Ma ktoś jakieś informacje lub doświadczenia z tym kierunkiem??
Paweł Czaja, student kierunku Logistyka WSAiB Gdynia
odpowiedź dla Logistyka na WSAiB czy WSB? z dnia 02.07.2019
Cześć, ukończyłem studia licencjackie z logistyki na WSAiB, natomiast aktualnie kończę studia magisterkie z zarządzania na tej samej uczelni. Logistykę na WSAiB mogę polecić z czystym sumieniem, zarówno ja jak i znajomi z mojej grupy jesteśmy z tych studiów zadowoleni. Na uczelni wykłada mnóstwo praktyków, więc zajęcia często uzupełniane są różnego rodzaju case'ami jako uzupełnienie teorii. Ponadto, aktywni studenci mogą brać udział w różnego rodzaju dodatkowych wydarzeniach - w szczególności polecam Naukowe Koło Logistyczne TIR. W roku akademickim 18/19 uczestniczyliśmy w wielu wizytach studyjnych, zdjęcia z tych wyjazdów można znaleźć na profilu NKL TIR na fejsie. Atmosfera na uczelni jest raczej luźna, a Panie w Dziekanacie są bardzo sympatyczne - niebo a ziemia w porównaniu z Dziekanatem pewnej uczelni publicznej, na której wcześniej studiowałem. Kierunek zarządzanie również polecam.
05.07.2019
03.07.2019
zuza
WSAiB czy WSB? Ktos studiował zarządzanie przedsiębiorstwem? Jakie opinie?
Logistyka na WSAiB czy WSB?
Zamierzam studiować zaocznie logistykę na jednej z dwóch ww. uczelni. Czy jest tu może ktoś, kto studiował/studiuje ten właśnie kierunek na WSAiB i mógłby się wypowiedzieć o wykładowcach, poziomie nauczania i atmosferze? Chętnie też wysłucham opinii jeśli ktoś ma porównanie do WSB w Gdańsku/Gdyni
02.07.2019
19.06.2019
Anton
Studiuję BW zaocznie i mimo, że moje plany na przyszłość nieco się zmienił, z przyjemnością kończę I stopień. Kadra na tej uczelni to jeden z największych plusów studiowania (oczywiście znajdzie się jakiś wyjątek). Mamy wielu praktyków, którzy podczas przekazywania nam wiedzy nawiązują do swoich doświadczeń, co sprawia, że wykłady są ciekawsze. Wykładowcy organizują nam "wyjścia" do prosektorium, na strzelnicę, do sądów... wszystko zależy od naszych chęci i zaangażowania.
gucia
Jak wyglądają języki obce na uczelni? Na jakim poziomie jest kształcenie?
18.06.2019
04.06.2019
Dr Wojciech Wosek, kierownik Katedry Bezpieczeństwa
Dziękujemy za komentarz. Jednak trudno się z nim zgodzić. Studiowanie nie może polegać jedynie na strzelaniu na strzelnicy, czy zajęciach w laboratorium. Program studiów jest tak stworzony, aby w pełni przygotować Naszych studentów do pracy - służby w różnych instytucjach - służbach mundurowych. To dla naszych studentów staramy się ciągle rozwijać. Jeszce trzy lata temu w ogóle nie było zajęć na strzelnicy. Obecnie Nasi studenci - rzeczywiście na ostatnim roku - mają możliwość zapoznania się z bronią palną oraz ćwiczeń na strzelnicy - bynajmniej nie wirtualnej (laserowej). Dla chętnych istnieje możliwość częstszego udziału w takich zajęciach, np. jako członek Koła Naukowego BEZPIECZNIK. Także ciągle rozwijamy Nasze laboratorium. Od nowego roku akademickiego planujemy jego przeniesienie do większej sali, co pozwoli na dalsze jego unowocześnienie. Nie można zapomnieć o wykładowcach praktykach, z bardzo dużym stażem i wiedzą. Zajęcia w laboratorium to nie tylko zabezpieczanie fizyczne śladów, ale także nauka czynności procesowych, które są niezwykle ważne w rzeczywistym świecie (niestety, filmowa fikcja odbiega znacząco od rzeczywistości). Zawsze staramy wsłuchiwać się w opinie Naszych studentów i część zmian, które wprowadzamy jest tego pokłosiem.
Kryminologia
Nie polecam Bezpieczeństwa Wewnętrznego specjalności Kryminologia i kryminalistyka. Filmiki promujące szkołę obiecują cuda a jak przychodzi co do czego to jest to jedno wielkie rozczarowanie. Zajęcia na strzelnicy raz w ciągu 3 lat, zajęcia w laboratorium opierają się tylko na wypisywaniu metryczek i protokołów i trwają przez jeden semestr. Wykładowcy pozostawiają wiele do życzenia, na palcach jednej ręki można zliczyć tych, którzy mają jakąś wiedzę i potrafią ją przekazać. Student liczy się na tej uczelni tylko przy zapisywaniu się na studia i opłacaniu czesnego. Panie w dziekanacie są bardzo niemiłe, nie można nic załatwić. Biblioteka uboga. Niektórzy wykładowcy wyznają zasadę "Ciebie lubię masz 5.5".
29.05.2019
21.04.2019
damian@autograf
Ja tez polecam logistykę na WSAiB.. Studiuję stacjonarnie. Świetni wykładowcy - od magistra po profesora. Zajęcia prowadzone ciekawie i konkretnie. Na wysokim poziomie, bardzo profesjonalnie. Wszyscy wymagają, ale dobrze przygotowują do zawodu. W końcu to są studia a nie laba. Poza tym słuchają studentów. To ważne, bo problemów jest wiele, a oni życzliwie doradzają. Wiem, że dokonałem najlepszego wyboru
jola@gmail.com
Polecam Logistykę na WSAiB w Gdyni. Bardzo dobry kurs w przyszłość. Wybierajcie bez wahania.
21.04.2019
18.04.2019
Zuza
Hej. Mam pytanie do osób które studiują na WSAiB w Gdyni;) Czy polecacie te uczelnie? Jakie są plusy, minusy. Oraz do osób które wybrały kierunek na tej uczelni- zarządzanie. Czy jest on prowadzony na fajnym poziomie?
Adam
Polecacie Bezpieczeństwo wewnętrzne ze specjalnością kryminologia i kryminalistyka na tej uczelni? Chciałbym wiedzieć jakie opinie mają osoby które wybrały ten kierunek
09.04.2019
26.10.2018
Ola
Polecam ;)
siudka
Polecam, polecam tę uczelnię. Komentarz zbędny
20.10.2018
07.09.2018
Wolnosciowiec
Jeżeli chodzi o prawo na Wsaib to odradzam. Już lepiej wybrać się na Wsb w Gdańsku bądź UG. Proszę pamiętać, że łatwiej się może i dostać ale i poziom jest fatalny. Studiowałem tam kiedyś prawo i się przeniosłem bo to był żart w szczególności jednego Pana Profesora;) jak najdalej od tej uczelni.
czy oni mają pedagogikę?
Wydawało mi się, że ta uczelnia miała studia pedagogiczne... ale nie widzę ich na wykazie. Czy są tu studenci z pedagogiki? Gdzie polecacie w Trójmieście na ten kierunek?
03.09.2018
24.08.2018
Mat
Czesc. Szukam opinii na temat prawa zaocznego, jak z poziomem, wykladowcy?
Qwea
Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat podyplomowki Agenta Celnego ? Jak wyglada to na tej uczelni, uczą konkretnych i przydatnych rzeczy w zawodzie czy wręcz przeciwnie ?
24.07.2018
27.06.2018
LOGISTYKA
Ktoś wybiera się w tym roku? Jakieś opinie :) ?
LOGISTYKA
Co myślicie o logistyce na tej uczelni ?
20.06.2018
28.03.2018
Ja
Czy na finansach i rachunkowości jest mega trudno czy średnio uczący się uczeń da radę.
kkkkk
Hej, czy ktoś z was studiował bezpieczeństwo wewnętrzne ze specjalnością w kryminologii i kryminalistyce i mógłby wypowiedzieć się jak to wygląda na tej uczelni i czy warto?
20.03.2018
20.03.2018
Karola
Hej Ludzie! Zastanawiam się nad podyplomowymi na kierunku Analiza Biznesowa - czy ktoś to tam studiował? Warto?
Studia magisterskie
Zarządzanie finansami, jakieś opinie poproszę! :)
01.03.2018
12.02.2018
dla zainteresowanych tą Uczelnią
Jestem studentką II stopnia Administracji. Bardzo dużo przedmiotów (mało znaczących i wnoszących coś do zawodu urzędnika). Na 4 semestrach przedmioty historyczne (do obrzydzenia !!!!). Mam wrażenie, że po tych studiach na tej Uczelni mogłabym się zatrudnić jako nauczyciel historii w szkole . Na 4 semestrze, gdzie teoretycznie powinno być już mało przedmiotów, z racji pisania pracy mgr, dowalili 7 przedmiotów (dla porównania na UG na 4 semestrze na kierunku Administracja są już tylko 3 przedmioty i seminarium dyplomowe. Ktoś źle to wymyślił.
07
Studiowałem w kilku uczelniach, w tym państwowych i prywatnych, więc mam porównanie. W WSAiB jest bardzo przyjaźnie dla studenta, to ważne, bo sprzyja nauce. Duża swoboda, co mnie odpowiadało. Nie mierzyłbym jakości uczelni przez pryzmat problemów czynionych przy zaliczeniach i egzaminach (zawsze można kogoś zagiąć, a to nie o to chodzi) - tutaj było tak, jak powinno być; wirtualny dziekanat - super (być może zdarzają się drobne nieporozumienia, ale to normalne, trzeba je kulturalnie wyjaśniać i pilnować swoich spraw); pomoc w dziekanacie - super (zawsze można było podejść, zapytać, upewnić się - i nie czekało się pod zamkniętymi drzwiami lub w długiej kolejce); pomoc w bibliotece - super; wykładowcy kulturalni i zaangażowani; żadnych problemów z zaliczeniem praktyk (o ile podejdziemy do tego na poważnie i nie na ostatnią chwilę); żadnych problemów z zaliczeniem lektoratu; wsparcie przy opracowaniu pracy magisterskiej, a jednocześnie spora dowolność przy wyborze i sposobie przedstawienia tematu (ocena pracy surowa i dokładna); dobrze wyposażona sala gimnastyczna; ciekawe wykłady dodatkowe... Czysto, szkoła w dobrym punkcie (łatwy dojazd) i w ciekawym miejscu (otoczona parkiem krajobrazowym). Wykładowcy potrafili angażować ludzi zainteresowanych nauką. Jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć, zależy mu na wynikach, a nie tylko na zaliczeniach - będzie musiał się przyłożyć. Bywało ciężko, ale nigdy tak, żeby człowiek nie wiedział, czego od niego - tak naprawdę - wymaga się. Jestem zadowolony.
23.01.2018
04.12.2017
już wiem, sorry
właśnie zauważyłam że prawo jest w osobnej zakładce jako studia 5-letnie :-) także pytanie nieaktualne :-) ale korzystając z okazji zapytam może, jak jest na studiach prawniczych w tej Uczelni? czego się spodziewać? I czy przyjmuja wszystkich chętnych (no bo z kasę, tak?), czy ważne jest świadectwo i oceny z matury?
czy oni mają prawo?
coś mi się nie zgadza w opisie tej szkoły: czy oni mają prawo??? czy tylko ten kierunek menedżersko-prawny?
04.12.2017
25.11.2017
student
Na wydziale w Lęborku panuje opinia, że lepiej dojeżdżać do Trójmiasta. Lepsza organizacja i poziom.
Bera
Hej, zastanawiam sie nad podyplomowką na WSAiB kierunek Agent Celny. Czy ma ktos jakies doswiadczenia? Jest to nowy kierunek - od kiedy zniesiono egzamin panstwowy. :)
18.09.2017
16.09.2017
Zagobiony ja
Ktoś w tym roku na finanse i rachunkowość?
Mila
Ktoś stad idzie na prawo w tym roku? 😁
13.09.2017
24.08.2017
Monika
Ktos na Kryminalistyke II stopnia sie wybiera ;) ?
ula
czy wybiera sie ktos na zarzdanie w tym roku> II stopień
22.08.2017
27.07.2017
Nat
Jest ktos kto wybiera sie na Bezpieczeństwo Wewnętrzne w tym roku ?
Daniel
Czy jest ktoś może tutaj co się wybiera na wsaib w tym roku?
25.07.2017
22.06.2017
student WSAIB
Mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o tę Uczelnię. Z jednej strony nie jest trudno, egzaminy są w miarę proste, jednak jeśli chodzi o podejście do studenta, to mam wrażenie, że traktują cię jak skarbonkę, płać i nie wymagaj zbyt wiele. PLANISTKA - p. Ilona mało profesjonalna, popełnia dużo błędów i oczywiście nie widzi nic w tym złego. Na wirtualnym dziekanacie zamieszcza błędne informacje dotyczące np. egzaminów, a potem nie przyznaje się do błędów. A przy tym strasznie nie sympatyczna (moim zdaniem do zwolnienia!!!).
Maturzystka - prawo
Witam, interesuje mnie jak w tej uczelni jest na wydziale prawa? Czy WSAiB jest lepsza pd WSB w Gdańsku jeśli chodzi o wydział prawa?
18.04.2017
15.04.2017
Vickiefug
Приветствую пользователей ресурса! Представляем досуг с элитными девушками все подробности можно узнать по мылу dosug-elitei@mail.ru
viola
ludzie ze sobą rozmawiają, wymieniają się informacjami, opiniami o szkołach, i z tego co wiem, to wsaib wypada pozytywnie, studenci są zadowoleni, nie ma skostnienia jak na niektórych państwowych uczelniach.
14.03.2017
14.12.2016
angelika
wiele osób interesuje się prawem, a wiem ze swojego doświadczenia, że ten kierunek pociąga za sobą wile pytań odnośnie dalszej ściezki kariery. Mam do Was pytanie: czy możecie podrzucić jakieś linki o wartościowych treści na temat studiów prawniczych i tego, co POTEM???
xxx
Jak na tej uczelni wyglądają studia na specjalności kryminologia i kryminalistyka? Mam na myśli licencjat. Widziałam filmiki tej uczelni, ale jestem ciekawa jak to wygląda z perspektywy studentów.
13.10.2016
02.10.2016
Kama
Czy ktoś mógłby podzielić się informacjami o seminarium doktoranckim z prawa ? W szczególności interesuje mnie, czy w praktyce (tj. zgodnie z deklaracjami) jest możliwość otwarcia po nim przewodu ?
administracja
Czy na kierunku administracja mogę spodziewać się praktyk? czy są one odpłatne? jak długo trwają i w jakich firmach mogę je zrobić?
21.07.2016
28.04.2016
ShanteBroadus
jedno mnie tylko zastanawia, jeśli miałaś takie problemy z napisaniem pracy magisterskiej, musiałaś płacić niemałe pieniądze, to dlaczego wybrałaś również tą szkołę na studia podyplomowe?
ShanteBroadus
Na uczelni WSAiB studiowałam od 2009. Skończyłam tutaj licencjat, magisterkę i poszłam jeszcze na studia podyplomowe. Niczego tak nie żałuję jak wyboru tej uczelni. Proszę sobie wyobrazić, gdy byłam na etapie pisania pracy magisterskiej dr. Chalastra, za każdym razem nie akceptował moich rozdziałów, aż na samym końcu nie pozwolił się bronić. Szkoła w tym roku wprowadziła "karę" w kwocie tylko 1000 zł, która była za to, że nie oddało się pracy w terminie. PODKREŚLAM ja swojej nie oddałam w terminie, gdyż nie podobała się promotorowi. Zgłosiłam skargę do dziekana, który stwierdził, że problemu nie ma mam zapłacić 1000 zł, a później jednak przyznali rację nie podpisali drugiej umowy z Dr. Chalastrą, ale tysiaczka chętnie przygarnęli. Szkoła jest nastawiona tylko na zarobeinie wielkich pieniędzy. Tyle lat studiowałam na tej uczelni broniłam jej, wyrażałam dobre słowo. A po nie podpisaniu umowy z dr. Chalastrą i tym samym przyanniu racji, że jest coś z nim nie tak, musiałam zapłacić 1000 zł. Dodatkowo wspomnę, iż po tym wszystkim zmieniłam promotora i nagle, cała praca okazała się dobrą pracą obrona nastąpiła w ciągu 2 tygodni. Czuje wielki żal do tej szkoły. Każdemu ją polecałam, poszedł na nią mój mąż, który niestety również żałuje wyboru. Mąż jest również na studiach magisterskich. Ma problem z zaliczeniem praktyk. Pracuje na cały etat i zamiast wybrać się na urlop wziął wolne w pracy, aby wykonać praktyki i tym samym je zaliczyć. Co powiedział dziekan? że nie zalicza praktyk, gdyż nie podoba mu się firma w której mąż miał praktyki. Prrkatyki były w dziale administracji, mąż wykonał cały program praktyk w administracji. Odwoływał się mój mąż, proszę sobie wyobrazić, iż odwołał się nawet właściciel firmy w której były praktyki. Czekaliśmy na decyzję od odwołania ponad miesiąc ciągle dzwoniąc przypominając się. Nie wiedząc na czym stoimy. W końcu z łaska otrzymaliśmy odpowiedź, iż praktyki nie są nadal zaakceptowane. Na początku była mowa, że mogą być również w banku, nagle dziekan twierdzi, że w banku być nie mogą. Robią we wszystkim problemy. Drukuje regulamin praktyk i idziemy z tą sprawą do prawnika. Żałujemy, że wybraliśmy daną uczelnię. Obecnie robię jeszcze jedną podyplomówkę na UG, mam porównanie. O dziwo, lepiej jest w szkole publicznej.
09.03.2016
29.02.2016
zuzanna
Studiuję FiR i sobie chwalę :) Nie zauważyłam żeby wykładowcy, tak jak to powiedziała osoba wcześniej, byli aż tak nastawieni na korzyści finansowe. Uczą dobrze i wykładają w sposób zrozumiały dla studenta, jasny i ciekawy.
nikifor
no brawo....... ci to za uczelnia i wykładowcy z górnej półki co na egzaminach zadają pytania o płyty i tytuły grupy Led Zeppelin? znasz - zdałeś . Niz to płyniesz na krąg, poprawek i warunków i trafiasz u wykładowcy na brak znajomości ilości możliwych warunków z którymi masz prawo ubiegać się o podejscia. Jaki efekt? ... a taki że juz masz nastepny do tyłu i powtórki za oczywiście 600 plnów. I tak w kółko Macieju. Wydaje mi się że edukacja nie jest silna strona tej uczelni . Nastawiona jest raczej na pozyskiwanie środków z kieszeni studenta i to wcale nie głupiego. Jakość a raczej powaga egzaminów pozostawiają czarna plamę . Nie generalizuję , ale są wykładowcy którzy raczej od lat nie powinni nauczać gdyż realia edukacyjne z ich czasów są starsze od węgla. Może ktoś w końcu ogarnie temat i trafi do tych którzy mają i to i owo na sumieniu .
26.01.2016
04.01.2016
nauka od zimy
jak to jest ze studiami, które zaczynają się w zimie, np. od lutego lub marca? jak to potem się dalej? czy te zajęcia są wyrównane? czy po prostu cały rok i całe studia także się skończą w zimie? to w takim razie kiedy będzie rozdanie dyplomów dla absolwentów - w lutym/marcu?
prawo
myślę o tym, żeby iść na Prawo, jeszcze nie wiem gdzie ostatecznie, ale rozważam Uczelnię Kwiatkowskiego, dlatego pytanie do osób, które studiują ten kierunek: skąd są wykładowcy? jaki jest poziom? ile osób przechodzi na kolejny rok? no i ogólne wasze wrażenia co do prawa na tej uczelni.
11.12.2015
27.11.2015
bezpieczeństwo wewn.
planuje studia na kierunku bezpieczeństwo wewnetrzne, mysle ze to teraz bardzo potrzebna wiedza i przyszlościowa jesli chodzi o pracę, czy na WSAiB ma jakiekolwiek znaczenie mój wynik na maturze?
Absolwent
Ukończyłem studia magisterskie z administracji i ogólnie polecam ten kierunek i uczelnię. Ale mam kilka zastrzeżeń, szczególnie do niektórych wykładowców, którzy uważają się za Bóg wie kogo, a wiedza, a może sposób jej przekazania pozostawia wiele do życzenia. Na plus na pewno sam system organizacyjny uczelni!
14.08.2015
08.08.2015
ddd
zawsze słyszałam pozytywne opinie o tej uczelni a tu tyle negatywnych wpisów..
Kacha
większych zaskoczeń nie ma, w mojej grupie ludzie raczej zadowoleni, zajęcia w 90 procentach wg planu, wykladowcy .... no różni, ale nie ma się co czepiać, na jednego kiepskiego przypada 3 sensownych, więc jest ok, ogólnie spokój i porządek, nigdy nie miałam problemów papierkowych ani żaadnych inych, jak dla mnie spoko
02.06.2015
25.03.2015
Marcin
Proszę o opinie studiów podyplomowych na kierunkach ZARZĄDZANIE I PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ oraz MEDIACJE I NEGOCJACJE GOSPODARCZE I PRACOWNICZE. Szukam jakieś uczelni, która da mi wiedzę niezbędną w pracy, a do tego będzie miała dobrze poukładany plan zajęć. Pozdrawiam i czekam na opinie.
criot
to nie jest portal z ogłoszeniami o pracy....
24.03.2015
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
zaciekawiona
czy reklama i marketing na WSAiB to dobry pomysł ?
04.02.2015
18.01.2015
Basia
lloyd a jaki kierunek wybrałaś?
loyyd
Jestem studentką tej uczelni. Nie polecam. Drugi raz bym nie wybrała tej szkoły. Nie wiem skąd oni wzięli niektórych wykładowców - żal.... Nie jestem zadowolona, dlatego po zakończeniu roku przenoszę się na inną uczelnię
17.01.2015
08.01.2015
Basia
Czy ktoś się orientuje (może studiował lub studiuje) jak wygląda sprawa z kryminologią i kryminalistyką? Warto?
Kalina
Witam. Chciałabym zapytać czy to sa studia dzienne czy tylko zaoczne i trzeba za nie placic >?
29.12.2014
28.10.2014
luska
Wykładowcy prezentują na zajęciach głównie swoje poglądy na wszelkie tematy (w większości nie związane z zajęciami - wielu sie to podoba, bo jest luz), zdarzają się rodzynki w pozytywnym tego słowa znaczeniu
Izabela2105
Mam pytanie studiowanie tu bezpieczeństwa wewnętrznego to dobry wybór ? Mam jeszcze trochę czasu (maturzystka) , jak znacie jakieś inne lub wiecie gdzie jest najlepiej poradzcie mi :) Tylko tu znalazłam kryminologie ale czy jest to dobry wybór ?
26.10.2014
16.09.2014
mini
Czy studia na prawie jednolite magisterskie na tej uczelni to dobry wybór? Czy są trudności ze znalezieniem pracy w zawodzie?
roto
jest w porządku, dobry klimat, fajni ludzie, spoko wykładowcy, nie cisna masakrycz ie, można się dogadać, nawet jak coś sie zawali, tylko żeby chęci były, to idą na rękę, ja studiuję i podłapałam pracę dorywczą, bez problemu zaliczam, chociaż mam mniej czasu na naukę
02.09.2014
25.08.2014
jarek
sam musisz sobie na to odpowiedzieć, ja studiowałem w Gdyni, mogę Ci ją polecić, ale słyszałem dużo pozytywów na Szczecin. Czy wybrałbym inaczej, chyba nie, bo nie miałem na co narzekać :)
pytanie
pomocy studenci, którą szkołę wybrać: Wyższą Szkołę Administracji i Biznesu w Gdyni czy Wyższą Szkołę Administracji Publicznej w Szczecinie?
07.08.2014
29.05.2014
aska
Polecam finanse i rachunkowość, kierunek niełatwy, wymagający poświęcenia czasu na naukę, ale moim zdaniem bardzo ciekawy i przyszłościowy przede wszystkim ze względu na to że możesz pracować w banku, biurze rachunkowym, księgowości czy dużej korporacji
Javier Relaño
Buenas tardes, soy javier Relaño. Estudiante universitario de España. Me interesa ir con el programa erasmus a estudiar ala universidad WYZSZA SZKOLA ADMINISTRACJI I BIZNESU. ¿Alguien podría decirme qué asignaturas me convalidan de Administración y dirección de empresas? Muchas gracias. Mi Facebook es Javier Relaño Vera
10.01.2014
13.12.2013
andzia
hej mam ogromne pytania jak wygląda zaliczenia z logiki prawniczej u dr. lange bardzo pilne będe wdzięczna za każde informacje
michał
Witajcie. czy ktoś może mi udzielić jakichkolwiek informacji na temat studiowania prawa na WSAIB? chodzi mi generalnie o klimat, podejście kadry do ludzi pracujacycych czyli o ewentualne nieobecności na zajęciach, konsultacje itp? nie pytam czy jest ciężko bo wiem, że jest. będę wdzięczny za wszelkie info. e-mail: krecik018@o2.pl
01.11.2013
23.10.2013
fajna www
super stronę www ma WSZiB Kwiatkowskiego, ładnie, jasno, poukładane wszystko, czytelnie, widać wszystkie informacje, bez problemu można odszukać co sie chce
Tina
Witam. Czy może ktoś studiuje/ studiował podyplomowo na WSAiB Marketing i PR w Internecie? Byłabym bardzo wdzięczna za opinie: jaki jest poziom nauczania, czy faktycznie jest to praktyczne kształcenie, a nie tylko teoria, no i - rzecz jasna - czy jesteście zadowoleni z tych studiów. Zostało mi niewiele czasu na decyzję, więc Wasza pomoc jest dla mnie bardzo cenna.
08.10.2013
17.09.2013
nadgorliwośc gorsza od ...
porąbało cię, stell? o książki pytasz w wakacje? nadgorliwy jesteś? tutaj ludzie szkoły co niektórzy nie wybrali, albo z papierami łażą z uczelni na uczelnie, a ty wyskakujesz w jakim tekstem?
stell
Witam Was wszystkich a ja wlaśnie się wybieram na tą uczelnie na prawo przenoszę się na 3 semestr jeżeli ktoś z obecnych ma jakieś informacje jakie książki należy przeczytać lub na co zwrócić szczegółną uwagę będę wdzięczna za wszelkie informacje. Z góry bardzo dziękuję..
17.09.2013
12.09.2013
opinie o kierunku prawo
studiuje prawo w WSAiB i z czystym sumieniem mogę polecić tą uczelnie. Poziom zajęć oceniam jako przyzwoity - chociaż nie da się ukryć, że przeważnie zależy od danej grupy. Nie ma żadnego problemu z dostępem do wykładowców - poświęcają studentom wiele czasu i chętnie rozwiewają wszelkie wątpliwości. Czuje się zobowiązana aby podzielić się jeszcze jednym ważnym aspektem, mianowicie kilka słów o szansach na rynku pracy z dyplomem tejże uczelni w mojej prywatnej i subiektywnej ocenie - nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem sezonowej pracy w wakacje (i to nie na zmywaku ;)), po drugim roku również mile się zaskoczyłam gdy wysyłając CV do kancelarii również był odzew. Co bardziej rozgarnięci studenci na moim roku mają fajną pracę, bądź uczęszczają na różne praktyki w kancelariach w trakcie roku akademickiego. W tym punkcie pojawia się jeszcze jedna zaleta - plan zajęć: nie mamy okienek, zajęcia są tak poukładane, że spokojnie można łączyć je z pracą lub innymi obowiązkami (tak samo jest w WSB ale już nie na UG czy AM a szkoda). Prawo jest specyficznym kierunkiem (na każdej uczelni) - jest mało kolokwiów, wiedza studentów nie jest systematycznie sprawdzana, co powoduje, że co niektóre osoby zaczynają narzekać, że poziom jest mizerny itp itd. Jednak gdy z biegiem miesięcy na horyzoncie powoli pojawia się widmo sesji trzeba porządnie i na długie godziny zasiąść do książek. Wówczas wyżej wspomniane osoby - odzwyczajone zupełnie od nauki - nie są wstanie opanować całego materiału, po czym nie zdają albo mają kiepskie oceny - co tylko potęguje ich narzekanie na różnych forach internetowych. Osobiście nie zauważyłam aby osoby z wysoką średnią były niezadowolone z ogólnego poziomu zajęć. Kwiatki takie jak wspomniany we wcześniejszych postach dr R. zdarzają się zawsze i wszędzie. Jego sposób prowadzenia nie był zły ale z pewnością lepszy dla aplikantów, którzy wcześniej mieli już coś wspólnego z postępowaniem cywil. Kolejnym plusem są stypendia (gdyż są naprawdę wysokie ;)) Jeżeli chodzi o minusy to przede wszystkim BIBLIOTEKA!! ale zaznaczam, że wypowiadam się na temat prawa. Jest bardzo mało pozycji, czas wypożyczenia wynosi 1 miesiąc ale można go przedłużać w nieskończoność. Gdy mam do napisania jakąś pracę to niestety muszę wybrać się do BUG. Kolejnym minusem jest ksero - 15 gr za stronę to majątek w porównaniu chociażby do AM gdzie str. kosztuje 7 gr. Więcej grzechów nie pamiętam - mam nadzieje, że moja opinia okaże się przydatna przy podejmowaniu decyzji.
logistyka mnie interesuje
poprosze o jak najwięcj informacji o studiach logistycznych w tej uczelni, interesuje mnie; organizacja na zaocznych, poziom zajec, wykladowcy, egzaminy, no wszystko, co wam sie wydaje istotne
05.09.2013
22.08.2013
absolwent
a ja właśnie ukończyłem tą uczelnię i jestem super zadowolony Kapitalna atmosfera i fajna kadra Zdecydowana większość zajęć ciekawa choć była jedna wpadka z wykładowcą ale szybko go usunęli Teraz znalazłem fajną pracę Polecam wszystkim moją szkołę
bardzo zadowolona
Chyba sama nie wiesz czego chcesz, praktyki czy teorii., a coś nie tak to jest chyba raczej z Tobą. Jeśli piszesz źle o WSAiB to chyba nie byłaś na innej uczelni. Ja mam porównanie i wiem że studiuje w dobrej szkole. Bardzo fajne zajęcia, obowiązkowe godziny w sądzie na rozprawach, obowiązkowe godziny w uczelnianej sali sądowej gdzie wcielasz się w różne role, dla mnie super sprawa. Mam to czego oczekiwałam i teorie i praktykę.Zdecydowanie polecam Wsaib tym co chcą się czegoś nauczyć, a niezadowolonym co oblali egzaminy radzę iść na łatwiejsze studia. :)
22.08.2013
22.08.2013
Barba@dos
Prawo jest na bardzo dobrym poziomie, wyklady zarówno teoretyczne ale też dużo praktyki w sądach, i przy rozprawach sądowych, ja nie mogę narzekać, jest dużo pracy i dużo się uczę, ale mi zależy, wykładowcy się starają niektórzy są bardzo upierdliwi i trzeba kilka razy zaliczać, czasami jest trudno. Zajęcia z profesorem Młynarczykiem czy mecen. Olszewskim - dużo fajnych przykładów, generalnie polecam i nie żałuję Barba
porażka...
WSAiB to jakaś masakra, nie idźcie tam ludzie, są inne , bardziej kompetentne uczelnie w Gdyni i nie zciągną z was tyle kasy co tu, ja tu studiuje i żałuje, ale teraz szkoda mi i lat i kasy, które tu straciłam....
04.07.2013
14.06.2013
Kaśka
Skąd oni biorą tych wykładowców? Chodzi mi m.in.o Pana dr Rodz. z postępowania cywilnego. Toć ten człowiek nie wyglada na wykladowce ! Wyklady prowadzone beznadziejnie ! Ocenia niesprawiedliwie. Ludzie posiadaja duza wiedza a nie zdaja egzaminow! to raczej jest cos nie tak. Porażka ten czlowiek ! Sam podekreslil na jednym z wykladow ze ,, juz dlugo nie uczyl na uczelni i nie wie jak prowadzi sie zajecia''. Na egzaminie zerowym typował ,,od tak sobie'' palcem kto zda. I tym osobom wpisywal pozytywne oceny. Wymaga od nas rzeczy praktycznych, ale na litość boską gdzie mamy ją zdobyc!!!! Praktyki nauczymy sie po studiach. Stwierdzil Pan Dr ,iż nie mamy sie kodeksu uczyć, bo to nic nie da. Na wszystkich wykladach oprocz tego jednego z postępowania cywilnego, przerabiamy teorie a nie praktyke.Mogłabym tak pisac i pisac. Nie polecam zdecydowanie. Kadra beznadziejna !
Chętna na prawo .
Proszę o kompetentną opinię osoby studiującej kierunek prawa :) zależy mi i na pozytywach i negatywach. Napiszcie czy wykładowcy są dobrymi nauczycielami, jak dużo poświęcacie czasu na naukę i czy szkoła zapewni mi dobry poziom wykształcenia w tym kierunku. Dziękuję za każdy komentarz, Ola
03.04.2013
09.12.2012
student prawa
jak ktos wybiera jeden z najtrudniejszych kierunkow studiow, jakim jest prawo, to musi miec swiadomosc orki przez cale studia i po studiach, ludzie obudzcie sie!!!! trzeba byc naprawde dobrym, zeby sie utrzymac na prawie i jeszcze cos osiagnac po skonczeniu tych studiow, wedlug mnie prawo powinno byc tylko na jalepszych uniwersytetach, bo to bylaby gwarancja tego, ze co studenci sa naprawde dobrzy, a nie pozal sie Boze studenciaki, co to na pierwszym semestrze wzdychaja - o jejku, jak tu jest ciezko, trzeba zakuwac, czego ci profesorowie ode mnie chca, przeciez weekend jest po to, zeby ponprezowac, a nie wbijac sobie go glowy prawo karne, powiem szczerze - zalosne
re
ja studiuję na wsaib prawo niestacjonarne. Jest mi ciężko... chyba zrezygnuję
21.11.2012
22.08.2012
ignaś
Dobrze tu przygotowali kierunek logistyka, kadra jest ok. Niektóre zajęcia mi się nie podobają, no ale to jest kwestia indywidualnego podejscia, nie da sie wszystkim dogodzić. Jednak nie polecam iśc na studia tym którzy nie chcą studiować. To jest taki etap w życiu, gdzie nauka nie jest obowiązkowa, a zmuszanie się do niej nie przynosi dobrych rezultatów!
jak jest na Prawie?
kto studiuje kierunek PRAWO na Kwiatku? jaki poziom, jak trudno sie utrzymac? jestescie zadowoleni? polecacie? warto wydac taka kase?
09.08.2012
06.04.2012
Paula
Ja akurat nie jestem na logistyce ale na finansach i bankowości i uważam, że poziom jest bardzo dobry. Przedmioty które mamy są ściśle związane z kierunkiem. Chodzi mi o to, że mało mamy tzw zapychaczy jak to często się zdarza na uniwerkach.
Asik
bardzo fajna stronka uczelni, kto studiuje w Kwiatku logistykę? zalezy mi na uwagach krytycznych i prawdziwych
07.12.2011
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • AMA Film Academy w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Gdański
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Politechnika Śląska
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku