UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (185)
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Gdańsku, WSB Gdańsk

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Gdańsku
odpowiedź dla Ivonka z dnia 05.01.2021
Szanowna Pani, nabór trwa na wszystkie kierunki dostępne w wydziale na studia licencjackie, magisterskie oraz podyplomowe. Zapraszamy do odwiedzenia strony Uczelni oraz do bezpośredniego kontaktu z działem rekrutacji telefonicznie 882 067 770 lub poprzez e-mail: rekrutacja.gdansk@wsb.net.pl
11.01.2021
05.01.2021
Ivonka
No właśnie. W ogóle na jakieś studia jest teraz nabór???
Ada
Czy zimą będzie rekrutacja na pedagogikę?
19.11.2020
11.11.2020
Madzia
Skończyłam licencjat, robię magisterkę i podyplomówkę. Jest super. Ale przez Pandemie brakuje mi zajęć terenowych, obozu i ludzi z grupy. Większość wykładowców to praktycy, miałam przyjemność przez te lata poznać ich wielu. Dzięki nim zainteresować się sprawami na które nie zwracałm do tej pory uwagi. Dziekanat super, wysokie stypendia Rektora, socjalne i inne.
Leo
Bezpieczeństwo morskie to dosyć unikatowe studia. Jak kwestia zatrudnienia?
09.10.2020
18.09.2020
bbbbbbbbb
Wszędzie sa plusy i minusy, a taka prawda ze najwięcej marudzą leserzy, zwłaszcza na koniec semestru
Andrzej
Jak oceniacie szkole, widziałem kilka średnich opinii….
18.09.2020
14.09.2020
marti
@Monika Ja akurat licencjat ale raczej na mgr tez wybiorę wsb
Monika
Studiował ktś na mgr? polecacie?
14.09.2020
01.09.2020
Iga
Ktoś studiował bezpieczeństwo morskie?
Agata
Chciałabym podjąć naukę na kierunku Bezpieczeństwo Morskie. Czy te studia pomogą mi podjąć pracę w służbach i instytucjach publicznych, odpowiadających za bezpieczeństwo morskie państwa? Czy po tych studiach łatwiej się jest tam dostać?
29.04.2020
17.03.2020
dag
Muszę przyznać, ze pomimo zamknięcia uczelni wszystko idzie załatwić online bez wychodzenia z domu, pozdrawiam
E
Hej Tynka, ja też myślałam o terapii zajeciowej ale tam gdzie mieszkam bardziej poszukują logopedów, wiec chyba na nią się wybiorę. Trochę się obawiam jak to będzie na tych zaocznych, czy wszystko da się na nich ogarnąć..
28.02.2020
27.02.2020
Tynka
Ja właśnie mam rozminę cz y logopedia czy terapia zajęciowa...
E
Ktoś wybiera się na logopedię od marca??
26.02.2020
17.02.2020
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Alek z dnia 14.02.2020
Tak. Kierunek Bezpieczeństwo morskie został otwarty w Gdańsku.
Alek
Bezpieczeństwo morskie jest tylko w Gdańsku?
14.02.2020
17.01.2020
Evelyna
Hej ktoś może coś powiedzieć o licencjacie z psychologii lub pedagogice?
Simi
Zastanawiam się nad rozpoczęciem neuropsychologii zaocznie w 2020r. Co możecie powiedzieć mi na temat tego kierunku na WSB?
02.12.2019
02.12.2019
K.K.
Czytam komentarze na temat szkoły i jak najbardziej zgadzam się z pozytywnymi opiniami. Studiuje tu bezpieczeństwo wewnętrzne i z czystym sumieniem polecam każdemu, kto się jeszcze zastanawia jaką szkołę ma wybrać. Kadra jest super, zajęcia prowadzone są w sposób ciekawy.
Marcin
@Wykladowcy - pociesze Cię - przez rok studiowałem na renomowanej, zapewne wszystkim dobrze znanej uczelni państwowej i za wiele się to nie różniło.... :) także zależy na kogo się trafi ;) aczkolwiek na WSB jeszcze taki przypadek mi się nie trafił :)
14.10.2019
10.10.2019
Wykladowcy
Tylko czesc wykladowców powaznie podchodzi do wykladow, rozwalaja mnie ci co wyswietlaja prezentacje i kaza przepisywac.
ZającWielkanocny
odp. BartekK - no pewnie! Nie wiem, jak zwykłe studia, ale podypl. maja mega ciekawe. Byłem jużna jednej podyplom. i wybiorę sie na kurs z metod wywiadowczych. Zajęcia faktycznie z ekspertami, nic dodac nic ując
19.08.2019
19.08.2019
Maja
Ada - psychologia jak najbardziej, jestem na 3 roku i szykuje się na magisterkę :) serio polecam :)
Ada
Polecacie psychologię? Czy jednak uniwerek?
17.08.2019
14.08.2019
BartekK
Hej, czy polecacie ogólnie studia podyplomowe na tej uczelni? Myślę, żeby się wybrać na coś ciekawego z psychologii/negocjacji. czy warto?
M.G.
Ja tez polecam. fajnie sie studiuje, mozna sie duze nauczyc, nie wiem jak inne kierunki ale BW na wysokim poziomie. atmosfera super, poznalam fajnych ludzi. wykladowcy tez OK
12.07.2019
08.07.2019
Karolina
Jak najbardziej polecam uczelnie.
Baśka
super!
20.05.2019
16.04.2019
Admin
Komentarz usunięty.
Deff
Heyj, hej! na stronie wsb.net.pl znajdziesz wszystkie potrzebne informacje albo zadzwon to Ci odpowiedzą. Co do BW to jest spoko sam studiuję i pójdę na II stopień na pewno. Jak dobrze się zakręcisz wokół praktyk to masz robotę pewną już. także bij śmiało
18.03.2019
18.03.2019
Weronika
Hej, jest to i to chyba bo ja jestem na innym. Generalnie studia bardzo spoko, polecam nabór marcowy bo tak naprawdę jesteś pół roku do przodu. Sesja w miarę light, oczywiście są z 1,2 kosy ale da się przeżyć. Co ciekawe Panie z dziekanatu to nie wampiry, także na mgr bardzo polecam idzie się pozytywnie zaskoczyć
Heyj
Studia na kieruku BW II stopnia są tylko zaocznie czy dziennie tez sie studiuje na tej uczelni? I jak tu wyglądają sesje? Zastanawiam sie czy zaczynac II stopien na tej uczelni
14.03.2019
27.02.2019
Aleksandra Otwinowicz
Dziękuję serdecznie wszystkim paniom z dziekanatu, za pomoc, wsparcie i życzliwość. Na pewno bez Pań nie ukończyłabym studiów. Polecam wszystkim te uczelnie, tutaj student naprawdę jest największym skarbem.
Bartos
Kończę na plus, jeszcze obrona pracy, ale już mogę co nieco powiedzieć. Jest ok, dziekanat spoko i lepszy od innych uczelni to na pewno (przynajmniej na mgr). Same praktyki trochę denerwują, ale to już pewnie zasługa ministerstwa. reszta in plus.
21.02.2019
30.01.2019
Aleksandra
Uczelnia w porządku, chociaż znajdzie się trochę do poprawy (jak w każdej zresztą), czasami wkurzają mnie praktyki.... ale ogólnie ok.
Wojenka
Panie Krzysztofie, dziękujemy za świetny wywiad i upamiętnienie naszego prezydenta miasta! Polecam gorąco tę uczelnie, widać profesjonalizm i rzetelność wykładowców! Super!
17.01.2019
15.01.2019
BW
Polecam BW, BP, dobre kierunki, dobre praktyczne, nie ma lania wody.
KK
nie wiem czy polecać bo jeszcze sesja przede mną :D a na serio to uczelnia mega, mieliśmy ekstra dzień studenta no a zajęcia trerenowe wymiatają. Co do wykładowców - większość praktyków, więc fajnie się słucha i uczy... No dobra polecam :P
07.01.2019
22.12.2018
Kristal
Pozdrawiam caly dziekanat gdański! Bardzo mi pomogły, a miałem ciężkie chwile w życiu dostałem stypę i wyszedłem na prostą! Co do uczelni to jest ok fajni da praktycxni fachowcy i zajęcia w różnych isntyticjacj . Pozdro
kopa6
Polecam Wyższa Szkołę Bezpieczenstwa. Wykwalifikowana kadra, bogaty wybór specjalności i kierunków i niskie czesne, liczne promocje dla studentów to dodatkowe atuty. no i te obozy :)))
02.12.2018
24.11.2018
do Ami
w zeszłym roku, generalnie te zajecia praktycznee są tam rewelacyjne:))) polecam tę Uczelnie
Ami
studia super, ale dopiero jestem 2 miesiąc. Od tego weekendu zaczynają się zajęcia terenowe, idziemy do zakładu karnego. Nasza grupa nie może się doczekać jak to wszystko wygląda od środka :D Ktoś z Was miał juz takie wyjście ?
23.11.2018
18.11.2018
makaron
Według mnie jeśli chodzi o kwestie studiów zwiazanych z bezpieczenstwem to bardzo dobra uczelnia
Frederico
Mi tam się podobało, zwłaszcza te obozy, jeśli wiecie o co kaman:p
15.10.2018
13.10.2018
Basia P.
Studia dopiero co zaczęłam i jak narazie dziwią mnie te wszystkie opinie.. W dziekanacie panie miłe i rzeczowe, nauczyciele też, wręcz z psychologii pasjonaci swojego zawodu.. aż się chce chodzić i coś działać. Jak będzie zle tak jak tu piszecie to dam znać, ale na dzien dzisiejszy to chyba wypociny ludzi tu nie uczących się..
do Piotr
Jeśli ważny jest dla Ciebie poziom zajęć a nie "papier" to nie idź... To jest Uczelnia tylko dla tych którzy idą po "papier", wystarczy posłuchać osób, które tam studiują bądź studiowały.... po "papier".
11.10.2018
09.10.2018
Piotr
Cześc. Padło wczesniej nazwisko prof. Cioska na psychologii. rozumiem, że już nie wykłada? A są jacyś inni wartościowi wykladowcy? a na bezpieczenstwie jest ktoś kogo na wykładach warto posłuchać? są jacyś praktyc? to chyba ważne żeby teorii wbijali do głów jedynie. czytam o wielu szkołach gdzieś w ramach dodatkowej rekrutacji musze sie załapać. Dla mnie ważny jest poziom zajeć, a probelmy w administracji są w każdej szkole.
do "do niceuuw"
takie rzeczy się nie dzieją? czyli 3 kierunki nie są połączone w jedną grupę na wykładach? wystarczy wejść na stronę w plan zajęć - tam wszystko jest bo specjalnie sprawdziłem po tych komentarzach
07.10.2018
06.10.2018
KK
Czy jest tu ktoś kto zaczyna psychologię od tego roku?
Kaśka
ostatnio na przerwie gadaliśmy czemu taki hejt jest na necie.. studiuje tu psychologię i to dzięki wielu wykładowcom się ukierunkowałam i otworzyłam oczy ile mam możliwości. Prowadzący w większości wspierają, kadra bardzo fajna i zajęcia praktyczne są serio praktyczne.. Hmm może ktoś nie zdał roku i tak ciśnie anonimowo w sieci? :) osobiście polecam z całą grupą :)
01.10.2018
30.09.2018
Marzena
Osobiście uczęszczałam na WSB w Gdańsku. Przychodząc do dziekanatu nie zostaniesz miło przyjęty. Dziekanat żyje własnymi zasadami. To że się za wszystko płaci to jest juz śmieszne a co dopiero to że najchętniej omijalbys dziekanat wielkim łukiem bo i tak nic nie załatwisz bez wniosku i pieniędzy. Przepraszam ale gdy przychodzisz z kartą praktyk do zaliczenia a Pani pracująca w dziekanacie wyśmiewa Cię i mówi że jest to dziwne że masz zaliczone i sprawdza wszystko z dokładnością by nie zaliczyć to chyba o czymś świadczy. A dodzwonić się do dziekanatu czasem to gorzej niż do prezydenta, ale pani potrafi Ci powiedzieć że teraz nie może bo pracuje no pewnie ciekawe jak jedząc ciasto i pijąc kawkę? Szczerze przez ta cała uczelnie straciłam wiele na zdrowiu w trakcie ostatniego roku czyli procesu dyplomowania, ale nie będę się rozwijać bo i tak każdy stwierdzi że konkurencja, tylko ciekawe czy ona tyle by wiedziała na temat tej uczelni :)
do niceuuw
kolejny smieszny komentarz, widac ze nie studiujesz na wsb bo takie rzeczy tam sie nie dzieją, jakby liczyała sie kasa to czesne nie byłoby najnizsze, konkurencja chyba słabo zapłaciła
29.09.2018
26.09.2018
niceuuw
Serio??? Ktoś poleca studiowanie na WSB??? A co to ma być teraz, że 3 kierunki (Bezpieczeństwo zdrowotne, Pedagogika i Psychologia) mają łączone zajęcia??? Rozumiem, że jest nas mało, ale zaczynam wątpić w to.... CZY NA PRAWDĘ LICZY SIĘ TYLKO KASA???
studia - psychologia
O co tutaj chodzi? mam wrazenie ze to jakas konkurencja pisze, ten kierunke działa i z tego co widze ma sie dobrze, kadra jest bardzo fajna i dobrze przygotowana merytorycznie ludzie nie słuchajcie płatnych hejterów, polecam studia na wsb
23.09.2018
10.09.2018
Gosia
Psychologia - poza garstką wykładowców którzy znają się na rzeczy i traktują studenta po ludzku to jeden cyrk zarówno merytorycznie jak i administracyjnie. Komplikacje z umowami, jakieś kruczki, kary, sam kierunek słabo zorganizowany, dyplom nic mi nie daje. Bardzo dużo zdrowia kosztowało mnie skończenie tego kierunku i mam nadzieje że jeśli ktos się w tym momencie waha to zdecyduje się jednak na inną uczelnie. Dla własnego dobra, poważnie.
Pola
Skończyłam psychologię na Wsb. Za wszystko trzeba płacić. Jedyny plus to kilku wykładowców, którzy zapadają w pamięć niestety w coraz mniejszej liczbie.
10.09.2018
10.09.2018
Vifinik
Psychologia - może było warto gdy były wykłady z prof. Cioskiem, ale teraz...wielu specjalistów odeszło, nie wiadomo dlaczego?!?!?! Wystawiają jakieś beznadziejne przedmioty jako "zapytaj dziurę" a przedmioty ważne są w bardzo okrojonych godzinach....
Zaoczne studia - psychologia
Prosze o informacje na powyzszy temat, czy ktos juz studiuje na tym kierunku? Rowniez przeprowadzam sie do Gdanska.
01.09.2018
01.09.2018
Hey...
Mozna zaczac studia zaoczne od marca? Interesuje mnie psychologia. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Kto studiuje w tym roku psychologie ilu nas bedzie
Odezwijcie sie kto idzie na psychologie
21.08.2018
30.07.2018
do Felek
chyba pomyliłeś szkoły hejterzy, studiuje psychologie i nie mam zastrzeżeń, wręcz odwrotnie
Ant.
Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat podyplomowki Agenta Celnego ? Jak wyglada to na tej uczelni, uczą konkretnych i przydatnych rzeczy w zawodzie czy wręcz przeciwnie ?
24.07.2018
12.07.2018
do Bezpieczeństwo Zdrowotne
Skoro jesteś na innej specjalizacji, to uważam, że powinieneś się na jej temat szerzej wypowiedzieć.
Felek
Psychologia to porażka. Przedmioty z kierunku prowadzą często ludzie nie z psychologii. Żałosne jest to że studenci czasami znają się lepiej niż wykładowca
11.07.2018
13.06.2018
do Bezpieczeństwo zdrowotne
Nie zgodzę się, to przyszłościowy kierunek, ale wiele rzeczy sie jeszcze wykształca, potrzeba czasu. doszedłem w trakcie naboru zimowego i jestem zadowolony bo jest to podejście praktyczne, oczywiście jestem na innej specjalizacji, ale mam wrażenie, ze to tez kwestia wykladowcy, mam nadzieje ze dalej bedziej podobnie.
Bezpieczeństwo zdrowotne
Wybrałam kierunek bezpieczeństwo zdrowotne specjalność ratownictwo medyczne. Po pół roku zrezygnowałam. Nijak to się miało to ratownictwa. Uczyłam się bzdur, a na ocenę rysowałam jakieś plakaty. Wiem, że na pierwszym roku są zapychacze, ale od moich koleżanek i kolegów z tego kierunku wiem, że nadal nic konkretnego nie robią. Chociażby przypomnieć sobie pierwszą pomoc. Z tego co się orientuję na zajęciach terenowych będą musieli zrobić przedstawienie o Kopciuszku na zaliczenie. Wiem, że to nowy kierunek i może nie wiedzą jak go lepiej zorganizować, ale bez przesady. Jeden z kolegów z grupy, który zrezygnował wcześniej ode mnie przeniósł się do Elbląga i tam na wejściu uczył się konkretów dotyczących ratownictwa. Jak poprawnie wykonać wkłucie itp. Jeśli chodzi o wykładowców to są naprawdę w porządku, w końcu ta szkoła jest płatna. Jeśli naprawdę chcesz być ratownikiem to radzę wybrać inną uczelnię :)
08.06.2018
29.04.2018
do Konrad
z tych wszystkich lokalnych uczelni wyszasz szkola bezp. wydaje sie najlepsza pod tym wzgledem
do Konrad
Studiowałem na WSB. Bezpieczeństwo wewnętrzne jest tam dobre ze względu na dobrze dopasowane przedmioty i znaczną ilość praktyk. Nie ma aż tyle zbędnej teorii i da się z tego coś wynieść. Zależy kto gdzie chce iść potem. Moim zdaniem to dobra Uczelnia w kontekście nauk o bezpieczeństwie. Na plus też zajęcie terenowe i wielu fajnych wykładowców, warto zwrócić uwagę na liczne kontakty tej uczelni
14.04.2018
12.04.2018
Konrad
*Bezpieczeństwo wewnętrzne
Konrad
Witam czy mógłby ktoś mi przybliżyć coś o tej uczelni ? (WSB) pisze w tym roku maturę i mam zamiar iść na bezpieczeństwo narodowe, ale na stronie nie widzę żadnego progu punktowego ani przelicznika punktów. Mógłbym mi ktoś objaśnia warunek dostania się na takie studia ? Jest to wgl szkołą państwowa czy prywatna?
11.04.2018
01.04.2018
nenfi
tak jest jeszcze nabow bo aplikwoalem w czwratek
mojo
czy jest jeszcze nabór zimowy?
15.03.2018
18.02.2018
do bezp. zdrowotne
Tak tylko oni, z tego co wiem problemów z pracą raczje niema, ale to nowy kierunek wiec statystyk jeszcze niema, ale generalnie chyba tylko oni mają.
bezp. zdrowotne
gdzie znajdujecie pracę po kierunku Bezpieczeństwo Zdrowotne??? czy w Gdańsku tylko WSBezpieczeństwa ma to Bezpieczenstwo Zdrowotne?
12.02.2018
29.01.2018
Psychodietetyka - zaocznie
Ktoś studiował? Mogę prosić o opinie? Poziom, mega dużo nauki czy może trochę mniej? Jak odczucia na psychologii?
psychologia WSB
studiowałam wcześniej 2 lata na UG, kończę psychologię na WSB i mogę powiedzieć że na każdej uczelni można trafić na dobrych i kiepskich wykładowców, tak samo jest ze studentami, polecam uczelnię, jak chcesz się nauczyć to nauczysz się wszędzie a na WSB na pewno w dobrej i zdrowej atmosferze + obóz - super sprawa i wspomnienia do końca życia!
26.01.2018
13.01.2018
daga
Po zastanawieniu się, polecam wyższą szkołę bezpieczeństwa, skończyłam 2 lata temu Bezpieczeństwo wewnętrzne, same studia fajne, ale najważniejsze, że udało mi się dostać po nich pracę, a to chyba najważniejsze prawda?
do Wera
zanim się zacznie szeptany robić wypadałoby sie zapoznać z ofertą uczelni
29.12.2017
13.12.2017
do Wera
yyy a od kiedy w Gdańsku jest zarządzanie? słaby hejt...
Wera
Na bezpieczeństwo można iść bo tak rzeczywiście mają kadry i dbają o ten kierunek. Zarządzanie mają kompletnie gdzieś. Po co otwierali jak nie mają kadty so prowAdzenia zajęć? Praktyki obowiązkowe, i to co semestr. 360 godzin darmowej pracy i wykorzystywania co bardzo często i tak nie ma nic wspólnego z tym co studiujesz. Obowiązkowy obóz sportowy a czy jedziesz czy nie trzeba 200 zl zapłacić bo brak twojej zgody na wyjazd to od razu drugi termin. Nie polecam. Poza fajnymi ludźmi nie ma tu nic wartego uwagi!!!!!
07.12.2017
25.11.2017
nemo99
Najlepsze obozy, a niektórzy wykładowcy po portu super, polecam
Nowy2017
W tej chwili zajęcia mi odpowiadają pod kątem merytorycznym, organizacyjnie w miarę ok. zobaczymy co będzie dalej
19.11.2017
24.10.2017
do mgr bezpieczenstwo wewnetrzne
studiowałem bw na panstwowej uczelni i zmieniłem na wyższą szkołe bezpieczeństwa, tu bw jest w zupelnie innym stylu, specjalnosci pod kątem bezpieczenstwa a tego szukałem wlasnie, czyli wsb wychodzi na plus
mgr bezpieczenstwo wewnetrzne
Będę wdzięczna za jak najwięcej opinii na temat ww. kierunku. Warto czy lepiej poszukać szczęścia na innej uczelni?
10.08.2017
14.05.2017
lokus
jak widać są też dobre uczelnie prywatne, studiowałem na wyższej szkole bezpieczeństwa i jestem zadowolony
Luna
Mi się bardzo podobało - fajna kadra, fajne zajęcia , poprowadzone z pomysłem. Do tego zajęcia terenowe, czyli coś, czego gdzie indziej raczej nie ma, a przecież przygotowanie do przyszłego zawodu czy możliwość uczestniczenia w życiu kulturalnym Trójmiasta to frajda. Zastanawiam się nad podyplomówką, bo prowadzą nabór. Polecam jako absolwentka psychologii.
17.02.2017
11.12.2016
padme
U mnie akurat doświadczenia z dziekanatem całkiem na plus, raczej bezproblemowo
Malinka
Szkoła całkiem spoko,kadra i zajęcia też,ale dziekanat to jakaś kosmiczna pomyłka. Nic nie można załatwić. Panie ciężko obrażone jak coś się chce załatwić,kompletny brak szacunku do studentów czasem wręcz z pogardą
21.11.2016
16.11.2016
kofta
To zależy czego szukasz. Moim zdaniem warto jednak dokładniej zapoznać się z planami studiów, a przede wszystkim ze specjalnościami, ja takową znalazłam. Warto by było również uderzyć do samej rekrutacji, przynajmniej ja bym tak zrobiła. Osobiście z samej szkoły jestem zadowolona.
Agnieszka
Czesc, zastanawiam sie czy warto jest tutaj studiowac bezpieczenstwo wewnetrzne (sluzby graniczne) i czy w ogole nadawalabym sie tutaj. Niestety nigdzie nie moge znalezc zadnych informacji, w ktorych ten kierunek bylby chociaz troche opisany. Jedynie na ulotce ktora mam jest napisane ze pozniejsza mozliwa praca w Wojsku jako cywil - to znaczy, ze nie przygotowuja tutaj do pracy w sg jako straz, nie ma zadnych zajec fizycznych i szkolen? A jesli sa to na jakim poziomie - czy osoba nie trenujaca sportu da sobie rade? Jakby ktos studiujacy te specjalizacje moglby mi przyblizyc jak to wszystko wyglada to bylabym bardzo, bardzo wdzieczna :)
15.11.2016
31.10.2016
mraz
dla mnie to tylko wyższa szkoła bezpieczenstwa, naprawde konkretna kadra, a kasa wcale nie duza do zaplacenia, sporo zajec terenowych i moim zdaniem jakosciowo bardzo dobrze.
Antek
Moje spostrzeżenia dotyczące tej szkoły są pozytywne. Organizacja co prawda mogłaby być lepsza, ale poza tym poziom, jak i wykładowcy w większości solidni.
19.10.2016
16.10.2016
bylastudentkawsb
Stanowczo odradzam wybór tej szkoły, najgorsza uczelnia o jakiej kiedykolwiek słyszałam i do której niestety uczęszczałam przez rok, ponieważ się przeniosłam. Organizacja jak i niedociągnięcia, wyciąganie siana od uczniów ile tylko da radę, problemy stwarzanie z przeniesieniem się na inną uczelnie, okrojony program gdzie na innych uczelniach mają wyższy poziom i chociaż punkty ects się zgadzają, a nie tak jak na WSB. Będąc na pierwszym roku w wsb mam o ponad połowę mniej punktów niż inna uczelnia o tym samym kierunku. Obsługa w dziekanacie- tragedia, mili sa tylko wtedy jeśli chodzi o kwestie, które im są na rękę. Przy przenoszeniu się tworzyli problemy, nie chcieli rozmawiać z uczelnią do której się przenosiłam, odrzucali telefony, bo nie chcieli wytłumaczyć dlaczego łamią prawo. Tak oto właśnie nie polecam i przestrzegam przed tą uczelnią osoby ambitne, które chcą się czegoś nauczyć, a jeśli tylko chcą przebimbać studia to jak najbardziej dla takich osób ta szkoła jest, no i jeśli nie szkoda wam kasy. Pozdrawiam.
tyron
do Grzechotka = w punkt. mam podobne doświadczenia. Co więcej uczelnie polecam. atmosfera na zajęciach taka jak sobie to wczesniej wyobrazalem czyli kadra na plus.
11.08.2016
30.07.2016
degenerat
na pohybel wam wszystkim, jeżeli nie podoba się szkoła to na cholerę wchodzicie na jej stronę i krytykujecie, dajcie sobie spokój i biegnijcie chwalić swoje debilne uczelnie. Nigdzie nie jest idealnie, ja idę do WSB nie pytając nikogo o opinie, bo każdy polak to łgarz, pozdrawiam seredcznie ;)
degenerat
na pohybel wam wszystkim, jeżeli nie podoba się szkoła to na cholerę wchodzicie na jej stronę i krytykujecie, dajcie sobie spokój i biegnijcie chwalić swoje debilne uczelnie. Nigdzie nie jest idealnie, ja idę do WSB nie pytając nikogo o opinie, bo każdy polak to łgarz, pozdrawiam seredcznie ;)
30.07.2016
27.07.2016
Kilipo
Też nie studiowałem Psychologii, ale Bezpieczeństwo, więc moge tylko ten kierunek oceniać. Moja ocena to dobry za kilka niedociągnieć organizacyjno-informacyjnych, natomiast, reszta nice
Vika
No to w końcu jak jest z tą uczelnią ?????? Iść na psychologię do Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa czy nie i szukać innej uczelni - bo już nie wiem co robić.
26.07.2016
24.07.2016
mufa
ciekawie się robi. Jako absolwent moge powiedzieć, że idealnie to tam nie było, ale jesli piszeszmy o szczegółach to na pewno lepiej to wygląda niż na pewnej znanej z uczelni.
Haszka
do @claire Z ciekawością czytam te wszystkie opinie i powiem jedno. Internet to manipulacja. Właśnie kończę WSB i dawno takich ściem nie czytałam. "w ciągu semestru zmienia się wykładowca, i to wielokrotnie" - czemu ja nigdy nie miałem takich sytuacji!!!??? Jak żałosna musi byc konkurencja WSB, że zatrudniają zawodowych pieniaczy??? Czy to ból, że WSb odniosła sukces i kształci na naprawde dobrym poziomie? Na pewno. A teraz opinia faktycznej studentki. Może budynek nie jest idealny, ale reszta na pełne zadowolenie. POLECAM. STOP ZAWODOWYM HEJTEROM!
21.07.2016
20.07.2016
mintero
oj co za festiwal żenady, drodzy kandydaci niestety, ale wiekszość negatywnych wpisów tutaj nie jest merytoryczna i jest nie prawdziwa. wsb chyba powinno zainwestować w hejterów bo konkurencja widze im nieźle ciśnie. Studiowałem na wsb i jest tam całkiem przyjemnie, kadre możecie sprawdzić, w większości to spoko wykładowcy. Otóż prawda jest taka, że wsb miało pierwsz bezpieczeńśtwo i to własnie oni kształcą w tym kierunku najlepiej. nic o psychologii nie wiem, ale czym się rówżni licencjat z swps od tego z wsb?! niczym! i tak mozna isc na mgr. myślcie!
ZOŚKA
Do "alutek" - dziękuję serdecznie za poradę! :-) Jesteś dzisiaj kolejną osobą,która odwodzi mnie od złożenia tam właśnie dokumentów. Podjęłam decyzję nie składam tam dokumentów,bo po rozmowach z wieloma osobami właśnie z tej uczelni stwierdzam,że to jeden wielki wyzysk.
20.07.2016
19.07.2016
przyszlystudent
Bylem w siedzibie szkoły, chyba trwa remont ale nie wiem czy pomieszczen szkoły, czy wszystkie pomieszczenia w tym budynku należa do WSB? ichyba trwala jakas sesja poprawkowa:)
ZOŚKA
Kochani, Planuję tam pójść w tym roku na psychologię - niestety nie stać mnie na psychologię na UG za 1000 zł czy na SWPS też ok. 1000zł czesne ta uczelnia ma kierunek psychologia na którą,baaaardzo chciałabym pójść za rozsądne czesne ale,jak tak czytam Wasze komentarze to kompletnie nie wiem co robić czy iść czy nie ...... poradźcie.
18.07.2016
16.07.2016
mała mi
nie polecam tej szkoły, kasę trzeba wykładać za wszystko, nawet za najprostrze zaświadczenia nie mówiąc już o tym, że trzeba płacić kupę kasy z OBOWIĄZKOWY obóz sportowy. Generalnie w wsb chodzi o to by wydusić ze studenta kasę bo student sam w sobie nie jest ważny.
crazyfrog
zajęcia z uznanymi praktykami to ułamek całości. Często jest tak, że profesor daje nazwisko, a zajęcia prowadzi ktoś inny. Generalnie średnio.
15.07.2016
15.07.2016
przyszlystudent
No ladnie a ja zamierzam tam studiowac bezpieczenstwo...chociaz jak patrzyłem na dorobek wykladowcow to nie wyglada to zle, byli funkcjonariusze Polcji, SG i chyba żandarmerii wojskowej
JOKO
Witam, Chciałam w tym roku akademickim październik 2016' złożyć dokumenty na tę uczelnię na kierunek PSYCHOLOGIA ale,po Waszych komentarzach coraz bardziej zastanawiam się na tą decyzją tym bardziej jak napisała jedna z osób kierunek ten zamknęli jej po pół roku. Boję się,że popłacę pół roku i mi też zamknął psychologie a kasa przepadnie - co robić ?????
15.07.2016
12.07.2016
hasni
Obiektywnie to uważam, że teraz jest tam teraz całkiem przyzwoicie. Czasami jest chaos jeśli chodzi o sprawy organizacyjne, ale nie mogę powiedzieć bo zmienia się na lepsze. Jako, że studiuję na Bezpieczeństwo Wewnetrzne to muszę przyznać, że kadra prezentuje wysoki poziom, można sobie posprawdzać w necie ich publikacje. Czesne jest niskie w porównaniu do konkurencji.
przyszlystudent
interesuje mnie czy sa jacys praktyce ktorzy moga się podzielc jakims doświadczeniem i mozna faktycznie nauczyc sie czegos wiecej niz z ksiazek?
12.07.2016
07.07.2016
przyszlystudent
czesc, a jak tak wykładowcy na kierunku Bezpieczeństwo? sa tacy na zajeciach kktorych chce sie chodzić? dzieki za opinie
majk
ciężko mi się wypowiadać o psychologii bo studiuje na Bezpieczeństwie, i z tego jest zadowolony, zwłaszcza, że mam porównanie, z mojej strony leci pozytyw
11.06.2016
29.05.2016
mird
Warto zainwestować w tę szkołę bo ona potrafi dać stabilną pracę, WSB ma doświadczenie w kształceniu kandydatów do słuzb mundurowych i takie są fakty, co do komentarza "zażenowanej" brak słów, opis sal z cyklu pomyliłam tabletki od specjalisty...
zażenowana
Nie polecam nikomu Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa w Gdańsku! szkoła wygląda jak kurnik, nie ma tam nic(oprócz przedwojennego automatu do kawy) nie ma żadnej strefy komfortu dla studenta- n o chyba że te 4 krzesła na brudnej podłodze. Chodziłam do tej szkoły niestety pół roku i kawa, którą wylałam na początku była tam aż do końca, nigdy nie widziałam sprzątaczki ! syf, w salach były bobki myszy co potwierdzali nawet wykładowcy. Studiowałam psychologię, którą nam zamknęli po pół roku (całe szczęście) od października do końca semestru nikt nie wiedział czy kierunek powstanie, potem czy się utrzyma. żenada. Szanowne panie w dziekanacie oprócz podawania sobie ciasta nie robiło nic. Po przejściu do innej szkoły nie przepisali mi żadnej oceny mówiąc, że po takiej szkole nie ma szans na przepisanie czegokolwiek! Zmarnowane pół roku, pieniądze, czas i nerwy.
20.05.2016
26.04.2016
olo89
do l3runo. to znaczy? Ja studiuje BW i jestem zadowolony, zalezy o co pytasz konkretnie?i
l3runo
Jak wygląda sytuacja na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne w tej uczelni?
10.03.2016
29.02.2016
niveo
nic dodać, nic ująć, ja się miło rozczarowałem, bo to naprawdę fajna psychologia na studiowanie
Paula
Psychologia na WSB to super sprawa. Jestem zadowolona w 100%, bo kierunek powszechny, dostępny na wielu uczelniach, ale mam porównanie z innymi, kiedy rozmawiam z rówieśnikami, którzy również zdecydowali się studiować psychologię tyle, że gdzieś indziej. Z tego co słyszę tutaj zajęcia prowadzone są lepiej, bo ciekawiej, podejście wykładowców do studentów również takie jakie powinno być. Liczba pozytywnych komentarzy chyba mówi sama za siebie, że warto wybrać tę uczelnię.
29.02.2016
27.02.2016
liquid
no raczej, że tak, kończysz jakbyś normalnie studiował od października, na tym polega magia tego naboru:)
mordor
A jak to wygląda z tymi semestrami? Kończy się terminowo, w sensie tak samo jak ci z normalnej rekrutacji?
25.02.2016
14.02.2016
moczo
Nabór zimowa fajna sprawa, nie ściemniali:)
Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa
Nabór zimowy 2016 w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa czas zacząć! Zima to doskonały czas na akademicką mobilizację, tym bardziej, że do takiej aktywności „wzywa” również kalendarz – któż z nas bowiem nie mnożył jeszcze kilka dni temu noworocznych postanowień? Dla tych wszystkich, którzy w owej wyliczance nie pominęli edukacyjnych aspiracji, a wyznaczone cele chcą urzeczywistnić, mamy propozycję: Nie traćcie czasu i rozpocznijcie studia w WSB jeszcze zimą! Zimowa rekrutacja jest już naszą wieloletnią tradycją. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne. Zapraszamy!
30.12.2015
27.11.2015
ming
nie mówie, ze to harvard, ale to otwarte wyklady to super sprawa w tej szkole
Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa
Rekrutacja w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa została przedłużona do 31 października br. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne.
30.10.2015
26.10.2015
nartami
Ja skorzystałam z bonifikaty, nie było żadnego problemu, osobiście uczelnie oceniam pozytywnie
nikko
Jak na razie mają dużo ciekawie brzmiących specjalności na psychologii, mam nadzieję, że otworzą tę, na którą się wybieram.
18.10.2015
15.10.2015
gres
tak mietus jak sie sprezysz to jeszcze mozesz dobic na psychologie:)
Jan_Student
Uczelnię oceniam bardzo pozytywnie. Zaraz rozpocznę tam drugi rok nauki na pedagogice i jestem zaskoczony jakością zajęć - nie uczymy się tylko regułek ;) Atmosfera sympatyczna, kadra w porządku, wykładowcy są naprawdę wyrozumiali i mają dużo oleju w głowach ;)
26.09.2015
25.07.2015
mietus
ide na psychologie, sa jeszcze miejsca?
troja
kursy z matmy dla kandydatów to super opcja
11.04.2015
30.03.2015
thor
lista specjalności na bezpieczeństwie zdrowotnym robi wrażenie
do Jerry
dość spore te kwoty wymieniłeś, z tego co wiem w Łodzi za napisanie pracy bierze się jakieś 300zł....i nie mówi się o tym tak głośno, żeby młodsze roczniki pytały starszych o taką "przysługę"
24.03.2015
09.02.2015
jaco
ja nie narzekam. nawet ni chodziłem a mi kilka zaliczeń wpisali
Jerry
fajna szkoła idzie nawet zarobić studenciaki z innych roczników sami proszą o napisanie pracy, stawka od 500-1000 zł.
09.02.2015
01.02.2015
koko chanel
też się zdziwiłem ale to prawda, kadra na psychologii bardzo solidna, przynajmniej tak sie wydaje
janka
Racja! A ta uczelnia ma bardzo dobrych wykładowców. Jestem bardzo zadowolona z wyboru psychologii w WSB!
26.01.2015
31.12.2014
nina
grupę zawsze możesz zmienić, ważne, żeby wykładowców mieć w porządku ;)
mitrandir
dopiero pierwszy semestr sie kończy, ale nie mam większych zastrzeżeń no może poza kilkoma osobami z grupy:)
25.12.2014
06.12.2014
demon
a jak to wygląda z psychologią? jest ok?
gelawon
jeśli chodzi o bezp wewnętrzne to znacznie lepiej ta szkoła wypada niż konkurencja w mieście. mam porównanie. polecam
23.11.2014
26.10.2014
Andzrej786
Nie wiem jak na psychologii, chyba dopiero zaczynają, ale ja będą na II roku bezpieczeństwa wewnętrznego jestem zadowolony, fajne są zwłaszcza zajęcia terenowe. raczej pójde tam też na mgr
Jaa
Siema za dwa lata się wybieram na studia. Myślę o psychologi kryminalistyczno - śledczej zaocznie ;) Polecacie? Aha i czy te obozy sportowe dotyczą tylko bezp. wewnętrznego czy na psychologii i to jeszcze zaocznie też są?
25.10.2014
28.09.2014
Cieśla
Tak musisz tylko wpisać maila i otworzy się czat. U mnie ogarnęła wszystko jak trzeba, kiedy miałem jakiekolwiek wątpliwości przy zapisywaniu.
pytanko
ta Kasia od pytan bedzie on-line w ciagu dnia???? bo teraz niby opcja z mailem, ale wolałbym pogadac, cha, cha, czy może to automat???
09.09.2014
29.08.2014
Miętówka
Kto się wybiera na Bezpieczeństwo wewnętrzne? Jakie mają spostrzeżenia absolwenci? Z tego co widzę większość opinii jest pozytywna, czy Uczelnia pomogła w znalezieniu pracy?
Makarena
Ciężko powiedzieć, ja też akurat się wybieram na psychologie na wsb. Generalnie na podstawie planów studiów, przedmiotów ze strony www wygląda profesjonalnie. A które się wg Ciebie specjalizują?
13.08.2014
27.07.2014
sylwia94
a co sądzicie o psychologii w WSB? może lepiej szukać tego kierunku w uczelniach specjalizujących sie w kierunkach psychologicznych?
Moneta
Aloha. Nie wiem jak jest w Poznaniu i Gliwicach. Obiektywnie to czasami jest chaos jeśli chodzi o sprawy dziekanatowe, ale w którym dziekanacie jest idealne? Studiuję na Bezpieczeństwo wew. kadra prezentuje wysoki poziom, czesne jest niskie w porównaniu do konkurencji, Myślę, że ta Uczelnia dobry wybór.
17.07.2014
03.07.2014
ajzoll
Siemka. Idzie ktoś na psychologie??? Ja sie wybieram, papierki złożone, więc śmigam. Mam kumpla na wsb co studiuje bn i mowi ze ok.
Kogiel Mogiel
Patrzyłem na różne oferty Bepieczenstwa, kolega polecił mi wsb i jednak tu sie wybietam, nie uktuwam ze kusząco brzmi opcja wakacji: http://www.wsb.net.pl/wakacje-z-wyzsza-szkola-bezpieczenstwa
24.06.2014
15.06.2014
maniak!
yyy pisałem o Gliwicach:)
maniak!
odkąd budynek zmienili to jakoś lepiej, ogólnie na może być, dostałem niezłe stypendium:) nie wiedziałem, że w szkoła niepublicznych można dostać styoe:)
15.06.2014
08.06.2014
pedro pauleta
coe, z tego co sie orentuje wsb jak pierwsza wprowadziła ten kierunek, to zalęzy co chcesz robic, niemniej mają fajne specjalizacje, taka psychodietyka na pewno jest przyszłościowa i moim zdaniem warto postawić na tę specjalność
komador
jeśli ktoś chce pracować w policji to najlepiej wybrać specjalność bezp publiczne ze specjalizacją policyjną. skończyłem rok temu i dostałem sie do policji i skrócone szkolenie :)))
02.06.2014
24.01.2014
p:q
coraz popularniejszy i coraz większe zapotrzebowanie na rynku - próbuj!
coe
a co sądzicie o nowym kierunku na WSB bezpieczeństwo zdrowotne? watro zaryzykować na nowo otwierany kierunek? przyda mi się to w życiu??
02.12.2013
07.09.2013
SHE
Bezpieczeństwo Wewnętrzne w Policji to dobry kierunek, ale pomyślcie o tym, że pomimo ukończonego kierunku i tak możecie nie przejść testów, bo w testach ukończone studia to nie priorytet.
Hardy
Zaczynam studiować w Gdańsku od pażdziernika, i szukam osoby/osób aby znaleść jakieś mieszkanie itd. Wiadomo w grupie taniej zawsze. Kontakt hadek19@wp.pl
26.08.2013
22.08.2013
milka
Witam! Od pażdziernika zaczynam studia na Bezpieczeństwie Wewnetrznym i szukam kogos kto byłby chetny wynająś mieszkanie? W razie czego prosze o kontakt milka145@op.pl
Karolcia
a jeżeli chciałabym po ukończeniu tych studiów pracować w policji to muszę przejść rekrutację?
02.04.2013
27.03.2013
Karolcia
a łatwo jest potem znaleźć pracę? :D i można pogodzić studia dzienne z jakąś pracą czy już gorzej jest?
Embii
Szkoła moim zdaniem z wyglądu może trochę przerazić, lecz atmosfera która panuje jest fantastyczna . Ludzie, którzy pracują są mili i można się z nimi dogadać. Cena za studia nie jest kolosalna. Poziom nauczania jest odpowiedni dla każdego studenta. Polecam bardzo :)
20.03.2013
12.02.2013
MiKi
karolcia - licencjat robisz w 3 lata, mgr mozesz robic na takim kierunku na jakim chcesz. zalezy od ciebie. a na studia dostaniesz sie jak w miare szybko zlozysz teczke, jest kolejnosc zgloszen. nie wiem gdzie mozna nocowac, bo nie znam gdanska. tez dojezdzam, ale mam tyle bliskoze moge wracac.
mati...
widzę ze władze uczelni,albo sami wypisują takie przychylne komentarze albo zlecają ludziom którzy się tym zajmują.ta uczelnia to dno. Nie wnosi nic w ścieżkę kariery studenta. Zajęcia na niskim poziomie. Słaba organizacja.A wiem bo studiowałem w Poznaniu. Tylko kasują i naliczają odsetki jak nie wpłacisz czesnego do 5. każdego miecha. Chociaż z drugiej strony jaka płatna uczelnia zaoczna daje dobre kwalifikacje jak teraz nawet po państwowych uczelniach pracy nie mogą znaleźć. Omijajcie takie uczelnie z daleka. pozdrawiam student
01.02.2013
31.01.2013
Karolcia
także mam pytania. 1. Czy łatwo jest się dostać na pedagogikę specjalność metodyka dochodzeniowo-śledcza i czy łatwo potem znaleźć pracę? 2. Ile trwa licencjat? i jeżeli chciałabym zrobić jakiegoś magistra, to muszę po skończeniu tego licencjatu zacząć studiować inny kierunek? 3. Czy w pobliżu jest jakiś dom studencki? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)
MiKi
a ja tam studiuje i jestem zadowolony. polecam!!!
29.01.2013
08.11.2012
łeska
na początku wszystko wygląda pięknie i ładnie, poczekaj do sesji, czy nadal wszyscy będą tacy mili :) pozdrawiam, szara rzeczywistość
eska
Od tego roku zaczynam studia na wsb w Gdansku. Pierwsze wrazenie? Baaardzo mili pracownicy uczelni!;] Mam nadzieje,ze reszta tez rownie pozytywna:]
08.08.2012
06.08.2012
marek
drodzy studenci, czy poziom nauczania w Gdańsku jest taki sam jak w głównym oddziale szkoły w Poznaniu?? słyszałem rozbieżne opinie a wybieram się bezpieczeństwo wewnętrzne i nie wiem co o tym sądzić
Marek
zgadzam się z Gosią te szkolenia WSB wyglądają bardzo dobrze :)
31.07.2012
22.07.2012
Patryk
Mnie tam się Gdańsku bardzo przyjemnie się studiuje Bezpieczeństwo, polecam. A jak macie do Gdańska za daleko to Poznań albo Gliwice. Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa jest bardzo pro studencka.
gosia
na stronie są wszytkie informacje o szkoleniach, kazde innymi prawami się kieruje, wiec polecam tam ogarnac. a kiedys bylam na szkoleniu tego typu i uważam ze warto, ucza na pewno zycia, a poza tym daja papierem i ciekawe doswiadczenia :) czesto tez są dobre merytorycznie!
11.07.2012
06.07.2012
marzena
Ktoś uczęszczał może na jakieś szkolenie tutaj? Jaka jest cena? Ile trwa? I czy faktycznie można się czego tam nauczyc?
pyt
Ogólnie to jak tutaj jest z kadrą? Większość z Poznania czy raczej z Gdańska? Lepiej udać się w tej szkole na studia do stolicy wielkopolski czy na pomorze, ma ktoś jakieś porównanie co do poziomu nauczania? Pozdrawiam i dzięki za info
20.06.2012
09.06.2012
bella
ogólnie wyższa szkoła bezpieczeństwa wywodzi się z poznania, więc trochę bałam się studiować w wydziale zamiejscowym, ale te obawy były niepotrzebne. z tego co słyszałam w obu miastach program jest realizowany na podobnym poziomie, więc naprawdę nie ma co narzekać. ;)
dominika
no myślałam że nie będę aż taka zadowolna ze studiowania na wyższej szkole bezpieczenstwa, a jedna jestem :d ale to chyba dlatego że mam naprawdę niepowtarzalny rok, wspaniali ludzie, dobra integracja. wiadomo że łatwo na studiach nie jest, uczyć się trzeba, ale jak się ma fajnych ludzi wokół to jest świetnie.
01.06.2012
26.02.2012
do Tedi\'ego
oczywiscie mozesz optymistycznie zlaozyc, ze bedziesz pracowal w wyuczonym kierunku studiow, po pierwsze - niekoniecznie otrzymasz wakat w miejscu zamieszkania obecnego, po drugie - moze bedziesz musial wyjechac do pracy do innego duzego miasta, gdzie akurat znajdzie sie etat dla ciebie po trzecie - warto juz z gory zalozyc, ze byc moze bedziesz pracowac w zupelnie innej, choicby pokrewnej, branzy, do tego trzeba sie zwyczajnie przyzwyczaic, po czwarte - uczcie sie jezykow, bo w najgorszych wypadku, mozna sie bujnac za ktoras granice (nawet do Chech - to nie zart, tam jest calkiem dobra gospodarka) i jakos sie ustawic, reasumujac - ELASTYCZNOSC to dzis podstawa, bo zaledwie kilka, moze kilkanascie procent ludzi pracuje w wyuczonym zawodzeie
Tedi
A jak z pracą po studiach? Jest zapotrzebowanie?
15.02.2012
18.01.2012
Sisi
Wczytuję się w ich ofertę bardzo uważnie i coraz bardziej myślę nad bezpieczeństwem wewnętrznym. Kuszą, oj kuszą. Chyba złoże papiery po maturze.
tomek
nie jestem studentem ani tego ani tego kierunku ale słyszałem, ze różnica jest bardzo mała, oba te kierunki mają bardzo podobny plan zajęć
07.12.2011
02.06.2011
cinek
czym różni się bezpieczeństwo narodowe od bezpieczeństwa wewnętrznego??
adam
spokojnie możesz iść na ten kierunek, mój kolega skończył bezpieczeństwo narodowe 2 lata temu w tej szkole i od razu dostał się do pracy w policji
30.05.2011
29.05.2011
karol
moim zdaniem tak, teraz bardzo wielu młodych ludzi kończy taki kierunek studiów z myślą o policji, niby do takiej pracy można dostać się mając tylko maturę ale to zawsze duże ułatwienie, większa wiedza i lepsze przygotowanie do zawodu
antek
chciałbym pracować w policji, czy Bezpieczeństwo Wewnętrzne to dobry start w tym kierunku?
24.05.2011
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uniwersytet Gdański
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu