Ocena uczelni


Komentarze (46)


  • Alicja

    Witam, chciałabym rozpocząć w roku akademickim 2019/2020 - studia jednolite magisterskie psychologia w trybie stacjonarnym. Jestem studentką UG na studiach licencjackich - stacjonarnych. Mam pytanie jakie są szanse na IOS na Uniwersytecie SWPS Sopot ?
    5/6/19
  • Wacław

    Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszej Uczelni przemęcza, dziekan Jankowska, naszego Uniwersytetu SWPS. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!
    1/7/19
  • Uniwersytet SWPS

    Zapraszamy w każdy dzień, od poniedziałku do piątku :)
    9/7/18
  • Dora

    Dziękuję bardzo za pomoc, tylko że w czasie dni otwartych nie mam możliwości odwiedzenia kampusu, więc czy jest taka możliwość poza nimi?
    9/4/18
  • Uniwersytet SWPS

    Dora - najlepiej będzie jeżeli zgłosisz się do Biura Rekrutacji - po to ono jest ;) Zapaszamy do kontaktu mailowego (rekrutacja.sopot@swps.edu.pl), a jeszcze lepiej, odwiedzin na kampusie; nasi pracownicy z chęcią na spokojnie z Tobą usiądą i przeprowadzą Cię przez kolejne etapy :)
    9/3/18
  • Dora

    Mógły ktoś opisać mi proces rekrutacji, czy jest tak bardzo trudno? Ile mieliście rozszerzeń na maturze oraz co to ten certyfikat językowy? Bardzo chciałbym dostać się na psychologię sądową, ale mam straszny mętlik w głowie i coraz bardziej czuję, że nie dam rady się tam dostać więc byłabym wdzięczna za odpowiedź.
    9/3/18
  • karola jednolite magistersie

    Dla rozjaśnienia sytuacji studiuje na wydziale w Sopocie, więc komentarz odnośi się do niego ;)
    8/2/18
  • karola jednolite magisterskie

    Właśnie skończyłam pierwszy rok. Podsumowując jestem pod ogromnym wrażeniem. Poprzednio studiowałam na Politechnice i byłam przyzwyczajona do kompletnie innego podejścia do studenta. Otwarcie, zainteresowanie studentem, chęć pomocy, możliwości rozwoju są ogromne. Jeżeli tylko się chce to na prawde można bardzo dużo tu zrobić. Kadra? Myślę, że jeżeli ktoś ma minimalne pojęcie o psychologii w Polsce to Profesora Wojciszke nie trzeba przedstawiać ;) Zajęcia na wysokim poziomie, osobiście nie notowałam bo z otwartą buzią słuchałam wykładu. Reszta kadry również ze świetnymi kwalifikacjami, zajęcia prowadzone są przez specjalistów, praktyków w danych dziedzinach co moim zdaniem jest ogromną zaletą. Jestem pod wielkim wrażeniem i wybranie tej uczelni uważam ze jedną z najlepszych decyzji w moim życiu. Dopowiem jeszcze tylko tyle, że jeżeli ktoś uważa, że to uczelnia prywatna jak każda inna to się przeliczy, możesz zapłacić krocie, ale absolutnie nie gwarantuje to zdania roku, czy uzyskania dyplomu. Liczy się wkład i ciężka praca co uważam za ogromną zaletę tej uczelni. Pozdrawiam przyszłych i obecnych Studentów oraz Kadrę :)
    8/2/18
  • Uniwersytet SWPS

    Kuba, śpieszymy z odpowiedzią :) Studia stacjonarne i niestacjonarne nie różnią się między sobą ilością punktów ECTS, które musicie zrealizować jako studenci, i pomimo pewnych godzin różnicowych, na obu trybach realizujecie taki sam zakres programu. Patrząc na efekty kształcenia, studia niestacjonarne niczym nie ustępują stacjonarnym; dlatego też, ceny zostały ujednolicone :)
    7/31/18
  • Kuba

    Jedyna szkoła jaką znam, która ma te same ceny na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych, totalny nonsens.
    7/30/18
  • Uniwersytet SWPS

    Nasza kadra w Sopocie nie jest jeszcze na tyle rozbudowana, żebyśmy byli w stanie obsłużyć drugi etap studiów psychologicznych pod względem logistycznym, aczkolwiek pracujemy nad zmianą tego stanu rzeczy. Na chwilę obecną możemy zaprosić Was do Wrocławia oraz Warszawy :)
    3/14/18
  • Ala

    Dlaczego w Sopocie wciąż nie ma psychologii II stopnia? Mam wielu znajomych, którzy po licencjacie nie wiedzieli co dalej i chętnie uzupełnili by wyksztalcenie o wiedzę psychologiczną. Ja zresztą podobnie. Myślę, ze znalazłaby się grupa chetnych na utworzenie kierunku.
    3/4/18
  • Uniwersytet SWPS

    Drodzy, nie wiedzieć czemu, nasz poprzedni komentarz opublikował się poniżej tylko połowicznie... Zatem pozostałe nasze odpowiedzi :) @Psychologia: możesz podać jakieś szczegóły? Twoja opinia nas zdumiewa, bo to właśnie od osób mających porównanie z innymi uczelniami otrzymujemy najwięcej pozytywnych opinii. Nie chcemy jednak Twojego zdania lekceważyć, napisz nam prosimy z czego wynika Twoja opinia, jeśli nie tu na odezwij się do nas na FB lub na ssm@swps.edu.pl @psychologia biznesu: dokładnie, a wszystkich zainteresowanych zapraszamy też na stronę kierunku, na której więcej szczegółów. Polecamy również tę oto rozmowę na temat studiowania psychologii biznesu na naszej Uczelni :) https://www.youtube.com/watch?v=nDiDHO0T8SU Drodzy, odpowiedzieliśmy na komentarze z ostatniego roku. Starsze zostawimy już w spokoju, ale gdybyście mieli jakiekolwiek pytania czy uwagi, serdecznie Was zapraszamy do kontaktu z nami. Możecie się do nas odzywać tu lub mailowo (ssm@swps.edu.pl) lub chociażby poprzez FB - postaramy się odpwoedzieć na wszelkie Wasze pytania i uwagi :) Pozdrawiamy! Uniwersytet SWPS
    9/21/17
  • Uniwersytet SWPS

    Witajcie! Dowiedzieliśmy się, że pojawiają się tu pytania i uwagi dot. naszego Uniwersytetu, pozwolimy więc sobie nieco pomóc i odpowiedzieć na nie :) Na wstępie jednak chcielibyśmy powiedzieć, że BARDZO nas cieszy ogólna ocena, jaką nasi studenci i absolwenci, jak zakładamy, wystawili nam na tym serwisie. 9,13 na 10 to prawie ideał :) Dziękujemy! :) 

Wracając jednak do Waszych komentarzy: @Absolwentkaaa: coż możemy powiedzieć? Dziękujemy :) @Jarek, skoro dużo by o tym pisać, prosimy, napisz. Jesteśmy żywo zainteresowaniami uwagami naszych studentów na temat wszystkiego co się nas tyczy. Jeśli nie chcesz pisać tu, napisz do nas na FB lub na maila: ssm@swps.edu.pl - będziemy wdzięczni! @Paulina, @Ali, @Ola: naszym zdaniem warto :) Jeśli jesteście zainteresowani szczegółami studiów, odezwijcie się prosimy do naszego Biura Rekrutacji - prześlemy Wam wszelkie interesujące Was informacje :) @Ewa: dziękujemy
    9/21/17
  • Absolwentkaaa

    Kończyłam SWPS, kadra super, z dziekanatem da się spokojnie dogadać, dużo praktyki i pracy własnej, ale zdecydowanie warte pieniędzy.
    9/12/17
  • Jarek

    Potwierdzam zastanówcie się to jest naprawdę bankomat, dużo pisać o tym odradzam
    8/20/17
  • Jarek

    Potwierdzam zastanówcie się to jest naprawdę bankomat, dużo pisać o tym ODRADZAM
    8/20/17
  • Marzena

    Ola ja wybieram się od października na te studia do Sopotu. Wykaz przedmiotów (program) jest na stronie SWPS
    7/19/17
  • Paulina

    Hej, czy jacyś studenci psychologii na SWPS w Sopocie mogliby powiedzieć coś więcej o uczelni? Czy warto ją wybrać?
    7/15/17
  • Ewa

    Studjuje na Swps i jeżeli ktoś się chce uczyć a nie zaliczać bez sensu to polecam.Kadra super
    7/9/17
  • Ali

    Hej Chciałabym dowiedzieć się co sądzicie o psychologii na SWPS .Czy warto studiować na tej uczelni , czy to strata pieniędzy ? Czy wiecie coś o specjalności psychokryminalistyka ?
    4/29/17
  • Ola

    Czy ktoś wybiera się na studia jednolite magisterskie (te 3.5 letnie dla licencjatów i magistrów) w roku 2017/18? Znacie może wykaz przedmiotów?
    4/21/17
  • monia

    Psychologia przywództwa-podyplomowe. Zajęcia bardzo fajne. Na początku trochę teorii ale także dużo ćwiczeń. Świetnie dobrana kadra wykładowców. Polecam
    3/27/17
  • do koleżanki z psychologii

    Z jakimi uczelniami miałaś do czynienia?
    3/19/17
  • Psychologia

    Nie polecam tej szkoły ,meczarnia ,wykładowcy jak i pracownicy tej szkoły robią wszystko aby utrudnić życie. Byłam /studiowalam juz na roznych uczelniach i z takim podejsciem do studenta sie slnie spotkalam. Odradzam kazdemu!
    1/19/17
  • psychologia biznesu

    Po tym kierunku przede wszystkim działy HR, stanowiska kierownicze, zarządcze a także o charakterze negocjacyjnym oraz analitycznym
    10/24/16
  • Magda

    ogólnie odradzam, słaby poziom, studenta traktuje sie jak konieczne zło no i bankomat, męczarnia nie studia
    7/11/16
  • fito

    a wypowie się ktoś o psychologii biznesu? co mogę robić po tej specjalności? jak dużo mam zajęć marketingowych?
    6/20/16
  • kacha

    też się tym interesowałam, niestety ze strony wynika, że przy jednolitych magisterskich są takie specjalności : psychologia wspomagania rozwoju, psychologie kliniczna i zdrowia, ogólna i p. biznesu :( chyba trzeba do nich zadzwonić i dopytać
    4/28/16
  • Ola

    Chciałabym rozpocząć studia jednolite magisterskie z psychologii, czy ktoś ze studiujących mógłby mi powiedzieć, czy jest możliwość wyboru psychologii sportu jako specjalizacji?
    2/1/16
  • franka.ol.

    czy ukończenie psychoseksuologii daje możliwość tylko jako seksuolog? chciałabym skończyć coś związanego z psychologią, coś nie takiego oklepanego ale nie wiem na ile ten kierunek będzie w stanie zapewnić mi dobre perspektywy po jego ukończeniu...
    11/16/15
  • jatngv

    również jestem zadowolona z jej wyboru, super klimat, dobra kadra, wysoki poziom, tak trzymać!
    8/8/15
  • adrianna5

    Polecam SWPS, to naprawdę świetna uczelnia!
    1/26/15
  • trawa

    podoba mi się ta uczelnia, ma się wrażenie że wszyscy dbają tu o poziom, że ta nazwa SWPS do czegos zobowiązuje, że to nie jest jedna z wielu szkół prywatnych których jest jak grzyby po deszczu, że za kasą idą tutaj kompetencje i całość jest na wysokim poziomie
    9/23/14
  • dagmara

    halo studenci, co sądzicie o fizjoterapii na Wydziale w Sopocie?? jaki jest tam poziom?? czy wykładowcy uczą tylko w tej szkole czy wykładają na innych uczelniach?
    9/3/14
  • SWPS

    Studia jednolite magisterskie w indywidualnej organizacji to oferta dla osób z tytułem licencjata lub magistra innego kierunku niż psychologia. Chodzi głownie o to że wiele przedmiotów jest wspólna na wielu kierunkach dzięki czemu nie trzeba ich powtarzać na psychologii. Stwarza to możliwość ukończenia 5-cio letnich studiów magisterskich zaledwie w 7 semestrów - czyli studia toczą się szybszym niż standartowo tokiem dzięki pominięciu zaliczonych na innych kierunkach przedmiotów.
    8/22/13
  • radek

    a czy ktoś może powiedzieć o co chodzi z "Studia jednolite magisterskie w indywidualnej organizacji " ? To znaczy że mogę sobie potem sam ustalić plan zajęć?r
    8/18/13
  • psycho

    widzę że jest psychologia tylko na licencjacie i jednolite magisterskie. Czy jak pójdę tylko na licka, to potem mam gdzie zrobić magisterkę? czy tylko po licencjacie mogę potem być psychologiem??
    8/9/13
  • wiktor

    chciałbym się dowiedzieć czy istnieją jakieś różnice programowe między wydziałem w Sopocie a Warszawą?
    8/6/13
  • mary

    Moim zdaniem ta uczelnia reprezentuje sobą całkiem dobry poziom, zajęcia są prowadzone w ciekawy sposób przez dobrze wykształconą kadrę, przez co studenci z chęcią chodzą na zajęcia
    8/3/13
  • lina

    swps to ogólnie dobra uczelnia, chciałam na nią iść, tylko nie wiedziałam do którego miasta. w końcu wybrałam sopot, bo jest blisko morza i z jednej strony byla to swietna decyzja, bo polibilam ten klimat, ale jak sie maj zacząl to zamiast się uczyć do zaliczen albo w ogole chodzic na zajecia w cieple dni wybieralismy sie na plazei to troche nagatywnie wplynelo na moje wyniki w nauce:D ale co tam, bylo epicko.
    8/31/12
  • mediocre

    Sądzę że szkoła wyższa psychologii społecznej zasługuje na swą średnią i miejsce w rankingu. Jest to po prostu średnia uczelnia, co stwierdzam na podstawie doświadczenia własnego porównanego z opowieściami znajomych. Warunki średnie, zajęcia średnie, Wynik: przeciętny. Ani źle, ani dobrze. Da się przyzwyczaić :)
    8/6/12
  • etkgh

    Witam. Chciałam zapytać jak wydział zamiejscowy w sopocie jest przystosowany dla osób poruszających się na wózku inwalidzkim. Nie orientujecie się czy są tam windy, rampy? Nie chcę ryzykować studiowania na nieprzystosowanym wydziale, a jak tu nikt nie udzieli odpowiedzi to pewnie zadzwonie. Dostałam się na wymarzone studia, ale czy do wymarzonego budynku?
    7/22/12
  • anka

    A czy ciężko jest na tej psychologii? Jak wyglądają zaliczenia?Ja zamierzam pracować i studiować i nie wiem czy dam radę.
    4/6/12
  • bata

    dziwie sie, ze pytasz? bo raczej jak ktos sie inteersuja psychologia i chce studia prywatne, to powinien wiedziec, ze to jedna z lepszych uczelni, a skad jestes?
    1/22/12
  • Aika

    Widzę, że uczelnia ma dobre notowania punktowe ale chciałabym poznać opinie o niej. Czy zasługuje na uwagę?
    1/18/12