• 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie

uczelnia niepubliczna, woj. małopolskie, 31-143 Kraków, ul. Basztowa 10, (+12) 422 30 68, 663 350 870, kontakt@apeiron.edu.pl

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego APEIRON jest uczelnią niepubliczną, która została utworzona w 2005 roku. Jej założyciel to Juliusz Piwowarski.

Uczelnia realizuje studia na kierunkach: bezpieczeństwo wewnętrzne, psychologia, prawo, organizuje również szkolenia i kursy. Placówka posiada filie w Katowicach oraz we Wrocławiu.

Dowiedz się więcej o misji uczelni i sprawdź, jak przebiega rekrutacja na studia.



Ocena uczelni

5.14 / 10
274 głosów

Opinie (257)
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie, Apeiron Kraków

Karol
Czy Apeiron specjalizuje się w dziedzinie bezpieczeństwa? Jak oceniacie kierunek Bezpieczeństwo wewnętrzne na tej uczelni? chodzi mi o studia pierwszego stopnia w Krakowie oczywiście. Na stronie uczelni jest bardzo mało informacji i bardzo ogólne, nie ma programu zajęć, przedmiotów na każdym roku, wykładowców, tylko pare zdań opisu ogólnego. No chyba, że źle szukam. Zalezy mi na opiniach o tym kierunku.
18.04.2024
17.12.2023
Oli
Jak sprawnie obecnie udaje się załatwiać sprawy w dziekanacie?
Kasia
Kiedy obrony !!!!!!!
12.10.2023
12.10.2023
Olgierd
Kiedy będą znane terminy obron, bo znowu są przełożone???
Karolina
Czy wykładowcy akceptują robienie notatek na tablecie/laptopie przez studenta?
07.08.2023
06.05.2023
Andrzej
Zero jakichkolwiek informacji na temat obrony. Ale jeśli spóźnisz się z opłata za studia, zaraz jest SMS. Nie polecam!
Julia
Od stycznia prosimy o wyznaczenie terminów obrony licencjatu, dalej bez skutku. Jeśli wyrobią się do sierpnia to będzie cud. Nie polecam
05.05.2023
12.04.2023
Klara
odpowiedź dla Mikołaj z dnia 07.04.2023
Jest to trudne dla każdego, pracownika dziekanatu, wykładowcy czy dla studenta gdy ktoś zachoruje i jest na L4. Choroba nie wybiera czasu..... Dzieje się tak również na innych uczelniach bo z reguły wykładowcy pracują na kilku. Gorzej jak student nie przychodzi na zajęcia i nie szanuje czasu wykładowcy, który na nich jest oraz swoich pieniędzy, a ta sytuacja częściej się zdarza. Student ma kłopoty z przyswojeniem wiedzy i przenosi się na inną uczelnię i może to być 4-ta czy 5-ta uczelnia (mamy takie przypadki) i nadal ma problemy i .... ponownie przenosi się do następnej. Wykładowca odrobi zajęcia, które były odwołane a studentowi jest trudniej przyswoić wiedzę bez wskazówek nauczyciela akademickiego.
Mikołaj
Praca dziekanatu to jest jakiś nieśmieszny żart. Informowanie studenta o odwołanych zajęciach nie istnieje. Jeżeli szanujecie siebie, swoje pieniądze, swój czas oraz nerwy- wybierzcie inną uczelnię
07.04.2023
17.03.2023
KINGA
odpowiedź dla ApeironKatastrofa z dnia 16.03.2023
Wcale się nie dziwię, że tej chyba "byłej" studentce nie odpowiada, bo do studiowania trzeba dorosnąć. Tekst jest na bardzo słabym poziomie z j.polskiego, w dziekanacie ludzie? czy pracownicy (konkretni) dziekanatu? Ludzie np chodzą po ulicy nie wiadomo ilu i kto. Do Uczelni przychodzi się studiować, po wiedzę i ocenia wykładowców jak ją przekazują. Na pewno obsługa studentów jest ważna, ale często niewiedza studenta, który przychodzi "coś" załatwić w dziekanacie wynika z nieprzeczytania regulaminu studiów lub obowiązków studenta w Statucie. Ja się już dowiedziałam jak studiowałam na państwowej uczelni, że dziekanat jest czynny dla studentów w piątki od 10:00 do 13:00, w kolejce stałam i niekiedy nie zdążyłam do 13:00 wejść. Koledzy z Warszawy, którzy studiowali w Krakowie nie mieli problem bo pracowali i musieli brać urlop i nikogo to nie obchodziło, a studiowałam na zaocznych i też płaciłam.
marketingapeiron
odpowiedź dla ApeironKatastrofa z dnia 16.03.2023
Witam , proszę o podanie konkretnej sytuacji , podając dzień , z kim Pani rozmawiała i jaką sprawę chciała Pani załatwić
16.03.2023
16.03.2023
ApeironKatastrofa
Apeiron to jest najgorsza uczelnia jaka moze istniec. Ludzie w dziekanacie bardzo nieuprzejmi, gdy sie o cos prosi to odpowiadaja ,,to ze jakies studentce to nie odpowiada to ich to nie obchodzi''. Najchetniej dalabym -10 jesli bylaby taka mozliwosc
xx
Zdecydowanie nie polecam. Panie z dziekanatu pracują za karę i udzielają błędnych informacji, zajęcia odwoływane, ich jakość zastanawiająca. Pieniądze wyrzucone w błoto, zupełnie nie warto.
17.01.2023
28.12.2022
Kinga
odpowiedź dla Kamil z dnia 26.12.2022
Kinga Kamilu, to nie prawda, bo wszyscy dostali dyplomy na pięknym pożegnaniu w Mandze, a potem trzeba było umówić się na odbiór dyplomu. Jesteś nadto wygodny myląc, że płacąc to taxi przywiezie Ci wszystkie dokumenty do domu. Takie czesne jak w Apeironie nie ma inna uczelnia. Wszędzie więcej płacą a na znanej uczelni bardzo dużej i prywatnej w Krakowie płaci się za kolejny semestr siódmy gdzie jest tylko seminarium bez innych przedmiotów i czesne w wysokości pełnej!!! Mało tego, promotorzy nie mają czasu na pomoc! Musisz sobie radzić i tylko w ostatnim etapie jak już namęczysz się nie wiadomo czy dobrze następuje sprawdzanie i .... często od nowa pisanie . Jeszcze tam płaci się za egzamin dyplomowy pod płaszczykiem jednolitej oprawy pracy przez uczelnię. Nie narzekaj jak przedszkolak. Spróbuj gdzie indziej, też będziesz narzekać jak moja siostra w tej słynnej uczelni. Nikt się nie rozczula nad studentem. Nawet na zapowiedziane egzaminy nie przychodzą profesorowie bez powiadomienia odwołania gdzie studenci przyjeżdżają nawet 300 km i... . nic dalej studiują, bo im zależy. Szanuj, to co zyskałeś w tej uczelni, popatrz jak dużo musieli studiować Ci którzy Ci tę wiedzę przekazywali, ta droga często była długa i bez luksusów, liczyła się wiedza po którą przyszli studiować często w zimnych i ciemnych salach, jak opowiadał wspaniały profesor z UJ i nie dostają "kokosów" patrząc na czesne i ilość studentów, na to, że to prywatna uczelnia bez dotacji z Państwa. W państwowej uczelni nikt by się Tobą nie przejmował, nie podoba się to można zrezygnować. Dziekanat był czynny w piątki od 13:00 do 15:00 i nikogo nie obchodziło, że nie możesz przyjechać bo pracujesz i do tego 300 km od Krakowa. Trzeba było wziąć urlop, extra przyjechać i stanąć w kolejce do wejścia do Dziekanatu!!! Przemyśl swoje żale, wstyd z takimi komentarzami i życzę Ci abyś miał swój biznes bez najmniejszej skazy jeżeli to w ogóle możliwe na całym świecie.
Kamil
Po 3 latach szkoła ma problem nawet z wydaniem dyplomu. Dostałem go oczywiście bez suplementów. Wszystko kręci się tylko wokół kasy. Ty masz tylko płacić, a z jakimkolwiek problemem radź sobie sam (:
26.12.2022
26.12.2022
Michał
Szkoła nawet nie ma swojego budynku. Wynajmują sale w technikach... Jeżeli komuś zależy tylko i wyłącznie na papierku to polecam, wystarczy tylko być na zajęciach, to w większości jedyne wymaganie. Panie w dziekanacie pracują jak za karę i maja wieczne pretensje jeżeli chcesz coś załatwić.
Ola
Nie polecam, szkoda pieniędzy..
26.12.2022
12.12.2022
apeiron
odpowiedź dla Anna z dnia 08.12.2022
Bardzo dziwne, bo Dziekanat jest codziennie czynny do 17:00, tylko potrzebujemy więcej czasu na rozpakowanie dokumentów po przeprowadzce. Drzwi są otwarte i codziennie studenci przychodzą i załatwiają swoje sprawy do 17:00 pomimo komunikatu na drzwiach i na platformie o skróconym czasie. Nawet dzisiaj przyszedł student o 17:05 i... dostał dyplom z suplementem. Jest to niestety nieprawda. Jeżeli chodzi o obskurne technikum, to proszę te uwagi do dyrekcji wszystkich szkół i do Ministerstwa, że Pani się to nie podoba...... Tak naprawdę to cała edukacja też nie ma pieniędzy, każdy by chciał przebywać w luksusach, ale tam przychodzi się po wiedzę nie po komforty! Proszę zapytać profesorów w jakich warunkach się uczyli .....
Anna
Myślałam, że po obronie już koniec z 'przygodami' w Apeironie, niestety... Dziekanat nie jest w stanie poradzić sobie nawet z wydaniem dyplomu. Dzwoniłam wcześniej, żeby się upewnić czy na danej ulicy w tym dniu mogę odebrać dyplom, uzyskałam informację, że jak najbardziej do godzinki 15. Przyjeżdżam, oczywiście dziekanat zamknięty, musiałam przejeżdzać pół Krakowa do obskurnego technikum w którym akurat był zjazd. Dyplom dostałam oczywiście bez suplementów. Na tej uczelni chyba nic mnie już nie zdziwi... Odradzam każdemu, szkoda nerwów
08.12.2022
13.11.2022
Ag
Dziwie się ze jeszcze ktoś chce tam studiować .. chyba ze zależy komuś na samym papierze ... o ile dobrze wydadzą :)
Apeiron
Nie polecam!! szkoda wydawać pieniędzy na takie coś..
11.11.2022
28.10.2022
Asia
Nie polecam! Dzienakat składa się z osób niekompetentnych! Naprawdę jestem cierpliwym człowiekiem ale przy takich pracownikach nerwy biorą każdego .. nie radzę się pakować w ten cyrk. Wykładowcy z wiedza i doświadczeniem ale osoby z dziekanatu .. szkoda słów
Diana
NIE POLECAM!!!! Szanujesz swój czas, swoje ciężko zarobione pieniądze? Jeśli tak to omijaj Apeiron szerokim łukiem!! Ministerstwo już dawno powinno zamknąć tą "uczelnie" (tak naprawdę to brzydkie obskurne technikum, które wynajmują..)
27.10.2022
26.10.2022
Marcin
To co się dzieje na tej uczelni to kpina... Specjalnie upewniałem się czy mogę odebrać dyplom w dziekanacie wcześniej, ponieważ mam dość daleką trasę, oczywiście jak przyjechałem jednak go odebrać nie mogłem. Wszystko im ginie i próbują wmówić studentom, że wcale tych dokumentów nie dostali. Tyle ile się nerwów najadłem w ciągu tych lat to moje. Ktoś powinien się zająć tą uczelnią, bo marnują tylko życie młodym ludziom.
Nadia
Dyplom pomylony, wydany bez suplementów.. za dużo nerwów, niedomówień, braku wiary w osoby pracujące w dziekanacie... panie same nie wiedzą co mówią, jedna mówi jedno, za chwile zmienia. Nie odbierają telefonów... za dużo by wymieniać.. lepiej te pieniądze wydać na przyjemności niż na tą śmieszną imitację uczelni
25.10.2022
19.10.2022
Patka
Ile pracowników w dziekanacie tyle różnych wersji... Na początku mówią, że nic więcej nie trzeba wysyłać, wypełniać, później dzwonią z pretensjami, że czegoś nie ma. Plany podawane dzień wcześniej. O wszystko trzeba się milion razy dopytywać, zero szacunku. Szkoda pieniędzy, omijajcie szerokim łukiem
Badia
Żart , komedia ale za te pieniądze lepiej wykupić całoroczny bilet na wszystkie kabarety w Polsce. Przynamniej tam będą dbali o człowieka, zachowywali się zgodnie z poszanowaniem .. ludzie z dziekanatu to chyba ludzie wyciągnięci z ulicy , którzy pierwszy raz widza dokumentacje biurkowa. 3 panie piją kawkę a czwarta która nie wie z czego żyje wydaje dokumenty... nie polecam
18.10.2022
07.10.2022
Tomek
Szkoda czasu i pieniędzy chyba, że pracujesz już w służbach i potrzebujesz tylko i wyłącznie papierka. Wszystko organizowane na ostatnią chwilę, panie w dziekanacie odpowiadają z łaską i mają pretensję ,że ktoś o coś pyta. Zamiast inwestować w nowy dziekanat mogli by się postarać o wynajęcie czegoś dla studentów, bo niestety ale zajęcia odbywają się w obskurnym technikum...Z plusów to niektórzy wykładowcy, którzy zdają sobie sprawę z funkcjonowania uczelni i przynajmniej próbują jakoś pomóc. Serdecznie odradzam
wnikliwy
Te pozytywy to z tego samego IP lecą ...
06.10.2022
30.09.2022
Natalia
Zero poszanowania dla studenta, liczy się tylko to żeby pieniądze były na czas. Brak jakichkolwiek informacji, chamskie zachowanie dziekanatu, odradzam pakowania się w ten cyrk...
ewa
mogę polecić studia na apeiron, świetni profesorowie i bogata oferta zajęć :) psychologia to nowość, ale zapowiada się bardzo fajnie!
28.09.2022
25.09.2022
Paweł N
Byłem w wakacje w Legii Akademickiej i polecam wszystkim studentom. Miesiąc Teorii i Miesiąc na jednostce. Jestem dzieki temu juz Kapralem - Polecam
Karola
Najfajniejsze sa praktyki! Na lotnisku w Balicach, potem latwo mozna dostac prace w sluzbie ochrony lotniska. Generalnie naprawde mega fajne odczucia !
20.09.2022
19.09.2022
Malwina
Bardzo fajny, ciekawy kierunek po ktorym raczej nie bedzie problemu z praca. Zajecia na strzelnicy sa swietne :)!
Werka
Od kiedy Apeiron ma w ofercie kierunek Psychologia? Czy to nowość jest? Czy prawdą jest to, co piszą poprzednicy Ania i Angelika, bo raczej mnie zmartwiły te opinie :-( Gdzie plecacie w Krakowie studia psychologiczne na prywatnej uczelni? Czy 600 zł za czesne to dobra cena?
14.09.2022
29.08.2022
Ania
Nie polecam!! Jeżeli komuś zależy na swoich nerwach i pieniądzach to radzę złożyć papiery gdzie indziej. Praca dziekanatu - ŻART!!!!!. Gdy chcesz o coś zapytac( bo nigdzie nie ma informacji) odpowiedź zostaje udzielona z łaski , ale o pieniądze ma się kto upominać. Wtedy umieją się odezwać. Profesorzy - ludzie z ogromna wiedza i doświadczeniem. Sala wykładowa - piękny dziekanat to tylko przykrywka , bo zajęcia odbywają się w obskurnym technikum.
Angelika Gąsłowska
Polecam każdemu kto nie ma szacunku do siebie ani do swoich zarobionych pieniędzy... najgorsza uczelnia w Krakowie... brak jakiegokolwiek szacunku ze strony dziekanatu do studentów, zero informowania o czymkolwiek, pretensje, że student się upomina i informację czy załatwienie jakieś sprawy... Praca dziekanatu to jakiś żart, zero jakiejkolwiek kompetentnej osoby w nim... okłamują co chwilę studentów. zwodzą ich, nic nie umieją załatwić ale spóźnienie się z ratą nawet o 2 dni to od razu dzwonią i pretensje, plan zajęć wysyłany 2 dni przed zjazdem i co chwile zmieniany na ich zachciankę, student jest im potrzebny jedynie po to aby dawał hajs, a jak nie pasuje, że student coś chce albo że ma pretensje o nie załatwienie sprawy to blokują numer, ignorują i nie odpowiadają na maile. Jedynymi plusami tego całego cyrku (bo uczelnią nie można tego nazwać) jest duża wiedza i duże doświadczenie nauczycieli jak i rektora oraz, że to jedyna szkoła z bezp.wewnętrznym w Krakowie. Ale pomimo tych plusów to nie warto bo tak nerwy zepsute przez nich, że szkoda mówić, lepiej już dojeżdżać do innego miasta niż iść do nich. Odradzam każdemu kto naprawdę ceni sobie pieniądze i czas.
25.08.2022
21.08.2022
Marcin
Jeśli mamy tutaj ludzi z obecnego naboru na I stopień to zapraszamy do grupy https://www.facebook.com/groups/791521901882191/?ref=share_group_link
iwo
Na apeiron studiowałem już moj trzeci kierunek i muszę przyznać, że były to najfajniejsze studia, najbardziej ciekawe i angażujące! Dzisiaj pracuje tam gdzie chciałem
18.07.2022
11.07.2022
Anna
Szkola stale się rozwija, świetnie, super wspominam czas spędzony w #apeiron!
Nick
gdzie znajduje się sala wykładowa tej uczelni?
11.07.2022
07.07.2022
WiktoriaM
Polecam uczelnie Apeiron w Krakowie, jeśli idziesz teraz na 1 rok, to zapraszam na priv! Opowiem Ci co i jak Wiktoria Musiał
Eliza
Hej, jest tu ktoś kto będzie aplikował na tą uczelnię na pierwszy rok?
06.07.2022
06.07.2022
WiktoriaM
Bardzo polecam Apeiron! Jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej to zapraszam priv na Facebooku - Wiktoria Musiał
Tomaszek
Studiowałem równocześnie w WSB Apeiron i PK. Na plus dla Apeirona przemawia więcej zajęć praktycznych, sportowych, zgrupowań i kursów szkoleniowych, mniej teorii. Wykładowcy wymagają, ale nie cisną bez sensu. Poznałem wielu fajnych ludzi, z którymi utrzymuję kontakty po obronie dyplomu.
27.06.2022
22.06.2022
michał
Co tu dużo mówić, studia na apeiron wspominam świetnie! Spora dawka wiedzy, praktyki ale tez znajomi na lata!
marcel
Jedna z lepszych szkół do jakich uczeszczałem! Duze nastawianie na studenta, sporo zajęć praktycznych, bardzo pomocni wykładowcy no i dziekanat nie jak z typowej uczelni :) wszystko można sprawnie załatwić
31.05.2022
31.05.2022
Damian
Hej wszystkim studentom! Uczelnia APEIRON to największa porażka mojego życia, nawet wrogowi nie życzyłbym tylu nieciekawych sytuacji, w jakich się znalazłem podczas studiowania. Wykładowcy maja w nosie wszystko i wszystkich. Prace dyplomowe to największa porażka. Zero profesjonalizmu i szacunku do drugiego człowieka. Ośmieszanie, krytykowanie i dosłowne obrażanie studenta jest na porządku dziennym. Jeśli ktoś ma słabą psychikę niech nawet o tej uczelni nie myśli bo wyjdzie z depresją! Uczelnia nastawiona jest na zarabianie kosztem studentów. Zero życzliwości, pomocy ani odruchów ludzkich. Nie mam pojecia kto pisze pozytywne opnie, na pewno nie są to studenci APEIRON’u.
Pi0trek
Hej pytanie do absolwentów. Czy po ukończeniu studiów w APEIRON i po przyjęciu do służby mundurowej w wojsku dostaje się na start wyższą rangę niż z tzw. "cywila"?
25.05.2022
12.03.2022
Ola
Uczelnia ma ogromny potencjał.. z którego nie umie albo nie chce korzystać. Praca licencjacka - żart i pomyłka, zmiana promotora z dnia na dzień!!. Pozytywne opinie wykupione, bądź napisane przez dziekanat. Nie polecam.
Hamsy
Bardzo dobra uczelnia nie rozumiem Robert o co ci chodzi mam 130 osob w klasie i jakoś nikt tak nie narzeka tylko chwali jeżeli nie chcesz mieć wykształcenia wyższego to najlepiej nie komentuj i idź do maka robić bo taki typ człowieka z ciebie jak widać pozdro
06.02.2022
27.01.2022
Robert
Ta uczelnia to jakieś dno. Praca licencjacka? Śmiech na sali. Nie polecam. Pozytywne opinie sami sobie piszą. Nie znam nikogo na moim roku żeby był ktoś zadowolony z tej uczelni. Nie pozdrawiam.
Ireneusz
Moim zdaniem jedna z lepszych uczelni w Krakowie a może i nawet dalej, szczerze polecam
07.12.2021
24.11.2021
Edyta
Po pierwsze o jakim wyborze promotorów mówimy? Promotorzy są narzucani z góry. Student nie może wybrać sobie wcześniej promotora. Dno i rozpacz…
niuniek
jest super na Apeironie. w katowicach i wrocławiu też. polecam.
17.11.2021
16.11.2021
hirek
Bardzo dobra moja opinia o uczelni i wykładowcach. Spokojnie możesz wybierać promotorów i pisać prace dyplomową.
hoihlik
odpowiedź dla Kunegundaaa z dnia 12.11.2021
Bardzo dobra Uczelnia. - Nawet jak się noga powinie to życzliwość i przychylność od wszystkich a zwlaszcza od Promotorów.
16.11.2021
16.11.2021
czaruś
Uczelnia bardzo przyjazna studentowi. Wymogi duże od prowadzących Wykładowców, ale i życzliwość też ich wielka a przede wszystkim ich wyrozumiałość wobec studenta. Potrafią przekazać wiedzę i pomóc rozwiązywać problemy wykraczające często poza ich zakres obowiązków. Poważne traktowanie i zachęcanie do pokonywania trudu w zdobywaniu materiałów przy pisaniu prac dyplomowych. Ta samodzielność powduje doskonalić zdobywane umiejętności przydatne później w pracy zawodowej. Nie zgadzam sie z opinią by pan A.O. zostawił studenta i nie pomógł w różnych sytuacjach, a wielu z nas wielokrotnie wsparł i udzielił pomocy zwłaszcza w końcowym etapie pisania Prac Dyplomowych.
Klepsydra
Na samym początku chciałbym zaznaczyć, ze studiowanie na tej uczelni mija się z celem. Wszystkie informacje zawarte w reklamach na ulotkach ect. sa wyssane z palca. Wykłady prowadzone są „po łebkach”. O ćwiczeniach na tej uczelni można zapomnieć, bazują tylko i wyłącznie na wykładach. Jedynym wykładowca na tej uczelni, który faktycznie chce czegoś nauczyć jest PAN J.S. wymagający, ale potrafi przekazać wiedzę w sposób praktyczny oraz teoretyczny. Dobrze sprawdza się tez w roli promotora. Z kolei wybierając promotora A.O. trzeba przygotować się na samodzielność przy pisaniu pracy dyplomowej. Promotor ten nie potrafi wywiązać się z obowiązków, jakie spoczywają na jego barkach. Zero pomocy oraz co najważniejsza brak seminariów. Podsumowując. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć radzę wybrać inna uczelnie
14.11.2021
12.11.2021
Kunegundaaa
Na samym początku chciałbym zaznaczyć, ze studiowanie na tej uczelni mija się z celem. Wszystkie informacje zawarte w reklamach na ulotkach ect. sa wyssane z palca. Wykłady prowadzone są „po łebkach”. O ćwiczeniach na tej uczelni można zapomnieć, bazują tylko i wyłącznie na wykładach. Jedynym wykładowca na tej uczelni, który faktycznie chce czegoś nauczyć jest PAN J.S. wymagający, ale potrafi przekazać wiedzę w sposób praktyczny oraz teoretyczny. Dobrze sprawdza się tez w roli promotora. Z kolei wybierając promotora A.O. trzeba przygotować się na samodzielność przy pisaniu pracy dyplomowej. Promotor ten nie potrafi wywiązać się z obowiązków, jakie spoczywają na jego barkach. Zero pomocy oraz co najważniejsza brak seminariów. Podsumowując. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć radzę wybrać inna uczelnie
Heniu3
Ja mam 51 i jeszcze tutaj zacząłem studia 😄
28.10.2021
15.10.2021
Arek1
Mega dobre szanse na prace daje ta szkoła, zapewnia ją każdemu po skończeniu.
ewa
każdy może studiować! Nikola nie ma sie co zastanawiać, szkoła jedna z lepszych!
11.10.2021
08.10.2021
Nikola
Czy studiują tam osoby po 40 tce?
on 11
szkoła, w której coś się dzieje, po jej zakończeniu wiele ścieżek się otwiera :) polecam
07.10.2021
03.10.2021
Gustawwo
To mój ostatni rok już, jako student moge śmiało polecić szkołe. Całkiem ciekawe daje predyspozyje na rynku po ukonczeniu.
maaaajka
jeśli studiować bezpieczeństwo wewnętrzne to tylko na apeiron!
23.09.2021
20.09.2021
Dzaga87
Bardzo dobra szkoła, chyba jedna z lepszych w Polsce jesli chodzi o bezpieczeństwo wewnetrzne
Sylwia99
Bardzo tęsknię za szkola oraz ludźmi, polecam każdemu
16.09.2021
14.09.2021
Andrzej98
Kończę ostatni rok, dla niezdecydowanych szczerze polecam jako studencik, nie będziecie żałować
Hejt
Polecam wszystkim
14.09.2021
14.09.2021
KamilZ
Myśle ze warto, nauka sama w sobie jest nie za ciężka nie za lekka, wykładowcy świetni, wyjazdy naprawde super zostają fajne wspomnienia, pełno ładnych lasek no i atmosfera dobra takze polecam. Były absolwent
Eliasz
Bardzo fajna szkola polecam każdemu
14.09.2021
09.09.2021
Panda
Polecam miłe wspomnienia
ewelina
jak studiować bezpieczeństwo wewnętrzne to tylko na apeiron! najlepsza szkoła w Polsce!
07.09.2021
05.09.2021
xxx
polecam wszystkim, którzy się jeszcze zastanawiają czy rozpocząć studia w apeiron! ekstra szkoła, duuużo wiedzy i praktycznych umiejętności! można tutaj nazbierać mnóstwo znajomości!
matylda
szkoła, która otwiera drzwi na świat! polecam!
01.09.2021
23.08.2021
absolwent
lata spędzone w tej szkole wspominam naprawdę fajnie! z chęcią wróciłbym chociaż na weekend do tych wyjazdów! super atmosfera, ekstra ludzie i wiele nowych umiejętności :)
michał
szkoła po której z pewnością zajedziecie pracę! nie wierzyłem w to dopóki sam się nie przekonałem! dzisiaj uważam, że była to najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć.
17.08.2021
10.08.2021
eryk
Jak studiować bezpieczeństwo wewnętrzne to tylko tutaj! Szkoła ma wiele ekstra zajęć i wyjazdów, które pomagają w zawodzie! polecam
Marek
Fajna szkoła, spoko wykładowcy z ludzkim podejściem, dużo wiedzy i praktyki, którą wykorzystuję w zawodzie :)
08.08.2021
04.08.2021
Hanka
Polecam, myślałam że będzie kiepsko bo szkola malo znana w sumie ale jednak papierek przydał mi sie z tej szkoły No i oczywiście jestem zadowolona z ukonczenia tej szkoły.
Franek
Fajne jest to ze daje możliwość zdobycia dwóch papierków ( dwie szkoły ) takze polecam
02.08.2021
02.08.2021
Jery
Polecam, nie ma do czego się przyczepić.
majka
ekstra szkoła, ekstra atmosfera, super perspektywa na przyszłość!
31.07.2021
18.07.2021
eryyyk
jeśli studiować bezpieczeństwo wewnętrzne to tylko w apeiron! polecam!
Michał
szkoła dla kazdej osoby, która planuje pracować w służbach! Polecam!
17.07.2021
15.07.2021
igor
polecam szkołę, ekstra atmosfera, super ludzie! :)
Karola
Czy ta uczelnia jest płatna za studia stacjonarne?
14.07.2021
14.07.2021
marek
Co można powiedzieć o apeiron? Z pewnością to, że kładzie duzy nacisk na wysokie kwalifikacje studentów, mnóstwo wyjazdów, praktyki, szkoleń, wszystko to przekłada sie na wartościowych absolwentów. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony, że wybrałem własnie te szkołe!
Marta
Apeiron to szkoła, w której stawia się bardzo dużo na praktykę dzięki czemu absolwenci sa bardzo dobrze przygotowani do zawodu. Podczas studiów zastanawiam się po co tego aż tyle, a dzisiaj jestem im wdzięczna że nacisk był tak dużo, dzisiaj w pracy jest mi o wiele łatwiej! Pozdrawiam całą kadrę!
12.07.2021
10.07.2021
ewka
Jestem bardzo zdziwiona poniższą opinią, ponieważ studiuję tam od roku i nie zauważyłam niżej wymienionego zachowania. Studiowałam na kilku uczelniach i moim zdaniem tutaj jest najbardziej wykwalifikowana kadra z ludzkim podejściem do studentów :)
obrzydliwi jesteście
Proponuje wymienić cała kadrę, albo wysłać na terapie do seksuologa ponieważ nadużycia jakimi wykazują się w szczególności do studentek to wielka przesada, pomijając seksistowskie teksty, dodajmy do tego dość otwarte propozycje bądź plany względem każdej dziewczyny która pojawi się ja horyzoncie, jest to obrzydliwe i na pewno nie odpowiednie zwłaszcza w przypadku nauczyciela akademickiego. Problem nie powtarza się z jednym a praktycznie z każdym wykładowca płci męskiej bez wyjątku.
03.07.2021
17.06.2021
niezadowolona
Zero szacunku do studenta, dodatkowe obowiązkowe zajęcia są podawane lub zmieniane na inny termin nawet dzień przed. Więc jak ktoś pracuje i chce tu studiować to odradzam. W sekretariacie nigdy nic nie wiedzą i karzą kontaktować się z kim innym. Rzeczy potrzebne i obowiązkowe na zgrupowanie podają dwa dni przed, bo przecież student nie pracuje i leży na kanapie całe dnie więc ma czas na ich zakup... a sztuki walki wyglądają tak, że co jakiś czas na maila przychodzi plik pdf do poczytania...
Jery
Szkoła dosyć na poziomie, polecam studiowanie tam
08.06.2021
30.05.2021
Marian
Dołączam się do pytania. Czy sporty walki są obowiązkowe w apeironie?
Marta
apeiron to jedna z fajniejszych szkół, duży nacisk kładziony jest tam na praktykę i dobrą atmosferę, dzięki czemu kontakty zostają na lata :)
11.05.2021
21.04.2021
Ewa
Nigdy nie jest za późno! Ja zaczęłam tam studia jak miałam 34 lata i jestem bardzo zadowolona, dzięki temu odnalazłam siebie i pracę marzeń!
Bartosz
Czy po powrocie do nauki stacjonarnej zajęcia dalej będą prowadzone w budynku w którym znajduje się Zespół szkół zawodowych nr 1?
11.04.2021
28.03.2021
Sylvik
Czy kobieta (40 lat) ma co tam szukać, czy nie jest za późno dla niej na naukę w tym kierunku?
Andrzej
Czy „wychowanie fizyczne” jest jednym z obowiązkowych zajęć na bezpieczeństwie wewnętrznym?
16.03.2021
03.02.2021
Emilkawk
Jak wyglądają opłaty za studia, wydaje mi się ze cena jest bardzo dobra, ale to znaczy ze za licencjat płace 4400 zł?
Kamam
A czy po przyjęciu w marcu trzeba nadrabiać semestr czy nauka zaczyna się tak samo jakbyśmy zaczęli od października?
29.12.2020
28.12.2020
Kmmk
Paulina przyjmują też od semestru wiosennego, nie musisz czekać do października i to jest super
Paulina_339
Jak wygląda sytuacja gdzy chciałabym się przenieść tam po przejsciu semestru na innej uczelni? Musze czekać do nowego roku czy jak to wygląda? Bede wdzięczna za odpowiedź
27.12.2020
16.12.2020
Kmmk
Pit będzie ok nawet, jeśli nigdy nie uczyłeś się angielskiego
Edi
Uczelnia świetna ale obsługa w sekretariacie daje dużo do życzenia
30.09.2020
29.09.2020
marcin
Pit no coś Ty! Ze wszystkim Ci tam pomogą, to nie typowa uczelnia gdzie mają wylane na studenta :) tutaj człowiek to najwyższa wartość :) śmiało aplikuj!
Pit
Co jeżeli nigdy nie uczyłem się języka angielskiego? To znaczy że nie mam czego szukać na tej uczelni?
15.09.2020
12.09.2020
justyna
do tej szkoły to aż się chciało chodzić :)
Ada
SUPER SZKOŁA!!!
02.09.2020
02.09.2020
2000
specjalnosci sa wybierane na drugim roku?
mareczek
szkoła godna polecenia mnóstwo aktywnych wyjazdów, super ludzi nie tylko studenci ale również profesorowie
10.08.2020
28.07.2020
Leń
Super uczelnia, naukę mam już za sobą, ale gdybym miał wybrać raz jeszcze to na pewno nie zawahałbym się podjąć naukę u nich. Polecam dla każdego !!!
ewelina
Szkoła na bardzo wysokim poziomie! Zdecydowanie polecam studia na apeiron!
14.07.2020
08.07.2020
Maja
Jeśli po studiach nie chcesz mieć problemu z pracą wybierz apeiron, polecam z czystym sercem! Ekstra przygotowanie :)
olaa
Rozumiem, ale z innego jezyka np.hiszpanskiego, francuskiego są również kursy czy nie ma ?
15.06.2020
10.06.2020
WSBPI Apeiron
odpowiedź dla olaa z dnia 03.06.2020
Oczywiście, podczas toku studiów odbywają się zajęcia z języka obcego (w tej chwili do wyboru: angielski lub niemiecki). Efektem zaliczenia tych zajęć jest znajomość danego języka obcego na poziomie B2.
olaa
Cześc, mam pytanie czy w tej szkole są dostępne kursy językowe? Czy na zajęciach są również ? Dziekuje i pozdrawiam
03.06.2020
12.05.2020
Ewwwwwa
Najlepsza uczelnia ever! Tylu wspaniałych ludzi ilu tam poznałam nie spotkałam się nigdzie indziej! Polecam studia na #apeiron! :)
Paulina00
Natalia00, tak ja idę :)
15.10.2019
11.10.2019
Natalia00
Jest tu ktoś to idzie teraz na stacjonarne bezpieczeństwo wewnętrzne 2019 /2022?? :)
Domi 85
Tak ja się wybieram na niestacojnarne :)
10.10.2019
30.09.2019
Soldier
Wybiera się ktoś na studia niestacjonarne bezpieczeństwo wewnętrzne 2019-2022
Paulina
Agnieszka00,rozpoczęcie 26 października :)
26.09.2019
23.09.2019
Agnieszka00
Kiedy rozpoczęcie roku?
maturzystka
na czym polegaja badania ?
29.07.2019
23.07.2019
Marzena
ktos studiuje/studiowal zaocznie bezpieczensto publiczne? prosze o opinie, jaka atmosfera, jacy sa wykladowcy i jaki jest poziom?
Magda
Studiowałam i wspominam bardzo dobrze :) Pracuję w służbach i jestem mega zadowolona :)
23.03.2019
27.02.2019
Paweł
Polecam szkołę Apeiron. udało mi się ukończyć studia w miłej atmosferze bez większego stresu. Profesjonalne podejście do każdego studenta. Fajne zajęcia, ciekawe szkolenia, dobrze wspominam!
Admirał
studiowałem na Apeiron, kierunki są dostosowane do potzreb rynku pracy - a to jest dosyć istotne, bo szkołę kończysz nie tylko dla iwedzy, ale po to, żeby ją wylkorzystać
21.01.2019
21.01.2019
lodzia
czy trudno z nalezieniem akademiku blisko tej szkoly?
Agnieszka
Moim zdaniem jedna z lepszych szkół. Ukończyłam ją i jestem bardzo zadowolona z wyboru, nie ma problemu ze znalezieniem pracy. Sama atmosfera super, fajni ludzie i prowadzący. Zajęcia też przydatne i sporo praktycznych. Ja gorąco polecam :)
03.09.2018
22.08.2018
Marek
I teoretycznie i praktycznie :) uczą po ludzku, luźna przyjemna atmosfera- super ludzie ;)
Agata
Bardzo polecam tą uczelnie. Jestem zadowolona że akurat ją wybrałam. Profesorowie i prowadzący rzeczowi, można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy. Atmosfera też miła :)
27.07.2018
26.07.2018
ujadyn
Bardzo polecam tę uczelnię, ciekawy i przyszłościowy kierunku studiów. Uczelnia nowoczesna, która pomoże Ci zdobyć zarówno wiedzę teoretyczną, jak i praktyczną.
Kinga
czy mogę się dostać na studia w Apeironie jeśli chodzę aktualnie do technikum ?
24.07.2018
06.07.2018
Karolina
Ile wynosi opłata roczna za studia stacjonarne?
Magda
Potwierdza, Apeiron jest świetną szkołą- z pewnością dasz sobie rade :)
25.06.2018
14.05.2018
Michalina
Jeśli nie jest na bardzo niskim poziomie to wydaje mi sie, że sobie poradzisz :) w sumie zajęcia są po to żeby ćwiczyć i stawać się coraz lepszym :) Apeiron to naprawdę super szkoła :)
Sam
Zastanawiam się nad Apeironem, ale przyznam, że moja sprawność i kondycja fizyczna pozostawia wiele do życzenia w związku z tym chciałam zapytać czy poradzę sobie na tej uczelni jeśli chodzi o wszelkie zajęcia fizyczne?
30.04.2018
30.04.2018
Janek
Szkoła na bardzo wysokim poziomie- świetni wykładowcy ;) Poznałem tam ogrom wspaniałych ludzi :)
Konrad
Uczelnia po której można znaleźć dobrą pracę, rewelacyjnie przygotowuje do zawodu :)
20.04.2018
06.04.2018
Sandra
Najlepsza szkoła! Po jej ukończeniu bez problemu znalazłam pracę, w której spełniam marzenia. Ta szkoła daje wiele możliwości :)
Asia
Szkoła, po której bez problemu dostaniesz pracę. Stawiają oni przede wszystkim na praktykę. Mnóstwo warsztatów i wyjazdów, świetna sprawa :)
20.03.2018
09.03.2018
Marek
Ukończyłem tę szkołę dwa lata temu, dwa lata też zajmują się bezpieczeństwem wewnętrznym w jednej z większych instytucji w Krakowie. Przyznaję, że szkoła ta pomogła mi ogromnie wiele. Zaczynając od podstaw teoretycznych, po praktyki a później pracę. Dzisiaj jestem pewien, że szkoła ta była dobrym wyborem.
Olek Pikuła
Bardzo dobrze wspominam czas spędzony na studiach w Apeironie. Teraz już pracuję i często przydaje mi się wiedza, którą zdobyłem na studiach. I potwierdzam, że najlepsze momenty to udział w szkoleniach. Bardzo przydatne doświadczenie!
06.02.2018
04.02.2018
Mieszko
Same negatywne opinie.... www.omzochroniarz.strefa.pl/apeiron.html
igorrr
Super szkoła. Skończyłem, znalazłem pracę od razu. Polecam!
26.01.2018
26.01.2018
grzesiek23
Warto pobierać naukę w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego "Aperion". Po ukończeniu z pewnością jest praca dla każdego, ponieważ mają umowy z MSW, policją oraz wojskiem. Szkoła dobra. Polecam.
marek123
Najlepsza szkoła pod słońcem, kadra fachowo wyszkolona i z pasją przekazują swoją wiedzę innym. Zapisując się do tej szkoły obawiałem się czy po skończeniu szkoły znajdę pracę. Mają podpisane umowy z borem, wojskiem i policją oraz zapewniają, że każdy znajdzie pracę.
17.01.2018
17.01.2018
ewela23
Najlepsza szkoła jaką spotkałam,miła atmosfera ciekawe zajęcia teoretyczne .Mają umowę z Borem wojskiem dzieki temu po szkole pracę może znależść każdy bo dają taką taką gwarancję.Naprawdę każdy może przystąpić do tej szkoły nie ma ograniczeń.POLECAM
marcinek
Atmosfera nauki jest wyjątkowa, a na szczególną pochwałę i szacunek zasługuje życzliwość i gotowość do pomocy ze strony władz uczelni, wykładowców i pracowników dziekanatu. Polecam studiowanie w „Apeironie” jako przepustkę do dalszej kariery! Ta szkoła naprawdę ma przyszłość!
15.01.2018
15.01.2018
Ania12
Dzięki Wyższej Szkole Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego "Apeiron" uzyskałem solidne wyższe wykształcenie. Szkołę wybrałem ze względu na ciekawy kierunek i profil. Dużym atutem był brak przedmiotów matematycznych. Kolejnym plusem jest możliwość płatności w ratach. Największą jednak zaletą są ciekawe przedmioty. Wykładowcy są dobrze dobrani, rzetelnie prowadzą zajęcia. Obozy szkoleniowe - interesujące. Polecam!
alicja1809
Apeiron to fantastyczna szkoła dla każdego, kto chce w przyszłości pracować z czymkolwiek związanym z kierunkiem: bezpieczeństwo wewnętrzne. Nie wiem czy istnieje w Polsce szkoła lepiej kształcąca w tej dziedzinie. Zajęcia praktyczne ciekawe i zajmujące, nikt na nich nie będzie się nudził. Polecam jako absolwentka.
11.01.2018
10.01.2018
Adam
To uczelnia dla osób które sprecyzowały swoją przyszłość i wiedzą w jakim zawodzie mogą się spełnić. Wszystkie szkoły mundurowe nie powstają bo jest to "trendy" ale po to bo są chętni do pracy w "mundurówce". Apeiron to uczelnia kształcąca dalej w wybranym zawodzie. Są tu specjaliści w swoich dziedzinach chętni do podzielenia się swoją wiedzą. Wg mnie dobrze, że szczególny nacisk kładą na praktykę. Kto chce się naprawdę uczyć to nie będzie miał żadnych problemów na tej uczelni. Mój kumpel miał wątpliwości czy dobrze wybrał ale szybko zmienił zdanie. Jesteśmy na 2 -im roku i nie żałujemy.
jarek_m
Świetna uczelnia. Dużo wiedzy praktycznej, przydatnej później w zawodzie. Zdecydowanie dobrze będę wspominał lata spędzone w tej szkole. Zarówno rówieśników, jak i nauczycieli. Warto tam studiować ! ;)
18.12.2017
14.12.2017
Natalia
Bardzo chciałabym iść na Bezpieczeństwo - detektywistyka. Na czym ten kierunek polega, co się na nim robi, czy jest nacisk na sporty itp?
students
Obozy sa chyba 2 na 3 lata(okres licencjata)
02.10.2017
19.09.2017
zainteresowana11
hej ;) czy ktoś z was wie że ile trwają tam te obozy szkoleniowe i czy są ciężkie?
studentka
tak ja się wybieram :)
20.08.2017
04.08.2017
Studia
Tak, ja sie wybieram :)
Studentka
Jest ktos kto wybiera się do apeironu na studia stacjonarne 2017/2018 ? :)
19.07.2017
19.07.2017
Maturzystkaa
Dzwoniłam do apeironu bo sama się tam wybieram i jeśli się rejestrowales online tzn że masz zaklepane miejsce na jakość okres czasu , chyba 2 tyg . Wiec spokojnie możesz donieść dokumenty tr oche pozniej- Mistifitis :)
Mistifitis
Mam pytanie. Czy jak sie "zarejestrowałam" czyli mam swoje indywidualne konto to czy mogę złożyć papiery w późniejszym terminie i nikt nie "wskoczy" na moje miejsce?
19.07.2017
29.06.2017
Patrycja123
Hej wszystkim. Zastanawiam się nad specjalnością detektywistyczną. (zaoczone) Jeżeli ktoś był na tej specjalności to proszę o szczere opinie. Bardzo mi zależy, z góry dziękuję ! :)
webo
Apeiron to uczelnia, która się specjalizuje w określonym typie kształcenia z zakresu bezpieczeństwa. To jest największy atut, co nie podoba się niektórym - tym, co to zaniżają oceny.
04.05.2017
28.04.2017
Basia
Polecam wszystkim tą uczelnię. Ciekawe zajęcia praktyczne i fachowa kadra profesorska. Mają umowę z wojskiem, policją i Borem przez co łatwiej znajdujemy pracę.
Wiki
Szkoła stawia na zajęcia praktyczne, na których można się wiele nauczyć. Nauczyciele bardzo pomocni i chętni do pracy, odpowiedzą na każde nurtujące pytanie. Ja skończyłam już studia w apeironie, ale z chęcią bym wróciła do tych lat :) Polecam tę szkołę każdemu :)
26.04.2017
27.02.2017
praktyki
Jakie korzyści płyną z tych umów z policją czy BORem? Nie ma problemu z praktykami?
Dorota
Bardzo fajna uczelnia dużo praktyk ,po tej szkole jest praca dla wszystkich. A wielkim atutem jest to że mają umowy z MSW ,policją,wojskiem i Borem.Polecam
17.12.2016
10.12.2016
Gosia
Polecam serdecznie gdyż po szkole jest praca prawie dla wszystkich, maja umowy z MSW, policją wojskiem Boremc extra zajecia praktyczne. Moim zdaniem najlepsza szkoła :)
matu708
Mogą gorąco polecić, fajni ludzie praca dla każdego, znakomite zajęcia. Super
03.12.2016
29.11.2016
Mateusz
Ja jestem zadowolony z wyboru uczelni. jestem już na drugim roku i jest ok. Ciekawie prowadzone zajęcia przez kompetentnych wykładowców. "Współstudenci" też spoko, nawiązałem wiele ciekawych znajomości. Polecam Apeirona.
Macio
Na tej szkole się nigdy nie zawiedziecie! naprawdę jest super i dojazd ok oraz w sumie cala uczelnia :DD Dzięki za te 3 wspaniałe lata!
28.11.2016
23.11.2016
Czarek
W odniesieniu do tych negatywnych opinii to gdyby to była taka zła uczelnia to APEIRON nie zostałby uhonorowany tytułem Uczelni Liderów 2016. A taki tytuł to chyba świadczy o prestiżu szkoły. Zresztą sam tam studiuję i jestem zadowolony. Świetni wykładowcy, dużo zajęć praktycznych. Uważam, że dokonałem dobrego wyboru uczelni
Rafał
Czytam poniższe opinie i wnioskuję, że zażalenia mają jedynie ci, którzy myśleli, że jak zapłacą to wiedza sama wejdzie do głowy. Niestety, jeśli poważnie podchodzi się do życia i chce się zdobyć konkretny zawód to nie można się użalać, że wymagana jest dyscyplina, poszanowanie czasu innych, obowiązkowe obozy sportowe. Czy ktokolwiek chciałby aby przyszły policjant, lub strażnik traktował go lekceważąco i nie posiadał wiedzy teoretycznej ani praktycznej, a jedynym jego atutem był tylko wygląd fizyczny, a raczej okrycie – mundur? No, chyba nie. Jeśli swoją przyszłość chce się wiązać z pracą w służbach mundurowych to ja z autopsji polecam naukę w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego APEIRON w Krakowie. To tu nauczą jak być dobrym „strażnikiem” publicznym. To tu przekażą wiedzę teoretyczną i praktyczną. To właśnie tu na praktykach zdobywa się swoje pierwsze doświadczenia w tej pracy.
08.11.2016
31.10.2016
Lando
Studiuje na Apeironie I rok, byłem raptem na 5 wykładach /no... na dniach uczelnianych.../ i całkowicie pozytywnie ocieniam tą uczelnię!!!! Super wykłady, super prowadzący, a przede wszystkim suuuuperrr ludzie/ studenci., Naprawdę świetna szkoła.. Nadmieniam iż pracuje od kilku lat w policji...
Przemo
Idąc na studia, czytałem mnóstwo opinii i komentarzy na temat Apeirona. Po tym miałem mętlik w głowie, jedni chwalą, inni negują. Dobrze, że poznałem osobę która tam studiowała i mi powiedziała jak jest naprawdę. Chwalą Ci co są ambitni i chcą w życiu coś osiągnąć, nie bojąc się nauki, pracy i wytrwałości. Negują zaś tylko Ci, którzy myślą, że wszystko dostaną bez żadnego wkładu ze swojej strony. Także jeśli jesteś ambitny/ambitna to nie sugeruj się internetowymi opiniami, tylko śmiało składaj papiery :)
27.10.2016
17.10.2016
Dagmara
Studia na Apeironie miło wspominam, rzetelnie prowadzone zajęcia, fajna atmosfera i sporo poznanych fajnych ludzi. Polecam bo to fajna przygoda i szansa na dobrą pracę.
Paulina P.
Ja absolwentka 5 roku, zdecydowanie mówię Wam idzcie na Apeirona ! Cieszę się że podjęłam decyzję pójścia włąsnie na tą uczelnię. Faktycznie sporo tutaj praktycznych zajęć – strzelanie, walki itd. Ale to dobre przygotowanie do przyszłej pracy. Wyjzazdy na obozy sportowe bardzo fajna forma nauki, integracji i może i wypoczynku (jak ktoś pracuje i jedzie w tak piękne miejsce). Będę tęsknić za tymi czasami…
13.10.2016
10.10.2016
słuzbista
Skończyłem APEIRONA i zaraz dostałem pracę w zawodzie, pracuje sobie teraz na całkiem niezłych warunkach i czasem siedzę i miło wspominam czas spędzony w tej szkole. Naprawdę fajne zajęcia i fajne czasy. Jeśli się ktoś waha czy iść na Apeiron to powiem że warto :)
Dawid
Ja też muszę powiedzieć że to bardzo spoko szkoła, duzo zajęć praktycznych - to potwierdzony fakt. Myślę że wybierając Apeirona nie ma czego załować :)
10.10.2016
05.10.2016
donpedro
Bardzo fajna uczelnia gdzie nacisk kładzie się przede wszystkim na praktyke a nie tylko na suchą i nudną teorię. Skończyłem bezpieczeństwo, a teraz sobie pracuje w zawodzie :) Mam teraz zamiar zapisac się na podyplomówkę z negocjacji i mam nadzieje że znowu spotkam nowych fajnych ludzi. Myślę że warto tam studiować :)
Śmieszek
No po prostu uwielbiam tę szkołę! Tyle wspomnień mam z nią związanych, aż na samo wspomnienie łezka kręci się w oku. Poznałem tutaj fantastycznych ludzi, wiele się nauczyłem i nabyłem praktyki. Za nic nie zamieniłbym tych lat. Polecam tę szkołę każdemu, kto jeszcze waha się, co i gdzie studiować. Moim skromnym zdaniem uczelnia proponuje bardzo przyszłościowy kierunek. Ja się nie zawiodłem. :)
30.09.2016
29.09.2016
Marzenka
Uśmiecham się na samą myśl o dokonanym wyborze :) Jestem w APEIRON od jakiegoś czasu i ten czas jest moim najlepszym wspomnieniem. Jestem osobą energiczną i lubię efektywnie wykorzystywać swój czas. Ucząc się w APEIRON, czuję że ten czas nie poszedł na marne. Trenuję dużo, coraz bardziej zagłębiam się (przeważnie) w praktykę. Uwielbiam to! Polecam też innym, aby do nas dołączyli. :)
Bartek
APEIRON wymiata! Fajni prowadzący, ciekawe zajęcia i spoko ludzie - oto co mnie spotkało na tej uczelni. Uwielbiam do niej chodzić i każdego dnia dziękuję sobie, że w końcu się zdecydowałem. Robię to, co naprawdę mnie interesuje i to mi wystarcza. :)
27.09.2016
26.09.2016
Student
Zachęcam wszystkich do dołączenia do APEIRON! Uczelnia gwarantuje dużo praktyki oraz pracę po ukończeniu nauki. Co do praktyki, to już co nieco wiem na ten temat i mogę powiedzieć, że faktycznie jest tutaj dużo zajęć praktycznych. Organizowany jest obóz szkoleniowo-treningowy, który jest obowiązkowy do zaliczenia roku. Jest to według mnie super opcja! Bardzo mi się tutaj podoba, więc wpadajcie i dołączajcie do nas! :)
Bajlando
APEIRON to uczelnia dla ambitnych osób! Mamy tutaj dużo praktyki, treningi są konkretne, zajęcia na strzelnicy ciekawe, a wyjazdy i obozy to czas, gdzie nie tylko mamy zorganizowane treningi i ćwiczenia. W doborowym towarzystwie jest naprawdę śmiesznie i można wyjazd ten w pewien sposób nazwać 'odpoczynkiem' . Szkoła zdecydowanie dla tych, co są zdeterminowani i chcą się czegoś nauczyć :) Dla tych, komu potrzebna codzienna dawka motywacji i uśmiechu! Zapraszam do nas!
23.09.2016
22.09.2016
Vera
Moje zdanie na temat APEIRONu jest jak najbardziej pozytywne. Dobrze mnie traktowano w tej szkole, a kiedy pojawiał się jakiś problem, nie było przeszkód, by go rozwiązać. Prowadzący zawsze służyli dobrymi radami, można było na nich liczyć. Grupa również fantastyczna. Tak samo jak zajęcia. Było warto :) To były fajne czasy.
Mateusz
Uczelnia może jak każda inna z pewnym wyjątkiem. Tutaj naprawdę uczą praktyki. Do dzisiaj pamiętam te wszystkie ciekawe zajęcia, w których dane mi było uczestniczyć. Cieszyłem się każdą chwilą na strzelnicy, nie wspomnę już o obozach, gdzie można się było czegoś nauczyć ale również zintegrować ze swoją grupą, którą nawiasem mówiąc również dobrze wspominam. :) Łezka kręciła się w oku, kiedy przyszedł czas się rozstać. Bez wątpienia były to fajne lata!
21.09.2016
20.09.2016
Zuza
Polecam APEIRON :) Szkoła dla tych, którzy chcą się czegoś nauczyć nie tylko od strony definicji i formułek, ale są przygotowani na nauczenie się czegoś praktycznie i przede wszystkim praktycznie. Jak zapamiętałam zajęcia w APEIRON? Strzelnica, obozy, ciekawe zajęcia, na których pokazywane były triki i ćwiczenia. Na wyjazdach było dużo śmiechu i zabawnych sytuacji. Kontakt z ludźmi poznanymi na zajęciach mam do dziś. Teraz mam miłe wspomnienia.
Kamilos
APEIRON wymiata! To była dobra decyzja z mojej strony. I pomyśleć, że tyle się wahałem. Z przyjemnością chodzę do tej szkoły. Swobodnie czuję się na zajęciach i nie brak mi mobilizacji. Najbardziej cieszy mnie to, że po szkole czeka na mnie wymarzona praca. Idealnie! ;)
16.09.2016
14.09.2016
Ziomek
Co na temat APEIRONu mogę powiedzieć? Studiuję tutaj kolejny rok i jak dla mnie jest świetnie! Od zawsze marzyłem, żeby iść na Bezpieczeństwo. Szkoła oferuje praktyki w policji i w wojsku. To już w ogóle bajka! Ja tam się cieszę, że faktycznie mam dużo praktyki. Nie były to słowa rzucane na wiatr w ramach reklamy. Pozdro :)
Samantha
Cześć wszystkim! :) Z tej strony absolwentka Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego APEIRON. Jestem po studiach z Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Aktualnie pracuję w policji. Nie wiem jak oddział w Katowicach - ja studiowałam w Krakowie - ale z moich studiów jestem bardzo zadowolona. Wielki ukłon dla prowadzących, którzy wykazali się znajomością w swoim fachu i poprowadzili nas do samego końca we właściwym kierunku. Na zajęciach praktycznych przekonałam się, że niewiele wiedziałam na ten interesujący mnie temat. Człowiek uczy się całe życie, ale nauka w APEIRONie to było podkręcenie moich umiejętności w krótkim czasie. Pozdrawiam Uczelnię! :)
26.08.2016
24.08.2016
Pixel
Hej! Fajna szkoła, fajne zajęcia i dużo ciekawostek, którzy dostarczają prowadzący, a które są bardzo przydatne!
Filip
Polecam tą szkołę, ma szeroką ofertę i dużo zajęć praktycznych!
23.08.2016
19.08.2016
Natalia
Szkoła godna polecenia :) Ciekawe zajęcia i duży nacisk na praktykę!
Gradient
Bardzo fajna szkoła. Dużo sie nauczyłem. Wielkim plusem jest nacisk na praktykę. Obecnie pracuję w zawodzie!
28.07.2016
21.07.2016
Polecam
Mnie szkoła się bardzo podoba :) Studiuje bw i jest dużo praktyki... Znam absolwentów, praktycznie każdy, który chciał znaleźć pracę w zawodzie to znalazł
piko
Proponuję się najpierw zapoznać z tym tekstem: http://omzochroniarz.strefa.pl/images/pdf/apeiron1.pdf a następnie bardzo mocno zastanowić się nad tą "wyższą" a może raczej "wyrzszom" uczelnią ...
16.07.2016
12.07.2016
Natalia
Apieron jest zdecydowanie najlepszy. Trzeba się trochę uczyć, ale na każdej uczelni trzeba. Wyjazdy organizowane przez uczelnie są wymagające, ale praktyczne. W przyszłości jestem pewna, że dostanę pracę!
Michał
Super uczelnia! W czasie moich studiów pracowałem, więc uczęszczałam na studia zaoczne. Nic nie kolidowało, mogłem spokojnie pracować i się uczyć. Wykładowcy są na luzie, zabawni i praktyczni. Uwielbiałem wyjazdy, gdzie ćwiczyliśmy, uczyliśmy się strzelać i rozbierać broń. Najlepsze lata życia!
12.07.2016
30.06.2016
Kondzio
Ta szkoła jest genialna :D Dzięki chłopaki za te wspólne lata! Jeśli chcesz skończyć uczelnię, po której masz właściwie pracę w zawodzie gwarantowaną, to uderzaj śmiało do Apeirona. Praca generalnie zawsze się znajdzie, a wiem, że teraz mają rozbudowywać służby porządkowe i ludzi do pracy na bank będą potrzebować. Ci których znam, pracują w zawodzie i świetnie sobie radzą w życiu. A jeśli chodzi o pieniądze, no cóż, na każdej prywatnej uczelni się płaci :) zresztą, na nie prywatnej również - w gwoli ścisłości. Pozdrawiam
Miki
Fajna uczelnia, rewelacyjne ćwiczenia. Polecam
16.06.2016
23.05.2016
Antek
Cześć, obecnie jestem studentem uczelni APEIRON i bardzo się cieszę, że znalazłem się właśnie tutaj. W skrócie to dobra uczelnia, przygotowuje do pracy zarówno pod względem merytorycznym jak również praktycznym. Praktyki faktycznie nie brakuje. Polecam
Wyspany
Jestem obecnym studentem tej uczelni i jestem zadowolony, zarówno z wykładowców jak i z samych zajęć. Jeśli ktoś się zastanawia, to ja ze swojej strony polecam APEIRON, mam nadzieję na pracę w zawodzie.
28.04.2016
19.04.2016
Niewieczny student
Witam opiniotwórców! Na początku chciałem wyrazić wielkie dzięki za ludzkie podejscie do studenta - nawet takiego czasami opornego, ale to bardziej wynikało z moich dodatkowych rodzinnych zobowiązań. Niemniej uczelnie skończyłem, pracę otrzymałem. A wspomnienia są bardzo pozytywne. Fajną mieliśmy ekipę, każdy na każdego zawsze mógł liczyć, co w dzisiejszych czasach naprawdę coraz trudniej zauważyć i doświadczyć. Uczelnia jak uczelnia, trzeba się było uczyć, ale wykładowcy byli w porządku wobec nas, to i my odwdzięczamy się tym samym. Bardzo dobrze wspominam wyjazdy na obóz :)
Ochroniarz
Studiowałem na Pedagogicznej, niestety na rynku pracy było kiepsko. Zrobiłem studia na Apeironie i co? Nie narzekam, pracuje w zawodzie i jestem zadowolony. Nie wiem, czemu tak wydziwiacie niektórzy. Pozdro!
14.04.2016
12.04.2016
Kaśka
Hej, jestem absolwentką uczelni Apeiron Kraków. Wiele osób pytało mnie, co sądzę o tej uczelni, różne opinie na forum czytam i dlatego postanowiłam napisać swoją prywatną "przeżytą" na studiach opinie. Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa jest przyjazną uczelnią zarówno dl nowo przyjętych, jak również dla już studiujących na niej. Kadra wykładowców - nie mam zastrzeżeń, chociaż jak na każdych studiach różne mniej przyjemne dla studenta incydenty się zdarzają. Generalnie na każdych studiach trzeba się uczyć - tutaj także, dodatkowo duży nacisk jest na kondycję fizyczną , także to nie sa studia dla leniwych ;) A to co dla mnie jeszcze ważne, mam pracę w zawodzie, a o taką w dzisiejszych realiach trudno.
3 lata po
Jestem 3 lata po studiach. od 4 roku studiów pracowałem więc już 5 lat w pracy. Teraz zmieniałem bo wyprowadziliśmy się do WAWY. Ii na rozmowie w Ministerstwie była 2 pytania i jeden telefon do Rektora Apeirona. Ludzie w Ministerstwie znają Rektora i Szkołę :). Oczywiście pracę dostałem. Dlatego postanowiłem napisać. A nieudacznicy niech sobie plują że z murów odpada tynk. Nie pasuje im niech nie aplikują do szkoły. Ja daje 5 na 5 szkole głównie za bezproblemowość z pracą i praktyczną wiedzę.
07.04.2016
30.03.2016
Marek
Jestem absolwentem szkoły. Kończyłem kierunek Bezpieczeństwo Wewnętrzne, a moja opinia o szkole jest jak najbardziej pozytywna. Mam wykształcenie, pracę. Przecież o to chodzi, żeby po studiach znaleźć pracę, a po Apeironie właśnie tak się stało.
IM
Witam, studiuje już 4 rok na tej Uczelni. Szczerze powiem, że piękny budynek i luksusy, które wymagają osoby poniżej nie są najważniejsze! Ważne jest to co zostanie Ci w głowie. Bo drogi kolego/ koleżanko będziesz się chwalił,że studiowałeś w pięknym budynku czy będziesz swoją wiedzą zdobytą na studiach. Ja jestem zadowolona,że wybrałam tą szkołę:) Płacić trzeba wszędzie...ciężkie pieniądze za studia zaoczne... nie mówie,że mało płacę...ale wiem za co. Nie narzekam, bo te kilka lat dużo w życie mi wniosło!!
22.02.2016
08.02.2016
@ Absolwent Apeirona
Najgorszą tzw. szkołą tzw. wyższą w Polsce i najbardziej zabagnioną moralnie, dydaktycznie i intelektualnie jest katolicka SWBJ, czyli Szkoła Wyższa im. Bogdana Jańskiego, na której od lat nie płacą wykładowcom za zajęcia, a od studentów kasę ciągną. Mało tego, za spóźnienie nawet o dzień z opłatą czesnego jest 40 zł kary, co jest niezgodne z prawem.
MONOFAGIUS
Tak sobie myszkowałem po internecie i trafiłem tutaj. Szkoły nie znam ale trochę w przepisach dotyczących szkolnictwa wyższego siedzę i jak czytam niektóre wypowiedzi to po prostu ręce opadają. Pretensje do całego świata wynikające tak naprawdę z braku znajomości przepisów i chyba świadomości znaczenia słowa student. Wprawdzie nie czuję się upoważniony do wypowiadania się na temat tejże placówki jaką jest WSB ale ogólnie o szkołach wyższych możemy porozmawiać.
04.02.2016
04.02.2016
MONOFAGIUS
Myślę, że POLICJANT Z KRK nie masz zielonego pojęcia o tym o czym piszesz. Ale nie przejmuj się, czasami tak się zdarza, że ludzie z czystej indolencji zabierają głos w materii, o której, delikatnie mówiąc, nie mają najmniejszego rozeznania
MONOFAGIUS
Czytam że co niektórzy na tym forum są bardzo rozczarowani i zszokowani tą uczelnią, nie tak poszło jak oni chcieli wniosek jest prosty. Nie ma szkoły w całej Polsce gdzie by się płaciło za dobrą naukę, za dobrą naukę nigdzie się nie płaci natomiast płaci się za wykłady, sale , i opłacenie wykladowców
04.02.2016
04.02.2016
Absolwent Apeirona
Ta szkoła to była katastrofa, jestem absolwentem tej szkółki . Powiem tak ta szkoła ciągnie kasę jak się da co miesiąc po 370 zł do tego dodatkową kasa za poprawkę, poprawka to 30 zł, kilka lat temu weszła ustawa ze uczelnie nie mogą brać dodatkowej kasy za egz poprawkowy, Apeiron to przekształcil na opłata 30 zł za wyznaczenie terminu ponownego egzaminu i dalej kasę ciągli. Do tego dochodzą obowiązkowe obozy co rok obóz to między 300 zł a 500 zł obecność obowiązkowa. A teraz najlepsze na licencjackich studiach jak cie skreśla z listy studentów za byle co nawet za gupote bo np nie wyrobiles się z terminem złożenia pracy albo nie przed użyłeś sesji albo coś tam albo coś tam od nas dużo osób skreślić o byle co. Wiec jak cie skreśla dostajesz pismo ze cie skreślili i do tego pismo ile jeszcze im kasy zalegasz i masz 7 dni by ich spłacić a płacisz za ten miesiąc w którym cie skreślić i dodatkowo za 3 miesiące do przodu wiec minimum 1400 zł dostaniesz. To jeszcze nic chcesz wrócić czyli wznowić studia spokojnie da się wznawiasz a tu się dowiadujemy ze wznowienie 500 zł + trzeba uzupełnić różnice ptogramowe około 14 przedmiotów i za kazdy przedmiot trzeba zapłacić 200 zł .do jak masz z różnic programowych przedmiot który już miałeś zaliczony to ci go przepisza ale zapłacic i tak musisz . A jeszcze jak przerwiesz studia pod koniec 5 semestru to jak wznawiasz studia studia zaczynasz od 4 semestru i zaliczas semestr 4 i 5 i 6 czyli 3 semestry i za kazdy normalnie płacisz 370 zł miesięcznie czyli 6600 zł + 500 zł za znowienie + 2800 zł za różnice programowe na szczęście jak wznowić studia na obóz nie musisz jechać bo juz masz zaliczone jak wcześniej chodziłes. Odradzam również pisanie pracy licencjackiej u rektora uczelni Juliusza. znam przypadki ze koles co u niego pisał miał napisana prace a Juliusz mu kazał zmienić promotora to ten zmienił ale uczelnie . Oraz przypadek iż koleś który się bronił u Julka usłyszał od Julka tekst kilka miesięcy przed obrona: musi Pan zmienić temat pracy ale koleś się im postawił tematu nie zmienił i się obronił i skończył studia . A tak jak by zmienił temat postulował by jeszcze kilka miesięcy dłużej co się równa × 370 zł miesięcznie. Oraz przypadek ze do kolesia dzwonili kilka dni przed obrona ze ten ma jakieś zaległości około 200 zł i ze nie zostanie dopuszczony do obrony koleś juz Kończył uczelnie wiec się nie chciał kłócić tylko zrobił przelew i zapłacił. Do tego uczelnia pilnuje płatności Dyrektorka stoi przed wejściem do uczelni ma listę kto ile zapłacił i jak masz zaległości nie puszcza cie na zajęcia. DLATEGO JAKO ABSOLWENT ODRADZAM UCZELNIE chyba że za te parę lat jak ja zakończyłem coś się zmieniło na lepsze.
co jest grane?
ich numer 12 422 30 68 jest głuchy, podany na stronie www, jak się dzwoni to "nie ma takiego numeru"
29.09.2015
21.07.2015
URSUS
Studiuję na APEIRONie. Tera będę na 2 roku. Nie zgadzam się opinią prezentowaną np. przez: uciekiniera, policjantką z krk, penitencjariusza. Wszytko wskazuje, że Ci ludzie nie studiowali na APEIRONie. Prezentują podstawowe braki w zakresie wiedzy czysto praktycznej o tej uczelni. Wypisują jakieś brednie bez składu i ładu. Typowe trolle.
Solfernus
Znalazłem jeszcze jedną ciekawostkę Apeiron jest na 275 miejscu na 430 szkół wyższych w Polsce. Wskaźnik według Ranking web of universities 2014: http://www.webometrics.info/en/Europe/Poland?page=2 Według tego samego rankingu zajmuje 14125 miejsce na świecie na 23536 szkół wyższych na świecie.. To chyba nie jest najgorszy wynik. Plasuje tę uczelnię gdzieś tak w połowie listy światowej. Coś chyba jest prawdy w tych zawiedzionych ambicjach ojczulka byłego studenta Apeirona.
14.07.2015
13.07.2015
Solfernus
Zastanawiałem się dość długo czy wybrać Apeirona czy inną uczelnię. Rozważałem za i przeciw. Wahałem się. Okazało się jednak, że studiuje tam kilku kolesi z kwartału i są zadowoleni. W dodatku twierdzą, że wszystkie negatywne wpisy robi jedna i ta sama osoba. Dokładnie rzecz biorąc tatuś jakiegoś studenciny, który ponoć oblał egzaminy i został skreślony z listy studentów. Podobno tatusiowi zawiedzionemu osiągnięciami synalka psyche klękła do reszty, bo początki tego były już ponoć widoczne od kilkunastu lat ale apogeum miało miejsce kilka lat temu. W październiku zaczynam, zobaczę co będzie.
wieczny student
nieźle się dziekanat apeirona wysila, żeby neutralizować negatywne wpisy o nich ... na nic to.... w świat już poszło o tej szkole. już tego nie odkręcą. W Krakowie jest wiele uczelni gdzie jest lepszy poziom, stała profesjonalna kadra, nie po jakichś Cejlonach (tatuś Piwowarski) albo po średnim z maturą w rok (synuś Piwowarski) albo tylko po maturze (mamusia Piwowarska) . Kończcie coś gdzie nie będą się z Was potem śmiali. Polecam Frycza. Wystarczy porównać kadrę i bazę...
10.07.2015
06.07.2015
kaczka dziwaczka
Mają bardzo dużo różnych wpisów negatywnych na wszystkich forach i to nie jest być przypadek. Osobiście przestrzeżona tymi informacjami sprawdziłam ich sale wykładowe przy ul Rzeźniczej. To urąga cywilizowanym studiom. nikt tu nie kłamał. nie dajcie się nabrać na pozytywne wpisy, to są działania pracowników szkoły. Jak nie wierzycie sami sobie sprawdźcie i nie patrzcie na luksusowy dziekanat, to dla zmyłki. Wybrałam UP. I wszystkim innym też radzę, przynajmniej nie Apeiron.
policjantka z krk
Apeiron? To oni jeszcze działają? Nigdy w życiu do tej szkoły!!! Edukacja dla prostych wieśniaków i naiwniaków, których łatwo nabrać pokazując jak się rozkłada karabin do asg.
04.07.2015
03.07.2015
uciekinier
Po tej szkole można co najwyżej obstawiać mecze Cracovii z firmą ochronną Hektor... jak nie przymierzając czyni synulo naszego rekcja, znany z tego że maturę robił u tatusia w rok. Takie tam jaja som! odradzam
penitancjariusz
Teraz apeironowcy organizują dni otwarte szkółki na jakimś stateczku na Wiśle pod Wawelem, żeby nie pokazywać tego syfu gdzie odbywają się "wykłady". Pokazują uczniom szkół z klasami mundurowymi jakieś pistolety na plastikowe kulki i plakaty szkoły robione graficznie w konwencji komandosów. Ale nawet na to coraz mniej osób się nabiera. Młodzież szybciej wykrywa fałsz tej oferty edukacyjnej niż różni dyrektorzy tych szkół których łatwo jest zbajerować. Podsumowując: Trzeba być kompletnym osłem, żeby z najbogatszej oferty studiów w Polsce jaką oferuje Kraków, wybrać najgorszą szkołę wyższą w Polsce, według rankingu Hiszpańskiej organizacji rankingowej działającej w strukturach UE.
03.07.2015
02.07.2015
szperacz
Właśnie się okazało, e szkółka rodzinki Piwowarskich APEIRON musi zamknąć swój sztandarowy kierunek czyli "Administrację" bo okazało się, że nikt tam nie chce wykładać i nie mogli skompletować kadry. Właśnie pisała o tym Polska Komisja Akredytacyjna. Na tzw. "Bezpieczeństwo" też już szukają chętnych wykładowców nawet z zagranicy bo krakusy już wiedzą żeby tam nie wdepnąć. Trochę to trwało ale teraz nikt się już na to nie nabiera. Uczelnia dla studentów z bardzo małymi rozumkami.
Ewka
Ludzie,nie bądźcie głupi, w tym kraju edukacja spada na psy,na Pedagogicznym AGH,ASp,wszędzie się kupuje wykształcenie.Na UP myślicie,że nie dawali mi za darmo wpisów na ładne oczy,byleby przepuścić?Teraz nigdzie na żadnej uczelni nie robią porządnych egzaminów sumiennie sprawdzających moją widzę,wszędzie mam niedosyt,że tylko kupuj sobie wykształcenie,a i tak wszyscy po każdych studiach w każdej robocie będziecie zieloni,bo ile tak naprawdę siedzicie nad książkami i jaką naprawdę macie wiedzę?
26.06.2015
28.05.2015
piorun
Omijać!!! OMIJAĆ!!! OMIJAC!! Bardzo szerokim łukiem... Szkoła dla lubiących płacić za wszystko, łącznie z książkami aby zdać egzamin. Pisali o tym DZIENNIKU POLSKIM
pytanko
czy brać w ogóle pod uwagę bezpieczeństwo wew. w tej uczelni?
11.03.2015
14.12.2014
gość
no czytam i głupieję, bo niby stronka szkoły ok, ale wpisy strzaszą
boss2
a ten nick BOSS to jakiś ułomny? Ale argument do studiowania. Strona się otwiera, bo nikt tam nie zagląda....
21.10.2014
21.10.2014
boss 2
Ściema i syf.... Przejdźcie się na ul . Rzeźniczą gdzie odbywają się te sabaty i otworzycie oczy... Strych to brzmi dumnie.. Popatrzcie na ranking szkół wyższych Perspektyw który nawet ich nie bierze pod uwagę... Jak nauka? Dla naiwnych frajerów... Wpisy pozytywne to robota rodziny... nikt przy zdrowych zmysłach ich nie poleci a tutaj artykuły dla nie wierzących... http://www.omzochroniarz.strefa.pl/apeiron.html
boss
ale przynajmniej strona uczelni się otwiera normalnie
01.10.2014
24.02.2014
Marcin
Widzę, że koledzy i koleżanki narzekają. Jak ktoś sobie z nauką nie radzi, to może sobie iść tam gdzie nie ma wymagań. Mnie polecono w moim miejscu pracy tą uczelnie, ponieważ osoby, które przychodzą mają wiedzę teoretyczną i bardzo dobre przygotowanie praktyczne do pracy w służbach. W innych szkołach jest zbyt wielu wykładowców, którzy znają tematykę tylko z książek, a tu spotkałem się z bardzo ciekawymi przykładami z życia... Z resztą najlepiej iść do studentów w danym okresie czasu chodzących dopytać się o szczegóły, bo niektórzy albo oczerniają albo mają przestarzałe informacje.
kulfon
ha, ha, ha, ha, NIGDY!!!
05.02.2014
05.02.2014
kulfon
Apeiron? HA
mbm
brat kolegi mojego szwagra mówił o tej szkole koledze mojego znajomego z wojska i gorąco odradzał... uwierzyłam reklamie i chodziłam przez rok. porażka...
03.01.2014
19.12.2013
Maryja
Mój kolega dał się nabrać ale uciekł po pierwszym semestrze. Jeszcze robili mu trudności wymyślając dodatkowe opłaty. Nie polecam!!
miśka
nie dla myślących. Ci szybko się zorientują z czym mają do czynienia...Edukacja dla ubogich intelektualnie...
05.11.2013
11.10.2013
Płomień
Dla naiwnych którzy wierzą, że ktoś neutralny pisze tutaj pozytywne wpisy. Każdy kto miał przez przypadek albo w swojej naiwności do czynienia z tą pseudoedukacją nie napisze nic na plus. W Krakowie macie ludzie możliwość wyboru. Idźcie tam gdzie jest prestiż, baza szkoleniowa, kadra z prawdziwego zdarzenia, niższe czesne i jakiś poziom nauki.
pietia
Zobaczcie sobie najpierw miejsce edukacji na ulicy Rzeźniczej a nie dziekanat zrobiony dla naiwnych. oczka wam się otworzą...
19.09.2013
13.09.2013
jaka uczelnia + bezpieczeństwo wewnętrzne???
to gdzie najlepiej na Bezpieczeństwo Wewnętrzne w Krakowie???
były
Maturzysto nie daj się zmanipulować pozytywnymi wpisami na tym forum etatowych pracowników Apeirona. Ta szkoła to dno. Polecam artykuł Pani redaktor Ewy Kopcik w Dzienniku Polskim. I wszystko będziecie mieli wyjaśnione i opisane.
09.05.2013
09.05.2013
kasia
Polecam tegoroczny ranking szkół wyższych "Rzeczpospolitej". Apeirona nawet nie wzięto pod uwagę, bo znowu zająłby ostatnie miejsce w Polsce. Zresztą sami, drodzy studenci odpowiedzcie sobie na pytanie, jakie miejsce może zająć Wyższa Szkoła APEIRON, skoro brane są pod uwagę takie czynnki jak: PRESTIŻ, INNOWACYJNOŚĆ, POTENCJAŁ NAUKOWY, EFEKTYWNOŚĆ NAUKOWA, WARUNKI STUDIOWANIA, UMIĘDZYNARODOWIENIE Dla porównania: Krakowska Akademia im. Frycza- Modrzewskiego jest dopiero 13-ta. To gdzie jest APEIRON? Na szarym końcu:-)
Magda
Czytałam te artykuły. Jak je zestawiłam z faktami to się okazało, że ktoś się bardzo starał pisać nieprawdę.
26.04.2013
20.08.2012
Ala
Wspaniali wykładowcy, wspaniała atmosfera, praca jest możliwa już podczas studiowania!!!! Interesujące przedmioty!
@derk
a mógłbyś powiedzieć cos więcej o tej penitencjarystyce? brzmi strasznie :D. Ale jak tak zachwalasz że fascynujące i super to może napisałbyś czego się tam uczycie?
18.07.2012
04.07.2012
derk
studiuję bw na specj Penitencjarystyka i naprawdę muszę powiedzieć, e to jest meeega interesujące. wybierając ten kierunek nawet nie myślałem, że to będzie aż tak fascynujące! absolutnie polecam
maturzystka
Witam, czy ktoś studiuję Wychowanie Fizyczne na tej uczelni? Jak jest? Dobrze? Poproszę o podpowiedzi
18.05.2011
16.05.2011
Jolka
Chce wejsc na strone tej uczelni. Z podanego adresu sie nie udaje, wiec szukalam w googlach, ale inne adresy (o dziwo jest ich kilka) tez nie przenosza mnie na strone www tej szkoly. Zrobcie cos z tym, po co komu adres, jak on nie dziala?!
gosiaczek
moj brachol tam studiuje, niby zadowolony i niby poleca. Cos tam nieraz marudzi pod nosem, ze za duzo nauki. Ale ja sobie tak mysle, ze na studiach nauki zawsze troche jest. Mówi, ze sporo fajnych lasek tam chodzi ;p ale to już jego opinia :) Co do wykładowców to na żadnego nie narzekał
16.05.2011
16.05.2011
niewtajemniczony
Możecie napisać coś wiecej o tej uczelni? Chce sie tam wybrać. Szukam opini po całym necie. Dla mnie wszystkie wskazówki są ważne w końcu ładnych pare lat tam spędze. Cięzko jest ? Jaka atmosfera? Może ktoś też się wybiera tam? Razem raźniej.
Ewkaa
Fajna nazwa szkoły:) maturka tuż tuż , trzeba myśleć o przyszłości. Tylko jaki kierunek wybrać hmmm?
16.05.2011
16.05.2011
Margolcia
Polecacie? Nie wiem czy się zdecydować na ta szkołe . Dla mnie najważniejsza jest atmosfera i poziom nauczania. Jednak nie chciałabym kuć po nocach.
Anka
Super! Dobra opcja to wtorkowe i czwartkowe możliwości rozmowy na gadu z lektorami języka włoskiego. Szkoda , że tylko od 10 do 12, ale zawsze coś. Polecam
16.05.2011
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Tarnowska
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Politechnika Śląska
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Zamojska
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Politechnika Częstochowska
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia WIT w Warszawie