UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (204)
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie, WSBPII Kraków

Edyta
Po pierwsze o jakim wyborze promotorów mówimy? Promotorzy są narzucani z góry. Student nie może wybrać sobie wcześniej promotora. Dno i rozpacz…
24.11.2021
17.11.2021
niuniek
jest super na Apeironie. w katowicach i wrocławiu też. polecam.
hirek
Bardzo dobra moja opinia o uczelni i wykładowcach. Spokojnie możesz wybierać promotorów i pisać prace dyplomową.
16.11.2021
16.11.2021
hoihlik
odpowiedź dla Kunegundaaa z dnia 12.11.2021
Bardzo dobra Uczelnia. - Nawet jak się noga powinie to życzliwość i przychylność od wszystkich a zwlaszcza od Promotorów.
czaruś
Uczelnia bardzo przyjazna studentowi. Wymogi duże od prowadzących Wykładowców, ale i życzliwość też ich wielka a przede wszystkim ich wyrozumiałość wobec studenta. Potrafią przekazać wiedzę i pomóc rozwiązywać problemy wykraczające często poza ich zakres obowiązków. Poważne traktowanie i zachęcanie do pokonywania trudu w zdobywaniu materiałów przy pisaniu prac dyplomowych. Ta samodzielność powduje doskonalić zdobywane umiejętności przydatne później w pracy zawodowej. Nie zgadzam sie z opinią by pan A.O. zostawił studenta i nie pomógł w różnych sytuacjach, a wielu z nas wielokrotnie wsparł i udzielił pomocy zwłaszcza w końcowym etapie pisania Prac Dyplomowych.
16.11.2021
14.11.2021
Klepsydra
Na samym początku chciałbym zaznaczyć, ze studiowanie na tej uczelni mija się z celem. Wszystkie informacje zawarte w reklamach na ulotkach ect. sa wyssane z palca. Wykłady prowadzone są „po łebkach”. O ćwiczeniach na tej uczelni można zapomnieć, bazują tylko i wyłącznie na wykładach. Jedynym wykładowca na tej uczelni, który faktycznie chce czegoś nauczyć jest PAN J.S. wymagający, ale potrafi przekazać wiedzę w sposób praktyczny oraz teoretyczny. Dobrze sprawdza się tez w roli promotora. Z kolei wybierając promotora A.O. trzeba przygotować się na samodzielność przy pisaniu pracy dyplomowej. Promotor ten nie potrafi wywiązać się z obowiązków, jakie spoczywają na jego barkach. Zero pomocy oraz co najważniejsza brak seminariów. Podsumowując. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć radzę wybrać inna uczelnie
Kunegundaaa
Na samym początku chciałbym zaznaczyć, ze studiowanie na tej uczelni mija się z celem. Wszystkie informacje zawarte w reklamach na ulotkach ect. sa wyssane z palca. Wykłady prowadzone są „po łebkach”. O ćwiczeniach na tej uczelni można zapomnieć, bazują tylko i wyłącznie na wykładach. Jedynym wykładowca na tej uczelni, który faktycznie chce czegoś nauczyć jest PAN J.S. wymagający, ale potrafi przekazać wiedzę w sposób praktyczny oraz teoretyczny. Dobrze sprawdza się tez w roli promotora. Z kolei wybierając promotora A.O. trzeba przygotować się na samodzielność przy pisaniu pracy dyplomowej. Promotor ten nie potrafi wywiązać się z obowiązków, jakie spoczywają na jego barkach. Zero pomocy oraz co najważniejsza brak seminariów. Podsumowując. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć radzę wybrać inna uczelnie
12.11.2021
28.10.2021
Heniu3
Ja mam 51 i jeszcze tutaj zacząłem studia 😄
Arek1
Mega dobre szanse na prace daje ta szkoła, zapewnia ją każdemu po skończeniu.
15.10.2021
11.10.2021
ewa
każdy może studiować! Nikola nie ma sie co zastanawiać, szkoła jedna z lepszych!
Nikola
Czy studiują tam osoby po 40 tce?
08.10.2021
07.10.2021
on 11
szkoła, w której coś się dzieje, po jej zakończeniu wiele ścieżek się otwiera :) polecam
Gustawwo
To mój ostatni rok już, jako student moge śmiało polecić szkołe. Całkiem ciekawe daje predyspozyje na rynku po ukonczeniu.
03.10.2021
23.09.2021
maaaajka
jeśli studiować bezpieczeństwo wewnętrzne to tylko na apeiron!
Dzaga87
Bardzo dobra szkoła, chyba jedna z lepszych w Polsce jesli chodzi o bezpieczeństwo wewnetrzne
20.09.2021
16.09.2021
Sylwia99
Bardzo tęsknię za szkola oraz ludźmi, polecam każdemu
Andrzej98
Kończę ostatni rok, dla niezdecydowanych szczerze polecam jako studencik, nie będziecie żałować
14.09.2021
14.09.2021
Hejt
Polecam wszystkim
KamilZ
Myśle ze warto, nauka sama w sobie jest nie za ciężka nie za lekka, wykładowcy świetni, wyjazdy naprawde super zostają fajne wspomnienia, pełno ładnych lasek no i atmosfera dobra takze polecam. Były absolwent
14.09.2021
14.09.2021
Eliasz
Bardzo fajna szkola polecam każdemu
Panda
Polecam miłe wspomnienia
09.09.2021
07.09.2021
ewelina
jak studiować bezpieczeństwo wewnętrzne to tylko na apeiron! najlepsza szkoła w Polsce!
xxx
polecam wszystkim, którzy się jeszcze zastanawiają czy rozpocząć studia w apeiron! ekstra szkoła, duuużo wiedzy i praktycznych umiejętności! można tutaj nazbierać mnóstwo znajomości!
05.09.2021
01.09.2021
matylda
szkoła, która otwiera drzwi na świat! polecam!
absolwent
lata spędzone w tej szkole wspominam naprawdę fajnie! z chęcią wróciłbym chociaż na weekend do tych wyjazdów! super atmosfera, ekstra ludzie i wiele nowych umiejętności :)
23.08.2021
17.08.2021
michał
szkoła po której z pewnością zajedziecie pracę! nie wierzyłem w to dopóki sam się nie przekonałem! dzisiaj uważam, że była to najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć.
eryk
Jak studiować bezpieczeństwo wewnętrzne to tylko tutaj! Szkoła ma wiele ekstra zajęć i wyjazdów, które pomagają w zawodzie! polecam
10.08.2021
08.08.2021
Marek
Fajna szkoła, spoko wykładowcy z ludzkim podejściem, dużo wiedzy i praktyki, którą wykorzystuję w zawodzie :)
Hanka
Polecam, myślałam że będzie kiepsko bo szkola malo znana w sumie ale jednak papierek przydał mi sie z tej szkoły No i oczywiście jestem zadowolona z ukonczenia tej szkoły.
04.08.2021
02.08.2021
Franek
Fajne jest to ze daje możliwość zdobycia dwóch papierków ( dwie szkoły ) takze polecam
Jery
Polecam, nie ma do czego się przyczepić.
02.08.2021
31.07.2021
majka
ekstra szkoła, ekstra atmosfera, super perspektywa na przyszłość!
eryyyk
jeśli studiować bezpieczeństwo wewnętrzne to tylko w apeiron! polecam!
18.07.2021
17.07.2021
Michał
szkoła dla kazdej osoby, która planuje pracować w służbach! Polecam!
igor
polecam szkołę, ekstra atmosfera, super ludzie! :)
15.07.2021
14.07.2021
Karola
Czy ta uczelnia jest płatna za studia stacjonarne?
marek
Co można powiedzieć o apeiron? Z pewnością to, że kładzie duzy nacisk na wysokie kwalifikacje studentów, mnóstwo wyjazdów, praktyki, szkoleń, wszystko to przekłada sie na wartościowych absolwentów. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony, że wybrałem własnie te szkołe!
14.07.2021
12.07.2021
Marta
Apeiron to szkoła, w której stawia się bardzo dużo na praktykę dzięki czemu absolwenci sa bardzo dobrze przygotowani do zawodu. Podczas studiów zastanawiam się po co tego aż tyle, a dzisiaj jestem im wdzięczna że nacisk był tak dużo, dzisiaj w pracy jest mi o wiele łatwiej! Pozdrawiam całą kadrę!
ewka
Jestem bardzo zdziwiona poniższą opinią, ponieważ studiuję tam od roku i nie zauważyłam niżej wymienionego zachowania. Studiowałam na kilku uczelniach i moim zdaniem tutaj jest najbardziej wykwalifikowana kadra z ludzkim podejściem do studentów :)
10.07.2021
03.07.2021
obrzydliwi jesteście
Proponuje wymienić cała kadrę, albo wysłać na terapie do seksuologa ponieważ nadużycia jakimi wykazują się w szczególności do studentek to wielka przesada, pomijając seksistowskie teksty, dodajmy do tego dość otwarte propozycje bądź plany względem każdej dziewczyny która pojawi się ja horyzoncie, jest to obrzydliwe i na pewno nie odpowiednie zwłaszcza w przypadku nauczyciela akademickiego. Problem nie powtarza się z jednym a praktycznie z każdym wykładowca płci męskiej bez wyjątku.
niezadowolona
Zero szacunku do studenta, dodatkowe obowiązkowe zajęcia są podawane lub zmieniane na inny termin nawet dzień przed. Więc jak ktoś pracuje i chce tu studiować to odradzam. W sekretariacie nigdy nic nie wiedzą i karzą kontaktować się z kim innym. Rzeczy potrzebne i obowiązkowe na zgrupowanie podają dwa dni przed, bo przecież student nie pracuje i leży na kanapie całe dnie więc ma czas na ich zakup... a sztuki walki wyglądają tak, że co jakiś czas na maila przychodzi plik pdf do poczytania...
17.06.2021
08.06.2021
Jery
Szkoła dosyć na poziomie, polecam studiowanie tam
Marian
Dołączam się do pytania. Czy sporty walki są obowiązkowe w apeironie?
30.05.2021
11.05.2021
Marta
apeiron to jedna z fajniejszych szkół, duży nacisk kładziony jest tam na praktykę i dobrą atmosferę, dzięki czemu kontakty zostają na lata :)
Ewa
Nigdy nie jest za późno! Ja zaczęłam tam studia jak miałam 34 lata i jestem bardzo zadowolona, dzięki temu odnalazłam siebie i pracę marzeń!
21.04.2021
11.04.2021
Bartosz
Czy po powrocie do nauki stacjonarnej zajęcia dalej będą prowadzone w budynku w którym znajduje się Zespół szkół zawodowych nr 1?
Sylvik
Czy kobieta (40 lat) ma co tam szukać, czy nie jest za późno dla niej na naukę w tym kierunku?
28.03.2021
16.03.2021
Andrzej
Czy „wychowanie fizyczne” jest jednym z obowiązkowych zajęć na bezpieczeństwie wewnętrznym?
Emilkawk
Jak wyglądają opłaty za studia, wydaje mi się ze cena jest bardzo dobra, ale to znaczy ze za licencjat płace 4400 zł?
03.02.2021
29.12.2020
Kamam
A czy po przyjęciu w marcu trzeba nadrabiać semestr czy nauka zaczyna się tak samo jakbyśmy zaczęli od października?
Kmmk
Paulina przyjmują też od semestru wiosennego, nie musisz czekać do października i to jest super
28.12.2020
27.12.2020
Paulina_339
Jak wygląda sytuacja gdzy chciałabym się przenieść tam po przejsciu semestru na innej uczelni? Musze czekać do nowego roku czy jak to wygląda? Bede wdzięczna za odpowiedź
Kmmk
Pit będzie ok nawet, jeśli nigdy nie uczyłeś się angielskiego
16.12.2020
30.09.2020
Edi
Uczelnia świetna ale obsługa w sekretariacie daje dużo do życzenia
marcin
Pit no coś Ty! Ze wszystkim Ci tam pomogą, to nie typowa uczelnia gdzie mają wylane na studenta :) tutaj człowiek to najwyższa wartość :) śmiało aplikuj!
29.09.2020
15.09.2020
Pit
Co jeżeli nigdy nie uczyłem się języka angielskiego? To znaczy że nie mam czego szukać na tej uczelni?
justyna
do tej szkoły to aż się chciało chodzić :)
12.09.2020
02.09.2020
Ada
SUPER SZKOŁA!!!
2000
specjalnosci sa wybierane na drugim roku?
02.09.2020
10.08.2020
mareczek
szkoła godna polecenia mnóstwo aktywnych wyjazdów, super ludzi nie tylko studenci ale również profesorowie
Leń
Super uczelnia, naukę mam już za sobą, ale gdybym miał wybrać raz jeszcze to na pewno nie zawahałbym się podjąć naukę u nich. Polecam dla każdego !!!
28.07.2020
14.07.2020
ewelina
Szkoła na bardzo wysokim poziomie! Zdecydowanie polecam studia na apeiron!
Maja
Jeśli po studiach nie chcesz mieć problemu z pracą wybierz apeiron, polecam z czystym sercem! Ekstra przygotowanie :)
08.07.2020
15.06.2020
olaa
Rozumiem, ale z innego jezyka np.hiszpanskiego, francuskiego są również kursy czy nie ma ?
WSBPI Apeiron
odpowiedź dla olaa z dnia 03.06.2020
Oczywiście, podczas toku studiów odbywają się zajęcia z języka obcego (w tej chwili do wyboru: angielski lub niemiecki). Efektem zaliczenia tych zajęć jest znajomość danego języka obcego na poziomie B2.
10.06.2020
03.06.2020
olaa
Cześc, mam pytanie czy w tej szkole są dostępne kursy językowe? Czy na zajęciach są również ? Dziekuje i pozdrawiam
Ewwwwwa
Najlepsza uczelnia ever! Tylu wspaniałych ludzi ilu tam poznałam nie spotkałam się nigdzie indziej! Polecam studia na #apeiron! :)
12.05.2020
15.10.2019
Paulina00
Natalia00, tak ja idę :)
Natalia00
Jest tu ktoś to idzie teraz na stacjonarne bezpieczeństwo wewnętrzne 2019 /2022?? :)
11.10.2019
10.10.2019
Domi 85
Tak ja się wybieram na niestacojnarne :)
Soldier
Wybiera się ktoś na studia niestacjonarne bezpieczeństwo wewnętrzne 2019-2022
30.09.2019
26.09.2019
Paulina
Agnieszka00,rozpoczęcie 26 października :)
Agnieszka00
Kiedy rozpoczęcie roku?
23.09.2019
29.07.2019
maturzystka
na czym polegaja badania ?
Marzena
ktos studiuje/studiowal zaocznie bezpieczensto publiczne? prosze o opinie, jaka atmosfera, jacy sa wykladowcy i jaki jest poziom?
23.07.2019
23.03.2019
Magda
Studiowałam i wspominam bardzo dobrze :) Pracuję w służbach i jestem mega zadowolona :)
Paweł
Polecam szkołę Apeiron. udało mi się ukończyć studia w miłej atmosferze bez większego stresu. Profesjonalne podejście do każdego studenta. Fajne zajęcia, ciekawe szkolenia, dobrze wspominam!
27.02.2019
21.01.2019
Admirał
studiowałem na Apeiron, kierunki są dostosowane do potzreb rynku pracy - a to jest dosyć istotne, bo szkołę kończysz nie tylko dla iwedzy, ale po to, żeby ją wylkorzystać
lodzia
czy trudno z nalezieniem akademiku blisko tej szkoly?
21.01.2019
03.09.2018
Agnieszka
Moim zdaniem jedna z lepszych szkół. Ukończyłam ją i jestem bardzo zadowolona z wyboru, nie ma problemu ze znalezieniem pracy. Sama atmosfera super, fajni ludzie i prowadzący. Zajęcia też przydatne i sporo praktycznych. Ja gorąco polecam :)
Marek
I teoretycznie i praktycznie :) uczą po ludzku, luźna przyjemna atmosfera- super ludzie ;)
22.08.2018
27.07.2018
Agata
Bardzo polecam tą uczelnie. Jestem zadowolona że akurat ją wybrałam. Profesorowie i prowadzący rzeczowi, można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy. Atmosfera też miła :)
ujadyn
Bardzo polecam tę uczelnię, ciekawy i przyszłościowy kierunku studiów. Uczelnia nowoczesna, która pomoże Ci zdobyć zarówno wiedzę teoretyczną, jak i praktyczną.
26.07.2018
24.07.2018
Kinga
czy mogę się dostać na studia w Apeironie jeśli chodzę aktualnie do technikum ?
Karolina
Ile wynosi opłata roczna za studia stacjonarne?
06.07.2018
25.06.2018
Magda
Potwierdza, Apeiron jest świetną szkołą- z pewnością dasz sobie rade :)
Michalina
Jeśli nie jest na bardzo niskim poziomie to wydaje mi sie, że sobie poradzisz :) w sumie zajęcia są po to żeby ćwiczyć i stawać się coraz lepszym :) Apeiron to naprawdę super szkoła :)
14.05.2018
30.04.2018
Sam
Zastanawiam się nad Apeironem, ale przyznam, że moja sprawność i kondycja fizyczna pozostawia wiele do życzenia w związku z tym chciałam zapytać czy poradzę sobie na tej uczelni jeśli chodzi o wszelkie zajęcia fizyczne?
Janek
Szkoła na bardzo wysokim poziomie- świetni wykładowcy ;) Poznałem tam ogrom wspaniałych ludzi :)
30.04.2018
20.04.2018
Konrad
Uczelnia po której można znaleźć dobrą pracę, rewelacyjnie przygotowuje do zawodu :)
Sandra
Najlepsza szkoła! Po jej ukończeniu bez problemu znalazłam pracę, w której spełniam marzenia. Ta szkoła daje wiele możliwości :)
06.04.2018
20.03.2018
Asia
Szkoła, po której bez problemu dostaniesz pracę. Stawiają oni przede wszystkim na praktykę. Mnóstwo warsztatów i wyjazdów, świetna sprawa :)
Marek
Ukończyłem tę szkołę dwa lata temu, dwa lata też zajmują się bezpieczeństwem wewnętrznym w jednej z większych instytucji w Krakowie. Przyznaję, że szkoła ta pomogła mi ogromnie wiele. Zaczynając od podstaw teoretycznych, po praktyki a później pracę. Dzisiaj jestem pewien, że szkoła ta była dobrym wyborem.
09.03.2018
06.02.2018
Olek Pikuła
Bardzo dobrze wspominam czas spędzony na studiach w Apeironie. Teraz już pracuję i często przydaje mi się wiedza, którą zdobyłem na studiach. I potwierdzam, że najlepsze momenty to udział w szkoleniach. Bardzo przydatne doświadczenie!
Mieszko
Same negatywne opinie.... www.omzochroniarz.strefa.pl/apeiron.html
04.02.2018
26.01.2018
igorrr
Super szkoła. Skończyłem, znalazłem pracę od razu. Polecam!
grzesiek23
Warto pobierać naukę w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego "Aperion". Po ukończeniu z pewnością jest praca dla każdego, ponieważ mają umowy z MSW, policją oraz wojskiem. Szkoła dobra. Polecam.
26.01.2018
17.01.2018
marek123
Najlepsza szkoła pod słońcem, kadra fachowo wyszkolona i z pasją przekazują swoją wiedzę innym. Zapisując się do tej szkoły obawiałem się czy po skończeniu szkoły znajdę pracę. Mają podpisane umowy z borem, wojskiem i policją oraz zapewniają, że każdy znajdzie pracę.
ewela23
Najlepsza szkoła jaką spotkałam,miła atmosfera ciekawe zajęcia teoretyczne .Mają umowę z Borem wojskiem dzieki temu po szkole pracę może znależść każdy bo dają taką taką gwarancję.Naprawdę każdy może przystąpić do tej szkoły nie ma ograniczeń.POLECAM
17.01.2018
15.01.2018
marcinek
Atmosfera nauki jest wyjątkowa, a na szczególną pochwałę i szacunek zasługuje życzliwość i gotowość do pomocy ze strony władz uczelni, wykładowców i pracowników dziekanatu. Polecam studiowanie w „Apeironie” jako przepustkę do dalszej kariery! Ta szkoła naprawdę ma przyszłość!
Ania12
Dzięki Wyższej Szkole Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego "Apeiron" uzyskałem solidne wyższe wykształcenie. Szkołę wybrałem ze względu na ciekawy kierunek i profil. Dużym atutem był brak przedmiotów matematycznych. Kolejnym plusem jest możliwość płatności w ratach. Największą jednak zaletą są ciekawe przedmioty. Wykładowcy są dobrze dobrani, rzetelnie prowadzą zajęcia. Obozy szkoleniowe - interesujące. Polecam!
15.01.2018
11.01.2018
alicja1809
Apeiron to fantastyczna szkoła dla każdego, kto chce w przyszłości pracować z czymkolwiek związanym z kierunkiem: bezpieczeństwo wewnętrzne. Nie wiem czy istnieje w Polsce szkoła lepiej kształcąca w tej dziedzinie. Zajęcia praktyczne ciekawe i zajmujące, nikt na nich nie będzie się nudził. Polecam jako absolwentka.
Adam
To uczelnia dla osób które sprecyzowały swoją przyszłość i wiedzą w jakim zawodzie mogą się spełnić. Wszystkie szkoły mundurowe nie powstają bo jest to "trendy" ale po to bo są chętni do pracy w "mundurówce". Apeiron to uczelnia kształcąca dalej w wybranym zawodzie. Są tu specjaliści w swoich dziedzinach chętni do podzielenia się swoją wiedzą. Wg mnie dobrze, że szczególny nacisk kładą na praktykę. Kto chce się naprawdę uczyć to nie będzie miał żadnych problemów na tej uczelni. Mój kumpel miał wątpliwości czy dobrze wybrał ale szybko zmienił zdanie. Jesteśmy na 2 -im roku i nie żałujemy.
10.01.2018
18.12.2017
jarek_m
Świetna uczelnia. Dużo wiedzy praktycznej, przydatnej później w zawodzie. Zdecydowanie dobrze będę wspominał lata spędzone w tej szkole. Zarówno rówieśników, jak i nauczycieli. Warto tam studiować ! ;)
Natalia
Bardzo chciałabym iść na Bezpieczeństwo - detektywistyka. Na czym ten kierunek polega, co się na nim robi, czy jest nacisk na sporty itp?
14.12.2017
02.10.2017
students
Obozy sa chyba 2 na 3 lata(okres licencjata)
zainteresowana11
hej ;) czy ktoś z was wie że ile trwają tam te obozy szkoleniowe i czy są ciężkie?
19.09.2017
20.08.2017
studentka
tak ja się wybieram :)
Studia
Tak, ja sie wybieram :)
04.08.2017
19.07.2017
Studentka
Jest ktos kto wybiera się do apeironu na studia stacjonarne 2017/2018 ? :)
Maturzystkaa
Dzwoniłam do apeironu bo sama się tam wybieram i jeśli się rejestrowales online tzn że masz zaklepane miejsce na jakość okres czasu , chyba 2 tyg . Wiec spokojnie możesz donieść dokumenty tr oche pozniej- Mistifitis :)
19.07.2017
19.07.2017
Mistifitis
Mam pytanie. Czy jak sie "zarejestrowałam" czyli mam swoje indywidualne konto to czy mogę złożyć papiery w późniejszym terminie i nikt nie "wskoczy" na moje miejsce?
Patrycja123
Hej wszystkim. Zastanawiam się nad specjalnością detektywistyczną. (zaoczone) Jeżeli ktoś był na tej specjalności to proszę o szczere opinie. Bardzo mi zależy, z góry dziękuję ! :)
29.06.2017
04.05.2017
webo
Apeiron to uczelnia, która się specjalizuje w określonym typie kształcenia z zakresu bezpieczeństwa. To jest największy atut, co nie podoba się niektórym - tym, co to zaniżają oceny.
Basia
Polecam wszystkim tą uczelnię. Ciekawe zajęcia praktyczne i fachowa kadra profesorska. Mają umowę z wojskiem, policją i Borem przez co łatwiej znajdujemy pracę.
28.04.2017
26.04.2017
Wiki
Szkoła stawia na zajęcia praktyczne, na których można się wiele nauczyć. Nauczyciele bardzo pomocni i chętni do pracy, odpowiedzą na każde nurtujące pytanie. Ja skończyłam już studia w apeironie, ale z chęcią bym wróciła do tych lat :) Polecam tę szkołę każdemu :)
praktyki
Jakie korzyści płyną z tych umów z policją czy BORem? Nie ma problemu z praktykami?
27.02.2017
17.12.2016
Dorota
Bardzo fajna uczelnia dużo praktyk ,po tej szkole jest praca dla wszystkich. A wielkim atutem jest to że mają umowy z MSW ,policją,wojskiem i Borem.Polecam
Gosia
Polecam serdecznie gdyż po szkole jest praca prawie dla wszystkich, maja umowy z MSW, policją wojskiem Boremc extra zajecia praktyczne. Moim zdaniem najlepsza szkoła :)
10.12.2016
03.12.2016
matu708
Mogą gorąco polecić, fajni ludzie praca dla każdego, znakomite zajęcia. Super
Mateusz
Ja jestem zadowolony z wyboru uczelni. jestem już na drugim roku i jest ok. Ciekawie prowadzone zajęcia przez kompetentnych wykładowców. "Współstudenci" też spoko, nawiązałem wiele ciekawych znajomości. Polecam Apeirona.
29.11.2016
28.11.2016
Macio
Na tej szkole się nigdy nie zawiedziecie! naprawdę jest super i dojazd ok oraz w sumie cala uczelnia :DD Dzięki za te 3 wspaniałe lata!
Czarek
W odniesieniu do tych negatywnych opinii to gdyby to była taka zła uczelnia to APEIRON nie zostałby uhonorowany tytułem Uczelni Liderów 2016. A taki tytuł to chyba świadczy o prestiżu szkoły. Zresztą sam tam studiuję i jestem zadowolony. Świetni wykładowcy, dużo zajęć praktycznych. Uważam, że dokonałem dobrego wyboru uczelni
23.11.2016
08.11.2016
Rafał
Czytam poniższe opinie i wnioskuję, że zażalenia mają jedynie ci, którzy myśleli, że jak zapłacą to wiedza sama wejdzie do głowy. Niestety, jeśli poważnie podchodzi się do życia i chce się zdobyć konkretny zawód to nie można się użalać, że wymagana jest dyscyplina, poszanowanie czasu innych, obowiązkowe obozy sportowe. Czy ktokolwiek chciałby aby przyszły policjant, lub strażnik traktował go lekceważąco i nie posiadał wiedzy teoretycznej ani praktycznej, a jedynym jego atutem był tylko wygląd fizyczny, a raczej okrycie – mundur? No, chyba nie. Jeśli swoją przyszłość chce się wiązać z pracą w służbach mundurowych to ja z autopsji polecam naukę w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego APEIRON w Krakowie. To tu nauczą jak być dobrym „strażnikiem” publicznym. To tu przekażą wiedzę teoretyczną i praktyczną. To właśnie tu na praktykach zdobywa się swoje pierwsze doświadczenia w tej pracy.
Lando
Studiuje na Apeironie I rok, byłem raptem na 5 wykładach /no... na dniach uczelnianych.../ i całkowicie pozytywnie ocieniam tą uczelnię!!!! Super wykłady, super prowadzący, a przede wszystkim suuuuperrr ludzie/ studenci., Naprawdę świetna szkoła.. Nadmieniam iż pracuje od kilku lat w policji...
31.10.2016
27.10.2016
Przemo
Idąc na studia, czytałem mnóstwo opinii i komentarzy na temat Apeirona. Po tym miałem mętlik w głowie, jedni chwalą, inni negują. Dobrze, że poznałem osobę która tam studiowała i mi powiedziała jak jest naprawdę. Chwalą Ci co są ambitni i chcą w życiu coś osiągnąć, nie bojąc się nauki, pracy i wytrwałości. Negują zaś tylko Ci, którzy myślą, że wszystko dostaną bez żadnego wkładu ze swojej strony. Także jeśli jesteś ambitny/ambitna to nie sugeruj się internetowymi opiniami, tylko śmiało składaj papiery :)
Dagmara
Studia na Apeironie miło wspominam, rzetelnie prowadzone zajęcia, fajna atmosfera i sporo poznanych fajnych ludzi. Polecam bo to fajna przygoda i szansa na dobrą pracę.
17.10.2016
13.10.2016
Paulina P.
Ja absolwentka 5 roku, zdecydowanie mówię Wam idzcie na Apeirona ! Cieszę się że podjęłam decyzję pójścia włąsnie na tą uczelnię. Faktycznie sporo tutaj praktycznych zajęć – strzelanie, walki itd. Ale to dobre przygotowanie do przyszłej pracy. Wyjzazdy na obozy sportowe bardzo fajna forma nauki, integracji i może i wypoczynku (jak ktoś pracuje i jedzie w tak piękne miejsce). Będę tęsknić za tymi czasami…
słuzbista
Skończyłem APEIRONA i zaraz dostałem pracę w zawodzie, pracuje sobie teraz na całkiem niezłych warunkach i czasem siedzę i miło wspominam czas spędzony w tej szkole. Naprawdę fajne zajęcia i fajne czasy. Jeśli się ktoś waha czy iść na Apeiron to powiem że warto :)
10.10.2016
10.10.2016
Dawid
Ja też muszę powiedzieć że to bardzo spoko szkoła, duzo zajęć praktycznych - to potwierdzony fakt. Myślę że wybierając Apeirona nie ma czego załować :)
donpedro
Bardzo fajna uczelnia gdzie nacisk kładzie się przede wszystkim na praktyke a nie tylko na suchą i nudną teorię. Skończyłem bezpieczeństwo, a teraz sobie pracuje w zawodzie :) Mam teraz zamiar zapisac się na podyplomówkę z negocjacji i mam nadzieje że znowu spotkam nowych fajnych ludzi. Myślę że warto tam studiować :)
05.10.2016
30.09.2016
Śmieszek
No po prostu uwielbiam tę szkołę! Tyle wspomnień mam z nią związanych, aż na samo wspomnienie łezka kręci się w oku. Poznałem tutaj fantastycznych ludzi, wiele się nauczyłem i nabyłem praktyki. Za nic nie zamieniłbym tych lat. Polecam tę szkołę każdemu, kto jeszcze waha się, co i gdzie studiować. Moim skromnym zdaniem uczelnia proponuje bardzo przyszłościowy kierunek. Ja się nie zawiodłem. :)
Marzenka
Uśmiecham się na samą myśl o dokonanym wyborze :) Jestem w APEIRON od jakiegoś czasu i ten czas jest moim najlepszym wspomnieniem. Jestem osobą energiczną i lubię efektywnie wykorzystywać swój czas. Ucząc się w APEIRON, czuję że ten czas nie poszedł na marne. Trenuję dużo, coraz bardziej zagłębiam się (przeważnie) w praktykę. Uwielbiam to! Polecam też innym, aby do nas dołączyli. :)
29.09.2016
27.09.2016
Bartek
APEIRON wymiata! Fajni prowadzący, ciekawe zajęcia i spoko ludzie - oto co mnie spotkało na tej uczelni. Uwielbiam do niej chodzić i każdego dnia dziękuję sobie, że w końcu się zdecydowałem. Robię to, co naprawdę mnie interesuje i to mi wystarcza. :)
Student
Zachęcam wszystkich do dołączenia do APEIRON! Uczelnia gwarantuje dużo praktyki oraz pracę po ukończeniu nauki. Co do praktyki, to już co nieco wiem na ten temat i mogę powiedzieć, że faktycznie jest tutaj dużo zajęć praktycznych. Organizowany jest obóz szkoleniowo-treningowy, który jest obowiązkowy do zaliczenia roku. Jest to według mnie super opcja! Bardzo mi się tutaj podoba, więc wpadajcie i dołączajcie do nas! :)
26.09.2016
23.09.2016
Bajlando
APEIRON to uczelnia dla ambitnych osób! Mamy tutaj dużo praktyki, treningi są konkretne, zajęcia na strzelnicy ciekawe, a wyjazdy i obozy to czas, gdzie nie tylko mamy zorganizowane treningi i ćwiczenia. W doborowym towarzystwie jest naprawdę śmiesznie i można wyjazd ten w pewien sposób nazwać 'odpoczynkiem' . Szkoła zdecydowanie dla tych, co są zdeterminowani i chcą się czegoś nauczyć :) Dla tych, komu potrzebna codzienna dawka motywacji i uśmiechu! Zapraszam do nas!
Vera
Moje zdanie na temat APEIRONu jest jak najbardziej pozytywne. Dobrze mnie traktowano w tej szkole, a kiedy pojawiał się jakiś problem, nie było przeszkód, by go rozwiązać. Prowadzący zawsze służyli dobrymi radami, można było na nich liczyć. Grupa również fantastyczna. Tak samo jak zajęcia. Było warto :) To były fajne czasy.
22.09.2016
21.09.2016
Mateusz
Uczelnia może jak każda inna z pewnym wyjątkiem. Tutaj naprawdę uczą praktyki. Do dzisiaj pamiętam te wszystkie ciekawe zajęcia, w których dane mi było uczestniczyć. Cieszyłem się każdą chwilą na strzelnicy, nie wspomnę już o obozach, gdzie można się było czegoś nauczyć ale również zintegrować ze swoją grupą, którą nawiasem mówiąc również dobrze wspominam. :) Łezka kręciła się w oku, kiedy przyszedł czas się rozstać. Bez wątpienia były to fajne lata!
Zuza
Polecam APEIRON :) Szkoła dla tych, którzy chcą się czegoś nauczyć nie tylko od strony definicji i formułek, ale są przygotowani na nauczenie się czegoś praktycznie i przede wszystkim praktycznie. Jak zapamiętałam zajęcia w APEIRON? Strzelnica, obozy, ciekawe zajęcia, na których pokazywane były triki i ćwiczenia. Na wyjazdach było dużo śmiechu i zabawnych sytuacji. Kontakt z ludźmi poznanymi na zajęciach mam do dziś. Teraz mam miłe wspomnienia.
20.09.2016
16.09.2016
Kamilos
APEIRON wymiata! To była dobra decyzja z mojej strony. I pomyśleć, że tyle się wahałem. Z przyjemnością chodzę do tej szkoły. Swobodnie czuję się na zajęciach i nie brak mi mobilizacji. Najbardziej cieszy mnie to, że po szkole czeka na mnie wymarzona praca. Idealnie! ;)
Ziomek
Co na temat APEIRONu mogę powiedzieć? Studiuję tutaj kolejny rok i jak dla mnie jest świetnie! Od zawsze marzyłem, żeby iść na Bezpieczeństwo. Szkoła oferuje praktyki w policji i w wojsku. To już w ogóle bajka! Ja tam się cieszę, że faktycznie mam dużo praktyki. Nie były to słowa rzucane na wiatr w ramach reklamy. Pozdro :)
14.09.2016
26.08.2016
Samantha
Cześć wszystkim! :) Z tej strony absolwentka Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego APEIRON. Jestem po studiach z Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Aktualnie pracuję w policji. Nie wiem jak oddział w Katowicach - ja studiowałam w Krakowie - ale z moich studiów jestem bardzo zadowolona. Wielki ukłon dla prowadzących, którzy wykazali się znajomością w swoim fachu i poprowadzili nas do samego końca we właściwym kierunku. Na zajęciach praktycznych przekonałam się, że niewiele wiedziałam na ten interesujący mnie temat. Człowiek uczy się całe życie, ale nauka w APEIRONie to było podkręcenie moich umiejętności w krótkim czasie. Pozdrawiam Uczelnię! :)
Pixel
Hej! Fajna szkoła, fajne zajęcia i dużo ciekawostek, którzy dostarczają prowadzący, a które są bardzo przydatne!
24.08.2016
23.08.2016
Filip
Polecam tą szkołę, ma szeroką ofertę i dużo zajęć praktycznych!
Natalia
Szkoła godna polecenia :) Ciekawe zajęcia i duży nacisk na praktykę!
19.08.2016
28.07.2016
Gradient
Bardzo fajna szkoła. Dużo sie nauczyłem. Wielkim plusem jest nacisk na praktykę. Obecnie pracuję w zawodzie!
Polecam
Mnie szkoła się bardzo podoba :) Studiuje bw i jest dużo praktyki... Znam absolwentów, praktycznie każdy, który chciał znaleźć pracę w zawodzie to znalazł
21.07.2016
16.07.2016
piko
Proponuję się najpierw zapoznać z tym tekstem: http://omzochroniarz.strefa.pl/images/pdf/apeiron1.pdf a następnie bardzo mocno zastanowić się nad tą "wyższą" a może raczej "wyrzszom" uczelnią ...
Natalia
Apieron jest zdecydowanie najlepszy. Trzeba się trochę uczyć, ale na każdej uczelni trzeba. Wyjazdy organizowane przez uczelnie są wymagające, ale praktyczne. W przyszłości jestem pewna, że dostanę pracę!
12.07.2016
12.07.2016
Michał
Super uczelnia! W czasie moich studiów pracowałem, więc uczęszczałam na studia zaoczne. Nic nie kolidowało, mogłem spokojnie pracować i się uczyć. Wykładowcy są na luzie, zabawni i praktyczni. Uwielbiałem wyjazdy, gdzie ćwiczyliśmy, uczyliśmy się strzelać i rozbierać broń. Najlepsze lata życia!
Kondzio
Ta szkoła jest genialna :D Dzięki chłopaki za te wspólne lata! Jeśli chcesz skończyć uczelnię, po której masz właściwie pracę w zawodzie gwarantowaną, to uderzaj śmiało do Apeirona. Praca generalnie zawsze się znajdzie, a wiem, że teraz mają rozbudowywać służby porządkowe i ludzi do pracy na bank będą potrzebować. Ci których znam, pracują w zawodzie i świetnie sobie radzą w życiu. A jeśli chodzi o pieniądze, no cóż, na każdej prywatnej uczelni się płaci :) zresztą, na nie prywatnej również - w gwoli ścisłości. Pozdrawiam
30.06.2016
16.06.2016
Miki
Fajna uczelnia, rewelacyjne ćwiczenia. Polecam
Antek
Cześć, obecnie jestem studentem uczelni APEIRON i bardzo się cieszę, że znalazłem się właśnie tutaj. W skrócie to dobra uczelnia, przygotowuje do pracy zarówno pod względem merytorycznym jak również praktycznym. Praktyki faktycznie nie brakuje. Polecam
23.05.2016
28.04.2016
Wyspany
Jestem obecnym studentem tej uczelni i jestem zadowolony, zarówno z wykładowców jak i z samych zajęć. Jeśli ktoś się zastanawia, to ja ze swojej strony polecam APEIRON, mam nadzieję na pracę w zawodzie.
Niewieczny student
Witam opiniotwórców! Na początku chciałem wyrazić wielkie dzięki za ludzkie podejscie do studenta - nawet takiego czasami opornego, ale to bardziej wynikało z moich dodatkowych rodzinnych zobowiązań. Niemniej uczelnie skończyłem, pracę otrzymałem. A wspomnienia są bardzo pozytywne. Fajną mieliśmy ekipę, każdy na każdego zawsze mógł liczyć, co w dzisiejszych czasach naprawdę coraz trudniej zauważyć i doświadczyć. Uczelnia jak uczelnia, trzeba się było uczyć, ale wykładowcy byli w porządku wobec nas, to i my odwdzięczamy się tym samym. Bardzo dobrze wspominam wyjazdy na obóz :)
19.04.2016
14.04.2016
Ochroniarz
Studiowałem na Pedagogicznej, niestety na rynku pracy było kiepsko. Zrobiłem studia na Apeironie i co? Nie narzekam, pracuje w zawodzie i jestem zadowolony. Nie wiem, czemu tak wydziwiacie niektórzy. Pozdro!
Kaśka
Hej, jestem absolwentką uczelni Apeiron Kraków. Wiele osób pytało mnie, co sądzę o tej uczelni, różne opinie na forum czytam i dlatego postanowiłam napisać swoją prywatną "przeżytą" na studiach opinie. Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa jest przyjazną uczelnią zarówno dl nowo przyjętych, jak również dla już studiujących na niej. Kadra wykładowców - nie mam zastrzeżeń, chociaż jak na każdych studiach różne mniej przyjemne dla studenta incydenty się zdarzają. Generalnie na każdych studiach trzeba się uczyć - tutaj także, dodatkowo duży nacisk jest na kondycję fizyczną , także to nie sa studia dla leniwych ;) A to co dla mnie jeszcze ważne, mam pracę w zawodzie, a o taką w dzisiejszych realiach trudno.
12.04.2016
07.04.2016
3 lata po
Jestem 3 lata po studiach. od 4 roku studiów pracowałem więc już 5 lat w pracy. Teraz zmieniałem bo wyprowadziliśmy się do WAWY. Ii na rozmowie w Ministerstwie była 2 pytania i jeden telefon do Rektora Apeirona. Ludzie w Ministerstwie znają Rektora i Szkołę :). Oczywiście pracę dostałem. Dlatego postanowiłem napisać. A nieudacznicy niech sobie plują że z murów odpada tynk. Nie pasuje im niech nie aplikują do szkoły. Ja daje 5 na 5 szkole głównie za bezproblemowość z pracą i praktyczną wiedzę.
Marek
Jestem absolwentem szkoły. Kończyłem kierunek Bezpieczeństwo Wewnętrzne, a moja opinia o szkole jest jak najbardziej pozytywna. Mam wykształcenie, pracę. Przecież o to chodzi, żeby po studiach znaleźć pracę, a po Apeironie właśnie tak się stało.
30.03.2016
22.02.2016
IM
Witam, studiuje już 4 rok na tej Uczelni. Szczerze powiem, że piękny budynek i luksusy, które wymagają osoby poniżej nie są najważniejsze! Ważne jest to co zostanie Ci w głowie. Bo drogi kolego/ koleżanko będziesz się chwalił,że studiowałeś w pięknym budynku czy będziesz swoją wiedzą zdobytą na studiach. Ja jestem zadowolona,że wybrałam tą szkołę:) Płacić trzeba wszędzie...ciężkie pieniądze za studia zaoczne... nie mówie,że mało płacę...ale wiem za co. Nie narzekam, bo te kilka lat dużo w życie mi wniosło!!
@ Absolwent Apeirona
Najgorszą tzw. szkołą tzw. wyższą w Polsce i najbardziej zabagnioną moralnie, dydaktycznie i intelektualnie jest katolicka SWBJ, czyli Szkoła Wyższa im. Bogdana Jańskiego, na której od lat nie płacą wykładowcom za zajęcia, a od studentów kasę ciągną. Mało tego, za spóźnienie nawet o dzień z opłatą czesnego jest 40 zł kary, co jest niezgodne z prawem.
08.02.2016
04.02.2016
MONOFAGIUS
Tak sobie myszkowałem po internecie i trafiłem tutaj. Szkoły nie znam ale trochę w przepisach dotyczących szkolnictwa wyższego siedzę i jak czytam niektóre wypowiedzi to po prostu ręce opadają. Pretensje do całego świata wynikające tak naprawdę z braku znajomości przepisów i chyba świadomości znaczenia słowa student. Wprawdzie nie czuję się upoważniony do wypowiadania się na temat tejże placówki jaką jest WSB ale ogólnie o szkołach wyższych możemy porozmawiać.
MONOFAGIUS
Myślę, że POLICJANT Z KRK nie masz zielonego pojęcia o tym o czym piszesz. Ale nie przejmuj się, czasami tak się zdarza, że ludzie z czystej indolencji zabierają głos w materii, o której, delikatnie mówiąc, nie mają najmniejszego rozeznania
04.02.2016
04.02.2016
MONOFAGIUS
Czytam że co niektórzy na tym forum są bardzo rozczarowani i zszokowani tą uczelnią, nie tak poszło jak oni chcieli wniosek jest prosty. Nie ma szkoły w całej Polsce gdzie by się płaciło za dobrą naukę, za dobrą naukę nigdzie się nie płaci natomiast płaci się za wykłady, sale , i opłacenie wykladowców
Absolwent Apeirona
Ta szkoła to była katastrofa, jestem absolwentem tej szkółki . Powiem tak ta szkoła ciągnie kasę jak się da co miesiąc po 370 zł do tego dodatkową kasa za poprawkę, poprawka to 30 zł, kilka lat temu weszła ustawa ze uczelnie nie mogą brać dodatkowej kasy za egz poprawkowy, Apeiron to przekształcil na opłata 30 zł za wyznaczenie terminu ponownego egzaminu i dalej kasę ciągli. Do tego dochodzą obowiązkowe obozy co rok obóz to między 300 zł a 500 zł obecność obowiązkowa. A teraz najlepsze na licencjackich studiach jak cie skreśla z listy studentów za byle co nawet za gupote bo np nie wyrobiles się z terminem złożenia pracy albo nie przed użyłeś sesji albo coś tam albo coś tam od nas dużo osób skreślić o byle co. Wiec jak cie skreśla dostajesz pismo ze cie skreślili i do tego pismo ile jeszcze im kasy zalegasz i masz 7 dni by ich spłacić a płacisz za ten miesiąc w którym cie skreślić i dodatkowo za 3 miesiące do przodu wiec minimum 1400 zł dostaniesz. To jeszcze nic chcesz wrócić czyli wznowić studia spokojnie da się wznawiasz a tu się dowiadujemy ze wznowienie 500 zł + trzeba uzupełnić różnice ptogramowe około 14 przedmiotów i za kazdy przedmiot trzeba zapłacić 200 zł .do jak masz z różnic programowych przedmiot który już miałeś zaliczony to ci go przepisza ale zapłacic i tak musisz . A jeszcze jak przerwiesz studia pod koniec 5 semestru to jak wznawiasz studia studia zaczynasz od 4 semestru i zaliczas semestr 4 i 5 i 6 czyli 3 semestry i za kazdy normalnie płacisz 370 zł miesięcznie czyli 6600 zł + 500 zł za znowienie + 2800 zł za różnice programowe na szczęście jak wznowić studia na obóz nie musisz jechać bo juz masz zaliczone jak wcześniej chodziłes. Odradzam również pisanie pracy licencjackiej u rektora uczelni Juliusza. znam przypadki ze koles co u niego pisał miał napisana prace a Juliusz mu kazał zmienić promotora to ten zmienił ale uczelnie . Oraz przypadek iż koleś który się bronił u Julka usłyszał od Julka tekst kilka miesięcy przed obrona: musi Pan zmienić temat pracy ale koleś się im postawił tematu nie zmienił i się obronił i skończył studia . A tak jak by zmienił temat postulował by jeszcze kilka miesięcy dłużej co się równa × 370 zł miesięcznie. Oraz przypadek ze do kolesia dzwonili kilka dni przed obrona ze ten ma jakieś zaległości około 200 zł i ze nie zostanie dopuszczony do obrony koleś juz Kończył uczelnie wiec się nie chciał kłócić tylko zrobił przelew i zapłacił. Do tego uczelnia pilnuje płatności Dyrektorka stoi przed wejściem do uczelni ma listę kto ile zapłacił i jak masz zaległości nie puszcza cie na zajęcia. DLATEGO JAKO ABSOLWENT ODRADZAM UCZELNIE chyba że za te parę lat jak ja zakończyłem coś się zmieniło na lepsze.
04.02.2016
29.09.2015
co jest grane?
ich numer 12 422 30 68 jest głuchy, podany na stronie www, jak się dzwoni to "nie ma takiego numeru"
URSUS
Studiuję na APEIRONie. Tera będę na 2 roku. Nie zgadzam się opinią prezentowaną np. przez: uciekiniera, policjantką z krk, penitencjariusza. Wszytko wskazuje, że Ci ludzie nie studiowali na APEIRONie. Prezentują podstawowe braki w zakresie wiedzy czysto praktycznej o tej uczelni. Wypisują jakieś brednie bez składu i ładu. Typowe trolle.
21.07.2015
14.07.2015
Solfernus
Znalazłem jeszcze jedną ciekawostkę Apeiron jest na 275 miejscu na 430 szkół wyższych w Polsce. Wskaźnik według Ranking web of universities 2014: http://www.webometrics.info/en/Europe/Poland?page=2 Według tego samego rankingu zajmuje 14125 miejsce na świecie na 23536 szkół wyższych na świecie.. To chyba nie jest najgorszy wynik. Plasuje tę uczelnię gdzieś tak w połowie listy światowej. Coś chyba jest prawdy w tych zawiedzionych ambicjach ojczulka byłego studenta Apeirona.
Solfernus
Zastanawiałem się dość długo czy wybrać Apeirona czy inną uczelnię. Rozważałem za i przeciw. Wahałem się. Okazało się jednak, że studiuje tam kilku kolesi z kwartału i są zadowoleni. W dodatku twierdzą, że wszystkie negatywne wpisy robi jedna i ta sama osoba. Dokładnie rzecz biorąc tatuś jakiegoś studenciny, który ponoć oblał egzaminy i został skreślony z listy studentów. Podobno tatusiowi zawiedzionemu osiągnięciami synalka psyche klękła do reszty, bo początki tego były już ponoć widoczne od kilkunastu lat ale apogeum miało miejsce kilka lat temu. W październiku zaczynam, zobaczę co będzie.
13.07.2015
10.07.2015
wieczny student
nieźle się dziekanat apeirona wysila, żeby neutralizować negatywne wpisy o nich ... na nic to.... w świat już poszło o tej szkole. już tego nie odkręcą. W Krakowie jest wiele uczelni gdzie jest lepszy poziom, stała profesjonalna kadra, nie po jakichś Cejlonach (tatuś Piwowarski) albo po średnim z maturą w rok (synuś Piwowarski) albo tylko po maturze (mamusia Piwowarska) . Kończcie coś gdzie nie będą się z Was potem śmiali. Polecam Frycza. Wystarczy porównać kadrę i bazę...
kaczka dziwaczka
Mają bardzo dużo różnych wpisów negatywnych na wszystkich forach i to nie jest być przypadek. Osobiście przestrzeżona tymi informacjami sprawdziłam ich sale wykładowe przy ul Rzeźniczej. To urąga cywilizowanym studiom. nikt tu nie kłamał. nie dajcie się nabrać na pozytywne wpisy, to są działania pracowników szkoły. Jak nie wierzycie sami sobie sprawdźcie i nie patrzcie na luksusowy dziekanat, to dla zmyłki. Wybrałam UP. I wszystkim innym też radzę, przynajmniej nie Apeiron.
06.07.2015
04.07.2015
policjantka z krk
Apeiron? To oni jeszcze działają? Nigdy w życiu do tej szkoły!!! Edukacja dla prostych wieśniaków i naiwniaków, których łatwo nabrać pokazując jak się rozkłada karabin do asg.
uciekinier
Po tej szkole można co najwyżej obstawiać mecze Cracovii z firmą ochronną Hektor... jak nie przymierzając czyni synulo naszego rekcja, znany z tego że maturę robił u tatusia w rok. Takie tam jaja som! odradzam
03.07.2015
03.07.2015
penitancjariusz
Teraz apeironowcy organizują dni otwarte szkółki na jakimś stateczku na Wiśle pod Wawelem, żeby nie pokazywać tego syfu gdzie odbywają się "wykłady". Pokazują uczniom szkół z klasami mundurowymi jakieś pistolety na plastikowe kulki i plakaty szkoły robione graficznie w konwencji komandosów. Ale nawet na to coraz mniej osób się nabiera. Młodzież szybciej wykrywa fałsz tej oferty edukacyjnej niż różni dyrektorzy tych szkół których łatwo jest zbajerować. Podsumowując: Trzeba być kompletnym osłem, żeby z najbogatszej oferty studiów w Polsce jaką oferuje Kraków, wybrać najgorszą szkołę wyższą w Polsce, według rankingu Hiszpańskiej organizacji rankingowej działającej w strukturach UE.
szperacz
Właśnie się okazało, e szkółka rodzinki Piwowarskich APEIRON musi zamknąć swój sztandarowy kierunek czyli "Administrację" bo okazało się, że nikt tam nie chce wykładać i nie mogli skompletować kadry. Właśnie pisała o tym Polska Komisja Akredytacyjna. Na tzw. "Bezpieczeństwo" też już szukają chętnych wykładowców nawet z zagranicy bo krakusy już wiedzą żeby tam nie wdepnąć. Trochę to trwało ale teraz nikt się już na to nie nabiera. Uczelnia dla studentów z bardzo małymi rozumkami.
02.07.2015
26.06.2015
Ewka
Ludzie,nie bądźcie głupi, w tym kraju edukacja spada na psy,na Pedagogicznym AGH,ASp,wszędzie się kupuje wykształcenie.Na UP myślicie,że nie dawali mi za darmo wpisów na ładne oczy,byleby przepuścić?Teraz nigdzie na żadnej uczelni nie robią porządnych egzaminów sumiennie sprawdzających moją widzę,wszędzie mam niedosyt,że tylko kupuj sobie wykształcenie,a i tak wszyscy po każdych studiach w każdej robocie będziecie zieloni,bo ile tak naprawdę siedzicie nad książkami i jaką naprawdę macie wiedzę?
piorun
Omijać!!! OMIJAĆ!!! OMIJAC!! Bardzo szerokim łukiem... Szkoła dla lubiących płacić za wszystko, łącznie z książkami aby zdać egzamin. Pisali o tym DZIENNIKU POLSKIM
28.05.2015
11.03.2015
pytanko
czy brać w ogóle pod uwagę bezpieczeństwo wew. w tej uczelni?
gość
no czytam i głupieję, bo niby stronka szkoły ok, ale wpisy strzaszą
14.12.2014
21.10.2014
boss2
a ten nick BOSS to jakiś ułomny? Ale argument do studiowania. Strona się otwiera, bo nikt tam nie zagląda....
boss 2
Ściema i syf.... Przejdźcie się na ul . Rzeźniczą gdzie odbywają się te sabaty i otworzycie oczy... Strych to brzmi dumnie.. Popatrzcie na ranking szkół wyższych Perspektyw który nawet ich nie bierze pod uwagę... Jak nauka? Dla naiwnych frajerów... Wpisy pozytywne to robota rodziny... nikt przy zdrowych zmysłach ich nie poleci a tutaj artykuły dla nie wierzących... http://www.omzochroniarz.strefa.pl/apeiron.html
21.10.2014
01.10.2014
boss
ale przynajmniej strona uczelni się otwiera normalnie
Marcin
Widzę, że koledzy i koleżanki narzekają. Jak ktoś sobie z nauką nie radzi, to może sobie iść tam gdzie nie ma wymagań. Mnie polecono w moim miejscu pracy tą uczelnie, ponieważ osoby, które przychodzą mają wiedzę teoretyczną i bardzo dobre przygotowanie praktyczne do pracy w służbach. W innych szkołach jest zbyt wielu wykładowców, którzy znają tematykę tylko z książek, a tu spotkałem się z bardzo ciekawymi przykładami z życia... Z resztą najlepiej iść do studentów w danym okresie czasu chodzących dopytać się o szczegóły, bo niektórzy albo oczerniają albo mają przestarzałe informacje.
24.02.2014
05.02.2014
kulfon
ha, ha, ha, ha, NIGDY!!!
kulfon
Apeiron? HA
05.02.2014
03.01.2014
mbm
brat kolegi mojego szwagra mówił o tej szkole koledze mojego znajomego z wojska i gorąco odradzał... uwierzyłam reklamie i chodziłam przez rok. porażka...
Maryja
Mój kolega dał się nabrać ale uciekł po pierwszym semestrze. Jeszcze robili mu trudności wymyślając dodatkowe opłaty. Nie polecam!!
19.12.2013
05.11.2013
miśka
nie dla myślących. Ci szybko się zorientują z czym mają do czynienia...Edukacja dla ubogich intelektualnie...
Płomień
Dla naiwnych którzy wierzą, że ktoś neutralny pisze tutaj pozytywne wpisy. Każdy kto miał przez przypadek albo w swojej naiwności do czynienia z tą pseudoedukacją nie napisze nic na plus. W Krakowie macie ludzie możliwość wyboru. Idźcie tam gdzie jest prestiż, baza szkoleniowa, kadra z prawdziwego zdarzenia, niższe czesne i jakiś poziom nauki.
11.10.2013
19.09.2013
pietia
Zobaczcie sobie najpierw miejsce edukacji na ulicy Rzeźniczej a nie dziekanat zrobiony dla naiwnych. oczka wam się otworzą...
jaka uczelnia + bezpieczeństwo wewnętrzne???
to gdzie najlepiej na Bezpieczeństwo Wewnętrzne w Krakowie???
13.09.2013
09.05.2013
były
Maturzysto nie daj się zmanipulować pozytywnymi wpisami na tym forum etatowych pracowników Apeirona. Ta szkoła to dno. Polecam artykuł Pani redaktor Ewy Kopcik w Dzienniku Polskim. I wszystko będziecie mieli wyjaśnione i opisane.
kasia
Polecam tegoroczny ranking szkół wyższych "Rzeczpospolitej". Apeirona nawet nie wzięto pod uwagę, bo znowu zająłby ostatnie miejsce w Polsce. Zresztą sami, drodzy studenci odpowiedzcie sobie na pytanie, jakie miejsce może zająć Wyższa Szkoła APEIRON, skoro brane są pod uwagę takie czynnki jak: PRESTIŻ, INNOWACYJNOŚĆ, POTENCJAŁ NAUKOWY, EFEKTYWNOŚĆ NAUKOWA, WARUNKI STUDIOWANIA, UMIĘDZYNARODOWIENIE Dla porównania: Krakowska Akademia im. Frycza- Modrzewskiego jest dopiero 13-ta. To gdzie jest APEIRON? Na szarym końcu:-)
09.05.2013
26.04.2013
Magda
Czytałam te artykuły. Jak je zestawiłam z faktami to się okazało, że ktoś się bardzo starał pisać nieprawdę.
Ala
Wspaniali wykładowcy, wspaniała atmosfera, praca jest możliwa już podczas studiowania!!!! Interesujące przedmioty!
20.08.2012
18.07.2012
@derk
a mógłbyś powiedzieć cos więcej o tej penitencjarystyce? brzmi strasznie :D. Ale jak tak zachwalasz że fascynujące i super to może napisałbyś czego się tam uczycie?
derk
studiuję bw na specj Penitencjarystyka i naprawdę muszę powiedzieć, e to jest meeega interesujące. wybierając ten kierunek nawet nie myślałem, że to będzie aż tak fascynujące! absolutnie polecam
04.07.2012
18.05.2011
maturzystka
Witam, czy ktoś studiuję Wychowanie Fizyczne na tej uczelni? Jak jest? Dobrze? Poproszę o podpowiedzi
Jolka
Chce wejsc na strone tej uczelni. Z podanego adresu sie nie udaje, wiec szukalam w googlach, ale inne adresy (o dziwo jest ich kilka) tez nie przenosza mnie na strone www tej szkoly. Zrobcie cos z tym, po co komu adres, jak on nie dziala?!
16.05.2011
16.05.2011
gosiaczek
moj brachol tam studiuje, niby zadowolony i niby poleca. Cos tam nieraz marudzi pod nosem, ze za duzo nauki. Ale ja sobie tak mysle, ze na studiach nauki zawsze troche jest. Mówi, ze sporo fajnych lasek tam chodzi ;p ale to już jego opinia :) Co do wykładowców to na żadnego nie narzekał
niewtajemniczony
Możecie napisać coś wiecej o tej uczelni? Chce sie tam wybrać. Szukam opini po całym necie. Dla mnie wszystkie wskazówki są ważne w końcu ładnych pare lat tam spędze. Cięzko jest ? Jaka atmosfera? Może ktoś też się wybiera tam? Razem raźniej.
16.05.2011
16.05.2011
Ewkaa
Fajna nazwa szkoły:) maturka tuż tuż , trzeba myśleć o przyszłości. Tylko jaki kierunek wybrać hmmm?
Margolcia
Polecacie? Nie wiem czy się zdecydować na ta szkołe . Dla mnie najważniejsza jest atmosfera i poziom nauczania. Jednak nie chciałabym kuć po nocach.
16.05.2011
16.05.2011
Anka
Super! Dobra opcja to wtorkowe i czwartkowe możliwości rozmowy na gadu z lektorami języka włoskiego. Szkoda , że tylko od 10 do 12, ale zawsze coś. Polecam
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Politechnika Łódzka