UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (37)
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji, UWE

Krzysztof
Uczę się na WSB-NLU, najbardziej cenię to, że programowania od początku uczę się na dobrych przykładach. Jest teoria ale od razu poparta przykładami zastosowania.
24.02.2021
16.02.2021
UWE
odpowiedź dla Michał z dnia 15.02.2021
Bardzo cieszą nas takie rekomendację ! :)
Michał
Bardzo polecam studia podyplomowe na WSB-NLU. Konkretni wykładowcy, bardzo merytoryczny program kształcenia. Świetny system. Mogłoby być trochę więcej przedmiotów ale to wg. uznania. Ja ukończyłem Przygotowanie pedagogiczne do zawodu nauczyciela i jestm bardzo zadowolony.
15.02.2021
12.02.2021
Przemek
Mogę z całą odpowiedzialnością rekomendować tą Uczelnie. Tym bardziej obecnie w trakcie pandemii. Doskonały system obsługi Studenta i studiów :) myśle już o kolejnym kierunku
Adam
Super. Dziękuję za informację.
11.02.2021
03.02.2021
Ala
Polecam :)
UWE
odpowiedź dla Adam z dnia 03.02.2021
Dzień dobry, specjalność wybiera się zazwyczaj po pierwszym roku. Zajęcia realizowane są w czasie rzeczywistym więc możemy "spotkać" się z wykładowcą, porozmawiać poprzez czat lub napisać wiadomość PRIV do danego użytkownika czatu. Wirtualne spotkania na platformie CloudA są cenione przez naszych studentów oraz wpływają na wysoki wskaźnik rekomendacji naszej Uczelni swoim znajomym.
03.02.2021
03.02.2021
Adam
Czy specjalność wybiera się od razu? I zajęcia realizowane są on line w czasie rzeczywistym? Takie normalne wirtualne spotkania?
UWE
odpowiedź dla Martyna z dnia 17.01.2021
Dzień dobry, wszystkie zjazdy odbywają się na platformie CloudA. Fizycznie odbędą się praktyki zawodowe, które zazwyczaj studenci odbywają w miejscu zamieszkania oraz obrona pracy dyplomowej.
20.01.2021
17.01.2021
Martyna
Dzień dobry, ile jest obowiązkowych zjazdów w siedzibie uczelni podczas jednego semestru?
Joanna
Studiuje się faktycznie na WSB-NLU ale naprawdę doceniam: system, wykładowców, obsługę, miłe osoby po drugiej stronie telefonu :) Raczej bezproblemowo. Oczywiście, zawsze się zdarzy, że coś mogłoby być lepiej ale jak słucham opinii o Uczelniach moich znajomych to cieszę się, że właśnie tutaj wybrałam studia z psychologii. Możemy przyjeżdżać na wykłady, zaliczenia plus praktyki robi się albo na uczelni albo na komputerze natomiast ćwiczenia są tylko przez komputer.
17.12.2020
10.12.2020
Eliza
Czy dobrze rozumiem, że wszystkie zajęcia odbywają się on-line z zasady, nie z powodu sytuacji w kraju?
Kris
Wybrałem tutaj studia podyplomowe żeby zostać nauczycielem i jestem zadowolony. Mega intensywne zjazdy ale za to 2 razy w miesiącu. Mam czas na naukę, prace i dom.
03.12.2020
03.12.2020
Anna
Najlepsza Uczelnia na świecie! Jestem studentką 3 roku zarządzania i nie wyobrażam sobie studiować w innej Uczelni. UWE pozwala mi uczestniczyć w wykładach z dowolnego miejsca - czy to za pomocą komputera, czy telefonu. Ponadto panuje super atmosfera - wykładowcy są bardzo wyrozumiali i zawsze idą na rękę Studentowi (co jest rzadkością w szkolnictwie wyższym) :) Już dziś wiem, że magisterkę również u Was zrobię. DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO :)
grazia
Najlepiej przygotowana uczelnia do obecnych czasów i aktualnych problemów z onlajnami ;)
02.12.2020
02.12.2020
Ela
Polecam studia z psychologii :)
UWE
odpowiedź dla Gonia z dnia 30.10.2020
Dzień dobry, Uczelnia działa na zasadzie 2 rekrutacji: od czerwca do połowy października- rekrutacja ZIMA od grudnia do polowy lutego- rekrutacja LATO Dokumenty można oczywiście wysyłać w tzw. międzyczasie aczkolwiek rozpoczęcie studiów możliwe jest od danej edycji: październik lub luty danego roku akademickiego. Życzymy miłego dnia W celu rekrutacji najlepiej dzwonić pod numer 18 44 99 101 / 102 / 103 :)
03.11.2020
30.10.2020
Gonia
Czy tryb nauki jest zgodny z rokiem akademickim, czy można rozpocząć kształcenie w dowolnym momencie?
UWE
odpowiedź dla Karol z dnia 29.09.2020
Dzień dobry, prowadzimy kształcenie od długiego czasu i jak do tej pory nasi studenci świetnie radzili sobie z poszukiwaniem praktyk zawodowych :) Jeśli będzie zapotrzebowanie całej grupy na takie praktyki na pewno uda nam się je zorganizować.
29.09.2020
29.09.2020
Karol
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie praktyk zawodowych, czy one też są realizowane zdalnie czy uczelnia wspiera w takim rozwiązaniu?
UWE
odpowiedź dla Ola z dnia 20.09.2020
Dzień dobry, w zależności od wyboru, ale dopuszczamy taką możliwość :)
21.09.2020
20.09.2020
Ola
Czy cały cykl kształcenia odbywa się wirtualnie?
UWE
odpowiedź dla Pat z dnia 12.08.2020
Dzień dobry, wybór specjalności odbywa się w trakcie studiów. W racji dużego zainteresowania wszystkimi specjalnościami od lat są wszystkie otwierane :)
20.08.2020
12.08.2020
Pat
Czy rekrutacja odbywa się na specjalność? Czy wybór w trakcie studiów?
misiek
Połączenie ich systemu plus najpopularniejszych kierunków, SUPER!. Szczerze zrobiłem inżyniera z infy i później mgr z zarządzania i jestem bardzo zadowolony.
08.07.2020
07.07.2020
grazia
Świetny pomysł z tym UWE !! Ale z takim systemem jak CloudA można wszystko :D
UWE
odpowiedź dla Jola z dnia 05.07.2020
Dzień dobry, oczywiście. Studia z uwzględnieniem doświadczenia zawodowego (tzw. procedura PeU), polega na egzaminie przeprowadzonym przed rozpoczęciem roku akademickiego czyli najczęściej we wrześniu. Najlepiej skontaktować się z naszym biurem w celu omówienia szczegółów 18 44 99 101/ 103 :) Życzymy miłego dnia
06.07.2020
05.07.2020
Jola
Studia z uwzględnieniem doświadczenia zawodowego są w jakiś sposób indywidualizowane?
UWE
odpowiedź dla Pablo z dnia 21.06.2020
mamy nadzieje :) pozdrawiamy
23.06.2020
23.06.2020
UWE
odpowiedź dla Ania :) z dnia 21.06.2020
Dziękujemy za opinie
UWE
odpowiedź dla Mela z dnia 21.06.2020
Dziękujemy bardzo za opinie. Rzetelność prowadzonych studiów to nasz wyróżnik :)
23.06.2020
23.06.2020
UWE
odpowiedź dla Magda z dnia 22.06.2020
Dziękujemy bardzo
Marcin
Polecam !
23.06.2020
22.06.2020
Magda
Tutaj nowoczesność idzie w parze z jakością. Nie znam lepszej formy przekazywania wiedzy niż ten, który oferuje UWE. Wspaniali wykładowcy, możliwość studiowania w każdym zakątku świata i jeszcze masa ułatwień które pozwalają unikać nadmiernej papierologii. Polecam z całego serca!
Mela
Uczelnia godna polecenia. Nie działają na zasadzie: wyślemy ci 100 PDF, przeczytaj i wyślij odpowiedzi na emaila. Bardzo dobra platforma obsługi studentow-Clouda. Cena zawsze mogłaby być niższa 😇 ale stosunek ceny do jakości jest bardzo na plus.
21.06.2020
21.06.2020
Ania :)
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji to miejsce, w którym możemy więcej :) Cieszę się, że jedna z najlepszych Uczelni niepublicznych w Polsce (WSB-NLU) odrodziła ten filar. Dużo słyszymy w ostatnim czasie o jakości nauczania zdalnego (interaktywnego) - czasem wypada gorzej, a czasem lepiej. Śmiało mogę stwierdzić, że UWE jest jednym z najlepszych przykładów wspomnianego nauczania, które odnosi sukces. Dzięki UWE mogę studiować gdzie tylko chce! :) Mamy ciągłą interakcje z prowadzącym, nie musimy chodzić do dziekanatu aby złożyć podanie, oddajemy tam nasze zadania oraz zdajemy wszystkie egzaminy/testy. Co więcej, ceny są umiarkowane, niewygórowane - aż dziwne, bo za dobrą jakość się płaci :) A tak poza tym, jeżeli mamy jakieś pytania zawsze możemy zapytać pracowników, którzy wykazują się nadzwyczajną wyrozumiałością i spokojem. Straszne Panie z Dziekanatu to legenda w tej Uczelni. :) Jednym słowem: POLECAM.
Pablo
Super!
21.06.2020
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uniwersytet Gdański
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku