• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (351)
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, UE Kraków

Asiaa
Tylko nas drugi stopień jest teraz rekrutacja?
10.02.2021
24.11.2020
Stiwi
Jakie były progi punktowe na prawo?
Olga
Hej, czy kierunek Marketing i Komunikacja Rynkowa czymś się różni od tradycyjnego marketingu czy jest to po prostu dodatek do nazwy nic nie znaczący? Jakie są różnice programowe?
10.11.2020
22.10.2020
Eliza
Na jakie kierunki drugiego stopnia będzie nabór zimowy. Chodzi mi o studia zaoczne.
Ania
Czy jest może gdzieś ogólnodostępny terminarz zjazdów na studiach niestacjonarnych? Zastanawiam się, czy zjazdy są zawsze co 2 tygodnie, czy np. czasami dwa weekendy pod rząd, a potem 2 weekendy wolne. Może ktoś miał styczność i da mi znać? Będę wdzięczna. Pozdrawiam, Anka
20.10.2020
05.10.2020
Taja
Hej, orientuje się ktoś może jakie były progi punktowe na studia dzienne i zaoczne kierunków ekonomicznych?
Martyna
Czy ciężko jest się przenieść z jednego kierunku na drugi ? ( Stosunki Międzynarodowe na Stosunki Międzynarodowe Gospodarcze)
25.09.2020
13.09.2020
Gosia
Czy jest planowana rekrutacja śródroczna na jakieś kierunki pierwszego stopnia?
Adam111
Który kierunek: rachunkowość i rewizja czy rachunkowość (controling) jest bardziej praktyczny dla księgowego. Który wydział: finansów czy zrządzania jedt bardziej przyjazny dla studentów zaocznych?
08.09.2020
04.09.2020
Xx
Zjazdy na studiach zaocznych sa zawsze co 2tyg?
Cketozart
Wie ktoś ile trzeba było mieć punktów żeby się dostać z listy rezerwowej?
04.09.2020
04.09.2020
xyz
A no i jeszcze jedno pytanie - czy w akademikach UEKu mogą nocować studenci zaoczni? Jeśli nie, to gdzie można przenocować w dobrej cenie niedaleko uczelni? :D
xyz
Kiedy będą znane terminy zjazdów? Chodzi głównie o 1 rok FiRu.
04.09.2020
24.08.2020
Paulina
Progi w tamtym roku na niestacjonarne fir to było coś koło 70 punktów,tylko logistyka miedzynarodowa i informatyka była jakoś powyżej setki
Jacek
Cześć wiecie jak wyglądały progi na finanse i bankowość 1 stopień niestacjonarne?
20.08.2020
16.08.2020
Julka
Hejka, studiuje ktoś finanse i podzieli sie swoimi odczuciami?
Rafał
Ile jest średnio zjazdów ??
15.08.2020
07.08.2020
Eda
Studia miejskie wydają się interesującym kierunkiem. To studia tylko na tej uczelni??
Gosia
Czy ktoś przenosił się może z innej uczelni na UEK i mógłby opowiedzieć jak to wyglądało (średnia, czas czekania na decyzję itp.)?
13.07.2020
26.06.2020
Wiktoria
Hej, czy jest ktoś z zarządzania i inżynierii produkcji, chciałabym się dowiedzieć czy warto iść na uniwersytet czy lepiej na taki sam kierunek na politechnice na wydziale zarzadzania
Maciek
Hejka! Czy ktoś wie jakie były progi punktowe na prawie? I jakie przedmioty zdawane na maturze brane są pod uwagę przy rekrutacji?
17.06.2020
16.06.2020
Ola
Hejka co powiecie o turystyce i rekreacji oraz gospodarce przestrzennej zaocznie? Ile zjazdów w miesiącu? Warto?
Iwona
Jak zapowiada się kwestia akademików na przyszły rok? Czy normalnie można składać wniosek, czy w obecnej sytuacji coś się zmieniło?
05.06.2020
29.05.2020
Ela
OD jakiej średniej przewidziane jest stypendium naukowe? Może kogoś to dotyczy i wie???
Anna
Mógłby ktoś wyrazić swoją opinię na temat logistyki? Trudno się dostać i utrzymać jeśli ścisłowcem nie jestem, ale porażki też nie ma? :)
13.05.2020
08.05.2020
Lidia
Czy prawo ma charakter uniwersytecki, czy bardziej jest to prawo biznesowe?
Ewa
Czy ktoś może był/jest na kierunku gospodarka i administracja publiczna i mógłby się wypowiedzieć na temat tych studiów?
06.05.2020
05.05.2020
Ola
Hejka, czy jest tu ktoś studiujący II stopień niestacjonarnie i mógłby mi odpowiedzieć na parę pytań? :)
Ela
Jak odbywają się zajęcia na zaocznych? Tylko w weekendy, również w piątki?
25.03.2020
03.03.2020
Iga
Na zaocznych program jest mocno okrojony? Więcej samemu trzeba nadrobić?
kandydatka
Czy na analitykę gospodarczą ciężko się dostać? Jakie były progi punktowe?
26.02.2020
11.02.2020
Ola
Studiowałam logistykę. Ciekawe, perspektywiczne studia. Polecam uczelnię.
Xx
Ciężko jest się dostać na logistykę międzynarodową? Ktoś może się wypowiedzieć o tym kierunku?
05.02.2020
05.02.2020
Janek
polecacie innowacje w biznesie/modern business management, ktos sie moze wypowiedziec?
Mateusz
Czesc, ktos sie orientuje jakie byly mniej wiecej progi na prawo 2019/2020? Dzieki!
03.02.2020
02.02.2020
Asia
Ile było ostatnio miejsc na marketing zaocznie i jaki prog?
Asia
Ta Malwina co się tam na dole wypowiada mega mnie irytuje. Jak ci nie pasuje poziom studiów to trzeba było je zmienić. Dziękuję, pozdrawiam.
02.02.2020
27.01.2020
Anonimowy
Hej jakie są wasze opinie na temat ekonomii a uek-u?
Kris
Jak oceniacie podyplomówki? Polecacie coś wartościowego?
23.01.2020
20.01.2020
vXv
Cześć. Czy ktoś mógłby coś powiedzieć o Gospodarce Przestrzennej na MGR ? Jak wyglądają kursy w języku angielskim? Język obcy w biznesie jest na jakim poziomie? Byłbym niezmiernie wdzięczny za każdą pomoc.
Agnieszka
Czy jest tu może ktoś kto chodzi zaocznie na studia na uek i chciałby mi odpowiedzieć na parę pytań?
02.12.2019
21.11.2019
Ania
Hej, czy jest tu ktoś kto może coś napisać o inżynierii organizacji i zarządzania ? czy kierunek jest ciekawy, jak rozplanowane sa zajęcia i podejście kadry do studenta ? Proszę o opinię najlepiej, jeżeli ktoś studiuje ten kierunek niestacjonarnie :)
Zosia
Ciekawią mnie studia miejskie. Czy ktoś kończył ten kierunek? Jak oceniacie?
07.11.2019
14.10.2019
Karol
Jak oceniacie zarządzanie i inżynierię produkcji? Polecacie na tej uczelni?
Studentka
Przykro mi to pisać, ale po roku doświadczenia studiowania na tej uczelni, miałam jej serdecznie dość. Pierwsze miesiące, młody człowiek pełen pasji, oczekiwań przychodzi na zajęcia i następuje zderzenie z rozpędzoną lokomotywą. Wykładowcy notorycznie się spóźniają, odwołują zajęcia a nawet jak zajęcia się odbywają, to suma sumarum przeprowadzane są na rozczarowującym poziomie. Nie chcę wymianiać po nazwisku , choć z chęcią bym to uczyniła. Korzystanie z telefonów, dzwonienie, pisanie, wychodzenie w.trakcie zajęć. Opowiadanie życiowych anegdot, jakby to było tematem zajęć...albo zadanie masy zadań na słynnego moodla i już to słyszę " macie parę minutek, zróbcie.zadanka" mija cała lekcja, Pan Prowadzący nic nie wytłumaczył. W końcu jesteśmy dorośli, radźcie sobie sami. I tu chcę zaznaczyć, jest niestety ogromna część studentów, którym taka forma studiowania bardzo odpowiada, ale nie wyrzucajmy wszystkich do jednego.worka. I tutaj kwestia młodzieży musi zostać poruszona. Niczym się nie interesuje, ogranicza się tylko do zdania, ocena i punkty są priorytetem. Niestety taki model wyniesiony z poprzednich szczebli edukacji. Dziwi mnie , że sami nie widzą absurdu w jakim uczestniczą. Ekonomią , polityką się nie interesują. Kto tam by na Akademii Ekonomicznej tym się interesował? Studia powinny być kierowane dla niewielkiego procenta tego społeczeństwa. Cały urok studiowania dla mnie prysł, gdy zostałam pochłonięta przez tę uczelnię i jednostki które ją tworzą. Nie potrafię zrozumieć sensu istnienia takiego systemu.....pocieszam się , że podobno wszędzie teraz tak jest i za dużo wymagam. Jednak mam dość słuchania, licz tylko na siebie a Pan Profesor i tak Ci w niczym nie pomoże. Klamstwo. Dobry wykładowca jest dla mnie motywacją, dzieki której wiem, że nauka jest procesem pięknym i wartościowym. Pytam się wykładowców i studentów, czy mają poczucie winy? Oszukujemy siebie dalej.
11.10.2019
05.10.2019
Doświadczalnik Wiedzownik UEKczany
@Olaf, "Czy jest możliwość rozłożenia na raty..." I tak i nie. Oficjalnie terminem płatności jest 2019-10-01 - zatem nie . W praktyce najczęściej ludzie nie dysponują pełną kwotą i wpłacają później - zatem tak ( nie oficjalnie) . ale UEK naliczy ci odsetki za zwłokę - więc nic za darmo
Anonim
Hej jest jakaś grupa dla studentów niestacjonarnych rachunkowość i controlling ?
22.09.2019
21.09.2019
Olaf
Mam pytanko. Czy jest możliwość rozłożenia na raty kwoty obowiązującej za semestr? Studia niestacjonarne, pierwszy rok . Z góry dzięki za informację! :)
Pola
Jakie macie doświadczenia odnośnie wyjazdów typu Erasmus itp? Jak to wyglądało organizacyjnie. Zaczynam drugi rok.
13.09.2019
12.09.2019
Iga
Do musk :możesz coś opowiedzieć o tym kierunku ?
musk
Do Iga: ja byłem na RiC.
12.09.2019
11.09.2019
Iga
Hej czy jest tu ktoś z kierunku rachunkowość i controlling niestacjonarny ?
Ciekaw
Czemu uważasz, że zero perspektyw? Możesz rozwinąć swoją myśl? Zresztą nie zgodzę się z Tobą, kierunek Informatyka robi robotę na tej uczelni
30.08.2019
22.08.2019
alexaa007
Hej, czy ciężko dostać się na kierunek zarządzanie i inżynieria produkcji? Polecacie naukę na tej uczelni? I jak z pracą po nim?
Anonim
Pytanie do studentów, jaki język dodatkowy polecacie wybrać?
08.08.2019
07.08.2019
Anonim
Witam, czy wie ktoś może jakie progi są na studia niestacjonarne na UEK? Ciężko jest sie dostać?
Anonim
Hej. Czy może ktoś się podzielić opinią na temat kierunku gospodarka i administracja publiczna?
23.07.2019
22.07.2019
Ala
Czy jest szansa na przeniesienie na II rok ( FiR stacjonarne) z innej uczelni? :)
Iza
Czy trudno sie dostać na studia zaoczne, kierunek turystyka? :)
17.07.2019
17.07.2019
Doświadczalnik Wiedzownik EUczany
@Paweł Żeby przenieść się z zaocznych na dzienne trzeba na UEK mieć średnią ocen minimum 4,5 i złożyć podanie, opisane w regulaminie jest to. Lub ponownie się rekrutować na dzienne, ale nie będąc studentem tego kierunku. Szansa jest i byli tacy którym się ta sztuka udała.
Paweł
Czy jest szansa, żeby z zaocznych przenieść się na studia dzienne? Studiuję ekonomię.
15.07.2019
11.07.2019
EternalStudent
czy ktos cos wie na temat kierunku : startegia rozwoju biznesu (zaocznie)?
Julia
Studiuję prawo na Uniwersytecie Ekonomicznym. Jestem bardzo zadowolona z poziomu. Wykładowcy posiadają ogromną wiedzę merytoryczną, w sposób ciekawy przekazują ją studentom ( oczywiście zdarzają się wyjątki ) i są zawsze przygotowani do wykładów. Są to studia z ogólnej wiedzy prawniczej - bez specjalizacji, można po nich iść na aplikację. W toku studiów realizowane są przedmioty ekonomiczne, ale nie ma ich dużo, a wykładowcy stawiają w nich na praktykę. Na studiach nie jest łatwo; trzeba się uczyć i to nie mało, ale wybierając prawo , nie powinno to wzbudzać wątpliwości. Ja szczerze polecam uczelnię i gdybym miała możliwość cofnięcia czasu, bez wahania wybrałabym miejsce, w którym jestem obecnie.
08.07.2019
29.05.2019
Olga
Kto jest na informatyce stosowanej i może się wypowiedzieć na temat tych studiów i kierunku?
Ania
Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda analityka gospodarcza? Czy przedmiot Rachunek prawdopodobieństwa jest bardzo trudny, czy da się go ogarnąć
24.04.2019
28.03.2019
prawo na UE
Kochani powiedzcie, czy kierunek Prawo realizowany na UE w Krakowie jest tożsamy z kierunkiem Prawo na UJ??? inaczej mówiąc, czy są to typowe studia prawnicze, które potem dają ścieżkę do aplikacji sędziowskiej, prokuratorskiej, notarialnej, itd. Czy może z racji, iz jest to uczelnia ekonomiczna, to więcej jest na tym prawie zagadnień biznesowych, handlowych, itd. Generalnie, jesli możecie napisac jak sie Wam studiuje prawi tutaj to będę bardzo wdzięczna.
DK
Czy jest tu ktoś z 2 roku ZARZĄDZANIA studiów NIESTACJONARNYCH i mógłby mi powiedzieć jakie specjalności będą uruchomione od 4 semestru? Czy będzie dostępna specjalność Logistyka i zarządzanie łańcuchem dostaw czy tylko zarządzanie firmą i zarządzanie personelem jak na większości innych uczelni?
21.01.2019
16.01.2019
Ferixo
Jest ktoś może na międzynarodowych stosunkach gospodarczych i może się podzielić wrażeniami ?
Nieważne
Gospodarka Przestrzenna - Pierwszy rok ma w sobie typowe zapychacze czasu. Na 2 i 3 roku pojawiają się przedmioty typowo kierunkowe ale jest ich mało i kompetencje NIEKTÓRYCH nauczycieli są na tak niskim poziomie, że głowa mała. Robisz zadania z pliku, nie wiesz co robisz, ale robisz dalej. Co z tego, ze mamy zajęcia z GIS'em czy z Surferem jak uczelnię nawet nie stać na licencję dla studentów i aby nadrobić materiały musisz iść do innej grupy i to na taką godzinę, gdzie będzie mało osób, bo się nie zmieścisz. I ci starzy "profesorowie", gdzie aby zdać, musisz ubrać się w krótką sukienkę i dekolt bo inaczej to zapomnij. Jeżeli komuś zależy na zdobyciu papierka studiów wyższych, przy najmniejszych staraniach to spoko, możecie tam iść.
12.12.2018
01.12.2018
maturzystka
Orientuje się ktoś jak tutaj wyglądają praktyki? Trzeba je odrabiać w wakacje czy jakoś inaczej?
turystyka i rekreacja
Skończyłam studia I stopnia na tym kierunku w systemie niestacjonarnym, zjazdy miałby być co 2 tygodnie ale zdarzało się tak, że były one w 5 weekendów pod rząd na drugim i trzecim roku.. jeśli chodzi o studia zaoczne na tym kierunku to z dostaniem się nie było większego problemu, było nas około 60 osób a studia skończyło zaledwie 20 ;)
04.09.2018
28.08.2018
Angela
Hej :) czy orientuje się ktoś czy jest otwarta administracja 2 stopinia stacjonarna ? I jak odbywają się tam zajęcia?
Fhejxjs
Studiował ktos gospodarke przestrzenna i chce sie podzielić doświadczeniami?
27.07.2018
22.07.2018
gosc123
czesc. Studiował ktoś na UEK inżynierię organizacji i zarządzania? Jak tam jest, czy warto iść czy raczej odradzacie? Bo się dostałem i już potwierdziłem.
xoxox
Czy są jakieś progi na studia zaoczne ? najbardziej interesuje mnie logistyka międzynarodowa
21.07.2018
18.07.2018
Laura
Wie ktoś jaka jest szansa na przyjęcie mnie w drugiej rekrutacji, na kierunek turystyka i rekreacja z wynikiem 106 punktów? Wiem, że w tym roku minimum było 117 i nie wiem czy się dostanę z listy rezerwowej.
XoxoXoxo
Witam. Mogby ktos wypowiedziec sie o technologii zywnosci? Na czym polegają przedmioty techniczne czy trzeba wykonywac skomplikowane rysunki?
17.07.2018
13.07.2018
1602kl
Można sprawdzić jedynie progi przy pierwszej rekrutacji. W zakładce dla kandydatów ->statystyka rekrutacji 2018/19
3irnk
Dostał sie ktoś z was na Gospodarkę przestrzenną?? Bo jestem na liście rezerwowej a nie wiem na którym miejscu bo nie opublikowano zadnej listy tylko, ze nie zostałeś zakwalifikowany. Jest możliwość sprawdzenia tego jakoś?
13.07.2018
13.07.2018
12345k
Orientuje sie ktoś o ktorej godzinie UEK opublikuje wyniki rekrutacji dzisiaj?
Analityka Gospodarcza
Czy ktoś z was może studiuje na tym kierunku? Możecie podpowiedzieć czy warto?
12.07.2018
12.07.2018
Kandydatka
O której godzinie będą wyniki rekrutacji na stronie ?
konikm09
Witam. Myślicie, że 158 pkt starczy, aby dostać się w tym roku na logistykę międzynarodową?
10.07.2018
10.07.2018
Basia
hej :) idzie ktoś na towaroznawstwo w trybie niestacjonarnym?? ja bardzo chcę iść i chciałam się zorientować czy znajdę tu kogoś zainteresowanego tym kierunkiem? piszcie :)
Adeczako
Hej chciałem zapytać czy wiecie ile kosztują studia niestacjonarne na kierunku marketing?
10.07.2018
08.07.2018
Kl
Ciężko jest na gospodarce przestrzennej? Ciezka jest matematyka ? I rzeczywiście są az 2 języki?
dd
Hej, chcialam zapytac czy ciezko jest sie dostac na studia pierwszego stopnia niestacjonarne europeistyke lub finanse i rachunkowość ? i jakie są progi punktowe?
05.07.2018
03.07.2018
Angelika
Witam, czy jest tutaj ktoś kto mógłby mi coś powiedzieć na temat kierunku: ekonomia o specjalności analityka ekonomiczno-finansowa ? Studia magisterskie. Jest bardzo trudno, czy da się jakoś przebrnąć bez większych problemów? Interesuje mnie tryb zaoczny. Dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam
Kasia
Hej. Wie ktoś może jak wyglada sytuacja z kierunkami po ang na 2 stopniu? Konkretnie mi chodzi o międzynarodowe stosunki gospodarcze (international business). Wiem ze miejsca zredukowali ale słyszałam tez ze Uek po prostu lubi "zarobić" Wiec chętnie przyjmuje studentów..
01.07.2018
26.06.2018
olka
gdzie lepiej na Ekonomiczny, do Krakowa czy Wrocławia?
Do prox
Tak, progi są takie same jak podają w informatorze
20.06.2018
19.06.2018
mua
Czy osoby będące już studentami innej uczelni biorą udział w oddzielnej rekrutacji? Tj. progi są wyższe dla nich?
prox
Czy progi na UEK rzeczywiście w praktyce są takie jak podaje uczelnia na stronach internetowych?
19.06.2018
19.06.2018
xyz1234
Cześć, czy napisze ktoś kilka słów o analityce gospodarczej na ueku? :)
marketing i komunikacja rynkowa - warto?
Ktoś może studiuje na tym kierunku? Wiem, że taki sam jest na Politechnice Lubelskiej i mocno się waham którą uczelnię wybrać, jednak bardziej ciągnie mnie do Krakowa. Jakieś opinie?
12.06.2018
04.06.2018
Towarki!
Mógłby ktoś powiedzieć coś o towaroznawstwie? Czy jest trudno i czy w ogóle warto?
bankowość zaawansowana
Również chcę zapytać o bankowość zaawansowana. Rzeczywiście zaawansowana? Jeżeli ktoś nie miał z tym wcześniej do czynienia do radę?
01.06.2018
01.06.2018
ekonomia i fir/bankowość
Hej :) Mam pytanie dotyczące kontynuowania nauki na fir. Czy jezeli koncze licencjat na ekonomii to moge potem rozpoczac 2 stopien na fir ze specjalnoscia bankowosc? Teraz juz niestacjonarnie ;) ktos cos o tym kierunki? 😊
Malwina
Nie trzeba chyba nawet zakładać oddzielnych kont xd Ja gdy się rekrutowałam to składałam na trzy różne kierunki i wypełniałam do tego trzy oddzielne formularze w obrębie jednego konta. W ten sposób jednocześnie dostałam się na wszystkie trzy kierunki i mogłam sobie wybrać, na który ostatecznie chcę iść.
31.05.2018
31.05.2018
Malwina
Jeżeli nie miałaś matmy rozszerzonej w szkole średniej, to rzeczywiście może ci być trudniej. Ale! nie dlatego, że poziom jest bardzo wysoki, tylko dlatego, że po prostu trzeba być w miarę systematycznym. Matma rozszerzona w lo wymagała robienia wielu zadań i to codziennie. Na studiach wystarczy poświęcić 4 h tygodniowo i wygospodarować cały dzień przed kolosem. Nie wiem ile poświęcałaś czasu na matmę w szkole, musisz sobie sama porównać. Zadania, które robimy na zajęciach są bardzo schematyczne, wystarczy przerobić ich parę i już zaczynasz ogarniać. Poza tym dokładnie te typy zadań, które pojawiają się na lekcjach są potem na kolokwiach. W sumie to jest za mało czasu żeby rozwiązywać jakieś skomplikowane zadania. Przerabiając jakiś rozdział, uczymy się raczej tylko podstaw. Natomiast z tego co widzę niektórzy rzeczywiście maja problem, bo nie są przyzwyczajeni do tego, że matematyki nie da się nauczyć dzień przed sprawdzianem.
natalia
Słyszałam, że się płaci za kilka kierunków nawet, na które chce się składa, porządkuje się je a potem i tak można się dostań tylko na jedne... Czy jest możliwość w takim wypadku założenia 2 kont w rekrutacji i w obu wybiorę tylko jeden kierunek? Wtedy na dwa mogę się dostać... Czy ktoś ma informacje czy tak można?
30.05.2018
30.05.2018
Weronika
Hej :) mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest poziom matmy na logistyce? Chciałbym iść na logistykę, ale na różnych stronkach piszą, że matma na logistyce jest na poziomie hard, co mnie trochę zniechęca, gdyż z matmy jestem na przeciętnym poziomie. :D
Malwina
Chyba miałeś na myśli większe limity-większe ograniczenie cnie? Nie mam dokładnego info, ale generalnie zmieniły się przepisy. Jest określona liczba studentów, która powinna przypadać na jednego nauczyciela, no i ta liczba jest podobno zdecydowanie za duża. Dlatego uczelnia płaci kary i ma problemy finansowe. I w sumie de facto taka duża liczba studentów np. w jednej grupie rzeczywiście mocno obniża jakość nauczania. Czy limit będzie aż o połowę większy? Nie wiem, ale wydaje się to mocno prawdopodobne. Na jednych zajęciach prowadząca nam powiedziała, że gdyby uczelnia zrezygnowała z przyjęcia całego jednego rocznika, to studentów i tak byłoby za dużo, biorąc po uwagę te nowe przepisy. To wszystko w sumie przekłada się na progi. Na logistykę w tym roku próg ostateczny, tak jak ktoś wspominał niżej to 136 pkt. Jeśli zdarzy się tak, że przyjmą połowę mniej studentów to pewnie będzie ze 150/160. I to jest już całkiem wysoki próg. Nie wiem w sumie jak odpowiedzieć na twoje ostatnie pytanie, bo czy próg 130 jest wysokim progiem ? Moim zdaniem nie. Na UEK nie jest trudno się dostać. Ta uczelnia raczej jest postrzegana jako mega lajtowa. Bo w sumie mieć 60/70 % z ang czy geo.... :') To nie jest jakiś szalony wynik xd No i ostatnie, nie ma czegoś takiego jak oficjalne i nieoficjalne progi. Jeśli podają 144/136 np z logistyki to tak jest. Rozmawiając ze znajomymi nie słyszałam, żeby ktoś miał poniżej tych 136 pkt.
27.05.2018
26.05.2018
Zakolarz
I jeszcze jedno. Czy tam naprawdę się jest tak trudno dostać (jak wskazują statystyki np. 130 punktów trzeba uzyskać)? Czy to jest tylko tak podwyższone oficjalnie, aby podnieść poziom, a nieoficjalnie dostać się jest o wiele łatwiej? z góry dzięki za info ;-)
Zakolarz
Tylko, że w tym roku limity będą mniejsze (niektóre kierunki ścięte o połowę)???
26.05.2018
26.05.2018
Malwina
Tak było do tej pory. Teraz uczelnia ma problemy finansowe i wykorzystuje każdą możliwość by zmniejszyć liczbę studentów. Na pewno przy nowej rekrutacji będą trzymać się limitów, nie mówiąc o tym, że z pewnością będą większe limity.
Zakolarz
Czy to prawda, że na UEK przyjmują więcej osób niż jest oficjalnie miejsc (wg. statystyk rekrutacji)?
25.05.2018
25.05.2018
Malwina
+ moja koleżanka chciała się przenieść z innego kierunku na logistykę, ale jej się nie udało, po prostu i tak już było przyjętych więcej osób niż powinno i nie było msc
Malwina
Ja studiuję logistykę międzynarodową i mam dosyć mieszane uczucia. Wybierając ten kierunek miałam nadzieję, na ciekawe, ale i również dosyć ambitne studia, a jest niestety trochę inaczej. Na logistykę był najwyższy próg, więc nawet nie chcę myśleć, co dzieje się na innych kierunkach. Nie wiem czy to jest problem tego, że w PL poziom wyższej edukacji jest niski, czy taka jest specyfika nauki na studiach. W każdym razie to co mi się nie podoba: -jedynym twoim obowiązkiem jest chodzenie na zajęcia, a i również tego nie musisz robić, jeśli prowadzący nie sprawdza obecności -przekazywanej wiedzy jest tyle, że na egzamin możesz zacząć się uczyć dwa dni przed i też bardzo ładnie zdać ;') -jest dużo gotowców ( to byłby duży plus, gdyby ilość nauki była przytłaczająca i nie wiedziałbyś w co włożyć ręce, a rzeczywisty efekt jest taki, że uczyć się nie musisz w ogóle xd) -brak jakiegokolwiek nacisku prowadzących na systematyczną naukę -w nauczycielach widzę całkiem dużą pasję do wiedzy, którą przekazują, ale zdecydowanie nie do nauczania -dziwi mnie duża ilość przedmiotów niezwiązanych kompletnie z logistyką; wyobrażam sobie, że warto jest je wpleść pomiędzy te "logistyczne", ale na miłość boską, żeby przez cały rok mieć tylko jeden przedmiot związany z kierunkiem i to prowadzony dosyć miernie... -no i przede wszystkim, mnóstwo przedmiotów, które polegają na wkuwaniu teorii, a w końcu są to studia inżynierskie -ostatnim minusem jest skutek, który widzę w podejściu ludzi do nauki na tych studiach; przez to, że naprawdę rzadko kiedy trzeba usiąść i coś zrobić, większość osób ma na wszystko wyjebongo; "byle zdać, ja nie jestem ambitny, nie chce mi się, ee nie idę na to, wracam do mieszkania i oglądam serial, nie róbmy tego, po co? ..." słyszę to codziennie xd Naprawdę polecam się mocno zastanowić czy chcesz tak studiować. Bardzo polecam jeśli chcesz rozpocząć drugi kierunek w tym samym czasie, pracować, uczyć się gry na instrumencie, cz też może uprawiać intensywnie sport. Chyba, że potrzebujesz się wyimprezować, też spoko opcja. Ale jeśli tylko to studiować i nic poza tym.. to zdecydowanie nie ;(
25.05.2018
05.05.2018
Prpr
Prawo opinie co sądzicie o tej uczelni
Pati
Polecam zarządzanie na UEK, z tym, że podejmując ten kierunek warto już mieć jako takie zorientowanie na to co chce się w przyszłości robić, aby następnie wybrać właściwą specjalność. Póki co każdą sesję przeszłam bez problemu (obecnie IV semestr), trzeba trochę się przyłożyć, bo na farcie ciężko zaliczyć wszystko, ale przy odrobinie chęci nikt nie powinien mieć problemu. Z tego co widzę, to absolwenci tej uczelni są dobrze oceniani przez potencjalnych przyszłych pracodawców.
30.04.2018
30.04.2018
klauiii
jak jest z zarzazaniem? polecacie, odradzacie?
ABC
Czy trudno dostać się na zarządzanie?
28.04.2018
15.04.2018
kilko
Czy Finanse i rachunkoość dużo sie roznia od rachunkowosci i controlingu? Czy można sie przepisywać trakcie roku? jakieś opinie?
XYZ
W tym roku będzie mniej miejsc na uczelni. Czy sądzicie, że będzie trudno się dostać?
14.04.2018
14.04.2018
Nicki
Czy jest ktoś może tutaj kto studiuje turystykę i rekreacje ZAOCZNIE ? Lub kogos takiego zna. Czy są jakieś progi, jak tak to jakie i czy trudno sie dostac ? Zjazdy są co weekend czy dwa ?
Katia
Cześć. Czy jest tutaj ktoś z Międzynarodowych Stosunków Gospodarczych? Chciałabym wiedzieć ile % muszę mieć z geografii i rozserzenia z angielskiego, żeby się dostać. Proszę o dopowiedź
31.03.2018
21.03.2018
Maturzystaa 2018
Hej! Mam pytanie czy to prawda że po dostaniu się na kierunek który mnie nie interesuje mogą się szybko przepisać? (w roku akademickim) Czy są duże problemy jeśli chodzi o to? Chciała bym studiować Logistykę ale marne szansę że się dostanę. Podbijam, wie ktoś moze ?
Natalie28
144 pierwsza tura 136 lista rezerwowych
21.03.2018
18.03.2018
Maturzysta 2018
Witam.Zdaję w tym roku maturkę.Chciałbym studiować logistykę międzynarodową na UEK'u .Będę zdawał rozszerzoną geografię i j.angielskie.Czy może mi ktoś powiedzieć jaki jest minimalny próg , żeby dostać się na ten kierunek i czy warto wybrać tę uczelnię ? Pozdrawiam :D
Angela
Witam chcialam zapytać jaki jest poziom na magisterce gospodarka i administracja ? Czy studia stacjonarne odbywają się codziennie od poniedziałku do piątku czy jest jakiś dzień wolny w tygodniu? A jak wygląda to na niestacjonarnych ?
16.03.2018
14.03.2018
Natalie28
Hej! Mam pytanie czy to prawda że po dostaniu się na kierunek który mnie nie interesuje mogą się szybko przepisać? (w roku akademickim) Czy są duże problemy jeśli chodzi o to? Chciała bym studiować Logistykę ale marne szansę że się dostanę.
Jano
Studia na których co chwile nie ma zajęć. Albo odwołane albo przenoszone albo skracane. TRAGEDIA to nie to co dawniej studia gdzie cały dzień były zajęcia. Zajęcia po dwie godziny dziennie. Lepiej niż w liceum
28.02.2018
01.02.2018
Magda
Hej :) macie jakieś doświadczenia odnośnie studiów magisterskich w języku angielskim na tej uczelni? każde info jest cenne!
andy
Rynki finansowe - kto studiuje ten kierunek? czego się spodziewać? czy to dobry wybór?
02.01.2018
18.11.2017
Paulina
Witam! Szukam osób które studiują TiR, zwłaszcza szukam osób które wybrały specjalizacje: Turystyka międzynarodowa, Hotelarstwo i gastronomia, Obsługa kulturowych form turystyki i Zarządzanie kongresami i dużymi wydarzeniami. Na którym roku wybiera się w ogóle specjalizacje? Jak wygląda nauka języków - poziom, ilość zajęć? Czy w ogóle na kierunku jest dużo zajęć w tygodniu? Będę wdzięczna za każdą informację, najlepiej na fb: facebook.com/GreenDayLover41
absolwent
Jestem absolwentem dwóch kierunków na tej uczelni, lic. robiłem na analityce gosp (wydz. zarządzania) a mgr na FiR (wydz. finansów), i mam na podstawie obraz studiów różnoraki, ale jednak nie do końca pozytywny. Kadrze nie można raczej niczego zarzucić, z pewnością są bardz wykształceni i wiedzą co robią (w większośc), problemem jest natomiast organizacja.Analitykę zacząłem rok po uruchomieniu tego kierunku - merytoryczny burdel na kółkach, przedmioty prowadzone w taki sposób, że nikt nie wiedział o co chodzi. Starano się przelać nam wiedzę bez żadnego zaplecza pedagogicznego, więc po skończeniu lic. zrezygnowałem, jak i ponad połowa mojego roku, pozostali tylko najwytrwalsi, ale tak samo jak i na lic tak na mgr 90% zdobytej wiedzy stanowiła nauka własna, bo prowadzący nie umieli przekazać o co chodzi w tym o czym wykładają. Natomiast FiR to zupełnie co innego. O ile na AG wymagano bardzo dużo, o tyle na FiRze zupełnie nic - egzaminy przekazywane z grupy do grupy, od lat te same, materiały przekazywane miedzy studentami w ten sam sposób, na wykłady i ćwiczenia nie opłacało się chodzić bo i tak wszystko było w sieci. UEK skończyłem, prace mam, ale raczej nie dzięki wiedzy zdobytej na studiach...
19.10.2017
11.10.2017
Piotr
wybraliśmy ten uni.dla naszej corki bo myśleliśmy ze to naprawdę będzie to cos a okazuje się ze po pierwsze rasizm wśród uczni.po drugie nauczyciele.rektorzy bardzo aroganzcy.niektore Panie w biurach tak samo.arogancia bez granic.organizacja tez
xxx
Czy jest moze grupa z kierunku Administracja -stacjonarnie ? prosze o odpowiedz
01.10.2017
28.09.2017
ewe
https://www.facebook.com/groups/143937579545372/ to grupa fir zaoczne 2017-2020
Ewa
Ja w podobnej sytuacji co martino
27.09.2017
27.09.2017
martino
Jak co to dodajcie mnie albo zaproście na fejsa bo ja niedawno zalozylem facebooka
wtr
Dlaczego nie da sie dziś zalogować na wirtualny dziekanat
27.09.2017
27.09.2017
kala
jest jakaś grupa na fb FiR niestacjonarne II stopnia?
wtr
Dzwoniłem tam i mi powiedzieli żeby sie nie przejmować bo maja problemy z systemem i to potem zaksieguja
27.09.2017
26.09.2017
Kaja
hej, napiszcie proszę czy została u was zaksięgowana wpłata za legitymację i indeks? Ja zrobiłam wpłatę już kilka dni temu i nadal na wirtualnym dziekanacie mam puste okienko tak jakbym nie zapłaciła. Jak to jest u Was?
Ewa
WTR napisz na czacie
26.09.2017
26.09.2017
wtr
Czy na to spotkanie w sobotę trzeba coś ze sobą zabrać
ewe
czy macie już przydziały do grup lektorskich z j.ang.???
26.09.2017
26.09.2017
Ewa
Tak
wtr
Zaplaciliscie juz czesne za 1 semestr fir ?
26.09.2017
25.09.2017
Ikt
Zalogowałam się
Ewa
Ikt??
25.09.2017
25.09.2017
Ewa
studentkaUEK:)
Ikt
Właśnie chybaam problem ze znalezieniem ciebie
25.09.2017
25.09.2017
Ewa
lkt, Tylko trzeba się skrzyknąć, siedze na krakowskiej czaterii, nick poznasz bez problemu:)
Ikt
No fajnie by było, a jakimś konkretnym miejscu chwilę przed 13, i od razu było by raźniej
25.09.2017
25.09.2017
Ewa
lkt dobra myśl
Ikt
Może udałoby nam się spotkać chwilę wcześniej przed tym sobotnim spotkaniem
25.09.2017
25.09.2017
ewe
wtr, mnie też nic nie przyszło...
wtr
Przyszlo wam potwierdzenie Bo mi nie
25.09.2017
25.09.2017
Ewa
Ktoś może zaczyna rachunkowość
co wybrać
a ja nie wiem co wybrać hehe zapłaciłam za wszystko na razie myślę mam do wyboru pedagogika, administracja i polityka publiczna na Ignatianum i zarządzanie na UE co wy uważacie za bardziej opłacalne (chodzi mi o pracę po studiach)?? pomóżcie proszę
24.09.2017
24.09.2017
kkk
a na jakie studia się rekrutowałeś? przecież wyniki już były więc sprawdź na swoim koncie rekrutacyjnym
dwd
Jak myslicie co w wypadku gdy nie wplacilem oplaty rekrutacyjnej w terminie? Stracilem ten rok?
24.09.2017
23.09.2017
alvaro
Czy będą blondyneczki ładne atrakcyjne na firze zaocznie ???
Ikt
Ja robiłam w czwartek od razu, i w piątek wieczorem się pojawiło. Ale ja robiłam przelewem natychmiastowym a normalny to zawsze 48 h trwa zanim zaksięgowany zostanie.
23.09.2017
23.09.2017
wtt
Wczoraj wyslalem przelew na ten rachunek co podali I dalej nie ma potwierdzenia
Ikt
Mnie przyszło
23.09.2017
23.09.2017
wtr
Przyszlo wam to potwierdzenie wplaty czy nie
Ikt
No oby jak najszybciej bo ja do pracy potrzebuje wiedzieć, a to spotkanie 30 jest ma pewno obowiązkowe?
22.09.2017
22.09.2017
ewe
Ikt, jednak masz chyba rację sprawdziłam to jeszcze raz ,10-11 zjazdów odliczajc podane przerwy to raczej wychodzi co 2 tygodnie, okaże się już wkrótce;)
Ikt
Nie wiem mam znajomych na zaocznych to oni mają jakoś co 2 tyg, ale może być inaczej bo to inna uczelnia. Szkoda tylko że nie ma jakoś wcześniej podanego planu tylko tal na ostatnią chwilę
22.09.2017
22.09.2017
ewe
Ja jestem tez na fir 2 tura, zajecia nie są przypadkiem co tydzień? 11-12 spotkań na semestr.
Ikt
No ale to i tak co 2 tygodnie są zajęcia chyba
22.09.2017
22.09.2017
wtr
nic na ten temat nie wiem podobno po 2 pazdziernika bedzie plan zajec a zajecia zaczynaja sie 6 pazdziernika
Ikt
Wtr a wiesz może kiedy się pojawi jakiś plan zajęć albo które te weekendy w tym miesiącu będą bo ja do pracy potrzebuje żebym mogła mieć wolne wtedy
22.09.2017
22.09.2017
wtr
dziś wplacilem za indeks i dalej pisze ze brak wplaty ile to bedzie trwac
wtr
ja jestem
22.09.2017
22.09.2017
Ikt
Mnie się dopiero teraz udało zalogować na WD i już mam wpłatę. Jest tutaj ktoś z fir zaocznie tura 2?
ewe
może mailem wysłać potwierdzenie...
22.09.2017
22.09.2017
całkiem nowa
ja wpłaciłam opłatę za legitymację i indeks dopiero dziś (wczoraj nie mogłam otworzyć tej zakładki z numerem wpłaty) i pani na poczcie powiedziała że kasa wpłynie na konto UE ale dopiero 25.09, a na stronie pisze że ma być zrobiona wpłata do 24.09. wiecie może czy to będzie uznane? I jeszcze raz moje pytanie czy jest tu ktoś z ZARZĄDZANIA niestacjonarne 2 tura??
Ikt
Zrobiłam wczoraj i jeszcze nie przyszło, ale u nich to chyba standard bo za opłatę rekrutacyjna na koncie było dopiero jak zawiozłam potwierdzenie razem z dokumentami
22.09.2017
22.09.2017
nowy
Czy przyszlo wam potwierdzenie wplaty za legitymacje na koncie
Ikt
Jednakowo chyba jest tylko to była jakaś liczba między 30-40 i już nie pamiętam, ale coś koło tego było
22.09.2017
22.09.2017
całkiem nowa
jak to 30-40 to nie jest jednakowo dla wszystkich? od czego to zależy? jeśli wyświetli mi się tylko 30 to znaczy że jestem na najniższym poziomie?
Ikt
30-40 pytań
22.09.2017
22.09.2017
całkiem nowa
jest tu ktoś z zarządzania?? niestacjonarne 2 tura? proszę napiszcie ile jest pytań na tym teście kwalifikującym z języka angielskiego? nie mogę się zalogować ani do swojego konta rekrutacyjnego ani do wirtualnego dziekanatu :(
ewe
wtr ,każdy ma indywidualny nr rachunku, jak wejdziesz na harmonogram wpłat na semestr jest wszystko podane.
21.09.2017
21.09.2017
wtr
jaki nr rachunku trzeba wpisać w przelewie
alvaroi
a czy 30 wrzesnia trzeba byc na tym spotakniu czy to jest obowiązkowe
21.09.2017
21.09.2017
Ikt
Wiecie może kiedy będzie dostępny plan zajęć na fir zaoczne tura 2?
wtr
W przelewie trzeba pisac ten nr konta co many podany na koncie ?
21.09.2017
21.09.2017
pipka
czy jest tu ktoś z informatyki stosowanej zaocznie?
ewe
jaki przedmiot wybieracie do realizacji na 1 semestrze fir niestacjonarne I stopnia? geografie ekonomiczną czy podstawy organizacji i zarządzania?
21.09.2017
21.09.2017
florqu
Mi się udało zalogować
wtr
Jak bedzie dzialac dajcie Tu znac
21.09.2017
21.09.2017
florqu
Dzięki za link ;-) A jak chodzi o wd to u mnie dalej nic a telefonów nie odbieraja..
ewe
na FB jest https://www.facebook.com/groups/1877164338976783/ ale nie wiem,czy tylko dla zaocznych 2 tura.
21.09.2017
21.09.2017
wtr
Jak ktos bedzie wiedzial czy da sie zalogowac niech napisz
florqu
Nie mam pojęcia, poczekam jeszcze z godzinę i jak sie nic nie zmieni to zadzwonię znowu, przecież niech sobie jaj nie robią. A tak z innej beczki jest jakaś grupa na fb dla idących na FiR zaocznie 2 tura?
21.09.2017
21.09.2017
wtr
Co sie stanie jak nie zaplacimy do 24 wrzesnia jesli system ma awarie I nie da sie zalogowac
florqu
Mi tez nie udaje sie zalogowac na wirtualny dziekanat, wczoraj dzwonilem na centrale to mowila cos o awarii systemu i ze trzeba probowac dalej :/
21.09.2017
20.09.2017
Izunia
Czy udało się komuś zalogować na wirtualny dziekanat? wybieram się na fir i chętnie poznam nowych ludzi. :)
wtr
Czy 30 września to spotkanie i szkolenie jest obowiązkowe , trzeba na nim być czy nie ???
20.09.2017
20.09.2017
alvaro
Czy wybierają sie jakies atrakcyjne dziewczyny zaocznie na fir
Ikt
Czyli nie tylko ja mam taki problem
20.09.2017
20.09.2017
wtr
Probuję wpisac na wirtulanym dziekanacie login i nie wchodzi co trzeba wpisac jestem na zaocznych na firze i pozdrawiam wszystkie dziewczyny ktore tam bedą
Ikt
Podawałam numer dowodu ale próbowałam się logować i nie wchodzi. Ja również rozpoczynam studia zaoczne na fir
20.09.2017
20.09.2017
zzz
Mam dylemat, jeszcze nie potwierdziłam przyjęcia na studia, kierunek FiR zaocznie, czytam i czytam fora, opinie skrajnie różne... Obawiam się matematyki ...czy słusznie?
ewe
zależy kim jesteś :) , nr dowodu osobistego jeżeli ten podawałeś w ankiecie osobowej
20.09.2017
20.09.2017
Ikt
Chcąc pierwszy raz zalogować się na wirtualny dziekanat jaki należy wpisać login?
ewe
Wyniki już są. Sprawdzałam ok. 13.30.
20.09.2017
20.09.2017
kamiii
A wyniki na zaoczne mają być między 16-17
kamii
Hej, czy ktoś wie czy na niestacjonarne prawo rzeczywiście są jakieś progi? Byłam przekonana, że nie bo nawet nie było pewności czy uzbiera się max liczba chętnych a teraz pani z działu nauczania zabiła mnie informacją, że są progi O.o
20.09.2017
20.09.2017
trw
Czy Sa wyniki rekrutacji na zaoczne I gdzie to sprawdzic Bo na elektronicznej rekrutacji Nic Ni pisz czy przyjeli czy nie
Wkt
Czy ma już ktoś z was wyniki rekrutacji na studia zaoczne na uek?
20.09.2017
28.08.2017
Alex
Jest jakaś grupa na fejsie dla 1 roku stosunków międzynarodowych?
monika
Cześć, orientuje się ktoś może jak wyglądają progi na zaocznych? Pobór zaczyna się od jakiejś ilości punktów?
21.08.2017
17.07.2017
Do Aga
Wszystko zależy od kierunku i liczby osób. Musi być kierunek zbliżony do tego, który nie rusza.
ania
Hej :) Ktoś coś wie na temat ekonomii badz finansow i rachunkowosci a dokladniej studiow niestacjonarnych? Czy sa w ogole tworzone grupy od poniedzialku do czwartku. Jacy sa wykladowcy i czy cwiczenia wf sa do wyboru?
16.07.2017
13.07.2017
Aga
Czy zdarza się tak, że jeśli nie otworzą jakiegoś kierunku, bo nie było chętnych, to dokładają te miejsca do innych kierunków?
Ania
Mam strasznie ważne pytanie, czy jeżeli zostałam przyjęta na kierunek, który wybrałam jako podstawowy, istnieje możliwość wybrania kierunki wpisanego jako alternatywny?
11.07.2017
11.07.2017
Zuzka
Hej ;) wybieram się na rachunkowość i controlling zaocznie, czy mogę prosić o jakieś opinie o kierunku? Jak w ogóle z zaocznymi na UEK-u - da się coś z nich wynieść czy polegają tylko na kombinowaniu byle zdać?
Rosanda
Studiuje informatykę i oprócz paru fajnych prowadzących to jest totalna porażka! Ciężko jest się czegokolwiek nauczyć a prawdopodobieństwo zdania przedmiotu zależy od stanu finansowego uczelni, bo chyba inaczej nie można tego określić. Gdy pieniędzy brakuje nagle 97% rocznika nie zdaje najdroższego przedmiotu. Wszystko po prostu idealnie się układa. Podrożały o 10% warunki - automatycznie wiele osób nie zdaje. Prowadzący potrafią zmieniać w trakcie semestru zasady oceniania przez co na końcu zupełnie nic się nie zgadza. Ba, nawet z dnia na dzień zadanie potrafi zmienić swoją wartość punktową. Jednego dnia jest warte 2p, następnego 5. I nawet posiadając dowód w postaci dokładnych screenów na których widać że zostało to zmienione z dnia na dzień nie jest się w stanie nic osiągnąć i każdy dziekan prodziekan czy inny ma wszystkich w dupie. Jak to jest możliwe, nie wiem.
05.07.2017
30.06.2017
beka
wszyscy piszą tu jakieś pytania i nikt nie dostaje odpowiedzi hahahaha beka z was
sun
co ile są studia zaoczne; co tydzień czy co dwa ?
21.06.2017
19.06.2017
Aga
Hej :) studiuje może ktoś zarządzanie i logistyka łańcuchem dostaw? Chciałam zapytać czy obowiązuję tylko jeden język obcy, czy może dwa i jakie ogólne wrażenia.
Student
Bardzo NIE POLECAM mieć lektoratu z niemieckiego z panią B. Truszkowską. To co dzieje się na tych zajęciach jest co najmniej chore. Jak już na nią trafiliście przepiszcie się gdziekolwiek indziej. Pani ma bardzo wątpliwy sposób oceniania, jednym kasuje zdania za brak przecinka, innym za TO SAMO daje połowę pkt. Po pół roku zabroniła nam śmiać się z czegoś ewidentnie śmiesznego i uwaga - podpierać się ręką o łaskę na lekcji twierdząc, że jej to przeszkadza w prowadzeniu zajęć i będą za to pkt ujemne!!!!!!! Wyprasza z sali jak tylko zobaczy telefon w ręce! Na koniec jakby tego było mało brakowało jej ponad 25pkt więc co zrobiła? Nie pomnożyła kolokwium przez 2 co byłoby normalne i UCZCIWE, tylko wystawiła każdemu punkty za aktywność wedle własnego widzimisię prawdopodobnie tuż przed ostatnimi zajęciami. Poza tym było wiele sytuacji kiedy zastanawiałem się czy na pewno mam do czynienia z kimś delikatnie to ujmując NORMALNYM i ZDROWYM psychicznie. Pozdrawiam, student UEKU.
13.06.2017
10.06.2017
Kapusta
Jedyne, czego ta szkołą uczy to tego, jak prześlizgiwać się pomiędzy kolejnymi zadaniami do wykonania nie przykładając do nich nawet palca. Kadra daje studentom doskonały przykład w tej sprawie. Trzy lata informatyki z najlepszą średnią na roku zniechęciły mnie do UEK-u na amen. NIE IDŹCIE TAM, jeżeli chcecie opuścić mury uczelni z wiedzą w głowie i świadomością tego, że osoba, która KUPIŁA sobie większość prac zaliczeniowych nie śmieje się Wam w twarz mając takie samo wykształcenie przy zerowej pracy i zerowych umiejętnościach.
przyszly student
czy na tym uniwersytecie jest dużo dziewczyn jest szansa poznać jakieś ładne dziewczyny ???
10.06.2017
07.06.2017
Iza
Planuje studiować logistykę międzynarodową zaocznie. Trudno się dostać? Bo na dzienne jest masa chętnych...
marcin
planuje finanse i rachunkowość zaocznie czy warto studiować na tym uniwersytecie
07.06.2017
29.05.2017
דבר
Siema, Jest tu ktoś kto studiuje może Gospodarkę i administracje albo gospodarkę przestrzenną ( inż.) ? Poleca ktoś te kierunki? Proszę o ogólną opinie :) Dzięki z góry.
RiC
Jakieś opinie na temat rachunkowości i controllingu? Lepszy niż FiR?
26.05.2017
26.05.2017
Systemy inteligentne
Hej! Myślę o przejściu na systemy inteligentne (Zaoczne, II stopień). Jakieś opinie ogólnie o informatyce na UEK ?: )
Magda
Jeszcze dodam, że kończę drugi rok i chciałabym wiedzieć, czy ktoś może miał styczność ze zmianą uczelni na ostatni rok i pisanie pracy licencjackiej, znalezienie promotora itp.
25.05.2017
25.05.2017
Magda
Hej! Jestem obecnie za granicą na Erasmusie, moja uczelnia macieczysta to UE w Poznaniu na wydziale Gospodarki Międzynarodowej. Zastanawiam się nad zmianą uczelni i chciałam się dowiedzieć o szczerych opiniach studentów! Z góry dzięki!
zaoczne
Na zaoczne nie powinno być problemu, pamiętaj tylko, żeby załatwić wszystko w terminie ;)
21.05.2017
09.05.2017
reni
Cześć :) mam pytanie czy broniąc licencjat we wrześniu dostane się na studia zaoczne kierunek Finanse i Rachunkowość?
stedent
hej :) wybieram się na prawo na uek . Co sadzicie o poziomie na tym kierunku? Warto tam studiować?
01.05.2017
18.03.2017
Kasik31
Hej, mam pytanie co do studiów ekonomicznych, czy trudno jest sie tam dostać? I jak tam jest ogolnie? Chciałabym pare opin uzyskać :)
Ania
Cześć :D mógłby się ktoś ze mną podzielić opinią na temat egzaminu z języków ? Co na nim się znajduje i na co warto zwrócić uwagę ? Jestem na Angielskim B1 i niemieckim A1 .
06.03.2017
20.02.2017
frodo
Nie bać się, nie jest tak strasznie, jak niektórym się wydaje. Poziom zreszta chyba z roku na rok coraz niższy. To chyba dokładnie tak jak z kandydatami. Tym, co beda musieli załatwiać formalności w dzienanacie - polecam cierpliwość :-)
logistyka międzynarodowa
studentko, miałaś jeszcze jakieś inne problemy na tym kierunku? na językach za bardzo mi nie zależy, najchętniej wzięłabym angielski i niemiecki od podstaw
22.01.2017
04.12.2016
studentka
Cześć. Studiuję na UEK-u na I roku zaocznie Logistyke Międzynarodową. Nie polecam tej uczelni jeśli chodzi o wybór języków. W ogóle nie liczą sie z tym co student wybiera. Niby każdy ma wybór i wybiera jezyk jaki chce ale w rzeczywistości tak nie ma. Na Logistyce wybiera sie 2 języki, ja wzięłam pierwszy kontynuowany niemiecki a drugi angielski od podstaw, a wrzucili mnie zupełnie inaczej niemiecki mam od podstaw a angielski zaawansowany. Dodam że pomimo tego że zgłaszałam problem kilka razy do każdego organu to nic z tym nie zrobili. Po prostu nikt sie tam nie liczy ze studentem.
średnia
kojarzę, że w tamtym roku trzeba było mieć ponad 4,5 ale mogę się mylić
29.11.2016
30.10.2016
kkk
Co roku progi się zmieniają, więc informacje z tamtego roku mogą wcale nie mieć przełożenia na rok bieżący. Ciężko nie jest ale zadbaj dla samej siebie o jak najwyższe wyniki.
zet
hej, wybieram sie na zarządzanie do uek i chciałabym wiedzieć, czy ogólnie cięzko jest się dostać. mniej więcej jak trzeba mieć wysokie wyniki na maturze zeby mieć spokojnie zapewnione miejsce, i czy zarządzanie jest oblegane przez kandydatów
26.10.2016
17.10.2016
paula1236
Jestem absolwentką UEK (studia niestacjonarne , magisterskie, finanse i rachunkowość rok 2012-2014). Szczerze odradzam studia zaoczne na tej uczelni. Straciłam dwa lata i kupę kasy. Na studiach był zlepek różnych ludzi po różnych kierunkach od prawa do socjologię. Wszyscy chcą być księgowymi... Poziom który reprezentowali studenci był żałosny a wykładowcom było objętne czy nas czegoś nauczą czy nie. Pod koniec dwuletnich studiów magisterskich niektórzy nie wiedzieli po której stronie księgować koszty i przychody. ŻENADA.
Asiek
Hej pytanie do tych, którzy się dostali na studia niestacjonarne II stopnia. Gdzie znajdę informację w jakiej grupie się znajduję? Dzięki wielkie za pomoc!
03.10.2016
01.09.2016
EL
Chciałabym zapytać jak jest z wyborem specjalności na kierunku zarządzanie w trybie niestacjonarnym? Podobno co roku uruchamia się dwie z siedmiu a wybór następuje pod koniec czwartego semestru. Czy ktoś wie jak popularna jest specjalizacja zarządzanie w handlu i produkcji? Nie chcę zaczynać studiowania kierunku dla specjalności, które nie wiążą się z moim rozwojem zawodowym. Boję się, że na studiach niestacjonarnych będzie wielu przedsiębiorców, którzy wybiorą zarządzanie firmą itp. Mi z kolei zależy na zdobyciu konkretnych kwalifikacji w branży handlowej. Nie chcę po czterech semestrach wylądować na czymś co nie daje żadnych kompetencji twardych. To trochę żenujące, że studenci aplikujący na studia niestacjonarne nie podają orientacyjnie jaka specjalizacja ich interesuje. Przeciez za studia zaoczne płacą głównie dorośli ludzie, niejednokrotnie z dorobkiem zawodowym lub majacy zaplanowaną dalszą ścieżkę rozwoju zawodowego. I co, mają wybierać na chybił trafił?
edyt66
Hey, chciałam się dowiedzieć jakie macie opinie o studiach niestacjonarnych, a dokładnie kierunek zarządzanie. Jak wygląda rekrutacja i poziom nauczania? Zastanawiam się czy z moim wynikiem (59pkt.) jest sens aplikować.
26.07.2016
13.07.2016
Olga
Cześć, mam pytanie odnośnie niestacjonarnych studiów magisterskich kierunek Finanse i Rachunkowość oraz Ekonomia. Jakie macie doświadczenia? Czy polecacie te kierunki?
ana9944
Witam, zastanawiam sie nad trzema kierunkami na UEK a mianowicie nad ekonomią, rachunkowosc i controlling bądź logistyka międzynarodowa. Jestem juz po rezygnacji z jednego kierunku jakim jest prawo i nie chce rezygnowac kolejny raz, bo jest cieżko, dlatego proszę o szczere odpowiedzi, najlepiej osób, które studiują lub sudiowaly wyzej wymienione kierunki. Dziękuję za wszelkie odp
06.07.2016
02.07.2016
karo
do alex: Jaki był końcowy próg, po tych 100 osobach?
alex
Jestem studentka logistyki, jestem zakochana w tych studiach, bardzo ciężko sie dostać. dostałam się z rezerwy, bo zwiększyli liczbe miejsc o 100! Próg pktowy wynosił 137 a mam srednia wieksza niż Ci co sie dostali przez pare pktow wiecej na maturze , z czego duzo z nich sie wykruszylo :) studia nie są latwe, trzeba byc wytrwałym. Dodam jeszcze ze nie mialam styczności z matematyka rozszrz w liceum, a co dopiero jej zdawaniem na maturze a miałam 91% z ćwiczeń na studiach i chodziłam często do tablicy . To jest przykład na to ze sie moze wszystko ! :) jesli komuś zalezy
17.06.2016
26.05.2016
DD
Witam, czy ktoś może pokrótce zaopiniować kierunek studiów jakim jest Marketing i komunikacja rynkowa ? Chodzi mi głównie o zaangażowanie wykładowców, i program nauczania czy dla kogoś prowadzącego własną działalność ten kierunek otworzy nowe możliwości.
sasanka
hej hej hej. Możecie mi powiedzieć jakie progi były ostatnio na Marketing i komunikacje rynkową - magisterka ZAOCZNE ? Dzięki :))
18.05.2016
17.05.2016
konsi97
LOGISTYKA MIĘDZYNARODOWA Czy warto? Niby dużo chętnych na miejsce, ale czy to nie przez przymiotnik "międzynarodowa"? Proszę o jakąś konstruktywną opinię :)
Michał
Cześć, planuje aplikować na informatykę stosowaną, orientuje się ktoś jakie w ostatnich latach były tam progi punktowe ?
11.05.2016
11.05.2016
Michał
Cześć, planuje aplikować na informatykę stosowaną, orientuje się ktoś jakie w ostatnich latach były tam progi punktowe ?
Michał
Cześć, planuje aplikować na informatykę stosowaną, orientuje się ktoś jakie w ostatnich latach były tam progi punktowe ?
11.05.2016
07.05.2016
ekonomia zaocznie?
Cześć! Teoretycznie jestem na pierwszym roku na uek, ale podjęłam decyzje o rezygnacji z europeistyki. Nikomu nie polecam! Od października chciałabym zacząć przygodę z ekonomią zaocznie. Ktoś miał z nią do czynienia na uek? Jakieś opinie o kierunku?
qwertu122
Czesc,chciałam zapytac o opinie dotyczace kierunku Gospodarki i Admministracji Publiczej? Warto, czy nie? Jak zajecia, wykladowcy, perspektywy?
06.05.2016
30.04.2016
majka
W przeciwieństwie do Autora poprzedniego komentarza ja jestem zadowolona z wyboru tej uczelni. Nie miałam przykrych doświadczeń z wykładowcami, mam nadzieję, że tak pozostanie. Swój kierunek i uczelnię bardzo polubiłam i nie przeniosłabym się na inną.
Keverus
UEK w pigułce? Świetnie brzmiące reklamy i ulotki wydziałów, które mają się nijak do rzeczywistości. Specjalności (nawet te ważne!) nie są uruchamiane, BO ZA DROGO albo 20 osób to za mało. Zamiast świetnie brzmiących przedmiotów dodatkowych wcisną tego nauczyciela, który będzie miał okno w planie i uczy czegoś zupełnie innego. Na uczelni panuje kolesiostwo. Dziesiątki skarg na wykładowce nic nie dadzą, chyba, ze jego gniew i uwalenie przedmiotu. Studiuję już 5ty rok. NIE POLECAM.
28.04.2016
20.04.2016
prawo na UE?
czy ja dobrze widzę, że na Uniwerku Ekonomicznycm w Krakowie można PRAWO studiować? bo na stonie jest ten kierunek, a tutaj się nie wyświetla? jak wypada porównanie z UJ? czy to Prawo jest jakoś sprofilowane ekonomicznie? czy to jest taki kierunek jak na normalnych uniwerkach? czy mogą się wypowiedzieć studenci prawa na tej uczelni? Jak jest trudno, zwłaszcza na pierwszym roku z czym jest największy problem?
Nanka-O6
cześć, ja studiowalam, byłam na rewizji, odnośnie tego kierunku moge powiedzieć, ze zdecydowania nie polecam go nikomu kto miał problem z ekonomią matematyczna albo nie robił licencjatu z rachunkowości, ciężki, kierunek, dużo liczenia i duza szansa trafienia nauczycieli z ekomatu, kierunek co roku oblegany, właściwie nie wiem dlaczego, chyba dla zasady „wszyscy idą to ja też”, na rynku jest już chyba nadmiar absolwentów po tym kiedunku, lepiej wybierz cos innego.... jeśli interesują cie kadry, z perspektywy czasu wydaje mi się ze to dobry kierunek, ofert pracy jest dużo (i zawsze będzie), a od znajomej rekruterki słyszałam, że firmy często pytaja o absolwetow tego kierunku, a ponieważ uek z tego co wiem go nigdy nie otwiera, to zapotrzebowanie ciagle rosnie. Doradztwo podatkowe – największa nuda jaka mozebyc... jeśli chcesz siedziec całymi dniami przed kompem wklepując dokumenty i umrzec z nudów to idz włąsnie tam ;) wszyscy znajomi, którzy tam poszli żałowali.. zarzadanie bankiem – fajnie brzmi, ale wierz mi, po tym na pewnio nie zarządza się bankiem, za to dobrze wygląda w papierach jeśli chcesz sprzedawac bankowe produkty. Reszty nie koarze, chyba nie otworzyli, mam nadzieje ze chociaz troche udalo mi się pomoc, pozdrawiam, N.
18.04.2016
16.04.2016
AtPK001
Hej :) Czy ktoś może studiował lub słyszał coś na temat specjalności (FIR): 1) doradztwo inwestycyjne 2) doradztwo podatkowe 3) finanse i administracja publiczna 4) finanse przedsiębiorstw 5) prawo pracy i ubezpieczeń społecznych 6) rachunkowość i rewizja finansowa 7) zarządzanie bankiem 8) zarządzanie finansami osobistymi Szczególnie interesuje mnie 5. Proszę opinie na temat zajęć i jak potem wygląda kwestia znalezienia pracy.
Ewa
Polecacie logistyke? Trudno jest się dostać?
16.04.2016
16.04.2016
Ewa
Polecacie logistyke? Trudno jest się dostać?
Finanse i rachunkowość
Witam . Mam pytanko odnośnie rekrutacji na kierunek finanse i rachunkowość . Ciężko jest się dostać ? Liczę że moje wyniki z matur podstawowych ( matematyka i angielski) dadzą mi w sumie około 110 punktów. Czy są studenci którzy dostali się z podobną liczbą punktów ? Jak oceniacie moje szanse ?
10.04.2016
08.04.2016
marketing i komunikacja rynkowa
kto studiuje ten kierunek na UE w Krakowie? czy to dobry wybór pod kątem poxniejszej pracy? jak oceniacie skalę trudności i na jakim poziomie jest język angielski? zastanawiam się czy isć na anglistyke czy wybrać inny kierunek i ciągnąć angielski na własną rekę, żeby mieć lepsze wejście na rynku pracy? co myslicie o taki pomyśle?
Romeo
@samosia: Na RiC w tym roku było 111 punktów, jednak kierunku nie polecam,chyba że naprawdę cię to kręci.
30.03.2016
30.03.2016
stka
Hej zastanawiam się nad wyborem zarządzania i inżynierii produkcji, co myślicie o tym kierunku?
samosia
Witam, orientujecie się, jakie były progi punktowe w roku akademickim 15/16? Pytam o analitykę gospodarczą i Rachunkowość i controlling
28.03.2016
28.03.2016
Kala
Witam, zastanawiam się nad studiowaniem w Krakowie Finansów i Rachunkowości. Ma ktoś jakieś opinie co do tego kierunku? I jak z akademikami?
jaro
Ogólnie ok, choć możnaby spodziewać się większego ciśnięcia i wyższego poziomu, oczywiście wszystko to z myślą o dobru studenta - absolwenta. Jest jak dla mnie dosyć lajtowo. Pierwsze trzy lata to takie chwytanie wielu srok za ogon, mało konkretów, wodolejstwo. Jakby wykladowcy sprawdzali cierpliwość i naszą wytrzymałość. Konkrety zaczynają się na studiach II stopnia, i to dopiero jest jakaś wiedza, którą mam nadzieję, że wykorzystam. Podsumowując, mogliby popracować nad programami, lepiej je dostosowywac do realiów, powywalać te wszystkie niepotrzebne zapchajdziury - to byoby z pożytkiem dla studentów.
18.03.2016
09.03.2016
Aleksandra !
Witam ! Chciałabym zapytać o studiowanie na kierunku Logistyka Międzynarodowa na UE w Krakowie. Interesują mnie studia zaoczne na tym kierunku, ale nie wiem czy w ogóle mam szanse się tam dostać. Dlatego bardzo prosiłabym o informacje na temat poziomu na tym kierunku i czy trudno jest się na niego dostać :) z góry bardzo dziękuje !
do julii
Studiuję TiR, kierunek bardzo ciekawy, przedmioty z różnorodnych dziedzin (trochę psychologii, historii kultury i sztuki, ekonomii, ekologii...), więc każdy znajdzie dla siebie coś, co naprawdę go zainteresuje. Zajęcia prowadzone przez wykładowców w zachęcający sposób, atmosfera przyjemna. I ja i moi znajomi z roku jesteśmy zadowoleni z wyboru zarówno uczelni jak i kierunku.
29.02.2016
04.01.2016
julia
Cześć! Chciałabym zapytać? czy ktoś studiuje na kierunku Turystyka i rekreacja, jeżeli "tak", proszę o napisaniu swojej opinii ;)Będę bardzo wdzięczna
y
zarządzanie to ne ekonomia czy matematyka aktuarialna, dasz radę ;)
02.01.2016
14.09.2015
olka011
Witam, zaczynam od tego roku studia na zarządzaniu, niestacojanarne. Jestem po ekonomiku, lecz orłem matematycznym nigdy nie byłam... Wobec tego mam pytanie o poziom trudności matematyki na tym kierunku. Z góry dziękuję za odp
gabi
studiuję tu zarządzanie i jestem zadowolona, kierunek jest dobrze prowadzony, na wysokim poziomie, większość wykładowców to mili i kompetentni ludzie prawidłowo przygotowani do tej pracy, duża zaletą tej uczelnie jest też dobra lokalizacja
09.08.2015
30.06.2015
Maciek
Cześć, byłby ktoś na tyle miły, aby napisać mi, co sądzi o kierunku Zarządzanie? Pozdrawiam !
Justyna~
Czy mogłabym prosić o jakieś opinie na temat rachunkowości i controllingu oraz finansów i rachunkowości? Które lepsze?
19.06.2015
19.06.2015
Justyna~
Czy mogłabym prosić o jakieś opinie na temat rachunkowości i controllingu oraz finansów i rachunkowości? Które lepsze?
szalona
mógłby ktoś odpowiedzieć na pytanie Wikness i Natalii ? prosze
12.06.2015
26.05.2015
Fromparis
Tip top stffu. I'll expect more now.
kaki_193
Witam, zastanawiam się nad finansami i rachunkowością na UEK w trybie zaocznym.. chcę się dowiedzieć, czy ciężko jest bardzo się utrzymać tam i dostać ?
24.05.2015
20.05.2015
Natalia
Zastanawiam się nad kierunkiem Analityka gospodarcza, wie ktoś coś może na ten temat? Czy cięzko sie dostać, zdawając na maturze mateamtyke i ang. na piziomie tylko podstawowym? Czy jest ciężko i jaka wg jest wasza opinia o tej uczelni? Podobno z matmą trochę ciężko...
Magda
Dołączam się do pytania Janusza o informatyce stosowanej. Jaki jest poziom na tym kierunku i jak wygląda nauka ?
15.05.2015
09.05.2015
wikness
co myslicie o kierunku rachunkowosc i controlling? łatwo sie jest utrzymac czy szybko sie odpada?
ann19
Chciała bym się dowiedzieć czy ciężko jest sie dostać na studia zaoczne na UEK ?
27.04.2015
24.04.2015
absolwent UE Kraków
wspominam moja uczelnię z wielkim sentymentem, dodam że licencjackie studia robiłem w Łodzi i na uzupełniające przeniosłem się do Krakowa właśnie na Uniwersytet Ekonomiczny, to były najlepsze lata mojego życia pod każdym względem, z samych studiów wyniosłem wiedzę, która do dziś procentuje, o wyładowcach mogę więć pisac tylko pozytywnie, nawet jeśli bywało różnie ... z zaliczeniami, suma sumarum, nie zamieniłbym na inną :-)
Finansistka
Studiowałam na trzech uczelniach- na UEK skończyłam studia licencjackie. Nigdy nie byłam tym typem studenta, który wszystko zdawał w ostatnich terminach, zawsze zależało mi na tym, żeby coś ze studiów wynieść. Przedmioty na moim kierunku były, odnoszę wrażenie, wymyślone na siłę, że nie wspomnę już o tym, że wykładowcy przygotowywali chyba swoje slajdy na podstawie pierwszych wyników wyszukiwania w Googlach- tak, mam tu na myśli również Wikipedię ;) Apropos ostatnich terminów i sesji- z tej uczelni nie da się wylecieć! jak zapłacisz za przełużenie sesji (o dwa tygodnie za moich czasów) to zdajesz do skutku :) Na tydzień przed obroną pracy licencjackiej na korytarzu spotkałam chłopaka, który zaczynał studia ze mną, a w dniu naszego spotkania był rok niżej ode mnie, miał kilka niezdanych przedmiotów z pierwszego semestru pierwszego roku, ale w Dziekanacie dogadany był tak, że jeśli uda mu się to wszystko zdać, to przerzucą go na wyższy rok- jak? nie wiem ;) ostatecznie ja broniłam pracę w czerwcu a on... pod koniec września ;) Oczywiście tego typu podejście Uczelni przekłada się również na poziom studentów... podsumowując, to UEK idzie na ilość, nie dbając o jakość.
23.04.2015
09.04.2015
Janusz
Co sądzicie o poziomie prowadzenia kierunku informatyka stosowana na UEKu ? Czy ten kierunek jest ściśle nastawiony na informatyke czy jest to jednak bardziej zbliżone do kierunku Informatyka i ekonometria ?
Aneta
Co myślicie o studiach magisterskich na kierunku: finanse i rachunkowość? Jaki jest poziom? Lepsze dzienne czy zaoczne?
22.03.2015
19.03.2015
na plus
studiuje od roku, a wcześniej moja siostra się tu uczyła, oczywistym było dla mnie, że w grę wchodzi tylko UE, jestem zadowolona z samej decyzji, mogę się czepiać niektórych przedmiotów, można by je prowadzić ciekawiej i nowocześniej, ogólnie klimat pozytywny, nie mam większych zarzutów
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
15.03.2015
10.03.2015
Ania
Gdybym miała drugi raz wybrać, nie wybrałabym nigdy tej uczelni.
Mariooo
albo nie dadzą sobie rady podczas pierwszej sesji... normalka, u mnie ze 190 osób na roku po 2 latach zostało 85 osób, najsłabsze ogniwa odpadły w trakcie...
15.01.2015
22.09.2014
mini
odsiew jest wszędzie, zawsze część osób po paru dniach/tygodniach dojdzie do wniosku, że to nie ich kierunek...
gabi
a jak jest na analityce gospodarczej? przy przyjeciu próg =100 jest niższy niż na innych "łatwiejszych" kierunkach, a tu podobno trudna matma, czy wszyscy dają radę, jest odsiew?
18.07.2014
02.07.2014
miłosz
Co myślicie o nowym kierunku: Marketing i komunikacja rynkowa? Czy jest to duże ryzyko? Pozdrawiam
kandydat
Chciałbym zacząć studia na UEK na hotelarstwie i gastronomii. Macie może jakieś opinie?!
05.06.2014
01.03.2014
Pati44
Cięzko jest się tutaj dostać na dzienne?
michalina
Moim zdaniem uniwersytet ekonomiczny w Krakowie to świetna uczelnia z perspektywami na przyszłość, moja siostra ją skończyła, teraz ma bardzo dobrą pracę
27.02.2014
11.02.2014
Karlos
A ja mam takie małe pytanie :) jest oczywiście otwierany kierunek informatyka i ekonometria na rok 2014/2015?
do LOL
popatrz na inne szkoły, ich punktacja bywa duzo gorsza niż UE, średnia w okolicach 5,8 - 6,2 to dobry wynik, nie spodziewaj sie, ze studenci tak chetnie maksa dadza, znasz życie, nie?
31.10.2013
16.09.2013
Monika0807
jest tu ktoś może z uzupełnienia inżynierskiego gospodarki przestrzennej? Jak jest?
lol
podsumowanie: śpecem z informatyki raczej po UEK nie będziesz;) ale za to wielkim plusem jest duuuuuuuuużo ładnych dziewczyn (tylko na KSW jest z tym lepiej w całym Krakowie) i z pewnością średnia punktów 5,8 jest zaniżona, ja dałem więcej (pewnie jakieś leszcze co nawet tutaj sobie nie dają rady chciały się zemścić na uczelni za brak zdanych egzaminow:P)
03.08.2013
03.08.2013
lol
choć trzeba podkreślić, że uczelnia nie jest jakaś bardzo zła, dobre jest to, że najczęściej jak wykładowca wie, że powinien zmienić nieco program ale jest leniwy i że to coś nie jest potrzebne to nie ciśnie najczęściej (delikatnie mówiąc;))... uczelnia pwenie nie jest dużo gorsza od PK czy AGH - tam też nie brakuje ludzi leniwych i uczących niepotrzebnych już dzisiaj technologii (z tego co mówią w mojej firmie) - chyba taka jest polska nauka w każdym mieście teraz (sposób dotowania a przez to brak konkurencji nie wymusi dobrego poziomu wykładowców)
lol
Informatyka to może nie komedia w 100% ale wykładowcom często nie chce się poświęcić tygodnia (raz na kilka lat) na nauczenie się np. nowoczesnego, potrzebnego na rynku języka i potem są setki a nawet tysiące studentów którzy stracili kawał życia na głupoty bo muszą się tego uczyć, żeby zaliczyć, choć trzeba przyznać, że trudno na UE nie jest;) (liczbę absolwentów trzeba pomnożyć przez ilość godzin straconych na naukę niepotrzebnych technologii i wychodzi niezły koszt dla gospodarki - w tym czasie mogliby pracować ucząc się potrzebnych rzeczy i w dodatku po kilku latach zarabiać dużo więcej jako specjaliści...)
03.08.2013
16.07.2013
123
Jest ktoś studiujący w Dębicy? a jak tak to prosze coś o tym opowiedzieć
Lidia
Jak wyglądają zajęcia z wychowania fizycznego na tej uczelni? Można wybrać sobie poszczególną dziedzinę, np. basen, czy nie?
15.07.2013
17.06.2013
Mariusz
Niech moja opinia będzie przestrogą dla wybierających tą uczelnię, ale nie chciałbym, żeby była zniechęcającą. Usytuowanie Uniwersytetu jest niemalże w całości w centrum miasta, co jest niezwykle wygodne. Sam Kampus prezentuje się nadzwyczaj dobrze, w szczególności Budynek Główny i pawilon F,S, które zostały nie dawno wybudowane. Na UEKu moim zdaniem są też najładniejsze dupy w Krakowie, to dla mężczyzn info. Jednak myślę, że przyszłych zainteresowanych interesuje też nauczanie. Wykładowcy są różni jak wszędzie, jednak przeważają ludzi nie mający pojęcia o przedmiocie, przynudzający, traktujący studentów jak idiotów. Przykładowy wykład polega na odpaleniu laptopa i wyświetlania prezentacji po czym odczytania tekstu tam zapisanego czyli poziom informatyki w podstawówce, zresztą na informatyce wciąż uczą włączania komputera na początkowych zajęciach. Trafiłem w przeciągu kariery na tej uczelni na 4 może 5 wykładowców, którzy potrafili zainteresować przedmiotem, reszta to ludzie co pasują tam jak kopyta do lwa i zostali na uczelni z racji, że na ''wolnym rynku'' nie poradziliby sobie dlatego gniją w swoich biurach. Egzaminy na UEKu co nie jest tajemnicą 3/4 studentów zdaje przez chomikuj.pl ponieważ te doktorki są tak leniwi, że co roku dają to samo, a student głupi nie jest, no może przesadziłem, bo idiotów studiujących tu nie brakuje, ale na pewno woli iść na łatwizne niż ryć rzeczy potrzebne mu jak habilitacja tym doktorkom. Reasumując na uczelni panuje totalny burdel organizacyjny, student jest na ostatnim miejscu, liczy sie wygoda wykładowców i pracowników. Przykład zdarzają się zajęcia o 8.00, a następne są o 15 (to jeszcze mógłbym zrozumieć) z tym, że kolejne są np. o 18, tak szanują czas innych. Zresztą często się zdarzało, że nikt na wykład nie przychodzi nie zostawiając nawet łaskawie kartki, ale to już drobnostki przy całej reszcie organizacyjnej na uczelni gdzie nauczają ''ekonomiści'', którzy gdyby nie to, że uczelnia jest państwowa i dostaje potężne dotacje już dawno doprowadziliby ją do bankructwa.
do Magdy
dla przecieztengo studenta poziom na uniwersytetach ekonomicznych nie ma wiekszego znaczenia, bo czy bedzie studiowac we Wroclawiu czy Krakowie, jakie to ma znaczenie? rowniez dokladny spid przedmiotow nauczania nic nie mowi o samych studiach, prawda jest stara jak swiat, albo student ma potencjal, checi, samozaparcie, talent, pracuje, uczy sie, idzie do przodu, albo nie, zupelnie inna kwestia jest praca, bo tutaj trzeba miec zwyczajnie troche szczescia, a czasem znajomosci, zeby sie zaczepic, ale jak ktos jest dobry, to na 100 procent da sobie rade
30.05.2013
21.05.2013
niezdecydowana
Zastanawiam się nad towaroznawstwem. chciałam dowiedzieć się o nim coś więcej i czy warto na niego iść. Jest po tym praca?
Magda
Czy studiuje ktoś dziennie zarządzanie ? Mogłabym prosić o opis kierunku, zajęcia, wymagania, perspektywa na pracę ? Stoję przed wyborem UE i poszukuję opini doświadczonych :)
21.05.2013
22.04.2013
ania
z przyjęciem na studia zaoczne( niestacjonarne) na Uek nie ma problemu- problem pojawia sie po pierwszym semestrze bo już 1/3 grupy odpada (grupa liczy na pocz. ok 30 osób) po I sem. zostaje ok 20 osób i tak oto powstaje nowa grupa poprzez połaczenie jakiś dwóch. Wykładowcy na dziennych i zaoczny są Ci sami więc wyagania ogolnie maja te same i podobn reguły oceniania studentów dziennych i zaocznych. Najłatwiej jest studiować na Uek osobom po technikach ekonomicznych, po Lo osobom bywa ciężko na początku wszystko to ogarnąć- ale nie zrażajcie się wszystko da się nadrobić i jest ok;) Uczelnia ma dobra bazę, jest dobrze wyposazona, ale osoby z grup są ok- w razie gdy nie ma Cię na zajęciach zawsze uda się mieć notatki od kolegi/ koleżanki. Wykładowcy raczej wymagający, ale do przeżycia ;) Uek to jedna z lepszych czelni w Krakowie
basia
Ogólnie Uek to fajna uczelnia, wszystko w jednym miejscu- nie trzeba więc jeździć po Krakowie na zajecia. Uczelnia jest ok 10 min. piechotką od dworca kolejowego, autobusowego i tramwaju- bardzo to podręcznie.Na uczelni jest stołówka , dwie reasauracje i knajpka.Oprócz zaplecza gastronomicznego jest basen i hala sportowo- wodowiskowa na której rozgrywane sa mecze siatkówki. Wykładowcy też raczej spoko, choć Ci młodsi to nieraz dawali w kość i bywają upierdliwi. Jeśli chodzi o język obcy to nalezy wybrać 2 języki z listy i rozwiązać do nich testy on line i na tej podstawie jest sie przydzielanym do grup- studiujesz jeden język. Na uczelni są punkty ksero,kiosk(gdzie mozna kupić materiały piśmiennicze), darmowe skanery i dość dobrze wyposażona biblioteka i czytelnia a poza tym Interner WI-fI
22.04.2013
04.04.2013
Syśka
A jak jest na kierunku Ekonomia niestacjonarnie?? Orientuje się ktoś ? :)
Patka
tak się zastawiam co trzeba zdawać na maturze ? z pewnością anielski i metematykę? coś jeszcze ? wos, geografia ?
08.02.2013
07.02.2013
Bożka
nie ujmując niczego tej uczelni ja gdybym miała do wyboru uczelnie w Krakowie, wybrałabym Uniwersytet Jagielloński. Jest tam lepsza kadra, wyższy poziom i większy prestiż ;)) ale moja koleżanka studiuje na uniwerku ekonomicznym i jej się podoba, więc chyba źle nie jest ;)
Editek
Hej, a czy może ktoś coś napisać na temat podyplomowej rachunkowości i finansów? Warto?
16.01.2013
12.12.2012
LOL
Świetny uniwersytet. Poziom jest wysoki, można wiele wynieść z wykładu, koledzy i koleżanki pomocni, nie ma opcji, żeby ktoś nie pożyczył notatek :)) ogólnie atmosfera jest przyjemna. A co do nauki to podpisuję się pod poniższym komentarzem. Ekonomia i kierunki ścisłe są świetnym wyborem. Jest zapotrzebowanie na tego typu pracowników :)
Paula
W tej chwili wszystko co związane z ekonomią, sprawami finansowymi jest na czasie. A Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie to dobry wybór. Pod względem poziomu, atmosfery i toku nauczania. Wiem z doświadczenia ;)
05.11.2012
04.11.2012
green
Coś mi się obiło o uszy odnośnie tego controllingu. Uważam, że może być to bardzo ciekawe doświadczenie a i z pracą nie będzie problemu. Ale może niech ktoś bardziej kompetentny się wypowie ;p
kasia
Właśnie, mógłby ktoś napisać coś więcej o tym controllingu? Widzę że jest drugi nabór na niestacjonarne i chciałabym coś wybrać, bo zaspałam na wszystkie rekrutacje. byłabym wzięczna za info!
23.08.2012
11.08.2012
beta
@ toffi: a czym się różni kierunek rachunkowość i controlling od finansów i rachunkowości? Możesz podać jakieś różnice w programie? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź! Ja skończyłam w czerwcu studia licencjackie na UJocie, we wrześniu załatwiam ostatnie sprawy, żeby oficjalnie je ukończyć, robię rok przerwy i chciałabym iść na studia ekonomiczne, dlatego badam swoje opcje ^^
toffi
Bardzo dobry kierunek - rachunkowość i controlling, jestem na nim i moim zdaniem to lepsza opcja niż finanse i rachunkowość, bo controlling to coś nowoczesnego i w tym wypadku nowe = lepsze. Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie oferuje dobry poziom i dobrą kadrę, jest ok!
22.07.2012
19.07.2012
adult
Tutaj się dostałem na studia, a w Warszawie nie. W stolicy zabrakło mi przy rekrutacji niewiele, z jednej strony mam szansę się dostać, ale z drugiej nie wiem czy jest sens jeszcze czekać, bo Kraków to świetne miasto i pociąga mnie perspektywa studiowania tutaj... Mało czasu do podjęcia decyzji i zbyt duże konsekwencje tego wyboru! Najwyraźniej tak wygląda dorosłe życie...
ii stopien
witam, bardzo słabo mi poszedł egzamin na II stopień studiów i zastanawiam się jak to teraz wygląda? Przyjmują ograniczoną liczbę osób a potem jak się zwolnią miejsca to biorą następne osoby pod kreską, tak? a da się potem jakoś wkręcić na te studia? na przykłąd w październiku?
17.07.2012
11.07.2012
studentka
ja właśnie skończyłam 1 rok zarządzania i jestem bardzo zadowolona z uczelni. Większość wykładowców ok chociaż zdarzają sie bardziej wymagający np. z matematyki. A co do dziekanatu to nie mam zastrzeżeń, kobieta, która zajmuje sie naszym rocznikiem jest w porządku wszystko można u niej załatwic i nie ma kolejek.
maja
Witam, Czy ktoś studiował tutaj finanse i rachunkowość zaocznie? Chcę zmienić pracę i interesuje mnie jak to jest w praktyce ze znalezieniem zatrudnienia po tym kierunku?
11.07.2012
09.07.2012
marcin
a czy ktoś studiuje tutaj rachunkowość i controlling? myślę o drugim kierunki u chciałbym wybrać coś zarówno ciekawego, rpzyszłościowego ale też niezbyt trudnego, żebym mógł utrzymać oba kierunki na dobrym poziomie
marcin
a czy ktoś studiuje tutaj rachunkowość i controlling? myślę o drugim kierunki u chciałbym wybrać coś zarówno ciekawego, rpzyszłościowego ale też niezbyt trudnego, żebym mógł utrzymać oba kierunki na dobrym poziomie
09.07.2012
06.07.2012
karol
niestety muszę się z tym zgodzić, dziekanat w ogóle nie jest pomocny, czasem zajęłoby to im minutę nie więcej, a dłużej się na ciebie wydzierają. żal. No i też prawda z tym, że młodsi wykładowcy, doktoranci uważają się za kogoś sto razy lepszego i udupiają za byle co.
kasprzyk
Generalnie uwazam ze to jedna wilka meczarnia, biurokracja, pomoc ze strony wykladowcy czy dziekanatu??? zapomnij zwlaszcza pani z dziekanatu zarzadzania, gorszej baby nie znalkam... ale tak to jest z obserwacji na tej uczlni mozna wyniesc jedno, ci ktorzy niewiele osiagneli w swoim zyciu najabrdziej gnebia studentow i maja sie za wyzszych ranga niz ci ktorzy rzeczywiscie cos wnosza w zycie studenta...
03.07.2012
30.05.2012
trololo
Rzeczywiście nie odstają od siebie specjalnie, ale UEP z racji tego, że w Poznaniu, odznacza się większą gospodarnością, ale w żadnym wypadku nie narzekałbym na Kraków, bo jest tu po prostu godnie. Nie chodzi już o samo miasto, ale właśnie o uczelnię. Niczego tu nie brakuje do rozwoju osobistego, naprawdę niczego !
luci
Wydaje mi się że Uniwersytet ekonomiczny w krakowie to dobry wybór, przynajmniej dla mnie był dobry. Miła atmosfera, kompetentni i wymagający wykładowcy, możliwość rozwoju i perspektywy przy poszukiwaniu pracy. Po rozmowach porównawczych z ludźmi z UE w Poznaniu myślę że oba uniwersytety nie odstają od siebie specjalnie. polecam rozważenie tej uczelni przy wyborze kierunku studiów
18.05.2012
11.05.2012
STU
jest możliwość MBA - są fajerwerki. Generalnie dobrzy ekonomiści przydaliby się w Polsce,a Kraków takich spod swoich skrzydeł wypuszcza, więc warto po prostu tu studiować
refleksyjnie
moj byly chlopak studiowal ekonomie na Uniwerku Ekonomicznym jakis czas temu juz, ale do dzis ma sentyment i wspomina z rozrzewnieniem, i nieustannie ciagnie go do Krakowa, przy okazji ja tez polubilam to miasto, dodam, ze dzieki tym studiom czyli ekonomii wlasnie Marcin ma dzis wlasna firme, wiedzie mu sie niezle, i ciagle mi wypomina, ze ja z moim humanistycznym zacieciem w zyciu jego finansow, faktur i ksiegowosci nie ogarne .... prawda.
13.03.2012
29.02.2012
kto studiuje europeistykę
bede wdzieczna za informacje na temat kierunku europeistyka, z jaka matura sie dostawaliscie i czy jak wygladal pierwszy rok? poczytalam sobie troche na ich stronie, tylko nie zlalazlam informacji, czy sa w ramach europeistyki jakies specjalnosci? a jesli sa, to kiedy sie je wybiera i ktore polecacie jakie ciekawe?
luz
W sumie pouczysz sie w sesji troszkę i tyle :D
29.12.2011
28.12.2011
kinia
Przeniosłam się tutaj z SGH, tutaj jest o wiele większy luz, co za tym idzie dużo łatwiej o zaliczenie, poziom niektórych ludzi na moim roku żenujący....
EWWka
Co do samej uczelni to jest ok. Na wykładowców też trafiłam fajnych - zobaczymy jak będzie dalej. Ludzie w grupie raczej spoko.
09.12.2011
09.12.2011
Mat2011
Czy angielski jest obowiązkowy na wszystkich kierunkach?
MS
Administracja - połączenie ekonomii i prawa. Podoba mi się tutaj.
09.12.2011
09.12.2011
lesi
Atmosfera uniwerku, kampus, wyposażenie niczego sobie. Są pewnie i wady ale kto ich nie ma ;)
Izi
Uczelnia bardzo fajna. Poza tradycyjnym systemem studiowania bardzo prężnie angażuje się w takie projekty jak Uniwersytet Dziecięcy oraz Uniwersytet Trzeciego Wieku. Świadczy to o jej wszechstronności i otwartości. Wg mnie fajne
08.12.2011
08.12.2011
do Annnna
UE w Krakowie ma fajne kontakty z firmami oraz innymi uczelniami, także zagranicznymi. Tak więc jest szansa na ciekawe staże, praktyki oraz wymianę studencką.
Łuki
Ostra selekcja to mit. Odpadają tylko ci, dla których studia to zabawa. Wiadomo uczyć się trzeba. Jak ktoś olewa to nie zdaje. Atmosfera tutaj jest fajna. Wykładowcy spoko.
08.12.2011
04.06.2011
BD2011
Cz UE w Krakowie ma tak dobrą opinię jak dawniej? Moi starsi znajomi sobie chwalą, ale czy coś się w tzw. międzyczasie zmieniło? Boję się ostrego przesiewu na I roku
Fryc
Czy są ukryte, dodatkowe opłaty za studia? Jak drogi jest akademik?
04.06.2011
04.06.2011
Zysk
Ile potrzeba punktów żeby dostać się na renomowany kierunek? Czy jest drugi nabór (na wszelki wypadek)?
Annnna
Czy uczelnia współpracuje z renomowanymi firmami finansowymi? Jakie są szanse na ciekawe praktyki?
04.06.2011
25.05.2011
Milka
Gospodarka przestrzenna na tej uczelni to unikatowy kierunek. Bardzo odpowiedzialny, ważny dla przyszłości regionu. Dzięki niemu widzę moją przyszłość w nowoczesnym, konkurencyjnym zawodzie.
Nina
Studiuję towaroznawstwo na Akademii Ekonomicznej. Opinię jaką mogę udzielić samej uczelni jak i kierunkowi może być jedynie najwyższa. Profesjonalizm, sumienność, marka, nowoczesność to atuty, które przyciągają jak magnez.
25.05.2011
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Politechnika Gdańska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu