• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie

uczelnia niepubliczna, woj. małopolskie, 33-100 Tarnów, ul. Rynek 9 33-100 Tarnów, (+14) 621 13 61, mwse@mwse.edu.pl

Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie jest uczelnią niepubliczną założoną ponad dwadzieścia pięć lat temu, kształcącą w zakresie pedagogiki, zarządzania oraz finansów i rachunkowości. Uczelnia rekrutuje studentów na studia licencjackie oraz uzupełniające magisterskie. Ofertę edukacyjną uzupełniają studia podyplomowe prowadzone w specjalnościach związanych między innymi z zarządzaniem, rachunkowością, pedagogiką oraz kursy i szkolenia z zakresu praktyki gospodarczej, ekspertyz i usług konsultingowych dla przedsiębiorstw.

Uczelnia rozwija współpracę zagraniczną uczestnicząc w programie Erasmus +, dzięki któremu studenci mogą realizować część studiów w zagranicznej uczelni partnerskiej. MWSE współpracuje z ponad czterdziestoma uczelniami w Europie z: Bułgarii, Chorwacji, Cypru, Czech, Danii, Estonii, Hiszpanii, Grecji i Portugalii. Placówka dysponuje własną bazą dydaktyczną zlokalizowaną w dwóch punktach w centrum miasta.


Ocena uczelni

6.66 / 10
23 głosów

Opinie (23)
Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie, MWSE Tarnów

Rza5688
To powiem ja , wszystko fajnie , ale panie z dziekanatu są naprawdę niemile. Ktoś przychodzi się rekrutować a tu nie dosyć ze z łaska rozmawia , to narzeka ze ta osoba złe cos zrobiła. Nikt nie jest bogiem żeby wszystko poprawnie zawsze było . Mówiła,ze teraz nie da rady tego zmienić bo nie potrafi . Szczerze zastanawiałem się czy jest sens tam być , bo chyba im powinno zależeć na pozyskaniu uczniów i pieniędzy a nie nam. Jak się jej praca nie podoba niech zmieni . A nie człowiekowi humor psuje . Moja dziewczyna tez tam uczęszcza i zawsze maja w dziekanacie problemu. Raz może trafiła jak miały dobry humor .
27.09.2022
01.03.2021
Kama
Czy ktoś może dać opinię na temat studiów na kierunku pedagogika? Będę wdzięczna. Jak wyglądają praktyki i jeszcze mam pytanie odnośnie Erasmusa, jeśli wyjadę do jakiegoś państwa to mam te same przedmioty w języku angielskim i tam zdaję egzaminy ? I czym różni się Erasmus wyjazdy na praktyki ?
kkk
Asia: wejdź na stronę lub zadzwoń... jeden telefon nie boli
30.01.2020
15.01.2020
Asia
Czy rekrutacja śródroczna jest przewidziana w tej szkole?
Sun
Podobna opinia do poprzednich. Można nauczyć się dużo jeśli się chce. Ogólnie polecam. Wszystko jest jasno przedstawione, nie ma jakichś niedomówień, Wykładowcy również w porządku, oczywiście jedni są bardziej wyniośli inni mniej, ale profesjonalnie podchodzą do zajęć.
05.10.2019
01.10.2019
podyplomowe z pedagogiki
czy znajdę opinie na temat studiów ale podyplomowych, konkretnie mnie interesuje program - Terapia pedagogiczna i rewalidacja dziecka ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi lub podobny tematycznie. Jeśli nie tutaj, to gdzie w miarę blisko?
MWSE
Uczelnia posiada studia ekonomiczne: Kierunek Zarządzanie Kierunek Finanse i rachunkowość
30.05.2019
29.05.2019
IzaD
czy MWS-Ekonomiczna ma studia ekonomiczne? bo na wykazie tutaj znalazłam, ale na ich stronie już nie widzę???
studentka
Jak ktoś chce się nauczyć, to nauczy się wszędzie. Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna to dobra uczelnia. Wiadomo, są wykładowcy, którzy olewają sprawę, ale z większością da się porozmawiać i nauczyć, zawsze pomogą. Ja jestem na kierunku "Finanse i Rachunkowość" i nie mam nic do zarzucenia swoim wykładowcom. Z wykładowcami jest kontakt e-mailowy. Jeżeli widzą zaangażowanie studentów, to są gotowi iść bardzo na rękę. A co do Pań z dziekanatu czy kwestury, ja się nie spotkałam z jakimś złym zachowaniem z ich strony. Uważam, że wszystko zależy od tego jak ktoś idzie załatwiać sprawę. Jak się podchodzi do ludzi dobrze i grzecznie to wszystko się załatwi ;) Polecam!
31.07.2018
13.04.2017
abolwent
Uczelnię polecam. Są i plusy i minusy. Jak chcesz się nauczyć to wiedzę zdobędziesz. Fajnie, że uczelnia daje dodatkowe możliwosci rozwoju. Np erasmus. Skorzystałam i polecam. Byłam na studiach w Portugalii, teraz planuję praktyki na Wyspach Kanaryjskich. Fajne są tez zjazdy co 2 tygodnie a nie w kazdy weekend. Ogolnie atmosfera dobra, wykładowcy ludzccy, z wiekszoscią mozna spokojnie porozmawiać i po zajęciach :) Ostatni Bal Beana był super!! Jak się trafi jeszcze dobra grupa to te lata mijaja przyjemnie. Polecam :)
STUDENcik
Zgadzam się z opinią studenta na temat wykładowców jedni przykładają się i wymagają a drudzy patrzą aby zbyć wykłady, porozmawiać o wszystkim tylko nie na temat przedmiotu. co do obsługi w dziekanacie jest wiele do życzenia panie nie miłe a ich mina i sposób zachowania wobec studenta mówi "po coś tu przyszedł/ła ". Zgadzam się też z opinią absolwenta że powinny być badania psychologiczne jak ktoś chce studiować na kierunku pedagogicznym gdyż tp pozwoli uniknięcia przyjęcia niezrównoważonych psychicznie jak np. Anna K. Osoby tego typu psują też renomę uczelni a także zaniżają poziom bo zasada jest aby wszystkich przepchać bo liczy się tzw. kasa.
17.03.2017
25.01.2017
Student
Nie Polecam. Szkoła, za którą płaci się wysokie pieniądze a niestety na niektórych kierunkach nie otrzymuje się po jej skończeniu kwalifikacji upoważniających do wykonywania zawodu. W dodatku nikt nawet o tym nie informuje przy składaniu papierów. Wykładowcy niektórzy bardzo mili, solidni, przykładający się do swojej pracy, inni szkoda nawet komentować. Sposób traktowania studentów przez pracowników administracji to kpina. W sytuacji załatwienia czegoś zawsze jakieś problemu znikąd. jedynie wysokie wymagania wykładowców sprawiły, że posiadam ogromną wiedzę po skończeniu studiów.
absolwent
Jak dla mnie pozytywne wrazenia. Jedynie co to sugestia aby na kieruneki pedagogiczne byly testy psychologiczne aby uniknac przyjecia niezrownowazonych psychicznie jak np. Anna K. Nie dosc ze to wariatka to jeszcze tak od niej smierdzi ze na wykladach nie da sie z nia wytrzymac w jednym pomieszczeniu
12.01.2017
05.11.2014
rocznik 2009
Uważam że poziom jak na większości uczelni a jak ktoś sam nie chce się uczyć to żaden UJ czy SGH nie pomoże. Wykładowcy jak ludzie jedni lepsi inni gorsi z niektórymi mozna było porozmawiać na różne tematy inni z głowami wysoko. Ogólnie nie żałuje wyboru i ci co mówią że poziom sięga dna niech popatrzą co jest na innych uczelniach. Miałam możliwość oceny tego na mgr gdzie przyszli ludzie z różnych uczelni i absolwenci MWSE na ich tle wypadali bardzo dobrze. A i znajomi którzy kontynuowali na UE w Krakowie nie mieli większych problemów przynajmniej nie róznili się od absolwentów UE poziomem wiedzy.
maga
Uważam, że MWSE jest bardzo przyjazna dla studentów. Fajna atmosfera, wykłady na wysokim poziomie, obsługa bardzo miła. Ja polecam.
09.11.2013
15.09.2013
kikoko
Jak dla mnie uczelnia bardzo, bardzo dobra. Wiadomo, że wszystko zależy od chęci studenta ale jesli ktoś chce się uczyć to będzie miał szansę zdobyć bardzo wiele cennych informacji. Wysoka srednia gwarantuje stypendium, które jest pomocne w codziennym zyciu studenta. porównujac studia na MWSE a Uj bo tam robiłem magistra moge smiało stwierdzić, ze poziom nauczania niczym sie nie rozni. co ciekawe dopiero w Krakowie uswiadomiłem sobie jak wiele się tu nauczyłem. Jeden z moich wykładowców na UJ sam stwierdził, ze jest pod wrażeniem.
rikitikii
Jeśli chodzi o tą uczelnie ! Płacisz prawie 400zł a wszyscy traktują Cię jak zero !!! Nie polecam tej Uczelni !!!
18.06.2013
20.03.2013
Ola
Ja ze swojego doświadczenia i z własnych odczuć mogę powiedzieć, że Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie jest bardzo dobra :) podoba mi się studiowanie tutaj, wykładowcy w porządku, koledzy mili, pomocni prawie zawsze ;p wszystko jest na swoim miejscu. jest czas na naukę i na zabawę.
Doda
Nie narzekam na uczelnie. Wykładowcy przeważnie są mili. Nie lekceważą studentów. Nikt tego nie rozumie, że na innych uczelniach płaci się za naukę a wykładowcy lekceważą studenta, np. Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie. Od studenta zależy byt uczelni.
02.01.2013
28.10.2012
as
Szkoda czasu. Jakość nauczania poniżej minimum. Naprawdę kilku wykładowców przykłada się do swojej pracy reszta przedyktowuje te same wykłady od kilku lat.
olkas
Ja brałam i co ? nie zawiodłam się. Wszystko gra jak najbardzie. Tylko ta ocena nie za wysoka tutaj coś;p jak możecie tak nisko nasza kochana uczelnie oceniac no wiecie co
18.01.2012
11.01.2012
Ogi
Tak sobie. Jak bym wybrała inna, ale jesli masz tutaj blisko to bierz .
m&m
Chciałabym studiować turystykę. Pasjonuje mnie od dawna. Czy warto startować na tą uczelnię? Nie ukrywam że bliskość mojego miejsca zamieszkania ma znaczenie...
11.12.2011
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Opolski
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Politechnika Łódzka
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Poznańska
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu