• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie

uczelnia niepubliczna, woj. małopolskie, 33-100 Tarnów, ul. Rynek 9 33-100 Tarnów, (+14) 621 13 61, mwse@mwse.edu.pl

Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie jest uczelnią niepubliczną założoną ponad dwadzieścia pięć lat temu, kształcącą w zakresie pedagogiki, zarządzania oraz finansów i rachunkowości. Uczelnia rekrutuje studentów na studia licencjackie oraz uzupełniające magisterskie. Ofertę edukacyjną uzupełniają studia podyplomowe prowadzone w specjalnościach związanych między innymi z zarządzaniem, rachunkowością, pedagogiką oraz kursy i szkolenia z zakresu praktyki gospodarczej, ekspertyz i usług konsultingowych dla przedsiębiorstw.

Uczelnia rozwija współpracę zagraniczną uczestnicząc w programie Erasmus +, dzięki któremu studenci mogą realizować część studiów w zagranicznej uczelni partnerskiej. MWSE współpracuje z ponad czterdziestoma uczelniami w Europie z: Bułgarii, Chorwacji, Cypru, Czech, Danii, Estonii, Hiszpanii, Grecji i Portugalii. Placówka dysponuje własną bazą dydaktyczną zlokalizowaną w dwóch punktach w centrum miasta.


Ocena uczelni

5.69 / 10
34 głosów

Opinie (23)
Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie, MWSE Tarnów

Rza5688
To powiem ja , wszystko fajnie , ale panie z dziekanatu są naprawdę niemile. Ktoś przychodzi się rekrutować a tu nie dosyć ze z łaska rozmawia , to narzeka ze ta osoba złe cos zrobiła. Nikt nie jest bogiem żeby wszystko poprawnie zawsze było . Mówiła,ze teraz nie da rady tego zmienić bo nie potrafi . Szczerze zastanawiałem się czy jest sens tam być , bo chyba im powinno zależeć na pozyskaniu uczniów i pieniędzy a nie nam. Jak się jej praca nie podoba niech zmieni . A nie człowiekowi humor psuje . Moja dziewczyna tez tam uczęszcza i zawsze maja w dziekanacie problemu. Raz może trafiła jak miały dobry humor .
27.09.2022
01.03.2021
Kama
Czy ktoś może dać opinię na temat studiów na kierunku pedagogika? Będę wdzięczna. Jak wyglądają praktyki i jeszcze mam pytanie odnośnie Erasmusa, jeśli wyjadę do jakiegoś państwa to mam te same przedmioty w języku angielskim i tam zdaję egzaminy ? I czym różni się Erasmus wyjazdy na praktyki ?
kkk
Asia: wejdź na stronę lub zadzwoń... jeden telefon nie boli
30.01.2020
15.01.2020
Asia
Czy rekrutacja śródroczna jest przewidziana w tej szkole?
Sun
Podobna opinia do poprzednich. Można nauczyć się dużo jeśli się chce. Ogólnie polecam. Wszystko jest jasno przedstawione, nie ma jakichś niedomówień, Wykładowcy również w porządku, oczywiście jedni są bardziej wyniośli inni mniej, ale profesjonalnie podchodzą do zajęć.
05.10.2019
01.10.2019
podyplomowe z pedagogiki
czy znajdę opinie na temat studiów ale podyplomowych, konkretnie mnie interesuje program - Terapia pedagogiczna i rewalidacja dziecka ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi lub podobny tematycznie. Jeśli nie tutaj, to gdzie w miarę blisko?
MWSE
Uczelnia posiada studia ekonomiczne: Kierunek Zarządzanie Kierunek Finanse i rachunkowość
30.05.2019
29.05.2019
IzaD
czy MWS-Ekonomiczna ma studia ekonomiczne? bo na wykazie tutaj znalazłam, ale na ich stronie już nie widzę???
studentka
Jak ktoś chce się nauczyć, to nauczy się wszędzie. Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna to dobra uczelnia. Wiadomo, są wykładowcy, którzy olewają sprawę, ale z większością da się porozmawiać i nauczyć, zawsze pomogą. Ja jestem na kierunku "Finanse i Rachunkowość" i nie mam nic do zarzucenia swoim wykładowcom. Z wykładowcami jest kontakt e-mailowy. Jeżeli widzą zaangażowanie studentów, to są gotowi iść bardzo na rękę. A co do Pań z dziekanatu czy kwestury, ja się nie spotkałam z jakimś złym zachowaniem z ich strony. Uważam, że wszystko zależy od tego jak ktoś idzie załatwiać sprawę. Jak się podchodzi do ludzi dobrze i grzecznie to wszystko się załatwi ;) Polecam!
31.07.2018
13.04.2017
abolwent
Uczelnię polecam. Są i plusy i minusy. Jak chcesz się nauczyć to wiedzę zdobędziesz. Fajnie, że uczelnia daje dodatkowe możliwosci rozwoju. Np erasmus. Skorzystałam i polecam. Byłam na studiach w Portugalii, teraz planuję praktyki na Wyspach Kanaryjskich. Fajne są tez zjazdy co 2 tygodnie a nie w kazdy weekend. Ogolnie atmosfera dobra, wykładowcy ludzccy, z wiekszoscią mozna spokojnie porozmawiać i po zajęciach :) Ostatni Bal Beana był super!! Jak się trafi jeszcze dobra grupa to te lata mijaja przyjemnie. Polecam :)
STUDENcik
Zgadzam się z opinią studenta na temat wykładowców jedni przykładają się i wymagają a drudzy patrzą aby zbyć wykłady, porozmawiać o wszystkim tylko nie na temat przedmiotu. co do obsługi w dziekanacie jest wiele do życzenia panie nie miłe a ich mina i sposób zachowania wobec studenta mówi "po coś tu przyszedł/ła ". Zgadzam się też z opinią absolwenta że powinny być badania psychologiczne jak ktoś chce studiować na kierunku pedagogicznym gdyż tp pozwoli uniknięcia przyjęcia niezrównoważonych psychicznie jak np. Anna K. Osoby tego typu psują też renomę uczelni a także zaniżają poziom bo zasada jest aby wszystkich przepchać bo liczy się tzw. kasa.
17.03.2017
25.01.2017
Student
Nie Polecam. Szkoła, za którą płaci się wysokie pieniądze a niestety na niektórych kierunkach nie otrzymuje się po jej skończeniu kwalifikacji upoważniających do wykonywania zawodu. W dodatku nikt nawet o tym nie informuje przy składaniu papierów. Wykładowcy niektórzy bardzo mili, solidni, przykładający się do swojej pracy, inni szkoda nawet komentować. Sposób traktowania studentów przez pracowników administracji to kpina. W sytuacji załatwienia czegoś zawsze jakieś problemu znikąd. jedynie wysokie wymagania wykładowców sprawiły, że posiadam ogromną wiedzę po skończeniu studiów.
absolwent
Jak dla mnie pozytywne wrazenia. Jedynie co to sugestia aby na kieruneki pedagogiczne byly testy psychologiczne aby uniknac przyjecia niezrownowazonych psychicznie jak np. Anna K. Nie dosc ze to wariatka to jeszcze tak od niej smierdzi ze na wykladach nie da sie z nia wytrzymac w jednym pomieszczeniu
12.01.2017
05.11.2014
rocznik 2009
Uważam że poziom jak na większości uczelni a jak ktoś sam nie chce się uczyć to żaden UJ czy SGH nie pomoże. Wykładowcy jak ludzie jedni lepsi inni gorsi z niektórymi mozna było porozmawiać na różne tematy inni z głowami wysoko. Ogólnie nie żałuje wyboru i ci co mówią że poziom sięga dna niech popatrzą co jest na innych uczelniach. Miałam możliwość oceny tego na mgr gdzie przyszli ludzie z różnych uczelni i absolwenci MWSE na ich tle wypadali bardzo dobrze. A i znajomi którzy kontynuowali na UE w Krakowie nie mieli większych problemów przynajmniej nie róznili się od absolwentów UE poziomem wiedzy.
maga
Uważam, że MWSE jest bardzo przyjazna dla studentów. Fajna atmosfera, wykłady na wysokim poziomie, obsługa bardzo miła. Ja polecam.
09.11.2013
15.09.2013
kikoko
Jak dla mnie uczelnia bardzo, bardzo dobra. Wiadomo, że wszystko zależy od chęci studenta ale jesli ktoś chce się uczyć to będzie miał szansę zdobyć bardzo wiele cennych informacji. Wysoka srednia gwarantuje stypendium, które jest pomocne w codziennym zyciu studenta. porównujac studia na MWSE a Uj bo tam robiłem magistra moge smiało stwierdzić, ze poziom nauczania niczym sie nie rozni. co ciekawe dopiero w Krakowie uswiadomiłem sobie jak wiele się tu nauczyłem. Jeden z moich wykładowców na UJ sam stwierdził, ze jest pod wrażeniem.
rikitikii
Jeśli chodzi o tą uczelnie ! Płacisz prawie 400zł a wszyscy traktują Cię jak zero !!! Nie polecam tej Uczelni !!!
18.06.2013
20.03.2013
Ola
Ja ze swojego doświadczenia i z własnych odczuć mogę powiedzieć, że Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie jest bardzo dobra :) podoba mi się studiowanie tutaj, wykładowcy w porządku, koledzy mili, pomocni prawie zawsze ;p wszystko jest na swoim miejscu. jest czas na naukę i na zabawę.
Doda
Nie narzekam na uczelnie. Wykładowcy przeważnie są mili. Nie lekceważą studentów. Nikt tego nie rozumie, że na innych uczelniach płaci się za naukę a wykładowcy lekceważą studenta, np. Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie. Od studenta zależy byt uczelni.
02.01.2013
28.10.2012
as
Szkoda czasu. Jakość nauczania poniżej minimum. Naprawdę kilku wykładowców przykłada się do swojej pracy reszta przedyktowuje te same wykłady od kilku lat.
olkas
Ja brałam i co ? nie zawiodłam się. Wszystko gra jak najbardzie. Tylko ta ocena nie za wysoka tutaj coś;p jak możecie tak nisko nasza kochana uczelnie oceniac no wiecie co
18.01.2012
11.01.2012
Ogi
Tak sobie. Jak bym wybrała inna, ale jesli masz tutaj blisko to bierz .
m&m
Chciałabym studiować turystykę. Pasjonuje mnie od dawna. Czy warto startować na tą uczelnię? Nie ukrywam że bliskość mojego miejsca zamieszkania ma znaczenie...
11.12.2011
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Politechnika Lubelska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Politechnika Częstochowska
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Śląska
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku