• 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie

uczelnia niepubliczna, woj. małopolskie, 33-100 Tarnów, ul. Rynek 9 33-100 Tarnów, (+14) 621 13 61, mwse@mwse.edu.pl

Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie jest uczelnią niepubliczną założoną ponad dwadzieścia pięć lat temu, kształcącą w zakresie pedagogiki, zarządzania oraz finansów i rachunkowości. Uczelnia rekrutuje studentów na studia licencjackie oraz uzupełniające magisterskie. Ofertę edukacyjną uzupełniają studia podyplomowe prowadzone w specjalnościach związanych między innymi z zarządzaniem, rachunkowością, pedagogiką oraz kursy i szkolenia z zakresu praktyki gospodarczej, ekspertyz i usług konsultingowych dla przedsiębiorstw.

Uczelnia rozwija współpracę zagraniczną uczestnicząc w programie Erasmus +, dzięki któremu studenci mogą realizować część studiów w zagranicznej uczelni partnerskiej. MWSE współpracuje z ponad czterdziestoma uczelniami w Europie z: Bułgarii, Chorwacji, Cypru, Czech, Danii, Estonii, Hiszpanii, Grecji i Portugalii. Placówka dysponuje własną bazą dydaktyczną zlokalizowaną w dwóch punktach w centrum miasta.


Ocena uczelni

5.66 / 10
31 głosów

Opinie (23)
Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie, MWSE Tarnów

Rza5688
To powiem ja , wszystko fajnie , ale panie z dziekanatu są naprawdę niemile. Ktoś przychodzi się rekrutować a tu nie dosyć ze z łaska rozmawia , to narzeka ze ta osoba złe cos zrobiła. Nikt nie jest bogiem żeby wszystko poprawnie zawsze było . Mówiła,ze teraz nie da rady tego zmienić bo nie potrafi . Szczerze zastanawiałem się czy jest sens tam być , bo chyba im powinno zależeć na pozyskaniu uczniów i pieniędzy a nie nam. Jak się jej praca nie podoba niech zmieni . A nie człowiekowi humor psuje . Moja dziewczyna tez tam uczęszcza i zawsze maja w dziekanacie problemu. Raz może trafiła jak miały dobry humor .
27.09.2022
01.03.2021
Kama
Czy ktoś może dać opinię na temat studiów na kierunku pedagogika? Będę wdzięczna. Jak wyglądają praktyki i jeszcze mam pytanie odnośnie Erasmusa, jeśli wyjadę do jakiegoś państwa to mam te same przedmioty w języku angielskim i tam zdaję egzaminy ? I czym różni się Erasmus wyjazdy na praktyki ?
kkk
Asia: wejdź na stronę lub zadzwoń... jeden telefon nie boli
30.01.2020
15.01.2020
Asia
Czy rekrutacja śródroczna jest przewidziana w tej szkole?
Sun
Podobna opinia do poprzednich. Można nauczyć się dużo jeśli się chce. Ogólnie polecam. Wszystko jest jasno przedstawione, nie ma jakichś niedomówień, Wykładowcy również w porządku, oczywiście jedni są bardziej wyniośli inni mniej, ale profesjonalnie podchodzą do zajęć.
05.10.2019
01.10.2019
podyplomowe z pedagogiki
czy znajdę opinie na temat studiów ale podyplomowych, konkretnie mnie interesuje program - Terapia pedagogiczna i rewalidacja dziecka ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi lub podobny tematycznie. Jeśli nie tutaj, to gdzie w miarę blisko?
MWSE
Uczelnia posiada studia ekonomiczne: Kierunek Zarządzanie Kierunek Finanse i rachunkowość
30.05.2019
29.05.2019
IzaD
czy MWS-Ekonomiczna ma studia ekonomiczne? bo na wykazie tutaj znalazłam, ale na ich stronie już nie widzę???
studentka
Jak ktoś chce się nauczyć, to nauczy się wszędzie. Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna to dobra uczelnia. Wiadomo, są wykładowcy, którzy olewają sprawę, ale z większością da się porozmawiać i nauczyć, zawsze pomogą. Ja jestem na kierunku "Finanse i Rachunkowość" i nie mam nic do zarzucenia swoim wykładowcom. Z wykładowcami jest kontakt e-mailowy. Jeżeli widzą zaangażowanie studentów, to są gotowi iść bardzo na rękę. A co do Pań z dziekanatu czy kwestury, ja się nie spotkałam z jakimś złym zachowaniem z ich strony. Uważam, że wszystko zależy od tego jak ktoś idzie załatwiać sprawę. Jak się podchodzi do ludzi dobrze i grzecznie to wszystko się załatwi ;) Polecam!
31.07.2018
13.04.2017
abolwent
Uczelnię polecam. Są i plusy i minusy. Jak chcesz się nauczyć to wiedzę zdobędziesz. Fajnie, że uczelnia daje dodatkowe możliwosci rozwoju. Np erasmus. Skorzystałam i polecam. Byłam na studiach w Portugalii, teraz planuję praktyki na Wyspach Kanaryjskich. Fajne są tez zjazdy co 2 tygodnie a nie w kazdy weekend. Ogolnie atmosfera dobra, wykładowcy ludzccy, z wiekszoscią mozna spokojnie porozmawiać i po zajęciach :) Ostatni Bal Beana był super!! Jak się trafi jeszcze dobra grupa to te lata mijaja przyjemnie. Polecam :)
STUDENcik
Zgadzam się z opinią studenta na temat wykładowców jedni przykładają się i wymagają a drudzy patrzą aby zbyć wykłady, porozmawiać o wszystkim tylko nie na temat przedmiotu. co do obsługi w dziekanacie jest wiele do życzenia panie nie miłe a ich mina i sposób zachowania wobec studenta mówi "po coś tu przyszedł/ła ". Zgadzam się też z opinią absolwenta że powinny być badania psychologiczne jak ktoś chce studiować na kierunku pedagogicznym gdyż tp pozwoli uniknięcia przyjęcia niezrównoważonych psychicznie jak np. Anna K. Osoby tego typu psują też renomę uczelni a także zaniżają poziom bo zasada jest aby wszystkich przepchać bo liczy się tzw. kasa.
17.03.2017
25.01.2017
Student
Nie Polecam. Szkoła, za którą płaci się wysokie pieniądze a niestety na niektórych kierunkach nie otrzymuje się po jej skończeniu kwalifikacji upoważniających do wykonywania zawodu. W dodatku nikt nawet o tym nie informuje przy składaniu papierów. Wykładowcy niektórzy bardzo mili, solidni, przykładający się do swojej pracy, inni szkoda nawet komentować. Sposób traktowania studentów przez pracowników administracji to kpina. W sytuacji załatwienia czegoś zawsze jakieś problemu znikąd. jedynie wysokie wymagania wykładowców sprawiły, że posiadam ogromną wiedzę po skończeniu studiów.
absolwent
Jak dla mnie pozytywne wrazenia. Jedynie co to sugestia aby na kieruneki pedagogiczne byly testy psychologiczne aby uniknac przyjecia niezrownowazonych psychicznie jak np. Anna K. Nie dosc ze to wariatka to jeszcze tak od niej smierdzi ze na wykladach nie da sie z nia wytrzymac w jednym pomieszczeniu
12.01.2017
05.11.2014
rocznik 2009
Uważam że poziom jak na większości uczelni a jak ktoś sam nie chce się uczyć to żaden UJ czy SGH nie pomoże. Wykładowcy jak ludzie jedni lepsi inni gorsi z niektórymi mozna było porozmawiać na różne tematy inni z głowami wysoko. Ogólnie nie żałuje wyboru i ci co mówią że poziom sięga dna niech popatrzą co jest na innych uczelniach. Miałam możliwość oceny tego na mgr gdzie przyszli ludzie z różnych uczelni i absolwenci MWSE na ich tle wypadali bardzo dobrze. A i znajomi którzy kontynuowali na UE w Krakowie nie mieli większych problemów przynajmniej nie róznili się od absolwentów UE poziomem wiedzy.
maga
Uważam, że MWSE jest bardzo przyjazna dla studentów. Fajna atmosfera, wykłady na wysokim poziomie, obsługa bardzo miła. Ja polecam.
09.11.2013
15.09.2013
kikoko
Jak dla mnie uczelnia bardzo, bardzo dobra. Wiadomo, że wszystko zależy od chęci studenta ale jesli ktoś chce się uczyć to będzie miał szansę zdobyć bardzo wiele cennych informacji. Wysoka srednia gwarantuje stypendium, które jest pomocne w codziennym zyciu studenta. porównujac studia na MWSE a Uj bo tam robiłem magistra moge smiało stwierdzić, ze poziom nauczania niczym sie nie rozni. co ciekawe dopiero w Krakowie uswiadomiłem sobie jak wiele się tu nauczyłem. Jeden z moich wykładowców na UJ sam stwierdził, ze jest pod wrażeniem.
rikitikii
Jeśli chodzi o tą uczelnie ! Płacisz prawie 400zł a wszyscy traktują Cię jak zero !!! Nie polecam tej Uczelni !!!
18.06.2013
20.03.2013
Ola
Ja ze swojego doświadczenia i z własnych odczuć mogę powiedzieć, że Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie jest bardzo dobra :) podoba mi się studiowanie tutaj, wykładowcy w porządku, koledzy mili, pomocni prawie zawsze ;p wszystko jest na swoim miejscu. jest czas na naukę i na zabawę.
Doda
Nie narzekam na uczelnie. Wykładowcy przeważnie są mili. Nie lekceważą studentów. Nikt tego nie rozumie, że na innych uczelniach płaci się za naukę a wykładowcy lekceważą studenta, np. Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie. Od studenta zależy byt uczelni.
02.01.2013
28.10.2012
as
Szkoda czasu. Jakość nauczania poniżej minimum. Naprawdę kilku wykładowców przykłada się do swojej pracy reszta przedyktowuje te same wykłady od kilku lat.
olkas
Ja brałam i co ? nie zawiodłam się. Wszystko gra jak najbardzie. Tylko ta ocena nie za wysoka tutaj coś;p jak możecie tak nisko nasza kochana uczelnie oceniac no wiecie co
18.01.2012
11.01.2012
Ogi
Tak sobie. Jak bym wybrała inna, ale jesli masz tutaj blisko to bierz .
m&m
Chciałabym studiować turystykę. Pasjonuje mnie od dawna. Czy warto startować na tą uczelnię? Nie ukrywam że bliskość mojego miejsca zamieszkania ma znaczenie...
11.12.2011
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Częstochowska
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Tarnowska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Politechnika Białostocka
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Politechnika Śląska
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi