• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie

uczelnia publiczna, woj. małopolskie, 31-157 Kraków, pl. Matejki 13, (+12) 299 20 00,

Akademia Sztuk Pięknych w Krakowie to uczelnia z nie byle jakimi tradycjami! Historia placówki sięga aż 1818 roku, a jednym z jej dyrektorów był sam Jan Matejko.

Dziś na studentów czeka osiem wydziałów: Architektury Wnętrz, Form Przemysłowych, Grafiki, Intermediów, Konserwacji i Restauracji Dzieł Sztuki, Malarstwa oraz Rzeźby. Można tu podjąć naukę zarówno na studiach pierwszego, jak i drugiego stopnia, stacjonarnie oraz zaocznie.

Krakowska Akademia Sztuk Pięknych na równi z klasycznymi obszarami sztuki (grafika, rzeźba, wzornictwo) kształci studentów w bardziej nowoczesnych formach (sztuka interdyscyplinarna, kształtowanie kolorystyki, architektura wnętrz). Studia w ASP Kraków gwarantują zatem nabycie niezbędnych umiejętności artystycznych, umożliwiających każdemu studentowi wyrażenie swojego artystycznego „ja”.

Poznaj szczegółową ofertę studiów oraz zasady rekrutacji do ASP w Krakowie.



Ocena uczelni

7.06 / 10
1063 głosów

Opinie (69)
Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie, ASP Kraków

k.m.pater@wp.pl
Niewielki procent studentów w ciągu następnych lat, posługuje się zawodem zdobytym na uczelni. Przenigdy nie zapomnę wykładów z Teorii Sztuki Pana Profesora Janusza Krupińskiego. Warto było zmierzyć się z trudami "wejścia" na uczelnię, żeby poznać tak Mądrego Człowieka. Przez słowo"wejście" nie mam na myśli "kluczyków do samochodu" Studia to nie "podstawówka" To żmudna praca kształcąca człowieka i jego artystyczne możliwości. Namawiam na pracę, a uczelnię rzecz jasna polecam wszystkim wytrwałym.
09.05.2024
29.01.2024
731923593
Chce zdawac na grafikę w krakowie Ciekawi mnie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, o co pytają, jak się przygotować. Była bym bardzo wdzięczna za odpowiedzi
Anonim
Moja koleżanka w tym roku składała na grafikę i system nawalił nie dostali podobno jej portfolio i dziewczyna zmarnowała tyle czasu i marzeń.Tak właściwie to zmarnowali to ludzie rekrutujący i ich głupi system.Postawcie się na jej miejscu i pomyślcie dwa razy zanim coś postanowicie.Po co mieć marzenia skoro zepsuty system może je naprawić 🥰🥰🥰 Ps.Tak zrobiła wszystko zgodnie z instrukcją
29.06.2023
13.06.2023
Nikola
Jake sa mozliwosci za kogos kto studiuje fotografie na akademii sztuk uzytkowych, dostac sie na master studia intermedia. To taka dwa zupełnie różne kierunki. Nie to ze w intermedii nie ma fotografii, ale my na fotografii robimy wiecej kunszt. Nie wiem czy sie dobrze wyrazam, ale mam na mysl ze intermedia jest wiecej conceptual art but less fine art like painting, sculpture, printmaking. Sorry, nie jestem polakem.
nikola
Czesc, Studiujem fotografie na akademii sztuk uzytkowych w Belgradzie, Serbia. Chcialbym sie regrutowac na master studia intermedia na ASP Krakow. Jezeli jest ktos kto studujue ten kerunek mam kilka pytan.
13.06.2023
10.06.2023
aśka
jak wygląda rozmowa na grafikę? faktycznie pytania są zupełnie od czapy?
nasta
hej! czy ciężko się dostać na wzornictwo? i czy warto?
02.03.2023
01.03.2023
Mimi
Scenografie polecam omijać szerokim łukiem. Chyba najgorsza katedra na uczelni. Co roku rezygnuje kilka osób. Nie nauczycie się tam nic, bo przez cały okres studiów na głównych przedmiotach robicie to samo. Brak wsparcia odnośnie praktyk, wszystko na własna rękę, plus uczelnia nie ułatwia ich odbywania, ponieważ większość profesorów nie interesuje to, że musicie być w tym czasie w teatrze. Niestety pracuje się na mało interesujących tekstach. Możliwość wykonywania projektów komputerowych dopiero od czwartego roku. Bardzo dużo pracy, ale nie rozwijającej, bardziej pod upodobania profesorów. Kierunek zatrzymał się w czasie i nic nie wskazuje na to, że będzie lepiej. I są to problemy które trwają już kilka lat. Nie nauczycie się nic praktycznego. Makiety jak domki dla lalek w oderwaniu od planów teatru. Zdarzają się zajęcia perełki, ale trwają one zwykle jeden semestr i są to wykładowcy nie związani na stałe z uczelnia. Jedynie, co możecie wynieść to zaplecze teoretyczne, ponieważ wykładowcy z historii filmu czy teatru są wspaniali.
Rodin
Dostałam się! Jestem juz na kolejnym roku. Wszytko idealnie - pracownie, inspiracej, - tylko wyklady Pani z Muzeum Narodowego o współczesnych teoriach to jakas katastrofa. Czyta teksty z popularnonaukowych portali internetowych, łącznie z tymi najbardziej popularnymi. Tak jakbys, nie mieli do nich dostepu.
22.11.2022
07.06.2022
ASP Kraków
odpowiedź dla Maturzysta z dnia 06.06.2022
Dzień dobry, w zeszłym roku na kierunek architektura wnętrz, studia pierwszego stopnia kandydowało ok. 3 osoby na jedno miejsce. Zapraszamy do udziału w rekrutacji. Rejestracja online kandydatów trwa do 9 czerwca 2022r. do godz. 23:45. Szczegóły dot. rekrutacji na studia dostępne są na naszej stronie www.asp.krakow.pl zakładka "rekrutacja". Zapraszamy serdecznie do udziału w tegorocznej rekrutacji na studia.
Maturzysta
Czesc. Czy ciezko jest sie dostac na architekture na ASP?
06.06.2022
13.04.2022
Gość
odpowiedź dla zainteresowana z dnia 12.04.2022
Z tego co wiem na wydziale architektury wnętrz działa pracownia projektowania tkaniny i ubioru i można ją wybierać bez względu na to jaki kierunek się studiuje
zainteresowana
Pytanie dosyć nietypowe i raczej powinno być skierowane do władz uczelni, ale czy ktoś wie czy ASP planuje otworzyć w najbliższym czasie jakiś kierunek związany typowo z tkaninami/ubiorem? To trochę szokujące, że w takiej uczelni nie ma żadnego kierunku tego typu.
12.04.2022
08.04.2022
n
hejjj, znajde tu kogos kto studiowal architekture wnetrz i podzieli sie swoimi przezyciami?:))
ASP w Krakowie
odpowiedź dla Kacper z dnia 23.01.2022
ASP w Krakowie pobiera tylko i wyłącznie opłaty, które są przewidziane przepisami prawa dla danych form studiów.
02.02.2022
23.01.2022
Kacper
naciągają studentów na kasę
eggplant
ktoś ze scenografii mogły opisać swoje wrażenia?:)
25.03.2021
23.08.2020
pytanieoasp
Czy ktoś był na studiach podyplomowych w w zakresie edukacji plastycznej? Jakie wrażenia? Czy one dają może uprawniena pedagogiczne aby uczyć w szkołach?
Rafael
Krakowska ASP to jedna z nielicznych uczelni, które nie wstydzą się swej tradycji
20.07.2020
12.09.2019
Orlija
Witam, chciałabym uzyskać informacje na temat uczelni od studenta na kierunku architektura wnętrz. Jeżeli jest dobra duszyczka, która by mnie wprowadziła „od kuchni” w klimat uczelni, to prosiłabym o kontakt na e-mail: orlija@vp.pl. Z góry serdecznie dziękuję. ;)
Anka
Dostałam się! Już jestem studentką na krakowskiej ASP! Pełnia szczęścia! Opłacało się ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć!
10.07.2018
24.06.2018
Kasia
Tak, to najszczersza ale bolesna prawda, po szczęściu dostania się na upragnione studia potem czar pryska, im bliżej końca gdzie decydują co że studentem tym mniej ma znaczenie co student reprezentuje tylko w jakie walki wewnętrzne jego profesorze są uwiklani
mateusz
odradzam wszystkim jakiekolwiek związki z tą uczelnią, tam uczeń, student do niczego nie jest potrzebny poza rozgrywkami pomiędzy świtą profesorską, aby ugryźć innego profesora uwalają jego studenta
22.06.2018
17.04.2018
Weronika
Witam, chciałam się zapytać studentów Konserwacji i Restauracji Dzieł Sztuki czy ciężko się dostać na ten kierunek? Interesuje mnie kierunek związany z renowacją malowideł i czy właśnie trzeba konkretnie wybrać - konserwację malowideł sztalugowych lub ściennych, czy to jest ogólnie konserwacja malowideł? A jak konkretnie, to na zajęciach może być trochę tego i trochę tego?
student
Obrzydliwe kumoterstwo i nepotyzm podczas egzaminów wstępnych.
19.09.2017
05.12.2016
Administrator
Informuję, że zarzuty wysunięte przez użytkownika o Nicku Kamila są bezpodstawne i nie znajdują udokumentowania w danych, którymi dysponujemy.
Kamila
Matejko się w grobie chyba przewraca... To co robi marketingowiec z tej uczelni to jawna kpina i żarty ze studentów. Pewnie Rektor jest nieświadomy tego co się tu wyczynia (ale od nas zaraz też pójdzie pismo). Uczelnia obniża za pomocą lewych adresów IP pozycje innych uczelni a sobie nabija punkty. Ponadto piszą fałszywe komentarze na profilach innych uczelni. Tak tego nie zostawię... Koleżanka z Uniwerku ;-)
02.12.2016
29.11.2016
poszukujący
Co zrobić aby się dostać na malarstwo??
Ewa
Od zawsze maluję i rysuję, jakiś czas temu postanowiłam spróbować zdawać na wzornictwo do Krakowa (w tym roku piszę maturę). Interesuję się głównie formami 2d, z przestrzennym projektowaniem nie miałam nigdy doświadczenia. Czy powinnam obawiać się egzaminu z konstrukcji? Czy pytania dotyczące historii designu są ważne, czy jednak bardziej liczy się poczucie estetyki i kreatywność? Jakie prace polecacie umieścić w teczce na ten kierunek? Dzięki za pomoc :)
25.11.2016
07.11.2016
k-k
Jestem prze szczęśliwa, że dostałam się tu na studia. Jestem teraz na pierwszym roku i choć zajęcia trwają dopiero drugi miesiąc nauczyłam się bardzo dużo. Niesamowite miejsce. Moim zdaniem, każdy kto coś próbuje tworzyć powinien tu zdawać i próbować się dostać na studia. To nie jest tak, że na ASP dostają się urodzeni geniusze. Na tej uczelni uczą tworzyć sztukę :) Kadra jest znakomita. Polecam!
Sara
Witam. W tym roku szkolnym czeka mnie matura i bardzo chciałabym po niej udać się na ASP (szczegółowo - na grafikę). Obawiam się jednak, że moja wiedza w zakresie historii sztuki i malowania farbami jest zbyt niska, żeby się dostać (na co dzień rysuję ołówkiem bądź na komputerze, sporadycznie pastelami). Czy byłby ktoś tak miły i coś doradził?
05.10.2016
20.09.2016
szczęśliwa
Jestem na czwartym roku na krakowskiej ASP. Jest super polecam wszystkim. W tym roku byłam na wymianie zagranicznej i muszę przyznać, że poziom u nas jest wyższy :)
Ada
Zdałam na ASP na grafikę!!!!!!!!!!!!! :-)) Na UP też, ale wiadomo ;-)) wolę ASP... Nie było tak źle, 115-120 osób na liście przy teczkach. Praktyczny, do ustnego, przeszły 34 osoby.
13.07.2016
02.06.2016
Studentka
Luiza ja studiuje grafikę! Genialna uczelnia, genialny kierunek i genialni ludzie! Próbuj - jak nie w tym to w kolejnym roku. Moja koleżanka raz się nie dostała, a w kolejnym roku została przyjęta z drugiego miejsca. Nigdy nic nie wiadomo. Na grafikę jest sporo chętnych, a najławiej jest się dostać na rzeźbę.
Liza
Rodzice zawsze chcieli mnie posłać na ambitne studia,nie chcieli słyszeć o ASP.Jeszcze na początku maja pisząc maturę nawet nie myślałam o złożeniu tam papierów,ale jedna wizyta na uczelni zmieniła wszystko. Wiem,że obudziłam się zdecydowanie za późno,moja teczka świeci pustkami a i co do wiedzy mam wątpliwości (choć matury z historii sztuki wypełniane w domu zawsze szły mi znakomicie..) Nie chcę skompromitować się w tym roku,ale na pewno w przyszłym podejdę do egzaminu.Mam pytanie,jest tu jakaś dobra dusza,która wskazałaby mi jakikolwiek kierunek jeśli chodzi o budowanie portfolio i uczenie się do egzaminu?Chcę spróbować swoich sił na Grafice.
26.05.2016
12.04.2016
Do Katarzyny
Myślę, że warto próbować. Może nisko się oceniasz. Polecam ASP w Krakowie, bo tu studiuję. Wiadomo, że jest to uczelnia artystyczna i pożądani są kandydaci z talentem ale są to jednak studia i sporo można się nauczyć. Widzę po sobie jak duży postęp zrobiłam. Jak teraz myślę co malowałam na egzaminach wstępnych to jest mi dziś wstyd ale jednak ktoś uznał, że warto mnie przyjąć więc i ty próbuj. Moim zdaniem jest to najlepsza uczelnia w Polsce i sporo można się nauczyć od najlepszych.
Katarzyna
Cześć! Od dłuższego czasu zastanawiam się nad podjęciem nauki na tej Akademii. Uważam że mam talent, który chę rozwijać i doskonalić. Obawiam się jednak egzaminu wstępnego, ponieważ moja teczka prac świeci pustkami, to samo mogę powiedzieć na temat mojej wiedzy z zakresu historii sztuki. Zastanawiam się czy warto podchodzić do egzaminu, czy może wcześniej doszkolić umiejętności i wiedzę z pomocą jakiegoś kursu, aby niepotrzebnie się nie kompromitować? Ponadto obawiam się że dostają się tutaj tylko wybitnie uzdolnione osoby, które większość dotychczasowego życia spędzały na tworzeniu to nowych dzieł, oraz ciągłym poszerzaniu wiedzy, z czym wiąże się również break odwagi w pojęciu edukacji. Czy mam prawo tak sądzić? Będę wdzięczna za wszelkie uwagi.
08.04.2016
03.03.2016
Do Marzeny
Polecam! Akademia jest niesamowitym miejscem, które sprzyja rozwojowi twórczemu. Kadra doskonała. Jestem teraz na trzecim roku i mogę śmiało powiedzieć, że dobrze trafiłam. Planuję kontynuować tu studia magisterskie od września. Jak dla mnie nie ma lepszej uczelni artystycznej. Tu tworzy się artystów i rozwija się ich talent. Można zdobyć spory warsztat. To niesamowite miejsce.
Marzena
W tym roku zdaję maturę. Chce iść na ASP. Polecacie czy odradzacie studia w Krakowie? Pytanie kieruje do studentów,jeśli są tu jacyś...
25.02.2016
08.02.2016
v-k
Od października zaczęłam studia na krakowskiej ASP! Jestem przeszczęśliwa, bo to było moje największe marzenie od czasów dzieciństwa. ASP w Krakowie to niesamowite miejsce. Polecam wszystkim ambitnym, którzy chcą zdobyć konkretne umiejętności. Spotkałam tu doskonałych pedagogów tj. ludzi, którzy znają się na tym co robią i potrafią udzielać trafnych wskazówek dzięki czemu zrobiłam bardzo duży postęp w malarstwie. Moim zdaniem najlepsza uczelnia artystyczna - cieszę się, że się nie rozczarowałam.
wercia82
Na ASP w Krakowie ukończyłam grafikę. Uczelnia świetna, moim zdaniem najlepsza, kadra znakomita, poziom nauczania najwyższy. Bardzo dużo się nauczyłam, miałam doskonałych pedagogów, a wiedzę którą mi przekazali wykorzystuje codziennie w swej pracy. W ogóle uczelnia ma niesamowity klimat i każdemu kto chce zajmować się sztuką polecam studia właśnie tu.
15.10.2015
23.09.2015
już studentka
Dostałam się w tym roku na ASP do Krakowa! Jestem przeszcz eśliwa :) Nie było łatwo ale wartało, bo to najlepsza uczelnia w Polsce i moje największe mażenie. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Już się nie mogę doczekać :)
mera88
Polecam studia na ASP w Krakowie! Co tu dużo mówić - uczelnia nie tylko najstarsza ale i najlepsza w Polsce. Świetni pedagodzy i duże możliwości samorozwoju każdego studenta. W tym roku kończę studia i mogę śmiało powiedzieć, że te pięć lat nie były zmarnowane. Jak oglądam swojeprace zz okresu zanim zaczęłam studia widać jak dużo się nauczyłam i jak wielki postę zrobiłam.
01.09.2015
24.08.2015
mw
Studiuję na ASP. Jestem zadowolona. Moim zdaniem jest to najlepsza uczelnia plastyczne w Polsce. Wiadomo zawsze można się do czegoś doczepić ale szkoła jest bardzo rozpoznawalna. Będąc na stypendium zagranicznym prawie każdy wiedział co to jest ASP w Krakowie. Uczelnia ma świetną kadrę. Nazwiska pedagogów przyciągaja wszystkich. Ja polecam.
m-m
Studiuję grafikę na ASP i uważam, że był to dobry wybór. Bardzo dużo się nauczyłem. Miałem do czynienia ze świetnymi grafikami. Fajnie jest być na studiach i już mieć spore doświadczenie w tym co się robi a taką możliwość dają mi studia na ASP w Krakowie.
14.07.2015
03.07.2015
virvo
Studia na ASP w Krakowie zawsze były moim wielkim marzeniem. Dostać się nie było łatwo. Teraz trudno uwierzyć, że za rok studia te już skończę. Powiem krótko. Jestem zadowolona. Dużo się nauczyłam, bo wszyscy pedagodzy z którymi miałam kontakt są doskonałymi znawcami sztuki. Uczelnia jest bardzo rozpoznawalna i uznawana w środowisku. Przekonałam się o tym będąc nawet na stypendium za granicą. Ja polecam
Wiktoria
Ja skończyłam architekturę na ASP w Krakowie więc wydaje mi się, że moja opinia będzie w miarę obiektywna. Wiadomo, że zawsze można się do czegoś doczepić ale ja jestem zadowolona. Uczelnia ma świetną renomę. Dla mnie miało to duże znaczenie, bo robiłam kilka projektów dla firm z zagranicą i to że skończyłam tą a nie inną uczelnię miało duże znaczenie. Po za tym naprawdę dużo się nauczyłam. Miałam świetną pedagog, z którą utrzymuję kontakt do dziś. Zawsze służy dobrą radą. Uczelnia moim zdaniem ma niesamowity potencjał. Jeśli tylko student wykaże minimum dobrych chęci to naprawdę można wiele.
18.05.2015
15.05.2015
nina
Wybieram się w tym roku na ASP do Krakowa. Wszyscy chwalą tą uczelnie. Zapewne jest dobra ale nie wiem na jaki kierunek się zdecydować, bo ofertę mają szeroką.
kika 0-1
Studiuje na krakowskiej ASP. Wiele różnych opinii się słyszy na temat tej uczelni i wybierając ją miała najróżniejsze obawy. Cieszę się jednak, że ostatecznie wybrałam właśnie ASP w Krakowie. Teraz jestem na trzecim roku. Dużo mnie tu nauczyli co widzę po pracach jakie robiłam zanim rozpoczęłam studia. Uczelnia daje olbrzymie możliwości, ma swoją renomę i naprawdę cieszę się, że tu studiuję.
22.04.2015
05.03.2015
vero90
Wśród wszystkich uczelni plastycznych ta wydaje mi się najlepsza. Mają niesamowitą bazę dydaktyczną i są chyba najlepiej rozpoznawalni. W tym roku będę tu zdawać na rzeźbę. Mam znajomych, którzy tam studiują i są zadowoleni. Chwalą sobie głównie pracownie i pedagogów. Mam nadzieję, że się dostanę.
vero90
Wśród wszystkich uczelni plastycznych ta wydaje mi się najlepsza. Mają niesamowitą bazę dydaktyczną i są chyba najlepiej rozpoznawalni. W tym roku będę tu zdawać na rzeźbę. Mam znajomych, którzy tam studiują i są zadowoleni. Chwalą sobie głównie pracownie i pedagogów. Mam nadzieję, że się dostanę.
05.03.2015
08.02.2015
m83
Studiowałam na ASP w Krakowie. To bardzo dobra uczelnia rozpoznawalna nie tylko w kraju ale i za granicą. Robiłam kiedyś wystawę swoich prac w Niemczech i muszę przyznać, że fakt iż ukończyłam właśnie tą uczelnię dał mi większe możliwości i uznanie u innych. Uczelnie ma swoją markę na rynku i to się ceni zwłaszcza teraz kiedy studia artystyczne pojawiają się na różnych pseudo uczelniach.
dizain
Dzień dobry, wszystkim! Chcę zastępić na Architekturę Wnęrz, proszę powiedzieć o tematach postawienij dla rysunku,malarstwa i kompozycji. na emaile nie odpowiadają.
23.11.2014
19.08.2014
Mm
A ja nie polecam! Poziom żenująco niski(architektura krajobrazu) nie uczą programów,a wymagają, zamiast 3d maxa uczą sketchupa! Nie pozwalają na własne pomysły, z góry narzucaja własne słabe idee. Profesorowi nie osiągneli nic w karierze prywatnej dlatego chyba zostali na ASP ;)
Marcin Luli
Heya Chce dostać się w tym roku na Intermedia na II stopień. Może ktoś poradzić jak przygotować się na egzamin aby przejść rekrutację? Jak skonstruować teczkę, na co zwrócić uwagę, itp. Będę wdzięczny za pomoc ;)
18.05.2013
07.05.2013
Ewa
Czyli ciężko jest się tu dostać? Te egzaminy wstępne są trudne? Przestraszyłam się trochę, bo myślałam o architekturze krajobrazu a tu mówicie, że łatwo się wyłożyć :/ no cóż, będę próbowała, jak się nie uda to trudno...
Justyna
Ja chciałabym studiować architekturę krajobrazu. W tym roku jednak nie udało mi się dostać na te studia. Wyłożyłam się na rysunku... dlatego teraz ćwiczę dużo i staram się dopracować ten rysunek, żeby w przyszłym roku zaliczyć ten egzamin i w końcu zacząć studiować! Uczę się ciężko i mam nadzieję, że mi się uda :)
18.12.2012
29.07.2012
khadi
Architektura wnętrz to nie jest prosty kierunek, ale całkiem dobrze mi się studiuje. Największe problemy mam z rysunkiem. Mimo że mam zdolności plastyczne, to rysunek ma na tym kierunku charakter raczej techniczny, a ja zawsze wolałam abstrakcję. Mimo to jakoś daję radę. Studia sa pasjonujące, ich program ciekawy. Nie nudzę się na zajęciah. Polecam!
angelo
Studiuję rzeźbę. Bardzo trudny kierunek, dużo zajęć praktycznych. Moim zdaniem świetna sprawa. Niezapomniane zajęcia tutaj mamy! Ludzie są super, przepełnieni pasją, wykładowcy dobrze prowadzą zajęcia. Naprawdę świetne studia!
22.07.2012
05.07.2012
ak
chciałabym w przyszlości projektować biż€terię dlateo ywbrałam się na kierunek wzornictwo na tej uczelni. nie jestem jednak zadowolona gdyż poziom nauczania jest średni, a ja spodziewałam się czegoś innego dlatego w następnym roku po ukonczeniu licencjatu, przenoszę się na inne studia. nie ma co marnować tutaj więcej czasu.
dona
Wzornictwo w Krakowie czy w łodzi? Łódź to powoli centrum modowe w Polsce, natomiast Kraków jest przepięknym miastem. Czy jest tu może ktoś, kto mógłby mi doradzić? wiem mniej więcej jak wyglądają zajęcia w Lodzi, a jak to jest w Krk?
04.07.2012
30.05.2012
kraklove
Kraków, kraków.. piękne miasto, sprzyja artystycznemu rozwojowi w stu procentach, dlatego nie ma co się zastanawiać. Niby Koszalin też na "K" ale to nie to samo, zaręczam. Jeśli tylko możesz i przejdziesz rekrutację, to polecam Kraków, naprawdę zakochałem się w tym mieście
wzór
Koleżanka studiuje wzornictwo w Koszalinie, ale mnie ciągnie do Krakowa, bo poziom wyższy, miasto ładniejsze, perspektyw więcej... Poza tym, jak widzę, jest tu ciekawa oferta wymiany zagranicznej, a to też bardzo mnie interesuje. Od dawna pasjonuję się wzornictwem i tylko czekam na rozpoczęcie studiów!
15.05.2012
11.05.2012
dejjej
Tutaj, to staniecie się artystami dopiero z prawdziwego zdarzenia . W pełnym słowa tego znaczenia. Kilka wskazówek, uwag i technik, i nikt nie powie, że wasza sztuka jest marna - potwierdzona historia. W mojej opinii wspaniały region na rozwój sztuki
opkal
nie ma to jak artyzm w czystej postaci, taki to tylko u nas - zapraszam artystów do nas, znajdziecie tutaj swe miejsce
24.01.2012
18.01.2012
Kasik
Fajnie jest. Ale dla ludzi z pasją. Widać od razu kto przyszedł z musu lub z innego mało przekonującego powodu.
Pola
Fajna sprawa. łatwo zapewne nie jest słyszałam jaki tam macie poziom -- gratuluje
11.01.2012
08.12.2011
nusia
Warto skorzystać z programów wymiany zagranicznej - studiowanie zagranicą. Fajna sprawa, niesamowicie uczy.
Lucyna
Wydział Grafiki na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie jest bardzo prężnie działającą jednostką. Prestiż, renoma, marka. Prace znane są w Polsce jak i na całym świecie. Studiowanie na tym kierunku to szansa rozwoju artystycznego, jak i zawodowego.
23.05.2011
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Piotrkowska
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Politechnika Śląska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Morski w Gdyni