• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie

uczelnia publiczna, woj. małopolskie, 31-157 Kraków, pl. Matejki 13, (+12) 299 20 00,

Akademia Sztuk Pięknych w Krakowie to uczelnia z nie byle jakimi tradycjami! Historia placówki sięga aż 1818 roku, a jednym z jej dyrektorów był sam Jan Matejko.

Dziś na studentów czeka osiem wydziałów: Architektury Wnętrz, Form Przemysłowych, Grafiki, Intermediów, Konserwacji i Restauracji Dzieł Sztuki, Malarstwa oraz Rzeźby. Można tu podjąć naukę zarówno na studiach pierwszego, jak i drugiego stopnia, stacjonarnie oraz zaocznie.

Krakowska Akademia Sztuk Pięknych na równi z klasycznymi obszarami sztuki (grafika, rzeźba, wzornictwo) kształci studentów w bardziej nowoczesnych formach (sztuka interdyscyplinarna, kształtowanie kolorystyki, architektura wnętrz). Studia w ASP Kraków gwarantują zatem nabycie niezbędnych umiejętności artystycznych, umożliwiających każdemu studentowi wyrażenie swojego artystycznego „ja”.

Poznaj szczegółową ofertę studiów oraz zasady rekrutacji do ASP w Krakowie.


Ocena uczelni

8.56 / 10
870 głosów

Opinie (60)
Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie, ASP Kraków

ASP Kraków
odpowiedź dla Maturzysta z dnia 06.06.2022
Dzień dobry, w zeszłym roku na kierunek architektura wnętrz, studia pierwszego stopnia kandydowało ok. 3 osoby na jedno miejsce. Zapraszamy do udziału w rekrutacji. Rejestracja online kandydatów trwa do 9 czerwca 2022r. do godz. 23:45. Szczegóły dot. rekrutacji na studia dostępne są na naszej stronie www.asp.krakow.pl zakładka "rekrutacja". Zapraszamy serdecznie do udziału w tegorocznej rekrutacji na studia.
07.06.2022
06.06.2022
Maturzysta
Czesc. Czy ciezko jest sie dostac na architekture na ASP?
Gość
odpowiedź dla zainteresowana z dnia 12.04.2022
Z tego co wiem na wydziale architektury wnętrz działa pracownia projektowania tkaniny i ubioru i można ją wybierać bez względu na to jaki kierunek się studiuje
13.04.2022
12.04.2022
zainteresowana
Pytanie dosyć nietypowe i raczej powinno być skierowane do władz uczelni, ale czy ktoś wie czy ASP planuje otworzyć w najbliższym czasie jakiś kierunek związany typowo z tkaninami/ubiorem? To trochę szokujące, że w takiej uczelni nie ma żadnego kierunku tego typu.
n
hejjj, znajde tu kogos kto studiowal architekture wnetrz i podzieli sie swoimi przezyciami?:))
08.04.2022
02.02.2022
ASP w Krakowie
odpowiedź dla Kacper z dnia 23.01.2022
ASP w Krakowie pobiera tylko i wyłącznie opłaty, które są przewidziane przepisami prawa dla danych form studiów.
Kacper
naciągają studentów na kasę
23.01.2022
25.03.2021
eggplant
ktoś ze scenografii mogły opisać swoje wrażenia?:)
pytanieoasp
Czy ktoś był na studiach podyplomowych w w zakresie edukacji plastycznej? Jakie wrażenia? Czy one dają może uprawniena pedagogiczne aby uczyć w szkołach?
23.08.2020
20.07.2020
Rafael
Krakowska ASP to jedna z nielicznych uczelni, które nie wstydzą się swej tradycji
Orlija
Witam, chciałabym uzyskać informacje na temat uczelni od studenta na kierunku architektura wnętrz. Jeżeli jest dobra duszyczka, która by mnie wprowadziła „od kuchni” w klimat uczelni, to prosiłabym o kontakt na e-mail: orlija@vp.pl. Z góry serdecznie dziękuję. ;)
12.09.2019
10.07.2018
Anka
Dostałam się! Już jestem studentką na krakowskiej ASP! Pełnia szczęścia! Opłacało się ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć!
Kasia
Tak, to najszczersza ale bolesna prawda, po szczęściu dostania się na upragnione studia potem czar pryska, im bliżej końca gdzie decydują co że studentem tym mniej ma znaczenie co student reprezentuje tylko w jakie walki wewnętrzne jego profesorze są uwiklani
24.06.2018
22.06.2018
mateusz
odradzam wszystkim jakiekolwiek związki z tą uczelnią, tam uczeń, student do niczego nie jest potrzebny poza rozgrywkami pomiędzy świtą profesorską, aby ugryźć innego profesora uwalają jego studenta
Weronika
Witam, chciałam się zapytać studentów Konserwacji i Restauracji Dzieł Sztuki czy ciężko się dostać na ten kierunek? Interesuje mnie kierunek związany z renowacją malowideł i czy właśnie trzeba konkretnie wybrać - konserwację malowideł sztalugowych lub ściennych, czy to jest ogólnie konserwacja malowideł? A jak konkretnie, to na zajęciach może być trochę tego i trochę tego?
17.04.2018
19.09.2017
student
Obrzydliwe kumoterstwo i nepotyzm podczas egzaminów wstępnych.
Administrator
Informuję, że zarzuty wysunięte przez użytkownika o Nicku Kamila są bezpodstawne i nie znajdują udokumentowania w danych, którymi dysponujemy.
05.12.2016
02.12.2016
Kamila
Matejko się w grobie chyba przewraca... To co robi marketingowiec z tej uczelni to jawna kpina i żarty ze studentów. Pewnie Rektor jest nieświadomy tego co się tu wyczynia (ale od nas zaraz też pójdzie pismo). Uczelnia obniża za pomocą lewych adresów IP pozycje innych uczelni a sobie nabija punkty. Ponadto piszą fałszywe komentarze na profilach innych uczelni. Tak tego nie zostawię... Koleżanka z Uniwerku ;-)
poszukujący
Co zrobić aby się dostać na malarstwo??
29.11.2016
25.11.2016
Ewa
Od zawsze maluję i rysuję, jakiś czas temu postanowiłam spróbować zdawać na wzornictwo do Krakowa (w tym roku piszę maturę). Interesuję się głównie formami 2d, z przestrzennym projektowaniem nie miałam nigdy doświadczenia. Czy powinnam obawiać się egzaminu z konstrukcji? Czy pytania dotyczące historii designu są ważne, czy jednak bardziej liczy się poczucie estetyki i kreatywność? Jakie prace polecacie umieścić w teczce na ten kierunek? Dzięki za pomoc :)
k-k
Jestem prze szczęśliwa, że dostałam się tu na studia. Jestem teraz na pierwszym roku i choć zajęcia trwają dopiero drugi miesiąc nauczyłam się bardzo dużo. Niesamowite miejsce. Moim zdaniem, każdy kto coś próbuje tworzyć powinien tu zdawać i próbować się dostać na studia. To nie jest tak, że na ASP dostają się urodzeni geniusze. Na tej uczelni uczą tworzyć sztukę :) Kadra jest znakomita. Polecam!
07.11.2016
05.10.2016
Sara
Witam. W tym roku szkolnym czeka mnie matura i bardzo chciałabym po niej udać się na ASP (szczegółowo - na grafikę). Obawiam się jednak, że moja wiedza w zakresie historii sztuki i malowania farbami jest zbyt niska, żeby się dostać (na co dzień rysuję ołówkiem bądź na komputerze, sporadycznie pastelami). Czy byłby ktoś tak miły i coś doradził?
szczęśliwa
Jestem na czwartym roku na krakowskiej ASP. Jest super polecam wszystkim. W tym roku byłam na wymianie zagranicznej i muszę przyznać, że poziom u nas jest wyższy :)
20.09.2016
13.07.2016
Ada
Zdałam na ASP na grafikę!!!!!!!!!!!!! :-)) Na UP też, ale wiadomo ;-)) wolę ASP... Nie było tak źle, 115-120 osób na liście przy teczkach. Praktyczny, do ustnego, przeszły 34 osoby.
Studentka
Luiza ja studiuje grafikę! Genialna uczelnia, genialny kierunek i genialni ludzie! Próbuj - jak nie w tym to w kolejnym roku. Moja koleżanka raz się nie dostała, a w kolejnym roku została przyjęta z drugiego miejsca. Nigdy nic nie wiadomo. Na grafikę jest sporo chętnych, a najławiej jest się dostać na rzeźbę.
02.06.2016
26.05.2016
Liza
Rodzice zawsze chcieli mnie posłać na ambitne studia,nie chcieli słyszeć o ASP.Jeszcze na początku maja pisząc maturę nawet nie myślałam o złożeniu tam papierów,ale jedna wizyta na uczelni zmieniła wszystko. Wiem,że obudziłam się zdecydowanie za późno,moja teczka świeci pustkami a i co do wiedzy mam wątpliwości (choć matury z historii sztuki wypełniane w domu zawsze szły mi znakomicie..) Nie chcę skompromitować się w tym roku,ale na pewno w przyszłym podejdę do egzaminu.Mam pytanie,jest tu jakaś dobra dusza,która wskazałaby mi jakikolwiek kierunek jeśli chodzi o budowanie portfolio i uczenie się do egzaminu?Chcę spróbować swoich sił na Grafice.
Do Katarzyny
Myślę, że warto próbować. Może nisko się oceniasz. Polecam ASP w Krakowie, bo tu studiuję. Wiadomo, że jest to uczelnia artystyczna i pożądani są kandydaci z talentem ale są to jednak studia i sporo można się nauczyć. Widzę po sobie jak duży postęp zrobiłam. Jak teraz myślę co malowałam na egzaminach wstępnych to jest mi dziś wstyd ale jednak ktoś uznał, że warto mnie przyjąć więc i ty próbuj. Moim zdaniem jest to najlepsza uczelnia w Polsce i sporo można się nauczyć od najlepszych.
12.04.2016
08.04.2016
Katarzyna
Cześć! Od dłuższego czasu zastanawiam się nad podjęciem nauki na tej Akademii. Uważam że mam talent, który chę rozwijać i doskonalić. Obawiam się jednak egzaminu wstępnego, ponieważ moja teczka prac świeci pustkami, to samo mogę powiedzieć na temat mojej wiedzy z zakresu historii sztuki. Zastanawiam się czy warto podchodzić do egzaminu, czy może wcześniej doszkolić umiejętności i wiedzę z pomocą jakiegoś kursu, aby niepotrzebnie się nie kompromitować? Ponadto obawiam się że dostają się tutaj tylko wybitnie uzdolnione osoby, które większość dotychczasowego życia spędzały na tworzeniu to nowych dzieł, oraz ciągłym poszerzaniu wiedzy, z czym wiąże się również break odwagi w pojęciu edukacji. Czy mam prawo tak sądzić? Będę wdzięczna za wszelkie uwagi.
Do Marzeny
Polecam! Akademia jest niesamowitym miejscem, które sprzyja rozwojowi twórczemu. Kadra doskonała. Jestem teraz na trzecim roku i mogę śmiało powiedzieć, że dobrze trafiłam. Planuję kontynuować tu studia magisterskie od września. Jak dla mnie nie ma lepszej uczelni artystycznej. Tu tworzy się artystów i rozwija się ich talent. Można zdobyć spory warsztat. To niesamowite miejsce.
03.03.2016
25.02.2016
Marzena
W tym roku zdaję maturę. Chce iść na ASP. Polecacie czy odradzacie studia w Krakowie? Pytanie kieruje do studentów,jeśli są tu jacyś...
v-k
Od października zaczęłam studia na krakowskiej ASP! Jestem przeszczęśliwa, bo to było moje największe marzenie od czasów dzieciństwa. ASP w Krakowie to niesamowite miejsce. Polecam wszystkim ambitnym, którzy chcą zdobyć konkretne umiejętności. Spotkałam tu doskonałych pedagogów tj. ludzi, którzy znają się na tym co robią i potrafią udzielać trafnych wskazówek dzięki czemu zrobiłam bardzo duży postęp w malarstwie. Moim zdaniem najlepsza uczelnia artystyczna - cieszę się, że się nie rozczarowałam.
08.02.2016
15.10.2015
wercia82
Na ASP w Krakowie ukończyłam grafikę. Uczelnia świetna, moim zdaniem najlepsza, kadra znakomita, poziom nauczania najwyższy. Bardzo dużo się nauczyłam, miałam doskonałych pedagogów, a wiedzę którą mi przekazali wykorzystuje codziennie w swej pracy. W ogóle uczelnia ma niesamowity klimat i każdemu kto chce zajmować się sztuką polecam studia właśnie tu.
już studentka
Dostałam się w tym roku na ASP do Krakowa! Jestem przeszcz eśliwa :) Nie było łatwo ale wartało, bo to najlepsza uczelnia w Polsce i moje największe mażenie. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Już się nie mogę doczekać :)
23.09.2015
01.09.2015
mera88
Polecam studia na ASP w Krakowie! Co tu dużo mówić - uczelnia nie tylko najstarsza ale i najlepsza w Polsce. Świetni pedagodzy i duże możliwości samorozwoju każdego studenta. W tym roku kończę studia i mogę śmiało powiedzieć, że te pięć lat nie były zmarnowane. Jak oglądam swojeprace zz okresu zanim zaczęłam studia widać jak dużo się nauczyłam i jak wielki postę zrobiłam.
mw
Studiuję na ASP. Jestem zadowolona. Moim zdaniem jest to najlepsza uczelnia plastyczne w Polsce. Wiadomo zawsze można się do czegoś doczepić ale szkoła jest bardzo rozpoznawalna. Będąc na stypendium zagranicznym prawie każdy wiedział co to jest ASP w Krakowie. Uczelnia ma świetną kadrę. Nazwiska pedagogów przyciągaja wszystkich. Ja polecam.
24.08.2015
14.07.2015
m-m
Studiuję grafikę na ASP i uważam, że był to dobry wybór. Bardzo dużo się nauczyłem. Miałem do czynienia ze świetnymi grafikami. Fajnie jest być na studiach i już mieć spore doświadczenie w tym co się robi a taką możliwość dają mi studia na ASP w Krakowie.
virvo
Studia na ASP w Krakowie zawsze były moim wielkim marzeniem. Dostać się nie było łatwo. Teraz trudno uwierzyć, że za rok studia te już skończę. Powiem krótko. Jestem zadowolona. Dużo się nauczyłam, bo wszyscy pedagodzy z którymi miałam kontakt są doskonałymi znawcami sztuki. Uczelnia jest bardzo rozpoznawalna i uznawana w środowisku. Przekonałam się o tym będąc nawet na stypendium za granicą. Ja polecam
03.07.2015
18.05.2015
Wiktoria
Ja skończyłam architekturę na ASP w Krakowie więc wydaje mi się, że moja opinia będzie w miarę obiektywna. Wiadomo, że zawsze można się do czegoś doczepić ale ja jestem zadowolona. Uczelnia ma świetną renomę. Dla mnie miało to duże znaczenie, bo robiłam kilka projektów dla firm z zagranicą i to że skończyłam tą a nie inną uczelnię miało duże znaczenie. Po za tym naprawdę dużo się nauczyłam. Miałam świetną pedagog, z którą utrzymuję kontakt do dziś. Zawsze służy dobrą radą. Uczelnia moim zdaniem ma niesamowity potencjał. Jeśli tylko student wykaże minimum dobrych chęci to naprawdę można wiele.
nina
Wybieram się w tym roku na ASP do Krakowa. Wszyscy chwalą tą uczelnie. Zapewne jest dobra ale nie wiem na jaki kierunek się zdecydować, bo ofertę mają szeroką.
15.05.2015
22.04.2015
kika 0-1
Studiuje na krakowskiej ASP. Wiele różnych opinii się słyszy na temat tej uczelni i wybierając ją miała najróżniejsze obawy. Cieszę się jednak, że ostatecznie wybrałam właśnie ASP w Krakowie. Teraz jestem na trzecim roku. Dużo mnie tu nauczyli co widzę po pracach jakie robiłam zanim rozpoczęłam studia. Uczelnia daje olbrzymie możliwości, ma swoją renomę i naprawdę cieszę się, że tu studiuję.
vero90
Wśród wszystkich uczelni plastycznych ta wydaje mi się najlepsza. Mają niesamowitą bazę dydaktyczną i są chyba najlepiej rozpoznawalni. W tym roku będę tu zdawać na rzeźbę. Mam znajomych, którzy tam studiują i są zadowoleni. Chwalą sobie głównie pracownie i pedagogów. Mam nadzieję, że się dostanę.
05.03.2015
05.03.2015
vero90
Wśród wszystkich uczelni plastycznych ta wydaje mi się najlepsza. Mają niesamowitą bazę dydaktyczną i są chyba najlepiej rozpoznawalni. W tym roku będę tu zdawać na rzeźbę. Mam znajomych, którzy tam studiują i są zadowoleni. Chwalą sobie głównie pracownie i pedagogów. Mam nadzieję, że się dostanę.
m83
Studiowałam na ASP w Krakowie. To bardzo dobra uczelnia rozpoznawalna nie tylko w kraju ale i za granicą. Robiłam kiedyś wystawę swoich prac w Niemczech i muszę przyznać, że fakt iż ukończyłam właśnie tą uczelnię dał mi większe możliwości i uznanie u innych. Uczelnie ma swoją markę na rynku i to się ceni zwłaszcza teraz kiedy studia artystyczne pojawiają się na różnych pseudo uczelniach.
08.02.2015
23.11.2014
dizain
Dzień dobry, wszystkim! Chcę zastępić na Architekturę Wnęrz, proszę powiedzieć o tematach postawienij dla rysunku,malarstwa i kompozycji. na emaile nie odpowiadają.
Mm
A ja nie polecam! Poziom żenująco niski(architektura krajobrazu) nie uczą programów,a wymagają, zamiast 3d maxa uczą sketchupa! Nie pozwalają na własne pomysły, z góry narzucaja własne słabe idee. Profesorowi nie osiągneli nic w karierze prywatnej dlatego chyba zostali na ASP ;)
19.08.2014
18.05.2013
Marcin Luli
Heya Chce dostać się w tym roku na Intermedia na II stopień. Może ktoś poradzić jak przygotować się na egzamin aby przejść rekrutację? Jak skonstruować teczkę, na co zwrócić uwagę, itp. Będę wdzięczny za pomoc ;)
Ewa
Czyli ciężko jest się tu dostać? Te egzaminy wstępne są trudne? Przestraszyłam się trochę, bo myślałam o architekturze krajobrazu a tu mówicie, że łatwo się wyłożyć :/ no cóż, będę próbowała, jak się nie uda to trudno...
07.05.2013
18.12.2012
Justyna
Ja chciałabym studiować architekturę krajobrazu. W tym roku jednak nie udało mi się dostać na te studia. Wyłożyłam się na rysunku... dlatego teraz ćwiczę dużo i staram się dopracować ten rysunek, żeby w przyszłym roku zaliczyć ten egzamin i w końcu zacząć studiować! Uczę się ciężko i mam nadzieję, że mi się uda :)
khadi
Architektura wnętrz to nie jest prosty kierunek, ale całkiem dobrze mi się studiuje. Największe problemy mam z rysunkiem. Mimo że mam zdolności plastyczne, to rysunek ma na tym kierunku charakter raczej techniczny, a ja zawsze wolałam abstrakcję. Mimo to jakoś daję radę. Studia sa pasjonujące, ich program ciekawy. Nie nudzę się na zajęciah. Polecam!
29.07.2012
22.07.2012
angelo
Studiuję rzeźbę. Bardzo trudny kierunek, dużo zajęć praktycznych. Moim zdaniem świetna sprawa. Niezapomniane zajęcia tutaj mamy! Ludzie są super, przepełnieni pasją, wykładowcy dobrze prowadzą zajęcia. Naprawdę świetne studia!
ak
chciałabym w przyszlości projektować biż€terię dlateo ywbrałam się na kierunek wzornictwo na tej uczelni. nie jestem jednak zadowolona gdyż poziom nauczania jest średni, a ja spodziewałam się czegoś innego dlatego w następnym roku po ukonczeniu licencjatu, przenoszę się na inne studia. nie ma co marnować tutaj więcej czasu.
05.07.2012
04.07.2012
dona
Wzornictwo w Krakowie czy w łodzi? Łódź to powoli centrum modowe w Polsce, natomiast Kraków jest przepięknym miastem. Czy jest tu może ktoś, kto mógłby mi doradzić? wiem mniej więcej jak wyglądają zajęcia w Lodzi, a jak to jest w Krk?
kraklove
Kraków, kraków.. piękne miasto, sprzyja artystycznemu rozwojowi w stu procentach, dlatego nie ma co się zastanawiać. Niby Koszalin też na "K" ale to nie to samo, zaręczam. Jeśli tylko możesz i przejdziesz rekrutację, to polecam Kraków, naprawdę zakochałem się w tym mieście
30.05.2012
15.05.2012
wzór
Koleżanka studiuje wzornictwo w Koszalinie, ale mnie ciągnie do Krakowa, bo poziom wyższy, miasto ładniejsze, perspektyw więcej... Poza tym, jak widzę, jest tu ciekawa oferta wymiany zagranicznej, a to też bardzo mnie interesuje. Od dawna pasjonuję się wzornictwem i tylko czekam na rozpoczęcie studiów!
dejjej
Tutaj, to staniecie się artystami dopiero z prawdziwego zdarzenia . W pełnym słowa tego znaczenia. Kilka wskazówek, uwag i technik, i nikt nie powie, że wasza sztuka jest marna - potwierdzona historia. W mojej opinii wspaniały region na rozwój sztuki
11.05.2012
24.01.2012
opkal
nie ma to jak artyzm w czystej postaci, taki to tylko u nas - zapraszam artystów do nas, znajdziecie tutaj swe miejsce
Kasik
Fajnie jest. Ale dla ludzi z pasją. Widać od razu kto przyszedł z musu lub z innego mało przekonującego powodu.
18.01.2012
11.01.2012
Pola
Fajna sprawa. łatwo zapewne nie jest słyszałam jaki tam macie poziom -- gratuluje
nusia
Warto skorzystać z programów wymiany zagranicznej - studiowanie zagranicą. Fajna sprawa, niesamowicie uczy.
08.12.2011
23.05.2011
Lucyna
Wydział Grafiki na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie jest bardzo prężnie działającą jednostką. Prestiż, renoma, marka. Prace znane są w Polsce jak i na całym świecie. Studiowanie na tym kierunku to szansa rozwoju artystycznego, jak i zawodowego.
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Politechnika Łódzka
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Gdański
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Politechnika Poznańska
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Opolski
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku