• Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Tarnowska Szkoła Wyższa Akademia Nauk Stosowanych

uczelnia niepubliczna, woj. małopolskie, 33-100 Tarnów, ul. Mościckiego 27, (+14) 657 10 56,

Akademia Nauk Stosowanych Tarnowska Szkoła Wyższa rozpoczęła swoją działalność w 2004 roku.

Uczelnia oferuje studia licencjackie, jednolite magisterskie, magisterskie oraz podyplomowe. Realizuje kierunki takie jak zarządzanie, kosmetologia, psychologia, pedagogika czy resocjalizacja i bezpieczeństwo publiczne. Organizuje także profesjonalne kursy i szkolenia. Posiada akredytację kierunków przez Polską Komisję Akredytacyjną. Szkoła daje studentom możliwość zdawania międzynarodowego egzaminu z języka angielskiego i dostosowuje swój program zgodnie z najnowszymi standardami europejskimi i potrzebami rynku pracy.

Sprawdź, kiedy rozpoczyna się rekrutacja na wybrany semestr i zapoznaj się z pełną ofertą edukacyjną.


Ocena uczelni

5.10 / 10
348 głosów

Opinie (111)
Tarnowska Szkoła Wyższa Akademia Nauk Stosowanych, TSW Tarnów

Student
Mam nadzieję że wreszcie będzie harmonogram na semestr letni . Na razie brak. A w tym roku obrona mgr a nie wiem jakie mam nawet przedmioty. Niepoważne
25.03.2024
06.03.2024
student
Kompletne dno. Zero szacunku dla studenta. Liczy się tylko kasa. Zresztą wykładowcy też są chyba mało doceniani bo ciągle odchodzą i w dodatku ci najlepsi. Początek semestru a tu ciągle brak harmonogramu bo nawet nie ma kto zajęć prowadzić. I cała organizacja jest beznadziejna, ciągle jakieś problemy, niedociągnięcia. Studenci czasem 2 dni przed egzaminem nawet nie mają materiałów do nauki. Daty zaliczenia praktyk o pdz są też cały czas zmieniane (skracane) w ostateczności wychodzi na to, ze większość studentów oddaje pratyki w drugim terminie. NIE POLECAM.
Student
Kiedy będa dostępne oceny w e dzienniku?? Już dawno się zakończył semestr zimowy a ja nawet nie wiem jakie mam oceny ☹️
19.04.2023
29.11.2022
Monika Wójtowicz
Uważam, że TSZW Akademia Nauk Stosowanych jest bardzo przyjazna dla studentów. Fajna atmosfera, wykłady ciekawe, obsługa w dziekanacie i w całej uczelni bardzo miła. Uczelnia organizuje dużo ciekawych wykładów, z których można dowiedzieć się wiele interesujących i istotnych rzeczy ( np. wykład o depresji, gdzie zaproszeni goście mówili bardzo ważne i potrzebne informacje. "Andrzejki z kosmetologią" to fantastyczny pomysł- starsze koleżanki które zrobiły nam makijaże i udzieliły rad kosmetycznych spisały się perfekcyjnie). Polecam 🙂
Joanna
Pieszy Rajd na Cyrlę (październik 2022) - świetna inicjatywa Uczelniana, bardzo ciekawy i inspirujący sposób integracji zarówno studentów jak i Wykładowców. Jako uczestnik mogę powiedzieć, że byłam zachwycona organizacją, atmosferą i pozytywnym nastawieniem Współtowarzyszy tej przygody. Oby więcej takich akcji! Polecam Wszystkim zaangażowanie się w przyszłości w tego typu projekty. Jest to świetny sposób na poznanie interesujących ludzi, pełnych pasji i z dobrą energią 😊
31.10.2022
13.10.2022
Tomek
Dziś jest 13 października psychologia 2 rok magistra nie ma harmonogramu nie wspomnę już o promotorze....najlepsi odchodzą - nikt nie chce pracować na TSzW taka prawda. Tragizm to co się dzieje , brak kontroli władz oświatowych !!!!!!!!
Ja
Nie mogę się z tym zgodzić. Jestem wykładowcą w tej Uczelni, harmonogram zajęć na semstr zimowy znam od końca września. Nie mam też poczucia, że nie szanuje się mojej pracy. Chyba ktoś wylał swoje ogólne żale do życia.
12.10.2022
11.10.2022
Marta
Do Student: Proszę się przyzywczajać to norma w tej "uczelni" nie ma harmonogramów bo noe ma wykładowców ale tak się dzieje jak się nie szanuje ludzkiej pracy.
Student
Uczelnia dobra ale jeśli chodzi o organizacje to porażka. Już prawie połowa października a nadal nie ma informacji o harmonogramach dotyczących tego semestru. Nic nie można sobie zaplanować bo niewiadomo kiedy zjazdy a zwłaszcza takim osobom które równocześnie studiują na innej uczelni. To naprawdę niepoważne, tym bardziej że płacimy niemałe pieniądze. Wykładowcy są na dobrym poziomie ale niestety poodchodzilo dużo z nich z tej uczelni.
10.10.2022
18.08.2022
Studentka
Uczelnia bardzo dobra. Wykładowcy świetni, wszystko zostało wypłacone nie ma problemu ze stypendiami dla studentów. Jakość kształcenia bardzo dobra, wiedza przekazywana w sposób bardzo skuteczny i tak, aby przyniosło realne korzyści dla studenta. Dziekanat zawsze pomocny oraz miły. Rzetelnie i rzeczowo przekazywane wiadomości. Polecam szczerze Tarnowską Szkołę Wyższą do poszerzenia swoich kompetencji oraz zdobywania wykształcenia wyższego.
Tom
odpowiedź dla SS z dnia 13.08.2022
Ciekawe czy to pisał matoł, czy nie matoł?
16.08.2022
13.08.2022
SS
Uczelnia na niskim poziomie,pedagodzy i psycholodzy po tej szkole będą matołami. Nie chciałabym nigdy trafić na tych ludzi w życiu codziennym korzystając z usług pedagoga bądź psychologa. Dla władz szkoły liczy się tylko KASA!Ludzie nie mają znaczenia,byle by płacili. Nie polecam!
Uczelnia
odpowiedź dla Studentka z dnia 04.08.2022
Szanowni Państwo, Uczelnia podjęła starania o możliwość wypłacenia stypendium za miesiąc lipiec studentom, którzy ukończyli studia w czerwcu bieżące roku. Czekamy na stanowisko Ministerstwa Edukacji i Nauki w tej sprawie, o czym będziemy informować na bieżąco.
05.08.2022
04.08.2022
Studentka
Nie polecam.Uczelnia nastawiona na zysk,najważniejsza jest kasa.Zeby podejść do obrony należało opłacić czesne za lipiec chociaż studenci kończyli w czerwcu. Dostali za lipiec ale studentów oszukali i zabrali im stypendia zarówno Rektora jak i socjalne za lipiec. Im trzeba było zapłacić ale oni wszystkich już oskubali z kasy mimo,że według decyzji powinni wypłacić również za lipiec. Żenada. A i treści kształcenia oraz sposob przekazu to porażka.
Studentka
Jeśli chodzi o uczelnie sama w sobie jest ok, studiuje tam jestem zadowolona, wykładowcy wymagający ale to studia nie podstawówka. Mam natomiast jedna uwagę jeśli chodzi o oceny. Zaczął się drugi semestr od marca a ja dalej nie mam informacji o swoich ocenach a elektronicznym indeksie. Nawet do końca nie orientuje się czy wszystko udało mi się zaliczyć w pierwszym terminie...
08.03.2022
17.01.2022
Ania
Bardzo brakuje mi tutaj organizacji na cały tok studiów tzn. Jakie będą obowiązywać przedmioty, tak jak jest na innych uczelniach, a tutaj dowiadujemy się o przedmiotach chwile przed rozpoczęciem semestru, bardzo słabe :(
Jacek
Świetna, kameralna uczelnia! Doskonały klimat, wspaniali ludzie. Zarówno wykładowcy, jak i pracownicy dziekanatu, sekretariatu czy kwestury. Wszyscy kompetentni, dostępni, czasem bardzo wymagający (wykładowcy), ale to są studia, nie szkółka niedzielna! Większość oferowanych kierunków wiąże się z odpowiedzialną pracą - toteż słusznie władze uczelni dokładają starań, aby poziom nauczania był odpowiednio wysoki. Zdumiony jestem frontalną krytyką pracy dziekanatu! Studiuję czwarty rok, zwłaszcza w poprzednim (dyplomowym) załatwiałem mnóstwo formalności w tej komórce. Kultura osobista, wyczerpujące informowanie, cierpliwa obsługa - to niemal znaki firmowe, zatrudnionych tam ludzi. Ponadto uśmiech na twarzy, szczególnie piękniejszej połowy personelu... Każdorazowo, z radością, przekraczam próg tej placówki!
21.12.2021
21.12.2021
Ania
Ja z kolei mam bardzo dobre zdanie o Dziekanacie. Są tam wszyscy bardzo pomocni, nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ludzie tam pracujący kogoś źle potraktowali, poza tym zawsze potrafili mi udzielić informacji na zadane pytanie.
Monika
Ta uczelnia to jeden wielki dramat. Wykładowcy są ok, ale dziekanat traktuje studentów jak śmieci. Totalny brak organizacji. Nigdy więcej nie poszłabym ponownie na tą uczelnie i nie polecam nikomu. 3 miesiące czekałam na odpowiedź na temat kwalifikacji po ukończeniu studiów, do tej pory nikt nie może mi udzielić informacji na ten temat.
19.12.2021
29.11.2021
Student
Mam wrazenie ze wszystkie opinie pozytywne pisze pracownik uczelni.... to podłe....
Nowy student
Grunt, że Ci wykładowcy, którzy przyszli są z najwyższej półki.
21.10.2021
20.10.2021
.
Uczelnia dramat, wszystko tylko utrudniają studentom, wykladowcy wszyscy fajni, którzy na prawdę chcieli przekazać wiedzę odeszli i co chwile ktoś odchodzi to chyba też o czymś świadczy :(
Absolwent
Super Uczelnia, przyjazna studentom!
23.09.2021
18.09.2021
Juzpo
Chyba już wszystko zostało napisane. Cieszę się że już nie jestem z tą szkołą związana. Wykładowcy różnie, tak jak wszędzie. Dziekanat dramat. Poszukiwanie na studentów i niekompetencja.
Tarnowska Szkoła Wyższa
Tarnowska Szkoła Wyższa kształcąca od 17 lat dokłada wszelkich starań, by wspierać swoich studentów zarówno w procesie dydaktycznym, jak również różnych sytuacjach życiowych i zawodowych. Zdecydowana większość studentów ceni sobie to wsparcie, współpracując jednocześnie przy podnoszeniu jakości kształcenia. Bardzo cenimy sobie krytykę konstruktywną, natomiast na hejt odpowiadamy prawdą. Powszechnie bowiem wiadomo, że w Internecie można bezkarnie napisać wszystko. Do podjęcia studiów w TSzW zapraszamy wszystkie ambitne i kreatywne osoby, nastawione na współpracę w ramach kół naukowych czy Komisji ds. jakości kształcenia a także przy organizacji konferencji naukowych i Festiwali Nauki. Zdecydowana większość naszych Studentów właśnie taka jest- pozytywnie nastawiona do ludzi i świata.
06.09.2021
27.08.2021
On
Przestrzegam wszystkich. Organizacja i przekaz info dno! Ludzie pracujący w dziekanacie niewiele wiedzą w każdej dziedzinie. Opłaty kosmos, ale jak się podpisało to i się placi. Wykładowcy zmieniają się dość często z racji chyba tego że nikt nie chce z nimi współpracować. Podobno hit obrony w 2021 to to że nie wydali ludziom dyplomów przez 2.5msc. Dlatego jeżeli chcesz żyć dłużej i nie tracić nerwów- pomiń tą uczelnię...
A. L
Mają studentów za nic, kompletny brak szacunku za nie małe pieniądze. Niektórzy wykładowcy wporzadku natomiast organizacja leży, za sam dyplom ogromna kwota do zapłaty, a tu opóźnienie w wydawaniu, brak informacji konkretnych, nie polecam. Wiedza sama nie przyjdzie ale cała otoczka i atmosfera na ogromny -
27.08.2021
22.08.2021
der Magda.O
nie polecam jest koniec sierpnia a nadal nie ma dyplomów
Mariola
Uwazam że egzamin który odbył w semestrze zimowym u pani Doktor Psychologia powinniśmy być sprawdzony merytorycznie a także pod względem etycznym , przez władze zwierzchnie i myślę że to się stanie . Po konsultacji z innymi wykładowcami odpowiedzi na egzaminie nie były jednoznaczne a nawet brak było poprawnej..
10.08.2021
28.07.2021
Studentka
Uczelnia super, dziekanat miły i zawsze pomocny, wykładowcy bardzo profesjonalnie i rzetelnie przekazują wiedzę studentom. Bardzo, bardzo polecam Tarnowską Szkołę Wyższą :)
Student
Myślę że absolutnym hitem tego roku był wyciek (kradzież z serwera) wrażliwych danych osobowych o którym studenci zostali poinformowani mailowo. Słabe coś te zabezpieczenia. Strach się bać.
16.07.2021
28.06.2021
trudnaocena
Trudna ocena. Faktycznie dziekanat bywa opryskliwy i niechętny do pomocy. Zdecydowanie widać różnice w traktowaniu studentów. Jak kogoś lubią, pomogą, jak nie ,,,,, potrafią opryskliwie odpowiedzieć i nie pomóc. Dla mnie każde pójście do dziekanatu to stres. Może to wynika w ciągłych zmian personalnych i w sumie małej ilości osób w dziekanacie, a dużej ilości studentów. Wykładowcy z pedagogiki na prawdę super, wymagający, ale jednocześnie starający się pomóc i jak najwięcej nauczyć. Chłodem wieje na katedrze psychologii. Kierownik katedry przede wszystkim nie równo traktuje studentów. Pedagogika to ci gorsi. Ma swoich ulubieńców wśród studentów i bardzo ich wyróżnia. Nie dopuszcza innego zdania. Psychologię bałabym się tu studiować.
Aneta
Zdecydowałam się na studia podyplomowe na tej uczelni i nie żałuję. Miałam to szczęście, że studia odbywały się jeszcze w normalnym "przedcovidowym" trybie i nie zgadzam się z opiniami o niskiej jakości zajęć. Zajęcia na moim kierunku prowadzone były przez świetnych Wykładowców (w tym również pracujących na UP w Krakowie), każdy wykład to ogrom wiedzy i motywacji do dalszej nauki - bo na tym studiowanie polega. Jeśli ktoś chciał studiować, żeby się czegoś nauczyć, osiągnął swój cel, bo poza teorią było też sporo wiedzy praktycznej, a Wykładowcy zawsze służyli pomocą, jeśli ktoś o takową poprosił.
25.06.2021
23.06.2021
Mika
Uczelnia oraz wykładowcy w niej pracujący bardzo pozytywni ,potrafiący umiejętnie oraz bardzo ciekawie przekazać wiedzę studentom. Podczas zajęć panuje przyjazna atmosfera. Polecam serdecznie!!!
Uwaga
Te wszystkie pochwalne opinie o tej uczelni pisze jedna i ta sama osoba. Co więcej - nawet nie zmienia nr IP tylko leci z tego samego :-)
23.06.2021
23.06.2021
Studentka
Moje studia z pedagogiki specjalnej zaczynałam na jednej z krakowskich uczelni, przeniosłam się jednak na Tarnowską Szkołę Wyższą z uwagi na covid. Organizacyjnie i merytorycznie - jak zapewne na wielu innych uczelniach, różnica jednak ogromna w podejściu do studentów :) W Krakowie strach było wchodzić do dziekanatu, tu każdy telefon, wiadomość, wszystko z szacunkiem i ludzką chęcią pomocy. Bardzo polcem!
Monika
Studiowałam na tej uczelni dwa kierunki równocześnie, co nie jest łatwo pogodzić, jednak dostałam pełne wsparcie od wykładowców oraz Pań w dziekanacie. Wykładowcy bardzo rzetelnie i z dużym zaangażowaniem przeprowadzali zajęcia. W szczególności bardzo dobrze wspominam moją panią Promotor - Panią dr Anne Solak, która swoją otoczyła nas swoją opieką podczas pisania pracy.
23.06.2021
23.06.2021
Student
Nie mogę zgodzić się z opinią że Panie z dziekanatu są nie miłe i nie uprzejme lub ciągle nie zadowolone. Może to podejście studentów jest takie. Panie z dziekanatu zawsze pomagają i doradzą jeśli tylko mogą.
Anna
Najgorszą rzeczą na tej uczelni nie są wykładowcy, dziekanat itp. Jeżeli chodzi o to, to jest tak na wszystkich uczelniach- trochę bałaganu, trochę porządku, dobrzy i źli wykładowcy.... Najgorszą rzeczą są pretensjonalnie studenci, którzy nie chcą nic robić, stawiają wymagania i szukają wszędzie problemu, żeby tylko odpuścić im płacenie czesnego czy zaliczyć przedmiot. Są to studia zaoczne, więc wiadome jest, że trzeba więcej czasu poświęcić na naukę w domu. Nie popieram wykładowczyni która wpisuje zaliczenia za nic- tylko, że do niej studenci nie mają pretensji. Studenci mają pretensje do tych wykładowców którzy wymagają. Denerwujące jest też "szczucie" studentów, nieprawdziwe i fałszywe plotki przekazywane przez studentów itp. przez co robi się zamieszanie. Szkoła sama w sobie jest po prostu szkołą taką jak inne- czasem jest lepiej, a czasem gorzej. Szkołe polecam
21.06.2021
21.06.2021
Mariola
Prawie w całości zgadzam się z Anią.A Jeśli wymagasz i chcesz nauczyć to ROB TO !!! Pani ta miała ze studentami psychologii dwa wykłady i jedne czwiczenia on- line za cały semestr .Tu chodzi o wszystko wiedzę ,pieniądze i sposób traktowania swoich kolegów z uczelni i studentów.
Anna.A
Kadra uczelni zmienia się w 80 % co semestr, ostatnio w TVN p.psycholog która poleca książkę o pedofilii,nadal jest kierownikiem katedry,panie z dziekanatu wiecznie nie zadowolone, nikt nic nie wie, harmonogram nigdy nie był dostępny na czas zmieniał się kilka godzin przed zajęciami,pani która tytułuje się dyrektorem chodząca masakra, kiedyś było ok w tej chwili nie nauczysz się nic a wymagania większe niż na innych uczelniach,nie polecam. karty egzaminacyjne kolejny kabaret w szczycie pandemii nie mogły być w dziekanacie jak do tej pory tylko kazali studentom biegać za wykładowcami,Nie ma tam nikogo kto by stał za studentami
20.06.2021
19.06.2021
Kasia
To, że inni nie udostępnili zagadnień pozostałym nie jest winą Kadry., a braku współpracy studentów i wzajemnej zawiści! Wszyscy dobrze wiemy, że nie ma obowiązku dawania puli pytań. Przeszkadza wam, że ktoś was czegoś chce nauczyć i do tego wymaga. dyplomów się nie kupuje, tylko się zdaje! Można mieć uwagi do wszystkiego, zawsze. Dla mnie na psychologii jest ok i będę robić tu magisterkę.
Mariola
Pani Dziekan i Pani Kanclerz to wspaniałe osoby zgadzam się z tym potwierdzam w 100 procentach . Natomiast przeprowadzony egzamin- obrona z 16 czerwca na 3 roku psychologii nie był poprawnie przeprowadzony połowa roku nie miała wszystkich pytań do obrony ,w dziekanacie nie było całej puli choć powinna być dostępna dla całości roku nie tylko dla podopiecznych pani Psycholog. Osoba ta wysłała pytanie tylko dla swojej grupy seminaryjnej nie dając całości pytań do dziekanatu.Moje pytanie jest następujące.Dlaczego taka sytuacja miała miejsce?
18.06.2021
18.06.2021
Anna M
Działalność uczelni jak i kadra wychodzi naprzeciw oczekiwaniom studenta. Czas pandemii, to trudny sprawdzian organizacji kształcenia. Uczelnia jak i wykładowcy sprostali temu zadaniu, dostosowując formy i sposób przekazania wiedzy. Studenci, którzy tkwią w przekonaniu, że wiedza powinna być wyłożona im na tacy są w błędzie. Jednym ze zadań studenta, jest rzetelne poszukiwanie wiedzy oraz jej uzupełnianie we własnym zakresie. Ponadto, w mojej opinii jak i moich koleżanek z roku, mogę stwierdzić, iż Pani Dziekan, jest osobą dbająca o dobro studenta. Zawsze znajdzie czas aby odpowiednio pokierować czy udzielić pomocy.
Tarnowska Szkoła Wyższa
odpowiedź dla Studentka z dnia 10.06.2021
Autora opinii z dnia 5 i 10 czerwca 2021r. zapraszamy do kontaktu bezpośredniego podczas spotkania zorganizowanego w terminie dogodnym dla obydwóch stron. Uczelnia chętnie ustosunkuje się do wszystkich podnoszonych kwestii.
17.06.2021
16.06.2021
Ewa
Dziś miałam obronę! Wszystko poszło ok! Komisja bardzo przyjazna, bardzo miła, spokojna atmosfera! A że trzeba się uczyć, to chyba na tym polega studiowanie! Na magisterkę też tu zostanę.
Studentka
DRAMAT !!! Najgorsza uczelnia w okolicy. Kadra dziekanatu zmienia się co pół roku to pewnie dlatego opinie na jej temat są podzielone. Terminy zjazdów i egzaminów są zmieniane w ostatniej chwili, często bez informacji dla studenta. Jedynym plusem TSZW jest w większości dobra kadra wykładowców, jeśli ktoś chce może się sporo nauczyć jednak nie zmienia to faktu, że poziom tej Uczelni pozostawia wiele do życzenia.
10.06.2021
05.06.2021
Maciek
Najgorsza uczelnia jaką można sobie wyobrazić . sekretariat opryskliwy. Wykładowcy różni, ale dominuje podejście że student ma płacić i milczeć Katedra psychologii sterroryzowana przez jedną osobę. O egzaminie możesz dowiedzieć się dzień wcześniej. No i propaganda PiS ma najwyższym poziomie, ktoś kto ma odmienne poglądy nie ma tu czego szukać. Nie polecam
Jack
Ile razy byłem w sekretariacie, to zawsze załatwiłem w miłej i sympatycznej atmosferze wszystko, co potrzebowałem. A wykładowcy ? jeden ok, drugi mniej ok, jak wszędzie, zależy czy jest bardziej wymagający, czy mniej ;-).. na psychologii jest jak najbardziej OK, ale nie dlatego, że są tam niewymagający, tylko dlatego, że są bardzo przyjaźnie nastawieni do studentów.
03.06.2021
25.05.2021
Seba
Była to fajna uczelnia i wykładowcy na wysokim poziomie etycznym i merytorycznym.Jedna jak wszędzie złe wybory pociągają konsekwencje,...psycholog obraża, terroryzuje studentów naśmiewając się z nich i dalej pozostaje na stanowisku ? Czy to jest poważne?
Moni
Ja w tym roku się bronię na licencjackich a od października zaczynam magisterskie w tej uczelni. Polecam! Fajne zajęcia, dobra atmosfera, wszędzie blisko, więc nie tracę czasu na dojazd.
23.05.2021
19.05.2021
zziko
Co do odpowiedzi szkoły, to zupełnie inaczej pamiętam sprawę harmonogramów. Były takie zjazdy że jeszcze rano sprawdzało się harmonogram czy się nie zmienił, a i tak po przybyciu na zajęcia okazywało się że ich nie ma. Ta pseudouczelnia liczy tylko na pieniądze. Poza nielicznymi wyjątkami wykładowcy i poziom jaki reprezentują to dno.
malwina
Resocjalizacja i bezpieczeństwo publiczne - jakie macie opinie o tym kierunku? Czy dziś w ogóle warto iść na takie studia? Jak z pracą dla absolwentów? Czy to jest w Tarnowskiej nowość jakaś?
09.03.2021
06.03.2021
jacek
Wstyd i kompromitacja dla uczelni na której swoje brednie głosi Krzysztof Klimaszewski.Dla dobra uczelni należy zerwać z nim wszelkie kontakty a książkę wyrzucić na śmietnik.
Anna-Marika
Spotkanie z władzami uczelni... Byłam na takim spotkaniu chyba że 2 razy i nic z nich nie wyniknęło. Nie przypominam sobie żebym podpisywała umowę z uczelnią, gdzie widnieje zapis, że będę płacić za miesiąc gdzie nie odbyły się ZADNE zajęcia, w żadnej formie. Studiuję tu jakiś czas, a nigdy nie otrzymałam ankiety do oceny uczelni. Kontakt mailowy z wykładowcami jest dyskusyjny bym powiedziała. Z dziekanatem lepiej. Każde spostrzeżenie, które nie pochwala uczelni ma być próbą pomówienia? A gdzie wolność słowa i wyrażania opinii?
11.01.2021
09.01.2021
Tarnowska Szkoła Wyższa
odpowiedź dla Studentka z dnia 01.01.2021
Odnosząc się do opinii należy uznać, że Osoba będąca jej autorem musiała pomylić Tarnowską Szkołę Wyższą z inną uczelnią. Świadczą o tym następujące fakty: 1. W TSzW harmonogramy na każdy semestr opracowywane są z wyprzedzeniem i zamieszczane na stronie internetowej na początku danego semestru. Zdarza się, że z różnym przyczyn losowych muszą one zostać zmienione (np. z powodu choroby wykładowcy), ale wówczas studenci są o tym informowani telefonicznie lub/i mailowo lub wiadomością sms. Najczęściej stosujemy równolegle dwie formy powiadomień. Analogicznie procedura ta stosowana jest w przypadku egzaminów. 2. Wg wyników ankiet (przeprowadzanych wśród studentów w każdym roku akademickim) oceniających jakość pracy Uczelni, praca Dziekanatu i Sekretariatu otrzymuje jedną z najwyższych ocen. Ten fakt jest najlepszym komentarzem do tej części opinii. 3. Do kontroli jakości zdalnego nauczania powołany został w Uczelni Pełnomocnik Rektora, który ocenia formy prowadzenia zajęć na platformach e-learningowych a także jakość zamieszczanych materiałów. Wyniki weryfikacji nie potwierdzają stanowiska Autora opinii. Ponadto zajęcia są prowadzone przede wszystkim w formie zajęć zdalnych „live” poprzez platformy do wideokonferencji. 4. Ko0ordynatorami praktyk jest kilka osób, gdyż każdy kierunek studiów ma swojego koordynatora kształcenia praktycznego. W opinii nie wskazano, którego koordynatora dotyczą uwagi. W naszej Uczelni każdy koordynator osobiście pełni dyżury w określonych, stałych dniach i godzinach. Funkcjonują też przypisane do kształcenia praktycznego adresy mailowe, z których studenci są bardzo zadowoleni, gdyż pozostają w stałych kontakcie z koordynatorem. Podsumowując, zapraszamy Autora opinii do bezpośredniego kontaktu z Władzami Uczelni. Anonimowa, nieprawdziwa i szkalująca dobre imię Uczelni opinia może być postrzegana jako zamiar pomówienia Tarnowskiej Szkoły Wyższej.
Studentka
Studiowałam na kilku uczelniach i muszę przyznać że poziom TSZW pozostawia wiele do życzenia. Harmonogramy zajęć są zmieniane w ostatniej chwili, często bez jakiejkolwiek informacji dla studentów. Terminy egzaminów, zaliczeń podawane są w ostatniej chwili. Kontakt z dziekanatem, sekretariatem mocno utrudniony a wiedza tam pracujących na temat spraw studentów znikoma. Obecna kadra wykładowców robi sobie żarty ze studentów umieszczając ma platformie kilka stron materiałów w ramach np 4 godzinnych wykładów. Wiadomo łatwiej wrzucić kilka stron pdf niż porozmawiać ze studentami. Opłaty za czesne i dokumenty np wydanie dyplomu ogromne. Osoba odpowiedzialna za praktyki zawodowe nie zna regulaminu praktyk, kontakt z panią jest utrudniony, nie potrafi konkretnie odpowiedzieć na zadawane jej pytania.
01.01.2021
06.08.2020
Szkoła
odpowiedź dla studentka z dnia 05.08.2020
Tak, bezpośrednio przy Uczelni znajduje się parking na około 100 samochodów i wydzielone dwa miejsca parkingowe dla osób z niepełną sprawnością. Pozdrawiamy!
studentka
Czy przy szkole znajduje się jakiś parking dla studentów?
05.08.2020
03.08.2020
MarieMarie
Bez przesady. Ile ludzi tyle opinii. Jedna będzie negatywna a druga pozytywna. Nie może być tak, że nie wolno napisać nic krytykującego wobec uczelni. A ci, którzy tak piszą są śmieszni. Jakby oponie miały być tylko chwalące, jaki jest sens w ogóle prowadzenia forum do oceniania? Najlepiej nie krytykować niczego, same serduszka, motylki i głaskanie po główce. Do wystawiania samych pozytywnych opinii można samemu założyć nie wiem, "Kółko Wzajemnej Adoracji TSZW".
Kasia
Ja w tym roku obroniłam licencjat i idę na magisterkę. Uczelnia ok.
03.08.2020
02.08.2020
Edyta
Jestem zadowolona skończyłam tam dwie podyplomówki i robię obecnie studia z innego kierunku. Wykładowcy nigdy nie robią problemów. Studenci , którzy chcą się uczyć mogą to zrobić. Wiedzy nie da się zaaplikować jak leku. Polecam tą uczelnie.
Jola
Ludzie, zastanówcie się nad tym, co piszecie, tym bardziej, że wyrażacie zdanie mniejszości. Zebrała się grupka niezadowolonych i wylewa życiowe frustracje. Pomyślcie-potem będziecie się posługiwać dyplomem tej uczelni. Chyba niektórzy nie dorośli do studiowania.
13.07.2020
09.07.2020
Student
Nie polecam. To co się dzieje ba uczelni to skandal. Najważniejsze dla uczelni są pieniądze. A jakość kształcenia pozostawia wiele do życzenia. Nauczanie online to nieporozumienia. Przez cały semestr praktycznie brak kontaktu z wykładowcami. W czerwcu informują że zostanie zmieniony promotor. I w dslszym ciągu niewiadomo kto nim będzie. A zajęcia z seminarium o czywiście się nie odbyły, pomijając 1 półgodzinne spotkanie. W ostatniej chwili odwołują wykłady. Wielokrotne prośby skierowane do władz uczelni zostają zigmorowane. Mają nas studentów za nic. Nie polecam. Ludzie unikajcie tej uczelni. Bo to strata czasu i pieniędzy.
Kasia
Co mogę powiedzieć o TSW hmm. zastanówmy się... może zacznę od minusów: duże opłaty za czesne, bardzo słaba organizacja pracy dziekanatu i sekretariatu: kiedy zadzwonisz z pytaniem odeślą Cię na za tydzień, za dwa za miesiąc za rok a nawet jak już zadzwonisz ponownie dalej nic nie wiedzą. 90% wykładowców jest tam z przypadku, i przypadkowa tez jest ich wiedza... przy wielu godzinach wykładów i ćwiczeń np on line można otrzymać aż jedną stronę a4 materiałów.... o egzaminach i zaliczeniach można dowiedzieć się nawet 2-3-4 dni przed planowanym terminem... a o tym że np wykład został odwołany tuż przed rozpoczęciem zajęć :) także jeżeli ktoś lubi przyjechać na uczelnie i wtedy dowiedzieć się że wykład bądź ćwiczenia są odwołane to jak najbardziej polecam. Jeżeli chodzi o plusy hmm ciężko je znaleźć. Jedynym plusem jaki mogę sobie przypomnieć były znajomości nawiązane z innymi studentami ... Nie polecam tej uczelni!
06.07.2020
29.06.2020
Pp
Nijak się to ma do "szkoły wyższej"
Aga
odpowiedź dla Mii z dnia 15.05.2020
Studiuję tam trzeci rok i jestem zadowolona. Wszystkie sprawy organizacyjne załatwiam w dziekanacie lub u opiekuna roku. Dużo zajęć praktycznych, jeśli ktoś chce może się sporo nauczyć.
18.05.2020
15.05.2020
Mii
Żenada a nie uczelnia. Zajęcia skracane z 5 godzin na 1. Prowadzący, którzy w sprawach organizacyjnych nic nie wiedzą. Za pieniądze można sobie kupić wykształcenie, ale nie wiedzę. Ścisk w salach.
Studentka
Czy ciężko jest zdać egzaminy?
14.10.2019
05.10.2019
Truth
Nie polecam. Koszt wydania dyplomu i innych dokumentów - to jest jest jakiś żart. Uczelnia bardzo zwraca uwagę na pieniądze. Jeśli kogoś stać na tak duże wydatki i opłaty za wszystko, to może próbować, z tym że zastanawiający jest poziom zdobytej wiedzy. Poza tym niektóre specjalizacje nie otwierają się pomimo zapewnień.
Kasia
Czy zjazdy są w pt sb i nd?
20.09.2019
07.06.2019
perukarz
jak tak czytam niektóre komentarze zwłaszcza te narzekające na dużą ilość praktyk to się zastanawiam jacy ludzie idą na studia.. ehhhh Polecam najpierw zapoznać się z ustawą o szkolnictwie wyższym (i szeregiem rozporządzeń) bo to nie wymysł uczelni żeby robić 150 godzin praktyk - takie są wymogi ministerstwa! Wysokie czesne no może i jest, ale czy ktoś sprawdził i porównał z innymi uczelniami? wszędzie to samo ... takie czasy... dobra zmiana...
Tomek
Czy mają też Zarządzanie? Coś o tym słyszałem? Podobno we współpracy z Azotami? Napiszcie, jeśli ktoś coś wie.
21.03.2019
08.03.2019
Kasia
Mnie zainteresowała muzykoterapia na tej uczelni. Czy ktoś może coś o tym napisać? Z tego, co wiem mają też psychologię. Podobno od tego roku akademickiego także dziennie????
Anna
Kończę pierwszy rok studiów na tej uczelni i jestem zadowolona. Dużo zajęć z wykładowcami pracującymi w zawodzie nauczyciela a i z płatnościami idą bardzo na rękę. Duży parking ułatwia sprawę nawet, jak przyjedziecie późno na zajęcia a personel super!
07.03.2019
25.02.2019
Olga
Nie polecam oraz przestrzegam! Studia podyplomowe, trwały 3 semestry choć w 2 doskonale można było zrealizować materiał. Ceny czesnego bardzoooo wysokie. Jeżeli chodzi o praktyki ogromna liczba dokumentów do oddania - niektóre kompletnie niepotrzebne tzw. masło maślane - kilkanaście tabelek tej samej treści. Harmonogram podawany zaledwie parę dni przed zjazdem co powodowało duże nieobecności słuchaczy - zwyczajnie nie można zmieniać planów z dnia na dzień np w pracy. Jeżeli już pojawił się harmonogram na kilka zjazdów - bardzo wiele zajęć zostało odwoływanych bądź z 5 godzinnego wykładu skracany do 40 minut - nie ważne że ktoś poświęcił czas i pieniądze aby zjawić się na zajęciach i nauczyć się czegoś, 40 minut wystarczy żeby przekazać wiedzę....
Studentka_Oligo
Nie polecam. Dlaczego? Bardzo niski poziom kształcenia, beznadziejna wręcz organizacja sekretariatu - brak podstawowych informacji. Odwoływanie zajęć w ostatniej chwili, często wtedy kiedy słuchacze/ studenci przybyli na wykład. Bardzo wysokie opłaty za czesne. W zasadzie ciężko znaleźć jakikolwiek plus tej "uczelni".
25.02.2019
08.12.2018
Jasiek
Panie w dziekanacie bardzo miłe i pomocne, wykładowcy bez zastrzeżeń natomiast angielski to lipa za co my płacimy cześć studentów bez podstaw rozpacz!! Jak uczelnia,może przyjmować studentów bez znajomości języka!!!
Studentka
Liczba kierunków bardzo duża jednak przygotowanie wykładowców do prowadzenia zajęć oraz wiedza jaką posiadają pozostawia wiele do życzenia. Zajęcia prowadzone są w karygodnych warunkach. Po 5-7 grup w jednej sali... Czyżby wszystkie kierunki miały te same przedmioty?! Wysokie opłaty za czesne, natomiast przygotowanie wykładowców mizerne.
20.11.2018
19.11.2018
fartman
ooooo jak czytam te negatywne komentarze to nie wierzę. Studiuję tam juz trzeci rok i jest na prawdę ok! Panie w dziekanacie sa bardzo fajne i sympatyczne a przede wszystkim wiedzą WSZYSTKO!!!! gdyby nie one to ta uczelnia by nie istniała. Polecam!
olo
Cyrk na kółkach.
24.09.2018
09.05.2018
Studentka
Dramat to mało powiedziane. Panie w dziekanacie to wielka pomyłka - nigdy nic nie wiedzą odsyłają studentów do kontaktów na jutro na przyszły tydzień na za miesiąc. Harmonogramy, plany zajęć zmieniają się z dnia na dzień. Jedyny plus to zaliczenia chodzisz to zaliczasz... Opłaty za studia ogromne, natomiast zaangażowanie wykładowców mizerne. Czytanie ze slajdów, zero przygotowania no cóż..... Nie polecam
ped. spec
MASAKRA! zero organizacji, Panie w dziekanacie mało sympatyczne, załatwienie prostych spraw graniczy z cudem. Wiecznie nieprzygotowane , o niczym nie wiedzą. Często zmieniający się plan zajęć i to przeważnie na ostatni moment . Jeśli mowa o wykładowcach to oni są naprawdę ok. Dobrze przygotowani ,prowadzą ciekawe wykłady i ćwiczenia. cO najważniejsze są doświadczeni i wykwalifikowani w tym co robią.
06.03.2018
15.10.2017
Viki
Uczelnia spoko - nowe kierunki. Jestem na zarządzaniu i dobrze się zapowiada. Pokazują co trzeba zrobić samemu, to przecież studia nie podstawówka. Jest miło i sympatycznie.
Dr hab Andrzej Jendryczko - do wszystkich Studentek i Absolwentek
Szanowne Studentki Kosmetologii. Przez kilka lat wykładałem na tej dobrej Uczelni. Od roku już nie pracuję. Dzisiaj przejrzałem moją teczkę i znalazłem pendriva , nie mojego. Z pewnością od studentki. Na pandrivie były zagadnienia egzaminacyjne z mikrobiologii. Do pendriva były dołączone wisiorek Iberogast oraz kółeczko Bayer. Jeżeli któraś z Pań Studentek pozna swojego pendrive, oczywiście go odeślę. Jeżeli nie, to dziękuję za pendriva, 16 GB. Kontakt ze mną przez Dziekanat , Chociaż Panie mogą mieć mój numer telefonu, bo podawałem go na wykładach. Pozdrawiam, Andrzej Jendryczko
12.09.2017
20.08.2017
becia
w sumie jest ok -starają się , ciekawe zajecia i wykładowcy spoko
singielka27
hej. Interesuje mnie pedagogika specjalna. Jacy są wykładowcy ,jaki poziom ? Czy w ogóle warto.
14.07.2017
18.04.2017
lol23
witam Chciałam zapytać jak wygląda obrona na tej uczelni czy jest łatwo sie obronic czy cięzko?
AmirA
Studiowałam Pedagogikę, bardzo miła atmosfera, profesjonalne podejście, widać było zaangażowanie we wszystkie "nasze" sprawy. Polecam.
22.02.2017
11.12.2016
Azorx
Przestrzegam! Nastawieni na pieniądze! chodziłam na studia podyplomowe, trwały 3 semestry choć w 2 doskonale by się wyrobili. W ostatnim semestrze zaledwie 4 zjazdy i wiele wiele godzin praktyk (150h) oczywiście we własnym zakresie! Zobowiązali nas do oddania tony dokumentacji, konspektów itp. Nawet w Krakowie na UJ takiego czegoś nie widziałam. KASA KASA KASA
gertax
fajni ludzie, dobra atmosfera, wszystko idzie załatwić i się dogadać w razie problemów - wiem bo pracuję za granicą i ciężko mi przyjeżdżać na wszystkie zajęcia a tutaj to rozumieją! też polecam
16.09.2016
15.09.2016
bobo
fajna uczelnia, bardzo miła i kompetentna obsługa, wykładowcy też na wysokim poziomie. Sale kosmetyczne wyposażone świetnie (przeniosłam się z krakowskiej wyższej szkoły promocji zdrowia i widzę różnice! - tam w "pracowni nie było dosłownie nic) polecam
Izabela
ja także poprosze o informacje o tej szkole, ich strona wygląda bardzo łądnie, ale zależy mi na Waszych opiniach, jak jest na co dzięń, jacy wykładowcy, warunki nauki, jak trudno jest?
21.08.2016
18.08.2016
ola
od kiedy ta szkoła działa na rynku? Czy oni się z jakąś inną łączyli albo zmieniali nazwę? Kto tam studiuje pedagogikę i może napisać, jak jest?
sn
Powinni zamknąc te bude, w Tarnowie.
30.06.2016
01.05.2016
Ola
podobno kosmetologia całkiem, całkiem. Koleżanka jest zadowolona. ja chyba też spróbuję.
Tomek
Wykładowcy dla mnie spoko. Ostatnio dostrzegam kilka dobrych zmian. Pojawiła się nowa, bardzo kompetentna a przy tym miła pani dyrektor. I jest wreszcie automat z kawą. Polecam! Warto dać im szanse.
27.04.2016
29.03.2016
bibic
Szkoła tnie koszty zatrudniając wątpliwej jakości wykładowców. Szkoda gadać!
Nina
Dla mnie całkiem o.k. Obserwuję sporo zmian na lepsze. Mogę polecić każdemu, komu chce się uczyć w fajnej atmosferze.
11.03.2016
10.02.2016
a ja wprost przeciwnie - polecam!!! Świetni wykładowcy klimat ok mozna naprawde sporo sie nauczyc jesli sie chce
jest ok studia na miejscu i starają się
nk
Co do studiów się nie wypowiem ale jeśli chodzi np o oferty stażu( w oddziale w Tarnowie) na tej pożal się boże uczelni to omijać szerokim łukiem, szkoda waszego cennego czasu Pani kanclerz jest niekompetentna, a przeprowadza rekrutacje na stanowisko techniczne, potem zwlekają z odpowiedzią, po czym żeby w ostatniej chwili przed zakończeniem oferty zmienić zupełnie wymagania, dlatego odradzam te uczelnie skoro cechują się takim olewaniem to i was studentów też to czeka podsumowując jaka kanclerz( w sumie rektor tez) taka uczelnia.
25.09.2015
16.01.2015
zmienieli nazwę??? jak jest?
czy ta szkoła to dawna Małopolska Szkoła Wyższa? jak ona działa? jest ok? czy sobie darować i omijac szerokim łukiem?
Maja
Pedagogika specjalna na Wydziale w Tarnowie jest ok
22.07.2013
24.06.2013
Anonim z oczywistych powodów
Na pedagogice: czekałem trzy godziny na wykładowczynię. Gdy doczekałem się, Ona, władczyni mojego zaliczenia oświadczyła że jest już zmęczona i mam przyjść za tydzień. Ten wpis skierowuję do przyszłych kandydatów. A i opłaty na tej uczelni nie należą do najniższych. Reasumując - przestrzegam przed ta Uczelnią.
Nostradamus
Jeżeli Szkoła będzie jeszcze w przyszłym roku istniała, bo obecnie ma duże problemy, to idź do tej szkoły. Kosmetologia w tej szkole jest ok. a czy będzie w przyszłym roku otwarta, zobaczymy. Na wszelki wypadek miej wybrana szkołę alternatywną.
13.06.2013
08.03.2013
anuska
a co sądzicie o kosmetologi w MSW w Brzesku?? zastanawiam się nad kilkoma uczelniami z tym kierunkiem i nie wiem co wybrać :(
Leon
jak na moje wymagania i ambicje ta szkoła jest całkiem ok. Fajne zajęcia, pomocni wykładowcy nie robiący problemów z niczego :) podoba mi się i z czystym serem polecam wam tę szkołę :)
01.02.2013
28.11.2012
deja vu
dokładnie, nie ma o czym mówić :) małe miasteczko, zupełnie nieprzyszłościowe. nie ma sensu wiązać się z tym miastem na czas studiowania, skoro i tak po tym okresie trzeba będzie się wyprowadzić w poszukiwaniu pracy.. Sama uczelnia pozostawia wiele do życzenia
??
jak mało opinii :) wygląda na to, że nie ma o czym mówić jeżeli chodzi o tą uczelnię :P
30.10.2012
18.01.2012
Gocik
Sami typowi \"studenciki\" tutaj uczęszczają jak na moje oko heh!
dowcipniś
slyszeliście kiedyś o Brzeskuuuuu?
02.06.2011
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Gdański
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Lubelska
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Białostocka
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu