• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska

uczelnia publiczna, woj. małopolskie, 31-155 Kraków, ul. Warszawska 24, (+12) 628 27 01, 628 20 35, wiitch@chemia.pk.edu.pl

Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechniki Krakowskiej to jeden z siedmiu wydziałów tej uczelni technicznej. Kształci studentów już od 1966 roku. Na wydziale studenci mają możliwość uczestnictwa w wielu interesujących badaniach naukowych z zakresu inżynierii i technologii chemicznej.

Wydział dzieli się na dwa instytuty (Chemii i Technologii Nieorganicznej, Chemii i Technologii Organicznej) oraz trzy katedry (Inżynierii Chemicznej i Procesowej, Chemii i Technologii Polimerów i Biotechnologii i Chemii Fizycznej), daje to wszystkim miłośnikom chemii wielkie możliwość rozwoju. Jeśli interesują Cię studia na Wydziale Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechniki Krakowskiej, koniecznie odwiedź zakładkę rekrutacja, aby dowiedzieć się więcej o dostępnych kierunkach.


Ocena uczelni

7.93 / 10
34 głosów

Opinie (46)
Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska, WIiTC PK

Rafał
Hejka, czy Wam tez ta stronka ładuje się mega wolno???? pól strony białej i zero informacji, a chciałem poczytać o studiach tutaj. Gdzie sprawdzę progi punktowe z ostatniego roku, może ktos podrzuci jakiś link, na ktory mozna wejśc bezposrednio?
10.05.2021
11.02.2021
Wydziałowa Komisja Rekrutacyjna
odpowiedź dla Ola z dnia 11.02.2021
Oczywiście, że będzie nabór na studia I i II stopnia prowadzone na Wydziale Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechniki Krakowskiej! Jednak nie na Chemię, bo takiego kierunku nie ma i nie było na naszym wydziale, choć często studenci tak właśnie określają kierunek Technologia chemiczna. W ofercie naszego wydziału skierowanej do kandydatów na studia I jak i II stopnia znajdują się następujące kierunki studiów: 1. Biotechnologia, 2. Inżynieria Chemiczna i procesowa 3. Technologia chemiczna. W ramach kierunku Inżynieria chemiczna i procesowa prowadzone są dwie specjalności: - Inżynieria procesów technologicznych - Inżynieria odnawialnych źródeł energii natomiast w ramach kierunku Technologia Chemiczna oferujemy pięć specjalności: - Analityka przemysłowa i środowiskowa - Chemia i technologia kosmetyków - Lekka technologia organiczna - Technologia polimerów - Technologia środowiska i gospodarka odpadami - Procesy technologiczne i zarządzanie produkcją. Wydział oferuje również studia II stopnia na kierunku Technologia chemiczna prowadzone w języku angielskim. Studia I stopnia na wszystkich proponowanych przez nas kierunków kończą się uzyskaniem tytułu inżyniera a studia II stopnia tytułem magistra inżyniera. Nabór na studia I stopnia trwa od czerwca do września, studia te rozpoczynają się 1 października i trwają 3,5 roku (7 semestrów), natomiast nabór na studia II stopnia odbywa się na przełomie stycznia i lutego a studia rozpoczynają się 1 marca i trwają 1,5 roku (3 semestry).
Ola
Czy na chemię będzie nabór?
11.02.2021
09.12.2020
Paweł
Wszystkie kierunki wydają się interesujące jak dla mnie - osoby, która planuje kształcenie w dziedzinie chemii. Studenci lub absolwenci, podpowiedzcie co się najbardziej opłaca z perspektywy przyszłej pracy, jacy specjaliści są najbardziej potrzebni?
wiitch
odpowiedź dla Teo z dnia 28.10.2020
Na semestr letni Wydział prowadzi tylko nabór na 3-semestralne studia II stopnia.
28.10.2020
28.10.2020
Teo
Szukam kierunku z dziedziny chemii, ale od semestru letniego. Czy uczelnia będzie rekrutować?
sekretarz WKR WIiTCh
odpowiedź dla Igor z dnia 20.09.2020
Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej nie prowadzi obecnie studiów niestacjonarnych ani zaocznych, dlatego pytanie nie dotyczy kierunków prowadzonych przez WIiTCh. Patrząc na pytanie w skali całej uczelni to Regulamin studiów Politechniki Krakowskiej dopuszcza w § 4 punk 3 możliwość zmiany formy studiów ze studiów stacjonarnych na studia niestacjonarne lub odwrotnie. Szczegółowe zasady zmiany formy studiów określa dziekan danego wydziału.
23.09.2020
20.09.2020
Igor
Czy ze studiów zaocznych można przenieść się na dzienne?
sekretarz WKR WIiTCh
odpowiedź dla Karol z dnia 11.08.2020
Kandydat na studia I stopnia może dokonać elektronicznej rejestracji na dwa podstawowe kierunki studiów (na każdy obowiązuje oddzielna opłata rekrutacyjna). Dodatkowo kandydaci na studia I stopnia mają możliwość wybrania, oprócz kierunku podstawowego, także kierunku alternatywnego prowadzonego na tym samym wydziale i w takiej samej formie. Kandydaci mogą zostać przyjęci na kierunek alternatywny, gdy uzyskana w postępowaniu kwalifikacyjnym wartość wskaźnika rekrutacyjnego będzie niewystarczająca do przyjęcia na kierunek podstawowy lub gdy kierunek podstawowy nie zostanie uruchomiony. Więcej informacji można znaleźć na stronie rekrutacji: https://www.pk.edu.pl/images/PK18/kandydaci/informator_2020.pdf
12.08.2020
12.08.2020
DB
odpowiedź dla Malija z dnia 10.08.2020
Dzień Dobry, wszedłeś na stronę Politechniki Krakowskiej (a nie AGH), prowadzimy kierunek technologia chemiczna, prosimy o rozważenie, kierunek nie jest słaby :) Z chęcią udzielimy dalszych odpowiedzi. DB
Karol
Na ile kierunków można jednocześnie rekrutować? W ramach całej uczelni jak rozumiem?
11.08.2020
10.08.2020
Malija
Hej, chciałabym studiować technologie chemiczna ale nie wiem jeszcze gdzie. Co możecie mi powiedzieć o tym kierunku na AGH? Czy powinnam wybrać inną uczelnie? Trochę mnie zmieszała informacja na stronie AGH z progami, na którym technologia była na końcu. Czy to tak że jeżeli jest niski próg to znaczy, że uczelnia jest słaba?
wiitch.pk
odpowiedź dla Kaja z dnia 10.07.2020
Na pierwszym stopniu studiów pod koniec drugiego roku, studia II stopnia - już na etapie rekrutacji.
13.07.2020
10.07.2020
Kaja
Kiedy wybierane są specjalności? Od początku studiów, czy w trakcie?
Eryk
Czy na biotechnologii jest ciężko? Myślę też o uniwersytecie. Piszcie opinie.
02.04.2020
06.12.2019
Kajto
odpowiedź dla Chemiczka z dnia 05.12.2019
Ogólnie to chyba inżynieria jest trudniejszym kierunkiem.
Chemiczka
Gdzie jest trudnie? Inżynieria chemiczna czy biotechnologia? Ogólnie rozważam któryś kierunek na wydziale.
05.12.2019
20.11.2019
Eryk
Czy na biotechnologię ciężko się dostać? Studia są trudne?
Adam
Czy poziom podstawowy na maturze na biotechnologię wystarczy?
21.06.2019
23.04.2018
Aneta
Witam, szukam kogoś kto mógłby opowiedzieć mi o kierunku technologia chemiczna ze specjalizacją chemia kosmetyczna II stopień na PK. Jak wygląda test kwalifikacyjny ? Czy ciężko się dostać i jak ogólnie przebiegają studia. Z góry dziękuje za informację:)
jacob
hmmm, wydaje mi się że jeszcze niedawno było tutaj więcej informacji o tym wydziale, ale teraz ich nie widzę...
28.08.2017
11.07.2017
Technologia chemiczna
Powiedzcie mi cos o tym kierunku. Lepszy tu czy na AGH? Dlaczego PK jest tak daleko w rankingu szkol? Czy latwo po tym znalesc prace? Mialam dobre wyniki matur i zastanawiam sie teraz pk czy agh. Czy warto kierowac sie specjalnosciami przy wybnorze kierunku? (Bo fajniejsze sa na pk) prosze o odpowiedz
Inżynieria chemiczna
Witam! Czy mógłby ktoś wyrazić opinie o inżynierii chemicznej na PK? Jacy są wykładowcy i najtrudniejsze przedmioty do zaliczenia? Chciałabym się dowiedzieć co mnie czeka jeżeli się dostanę ;)
01.06.2017
22.05.2017
chemia/technologia
Po obu tych kierunkach możesz od razu po studiach zacząć pracę w każdym zakładzie produkcyjnym. Z tego co czytałam to jednak większe możliwości na zdobycie dobrej pracy daje technologia, mam wrażenie, że chemia budowlana za bardzo spisuje na jedną dziedzinę chemii.
krami
Co polecacie: technologia chemiczna czy chemia budowlana? co daje większe możliwości?
23.02.2017
06.10.2016
kalii
zdecydowanie polecam, fantastyczni ludzi, dobrze wyposażony wydział, mili wykładowcy ;)
simonsx
u mnie na kierunku jest ok 75% kobiet i mam wrażenie, że z tego powodu czasem zdarzają się konflikty, z grupach pół na pół chyba jest najlepiej ale nie mamy na to wpływu :D
21.07.2016
28.04.2016
madzia
na politechnikach zazwyczaj jest więcej panów ale ja odbierałabym to jako plus :D
BIOTECHNOLOGIA
Na tym portalu Opinie o Uczelniach jest zakładka "Kierunki studiów", wybierasz alfabetyczny wykaz kierunków, szukasz swojego i tam masz listę uczelni i państwowych i prywatnych na których jest Biotechnologia. Ogólnie możliwości jeżeli chodzi o ten kierunek jest naprawdę bardzo wiele, ale zdecydowanie polecam właśnie PK. Jestem studentką tego wydziału i mi się podoba :) Z tego co mi wiadomo na studia I stopnie nie ma rekrutacji zimowej...
29.02.2016
03.01.2016
robert
czy PK prowadzi zimową rekrutację na studia I stopnia? czy taki nabór jest realizowany na tym wydziale??? chodzi mi o kierunek biotechnologia? gdzie jeszcze na państwowych uczelniach można studiować biotechnoliogię?
pytanie krótkie
jaki jest stosunek mężcyzn (studentów) do kobiet (studentek)??? nie chciałabym byc totalnie osamotniona :-)
03.12.2015
12.11.2015
bbb
jeśli 2 osoby na jedno miejsce, to całkiem nieźle, kiedyś słyszałam o 9 osobach na jedno... to jest dopiero selekcja :(
dd
Kiedyś słyszałem, że średnio 2 osoby na jedno miejsce ale to wszystko zależy od kierunku studiów ;)
04.08.2015
24.03.2015
ile chętnych?
ile jest osób na jedno miejsce? tak średnio? czy trudno się dostać?
grudiii
fakt, nauki jest sporo, ale w końcu to polibuda, to nie przelewki!
24.03.2015
26.01.2015
felsss
moim zdaniem jest ciężko jak ktoś sobie olewa naukę a tak sie nie da na tym wydziale...tutaj trzeba przysiąść i powkuwać...ale coś za coś, chcesz mieć dobra pracę musisz sie postarać...
swojak
nie strasz Hubert , tak bardzo ciężko nie jest :-)
18.10.2014
09.09.2014
hubert
no jasne, to fakt ze wydział super ale poziom jest wysoki i same studia do łatwych nie należą, sam znam paru kumpli, którzy spasowali i wybrai w ich mniemaniu bardziej praktyczne i prostsze kierunki studiów
nn
polecam ten wydział każdemu kto myśli o nanotechnologii, bogate zaplecze naukowe, świetna kadra, wysoki poziom nauczania, na prawdę warto!
02.09.2014
25.08.2014
damian
Po latach też pamiętam datę 1410, ale dzisiaj można to skojarzyć z przepisem na trunek wysoko procentowy, a w podstawówce nie mogłem zapamiętać... Zawsze możemy coś zmienić w swoim życiu. Na szczęście dzisiaj możemy znaleźć wiele porad jak gospodarować swój czas ;)
darek
Ja na studiach miałam problem z czasem wolnym, tylko nauka i nauka... Po latach wiem, że to tylko złudne wrażenie. Wystarczy regularnie powtarzać materiał i pilnować notatek ja miałam kilka poprawek, ale przez wszystko można przejść, pozdro
07.08.2014
29.05.2014
karolina
jak sie starasz i znajdujesz czas na naukę to nie jest tak źle, ja sobie daję radę, mam pozaliczane wszytskie egzaminy ;) moim zdaniem warto ukończyć taką uczelnię jak Politechnika Krakowska gdyż daje ona szansę na znalezienie wymarzonej pracy ;)
stan
to nie są łatwe studia, ostrzegam
24.05.2014
21.01.2014
z branży chemii budowlanej
chemia budowlana odgrywa dzis w gospodarce bardzo dużą rolę, firmy takie jak Basf, Sika, Mapey, MCBauchemie szukają wykształconych specjalistów i .... mają spory problem. Potrzebny jest młody narybek z absolwentów, którzy będą naprawde dobrze wyksztalceni i zechca uczyc sie w firmach, wierzcie mi, ze maja naprawde dobrą przyszlośc przed sobą, dobre finanse, premie, szkolenia, wyjazdy zagraniczne, socjal, opieka medyczna, porządne auta służbowe, itd. cały czas realizowane są duże inwestycje i to się szybko nie zmieni, co oznacza ze zatrudnienie dla Was się znajdzie
krystian
Cała PK jest uczelnią o naprawdę wysokim poziomie nauczania i prestiżu. Ja jestem na pierwszym roku studiów na WITC i naprawdę muszę pochwalić ten wydział. Wiadomo że teraz jest najgorszy czas dla studenta bo sesja, egzaminy itd, ale naprawdę dobrze nas wykładowcy przygotowali, wymagają bardzo dużo ale to się potem przekłada na wyniki. Nie wiem jeszcze jak będzie z pracą, ale chyba po takich studiach nie powinno być zle ;)
20.01.2014
17.01.2014
piszcie o tym Wydziale
kto studiuje na Wydziale Inżynierii i Technologii Chemicznej PK??? piszcie swoje uwagi, opinie, rady, wskazówki :-)
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Politechnika Łódzka
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Opolski
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi